Page 1

HĂ˜ST 2012

Redaksjonelle artikler til salgs •


amfi Eksempel Ugly Children’s Clothing har kastet seg over en norsk klassiker og redesignet den kjente Marius-genseren på en nyskapende og helhetlig måte. De nye Mariusgenserne er anvendelige og kan brukes til både hverdag og fest. Fargevalget avviker fra den tradisjonelle genseren, og Marius©® by Ugly har en morsom tilnærming til originalen både i utførelse og markedsføring.

Yt og nyt  – i god design

Design: Handverk AS og Lillunn AS Design of Norway / Foto: Pål Laukli

Norsk designråd har tildelt “Merket for god design” til flere produkter i år. Nå kan du både yte og nyte i lekker design. Men først må du få ungene i seng …

Marius by Ugly: Merket for utvikling av tekstil- og konfeksjondesign.

Og før sengetid må man gjennom den obligatoriske tannpussen. Jordan har kommet med en ny tannbørste som også har fått Merket for godt design. Jordan Shiny White har en polerende strukturbust og Whitening Air Pad som kan dokumentere at den fjerner misfarging og rengjør bedre. Tannbørsten er ikke bare i front når det gjelder velvære og bruksvennlighet: Designet i grepsområdet på Jordan Shiny White kan nesten imitere alle materialer, strukturer og overflater. Det fører til at produsenten enkelt kan fornye designet når de måtte ønske det.

Design: Tangram Design / Foto: YT Yt fra Tine: Merket for utvikling av emballasje.

2

Skal du yte, må du også få i deg næring. Tine har i samarbeid med Olympiatoppen utviklet TINE YT – ytelsesforbedrende mat og drikke laget av naturlige råstoffer. Designrådet har vurdert emballasjen og mener den tydelig får fram at dette er næring for de prestasjonsorienterte. Her viser både form, farge og språk at dette er noe som gir deg energi til å yte mer.


amfi Eksempel Skal du nyte en god middag, kan du gjerne gjøre det sittende på Variér Invite – en elegant, polstret spisestuestol med vipp i setet. Stolen følger kroppens form i setet og rygg. Og vippen i setet gjør at du sitter mer behagelig når du vil forandre stilling; enten du vil bøye deg fram, eller om du heller vil lene deg bakover og slappe av.

Design: Eldøy Olav Møbeldesign AS / Foto: Siren Lavdal /Stylist: Kråkvik & D’Orazio Variér Invite : Merket for utvikling av møbeldesign.

Merket for god design: Norsk designråd honorerer produkter eller tjenester som har utmerket seg med god design. Disse kan søke om å få bruke “Merket for god design”, så framt rådet mener de fortjener et slikt kvalitetsstempel. Alle innsendte bidrag blir vurdert av en objektiv fagjury bestående av designere og fagpersoner fra nordisk næringsliv. Det er forskjellige juryer på de ulike fagområdene. Etter middagen er det klart for dessert. Og hvorfor ikke Fjordland? Deres ferdige desserter, KOS, har fått en ny og mer eksklusiv emballasje for å signalisere at dette ikke er noe snargjort snacks, men en dessert-opplevelse. Norsk Designråd mener emballasjen får KOS til å skille seg ut fra sine konkurrenter i butikkhyllene. Produktet framstår som moderne, eksklusivt og som “godteri for voksne”.

Design: Panorama Design AS / Foto: Hanne Stensvold

Desig n: Fo r mel Jord I n du an S strid h i ny esig W hi n AS te: M / F ot o: J o erke r da n t f fo r ut v ik lin g av

indu

s tr i d

e sig

n.

Kos : Merket for utvikling av emballasje.

Det finnes visstnok ikke dårlig vær; bare dårlige klær. Men disse klærne i dette dårlige været er ikke nødvendigvis så veldig elegante. Det har Norwegian Rain gjort noe med. De har designet en regnbekledning for urbane menn som ikke bare er stilren og tøff, men også utviklet ved hjelp av høyteknologiske vannavvisende metoder. Tekstilene de har benyttet i fiskebeinsmønsteret er organisk bomull og resirkulert polyester. Norwegian Rain kommer med en egen kolleksjon som fører til at også kvinnene vil ha sitt på det tørre i høst.

Design: Norwegian Rain Foto: Bent René Synnevåg

Design: Design og foto: Helly Hansen AS

Norweigan Rain: Merket for utvikling av tekstil- og konfeksjondesign.

Odin FastPack Jacket : Merket for utvikling av tekstil- og konfeksjondesign.

Men det er ikke alle som vil bevege seg gatelangs, og for de har Helly Hansen utviklet en superlett og ventilerende skalljakke. Odin FastPack Jacket er kun 242 gram og er derfor lett å ta med seg. Den kan også brukes som en forsterkning utenpå softshelljakker hvis du kommer ut for spesielt krevende vind og nedbørsmengder. Dette er et profesjonelt og enkelt plagg for deg som liker å ferdes i utfordrende terreng.

3


amfi Eksempel fakta: Sushi er nasjonalretten i Japan og består av ris, blanda med eddik, og forskjellige toppinger (som fisk). Sushien blir til vanlig servert med wasabi (pepperrotpasta), sylta ingefær og soyasaus. I Norge er det vanlig å selge sushi med laks, kokt scampi, kokt krabbe, kveite, tunfisk og smørfisk. Fisken må være fersk ved innkjøp (inntil et par dager gammel). Av helsemessige grunner er det viktig å fryse ned fisken til minus tjue grader i minst ett døgn på forhånd. Det vil drepe parasitter som forekommer i villfisk. Oppdrettsfisk skal ikke ha disse parasittene. Fjerne fiskeslag, som tunfisk og smørfisk, inneholder også andre stoffer som må fjernes før bruk. Kilde: Wikipedia

Nigirisushi

Vi blir oppfordret til å spise mer fisk. Og nå hører vi også på helsetipsene. Sushien kan bli den nye “pizzaen” i vår travle hverdag. Nordmenns interesse for sushi har eksplodert i løpet av kort tid. Og det er på tide – for få har tilgang til bedre råstoff enn oss. Norges sjømatråd mener fet fisk, som laks, ørret, kveite og makrell, egner seg ypperlig til sushi. Uer, reker, kamskjell, lakserogn og torsk kan også være spennende alternativer.

sushi Foto: Studio Dreyer-Hensley (Norges sjømatråd) Kilde: www.godfisk.no

4

Kilde tekst/oppskrifter: www.godfisk.no (Norges sjømatråd). Der finner du også flere oppskrifter på sushi-retter.


helt rå!

Sushi serveres med ris. Til 4-5 porsjoner trenger du rundt 8 dl med sushiris. Men du må også lage en egen marinade, bestående av riseddik (1/2 dl), salt (1 ts) og sukker (1 1/2 ss). Bland disse ingrediensene sammen og rør til alt er oppløst. Hell noe av blandinga over risen og vend den godt inn til risen blir klebrig. Dekk risen med et kjøkkenhåndkle, slik at den beholder fuktigheten. Risen skal ha romtemperatur når vi skal lage til sushirullene.

Norges beste kvinnelige skiløper gjennom tidene sverger til fisk og sjømat. Det har gitt gode resultater. Marit Bjørgen forteller til godfisk.no at hun spiser fisk tre ganger i uka for å holde seg frisk: - Sjømat er jo god mat, og så er det lett å lykkes med fisk på kjøkkenet. Å bli flinkere til å lage fiskeretter handler mest om å være villig til å prøve, og jeg har nå et voksende repertoar av retter som jeg kan lage selv, sier en entusiastisk Marit Bjørgen til godfisk.no.

makilaust

(Norges

Nettstedet har derfor gått inn en sponsoravtale med Bjørgen, og mange av oppskriftene hennes på sushi og annen sjømat finner du på godfisk.no.

trid Hals

Sushieddiken kan også kjøpes (“Sushi seasoning”), hvis du foretrekker det.

sjømatrå

Ris til egen smak

d)

amfi Eksempel

Foto: A s

Du har lagt grunnlaget med ris og sushieddik. Nå må du avgjøre hvilke sushi-varianter du vil gå for. Til nigirisushi trengs det bare sjømat i tillegg. Vil du lage maki-ruller, trenger du også frukt, grønnsaker og litt annet tilbehør. Tradisjonelt blir det ofte brukt agurk, avocado, mango og vårløk til maki-sushi.

En spiss på måltidet Vi skal ikke legge oss opp i om du velger å bruke spisepinner eller hendene når du inntar din sushi. Men det skaper lett munter stemning å velge spisepinner, i alle fall hvis du ikke har håndtert slike fra før. Og munter stemning setter gjerne en ekstra spiss på måltidet. Det gjør også soyasausen som du dypper sushien i før du spiser den. Velg en lett og lys saus. Og vil du at sausen skal “sparke fra” litt, rører du ut wasabi i den. Wasabi er en grønn pasta som du får kjøpt, og den har pepperrot i seg. Er du ikke vant til å spise wasabi, kan du gjerne være litt forsiktig. Start med litt i soyasausen og bare en svak antydning på selve sushien. Når du først inntar slike måltid, skal hver sushi “utforskes”. Mange setter derfor ganen sin på “refresh” ved å spise et blad med sylta ingefær mellom hver sushibit. Ingefærbladet renser ganen og du er klar for nye smaksopplevelser. Så: nyt din sushi – bit for bit!

Foto: Synøve Dreyer (Norges sjømatråd)

makiruller

1

!

lite bambus der du bor? Får du ikke kjøpt noen bambusmatte i en butikk nær deg, finnes det gode alternativer. Du får for eksempel tak i gode matter i silikon som kan vaskes i oppvaskmaskin. Spør i butikker som selger kjøkkenutstyr.

2

Foto: Astrid Hals (Norges sjømatråd)

3

4

Sjømaten, risen og grønnsakene skal “pakkes” sammen av tynne plater av tørka eller pressa tang (nori). Du trenger ei bambusmatte til å rulle sammen sushien. Legg gjerne, av hygieniske grunner, plastfolie mellom matte og mat.

5


amfi Eksempel Norges beste kvinnelige skiløper gjennom tidene sverger til fisk og sjømat. Det har gitt gode resultater: - Fisk og sjømat har vært helt sentralt i kostholdet siden 2009 og jeg er ikke i tvil om at det har vært en viktig årsak til at jeg har holdt meg frisk og prestert godt de siste årene, skriver Bjørgen på sin hjemmeside. Foto: Astrid Hals (Norges sjømatråd)

Marit Bjørgens sushi

Tilbehør soyasaus ingefær, syltet wasabi

Du finner mange av oppskriftene til Bjørgen på akkurat godfisk.no. Og en skiløper som er helt rå har selvsagt også en egen sushirett.

d)

Nigiri sushi • Skjær først et jevnt stykke av laksefileten, deretter skjærer du den i 2-3 millimeter tynne skiver. • Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann, så risen ikke kleber på fingrene. • Ta en porsjon med sushiris, bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang. • Form risen til en oval ball. • Legg litt wasabi på den tynne lakseskiven og legg så risballen over lakseskiven. Snu biten slik at laksen ligger over risen. • Form biten ved å presse langs sidene og på toppen slik at risen og fisken fester seg til hverandre. • Server maki og nigiri med soyasaus, wasabi og ingefær.

sjømatrå

Nigiri sushi 150 g laksefilet, uten skinn og bein wasabi

Maki sushi • Skjær laks og grønnsaker i strimler på ca. 1 cm. • Legg et ark noritang på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på noritangen. • Legg strimler av laks, agurk og mango ved siden av hverandre på risen. Ha litt eddikvann på fingeren, og gni det utover kanten på noritangen. • Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake, og klem godt sammen.

• Når makirullen er ferdig legger du den i kjøleskap mens du lager ferdig resten. • Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter.

(Norges

Maki sushi 140 g laksefilet, uten skinn og bein 0,5 stk agurk 0,5 stk mango 4 stk noritang

Ris • Rør sukker og salt i riseddik til alt er oppløst. Ha eddikblandingen over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, vend derfor inn bare litt om gangen.

trid Hals

Ris 5 dl sushiris 1 ss sukker 0,5 ts salt 3 ss riseddik

Framgangsmåte:

Foto: A s

Ingredienser: (4 porsjoner, tilberedningstid: 40-60 min.)

Sjømat er godt, og lett å tilberede: - Å bli flinkere til å lage fiskeretter handler mest om å være villig til å prøve, og jeg har nå et voksende repertoar av retter som jeg kan lage selv, sier en entusiastisk Marit Bjørgen til godfisk.no.

 helt rå! Foto: Studio Dreyer-Hensley (Norges sjømatråd), Kilde: www.godfisk.no

6

fakta:

Marit Bjørgen (32 år) har 3 OL-gull, 8 VM-gull, 14 NM-gull og har vunnet den totale Verdenscupen tre ganger (hun vant også sprintverdenscupen fire år på rad – mellom 2002 og 2006). Hun har, etter hva vi har telt oss fram til, 95 WCseiere før denne sesongen, inkludert stafetter.


amfi Eksempel

7


amfi Eksempel

Ketchup Daily Mail forteller at skuespilleren Sienna Miller brukte ketchup for å bli kvitt et ulykksalig grønnskjær i sine blonde lokker etter tidligere å ha farget håret henna. Ketchup fjerner grønnskjæret i misfarget blondt hår, men Sienna Miller fortalte avisen at ketchup dog ikke er noen “quick fix”: - Jeg måtte bruke ketchup et helt år før grønnskjæret forsvant.

geitemelk Hvem har ikke stående en skvett geitemelk innerst i kjøleskapet og lurer på hva de skal bruke den til? Vel; de kan kanskje telles på en hånd. Men la oss si at akkurat den hånda er sår og med sprekker. Da bør man ty til geitemelk. NRK Kjerringråd forteller at flere har høstet gode erfaringer med å smøre geitemelk på sprukken hud og kviser. Aner vi et nytt nisjeprodukt fra norsk landbruk?

Du visste det sikkert ikke, men sminkeskapet ditt er

gigantisk! For leter du i kjøleskapet, finner du også mye godt for hud og hår. Her har du de billige sminkeproduktene:

sminkeskapet De fleste av disse kjerringrådene er hentet fra nettsidene til NRK. Der er det mer å ta av, så fyll opp kjøleskapet – for ditt eget velværes skyld!

gjær

sitron

majones og egg

Sliter du med kviser og mangler geitemelk? Da har NRK fått et kjerringråd fra en tenåringsmor som forteller at hun rører sammen gjær med vann (eller surmelk) og så smører den utblanda “grøten” på kvisene. La dette “hudproduktet” tørke før du vasker det av (det vil ta rundt femten-tjue minutter), og kvisene vil forsvinne fortere enn hva de ellers ville gjort. Men en advarsel: Har du ømfintlig hud, bør du prøve ut dette rådet med forsiktighet på små hudparti. For det er litt dumt om du får hudutslett av kvisebehandlingen …

Ett av høstens mirakler er blåbær. Men du får ingenting gratis, for det næringsrike inntaket vises …på tennene. NRK vet råd for dette. Programleder Miriam Wicklund samlet inn haugevis med kjerringråd for noen år siden, og ett av de beskrev også hvordan man fjerner fargen på “blåbærtenner”, kinn og andre berørte områder på kroppen som tydelig nok har vært på bærtur. Gni en sitronskive mot dine sjarmerende misfargete “kroppsdeler” og vips! blekes fargen bort.

Sliter du med tørt hår? Lag et ekstra stort hull i majonestuben og sprut på! Den engelske storavisen Daily Mail kan fortelle at proteinrik majones gjør underverker for underernært, slitent hår. Og er du ikke spesielt glad i majones, kan du få hjelp fra en annen proteinkilde: egg. Visp sammen eggehviten og smør det inn i håret. Pakk plastfolie rundt, så du holder deg noenlunde dryppfri. Etter tjue minutter skyller du eggehviten ut ved hjelp av lunkent vann (for blir vannet for varmt, begynner vi heller å snakke om matlaging …).

8


amfi Eksempel

9


amfi Eksempel

10

Når det regner så mye som det har gjort i sommer, har det dryppet inn desto flere bestillinger til søs jensen. Nå er høstkolleksjonen klar.


amfi Eksempel Men om konkurransen har blitt tøffere, har også markedet blitt større: - søs jensen selges i 170 butikker over hele landet, og etterspørselen stiger stadig – og spesielt på Østlandet. Grete Marchmann-Jensen driver i dag søs jensen - et bergensfirma med spisskompetanse på moderne regnklær.

søs jensen

Du trenger ikke gå over bekken etter vann… i Bergen. For der kommer det nok ovenfra. Det skaper muligheter. Noe søstrene Jensen så. I Bergen regner det kanskje 200 dager i året. Da blir ikke regnklær bare en kortvarig praktisk beskyttelse mot en tilfeldig forbipasserende skur. Regnklærne blir en del av deg: - Da vi så oss omkring, forteller Grete MarchmannJensen, så vi hvor lite friskt regntøy damene brukte. Dette ville vi gjøre noe med. Så Grete og søsteren etablerte søs jensen i 2007 og satte i gang en ny trend med regntøy for den moderne kvinne: - Nå har mange kommet etter, og det må vi ta som et kompliment. Det gjør oss også skjerpet, for vi må hele tiden fornye oss da konkurransen har blitt så stor.

Sommeren har vært regnfull, og etterspørselen etter søs jensen sine regnklær har vært større enn til vanlig. Nå er høstkolleksjonen kommet til butikkene, og Grete MarchmannJensen forteller at det ikke er så mye mønster i kolleksjonen i år: - Til våre tekniske, pustende regnjakker går det mye i rene farger i år, som midnattsblå, brun, lilla, oliven og rød. Disse populære regnjakkene ser ut som allværsjakker, men er komplette regnfrakker som like godt tåler sol som regn. - Vi lager også tradisjonelle PU-jakker. Dette er jakker produsert i “gammeldags” regnstoff. Men det har skjedd mye med disse jakkene de siste årene. De er ikke lenger tunge og klamme, men myke og lette. Selv om PU-stoffet ikke er pustende, er det lagt inn “pustehull” som gjør jakkene svært behagelige å gå med. PU-jakkene har avtagbar ullkrage og tåler å bli utsatt for svært kraftig regn. Dessuten har vi, for din egen sikkerhet, merket alle våre plagg med refleks. Dermed er det bare å glede seg til høsten – uten å bekymre seg for værmeldinger og det som verre er. For det finnes, som kjent, ikke dårlig vær …

Regn med oss! Ilse Jacobsen

Norwegian Rain

Sterke farger Ilse Jacobsen introduserer flere “colour blocking”-modeller i sin RUB & RAIN Collection. Sporty, med sterke farger. I kolleksjonen finner du gummi-støvler med fargerike såler, ponchoer, onepiece, vindjakker og paraplyer med sterke fargekombinasjoner. “Colour Blocking”-bekledningen til Ilse Jacobsen skal både tilfredsstille de som etterspør en utadvendt, åpen stil, og de som heller fore-trekker det klassisk svarte, kombinert med en liten flørt med farger.

Stilrent Norwegian Rain produserer regnklær som ikke bare er elegant, men også utviklet ved hjelp av høyteknologiske vannavvisende metoder. Tekstilene i det klassiske fiskebensmønsteret er organisk bomull og resirkulert polyester.

Ilse Jacobsens “Rub & Rain colour blocking”-kolleksjon har hentet trekk fra sportsverdenen og er inspirert av OL-året 2012.

Norwegian Rain har fått Merket for God Design for sin regnbekledning, og har både herreog damemodeller i sin kolleksjon.

Elegant – Norwegian Rain utvider stadig sin kolleksjon av regnklær med klassiske trekk.

11


amfi Eksempel

Så hvis du vil bli kyndig i forkant av Halloween: Slik blir du gresskarkirurg! Først må du ha et gresskar som egner seg til “knask eller knep”. Slekta er stor og utreist i gresskarfamilien. Du finner for eksempel spagettigresskar, turbangresskar og muskatgresskar. Vi unngår de slanke og spesielle og går for de fyldige og runde.

12

Et passende gresskar

Tilberedningstid:

En skarp kniv

Under 20 minutter.

1-3 telys En voksen assistent

Framgangsmåte: Som før alle plastiske operasjoner: tegn på hva du skal gjøre. To øyne, en antydning til nese og uryddig tanngard. Få en voksen til å skjære av toppen av gresskaret, stikk hånden nedi og ta bort alt av løst kjøtt og kjerner (og bruk det i en suppe, til scones eller lignende). Dermed er gresskaret hult ut.

Serveres etter mørkets frembrudd...

Husk! Få hjelp av en voksen assistent til selve utskjæringen!

La din voksne assistent skjære langsmed dine opptegnede ansiktstrekk. Husk å skjære helt gjennom og inn til hulrommet. Ta ut de løse bitene og vips er det meste på plass. Og har du for eksempel gjort gresskaret vel tannløst, kan du rette på det med å feste nye gresskarbiter i munnen ved hjelp av tannstikkere.Ta med gresskaret ut. Putt noen telys inni det og tenn på etter at det blir mørkt. Og har du vært dyktig, tør ingen tilfeldig forbipasserende å utsettes for knep slik ditt gresskar ser ut. Knask i veg!

Foto: Nathan Lediard, Lediard Foto Gresskaret er levert av Coop / Finstad Gård.

Gresskar står i fare for å bli utsatt for de mest ukyndige inngrep i den kommende tida. Slike ansiktsoperasjoner er ikke noe å spøke med. Ansiktet derimot, kan gjerne brukes til å spøke med.

OPPSKRIFT

Knask eller knep?


amfi Eksempel

13


amfi Eksempel

Vinn gavekort

Gå på

à 500,-

butikkjakt! Er du god på å ta hint? I rubrikkene under har vi laget ledetråder til noen av butikkene våre. Du skal ikke ta tipsene våre helt bokstavelig, men de vil forhåpentligvis føre deg på rett veg.

Lever svarslippen i en av butikkene vi har hintet om og vær med i trekninga på tre gavekort, hver på 500 kroner. Svarslippen må leveres senest xxxdag xx. måned. Gå inn på www.amfi.no/xxxx og se hvilke butikker som er hos oss!

1

2

3

4

5

6

Svar: 1: ....................................................................... 2: ...................................................................... 3: ......................................................................

14

4: ........................................................................ 5: ........................................................................ 6: ........................................................................

Navn: ................................................................... e-post: ................................................................... Telefon: ...................................................................


amfi Eksempel

! Gå på butikkjakt!

FORKLARING: Dette blir en slager! Her er en enkel konkurranse som kan tilpasses akkurat ditt senter. Vi har laget en bildegåte til 23 ulike kjente butikknavn, og det er garantert flere av disse på ditt senter (dessuten kan vi sikkert lage flere, hvis dere vil ha et enda bedre utvalg). Bestem deg for hvilke butikker som skal være med, premie og innleveringsfrist, så er DIN konkurranse klar. Konkurransen fører til at dine kunder må gjøre seg kjent med butikkfloraen på akkurat ditt senter. Den vil øke nettrafikken på din webside. Og siden slippen må leveres i en butikk på selve senteret, vil konkurransen sikkert også medføre flere kundebesøk og mersalg. Jovisst, det er absolutt mulig å få oppfylt tre ønsker på en gang!

15


amfi Eksempel

1

2

3

4

5

6

Gjør deg fortjent til I rubrikkene finner du ledetråder som røper navnet på noen av våre butikker. Klarer du å ta hintene, gjør du deg fortjent til 20% rabatt på en vare til ordinær pris i den butikken.

Knekk koden, ta med magasinet i butikkene

og utnytt rabattene!

Hintene våre må ikke tas for bokstavelig, men vil forhåpentlig føre deg til rett butikk. Noen av butikkene kan ha forpliktende fastprisavtaler på noen få varer som dermed ikke kan selges med rabatt. Du/din familie kan bare utnytte rabattfordelen en gang pr. butikk. Gå inn på www.amfi.no/xxxx og se hvilke butikker som er hos oss!

7 16

8

rabatt!

20%

Gjelder kun 19. og 20. oktober

9


amfi Eksempel

! Gjør deg fortjent til rabatt!

FORKLARING: Dette er en variant av “Gå på butikkjakt” (se omtale), bare enda mer salgsutløsende! Avtal en prosent-rabatt hos de aktuelle butikkene. Den kan være den samme, eller kan variere fra butikk til butikk (da vil rabatten stå på hvert bilde). Avtal salgsperiode og en måte å kvittere for brukt rabatt på (eksempelvis så enkelt som et tykt tusjkryss over akkurat den bildegåten i magasinet) – og så er dere i gang!

17

Redaksjonelt  

Redaksjonelle artikler

Advertisement