Page 1

A

M

S

T

E

R

D

A

M

DE STUDIO DAT BEN JIJ! DE STUDIO DAT ZIJN WIJ! A

M

S

T

E

R

D

A

M


DO YOU?

IDO!

Wil je een betaalbaar appartement binnen de ring van Amsterdam kopen? Dat kan nu in De Studio in Bos en Lommer, in De Studio! Je kunt hier al wonen voor nog geen 400 euro per maand. Dus zeg het maar: voor welk appartement ga je? De vier verschillende Studiotypes variëren in oppervlakte van ca. 28 m² tot ca. 47 m². Wat je ook kiest, je kijkt altijd leuk uit op Nieuw West of op het park. Maar misschien nog belangrijker: je hebt hier alles ‘just around the corner’. Het Bos en Lommerplein, de sportschool, leuke restaurants en hippe hotspots, ze zijn niet alleen handig, ze brengen ook levendigheid en sfeer. En wil je meer of eens wat anders, dan ben je met tien minuten fietsen in het centrum van Amsterdam.

IN HOUD

3 Mijn eigen 28m 4 Hip & Fun 7 En de kleur is groen8 De weg naar huis 9 Situatie 10 Wel op mezelf, maar niet alleen 13 Plattegronden14 Verdiepingsoverzichten 15 Plattegronden 16 Verdiepingsoverzichten 17 Comfort 18 De financiering 19 Colofon 20 Het project

2


HETPROJECT 2

Het voormalig GAK-gebouw in Amsterdam heeft een nieuwe functie gekregen. Waar eerst gewerkt werd, wordt nu gewoond. De eerste 320 woningen in Part 1 van De Studio zijn succesvol verkocht en inmiddels hebben de meeste trotse huizenbezitters hun intrek genomen. Wie beter dan de bewoners zelf kunnen je vertellen hoe het is om in De Studio te wonen? Daarom delen Nicky en Jeffrey hun ervaringen over De Studio met je in deze brochure. Nu is het tijd voor fase twee. In Part 2 komen nog eens maximaal 331 woningen in vier verschillende uitvoeringen. Je hebt de keuze uit Studio Parkzijde (ca. 28 m²), Studio Westzijde (ca. 28 m²), Studio Plus (ca. 37 m²) en Studio Grande (ca. 47 m²). Ondanks de scherpe prijsstelling wordt De Studio hoogwaardig afgewerkt. Iedere woning heeft een badkamer en een keuken en is voorzien van vloerverwarming en -koeling.

3


28M

2

MI JN EIGEN 4

Vorig jaar zomer tekende Nicky het koop-contract en nu woont ze alweer een half jaar in De Studio. “Gezellig hoor! De bewoners hebben veel contact met elkaar. We eten vaak samen in het park voor de deur, we borrelen op de steiger vlak bij De Studio en laatst ben ik met mijn buurjongen naar Italië gereden.” Nicky huurde een woning in de Bijlmer. Tijdens haar zoektocht naar een nieuw huurhuis in een ander stadsdeel kwam ze al snel tot de ontdekking dat je voor € 500,-/600,- niet veel kreeg. Een kamer, vaak met een gedeelde keuken en badkamer. Niet ideaal vond ze. “Een vriend attendeerde me op dit plan. In eerste instantie leek 28 m² woonoppervlakte me een beetje klein, maar door de hoge plafonds en de grote ramen oogt de studio veel ruimer. Alles wat ik nodig heb past erin en mijn opklapbed is zonder enige twijfel het pronkstuk.

Overigens is de locatie supergunstig. Met 15 minuten ben ik overal: in de stad, op mijn werk en in het Westerpark waar altijd wat te doen is. En weet je, ik investeer in de toekomst en mijn totale woonlasten zijn minder dan € 500,- per maand all-in. Nu hou ik geld over om leuke dingen te doen.”

Foto modelwoning

5


HIP

EN

FUN

6

Aan leuke plekken geen gebrek in Bos en Lommer. Internationaal cultuurpodium Mozaïek is daar een mooi voorbeeld van. Geniet van een hapje en drankje op het grote terras of vlucht bij minder mooi weer snel naar binnen voor een voorstelling. Aan de Bos en Lommerweg kun je op meer plekken terecht voor lekker brood, maar voor puur desembrood zonder conserveermiddelen moet je echt bij Brood® zijn. De hele dag door heerlijk vers, gevarieerd en gezond.

Proef de lekkere Turkse maaltijden bij Birtat. Ze zijn bereid door buurtbewoners. Hier eet je vers en voor een schappelijke prijs. Reserveren is niet nodig! Mocht je geïnspireerd zijn door wat je voorgeschoteld krijgt, op de populaire beroemde Bos en Lommermarkt kun je altijd terecht voor verse lekkernijen om zelf mee te koken.

In Bos en Lommer wordt veel georganiseerd. Tijdens het jaarlijkse Rijpgrachtfestival kun je genieten van dans en muziek en tijdens 24H West openen diverse bedrijven hun deuren voor het publiek. Wat er te doen is? Dit varieert van een workshop breakdance tot een taalfestival in de lokale bieb. Mocht je iets te veel logés hebben, laat ze dan kennis maken met het Blue Tower hotel. Bekend om de heerlijke fusion keuken en aparte exposities, maar ook een prima uitvalsbasis. Vanuit het hotel loop je via de receptie de garage in en aan de andere kant weer uit voor de supermarkt of naar boven voor Aziatisch eten in de formule van eat-all-you-can. Voor de startende ondernemer is Hendrick de Keijser een bron van inspiratie en een plek om op een ontspannen manier te netwerken. Dit robuuste gebouw uit de jaren 50 was ooit een technische school. Deze is getransformeerd naar een cultureel en creatief geheel, waar de klaslokalen nu kantoorruimtes zijn voor kleinschalige ondernemers.

Ontdek je habitat en doe mee met een cultuur-wandeling door de wijk. De kunstroute is een aanrader. Deze brengt je via Terrasmus in het Erasmuspark. Hier geniet je van een heerlijke smoothie en luister je naar talentvolle buurtbewoners die op de terraspiano spelen. Bij De Studio voor de deur ligt het drijvende paviljoen van Grand Café Fossa. Must do: bestel een speciaalbier, want Fossa mag zich inmiddels bier-specialist noemen. Trouwens ook voor een goede hap eten en een zakelijk overleg kun je hier prima terecht.

7


A10

GROEN

Station Sloterdijk

ALKMAAR A10

Het IJ HAARLEM A9

AMSTERDAM A10

A5

AME

A4

A9

Schiphol

A2

A10

Rembrandttoren DEN HAAG

DE WEG NAAR

8

Afrit S104 De Studio

Metro Vluchtlaan

A9

Als echte stadsbewoner geniet je buiten de deur van groen. In het park of aan het water. Op een bankje of op een meegebracht kleedje. Samen of alleen met een goed boek. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, aan groen, gras en water geen gebrek rondom De Studio. Sterker nog, er zijn twee grote parken op loopafstand. In het Erasmuspark of het Rembrandtpark kun je hardlopen, skaten, picknicken en langs de waterkant chillen. En voor de deur ligt het Bos en Lommerplantsoen. Het plantsoen is nu al populair bij de bewoners van De Studio voor een gezellige barbecue of vrijdagmiddagborrel. Na de vernieuwing - in mei volgend jaar - wordt het allemaal nog leuker. Wist je trouwens dat de nieuwe inrichting tot stand is gekomen in samenspraak met buurtbewoners?

A1

... EN DE KLEUR IS

ALKMAAR / PURMEREND

Uitzicht stadszijde vanaf het dak

HUIS

UTRECHT

De Studio ligt tussen de ring A10 en de Hoofdweg. Ideaal, want met de auto ben je zo op de snelweg en daardoor is heel Amsterdam, en alles wat daaromheen ligt goed en snel bereikbaar. Ook met het openbaar vervoer en met de fiets kun je hier prima uit de voeten. Op de Hoofdweg en bij het Bos en Lommerplein stoppen diverse trams en bussen. Maar waarom zou je de tram nemen? Met de fiets ben je binnen een kwartier in het hart van Amsterdam.

9


SITUATIE 10

PART 1 PART 2

11


WEL OP MEZELF,

NIET ALLEEN Jeffrey wilde op zichzelf gaan wonen en was al een tijdje op zoek naar een huis. Bij zijn zoektocht focuste hij met name op Woningnet. Kopen, daar dacht hij niet over na. Een sociale huurwoning leek hem een logische eerste stap. Het schoot helaas niet op. Toen hij het reclamebord van De Studio zag, werd Jeffrey nieuwsgierig. Zou het wat voor hem zijn? Jeffrey: “Bij de makelaar bleek dat ik met mijn salaris een studio kon kopen. Ik hoefde niet lang na te denken. Doen! Wat ik hoopte, bleek waarheid. Ik woon hier heerlijk. De studio is groot genoeg en de locatie top. Ideaal zo veel voorzieningen op loopafstand van mijn huis. Van supermarkt tot sportschool en ook nog allemaal kleine winkeltjes, zoals een Turkse slager. Als ik naar mijn werk moet of de stad in wil, ben ik er ook met een kwartier fietsen. Ik heb gekozen voor

een appartement aan de westkant, zodat ik de avondzon in mijn huis heb en kan uitkijken over Nieuw West. Als het mooi helder weer is, zie ik zelfs Haarlem en de duinen. Ik heb wel even moeten zoeken naar een optimale indeling van mijn appartement, maar nu is het helemaal naar wens: niet te veel, wel functioneel. Leuk trouwens dat er zo veel starters – mensen van mijn leeftijd – wonen in De Studio. Vanaf het begin is er een groot saamhorigheidsgevoel. We spreken af, wisselen gereedschap uit en we hebben een eigen Facebookpagina. Ja, ik woon eindelijk op mezelf, maar alleen voel ik me zeker niet.”

Foto modelwoning elwoning 12

13


Studio Westzijde | Super praktische studio met een

stadspark met een woonoppervlakte van ca. 28 m² • Inclusief keuken met inbouwapparatuur • Badkamer met douche, wastafel en vrijhangend toilet • Extra hoge raampartij waardoor er veel licht binnenkomt • Laundrette aanwezig op de begane grond • Mogelijk berging aanwezig

woonoppervlakte van ca. 28 m2 • Inclusief keuken met inbouwapparatuur • Badkamer met douche, wastafel en vrijhangend toilet • Extra hoge raampartij waardoor er veel licht toetreedt • Laundrette aanwezig op de begane grond • Met serre • Mogelijk berging aanwezig

0

VERDIEPINGSOVERZICHTEN

Studio Westzijde ca. 28 m2

Studio Parkzijde ca. 28 m2

JOUWSTUDIO 14

Studio Parkzijde | Studio met uitzicht op het

COMPLEET VOOR WEINIG

De Studio bestaat uit een noord- en een zuidvleugel met totaal 651 appartementen, verdeeld over 11 woonlagen. Rondom De Studio is er voldoende parkeergelegenheid. De noordvleugel (Part 1) is al verkocht en bewoond, de appartementen in de zuidvleugel (Part 2) worden nu verkocht. Het gebouw heeft een luxe entree met bellentableau en videofoon. Ook vind je hier de servicebalie en laundrette.

BEGANE GROND

Studio Parkzijde 28 m2 Studio Westzijde 28 m2

1e T/M 10e VERDIEPING

Studio Grande 47 m2

15


Studio Grande | Lekker licht en ruim tweekamer appartement van ca. 47 m2 • Aparte ruime slaapkamer, ook te gebruiken als werk- of studeerplek • Badkamer met douche, wastafel en vrijhangend toilet • Inclusief keuken met inbouwapparatuur • Ruime woonkamer met extra hoge raampartij • Mogelijk berging aanwezig

VERDIEPINGSOVERZICHTEN

Studio Grande ca. 47 m2

Studio Plus ca. 37 m2

JOUWSTUDIO 16

Studio Plus | Extra ruime studio van ca. 37 m2 • Inclusief keuken met inbouwapparatuur • Zeer ruime badkamer met douche, wastafel en vrijhangend toilet • Weids uitzicht over Amsterdam West of het centrum • Mogelijk berging aanwezig

TRAPPENHUIS 7,04 m²

11e VERDIEPING

Studio Parkzijde 28 m2 Studio Westzijde 28 m2 Studio Grande 47 m2 Studio Plus 37 m2 17


LAUNDRETTE Op de begane grond in De Studio is een Miele Laundrette gerrealiseerd, waar je je kleding kunt wassen en drogen. Handig: je hoeft geen eigen wasmachine aan te schaffen en het scheelt ruimte in je appartement. HOE WERKT HET? Na je registratie krijg je toegang tot Mijn Laundrette. Hier kun je vervolgens: - het tegoed digitaal opwaarderen van je Laundrette-kaart - gemakkelijk je wasbeurt online reserveren - sms-herinneringen voor je reservering in-/ uitschakelen - je eigen gebruikersnaam en wachtwoord instellen. In de Miele Laundrette kun je via de wasmachines ook in Mijn Laundrette inloggen. Hier kun je: - je tegoed checken - reserveringen maken in het systeem van Mijn Laundrette - een sms-herinnering instellen voor de reservering of als je was gereed is.

18

DEFINANCIERING

COMFORT

De meest eenvoudigste manier van hulp krijgen is een schenking binnen de schenkingsvrijstelling. Hier hoeft dan geen belasting over betaald te worden. Een andere optie is dat je geld leent van je ouders waar je rente en aflossing over betaalt. Achteraf schenken je ouders het bedrag weer terug binnen de schenkingsvrijstelling. Zo profiteer je van de fiscale aftrekbaarheid van de rente en hoeft er geen belasting betaald te worden over de jaarlijkse schenking. De Hypotheekshop Haarlem zal alle belangstellenden in De Studio van helder hypotheekadvies voorzien. Zij hebben géén enkele binding met een financiële

KORTOM ER IS ZEKER KER MEER MOGELIJK N JJE DENKT! DAN

Het team van de Hypotheekshop heeft er veel zin in om je van dienst te zijn bij het regelen van de juiste te financiering en hopen je op korte termijn te mogen ontmoeten voor een geheel vrijblijvend én kostelooss gesprek.

organisatie, bank, of andere geldverstrekker. Daardoor kunnen zij volledig onafhankelijk adviseren. De Hypotheekshop stelt de klant centraal en heeft transparantie hoog in het vaandel staan. Daarnaast kunnen zij een bijzonder scherp rentetarief voor De Studio aanbieden. MET EEN BEETJE HULP Bij de aankoop van een woning zijn er meerdere mogelijkheden waarbij je ouders jou (financieel) kunnen helpen. Over de fiscale gevolgen welke hieraan verbonden zijn, kunnen wij je uiteraard ook uitgebreid informeren. Neem gerust je ouders mee!

19


Van de Steege Makelaars Buikslotermeerplein 418 1025 WP AMSTERDAM 020 – 435 70 40 projecten@vandesteege.nl Eefje Voogd Makelaardij Parnassusweg 201 1077 DG AMSTERDAM 020 – 305 05 60 info@eefjevoogd.nl

HYPOTHEEKINFORMATIE Hypotheekshop Kruisstraat 2 zwart 2011 PX HAARLEM 023 – 512 40 30 haarlem487@hypotheekshop.nl Voorbehoud De perspectieftekeningen in deze brochure geven een impressie. Het is met recht een ‘artist impression’ waarin de illustrator zich soms wat artistieke vrijheden gunt. De inrichting van de openbare ruimte is naar de fantasie van de illustrator ingevuld. Ondanks alle zorgvuldigheid die we hebben nagestreefd, kunnen aan deze tekeningen geen rechten worden ontleend. De ingekleurde plattegronden alsmede de afmetingen van sanitair van alle in deze brochure opgenomen appartementen en buitenruimten zijn indicatief. Hier is dus geen leveringsplicht aan verbonden. Deze brochure maakt geen onderdeel uit van de contractstukken.

Deze ontwikkeling is een samenwerking van:

A

Projectcommunicatie: Graphic House, Amsterdam

COLOFON

20

VERKOOPINFORMATIE

M

S

T

E

R

D

A

M

AM De Studio Magazine  

AM De Studio Magazine

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you