Page 1

Temps i temps enllà, vora l’onze de novembre, els amos de cavalls, ases i mules clavaven les ferradures del seu bestiar a les portes de les esglésies dedicades a Sant Martí. Uns diuen que se celebrava la festa dels ferradors, altres que era per gratificar la recuperació d’algun animal malalt. Fos com fos, només una de totes les ferradures es convertiria en or i el seu propietari seria distingit amb fortuna, alegria i salut. I si aquesta Festa Major, Sant Martí premiés a tothom amb la seva bonaventura? Sant Martí Festa Major del Morell

8 – 11 nov. 2019


Actes previs

Divendres 8

PintorRock

17 h Ball de Capgrossos Petits

Durant els dies 1, 2, i 3 de novembre tindrà lloc una nova edició del multitudinari Festival de música PintorRock. Esplanada de la Granja dels Frares. Hi haurà servei d’autobusos. Organitza: Festival PintorRock. Més informació a : www.pintorrock.com

Dissabte 2 9−14 h Festa de la rosta

El molí d’oli Mas Montseny compleix el seu 80è aniversari i us convida a degustar una autèntica rosta amb oli de primer raig. Mas Montseny carretera Reus - El Morell km 5,5. Organitza: Mas Montseny.

Anada del Ball de Capgrossos Petits, acompanyats del grup de gralles i timbals “Els Martinets” de l’Escola de Música Municipal del Morell, fins a la Cercavila. Sortida de la Plaça de l’Església.

17.30 h Punt energètic per a la Canalla

Davant de l’Embruix.

18 h Cercavila amb l’Embruix

En acabar, pujada dels Gegants del Morell, Senén i Clariana, acompanyats pels Grallers del Morell. Sortida de davant de l’Embruix.

Tot seguit inici de Festa Major

Ballada del Drac, encesa de la tronada i repic de campanes. Plaça de l’Església.


21 h “S.A.C. (Serveis a la ciutadania) ”

Després de quasi 20 anys interpretant els espectacles de Tricicle amb Clownic, Edu Méndez i Gerard Domènech presenten “S.A.C.”, una selecció dels millors moments de la seva trajectòria. Una absoluta bogeria amb el llenguatge universal del teatre de gest. Preu: 5 € anticipada - 8 € taquilla. Teatre-Auditori.

23.30 h Concert de Sant Martí

Roba Estesa Buhos Dj Ceba Pavelló municipal. Gratuït.

Dissabte 9 10−14 h II Botifarrada de Clàssics

Parc de l’Estació. Organitza: Assoc. Clàssics Morell.

12 h “Fili Busters”

Espectacle de circ a càrrec de de la companyia Mortelo & Manzani per a tots els públics. Plaça Francesc Macià.

13 h És l’hora del vermut!

El Centru celebra el seu últim vermut de Festa Major amb el Dj Ceba i la Dj Tita (c. La Coma) El Fanal. Vermut rumberu (c. Desprats) El Xalet (c. Camí de l’Estació)

18 h Concert amb l’Orquestra Maravella

En acabar el concert hi haurà un petit refrigeri pels assistents a l’espera del ball de festa major. Pavelló municipal. Gratuït.


19 h Correfoc celebració dels 35 anys del Ball de Diables del Morell amb:

Ball de Diables de Vilafranca Colla de Diables Foc i Gresca Antics membres del Ball de Diables del Morell Ball de Diables del Morell Recorregut: Plaça de l’Església, c. Sant Martí, c. Les Creus, Travessera de l’Esplanada, c. Sant Antoni, c. Molí, c. Sant Isidre, c. Montoliu cruïlla amb Rambla Maragall.

20 h Ball de Festa Major

Amb l’Orquestra internacional “Maravella” Pavelló municipal. Gratuït.

0.30 h Concert de nit amb grup “Zapping”

Una de les millors bandes de versions. Amb temes que van dels anys 70 fins l’actualitat. Pavelló municipal. Gratuït.


Diumenge 10 8h Matinades Traguejades

Amb els Grallers del Morell i les Gralles i Timbals de la Colla Gegantera de Vilallonga del Camp. Sortida de davant de l’Embruix. Organitza: Associació Cultural Embruix.

11 h Ofici de Festa Major, i recepció dels Martins i Martines del poble

Missa Cantada per la Coral Guspira. En acabar es cantaran els Goigs de Sant Martí. Església Parroquial de Sant Martí Bisbe.

12 h Seguici popular en honor a Sant Martí

El Sant anirà acompanyat de la Banda de Flautes “Frullato” de l’Escola de Música Municipal del Morell, juntament amb tots els elements festius del Morell. Recorregut: Plaça de la Font, c. Major, c. Molí, c. Les Creus, c. St. Plàcid, c. St. Antoni, c. Molí, c. de Mestres i plaça de la Font.

13 h Ballada amb la Cobla Mitja Lluna Plaça de la Font

13.30 h Vermut de Festa Major Plaça de la Font

19 h Concert de Cant Coral

Amb el Cor La Lira Ampostina d’Amposta, El Cor Audite de Valls i la Coral Guspira del Morell. Teatre-Auditori

20.30 h Ball de Tarda

Amb el duet “Moka”. Gaudeix de les darreres notes musicals de la Festa Major amb un ball de tarda. Sala Gran del Centre de serveis de la gent gran.


Dilluns 11

Altres actes

10−14 / 16−18 h Divertiland de Festa Major

Dimarts 12 19 h “Igualtat i Gènere”

Rocòdrom, tirolina, surf, jocs gegants i tradicionals. Plaça de la Font.

21 h Corbacho 5.0

José Corbacho es passa ara al 5.0. Els mòbils, Internet, les xarxes socials, les aplicacions més estranyes, el Whatsapp, els memes i la bogeria tecnològica que ens envolta, continua donant joc al showman.A Corbacho 5.0 l’humorista barreja tot això amb vivències personals i l’actualitat per crear un espectacle d’humor amb un ritme trepidant. I no us preocupeu, que si no teniu mòbil, ni Whatsapp, ni Twitter, ni Instagram, també us ho passareu la mar de bé. Teatre-Auditori. Preu: 15 € anticipada - 18 € taquilla.

Taller de difusió i sensibilització obert a la població en general sobre aspectes d’Igualtat i de LGTBI. Sala de la Biblioteca. Organitza: Consell Comarcal, Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de gènere.

Divendres 15 21 h La Grada

En el partit més esperat de la temporada, familiars i amigues es reuneixen per donar suport a l’equip de l’institut Maria Aurèlia Capmany. El que no saben és que avui el partit es juga a la grada. Teatre-Auditori. Preu: 3 € anticipada - 5 € taquilla.


Diumenge 24 18 h Bonecos de Santo Aleixo

Els Bonecos estan entre els titelles més antics d’Europa, procedeixen del sud de Portugal, i la seva referència més llunyana data de 1798. No us perdeu aquesta oportunitat de gaudir d’un espectacle únic. Teatre-Auditori. Preu: 5 € anticipada - 8 € taquilla. * Espectacle programat al 15è Festival Guant.

Informació i Preus Entrades anticipades Pack teatre de divendres i dilluns 17 € (només anticipades) *Les entrades del teatre es poden comprar a l’oficina de dilluns a divendres, de 17 a 21 h, fins al dia 7 de novembre, i una hora abans de l’espectacle a la taquilla. Seguretat L’aforament en els concerts i actes que es duran a terme al pavelló municipal estarà limitat a 1300 persones. Els menors de 16 anys podran accedir als concerts sempre que vinguin acompanyats pel pare/mare o tutor legal. Per a més informació o per adquirir els documents necessaris, es pot passar pel Centre Cultural en horari d’oficina.

Espectacles de foc Recomanacions per als participants Portar roba ignífuga o de cotó de màniga llarga. Protegir els ulls i l’oïda. Portar el cap tapat amb barrets de palla o fulars de cotó. Seguir les indicacions de l’organització i del servei d’ordre. Recomanacions per als veïns Retireu tots els vehicles del recorregut i zones limítrofes. Mantingueu portes i finestres tancades, persianes abaixades, aparadors i vidres protegits, tendals recollits i protegits, no tingueu roba estesa o elements similars. Mantingueu el recorregut lliure d’obstacles. Recomanacions per als espectadors Mantingueu una distància prudencial amb els elements de foc. Col·loqueu-vos en zones obertes on sigui més fàcil moure’s. No encengueu foc ni fumeu a prop de les bosses o dels contenidors de material pirotècnic. Seguiu les indicacions de l’organització i del servei d’ordre.

L’organització es reserva el dret de modificació o d’anul·lació dels actes. DL T 1353-2019


L’Ajuntament del Morell agraeix a les entitats col·laboradores, Associació Cultural Embruix, Escola de Música del Morell, Assoc. Cotxes Clàssics, Coral Guspira, Associació Cultural Sardanista del Morell, Brigada de l’Ajuntament, Protecció Civil i, en especial, a la Comissió de Festes per la seva tasca en el desenvolupament de la Festa Major. Més informació al Centre Cultural del Morell. C. La Coma, 2 El Morell - 977 84 21 76

Regidoria de Cultura i Festes

www.elmorell.cat

Profile for Ajuntament del Morell

Programa Sant Martí 2019  

Programa Sant Martí 2019