Page 1

‘18

serveis

urbanisme

medi ambient

educació

cultura

BUTLLETÍ MUNICIPAL DE L’ESTANY


bme

CONTINGUTS

03 Salutacions 06 Cultura i turisme 12 Educació 06

14 Joventut 16 Economia 19 Esports 20 Salut pública i medi ambient 12

22 Urbanisme

14

26 Comunicació, administració electrònica i transparència. 28 Serveis 22

Pàg.2

20

Ajuntament de L’Estany Carrer del Doctor Vilardell, 1 -08148 L'Estany Telèfon: 93 830 30 00 - extensió 1. Correu electrònic: estany@estany.cat


SALUTACIÓ DE L’ALCALDE Benvolguts estanyencs i estanyenques, Hem passat l’equador d’aquesta legislatura i us fem a mans un butlletí explicatiu de les actuacions que, en coherència amb el nostre programa electoral, hem anat consolidant i assolint. És cert que el temps passa molt ràpid... I que, tot i la situació excepcional que viu el nostre país, hem anat treballant seguint la línia estratègica de desenvolupament integral municipal (PEIM), traçada des de fa ja uns quants anys. Efectivament, per tal d’entendre d’on venim i donar encara més sentit al que estem realitzat, hem de fer una mica de memòria. La situació socioeconòmica del municipi –la crisi econòmica, l‘envelliment de la població, l’atur juvenil i femení, el despoblament...- va portar l’Ajuntament de l’Estany, ara fa gairebé 20 anys, a dissenyar una línia estratègica de desenvolupament integral municipal, basada en la conservació del patrimoni natural i cultural i el desenvolupament socioeconòmic sostenible en un municipi amb patrimoni històric i natural ric, amb la finalitat d’enfortir-ne el seu atractiu i la seva competitivitat. El novembre de 2012 l’actuació L’Estany: història i natura. El patrimoni natural i cultural com a dinamitzador turístic, d’import 960.482,14€, va ser seleccionada pel Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya, i se li va assignar cofinançament en el marc del programa operatiu FEDER, eix 4 Viure al Poble +. Aquest projecte ha permès donar un pas de gegant per assolir l’objectiu de dinamització i desenvolupament turístic i socioeconòmic del poble. Nascut per donar resposta a una necessitat social i econòmica, va ser validat per la ciutadania a través del procés participatiu Imagina l’Estany (2014), en el qual el 68% de la població va col·laborar aportant plantejaments i idees que van ser recollides i s’estan concretant. Així creat, el projecte és sentit com a propi pel poble, i el sintetitza la voluntat d’acollir de forma sostenible el visitant mantenint alhora una essència rural conscient, viscuda i gaudida. Ara, un cop finalitzades les infraestructures necessàries, hem seguit impulsant el projecte perquè el procés de desenvolupament local sigui un èxit i, per aconseguir-ho, cal que tots els recursos del municipi treballin de manera conjunta i global. És important interpretar i considerar el projecte com un conjunt que abraça diverses dimensions: l’educativa, la cultural, la social, l’econòmica i la turística. Salvador Tresserra Pàg.3

Alcalde de l’Estany


Pàg.4


GRUP MUNICIPAL DE PDeCAT A L’AJUNTAMENT DE L’ESTANY Estanyencs i Estanyenques, Tal com ja sabeu, les darreres eleccions municipals vam obtenir 2 regidors. Som el partit a l’oposició, i amb això volem dir que no participem en les decisions diàries que pren l’equip de govern d’ERC. Aprofitarem aquest espai per explicar què fem els regidors de l’oposició de l’Ajuntament de l’Estany. Ens reunim al ple ordinari de l’ajuntament, cada dos mesos, on s’aproven la majoria d’acords municipals i on els regidors a l’oposició demanem i exposem les qüestions que ens preocupen i expressem els nostres punts de vista i peticions. Una qüestió destacable és que a l’Ajuntament de l’Estany treballem electrònicament. I això ens permet la visualització de tota la documentació telemàticament. Estem contents perquè així estalviem desplaçaments i tenim accés directe al registre de documents, entrades sortides, etc... Volem expressar-vos, tal com ja hem fet al Ple, és que donada la bona situació economia al nostre l’ajuntament, vam proposar sense èxit, que s’abaixés el coeficient de l’IBI, per fer que es pagués menys d’aquest impost, i així poder-ne gaudir tots d’aquesta situació econòmica i beneficiar a tots els Estanyencs, ... Però l’equip de govern no ho veu de la mateixa manera i no ho va voler aprovar. Volem comunicar-vos, també, que no hem participat mai en les resolucions de les convocatòries del personal de l’ajuntament. Suposem que l’equip de govern ja exposarà tota la feina que s’ha fet fins ara, molta de la qual hi estem d’acord. Tal com ja sabeu, restem a la vostra disposició per tot el que us calgui. Per acabar, volíem aprofitar aquest espai per deixa palesa la unió del Poble de l’Estany demostrada en les últimes eleccions al Parlament de Catalunya. Us deixem amb unes paraules del Conseller Rull que ens va dir fa pocs dies: “Les nacions es construeixen des dels intangibles: la dignitat, l’autoestima, la solidaritat, la llibertat, valors sense els quals no s’és ... “ VISCA L’ESTANY i VISCA LA REPÚBLICA CATALANA

Pàg.5

Eudald i Neus


CULTURA I

Pàg.6

LA CASA DE CULTURA: CENTRE NEURÀLGIC DE LA DINAMITZACIÓ DEL POBLE DE L’ESTANY. La Casa de Cultura és el centre neuràlgic de dinamització social, cultural i turística. D’una banda és un espai participatiu que mobilitza els ciutadans i afavoreix la identificació i la implicació en la vida cultural i associativa del poble. De l’altra, com a punt d’informació turística de l’Estany i de la Comarca del Moianès, és l’espai d’acollida al visitant, a qui se li fa una introducció del territori perquè després pugui interpretar-lo sobre el terreny. Des de la Casa de Cultura es dona suport a les regidories de turisme, cultura, educació, salut pública, joventut, esports i a les entitats del municipi.


I TURISME

L’espai de la sala polivalent ha estat cedit també a entitats del municipi per a la realització d’accions culturals i socials municipals com és el cas, per exemple, del Cine Fòrum mensual organitzat per l’Associació de la Gent Gran. I ha acollit jornades culturals i educatives d’altres entitats vinculades amb el territori: Assemblea anual de l’Associació d’amics per la Pedra Seca dels Països Catalans, Jornades culturals sobre el patrimoni (organitzades per Aadipa CoAC) o cursos i xerrades del Consell Comarcal del Moianès, entre d’altres.

Pàg.7

La Sala de lectura ha continuat com fins ara: dinamitzant l’espai i oferint els seus recursos. A més, dona suport a l’Espai Cultural (Sala Polivalent) i al Centre de visitants en aquelles activitats de difusió i de dinamització del patrimoni natural i cultural. És des de la Sala de Lectura que se segueix treballant en l’arxiu fotogràfic, que de moment consta de gairebé 800 fotografies.


CULTURA I

UN MUNT D’ACTIVITATS DIVERSES, REA Per a conèixer el paisatge natural i cultural: Sortides temàtiques organitzades cada 1r diumenge de mes (visita guiada al centre de visitants, mina i un itinerari), dibuixades populars (Sketchcrawl), sortides en família, visita guiada teatralitzada, rutes remeieres, etc. I itineraris per recuperar el patrimoni immaterial, com la Ruta Graugés.

Activitats educatives: El Centre de visitants ofereix també visites guiades especialitzades per a escoles i instituts. Disposa de material didàctic interactiu dissenyat per a l’alumnat dels cicles infantil, mitjà i superior de primària.

Activitats socials: Tertúlies per a la recuperació de la memòria oral que han donat forma de llibre a un primer recull d’entrevistes i fotografies amb LA MEMÒRIA DELS ESTANYENCS (gràcies al treball de David Prat i a la gent del poble de l’Estany).

Pàg.8

Dinamitzacions per a conscienciar del paper de la dona en societats rurals (Xarxa dona). Xerrades i projeccions de documentals per donar a conèixer altres realitats (Sàhara, l’oblit permanent)...


I TURISME

ALITZADES I ADREÇADES A TOTHOM! Exposicions: La Sala Polivalent disposa d’infraestructura per poder muntar exposicions d’àmbit social, cultural i artístic, amb durades diferents segons les característiques de cadascuna d’elles. L’objectiu és generar d’altres activitats relacionades amb l’exposició que es realitzi (tertúlies, xerrades, tallers, etc.). Fins ara s’han realitzat, entre d’altres, exposicions de memòria oral (La Memòria dels estanyencs); de pintura (Pintors de l’Estany, Concurs de dibuix infantil del Moianès); de fotografia de natura (El Fanal) i del Sàhara; de la història de la Flama del Canigó; de salut (El mosquit tigre), etc.

Tallers i xerrades: Que han tingut com a objectiu la salut de la població (tallers de cuina, de coaching, cultura del beure, la menopausa, addiccions al mòbil, marxa nòrdica...); tallers de recuperació de llavors autòctones (Hort de proximitat); així com també, xerrades relacionades amb la cultura i el patrimoni, entre d’altres.

Festes:

Pàg.9

Coordinació i organització de la Festa dels Avis, de la Festa de la Dona, Festa de l’Esport, Festa de la Primavera, Festa Major i la Fira.


CULTURA I EL CENTRE DE VISITANTS EN DADES: Al Centre de visitants, des d’octubre del 2015 (data d’inauguració), hi han passat més de 5.000 persones. Gràcies al gestor de visitants podem recollir informació que ens aporten dades del perfil dels visitants.

Un 81% dels visitants venen de Catalunya. D’aquests, gairebé 5 de cada 10 provenen de Barcelona

Durant l’any 2017 s’han atès un total de 2.167 persones, de les quals: Dada no registrada 8% Famílies 10%

Parelles 36%

La majoria són: Parelles d’entre

36 i 65 anys

Persona sola 15%

Grups 31%

Pàg.10

Per tal de fer-ho accessible a tots els col·lectius, s’han adaptat els continguts del Centre de visitants a la llengua de signes per a persones sordes oralistes i signants. Amb un codi qr es pot accedir a uns vídeos penjats a Youtube (Subvenció de la Diputació La Mirada Tàctil).

I per fer la màxima difusió del conjunt d’activitats del Centre de visitants i de la Casa de Cultura en general, s’han obert els següents canals on-line viulestany: Facebook, amb 904 seguidors, Instagram, amb 434 i Twitter amb 465. Tenim també la pàgina www.viulestany.cat, amb tota la informació del projecte L’Estany: història i natura.

Tots els continguts s’han adaptat a la llengua de signes per a persones sordes oralistes i signants.

Viu l’Estany ja té més de 900 seguidors al Facebook.


I TURISME

CELEBRACIÓ DE LA 25a EDICIÓ DE LA FIRA DE L’ESTANY I EL 46è CONCURS DE PINTURA RÀPIDA En aquesta darrera edició de la Fira de l’Estany, celebrada el 8 de desembre del 2017, van participar-hi un total de 45 paradistes de productes d’alimentació de proximitat, roba, artesania, brocanters, etc. Les activitats organitzades van ser molt variades i dirigides a un públic divers. Com a novetat aquest any hi va haver l’exhibició de Bike trial; també enguany es va comptar amb el concurs de bitlles catalanes, l’esmorzar i vermut popular, activitats canines, exposicions, passejades en tractor (en benefici de la Marató de TV3), trobada de plaques de cava, etc. Malgrat el fred, el concurs de pintura ràpida va ser un èxit, amb un total de 40 artistes, així com el 3er concurs d’Instagram, amb gairebé 60 participants. La cloenda de la Fira va anar a càrrec de Moi Jordana amb una actuació de clown i, a la tarda, el ball va ser amenitzat per en Jordi Soler.

Pàg.11

Tot i que el dia de la Fira de l’Estany és el 8 de desembre, es van programar activitats durant tota la setmana organitzades per algunes entitats del poble (Associació Cultural i Recreativa i Penya Blaugrana de l’Estany), com per exemple, cine familiar i concurs de PlayStation. Vam comptar també amb el Grup de teatre El Teló representant l’obra “Ram Ona”.


EDUC

QUINA RELACIÓ HI HA ENTRE L’AJUNTAMENT I L’ESCOLA? L’ajuntament sempre intenta atendre les demandes que es plantegen des de l’escola, ja que són qui millor saben les necessitats educatives que poden tenir els nens i nenes. Treballa conjuntament en la cessió d’espais per a les activitats i realitza millores puntuals a les aules i al pati.

També va col·laborar econòmicament en la compra de l’última pissarra digital que es va adquirir i hi ha previstes, per aquest curs 17/18, algunes altres aportacions econòmiques, a criteri de les necessitats que detecti la direcció de l’escola.

Pàg.12

EL MENJADOR ESCOLAR ESTÀ GESTIONAT PEL CONSELL COMARCAL En els cursos 15/16 i 16/17 s’ha atorgat una subvenció a l’AMPA de 3000 € per ajudar a pagar les despeses de menjador escolar. A més a més, si ha calgut la contractació d’un reforç de monitoratge pel servei, l’ajuntament n’ha assumit el cost. Aquest curs, el servei ja el gestiona el Consell Comarcal.


CACIÓ L’EVOLUCIÓ DE L’ESPAI DE LA LLAR D’INFANTS - MAINADA

2016 gener

Al curs 16/17, s’acull al Pla Pilot que ofereix la Generalitat per integrar la llar d’infants (Primer Cicle d’Educació Infantil) a l’escola rural.

El servei de la Mainada és contractat des de l’ajuntament al CAE, i la persona que s’encarrega des d’aleshores dels nens i nenes de la Mainada, és una TEI (Tècnica d’Educació Infantil).

setembre

Es comença el curs a l’escola, amb la llar d’infants integrada temporalment dins l’aula d’Educació Infantil. novembre

A finals de novembre s’inicia la construcció d’una aula per acollir aquest primer cicle d’Ed. Infantil.

2017 abril

Pels volts d’abril s’acaba l’aula i s’hi trasllada la llar d’infants. juny

Al curs 17/18 ja s’inicia amb normalitat l’activitat dins del nou espai.

setembre

L’aula nova s'inaugura a la festa de final de curs de l’escola.

2018 Pàg.13


JOVENTUT

LA FESTA DE LA PRIMAVERA CELEBRARÀ LA 3ª EDICIÓ Aquesta festa es va engegar el 2016 , cau per Setmana Santa i ofereix una gran varietat de tallers, activitats i espectacles, que van des de tecnologia, cuina, esport, concerts… El 2018 es celebrarà la 3a edició.

Pàg.14

#FEMMOIANÈSJOVE, PLA COMARCAL DE JOVENTUT Des del Consell Comarcal del Moianès s’està elaborant aquest Pla comarcal i l'ajuntament hi treballa conjuntament. S’estan fent diverses accions a través del Consell per arribar als joves, als que s’anima a participar. Si teniu qualsevol dubte, contacteu amb l’Ajuntament de l’Estany o amb el Consell Comarcal. També podeu seguir el Facebook del Servei Joventut Moianès.

COL·LABORACIÓ AMB EL MOIANÈS ROUND FEST En les 3 edicions d’aquesta gran iniciativa, nascuda amb la creació de la comarca del Moianès i consistent en una ruta a peu de 3-4 dies, l’ajuntament ha col·laborat cada any quan han fet estada al poble, en dues edicions fent parada nocturna i en la darrera amb un dinar. És una activitat recomanable perquè hi participi tothom qui ho vulgui. Es fa just al final de la Festa Major de Moià.


Pàg.15


QUÈ ÉS EL PRESSUPOST MUNICIPAL? En el pressupost anual municipal s'han de veure reflectides quines seran les despeses i els ingressos de la corporació municipal al llarg de l'exercici. Hi ha un tractament diferent de les despeses i dels ingressos, ja que els imports de la despesa tenen caràcter limitatiu, mentre que els ingressos són estimacions que es preveuen obtenir per a finançar les despeses.

ECON

SABIEU QUÈ EL PRESSUPOST...?  És aprovat pel Ple de la corporació  Dóna resposta a les necessitats de la

vila

 S’elabora anivellat (ingressos = des-

peses)

 Per l’any 2018 s’ha aprovat un pres-

supost de 732.232,43 euros.

D’ON PROVENEN ELS INGRESSOS?

Capítol 5 INGRESSOS PATRIMONIALS Lloguers, cànons 7.876,44 € | 1%

Capítol 2 IMPOSTOS INDIRECTES Impost sobre construccions i instal·lacions 8.000,00 € | 1%

Capítol 4 TRANSFERÈNCIES D’impostos recaptats per l’Estat i de la Generalitat, de lliure destinació. 113.742,86€|16%

IMPOSTOS

Capítol 1 IMPOSTOS DIRECTES IBI, Plusvàlues, IAE, Impost de vehicles. 347.369€|48%

(Per a l'estructura bàsica i lliure destinació)

TAXES I SUBVENCIONS

(Destinades a actuacions, activitats o serveis concrets)

Pàg.16

Capítol 7 SUBVENCIONS DE CAPITAL Subvencions per a inversions concretes 47.500,00 € | 6%

Capítol 3 TAXES, PREUS PÚBLICS I ALTRES INGRESSOS Per a actuacions, activitats o serveis concrets 98.712,14 € | 13%

Capítol 4 SUBVENCIONS PER A ACTUACIONS, ACTIVITATS O SERVEIS CONCRETS 108.432,12 € | 15%

Els impostos poden destinar-se a què i per a què el Ple decideixi, en canvi les taxes i subvencions han de destinar-se al servei, actuació o servei concret per la finalitat que es recapten. Així doncs, la taxa pagada pel servei d’escombraries només pot destinar-se al propi servei, mai a una altra actuació, com per exemple, la festa major.


OMIA EN QUÈ ES DESTINEN ELS RECURSOS? La classificació econòmica del pressupost de despeses informa sobre com es gasta, per a això els crèdits del pressupost de despeses s’ordenen segons la seva naturalesa econòmica, distingint entre els crèdits destinats a operacions corrents, com les despeses necessàries per al funcionament dels serveis públics (despeses en personal i en béns i serveis), els crèdits destinats a operacions de capital (com les despeses en inversions reals) i els crèdits destinats a operacions de caràcter financer (com les amortitzacions dels préstecs que han rebut les entitats locals). Aquesta classificació es divideix en tres nivells: el primer és el capítol, el segon l’article i el tercer el concepte. A més, cada concepte podrà dividir-se en subconceptes; el grau de desagregació en la informació varia entre unes entitats locals i altres, però totes elles han de donar la informació com a mínim a nivell de concepte.

350.000 300.000 250.000 200.000 150.000 100.000 50.000 0

TAXES

IMPOSTOS

Capítol 1 DESPESA DE PERSONAL Per al funcionament dels serveis públics 256.483,00€ | 35%

Capítol 2

DESPESES EN BÉNS I SERVEIS Per al funcionament dels serveis públics 317.470,84€ | 43%

PER CADA EURO QUE APORTA LA CIUTADANIA....

Capítol 3 DESPESES FINANCERES Interessos i comissions bancàries 300,00€ | 0%

Capítol 4

TRANSFERÈNCIES I SUBVENCIONS A altres administracions i entitats i associacions, ens locals i altres

Capítol 6 INVERSIONS En infraestructures i béns 66.749,95€ | 9%

Capítol 9 PASSIUS FINANCERS Amortització del deute 44.362,66€ | 6%

46.865,97€ | 6%

0,09€ 0,04€

0,38€

0,03€ 0,00€

0,46€

Pàg.17


ECONOMIA

PER A QUÈ ES DESTINEN ELS RECURSOS?

La classificació per programes del pressupost de despeses informa sobre la finalitat i els objectius. Presenta una estructura en què el nivell més agregat d’informació són les àrees de despesa, cada una d’elles es divideix en polítiques de despesa. Al seu torn, cada política de despesa es desagrega en grups de programes i cada grup de programes està format per programes.

Àrea de despesa 0 DEUTE PÚBLIC 44.362,66 €

Àrea de despesa 1 SERVEIS PÚBLICS BÀSICS 166.520,57 €

Àrea de despesa 3 CULTURA, EDUCACIÓ I ESPORTS 128.542,31 €

Àrea de despesa 2 SERVEIS SOCIALS 28.960,14 €

CULTURA

SERVEIS DE CARÀCTER GENERAL

ESTRUCTURA BÀSICA PER LA PRESTACIÓ DE SERVEIS OBLIGATORIS

231.760,85 €

FESTES I FESTIVALS, SALA DE LECTURA, JOVES, IGUALTAT, EQUIPAMENTS CULTURALS

Àrea de despesa 4 INFRAESTRUCTURES, COMERÇ, TURISME I TIC’S 109.537,19 €

INFRAESTRUCTURES

COMERÇ I TURISME

MANTENIMENT DE CAMINS PÚBLICS

FIRA, TURISME, CASA DE CULTURA, ITINERARIS TURÍSTICS

54.500,00 €

51.307,19 €

Àrea de despesa 9 ADMINISTRACIÓ GENERAL I ÒRGANS DE GOVERN 254.309,56 €

Despeses relacionades amb serveis mínims i obligatoris per a ajuntaments de menys de 5000 habitants

*

Despeses relacionades amb serveis no obligatoris

59.453,64 €

1. ÒRGANS DE GOVERN DIETES, INDEMNITZACIONS I RETRIBUCIONS ÒRGANS DE GOVERN, PROTOCOL

DEUTE

AMORTITZACIONS DE DEUTE PÚBLIC

*

44.362,66 €

BENESTAR COMUNITARI

SERVEIS SOCIALS

*

SERVEI D'ATENCIÓ DOMICILIÀRIA, AJUTS, ETC.

28.960,14 €

ENLLUMENAT, BRIGADA, ESCOMBRARIES, CEMENTIRI, NETEJA VIÀRIA

2. SANITAT ESPORTS ACTIVITATS I PROGRAMES ESPORTIUS, PISCINA, MANTENIMENT EQUIPAMENTS ESPORTIUS

27.205,00 €

143.277,07 € EDUCACIÓ

LLAR D'INFANTS, MANTENIMENT DEL CEIP, EDUCACIÓ

*

HABITATGE I URBANISME 21.875,00 €

1.

33.393,67 €

IMPOSTOS

20.088,14 € CONTROL DE PLAGUES, PROGRAMA HÀBITS SALUDABLES, ANIMALS

8.490,00 € 3. TIC'S 3.730,00 € 4. TRANSFERÈNCIES ENTRE ADMINISTRACIONS 2.160,57 €

2.

5. MEDI AMBIENT 1.218,50 €

* *  *  3. 

6. ADMINISTRACIÓ FINANCERA I TRIBUTÀRIA 5. COMISSIONS ENTITATS BANCÀRIES 300,00 €

4.

6. 7. PROTECCIÓ CIVIL 150,00 € 7. 

PER CADA EURO QUE APORTA LA CIUTADANIA....

TAXES

500.000 450.000 400.000

0,23€

350.000

0,02€ 0,13€

300.000 250.000 200.000

0,09€ 0,08€

Pàg.18

150.000 100.000 50.000 0

0,45€


ESPORTS

LA PISCINA S’ADAPTA A LA NOVA NORMATIVA S’han realitzat una sèrie d’actuacions de millora per adaptar-la a la normativa que cada any és més estricta. Pel proper estiu hi haurà un canvi significatiu en els vestuaris de la piscina, que permetrà fer-ne un ús més racional. S’usarà com a vestidors únicament la meitat de la superfície que ocupen actualment i l’altra meitat passarà a ser a magatzem municipal. Això permetrà no haver de mantenir els actuals lloguers que necessita l’ajuntament per tal de poder guardar el material, amb l’obvi estalvi econòmic que suposarà.

TENNIS TAULA : EL NOU ESPORT QUE ES PRACTICA A L’ESTANY Des de la Setmana Santa passada, s’ha iniciat aquesta activitat. Ha tingut molt bona rebuda i sempre és bo que es practiqui un esport més al poble. Ja s’han realitzat 2 torneigs, i se’n faran més. I cada setmana, els dimarts a la tarda, al Cine s’hi pot anar a jugar.

L’ajuntament col·labora amb les entitats esportives del municipi i amb les activitats que realitzen. De cara al 2018 continuarà donant suport tant econòmic, en la mesura del possible, com logístic.

Pàg.19

S’han adquirit 3 taules de tennis taula, que ara són del poble, i el material per poder-hi jugar. El Club de Tennis Taula Moianès també col·labora en aquesta activitat.

ENTITATS ESPORTIVES I ACTIVITATS


SALUT PÚBLICA HÀBITS SALUDABLES Enguany es celebra la 3a edició del cicle de Cursos, Xerrades i Tallers A l’Estany actuem per una vida saludable que promouen l’Ajuntament de l’Estany i la Casa de Cultura. Es tracta d’una proposta d’activitats molt diverses, extensiva a totes les edats, i que està tenint molt bona acollida. Cada any es valora el que funciona a les anteriors edicions, i es va adaptant l’oferta d’activitats. A més a més, per fomentar el consum d’aliments frescs es va fer una repartida de peix fresc per a les persones grans de l’Estany amb menys possibilitat de mobilitat.

LA RECOLLIDA SELECTIVA L’Ajuntament de l’Estany actualment està realitzant la recollida selectiva de les escombraries mitjançant contenidors distribuïts pels carrers i espais públics del municipi a través de la contractació externa de dues empreses especialitzades en aquesta tasca. La situació actual comporta diferents propostes per tal de millorar la selectivitat de les deixalles i reduir les tones de rebuig que acullen els abocadors. Amb això s’ha d’intentar controlar els preus que tothom ha d’abonar per aquests conceptes. Durant l’any 2018 es distribuirà el material adequat per tal que tothom, a casa seva, pugui fer una selecció de les diferents deixalles que tots generem i previ avis es començarà a fer la recollida selectiva del vidre porta a porta. Això marcarà l’inici del projecte que acabarà amb la recollida total de les diferents deixalles amb el mètode de porta a porta executat per una empresa especialitzada en aquesta feina. Les principals avantatges que això aportarà a tothom són:

1.

Reduir la quantitat de tones que omplen els nostres abocadors i estalviar el cost que representa fer-ne de nous.

2.

Retirar tots els contenidors que actualment estan omplin el nostre municipi amb els inconvenients que això representa per tothom: males olors, possibilitat de rates i altres animals, el mal a la vista de tots els contenidors.

Pàg.20

3. 4. 5.

Ens recolliran les deixalles a la porta de casa: mes fàcil no pot ser! Hi haurà un o dos llocs al poble on es podrà anar a dipositar les deixalles en els mateixos contenidors que tenim ara. Serà un a més a més i per emergències. Amb tot això també ajudarem en la millora del medi ambient per a tots nosaltres i les properes generacions.


I MEDI AMBIENT SABIEU QUÈ…? Després d'implantar el sistema porta a porta (PaP) la generació de residus per càpita presenta una disminució mitjana en percentatge (ponderada per població) del 15,3%.

15%

Amb el sistema porta a porta la generació de residus disminueix un 15,3%.

Els municipis amb recollida PaP arriben majoritàriament a unes taxes de recollida selectiva global entre el 60 i el 85 % sobre els residus generats, tenint en compte que prèviament partien d’indicadors inferiors, fins i tot, al 10% de recollida selectiva. A més, assoleixen aquests resultats de canvi en ben poques setmanes. La recollida selectiva pot arribar al 85%

Els municipis que disposen d’un servei de recollida PaP assoleixen, habitualment, uns majors índexs quantitatius de recollida selectiva de FORM (Fracció Orgànica dels Residus Municipals), superiors als 250 grams per habitant i dia. Pel que fa a la qualitat també s’ha vist que és notablement superior en municipis amb recollida selectiva PaP, amb valors mitjans inferiors al 10% d’impropis o arribant a la puresa quasi absoluta en el cas d’utilitzar bosses compostables.

La matèria orgànica recollida supera els 250 grams per habitant i dia i arriba a nivells de qualitat del 99%.

*Dades: Associació de municipis catalans per a la recollida porta a porta i l'Associació i la Fundació ENT.

Pàg.21

Per altra banda, les experiències fins ara realitzades demostren que el sistema de recollida PaP són les que aconsegueixen reduir de manera més important la quantitat de fracció resta generada.

250 gr.


URBANISME I O

LES TRANSFORMACIONS DEL POBLE. LA CASA DE CULTURA Han estat diverses les actuacions realitzades des d’aquesta regidoria, en aquesta mitja legislatura, que han transformat la fisonomia del poble. Transformacions de les que s’espera que de mica en mica contribueixin a la millora de la qualitat de vida en el nostre poble. La primera actuació que es va afrontar va ser el lliurement de les obres acabades de la Casa de Cultura. Aquestes obres, iniciades en legislatures anteriors, han suposat un important canvi a l’hora de fer visible l’Estany als visitants que acollim, als quals se’ls pot donar una visió molt més completa del lloc on són. També ha permès gaudir d’una Oficina municipal d’Atenció Ciutadana (OAC) molt més accessible per a tothom, així com una nova biblioteca molt més condicionada que l’anterior.

Pàg.22

I, a més a més, s’ha pogut guanyar una sala polivalent que permet dur a terme tota una sèrie d’activitats com exposicions, conferències, xerrades… adreçades fonamentalment a la ciutadania de l’Estany i que són un afegit d’interès per a possibles visitants. Tot i que aquesta regidoria només ha fet que posar-hi la cirereta, des d‘aquí ha volgut felicitar als equips de govern anteriors que han permès poder gaudir d’aquest nou equipament.


OBRA PÚBLICA EL NOU ESPAI DE LA PISTA Han estat dues, fins al moment, les transformacions físiques rellevants que s’han dut a terme al nostre poble. La primera, l’enderroc de la nau del carrer Balmes, al centre del poble, i la segona la urbanització de la zona que envolta la parada d’autobús. Respecte la primera, d’aquest enderroc n’ha resultat una immensa plaça al centre del poble que ja està sent usada per diverses activitats. A més, ha permès fer respirar l’entorn del monestir que, com és ben sabut, és una de les joies del nostre poble.

Pàg.23

Pel que fa a la segona, amb aquesta obra s’ha pogut intervenir en una zona del poble que, tot i la seva proximitat al nucli urbà i la seva afluència, estava molt descuidada. Tenint en compte que al sortir de l’escola moltes famílies es queden a jugar a la pista o per la zona i a l’estiu, a la piscina, es va considerar que era necessari un parc infantil a la zona esportiva i es va incloure a les obres de millora de l’entorn de la Font Vella. Així doncs, EL NOU I NECESSARI s’ha aconseguit guanyar PARC INFANTIL una petita zona de passeig i una zona de lleure per als infants just al costat de la pista (per tal de facilitar el joc conjunt entre les diverses generacions). A més, s’ha solucionat el tema dels bassals que es creaven en aquella zona cada vegada que plovia. Es va inaugurar pels volts de Setmana Santa de 2017.


URBANISME I O ALTRES ACTUACIONS Altres intervencions han estat, per exemple, l’estudi del clavegueram del poble; les negociacions per donar compliment a les resolucions dels diferents contenciosos administratius; la remodelació de la sala de plens de l’ajuntament i la substitució de les deteriorades pedres de l’entrada també de la Casa Consistorial. Per altra banda, al local social el Cine s’han fet uns lavabos nous a l’entrada i s’ha arreglat el sobre-sostre de l’escenari. A més, s’han canviat l’arquitecte i l’enginyer municipals, que a partir d’ara estan contractats pel Consell Comarcal del Moianès.

QUINES ACCIONS ESTAN PREVISTES? Igualment, en breu es procedirà al nou asfaltat d´alguns carrers del poble. En concret, diferents trams dels carrers: Doctor Errando, Sant Pere, Rodors, Balmes, Àngel Guimerà, Doctor Vilardell, Jacint Verdaguer, Major i Padró.

Pàg.24

Així com també, la pavimentació de camins per arribar a les masies (com per exemple, el camí de Senties). S’han demanat subvencions per arreglar tot el sostre del Cine, la teulada de l’ajuntament i per a que la Mina sigui visitable.


OBRA PÚBLICA POUM ESTANY 2018

Per últim, i com a actuació important, des de l’ajuntament s’ha decidit iniciar un nou Pla d´Ordenació Urbanística del Municipi. Amb aquest instrument es podrà decidir entre tots quin és el poble que volen els estanyencs i estanyenques en les pròximes dècades. Així doncs, s’ha aprovat un programa de participació ciutadana, (elaborat per l’equip redactor del POUM) on s’enumeren tots els mecanismes amb els quals tindrà lloc el procés participatiu. Aquest ja ha començat amb les primeres dues sessions, amb una participació notable. La gent pot prendre part del procés tant a través de mecanismes presencials (tallers, sessions informatives, la bústia i el telèfon de l’ajuntament), com digitals (el blog, Facebook, bústia digital, pàgina web) Les properes sessions previstes abans de l’aprovació inicial del POUM són: una d’informativa de retorn de resultats a la ciutadania i una altra d’informativa del contingut de l’Avanç del POUM en fase d’exposició pública. A més, s’han obert diferents canals d’informació, on podeu consultar la documentació, el calendari, o bé, fer arribar tots els vostres dubtes i suggerències: @poumestany poumestany.blogspot.com.es Llista de difusió per correu electrònic (si voleu estar al dia de totes les novetats, poseu-vos en contacte mitjançant l’adreça poumestany@gmail.com)

Pàg.25

El telèfon de l’ajuntament 93 830 30 00 (Gemma Doblas)


COMUNICACIÓ, A ELECTRÒNICA I T L’AJUNTAMENT REP UN RECONEIXEMENT ADMINISTRACIÓ OBERTA DE CATALUNYA Després de la valoració realitzada per l’AOC (Administració oberta de Catalunya) sobre el grau de digitalització de les administracions locals catalanes, l'Ajuntament de l'Estany es troba entre els ens més destacats. És per aquest motiu que ha estat guardonat amb un dels Reconeixements d’Administració Oberta de Catalunya, que enguany en celebra la tercera edició. Aquests reconeixements s’atorguen en base a uns indicadors objectius que proposa el Consorci AOC analitzant les webs dels ens locals i l’ús dels serveis del Consorci AOC. El seu objectiu és valorar i reconèixer la implantació i ús dels serveis d’administració electrònica als ajuntaments catalans. En el següent enllaç s’explica què és el que es valora per atorgar els premis: http://www.aoc.cat/reconeixements

LA NOVA ADMINIST ELECTRÒNICA

L’ajuntament, a partir de l’entrada d’octubre de 2016, està obligat a amb les altres administracions, pe personalitat jurídica, professionals c Per tant, s’ha de garantir que la ciu l’administració a través de mitjans hagut d’adaptar tota la gestió, que sigui completament digital, gràcies

Pàg.26

COMUNICACIÓ Com que l’Ajuntament de l’Estany ja està canviant els models tradicionals de funcionament, sobretot, en l’àrea d’administració (la tramitació electrònica, la digitalització de documents, etc.), s’ha d’aprofitar aquest impuls de les TIC (Tecnologia de la Informació i Comunicació) i fer que s’expandeixi a d’altres àmbits, com és el de la comunicació. I sobretot la digital, ja que la capacitat que té aquesta per apropar l’administració a la ciutadania ajuda a complir un dels principals objectius de qualsevol administració pública actual: el d’informar de manera transparent. És per això que l’ajuntament està apostant per l’àmbit de la comunicació, contractant una persona de suport (mitjançant un pla d’ocupació) que ajudarà a implementar un pla de comunicació amb el que es preveu la inauguració d’una pàgina web nova, i en breu s’obriran nous canals com les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram.


ADMINISTRACIÓ TRANSPARÈNCIA A més, s’ha obert una seu electrònica (la podeu trobar a la pàgina web www.estany.cat), amb la que ja es poden realitzar la majoria de tràmits.

QUINES SÓN LES AVANTATGES DE L’ADMINISTRACIÓ ELECTRÒNICA?  Per

TRACIÓ

en vigor de la llei 39/2015, el 2 relacionar-se de manera digital ersones jurídiques, entitats sense col·legiats. utadania pugui relacionar-se amb electrònics. És per això, que s’ha fins ara es feia en paper, perquè a un gestor d’expedients.

a la ciutadania: • Accés als serveis públics les 24 hores, tots els dies de la setmana. • Simplificació dels tràmits amb l’administració. • Rapidesa i agilitat en l’obtenció del servei que se sol·licita. • Estalvi del desplaçament físic a l’administració. • Rebuda de les notificacions de manera eficaç. • Consultar l’estat del tràmit en qualsevol moment.  Per a la pròpia administració: • Millora del servei. • Millora de l’eficiència interna. • Impuls profund de la transformació de l’administració. Està previst fer una jornada de formació per a explicar el nou web de l’Estany i l’ajuntament electrònic.

TRANSPARÈNCIA

Pàg.27

Les administracions locals han de transmetre a la ciutadania la informació necessària perquè pugui entendre i avaluar la gestió de les administracions locals i així afavorir la seva participació. Els principis com el de transparència, accés a la informació pública i bon govern, permeten avaluar la qualitat democràtica del funcionament de les administracions públiques. I també la té el de govern obert, com a concepte que permet aprofitar els avantatges dels mitjans electrònics per a configurar un sistema de relacions entre les administracions i la ciutadania més interactiu i més participatiu. Així doncs, l’Ajuntament de l’Estany té a disposició de la ciutadania tota aquesta informació al portal de transparència dins de la seu electrònica, que es manté actualitzat des de l’àrea de comunicació. http://www.seu-e.cat/web/estany/seu-electronica


SERV POSADA EN MARXA DE L’ÀREA DE SERVEIS A LES PERSONES DEL CONSELL COMARCAL DEL MOIANÈS.

L’Àrea de serveis a les persones del Consell Comarcal del Moianès va iniciar els seus serveis i projectes el gener del 2017 assumint les competències delegades per la Generalitat de Catalunya. Durant aquest any s’ha estat treballant amb l’organització dels serveis socials bàsics a nivell comarcal i també s’han creat i implementant nous serveis especialitzats adreçats a la població dels deu municipis del Moianès i que estan tenint bona acollida:

SERVEIS SOCIALS BÀSICS

Pàg.28

Pel que fa els equip de serveis socials bàsics: Durant aquest any s’ha estat treballant per definir el model organitzatiu tant a nivell comarcal com a nivell municipal. El maig del 2017 a l’equip de serveis socials bàsics de l’Estany es va incorporar una nova educadora social, la qual treballa conjuntament amb la treballadora social oferint el servei el municipi.


VEIS

ELS NOUS SERVEIS ESPECIALITZATS

Programa individual d’atenció de les persones en dependència (PIA) Vinculat a la Llei de la dependència amb els equips de Serveis Socials bàsics.

Transport adaptat El 2017 es va obrir convocatòria d’ajuts econòmics per al transport adaptat a la comarca del Moianès.

Servei d’informació i atenció a la Dona del Moianès El qual dóna suport, informació i assessorament sobre aspectes relacionats amb l’àmbit personal, familiar, social i laboral amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats i demandes, sensibilitzar i detectar possibles situacions de discriminació i violència.

Servei d’acollida per a les persones migrades Per conèixer a la població immigrant de la comarca, la realitat d’aquest col·lectiu i donar resposta a les seves necessitats. Dins el servei es programen mòduls formatius, servei d’assessorament i d’informació en temes d’estrangeria i planificació de projectes i actuacions comunitàries.

Equip d’Atenció a la infància i adolescència del Moianès (EAIA) Des de el mes de setembre del 2017 s’ha posat en funcionament el nou servei amb l’objectiu d’atendre als infants, adolescents i les seves famílies que es trobin en situació de risc greu. A més, aquest servei inclou la creació de SERVEIS D’INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA ITINERANT ALS MUNICIPIS DEL MOIANÈS per poder oferir recursos socioeducatius no residencials per infants i adolescents en risc amb l’objectiu d’estimular i potenciar el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo.

Competències d’ensenyament i joventut

Pàg.29

Servei de menjador escolar, transport escolar i beques menjador. (inspeccions a les instal·lacions juvenils, visites a les activitats de lleure) dissenyant el pla jove comarcal amb la participació dels i de les joves, regidors/ es i entitats del Moianès.


SERV SERVEIS BÀSICS Una actuació duta a terme que potser ha passat desapercebuda, però que era absolutament necessària, ha estat l’adequació de la connexió de tots els habitatges del poble a la xarxa d’aigua potable municipal. Com ja es va avançar en campanya, hi havia una sèrie de cases que tenien problemes puntuals amb el subministrament i això ja ha estat resolt. Respecte les accions que s’han dut a terme recentment, destaca el canvi de tota la il·luminació dels carrers, actuació subvencionada en part per la Diputació de Barcelona. Aquesta substitució ha permès la instal·lació d’una nova lluminària LED actualitzada respecte la que ja es va instal·lar en el seu moment. Conjuntament, amb la licitació del canvi de LEDS s’ha contractat també el manteniment de l’enllumenat públic.

Pàg.30

L’empresa encarregada de la gestió és SECE i disposa d’un servei telefònic de recepció d’avisos per atendre avaries les 24 hores al dia, els 365 dies de l’any. Aquesta línia gratuïta, garanteix en tot moment l’atenció telefònica en català i castellà. El telèfon és 900 131 326.


VEIS ADF QUERCUS RENOVA EL CONTRACTE AMB LA DIPUTACIÓ I ESTRENA CAMIÓ NOU. L' ADF Quercus es dedica a la lluita contra els incendis forestals. També s'encarrega de realitzar el manteniment dels camins rurals del nostre territori i en la nostra delegació, dividida en 3 zones, es fa de manera rotativa. L’agrupació formada pels municipis d’Avinyó, Sant Feliu Sasserra, Santa Maria d’Oló i L’Estany, aquest any ha renovat amb la Diputació el conveni del Pla de prevenció d’incendis, tal i com es produeix cada quatre anys. D’altra banda, ADF Quercus ha comprat un camió; els ajuntaments de cada zona respectiva n’han assumit el 50% del seu cost. Aquest camió està ubicat a Avinyó.

NOU SERVEI PER ALS CAMINANTS DEL CAMÍ DE SANT JAUME

Pàg.31

A partir d’ara, l’ajuntament ja disposa d’un espai condicionat per als caminants del camí de Sant Jaume. Aquest espai s’ofereix als caminants només en el cas que les cases rurals de l’Estany estiguin completes. El nou servei es troba ubicat a l’hotel d’entitats i consta d’una habitació amb dues lliteres i d’un bany amb dutxa.


HORARIS I TELÈFONS DELS SERVEIS MUNICIPALS OFICINA D'ATENCIÓ CIUTADANA Horari: 14h Matins: De dilluns a divendres, de 10 a Tardes: Primer divendres laboral de mes, de 17 a 20 h Dades de contacte: Plaça del Monestir, 4 - 08148 L'Estany Telèfon: 93 830 30 00 - extensió 1. Correu electrònic: estany@estany.cat ENLLUMENAT 900 131 326 AIGUA Atenció al client: 902 250 070 Incidències: 900 304 070

ENGINYER Dijous de 9.00 a 12.00 h (3h cada 2 mesos) SERVEIS SOCIALS L'oficina de serveis socials es troba situada a la primera planta de les oficines de l'ajuntament, al carrer Doctor Vilardell, 1. Horaris: Treballadora social: un divendres cada 15 dies, pel matí Educadora social: un dimecres cada 15 dies, pel matí Cal concertar cita prèvia de tots els serveis a l'ajuntament, al telèfon 93 830 30 00, o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

CENTRE DE VISITANTS (Centre d'Interpretació - L'Estany, història i natura - Informació turística) Horari: Matins: De dilluns a diumenge, de 10 a 14h. Tardes: Primer divendres laboral de mes, de 17 a 20h. Visites guiades concertades per telèfon. Dades de contacte: Plaça del Monestir, 4 - 08148 L'Estany Pàgina web: www.viulestany.cat Telèfon: 93 830 30 00 - extensió 4. Correu electrònic: estany.dinamitza@estany.cat

bme

ARQUITECTE Dijous 9.00 a 14.00 h (5h cada 15 dies)

SALA DE LECTURA Horari: Tardes: De dimarts a divendres, de 17 a 20 h Dades de contacte: Plaça del Monestir, 4 - 08148 L'Estany Telèfon: 93 830 30 00 - extensió 3. Correu electrònic: estany.saladelectura@estany.cat

BUTLLETÍ MUNICIPAL DE L’ESTANY

Pàg.32

Publicat el 12 de març de 2018 Edita: Ajuntament de l’Estany - Coordinació, disseny i maquetació: Gemma Doblas Custó Correcció de textos: Marina Berdalet Andrés - Impressió: Gràfiques Ister - Icones: thenounproject.com Fotografies: Marina Berdalet, Míriam Cid, Escola de la ZER de l’Estany i fons de l’ajuntament.

Profile for Ajuntament de l'Estany

bme_Butlletí municipal de l'Estany 2018  

Butlletí Municipal de l'Estany - març 2018

bme_Butlletí municipal de l'Estany 2018  

Butlletí Municipal de l'Estany - març 2018

Advertisement