Page 1

16 waterwoningen Bellefleur


Inhoud Het Westland: een ontdekking waard!

pag.

1

Thuis in Tuinveld

pag.

3

Tuinveld fase 2 in vogelvlucht

pag.

4

Situatie

pag. 6

16 waterwoningen Bellefleur

pag.

Interieursuggestie/Plattegronden

pag. 10-19

Bellefleur: Woning vergrotende opties

pag.

Uitbreidingsmogelijkheden

pag. 22-23

Technische Omschrijving

pag. 24-27

Materiaal- en Kleurenstaat Exterieur

pag.

28

Materiaal- en Kleurenstaat Interieur

pag.

29

Deze sfeerbrochure geeft u een eerste indruk van project Tuinveld. Wij spreken van een ‘sfeerbrochure’ waarin aan de hand van artist-impressions en interieurtekeningen een goed beeld geschetst wordt van het project. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De complete verkoop- en contractdocumentatie is verkrijgbaar via de verkopende makelaar.

8

20


HET WESTLAND:

een ontdekking waard! Denk je aan het Westland, dan denk je in de eerste plaats aan kassen en stranden. Het Westland heeft echter veel meer te bieden: pittoreske dorpskernen, verrassende winkelmogelijkheden, bijzondere natuur- en recreatiegebieden en heel veel recreatieve en culturele voorzieningen. Het Westland is een gebied om uitgebreid te ontdekken!

N211

TUINVELD FASE 2

Mariëndijk

Kwintsheul

Kon ing in J ulia

Honselersdijk

naw

E30

eg

N464

Noo

rdla

nds

ewe

g

N213

’s-Gravenzande

Hoge Woerd

N211

weg ers

Naaldwijk N222

Wo ut

N220

N467

E25 Ma

k va

Trade Parc Westland

Teijlingen

E30

Hoe

N466

Westland

asd

N466 N213

ijk

Heenweg n Ho

Rot

llan

terd

d-

am

Har

- Hu

Hoek van Holland

wich

N220

Staelduinse Bosch

E25

Ma

asd

Leehove Westerlee ijk

LierLier De N223

N223

ll

N213 E25 Hull - Rotte

Nieuwe Waterweg

A20

Maasdijk

rdam

N220

DYNAMISCH ‘S-GRAVENZANDE

Jong en oud voelt zich thuis in het Westland, met z’n uitgebreide voorzieningen- en activiteitenaanbod. Voor de hele familie is een bezoek aan de Bloemenveiling Flora Holland, aan het Westlands Schaatsmuseum, een rondvaart over de Westlandse wateren of een ritje met de solex een ware belevenis.

’s-Gravenzande is één van de negen kernen die gezamenlijk het Westland vormen. Met een kleine 20.000 inwoners is ’s-Gravenzande een vriendelijke stad met een dorps karakter. De monumentale winkelpanden rondom het gezellige centrale plein, de goedbewaarde villa’s in art-decostijl en de nabijheid van de natuur (met als beste voorbeelden het strand en het veelzijdige Staelduinse Bos) bepalen, naast uiteraard de alom aanwezige kassen, het typisch Westlandse beeld.

Voor wat betreft uitgaan, zit je goed in het Westland: Theater De Naald verzorgt de meest uiteenlopende voorstellingen, er zijn restaurants en cafés in alle soorten en maten en jaarlijks terugkerende evenementen voor mensen van diverse pluimage. Op educatief gebied zijn er diverse musea te bezoeken. Zo is in het Westlands Museum het rijke verleden van het Westland terug te zien. In de open lucht zie je de geschiedenis eveneens terug in de vele rijksmonumenten en molens.

’s-Gravenzande groeit en de onderwijs-, vrijetijds- en zorgvoorzieningen groeien mee. Kinderopvang en basisscholen zijn in groten getale aanwezig en er is een bloeiend verenigingsleven. Sportieve Westlanders verzamelen zich op zaterdag in het Juliana Sportpark voor een korfbal-, voetbal-, handbal-, zwemof tennistraining of voor een ontspannend potje jeu-de-boules. Ouderen kunnen gebruik maken van handige klusdiensten, boodschappenservice of maaltijdbezorging. Dit alles bij elkaar maakt van ’s-Gravenzande een dynamische gemeente waar het goed wonen, werken en recreëren is, voor iedereen.

Het Westland leent zich heel goed voor allerlei activiteiten. Wat denk je van een fietstocht langs kassen, bos, over dijken en door de duinen? Eindig bijvoorbeeld op het strand voor een frisse duik, een stevige wandeling of een heerlijk drankje in één van de strandtenten. Wil je wat anders dan anders? Ga dan eens midgetgolfen, skaten, bowlen of paardrijden in de omgeving.

3


4


Thuis in Tuinveld Waar vroeger in ‘s-Gravenzande kassen stonden, tussen de Koningin Julianaweg, de Hoflaan en de Boerenlaan, ontstaat een mooie nieuwe woonwijk: Tuinveld. Een dorpse wijk, dicht bij het centrum van ’s-Gravenzande. Met een traditionele architectuur, klassieke bouwmaterialen, veel ruimte en vooral ook véél water en groen. Een wijk waar je alles in de buurt hebt: winkels, sportclubs en allerlei verenigingen. En misschien woon je zelfs wel om de hoek bij je familie en vrienden. Omdat de tankgracht zo’n bijzonder stuk historie in zich draagt, komt deze als doorgang terug in het ontwerp van Tuinveld.

Tuinveld is een groene wijk. Een belangrijke blikvanger in Tuinveld is de ’s-Gravenzandsevaart met langs de oevers weelderige fruitbomen. Iedereen kan meegenieten van het groen, de bloesem, de geuren en de seizoenen. De boomgaard is een mooie link met de geschiedenis van de locatie, waar ook vroeger al fruitbomen stonden.

In Tuinveld is het rustig wonen. De gehele wijk wordt dertigkilometerzone, wat de rust en de veiligheid ten goede komt. Er is een minimale hoeveelheid auto’s op straat: je parkeert op eigen terrein of, bij de appartementen verderop in het project, deels onder het gebouw.

Op verschillende plekken in Tuinveld komen watertjes met bloeiende waterplanten, die met al hun kleuren de wijk een vriendelijke en gezellige uitstraling geven. Vanaf één van de vele bruggetjes kun je urenlang over het water voor je uit dromen en ontspannen.

De huizen in Tuinveld zijn als het ware losjes over het gebied uitgestrooid. In de kern van de wijk is de bebouwing wat steviger. De kleuren, de rijke details, de verschillende kapvormen en de luxe materialen die je overal in het Westland ziet, vind je ook hier terug. Alles maakt dat je je direct thuis voelt in het knusse Tuinveld. Hier vind je het huis van je dromen, of dat nu een rijwoning, twee-onder-een-kapwoning, vrijstaande villa of appartement is. Tuinveld is je nieuwe thuis!

Dwars door het plan loopt ook de Atlantikwall. Deze oude tankgracht maakte in de tweede wereldoorlog deel uit van de Vesting Hoek van Holland, als onderdeel van de verdedigingslinie die de Duitse bezetters hebben opgericht tegen eventuele aanvallen van de geallieerden.

5


haag

haag

BLOK 7 Aks Ar Ats At Ars Ar Ams Am Ams Am Ars Ar Ats At Ars Ak h

321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 h

B 325 b t 6h


Tuinveld fase 2 in vogelvlucht Op deze pagina ziet u in vogelvlucht de tweede fase van Tuinveld met de waterwoning Bellefleur in het midden van de vogelvluchtimpressie. Voor de exacte plattegronden en aanzichten van de woningen verwijzen wij u graag naar de kopersdocumentatie. In deze brochure zijn een aantal plattegronden, indelingsvoorbeelden en een aantal mogelijke opties opgenomen.

7


aan

enl

er Bo

Par g lwe al l e peil=0

Da

peil=0

450+P

gH a peil

peil=

0 900+P

mm

=0

ers

720 117 +P 0+P

1350+P

kjo

ldp pei

13 50 +P

l=0

450+

ad

270+

360+P

1800+P

+P 2000 900+P 1350+ P

+P 1800

720+P

+P 1350

g

P

450+

peil=

0

Laa

eg

llelw

a Par

ig ren Ve er nd

c Uni

eg naw ulia in J

ing

Kon

Da

m Ha

ad

ldp

kjo

rs me

P

900+

efs

ies

at

tra

de

er nd

Ge

e pt

m

Laa

at eN igd n e Ver

er nd

ht ac gr nk Ta

Laa SP4

tie

Na s

at

tra

cos

s Une

e igd ren Ve

t

raa

ost

sc Une

r

isee

E1

FAS

alle

Par g

lwe

eg naw ulia in J ing

Kon

8

eal Ger


an nla

ere

Bo

ouw anb In a E2 FAS

n

laa rui s eK Rod

Gre

at

tra

ces

ea enp

ies

Laa

Nat gde i n ere er V nd

ies

Laa

at eN igd n e er er V

nd

SP6

Poelmolenweg

es

ti Na gde

rd Ho

n

aa

Ha at

tra ns

ma

ge

Deze situatie is indicatief, derhalve kunnen hier geen rechten aan worden ontleend! 9

S&R

3T O

A R C H I TEC TEN

Tuinveld


16 waterwoningen Bellefleur Uitstraling De waterwoningen Bellefleur passen uitstekend bij de dorpse bebouwing van ‘s-Gravenzande: een kleinschalige ontwikkeling met 16 woningen in één rij, met een klassiek zadeldak of - voor de hoekwoningen - schildkap, met stijlvolle zwarte dakpannen. De strakke daklijn van de langskap wordt op twee plaatsen onderbroken door een speels gedraaide dwarskap. De woningen krijgen hierdoor een duidelijk eigen gezicht. Het rood-oranje metselwerk van de gevel steekt fris af tegen de zwart-bruine baksteen van de plint en geeft type Bellefleur tegelijkertijd een traditioneel en eigentijds karakter. En bij type Bellefleur hoeft u naar een parkeerplaats nooit te zoeken; parkeren doet u bij deze woningen namelijk op eigen terrein.

Detailverschillen Bellefleur is er in diverse typen: At, Ak, Ar en Am. De toevoeging van de ‘s’ bij deze woningtypen, zoals u die op de situatietekening en op de verkooptekeningen terugvindt, zijn de gespiegelde plattegronden van deze typen. De woningen zijn allemaal nét iets anders. Zo vallen vier woningen op met een gedraaide kap ten opzichte van de andere woningen; dit is type At(s). Ook de hoekwoningen onderscheiden zich, omdat deze behalve een erker aan de voorzijde van de woning ook een zij-erker hebben; dit is type Ak(s). Het Bellefleur-type Am(s) verschilt van de andere typen in de afwerking van de gevel tussen de raampartijen op de eerste verdieping.

10


Heerlijk ruim en lekker zonnig Wat meteen in het oog springt bij woningtype Bellefleur is de erker aan de voorzijde van de woning. Hier bevinden zich de entree, de hal én een ruime inpandige berging. Opvallend is ook de beukbreedte van de woning: maar liefst zes meter! De woonkamer profiteert aan de kant van de tuin over deze hele breedte en heeft daardoor royale afmetingen. Door de schuifpui stroomt het daglicht de woonkamer binnen; uw tuin wordt hierdoor bovendien écht een verlengstuk van uw woonkamer.

Gezinsleven Bellefleur is een echte gezinswoning, met volop ruimte voor iedereen. Op de eerste verdieping van type Bellefleur vindt u vier slaapkamers, een separaat tweede toilet en een complete badkamer met een inloopdouche, ligbad en wastafel. Het speciaal voor deze woningen geselecteerde sanitair van Ideal, type Connect is mooi te combineren met tegels uit het pakket van Kermos. De zolderverdieping is een grote, vrij indeelbare ruimte van circa 34 m², door de standaard dakkapel aan de voorzijde perfect te benutten als slaap-, werk- of hobbykamer.

Net als de appelsoort richt ook woningtype Bellefleur zich gretig naar de zon; de huizen hebben een ideale zonligging op het zuidoosten. Met een tuin direct aan het water - een vertakking van de Gantel - en een ruime indeling is de Bellefleur een heerlijke woning in het plan Tuinveld.

11


INTERIEURSUGGESTIE TYPE Ar/Am - Begane grond

Schaal 1:50

s

t

5770

t

3810 s t

9700 s

10420

t

6800 s s

t

2580

1200 6000 12


INTERIEURSUGGESTIE TYPE Ar/Am - Verdieping

Schaal 1:50

2700

t

2690 s t

3800 s

10420

t

1820 s t

t

2830

3940 s

s

6000 13

2700

s

t

s

t

3000

s

t

s

t

3000


INTERIEURSUGGESTIE TYPE Ar/Am - Zolder

Schaal 1:50

s

t

5770

10420

t

±6406 s

6000 14


15


TYPE Ak - Begane grond

Schaal 1:50

10420 1200 978

6000 16


TYPE Ak - Verdieping

Schaal 1:50

10420 6000 17


bouwnummers 321 spiegelbeeld

TYPE Ak - Zolder

Schaal 1:50

10420 6000 18


TYPE At - Begane grond

Schaal 1:50

10420 6000 19


bouwnummers 323 en 333 spiegelbeeld

TYPE At - Verdieping

Schaal 1:50

10420 1200 6000 20


ummers 323 en 333 spiegelbeeld

TYPE At - Zolder

Schaal 1:50

10420 6000 21


BELLEFLEUR Woningvergrotende opties De waterwoningen Bellefleur zijn standaard al ruim bemeten. Heeft u echter wat meer ruimte nodig, dan kunt u diverse woningvergrotende opties overwegen. Denk bijvoorbeeld aan het vergroten van uw woonkamer met een uitbouw van 2 meter. Al dan niet gecombineerd met deze uitbouw kunt u kiezen voor dubbele, openslaande deuren in plaats van de schuifpui of zelfs voor een dubbele pui, waarvan ĂŠĂŠn met openslaande deuren. De gebruiksmogelijkheden van de zolderverdieping zijn nog groter dan ze standaard al zijn wanneer u kiest voor het aanbrengen van een dakraam of een dakkapel aan de achterkant van de woning. Bij type Ak heeft u de keuze een dakkapel aan de zijkant te plaatsen. Uw Bellefleur sluit zo perfect aan op uw woonwensen en leefstijl.

22


23


UITBREIDINGSMOGELIJKHEDEN TYPE Am/Ar/At type Ar - begane grond bouwnummers 322, 326 en 332 bouwnummers 325, 331 en 335 spiegelbeeld

type Am - begane grond type Ar328 - begane bouwnummers en 330grond 322, 326 en 332 bouwnummers 327 en bouwnummers 329 spiegelbeeld bouwnummers 325, 331 en 335 spiegelbeeld

type Ar - zolder bouwnummers 322, 326 en 332 bouwnummers 325, 331 en 335 spiegelbeeld

Uitbouw 2 mtr & openslaande deuren

type Am - begane grond bouwnummers 328 en 330 bouwnummers 327 en 329 spiegelbeeld

type At - zolder type Am - zolder bouwnummers 324 en 334 bouwnummers 328 en 330 bouwnummers 323 en 333 spiegelbeeld bouwnummers 327 en 329 spiegelbeeld

dubbele ramen ĂŠĂŠn met openslaande deuren

AM bv

AM bv

Type At: dakapel achtergevel

Type Ar/Am: dakapel achtergevel

AM bv

AM bv

24


UITBREIDINGSMOGELIJKHEDEN TYPE Ak type Ak - begane grond bouwnummers 336 bouwnummers 321 spiegelbeeld

type Ak - zolder bouwnummers 336 bouwnummers 321 spiegelbeeld

type Ak - begane grond bouwnummers 336 bouwnummers 321 spiegelbeeld

Uitbouw 2 mtr & openslaande deuren

dubbele ramen één met openslaande deuren

AM bv

AM bv

dakapel zijgevel

AM bv

25


Technische omschrijving Inhoudsopgave

Keurmerk Hout Alle houten gevelkozijnen en houten dakkappen worden gemaakt van gecertificeerd hardhout (FSC keurmerk 70% mixed sources). Dat wil zeggen dat het hout dat wordt aangekocht met deze verklaring het proces steunt tot verbetering van het bosbeheer in de herkomstgebieden. Het is een bevestiging dat er verantwoord wordt omgegaan met het oogsten van hout, waarbij wordt gezorgd voor dusdanige vernieuwing van de houtvoorraden dat de desbetreffende bossen toenemen in plaats van afnemen.

1. Algemeen 2. Peil van de woning 3. Grondwerk 4. Buitenriolering, drainage en hemelwaterafvoer 5. Bestratingen 6. Erfafscheidingen 7. Fundering 8. Vloeren 9. Bouwmuren 10. Gevels 11. Gevelkozijnen 12. Buitendeuren 13. Daken 14. Binnenwanden 15. Binnenkozijnen en -deuren 16. Trappen 17. Plafond-, wand- en vloerafwerking 18. Keuken 19. Sanitair 20. Loodgieterswerk 21. Elektra 22. Telefoonvoorziening 23. Centrale antenne inrichting 24. Verwarmingsinstallatie / warmwatervoorziening 25. Mechanische ventilatie 26. Brandbestrijdingsinstallatie

Bouwbesluit In 1992 is door de overheid het Bouwbesluit ingevoerd om te komen tot het uniformeren van de bouwvoorschriften. Met dit besluit wordt aan gemeenten niet langer de bevoegdheid toegekend tot het stellen van nadere eisen. Verder zijn in het Bouwbesluit de ‘functionele eisen’ zoveel mogelijk omgebouwd tot ‘prestatie eisen’. Dit heeft tot gevolg dat niet langer de weg waarlangs bouwtechnische kwaliteit wordt bereikt, maar de prestatie door de constructie en materialen geleverd, van primair belang is. Daarmee is de regellast voor de bouwparticipanten verminderd en de (rechts)zekerheid vergroot. Sinds het van kracht worden van het Bouwbesluit (1992) worden benamingen van vertrekken in de woning anders genoemd. De begrippen woonkamer, keuken, slaapkamer en dergelijke worden in het Bouwbesluit niet gehanteerd. In het Bouwbesluit wordt gesproken over verblijfsgebied, verblijfsruimten, onbenoemde ruimten en verkeersruimten. Hierna worden een aantal voorbeelden gegeven van de begripswijzigingen die mogelijk van toepassing zijn op uw woning. Benaming Bouwbesluit Benaming brochure / technische omschrijving Verblijfsruimte woonkamer, keuken, slaapkamer Verkeersruimte entree, hal, overloop Onbenoemde ruimte zolder, (nader aangegeven ruimten in de woning) Technische ruimte opstelplaats voor c.v.-ketel / m.v.-unit, meterkast Toiletruimte toilet Badruimte badkamer Overige gebruiksfunctie garage, berging

Materialen en Kleurenstaat Exterieur Materialen en Kleurenstaat Interieur

1. Algemeen Duurzaam Bouwen De gemeente Westland heeft in het plan “Duurzaam Bouwen - plan van aanpak 2006” het belang uitgesproken dat zij toekent aan alle nieuw te bouwen woningen binnen haar gemeentegrenzen. De daarin gestelde eisen zijn ook van toepassing op het project Tuinveld. Uitgangspunt daarbij is dat in alle fasen van het bouwproces de negatieve milieuaspecten zoveel mogelijk beperkt worden.

Noodzakelijke wijzigingen Deze Technische Omschrijving en de verkoopbrochure zijn nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van de gegevens en tekeningen, verstrekt door de architect en de adviseurs van dit plan. Ondanks het bovenstaande moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van wijzigingen voortvloeiende uit de eisen van de overheid en/of nutsbedrijven. De ondernemer is gerechtigd tijdens de bouw die wijzigingen in het plan aan te brengen, waarvan de noodzakelijkheid tijdens de uitvoering blijkt, mits deze wijzigingen geen afbreuk doen aan waarde, kwaliteit en bruikbaarheid van de woning. Deze wijzigingen zullen geen der partijen enig recht geven tot het vragen van verrekening van meerdere of mindere kosten. De indeling op de situatietekening van het openbaar terrein (paden, groen e.d.) is opgesteld aan de hand van de laatste gegevens. Wijzigingen hierop vallen buiten de invloedssfeer van BAM Woningbouw en AM. De genoemde maten in de brochure, tekeningen en de Technische Omschrijving en bijlagen zijn ‘circa’ maten. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Energie Prestatie Coëfficiënt De woningen zijn ontworpen met een EPC-grenswaarde (energieprestatiecoëfficiënt) van 0,60. De EPC waarde verteld u iets over de energiezuinigheid van uw woning. Hoe kleiner het getal is, hoe beter de energiezuinigheid. Met ingang van 1 januari 2011 is de grenswaarde vastgesteld op 0,60. Invloed van kopersopties op de EPC De te kiezen opties (zoals een dakkapel of een uitbouw) hebben invloed op de EPC-waarde. Daar de woning wettelijk moet voldoen aan de EPC-grenswaarde van 0,60, dienen er bij sommige opties aanpassingen te worden gedaan aan de installatievoorzieningen, beglazing of zelfs buitenzonwering. De aangeboden opties zijn inclusief deze vereiste aanpassingen.

Technische Omschrijving Daar waar de term Technische Omschrijving staat, wordt bedoeld: • Omschrijving; • Kleuren- en materialenstaat interieur / exterieur.

Zodra u een combinatie gaat maken van diverse opties, wordt de EPC opnieuw bepaald. De benodigde aanpassingen kunnen hierdoor dan ook weer veranderen. Zodra uw wensen bekend zijn, worden deze voorgelegd aan de installatieadviseur. Deze berekent dan opnieuw de EPC, waarna u van de consequenties op de hoogte wordt gesteld. Indien u hier vragen over heeft, kunt u contact opnemen met de afdeling kopersbegeleiding van BAM Woningbouw.

Van toepassing zijnde voorschriften • Het Bouwbesluit (zoals deze luidt bij aanvraag van de bouwvergunning) • De Gemeentelijke Bouwverordeningen van de gemeente Westland • Voorschriften en bepalingen, voor zover op de omschreven werken van toepassing, van Gemeentelijke Instellingen en Diensten en andere Publiekrechtelijke Lichamen, zoals: - Gemeentelijke Bouwtoezicht - Openbare Nutsbedrijven

Rc-Waarde De Rc-waarde is een getal dat aangeeft in welke mate een constructie weerstand biedt tegen energie(=warmte)verliezen. Deze Rc-waarde wordt uitgedrukt in m2k/W en is volgens de huidige normen minimaal 3,5. Hoe hoger het getal, hoe beter de constructie weerstand biedt tegen warmteverliezen. In dit plan wordt een Rc-waarde van tenminste 5,0 gerealiseerd.

26


Technische omschrijving - Brandweer - De bepalingen van de Stichting Waarborgsom Koopwoningen (SWK garantie- en waarborgregeling 2010), inclusief garantiesupplement module IC en IIF.

De goten worden uitgevoerd in aluminium, de hemelwaterafvoeren worden uitgevoerd in pvc. De hemelwaterafvoeren zijn indicatief aangegeven op tekening. Bij hoge grondwaterstanden, bijvoorbeeld in perioden met veel neerslag, kan het voorkomen dat er tijdelijk water in de kruipruimte staat.

Stichting Waarborgsom Koopwoningen (SWK) Ongeacht hetgeen in deze Technische Omschrijving is bepaald, gelden onverkort de door SWK gehanteerde en voorgeschreven regelingen, reglementen en standaardvoorwaarden, tenzij daarvan uitdrukkelijk en in overleg wordt afgeweken.

5. Bestratingen Aan de voorzijde van de woning wordt bestrating aangebracht van grijze betontegels, welke een pad vanaf de openbare straat vormen met een plateau bij de voordeur.

Ingeval enige bepaling in deze Technische Omschrijving onverenigbaar c.q. nadeliger is voor de verkrijger, prevaleren steeds de bepalingen van het SWK. Bij tegenstrijdigheden tussen de Technische Omschrijving en de contracttekeningen prevaleert de Technische Omschrijving.

Tevens worden rijstroken, ten behoeve van het parkeren van een auto, voorzien van grijze betontegels.

Het openbaar gebied alsmede wijzigingen hierin vallen buiten de invloedsfeer van BAM Woningbouw en AM.

6. Erfafscheidingen Tussen de woningen onderling wordt aan de voorzijde een haag geplaatst ter plaats van de entree, zoals is aangegeven op de situatietekening. Tussen de woningen onderling komen aan de achterzijde en voorzijde ter plaatse van de opstelplaats van de auto geen afscheidingen. Aan de voor- en achterzijde alsmede de zijkant van het perceel, komen enkel afscheidingen zoals hieronder is aangegeven.

Wijzigingen tijdens de bouw In deze Technische Omschrijving is omschreven op welke wijze de woning standaard wordt samengesteld en afgewerkt. Afhankelijk van de door u gekozen koperskeuzes kan hiervan afgeweken worden conform de omschrijving van deze koperskeuzes (zie verder betreffende bijlage(n) van de koop- en aannemingsovereenkomst).

Ter plaatse van de achterzijde van het perceel van alle woningen wordt, door de gemeente, een houten damwand aangebracht. Het perceel is hier aangebracht onder een talud.

Tot een nader op te geven datum wordt u in de gelegenheid gesteld uw keuzes te bepalen t.a.v. in de technische omschrijving beschreven: • tegelwerk • sanitair • keukeninrichting • bouwkundige opties • installatietechnische opties Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de in de brochure opgenomen artist impressies. Deze tekeningen dienen enkel ter illustratie. De werkelijke kleuren van gevels, dakpannen en schilderwerk wordt bepaald aan de hand van de bemonsterde materialen. De op tekening aangegeven radiatoren, schakelaars, lichtpunten, ventilatievoorzieningen en overige installaties zijn indicatief. De definitieve plaats en afmeting hiervan kan bij verdere uitwerking iets afwijken.

Aan de zijgevel van de kopwoningen wordt over een gedeelte een haag met een hoogte van ca 70 cm aangebracht. Tevens wordt aan de zijgevel ter plaatse van de achtertuin een hekwerk met hedera 1,8 m hoogte aangebracht. Uitvoering conform situatietekening.

7. Fundering De woningen hebben een fundering bestaande uit heipalen en funderingsbalken van beton, e.a. volgens berekeningen en tekeningen van de constructeur.

8. Vloeren Begane grondvloer De begane grondvloer van de woning bestaat uit een geprefabriceerde geïsoleerde betonnen systeemvloer en wordt voorzien van een dekvloer. De kruipruimte van de woning is bereikbaar via een kruipluik met metalen omranding, welke opgenomen is in de begane grondvloer.

2. Peil van de woning Het peil -P- van waaruit de hoogten zijn aangegeven komt overeen met de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer van de woning en is door de gemeente vastgesteld. Het maaiveld en de bestrating van de woning ligt circa 50 mm beneden dit peil. Ter plaatse van de entree van de woning zal de bestrating worden opgetrokken naar 20 mm beneden peil.

Verdiepingsvloeren De verdiepingsvloeren bestaan uit in het werk gestort beton voorzien van een dekvloer. De dekvloer wordt niet aangebracht achter knieschotten.

3. Grondwerk Hiertoe behoren alle noodzakelijke grondwerken ten behoeve van funderingen, grondleidingen, paden en overige bestratingen binnen de eigendomsgrenzen. Het terrein ter plaatse van de woning en de garage wordt uitgegraven tot 100 mm onder de onderkant van de fundering. De uitkomende grond wordt gebruikt voor het aanvullen van de funderingen, de leidingsleuven en dergelijke. De aanvullingen en ophogingen worden op een zodanige wijze uitgevoerd dat het tot de kavel behorende terrein vlak wordt opgeleverd. Als bodemafsluiting in de kruipruimte wordt tussen de funderingsbalken zand aangebracht.

9. Bouwmuren De woningscheidende wanden en wanden van de zijgevels die niet woningscheidend zijn, worden vervaardigd van in het werk gestort beton.

10. Gevels De gevels van de woning worden uitgevoerd als een geïsoleerde spouwmuurconstructie. De voor- en achtergevel bestaan uit een geïsoleerd binnenspouwblad van houten stijl-/ en regelwerk met gipsvezelbeplating, een luchtspouw en een buitenspouwblad van schoonmetselwerk. De kopgevels bestaan uit een betonnen binnenspouwblad, isolatie van minerale wol, een luchtspouw en een buitenspouwblad van schoonmetselwerk. Tussen de kozijnen op de eerste verdieping worden bij typen Ak, Ar en At rabatdelen aangebracht.

4. Buitenriolering, drainage en hemelwaterafvoer De aanleg- en aansluitkosten zijn in de aanneemsom inbegrepen. De riolering wordt uitgevoerd in pvc-buizen, van voldoende capaciteit met de nodige hulpstukken aangesloten op het gemeenteriool.

27


Technische omschrijving hoofdslaapkamer. Deze wordt voorzien van een dag- en nachtslot, deurkrukken en kortschilden. De deuren van de badkamer en toiletten krijgen een vrij- en bezetslot. De meterkastdeur wordt voorzien van een stalen kastdeurslot. De trapkastdeur wordt voorzien van een kastdeurslot. De binnendeuren worden afgehangen aan paumelles in kozijnen van gemoffeld plaatstaal met bovenlichten van blank glas met uitzondering van de meterkastkozijn en trapkastkozijn, welke wordt voorzien van een dicht bovenpaneel in kleur van de deur. Tevens wordt in het dichte bovenlicht van de meterkastkozijn een ventilatiesleuf opgenomen. De kozijnen van het toilet en de badkamer worden voorzien van een kunststenen dorpel.

Het buitenmetselwerk wordt uitgevoerd in schoonmetselwerk. De plint wordt in een andere kleur uitgevoerd dan het overige metselwerk. In de kleuren- en materialenstaat exterieur staan de kleuren van de gevels omschreven.

11. Gevelkozijnen De kozijnen, ramen en deuren in de gevels worden gemaakt van hardhout, dekkend geschilderd in kleur en voorzien van isolerende beglazing. De kozijnen worden aan de binnen- en buitenzijde in dezelfde kleur geschilderd. De schuifpui aan de achterzijde wordt uitgevoerd in aluminium in kleur gemoffeld. Waar noodzakelijk volgens de voorschriften, worden er ventilatieroosters aangebracht. Het toe te passen hang- en sluitwerk voldoet aan de eisen van het bouwbesluit.

16. Trappen

Onder de raamkozijnen worden ter plaatse van het gevelmetselwerk aan de buitenzijde geglazuurde raamdorpelstenen aangebracht. Op de verdieping worden deze raamdorpelstenen doorgezet onder de kozijnen en/of rabatdelen. Aan de binnenzijde worden de kozijnopeningen, welke niet doorlopen tot de vloer, voorzien van een natuurstenen vensterbank.

De trap van de begane grond naar de eerste verdieping wordt een dichte vurenhouten trap met stootborden van mdf. De trap van de eerste naar de tweede verdieping wordt een open vurenhouten trap. Op de verdiepingen wordt om de trapgaten een traphek geplaatst (daar waar van toepassing) van vurenhout. Langs de wanden worden ronde houten leuningen toegepast die transparant worden afgewerkt.

Ter plaatse van gevelopeningen in schoonmetselwerk worden stalen lateien toegepast welke in kleur worden gemoffeld.

17. Plafond-, wand- en vloerafwerking Plafondafwerking De betonplafonds van de woning worden afgewerkt met spuitwerk, uitgezonderd de meterkast.

Het kozijn en raam van de dakkapel worden gemaakt van kunststof, in kleur en voorzien van isolerende beglazing. Waar noodzakelijk volgens de voorschriften, worden er ventilatieroosters aangebracht. Het toe te passen hang- en sluitwerk voldoet aan de eisen van het bouwbesluit.

Wandafwerking De wanden worden behangklaar opgeleverd, uitgezonderd de wanden van de berging, (meter)kasten, toilet, badkamer en zolder. Standaard wordt er voor het wandtegelwerk een tegel toegepast uit een standaard keuzepakket van Kermos type Assos, afmeting 200 x 250 mm. Wandtegels worden aangebracht in het toilet tot een hoogte van ca. 1500 mm en in de badkamer tot plafond. Daar waar geen tegelwerk is aangebracht zal de wand worden voorzien van spuitwerk. Voor het vloertegelwerk is eveneens een tegel uit een standaard keuzepakket van Kermos type Assos gekozen, afmeting 200 x 200 mm. Vloertegels worden aangebracht in het toilet en de badkamer. De vloertegels ter plaatse van de douchehoek worden verdiept en op afschot naar het doucheputje uitgevoerd.

12. Buitendeuren De voordeur is een houten deur voorzien van glasopeningen en een brievensleuf. De deur(en) van de berging aan de voorzijde is een houten deur met profilering. Aan de achterzijde wordt een aluminium schuifpui aangebracht De toe te passen cilindersloten van de woning en berging zijn gelijksluitend.

13. Daken Het schuine dak van de woning bestaat uit een geïsoleerde sporenkap met een binnenbekleding van onbehandeld spaanplaat en wordt afgedekt met betonpannen. Onder het dak wordt een knieschot aangebracht, opgebouwd uit een houten regelwerk met beplating afgewerkt en voorzien van één afschroefbaar paneel per knieschotzijde. De zolder wordt niet nader afgewerkt.

18. Keuken Voor nadere informatie over de standaard keukeninrichting verwijzen wij u naar de documentatie en tekening van de keukenshowroom.

Het platte dak van de erker (geldt alleen voor de kopwoningen) bestaat uit hout voorzien van isolatie en een bitumineuze dakbedekking.

19. Sanitair Het navolgende sanitair van het merk Ideal type ‘Connect’ wordt aangebracht zoals hieronder aangegeven. De standaard kleur is wit. Kranen zijn van het fabrikaat Ideal type ‘Nimbus’. Toiletcombinatie (begane grond): - Een verglaasd kristalporseleinen diepspoelcloset, wandhangend; - een kunststof toiletzitting met deksel;

Het platte dak van de dakkapel wordt vervaardigd van een samengesteld kunststof dakbeschot in geïsoleerde uitvoering. Op deze dakplaat komt een kunststof dakbedekking. De binnenzijde van het samengestelde geïsoleerde dakbeschot is onbehandeld overeenkomstig de onderzijde van de onbehandelde dakplaten. De geïsoleerde zijwangen van de dakkapel worden aan de buitenzijde bekleed met aluminium rabatdelen in kleur. Aan de binnenzijde worden deze zijwangen bekleed met een gips plaatmateriaal afgewerkt.

Toiletcombinatie (verdieping): - Een verglaasd kristalporseleinen diepspoelcloset, wandhangend; - een kunststof toiletzitting met deksel;

14. Binnenwanden

Fonteincombinatie: - een porseleinen fontein, kleur wit; - een fonteinkraan, verchroomd, met een verchroomde greep;

De niet dragende binnenwanden van de woning worden samengesteld uit gipsblokken.

Wastafelcombinatie: - een porseleinen wastafel, kleur wit; - een een-greeps mengkraan, verchroomd; - verchroomde sifon met verchoomde vloerbuis;

15. Binnenkozijnen en -deuren De deuren zijn fabrieksmatig afgelakte opdekdeuren en voorzien van een loopslot, deurkrukken en kortschilden, met uitzondering van de deur van de

28


Technische omschrijving - keramisch planchet; - een spiegel

23. Centrale antenne inrichting De woning wordt ingericht voor een aansluiting op de centrale antenne inrichting van de kabelexploitant. Ten behoeve hiervan wordt een overnamepunt geplaatst in de meterkast en de benodigde lege buisleidingen aangebracht in de woonkamer en slaapkamer 1. De aansluiting wordt verkregen door middel van betaling van de entreekosten en het nemen van een abonnement bij de kabelexploitant. Het bedraden van de loze leidingen is niet voor rekening van BAM Woningbouw of AM en dient zelf door u te worden verzorgd c.q. aangevraagd. De inbouwdoos wordt aangebracht op circa 350 mm boven de vloer.

Douchecombinatie: - een verdiepte tegelvloer ter plaatse van de douchehoek, afmeting volgens tekening met vloerputje. - een verchroomde thermostatische douchemengkraan; - een kunststof verchroomde doucheslang ca 1,5m met een kunststof handdouche, kleur chroom en een verchroomde glijstang Badcombinatie: - een kunststof bad, afm 180 x 80 cm - een verchroomde douchemengkraan; - een kunststof verchroomde doucheslang ca 1,5m met een kunststof waterbesparende handdouche met doucheknop, kleur chroom en een verchroomde opsteekpen

24. Verwarmingsinstallatie / warmwatervoorziening De woning wordt voorzien van een centrale verwarmingsinstallatie met radiatoren gecombineerd met een warmwatervoorziening. De centrale verwarmingsketel is een HR-combiketel met warmwatervoorziening en wordt geplaatst op zolder. De verwarmingsinstallatie is bedienbaar met een kamerthermostaat in de woonkamer. Het aantal, de plaats en de afmetingen van de radiatoren zijn globaal op de verkooptekeningen aangegeven. De getekende afmetingen zijn “circa” maten.

20. Loodgieterswerk gas, water en riolering Het rioleringssysteem van de woning is voorzien van een ontluchting via het dak. Alle sanitaire toestellen worden aangesloten op de binnenriolering. De binnenriolering is aangesloten op het gemeentelijke rioleringssysteem. De woning wordt aangesloten op het openbare waterleiding- en gasnet. Alle waterleidingen worden weggewerkt in de wanden en vloeren met uitzondering van leidingen in de meterkast en installatieruimte.

De te behalen en te handhaven temperaturen in de woning zijn conform de van toepassing zijnde SWK regeling. De radiatoren/convectoren worden qua afmetingen afgestemd op de bij de afzonderlijke vertrekken conform het SWK vermelde temperatuur. Het aantal, de afmeting en de plaats van de radiatoren zijn indicatief op de verkooptekeningen aangegeven. De kranen in de badkamer worden aangesloten op de warmwaterinstallatie. In de keuken worden aansluitingen voor koud- en warmwater aangelegd.

21. Elektra De elektrische installatie wordt uitgevoerd volgens het centraaldozensysteem, conform de geldende voorschriften. Het aantal lichtpunten, aansluitpunten, onbedrade buisleidingen, schakelaars en wandcontactdozen worden aangebracht zoals aangegeven op de tekening. De plaatsaanduiding op tekening is niet exact.

25. Mechanische ventilatie Het toilet, de keuken en de badkamer(s) worden aangesloten op een mechanisch ventilatiesysteem met hoofdbediening op de begane grond. De regelaar wordt in de woonkamer geplaatst naast de kamerthermostaat voor de CV-ketel en de ventilatie-unit in de technische ruimte op de 2e verdieping. Ten behoeve van de badkamer wordt een separate bediening aangebracht met radiografische communicatie op de hoofdbediening, waarvoor geen bedrading nodig is. De op tekening aangegeven afzuig- en inblaasopeningen zijn indicatief en kunnen nog van plaats en aantallen wijzigen.

Er worden inbouwschakelaars en wandcontactdozen toegepast. In de berging en ter plaatse van de technische ruimte worden de leidingen en het schakelmateriaal in opbouw uitgevoerd. Schakelaars worden op circa 1050 mm boven de vloer aangebracht. De wandcontactdozen van woonkamer, keuken en slaapkamers worden aangebracht op ca. 350 mm boven de vloer. De wandcontactdozen voor algemeen gebruik boven het aanrechtblad worden aangebracht op ca. 1170 mm en de overage wandcontactdozen op ca. 1050 mm.

In de keuken bestaat tevens de mogelijkheid een motorloze afzuigkap aan te sluiten.

Bij de wasmachine opstelling wordt een bedrade aansluiting op een aparte groep voorzien t.b.v. een wasmachine. In de keuken wordt één onbedrade leiding voor elektrisch koken of elektrische boiler of vaatwasmachine aangebracht. De installatie wordt aangesloten op het openbare elektriciteitsnet. De loze leidingen van woonkamer en slaapkamer worden aangebracht op ca. 350 mm boven de vloer. De loze leidingen zijn allen te bereiken in de meterkast en zijn voorzien van een controledraad.

26. Brandbestrijdingsinstallatie In de verkeersruimte op de begane grond en eerste verdieping van de woning worden rookmelders aangebracht, aangesloten op het lichtnet. Deze zijn niet aangesloten op een doormeldcentrale.

In de meterkast wordt een zwakstroom belinstallatie aangebracht met een drukbutton bij de voordeur. Bij de voordeur wordt een aansluitpunt gemaakt voor een buitenlichtpunt ‘exclusief armatuur).

22. Telefoonvoorziening Ten behoeve van de telecommunicatie wordt in de meterkast een aansluitpunt verzorgd van waar lege buisleidingen worden aangebracht naar de woonkamer. De lege buisleidingen zijn voorzien van controledraad. Het bedraden van de loze leiding is niet voor rekening van BAM Woningbouw of AM en dient zelf door u te worden verzorgd c.q. aangevraagd. De inbouwdoos wordt aangebracht op circa 350 mm boven de vloer.

29


Materialen- en Kleurenstaat Exterieur Onderdeel

Materiaal Kleur

Gevels metselwerk plint baksteen handvorm zwart-bruin Voegwerk plint mortel grijs Overige metselwerk baksteen handvorm rood-oranje Voegwerk metselwerk mortel grijs Lateien metselwerk staal antraciet Raamdorpels geglazuurd zwart Voordeur hout crème wit Dakbedekking platdak erker bitumineus standaard zwart/grijs Boeiboord erker hout crème wit Boeiboord dakranden aluminium crème wit Betimmering dakranden aluminium crème wit Delen tussen kozijnen aluminium crème wit Daktrimmen platte daken aluminium crème wit Raam en deurkozijnen hardhout crème wit Overige deuren en ramen hout crème wit Schuifpui aluminium crème wit Raamkozijnen en ramen dakkapel kunststof crème wit Dakbedekking dakkapel kunststof standaard zwart/grijs Zijwangen dakkapel aluminium crème wit Ventilatieroosters aluminium crème wit Kozijn berging hout crème wit Deur berging hout crème wit Dakbedekking hellende daken betonnen pannen zwart Combischoorsteen metaal zwart Hemelwaterafvoeren pvc grijs Goten woningen aluminium crème wit Hemelwaterafvoeren garage pvc grijs Dakbedekking platte daken bitumineus standaard zwart/grijs Hang- en Sluitwerk aluminium naturel Onderdorpel voordeurkozijn kunststeen antraciet

• Lichte kleurverschillen tussen de verschillende materialen kunnen voorkomen. • De definitieve materialen en kleuren worden aan de hand van monsters in het werk door de bouwdirectie vastgesteld.

30


Materialen- en Kleurenstaat INterieur Onderdeel

Materiaal Kleur

Plafond en gespoten wanden (boven tegelwerk)

structuur spuitpleister

Binnenkozijnen

staal wit

Binnendeuren + bovenpanelen

hout/hardboard/glas

Hang- en Sluitwerk

aluminium blank

Onderdorpels

kunststeen antraciet

Radiatoren

staal wit

wit wit

Vloertegels tegelpakket Voegwerk vloertegels

cement gebonden

grijs

Wandtegels tegelpakket Voegwerk wandtegels

cement gebonden

Vensterbanken

natuursteen Dolomite

Sanitair

porselein/kunststof wit

Kranen

-- verchroomd

Afzuigventielen

kunststof wit

Keukeninrichting

--

Trapbomen, spillen

vurenhout wit

Traptreden

vurenhout

Traphekjes

vurenhout wit

Trapleuningen

hout

Elektrotechnisch schakelmateriaal kunststof

wit

volgens keukenboekje wit (grondverf) transparant behandeld wit

• De kleur van het schilderwerk van gevelkozijnen -ramen en -deuren is aan de buiten- en binnenzijde gelijk. Lichte kleurverschillen tussen paneel en kozijn kunnen voorkomen. • Onder “wit” te verstaan: een wittint. De kleur wit van de diverse materialen verschillen namelijk per fabrikaat.


Realisatie:

Vreeburghlaan 1 2691 AA ‘s-Gravenzande 0174 419000 www.helmheus.nl

Den Haag Architect:

Ontwikkeling:

Rotterdam Zuid-Holland

AM Concepts

Dit project is ook te zien op:

In samenwerking met:

www.wonenintuinveld.nl AV 509006/11-11/500

Ontwerp & Realisatie: Cornflakes! i.s.m. Leitmotiv, Den Haag

Verkoop en informatie:

Brochure Bellefleur, Tuinveld  

Brochure Bellefleur, Tuinveld

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you