Page 1

Voor hetzelfde geld woon je een stuk royaler!

Ruimte met de stijl van de jaren 30 in Tuinveld ‘s-Gravenzande


Het Westland:

Inhoud Het Westland: een ontdekking waard!

pag.

3

Thuis in Tuinveld

pag.

5

Tuinveld fase 2 in vogelvlucht

pag.

6

Situatie

pag. 8

Ruimte in de stijl van de jaren 30

pag.

11

Interieursuggesties Type D

pag.

12

Interieursuggesties Type Dk1

pag.

16 20

pag. 22

TUINVELD FASE 2

Mariëndijk

Kwintsheul

in J

Technische Omschrijving

N211

ing

pag.

Denk je aan het Westland, dan denk je in de eerste plaats aan kassen en stranden. Het Westland heeft echter veel meer te bieden: pittoreske dorpskernen, verrassende winkelmogelijkheden, bijzondere natuur- en recreatiegebieden en heel veel recreatieve en culturele voorzieningen. Het Westland is echt een gebied om ontdekt te worden!

Kon

Woningvergrotende opties/Bergingen

Een ontdekking waard!

ulia

Honselersdijk

naw

E30

eg

N464

Noo

rdla

nds

ewe

g

N213

’s-Gravenzande

Hoge Woerd

N211

Trade Parc Westland

weg ers

Naaldwijk N222

Wo ut

N220

N467

E25 Ma

k va

Westland

Teijlingen

E30

Hoe

N466

asd

N466 N213

ijk

Heenweg n Ho

Rot

llan

terd

d-

am

Har

- Hu

Hoek van Holland

wich

N220

Staelduinse Bosch

E25

Ma

asd

Leehove Westerlee ijk

LierLier De N223

N223

ll

N213 E25 Hull - Rotte

Nieuwe Waterweg

rdam

N220

DYNAMISCH ‘S-GRAVENZANDE

Jong en oud voelt zich thuis in het Westland, met z’n uitgebreide voorzieningen- en activiteitenaanbod. Zo is een bezoek aan het driedaagse Varend Corso Westland iets wat je niet mag missen, maar ook de Westland Reünie, de jaarlijkse feestweek in Naaldwijk is zeker een bezoek waard.

’s-Gravenzande is één van de negen kernen die gezamenlijk het Westland vormen. Met een kleine 20.000 inwoners is ’s-Gravenzande een vriendelijke stad met een dorps karakter. De monumentale winkelpanden rondom het gezellige centrale plein van ’s-Gravenzande, de goedbewaarde villa’s in art-decostijl en de nabijheid van de natuur (met als beste voorbeelden het strand en het veelzijdige Staelduinse Bos) bepalen, naast uiteraard de alom aanwezige kassen, het typisch Westlandse beeld.

Voor wat betreft uitgaan zit je goed in het Westland: Theater De Naald verzorgt de meest uiteenlopende voorstellingen, er zijn restaurants en cafés in alle soorten en maten en jaarlijks terugkerende evenementen voor mensen van diverse pluimage. Op educatief gebied zijn er diverse musea te bezoeken. Zo is in het Westlands Museum het rijke verleden van het Westland terug te zien. In de openlucht zie je de geschiedenis eveneens terug in de vele rijksmonumenten en molens.

Deze sfeerbrochure geeft u een eerste indruk van de waterwoningen Bellefleur XL in Tuinveld. Wij spreken van een ‘sfeerbrochure’ waarin aan de hand van artist impressions en interieurtekeningen een goed beeld geschetst wordt van het project. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De complete verkoop- en contractdocumentatie is verkrijgbaar via de verkopende makelaar.

2

A20

Maasdijk

’s-Gravenzande groeit en de onderwijs- en vrijetijds- en zorgvoorzieningen groeien mee. Kinderopvang en basisscholen zijn in groten getale aanwezig en er is een bloeiend verenigingsleven. Sportieve Westlanders verzamelen zich zaterdags in het Juliana Sportpark voor een korfbal-, voetbal-, handbal-, zwem- of tennistraining of voor een ontspannend potje jeu-de-boules. Ouderen kunnen gebruik maken van handige klusdiensten, boodschappenservice of maaltijdbezorging. Dit alles bij elkaar maakt van ’s-Gravenzande een dynamische gemeente waar het goed wonen, werken en recreëren is, voor iedereen.

Het Westland leent zich heel goed voor allerlei activiteiten. Wat denk je van een fietstocht langs kassen, bos, over dijken en door de duinen? Of maak een rondvaart over de Westlandse wateren. Eindig bijvoorbeeld op het strand voor een frisse duik, een stevige wandeling of een heerlijk drankje in één van de strandtenten. Wil je wat anders dan anders? Ga dan eens midgetgolfen, skaten, bowlen of paardrijden in de omgeving.

3


Thuis in Tuinveld Waar vroeger in ‘s-Gravenzande kassen stonden, tussen de Koningin Julianaweg, de Hoflaan en de Boerenlaan, is de mooie nieuwe woonwijk Tuinveld gelegen. Een dorpse wijk, dicht bij het centrum van ’s-Gravenzande, met een traditionele architectuur, klassieke bouwmaterialen, veel ruimte en vooral ook véél water en groen. Een wijk waar je alles in de buurt hebt: winkels, sportclubs en allerlei verenigingen. En misschien woon je zelfs wel om de hoek bij je familie en vrienden. In Tuinveld is het rustig wonen. De gehele wijk is dertigkilometerzone, wat de rust en de veiligheid ten goede komt. De huizen in Tuinveld zijn als het ware losjes over het gebied uitgestrooid. In de kern van de wijk is de bebouwing wat steviger. De kleuren, de rijke details, de verschillende kapvormen en de luxe materialen die je overal in het Westland ziet, vind je ook hier terug. Alles maakt dat je je direct thuis voelt in het knusse Tuinveld. Hier vind je het huis van je dromen, of dat nu een rijwoning, twee-onder-een-kapwoning, vrijstaande villa of appartement is. Tuinveld is je nieuwe thuis!

Tuinveld is een groene wijk. Een belangrijke blikvanger in Tuinveld is de ’s-Gravenzandsevaart met langs de oevers weelderige fruitbomen. Iedereen kan meegenieten van het groen, de bloesem, de geuren en de seizoenen. De boomgaard is een mooie link met de geschiedenis van de locatie, waar ook vroeger al fruitbomen stonden. Op verschillende plekken in Tuinveld zijn watertjes met bloeiende waterplanten, die met al hun kleuren de wijk een vriendelijke en gezellige uitstraling geven. Vanaf de vele bruggetjes heb je mooi zicht op het groene karakter van Tuinveld. Dwars door de wijk loopt ook de Atlantikwall. Deze oude tankgracht maakte in de tweede wereldoorlog deel uit van de Vesting Hoek van Holland, als onderdeel van de verdedigingslinie die de Duitse bezetters hebben opgericht tegen eventuele aanvallen van de geallieerden. Omdat de tankgracht zo’n bijzonder stuk historie in zich draagt, komt deze als doorgang terug in het ontwerp van Tuinveld.

4

5


Tuinveld fase 2 in vogelvlucht haag

h

Dk1 Ds D Ds D Ds D Dk1s 336 335 334 333 332 331 330 329 P

P

P

P

P

Bellefleur XL

P

P

P

Ck1 Cs C Cs C Cs C Ck1s 328 327 326 325 324 323 322 321 P

P

P

P

P

P

P

haag

h

Op deze pagina ziet u in vogelvlucht de tweede fase van Tuinveld met de situering van de woningen Bellefleur gearceerd weergegeven. Voor de exacte plattegronden en aanzichten van de woningen verwijzen wij u graag naar de kopersdocumentatie. In deze brochure zijn een aantal plattegronden, interieursuggesties en mogelijke opties opgenomen.

P

Bellefleur L

6

7


aan

enl

er Bo

Par g lwe al l e

an nla

ere

n

laa rui s eK Rod

BE

Bo

E2 FAS

R

EU

FL LLE

Gre peil=0

Da

peil=0

450+P

gH a peil

peil=

0 900+P

mm

=0

ers

720 117 +P 0+P

1350+P

kjo

13 50 +P

ies

ldp pei

l=0

450+

ad

270+

360+P

1800+P

Laa

+P 2000 900+P 1350+ P

+P 1800

g

P

450+

peil=

0

ies

a Par

Laa

Nat gde eni r e er V

SP6

nd

eg

llelw

Poelmolenweg c Uni

eg naw ulia in J

ing

Kon

Da

m Ha

P

900+

p jold

k

rs me

Nat gde i n ere er V nd

720+P

+P 1350

ad

at

tra

ces

ea enp

efs

ies

at

tra

de

er nd

Ge

e pt

m

Laa

at eN igd n e Ver

ht ac gr nk Ta

SP4

t

raa

ost

at

tra

cos

s Une

sc Une

E1

FAS

Ho

n

aa

alle

Par g

lwe Ha at

8

tra ns

ma

ge

eg naw ulia in J ing

Kon

Deze situatie is indicatief, derhalve kunnen hier geen rechten aan worden ontleend! 9

S&R

3T O

A R C H I TEC TEN

Tuinveld


Ruimte in de stijl van de jaren 30 8 waterwoningen Bellefleur XL

Op een van de mooiste plekjes in Tuinveld komen straks twee blokken van 8 royale waterwoningen, met zonnige achtertuinen direct aan het water. De gekozen architectuurstijl van de jaren 30 is zowel tijdloos als zeer populair in het Westland. De woningen van het eerste blok zijn extra breed en diep. Vandaar dat ze de naam Bellefleur XL hebben meegekregen. Het tweede blok zal bestaan uit de eveneens royale woningen van het type Bellefleur L, die geheel in dezelfde stijl zullen worden gerealiseerd. Deze verkoopdocumentatie betreft de beschrijving van de eerste 8 waterwoningen, met bouwnummers 329 t/m 336.

Bellefleur XL

voorzijde van de woningen wordt een ruime stenen berging geplaatst. Er is parkeerruimte op eigen terrein gereserveerd voor de bewoners..

De 8 woningen Bellefleur XL zijn riant van opzet en afmeting. Met een woningbreedte van 6 meter en een diepte van ruim 11 meter, hebben de woningen meer dan 160 m² woonoppervlak. 4 Slaapkamers en een volledig ingerichte badkamer met ligbad op de 1e verdieping bieden ruimte aan het hele gezin. Daarboven bevindt zich ook nog eens de vrij indeelbare zolder met standaard een dakkapel aan de voorzijde.

Keuzemogelijkheden Om het woninggenot nog te vergroten is een aantal comfortverhogende of uitbreidende opties mogelijk. Daarbij kunt u denken aan een extra dakkapel, een uitbouw van de woonkamer, het samenvoegen van ruimten op de eerste verdieping of de afwerking van zolder met een of twee slaapkamers. Heeft u andere wensen? Laat het ons dan gerust weten!

De royale achtertuinen liggen op het zuidoosten en direct aan het water. De hoekwoningen zijn uitgerust met een prachtige zij-erker, die geheel past bij de jaren 30 architectuur. Aan de

10

11


INTERIEURSUGGESTIE - BEGANE GROND TYPE D

INTERIEURSUGGESTIE - VERDIEPING TYPE D

• Riante woningen met een woningbreedte van ca. 6 meter • Woonoppervlak ca. 160 m2, woningdiepte ruim 11 meter • Luxe keukenopstelling in diverse varianten mogelijk • 4 slaapkamers en een volledig ingerichte badkamer op 1e verd. • Grote vrij indeelbare zolder met dakkapel aan de voorzijde • Tuinen op het zuidoosten direct aan het water gelegen • Ruime berging aan voorzijde woning • Parkeren op eigen grond

12

13


INTERIEURSUGGESTIE - ZOLDER TYPE D

14

15


INTERIEURSUGGESTIE - BEGANE GROND TYPE Dk1 (Hoekwoning)

INTERIEURSUGGESTIE - VERDIEPING TYPE Dk1 (Hoekwoning)

• Prachtige jaren 30 woningen op ruime kavels • Riante woonkamer met zij-erker en een diepte van ca. 11 meter • Tuin rondom het huis • Doorlopend zadeldak geeft extra jaren 30 uitstraling • Lichte vrij indeelbare zolder met dakkapel • Ruimte voor parkeren op eigen grond

16

17


INTERIEURSUGGESTIE - ZOLDER TYPE Dk1 (Hoekwoning)

18

19


WONINGVERGROTENDE OPTIES Bellefleur XL

WONINGVERGROTENDE OPTIES Bellefleur XL

BEGANE GROND

BEGANE GROND

VERDIEPING

ZOLDER

INLOOPKAST

optie dakramen achterzijde

DAKRAMEN ACHTERZIJDE woningbouw

voor de hele berging met afmetingen zie tekeningnummer 252

optie inloopkast optie uitbouw 1,20m optie keukenindeling B optie openslaande deuren achtergevel

ZOLDER

ZOLDER

woningbouw

woningbouw

Uitbouw 1.2 MTR, KEUKEN INDELING EN OPENSLAANDE DEUREN ACHTERGEVEL

optie keukenindeling A optie openslaande deuren achtergevel

woningbouw

KEUKEN INDELING EN OPENSLAANDE DEUREN ACHTERGEVEL

BERGINGEN Bellefleur XL

DAKKAPEL ACHTERZIJDE EN INDELING ZOLDER

DAKRAMEN ACHTERZIJDE EN INDELING ZOLDER

optie indeling zolder optie dakramen achterzijde

20

woningbouw

optie indeling zolder optie dakkapel achterzijde

21

woningbouw


Technische Omschrijving BELLEFLEUR XL Binnenwanden en bouwmuren De woningscheidende wanden alsmede de wanden van de zijgevels die niet woningscheidend zijn (hoekwoningen) worden vervaardigd van in het werk gestort beton. (behalve op zolder) De binnenwanden van de woning worden samengesteld uit gipsblokken met een dikte van 7cm. Tussen de slaapkamers onderling worden, in verband met extra geluidswering, zwaardere blokken toegepast dan tussen de overige ruimten.

Gevels Het ontwerp van Benedict Kraus van AM Concepts kenmerkt zich door een frisse baksteenarchitectuur met metselwerk uitgevoerd in een genuanceerde rood/ oranje baksteen. De plint van de woning is opgebouwd uit donkergrijze bakstenen. Alle gevels hebben spouwmuren met de vereiste isolatiewaarde en worden voorzien van gevelmetselwerk in de kleur rood. De geïsoleerde binnenspouwbladen van de voor en achtergevel bestaan uit een houten stijl-/ en regelwerk met gipsvezelbeplating en een luchtspouw. De kopgevelwand bij de eindwoningen van een blok is van binnen naar buiten opgebouwd uit een massieve betonnen wand, isolatie, luchtspouw en metselwerk.

Binnenkozijnen en deuren De binnendeuren zijn fabrieksmatig afgelakte opdekdeuren (met FSC-keurmerk). Deze zijn voorzien van een loopslot, deurkrukken en kortschilden. De deur van de hoofdslaapkamer wordt voorzien van een dag- en nachtslot, de deuren van de badkamer en toilet van een vrij- en bezetslot. De opdekdeuren worden geplaatst in kozijnen van gemoffeld plaatstaal met bovenlichten van blank glas. De meterkastdeur en bijbehorend kozijn zijn geprefabriceerd van wit plaatmateriaal. De meterkastdeur wordt voorzien van een kastdeurslot. De kozijnen van het toilet en de badkamer worden voorzien van een natuurstenen dorpel.

Kozijnen, ramen en deuren De houten kozijnen en ramen in de gevels worden gemaakt van hardhout (met FSC-keurmerk) en voorzien van drielaagse isolerende beglazing. De dubbele ramen op de eerste verdieping worden uitgevoerd als stolp/draai-kiep ramen zodat u bij opening één grote gevelopening krijgt (verhuisraam). De draai-kiepramen worden voorzien van scharnieren en raamboombediening. Aan de binnenzijde worden de kozijnen voorzien van kunststenen vensterbanken. De voordeur is voorzien van een driepuntssluiting en een brievenbus met een tochtwering.

Houten trap De verdiepingstrappen worden gemaakt van vurenhout (met FSC-keurmerk). De trap van begane grond naar eerste verdieping in dichte uitvoering en de trap van de eerste naar de tweede verdieping in een open uitvoering. Houten traphekjes worden geplaatst op onderste trapboom op de begane grond, tussen de spillen op de eerste verdieping en rondom het trapgat op zolder. Langs de muurzijden wordt een blank gelakte houten stokleuning geplaatst. De trap wordt in de fabriek al voorzien van een grondverf. Tijdens de bouw van de woning worden de trapspil, de trapboom en de traphekjes door de schilder voorzien van een aflaklaag. De treden worden niet afgelakt.

De houten kozijnen ramen en deuren worden in de fabriek al een keer machinaal voorzien van verf in een grondlaag en een aflaklaag. Daarnaast worden ze op de bouwplaats nog een keer geschilderd. De schuifpui in de achtergevel is van aluminium. Deze wordt fabrieksmatig in een door de architect bepaalde kleur gemoffeld en voorzien van drielaagse isolerende beglazing. De schuifdeur is zowel aan de binnen- als buitenzijde afsluitbaar.

Vloer-, wand- en plafondafwerking Plafondafwerking Alle betonplafonds worden voorzien van structuurspuitwerk. Alleen het plafond van de meterkast en de kap worden niet nader afgewerkt.

Wooncomfort en energie Alle woningen in het plan zijn gekwalificeerd met het energielabel A++. Zo is de gevel, het dak en de vloer zeer goed geïsoleerd (Rc=5,0) en worden de gevelkozijnen van de woning standaard voorzien van 3-laags glas. Dit zorgt voor een hoog comfort en een besparing op de energierekening. Bovendien zijn de woningen voorzien van zelfregulerende roosters in de gevel. Dit zorgt voor een aangenaam comfort (geen hinderlijke tocht).

Wandafwerking De niet nader afgewerkte wanden worden behangklaar afgewerkt. Dit houdt in dat de wanden geschikt zijn voor behang. De betonwanden worden ook behangklaar afgewerkt. Voor de fijnere behangsoorten en voor het schilderen van de wanden moeten deze door u zelf nog verder worden afgewerkt/voorbehandeld.

Schilderwerk De te schilderen elementen worden opgeleverd volgens het kleuradvies van de architect. De houten kozijnen ramen en deuren worden in de fabriek al een keer machinaal voorzien van een grondlaag en een aflaklaag verf. Daarnaast worden ze op de bouwplaats nog een keer geschilderd in de kleur cremewit. De trap wordt in de fabriek al voorzien van grondverf. Tijdens de bouw van de woning worden de diverse onderdelen van de trap door de schilder voorzien van een aflaklaag. De treden worden niet afgelakt.

Op de hieronder genoemde plaatsen worden wandtegels merk Kermos mat wit nr.446 met een afmeting van 20x25 cm aangebracht. De wandtegels worden horizontaal geplaatst. • toilet: rondom tot 1,50 m1 + vloer. Boven het tegelwerk wordt de wand tot aan het plafond voorzien van structuurspuitwerk. • badkamer: rondom tot plafondhoogte. • keuken: Geen tegelwerk.

De gas- en waterleidingen die in het zicht komen worden tijdens de bouw geschilderd. Een uitzondering hierop zijn de leidingen in de meterkast en in de installatiehoek. De leidingen van het verwarmingssysteem worden niet geschilderd.

Vloerafwerking In de badkamer en in het toilet worden vloertegels merk Kermos - kleur: Lhv 110 Silk Black met afmeting 20x20 cm op de afwerkvloer aangebracht. Ter plaatse van de douchehoek worden de tegels verdiept aangebracht ten opzichte van de rest van de vloer. Wand- en vloertegels worden niet strokend aangebracht.

De aluminium schuifpui, de binnendeuren en -kozijnen en de radiatoren worden in de fabriek al volledig voorzien van een kleurafwerking. Het is niet nodig om deze onderdelen tijdens de bouw van de woning te voorzien van een nadere afwerking.

Voegen tegelwerk Het tegelwerk wordt afgewerkt met een waterdichte voeg in de kleur wit bij de wandtegels en in de kleur grijs bij de vloertegels. De hoekaansluitingen tussen tegels onderling en tussen tegels met kozijnen worden voorzien van een schimmelwerende siliconenkit.

Dak Het schuine dak van de woning bestaat uit een geïsoleerde sporenkap (met FSCkeurmerk) met een binnenbekleding van witte spaanplaat. De buitenzijde wordt gedekt met beton¬pannen, type Neroma. Onder het dak wordt een zelfdragende aluminium goot aangebracht. Op zolder wordt een constructief knieschot aange¬bracht tussen de vloer en de houten kap. Dit knieschot wordt opgebouwd uit vuren regel¬werk (met FSC keurmerk) met een witte spaanplaat bekleding.

Keuken en sanitair De keukenruimte is standaard voorzien van aansluitingen voor: • kooktoestel (gas, afgedopt) • koelkast • vaatwasmachine (afgedopt) • elektrische oven (loos) • mengkraan (afgedopt) • afzuigkap • spoelbak (afgedopt)

De aansluitingen van de kap op de betonwanden en -vloeren worden met een PUR-voeg tochtdicht afgewerkt. Deze aansluitingen worden afgetimmerd met witte aftimmerlatten. De witte onderzijde van de kap wordt niet verder afgewerkt. De plaatnaden worden afgewerkt met een witte kunststof strip. In de kap wordt op de zolderverdieping een houten tuimeldakvenster [48x78cm] geplaatst. Deze is aan de binnenzijde ook afgetimmerd met witte spaanplaat. Op het dak van uw woning wordt een dakkapel aangebracht. De dakkapel is uitgevoerd in onderhoudsarme materialen. De buitenzijde is uitgevoerd in kunststof en aluminium. Het kozijn is uitgevoerd in kunststof met draai-kiep functie. Aan de binnenzijde wordt de dakkapel afgewerkt met witte spaanplaat. Het dak is voorzien van zeer duurzame dakbedekking.

De keuken wordt beschreven in de keukenspecificatie. Verder wordt verwezen naar de keukentekening en showroomprocedure. Het navolgende sanitair van het merk Ideal type ‘Connect’ wordt aangebracht zoals hieronder aangegeven. De standaard kleur is wit. Kranen zijn van het fabricaat Ideal type ‘Nimbus’.

22

Technische Omschrijving BELLEFLEUR XL Toiletcombinatie (begane grond en verdieping): • Een wandcloset verglaasd kristalporseleinen diepspoel, kleur wit; • een kunststof toiletzitting met deksel; • inbouwreservoir, met waterbesparende druktoets

Op zolder wordt een wasmachine- en een condensdroger aansluiting gemaakt (opbouw) zonder dakdoorvoer. Beide elektra aansluitingen zitten op een aparte groep in de meterkast. In de hal op de begane grond en op de eerste verdieping wordt een rookmelder aangebracht.

Fonteincombinatie (begane grond): • een porseleinen fontein, kleur wit; • een fonteinkraan, verchroomd, met een verchroomde greep; • verchroomde sifon met verchroomde vloerbuis

Ventilatievoorzieningen In uw woning wordt een ventilatiesysteem aangebracht op basis van natuurlijke toevoer van lucht en mechanische afvoer van lucht. De natuurlijke toevoer geschiedt via zelfregulerende ventilatieroosters in het kozijn. De mechanische afvoer vindt plaats via een gemotoriseerde ventilatiebox op zolder. Vanaf de ventilatiebox wordt de lucht afgezogen via metalen kanalen met eventuele (flexibele) hulpstukken. In de keuken, toilet, badkamer en zolder worden afzuigventielen aangebracht op vaste posities. De afzuigventielen worden per vertrek ingeregeld.

Wastafelcombinatie: • een porseleinen wastafel, kleur wit; • een ééngreeps mengkraan, verchroomd; • verchroomde sifon met verchroomde vloerbuis; • keramisch planchet; • een spiegel

In de woonkamer bevindt zich de hoofdbediening van het systeem. Daarnaast is ook een extra bediening in de badkamer aanwezig.

Douchecombinatie: • een verdiepte tegelvloer ter plaatse van de douchehoek, afmeting volgens tekening met vloerputje. • een verchroomde thermosstatische douchemengkraan; • een kunststof verchroomde doucheslang ca 1,5m met een kunststof handdouche, kleur chroom en een verchroomde glijstang

Tuininrichting De grond die bij het ontgraven van de bouwputten vrij komt, wordt gebruikt om de tuinen weer mee aan te vullen. In de tuin wordt de volgende bestrating aangelegd.

Bad: • kunststof bad 180 x 80 cm met thermostaatkraan.

Achtertuin: • een terras, afmeting 1,8 x 4,8 m1, met betontegels van 30x30cm.

Gas, water en riolering Het rioleringssysteem van de woning is voorzien van een ontluchting via het dak. Alle sanitaire toestellen worden aangesloten op de binnenriolering. De binnenriolering is aangesloten op het gemeentelijke rioleringssysteem. De woning wordt aangesloten op het openbare waterleiding- en gasnet.

Voortuin: • een plateau, afmeting 1,8 x 0,8 m, met betontegels van 40x60cm. • een pad van het plateau naar de openbare bestrating van 60cm breed met betontegels van 40x60cm. • Een plateau voor de berging van 1,20x0,6 m, met betontegels van 40x60cm • Een parkeerplaats voor de woning met 2 stroken van 40x60cm tegels

Verwarmingsinstallaties Uw woning wordt voorzien van een centraal verwarmingssysteem dat bestaat uit een HR combi-ketel en plaatstalen radiatoren. De HR combi-ketel hangt in de installatiehoek op zolder, de plaatstalen radiatoren worden geplaatst zoals aangegeven op tekening. De afmeting van de radiatoren is indicatief, de definitieve afmeting wordt vastgesteld door de cv-installateur op basis van de hieronder genoemde temperatuur. De leidingen worden zo veel mogelijk verwerkt in de afwerkvloer. De capaciteit van de HR combiketel geeft een nominale volumestroom voor warmtapwater van 7,5 liter/minuut (is CW4).

De erfgrenzen worden gemarkeerd door middel van paaltjes op de hoeken van het perceel. De woningen worden op diverse plaatsen voorzien van duurzame erfafscheidingen. Aan de voor- en achterzijde alsmede de zijkant van het perceel, komen afscheidingen zoals hieronder is aangegeven: Ter plaatse van de alle bouwnummers bestaat de erfafscheiding uit een hardhouten beschoeiing. Ter plaatse van de bouwnummers 329 en 336 wordt aan de zijkant van het perceel (achter de woning) een hekwerk met hedera beplanting aangebracht, hoogte 1,8 m. Ter plaatse van de bouwnummers 329 en 336 wordt aan de zijkant van het perceel (naast de woning) een haag met een hoogte van ca 70 cm aangebracht. Aan de voorzijde van de woningen tegen de berging wordt op de overgang naar het openbaar gebied een haag met een hoogte van ca 1,60m aangebracht..

De te behalen en te handhaven temperatuur, bij gelijktijdig functioneren van alle verwarmingselementen en bij gesloten ramen en deuren, dient voor de volgende ruimten ten minste te zijn: Woonkamer / keuken / slaapkamers 20oC badkamer 22oC entree 15oC De temperatuur kunt u regelen door middel van een thermostaat in de woonkamer. De radiatoren kunt u bedienen met radiatorknoppen (geen thermostatische radiatorknoppen).

Tussen de woningen onderling worden geen afscheidingen aangebracht. Berging Bij iedere woning is aan de voorzijde een gemetselde berging gesitueerd, bestaande uit: • gemetselde wanden in dezelfde kleur steen als van de woning; • hardhouten kozijn in de kleur met daarin een hardhouten deur beiden in de kleur crèmewit; • HWA’s worden uitgevoerd in pvc-buizen (één per dubbele berging); • het dak van de berging is gemaakt van houten regelwerk en dakplaat met een bitumineuze afwerking; • de berging wordt geplaatst op een geprefabriceerde betonnen vloerplaat welke wordt gemonteerd op een betonnen paalfundering conform opgave van de constructeur; • de berging is aan de binnenzijde voorzien van een wandcontactdoos en een lichtpunt (opbouw).

Elektrische installatie In de meterkast wordt een elektra-aansluiting met een elektrameter gerealiseerd door de nutspartijen. Van de elektrameter wordt een laagspanningsinstallatie aangelegd volgens het centraal dozensysteem. De leidingen worden weggewerkt in de wanden en vloeren. De wandcontactdozen en schakelaars worden uitgevoerd als inbouw. De uitzonderingen hierop zijn de meterkast, installatieruimte, het houten knieschot op zolder en de garage. In het algemeen wordt het elektramateriaal op de volgende hoogte gerealiseerd. • De schakelaars op circa 105cm • De wandcontactdozen op 35cm • De wandcontactdozen boven het aanrechtblad op 117cm • De wandcontactdozen in de slaapkamers en in de badkamer op 105cm

Algemeen Tenzij met de koper andere afspraken worden gemaakt, worden de woningen geleverd volgens de bouwtekeningen in de brochure. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de in de brochure opgenomen artist impressions. Deze tekeningen dienen enkel ter illustratie. De werkelijke kleuren van gevels, daken en schilderwerk kunnen afwijken en worden bepaald aan de hand van bemonsterde materialen.

In de meterkast wordt een invoerbuis voor de telefoonaansluiting gerealiseerd voor KPN. Vanuit de meterkast wordt een loze buisleiding aangebracht naar de woonkamer. Dit onbedrade aansluitpunt zit op ca. 35cm boven afgewerkte vloer. In de meterkast wordt een cai-aansluiting gerealiseerd door het Nutsbedrijf. Vanuit de meterkast wordt een loze buisleiding aangebracht naar de woonkamer en de hoofdslaapkamer. Het onbedrade aansluitpunt in de woonkamer zit op circa 35cm boven afgewerkte vloer. In de hoofdslaapkamer zit dit loze aansluitpunt op circa 105cm boven de afgewerkte vloer.

De op tekening aangegeven radiatoren, schakelaars, lichtpunten, ventilatievoorzieningen en overige installaties zijn indicatief. De definitieve plaats, hoeveelheid en afmeting kan bij verdere uitwerking afwijken.

Wandlichtpunten conform opgave op tekeningen op een hoogte van ca. 2100 mm.

23


Realisatie:

Vreeburghlaan 1 2691 AA ‘s-Gravenzande 0174 419000 www.helmheus.nl

Den Haag Architect:

Ontwikkeling:

Concepts | Benedict Kraus Regio Zuidwest

Dit project is ook te zien op:

In samenwerking met:

www.wonenintuinveld.nl AV 509006/04-13/50

Ontwerp & Realisatie: Cornflakes! i.s.m. Leitmotiv, Den Haag

Verkoop en informatie:

Brochure Tuinveld - Bellefleur XL  

Brochure Tuinveld - Bellefleur XL

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you