Page 1

WOENSDAG 25 SEPTEMBER 2013

Commerciële bijlage

Nieuwbouw ijken k m o K

e ndelijk a L e d op dag op w u o b ! Nieuw ember t p e s 28

Een huis kopen? Dit is hét moment! pag. 04 Starter is terug op woningmarkt pag. 02

Hot and happening: de nieuwste woontrends pag. 14

Pionieren in groen en betaalbaar Nieuw-West

pag. 16


02

NIEUWBOUW

“De starter is terug op de woningmarkt” De Amsterdamse nieuwbouw zit in de lift. De verkopen zijn meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden. Het geheim achter het succes is samen te vatten in de 4 P’s van de woningen in West, Oost en Noord waar veel vraag naar is: een leuk project op een leuke plek, met een kwalitatief goed product voor een schappelijke prijs. De bodem van de Amsterdamse woningmarkt lijkt bereikt, stellen Niels van Meekeren, directeur van makelaarskantoor ERA Van De Steege en Eric van Oversteeg van Amsterdam Woont in koor. “Er is een opwaartse lijn in de woningverkopen. Amsterdam-Noord en West, maar ook Oost, zitten duidelijk in de lift,” vertelt Van Meekeren. “We bieden een goed product tegen een scherpe prijs. De netto maandlasten voor een nieuwbouwwoning in Amsterdam-Noord of West zijn ongeveer gelijk aan de bedragen voor een vergelijkbare woning in Groningen.” Dit is voor een groot deel te danken aan de gunstige erfpachtvoorwaarden waaronder kan worden gekocht in Amsterdam. Bovendien groeien de prijzen van huurwoningen en koopwoningen naar elkaar toe, constateert Van Oversteeg. “Huren wordt duurder. In de vrije sector ben je ook 900 à 1000 euro aan huur kwijt. Als je eengezinswoningen in een betaalbare prijsklasse bouwt – tussen de 250 en 300.000 euro – zit je rond de 800 à 1000 euro netto woonlasten.”

Wat maakt Nieuw-West of Noord zo’n goede locatie? “In Nieuw-West gebeurt veel.

Mensen vinden daar hetzelfde wat je ook in Noord vindt. Wij doen daar drie projecten, het Scheepvaartkwartier bij Osdorp, West Avenue vlakbij de ring en Thuis-West met stadswoningen. De eerste twee zijn al uitverkocht, de laatste bijna. Het ligt op een steenworp van de stad. West Avenue ligt net buiten de ring, maar fiets je daar onderdoor, dan zit je op de Postjesweg en zo in de stad. Terwijl de prijzen inclusief parkeerplaats op een betaalbaar niveau liggen,” aldus Van Meekeren. “Het prijssegment voor appartementen overschrijdt de 185 à 195.000 euro niet. Wat het betaalbaar maakt voor een tweepersoonshuishouden.”

Hoe staat het nu met de vraag naar nieuwbouw? “Er is nog altijd een huizentekort. De vraag is opgestapeld, is ‘slapende’. Iedereen wacht op het omslagpunt in de markt. Wanneer stap je in? Misschien zitten we nu wel op dat punt,” meent Van Meekeren. “Kijk je naar de verkopen van de laatste maanden, dan geloof ik daar wel in. In augustus hebben we rond de veertig nieuwbouwwoningen verkocht. Vermenigvuldig je dat met twaalf, dan zit je op 480 woningen. Dat is de helft van het totaal aantal

06

10

opgeleverde nieuwbouwwoningen in Amsterdam in heel 2012. En dan praat je over één makelaarskantoor.”

Wie zijn de nieuwe kopers? “In de regio Amsterdam heb je voldoende mensen die goed verdienen en zelfs in salaris omhoog zijn gegaan de laatste jaren,” stelt Van Oversteeg. “Drie hoog achter houd je een tijdje vol, maar dat gaat ook een keer voorbij. Uiteindelijk wint de wens tot gezinsuitbreiding en geef je toe aan je verhuisbehoefte.” Daar komt bij dat de prijzen voor nieuwbouwwoningen dusdanig zijn gezakt, dat de financiering weer een haalbare kaart is. “De prijskwaliteitsverhouding is goed en de woonlasten zijn laag. Een eigen woning was voor starters lange tijd onbereikbaar.” Daarnaast constateert hij dat veel starters van rond de dertig jaar de afgelopen jaren hebben gespaard. “Vaak komen ze met rond de 50.000 euro spaargeld aan.”

En mensen die al een woning hebben? “Je zou veel meer moeten kijken naar en redeneren vanuit de stappen die je wilt maken. Kun je die stap op dat moment financieren?,” adviseert Van Oversteeg. Tot een jaar geleden

werd naar de prijs gekeken waarvoor de buurman zijn huis in de verkoop zette, constateert Van Meekeren. “De realiteitszin neemt toe. Je moet een rekensom maken. De prijs van de woning die je kunt kopen zal omlaag zijn gegaan, net als de woning die je verkoopt. Het verlies op de oude hypotheek kun je misschien nog wel meefinancieren, waardoor je op maandlasten komt die zelfs betaalbaarder zijn dan wat je had.”

Inhoudsopgave 04 06 10 14 16

Dit is hét moment om op huizenjacht te gaan

18

'Verkopen doen we samen' volgens Makelaarsland

Kevin en Kelly kochten een nieuwbouwhuis en kunnen niet wachten! De energielasten laag dankzij de eerste klimaatneutrale wijk van Nederland Fraai wonen op Amsterdamse toplocaties!

"DRIE HOOG ACHTER HOUD JE EEN TIJDJE VOL, MAAR DAT GAAT OOK EEN KEER VOORBIJ"

Colofon Dit is een commerciële bijlage bij De Telegraaf. Deze valt niet onder de verantwoordelijkheid van de hoofdredactie. Projectmanager: André Gerritsen, a.gerritsen@tmg.nl, 088-824 2886 Editorial manager & vormgeving: Jessica van Leeuwen Lydia Hotting

Kom naar de Woondag in Nieuw-West Hartje Haarlem Deo Ne o

18


NIEUWBOUW

03

Hart van Elzenhagen Nu kopen 2014 wonen Amsterdam-Noord • Tuin tot ruim 18 meter diep • Parkeren op eigen terrein •

Betaalbare

eengezinswoningen

Woonoppervlakte • van 111 tot 113 m²

Vanaf €171.000,- v.o.n.

Inclusief keuken •

(excl. erfpacht)

Hoekstra & van Eck: 020 - 636 05 80 - Stadgenoot: 020 - 511 80 00

www.HartvanElzenhagen.nl

heeft een prima koopwoning voor slechts 525 euro per maand

GOEDKOOPHUIS

het scherpste aanbod van Amsterdam

kijk op stadge

noot.nl

Bij Stadgenoot vinden we dat een eigen huis voor iedereen bereikbaar moet zijn. Ook in Amsterdam. Daarom hebben wij een breed aanbod mooie koopappartementen tot € 150.000. Je hypotheeklasten zijn dan ongeveer 525 euro per maand. Dit is berekend op basis van 10 jaar annuïteit en een belastingtarief van 42%. Kijk voor meer informatie en het complete aanbod op stadgenoot.nl

Stadgenoot verkoopt

020-511 80 00 (optie 2)


04

NIEUWBOUW

Een huis kopen?

Dit is hét moment Na jaren van daling lijken de woningprijzen zich te stabiliseren en wordt er zelfs alweer voorzichtig gedroomd van stijgende prijzen. Als voorbode van de nieuwe lente is de huizenverkoop de afgelopen maanden stevig aangetrokken. Daarom, én omdat de hypotheekrente historisch laag is, is dit een uitstekend moment om op huizenjacht te gaan.

ZATERDAG 28 SEPTEMBER

Woondag Amsterdam / Nieuwbouwdag Nieuwbouw, gemakkelijk en betaalbaar. Dit is het thema van de Landelijke Nieuwbouwdag dit jaar. Amsterdam doet mee met de Woondag. Een uitgelezen dag om zelf te oordelen wat nieuwbouw juist in deze tijd zo aantrekkelijk maakt. Op www.amsterdamwoont.nl/woondag kun je de deelnemende projecten die je wilt bezichtigen aanvinken en vervolgens koppelen aan een ingebouwde routeplanner. Voer vervolgens je vertrek- en eindpunt in en laad met één druk op de knop de handigste route voor de dag. Je kunt de route uitprinten, maar de projecten ook in je TomTom invoeren.

der van Rob choot S r

We verwelkomen je graag op zaterdag 28 september tussen 11.00 en 15.00 uur bij een van de projecten.

eme tiefn Initianiki.nl

Niemand minder dan de president van De Nederlandsche Bank (DNB), Klaas Knot, hees onlangs voorzichtig de vlag: “Wellicht is er nog een kleine daling in 2013, maar daarna kunnen we weer vooruitkijken.” Een van de indicatoren dat de crisis op de huizenmarkt op zijn einde loopt, zijn de cijfers van het CBS dat de woningprijzen sinds februari voor het eerst een lichte stijging ten opzichte van de voorgaande maand laten zien, ook al wordt er voor dit jaar nog steeds een lichte daling van de huizenprijzen ten opzichte van 2012 verwacht. Evengoed zijn er voldoende argumenten om nu te kiezen voor een nieuwbouwwoning, stelt Rob van der Schoot van het online nieuwbouwportaal Niki.nl.

Nationale Hypotheek Garantie Er zijn nog meer goede redenen om nu een slag te slaan op de woningmarkt, meent Van der Schoot. “De Nationale Hypotheek Garantie wordt per 1 juli 2014 teruggebracht naar 265.000 euro. Nu is dat nog 290.000 euro.” En ook de maximale hypotheek die wordt verstrekt gaat stapsgewijs omlaag van 105 naar 100 procent. “Dat betekent dat je zometeen de ‘kosten koper’ – dan praat je over zo’n tien procent van de

He

Pak de fiets of de auto en kom kijken!

koopprijs – niet langer door middel van je hypotheek kunt financieren, maar met eigen geld moet betalen.”

Nieuwbouw vs. oudbouw Kopen is kortom dé trend van het moment. Rest nog de keuze: nieuwbouw of een bestaande woning? Voor Van der Schoot is het antwoord op die vraag een open deur. “Nieuwbouw is goedkoper dan bestaande bouw.” Niet alleen omdat je als koper geen overdrachtsbelasting betaalt en de energierekening in de regel lager is dankzij de uitstekende isolatie en energiezuinige verwarmingstechnieken. “Je hebt de eerste jaren nauwelijks onderhoudskosten en hoeft je huis niet te verbouwen. Kom daar maar eens mee aanzetten bij een bestaande woning.” En misschien nog wel het beste verkoopargument: “De markt ontwikkelt nieuwbouwwoningen tegen steeds scherpere prijzen.”

Kiezen voor huur De Amsterdamse woningmarkt trekt steeds meer starters aan, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Het huren van een nieuwbouwappartement is voor deze groep een mooie springplank aan het begin van de wooncarrière, als je je nog

niet kunt of wilt settelen op een vaste stek. Of als je nog aan het begin van je carrière staat en je nog wilt oriënteren op je toekomst; of je voor het eerst gaat samenwonen. In al deze gevallen biedt nieuwbouw net buiten het centrum een mix van voordelen: vaak is nieuwbouw voorzien van een parkeergarage (en anders heb je al snel een parkeervergunning), je bent zo op een van de uitvalswegen voor je werk en woont op fietsafstand van het centrum. Voor dat laatste geldt, als je kompas daar nog op gericht is: de stadsdelen bruisen meer dan ooit en je zit zo in het groen.

WOONDAG Wie zich wil laten overtuigen kan terecht op de site van Amsterdam Woont (www.amsterdamwoont.nl), hét loket waar het complete nieuwbouwaanbod van de hoofdstad is verzameld. Of gewoon bij een van de meer dan 25 projecten langskomen op zaterdag 28 september, tijdens de Landelijke Nieuwbouwdag.

Kijk voor meer informatie op www.amsterdamwoont.nl of www.nieuwbouwdag.nl

Zicht op de nieuwbouw in Amsterdam AMSTERDAM WOONT! De woningmarkt trekt weer aan, de hypotheekrente is nog altijd laag. Een uitstekend moment om de huizenjacht te (her)openen, ook voor starters! Het platform Amsterdam Woont biedt een overzicht van de te koop en te huur aangeboden nieuwbouwwoningen, renovatieprojecten en kavels in de hoofdstad. Met de website, een maandelijkse nieuwsbrief en een maandelijkse Woondag is de kans dat je een bijzonder project over het hoofd ziet, zo goed als uitgesloten.

Altijd het laatste nieuws? Je wilt op de hoogte blijven van alle nieuwbouwontwikkelingen in de hoofdstad? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Kijk voor meer informatie op www.amsterdamwoont.nl.

Een twe Waar ka

Veel inde


NIEUWBOUW

05

bode van dit een

53 KOOPWONINGEN OP EIGEN GROND • basiswoning

met zolder en patio

v.a. €179.500 v.o.n.

met tuin, berging en eigen parkeerplaats

v.a. €292.000 v.o.n.

met een tuin aan het water

v.a. €389.000 v.o.n.

• ruime gezinswoningen

•royale twee-onder-één-kappers

De Vuurtoren makelaardij o.z.

a 0294 43 23 23 nieuwbouw@demakelaars.nl

Heerlijk wonen op Vlindereiland in Aalsmeer 16 ZEER ROYALE TWEEKAPPERS MET UITZICHT OP AMSTELVEEN

HT C O K R E V 50% RT A T S E G W BOU

Bezoek de bouwlocatie Zaterdag 28 september tussen 11.00 en 13.00 uur.

Een tweekapper van 200 m² met een koopsom van € 465.000,- v.o.n. Waar kan dat nog? Keizer Karelweg 223 1181 RC AMSTELVEEN 020 543 73 73

nieuwbouw@brockhoff.nl @brockhofftweet

Veel indelingsvrijheid! Op www.brockhoff.nl vindt u een aantal voorbeelden

Open dag op de bouwlocatie: op 28 september a.s. bent u tussen 11.00 en 13.00 uur van harte welkom op de bouwlocatie. Het verkoopteam is aanwezig om u uitgebreid te informeren over deze mooie woningen met vele indelingsmogelijkheden. Naar verwachting zullen de eerste woningen in de zomer van 2014 opgeleverd worden. U kunt ons bereiken via de inrit aan Aalsmeerderweg 344.


06

NIEUWBOUW WELKOM OP DE BOUWLOCATIE

RUIM EN BETAALBAAR WONEN IN HART VAN ELZENHAGEN IN AMSTERDAM-NOORD

“Door ons enthousiasme hebben vrienden hier ook gekocht” Kevin van Hoolwerff en zijn Vanaf het moment dat Kevin en Op vijf minuten van het centrum Kevin en Kelly kunnen niet wachten vriendin Kelly Trompetter Kelly het informatiebord zagen staan, ging het allemaal heel snel. tot ze mogen verhuizen. “De oplewonen al drie jaar bij Kevins “We vroegen meer informatie over vering vindt eind december plaats”, ouders en vonden het tijd het project”, blikt Kevin terug. “We weet Kevin. In de tussentijd leren voor een eigen huis. Maar dat hebben toen nog wel verder gekeken ze hun buurt alvast kennen. “Hart naar andere huizen, maar dat was van Elzenhagen heeft de gemakken bleek zo makkelijk nog niet. eigenlijk niet meer nodig. In Hart van het centrum, maar de rust van Ze zochten lang op Funda, van Elzenhagen staan mooie grote Noord. De Noord-Zuidlijn stopt maar konden niets vinden starterswoningen met een grote tuin hier straks vlakbij en dan zitten we en een eigen parkeerplaats.” binnen vijf minuten op Amsterdam dat aan hun eisen voldeed. Centraal.” Tot ze langs een informa- Snel besloten Aanstekelijk enthousiasme tiebord van nieuwbouw- De beslissing om in dit project een huis te kopen was dan ook snel geno- Op een informatieavond maakten wijk Hart van Elzenhagen in men. “We krijgen een huis van 116 de twee al kennis met de mensen die Amsterdam-Noord reden. vierkante meter, verdeeld over drie straks in hun buurt wonen. “Wij zijn verdiepingen. Beneden hebben we onze woonkamer en de keuken. Boven krijgt het huis drie slaapkamers, waarvan we er eentje laten ombouwen tot inloopkast. En dan hebben we ook nog een grote zolder waar we twee kamers van mogen maken, én een vergunning om aan beide kanten een dakkapel te plaatsen.”

Elzenhagen toch even kijken. Ze hebben net het voorlopig contract getekend en komen elf huizen verderop wonen.”

Hart van Elzenhagen doet zaterdag 28 september mee aan de Landelijke Nieuwbouwdag. Je bent van 11.00 tot 15.00 uur van harte welkom in het informatiecentrum op de bouwlocatie, aan de B. Merkelbachsingel (hoek Eeuwige Jeugdlaan) in Amsterdam. www.hartvanelzenhagen.nl 020-5118000 (Stadgenoot). 020-6360580 (Hoekstra en Van Eck Makelaars).

PRIJZEN VANAF CIRCA 170.000 EURO Tuinen van acht tot zestien meter diep, veel groen in de directe omgeving en fietspaden naar het nabij gelegen, prachtige Waterland. Groen is de dominante kleur in nieuwbouwproject Hart van Elzenhagen. De eerste fase is uitverkocht en inmiddels in aanbouw. En ook de verkoop van fase 2, met 31 eengezinswoningen, gaat goed. De verwachting is dan ook dat de bouw van deze fase binnenkort start. Nu kopen betekent dus dat je er volgend jaar al woont. De prijzen in deze fase beginnen bij circa 170.000 euro, exclusief erfpachtcanon vanaf 2.197 euro per jaar.

24 en 25 jaar, en daarmee de jongste kopers. Er komen ook jonge gezinnen te wonen en mensen van middelbare leeftijd; een mooie variatie voor een levendige buurt.” Twee toekomstige buren kennen ze al. “Vrienden van ons waren niet op zoek naar een nieuw huis, maar gingen door onze enthousiaste verhalen over Hart van

Kevin en Kelly

CHRIS VAN DER SALM, DE HYPOTHEKER:

“Goed advies gaat verder dan de laagste prijs” Bij veel mensen bestaat het beeld dat zij bij banken goedkoper uit zijn voor hypotheekadvies. “Dat klopt als het puur en alleen gaat om de adviesvergoeding. Doordat je bij ons uitkomt bij de beste aanbieder, heb je de advieskosten soms al binnen een jaar terugverdiend,” stelt Chris van der Salm van De Hypotheker. “Goedkoop is duurkoop.”

Een advies bij De Hypotheker verdient zich uiteindelijk dubbel en dwars terug. Als voorbeeld noemt Van der Salm de rentetarieven voor een vijftien jaar rentevast hypotheek. “Het verschil tussen de hoogste en laagste aanbieder bedraagt momenteel een vol procent. Dat scheelt op een hypotheek van twee ton maar liefst tweeduizend bruto euro per jaar. En dat vijftien jaar lang! Zo verdien je snel je adviesvergoeding terug. En dan kijk je puur en alleen naar het financiële voordeel.” De Hypotheker kijkt naar het beste advies voor de individuele klant, benadrukt hij. Maatwerk dus. “Bij de bank is het advies beredeneerd vanuit het eigen product. Bij De Hypotheker heb je de zekerheid dat je een advies krijgt dat in alle opzichten precies bij je past.”

Advies Chris van der Salm van De Hypotheker

Bij doorstromers en bij nieuwbouw is het advies zo complex, dat een klant die bij de bank binnenkomt al snel bij een product uitkomt dat

niet optimaal is. “Het hypotheekbedrag dat je over hebt en dat onder het oude fiscale regime valt, mag je meenemen. Heb je nu bijvoorbeeld een aflossingsvrije of spaarhypotheek, dan hoef je voor dat deel van je hypotheekbedrag niet over te stappen op het veel minder gunstige, nieuwe regime. Doordat wij advies geven met producten van vrijwel alle hypotheekaanbieders, zijn we veel breder georiënteerd. Advies is onze enige inkomstenbron. Dat moeten we dus goed doen. Banken verdienen nog steeds het meeste geld met de lening zelf.”

Restschuld De meerwaarde van een advies van De Hypotheker blijkt onder meer bij doorstromers met een restschuld. “Wij kijken naar het individuele geval. Banken gaan daar verschillend mee om, waardoor iets net wel of net niet mogelijk is. Een restschuld hoeft geen probleem te zijn. Zelfs met een restschuld kun je nog steeds een wooncarrière maken. Het

risicoprofiel is even hoog.” Waarbij Van der Salm toch nog een kritisch woord heeft voor de banken. “Iedereen die dat wil zou moeten kunnen verhuizen. Volgens de Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF) zijn banken verplicht de restschuld te financieren. Dat doen ze zacht uitgedrukt niet van harte.”

De 7 zekerheden van De Hypotheker Van een hypotheekadviseur van De Hypotheker weet je precies wat je mag verwachten. Wij noemen het de 7 Jazekerheden. Zodat je een hypotheekadvies krijgt dat past bij je situatie, wensen, financieel profiel en toekomstverwachtingen.


07

2 NI KO UW 8 S LO EPT EU M CA E M W NA TI B E ER BO A M UW R D UI VA DE N DA E RS 11 TR T G AA OT TW 15 EG U U DI R EM EN

NIEUWBOUW

BO

plantage de sniep

plantage de sniep

De allerlaatste woningen in de verkoop van fase 3B/4B Hoekwoning, 2-onder-1-kapwoning en een vrijstaande woning met garage Vanafprijs G295.000,- tot G435.000,- v.o.n.

Een thuis dat werkt plantagedesniep.nl

Plantage de Sniep: brede villa’s met tuin aan het water Een ruim huis met een tuin, in een kindvriendelijke omgeving, dicht bij winkels en terrasjes en het centrum van Amsterdam. In Plantage de Sniep in Diemen, aan de rand van de hoofdstad, heb je het allemaal. Binnenkort komt er weer een nieuwe fase in verkoop: fase 1B/3C. Het gaat in deze fase om watervilla’s, met een tuin aan het water. Meer informatie krijg je tijdens de Landelijke Nieuwbouwdag, op zaterdag 28 september.

Dat water is het water van de Weespertrekvaart. Het is dus niet zomaar een singeltje. Aan de straatzijde kijk je uit op groene parkjes met speelvoorzieningen. Rust, vrijheid en ruimte, vlakbij de dorpskern van Diemen en op nog geen kwartier fietsen van Amsterdam. Wat wil je nog meer?

Vanaf circa 300.000 euro Fase 1B/3C telt 23 woningen met zes kamers (!), een riante woonkamer, een open keuken, openslaande deuren naar de achtertuin en een parkeerplek voor de deur. Je kunt kiezen uit twee typen: type R heeft een inpandige berging, type S heeft een garage aan de voorzijde. Hierdoor is dit woningtype over de volle lengte ruim een meter dieper dan type R. De tuinen liggen op het zonnige zuidwesten. De prijzen zijn nog niet definitief vastgesteld, maar hebben een prijsrange van circa 300.000 tot circa 400.000 euro (v.o.n.).

Ook in andere fases nog woningen te koop In fase 3B/4B zijn ook nog enkele woningen te koop. Het gaat om hoekwoningen met vijf kamers en

ijken Kom kandelijke

bij de L uwdag! bo Nieuw

koopsommen vanaf 295.000 euro (v.o.n.). Wil je meer ruimte, dan zijn de laatste twee-onder-één-kapwoningen of de laatste vrijstaande woning een optie. De prijzen daarvan beginnen bij 335.000 euro (v.o.n.).

Plantage de Sniep doet zaterdag 28 september mee aan de Landelijke Nieuwbouwdag. Je bent van 11.00 tot 15.00 uur welkom op de bouwlocatie aan de Muiderstraatweg in Diemen. www.plantagedesniep.nl.

Voorrang bij verkoop als u zich nu aanmeldt op fantastisch gelegen Watervilla’s* BE

SE

PT

EM

M NA N A M 11 UI TO R D DE T E NI RS 15 EU TR U W AA UR BO TW B UW EG OU W DI LO DAG EM C EN ATI E

28

plantagedesniep.nl

KO

*aanmelding is niet bindend

TYPE S WATERVILLA Breedte 8,40m, 140 m2 GBO met een prijsindicatie vanaf circa € 350.000,- tot circa € 400.000,-

VA

TYPE R WATERVILLA Breedte 7,30m, 130 m2 GBO met een prijsindicatie vanaf circa € 300.000,- tot circa € 325.000,-

R

Binnenkort in de verkoop:


08

NIEUWBOUW

Nieuw-West: oude wijk krijgt nieuwe identiteit Al in de jaren ’50 van de vorige eeuw trokken Amsterdammers graag naar de ruime wijk Nieuw-West. Een nieuwe trek is aanstaande, want Nieuw-West is volop in ontwikkeling en heeft voor ieder wat wils.

Een eengezinswoning met een tuin, dat wil iedere Amsterdammer wel. Om die reden gingen veel Amsterdamse gezinnen in het midden van de twintigste eeuw naar NieuwWest, waar inmiddels zo’n 130.000 mensen wonen. Er is nog altijd reden genoeg naar Nieuw-West te verhuizen, want de wijk is volop in ontwikkeling dankzij interessante nieuwbouwprojecten. En, wat maar weinig mensen weten: NieuwWest heeft alles wat je nodig hebt. Over dat laatste vertelt Christine Blankert, verkoopmanager bij Ymere: “Nieuw-West is een ruime en groene wijk met een duidelijke identiteit. Aan voorzieningen is er geen gebrek. Zo kun je er goed winkelen. Nieuw-West heeft diverse grote winkelgebieden zoals Plein 40/45, Sierplein en Osdorpplein. Ook zijn er diverse buurtwinkels. Je vindt er tal van uitstekende horecagelegenheden, en er is zelfs een theater. Theater De Meervaart is een bekende culturele publiekstrekker. Kinderen kunnen in de wijk kiezen uit verschillende scholen. En last but not least heb je zeer goede recreatiemogelijkheden in NieuwWest: er is bijvoorbeeld een goed zwembad, en de Sloterplas en het

Steelvliethof Sloterpark vormen het prachtige groene hart van de wijk. Het park is een ideale plek om te zwemmen, te skeeleren, hard te lopen, een bootje te huren of om gewoon lekker van het zonnetje te genieten.” Boven dit alles vind je in Nieuw-West voldoende aantrekkelijke, betaalbare én nieuwe woningen, bijvoorbeeld in de nieuwbouwprojecten Het Leukste Punt en Steelvliethof.

Steelvliethof: wonen met iets extra’s Vlak bij Het Leukste Punt komt het nieuwbouwproject Steelvliethof. Waar dorpsheid het kenmerk is van Het Leukste Punt, is Steelvliethof wat stedelijker van opzet. Wat beide nieuwbouwprojecten gemeen hebben, is de bijzondere betaalbaarheid. Een goede betaalbare eengezinswoning met een tuin rondom een afsluitbaar binnenhof. Dat is in een notendop wat Steelvliethof te bieden heeft. En wie nog meer wil, kan nog meer krijgen, volgens Blankert: “De koopwoningen in Steelvliethof, nabij de Sloterplas, bestaan uit twee woonlagen. Als je nog ruimer zou willen wonen, dan kan dat, want ieder heeft de mogelijkheid een derde bouwlaag aan zijn of haar woning toe te voegen. Maar ook bijvoorbeeld een uitbouw is een optie. Zo is de woning naar wens snel uit te breiden, bij de bouw, maar indien gewenst – bij bijvoorbeeld gezinsuitbreiding – kan de extra bouwlaag ook later nog gerealiseerd worden. Een woning met toekomstperspectief dus!”

Veilig en gezellig “In oktober gaan we starten met de bouw van de eerste fase in Steelvliethof en zo gaan we in fases dit unieke deel van Amsterdam verder uitbouwen,” vertelt Blankert enthousiast. Het grote voordeel in Steelvliethof is dat er in aantallen van vijf woningen gebouwd kan worden. Wat in verder opvalt, is dat het ook echt als hof wordt opgebouwd. Alle woningen liggen aan een afgesloten binnenplaats. Blankert: “Op die binnenplaats kun je je auto parkeren, wat Steelvliethof een veilig en gezellig karakter geeft.” Ook in deze wijk is er al veel vernieuwd. Er zijn al diverse mooie appartementengebouwen en eengezinswoningen gerealiseerd. Momenteel is er een blok met appartementen en eengezinswoningen in aanbouw. Dit blok zal in het voorjaar van 2014 al geheel bewoond zijn.

Ruim en groen,

maar tóch in de stad Wonen in een dorp, maar dan in de stad. Klinkt ingewikkeld, maar in Amsterdam kan het. Bij nieuwbouwproject Het Leukste Punt staat het dorpse karakter centraal, met alle gemakken van de grote stad binnen handbereik. Boerderijen en uitgestrekte groene weilanden als je achtertuin en tegelijkertijd inwoner zijn van de hoofdstad van Nederland. Aan de westrand van Amsterdam, wat bekend staat als Osdorp, maakt oudbouw langzaam maar zeker plaats voor aantrekkelijke nieuwbouw. Wat het nóg mooier maakt, is dat deze nieuwbouw straks voor iedereen is weggelegd. Blankert legt uit: “Het Leukste Punt bestaat na voltooiing uit huurwoningen, koopwoningen en zelfgebouwde eengezinswoningen op vrije kavels. Iedereen zou er dus een huis naar smaak moeten kunnen vinden. De vernieuwing van de bestaande wijk De Punt is overigens al enkele jaren geleden ingezet, er zijn al diverse nieuwe eengezinswoningen gebouwd en opgeleverd. De bestaande huurwoningen zijn afgelopen jaar mooi opgeknapt. Aan het eind van het jaar zal ook een imposante woontoren klaar zijn, waar 48 gloednieuwe vrije sector huurappartementen beschikbaar komen. Maar wie nu een eengezinswoning wil kopen, kan dat ook in Het Leukste Punt, naar wens met drie of vijf slaapkamers. Uiteraard alle met een fraaie tuin.

Betaalbaar met karakter De betaalbaarheid is een groot pluspunt, want de prijzen voor een dergelijke woning zijn vanaf 219.500 euro v.o.n. Dan zijn er nog vrije kavels, waarop je je eigen droomhuis kunt laten bouwen. Met architect en aannemer kun je de woning naar eigen wens indelen. Ook hier geldt de zeer goede betaalbaarheid. De kavels kosten 62.500 euro. Je hebt al een woning inclusief kavel vanaf 202.000 euro v.o.n.” Het zijn niet alleen de woningen in dit deel van Amsterdam die worden aangepakt en vernieuwd, maar ook de woonomgeving krijgt een opvallende gedaanteverandering. Blankert: “Het Leukste Punt krijgt écht het karakter van een nieuwe wijk, want de hele openbare ruimte – denk aan de plantsoenen, de beplanting en de wegen – wordt opnieuw ingericht.” Het Leukste Punt van Amsterdam wordt zo ook het mooiste punt.


NIEUWBOUW

09

Wonen in Amsterdam: Nieuw-West heeft ruimte Pionieren, zelf bouwen, klussen; in een groep of individueel? Uw droomwoning maken in een oude school? Wonen en werken combineren?

Woonmarkt: zaterdag 12 oktober in De Meervaart Zelfbouw: kavels en kluswoningen te koop,

zelfbouwgroepen zoeken leden, financieel advies, www.nieuwwest.amsterdam.nl/zelfbouw

Nieuwbouwprojecten: vrije sector huur en koop Duurzaam bouwen en verbouwen:

advies op maat, subsidies, de energielening van Amsterdam, leveranciers van zonnepanelen en groene daken, www.nieuwwest.amsterdam.nl/duurzaam

Andere kansen: braakliggende terreinen, leegstaande kantoren en nog veel meer

www.nieuwwest.amsterdam.nl/ruimte Zaterdag 12 oktober, 13:00 - 17:00 uur in De Meervaart, Meer en Vaart 300, Amsterdam


10

NIEUWBOUW

Lekker in het nieuw Enkele beglazing, een niet voldoende verwarmende gaskachel, krakende vloeren en gehorige huizen... het is Amsterdam eigen. Hier geen zin (meer) in? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden van een nieuwbouwwoning: want die vind je heus niet alleen in een vinexwijk!

Het gebied van De Vrije Kade

Stadstuin Overtoom Goed nieuws: om in een mooie nieuwbouwwoning te wonen, hoef je niet meer de stad uit. Zo zijn er onlangs twee nieuwbouwprojecten gelanceerd door de woningcorperatie Eigen Haard. Eén in Amsterdam Noord, in samenwerking met Projecton: de Vrije Kade, en één in Nieuw West, in samenwerking met Era Contour: Stadstuin Overtoom.

hebben ontvangen. Op 15 oktober is het eerste woonatelier hiervan, waarvoor meer dan vijftig huishoudens zich nu al hebben aangemeld. Ik heb veel zin in deze nieuwe projecten en ik ben benieuwd naar de wensen." Eigen Haard en Projecton hebben samen nog meer plannen voor de toekomst van Buiksloterham.

Beter voor de portemonnee Ontwerp je eigen huis

De projecten Kijk voor meer informatie over deze nieuwbouwprojecten op www.devrijekade.nl, www.stadstuinovertoom.nl of op de site van Eigen Haard: www.kopenbijeigenhaard.nl

Wonen in nieuwbouw te Amsterdam Op de website van Amsterdam Woont vind je een overzicht van alle te koop en te huur aangeboden nieuwbouwwoningen en zelfbouwkavels in Amsterdam. Geef je op voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het nieuwste aanbod per mail. Kijk voor meer informatie op www.amsterdamwoont.nl

Bij het nieuwbouwproject De Vrije Kade in de wijk Buiksloterham in Amsterdam Noord mag je zelf meedenken over de invulling van het woongebied, bepaal je mede de architectuur én mag je zelfs de indeling van je eigen huis ontwerpen. Vooral geschikt voor innovatieve Amsterdammers (to be) die weten wat ze willen. In totaal komen er zo'n 235 woningen: 66 stadswoningen met tuin, 15 kadewoningen, 4 loodswoningen en 150 appartementen - zowel huur als koop. Janneke van der Kroft is Verkoopmanager Nieuwbouw bij Eigen Haard: "We zijn heel blij met dit project. Het ligt op een unieke stoere locatie aan het water. Vlak langs de noordelijke IJ-oever, op vijf minuten afstand fietsen van de pont naar het Centraal Station. De aantrekkelijke ligging en de scherpe prijs van de stadswoningen zijn twee aspecten die door geïnteresseerden meteen worden genoemd. Het is spannend om woningen te bouwen die aansluiten op de woonwensen van onze huurders en kopers. Daarom betrekken wij de bewoners in een vroeg stadium bij het project, en laten we ze mee praten en mee beslissen. Hoe willen zij wonen? En welke architectuur vinden ze passend in het gebied? We onderzoeken dit door het organiseren van een woonatelier waar alle geïnteresseerden voor worden uitgenodigd. En dat er interesse in is, blijkt uit de vele aanvragen die we

Behalve dat je zelf mee kunt beslissen over de totstandkoming van je eigen huis, zijn er nog andere voordelen. Janneke: "Een ander bijkomend voordeel van nieuwbouw, is dat het je uiteindelijk flink wat geld bespaart. Ten eerste hoef je niet meer te verbouwen, omdat je bij voorbaat alles naar eigen wens in kunt delen. Daarnaast heb je veel lagere energielasten, minder onderhoudskosten, en je koopt een nieuwbouwwoning vrij op naam, wat betekent dat je geen overdrachtsbelasting betaalt."

Eerste klimaatneutrale wijk van Nederland In Stadstuin Overtoom in Amsterdam Nieuw West, komen maar liefst 460 nieuwe woningen. Dankzij een zogeheten ‘legosteen-ontwerp’ kunnen er binnen zes verschillende bouwblokken diverse woningtypes worden gecreëerd. En wat dit project zo bijzonder maakt, is dat het een primeur heeft. Het wordt namelijk de eerste klimaatneutrale wijk van Nederland, waardoor de energielasten laag zullen zijn. Daarnaast wordt Stadstuin Overtoom - de naam zegt het al - bijzonder groen. De zes nieuwe bouwblokken staan allemaal in of aan een park. De start verkoop zal op 28 september plaatsvinden in de verkoopwinkel op Theodoor van Hoytemastraat nummer 6.

Co-Green voor klimaatneutraal wonen Klimaatneutrale woningen bouwen, waarbij bewoners ook profiteren van lagere woonlasten, gaat doorgaans gepaard met extra investeringen. Behalve als verschillende partijen slim samen weten te werken, bijvoorbeeld met behulp van het nieuwe concept Co-Green. Co-Green is een duurzaam sloopnieuwbouw concept. Bij Co-Green gaat het niet alleen om duurzaam wonen, maar ook om het duurzaam realiseren van de wijk. Zo hergebruiken of recyclen ze 90 procent van het sloopmateriaal. Ze besparen op energie voor bouwen en wonen, en de gebruikte energie wordt duurzaam opgewekt. Co-Green is een initiatief van woningstichting Eigen Haard, ontwikkelende bouwer ERA Contour, architect KOW en sloopbedrijf Oranje. Kijk voor meer informatie op www.cogreen.nl.


NIEUWBOUW

www.hetnieuweoranjehof.nl Open Huis zaterdag 28 septem ber U bent van

harte welk om 10:00 en 14 :00 uur om tussen de te proeven in gebouw sfeer de Eik en ons gev arieerde aa nbod van appart ementen te bezichtigen .

*

Vorstelijk wonen in Alkmaar Op de allermooiste lokatie van Alkmaar, gelegen aan de geheel vernieuwde Sportlaan, vindt u 146 unieke appartementen met parkeergarages in 8 solitaire woongebouwen, midden in de Alkmaarder Hout: een groene oase van rust en ruimte. OranjeHof is gebouwd op de plek waar tot voor kort het AZ-stadion stond, op loopafstand van tennisvelden, zwembad en het centrum.

www.hetnieuweoranjehof.nl

✔ Keuze uit twee-, drie- en vierkamerappartementen ✔ Optie op appartement gedurende verkoop eigen woning bespreekbaar ✔ Prijzen appartementen inclusief keuken, sanitair en tegelwerk (afbouw in overleg met koper) ✔ Prijsklasse appartementen en penthouses vanaf * € 265.000,- tot € 1.000.000,- v.o.n. (inclusief parkeerplaats en berging) ✔ Oppervlakte vanaf 80 m2 tot 300 m2 ✔ Balkons/terrassen tot wel 210 m2

www.tuinzijpe.nl - 0224 - 59 13 60

www.kbmakelaars.nl n 072 - 532 24 20

www.teer.nl n 072 - 512 34 02


NIEUWBOUW NIEUW

Bezoek uw toekomstige

Dre

WoNiNG!

Villa Mokum, Amsterdam www.villamokum.nl

De Studio, Amsterdam www.de-studio.nl

Modelwoning geopend Studio van circa 28 m2 inclusief complete keuken en badkamer Wonen binnen de ring Netto maandlast vanaf € 425,-* (vraag naar voorwaarden) Prijs vanaf € 81.500,- v.o.n. o.b.v. jaarlijkse erfpachtcanon

Saens Geluk, Saendelft www.saensgeluk.nl

De Groene Habitat, Amsterdam www.degroenehabitat.nl

Studio’s vanaf circa 28 m2 tot circa 47 m2 Complete eigen keuken en eigen badkamer Binnen de ring A10 Maandlast vanaf € 395,-* Prijzen vanaf € 71.500,-* v.o.n. * Vraag naar de voorwaarden

Woonoppervlakte vanaf circa 117 m2 Woning compleet met keuken, badkamer en sanitair riante achtertuin (17,5 m) op zuidwest/noordoost Parkeren op eigen terrein 3 meter diepe voortuin Prijzen vanaf € 168.000,- v.o.n. o.b.v. jaarlijkse canonbetalingen

Noordertoren, Amsterdam www.nieuwwaterlandplein.nl

Greenzzz, Amstelveen www.greenzzz.westwijk2.nl

Zoe

en l

de n 28

Kijk

Haarle www

roy incl Keu Sta Prij incl Vels

De en www

OPEN 11-14 UUR

START

VERKOOP 28 september start verkoop nieuwe fase inclusief keukencheque, sanitair en tegelwerk Vanaf 110 m2 woonoppervlakte rijwoningen vanaf € 189.500,- v.o.n. Belvedere 2 / Witte ring 54, Assendelft

Van startersappartementen tot penthouse Woonoppervlakte van 68 m2 tot 137 m2 Per direct te bewonen Bezoek de modelwoning: iJdoornlaan 251 Prijzen 2-kamer appartement vanaf € 149.000,- v.o.n. Prijzen 4-kamer appartement vanaf € 235.000,- v.o.n.

royale eengezinswoningen vanaf 114 m2 woonoppervlakte U kunt er nog dit jaar wonen! Grote tuinen Prijzen vanaf circa € 289.500,- v.o.n. Kom naar de bouwlocatie aan de Burgemeester Wiegelweg

28 op Wo Alle afge Laa Her €2

P


OUW NIEUWBOUW

De Boompoort, Alkmaar www.deboompoort.nl

Blauwe Berg, Hoorn www.deblauweberg-hoorn.nl

KOO

in Schelphoek aan het water nabij het historische centrum Woonoppervlakte van 126 m2 tot 183 m2 Verwachte start bouw begin 2014 eengezinswoningen vanaf € 289.000,- v.o.n. en 2/1 kapwoningen vanaf € 324.000,- v.o.n. U bent welkom in restaurant Vito, Turfmarkt 1 te Alkmaar

Merici, Bergen www.mericibergen.nl

De entree, Haarlem www.entreevanhaarlem.nl

GEOPEND OP

VE ILIG P L

P

VE ILIG P L

royaal wonen in hartje Haarlem inclusief vloerverwarming en parkeerplaats Keuze in kozijnindeling Standaard 5 slaapkamers Prijzen van € 349.000,- tot € 499.000,- v.o.n. inclusief parkeerplaats Velserstraat 17, Haarlem

VEILIG OP

Bouw uw eigen droomhuis Koop veilig plan Geen dubbele woonlasten Hulp bij verkoop eigen woning Kavelprijs vanaf € 158.000,- v.o.n.

Louis Davidscarré, Zandvoort www.LDC-wonen.nl

19, 20, 26 EN 27

OKTOBER TUSSEN 11.00 EN 17.00 UUR

START

VERKOOP 28 september start verkoop in de modelwoning op de bouwlocatie, ingang Boerhaavelaan Woonoppervlakten vanaf 118 tot 161 m2 Alle woningen met eigen parkeerplaats aan afgesloten privébinnenterrein Laatste woningen De Hoftuin Herenhuizen en stadswoningen vanaf € 259.000,- en € 329.000,- v.o.n.

P

Sfeervolle woningen op een groen landgoed 12 appartementen, 6 luxe boswoningen & 12 ruime patiowoningen Woonoppervlaktes van 107 m2 tot 193 m2 Diverse indelingsvariaties mogelijk Prijsindicaties van circa € 375.000,- tot € 680.000,- v.o.n.

in Amsterdam (Amsterdam-Noord en iJburg), Alkmaar (Schelphoek), Zandvoort (Louis Davids Carré), verkoopt AM Noordwest overdekte stallingsplaatsen vanaf € 9.500,Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Klantadvies Noordwest, tel. 030-6097301

AN PL

AN PL

VEILIG OP

AN

Haarlem, Deo Neo www.deoneo.nl

KO

Kijk op de projectwebsites voor de adresgegevens.

P

weg

28 september tussen 11.00 tot 15.00 bij onze projecten.

KOO

akte

de nieuwbouwdag. Wij begroeten u graag

wACHte N? AN

!

en laat u inspireren en verrassen tijdens

KO

e

Zoekt u die ene bijzondere plek? Kom binnen

WAAR OM NO G

in het centrum op loopafstand van winkels, strand en NS station Van startersappartementen tot herenhuizen Woonoppervlakte van 71 m2 tot 141 m2 Bezoek ons open huis op de bouwlocatie Prijzen vanaf € 175.000,- tot € 299.500,- v.o.n. Parkeerplaatsen vanaf € 15.000,- v.o.n.


14

NIEUWBOUW

Hot en happening Wat zijn de nieuwste woontrends voor komend jaar? En hoe pimp je je interieur? Wij zoeken het voor je uit. Hoe vertaal je de nieuwste trends naar je eigen huis?

in je huis

Met welk item steel je de show? Maak een mooie, persoonlijke verzameling. Van bijvoorbeeld kaartjes die je hebt ontvangen in de loop der jaren, of maak een collage van je leukste vakantiefoto's of -souvenirs. Er zijn allerlei manieren om je herinneringen tentoon te stellen: in vitrinekastjes, fotolijsten of gewoon op een mooie schaal. Zorg ervoor dat je persoonlijke touch een echte eyecatcher is.

Vind je het lastig om een kleur of motief te kiezen? Maak dan een moodboard. Hierop kun je allerlei stoffen, materialen, prints en kleuren combineren, zodat je kunt zien wat een goede match is voor jouw interieur. Moodboards kun je zelf thuis maken, maar ook online, op bijvoorbeeld Pinterest.

Shop till you drop Zin om je interieur te veranderen en wat stoffige meubels te vervangen? Neem dan een kijkje in de Woonmall Villa ArenA. Te vinden aan de ArenA Boulevard in Amsterdam ZuidOost. Villa ArenA is met 75.000 m² en 50 woonwinkels het grootste woonwinkelcentrum van Nederland. Hier haal je alle nieuwe woontrends in huis.

De nieuwste woontrends DE NATUURLIJKE TREND, voor een back to nature gevoel. We zien nog steeds veel natuur in huis; hout gecombineerd met rustige, warme kleuren. Zoals groen- en bruintinten en naturelkleuren. Je haalt letterlijk de natuur in huis met bijvoorbeeld kussens met botanische prints, vlinderposters, of een gewei aan de muur. Het leuke aan deze trend is dat je alles kunt combineren, zolang je de basis maar rustig houdt. Experimenteer met accessoires - bijvoorbeeld wat leuke zilveren accenten - en wissel ze regelmatig af.

KLEUR - EN HET LIEFST FEL: gewaagd en vrolijk! Van neontinten tot diepe najaarskleuren; alles kan. Wie echt durft, haalt een felgekleurd - bijvoorbeeld citroengeel, of turquoiseblauw - meubel in huis. Wil je eerst even voorzichtig wat kleuren uitproberen? Begin dan eens met kussens neerleggen in een knalkleur. RUITJES EN GRAFISCHE PRINTS zijn zowel in de kledingwinkels als in het interieur een upcoming trend voor deze winter. Denk hierbij aan kussens, stoelen, en zelfs tapijten.

Hoe creëer je sfeer in huis? Met een kleurtje op de muur kun je al (een heel andere) sfeer bereiken. Bijvoorbeeld rood, oranje of (licht)paars zijn erg warm. En ben je de kleur zat? Dan schilder je er gewoon weer overheen! Schilderijen, een persoonlijke touch, of knusse sfeerverlichting zorgen ook voor een aangename atmosfeer in huis.

Vrij en fraai wonen op Amsterdamse toplocaties Leven volgens je eigen wensen, in een aantrekkelijk deel van Amsterdam. Wie deze droom wil waarmaken, kan dat doen op twee wel heel bijzondere nieuwbouwlocaties in IJburg en Elzenhagen.

Een woonhuis als veilige haven. Dat is een beetje een clichébeeld misschien, maar in het Amsterdamse IJburg wordt het wel erg letterlijk. Want wie lui dobbert op het IJmeer kan niet om de fraaie nieuwe woningen op de kop van het Haveneiland heen. Niet voor niets heeft deze wijk dan ook de naam Land in Zicht gekregen, waar je kunt wonen op het mooi-

Elzenhagen

ste punt van IJburg. Een greep uit de mogelijkheden op dit laatste stukje IJburg dat bebouwd is: je kunt woningen kiezen variërend van 117 m2 tot ruim 160 m2, met één of twee parkeerplaatsen en met een complete badkamer en keuken. De prijzen lopen uiteen van 309.000 euro v.o.n. tot 600.000 euro v.o.n., uiteraard afhankelijk van de precieze woonwensen. Want dat is

het unieke van Land in Zicht, dat je een woning krijgt die volledig bij je past. Dus wil je een dakterras, extra badkamer of grotere woonruimte? Geen enkel probleem. De namen van de woningen zijn kenmerkend, zoals Beaufort, Fregat en Zuidwester. Ze maken duidelijk waar je door omringd wordt: water. Dat betekent strandplezier, varen en eindeloze vergezichten. In Land

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.villaarena.nl. Vraag hier ook de nieuwste, gratis woonkrant aan!

in Zicht woon je met water om je heen en met een optimale bereikbaarheid. Want zowel het centrum van Amsterdam als snelwegen zijn uitstekend en snel te bereiken.

De Groene Habitat Elzenhagen is de naam van een vernieuwde en kindvriendelijke wijk in Amsterdam-Noord. De dorpse nieuwbouw van De Groene Habitat past daar naadloos. Veilig wonen, vlak bij natuur én vlak bij stadscentrum staan daar centraal. De Groene Habitat heeft zijn naam niet voor niets gekregen, het bevindt zich op een van de groenste plekken van Amsterdam, met uitgestrekte weilanden en parken op letterlijk een steenworp afstand. Alsof het nog niet groen genoeg is, heeft elke eengezinswoning in De Groene Habitat een royale voor- én achtertuin. De woningen zelf zijn afwisselend van vorm en kleur en vormen zo samen een speels straatbeeld. Maar van binnen worden ze alle gekenmerkt door compleetheid en comfort. Dat betekent een complete keuken en badkamer, een eigen parkeerplaats en nog veel meer. En om het geheel uw eigen, hoogstpersoonlijke habitat te maken, heb je de keuze uit veel indelingsvarianten en uitbouwmogelijkheden. Denk aan een uitbouw, een trapkast of een dakkapel. Een complete en comfortabele, veilige en volledige woning in een groene en gezellige buurt, ingedeeld en uitgebouwd naar je eigen stijl en smaak. Dát is wonen in De Groene Habitat.


NIEUWBOUW

13

Huis kopen... nu met extra veel voordeel! uro 1000,- eeque IKEA ch

+

1000,- euro PRAXIS cheque

+ tis a r g . . . n e we u e i n n e e ken u e k E S N SE

zoekt en gij zult... gevonden!

www.kopenbijeigenhaard.nl


16 00

NIEUWBOUW

Pionieren in groen en betaalbaar Nieuw-West Een woning ontwerpen naar je eigen ideeën of een bestaand pand aanpassen aan je persoonlijke smaak? Stadsdeel Nieuw-West biedt met verschillende varianten ruimte aan gevarieerde en betaalbare woonruimte in Amsterdam. Wethouder Paulus de Wilt: “Je kunt hier echt pionieren en we laten mensen zoveel mogelijk vrij in hun keuzes.”

Kom naar de Nieuw-West Woonmarkt Voor wie? Geïnteresseerden in zelfbouw, klusbouw, koop of vrije sector huur van nieuwbouwwoningen of een combinatie van wonen en werken. Met een gevarieerd aanbod van kavels, nieuwbouw- en kluswoningen te koop. Maak kennis met zelfbouwgroepen die leden zoeken en verrassende mogelijkheden op braakliggende terreinen of in leegstaande kantoren. Gratis advies op maat over financiering, subsidies en regelingen voor duurzaam (ver)bouwen. Wanneer? Op 12 oktober van 13.00 tot 17.00 in De Meervaart, Meer en Vaart 300, Amsterdam. Meer info? www.nieuwwest.amsterdam.nl/ruimte

In dit ruimtelijke stadsdeel met veel groen is van alles mogelijk met nieuw- en zelfbouw. Zo kun je als particulier zelf bouwen op kavels van verschillende grootte bij onder meer het Getijenveld in Geuzenveld. Bouwgroepen kunnen met hun plannen op ruime locaties zoals de Westlandgracht terecht. Met zogenaamde kluswoningen kun je daarnaast ook bestaande bouw naar je eigen hand zetten. Zo worden op dit moment in de Klarenstraat oude portiekwoningen omgebouwd naar ruime appartementen.

Minder regels en kosten “We leggen als enige stadsdeel niet bij alle projecten de kavelregels vast,” zegt Paulus de Wilt, stadsdeelwethouder Wonen en Stedelijke Vernieuwing. “We houden ons uiteraard aan de wettelijke regels, maar sommige kavels zijn zelfs

welstandsvrij. We willen zoveel mogelijk variatie aanbieden en iedereen de kans te geven om met hun eigen wensen en budget aan de slag te gaan. Nergens in Amsterdam bouw en woon je zo goedkoop als in Nieuw-West.”

Betrokken bij de buurt Het stadsdeel heeft dankzij stedelijke vernieuwing veel geschikte locaties voor nieuw- en zelfbouw. Daar komt de komende periode nog maatschappelijk vastgoed bij, zoals schoolgebouwen, voor wonen en werken. De Wilt is enthousiast over de grote interesse voor zelfbouw in Nieuw-West: “Mensen die zelf hun huis bouwen, hebben iets te kiezen. Ze denken daarom ook meer na over hun maatschappelijke ideeën. Zo blijkt bijvoorbeeld dat zelfbouwers verder gaan in het duurzamer maken van hun woning. Bovendien merken we dat ze meer

betrokken zijn bij de buurt waar ze wonen.”

Fantasierijk wonen Een voorbeeld noemt De Wilt het bouwproject Podium Amsterdam bij station Lelylaan. De komende jaren wil Nieuw-West hier een prettige omgeving voor wonen, werken en recreëren realiseren. Van de 330 nieuwe woningen zijn 160 bestemd voor zelfbouw. “Met verschillende partijen werkt het stadsdeel hier samen aan de gebiedsmetamorfose. De twee bouwgroepen zoeken nog naar mensen met verschillende budgetten die fantasierijk hun woonomgeving willen vormgeven. Betaalbaar en op steenworp afstand van de ring A10, de trein en de metro. Dat kan snel gaan, voorspel ik, want steeds meer mensen weten ons te vinden.”

WONEN OP HET ALLERMOOISTE PLEKJE VAN ALKMAAR: IN DE ALKMAARDER HOUT

Het Nieuwe Oranjehof houdt Open Huis Op het allermooiste plekje van Alkmaar, in de Alkmaarder Hout, bevindt zich Het Nieuwe OranjeHof. Acht woongebouwen met in totaal 146 unieke en ruime appartementen. Nog 54 staan er te koop, in prijs variërend van drie ton tot een miljoen. Zaterdag 28 september is er Open Huis van 10.00 uur tot 14.00 uur en is zowel gebouw De Eik als de modelwoning te bezichtigen. Projectontwikkelaar Peter Tuin woont er zelf. “Omdat het gewoon echt het allermooiste plekje in Alkmaar is”, legt hij uit. “Je zit midden in de natuur, in de rust en ruimte, en in een sociale en veilige omgeving. Maar tegelijkertijd ben je met een paar minuutjes in de binnenstad. Ideaal. Daarnaast is het een architectonisch hoogstandje. De gebouwen zien er schitterend uit en de appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Ik woon hier fantastisch.” Tijdens de bouw kwam het project in gevaar na het faillissement van Bouwbedrijf Midreth.

Op zoek naar een appartement voor zichzelf in Het Nieuwe Oranjehof, zag Peter Tuin het voor zijn neus gebeuren dat er 76 appartementen niet meer opgeleverd konden worden. Een buitenkans. “Ik heb ze toen samen met enkele vrienden gekocht en afgebouwd met mijn bedrijf, Bouwbedrijf Tuin Zijpe B.V.”, vertelt hij. “Inmiddels hebben we ruim twintig woningen verkocht. Een mooi resultaat in deze tijd vind ik. Er is veel belangstelling, daar ligt het niet aan. Het probleem is dat mensen moeite hebben hun huidige woning kwijt te raken.

Ze willen dus wel een nieuw appartement in Het Nieuwe Oranjehof, maar worden hierdoor belemmerd.”

Het Nieuwe Oranjehof bevindt zich op het mooiste plekje in de Alkmaarder Hout, aan de huidige Sportlaan in Alkmaar. Op zaterdag 28 september om 10.30 uur wordt de Sportlaan door burgemeester Piet Bruinooge omgedoopt tot de Koning Willem-Alexanderlaan.

tiging Bezich ber tem 28 sep 0.00 van 1 ur 14.00 u


00

I

Ruimt op =op N

NE WO

UT

NIEUWBOUW

A.

Super r

B.

r e m o Z Sale

C.

D.

com

fo rt

, ve

pa yoff fo nt yp e: kl eu Ty pe 14 r: ië rin 70 % 51 g: 50 bl ac k

sp at

il ig

h e id

en

v ri jh

e id

th u

is

be el d fo nt ic oo yp e: n x kl sp at eu r: PA ië re n: X NTON E 15

25

C1

er lang m o z e l e h e D

N E G N I T R KO t ot

70% www.villaarena.nl

winkels vol woonideeën


18 00

NIEUWBOUW

Deo Neo in hartje Haarlem HET WORDT STEEDS MOOIER! Deo Neo wordt gerealiseerd op het voormalige terrein van het St. Joannes de Deo Gasthuis in de binnenstad van Haarlem nabij Haarlem CS. Het binnenstedelijke plan, tussen de Frans Halsbuurt en de Kleverparkbuurt, wordt gekenmerkt door een intiem, historisch en autoluw karakter.

Villa Mokum: luxe studio's vanaf 81.563 euro Je bent starter of student, en je hebt een eigen splinternieuw appartement, voorzien van alle moderne gemakken. In Villa Mokum, in het Amstelkwartier in Amsterdam, kan het. Dit project krijgt 627 studio’s. Er is inmiddels een modelwoning. Tijdens de Landelijke Nieuwbouwdag kom je er alles over te weten. De studio’s krijgen een badkamer en een keuken, die is voorzien van een combimagnetron, elektrische kookplaat, wasmachine en koelkast met vriesvak. Ook heb je in elke studio vloerverwarming en een aansluiting op het glasvezelnet.

Binnentuin en dakterrassen Villa Mokum krijgt zeven verdiepingen. Naast de studio’s komt een

afsluitbare fietsenstalling. Ook zijn er gemeenschappelijke ruimtes (loggia's, een binnentuin en dakterrassen) waar je lekker kunt relaxen met je buren of vrienden.

beginnen bij 81.563 euro (v.o.n.), op basis van een jaarlijkse erfpachtcanon. De bouw vordert. Villa Mokum is een project van AM. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door BAM Woningbouw Amsterdam.

De eigentijdse architectuur is gebaseerd op de traditionele Haarlemse architectuur en sluit aan op de sfeer van de omliggende buurten. De lage bebouwing, de aanwezige binnenpleinen en de ondergrondse parkeergarage zorgen voor een sterke openbare ruimte. In Deo Neo worden in totaal 182 woningen gerealiseerd. Bij een bezoek aan de locatie op de Landelijke Nieuwbouwdag (van 11.00 tot 15.00 uur, entree Velserstraat) kun je zelf ervaren hoe de sfeer op Deo Neo is en zal zijn. Duidelijk is te zien hoe gewerkt wordt aan een soort oase van rust, met oog voor detail. Autoverkeer wordt zoveel als mogelijk vermeden en de pleinen bieden mogelijkheden tot rust en vertier. En dat alles in de directe nabijheid van het gezellige stadshart van Haarlem, de stadsparken, het NS-station en iets verder de bossen en het strand.

Zelf klussen, of laten afbouwen Deo Neo groeit

Je kunt je studio in Villa Mokum zelf afwerken, maar als je geen zin hebt om te klussen of niet zo handig bent, kun je dat ook láten doen. Total Projects biedt afbouwpakketten aan, waarmee je je woning zo kant-en-klaar kan laten afmaken zoals jij maar wilt.

Villa Mokum doet zaterdag 28 september mee aan de Landelijke Nieuwbouwdag. Je bent van 11.00 tot 15.00 uur welkom in de modelwoning aan de Spaklerweg in Amsterdam.

Vanaf 81.563 euro

www.villamokum.nl. www.facebook.com/ studentenwoningamsterdam

Villa Mokum ligt aan de Spaklerweg, op een kwartiertje fietsen van het Rembrandtplein, de VU en de UvA. De kleinste studio is 28 vierkante meter, de grootste 33 vierkante meter. De prijzen

Inmiddels zijn meer dan 130 koopwoningen en huurappartementen gerealiseerd, dan wel in aanbouw genomen. Onlangs is de bouw gestart van de eerste 19 woningen uit fase 4. In Deo Neo worden de standaard rijk uitgeruste woningen, variërend in grootte van 123 tot maar liefst 175 m2, aangeboden vanaf 349.000 euro v.o.n. In deze prijs is bovendien een parkeerplaats op eigen terrein of in de nabijgelegen stallinggarage inbegrepen. De prijzen voor de woningtypen Jozef Israëls 1 en 2 zijn tot 15 oktober 2013 tijdelijk verlaagd. Dit is onlangs bekend gemaakt.

STADSWONINGEN VANAF €259.000 V.O.N., HERENHUIZEN VANAF €329.000 V.O.N.

Start verkoop tweede fase De Entree van Haarlem De verkoop van de herenhuizen, stadswoningen en appartementen in De Hoftuin was een succes. Daarom is het nu de beurt aan De Waterhof, de tweede fase van nieuwbouwproject De Entree van Haarlem. Het eerste deel bestaat uit 11 herenhuizen en 12 stadswoningen. De stadswoningen in De Waterhof zijn ruim opgezet, met een woonoppervlak van 115 m2 verdeeld over drie woonlagen. De herenhuizen, met uit-

zicht op de hofvijver, zijn nog rianter: 160 m2 verdeeld over vijf kamers. Bij beide woningtypen hoort een flinke achtertuin (met aparte berging) en je parkeert je auto op eigen grond. De parkeerplaatsen zijn bereikbaar via een afgesloten privébinnenterrein. De huizen worden opgeleverd met luxe sanitair, tegelwerk en een complete keuken. De prijzen van de herenhuizen, die uitkijken op een grote waterpartij, beginnen bij 329.000 euro v.o.n. De koopsom-

men van de stadswoningen, aan de andere kant van De Waterhof, beginnen bij 259.00 euro v.o.n.

Toegang tot Haarlem De Entree van Haarlem is een nieuwe wijk die straks de toegang tot Haarlem vormt. De wijk combineert de dynamiek van wonen in een stad met de rust en het comfort van een modern hofje. In de eerste fase (De Hoftuin) zijn nog één stadswoning en één herenhuis te koop. Op het laatste appartement is een optie genomen.

De tweede fase van De Entree van Haarlem gaat zaterdag 28 september, tijdens de Landelijke Nieuwbouwdag, in verkoop. Je bent van 11.00 tot 15.00 uur welkom in de modelwoning, ingang bouwlocatie aan de Boerhaavelaan in Haarlem. Je kunt daar de maquette bekijken van het totale gebied ‘De Entree’. www.entreevanhaarlem.nl

Kijk voor het gehele aanbod en verdere informatie op www.deoneo.nl. Tot ziens op de 28e. De koffie staat klaar in de aula van basisschool De Ark, Velserstraat 17 in Haarlem.


NIEUWBOUW

00

E D N A A E O T E D N E G L O V

P A ST IN UW

RE? È I R R A WOONC

Kom langs en laat u verrassen op de Landelijke Nieuwbouwdag 28 september tussen 11.00 - 15.00 uur! BEKIJK DAN ONS VEELZIJDIGE WONINGAANBOD IN AMSTERDAM EN DE BLARICUMMERMEENT. BLAUWHOED ONTWIKKELT SAMEN MET DE TOEKOMSTIGE BEWONERS. ONZE WONINGEN ZIJN DAARDOOR FLEXIBEL INDEELBAAR EN IN DE BASIS AL AFGESTEMD OP DE MEEST GEHOORDE WOONWENSEN. WIJ ONTVANGEN U GRAAG ZATERDAG 28 SEPTEMBER TUSSEN 11.00 - 15.00 UUR. KIJK OP DE ONDERSTAANDE PROJECTWEBSITES VOOR DE ADRESGEGEVENS.

FREGAT FASE 2

AMSTERDAM, IJBURG

DE GROENE HABITAT FASE 3.2 AMSTERDAM-NOORD

• WOONOPPERVLAKTE VAN RUIM 117 M² • GROTE WOONKAMER MET MOOIE DUBBELE SCHUIFPUI • 4 SLAAPKAMERS • PRIVÉ PARKEERPLAATS OP EIGEN TERREIN • COMPLETE BADKAMER & KEUKEN • INCLUSIEF VLOERVERWARMING • PRIJZEN VANAF € 309.000,- V.O.N.*

• WOONOPPERVLAKTE VANAF CIRCA 111 M² • MET VOOR- EN ACHTERTUIN • COMPLETE BADKAMER & KEUKEN • PRIVÉ PARKEERPLAATS OP EIGEN TERREIN • EEN VRIJ INDEELBARE ZOLDER • PRIJZEN VANAF € 168.000,V.O.N.*

MOOISTEPUNTVANIJBURG.NL

DEGROENEHABITAT.NL

* INCLUSIEF 50 JAAR AFGEKOCHTE ERFPACHT

* OBV JAARLIJKSE CANONBETALINGEN

DE GROENE HABITAT FASE 4

YOUR NEW LIFE URBAN

• WOONOPPERVLAKTE VANAF CIRCA 111 M² • MET VOOR- EN ACHTERTUIN • COMPLETE BADKAMER & KEUKEN • PRIVÉ PARKEERPLAATS OP EIGEN TERREIN • EEN VRIJ INDEELBARE ZOLDER • PRIJZEN VANAF € 164.000,V.O.N.*

• WOONOPPERVLAKTE VAN CIRCA 121 M² TOT 132 M² • COMPLETE BADKAMER & KEUKEN • EEN VRIJ INDEELBARE ZOLDER • DIVERSE UITBREIDINGS- EN INDELINGSVARIANTEN MOGELIJK • VLOERVERWARMING EN COMFORT KOELING • PRIJZEN VANAF € 249.500,- V.O.N.

DEGROENEHABITAT.NL

YOURNEWLIFEINHETGOOI.NL

AMSTERDAM-NOORD

* OBV JAARLIJKSE CANONBETALINGEN

www.blauwhoed.nl

DE BLARICUMMERMEENT


20 00

NIEUWBOUW

Luijendijk Zuid in Landsmeer

gezellige dorpshart waar je een breed winkelaanbod vindt voor de dagelijkse boodschappen, maar ook gezellige winkeltjes om te shoppen. Nadat je uit eten bent geweest of een terrasje hebt gepakt, kun je lekker lopend naar huis. Bovendien zijn in Landsmeer alle dagelijkse voorzieningen uitstekend geregeld: een zeer regelmatige busverbinding naar alle plaatsen in de regio, meerdere basisscholen en kinderopvangplaatsen, sportverenigingen en een gezondheidscentrum. Een veilige plek, waar de kinderen met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen opgroeien. Dat maakt van Luijendijk Zuid zo’n leuke en mooie plek om te wonen. Een wijk die met de dag mooier, groener en levendiger wordt. Rust en natuur om de hoek A9 in recreatiegebied 't Twiske, waar

GROEN EN LEVENDIG MET EEN SPEELS KARAKTER Aan de zuidkant van Landsmeer, op loopafstand van het dorpscentrum, wordt de bijzondere wijk Luijendijk Zuid gebouwd. In deze speels opgezette wijk hebben de gezinswoningen ruime tuinen en lijken de appartementgebouwen uit andere tijden afkomstig. Almere Hout koop Bijzonder voor de Amsterdamse regio is dat de woningen op eigen grond staan, dus er Nobelhorst / eengezinswoningen hoeft geen erfpachtcanon betaald te worden. Informatieschuur Nobelhorst Nieuw stadsdorp in aanbouw aan bosrijke kant van Almere. nog enkele appartementen Start verkoop Langehoutbuurt! te koop waarvan recentelijk de Aankleedhuizen v.a. € 177.500 v.o.n. Eerstezijn koper ontvangt tuinadvies t.w.v. € 450! prijzen aanzienlijk verlaagd. www.woneninnobelhorst.nl Zo kun je al een appartement van

Het speelse karakter van de nieuwbouwwoningen wordt versterkt door de gevels, die doen denken aan de oude Waterlandse maar liefst 101 vierkante meter huizen. In verschillende gevels is kopen voor 225.000 euro. hout verwerkt en zijn de typische Nieuw in verkoop is het kleinschavormen gebruikt van de gevels Nieuw-West van Amsterdam huur lig opgezette Thuis aan de Lanen. het reeds gebouwde Waterlandse De Punt / vrije sector huurappartementen Bestaande uit twee ensembles van Hof. Naast deze huizen staan het Osdorperban 2083 met zonnige Pakhuys en het statige witte appar- vier en acht huizen Laat je verrassen door het mooie uitzicht tuinen en eveneens uitgevoerd in tementengebouw de Freule. Binvanuit de modelwoning de kenmerkende Waterlandse stijl. nenkort worden zij vergezeld door 3- en 4-kamer appartementen De tussenwoningen beginnen de gebouwen die luisteren naar de met balkon of riantbij dakterras. e de 4 etage Inmiddels is hetmet ligbad! namen, de Schuur, de School en de 259.000 euro. Vanaf En dat al vanaf € 725 per maand. grootste gedeelte al verkocht. Poortgebouwen. De bouw hiervan www.ymere.nl/depunt is in volle gang en met de oplevering eind dit jaar wordt Luijendijk Alles in de buurt Amsterdam Nieuw-West koop Zuid al een echte woonwijk. Zowel Luijendijk Zuid is heel gunstig in de Freule als in het Pakhuys zijn gelegen. Op loopafstand ligt het

GROEN WONEN MET DE STAD DICHTBIJ ERVAAR HET BESTE VAN TWEE Haarlem WERELDEN

Steelvliethof / eengezinswoningen De Hood, Reimerswaalstraat 101 (aangepaste tijden: 12.00-14.00) Woningen met tuin, uitbreidingsmogelijkheden (ook in toekomst) en eigen parkeerplaats op binnenterrein. Bouw 1e fase start in oktober, korte bouwtijd! v.a. € 211.900 v.o.n. met tuin op westen A4 (incl. erfpacht en parkeerplaats) www.steelvliethof.nl

je lekker kunt joggen. En in de zomer met de kinderen naar het strandje voor een middagje zonnen en zwemmen. Maar ook de grote stad dichtbij, een terrasje pakken in Amsterdam is met de fiets of met de bus niet verder dan twintig minuten. Kom zelf kijken en ervaar het beste van twee werelden in de modelwoningen gedurende de open dagen op 6 of 13 april van 11.00 tot 12.30 uur. Vanuit de modelwoning in de Freule (Buitenhuislaan 24, voorheen Burgemeesterpostweg) kunnen de modelwoningen in het Pakhuys en het Waterlandse Hof worden bezichtigd.

Am

Kijk voor meer informatie op www.Luijendijkzuid.nl

A7

Spaarndam A10 Amsterdam Noord

A208

A9 A200

Almere Amsterdam A5 Nieuw-West

Heemstede

A10

Amsterdam Oost Hoofddorp

De Zev Overho (aangep De aller Topapp 114 tot Direct b v.a. € 48 www.w dezeve

Overhoe tussen Ym

A9

A4

Haa

A44

Amsterdam Noord

koop / huur

Steelvliethof is een ontwikkeling van VOF De Stadstuinen (samenwerking tussen Ymere en Bouwfonds)

Huis v Hoek B Bouw in Uniek, schitter tegen la vanaf c www.h

Haa

Het Leukste Punt / eengezinswoningen Bezoek de Ymere Ontmoet bus (t.h.v. Meer en Vaart 175) (aangepaste tijden: 12.00-14.00) Ruime eengezinswoningen met tuin (115m2). Uitbreiding mogelijk met uitbouw of dakkapel. Overbruggingsgarantie mogelijk! v.a. € 219.500 v.o.n. www.wonenophetleukstepunt.nl

Het Leukste Punt / kavels zelfbouw Bezoek de Ymere Ontmoet bus (t.h.v. Meer en Vaart 175) (aangepaste tijden: 12.00-14.00) Kavels voor zelfbouw € 62.500 v.o.n. Kies je woning uit brochure en pas geheel naar wens aan! Óf maak gebruik van je eigen architect. Bouw je eigen rijwoning al voor € 202.000 v.o.n. (incl. kavel) www.wonenophetleukstepunt.nl

Waterlandplein / koopappartementen Waterlandplein, IJdoornlaan (aangepaste tijden: 11.00-14.00) Bezoek modelwoning met spectaculair uitzicht! Laatste appartementen (allen direct beschikbaar!) beschikbaar v.a. € 174.000 (68 m2) incl. parkeerpl. en afgek. erfpacht www.denoordertoren.nl

Waterlandplein / IJdoornlaan / vrije sector huurappartementen In alle torens nog enkele woningen vrij! Stadse allure in het groene Noord met 3- en 4-kamerappartementen, vanaf € 750 per maand voor 120m2 Dit is de laatste kans! www.ymere.nl.waterlandplein

Hof va Schiph Laatste nu met verlaag v.a. € 23 Inform www.h


ere

NIEUWBOUW

00

Bezoek tijdens de Nieuwbouwdag zaterdag 28 september 11.00 - 15.00 uur onze modelwoningen, bouwplaatsen en informatiecentra. Wij vertellen je graag over de voordelen van nieuwbouw huren of kopen!

Er kunnen geen rechten aan deze advertentie worden ontleend. Druk- en zetfouten voorbehouden.

Amsterdam Noord

De Zeven Provinciën / appartementen Overhoeksparklaan (overkant CS) (aangepaste tijden: 11.00-14.00) De allermooiste plek aan het IJ Topappartementen variërend van 114 tot maar liefst 238 m2! Direct beschikbaar. v.a. € 480.000 v.o.n. incl. parkeerplaats www.woneninoverhoeks.nl/ dezevenprovincien Overhoeks is een ontwikkeling van OCO (samenwerking tussen Ymere, ING Real Estate Development)

Haarlem

koop

Lot in Noord / eengezinswoningen en appartementen Bezoek Hoekstra & van Eck Nieuwbouwwinkel Johan van Hasseltweg 118 hs (aangepaste tijden: 11.00-14.00) Nog enkele woningen beschikbaar. Voorverkoop laatste fase woningen! Alle prijzen incl. 50 jaar afgek. erfpacht v.a. € 139.900 v.o.n. appartementen, v.a. € 195.900 v.o.n. eengezinswoningen www.lotinnoord.nl

koop / huur

Amsterdam Oost

No1 in de 2e van Swinden / appartementen 2e van Swindenstraat 178 (aangepaste tijden: 11.00-13.00) Nog 2 appartementen te koop (ca. 110 en 104 m2) Nu kopen is snel wonen, oplevering eind oktober 2013! v.a. € 320.000 v.o.n. www.no1vanswinden.nl

koop

Oostpoort / startersappartementen tot penthouses Informatiecentrum Linnaeusstraat 213 Rondleidingen op de bouw! Combinatie oude & nieuwe gebouwen tussen Watergraafsmeer en Oosterpark Oplevering eind 2013 / begin 2014 v.a. € 222.000 v.o.n. incl. erfpacht en parkeerplaats www.woneninoostpoort.nl Oostpoort is een ontwikkeling van OCP (samenwerking tussen Ymere, Bouwfonds en Stadgenoot)

Heemstede

koop Aurora / appartementen Händellaan 162 Bezoek volledig ingerichte modelwoning! Snelle oplevering mogelijk! Nog twee, royale appartementen v.a. € 305.000 v.o.n, www.woneninaurora.nl

ur

Hoofddorp

Huis van Hendrik / koopappartementen Hoek Berlagelaan / Pr. Bernhardlaan Bouw in volle gang. Uniek, gevarieerd aanbod van schitterende appartementen, tegen lage koopsommen vanaf ca. € 162.500 v.o.n. incl. parkeerplaats www.huisvanhendrik.nl

Huis van Hendrik / vrije sector huurappartementen Hoek Berlagelaan / Pr. Bernhardlaan Lekker wonen nabij Haarlem Spaarnwoude! Fijne appartementen met 2 of 3 kamers met ruim balkon of terras per maand vanaf € 725 voor 2 kamers en € 799 voor 3 kamers www.ymere.nl/huisvanhendrik

koop Jansonius / appartementen Burg. Jansoniushof 37 Nog een paar appartementen te koop. Kom deze allemaal bewonderen! Extra scherp geprijsd v.a. € 185.000 v.o.n, www.jansonius.nl

Haarlem

Hof van Sevenhuijsen / eengezinswoningen Schipholweg / Hannie Schaftstraat Laatste grote eengezinswoningen (131 m2) nu met standaard grote uitbouw en verlaagde koopsommen. v.a. € 239.000 v.o.n. Informeer naar aantrekkelijke mogelijkheden. www.hofvansevenhuijsen.nl

koop

Hof van Dumont / appartementen Schipholweg / Hannie Schaftstraat In aanbouw! Nog enkele ruime & betaalbare appartementen (73 tot 120 m2) incl. eigen parkeerplaats v.a. € 177.000 v.o.n. Zeer aantrekkelijk voor starters! www.hofvandumont.nl

Schuttersstuk / eengezinswoningen Ged. Oude Gracht 19 (Spaarndam) De laatste eengezinswoningen te koop (ca. 105 m2). Wees er snel bij! Oplevering eind 2014! v.a. € 215.000 v.o.n. www.schuttersstuk.nl

Koop: ymere.zoeker.niki.nl | facebook.com/ymereverkoopt | twitter.com/ymereverkoopt Huur: www.ymere.nl/vrijesector | facebook.com/ymerevrijesector | twitter.com/ymereverhuurt


22 00

NIEUWBOUW

DE UNIEKE VERKOOPFORMULE VAN MAKELAARSLAND

“Als makelaar 2.0 bieden we betrokkenheid, snelheid en lage kosten” Veel potentiële nieuwbouwkopers proberen hun eigen woning tegenwoordig eerst te verkopen. Met een reguliere makelaar en een soms langdurig verkooptraject betekent dat vaak hoge kosten. Makelaarsland biedt een alternatief met de succesformule ‘Verkopen doen we samen’. Klanten hebben een actieve rol en profiteren van een efficiënt werkproces en een vast laag tarief van 995 euro. Directeur Jeroen Stoop: “Onze werkwijze geeft sneller resultaat en duizenden euro’s minder courtagekosten.”

Jeroen Stoop

Jeroen Stoop startte Makelaarsland in 2004 toen hij als makelaar merkte dat klanten steeds meer kostenbewust worden en zelf invloed willen op de verkoop van hun woning. “Vergelijk ons als makelaar 2.0 met Ikea: we bieden een kwalitatief standaardpakket, begeleiden onze klanten van A tot Z en een deel van de werkzaamheden doen ze zelf. Desgewenst leveren we extra makelaarsdiensten op maat.”

Samen verkopen Met de formule ‘Verkopen doen we samen’ is Makelaarsland sinds 2005 de grootste makelaar van Nederland. “Wij verzorgen bijvoorbeeld de waardebepaling, het vraagprijsadvies, de onderhandelingen en de juridische afhandeling. Ook presenteren we als NVM-lid onze 4500 woningen prominent op Funda.” Verkopers leveren zelf tekst en foto’s aan. Zo bepalen ze zelf wat ze onder de aandacht brengen en bovendien hebben zij de meeste kennis van de woning. Met de klant overlegt een makelaars van Makelaarsland de verkoopstrategie en de

woningpresentatie. Daarna kan de woning snel de verkoop in.

Snel handelen Een korte doorlooptijd is ook voor kopers van gewilde nieuwbouwprojecten zeer gewenst, want een optie heeft vaak een beperkte duur. Daarom creëert Makelaarsland optimale omstandigheden voor snel plannen en handelen. Met het voordeel van een centrale backoffice houdt Makelaarsland klanten continu up-to-date. “We hebben veel persoonlijk contact en klanten zijn ook 24/7 actueel op de hoogte via ‘MijnMakelaarsland’.” Medewerkers spreken potentiële kopers eerst zelf en informeren daarna de verkopers. Die begeleiden vervolgens zelf de bezichtigingen, want de meeste belangstellenden willen de bewoners spreken en bezichtigen graag buiten werktijd.

verkooptijd lijkt de formule ideaal, zeker omdat je niet wordt geconfronteerd met steeds oplopende kosten. “Voor een vast tarief van 995 euro krijg je eigen inbreng, snelheid en deskundige expertise op maat. Een gemiddelde woning verkopen op de traditionele manier kost al snel 3500 euro aan makelaarskosten, dus tel uit je winst.”

Veel winst Na de verkoop verzorgt Makelaarsland de koopovereenkomst en blijft aanspreekpunt tot aan de overdracht. Juist in deze lastige

Verkoopcoach Ook steeds meer professionele partijen zien de voordelen van Makelaarsland. Zo biedt projectontwikkelaar Heilijgers bijvoorbeeld de mogelijkheid om nieuwbouwwoningen te kopen onder voorbehoud van verkoop eigen woning. Stoop: “Wie een woning wil kopen in het Amersfoortse nieuwbouwproject ‘t Veenhof kan gebruik maken van onze zogenaamde Verkoopcoach. Deze coach helpt bij een zo optimaal mogelijke verkooppresentatie van de oude woning.” Al snel bleek de meerwaarde van deze extra service: in twee maanden zijn drie van de vier woningen verkocht, waarbij ook een Verkoopcoach werd ingeschakeld.

BEZOEK de MODELWONING tijdens onze OPEN HUIZEN DAG op zaterdag 28 september van 11.00 - 15.00 uur

ALMERE BUITEN

Zeer scherpe prijs vanaf € 139.767,= V.O.N. Hypotheekmaandlasten vanaf € 442,= netto per maand* Starterslening mogelijk* 3 kamer appartement inclusief hoekkeuken en inpandige berging Hoogstaande kwaliteit met waardevast afwerkingsniveau Privé parkeerplaats en eigen berging op de begane grond Ideale ligging t.o.v. treinstation, snelweg, supermarkt, winkels en de natuur! * Voorwaarden en omschrijving van de woningen, zie www.tinggi-tower.nl

NU NOG ENKELE TE KOOP! Vanaf € 442,= netto per maand* A L N OV A VAN ROOIJ MAKELAARDIJ

Aan de Evenaar hoek Bandastraat in de nabijheid van NS station Oostvaarders

Centrale hal

Woonkamer

Keuken

ALNOVA - Van Rooij Makelaardij T. 036 529 80 77 www.AlnovaMakelaardij.nl

Kleine slaapkamer

Pieter van der Plas T. 036 750 37 90 www.pietervanderplas.nl

Grote slaapkamer

Bröring ERA Makelaars / OG T. 036 534 25 24 www.broringmakelaars.nl

Uitzicht


NIEUWBOUW

00

Succesvol uw huis verkopen met Makelaarsland Wilt u uw huis prominent op Funda, de kwaliteit van een NVM makelaar, zelf actief betrokken zijn en duizenden euro’s aan makelaarskosten besparen? Dan is Makelaarsland ook voor u de beste keuze.  Bereik alle woningzoekers  Maandelijks 1800 bezichtigingsaanvragen  16.921 huizenverkopers gingen u voor!

Alles voor maar

€995 (incl. btw)

Actie: Gratis advertentie Telegraaf Meld nu úw woning aan en ontvang een gratis woningadvertentie in De Telegraaf.

BEL: 088 200 2000

N IE U W

N IE U W Blauwdasstraat 19 Amsterdam Zuidoost

Meeuwenstraat 71 Haarlem

N IE U W

Lijnbaansgracht 205 Amsterdam

Kompas 6 Almere

VE RK O CH T

Lijndenstraat 26 2 Amsterdam

Carolina MacGillavrylaan 25 Amsterdam

N IE U W

VE RK O CH T

N IE U W

VE RK O CH T

Actiecode: ML1011

Gaelstraat 47 Haarlem

Jan Frederik Helmersstraat 24 Haarlem

samen met


Bespaar duizenden euro’s op je hypotheek. ér betaald bij een bank Na 20 jaar heb je dit mé nkel: t.o.v. een hypotheekwi

ABN Amro € 11.8 07,€ 13.842,ING Rabobank € 16.722,SNS bank € 19.580,-

.000,- NHG, uïteitenhypotheek € 300 jaar, vrouw 33 jaar. Ann 35 n ma : van juni 2013. is 1 bas um Op iode 20 jaar. Peildat .000,-. Rentevaste per verzekerd bedrag € 150

Volgens onafhankelijk onderzoek is een hypotheek via De Hypotheker al snel voordeliger dan bij de bank.

www.hypotheker.nl Ook voor jou zoeken we, volstrekt onafhankelijk, de optimale financiële oplossing. En alles is goed geregeld.

Profile for Amsterdam Woont

Special Nieuwbouwdag Amsterdam De Telegraaf (sep 2013)  

Special over de Woondag-Nieuwbouwdag van zaterdag 28 september 2013, in De Telegraaf en Metro.

Special Nieuwbouwdag Amsterdam De Telegraaf (sep 2013)  

Special over de Woondag-Nieuwbouwdag van zaterdag 28 september 2013, in De Telegraaf en Metro.

Advertisement