Aitiopaikka syksy 2023

Page 1

AITIOPAIKKA

Ohjelmistolehti syksy 2023 -

Programme briefly in English

-

Kulttuuri ja taide vahvistavat henkistä kriisinkestävyyttämme

Henkinen selviytymiskykymme, haasteissa, stressissä ja erilaisissa kriiseissä pärjääminen on ollut kovasti esillä viime aikoina. Puhutaan resilienssistä ja siitä, mikä resilienssiämme vahvistaa. Esiin on noussut myös kulttuurihyvinvoinnin käsite.1 Niinpä esimerkiksi WHO suosittelee kulttuurin ja taiteen käyttämistä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen.

Eduskunnan sivistysvaliokunta on antanut viime keväänä lausunnon, jossa se toteaa, että ”sivistyksellä laajasti ymmärrettynä on keskeinen rooli sekä yksittäisten kansalaisten että koko yhteiskunnan resilienssin vahvistajana.” Valiokunta tuo esille myös kulttuurin ja taiteen sekä liikunnan ja urheilun mahdollisuuden ylläpitää ja parantaa henkistä huoltovarmuuttamme.2

Teatterilla me puolestamme luomme mahdollisuuksia eri ryhmille tarjota resilienssiämme kohottavia

hetkiä – esityksiä, jotka vahvistavat itsetuntemustamme ja ymmärrystämme, auttavat käsittelemään erilaisia tunteita, kohtaamaan vastoinkäymisiä. Esityksiä, jotka inspiroivat, joihin voimme tulla myös yksin, mutta yhdessä muun yleisön kanssa kokea iloa, liikutusta, hämmennystä, oivaltamista ja näin olla osa yhteisöä.

Syksyn ohjelmistossa yhtenä teemana on ystävyys. Pidä huoli myös ystävyyssuhteista ja houkuttele ystävät kanssasi nauttimaan Friends! Musikaaliparodiasta, vaikka ette tv:n yhdysvaltalaissarjaa Frendit tuntisikaan. Hoidetaan itseämme naurulla ja lauluilla parodiassa, joka valaisee ilolla ja pienellä ironialla rakastettua 90-luvun tilannekomediaa!

Tervetuloa vahvistamaan henkistä kriisinkestävyyttä!

1 www.xamk.fi/tutkimus-ja-kehitystoiminnan-blogi/kulttuurihyvinvoinnilla-resilienssia/ 2 www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/Sivistysvaliokunta-Turvallisuus--ja-varautumistaitoja-vahvistettava.aspx

Luolamies Kreivitär Amalien draamakierros Friends! Musikaaliparodia Kaikki ystäväni Anne F & Eva B Det här är ögonblicket

Keinulauta! -lastenooppera 24 tuntia 48 minuutissa Orlando G. Bizet: Carmen Suviyössä S. Lindgren: In transit Laura Maddalena

NoitaNaisia Antonio Vivaldi: Ottone in villa Suomen mestari Muska 70v Pepe Willberg Edu Kettunen

Sonja Lumme & JASO Big Band Jaakko Saariluoma Mika Eirtovaara ShoWhat 25 v. Romeo ja Julia

Jorma Uotinen ja Trio Avec - Tango Art Gaala 20 v. Tatu ja Patu, elämä ja teot Red Nose Company: Frankenstein

Red Nose Company: Keisarin uudet vaatteet Tuomas Kantelinen: Pukit pulassa - Joulu on bling!

Ohjelmistossa myös Hyvä tietää Briefly in English Katsomokartta Kalenteri

Aleksanterin teatterin toiminnasta vastaa vuonna 2005 perustettu Bulevardin teatteriyhdistys r.y. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Ajantasainen ohjelma osoitteessa: www.aleksanterinteatteri.fi | Toimitus: Saija Nisula | Graafinen suunnittelu: Nils Krogell | Painopaikka: Kirjapaino Brandi

DRAAMA KOMEDIA TANSSI MUSIIKKI KOKO PERHEELLE Valokuvat: Nils Krogell (s. 1, 3 oik, 5, 14, 24, 32), Matti Rajala (s. 3 vas), Markku Pihlaja (s. 6), Jussi Aalto (s. 9), Cata Portin (s. 10), Miikka Pirinen (s. 11), Maarit Kytöharju (s. 13 vas), Ville Paul Paasimaa (s. 13 oik), Ali Kesanto (s. 21 oik), Tero Ahonen (s. 23)
17 21 3 3 4 5 6 7 13 12 11 10 9 8 13 14 15 16 16 17 21 19 18 18 22 23 23 30 28 27 29 25 24 20

LUOLAMIES

Huippusuosittu komedia

Onhan se nyt vaan aivan uskomatonta ja hienoa, että Luolamiehen tarina jatkaa juoksuaan kuin vanha kunnon suomenhevonen. Esitys on naurattanut ja itkettänyt yleisöä jo kahdeksantoista vuoden ajan - ja silti tarina on aina hieman erilainen, omin, päivän maustein.

Suosalon stand up –komiikka on ilmiömäistä ja riemastuttavaa. Se herättää oivalluksia tyypillisistä parisuhteista, ja on hellyttävä tutkimusmatka miehen ja naisen sielunmaisemaan. Alkuperäisversion ensi-ilta oli San Franciscossa vuonna 1991.

KREIVITÄR AMALIEN DRAAMAKIERROKSET

Countess Amalie’s Drama Tour

Графиня Амалия: спектакль-экскурсия

Roolissa: Martti Suosalo

Käsikirjoitus: Rob Becker

Suomennos ja ohjaus: Ville Virtanen

Tuotanto: Aleksanterin teatteri ja THEATER

Su 29.10. klo 16 | Su 12.11. klo 16 | Su 3.12. klo 16

Kesto 2 h 20 min, sisältäen väliajan | Liput 39 / 36 €

Aleksanterin teatterin perustajan puoliso kreivitär Amalie Adlerberg kierrättää yleisöä teatterin tiloissa ja kertoo niin rakkaasta teatteristaan kuin elämästään Saksassa, Venäjällä ja Suomessa.

Countess Amalie Adlerberg, the wife of Alexander Theatre's founder, will take you on a tour around the theatre.

Amalie Adlerberginä

Anastasia Trizna.

Ask for audio-translation from the theatre or book fully in English for a group!

Спрашивайте в театре о групповых заказах и переводе на русский язык.

Tarkista päivät sivuilta 30-31 | Kesto noin 1 h 15 min | Liput 25 / 20 € Max. 30 hlö/kierros | Ei valitettavasti sovi liikuntarajoitteisille.

3
KOMEDIA DRAAMA
MOGUL
Ryhmät, tiedustelkaa yksityiskierroksia.

Maailmanlaajuinen hitti FRIENDS!

Musikaaliparodia

Tule kuuden ystäväsi seuraksi suosikkikahvilaasi nauttimaan nauruista ja lauluista uudessa musikaaliparodiassa, joka valaisee ilolla ja pienellä ironialla rakastettua 90-luvun tilannekomediaa.

Seuraa Rossia, Rachelia, Chandleria, Monicaa, Joeyta ja Phoebea heidän seikkaillessaan rakkauden, elämän, ystävyyden ja unagien välillä samalla kun elät uudelleen suosikkihetkesi hitti-TV-ohjelmasta. Esityksestä voit bongata suosikkikohtauksesi ja saada jopa vastauksen kysymykseen, olivatko Ross ja Rachel tauolla vai eivät?

Rooleissa: Elina Aalto, Antti Lang, Antti L.J. Pääkkönen, Meeri Toivonen, käsikirjoitus ja laulujen sanat: Bob and Tobly McSmith, musiikki: Assaf Gleizner, suomennos ja ohjaus: Olka Horila, laulujen suomennos: Hanna Kaila, kapellimestari: Antti Paavilainen, koreografia: Osku Heiskanen, maskeeraus: Niko Sahlman, tarpeistosuunnittelu: Karita Fallström-Autio, lavastesuunnittelu: Oskari Löytönen, pukusuunnittelu: Suvi Matinaro, järjestäjä: Ada Sallinen

Pe 15.9. klo 19 ensi-ilta | Muut esitykset 16.9. - 9.12. | Kesto noin 2 h, sisältäen väliajan

Liput 63 / 55 / 46 / 39 €

4
MUSIIKKI
tiedustelehuom!myös show & -paketteja!dinner

KAIKKI YSTÄVÄNI

Kaikki ystäväni on itsenäinen jatko-osa menestysnäytelmille Kaikki äitini, kaikki tyttäreni ja Kaikki mieheni.

Esitys päättää trilogian.

Lavalla ystävyyden eri puolia tulkitsevat vastustamattomat ystävykset: Miitta Sorvali, Sanna Stellan ja Anu Sinisalo.

Esitykseen kerättiin Kodin Kuvalehden lukijoilta tositarinoita ystävyydestä. Niiden pohjalta työstettiin näytelmä, joka juhlii ystävyyttä elämän kantavana voimana, mutta pysähtyy myös pohtimaan ystävyyssuhteiden kipukohtia ja yksinäisyyttä. Kaikki ystäväni riemastuttaa, lämmittää ja liikuttaa kuin sydänystävän seurassa vietetty ilta!

Teksti: Sanna Stellan, Anna Krogerus ja työryhmä

Ohjaus: Petteri Summanen

5 Su 10.9. klo 16 | Su 17.9. klo 16 | Ke 11.10. klo 19 | To 12.10. klo 19 | Pe 13.10. klo 19 | La 14.10. klo 14 & 18 Su 19.11. klo 16 | Su 26.11. klo 16 | Kesto noin 2 h, sisältäen väliajan | Liput 46 - 35 € DRAAMA

ANNE F & EVA B

Missä määrin ihminen voi vaikuttaa kohtaloonsa vai onko elämä lopulta vain sattumien summa? Syvästi koskettava mutta myös rohkea ja hulvaton kahden monologioopperan yhteisilta asettaa rinnakkain kohtalokkaana ajanjaksona eläneiden Anne Frankin ja Eva Braunin.

Grigori Fridin käsikirjoittama ja säveltämä Anne Frank esittelee koskettavasti aikuistumisen kynnyksellä olevan teinitytön ajatusmaailmaa, unelmia ja tulevaisuuden toiveita. Samaan aikaan tietoisuuteen hiipii kauhistuttava ajatus siitä, että elämä saattaa olla jo ohi, ennen kuin se ehti alkaakaan.

Maritza Núñezin käsikirjoittama ja Pasi Lyytikäisen säveltämä Eva Braun on surrealistinen, jopa groteski, mutta myös koskettava kuvaus siitä, kun vanheneva Eva Braun käy läpi omaa elämäänsä, valintojaan ja tunteitaan. Mikä sai Eva Braunin rakastumaan Adolf Hitleriin? Katuuko Eva Braun elämänsä aikana tehtyjä valintojaan ja unohdettuja haaveitaan?

Solistit: Anni Niemelä (Anne Frank) & Reetta Ristimäki (Eva Braun), näyttelijä: Tero Jartti (aviomies), kapellimestari: James Kahane, 9-jäseninen orkesteri, ohjaus: Ville Saukkonen, lavastus- ja pukusuunnittelu: Reeta Tuoresmäki, valo- ja videosuunnittelu: Pietu Pietiäinen, tuotanto: Greta Tuotanto

To 17.8. klo 19 | La 19.8. klo 19 | Kesto 2 h 15 min, sisältäen väliajan | Esityskieli saksa, tekstitys: suomeksi, englanniksi

Ikäsuositus: 12+ | Liput 45 / 40 / 35 €

6
MUSIIKKI

DET HÄR ÄR ÖGONBLICKET

Yhdessä suomenruotsalaisen kirjailijan Heidi von Wrightin kanssa norjalainen säveltäjä Tze Yeung Ho loi Det här är ögonblicket -oopperan kahdelle äänelle ja kahdelle harmonikalle kolmessa lyhyessä näytöksessä pohtien kuoleman käsitettä oopperalavalla. Kahden hahmon runollinen lempeiden sanojen vaihto näyttämöllä herättää kysymyksen: Mikä heidän suhteensa on? Keitä he ovat ja mitä he edustavat näinä viimeisinä ohikiitävinä elämän hetkinä? Huomaammeko me, jotka kuuntelemme lavan ulkopuolella, ajattelevamme samoja pelkoja, eroavia sanoja ja epämääräisiä muistoja ottamassa viimeistä henkeään?

Boutique-oopperan välissä on suomalaisen säveltäjän Dante Thelestamin kirjoittama lyhyt intermezzo harmonikkaduolle.

Libretisti: Heidi von Wright

Säveltäjät: Tze Yeung Ho, Dante Thelestam

Pukusuunnittelija: Suvi Kajas

Harmonikkaduo: Sini Ström, Sonja Vertainen

Solistit: Linnéa Sundfær Casserly & Johanna Maria Nylund

Tuotanto: Työryhmä

Pe 18.8. klo 19 | La 19.8 klo 16 | Kesto noin 45 minuuttia, ei väliaikaa | Esityskieli ruotsi, tekstitys ruotsiksi

Ikäsuositus: 12+ | Liput 34 / 29 / 25 €

7
MUSIIKKI

KEINULAUTA!

-lastenooppera

Anna Noran säveltämä viides lastenooppera pohjautuu Timo Parvelan ihastuttavaan Keinulauta-kirjaan. Pii etsii kaveria keinulaudan toiseen päähän. Kun ketään ei näy, hän käy kysymässä kuuta keinuseurakseen. Mutta kuu keinuu jo auringon kanssa taivaalla. Kiireinen Honkkeli ei siivoukseltaan ehdi Piin kanssa keinumaan ja rauhallinen Kalakki ihailee mieluummin lintujen lentoa. Edes vauhdikkaasta Unni-kuorosta ei löydy Piille leikkiseuraa. Lopulta Pii törmää typerästi käyttäytyvään kaveriin. Nahistelu muuttuu lopulta uteliaisuudeksi ja siitä alkaa Piin ja Argonin kuoppainen tie ystävyyteen. Koskaan ei voi tietää mitä seuraava seikkailu tuo tullessaan ja mistä löytää keinulaudan toiseen päähän ystävän!

Ohjaus: Juulia Tapola

Visualisointi: Pia Lasonen

Valosuunnittelu: Helena Roivainen

Koreografia: Jenni Karjalainen

Rooleissa: Anna Ginström, Jouni

Bäckström, Helmi Hyvärinen/Vilma

Hyvärinen sekä lapsikuoro

Tuotanto: KLAPS klassista lapsille ry

La 19.8. klo 13 | Su 20.8. klo 13 | Kesto 45 min, ei väliaikaa | Esityskieli suomi | Ikäsuositus 4+

Liput 26 / 12 / 60 € perhelippu

8
MUSIIKKI
“Keinuminen ei onnistu, jos toisessa päässä ei istu kukaan.”

24 TUNTIA 48 MINUUTISSA

Musiikillinen hurlumhei 24 hervottomassa hetkessä

Maija-Leena Remeksen ja Charlie Morrow'n koomisessa kamarioopperassa pistäydytään muistoihin juhannuksen jälkeisessä arkipäivässä ja -yössä. Tarinaa kuljettavat sopraanot, soittajat ja vuorokautta rytmittävät äänitykset itäsuomalaisesta kesästä. Rytmiset tikutukset ja tikitykset sävyttävät kaikkia 24 tuntia vaihtuvin tempoin. Kellonsoittaja yllättää kaikki kun tunti vaihtuu. Sukulaisnaiset Alma ja Berta juoruilevat ja toisinaan puhuvat melkein asiaa. Ainakin yrittävät. He ovat viettäneet kesiä samassa paikassa jonne ovat tulleet käymään. Menneen äänet ja kuvat sekoittuvat nykyhetkeen.

Esiintyjät: Anu Hostikka, laulu

Reetta Ristimäki, laulu

Jan Noponen, Foley-taiteilija, lyömäsoittimet

Vesa Vierikko, kellonsoittaja

Reeta Maalismaa, viulu

Martta Wahlberg, alttoviulu

Ville Hiilivirta, käyrätorvi

Ari-Pekka Kulmala, tuuba

Otso Pakarinen, kitara ja äänimaisemat

MorrowSound 3D, ääni

Libretto: Maija-Leena Remes, Sävellys: Charlie Morrow

Tuotanto: Greta Tuotanto ja MorrowSound

Su 20.8. klo 16 | Kesto 1 h 15 min, sisältäen väliajan | Esityskieli suomi, tekstitys suomeksi, englanniksi | Kaikenikäisille

Liput 34 / 29 / 25 €

9
MUSIIKKI

ORLANDO

Kamariooppera Orlando pohjautuu Virginia Woolfin elokuvanakin kulttimaineen saaneeseen romaaniin. Woolfin sanotaan kirjoittaneen tämän satiirisen teoksensa oman melankoliansa pitämiseksi loitolla - to keep me from drowning in “a great sea of melancholy”.

Johanna Almarkin säveltämä musiikki liikkuu ajassa ja tyyleissä iättömän Orlandon matkassa 1500-luvun aatelisnuorukaisesta, säveltäjäksi haaveilevasta, 1900-luvun aikuiseksi naiseksi [sic!], joka menestyy säveltäjänä.

Libreton englanninkielisen ytimen on luonut Nely Keinänen. Librettoa on muokannut säveltäjä yhteistyössä Heta Heiskasen kanssa, joka on myös kirjoittanut suomenkieliset laulutekstit. Ruotsinkieliset laulutekstit ovat kirjailija Margareta Nordströmin Orlando-käännöksestä. Teos saa Manner-Suomen ensiesityksensä Helsingin oopperakesä -festivaalilla elokuussa 2023.

Ohjaus: Kaisa Torkkel, visuaalinen suunnittelu: Kimmo Karjunen, puvut: Riku Tiedemann, rooleissa: Johanna Almark, sopraano ja seitsemän soittajan Hearts of Oak- kamariyhtye

To 24.8 klo 19 | Su 27.8 klo 14 | Kesto noin 1 h, ei väliaikaa | Esityskielet englanti, suomi ja ruotsi, tekstitys suomeksi | Kaikenikäisille

Liput 34 / 29 / 25 €

10
MUSIIKKI

G. Bizet

CARMEN SUVIYÖSSÄ

Carmen suviyössä sijoittuu kesään 1979 miesten hallitsemassa Kekkoslovakiassa, jossa juhannuskokot palavat ja kasettisoittimet huudattavat punkia tai rock-abillyä ja Village People laulaa Nuorten miesten kristillisestä yhdistyksestä. Riehakas Carmen, korpraali Joose ja rock-a-billy -tähti Esko Millo tempautuvat intohimojen ja mustasukkaisuuden pyörteeseen, läpi suviöiden Kultakiven juhannusjuhlilta aina ratkaisun hetkeen Kotkan Meripäiville.

Carmenin usko ihmisen vapauteen ja itsemääräämisoikeuteen on luja ja polttava, niin kuin kaikkien jalat rakoille saava kuuma moottoritie. Musiikiltaan teos on täysin uskollinen Georges Bizet'n alkuperäiselle sävellykselle.

Ohjaaja: Juha Pikkarainen,

Apulaisohjaaja: Jussi Lankoski

Musiikinjohto ja piano: Tiina Laitila, Valosuunnittelu: Mirkka Saari

Puvut, lavasteet: Työryhmä,

Tuotanto: Oopperayhdistys Operaatio! ry

Rooleissa: Mari Hautaniemi (mezzosopraano), Emmi Kaijansinkko (sopraano)

Viivi Tulkki (sopraano), Pirjo Leppänen (sopraano)

Antti Tolvanen (tenori), Antti Pakkanen (baritoni)

Matias Haakana (tenori), Vikke Häkkinen (baritoni)

Vikke Häkkinen (baritoni), Aapo Kilpelä (basso)

Pe 25.8. klo 19 | La 26.8. klo 19 | Kesto 2 h 45 min, sisältäen väliajan

Esityskieli suomi, ranska, tekstitys suomeksi, ruotsiksi, textning även på svenska. | Ikäsuositus: 12+ | Liput 42 / 37 / 32 €

11
MUSIIKKI

S. Lindgren

IN TRANSIT

In transit handlar om människor i rörelse. Det är en berättelse om hur det är att ständigt vara en främling, var man än är, men också om att vara hemma överallt. Framför allt är det en berättelse om begär och om att låta sig ledas av lusten. Operan är baserad på Hannele Mikaela Taivassalos roman och får sin urpremiär som en del av Helsingfors festspels vänfestival Helsingin oopperakesä i september 2023. En nordisk samproduktion i samarbete med Avanti!

Mikaela Taivassalon romaaniin perustuva ooppera saa ensi-iltansa osana Helsingin Juhlaviikkojen ystäväfestivaalia Helsingin oopperakesää. Teos on pohjoismainen yhteistuotanto. Yhteistyössä on mukana Avanti!

Solister: Johan Wållberg, baryton (Sem), Monica Groop, alt (Vera), Alexandra Büchel, sopran (Galadriel), Niklas Spångberg, bas (Herr A. Bergman), Teppo Lampela, counter tenor (Den Blonde), Ville Salonen, tenor (George Gordon Junior), Christin Högnabba, sopran (Hustrun/Sinikka/Väninnan), orkester: Avanti!, libretto: Christin Högnabba, dramaturg: Gunilla Hemming, tonsättare: Stefan Lindgren, regissör: Märit Bergvall, scenograf/kostymdesign: Maria Antman, dirigent: Jonas Rannila, producenter: Ville Salonen, Opera BOX & Christin Högnabba, KammarOperaKompaniet

12 To 31.8. klo 19 | La 2.9. klo 14 | Su 3.9. klo 16 | Kesto noin 2 h 30 min, sisältäen väliajan Esityskieli ruotsi, tekstitys suomeksi | Ikäsuositus 7+ | Liput 58 / 55 / 38 €
MUSIIKKI

LAURA MADDALENA NOITANAISIA

Musiikkidraama näyttelevälle cembalistille kertoo kahden 1600- ja 1700-luvulla eläneen venetsialaisen orpokodin tytön tarinan. Teos yhdistää historiaa ja fiktiota, venetsialaista cembalomusiikkia sekä Eero Hämeenniemen uusia sävellyksiä ja hänen tekstiään. Teos purkaa myös musiikkimaailman miehistä kaanonia ja neromyyttiä sekä tarkastelee naismuusikoiden ja -säveltäjien näkymättömyyttä.

NoitaNaisia on räväkkä, hauska ja koskettava kahden naisen musikaaliooppera. Musiikki on tarttuvaa ja puhuttelevaa. Tarina kuljettaa katsojan tuokiokuvien kautta rohkeasti ja humoristisesti erilaisiin naisen elämään liittyviin teemoihin. Kahden naisen nykyelämän rinnalla kulkee myytti noitanaisista, joilla on yhdeksän elämää. Luvassa on puolitoista tuntia elämyksiä hienon musikaalin ja nasevan dialogin parissa.

Näyttämöllä: Elina Mustonen, cembalisti ja näyttelijä, musiikki ja teksti: Eero Hämeenniemi, ohjaus: Johanna Freundlich, visualisointi: Nina Mansikka

La 26.8. klo 14 | Kesto 1 h 10 min, ei väliaikaa

Esityskieli suomi | Kaikenikäisille | Liput 34 / 29 / 25 €

Rooleissa: Emilia Vesalainen-Pellas & Anne Korpelainen, muusikot: Esa Ylönen, Wiljami Salminen, Annu Laine, sävellys: Danny Ashkenasi, Libretto: Peter Lund, ohjaus ja suomennos: Anu Hälvä

Pe 1.9. klo 19 | Kesto noin 1 h 45 min, sisältäen väliajan

Esityskieli suomi | Ikäsuositus: 12+ | Liput: 34 / 29 / 25 €

13
MUSIIKKI MUSIIKKI

OTTONE IN VILLA

Suuren barokkisäveltäjän ensimmäinen ooppera ja ensimmäinen kokonainen oopperaesitys Suomessa. Yhteistyössä Helsingin barokkiorkesterin kanssa.

Tarinan juoni on suhteellisen suoraviivainen: Cleonillaa rakastavat herkkäuskoinen Rooman keisari Ottone ja Caio, mutta Cleonilla on rakastunut Ostilioon, joka on todellisuudessa Tullia, Caion hylätty rakastajatar pukeutuneena mieheksi. Viides hahmo on Decio, keisarin neuvonantaja, joka käyttää kaiken aikansa antamalla Ottonelle hyviä neuvoja, jotka hän jättää huomiotta. Tavanomaisten väärinkäsitysten ja kauhujen sarjan jälkeen Tullio paljastaa itsensä, Ottone käskee katuvan Caion naimisiin ja kaksimielinen Cleonilla jää ilmeisesti jatkamaan Ottonen viettelyä. Tapahtumat on siirretty Donald Trumpin toiselle valtakaudelle Valkoiseen taloon.

Ohjaus: Ville Saukkonen, kapellimestari: Aapo Häkkinen,

lavastus: Reeta Tuoresmäki,

puvustus: Joona Huotari,

rooleissa: Maiju Vaahtoluoto, Tuuli Lindeberg, Marika Hölttä, Juho Punkeri ja Hanna Rantala.

Pe 22.9. klo 19 | La 23.9. klo 14 | Su 24.9. klo 16 | Kesto 2 h 30 min, sisältäen väliajan | Esityskieli italia, tekstitys suomeksi

Liput 58 / 55 / 38 €

14
Antonio Vivaldi
MUSIIKKI

European Theatre Collective SUOMEN MESTARI

Suomen mestari on musiikillinen, absurdi komedia, joka perustuu suomen kielen oppikirjoihin aikuiskoulutuksessa sekä suomen kielen opiskelijoiden että opettajien haastatteluihin. Teos lainaa inspiraatiota Eugene Ionescon näytelmästä Kalju laulajatar ja käyttää hyväkseen opetusmateriaaleista tuttuja suomalaisia pop-kappaleita sekä Suomen mestari -oppikirjan päähenkilöitä. Oppikirjoissa hahmot esitellään toisaalta maahanmuuttajataustaisina, työttöminä työnhakijoina sekä kotiäiteinä, toisaalta paikallisina arkkitehteina, pankkiireina ja muina mestareina.

Suomen mestarin tavoitteena on tuoda esiin ja kyseenalaistaa juuri nämä sosiaalista narratiivia vääristelevät maahanmuuttajastereotypiat, sekä edistää aitoa kulttuurien välistä vuoropuhelua johtaen parempaan yhteiselon mahdollisuuteen enemmistön ja vähemmistöjen välillä - niiden, jotka todellisuudessa ovat todennäköisesti mestareita millä tahansa suomalaisen yhteiskunnan kentällä.

Ohjaus ja käsikirjoitus: David Kozma, valot: Pietu Pietiäinen,

äänet: Saku Kämäräinen,

rooleissa: Johanna Kuuva, Yuko Takeda, Timo Teern, Mad Ice, Ndjara dance group

15
Ti
Ma
Kesto
Ma 25.9. klo 19 |
26.9. klo 19 |
23.10. klo 19 |
1 h 40 min, ei väliaikaa
Liput 36 / 28/ 16 €
KOMEDIA

Last concert

MUSKA 70V

Krokotiilirock soi aina vaan…

Ensikosketuksen rockmusiikkiin Muska sai kymmenvuotiaana Eirassa, Huvilakadulla, jossa hän velipoikien Sammyn ja Kirkan kanssa kuunteli baarista kantautuvaa outoa musaa - Elvistä, Little Richardia jne. Muskan aloittaessa laulajanuransa vuonna 1969, hän oli ainoa suomalainen naispuolinen rocklaulaja.

Ohjelmistossa on ollut mm. Janis Joplinia, Tina Turneria ynnä muita. Syksyllä 2019 Muska on the road 50 vuotta -konsertti tarjosi unohtumattomia hittejä eri vuosikymmeniltä säkenöivän rocklaulajan tulkitsemana. Tule kokemaan nostalginen ilta upean rokkimimmin kanssa vielä kerran. Mukana 6-henkinen Hot Dogs -yhtye.

Su 8.10. klo 16 | Kesto noin 2 h, sisältäen väliajan

Liput 35 €

PEPE WILLBERG

Konsertissa kuullaan kauniita balladeja, serenadeja ja tunnetuimpia tenoriaarioita. Pepeä säestää huippumuusikoista koottu klassinen kvintetti.

Pepe Willberg tunnetaan upeana laulajana ja tulkitsijana. Hän on esiintynyt jo seitsemällä vuosikymmenellä ja hänen äänensä on edelleen ainutlaatuinen. Nostetta uralle on tuonut kultaa myynyt Pepe & Saimaa-albumi, joka sai positiivista huomiota Lontoossa saakka. Willbergin tulkintaa on voitu ihailla vuosienvarrella monissa Tv:n musiikkiohjelmissa sekä huikeilla konserttikiertueilla, joista on tullut ylistävää palautetta.

Ti 3.10. klo 19 | Kesto noin 2 h, sisältäen väliajan

Liput 53 €

16
MUSIIKKI MUSIIKKI

EDU KETTUNEN

City By The Sea

Edu Kettusen 17. albumi City By The Sea on hänen uransa ensimmäinen englanninkielinen albumi, ja se julkaistaan keväällä 2023.

Kiertueen konserteissa kuullaan siis englanninkielisiä uusia Edun kappaleita, mutta myös toki suomenkielisiä klassikoita uran varrelta.

Edu Kettunen - laulu, kitara

Mika Kuokkanen - kitara, taustalaulu

Konsertin järjestäjä: Central Line Entertainment

Sonja Lumme &

JASO BIG BAND

Onnelliset kasvot -konsertti

JASO Big Bandin tyylikäs swing raikuu bändin juhlistaessa 45- vuotista toimintaansa Ari Jokelaisen johdolla. Solistinamme on vokalismin moniosaaja Sonja Lumme. Swing-klassikko Big swing face versioitiin suomeksi nimellä Onnelliset kasvot. Se komeili myös JASOn tallentaman ja Sonjan solistoiman CD:n kannsssa. Sonja kuuluu viihdetaivaamme monipuolisimpiin taitajiin halliten esitystyylit räväkästä menosta herkkiin balla-deihin. Luvassa on suuria bb-tunteita ja vokaalimusiikin juhlaa. Ja iso orkesteri soi niin kuin se vainkomeimmillaan voi soida.

Jaso Big Band, kapellimestarina Ari Jokelainen, solistina Sonja Lumme

Ti 10.10. klo 19 | Kesto noin 2 h, sisältäen väliajan

Liput 32 / 30 €

Su 15.10. klo 16 | Kesto noin 1 h 45 min, sisältäen väliajan

Liput 35 / 25 €

17
MUSIIKKI MUSIIKKI

JAAKKO SAARILUOMA

-stand up ilta

Jaakko Saariluoma on valmis valloittamaan lavat ympäri Suomen pandemian takia esittämättä jääneellä uudella stand up -soolollaan!

Komiikan suurmestarin kiertueet ovat olleet yleisömenestyksiä ja tälläkin kertaa luvassa on armottoman hauskaa huumoria stadista landelle. Edellisestä kiertueesta on kulunut kahdeksan vuotta, joten juttua piisaa: vajaan kaksituntisen aikana kuulet miten maailma makaa ja mitä kaikkea tällä välin on tapahtunut.

MIKA EIRTOVAARA Elossa

Mika Eirtovaara on kuulunut jo yli 20-vuotta suomalaisen stand up-komiikan kivijalkoihin. Mika peilaa lavalla omaa elämäänsä ja maailmaa, joita hän katsoo itsepintaisesti komedialasiensa läpi.

Eirtovaara kuvailee itse komiikkaansa vääristyneeksi tragediaksi. Täyspitkässä esityksessään Mika tuo lavalle kaiken kokemuksensa, taitonsa ja intohimonsa - ainoastaan yleisö on turvassa.

Pe 20.10. klo 19 | Kesto noin 1 h 45 min, sisältäen väliajan

Liput 33,50 / 29,50 / 28,50 €

To 7.12. klo 19 | Kesto noin 1 h 45 min, sisältäen väliajan

Liput 35 / 32 €

18
KOMEDIA KOMEDIA

SHOWHAT 25 V.

Turbojuhlashow

- Kovimmat hitit!

Feat. StepUp Dancers

Nyt jyrähtää! 25-vuotista taivaltaan viihteen tähtitaivaalla juhliva ShoWhat tuo syksyllä 2023 Aleksanterin teatteriin säkenöivän turbojuhlashow’nsa, jollaista ei ole ennen nähty.

Suomen drag-viihteen kuninkaalliset, Osku Heiskanen ja Jarkko Valtee, lupaavat tarjoilla illan täydeltä tähtisadetta, kun lavalle nousevat niin heidän legendaarisimmat hahmonsa, kuin uudet, yllättävät ja valloittavat tuttavuudet.

Juhlavuoden kunniaksi paluun estradille tekevät myös ShoWhatin omat, karismaattiset ja timantinkovat tanssijat, Antton Laine, Jari Peltola, Lasse Muuronen ja Pasi Mäkelä.

Unohda arjen harmaus ja talven pimeys, anna itsellesi lupa nauttia ja säihkyä, ja tule kimaltamaan kilpaa ShoWhatin kanssa!

Esitykset 1.–18.11. | Kesto 2 h, sisältäen väliajan | Suositellaan yli 12-vuotiaille | www.showhat.fi

Liput 49 / 44 / 39 €

huom! tiedustele myös show & dinner -paketteja!

19
MUSIIKKI

Balletto di Milano

ROMEO JA JULIA

Balletto di Milano tuo Aleksanterin teatterin lavalle maailman tunnetuimman rakkaustarinan. Teos on uskollinen William Shakespearen tragedialle kahdesta rakastavaisesta, Romeo Montaguesta ja Julia Capuletista, joiden suvut olivat olleet riidoissa niin kauan kuin voitiin muistaa.

Kullan ja hopean sinfonia säkenöi kahden kilpailevan perheen kauniissa puvussa. Capuletin kulta loistaa juhlissa, joissa kaksi nuorta rakastavaista tapaa ensimmäisen kerran. Unelmien pari tapaa myös Julian talon kuuluisan parvekkeen alla. Esityksessä on rikas koreografia ja erittäin kaunis pas de deux. Klassinen virtuositeetti sekoittuu harmonisesti modernin tanssin ilmaisuihin paljastaen tekniikan poikkeuksellisen hallinnan.

Musiikki: Pjotr Tšaikovski

Koreografia ja puvut: Federico Veratti

Lavastus: Marco Pesta

Tanssijat: Balletto di Milanon tanssijoita

Ti 24.10. klo 19 | Kesto noin 1h 50 min, sisältäen väliajan

Liput 48 / 42 / 39 €

20
TANSSI

Lauluja rakkaudesta, kaipuusta, ystävyydestä, yksinäisyydestä, kuolemasta, elämästä, meistä itsestämme.

Mukana on mm. Astor Piazzollan, Kurt Weillin, Jorma Panulan ja monien muiden sävellyksiä.

Balada para mi muerte, Olen mikä olen, Tango notturno, La cumparsita, Oblivion, Rakkauden jälkeen...

Valmistaudu intensiiviseen elämykseen! Lavalla karismaattinen

Jorma Uotinen sekä muusikot Petri Ikkelä: harmonikka ja bandoneon, Ilkka Joronen: piano, Helena Plathan: sello

20 vuotta fysioterapiaa – on aika juhlia!

Taiteiden Talosta tiensä aloittanut, tanssijoiden ja esiintyvien taiteilijoiden suosiota nauttiva fysioterapialaitos Art Fysio Oy juhlistaa 20-vuotista taivaltaan huikealla gaalalla täynnä elämyksiä.

Aleksanterin teatterin lava täyttyy Suomen eturivin taiteilijoista. Lavalla nähdään mm. Seela Sella, Minna Tervamäki, Compañia Kaari & Roni Martin, Atte Kilpinen, Martti Suosalo, Iiro Rantala, Samuli

Edelmann, Kinetic Orchestra, Hanna Karttunen, Carl Knif Company, Ramona Panula, Jon Unnerus, Kansallisbaletin tanssijat. Iltaan mahtuu myös yllätyksiä ja huumoria. Tätä juhlaa et halua jättää väliin!

Gaalan juontavat Art Fysion perustaja, fysioterapeutti Jarmo Ahonen ja tanssija-koreografi Minna Tervamäki.

Ti 7.11. klo 19 | Konsertin kesto 2h 10min, sisältäen väliajan

Liput 39 € Su 5.11. klo 17 | Kesto noin 2h 45 min, sisältäen väliajan

Liput 55 / 45 €

21
Jorma Uotinen ja Trio Avec TANGO
ART GAALA 20 V.
MUSIIKKI TANSSI

TATU JA PATU, ELÄMÄ JA TEOT

Lavalle saapuvat Nouhau-säätiön Noubel-mitalipalkitut tutkijat Tatu ja Patu. Kuinka heistä tuli keppi-ihmisharrastajia ja kuinka vaikea oli Tatun ja Patun teini-ikä? Millainen on Outola - ihanuuksien ihmemaa – heidän itsensä kertomana ja muiden kuvittelemana? Myös Tatun ja Patun lapsuudesta kerrotaan totuuksia ihmisjärjelle käsittämättömin keinoin.

Tatu ja Patu, elämä ja teot on pullollaan hauskoja hetkiä, outoja asioita, riemukasta musiikkia ja ennennäkemättömiä paljastuksia. Linnateatterin näytelmä on syväluotaus ja pintaraapaisu Outolan tunnetuimpien veljesten elämään. Sen tiedot perustuvat haastatteluihin ja saatavilla olleeseen arkistomateriaaliin. Kaikkien asioiden todenperäisyyttä ei kuitenkaan ole kyetty täysin varmistamaan. Esitys sisältää myös outoja aakkosia.

Alkuperäisteos: Aino Havukainen ja Sami Toivonen, ohjaus ja dramaturgia: Sami Rannila, näyttelijät: Nestori Kyyrä, Kalle Tulander, musiikki: Kari Mäkiranta

Su 22.10. klo 14 & 16 | Kesto noin 40 min, ei väliaikaa | Sopii katsottavaksi n. 3-vuotiaasta eteenpäin.

Liput 20 / 14 €

22
KOKO PERHEELLE

FRANKENSTEIN

Hulvattoman tieteellinen ja hirviömäisen hauska!

Frankenstein on musikaalinen komedia, jossa leikitellään jännityksen elementeillä. Tiedettä, discomusiikkia ja hurjaa meininkiä sisältävä esitys alakouluikäisille ja heidän perheilleen.

"Mä rakastin sitä!" – Juni 7v.

Käsikirjoitus, ohjaus, näyttämöllä:

Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama

Valo- ja äänisuunnittelu: Jere Kolehmainen

Perustuu Mary Shelleyn alkuperäisideaan

Su 29.10. klo 12 | Kesto noin 1 h | Ikäsuositus: 6–100

Liput 22 / 15 € | Saatavilla myös perhelippu

KEISARIN UUDET VAATTEET

Nykyteatteria lapsille!

H.C.Andersenin aina ajankohtaiseen klassikkosatuun punotaan musiikkia Aviciista Abbaan. Näyttelijät hyppäävät roolista toiseen ja huomioivat kaikenikäiset katsojat.

”Viis kautta viis!” – katsoja, 7v.

Rooleissa: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama

Valosuunnittelu ja tekniikka: Jere Kolehmainen

Su 3.12. klo 12 | Kesto noin 1 h | Ikäsuositus: 6–100

Liput 22 / 15 €

23
Red Nose Company Red Nose Company
KOKO PERHEELLE KOKO PERHEELLE

Tuomas Kantelinen PUKIT PULASSA

Joulu on bling!

Nuori Viola on palaamassa ulkomailta kotiin joulunviettoon, kun hänet temmataan kolmen joulupukin aiheuttamaan kaaokseen lentokentällä. Onnistuuko Viola purkamaan taian ja pelastamaan joulun? Tuomas Kantelisen satumainen musiikki luo lumoavan tunnelman vauhdikkaaseen koko perheen jouluseikkailuun. Esitys ammentaa innoituksensa Pähkinänsärkijän, Harry Pottereiden ja Hannun ja Kertun maailmasta.

Libretto: V-P Hänninen & Edu Kettunen, ohjaus: Ville Saukkonen, kapellimestari: Jonas Rannila, lavastus: Sampo Pyhälä, pukusuunnittelu: Teemu Muurimäki, koreografia: Osku Heiskanen

10 solistia, kuoro ja tanssiensemble, Orkesterina: Vantaan Viihdeorkesteri

15.12.–6.1. | Kesto 2 h, esityskieli suomi, suositusikä yli 4 vuotiaille

Liput 58 / 55 / 38 / 35 € | Saatavilla myös perhelippu

24
KOKO PERHEELLE

OHJELMISTOSSA MYÖS

NääsPeksi

Speksi on interaktiivisen opiskelijateatterin muoto, jolle on tyypillistä runsaat musiikki- ja tanssinumerot sekä ajankohtaisiin asioihin ja tunnettuihin tarinoihin pohjautuva opiskelijahuumori.

Ihan tavallisesta parodiasta ei kuitenkaan ole kyse, sillä speksistä speksin tekee

”Omstart!”: yleisö voi koska tahansa keskeyttää show’n ja pyytää näyttelijöitä esittämään edelliset repliikit uudelleen ja ehkä tampereen murteella..

Ma 13.11. klo 19

Attitude Helsingin oppilasnäytös

Attitude Helsinki on vuoden 2019 lopulla perustettu tanssikoulu, joka tarjoaa laadukasta ja henkilökohtaista tanssinopetusta.

Ti 14.11. klo 19

Joulun tähdet – juhlakonsertti yksinäisyyttä vastaan

Joulun tähdet –juhlakonsertti yksinäisyyttä vastaan tarjoaa upeita musiikkielämyksiä tähtiartistien tulkitsemana kapellimestari Leri Leskisen johdolla. Lipputuotot ohjataan 140 vuotta täyttävän HelsinkiMission yksinäisyyden vastaiseen työhön.

Konsertti televisioidaan ja se esitetään jouluna Nelosella.

Ti 21.11. klo 19

25

LIPUNMYYNTI

Lipunmyynti puh. (09) 676 980.

ma-pe 12 - 18 & la-su 12 - 17.

Katso poikkeusaukioloajat osoitteesta: www.aleksanterinteatteri.fi/liput

Bulevardi 23–27, 00180 Helsinki. Sisäänkäynti Bulevardin puolelta.

Ovilipunmyynti (sisäänkäynti

Albertinkadun puolelta) on auki aina tuntia ennen esitystä. Saavuthan esityksiin hyvissä ajoin.

HYVÄ TIETÄÄ

Maksuvälineet

Molemmissa myyntipisteissä sekä narikoissa käyvät käteinen, pankkikortti, Visa, Visa Electron sekä Master Card.

Arvosetelit & mobiilimaksu

Otamme vastaan yleisimpien toimijoiden seteleitä ja mobiilimaksuja. Lisätietoa: aleksanterinteatteri.fi/liput

Lahjakortti

Lahjakortin summan voit määritellä itse. Tiedustele korttia lipunmyynnistämme puhelimitse puh. (09) 676 980 tai käymällä paikan päällä.

Lippu.fin lipunmyynti

Lippuja saat myös Lippu.fin toimipaikoista kautta maan. Puhelinpalveluun voit soittaa ma-la 9-21 ja su 10-18, puh. 0600 900 900 (2 €/alk.min+ mpm/pvm). Lippu.fin verkkokauppa www.lippu.fi.

KULKUYHTEYDET

Bulevardi 23–27, 00180 Helsinki. Raitiovaunut 6 sekä 1 ja 3. Bussit 20, 30 sekä 22.

PYSÄKÖINTI

Teatterin piha-alueella on maksullisia pysäköintipaikkoja.

Lisää pysäköintipaikkoja myös Bulevardin varrella sekä Hietalahden torilla.

RAVINTOLAPALVELUT JA VÄLIAIKAMYYNTI

Ennakkotilaukset väliajalle sekä muut tiedustelut ja Tsaarin sviitin varaus: puh. 0400 152 393, ravintola@aleksanterinteatteri.fi www.aleksanterinteatteri.fi/ravintola

TEATTERIN

TILAVUOKRAUS

Teatterisali: simo.jokinen@aleksanterinteatteri.fi

Vaatesäilytysmaksu 2,50 €. Voit maksaa

naulakkomaksun myös matkapuhelimellasi. Soita numeroon 0606-0563010

Puhelun hinta 3,58 € + mpm. Saat kuitin tekstiviestillä. Näytä viesti vaatesäilytyksessä.

Lippu.fin verkkokauppatilauksiin lisätään tilausmaksu 1,50 € Digitaalisten pdf- ja mobiililipputoimitusten toimitusmaksu on asiakkaalle ilmainen. Tilaus-, toimitus-, palvelu- ja maksutapamaksuja ei palauteta lipunostajalle, vaikka tapahtuma peruuntuisi.

Lämpiö, kuvaukset: anni.widing@aleksanterinteatteri.fi

Salakapakka: salakapakka@aleksanterinteatteri.fi

HARJOITUSSALIVUOKRAUS

tilavuokraus@aleksanterinteatteri.fi, puh. 050 434 9044 (ma-pe 15-21)

seminaarit, häät ja

BULEVARDI BULEVARDI YRMANNERHEIMINTIEPOHJOISESPLANADI JÖNKATU ALBERTINKATU FREDRIKINKATU ANNANKATUUUDENMAANKATU KALEVANKATU LÖNNROTINKATU ETELÄ-ESPLANADI MA M NNERHEIMINNTIE PO P HJOISE S SPLAANA N DI JÖNKKATU LÖNNROTINKATU ETELÄ-ESPLANADI
aleksanterinteatteri @aleksanterinteatteri @aleksanterintea juhlat,
tapahtumatyritysjärjestämeilläne 27
Muista myöslahjakortit!

Alexander Theatre - in the heart of Helsinki and in Helsinki’s heart.

We are proud that Alexander Theatre is - and has been - a centre of Helsinki’s cultural life for already 143 years!

MUSICALS, OPERA AND CONCERTS

August 17 - 19, Anne F & Eva B.

Two operas highlighting lives of Anne Frank and Eva Braun during the tragic and fateful period.

September 15 - December 9, Friends.

A new musical parody based on the beloved 90's sitcom. Come to enjoy the laughs and songs with the six friends in their favorite cafe.

August 18 - 19, Det här är ögonblicket. A peace for two voices and two accordions in three short acts, reflecting on the concept of death in opera.

August 19 - 20, Keinulauta. Children's opera based on Timo Parvela’s delightful book.

August 20, 24 hours in 48 minutes. A comic chamber opera about the Midsummer night and day memories.

August 24 & 27, Orlando.

This chamber opera is an adaption of Virginia Woolf's novel. Music is composed by Johanna Almark and Nely Keinänen’s original libretto has been edited by the composer in collaboration with Heta Heiskanen, who also wrote the lyrics in Finnish. The lyrics in Swedish are from the writer Margareta Nordström's translation.

August 25 & 26, Summer Night Carmen

Opera is set in the summer of 1979 in the maledominated Czechoslovakia, where Midsummer bonfires burn and cassette players blare punk or rock-a-billy. In terms of music, the piece is completely faithful to Georges Bizet's original

August 31, September 2, In Transit.

This opera based on Hannele Mikaela Taivassalo's novel, explores themes of being a stranger and belonging.

August 26, Laura Maddalena.

A musical drama for an acting harpsichordist tells the story of two girls from a 17-18th century’s Venetian orphanage.

September 1, NoitaNaisia.

A lively, funny and touching musical opera boldly and humorously exploring various themes related to a woman's life.

September 22 - 24, Ottone in Villa. Antonio Vivaldi’s first opera with the events moved to the times of Donald Trump's second term in the White House.

September 25 - 26, October 23, Suomen mestari, Post Theatre Collective.

An absurd musical comedy based on textbooks and interviews of Finnish language students and teachers.

October 8, Muska 70 Years.

A nostalgic evening with the greatest rocker and Finland's first female rock singer.

October 15, Onnelliset kasvot, Sonja Lumme & Big Band

The band is celebrating its 45 years of activity under the leadership of Ari Jokelainen.

November 1 -18, ShoWhat 25 years - Turbo party show - The biggest hits!

Celebrating 25 years in the starry sky of entertainment, ShoWhat will bring its sparkling turbo party show, the likes of which has never been seen before

November 7, Tango, Jorma Uotinen & Trio Avec. Songs about love, longing, friendship, loneliness, death and life.

December 12 - January 6.

Joulu on Bling, Pukit Pulassa Tuomas Kantelinen's fairy-tale music creates an enchanting atmosphere for the whole family's fast-paced Christmas adventure.

BALLET, CONTEMPORARY DANCE AND OTHER DANCE PERFORMANCES

October 24 Romen & Julia, Baletto de Milano. Ballet, in which classical virtuosity blends harmoniously with modern dance expressions, revealing an exceptional mastery of technique.

OTHER & FAMILY PERFORMANCES

September 30 - November 2,

Countess Amalie’s Drama Tour.

Performance is based on history of Alexander Theatre and life of the spectacular Countess Amalie Adlerberg. Show in English can be booked for a group of 30 people.

October 29, Frankenstein.

A thrilling musical comedy for the whole family by the clown troupe Red Nose Company.

November 5, Art Gala 20 Years.

An evening with Finland's foremost artists: Seela Sella, Minna Tervamäki, Compañia Kaari & Roni Martin, Atte Kilpinen, Martti Suosalo, Iiro Rantala, Samuli Edelmann, Kinetic Orchestra, Hanna Karttunen, Carl Knif Company, Ramona Panula, Jon Unnerus, dancers of the National Ballet.

December 3, The Emperor’s New Clothes

A real feel-good show that brings the masterpieces of rock’n’roll to the stage — this is your chance to see Elvis Presley together with H.C. Andersen!

COMEDIES, STAND UP

Luolamies

Kaikki Ystäväni

Jaakko Saariluoma Stand Up

Mika Eirtovaara - Elossa

Ticket sales & address Aleksanterin teatteri, Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki | +358 (0) 9 676 980 | Check box office working hours from the website Tickets also from lippu.fi | More precise information on ticketsales and schedule you can find on the next pages in the calendar. More information: aleksanterinteatteri.fi, facebook.com/aleksanterinteatteri BRIEFLY IN ENGLISH 28

17.8.

18.8.

19.8.

19.8.

19.8.

20.8.

20.8.

24.8.

25.8.

26.8.

26.8.

27.8.

31.8.

Anne Frank & Eva Braun

Det här är ögonblicket ensi-ilta

Keinulauta! -lastenooppera

Det här är ögonblicket

Anne Frank & Eva Braun

Keinulauta! -lastenooppera

24 tuntia 48 minuutissa

Orlando ensi-ilta

G. Bizet: Carmen Suviyössä

Laura Maddalena

G. Bizet: Carmen Suviyössä

Orlando

S. Lindgren: In transit ensi-ilta

22.9.

23.9.

24.9.

26.9.

28.9.

28.9.

30.9.

30.9.

NoitaNaisia

S. Lindgren: In transit

S. Lindgren: In transit

Kaikki ystäväni

Friends! Musikaaliparodia ensi-ilta

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Kreivitär Amalien kierros

Kaikki ystäväni

Ottone in villa

Ottone in villa

Ottone in villa

Suomen mestari

Suomen mestari

Friends! Musikaaliparodia

Kreivitär Amalien kierros

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Pepe Willberg

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Muska Babitzin

Kreivitär Amalien kierros

Edu Kettunen - City By The Sea

Kaikki ystäväni

Kreivitär Amalien kierros

Kaikki ystäväni

Kaikki ystäväni

Kaikki ystäväni

Kaikki ystäväni

Sonja Lumme & JASO Big Band

Jaakko Saariluoma -stand up ilta

Tatu & Patu

Tatu & Patu

Suomen mestari

Balletto di Milano: Romeo & Julia

Friends! Musikaaliparodia

Kreivitär Amalien kierros

Friends! Musikaaliparodia

Kreivitär Amalien kierros

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

RNC: Frankenstein

Luolamies

Yksityistilaisuus

Yksityistilaisuus

Yksityistilaisuus

Yksityistilaisuus

30
Pe
La
La
La
Su
Su
To
Pe
La
La
Su
To
SYYSKUU Pe
La 2.9. Su
Su 10.9. Pe
La
La
Su
Su
Pe
La
Su
Ma
Ti
To
To
La
La
19:00 19:00 13:00 16:00 19:00 13:00 16:00 19:00 19:00 14:00 19:00 14:00 19:00 19:00 14:00 16:00 16:00 19:00 14:00 18:00 12:00 16:00 19:00 14:00 16:00 19:00 19:00 19:00 16:30 19:00 19:00 14:00 18:00
ELOKUU To
1.9.
3.9.
15.9.
16.9.
16.9.
17.9.
17.9.
25.9.
Ke 27.9.
Pe 29.9.
LOKAKUU Ti 3.10. Ke 4.10. To 5.10. Pe 6.10. La 7.10. La 7.10. Su 8.10. Ma 9.10. Ti 10.10. Ke 11.10. To 12.10. To 12.10. Pe 13.10. La 14.10. La 14.10. Su 15.10. Pe 20.10. Su 22.10. Su 22.10. Ma 23.10. Ti 24.10. Ke 25.10. To 26.10. To 26.10. Pe 27.10. Pe 27.10. La 28.10. La 28.10. Su 29.10. Su 29.10. Ma 30.10. Ma 30.10. Ti 31.10. Ti 31.10. 19:00 19:00 19:00 19:00 14:00 18:00 16:00 18:00 19:00 19:00 16:30 19:00 19:00 14:00 18:00 16:00 19:00 14:00 16:00 19:00 19:00 19:00 16:30 19:00 16:30 19:00 14:00 18:00 12:00 16:00 10:00 13:00 10:00 13:00
KALENTERI

MARRASKUU

ShoWhat 25 v. ensi-ilta

ShoWhat 25 v.

ShoWhat 25 v.

ShoWhat 25 v.

Art Gaala 20 v.

Jorma Uotinen & Trio Avec

Friends! Musikaaliparodia

Kreivitär Amalien kierros

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Luolamies

NääSpeksi

Attitude Helsingin oppilasnäytös

ShoWhat 25 v.

ShoWhat 25 v.

17.11.

ShoWhat 25 v.

ShoWhat 25 v.

Kreivitär Amalien kierros

Kaikki ystäväni

Joulun tähdet – juhlakonsertti yksinäisyyttä vastaan

Friends! Musikaaliparodia

JOULUKUU

Pe 1.12.

La 2.12.

La 2.12.

Su 3.12.

Su 3.12.

Ke 6.12.

To 7.12.

Pe 8.12.

La 9.12.

La 9.12.

Pe 15.12.

La 16.12.

Su 17.12.

Ti 19.12.

Ke 20.12.

To 21.12.

Pe 22.12.

Pe 22.12.

Ti 26.12.

Ti 26.12.

Ke 27.12.

To 28.12.

Pe 29.12.

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Luolamies

Yksityistilaisuus

Mika Eirtovaara

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Pukit pulassa - Joulu on bling! ensi-ilta

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

23.11.

24.11.

25.11.

25.11.

26.11.

26.11.

29.11.

30.11.

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

Kreivitär Amalien kierros

Kaikki ystäväni

Friends! Musikaaliparodia

Friends! Musikaaliparodia

La 30.12.

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

To 4.1. Pe 5.1. Pe 5.1. La 6.1.

La

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

Pukit pulassa - Joulu on bling!

syksy 2023 31
Ke 1.11. To 2.11. Pe 3.11. La 4.11. Su 5.11. Ti 7.11. Ke 8.11. To 9.11. To 9.11. Pe 10.11. La 11.11. La 11.11. Su 12.11. Ma 13.11. Ti 14.11. Ke 15.11. To 16.11. Pe
La
Su
Su
Ti
Ke
To
Pe
La
La
Su
Su
Ke
To
Oikeudet muutoksiin pidätetään. Ajantasainen ohjelma osoitteessa: www.aleksanterinteatteri.fi. Ohjelmistolisäykset ja muutokset todennäköisiä. 19:00 19:00 19:00 19:00 17:00 19:00 19:00 16:30 19:00 19:00 14:00 18:00 16:00 19:00 19:00 19:00 19:00 19:00 19:00 12:00 16:00 19:00 19:00 19:00 19:00 14:00 18:00 12:00 16:00 19:00 19:00
18.11
19.11.
19.11.
21.11.
22.11.
19:00 14:00 18:00 12:00 16:00 19:00 19:00 14:00 18:00 18:00 13:00 16:00 18:00 18:00 18:00 13:00 18:00 13:00 18:00 18:00 18:00 18:00 13:00 18:00 13:00 18:00 18:00 18:00 18:00 13:00 13:00 13:00 18:00
La 30.12. Su 31.12. Su 31.12. Ti 2.1. Ke 3.1.
6.1.
Friends! Musikaaliparodia
RNC: Keisarin uudet vaatteet

nina TaPiO

lari HalME

Aleksanterin teatterissa keväällä 2024!

Esitykset 1.3. alkaen liput myynnissä syksyllä 2023

Kyllä, haluan liittyä Aleksanterin teatterin

kanta-asiakkaaksi!

Kanta-asiakkaana saat ohjelmistolehtemme Aitiopaikan maksutta suoraan kotiisi tai työpaikallesi sekä tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja ulkomaisista vierailuista. Kun ilmoitat sähköpostiosoitteesi, saat viime hetken tarjouksia ja uutisia.

Kanta-asiakkaaksi liityt lähettämällä täytetyn lomakkeen tai lomakkeen tiedot sähköpostitse osoitteeseen myynti@aleksanterinteatteri.fi. Lomakkeen postimaksu on maksettu puolestasi.

Nimi:

Yritys tai yhteisö:

Osoite:

Postinumero ja toimipaikka:

Sähköposti:

Puhelinnumero:

kansainvälinen hittikomedia nyt suomessa!

Vastaanottaja maksaa postimaksun

Bulevardin teatteriyhdistys ry

Tunnus 5015681

00003 VASTAUSLÄHETYS

Michele Riml suomennos ja ohjaus Olka Horila
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.