Page 1

1

voorjaar 2017 AERIAL MEDIA COMPANY


Beste lezer, De kleurtjes waren op‌ Dus we waren genoodzaakt het omslag van de aanbieding aan te passen. Maar dat is alleen maar uiterlijk vertoon. Want het gaat natuurlijk om de boeken die we in deze nieuwe aanbieding presenteren. De prachtige afbeelding op de aanbieding is het eerste boek dat u aantreft. Ergens nabij is de nieuwe roman van Esther Waij die wij met trots aankondigen. Informeert u bij onze vertegenwoordiging naar de uitgebreide promotionele activiteiten.

Intrigerend zijn de boeken Het criminele brein en Een engeltje zette de wereld stil. Aangrijpende documentaires op papier. De afgelopen twee jaren waren we behoorlijk succesvol met ons geĂŻllustreerde werk. Vier van onze kookboeken ontvingen nominaties en prijzen. We hopen dat we met onze voorjaarstitels wederom succesvol zullen zijn. En vergeet u vooral niet naar onze exclusieve kunstuitgaven te informeren. Wilt u meer materiaal zien? Vraag het ons en wij zorgen er voor.

Peter van Haaften & Hans Janssen


Esther Waij

Esther Waij groeide op tussen de weidse bollenvelden van Noord-Holland, studeerde af aan zowel de dansacademie als de toneelschool en woont in Amsterdam. Ze kreeg als actrice bekendheid door rollen in prijswinnende televisieseries als Medisch Centrum West (MCW), Baantjer en het Vlaamse Wittekerke. Ook presenteerde ze tv-programma’s, waaronder een achtdelige serie over schrijvers en verschillende verteltechnieken. Esther Waij schreef vervolgens zelf boeken (fictie, non-fictie) en scenario’s voor film en tv (o.m. voor Baantjer, IC, Costa!, Zoop). Haar eerste roman, Inez & Zo, werd een groot succes en is door de pers prima ontvangen. Man op je lip werd Esthers tweede tragikomische roman over het heftige leven van een jonge vrouw die alles F O T O : PAT R I C I A S T E U R

kwijtraakt wat ze heeft.

Ergens Nabij Esther Waij schreef een prachtig verhaal dat door de kunst van het weglaten veel ruimte geeft om een eigen beeld van het gebeuren te schetsen. Je blijft lezen, ook omdat het verhaal zich steeds anders ontwikkelt dan gedacht. Waij pelt haar personages af tot hun diepste laag en doet dat in een fraai eigen ritme. Zowel vaart als verstilling kenmerken ook haar nieuwste roman.


Ergens nabij

5

Ergens nabij is een intiem verhaal over liefde, (on)trouw, verlies, eenzaamheid, angst, hoop en troost. Als hun huwelijk op scherp komt te staan, brengt dit de man tot ieders verbluffing niet alleen dichter bij zijn vrouw, maar juist ook bij zichzelf. Een man van bescheiden afkomst trouwt zijn grote liefde, de mooie Femke uit betere kringen. Ze krijgen twee prachtdochters, hij werkt hard om hun alles te kunnen geven. Dan blijkt tot zijn ontzetting de liefde van zijn vrouw niet exclusief… Voor Femke is er echter niets veranderd: zij heeft haar man nog even lief als altijd en probeert hem duidelijk te maken dat zij hem en haar gezin helemaal niet wil verlaten. De angst, woede, twijfel en verwondering die in hem ontbranden vormen hem meer dan hem lief is en confronteren hem en zijn vrouw meedogenloos met zijn verleden. Zijn trots – als jij niet gaat, ga ik! – overwint niet, hij blijft. Of dat een goede keuze is, is wel de vraag die je jezelf als lezer stelt, maar niet die waar het om draait in deze prachtige, zeer toegankelijk geschreven roman. Esther Waij oordeelt niet, ze geeft je hun gedachten mee. In haar voorzichtige Ergens nabij

handen groeien de personages en als lezer groei

Esther Waij

je mee. Integer, tijdloos als Gloed van Sándor

9789402601688

Márai, en meer dan de moeite waard voor een

Gebonden

heel breed publiek.

€ 17,95 Aantal pagina’s: 196 Formaat: 13,5 x 21 cm NUR 301 Verschijnt in februari 2017

Ergens nabij sluit aan bij het boekenweekthema Verboden vruchten. Advertenties in dag- & weekbladen, ansichtkaarten en posters en diverse interviews met Esther Waij.


6 Een exclusief kijkje achter het boek voor de boekhandelaar. We stelden de auteur Esther Waij enkele vragen over Ergens nabij.

Je schreef eerder twee succesvolle boeken bij Luitingh Sijthoff. Je nieuwe roman Ergens nabij is van een geheel ander kaliber. Bijna een ‘stijldebuut’. Kun je er iets meer over vertellen? Mijn vorige romans gaan over wat woede en nijd teweeg kan brengen na een scheiding, en al bestond die tv-serie nog niet, de arena is een soort ‘Gooise vrouwen’-milieu te Amsterdam. De stijl FOTO: PATRICIA STEUR is tragikomisch, enigszins hysterisch; met tekeningetjes, dagboekfragmenten, liedjes. Maar we zijn nu een hoofdstuk verder, ook ik in mijn leven. Ik heb het altijd druk, maar leerde ook rust te nemen, adem te halen, te genieten van de natuur bijvoorbeeld. Je ontwikkelt je als mens, en deze romanschrijfstijl past me nu. Ergens nabij gaat dieper, is intenser, persoonlijker misschien. Is het boek ook zo ontstaan? In fases, of heb je het in een keer geschreven? Ik had het basisverhaal van Ergens nabij al voordat ik mijn eerste boek schreef. Wist het begin, het einde, de grote lijnen. Maar ik was er niet aan toe om het in een romanvorm te gieten. Ik wilde een zekere schaarste aan woorden en toch genoeg vertellen. Die stijl vond ik nu pas. Het spelen met zinnen, het juiste tekstritme, het vinden van ook lichte noten in de serieuze liefdesgeschiedenis, kost tijd. Schaven is een langdurig, intensief proces, maar als het lukt is het fijn. Het omslag en de titel zijn prachtig, de schimmigheid lijkt de hoofdpersoon te willen weergeven; ergens nabij.?

Haha, ik zal de complimenten aan Jan de Boer doorgeven! Of we hem konden strikken was best spannend. Hij ontwerpt alleen als hij het manuscript mooi vindt. Gelukkig was hij erg enthousiast en hij schiep op gevoel dit beeld erbij. En zoals ieder zijn eigen dingen uit een verhaal haalt, geldt dat voor de titel Ergens nabij net zo goed. Die moet ik als schrijver niet vooraf gaan zitten verklaren. De titel heeft ook meerdere lagen tot de roman. Ik laat die interpretatie graag bij de lezer. Welk publiek hoop je met dit boek te bereiken? Tot nu toe zijn zowel vrouwen als mannen geboeid. Toch mooi als de lezer emoties van karakters begrijpt, of juist niet, hij erover nadenkt, zich verwondert misschien. Het lijkt me voor een breed publiek geschikt qua leeftijd. Ook vanwege herkenbare kwetsbaarheden van de personages. En omdat er een soort troost in de roman zit. Het leven loopt voor iedereen altijd anders dan verwacht. Er ligt altijd iets op de loer om de vertrouwde situatie te doorbreken, ineens word je overvallen door een verliefdheid, afscheid, ziekte, een leugen, een waarheid. Veranderingen zijn altijd ergens nabij. Als een levenskunstenares ervaart Femke dit zoals de seizoenswisselingen. Hoe een persoon reageert wordt bepaald door je gedachten, gevoelens, je verleden. De mannelijke hoofdpersoon kropt zijn verleden op. Maar het verleden huist ergens in je, je draagt het altijd bij je. Pas als hij dit verwerkt beseft hij dat iets naars ook iets moois teweeg kan brengen. Ha! Heb ik toch de titel zitten verklaren. Gedeeltelijk dan toch.

Filmregisseur PAUL VERHOEVEN, met Elle nu OSCAR-gegadigde, over Ergens nabij: ‘Esther Waij vertelt afwisselend ingetogen en bruisend een verre van alledaags liefdesverhaal en zij brengt de karakters in de roman erg mooi tot leven. Je zou meteen de boekverfilming willen zien, ik kan me Carice (van Houten) dan goed voorstellen als Femke.’


7

Toen ze kwam aanrijden, haastte hij zich naar buiten, daar had hij niet aan gedacht, hun kinderen die ze bij zich had. Hij bereikte de auto al voordat ze haar portier opende. Vroeg haar om de kinderen naar de buren te brengen, ‘om te spelen’, zei hij. Zijn vrouw zag aan de blik in zijn ogen dat het mis was. Daar kwam ze. De spanning in zijn lijf was tijdens het wachten niet afgenomen, had zich enkel meer opgebouwd. Verre van gekalmeerd was hij. Hij nam de bijl bij het houten handvat. Toen ze binnen was, de deur achter zich gesloten had, de woonkamer inliep, keerde hij zich om en hief het primitieve wapen omhoog. Ze schrok toen ze hem zo zag; zo kende ze hem niet, ze gilde hard en lang. Het zou niet uitmaken. Al gilde ze de hele wereld bij elkaar. Dit zou gaan zoals hij wilde. De bijl suisde door de lucht. Ze gilde nogmaals. Slag voor slag sloeg hij de hele piano aan gort. Ze moest erbij zijn. Getuige zijn van de pijn die zij had veroorzaakt. Zijn woede zien. Zijn woede voelen. Zijn woede ruiken. Krachteloze klanken van slappe snaren die her en der uit het hout staken; natrillend, zwak zwaaiend als laatste groet. De tranen liepen over haar wangen. De verwoesting die hij had aangericht... Ze zei niks. Lijkbleek had ze daar gestaan, al die tijd. Nu liep ze weg. Naar buiten. Hij dacht dat ze ging. Voor altijd vertrok. Goed. Nee... Niet goed. Hij leunde met zijn handen op de oude kloostertafel, het blad waar zijn kinderen eens met wasco en stiften op getekend hadden en hun krassen onverwijderbaar bleken, het kwam hem nu idioot voor, de straf die ze daarvoor kregen, zo leunde en hijgde hij daar, op de sporen van nutteloos boenen, restjes eten, kaarsvet: gebogen rug, gebogen hoofd. Hij voelde dit tot in zijn botten: hij was kapot – maar zou niet meer te lijmen zijn als ze ging. En toch ging hij haar niet achterna. Hij stond daar maar en stond daar maar. De deur ging open. Ze kwam terug. Met een schep en de kruiwagen, begon de ravage op te laden en reed met de wiebelende zooi naar buiten. Af en aan, alles op de schroothoop.

- BOEKFRAGMENT -


8

Julia Stefanini

Julia Stefanini is hersenanalist en biedt second opinions voor uit te voeren hersenbehandelingen bij mensen met een al dan niet aangeboren hersenafwijking. Zij is hiervoor aangesloten bij diverse ziekenhuizen in zowel Nederland als daarbuiten. Ook brengt zij naar aanleiding van gesprekken met gedetineerden de hersenactiviteit in kaart. Dit van met name langgestraften, maar ook van ex-gedetineerden. Daarnaast steunt ze patiënten die uitbehandeld zijn in de laatste fase van hun leven en gaat daarmee een stap verder dan de spreekwoordelijke ‘ziekenhuisdeur’. Het merendeel van de patiënten geeft aan daaraan behoefte te hebben omdat het hen steunt in hun verdere dagelijks leven. Julia Stefanini behaalde haar master medische wetenschappen aan de University of Toronto in 2001. Daarna werkte ze als klinisch wetenschappelijk onderzoeker aan de University Health Network. Vanaf 2012 is zij zelfstandig onderzoeker, analist en richt zich voornamelijk op de behandeling van primaire en metastatische tumoren in de hersenen en ruggengraat. Haar werkgebied omvat verder de klinische neurowetenschap, neuroradiologie, neurologische aandoeningen, cognitieve neurowetenschap en neurorevalidatie therapie. Naast haar werkzaamheden als hersenanalist tekent Julia en houdt zij zich bezig met de Nederlandse politiek om een beeld te vormen over het onderwerp ‘Hoe denkt de politicus?’ Julia is vertrouwenspersoon voor een aantal buitenlandse politici. Daarnaast zingt Julia jazz en soul en speelt ze piano en gitaar.

Het criminele brein begint met een heldere beschrijving van de werking van de hersenen: hoe ze werken en wat er gebeurt tijdens de misdaad en waarom ‘de rem er dan af is’. Vervolgens legt de auteur uit hoe hersenletsel kan leiden tot gedragsveranderingen. Ze geeft verschillende internationale en nationale voorbeelden aan de hand van verschillende soorten moordtypen.


Het criminele brein

9

Er gaat vaak een lange geschiedenis aan vooraf voordat iemand tot een criminele daad komt. Julia Stefanini brengt op verbluffend heldere wijze hersenactiviteit van gedetineerden in beeld. Dat doet ze op basis van gesprekken die ze met hen had en hersenscans die in het boek worden getoond. Aan de hand van zeer ernstige delicten spreekt zij over vijf moordtypes en probeert zij het gedrag te verklaren of op zijn minst te begrijpen. De basisvraag luidt eenvoudig: Wat ging er in het hoofd van de moordenaar om voor hij of zij tot het plegen van de misdaad kwam? Hoe kwam het zover? Hoe ziet het brein van moordenaars eruit ten opzichte van ‘normale’ hersenen? Is er een verklaring voor hun gedrag? Hebben ze een aangeboren afwijking? Naast de ‘daders’ sprak ze met vrienden en nabestaanden en analyseerde ze het milieu waar deze mensen vandaan kwamen.

Ik sprak onlangs een gedetineerde die zei: ‘Het is mijn brein dat het deed, niet ik.’

Haar conclusie luidt dat de hersenen van criminelen vaak anders zijn dan van niet-criminelen. Dat zou een andere strafmaat kunnen opleveren en er zou sneller met een behandeling kunnen worden gestart. Dat wil niet zeggen dat er geen gevangenisstraf moet volgen, maar vaak kijken

Het criminele brein

rechters niet verder dan het verslag van de

Julia Stefanini

gerechtspsychiater, psycholoog en reclassering

9789402601848

en blijkt er helaas meer met het brein aan de

Paperback

hand te zijn waar bij de strafbepaling vooraf geen

€ 24,95 Geïllustreerd Aantal pagina’s: 288 Formaat: 13,5 x 21 cm NUR 870 Verschijnt in april 2017 Ebook verkrijgbaar

rekening mee is gehouden.


10

RenĂŠ Oomen

RenĂŠ Oomen (1956) is radiodocumentairemaker, werkte voor Human en de NTR en werkt nu voor het geschiedenisprogramma OVT van de VPRO op NPO Radio 1. Hij maakt documentaires voor Het Spoor Terug en schrijft daar regelmatig achtergrondartikelen bij voor de VPRO-gids. De belangstelling voor persoonlijke geschiedenis is ook op hemzelf van toepassing; in 2009 werd zijn documentaire Het jaar van Leon genomineerd voor een Prix Europa Award in Berlijn, een belangrijk festival voor Europese omroepen. De documentaire gaat over zijn klasgenootje Leon die in 1966 verongelukte en de oorverdovende stilte rond zijn dood. In het katholieke zuiden moest men de dood van een kind zo snel mogelijk vergeten en overgaan tot de orde van de dag. In 2015 kwam het katholieke thema en de uitgestelde rouw opnieuw terug in zijn werk; samen met Noor van Manen maakte hij voor Het Spoor Terug de tweedelige documentaire Er ligt een Engeltje achter de heg over levenloos geboren kinderen in Brabant en Limburg in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, waarvan velen anoniem werden begraven.


Een engeltje zette de wereld stil

11

Persoonlijke vertellingen over levenloos geboren kinderen

In de tweede helft van de vorige eeuw werd heel anders omgegaan met het verlies van een levenloos geborene dan nu. Het was een taboe. De katholieke kerk hield streng vast aan de regels en bepaalde dat een doodgeborene niet in de hemel kon komen omdat het kindje niet gedoopt was. De kindjes werden niet geregistreerd en verdwenen in anonieme graven, letterlijk achter de heg. Zo wordt beweerd dat er op het kerkhof Orthen in Den Bosch nog duizenden anonieme kinderen begraven liggen. Ook de medische stand van die tijd zag een levenloos geborene als een ‘non-event’, iets wat geen rouw waard was. Veel kindjes werden dan ook als ziekenhuisafval verbrand. Op basis van vele interviews vertellen ouders hun persoonlijke verhaal, vanaf de vroege jaren zestig tot ver in de negentiger jaren van de vorige eeuw; de moeilijke tijd rond de geboorte van hun kind en de latere zoektochten naar wat er met hun kindje gebeurd is. De pijnlijke waarheid en de uitgestelde rouw. De historische context wordt duidelijk in interviews met andere betrokkenen zoals een theoloog en een onderzoekster van de Een engeltje zette de wereld stil

Tilburgse universiteit, een hoofdverpleegkundige,

René Oomen

een pastoor, kerkhofbeheerders, een gynaecoloog

9789402601855

en een oud-patholoog-anatoom.

Paperback € 24,95 Geïllustreerd

De tweedelige documentaire Er ligt een Engeltje

Aantal pagina’s: 224

achter de heg vormde de basis voor het boek.

Formaat: 13,5 x 21 cm

De foto’s in het boek zijn gemaakt door Piet den

NUR 301 Verschijnt in mei 2017 Ebook verkrijgbaar

Blanken.


Schaduw

12

Schaduw gaat over de vriendschap tussen de Engelse

bezoeken maar vraagt zijn opa naar het asielcentrum

jongen Matt en Aman, afkomstig uit Afghanistan.

te gaan. Opa is journalist en hoort het schrijnende

Schaduw is de naam van de hond van Aman. Aman

verhaal van Aman en zijn hond. Na publicatie van

vlucht met zijn moeder en een aangelopen hond

het verhaal proberen steeds meer vrienden ervoor te

na een aanslag van de Taliban naar Engeland. Daar

zorgen dat Aman en zijn moeder mogen blijven.

woont haar broer en ze hopen er een veiliger bestaan

Schaduw sluit perfect aan bij de huidige discussie over

te kunnen opbouwen. Ze maken een bizarre reis die

het vluchtelingenbeleid in de wereld en hoe hieraan te

begint in de laadbak van een vrachtwagen en eindigt in

kunnen bijdragen. Kinderen kunnen zich voorstellen

een opvangcentrum voor vluchtelingen. Zes jaar gaan

wat er gebeurt als je land verscheurd wordt door

voorbij en asielaanvragen lijken op niets uit te lopen.

oorlog en je moet vluchten. En vooral: hoe je daarmee

Matt mag uiteindelijk zijn nieuwe vriend niet meer

kunt omgaan.

Schaduw Michael Morpurgo 9789402601831 Gebonden € 16,95 Aantal pagina’s: 224 Geïllustreerd Formaat: 13,5 x 21 cm NUR 283 Verschijnt in maart 2017 Ebook verkrijgbaar

Wat de pers schreef over Schaduw: Shadow is a new classic… – The Observer Review Moving, uplifting and offers a real insight into the human cost of war. – Daily Express As ever, Morpurgo’s humanity and warmth suffuse a story of courage, love and hope… – The Times This is an important contribution to the ongoing debate about the moral consequences of war and immigration. – The Times


Nu in paperback

13

De gebonden eerste drukken van deze boeken waren zeer succesvol. Nu is het tijd om een nog groter publiek kennis te laten maken met deze nieuwe klassiekers. En dat voor 10,- euro! Over Pax:

Over Adelaar in de sneeuw:

‘Sarah Pennypacker neemt je mee naar een ontroerend slot.’ - Bas Maliepaard, Trouw

‘Zijn toegankelijk geschreven verhalen bieden een goede mix van fictie en feiten, en zijn spannend om te lezen.’ - NBD biblion.

‘Een zoektocht om in te verdwijnen *****.’ – Hebban.nl ‘Ontroerend mooi. Ook voor volwassenen een aanrader *****.’ – Libris.nl

‘Morpugo vertelt zijn verhaal zo ontroerend mooi dat je als het ware in de coupé zit en luistert naar een fantastisch verteller.’ - Libris.nl ‘Wat erg mooi aan dit boek is dat het je wijze lessen meegeeft.’ – Hebban.nl

Pax

Adelaar in de sneeuw

Een medaille voor Leroy

Sarah Pennypacker

Michael Morpurgo

Michael Morpurgo

9789402601893

9789402601916

9789402601619

Paperback

Paperback

Gebonden

€ 10,00

€ 10,00

€ 16,95

Aantal pagina’s: 240

Aantal pagina’s: 186

Aantal pagina’s: 174

Geïllustreerd

Geïllustreerd

Geïllustreerd

Formaat: 13,5 x 21 cm

Formaat: 13,5 x 21 cm

Formaat: 13,5 x 21 cm

NUR 283

NUR 283

NUR 283

Verschijnt in maart 2017

Verschijnt in maart 2017

Reeds verschenen


14

Susan van ‘t Hullenaar

Susan van ‘t Hullenaar (1970) woont in Santpoort-Zuid. Na een juridische carrière stapte ze over naar schrijven. Eerst schreef ze zakelijke stukken, maar al snel ontstonden er ideeën voor een jeugdverhaal over De Groene Hand, een club die in haar jeugd echt heeft bestaan. Susan schreef en tekende in die tijd al voortdurend boeken en strips en ze was een trouwe klant bij de bibliotheek. Toen nam ze zich al voor: ‘Later ga ik de boeken schrijven die ik zelf had willen lezen!’ In 2014 bracht ze in eigen beheer haar eerste boek uit: De Groene Hand. Het was een lokaal succes en kinderen vroegen om meer.

‘Het blijft spannend tot de laatste bladzijde.’

De groene hand


De Groene Hand

15

De Groene Hand is een geheime club van de vijf kinderen Daniël, Flora, Hilde, Anniek en Fabio. In de boeken staan ze iedere keer voor raadsels en samen proberen ze die op te lossen. Een gloednieuwe serie spannende verhalen voor kinderen vanaf 8 jaar.

Omslagillustraties gemaakt door Jan Cleijne.

De vijf opdrachten Als Flora in haar la op school een brief vindt van De Groene Hand, belandt ze in een spannend avontuur. Flora kan lid worden van deze mysterieuze club, maar dat gaat niet zomaar.

De groene hand

Eerst moet ze vijf speciale opdrachten uitvoeren.

Susan van ‘t Hullenaar De vijf opdrachten – 9789402601800 Het beeld van Raban – 9789402601817 Gebonden

Het beeld van Raban Van het kerkhof in het dorp is een kostbaar beeld

€ 12,95

verdwenen. De Groene Hand gaat op pad om het

Aantal pagina’s: 144

beeld te zoeken en de dieven te ontmaskeren. Al

Geïllustreerd

snel doet één clublid een bijzondere vondst.

Formaat: 16 x 21 cm NUR 282 Verschijnen in februari 2017 Ebook verkrijgbaar


16

Ineke van Lier en Marjolein Vink

Ineke van Lier (1968) schreef vele interviews en reportages. Zij deed dit in vaste dienst voor onder andere Flair, Pink Ribbon en Margriet en freelance voor onder meer KRO Spoorloos Magazine, Vriendin, Wendy en Flow. Ook is zij haar leven lang al dol op honden. De laatste jaren verdiepte zij zich in de relatie tussen mensen en dieren. Haar gedegen journalistieke benadering combineert zij met een spiritueel-psychologische inslag en een sprankje fantasie en verwondering. Dit maakt haar werk uniek en voor een brede doelgroep toegankelijk. Zij geeft workshops en (interactieve) lezingen over het heldenthema. Marjolein Vink (1973) tekende als kind al graag poppetjes en beestjes. Haar moeder gaf haar de bijnaam ‘Vrouwtje Holle’, want als ze haar bed uitschudde, dwarrelden er talloze papiertjes met tekeningen in het rond. Marjolein, die veel reist voor haar werk, is altijd blijven tekenen, overal ter wereld. Haar werk hangt onder andere in Chili, in Maleisië, in New York in de VS en in Zuid-Afrika, variërend van een ingelijste krabbel tot een complete muurschildering. Ze ontwerpt ook geboortekaartjes en kleurplaten.

‘Wie anders kijkt, ziet andere dingen’ ‘Is dat dan nodig, een held zijn? Neu. ’t Is niet verplicht natuurlijk. Maar ik kan het je wel aanraden. Je doet er jezelf en anderen een hoop plezier mee. Zeker wanneer je, net als David en Dorus, een beetje gevangen zit. En wie zit dat nou niet? Gevangen in een relatie, in een situatie, in je eigen gedachten misschien. De held uithangen werkt bevrijdend. Daarom in het kort mijn stappenplan.’


Mijn held

17

Een waargebeurd sprookje voor alle leeftijden ‘Bestaan er feeën in het echt? En hoe word je een held? Dat, mijn lieve lezers, Wordt in dit boek verteld.’ Jong en oud zullen genieten van dit hartverwarmende verhaal over een asielhond en een gevangene die elkaar helpen op weg naar vrijheid. Ineke van Lier volgde hen bij een trainingstraject in een Nederlandse gevangenis en vertelt op haar eigen wijze: speels en filosofisch tegelijk. Mede dankzij de illustraties van Marjolein Vink sluit je de gedetineerde David, hond Dorus en de feeën van stichting Dutch Cell Dogs voorgoed in je hart. Met stoere, ruw kartonnen kaft.

In een sprankelend en openhartig nawoord nodigt Ineke de lezer uit om de held in zichzelf te ontdekken, net zoals zij zelf heeft gedaan bij het realiseren van dit boek. Met haar tienstappenplan zal dat zeker lukken, immers: ‘In ieder mens klopt een heldenhart.

Mijn held Ineke van Lier Illustraties van Marjolein Vink 9789402601886 Gebonden € 17,50 Aantal pagina’s: 144 Formaat: 20 x 20 cm NUR 370 Verschijnt in februari 2017

‘Een hondroerend boek. Ik heb het met veel plezier gelezen.’ - Barry Hay


18

De avonturen van Carl Mops gaan door!

Twee avonturen van Carl Mops voor € 14,95 Om het de verzamelaars extra aantrekkelijk te maken bundelen we de eerste twee delen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Geseald met sticker.

Joëlle Tourlonias studeerde visuele communicatie Bundel Carl Mops Het avontuur van Carl Mops Het nieuwe avontuur van Carl Mops

aan de Bauhaus Universiteit in Weimar met als specialisatie het illustreren en schilderen. Ze heeft

Nonn, Weidenbach en Tourlonias

verschillende prentenboeken op haar naam staan.

9789402601923

Haar eerste kinderboek verscheen bij Jacoby &

Gebundeld 2 titels

Stuart en werd genomineerd voor de Frans/Duitse

€ 14,95 Aantal pagina’s: 32

Prijs voor jeugdliteratuur 2015.

Geheel in kleur

Fabiola Nonn studeerde aan de Kunstacademie in

Formaat: 26 x 21 cm

Stuttgart en aan de Hogeschool voor kunsttherapie

NUR 370

in Nürtingen.

Verschijnt in april 2017

Lukas Weidenbach volgde een opleiding voor boekhandelaar en studeerde daarna media- en cultuurwetenschap. Momenteel werkt hij voor een uitgeverij in Frankfurt.


Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops

19

Die plotseling een gezin heeft…

Carl Mops is niet meer weg te denken. In korte tijd hebben alle mopshond-liefhebbers in Nederland en België het hondje in hun hart gesloten. En ook in het Engels zijn de boeken zeer succesvol. Hoe kan het ook anders: de verhalen zijn erg leuk om (voor) te lezen en de tekeningen zijn uniek. Als het baasje aan Carl vertelt dat zijn vriendinnetje Coco en haar eigenaar bij hen komen wonen, kan Carl zijn geluk niet op. Nu zal Coco altijd dicht bij hem zijn. Maar Paula, de exzwerfhond die ook bij Carl woont, is minder blij. Wat een drukte allemaal.

A whole new story of Carl Pug

‘Het verhaal van Carl Mops die verdwaalde en de weg naar huis weer vond is een musthave voor elke liefhebber van Mopshonden.’ – wijtestenhet.nl

A whole new story of

Carl Pug

Who suddenly has a complete new family….

But where has she gone? Carl and Paula try to find her.

‘Een lief verhaal met een tikje spanning over mopshond Carl die een vriend vindt. Met prachtige, sprekende, en vaak vertederende illustraties.’ - Conniesboekenblog

N o n n • We i d e n b a c h • To u r l o n i a s

After the first successful release of The story of Carl Pug the story continuous. Carl and Paula live happily together at Carl’s owner’s house. When they go out again, Carl sees a beautiful girl pug and his heart goes wild. He cannot sleep and Paula thinks he is in love.

AERIAL

Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops

A whole new story of Carl Pug

Die plotseling een gezin heeft….

Who suddenly has a complete new family….

Nonn, Weidenbach en Tourlonias

Nonn, Weidenbach en Tourlonias

9789402601787

9789402601794

Gebonden

Gebonden

€ 12,50

€ 12,50

Aantal pagina’s: 32

Aantal pagina’s: 32

Geheel in kleur

Geheel in kleur

Formaat: 26 x 21 cm

Formaat: 26 x 21 cm

NUR 273

NUR 273

Verschijnt in april 2017

Verschijnt in april 2017


20

Mirjam Cremer

Mirjam Cremer is van beroep geboortefotograaf en oprichter van Pure Life Geboortefotografie. Sinds 2013 heeft zij meer dan 120 geboortereportages gemaakt. Tijdens haar werk legt ze telkens de geboorte van een nieuw leven vast, de geboorte van een vader en een moeder en de pure, oprechte liefde van ouders voor hun kind. Zij brengt de verbondenheid van een kind met zijn of haar ouders in beeld. Bij de reportages richt zij zich op de ouders, hun samenwerking tijdens de geboorte en vooral op de eerste ontmoetingen met hun kindje. Het zijn de natuurlijke emoties die ze hierbij vastlegt, heel puur en als fotograaf op de achtergrond aanwezig. Mirjam Cremer werkt daarnaast als vaste fotograaf voor de tijdschriften Ouders van Nu en Wij Jonge Ouders. Haar Facebookpagina purelifegeboortefotografie heeft bijna 10.000 volgers.

Een uniek moment tussen ouders en kind voor altijd vastgelegd in een prachtig geĂŻllustreerd boek.


Pure Life

21

Geboortefotografie en -verhalen

Geboortefotografie wordt steeds populairder: een fotograaf volgt aanstaande ouders voor en tijdens de bevalling en fotografeert ze onopvallend, zonder het idee te geven te storen tijdens deze zeer persoonlijke en intieme momenten. De veertig reportages in het boek zijn een weergave van de veertig weken die een zwangerschap gemiddeld duurt. Het zijn veertig bijzondere geboorteverhalen in verschillende situaties. Van thuisbevallingen, ziekenhuisbevallingen, badbevallingen en geboortes op de baarkruk tot keizersneden. Het boek met prachtige fotografie en passende introductieverhalen met als titels steeds de naam van de geborene, is een ode aan het leven. Het is een verhaal van gevoelens en emotie. Bedoeld voor ouders en wensouders om te laten zien hoe mooi en puur de geboorte van een kind is.

Pure Life Geboortefotografie en -verhalen Mirjam Cremer 9789402601947 Gebonden ₏ 39,95 Aantal pagina’s: 288 Geheel in kleur Formaat: 24,5 x 28 cm NUR 850/653 Verschijnt in februari 2017


22

Het Nederlandse Dakar Press Team, onder leiding van Léon Jansen, rijdt al jaren mee in de Dakar Rally. Jansen begon met zijn avontuur in 2004, toen Le Dakar (voorheen bekend als de Parijs-Dakar Rally) nog in Afrika werd gereden. De rally kenmerkt zich door avontuur maar is bovenal een uitputtingsslag voor de deelnemers en staat dan ook bekend als de zwaarste en gevaarlijkste rally ter wereld. Het team van Jansen rijdt steeds voor de wedstrijddeelnemers uit om de routes te verkennen, op zoek naar de beste plek om de race te fotograferen. Door hun jarenlange betrokkenheid en expertise maken zij het beste boek op het gebied van de Dakar Rally.

STAGE

# 526

# 373

Adwin Hoondert [NLD] Wilko Hoefnagels, Jac Gilles

Annie Seel [SWE] Bert Heskes

Victory

# 532 # 408

Frank Tilburgs [NLD] Gijsbert van Uden, Hans van Limpt

Eelco Bekker [NLD] Sijbrand Booij

# 319 # 522

Aart Schoones [NLD] Gert Jan Schoones, Enrico v.d. Donk

# 505

Martin Kolomy [CZE] David Kilian, Rene Kilian

DAKAR

DAKAR

PRESS TEAM

PRESS TEAM

67

www.DAKARPRESS.coM www.DAKARPRESS.coM

Leeroy Poulter [ZAF] Robert Howie

68

DAKAR

DAKAR PRESS TEAM

PRESS TEAM

Op 2 januari 2017 start de nieuwe rally in Paraguay. STAGE RESULTS #3 Kevin Benavides Paulo Goncalves Antoine Meo Stefan Svitko Joan Barreda Bort Frans Verhoeven

Quad 1 274 Brian Baragwanath 2 251 Ignacio Casale 3 267 Lucas Bonetto 4 292 Marcelo Medeiros 5 250 Rafel Sonik 15 269 Kees Koolen Cars 1 314 Sebastien Loeb Daniel Elena 2 300 Nasser Al-Attiyah Matthieu Baumel 3 301 Giniel de Villiers Dirk von Zitzewitz 4 303 Carlos Sainz Lucas Cruz 5 315 Mikko Hirvonen Michel Périn 8 311 Bernhard ten Brinke Tom Colsoul

# 15

Frans Verhoeven [NLD]

Trucks 1 505 Martin Kolomy David Kilian Rene Kilian 2 506 Hans Stacey Serge Bruynkens Jan van der Vaet 3 514 Federico Villagra Jorge Perez Companc Andres Memi 4 510 Peter Versluis Marcel Pronk Artur Klein 5 500 Airat Mardeev Aydar Belyaev Dmitriy Svistunov

# 535

Paul Goss [NLD] Janine Goss, Joost Geertsen

# 557

Gerrit van Werven [NLD] Gerrit Zuurmond, Klaas Kwakkel

ARG PRT FRA SVK ESP NLD

Ahmed Abdullah Alshegawi [SAU] Alain Multinu, Yousuf Bachou Ariff

Honda Honda KTM KTM Honda Yamaha

ZAF Yamaha CHL Yamaha ARG Honda BRA Yamaha POL Yamaha NLD Honda

FRA Peugeot QAT Mini ZAF Toyota ESP Peugeot FIN

Mini

NLD Toyota

CZE Tatra

NLD MAN

ARG Iveco

NLD MAN

RUS Kamaz

DAKAR

PRESS TEAM

69

DAKAR 115 PRESS TEAM

50

DAKAR

PRESS TEAM

www.DAKARPRESS.coM

Bikes 1 47 2 2 3 49 4 5 5 6 37 15

# 1009

Brand

www.DAKARPRESS.coM

Name

www.DAKARPRESS.coM

Ranking

www.DAKARPRESS.coM

6

Dakar Press Team

116 PRESS DAKAR TEAM

cAPTURING

Till the end

51


23

Het Dakar Rally Jaarboek editie 2017 verschijnt zo snel mogelijk na het einde van de race. Vanaf november 2016 worden de voertuigen van de Europese deelnemers via Le Havre verscheept naar Zuid-Amerika. En dat is eigenlijk ook de start van het evenement. Deze overtocht duurt 21 dagen zodat in principe eind december alles op de plaats van bestemming is, in Paraguay. Daar zal de start plaatsvinden van de meest spectaculaire en zwaarste rally van de wereld, die uit twaalf etappes bestaat. Het Dakar Rally Jaarboek bevat verslagen in tekst en veel beelden van alle voorbereidingen en etappes. De etappes vormen de basis voor de hoofdstukken die op diverse plekken ook nog eens aangevuld worden met QR-codes waarmee de lezers exclusieve video’s kunnen bekijken. Sinds 2005 wordt jaarlijks het Dakar Rally

www.DAKARPRESS.coM

1

Dakar Rally 2017

Jaarboek uitgegeven met een selectie van de meest spectaculaire foto’s van het Dakar Press Team. Sinds 2009 wordt de Dakar Rally gereden in Latijns-Amerika en gaat deze door prachtige gebieden, wat garant staat voor schitterende Dakar Rally 2017 Sonja Lobregt en Leon Jansen 9789402601879 Gebonden € 34,95 Aantal pagina’s: 224 Geheel in kleur, tweetalig NL en ENG Formaat: 28 x 24 cm NUR 480 Verschijnt in april 2017

foto’s en pakkende verhalen.


24

William Sweetlove William Sweetlove studeerde plastische

De naam Cracking Art ontleent de groep aan het

kunsten in Gent. Hij werd reeds zeer vroeg in

door de kunstenaars gebruikte basismateriaal.

zijn carrière bekroond met grote prijzen, zoals

Dat is afkomstig van aardolie, een fossiel

die van de Jonge Belgische Schilderkunst en

materiaal ontstaan uit planten en natuurlijke

de Europa-prijs voor Schilderkunst van de stad

resten. Door het moleculair kraken van het

Oostende tot aan internationale waarderingen

fossiele materiaal (cracking down) krijg je

en beurzen. Tijdens de ‘Contemporary art

synthetische afgeleiden: pvc, plastiek, polyester

triennial’ in Knokke in 2000 ontmoette William

en harsen. Door met deze materialen te werken

Sweetlove het Noord-Italiaanse kunstcollectief

ontstaat een fossiele kunst die biologisch niet

The Cracking Art Group. Hoewel de leden van

afbreekbaar is en dus voor eeuwig kan blijven

het collectief allen zeer divers en eigengereid

bestaan. De groep pleit onder meer voor een

zijn, delen de kunstenaars een sterke hang naar

meer verantwoorde, ecologische aanpak van

het dadaïsme, het minimalisme, het surrealisme

de aarde als tegengif voor overproductie en

en de popart. De ontmoeting tussen Sweetlove

overconsumptie.

en The Cracking Art Group resulteerde in een

Onlangs werden vijf grote werken opgenomen

eerste uitzonderlijke samenwerking: Cracking

in de collectie van het Museum of Contemporary

Art loves William Sweetlove.

Art in Tucson.


Sweetlove’s Muse

25

Uniek overzichtsboek van het werk van William Sweetlove met exclusief kunstwerk William Sweetlove exposeert inmiddels solo en met de Cracking Art Group wereldwijd en kent vaste vertegenwoordiging in onder andere Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Scandinavië, Turkije, de Verenigde Staten en België. Aan het werk van de kunstenaars zijn talloze boeken gewijd en het werk van William Sweetlove is en wordt aangekocht door musea en de meest vooraanstaande particuliere en bedrijfscollecties. Het boek Sweetlove’s Muse geeft een prachtig en compleet overzicht van het werk van Sweetlove, van de unieke kunstwerken tot en met de tentoonstellingen van over de hele wereld. Het ultieme boek voor liefhebbers van zijn werk en liefhebbers van Cracking Art en popart. Speciaal voor deze uitgave heeft hij een kunstwerk gemaakt dat alleen in combinatie met dit boek verkrijgbaar zal zijn. Het multiple zal in tien verschillende kleuren worden gemaakt en het formaat is gelijk aan het boek (30 x 30 cm). De waarde van het kunstwerk alleen al bedraagt rond de 250 euro.

Sweetlove’s Muse Met een exclusief voor deze uitgave gemaakt kunstwerk William Sweetlove 9789402601862 Paperback € 149,50 Aantal pagina’s: 416 Geheel in kleur, Engelstalig Formaat: 30 x 30 cm NUR 646 Verschijnt in april 2017

William Sweetlove maakte exclusief voor deze uitgave een nieuw kunstwerk dat alleen met het boek verkrijgbaar zal zijn. Het boek en het kunstwerk zullen in een ludieke verpakking worden aangeboden.


Mary Hessing en Toon Lauwen

26

Mary Hessing combineert een scherpe neus voor rijke verhalen met het redactionele talent dat geprinte en online communicatie boeiend maakt. Haar brede én diepe ervaring ontwikkelde Hessing als creatieve consultant bij de lancering van fashion events voor o.a. WE Europe en Le Cri Néerlandais (o.a. Viktor & Rolf, Lucas Ossendrijver). Daarna had zij een stevige loopbaan bij Libelle (het grootste vrouwenblad van Nederland) als adjunct-hoofdredacteur en vervolgens als hoofdredacteur van Eigen Huis & Interieur en More Than Classic. Auteur Toon Lauwen schrijft al sinds 1993 over design, ingenieurskunst en architectuur en stelde boeken samen als Nederland als Kunstwerk, Vijf eeuwen bouwen door ingenieurs, The Phaidon Archive of Graphic Design, Dutch Design van de 20e eeuw, Dick Bruna – all about his work en bij Aerial Aart van Asseldonk – The designer of the miraculous. Als gastcurator werkte hij voor o.a. het Stedelijk Museum Amsterdam, Nederlands Architectuur, MOTI, Premsela en hij exporteerde reizende tentoonstellingen naar de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland en Europese musea en instellingen.

Pols Potten werkt samen met ontwerpers als: Norman Trapman, Bas van der Veer, Bas van Beek, Carla Peters, Chis Koens, Ramon Middelkoop, Anne-Marie Jetten, Marette Buist, Jacob de Baan, Josha Roymans, Lise Lefebvre, Lot Moorrees, Els

ten

Klooster,

Esther

Hörchner,

Maaike Burgers, Inge Kuipers, Diederik Schneeman, Wieki Somers, Minke van Voorthuizen, Jasper van Grootel, Aart van Asseldonk, Pascal Smelik, Carolina Wilcke, Nic Roex, Jeske Kapitein, Josephine Colsen, Naomi Thellier de Poncheville, Hans van Bentem, Jeroen Wesselink


Family of things – Pols Potten

27

Pols Potten bestaat dertig jaar en is een toonaangevend internationaal merk op het gebied van interieur en woonaccessoires, opgericht in Amsterdam. Vanaf het begin heeft Pols Potten stijlen vrijelijk en non-conformistisch met elkaar vermengd. Die rebelse, ironische trekken dateren uit de jaren tachtig, toen Amsterdam – meer dan vandaag – leek op een fantastisch palet van subculturen: punk, gays, snobs, feministen en krakers. Jan Wolleswinkel, Frans Piek en Erik Pol werden geabsorbeerd in het straatbeeld en uitgaansleven van die tijd. Zo komt het dat de omkering, een manier van denken uit de tegencultuur, herkenbaar is in producten. Subtiel, vernieuwend, onconventioneel en duidelijk geworteld in de Nederlandse designtraditie. Wellicht is dat de reden waarom hun ontwerpen zich over de hele wereld zo thuis voelen? Tegenwoordig worden producten van Pols Potten gemaakt in Indonesië, China, India en Senegal en verkocht in winkels in Parijs, Sydney, New York, Beiroet en Johannesburg.

Family of things verwijst naar het ontstaan Family of things

van het bedrijf Pols Potten, alsmede naar de

Pols Potten

specifieke eigenschappen die terug te vinden zijn

Mary Hessing en Toon Lauwen

in de meest karakteristieke producten die het

9789402602005 Gebonden in linnen band € 45,00 Aantal pagina’s: 288 Geheel in kleur, tweetalig NL en ENG Formaat: 23 x 30 cm NUR 656 Verschijnt in februari 2017

bedrijf gemaakt. Dit boek geeft in tekst en beeld een overzicht sinds de oprichting in 1987.


28

Anjula Devi ‘Spice for life is het nieuwe superfood-kookboek, maar dan wel betaalbaar!’

Anjula Devi is geboren in de jaren zeventig en haar vader was haar grote inspirator op het gebied van voeding. Hij was een professionele kok en er van overtuigd dat Indiase gerechten heel gezond en heilzaam zijn. Iets wat in deze keuken, vaak van oorsprong ayurvedisch, al lang bekend was. Anjula leerde dat versheid heel belangrijk was en zette de kennis die ze opdeed voort in haar eigen bedrijf. Nu heeft ze haar eigen kookschool, een cateringbedrijf en een eigen lijn Indiase voedingsproducten. Ze won de prestigieuze BBC Good Food Bursary en is de ambassadeur voor TRS Foods (groothandelaar van authentieke en kwalitatief hoogstaande Aziatische ingrediënten).


Spice for life

29

De gezonde en heilzame Indiase keuken

Nu de hele wereld bekend is geraakt met de zogenaamde superfoods en de hoge kosten daarvan, wordt er steeds meer gezocht naar de normale en betaalbare varianten. En, iets wat liefhebbers van de Indiase keuken al lang wisten, vele ingrediënten uit die keuken, vaak gebaseerd op de ayurvedische traditie, zijn supergezond en vooral niet duur. Verschillende specerijen en bereidingen hebben een verjongingseffect en Anjula Devi geeft in Spice for Life meer dan 100 recepten die bijdragen aan een gezond leven. Ze laat op eenvoudige wijze zien hoe de zeven geheime kruiden en specerijen te gebruiken zijn in heerlijke Indiase gerechten. Denk aan turmeric (kurkuma) en pepertjes voor vitamine C, antioxidanten en helpen tegen artritis. Maar Spice for Life is vooral een overheerlijk en prachtig gefotografeerd kookboek met veel extra informatie over de gezondheidsvoordelen van de verse Indiase keuken.

Spice for life Anjula Devi 9789402601930 Gebonden € 24,95 Aantal pagina’s: 192 Geheel in kleur Formaat: 19,5 x 25,3 cm NUR 440 Verschijnt in april 2017


30

Natascha van der Stelt

Twee grote passies van Natascha van der Stelt zijn lezen en bakken. Zolang ze zich kan herinneren leest, of beter gezegd verslindt ze boeken. Toen Natascha er in slaagde om van boeken en lezen haar werk te maken, was dat een droom die werkelijkheid werd. Op haar 14e begon Natascha met bakken, en is daar nooit meer mee gestopt.In 2015 gooide Natascha haar eetpatroon drastisch om. Vanaf die dag at ze niets meer met ‘snelle koolhydraten’, zoals suiker, honing, zoetstoffen, tarwe, aardappelen en witte rijst. Na een dag was haar bloedsuikerspiegel stabiel en had ze geen last meer van dips en kicks. Na een paar maanden verdwenen haar gewrichtsklachten en klachten die wezen op een beginnende diabetes 2. Binnen een week had Natascha zin om iets te bakken, omdat ze iets anders voor de lunch wilde dan soep of salade. Ze verving de tarwe door haver en liet de suiker weg. De eerste baksels waren veelbelovend en nodigden uit tot verdergaan. Ze bedacht steeds meer eigen recepten. Al bakkend, schrijvend en fotograferend voor haar boek besloot ze om ook van bakken haar werk te maken. www.nataschabakt.nl

Bakken met haver: eindelijk een echt suikervrij bakboek.


Bakken met haver

31

Voor lekker gebak zonder suiker, zoetstof of tarwe!

Lekkere appeltaart, cheesecake, kruidkoek of kokosmakronen zonder suiker, zoetstoffen of tarwe. In Bakken met haver presenteert Natascha zestig recepten voor heerlijk klein en groot gebak zoals koekjes, cake en taarten maar bijvoorbeeld ook voor scones en pasteien. Als basis gebruikt ze haver in plaats van tarwe. De smaakmaker suiker wordt vervangen door onder meer de subtielere smaken van echte vanille, kokos en kaneel. Van haar grootvader die bakker was leerde Natascha van der Stelt ambachtelijk brood en banket bakken. Nu associeert ze bakken met feest en het leven vieren. Er gaat voor haar geen verjaardagsfeest voorbij zonder dat ze de dagen ervoor uitgebreid taarten, cakes en koekjes heeft gebakken. Met dit fraai gefotografeerde bakboek hoopt ze dat de lezer die besluit te minderen of te stoppen met suiker ervaart dat je dankzij Bakken met haver toch kunt blijven genieten van een koekje bij de koffie of thee of een lekker stuk taart op een verjaardag.

Bakken met haver Natascha van der Stelt 9789402601732 Gebonden ₏ 22,50 Aantal pagina’s: 192 Geheel in kleur Formaat: 20 x 23,5 cm NUR 440 Verschijnt in februari 2017


32

Walter Luitwieler Walter Luitwieler is dertiger, vader van zijn bende van drie, man van zijn heldin, hobbysporter en film- en seriefanaat. Al zo’n drie jaar blogt hij onder de naam De man die koken kan, waarbij hij ruimte kan geven aan zijn andere grote hobby: koken. Hij wil (met een knipoog weliswaar) laten zien dat ook mannen wel degelijk kunnen koken en graag zijn liefde voor vers en lekker eten delen. Hij is van mening dat als hij kon leren koken, jij het ook kan.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die wil leren om lekkere en verse recepten te koken. Ook mannen.


De man die koken kan

33

Gerechten voor thuis van dé man achter het fornuis

Eten is al zolang als Walter Luitwieler zich kan herinneren de rode draad in zijn leven. Toen hij ging samenwonen besloot hij zich meer te gaan verdiepen in verse maaltijden klaarmaken en leerde hij met vallen en opstaan te koken. In De man die koken kan deelt hij zijn recepten met de mensen die thuis achter het fornuis staan. Van een heerlijk ontbijtje zoals banaanpannenkoeken tot de wat meer gebalanceerde maaltijden voor alle dagen van de week. Daarnaast zijn er recepten, zoals pulled pork uit de oven en zijn ultieme nacho-schotel, en heerlijke desserts en taarten waaronder zelfgemaakt ijs en chocoladetaart, voor die momenten dat je wat te vieren hebt, wat troost kunt gebruiken of simpelweg (samen) wil genieten van heerlijk eten. Met meer dan 70 recepten geeft De man die koken kan een flinke boost aan je kookrepertoire en wil hij ook jou laten genieten van heerlijk en vers eten voor alle dagen van de week..

De man die koken kan Walter Luitwieler 9789402601749 Gebonden € 24,95 Aantal pagina’s: 224 Geheel in kleur Formaat: 20 x 23,5 cm NUR 440 Verschijnt in maart 2017


34

Johan van Eeckhout

Johan van Eeckhout (1979) is licentiaat in de wijsbegeerte, mindfulnesstrainer en bewegingscoach. Zijn jarenlange ervaring bij het begeleiden van langere vastenkuren maakt hem tot een uitgelezen gids voor beginnende ĂŠn ervaren ‘vasters’. Het idee voor dit boek ontstond uit zijn ervaringen als 5:2/6:1-consulent. Hij stelde vast dat heel wat mensen de vastendagen ten onrechte ervaren als hongerdagen. Op voorwaarde dat mensen hun lichaam goed ondersteunen, zijn vastendagen niet alleen comfortabel, maar zelfs leuk. Meer nog: je kunt vastendagen gebruiken om stap voor stap een gezonde eet- en leefwijze op te bouwen. Lies Barzeele (1983) is mede-initiatiefnemer van het 6:1 project. Ze is net als Johan Van Eeckhout ervaringsdeskundige als het op vasten aankomt. Tot op vandaag geniet ze zelf van de deugddoende effecten van vasten als gezondheidsstrategie. Daarnaast heeft ze mensen begeleid tijdens zowel korte en langere vastenkuren. Bovenop die praktische kennis beschikt ze over een brede opleidingsachtergrond. Lies Barzeele is gezondheidscoach, massagetherapeute en heeft een pedagogische achtergrond. In combinatie met haar passie voor gezond koken en tuinieren maakt dat haar tot een goede raadgever en begeleider van zowel de beginnende als de ervaren vaster.


6:1 vasten dag- en doeboek

35

Na het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten heeft het 5:2-dieet ook de Lage Landen in no time veroverd. De charmes van deze strategie voor gewichtsverlies? Eenvoud, gedoseerde inspanning en zichtbaar resultaat. Toch lopen veel enthousiaste 5:2’ers en andere ‘vasters’ tegen grote hindernissen aan. Wat doe je met symptomen op je vastendagen? Wat doe je als gewichtsverlies uitblijft? Hoe ondersteun je je lichaam optimaal? Ook bij de doe-het-zelfaanpak van het vastendieet is goed advies van groot belang. Anders gooit de vaster ten onrechte de handdoek in de ring. Dit boek is een handleiding om van de vastenstrategie een echt succesverhaal te maken. Van mindset tot recept... geen enkel aspect blijft onderbelicht. Het boek bevat onder andere: • oefeningen en tools voor zelfevaluatie • een placemat/verzadigingsmeter • reviews van de recentste wetenschappelijke onderzoeken • suiker-, lactose- en glutenvrije recepten voor elke vastendag Johan van Eeckhout bouwt het vastendieet uit Mijn 6:1 vastendieet dag- en doeboek Johan van Eeckhout 9789402601756 Paperback € 19,95 Aantal pagina’s: 192 Geheel in kleur Formaat: 19,5 x 24 cm NUR 440 Verschijnt in maart 2017

tot een volwaardige strategie voor een maximale gezondheid.


36

Petra Kaak en Hans Clauzing

Petra Kaak is verbonden aan het kenniscentrum De Cruydthof. Dit kenniscentrum begon ze in 2008 om mensen weer in contact te brengen met de natuur en speciaal de eetbare natuur. Er is niets heerlijkers dan je eigen tuin in lopen om daar verse groenten, kruiden of eetbare bloemen te kunnen plukken. Groene, verse blaadjes, kleurige bloemen of knapperige worteltjes zo uit de tuin op je bord, precies zoals de natuur het bedoeld heeft. Die ervaring brengt ze graag over via de workshops en de website. Nu brengt ze al haar kennis samen in Fleurig op je bord.

Hans Clauzing fotografeert en schrijft voor verschillende tuinmagazines, zoals Groei & Bloei, Tuinseizoen, Tuin & Landschap en Home and Garden. Daarnaast geeft hij lezingen met zijn beeld over tuinen of groengerelateerde onderwerpen en verzorgt hij workshops botanische fotografie in onder andere de hortus botanicus in Leiden.


Fleurig op je bord

37

Culinaire ideeën met eetbare bloemen

Elke keer weer iets nieuws bedenken om te eten kan best lastig zijn, zeker als je vaak kookt. Er zijn echter ingrediënten die nog niet zo vaak gebruikt worden en gewoon uit je eigen tuin kunnen komen. Eetbare bloemen! Niet iedereen weet dat er bloemen zijn die je kunt eten. Maar de laatste jaren zie je ze steeds vaker op je bord en worden ze zelfs in verschillende supermarkten aangeboden. Fleurig op je bord helpt met het maken van heerlijke en makkelijk gerechten waarin eetbare bloemen zijn verwerkt. Maar ook vele tips over verzorging, waar te koop, hoe te gebruiken en informatie over welke bloemen eetbaar zijn en welke delen. Eetbare bloemen gebruik je vaak voor de smaak maar ook voor de decoratie van gerechten. Sommige geven heel veel smaak; kruidig, pittig radijsachtig, geurig of zoet. Andere zijn neutraler van smaak maar daardoor uitstekend geschikt als eetbare garneringen. Fleurig op je bord boordevol informatie, overheerlijke recepten en prachtige fotografie.

Fleurig op je bord Culinaire ideeën met eetbare bloemen Petra Kaak en Hans Clauzing 9789402601763 Gebonden € 24,95 Aantal pagina’s: 224 Geheel in kleur Formaat: 20 x 23,5 cm NUR 440/424 Verschijnt in maart 2017


38

Albert Kokosky Deforchaux

Tot een aantal jaren geleden had Albert Kokosky helemaal niets met koken. Het was niet eens een hobby. Hij stoorde zich in die tijd wel aan ‘des menschens’ kennis over zijn afkomst en uiterlijk. Dat ze hem Indonesiër noemden en, als hij ontkende dat te zijn, meenden te weten dat Indo of Indonesiër niet uitmaakte. Vandaar dat hij ‘Een Indo voor dummy’s’ had willen schrijven. En een infopunt wilde opzetten voor Indo-informatie. Uiteindelijk werd het een museumhuiskamer met een afhaal eraan vast. Want: ‘Met eten haal je geld op en met een VVVkantoor niet.’ Met andere woorden: toen in april 2011 Ap Halen (een woordspeling van ‘afhalen’) ondergronds van start ging was Ap nog een leek op kookgebied. En toen hij in november 2012 in de Fabriek in Delfshaven begon, vond hij het zelf zó spannend dat hij twee maanden geen hap van z’n eigen eten door zijn keel kon krijgen. En zo begon het allemaal: Ap Halen is een afhaalzaakje voor Indisch eten. Een handjevol vertrouwde en minder vertrouwde gerechten; iedere dag verrassend verschillend maar wel vers en voordelig. Neem plaats aan die ene tafel of op de bank met je bord op schoot! Bij Ap éét je niet alleen Indisch, je leert ook over Indisch zijn en het Indische gevoel in heden en verleden.


Mixtie

39

Verhalen uit de keuken van Ap Halen

Mixtie – Verhalen uit de keuken van Ap Halen gaat over Ap Halen, over herinneringen, disco en nasi rames. Over Facebook, dansen, toeval en film. Over gevoel, leuke ontmoetingen, Indo’s en Indië. Over familie, vrienden en liefde en geluk, heel veel geluk. Het is een combinatie van ontroerende verhalen met de beste recepten. Het prachtig door Marijke van der Graaf vormgegeven boek is meer dan een eenvoudig kookboek. Het trakteert de lezer op unieke verhalen en commentaren van aphalers; de mensen die de weg naar zijn huiskamerrestaurant al kennen en die zijn eten lekker vinden! Het staat vol wetenswaardigheden over Aps herkomst en Indisch eten en interviews met de vaste klanten die hij over de vloer krijgt. En waar komt die kookkunst vandaan? Ap zegt: ‘Traditioneel? Authentiek? Volgens grootmoeders recept? Geen idee, ik doe ook maar wat.’

Mixtie Verhalen uit de keuken van Ap Halen Albert Kokosky Deforchaux 9789402601770 Flexbound € 22,50 Aantal pagina’s: 192 Geheel in kleur Formaat: 20 x 23,5 cm NUR 440 Verschijnt in maart 2017

‘Ap Halen is een woordspeling van “afhalen”. Een enkele Indische kennis van vroeger kon de F niet uitspreken…’


Klaar voor de start:

40

het nieuwe BBQ-seizoen komt eraan!

Vorig jaar verscheen BBQ van Ben O’Donoghue:

Eten op een stokje is een wereldwijde hit. En in

een groot succes en alom gesprezen in de vele

de Lage Landen zijn speciaalbieren zeer trendy

recensies die we ontvingen. De recepten zijn recht

en populair. Een nog betere combinatie is dus

voor zijn raap en eenvoudig te bereiden. En niet

niet mogelijk. Met de duidelijke toelichting

alleen vlees en vis zijn van de partij, ook vele

wijzen Monica Betist en Hans Tönissen de lezers

bijgerechten, sauzen en groenten komen aan bod.

de weg om achter de barbecue of de grill plaats

Daarom doen we het nog eens dunnetjes over

te nemen en te genieten van de aanbevolen

maar nu nog scherper geprijsd!

combinaties. Voorafgaand aan recepten van de spiesgerechten bespreken zij in vogelvlucht het

BBQ, het BBQ-boek voor het nieuwe seizoen

brouwproces, het smaakwiel, de basissmaken en

nu slechts voor 19,95!

aroma’s en enkele algemene richtlijnen voor het combineren van gerechten met bier.

BBQ

Saté & Bier

Ben O’Donoghue

Monica Betist en Hans Tönissen

9789402601206

9789402601060

Paperback

Gebonden

€ 19,95

€ 22,50

Aantal pagina’s: 288

Aantal pagina’s: 160

Geheel in kleur

Geheel in kleur

Formaat: 23,5 x 28 cm

Formaat: 20 x 23,5 cm

NUR 440

NUR 440

Prijsverlaging vanaf 1 maart 2017

Reeds verschenen


Dorling Kindersley Engelstalige edities zijn voortaan verkrijgbaar bij Aerial. Vanaf deze aanbieding selecteert Aerial een aantal interessante titels van de internationale uitgeverij Dorling Kindersley. Deze titels zijn alleen verkrijgbaar via uitgever. Vraag naar de interessante condities.

Flight: The Complete History of Aviation (Compact edition) • Previous sales worth over £340k (Neilsen Bookscan, July 2016) • From the Wright brothers’ first powered flight, to Concorde’s final voyage and the tragic crash of the Columbia, Flight takes you on a sky-high journey through the history of aviation • Recalling memorable events - recordbreaking flights, aerial warfare and hijackings Flight is the story of how man’s dream to fly became a reality • This new compact edition features incredible photography and breathtaking stats; the perfect bookshelf addition for everyone interested in how we took to the skies FEBRUARY 2017 • HB • 452PP • 255X213MM • £19.99 • 9780241298039

Ship (Compact edition)

• Previous sales worth over £250k (Neilsen Bookscan, July 2016) • An epic voyage charting over 5,000 years of shipping; from the earliest canoes to Viking vessels and military battleships • The ultimate guide to every aspect of the ship, and those who have sailed them, from the earliest dugout canoes and the boats of the Ancient Egyptians, to the most advanced modern battleships and cruise-liners • This new compact edition is produced in association with the National Maritime Museum, and features every conceivable type of sea-going vessel, from caravels and galleons, warships and yachts to clippers and cruise-liners

FEBRUARY 2017 • HB • 400PP • 255X213MM • £19.99 • 9780241298046

The Illustrated Mahabharata

• Take a fresh look at India’s great epic with The Illustrated Mahabharata and rediscover the lost kingdoms, dynasties, and characters of the Mahabharata. • Follow the tale as it unfolds through 18 parvas with stunning photographs, paintings, sculptures, and historical artefacts. Discover the principal characters of the Mahabharata and their family trees, and understand key moments from the birth of Pandavas and Kauravas to the death of the elders. • Know the Mahabharata with this beautiful retelling of India’s greatest epic.

MARCH 2017 • HB • 512PP • 301X252MM • £18.99 • 9780241264348

The Complete Sailing Manual (4th edition)

• Thorough coverage of all aspects of sailing practice, from rigging a dinghy to using state-of- the-art electronic systems. • Chapter by chapter, the book works as a complete tuition course of seamanship. • Foreword by quadruple Olympic gold medallist Ben Ainslie • Authoritative text, clear, annotated diagrams, and action photographs combine to create a reliable, instant, and user-friendly handbook in any sailing situation. • Fully updated to include all the latest developments in boat design and technology, equipment, and sailing procedures. • The previous editions have sold more than 300,000 copies worldwide.

JUNE 2017 • HB • 448PP • 235X195MM • £25 • 9780241289303

41


42

Architecture

• Take a closer look at the beautiful details, principal elements, and decorative features of every architectural style, from China’s Temple of Heaven to the London Olympic Velodrome • Offers a truly worldwide look at historical and contemporary building, with breathtaking photography, intriguing crosssections, and unique CGI artwork • Now fully updated, this stunning new edition covers contemporary architecture and green buildings, with incredible new photography to transport you to the most interesting and iconic buildings on earth • Previous edition sales worth over £165k (Nielsen Bookscan, August 2016) JUNE 2017 • HB • 416PP • 233X195MM • £20 • 9780241288436

The LEGO® Batman Movie: The Making of the Movie

• Released to coincide with The LEGO Batman Movie in February 2017, which will be the family movie of the year • Beautifully illustrated & packed with information on how your favourite LEGO Batman™ heroes, villains, vehicles and locations were created for the movie • Explore each development stage of the movie from the initial idea and storyboarding to recording the dialogue and special effects • Including an exclusive insight from the filmmakers, animators, LEGO designers and actors, The Making of LEGO® Batman™ Movie is the only book that takes you behind the scenes of the entire LEGO Batman™ world in such detail FEBRUARY 2017 • HB • 200PP • 276X229MM • £16.99 • 9780241279588

The Amazing Book of LEGO® Star Wars

• DK’s “The Amazing Book of...” series introduces young readers to popular topics, using words and pictures together to spark their imaginations • Includes a gigantic pull-out poster • Features brave heroes and dastardly villains from across the LEGO Star Wars theme, up to and including The Force Awakens • Short, simple sentences are the perfect introduction to the LEGO Star Wars galaxy, plus eight fun fold-out pages packed with all things LEGO Star Wars

MARCH 2017 • HB WITH FLAPS & POSTER • 48PP • 276X229MM • £9.99 • 9780241280997

Marvel Guardians of the Galaxy: The Ultimate Guide to the Cosmic Outlaws

• The book’s publication date in March 2017 coincides with the theatrical release of Marvel’s Guardians of the Galaxy Vol. 2 movie in May 2017 • Guardians of the Galaxy was a massive hit, grossing over $773m worldwide • Everything you need to know about the comic book Guardians of the Galaxy, from their first appearance in 1969 to their reincarnation in 2008 • Packed full of information about the Guardians of the Galaxy, the book includes an in-depth look at the characters, key issues, and iconic storylines

MARCH 2017 • HB • 200PP • 276X229MM • £17.99 • 9780241286173

Rough Guides top 10 titles sold in Holland and Belgium 9781409371786 9781409371861 9781409351344 9781409356615 9780241180174

South Africa, Lesotho & Swaziland £17,99 PB Vietnam £15,99 PB Philippines £17,99 PB Myanmar (Burma) £16,99 PB Colombia £17,99 PB

9780241203569 9780241203576 9780241186831 9780241186701 9781409342830

Thailand £17,99 PB Sri Lanka £14,99 PB Taiwan £16,99 PB New Zealand £17,99 PB Japan £18,99 PB


LEGO® NEXO KNIGHTS Ultimate Factivity Collection

• Packed with fun LEGO® NEXO KNIGHTS™ activities, including stickers, games, colouring, drawing, puzzles and more • Launched in January 2016, LEGO NEXO KNIGHTS has been a phenomenal success with popular brand new LEGO sets, an animated TV series and a new ride at LEGOLAND • Accompanying the activities are amazing LEGO NEXO KNIGHTS facts and interesting information while targeting key physical, social and intellectual milestones in children’s development • DK’s Ultimate Factivity series launched in 2014 and is now worth over £930k (Nielsen BookScan, August 2016) MARCH 2017 • PB • 96PP • 280X216MM • £7.99 • 9780241280256

Star Wars Visual Encyclopedia

• Star Wars is the most successful entertainment licensing franchise in history with over $25 billion retail sales and more than 125 million books in print • A unique, taxonomical approach to Star Wars, with five chapters: geography, science & technology, history, culture and nature • Objects are arranged according to increasingly narrowing categories, e.g. Culture » Fashion » Helmets • Carefully curated images that allow the reader to explore the Star Wars story picture by picture and special feature boxes and sidebars will pull out items in more detail, display movie action shots and delve into cross-sections SEPTEMBER 2017 • HB • 200PP • 301X252MM • £20.00 • 9780241288467

Marvel Year by Year: A Visual History Updated edition

• Previous edition sales worth over £90k (Nielsen Bookscan, September 2016) • The most comprehensive history of Marvel Comics ever published, exploring Marvel’s fascinating story, decade by decade, year by year, month by month • This incredible new edition is fully updated for 2017, with exciting new coverage of Thor, Captain America, and the hugely important Secret Wars • Learn all about the birth of key Marvel Super Heroes from Wolverine and the X-Men, to Iron Man, The Incredible Hulk and the rest of the Avengers, plus Spider-Man, Daredevil and Silver Surfer

APRIL 2017 • HB • 400PP • 301X252MM • £35.00 • 9780241281000

Spider-Man Inside the World of Your Friendly Neighbourhood Hero

• Spider-Man was voted 3rd on IGN’s Top 100 Comic Book Heroes of All Time in 2011 • Released in time for the new Amazing Spider-Man movie featuring Andrew Garfield (July 2017) • DK sales of Spider-Man books are worth over £110,000 (Nielsen BookScan) • Chunky and compact format is packed with facts and stats on Spider-Man’s enemies, from the Green Goblin to Carnage, and his allies like Gwen Stacy

JUNE 2017 • HB • 200PP • 276X229MM • £17.99 • 9780241295724

Eyewitness Guides top 10 titles sold in Holland and Belgium 9781409329589 The Netherlands £17,99 FB 9780241256756 Japan £16,99 FB 9780241253571 Sweden £15,99 FB 9781409329374 India £19,99 FB 9780241271063 Belgium & Luxembourg £14,99 FB

9780241209493 Sri Lanka £15,99 FB 9781409368700 Brussels, Bruges, Antwerp & Ghent £12,99 FB 9780241203736 Amsterdam £12,99 FB 9780241208465 China £19,99 FB 9781409369578 Lisbon £12.99 FB

43


44

Aerial Media Company Newtonstraat 6 4004 KD Tiel www.aerialmediacom.nl E-mail: info@aerialmc.nl E-mail: peter.vanhaaften@aerialmc.nl telefoon: +31612695355 E-mail: hans.janssen@aerialmc.nl telefoon: +31612694785 VERKOOP: Alpha Boeken / Aquarius Boekverkoop Meenkselaan 12 3972 JR Driebergen Eveline Hansen telefoon: 06-16424873 E-mail: ehansen@alphaboeken.nl

Voor België: AGORA NV Ninovesteenweg 24 9320 Aalst T. +32 (0)53 78 87 00 F. +32 (0)53 78 26 91 E-mail: info@agorabooks.com www.agorabooks.com VERKOOP BUITENDIENST Martine De Smet telefoon: +32 (0)473 67 76 53 E-mail: martine@agorabooks.com Lin Louage telefoon: +32 (0) 475 23 06 38 E-mail: l.louage@agorabooks.com Debbie van Wassenhove telefoon: +32 (0)497 25 15 11 E-mail: d.vanwassenhove@agorabooks.com VERKOOP BINNENDIENST Marisa Braem Julie D’Haese telefoon:+32 (0)53 78 87 00 Email: info@agorabooks.com PR & PROMOTIE BELGIE Wouter Claes telefoon: +32 (0)479 63 07 59 E-mail: w.claes@agorabooks.com

© Copyright 2016: Aerial Media Company, Tiel Alle rechten voorbehouden. Prijzen en verschijningsdata in deze catalogus zijn onder voorbehoud.

Aerial Media Company voorjaar 2017  

Beste lezer, De kleurtjes waren op… Dus we waren genoodzaakt het omslag van de aanbieding aan te passen. Maar dat is alleen maar uiterlijk v...

Aerial Media Company voorjaar 2017  

Beste lezer, De kleurtjes waren op… Dus we waren genoodzaakt het omslag van de aanbieding aan te passen. Maar dat is alleen maar uiterlijk v...

Advertisement