Page 1

de TOREN de tsaar | ZAANDAM


de TOREN de tsaar | ZAANDAM


INHOUD

Het begon ooit met een dam in de Zaan

8

Zaandam: een veelzijdige stad

11

Het water stroomt weer door Zaandam

12

Centrale ligging en optimale bereikbaarheid

15

Wonen op topniveau

16

Modern woongenot

19

Verdiepingsoverzichten

22

Geveloverzichten

24

Plattegronden

28

Beknopte technische informatie

52

Een duurzaam energiesysteem

53

De Tsaar hypotheek

55

Disclaimer

57

Colofon

58


De TOREN

DE GRACHTENHUIZEN

DE PAKHUIZEN BINNENTUIN BIOSCOOP

DE ZAAGTAND

WINKELS


Het begon ooit met een dam in de Zaan… De eerste bewoners in het gebied rondom de Zaan vestigden zich aan de oevers van de rivier, waar zodoende de eerste nederzettingen ontstonden. In de Gouden Eeuw werden aan de Zaan in snel tempo houtzaagmolens opgericht: molens ­betekenden werk en welvaart. De molens trokken de houthandel, de scheepsbouw en ook de walvisvaart aan. De schepen gebouwd aan de Zaan werden over de hele wereld. Tot voorbij Spitsbergen trof men zelfs “Zaanse” schepen op de walvisvaart aan. De eerste molens waren houtzaag-, water- en meelmolens, maar na verloop van tijd werden de Zaanse molens ook gebruikt voor mosterd, verf, papier en cacao. De Zaanstreek werd wereldwijd bekend als een nijver gebied en is met recht het oudste industriegebied van Europa. Tijdens de industriële revolutie werden de windmolens vervangen door stoommachines, maar de Zaanstreek behield haar belangrijke positie. Familiebedrijven aan de Zaan groeiden uit tot grote multinationals, zoals Albert Heijn, Verkade, Bruynzeel, Honig of Duyvis. Wie kent ze niet? Deze bedrijven zijn nog steeds gevestigd in de Zaanstreek. Peter de Grote was de eerste Russische Czaar, die buiten de grenzen van zijn rijk reisde. In 1697 kwam hij speciaal naar Zaandam om de scheepsbouw te bestuderen. Hij hield ook van schilderijen met schepen. De kleine collectie schilderijen, die hij in de loop der jaren had verzameld, werd door zijn vrouw, Catharina de Grote verder uitgebreid. Hiermee legde zij de basis voor de Hermitage in Sint-Petersburg. Eén van de grootste en meest omvangrijke kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld. Werklust en innovatie hebben de cultuur en de sfeer van de stad bepaald. De Zaankanters weten nog steeds van aanpakken en dat blijkt uit de aanpak van de ingrijpende vernieuwing van het centrum, Inverdan. Was het bezoek van Czaar Peter ooit een hoogtepunt voor Zaandam, nu is dat De Tsaar, onderdeel van Hermitage Shopping Zaandam. Een project dat letterlijk en figuurlijk uitsteekt boven haar omgeving. De Toren - trots en sierlijk - maakt deel uit van De Tsaar. Heerlijke appartementen in een opmerkelijk en uniek gebouw, ontworpen en gebouwd voor mensen die middenin het leven staan. Wonen betekent hier volop genieten van alle voordelen van verleden, heden en toekomst.

DE toren

|

8

9

|

DE toren


Zaandam: een veelzijdige stad

De molens van de Zaanse Schans zijn wereldwijd bekend en is één van de toeristische toplocaties van Nederland. Ook het houten Czaar Peterhuisje is bewaard gebleven en het hierin gevestigde museum, met een expositie over de Russische vorst die hier in 1697 logeerde, is nu een veelbezochte attractie in de Zaanstreek. De stad telt een groot aantal bezienswaardigheden dat getuigt van een industriële traditie die meer dan 400 jaar bestrijkt. Zaandam heeft een volwaardig winkelhart met vele winkels en voorzieningen. In dit autovrije winkelgebied kunt u uw hart ophalen, zelfs op de vele koopzondagen. De gezellige markt aan de Rozengracht op zaterdag en donderdag mag u niet missen. En inmiddels mag u Hermitage Shopping Zaandam aan het aanbod toevoegen. Een compleet winkelaanbod bij u om de hoek. Het uitgaansleven sprankelt op het horecaplein aan de Dam, hier kunt u tot diep in de nacht uitgaan in de vele bars & cafés. Ook culinair komt u volop aan uw trekken. Denk daarbij aan restaurants als De Koekfabriek in het Verkadecomplex, Humphrey’s en Eten bij de Buurman op de Dam en De Hoop op D’Swarte Walvis op de Zaanse Schans. Cultuur en entertainment zijn volop te vinden in Zaandam, zoals het moderne Zaantheater, poppodium De Kade, bioscoop Pathé Zaandam, Filmtheater De Fabriek en niet te vergeten het Zaans Museum. Jaarlijks vinden er tal van evenementen plaats. Of het nu gaat om een sportief evenement zoals de Dam tot Dam-loop en de Ronde van Noord Holland, of om een cultureel evenement zoals de Cultuurmarkt en MidzomerZaan. Dan hebben wij het nog niet eens gehad over de Zaan, deze veenrivier biedt volop mogelijkheid tot recreatie, zowel op als langs het water. De natuur strekt zich uit rondom Zaandam met polders en de veenweiden als prachtige natuurgebieden. Ruimte om te recreëren en te genieten van de gevarieerde natuur heeft u in Het Twiske of Het Jagersveld. Heerlijk voor een wandeling, fietstocht of picknick. Zaandam is met haar tijd meegegaan en uitgegroeid tot een fijne stad om in te wonen en te leven. De Tsaar is hiervan een markant onderdeel met De Toren als hoogtepunt.

DE toren

|

10

11

|

DE toren


HET WATER STROOMT WEER DOOR ZAANDAM

Inverdan, het nieuwe centrum van Zaadam. De stad is haar tijd ver vooruit met dit innovatieve stedelijke vernieuwingsplan. Grote delen van de stad worden ingrijpend vernieuwd om plaats te maken voor eigentijdse bouw die Zaandam een nieuwe uitstraling geeft. Inverdan geeft het centrum van de stad een nieuwe dimensie. De Gedempte Gracht, waar het water terugkeert, wordt een veelzijdige boulevard, omzoomd door nog meer winkels en terrassen. Stelt u zich voor: een zonnige dag en dan lekker winkelen langs de Zaanse gracht, een terrasje pikken aan het water, een hapje eten op de Dam en tot slot de nieuwste film in de megabioscoop. Wie zich verder wil ontwikkelen kan terecht in het IKTC (Industrieel Kennis- en Technologie Centrum), een kenniswijk waar studenten de sfeer bepalen. De Hogeschool INHolland en het Regiocollege zijn hier gevestigd. Ook een nieuwe centrale bibliotheek met up to date multimediatoepassingen en een nieuw gemeentearchief, vinden hun plek in Inverdan. Dit alles goed toegankelijk voor iedereen die meer wil weten van Zaanstad en haar rijke geschiedenis. Langs De Buiging, de opgetilde stadsstraat voor fietsers en voetgangers over de Provincialeweg en het spoor, komen o.a. winkels en een prachtig groot fitnesscentrum. Het water van de Zaan stroomt hier in een verbrede vaart langs. Het toekomstige Stadhuis, een ontwerp van Sjoerd Soeters, ligt aan een levendig plein, een plek waar straks van alles te zien en te doen is. Daaronder het nieuwe busstation en het aangrenzende NS-station. Tenslotte wordt de bedrijvigheid versterkt met nieuwe kantoren, bestemd voor dienstverlenende bedrijven en innovatieve ondernemingen. Hierdoor krijgt de Zaanse economie een nieuwe impuls en wordt deze veelzijdiger en sterker. Het nieuwe Inntel Hotel Amsterdam-Zaandam trekt met zijn zeventig Zaanse geveltjes ieders aandacht. En ook hier is water weer een belangrijk element. V贸贸r de vergaderzalen loopt de gracht, om aan de kant van de Vaart te eindigen in een kleine waterval. Het is duidelijk: Zaandam is klaar voor de toekomst en wordt met Inverdan het eigenzinnige centrum van de Zaanstreek. Het Zaanse gevoel wordt echter ook in de nieuwbouw versterkt. Het uiterlijk verandert, maar het Zaanse hart blijft, met als nieuw landmark De Toren van De Tsaar.

DE toren

|

12


Cy p

re s

ho

ut

Ho

g we eld utv N115

eg ew

N203

g dwe tvel Hou

Het Jagersveld

Westzaan

n Tui stra

sst

r ake

at

m ten

aan het station grenst en samen met het centrum de stedelijke kern van het stadshart vormt. De Knoop dankt haar naam aan

t raa

vervoer, zoals autoverkeer, fiets- en voetgangersroutes en het openbaar vervoer (bus, trein en taxi), kruisen elkaar hier.

urg

e

traat

zijd

s Peter

A10

De Tsaar is gelegen aan de Hermitage met om de hoek Hermitage Shopping Zaandam en De Knoop, het gebied dat direct alle activiteiten die hier met elkaar vervlochten zijn: wonen, werken, winkelen en uitgaan. Maar ook verschillende soorten

nb ste Ru

Czaar

t rach te G emp Ged

dijk

N203

nb te

s Ru

Bo

Hogen

weg

g ur

plein

Oostzaan

iale

Westerpoort Zuid

A8

inc ov Pr

Zuideinde

ZAANDAM

t raa

Zaanstad Provinciale weg

weg

sst

iale vinc Pro

id Ankersm

A7 N203

ion

t Sta

Koog aan de Zaan

st We

A8

N266

cial

in

CENTRALE LIGGING EN OPTIMALE BEREIKBAARHEID

vin Pro

ple

ut

Zaandijk

enho

N203

Ank ers mid

Gren

weg Aris van Broek

Station Zaandam

Zaanstad

se

Een van de grote voordelen van wonen in De Tsaar is dan ook de uitstekende en snelle bereikbaarheid. Of u nu naar de winkels, de markt, het cafĂŠ, een terras, het station, de bioscoop, de Zaan, de bibliotheek of de sportschool wilt, het is een kwestie van de deur uit stappen en slechts een paar minuten lopen. De trein brengt u binnen een kwartier naar Amsterdam of Schiphol. Maar ook Alkmaar, Utrecht, Haarlem, Den Haag en

ijd

e

Parkeergarage, 3 lagen

stz

Winkels

P

Ank ers mid

Oo

Bioscoop

Station Zaandam

Zaandam

De Zaagtand huur - vrije sector

g

De Grachtenhuizen huur - vrije sector

Spiekeroo

De Pakhuizen koop De Pakhuizen huur - vrije sector

Oude Haven

De Toren koop

Rotterdam zijn uitstekend bereikbaar. De busverbindingen zorgen voor optimale bereikbaarheid in de hele omgeving. Met de auto bent u snel uit en thuis via de Provincialeweg, waarbij u zonder omwegen naar een parkeerplaats in de garage onder uw woning kunt rijden. De Provincialeweg geeft toegang tot de A8 en aansluitend de A10 en A7 zodat u snel richting Alkmaar of Amsterdam kunt rijden.

ple

in

Enkele minuten fietsen en u bent in een uniek polderlandschap dat rijk is aan zeldzame planten en weidevogels. Door de natuur en de recreatiegebieden Het Twiske en Het Jagersveld lopen diverse fietspaden. Het typische Zaanse slagenlandschap met stroken land die als eilandjes tussen de sloten lijken te drijven, is vaak alleen met de kano of roeiboot te bereiken.

P

Wonen in De Tsaar betekent wonen temidden van alle voordelen die Zaandam te bieden heeft. Binnentuin

g ur

nb ste Ru

De Toren koop De Pakhuizen koop De Pakhuizen huur - vrije sector De Grachtenhuizen huur - vrije sector De Zaagtand huur - vrije sector Bioscoop Winkels

P

DE toren

|

14

Kelder, 3 parkeerlagen

15

|

DE toren


WONEN OP TOPNIVEAU

In De Tsaar kunt u heerlijk wonen. Hermitage Shopping Zaandam is de plek waar wonen, winkelen, uitgaan en parkeren optimaal samenkomen. Zo vindt u een parkeergarage voor bijna 1.000 auto’s in de kelder van het gebouw; hier kunt u zelf een parkeerplaats huren en kunnen ook uw bezoekers parkeren. Op de begane grond en 1e verdieping bevinden zich ­diverse winkels, wat is er makkelijker dan bijvoorbeeld een Albert Heijn binnen handbereik? Geen zin in een avondje thuis? Want een bioscoop met zes zalen en tevens gezellige horeca om de hoek bieden u een goed alternatief. Naast de drukte en gezelligheid voor de deur, vindt u in de grote privé-binnentuin in alle jaargetijden een oase van rust. U hoeft dan ook niet ver van huis om met mooi weer in het gras te liggen en van de zon te genieten. De binnentuin is alleen bestemd voor de bewoners van De Tsaar. De Tsaar is ontworpen door Rijnboutt Architecten uit Amsterdam en omvat zowel koop- als vrije sector huurwoningen. Deze zijn verdeeld over De Toren, De Pakhuizen, De Grachtenhuizen en De Zaagtand. De stoere Toren biedt een diversiteit aan uitzichten over de stad en is het nieuwe oriëntatiepunt van Zaandam. De Toren omvat drieënveertig koopappartementen en twee penthouses. In De Pakhuizen worden vierenveertig stadswoningen, appartementen en maisonnettes aan het water gerealiseerd. Hiervan zijn zesendertig woningen beschikbaar voor de verkoop. De overige acht huurwoningen zijn vrije sector huurwoningen. De Grachtenhuizen omvatten twintig vrije sector huurwoningen met uitzicht op de gracht en de binnentuin. De architectuur sluit aan bij de Zaanse historie met diverse schakeringen groen en de karakteristieke vormgeving van de puntdaken. De Zaagtand bestaat uit vier exclusieve eengezinswoningen (vrije sector huur) die grenzen aan de afgesloten, groene binnentuin. Eveneens in Zaanse sfeer ontworpen, maar met grote raampartijen en een living op de eerste verdieping, zodat uw privacy gegarandeerd is. Bent u geïnteresseerd in een huurwoning dan kunt u contact opnemen met: Direct Wonen Zaandam, Peperstraat 216, T 075 670 88 88. De Tsaar verzekert u van alle comfort en een omgeving waar het u aan niets zal ontbreken.

DE toren

|

16

17

|

DE toren


MODERN WOONGENOT

De Toren van De Tsaar is met een hoogte van 65 meter een trots symbool en de bekroning van een compleet vernieuwd Zaans stadshart. De architectuur doet recht aan de Zaanse historie, met behoud van het typische Zaanse karakter en de verwijzingen naar de historische bouwstijl. Met een vormgeving die perfect past in het nieuwe beeld van Zaandam omsluiten de markante gevels 43 appartementen en 2 penthouses, gelegen op de tweede tot en met de achttiende verdieping. De Zaanstreek ligt aan uw voeten, want u heeft zelfs op lager gelegen verdiepingen een heerlijk uitzicht. De stoere Toren biedt vanaf alle verdiepingen een diversiteit aan uitzichten over de stad en is het nieuwe oriëntatiepunt van Zaandam. Overdag en ’s avonds een panorama waar u niet op uitgekeken raakt met om u heen het nieuwe centrum van Zaandam en het Noord Hollandse landschap met water en molens en in de verte Amsterdam. De appartementen variëren in grootte van circa 85 m2 tot maar liefst 284 m2 in één van de penthouses. Elk appartement heeft de beschikking over een berging in de onderbouw. U heeft de keuze uit een appartement met twee, drie of vier kamers. De appartementen beschikken over een terras of beschutte loggia, zodat u ook op de hoger gelegen verdiepingen heerlijk buiten kunt zitten. De penthouses hebben een beschut dakterras met veel ruimte, uitzicht en privacy. Daarnaast kunt u genieten van de heerlijke binnentuin. De appartementen in De Toren voldoen nu al aan de eisen van de toekomst. Het gebouw is boven de norm geïsoleerd en er is gebruik gemaakt van duurzame materialen. Daarnaast is er een bijzondere voorziening getroffen rondom het verwarmen én koelen van de appartementen, namelijk warmte- en koudeopslag. Door deze voorzieningen profiteert u van een zeer laag energie­verbruik, maximale indelingsvrijheid door vloerverwarming in plaats van radiatoren, meer comfort en een gezonder binnenklimaat. De Toren biedt u comfortabel woongenot!

DE toren

|

18

19

|

DE toren


Impressie van de binnentuin

DE toren

|

20

21

|

DE toren


verdiepingsoverzichten

Bioscoop

d

d gt

an

Za a

grond die bereikbaar is via een separate entree. Op de tweede verdieping

Za a

e D

De

fietsenstalling voor gemeenschappelijk gebruik en de containerruimten. Elk appartement heeft de beschikking over een privĂŠ-berging op de begane

70

gt

niveau -1 tot en met -3). Op de begane grond bevinden zich tevens een

Winkelruimten

69 Binnentuin

an

Fietsenberging + containerruimte

geven tot uw woning, maar ook tot de ondergelegen parkeergarage (kelder-

De Grachtenhuizen

is voorzien van een dubbele lift en trappenhuis, die u niet alleen toegang

De Toren

De Grachtenhuizen

entree De Toren

Bioscoop en winkelruimten

De representatieve entreepartij bevindt zich op de begane grond. De entree

Bioscoop

De Pakhuizen

De Pakhuizen

Bergingen + fietsenberging

bevindt zich de gemeenschappelijke binnentuin, deze is bereikbaar via de

Bioscoop

|

22

80 83 86

Binnentuin

Za De De Pakhuizen

vierde verdieping

81 84 87

De Pakhuizen

vijfde verdieping

82 85 88

zesde t/m achtste verdieping

Bioscoop

91 94 97 100 103 106 109

110 Binnentuin

111 Binnentuin

112

Binnentuin

113

Za ag ta nd

Binnentuin

De

De Grachtenhuizen

DE toren

90 93 96 99 102 105 108

79

ag ta

nd ag ta De Pakhuizen

derde verdieping

78

Binnentuin

Za

De Pakhuizen

89 92 95 98 101 104 107

77

De

De

Za

ag ta

nd

Binnentuin

76

ag ta

75

Za

74

Bioscoop

De Grachtenhuizen

Binnentuin

73

Bioscoop

De Grachtenhuizen

72

De Grachtenhuizen

De Grachtenhuizen

71

tweede verdieping

nd

Bioscoop

eerste verdieping

nd

begane grond

De

2e verdieping.

De Pakhuizen

23

negende t/m vijftiende verdieping

zestiende verdieping

zeventiende verdieping

achttiende verdieping

|

DE toren


Geveloverzichten De Toren heeft een beeldbepalende uitstraling, hetgeen niet alleen voortkomt uit haar indrukwekkende gestalte. De kleuren van metselwerk, kozijnen en dakbedekking zijn zodanig op elkaar afgestemd dat een majestueus beeld ontstaat. Op het overzicht wordt u een impressie getoond, de werkelijke kleuren kunnen echter afwijken. De entreepartij bevindt zich aan de Hermitage en is gesitueerd op het Oosten. De entree wordt geflankeerd door de woningen van De Zaagtand aan de ene zijde en de winkels en bioscoop aan de andere zijde. De buitenruimten bevinden zich aan de zonnige zuidgevel. De zuid-, west- en noordgevel beginnen vanaf de daktuin op de tweede 足verdieping.

2010

de pakhuizen

zaagtand

bioscoop

cinema cinema cinema cinema

rustenburg reclame

oostgevel DE toren

|

24

reclame

zuidgevel

westgevel

noordgevel 25

|

DE toren


Interieurimpressie met uitzicht vanuit de woonkamer in De Toren

DE toren

|

26

27

|

DE toren


Bouwnummer 70

Bouwnummer 69 Oppervlakte circa 145 m

Oppervlakte circa 145 m2

2

Woonkamer met semi-open keuken Drie slaapkamers Loggia met dakterras

Woonkamer met open keuken

WESTGEVEL

oostGEVEL

Drie slaapkamers Twee badkamers Loggia N

N

W

W

O

O

Z

Z

113 110

112

107

108

101

102

104 98

95

18 111

109

105

106

103

89

13

101

102

14

104

10 8

86

6

80

91

90

88

80

81

82

85

84

77

78

79

71

72

73

76

75 69

108

94

87

74

107

93

86

83

15

100 97

70

112

110

16

99

96

92

113

17

12

105

98

11

95

9

89

7

111

109 106

103

87

88

8

81

82

91 85

78

79

3

71

72

73

1

76

75 69

70

BG

DE toren

|

28

13

10

77

2

14

94

84

74

15

93

97

5 4

16

100

90

83

17

99

96

92

18

12 11 9 7 6 5 4 3 2 1 BG

Schaal 1:100

Schaal 1:100

29

|

DE toren


DE toren

|

30

31

|

DE toren


Bouwnummer 71, 74, 77, 80, 83, 86, 89, 92, 95 Oppervlakte circa 115 m

Bouwnummer 98 en 101 Oppervlakte circa 115 m2

2

Woonkamer met open keuken Drie slaapkamers Walk-in closet Loggia

Woonkamer met open keuken

WESTGEVEL

WESTGEVEL

Drie slaapkamers Walk-in closet Loggia

N

N

W

O

O

W

Z

Z

113 110

112

107

108

101

102

104 98

95

18 111

109

105

106

103

89

13

101

102

14

104

10 8

86

6

80

91

90

88

80

81

82

85

84

77

78

79

71

72

73

76

75 69

108

94

87

74

107

93

86

83

15

100 97

70

112

110

16

99

96

92

113

17

12

105

98

11

95

9

89

7

111

109 106

103

87

88

8

81

82

91 85

78

79

3

71

72

73

1

76

75 69

70

BG

DE toren

|

32

13

10

77

2

14

94

84

74

15

93

97

5 4

16

100

90

83

17

99

96

92

18

12 11 9 7 6 5 4 3 2 1 BG

Schaal 1:100

Schaal 1:100

33

|

DE toren


Bouwnummer 104 en 107 Oppervlakte circa 115 m2 Woonkamer met open keuken Drie slaapkamers Walk-in closet Loggia

WESTGEVEL

N

W

O

Z

113 110

112

107

108

101

102

104 98

95

18

109

105

106

103

89

13

94

10 8

91

90

88

80

81

82

85

84

77

78

79

71

72

73

76

75 69

14

93

97

87

74

15

100

86

83

16

99

96

92

17

111

70

12 11 9 7 6 5 4 3 2 1 BG

DE toren

|

34

Schaal 1:100

35

|

DE toren


Bouwnummer 72 Oppervlakte circa 85 m

Bouwnummer 75, 78, 81, 84, 87, 90, 93, 96, 105 en 108 Oppervlakte circa 84 m2

2

Woonkamer met open keuken Twee slaapkamers Loggia

Woonkamer met open keuken

ZuidGEVEL

ZUIDGEVEL

Twee slaapkamers Loggia

N

N

W

O

O

W

Z

Z

113 110

112

107

108

101

102

104 98

95

18 111

109

105

106

103

89

13

101

102

14

104

10 8

86

6

80

91

90

88

80

81

82

85

84

77

78

79

71

72

73

76

75 69

108

94

87

74

107

93

86

83

15

100 97

70

112

110

16

99

96

92

113

17

12

105

98

11

95

9

89

7

111

109 106

103

87

88

8

81

82

91 85

78

79

3

71

72

73

1

76

75 69

70

BG

DE toren

|

36

13

10

77

2

14

94

84

74

15

93

97

5 4

16

100

90

83

17

99

96

92

18

12 11 9 7 6 5 4 3 2 1 BG

Schaal 1:100

Schaal 1:100

37

|

DE toren


Bouwnummer 99 en 102 Oppervlakte circa 84 m2 Woonkamer met open keuken Twee slaapkamers Loggia

ZuidGEVEL

N

W

O

Z

113 110

112

107

108

101

102

104 98

95

18

109

105

106

103

89

13

94

10 8

91

90

88

80

81

82

85

84

77

78

79

71

72

73

76

75 69

14

93

97

87

74

15

100

86

83

16

99

96

92

17

111

70

12 11 9 7 6 5 4 3 2 1 BG

DE toren

|

38

Schaal 1:100

39

|

DE toren


Bouwnummer 73, 82, 85, 88, 91, 94, 97 Oppervlakte circa 103 m

Bouwnummer 76 en 79 Oppervlakte circa 103 m2

2

Woonkamer met open keuken Twee slaapkamers Loggia

Woonkamer met open keuken

OOSTGEVEL

OOSTGEVEL

Twee slaapkamers Loggia

N

N

W

O

O

W

Z

Z

113 110

107 104

101 98

95

112 108

18

109

105

106

102

103

99

100

96

92

97

93

89

17

111

94 91

90

86

87

88

80

81

82

83

77

79

78

76

75

74

71

85

84

69

72

70

73

16

113

15 14

112

110

13 12

107

108

101

102

104

11

10

105

98

9

95

8 7

89

6 5 3 2 BG

106

103

16 15 14 13

93

94

10 8

97 91

90

88

80

81

82

85

84

77

78

79

71

72

73

76

75 69

17

100

87

74

1

109

86

83

4

111

99

96

92

18

70

12 11 9 7 6 5 4 3 2 1 BG

DE toren

|

40

Schaal 1:100

Schaal 1:100

41

|

DE toren


Bouwnummer 100 en 103

Bouwnummer 106 en 109

Oppervlakte circa 103 m

Oppervlakte circa 103 m2

2

Woonkamer met open keuken Twee slaapkamers Loggia

Woonkamer met open keuken

OOSTGEVEL

oostGEVEL

Twee slaapkamers Loggia

N

N

W

O

O

W

Z

Z

113 110

112

107

108

101

102

104 98

95

18 111

109

105

106

103

89

13

101

102

14

104

10 8

86

6

80

91

90

88

80

81

82

85

84

77

78

79

71

72

73

76

75 69

108

94

87

74

107

93

86

83

15

100 97

70

112

110

16

99

96

92

113

17

12

105

98

11

95

9

89

7

111

109 106

103

87

88

8

81

82

91 85

78

79

3

71

72

73

1

76

75 69

70

BG

DE toren

|

42

13

10

77

2

14

94

84

74

15

93

97

5 4

16

100

90

83

17

99

96

92

18

12 11 9 7 6 5 4 3 2 1 BG

Schaal 1:100

Schaal 1:100

43

|

DE toren


DE toren

|

44

45

|

DE toren


Bouwnummer 111 - topappartement

Bouwnummer 110 - topappartement Oppervlakte circa 143 m

Oppervlakte circa 137 m2

2

Woonkamer met open keuken en bijkeuken Drie slaapkamers Walk-in closet Ruime loggia

Woonkamer met open keuken en bijkeuken

WESTGEVEL

OOSTGEVEL

Drie slaapkamers Ruime loggia

N

N

W

O

O

W

Z

Z

113 110

112

107

108

101

102

104 98

95

18 111

109

105

106

103

89

13

101

102

14

104

10 8

86

6

80

91

90

88

80

81

82

85

84

77

78

79

71

72

73

76

75 69

108

94

87

74

107

93

86

83

15

100 97

70

112

110

16

99

96

92

113

17

12

105

98

11

95

9

89

7

111

109 106

103

87

88

8

81

82

91 85

78

79

3

71

72

73

1

76

75 69

70

BG

DE toren

|

46

13

10

77

2

14

94

84

74

15

93

97

5 4

16

100

90

83

17

99

96

92

18

12 11 9 7 6 5 4 3 2 1 BG

Schaal 1:100

Schaal 1:100

47

|

DE toren


Bouwnummer 112 Oppervlakte circa 284 m2 Woonkamer met woonkeuken en bijkeuken Drie slaapkamers Twee badkamers Dakterras

PENTHOUSE

N

W

O

113 Z

113 110

112

107

108

101

102

104 98

95

18

109

105

106

103

89

13

94

10 8

91

90

88

80

81

82

85

84

77

78

79

71

72

73

76

75 69

14

93

97

87

74

15

100

86

83

16

99

96

92

17

111

70

12 11 9 7 6 5 4 3 2 1 BG

DE toren

|

48

De plattegrond is schaal 1:100 weergegeven

49

|

DE toren


Bouwnummer 113 Oppervlakte circa 253 m2 Woonkamer met woonkeuken Drie slaapkamers Twee badkamers Dakterras en twee balkons

PENTHOUSE

N

W

O

113 Z Bouwnummer: 113 Achttiende verdieping

113 110

112

107

108

101

102

104 98

95

18

109

105

106

103

89

13

94

10 8

91

90

88

80

81

82

85

84

77

78

79

71

72

73

76

75 69

14

93

97

87

74

15

100

86

83

16

99

96

92

17

111

70

12 11 9 7 6 5 4 3 2 1 BG

DE toren

|

50

De plattegrond is schaal 1:100 weergegeven

51

|

DE toren


BEKNOPTE TECHNISCHE OMSCHRIJVING

Een duurzaam energiesysteem

Algemeen Fundering De appartementen zijn gefundeerd op de bovenste vloer van de parkeergarage en commerciële ruimten. De parkeergarage en commerciële ruimten worden gefundeerd met heipalen met daarop een raster van betonnen kolommen en wanden.

Waarom een duurzaam energie systeem in uw woning? In alle woningen wordt Warmte-/Koude Opslag (WKO) toe­­g­epast, met de bodem als energiebron. Door het gebruik van een warmtepomp worden de woningen op een milieuvriendelijke manier verwarmd in de winter en licht gekoeld in de zomer. De warmtepomp, die volgens hetzelfde principe als een koelkast werkt, verbruikt hierbij slechts weinig energie. De warmtepomp is een uitontwikkelde en betrouwbare techniek, die reeds jaren in Nederland en andere Europese landen wordt toegepast met tevreden gebruikers. Een doorbraak van het duurzame WKO-concept is een feit.

Vloeren De vloeren zijn samengesteld uit betonvloeren met wapening. Constructieve wanden Het casco van de appartementen wordt uitgevoerd met in het werk gestorte betonwanden en betonvloeren. Buitengevels Metselwerk in twee kleuren en voorzien van horizontale betonbanden. Binnenspouwbladen De binnenspouwbladen worden voornamelijk uitgevoerd in kalkzandsteen en/of betonnen kopwanden. Voor de isolatie van de gevels worden isolatie platen van voldoende dikte toegepast. Kozijnen, ramen deuren en beglazing Aluminium buitenkozijnen, ramen en deuren voorzien van isolerende beglazing in de appartementen. De gevelkozijnen van de algemene ruimte worden in hout uitgevoerd. De binnendeurkozijnen en deuren in de algemene ruimten worden uitgevoerd in hout. Woningtoegangsdeuren worden uitgevoerd als dichte houten deuren. Afwerking algemene ruimten Binnenwanden De wanden van de entree en trappenhuizen worden voorzien van spuitwerk. Waar nodig worden akoestische voorzieningen aangebracht. De wanden in de bergingen, fietsenstalling en containerruimte ter plaatse van de begane grondvloer zijn beton of kalkzandsteenwanden en blijven onafgewerkt. Plafonds De plafonds van de algemene ruimten op de begane grond en verdiepingen worden voorzien van een afwerking en waar nodig met een akoestische voorziening. De plafonds van de bergingen, fietsenstalling en containerruimte blijven grotendeels onafgewerkt en gedeeltelijk voorzien van een houtwolcementplaat. Vloeren De entreepartij op de begane grond wordt voorzien van tegelwerk en een schoonloopmat. De vloeren in de algemene ruimten op de verdiepingen worden voorzien van marmoleum. De bergingsvloeren worden afgewerkt met een mortelgebonden dekvloer. Trappen Prefab betontrappen in de hoofd- en veiligheidstrappenhuizen. De trappen worden waar nodig voorzien van spijlen hekwerken.

DE toren

|

52

Ventilatie De individuele bergingen in de kelder worden mechanisch afgezogen.

Afwerking appartementen Binnenwanden Cellen betonwanden en/of metall-studwanden en/of geluidwerende voorzetwanden, behangklaar opgeleverd. De wanden in het toilet worden tot een hoogte van circa 120 cm afgewerkt met wandtegels met daarboven spuitwerk. De wanden in de badkamer worden getegeld tot circa 180 cm en bij de douchehoek tot circa 210 cm. De overige wanden in het appartement, met uitzondering van de wanden in de meterkast en de bergruimte, worden behangklaar opgeleverd. Er worden geen plinten aangebracht of geleverd. Binnenkozijnen Binnendeurkozijnen zijn plaatmetalen kozijnen gelakt in de kleur wit, daar waar mogelijk met bovenlichten van glas. De binnendeuren zijn fabrieksmatig afgelakte vlakke dichte opdekdeuren in de kleur wit.

Hoe werkt het? Dankzij de ligging en het klimaat in Nederland is onze bodem relatief warm. Bij de opwekking van duurzame energie, benutten we grondwater uit een watervoerende zandlaag die in Nederland op zo’n 25 tot 125 meter diepte ligt. Hierin worden twee bronputten geslagen: één voor ‘koud’ en één voor ‘warm’ water.

Vloeren Alle vloeren worden voorzien van een mortelgebonden afwerkvloer. Op de vloeren van de appartementen wordt een geluidreducerende isolatielaag aangebracht tussen constructievloer en de afwerkvloer. De toiletten en badkamers worden voorzien van vloertegels. Plafonds Met uitzondering van de meterkast en de berging worden de plafonds in de appartementen afgewerkt met spuitwerk. Keuken De woning wordt zonder keuken opgeleverd. Wel wordt door Keukenhome te Amersfoort een projectaanbieding uitgewerkt per type en indien u hier gebruik van maakt, ontvangt u bij Keukenhome een keukencheque. De mogelijkheid bestaat om deze projectaanbieding te kiezen, aan te passen of een eigen ontwerp te laten maken, waarbij u de keuken aan uw persoonlijke wensen aan kan laten passen. Kunt u niet slagen bij Keukenhome dan worden de benodigde installatietechnische voorzieningen op de standaard plaats afgedopt. Er zijn geen gasaansluitingen aangelegd en deze kunnen ook niet in een later stadium worden aangebracht. In de keuken dient een kooktoestel geplaatst te worden met een elektrische aansluiting van 2x230 V. Sanitair Uw appartement wordt uitgerust met Sphinx sanitair. Verwarmingsinstallatie Alle appartementen in De Toren worden aangesloten op een duurzame WKO-installatie (warmte koude opslag). De appartementen worden voorzien van vloerverwarming als hoofdverwarming. In de badkamer wordt naast vloerverwarming één radiator geplaatst. Uitgebreide informatie vindt u op de volgende pagina. Ventilatie De appartementen worden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. De luchttoevoer vindt plaats via roosters in of boven de gevel/ kozijnen. De luchtafvoer vindt plaats door middel van afzuigventielen in de keuken, het toilet, de badkamer en de ruimte waar de wasmachine zich bevindt.

Bij een warmtevraag wordt water uit de warmtebron (12 tot 13˚C) opgepompt. Dit ‘warme’ grondwater geeft door middel van een warmtewisselaar zijn warmte af aan het water in het gescheiden leidingnet naar de warmtepomp. Deze verwarmt de vloeistof op efficiënte wijze tot de gewenste temperatuur, waarna het door de leidingen van de vloerverwarming wordt gepompt. In de zomer wordt het water uit de koudebron (8 tot 12˚C) op­gepompt. Via de warmtewisselaar koelt het water de vloeistof in de leidingen in de vloer van de woning, waardoor de woning op een aangename temperatuur wordt gebracht. Het opgewarmde grond­water wordt via de wisselaar teruggepompt in de warmtebron, die we in de winter weer kunnen benutten.

binnenklimaat. De vloerverwarming geeft zijn warmte af aan de woning. Hierdoor ontstaat een aangename temperatuurverdeling en is er sprake van een vermindering van stofcirculatie. De kans op huisstofmijt wordt verminderd en er is een betere luchtvochtigheid in de woning. Een gunstige woonomgeving, met name voor mensen met een aandoening aan de luchtwegen. Het WKO-concept in het dagelijkse gebruik Het warmtepompconcept is een ander systeem dan een traditionele CV-installatie. De belangrijkste gevolgen en voordelen voor het gebruik in de dagelijkse praktijk hebben wij hieronder voor u op een rij gezet.  verbruikt minder primaire energie om uw woning van warmte en U warm tapwater te voorzien. Dit betekent ook dat u direct een bijdrage levert aan het verminderen van CO2-uitstoot. Koelen en verwarmen; de thermostaat wordt één keer ingesteld, waarna de installatie vanzelf de woning het gehele jaar door op een behaaglijke temperatuur houdt. De vloerverwarming werkt met lage temperatuur vloerverwarming (24 tot 26˚C) en hoge temperatuur vloerkoeling (18 tot 19˚C). Hierdoor ontstaat een comfortabel binnenklimaat (u heeft geen last van warmte- of koudestromingen). ’s Zomers zorgen de vloerleidingen voor verkoeling, zonder de vervelende neveneffecten en hoge kosten van airconditioning. Het binnenmilieu verbetert, niet alleen door het aangename klimaat met stralingsverwarming, maar ook doordat zich minder stof door de woning verplaatst. Dit is zeer gunstig voor carapatiënten of mensen met een allergie. Door het ontbreken van radiatoren heeft u meer vrij­heid bij het indelen van de woning. Door het ontbreken van een gasaansluiting is er minder risico op brand en verontreiniging door verbrandingsgassen. Samenleving en overheid stellen steeds hogere eisen aan comfort en energieprestaties van woningen. Een duurzame energie opwekkingsinstallatie zal daarom positief bijdragen aan de toekomstwaarde van uw woning. De kosten voor deze manier van verwarming en koeling zijn marktconform De duurzame energie-exploitant verzorgt het volledige beheer en onder­ houd van de installatie en is verantwoordelijk voor het adequaat functioneren ervan.

In geval van lage buitentemperaturen ondersteunt een gas­gestookte HR-ketel in het centrale ketelhuis het benodigde vermogen van de warmtepomp. Op jaarbasis wordt gemiddeld 70 tot 90% van de warmte door de warmtepomp geleverd, de rest wordt aan­gevuld door de gasgestookte HR-ketel. Wooncomfort en gezondheid Bij een warmtepompsysteem wordt gebruik gemaakt van lage temperatuur vloerverwarming. De extra koel­functie en een vrijwel constante temperatuur gedurende het hele jaar zorgen voor een aangenaam 53

|

DE toren


De Tsaar hypotheek

Hypotheek van de Rabobank De Tsaar is een uniek nieuwbouwproject in het hartje van Zaandam: luxe appartementen middenin het centrum. Met om de hoek de grootste hypotheekverstrekker van Nederland en dat biedt grote voordelen. Want Rabobank Zaanstreek is ook nog eens gespecialiseerd in nieuwbouwprojecten zoals De Tsaar. Dat betekent dat er niet alleen wordt gekeken naar de aankoop van het appartement, maar ook naar uw woonwensen. Een mooie keuken of de badkamer anders inrichten en deze verbouwing direct meefinancieren. Zo wordt uw nieuwe appartement uw droomhuis, waar u zorgeloos van kunt genieten. Voordelen Een appartement kopen in De Tsaar betekent voor u veel voordelen bij Rabobank Zaanstreek. Denk bijvoorbeeld aan scherpe tarieven en een extra lage hypotheekrente maar ook een fikse korting van 0,5% op de afsluitprovisie. Daarnaast hoort bij een nieuwbouwhypotheek een gunstige prijs voor een totaalpakket aan verzekeringen. Tot slot, biedt de Rabobank Hypotheekbescherming u financiële zekerheid. De hypotheeklast wordt verzekerd tegen ziekte of werkeloosheid. Dat geeft een prettig gevoel. Mocht er onverwachts iets gebeuren, dan hoeft u niet om te kijken naar uw hypotheekbetalingen. De hypotheeklast wordt immers aan u vergoed. Rabobank Zaanstreek Als Rabobank zijn we de grootste hypotheekverstrekker van Nederland. Door onze jarenlange ervaring hebben we een schat aan kennis opgebouwd zodat we u een aantrekkelijke rente en een betrouwbaar advies kunnen bieden. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. We werken bovendien met de gedragscode Hypothecaire Financieringen die voor­ziet in objectieve, eerlijke en volledige informatie. Uw hypotheek­lasten mogen namelijk niet meer bedragen dan de door het NIBUD opgestelde woonlastpercentages. Deze percentages variëren met inkomen en rentestand. De Rabobank staat ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten en heeft voor haar producten een overzichtelijke financiële bijsluiter. Vraag erom en lees deze voordat u het product afsluit. Nieuwsgierig geworden? Bel het hypotheek informatienummer van Rabobank Zaanstreek (075) 890 34 56 en maak vrijblijvend een afspraak met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs. Mailen kan ook: huis&hypotheekadvies@zaanstreek.rabobank.nl Rabobank Zaanstreek

DE toren

|

54

Hoofdkantoor: Ankersmidplein 2, Zaandam

Zeven advieskantoren in de Zaanstreek.

www.rabobank.nl/zaanstreek

55

|

DE toren


DISCLAIMER Copyright Het copyright van de inhoud van deze brochure berust bij AmstelForte Ontwikkeling C.V. Niets uit deze brochure mag gekopieerd, verspreid, in enig tekstsysteem ingevoerd of anderszins vermenigvuldigd of openbaar gemaakt worden, zonder schriftelijke toestemming van AmstelForte Ontwikkeling C.V. te Amsterdam. Brochure Deze brochure d.d. juni 2010 met kenmerk De Toren - De Tsaar - is bedoeld om de geïnteresseerden van dit project globaal inzicht te geven in het plan en de woningtypen. De in deze brochure getoonde impressies, plattegronden en gevels zijn alleen bedoeld om uw keuzes ten behoeve van de inschrijving te maken. Deze brochure maakt geen onderdeel uit van de contractstukken. Tijdens het eerste gesprek bij de makelaar worden de contractstukken van de woning verstrekt. Wijzigingen en voorbehoud Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van gegevens en tekeningen verstrekt door architect, de constructeur en de adviseurs van dit plan. Omdat bij het bouwen van een woning veel ambachtelijk werk wordt verricht, behouden de ontwikkelaar en de aannemer zich het recht voor, op of aan de opstallen architectonische, technische en constructieve wijzigingen aan te brengen. Alsmede afwijkingen die eventueel voortvloeien uit de eisen en wensen van de overheid en/of de nutsbedrijven en de daarmee samenhangende plannen in de directe omgeving. Aan dergelijke wijzigingen kunt u geen rechten ontlenen. Alle informatie over het plan wordt u gegeven onder voorbehoud van goedkeuring Bouw- en Woningtoezicht alsmede van de nutsbedrijven. Plattegronden De plattegronden alsmede de afmetingen van sanitair en keukens van alle in deze brochure opgenomen woningen zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Daar waar u in tekeningen en plattegronden kasten, meubels en huishoudelijke apparaten ingetekend ziet, geven deze uitsluitend een mogelijke plaats aan voor uw eigen inboedel. Zij worden uiteraard niet geleverd. Artist’s impression De perspectieftekeningen in deze brochure geven een impressie. Het is met recht een ‘artist’s impression’, waarin de illustrator zich soms wat artistieke vrijheden gunt. De reële kleuren van gevels, schilderwerk en dakbedekking kunnen afwijken. De tuin­aanleg en inrichting van de openbare ruimte is naar de fantasie van de illustrator ingevuld. In de artist’s impressions zijn opties meegenomen, deze worden niet standaard geleverd maar kunnen via meer- en minderwerk worden gekozen. Ondanks alle zorgvuldigheid die wij hebben nagestreefd, kunnen aan deze tekeningen geen rechten worden ontleend. Bouwnummers De op de situatietekeningen aangegeven nummers zijn bouwnummers. Deze bouwnummers worden tijdens de bouw door iedereen gehanteerd. Het zijn echter geen huisnummers die betrekking hebben op het nieuwe adres. De definitieve huisnummers, straatnamen en bijbehorende postcodes worden op een later tijdstip aan de kopers bekend gemaakt. Situatietekening De situatietekening die in deze brochure is opgenomen, betreft in na­genoeg alle gevallen een momentopname. De inrichting van het openbare gebied is gebaseerd op de laatste bij ons bekende gegevens. Wijzigingen daarvan en het beheer van het openbare gebied vallen onder de verantwoordelijkheid van de Gemeente. ­Hieraan kunt u jegens AmstelForte Ontwikkeling C.V. dan wel jegens de Gemeente geen rechten ontlenen. Maatvoering en inrichting De in de tekeningen genoemde maten kunnen licht afwijken. Tenzij anders aangegeven zijn de afmetingen in millimeters. Daarbij is nog geen rekening gehouden met enige wandafwerking, zoals wand­tegels, spuitwerk, enzovoort. Let dus op. Wij adviseren u bij het inrichten van uw woning de maten ter plaatse op te nemen vóór u tot aanschaf van bijvoorbeeld gordijnen of vloerbedekking overgaat.

DE toren

|

56

57

|

DE toren


COLOFON Ontwikkeling

De Tsaar is een ontwikkeling van AmstelForte Ontwikkeling C.V., een initiatief van Woningstichting Rochdale en AM Noord-Holland

Aannemer

architectuur

Makelaars

De Toren - De Tsaar, juni 2010 Projectcommunicaite: Graphic House, Amsterdam

Kuijs Reinder Kakes Westzijde 340 1506 GK Zaandam T 075 612 64 00 E zaandam@krk.nl

DE toren

|

58

Brantjes Makelaars Zaanstad Kaaikhof 3 1567 JP Assendelft T 075 640 18 88 E zaanstad@brantjes.nl Gerard Wijma Provincialeweg 1 1566 KK Krommenie T 075 628 55 28 E krommenie@gerardwijma.nl Notaris Van Doorne Jachthavenweg 121 1081 KM Amsterdam T 020 678 91 23 E info@van-doorne.com

detsaar.nl


detsaar.nl

Brouchure De Toren, de Tsaar Zaandam  
Brouchure De Toren, de Tsaar Zaandam  

De Toren - trots en sierlijk - maakt deel uit van De Tsaar. Heerlijke appartementen in een opmerkelijk en uniek gebouw, ontworpen en gebouwd...

Advertisement