Page 1

Alutraden

Den 22:e september i år är det 30 år sedan Christer Björstad startade Alutrade. Själv började jag årskurs 1 samma år, tiden går fort! Hur som helst har det varit en mycket imponerade resa som Christer har haft med Alutrade. Vi är idag en komplett leverantör av aluminium och är respekterade i industrin som ett stabilt och kompetent företag. Vår vision är vara Nordens bästa kompletta leverantör av aluminium, det är en framtidsutmaning som driver mig att förvalta det som har byggts upp under dessa 30 år. En del i vår ständiga förbättringsprocess är lanseringen av vår nya hemsida som nu ska vara mer lättnavigerad för intresserade kunder och informationsjagande konstruktörer. Gå gärna in och kolla på www.aluminium. se. Hoppas nu att alla får en underbar sommar! Mattias Söderqvist VD

Ny hemsida lanseras V

år hemsida www.aluminium.se har fått en rejäl ansiktslyftning och i början av juni lanserar vi vår helt nya hemsida. Med bättre navigation och förbättrad användarvänlighet är vi stolta att presentera vår nya hemsida. Förutom information om oss och vår verksamhet hoppas vi att sidan också ska fungera som ett uppslagsverk om aluminium för er som användare. Här hittar ni allt från tillverkningsprocessen av aluminium till legeringsbeskrivningar och hållfasthetsvärden. Följ oss också via våra sociala medier så har ni alltid tillgång till de senaste nyheterna! Hjärtligt välkommen in på www.aluminium.se

www.aluminium.se

NYTT

JUNI 2013


Resan från renodlad trader till en A

lutrade är inte bara en aluminiumleverantör, utan ett kunskapsföretag med stor insikt om aluminiums mångsidiga egenskaper.

Vi är en komplett leverantör som vill vara med hela vägen från kundens idé till en helt färdig produkt.

Alutrade grundas av Christer Björstad

Då 2013 är året då Alutrade fyller 30 år, lägger vi extra fokus på Alutrade som företag. Mycket har hänt under åren och vi har, som rubriken säger, gått från fokus på ren tradingverksamhet till att ha blivit en samarbetspartner inom aluminium. Val av legering, tolerans, hållfasthet och dimension är bara några områden där vi står till tjänst. Att hitta den profil som ger bäst produktionsekonomi eller förenklar konstruktionsarbetet är vår drivkraft. Här är ett kort urval av milstolpar i vår historia:

1983 2011 köptes vår dubbla geringssåg Precision T2 in. Det innebar korta lev.tider på kapat material.

Ett nytt sätt att jobba utvecklas. Vi sammanför alla lagerlistor från samarbetspartners i Europa till en enda lista - Alutrades sortimentskatalog.

1990

Alutrade flyttar till nya lokaler och får eget lager.

Vi köper loss domänen www.aluminium.se

1998

År 2007 hade vi en rekordomsättning på drygt 117 milj.

Vi utökar vårt lager med 2 500 m2 och har nu 5 100 m2 till förfogande.

2005


komplett aluminiumleverantör

Alutrade firar 30-årsjubileum

2013

”Alutrade - ditt problem är vår utmaning” 2008 firade vi 25 år.

2008

2007

Vill du läsa mer om Alutrade och hur vi grundades, besök www.aluminium.se

”Alutrade - i vår värld är aluminium finare än guld”


B Miljötänk viktigt i alla led V

i har en tydlig miljöprofil och jobbar strukturerat efter en miljöplan där vi hela tiden eftersträvar att kunna göra förbättringar som leder till ökat miljöansvar.

Alutraden Nr. 2 - Juni 2013 Utgivare: Alutrade AB Postadress: Box 165 351 04 VÄXJÖ

Växjö kommun

Som ett led i detta, går vi allt mer över till e-fakturering. Om ni inte redan tar emot pdf-fakturor från oss via e-post, vore vi tacksamma om ni anmäler er till det. Allt ni behöver göra är att skicka ett e-mail med önskad e-postadress dit ni vill ha fakturan skickad, till economy@alutrade.se I skrivande stund har vi precis haft miljörevision med mycket gott resultat och fått ett förnyat miljödiplom. På samtliga avdelningar försöker vi tänka på vår påverkan på miljön. Allt från att vi sorterar allt vårt spillmaterial, till minskad användningar av kontorspapper.

Besöksadress: Älgvägen 10 352 45 VÄXJÖ Telefon: 0470-74 54 00 Fax: 0470-74 54 10 info@alutrade.se www.aluminium.se Grafisk formgivning & redaktion: Åsa Brittsten Ansvarig utgivare: Mattias Söderqvist Tryck: Eklundens Grafiska, Växjö Copyright © 2013 Alutrade AB

Alutraden nr 2 2013  
Alutraden nr 2 2013  

Read Alutrades newsletter

Advertisement