Page 1

Een speciaal magazine over wonen in appartementengebouw FOURTY5HIGH in Amersfoort

woonmagazine

‘THE PLACE TO LIVE’ ■ Stijlvol wonen in het nieuwe centrum van Amersfoort ■ Shoppen, stappen, relaxen, ... Amersfoort is Keigoed! ■ A room with a view ... ■ Het bruisende Eemplein ■ De architect over Fourty5High ■ Je eigen sfeervolle appartement! ■ Your Style! Your Place!


Cooking Bij een nieuw appartement hoort natuurlijk ook een nieuwe keuken. Fourty5High heeft in samenwerking met KeukenHome leuke en speelse keukeninrichtingen ontwikkeld.

Kom eens langs bij KeukenHome en laat u verrassen!

Astronaut 8-F 3824 MJ Amersfoort

i www.keukenhome.com T (033) 45 60 555


8 14 18

62 8 Fourty5High. De hoogste woontoren van de binnenstad. 14 Het Eemplein. Het nieuwe centrum van Amersfoort. 18 Your Style! Your Place! Wonen in je eigen appartement. 62 Nooit meer koude voeten. Verwarmen ĂŠn koelen met vloerverwarming.

AMERSFOORTKEIGOED


26 82

WOONMAGAZINE FOURTY5HIGH TE AMERSFOORT is een eenmalige uitgave van Mondriaanlaan v.o.f. Concept en realisatie MegaSet Design bv, Aalsmeer

Eindredactie C.T.C. Hoffscholte Journalistiek en Communicatie, Aalsmeer (Bron: www.collectieutrecht.nl - www.eigenhuis.nl - www.101woonideeen.nl)

70

Visualisaties Triple D, Oosterbeek

32 6 10 12 20 26 28 30 32 34 40 44 54 58 64 66 70 74 78 80

COLOFON Fotografie Villeroy & Boch, Getty Images, Hartman, Bench en MegaSet Design Drukwerk MegaSet Print bv, Aalsmeer

A room with a view. Een panoramisch uitzicht over de stad. Centrale ligging. Fourty5High ligt overal super dichtbij. Enter your own home. Een geweldige entree. FOURTY5TWO. 76 twee-kamer appartementen.

DeZwarteHond. De architect over Fourty5High. A lovely Living. De 45 meter hoge woontoren. The RoofGarden. Daar kun je lekker relaxen. Pimp up your balcony. Maak van je balkon een buitenkamer. FOURTY5THREE. 23 drie-kamer appartementen.

Hot-Spots. De leukste en spannendste plekjes van Amersfoort. FOURTY5THREE. 20 drie-kamer appartementen.

Appartement gekocht? Het vervolgtraject. Easy Parking. Iedereen een eigen parkeerplaats. The place 2Live. De nieuwe blikvanger van Amersfoort. FOURTY5FOUR. 16 vier-kamer appartementen. FOURTY5HIGH. 2 luxe Penthouses.

Beknopte T.O. Alles over de binnen en buitenkant van Fourty5High. Inspiration. Kleuren, trends en tips. This is Amersfoort. Culinair, shoppen en events.

Opdrachtgever en planontwikkeling AM bv Utrecht en Heijmans Vastgoed B.V. werken nauw samen bij de ontwikkeling van FOURTY5HIGH in Amersfoort. Deze toonaangevende bedrijven op het gebied van projectontwikkeling hebben daartoe hun krachten gebundeld in een gezamenlijke ontwikkelingscombinatie, genaamd Mondriaanlaan v.o.f. Architect De Zwarte Hond, Groningen www.dezwartehond.nl Realisatie Heijmans Woningbouw Regio Oost www.heijmans.nl Verkoopbemiddeling Woonvast Makelaars Grote Haag 1, 3811 HH AMERSFOORT telefoon (033) 422 10 10 - info@woonvast.nl www.woonvast.nl Hendriks Makelaardij Leusderweg 93-95, 3818 AA AMERSFOORT telefoon (033) 465 55 79 - amersfoort@hendriks.nl www.hendriks.nl

Voorbehoud De inhoud van dit woonmagazine is met de grootst mogelijke zorg samengesteld op basis van de op dit moment bekend zijnde gegevens en beschikbare afbeeldingen. De teksten, plattegronden, maatvoering en artist impressions zijn indicatief, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. In de impressies zijn enkele bouwkundige opties opgenomen. Deze worden niet standaard geleverd, maar kunnen via de keuzelijst worden gekozen. Dit woonmagazine is uitdrukkelijk geen contractstuk. Hiertoe worden separate contractstukken opgesteld. Deze kunnen afwijken van dit woonmagazine. Copyright Het copyright van de inhoud van dit document berust bij AM bv Utrecht. Niets uit dit document mag gekopieerd, verspreid, in enig tekstsysteem ingevoerd of anderszins vermenigvuldigd of openbaar gemaakt worden, zonder schriftelijke toestemming van Mondriaanlaan v.o.f.

WWW.FOURTY5HIGH.NL


Wil jij ook een appartement kopen in FOURTY5HIGH? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of informatie wilt hebben over deze buitenkans om in een KEIGOEDAMERSFOORT te wonen.

Grote Haag 1, 3811 HH AMERSFOORT telefoon (033) 422 10 10 - info@woonvast.nl

Leusderweg 93-95, 3818 AA AMERSFOORT telefoon (033) 465 55 79 - amersfoort@hendriks.nl


A ROOM WITH ‘NEVER A DULL MOMENT’, zouden de Engelsen zeggen.

Nooit een saai moment. Het uitzicht vanuit de appartementen in Fourty5High is in één woord adembenemend, zoals deze ‘rondom’ genomen foto laat zien. Historisch en modern Amersfoort in één oogopslag. Gewoon uit je raam kijken is een ervaring op zich. Ook dat is wonen in Fourty5High. We mogen het natuurlijk niet zeggen, maar je zou er bijna voor achter de geraniums blijven zitten...


A VIEW


Fourty5High Hoek: Piet Mondriaanlaan/ Amsterdamseweg

8 | FOURTY5HIGH


FOURTY5HIGHIS ‘ THEPLACE2BE’ . . . EASYLIVINGIN CENTRAALA’FOORT Vanavond een feest, maar niets om aan te trekken? Niets in huis om lekker te koken? Weinig boeiends op de TV? Geen probleem als je in het stadscentrum van Amersfoort woont.

Ee

Am

er da

m

st

m

se

Eemplein

w

on M Pie

t

Centrum Stadsring

dria

a nla

an

eg

Een terrasje pakken op een van de vele pleinen, lekker lang winkelen, samen een bioscoopje pakken... enfin, je begrijpt het idee. Amersfoort heeft het allemaal en Fourty5High is de ideale uitvalsbasis om er volop van te genieten. De 45 meter hoge woontoren komt op een geweldige plek, vlakbij het centrum en recht tegenover het nieuwe Eemcentrum, een multifunctioneel gebouw met allerlei horeca-, winkel- en culturele gelegenheden. ‘The place to live’ voor iedereen die zich jong voelt en houdt van stijl en sfeer. Fourty5High: zo simpel kan het zijn.

FOURTY5HIGH | 9


4GOEDE REDENEN . . .

2. Op loopafstand. Fourty5High is op loopafstand van het gezellige stadscentrum. Winkelen, wandelen, stappen, uit eten gaan, terrasje pakken en noem het maar op: het is altijd dichtbij! 3. Centraal gelegen. Fourty5High is centraal gelegen tegenover het splinternieuwe Eemcentrum. Een groot multifunctioneel centrum met allerlei horeca-, culturele- en winkelfuncties. Ideaal om in de buurt te hebben. 4. Openbaar vervoer. Fourty5High is nabij het NS-station en ander openbaar vervoer. Amersfoort ligt bovendien in het hart van Nederland en is daardoor uit alle richtingen goed bereikbaar. Wie graag fietst is hier ook op z’n plek; in de stad of voor een recreatieve route door de natuurrijke omgeving van de Utrechtste Heuvelrug, de Gelderse vallei en het Eemland.

olle

1. Stijlvol wonen. Fourty5High is wonen in een stijlvol appartement. Een plek voor je zelf in een modern gebouw, waar je tot rust kunt komen na een drukke dag, waar je vrienden kunt uitnodigen en vanwaar je door de centrale ligging in een mum van tijd op elke andere gewenste plek kunt zijn.

Zw

Amst

erdam A1

. . . OM VOOR FOURTY5HIGH TE KIEZEN

A28

N199

A1

Amersfoort centrum

N237 N221 A28

10 | FOURTY5HIGH Utr

echt

Apeldoorn


EEMPLEIN / EEMCENTRUM

HOGESCHOOL AMERSFOORT

AMSTERDAMSE WEG

RICHTING CEN TRUM

GR ON ING ER STR AA T

IN AANBOUW (HOTEL / SUPERMARKT)

IGE TOEKOMST G BEBOUWIN ) (WONINGEN

FLE VO STR AA T

CASPAR VAN WITTELPLANTSOEN

AAN ANL DRIA MON PIET

D ALBERT FIKSPA

TOEKOMSTIGE BEBOUWING (KANTOREN)

JAKOB NIEWEGPAD

PUNT ENBU RGER LAAN

N

SITUATIE De inrichting van de aangrenzende gebieden en van de openbare ruimte is indicatief. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

BROU WERS TUNN EL

FOURTY5HIGH | 11


12 | FOURTY5HIGH


ENTER YOUR OWN HOME Na een avondje flink stappen toch een stijlvolle entree maken? Dat kan in Fourty5High. Tenminste, aan de uitstraling van de hoofdentree zal het niet liggen‌ Main entrance De hoofdentree van Fourty5High bevindt zich op de kop van het gebouw aan de Piet Mondriaanlaan. Onder het wakend oog van de beroemde Nederlandse schilder heeft de ingang de stijl die je van een groot appartementengebouw mag verwachten.

Een bijzonder gebouw verdient een bijzondere entree is hierbij het uitgangspunt. Dit begint al bij de hoge corridor aan de entreezijde, die het gebouw een bijzonder ruimtelijk aanzicht geeft. Via de corridor bereik je de elektrische

Videofoon. Alle appartementen in Fourty5High

schuifdeur die toegang geeft tot het gebouw. De centrale hal wordt stijlvol aangekleed met onder andere grote keramische vloertegels en verlichting. Ook bevinden zich hier alle postkasten en de videofooninstallatie.

Sub entrance Aan de zijde van het Albert Fikspad bevindt zich een tweede entree. Deze is voorzien van een trappenhuis met lift en is alleen bedoeld als extra toegang voor bewoners van het gebouw.

worden voorzien van een videofooninstallatie. Op die manier kun je vanuit je woning zien wie je binnenlaat. Wel zo handig en bovendien een extra beveiliging tegen ongewenste bezoekers in het gebouw.

FOURTY5HIGH | 13


Ee

Am

er da

m

st

m

se

Eemplein

w

on M Pie

14 | FOURTY5HIGH

t

Stadsring

dria

a nla

an

eg


GENIETEN OP HET BRUISENDE EEMPLEIN Aan de overzijde van Fourty5High wordt al hard gewerkt aan de bouw van een bruisend, tweede stadshart: het Eemplein. Op en rond het nieuwe plein komen tal van winkels, uitgaansgelegenheden en culturele functies. ‘The place to be’, zo kun je het Eemplein straks gerust noemen...

Het nieuwe stadshart bevindt zich in het Oliemolenkwartier. Deze buurt staat bekend om de vele creatieve ondernemingen, restaurantjes, de Hogeschool en de Eemhaven met bijzondere schepen die op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld als rondvaartboot of als restaurant. Het Oliemolenkwartier is een jonge, hippe wijk die ook nog eens op loopafstand van het oude centrum van Amersfoort ligt. Een wandeling van ‘oud’ naar ‘nieuw’ of andersom is zeer aan te bevelen; er is van alles te zien en onderweg kom je genoeg leuke plekken tegen om even uit te blazen.

FOURTY5HIGH | 15


EEMPLEINUITGAAN DANSENBEKIJKEN BELEVENWINKELEN ETEN&WERKEN. . . Cultureel stadshart Dé publiekstrekker van het nieuwe stadshart wordt natuurlijk het Eemplein. Al jaren wordt er gewerkt aan de plannen en sinds het najaar van 2010 is de bouw in volle gang. Dat is trouwens een hele onderneming: onder het plein komen maar liefst 1200 betonnen heipalen. Bovengronds is er straks van alles te doen. Uitgebreid winkelen kan onder andere bij Media Markt, een grote Albert Heijn, Blokker,

16 | FOURTY5HIGH

Xenos en diverse andere winkels. In het Eemhuis, een bijzonder gebouw centraal aan het plein, worden verschillende culturele functies ondergebracht. Hier vind je straks Kunsthal KAdE, de bibliotheek, Archief Eemland en Scholen in de Kunst (een organisatie die cursussen aanbiedt op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende kunst). Daarnaast gaat het Eemplein plaats bieden aan een megabioscoop van Pathé met maar liefst acht bioscoopzalen.

Rond het plein komen ook diverse restaurants en andere horecagelegenheden. Kortom, jong en oud kan zich hier van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat vermaken! Spectaculaire aanblik De architectuur en de inrichting van het plein beloven een spectaculaire aanblik.


Niet voor niets werd de beroemde Australische architect Peter Wilson gevraagd om het masterplan voor het Eemplein te ontwerpen. Op het plein komen onder meer lange podiumtrappen en bomen op grasrondes, waar zitjes worden gecreëerd. De gebouwen op en rond het plein zijn door verschillende architectenbureaus van bijzondere onderdelen voorzien. Alledaags en gewoon zal het in ieder geval niet worden! Het nieuwe stadshart sluit dan ook perfect aan bij de omgeving, waar meer bijzondere gebouwen te vinden zijn zoals natuurlijk Fourty5High! Maar ook de mix van oud en nieuw bij de voormalige zeepfabriek Rohm en Haas en het opmerkelijke, Oosters aandoende pand waarin restaurant Dara is gevestigd. Met deze en andere ingrediënten hoeft niemand zich in de omgeving van het nieuwe stadshart te vervelen.

BORRELEN IN BIKINI. . . Restaurant, bar en danslocatie: Zandfoort aan de Eem is een hippe tent op een paar honderd meter van Fourty5High waar het hele jaar door van alles te beleven is. ‘Borrel in bikini’ is een van de slogans van Zandfoort, en niet voor niets, want je kunt hier op zonnige dagen heerlijk verpozen op een heus stadsstrand in de tuin van deze horecalocatie. Laat je overigens niet afschrikken door de buitenkant: Zandfoort is gevestigd in een onvervalste bouwkeet, maar de sfeervolle inrichting, de relaxte sfeer en de ligging aan de Eem maken veel, zo niet alles goed.

Eigenaar André van Gelderen, tevens voorzitter van de pas opgerichte Ondernemersvereniging Aan de Eem:

"In deze wijk, het Oliemolenkwartier, vind je veel creatieve ondernemers. Van kunstenaars tot ontwikkelaars van computerga-

mes, je kunt het zo gek niet bedenken. In combinatie met de goed vertegenwoordigde horeca is dit dé plek om te wonen voor iedereen die jong is of zich jong wil voelen. Je vindt hier moderne gebouwen, de hogeschool, er is regelmatig live muziek en straks komt hier het Eemplein met allerlei culturele functies en uitgaansmogelijkheden. En dat op 5 minuten lopen van de binnenstad."

FOURTY5HIGH | 17


YOUR STYLE

!

Je eigen huis, je eigen stijl! Het inrichten van

een woning is tegenwoordig iets waar je overal advies over kunt krijgen. Zet de tv aan op een willekeurige avond en je komt wel een woonprogramma tegen. Makelaars, architecten en interieurdesigners laten hun licht schijnen over alle hedendaagse mogelijkheden. Dat is allemaal hartstikke leuk ter voorbereiding. Bovenal gaat het er om dat jouw woonomgeving past bij wie jij bent. Dat het zo wordt ingericht dat het voor jezelf prettig voelt en praktisch is.

18 | FOURTY5HIGH


FOURTY5HIGH biedt je alle ruimte om je woonwensen uit te voeren. De appartementen zijn er in een groot aantal verschillende types. Elk type heeft zijn eigen indelingsmogelijkheden. Het is belangrijk om je goed te informeren over de verschillen en zo te kijken welk type het beste past bij jouw wensen. Heb je eenmaal een keus gemaakt uit de verschillende types, dan wordt het tijd om serieus over de inrichting na te denken. De impressies in dit magazine geven je alvast een voorproefje. Hoe ga je de zithoek inrichten? Waar zet je de tv en waar de eettafel? Hoe maak je het balkon gezellig? Genoeg om mee aan de slag te gaan! Het inrichten van je woning is behalve belangrijk ook vooral iets om plezier in te hebben. Je kunt er immers iets van jezelf in kwijt. Het begint al bij de vraag wat je met de muur doet: behangen of verven? En door je favoriete kleuren in de inrichting te brengen, wordt de woning al snel een plek die helemaal bij jou hoort. Succes... en veel plezier!

YOUR PLACE

!

FOURTY5HIGH | 19


y

en

o

ent

y

5

em art

tw

t

fo

ur

20 | FOURTY5HIGH

rt

 E E TW ER KAM app

y5

fou

wo

fo t

wo

5t

ur

t y5

tw

o

fo

t ur


FOURTY5TWO

76 twee-kamer appartementen vanaf circa 48 tot 60 m2 FOURTY5HIGH | 21


y

ten

o

men

ur

ty

5

te par

tw

t

fo

rt

 TWEEER KAM ap

y5

fou

wo

fo t

wo

5t

ur

t y5

tw

o

r fou

Wonen aan de Groningerstraat of aan de Piet Mondriaanlaan ...

22 | FOURTY5HIGH

16 appartementen hebben naast de loggia ook een extra balkon.


FOURTY5TWO Deze 23 twee-kamer appartementen zijn er in negen varianten. De appartementen op de 1e t/m 4e verdieping hebben een sfeervolle loggia. Op de 5e t/m 12e verdieping hebben de appartementen naast de loggia ook een lekker balkon. ■ gebruiksoppervlakte van circa 48 m2 ■ woonkamer met open keuken van 24 m2 ■ slaapkamer van 10 m2 5e t/m 12e verdieping

■ badkamer en toilet met sanitair van Villeroy & Boch ■ een basis keukenblok met RVS wasemkap (uitbreiding via showroom KeukenHome mogelijk) ■ loggia van 5,5 m2, bereikbaar vanuit de woonkamer, vanaf de 5e verdieping hebben de appartementen ook een balkon van 9,5 m2 ■ inpandige berging met opstelplaats voor wasmachine-/wasdroger ■ opstelplaats voor twee fietsen in gezamenlijke fietsenberging

2e t/m 4e verdieping

■ privé-parkeerplaats in afgesloten stallingsgarage onder het gebouw Zie voor het verdiepingsoverzicht & bouwnummers de bijlage van dit magazine.

1e verdieping N

FOURTY5HIGH | 23


FOURTY5TWO Deze 53 twee-kamer appartementen zijn er in tweeëntwintig varianten. De appartementen liggen op de 1e t/m 12e verdieping en hebben een dakterras of een lekker balkon. ■ gebruiksoppervlakte van circa 60 m2 ■ woonkamer met open keuken van 31 m2 ■ slaapkamer van 12 m2 ■ badkamer en toilet met sanitair van Villeroy & Boch ■ een basis keukenblok met RVS wasemkap (uitbreiding via showroom KeukenHome mogelijk) ■ balkon van 7 m2 of 11 m2 of een dakterras van 22 m2, bereikbaar vanuit de woonkamer ■ inpandige berging met opstelplaats voor wasmachine-/wasdroger ■ opstelplaats voor twee fietsen in gezamenlijke fietsenberging óf een aparte berging in stallingsgarage

5e t/m 12e verdieping

■ privé-parkeerplaats in afgesloten stallingsgarage onder het gebouw Zie voor het verdiepingsoverzicht & bouwnummers de bijlage van dit magazine.

2e t/m 4e verdieping

1e verdieping N

24 | FOURTY5HIGH


rt

y

 E E W T ER KAM men

ten

o

te par

y

5

ur

ap

y5

fou

tw

fo

fo t

wo

wo

ur

t y5

5t

t

Wonen aan de Groningerstraat of aan de Piet Mondriaanlaan ...

tw

o

fou

rt

FOURTY5HIGH | 25


Een gebouw van 45 meter hoog ontwerpen doe je niet elke dag. Voor architect Jochem Koster van ontwerpbureau DeZwarteHond was het dan ook een hele uitdaging om het project Fourty5High op zijn tekentafel gestalte te geven. Fourty5High wordt een echte blikvanger

Heeft u andere ontwerpen of

in Amersfoort. Was het voor u speciaal

gebouwen als referentie gebruikt?

om zo’n gebouw te bedenken?

"Niet echt. Wel heeft het gebouw iets weg van een grote rots die uittorent boven de omgeving. Een monoliet, uit één stuk gehouwen. We wilden een stoer en tegelijkertijd ingetogen gebouw maken, dat een zekere rust uitstraalt ten opzichte van de veelheid aan bouwstijlen die je rondom tegenkomt. De balkons van de appartementen lijken door het materiaalgebruik wel een soort glazen schubben en zijn een extra versiering aan de buitenkant van het gebouw."

"Dat kun je wel zeggen, ja. Elk gebouw is uniek, maar in dit geval werden we door de compactheid van de locatie eigenlijk wel gedwongen de lucht in te gaan. Dat gaf meteen een extra dimensie. Daarbij staat Fourty5High op de overgang tussen het nieuwe, grootschalige Eemplein en de kleinschalige woningen aan de andere kant. In de architectuur hebben we daar op een subtiele manier rekening mee gehouden. Bijvoorbeeld door het hoogste punt aan de kant van het plein te situeren en de andere zijden lager te maken."

Welk idee zit er achter de binnenplaats of ‘RoofGarden’?

"In dit gebouw is de binnentuin een plek die heel goed als ontmoetingsruimte kan fungeren. Je zou er, bij wijze van spreken, perfect een gezamenlijk barbecuefeest voor alle bewoners kunnen houden. De ondergrond bestaat uit zandkleurige steensplit in dezelfde kleur als het metselwerk. Verder is het strak ingericht met een aantal cirkels met beplanting en zitjes. Aan de Groningerstraat, de kant van de woonwijk, is een opening gelaten die wordt afgeschermd met een glazen wand." En in feite loop je dan op het dak van de stallingsgarage...

"Ja, het is best een luxe oplossing dat je een autolift kunt gebruiken om naar niveau -1 te gaan. Het geeft misschien een beetje een James Bond-gevoel; het is een leuke gadget. Maar ook iets waardoor de ruimte efficiënt wordt gebruikt." www.dezwartehond.nl

ARCHITECTENBURO 26 | FOURTY5HIGH


DE ZWARTE HOND FOURTY5HIGH | 27


28 | FOURTY5HIGH


Fourty5High vanuit de Groningerstraat

A LOVELY LIVING... ■ unieke ligging aan het Eemplein/ Eemcentrum, het nieuwe stadshart van Amersfoort ■ op loopafstand van het oude centrum en NS-station ■ goed bereikbaar per fiets/auto en openbaar vervoer ■ privé-parkeerplaats in afgesloten stallingsgarage onder het gebouw ■ twee autoliften in de stallingsgarage ■ sanitair van Villeroy & Boch ■ keukens van KeukenHome ■ drie personenliften ■ videofooninstallatie in ieder appartement ■ vloerverwarming én vloerkoeling ■ relaxen op de RoofGarden

FOURTY5HIGH | 29


Stel je voor: het is hartje zomer, lekker warm en je wilt nog even genieten van het avondzonnetje. Dan is de oplossing binnen handbereik... lekker genieten van je eigen loggia, balkon of dakterras. Of je neemt gewoon plaats op een van de zitjes op de gezamenlijke binnenplaats, die alleen toegankelijk is voor bewoners van Fourty5High. Daar kun je lekker relaxen in de zon. Of je maakt er een gezellig praatje met andere bewoners.

RELAX GREEN ROOFGARDEN IN THE

‘RoofGarden’ is eigenlijk een betere naam voor de binnenplaats van Fourty5High. Zonder dat je het door hebt, ligt de tuin op het dak van de parkeergarage. In de ‘RoofGarden’ worden vier cirkelvormige plantsoentjes met een mos-sedum beplanting aangelegd. Bomen in grote kunststofpotten brengen sfeervol groen. De looppaden van gerecyclede steigerdelen passen in deze omgeving, maar wie buiten de gebaande paden treedt (en dat mag!) vindt er her en der verspreid ook speels vormgegeven zitjes. Het is een ontmoetingsplek, een plek om te relaxen of om stilletjes van te genieten als je naar je appartement loopt.

30 | FOURTY5HIGH


FOURTY5HIGH | 31


TO PLANT OR

Maak van je balkon een buitenkamer Het balkon, loggia of terras is al lang niet meer die saaie stenen buitenruimte met plastic tuinmeubelen en een enkele plant. De trend is tegenwoordig om het balkon te zien als een verlenging van het interieur. Door kleuren en materialen die binnenshuis worden gebruikt buiten terug te laten komen, creëer je als het ware een ‘buitenkamer’. En dat is niet alleen esthetisch verantwoord maar ook wel zo gezellig. Kies bijvoorbeeld een bijzonder zitmeubel zoals een schommelstoel, een zitzak (met waterbestendig jasje) of een kubus die je

OR NOT TO PLANT

ook als bijzettafel kunt gebruiken. Dat ziet er niet alleen veel leuker uit, het nodigt ook uit om gebruik van te maken.

Met de juiste planten ziet een balkon er al

Natuurlijk zijn er wel een paar praktische zaken om in het oog te houden. Buitenmeubelen dienen weerbestendig, kleurvast en eenvoudig in het onderhoud te zijn, of makkelijk op te ruimen. In woonbladen, tuincentra en meubelzaken kun je heel veel inspiratie opdoen. Schroom niet om je te laten adviseren. Voor een aangename buitenkamer mag je best wat extra moeite doen!

snel een stuk gezelliger uit. Kies voor planten en bloemen die niet teveel onderhoud vergen. Tijdloze toppers zijn de geranium, petunia en lobelia. Met een olijfboom en lavendel waan je je al snel in het zonnige zuiden. Mooie bloembakken geven elk balkon kleur, maar denk er aan: wie geen tijd of zin heeft om het bij te houden, ziet de boel snel verpieteren. Een handig alternatief is de keuze voor een puur ‘groene’ aankleding met onderhoudsarme beplanting als hedera en buxus.

Een heerlijk balkon

. ...

................. . . . . .... .. ..

Ontspannen, wegdromen, praten, ontbijten. Dat is jouw plek.

Meubels: Romantisch of modern? .. . . ..

Er is een grote keus aan buitenmeubelen. Maak er iets moois van!

32 | FOURTY5HIGH

... .... .. . . ...... . . ............


PIMP UP YOUR BALCONY Het balkon, loggia of dakterras van je appartement is de plek bij uitstek om te genieten.

Ontspannen de krant lezen, gezellig ontbijten, wegdromen bij je favoriete muziek of in de ondergaande zon relaxen na een lange dag. Met de juiste inrichting maak jij van je balkon, loggia of dakterras de plek waar je misschien wel het liefste verblijft.

FOURTY5HIGH | 33


FOURTY5THREE 34 | FOURTY5HIGH

23 drie-kamer appartementen vanaf circa 61 tot 88 m2


ty5three

pa

rt

em

en

hr

n

e

e

te

fou

rty

y5three

ap

rt

fourty5t

DRI KAM E ER

f

ou

f

r ou

r 5th

ee

FOURTY5HIGH | 35


FOURTY5THREE Deze 22 drie-kamer appartementen zijn er in acht varianten. De appartementen op de 2e t/m 8e verdieping hebben een sfeervolle loggia. Op de 9e t/m 12e verdieping hebben deze grotere appartementen naast de loggia ook een balkon. 2e t/m 8e verdieping ■ gebruiksoppervlakte van circa 61 m2 ■ woonkamer met open keuken van 23 m2 ■ twee slaapkamers van 11 en 14 m2 ■ badkamer en toilet met sanitair van Villeroy & Boch ■ een basis keukenblok met RVS wasemkap (uitbreiding via showroom KeukenHome mogelijk) ■ loggia van 5,5 m2, bereikbaar vanuit de woonkamer ■ inpandige berging met opstelplaats voor wasmachine-/wasdroger ■ privé-parkeerplaats en berging in afgesloten stallingsgarage onder het gebouw 9e t/m 12e verdieping ■ gebruiksoppervlakte van circa 72 m2 ■ woonkamer met open keuken van 45 m2 ■ twee slaapkamers van 12 en 9 m2 ■ badkamer en toilet met sanitair van Villeroy & Boch ■ loggia van 5,5 m2 en balkon van 9 m2, beiden bereikbaar vanuit de woonkamer ■ inpandige berging met opstelplaats voor wasmachine-/wasdroger ■ privé-parkeerplaats en berging in afgesloten stallingsgarage onder het gebouw Zie voor het verdiepingsoverzicht & bouwnummers de bijlage van dit magazine.

N

2e t/m 8e verdieping

36 | FOURTY5HIGH

9e t/m 12e verdieping


Geweldig uitzicht over de stad en het Eemplein.

Dankzij de loggia: Lekker veel daglicht in de slaapkamer !

rt

y5three

th

rt

em

en

ten

r

ee

pa

y5three

ap

rt

fourty5

DRI KAM E ER

f

ou

u fo

fourty5th

re

e

FOURTY5HIGH | 37


Een royale en complete badkamer ...

Uniek appartement op de eerste verdieping

38 | FOURTY5HIGH


FOURTY5THREE Dit drie-kamer appartement is royaal, uniek en ligt op de eerste verdieping. Het heeft een sfeervolle loggia, een zeer royale badkamer en een separaat toilet. ■ gebruiksoppervlakte van circa 88 m2 ■ woonkamer met open keuken van 25 m2 ■ twee slaapkamers van 17 en 10 m2 ■ ruime badkamer met bad, douche en een apart toilet met sanitair van Villeroy & Boch ■ loggia van 5,5 m2, bereikbaar vanuit de woonkamer ■ inpandige berging met opstelplaats voor wasmachine-/ wasdroger ■ privé-parkeerplaats en aparte berging in afgesloten stallingsgarage onder het gebouw

ee

fou

rt

n

e

ente

N

1e verdieping

th

y

5

rt

th

rtem

re

fou

DRIE KAMER appa

y5

y

ee

fou

hr

hr

rt

5t

5t

y

Zie voor het verdiepingsoverzicht & bouwnummers de bijlage van dit magazine.

ree

fou

rt

FOURTY5HIGH | 39


AMERSFOORT SWINGT Heerlijk wonen in Amersfoort Een aangename combinatie van oud en nieuw, dat is Amersfoort bij uitstek. Het gezellige centrum herbergt middeleeuwse straten, grachten en historische gebouwen, zoals de muurhuizen, de Koppelpoort en de karakteristieke Onze Lieve Vrouwetoren. Een wandeling op een zonnige dag doet je met een klein beetje fantasie zomaar in de 14e eeuw belanden...

maar niet voor lang, want daarvoor heeft de stad teveel te bieden. Pleinen met terrasjes, charmante restaurants, theaters, bioscopen en natuurlijk een levendig winkelhart. Amersfoort bezit het beste van vroeger en van nu.

AMERSFOORT SWINGT, BRUIST EN BEWEEGT... en het kost weinig moeite om daar achter te komen. Wij selecteerden acht hoogtepunten die je écht gezien moet hebben. 1. DE KELDER – Poppodium met een geruchtmakende geschiedenis. In de Rohm en Haas Fabriek. 2. DARA – Wereldrestaurant gevestigd in een sprookjesachtig gebouw. 3. ONZE LIEVE VROUWETOREN – Beleef het uitzicht van dit bijna honderd meter hoge monument. 4. NAAR HET PARK – Ervaar waarom Amersfoort in 2007 de titel ‘groenste stad van Europa’ kreeg. 5. SHOPROUTE – Neem de tijd: de historische binnenstad heeft 500 winkels te bieden. 6. RESTAURANT DE SAFFRAAN – Als je iets bijzonders te vieren hebt; dit restaurant is gevestigd op een 100 jaar oude klipper en kreeg in 2009 een Michelinster. 7. MONDRIAANHUIS – Museum rond de wereldberoemde, in Amersfoort geboren schilder Piet Mondriaan. 8. ZANDFOORT AAN DE EEM – Neem je laptop mee en werk op het stadsstrand (er is draadloos internet).

40 | FOURTY5HIGH


1

3

2 4

5 6

8

7

FOURTY5HIGH | 41


2

4

3

5

6 8

10

42 | FOURTY5HIGH


HOEZOKEIGAAF? Een kei van een stad, met keigave shoproutes en keigoede uitgaansplekken. Als je over Amersfoort leest, kom je het woord kei nogal eens tegen. Waar komt dat toch vandaan? Eigenlijk was het verhaal van de kei een uit de hand gelopen grap. De jonkheer en dichter Everard Meyster sloot in 1661 met een paar vrienden een kroegweddenschap: hij zou de Amersfoorters zo ver krijgen om een

reusachtige steen vanaf de Utrechtse Heuvelrug de stad in te slepen. Meyster wist zijn stadgenoten ervan te overtuigen de kei op een slee naar de Varkensmarkt te slepen, met de hulp van veel bier en krakelingen. In 1859 stuitten rioolwerkers op de steen, maar zij gooiden de straat weer dicht. Pas in 1903 werd de Kei weer opgegraven. Sinds 1932 is de Kei te zien aan de Stadsring, bij de Arnhemseweg.

Hof Lieve Vrouwekerkhof

Ee

Am

er da

m

st

Winkelcentrum Sint Jorisplein

m

se

w

Theater De Flint

eg

Theater/film/cafe De Lieve Vrouw

an

Bioscoop Grand ThĂŠatre

on M

t Pie

Centrum

Zandfoort aan de Eem

Stadsring

dria

a nla

Eemcentrum

HU Amersfoort Koppelpoort Station Amersfoort

1

FOURTY5HIGH | 43


FOURTY5THREE 44 | FOURTY5HIGH

20 drie-kamer appartementen vanaf circa 86 tot 98 m2


5three

pa

rt

em

en

hr

te

e

e

fou

rty5t

y5three

ap

rt

fourty5t

DRI KAM E ER

f

ou

fo

ty ur

n

e hr

e

FOURTY5HIGH | 45


FOURTY5THREE Deze 12 drie-kamer appartementen zijn er in vier varianten. De appartementen liggen op de 1e t/m 4e verdieping, hebben een dakterras of een ruim (verspringend) balkon op het zuidwesten, een royale badkamer en een separaat toilet. ■ gebruiksoppervlakte van circa 87 m2 ■ woonkamer met open keuken van 47 m2 ■ twee slaapkamers van 14 en 9 m2 ■ ruime badkamer met bad, douche en een apart toilet met sanitair van Villeroy & Boch ■ balkon van 11,5 m2 (1e verdieping: terras van 20 m2) bereikbaar vanuit de woon- en/of slaapkamer ■ inpandige berging met opstelplaats voor wasmachine-/ wasdroger ■ privé-parkeerplaats en berging in afgesloten stallingsgarage onder het gebouw Zie voor het verdiepingsoverzicht & bouwnummers de bijlage van dit magazine. N

r ou

ty5

three

fo

art

5t

eme

nte

n

46 | FOURTY5HIGH

e

e

hr

ee

5three

app

ty

fourty

DRIE KAM  ER

ur

f

1e t/m 4e verdieping

fourty5t

hr


Met vrienden naar een spannende thriller kijken ... Genieten van het balkon op het zuidwesten!

FOURTY5HIGH | 47


fou

rt

n

e

ente

rt

th

rtem

ee

fou

DRIE KAMER appa

y5

y

re

y

rt

ee

hr

fou

hr

5t

5t

th

ree

r fou

ty

5

Met zicht op het nieuwe stadspark en de Groningerstraat. Een wijntje, het zonnetje... Dat is genieten! 48 | FOURTY5HIGH


FOURTY5THREE N

Deze 4 drie-kamer appartementen zijn er in vier varianten. De appartementen liggen op de 1e t/m 4e verdieping, hebben een dakterras of een ruim (verspringend) balkon op het zuidwesten, een royale badkamer en een separaat toilet. ■ hoek appartement met vrij uitzicht ■ gebruiksoppervlakte van circa 98 m2

1e t/m 4e verdieping

■ woonkamer met open keuken van 45 m2 ■ twee slaapkamers van 14 en 9 m2 ■ ruime badkamer met bad, douche en een apart toilet met sanitair van Villeroy & Boch ■ balkon van 11,5 m2 (1e verdieping: terras van 29 m2) bereikbaar vanuit de woon- en/of slaapkamer ■ grote inpandige berging met opstelplaats voor wasmachine-/wasdroger ■ privé-parkeerplaats en berging in afgesloten stallingsgarage onder het gebouw Zie voor het verdiepingsoverzicht & bouwnummers de bijlage van dit magazine.

FOURTY5HIGH | 49


FOURTY5THREE N

Deze 3 drie-kamer appartementen zijn er in drie varianten. De appartementen liggen op de 2e t/m 4e verdieping, hebben een ruim (verspringend) balkon op het zuidwesten, een badkamer en een separaat toilet. ■ hoek appartement met vrij uitzicht

2e t/m 4e verdieping

■ gebruiksoppervlakte van circa 97 m2 ■ woonkamer met open keuken van 41 m2 ■ twee slaapkamers van 14 en 14 m2 ■ badkamer en een apart toilet met sanitair van Villeroy & Boch ■ balkon van 11,5 m2 bereikbaar vanuit de woonkamer ■ twee inpandige bergingen waarvan één met opstelplaats voor wasmachine-/wasdroger ■ privé-parkeerplaats en berging in afgesloten stallingsgarage onder het gebouw

ee

fou

rt

y

ente

rt

y5

50 | FOURTY5HIGH

n

e

rtem

th

appa

re

fou

DRIE KAMER

ee

fou

hr

hr

rt

5t

5t

y

Zie voor het verdiepingsoverzicht & bouwnummers de bijlage van dit magazine.

th

ree

f

t our

y5


Een dynamische ,Living ,, met uitzicht op de Piet Mondriaanlaan. Na werk nog even genieten van de zon ... FOURTY5HIGH | 51


Uniek appartement met uitzicht op de Piet Mondriaanlaan.

Dankzij de loggia krijg je lekker veel licht in de keuken !

52 | FOURTY5HIGH


FOURTY5THREE Dit bijzondere drie-kamer appartement is royaal, uniek en ligt op de eerste verdieping. Het heeft een sfeervolle loggia, een dakterras, een complete badkamer en een separaat toilet. ■ gebruiksoppervlakte van circa 85 m2 ■ woonkamer met open keuken van 40 m2 ■ twee slaapkamers van 11 en 8 m2 ■ ruime badkamer met bad, douche en een apart toilet met sanitair van Villeroy & Boch ■ loggia van 7,5 m2 bereikbaar vanuit de keuken ■ balkon van 7 m2 bereikbaar vanuit de slaapkamer ■ inpandige berging met opstelplaats voor wasmachine-/wasdroger ■ privé-parkeerplaats en berging in afgesloten stallingsgarage onder het gebouw Zie voor het verdiepingsoverzicht & bouwnummers de bijlage van dit magazine.

N

r ou

ty5

three

fo

art

5t

eme

nte

n

e

e

hr

ee

5three

app

ty

fourty

DRIE KAM  ER

ur

f

1e verdieping

fourty5t

hr

FOURTY5HIGH | 53


APPARTEMENT GEKOCHT, Een appartement kopen doe je niet elke dag. Omdat het om grote bedragen gaat en een belangrijke stap in je leven vormt, is het van belang dat je weet hoe de procedure ongeveer verloopt. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan! De koop- en aannemingsovereenkomst Als je kiest voor de koop van een appartement in Fourty5High, sluit je met de Ontwikkelingscombinatie Mondriaanlaan v.o.f een koop- en aannemingsovereenkomst voor de grond en de bouw van het appartement. Je verplicht je daarmee tot het betalen van de koopprijs, terwijl Ontwikkelingscombinatie Mondriaanlaan v.o.f. zich als verkoper verplicht tot levering van de grond en de daadwerkelijke bouw van de woning. De makelaar speelt een bemiddelende rol in het koopproces. Bij de makelaar kun je terecht voor informatie en via hun teken je uiteindelijk ook de koop- en aannemingsovereenkomst.

Wordt het een beton-party ofeen heuse housewarming ? 54 | FOURTY5HIGH

De koopprijs De koopprijs van de appartementen is altijd ’vrij op naam’ (v.o.n.). Dit wil zeggen dat de volgende kosten in de prijs zijn opgenomen: ■ grondkosten; ■ bouwkosten; ■ kosten van de architect en adviseurs; ■ aanlegkosten van water, elektra en riolering; ■ gemeentelijke leges; ■ notariskosten; ■ verkoopkosten; ■ omzetbelasting; ■ kosten van het waarborgcertificaat SWK.

Niet in de ’vrij op naam’-prijs zijn opgenomen: ■ kosten voor eventueel meerwerk; ■ aanleg-, en aansluitkosten voor telefoon, internet en kabel; ■ de afsluitprovisie en notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek; ■ kosten voor het aanvragen van hypotheekgarantie; ■ renteverlies tijdens de bouw;


EN NU?

Financiering Voordat je een appartement kunt kopen, zul je iets op het gebied van financiering moeten regelen. Net zoals in de woning allerlei persoonlijke varianten mogelijk zijn, is dat bij de financiering ook het geval. Je laat je ongetwijfeld bijstaan door een adviseur: een makelaar, hypotheekadviseur of bank. Zij kunnen je vertellen welke mogelijkheden er in jouw situatie zijn. FOURTY5HIGH | 55


56 | FOURTY5HIGH


HYPOTHEEK De keuze van een passende hypotheek is erg belangrijk. Dit vereist maatwerk, want de hoogte van je hypotheek is afhankelijk van jouw persoonlijke omstandigheden. Juist omdat in de toekomst allerlei omstandigheden kunnen wijzigen, is het belangrijk om ook naar de flexibiliteit van verschillende hypotheken te kijken. Aandachtspunten zijn: ■ de hoogte van je inkomen; ■ inkomensverwachting; ■ leeftijd; ■ de mogelijkheid van vervroegde aflossing; ■ de kosten daarvan; ■ de overdraagbaarheid; ■ de mogelijkheid om de hypotheek bij verhuizing mee te nemen. Eigendomsoverdracht Als de projectnotaris over alle benodigde stukken beschikt en alle voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst zijn vervuld, word je uitgenodigd voor de eigendomsoverdracht. Deze vindt plaats met een zogenaamde ‘akte van levering’. In de akte worden alle rechten, lasten en beperkingen ten aanzien van het appartement vastgelegd. De notaris zorgt ervoor dat de akte wordt ingeschreven in de openbare registers waardoor het eigendom van het appartementsrecht op jouw naam komt te staan.

Kopersinformatie Tijdens de bouw word je door middel van nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van de voortgang en andere relevante zaken. Ook wordt er een kopersinformatiebijeenkomst georganiseerd, waarbij je informatie krijgt en kennismaakt met andere toekomstige bewoners. Ongeveer 2 weken voor de oplevering word je als koper gedurende één à anderhalf uur in de gelegenheid gesteld om je appartement alvast te beoordelen. Extra zekerheid Uiteraard wil je er zeker van zijn dat je nieuwe appartement in correcte staat en volgens de afspraken wordt opgeleverd. Om die zekerheid te bieden, is op de appartementen de Garantie- en waarborgregeling van de Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) van toepassing, de zogenaamde SWK-garantie. In grote lijnen houdt dit in dat Ontwikkelingscombinatie Mondriaanlaan v.o.f. zich ervoor garant stelt dat het appartement aan bepaalde bouwtechnische voorwaarden voldoet. Als het appartement technische mankementen vertoont, kun je een beroep doen op de SWK-garantie en is de aannemer verplicht deze te verhelpen (indien de mankementen onder de garantiebepaling vallen).

Appartementsrecht Het appartement dat je koopt, maakt deel uit van een complex met daaronder een gezamenlijke stallingsgarage. Om nu en in de toekomst het beheer en onderhoud van het gebouw inclusief de garage goed te regelen, is het gebouw gesplitst in zogenaamde appartementsrechten. Je koopt in dit geval dus niet een appartement maar een appartementsrecht in het gebouw. Daarmee verkrijg je een aandeel in het gebouw met het exclusieve recht op het gebruik van een deel daarvan (het appartement met berging en parkeerplaats in het souterrain). Daarnaast heb je het medegebruiksrecht van de gemeenschappelijke ruimten. De eigenaren van de appartementen zijn samen verantwoordelijk voor de constructie van het gebouw, de gevels, de fundering, de algemene ruimten van het souterrain, etc. Dit wordt allemaal vastgelegd in de akte van splitsing. Vereniging Omdat je als eigenaar medeverantwoordelijk bent, word je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. Deze vereniging dient minimaal één keer per jaar te vergaderen, waarbij besluiten over het beheer en onderhoud van het gebouw worden genomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om maatregelen om het gebouw in goede staat te houden, de financiële jaarstukken, de vaststelling van de servicekosten en de kosten voor onderhoud en verzekeringen en het opstellen van een huishoudelijk reglement voor het gebruik van de gemeenschappelijke- en privégedeelten. Het bestuur van de Vereniging van Eigenaren bestaat uit een aantal bewoners. Administratieve taken kunnen eventueel worden uitbesteed aan een professionele administrateur. De vereniging is verantwoordelijk voor het sluiten van een opstalverzekering voor het gehele gebouw. Je hoeft dus geen afzonderlijke opstalverzekering voor je appartement af te sluiten. Tijdens het bouwproces zal Ontwikkelingscombinatie Mondriaanlaan v.o.f. de oprichtingsvergadering van de Vereniging van Eigenaren organiseren. Hiervoor worden alle kopers en een administrateur uitgenodigd. Servicekosten Als eigenaar van een appartementsrecht betaal je straks periodiek (per maand) servicekosten aan de Vereniging van Eigenaren. Uit de servicekosten worden de gemeenschappelijke kosten betaald, zoals de elektrakosten voor het souterrain en de opstalverzekering. Daarnaast wordt er uit de servicekosten geld gereserveerd voor onderhoud: bijvoorbeeld voor het onderhoud van het toegangshek van de stallingsgarage en de liften. Meer weten? Kijk dan eens op de site van de Vereniging Eigen Huis: www.eigenhuis.nl

De woningen worden gebouwd met SWK-certificaat.

FOURTY5HIGH | 57


E T A V I PR G N I K R PA

G N I K R PA ! ONLY

58 | FOURTY5HIGH


Rondjes rijden om een parkeerplaats te vinden... niets is vervelender als je thuiskomt na een dag hard werken. Laat staan wanneer je moe maar voldaan je bed wilt opzoeken na een leuke avond uit. Bewoners van Fourty5High hebben hier geen last van. Alle appartementen beschikken namelijk over een eigen parkeerplaats.

EASY PARKING ... De parkeerplaatsen bevinden zich in de stallingsgarage onder het gebouw. De in- en uitrit van de parkeergarage ligt aan de zijde van het Albert Fikspad en wordt afgesloten met een op afstand bedienbaar toegangshek. De garage bestaat uit twee lagen; de begane grond en laag -1. Via de begane grond is de onderste parkeerlaag -1 bereikbaar door middel van een tweetal moderne autoliften. Een efficiĂŤnte en veilige keuze. Hierdoor worden wachttijden in de ochtenden avondspits voorkomen en kun je altijd snel in en uit rijden. Ook voor het gebruik van de autolift hoef je je auto niet uit. Je bedient ze namelijk met een afstandsbediening vanuit je auto. Mooi toch?!

FOURTY5HIGH | 59


BEGANE GROND

Main entrance: hoofdentree + postkasten

...

............ .... ...

... .... ...

fietsenstalling

. .... ...

...

... dubbele personenlift ....... .... ...................

... ........ ........... ....

trappenhuis ..

10 bergingen

..................... ... . dubbele autolift

.............. ...... .... ... trappenhuis

Sub entrance: trappenhuis + enkele personenlift

. .... ...

KELDER

... .... ...

67 parkeerplaatsen

................... 13 bergingen

..

....... . . . . .... .

..... .... .

. ...

...... entree parkeren ..... (d.m.v. automatisch vouwhek) . . . ...

inrit stallingsgarage

.............. ..... 35 bergingen

... dubbele personenlift ....... ....

...

... ........ ........... ....

trappenhuis ..

..................... ... .

dubbele autolift

...

60 | FOURTY5HIGH

79 parkeerplaatsen

.

........... . . . . .... ..

..... ..... . . . ...

. ...

.............. ...... .... ... trappenhuis

trappenhuis + enkele personenlift


146 parkeerplaatsen, 82 bergingen en een fietsenstalling

SAFETY FIRST... Krijg je bij het woord autolift claustrofobische gedachten? Nergens voor nodig. Autoliften worden in Nederland en daarbuiten steeds vaker aangelegd om de schaarse ruimte goed te benutten. Het is een ‘high-tech’ oplossing, waarbij veiligheid en gebruiksgemak voorop staan. Het bedienen van de toegangsdeur is eenvoudig en de twee liften werken snel en zijn voorzien van een ingebouwd veiligheidssysteem.

1E VERDIEPING

............ .... ...

trappenhuis

. .... ...

... dubbele personenlift ....... ....

...

. .... ..... . . . . ..............

.

.................. ..... .... . . . . ...

... .

24 bergingen

RoofGarden

.

. ...

.............. ...... .... ... trappenhuis

........... . . . . .... ..

trappenhuis + enkele personenlift FOURTY5HIGH | 61


LEKKER, OP JE BLOTE

62 | FOURTY5HIGH


Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige temperatuur

VOETEN DOOR DE KAMER Voor koukleumen is het een heerlijk vooruitzicht: nooit meer koude voeten in huis! Dat is echter niet het enige voordeel van vloerverwarming in je woning.

Denk er maar eens over na: een woning zonder radiatoren aan de muur. Wat een ruimte scheelt dat. Wat een mogelijkheden geeft het voor de inrichting. Opeens past die tafel wel in de hoek omdat je dertig centimeter extra over hebt. En de gordijnen hoef je niet meer in te korten omdat ze anders de straling van de radiator tegenhouden. Vloerverwarming is behalve aangenaam ook gezond. Door de gelijkmatige verdeling van warmte over de woning ontstaan er nauwelijks luchtstromen. Dit betekent dat er ook minder verplaatsing van stofdeeltjes is. Voor mensen met astmatische klachten is vloerverwarming daarom een uitkomst. Niet alleen voor de mens is het gezond, ook voor het milieu is het gunstig. Er wordt namelijk duurzame energie gebruikt wat een aanzienlijke reductie geeft in de uitstoot van schadelijke broeikasgassen.

Door de leidingen in de vloer wordt dan koeler water rondgepompt, dat de warme lucht in de woning opneemt. Wel zo prettig!

Warm in de winter, koel in de zomer Voor de appartementen in Fourty5High wordt gebruik gemaakt van een collectieve warmtekoude opslag installatie (WKO). In alle verblijfsruimten van de woningen is vloerverwarming aanwezig. Blootsvoets rondlopen zonder kou te lijden is dus geen probleem! Op de thermostaat in de woonkamer kun je zelf de gewenste temperatuur instellen. De WKO-installatie zorgt voor een evenwichtige verdeling van warmte over de woning. In de overige vertrekken kan de ingestelde temperatuur - in beperkte mate bijgeregeld worden.

In woningen met vloerverwarming is het belangrijk dat de vloerbedekking de warmte goed doorgeeft. Hou hier rekening mee bij je keuze. De meeste soorten vloerbedekking zijn gewoon mogelijk, maar vraag het voor de zekerheid even na bij je leverancier.

De WKO-installatie heeft nog een groot voordeel. Als het buiten warm is, is het mogelijk de woning enkele graden te koelen.

warmtewisselaar

bron

warmtewisselaar

bron

zomer situatie

bron

bron

winter situatie


Fourty5High Hoek: Albert Fikspad / Piet Mondriaanlaan

64 | FOURTY5HIGH


FOURTY5HIGH . . . A LOVELY BUILDING . . . Een markant gebouw op loopafstand van het NS-station, het Eemplein en de historische binnenstad. Fourty5High wordt de nieuwe blikvanger van Amersfoort. Fourty5High is een 45 meter hoge woontoren met 137 appartementen in verschillende typen en prijsklassen. De 137 appartementen bieden het comfort en de ruimte die je nodig hebt. De woonoppervlaktes variĂŤren van circa 48 tot 250 m2. Alle appartementen beschikken over een balkon, loggia of dakterras. Bovendien heb je een eigen parkeerplaats onder Fourty5High in de ruime, 2-laagse parkeergarage.

FOURTY5HIGH | 65


FOURTY5FOUR 66 | FOURTY5HIGH

16 vier-kamer appartementen vanaf circa 120 m2


ty5four

art

eme

ou

nte

y5four

app

rt

fourty5f

vier KAM  ER

f

ou

f

r ou

n

r fourty5fo

ur

FOURTY5HIGH | 67


FOURTY5FOUR N

Deze 16 royale vier-kamer appartementen zijn er in dertien varianten. De appartementen liggen op de 5e t/m 12e verdieping en hebben een (verspringend) balkon of dakterras op het zuidwesten. De appartementen op de 5e t/m 8e verdieping hebben zelfs een tweede balkon. De appartementen hebben een grote woonkamer met open keuken, een complete badkamer en een separaat toilet.

5e t/m 12e verdieping

■ gebruiksoppervlakte van circa 120 m2 ■ woonkamer met open keuken van 58 m2 ■ drie slaapkamers van 14, 10 en 10 m2 ■ badkamer met ligbad, aparte douche en een apart toilet met sanitair van Villeroy & Boch ■ balkon van circa 12 m2, bereikbaar vanuit de woonkamer, op de 5e t/m 8e verdieping hebben de appartementen een tweede balkon van circa 7 m2, bereikbaar vanuit de slaapkamer ■ twee inpandige bergingen waarvan één met opstelplaats voor wasmachine-/wasdroger

ty5four

app

art

eme

ou

nte

r fourty5

68 | FOURTY5HIGH

y5four

vier KAM  ER

f

rt

fourty5f

Zie voor het verdiepingsoverzicht & bouwnummers de bijlage van dit magazine.

f

r ou

ou

■ Één of twee privé-parkeerplaatsen, een berging en/of fietsenstalling in afgesloten stallingsgarage onder het gebouw

n

u fo

r


Een balkon van 7 m2 aan de slaapkamer

Vanuit de royale woonkamer / open keuken heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een zonnig terras van 12 m2, waar je kunt genieten van een goed glas wijn. FOURTY5HIGH | 69


70 | FOURTY5HIGH

Luxe in optima forma!


FOURTY5HIGH . . . HET LUXE GEVOEL VAN EEN PENTHOUSE De woningen met het allermooiste uitzicht zijn de twee penthouses in Fourty5High. De bovenste verdieping van het gebouw is gereserveerd voor twee exclusieve penthouses met per penthouse een oppervlakte van bijna 250 vierkante meter. De ruimte is vrij indeelbaar en bezit daardoor talloze mogelijkheden. Toekomstige bewoners kunnen eigenlijk al hun wensen laten uitvoeren.

Het is eenvoudig om de lofzang te vervolgen, maar eigenlijk spreken de feiten voor zich. De penthouses beschikken over extra hoge plafonds (3 meter in plaats van 2,6 meter), wat het ruimtelijke gevoel nog versterkt. Het woonoppervlakte biedt alle ruimte voor een royale woonkamer, een separate keuken, verschillende slaapkamers en meerdere badkamers. In de stallingsgarage onder het gebouw zijn er voor elk penthouse twee eigen parkeerplaatsen en een berging. Maar de parel van deze woningen is toch wel het dakterras. Een riante, omsloten privĂŠ-ruimte van maar liefst 57 vierkante meter. Hier is het optimaal genieten van het uitzicht en van de zon, want het terras is op het zuiden gelegen. Een buiteneethoek en aparte zithoek raak je er met gemak kwijt. En je hoeft geen groene vingers te hebben om deze ruimte met een paar fraaie, grote planten stijlvol aan te kleden.

Heeft u belangstelling voor een penthouse? Neem dan contact op met de makelaar.

FOURTY5HIGH | 71


FOURTY5HIGH N

13e verdieping

Een walk-in-closet, een badkamer en-suite, ... al uw wensen zijn mogelijk! 72 | FOURTY5HIGH

De 2 penthouses liggen op de bovenste verdieping en hebben een zee aan ruimte die u naar eigen wens kunt indelen. Het geweldige uitzicht over de stad, de hoge plafonds, een eigen lift-stop en het enorme dakterras maakt van deze ruimte een paleis. Hierbij een suggestie voor de indeling.


■ gebruiksoppervlakte van circa 248 m2 ■ vrij indeelbaar ■ extra hoge plafonds (circa 3 meter) ■ omsloten dakterras van circa 58 m2 op het zuiden ■ twee privé-parkeerplaatsen en berging in afgesloten stallingsgarage onder het gebouw ■ casco levering, indeling en afwerking naar eigen wens Zie voor het verdiepingsoverzicht & bouwnummers de bijlage van dit magazine.

Een groot dakterras op het zuiden ...

Een royale ruimte waar de indeling vrij is ... laat uw fantasie de vrije loop!

FOURTY5HIGH | 73


BEKNOPTE TECHNISCHE OMSCHRIJVING RoofGarden In het midden van het appartementengebouw komt een gemeenschappelijke buitenruimte voor de bewoners. In deze ‘roofgarden’ worden vier cirkelvormige plantsoentjes aangelegd met een mos-sedum beplanting en witte kunststof potten voorzien van bomen. Tussen deze cirkels wordt het buitengebied opgevuld met grof split in de kleur van het metselwerk. In het split wordt een aantal zitjes geplaatst. De looppaden bestaan uit gerecyclede steigerdekdelen in de kleur zwart. Aan de zijde van de Groningerstraat komt een gemetselde borstwering met daarop een metalen hekwerk met glasvulling. Dit vormt de afscheiding tussen de roofgarden en de wijk. Parkeren Alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats in de tweelaagse stallingsgarage onder het appartementengebouw. De in- en uitrit van de garage ligt aan de zijde van het Albert Fikspad en wordt afgesloten met een op afstand bedienbaar toegangshek. De onderste parkeerlaag van de stallingsgarage is bereikbaar via twee autoliften. Fietsenberging Op de begane grond, nabij de hoofdentree, wordt een ruimte ingericht met een etagesysteem voor het stallen van circa 125 fietsen. Voor elk appartement dat geen eigen berging heeft, zijn hier twee fietsplaatsen beschikbaar.

74 | FOURTY5HIGH

Hoofdentree (Main entrance) De hoofdentree van het appartementengebouw ligt aan de Piet Mondriaanlaan. Deze entree is bereikbaar via een overdekte corridor op de kop van het gebouw. De corridor zorgt tevens voor een bijzonder ruimtelijk beeld. De vloer van de corridor wordt voorzien van keramische tegels. De wanden worden uitgevoerd als schoonmetselwerk. Tussen de corridor en de hoofdentree komt een aluminium vliesgevel van twee verdiepingen hoog. Hierdoor ontstaat een doorkijk naar de eerste verdieping van het appartementengebouw. De vloer van de centrale hal wordt voorzien van grootformaat keramische tegels in de kleur (midden)grijs. In de vliesgevel worden de brievenbussen en het aanbelsysteem voor alle appartementen geplaatst. Alle woningen krijgen een videofooninstallatie, zodat bij het aanbellen zichtbaar is wie er voor de deur staat. De deur van de hoofdentree is een aluminium schuifpui, voorzien van een elektrische deuropener. Fundering De fundering van het appartementengebouw bestaat uit betonnen funderingspalen.

Vloeren De betonnen verdiepingsvloeren van de appartementen worden in het werk gestort. De vloeren van de appartementen op de begane grond worden aan de bovenzijde thermisch geïsoleerd en voorzien van een zwevende dekvloer, voor zover deze grenzen aan de stallingsgarage. De betonnen keldervloeren in de stallingsgarage, bergingen en fietsenstalling worden monolithisch afgewerkt. De vloeren van de appartementen worden afgewerkt met een zwevende dekvloer. Wanden De dragende wanden worden als massieve betonwanden uitgevoerd in diverse diktes en voldoen aan de geluidsnormen zoals opgenomen in het Bouwbesluit. De binnenspouwbladen (wanden) in de voor- en achtergevel worden voornamelijk uitgevoerd als houtskeletbouw. De binnenwanden worden uitgevoerd als lichte scheidingswanden. Bij de trappenhuizen en liftschachten komen ter plaatse van de appartementen geïsoleerde voorzetwanden. Buitengevels De buitengevels van het appartementengebouw worden (deels) gemetseld met bakstenen. De buitengevels van de appartementen grenzend aan de galerijen worden voorzien van onderhoudsarme gevelbekledingstroken in verschillende kleurtinten.


Daken Op het betonnen platte dak van het gebouw wordt een isolatielaag aangebracht met kunststof dakbedekking, voorzien van een ballastlaag van grind. Kozijnen, ramen en deuren De buitenkozijnen en ramen die grenzen aan het openbaar gebied worden grotendeels uitgevoerd in aluminium. De buitenkozijnen en ramen die grenzen aan de galerijen worden uitgevoerd in hardhout, in kleur geschilderd. De appartementen krijgen als voordeur een ge誰soleerde sandwichdeur voorzien van een glasopening. De kozijnen van de algemene ruimte van het appartementengebouw worden grotendeels uitgevoerd in hardhout in kleur. De deur naar de stallingsgarage is een metalen, elektrische aangedreven vouwdeur, met daarnaast een afsluitbare metalen loopdeur. De binnenkozijnen in de appartementen worden uitgevoerd als montagekozijn van plaatstaal. De binnendeuren zijn vlakke opdekdeuren. Beglazing Alle glasopeningen in de gevelkozijnen van de appartementen worden voorzien van isolerend dubbel glas met een verhoogde isolatiewaarde (type HR++). Een gedeelte hiervan wordt uitgevoerd als geluidswerende beglazing. Hang- en sluitwerk Het hang- en sluitwerk van de gevelkozijnen voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit. De deuren van de appartementen en (indien van toepassing) van de bijbehorende berging in de stallingsgarage worden voorzien van gelijksluitende cilindersloten.

Trappen, tussenbordessen De trappen van de binnen trappenhuizen en de tussenbordessen worden uitgevoerd in prefab beton. De trappenhuizen worden verder voorzien van in kleur afgewerkte stalen hekwerken en leuningen. De metalen vluchttrappen aan de galerijzijde worden voorzien van in kleur afgewerkte stalen hekwerken. Galerijen, balkons en dakterrasen Op de prefab galerijen komen metalen striphekwerken in de kleur wit. De prefab balkons worden voorzien van metalen hekwerken in lichtgrijs met glas. Tussen de balkons wordt een metalen lichtgrijs scherm geplaatst voor de privacy. Dit scherm heeft ondoorzichtig glas. De dakterrassen krijgen eveneens metalen lichtgrijze hekwerken met glas. Structuurspuitwerk De plafonds in de appartementen worden voorzien van structuurspuitwerk. Ook de wanden in het toilet en de badkamer worden boven het tegelwerk voorzien van structuurspuitwerk. Schilderwerk Het schilderwerk van de houten kozijnen, ramen en deuren bestaat uit fabrieksmatig aangebrachte grondverf die in het werk wordt afgelakt.

FOURTY5HIGH | 75


VERVOLG BEKNOPTE TECHNISCHE OMSCHRIJVING

Collectieve verwarmings- en koelinstallatie De appartementen worden verwarmd door middel van een collectieve warmtekoude opslag installatie (WKO). Hierbij is ook koeling mogelijk. Voor het gebruik, onderhoud en verbruik wordt u maandelijks een bedrag in rekening gebracht door de exploitant van de collectieve installatie. Alle verblijfsruimten in het appartement zijn standaard voorzien van vloerverwarming.

rioleringsnet. De aansluitkosten hiervan zijn in de v.o.n.-prijs van uw appartement begrepen.

Gasleiding Er wordt geen gasleiding in de appartementen aangelegd. De appartementen krijgen een aansluitpunt voor elektrisch koken.

Tegelwerk Voor de appartementen tot circa 72 m2 wordt het tegelwerk in het toilet en de badkamer uitgevoerd in wandtegels kleur wit, in de afmeting 150x200 mm. In het toilet tot een hoogte van circa 1200 mm en in de badkamer tot een hoogte van circa 2200 mm. Vloertegels kleur grijs in de afmeting 200x200 mm.

Mechanische ventilatie Voor de ventilatie van de appartementen wordt een individueel mechanisch ventilatiesysteem aangebracht, gecombineerd met ventilatieroosters en/of suskasten in de gevels. Elektrische installatie De elektrische installatie wordt uitgevoerd volgens het zogenaamde centraal dozensysteem en volgens de geldende voorschriften. Op de galerijen wordt een armatuur aangebracht die is aangesloten op de algemene verlichting. Radio, tv en telefoonaansluiting Voor de aansluitpunten ten behoeve van radio, tv en telefoon worden in de woonkamer en de hoofdslaapkamer loze buisleidingen en dozen aangebracht. De aanleg- en aansluitkosten van de kabelexploitant zijn niet niet opgenomen in de v.o.n.-prijs van uw appartement. Nuts-aansluitingen De appartementen worden aangesloten op het openbare waterleiding-, elektriciteits- en

76 | FOURTY5HIGH

Sanitair Het keramische sanitair in de appartementen tot circa 72 m2 is van het merk "Villeroy & Boch" serie Omnia. In de appartementen vanaf circa 85 m2 komt de serie Subway van “Villeroy & Boch�. De closetcombinatie bestaat standaard uit een wandcloset. De toegepaste kranen zijn van het merk Hansgrohe.

Voor de appartementen vanaf circa 85 m2 wordt het tegelwerk in het toilet en de badkamer uitgevoerd in wandtegels kleur wit, in de afmeting 250x300 mm. In het toilet tot een hoogte van circa 1200 mm en in de badkamer tot een hoogte van circa 2100 mm. Vloertegels kleur grijs in de afmeting 300x300 mm. De appartementen worden standaard voorzien van wand- en vloertegels en sanitair, zoals hiervoor beschreven. In het keuzetraject zijn hierin uw eigen keuzes mogelijk. Keuken Voor de keukeninrichting van de appartementen is door keukenshowroom KeukenHome in Amersfoort voor de appartementen tot circa 72 m2 een keukenopstelling uitgewerkt. De benodigde aansluitingen worden aangebracht. Na aankoop van uw appartement

ontvangt u een uitnodiging om een bezoek te brengen aan de keukenshowroom. Hier kunt u uw keuze maken met betrekking tot de afwerking van de keukenopstelling. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om uw keuken geheel naar eigen wens uit te breiden, te wijzigen of te laten vervallen. Hierbij worden de installaties afgedopt en de aansluitpunten voor elektra en de mechanische ventilatie op de standaardposities aangebracht. Indien u kiest voor een andere keukeninrichting ontvangt u een waardecheque ter besteding bij Keukenhome. In de appartementen vanaf circa 85 m2 en de Penthouses wordt standaard geen keukeninrichting aangebracht. De aansluitpunten zoals aangegeven op de tekening worden afgedopt opgeleverd. Huisvuil Het gewone huisvuil en GFT-afval wordt verzameld in ondergrondse afvalcontainers in de nabijheid van het gebouw. Meer- en minderwerk Om u in staat te stellen het appartement zo goed mogelijk aan uw individuele woonwensen en smaak aan te passen is een pakket met meer- en minderwerkopties samengesteld. Ook individuele wensen zijn -onder bepaalde voorwaarden- mogelijk. De penthouses worden geheel casco aangeboden, dat wil zeggen dat er geen installaties, binnenwanden, binnenkozijnen, stuc- en tegelwerk, sanitair en keuken wordt geleverd. In het keuzetraject zijn hierin uw eigen keuzes mogelijk.


en na een heerlijke douche... sloffen aan en lekker languit op de bank!

77


Kleuren, trends en tips

INSPIRATION... Het interieur van je woning is iets om goed over na te denken, maar voor een beetje leuke inrichting hoef je echt geen supercreatief persoon te zijn. Laat je inspireren door de woontrends van dit moment. Eindeloos slenteren over meubelboulevards; sommigen vinden het heerlijk en anderen verafschuwen het juist. Feit is dat je in woonwinkels nou eenmaal veel ideeën kunt opdoen. Om niet te verdwalen in het enorme aanbod is het raadzaam om voordat je naar de winkel gaat na te denken over welke stijl jou aanspreekt. Hou je van trendy of klassiek? Mag je appartement gezellig druk zijn of kies je voor een strak interieur? Dé woontrends van dit moment kunnen je helpen bij deze overdenking. En anders bieden ze op z’n minst enige inspiratie. Kleur in huis Weg met de standaard witte muren. Het is tegenwoordig (al een tijdje) helemaal ‘in’ om een kamer of muur in een afwijkende kleur te schilderen. Gaat dat je te ver, of ben je niet zo handig met kwasten, dan kun je ook kiezen voor een meer subtiele aanpak.

78 | FOURTY5HIGH

Denk bijvoorbeeld aan accessoires als kaarsen, kussens of één enkele stoel in een felle kleur of afwijkende vorm. Niet fel maar wel ‘in’ zijn trouwens pasteltinten, al dan niet voorzien van een Oosters motiefje. Erg retro maar ook weer helemaal hip zijn rotanmeubelen, die je nieuw kunt kopen of nog volop tegenkomt in kringloopwinkels en op Marktplaats. Een andere trend die momenteel volop in de belangstelling staat is het gebruik van duurzame materialen. Milieuvriendelijk produceren speelt steeds vaker een rol en inspireert ontwerpers om nieuwe materialen te gebruiken, die niet alleen mooi maar ook verantwoord zijn. Hergebruik van oude spullen kan natuurlijk ook. Bijkomend voordeel: het is goedkoop. In woonbladen vind je allerlei tips over hoe je verouderde spullen opnieuw kunt gebruiken. Maak van oude boeken een leeslamp.

Verwerk oude zijden sjaaltjes in kussens. Maak van een oude kast een sieraad voor je interieur. Niets is te gek! Woontips Ben je op zoek naar leuke woontips en inrichtingsadviezen? Koop dan eens een flinke stapel woontijdschriften boordevol informatie, adviezen en suggesties om je interieur helemaal naar jouw hand te zetten. Of je nou een klein budget hebt of een dikke portemonnee.


... en dan komt het leukste! Je appartement helemaal naar eigen smaak inrichten!

FOURTY5HIGH | 79


CULINAIR EN SHOP-CITY Laten we eerlijk zijn. Als het lekker weer is, de zon van de daken straalt, de grachten in de binnenstad er lui bijliggen, dan wil je maar één ding: op een terrasje aan een mooi stadsplein genieten van het goede leven. Laat Amersfoort nou precies aan deze voorwaarden voldoen!

80 | FOURTY5HIGH


Wat is er leuker in de stad dan op een heerlijke voorjaars- of zomerdag een terrasje te pikken? De Amersfoorters weten hoe je dat het best kunt doen. Wandel langs de grachten, over bruggetjes, langs muurhuizen, markten en poorten, door steegjes en kom uit op een van de oude pleinen in de binnenstad. De Hof, het Lieve Vrouwekerkhof en de Groenmarkt zijn de beste voorbeelden van pleinen met gezellige cafés en restaurantjes. Amersfoort is ook een ‘kei van een stad’ als het gaat om het winkelaanbod. De historische binnenstad biedt ongeveer vijfhonderd verschillende winkels. Van alle bekende ketens tot unieke speciaalzaken kom je er tegen, en dat tegen het fraaie decor van een monumentale omgeving. Zorgeloos slenteren of doelgericht op pad, beiden zijn goed mogelijk. Vergeet ook een bezoekje aan de markt niet. Wie op vrijdag gaat winkelen kan drie verschillende markten bezoeken: de Bloemenmarkt, de Vismarkt en de Warenmarkt. Tweedehands spullen vind je op de Snuffelmarkten die vrijwel elke maand één of twee keer plaatsvinden.

AMERSFOORT Eten en drinken kan behalve op terrasjes in de talloze restaurants. Het aanbod is in één woord overweldigend. Van sterrenrestaurant tot eetcafé; voor elke gelegenheid en elk budget heb je eigenlijk altijd keuze. Veel restaurants zijn gevestigd in sfeervolle monumentale panden. Maar Amersfoort zou Amersfoort niet zijn als je er ook supermoderne (architectonisch verantwoorde) eetgelegenheden vindt. Een goede reden (of excuus) om af en toe buiten de deur te eten. Want je moet wel iets van de stad gezien hebben, toch?!

FOURTY5HIGH | 81


AMERSFOORTEVENEMENTENSTAD! Hou je van muziek, dans en gezelligheid, dan is Amersfoort ‘the place to be’. Het hele jaar door zijn er evenementen met voor ieder wat wils. Wij zetten enkele jaarlijks terugkerende hoogtepunten op een rij: Smartlappenfestival Amersfoort. ‘Daar in dat kleine café aan de haaaaveeen...’ Meeblèren met het levenslied kan elk jaar in april tijdens het beregezellige Smartlappenfestival in de omgeving van Groenmarkt en Hof. Amersfoort Jazz. Zelfs als je niet van jazz houdt is dit festival indrukwekkend. Verdeeld over drie dagen zijn er enkele honderden artiesten te zien op ruim dertig verschillende locaties en podia. Dias Latinos. Schud je heupen los tijdens dit evenement met muziek en dans uit Latijns-Amerika. Alles speelt zich af in de historische oude binnenstad en is gratis toegankelijk. Torenpop. Bekende namen en opkomend talent zijn te zien en te horen bij dit gratis buitenfestival van poppodium De Kelder. Highlands bluesfestival.Een muziekfeest speciaal voor de fans van blues en rock in het fraaie stadspark Schothorst. Carnavalsoptocht. Hilariteit en vermaak gegarandeerd bij een van de grootste carnavalsoptochten van boven de rivieren. De festiviteiten concentreren zich in Hoogland (gemeente Amersfoort).

THI

SIS

A ME R S F O O R T 82 | FOURTY5HIGH


Wellness Fraai vormgegeven sanitair van Villeroy & Boch staat voor functionaliteit, kwaliteit en design. Afgewerkt met Hans Grohe kranen krijgt uw badkamer een stijlvolle uitstraling. Alle appartementen worden daarom voorzien van sanitair van Villeroy & Boch en Hans Grohe kranen


fourty5high  

fourty5high

fourty5high  

fourty5high

Advertisement