Page 1

CEA MAI NOUA PUTERE DE CURATARE A FLOTEI DE AUTOVEHICULE

www.tammermatic.com


Sisteme de spalare pentru autovehicule pe baza experientei la scara globala si knowhow-ului dobandite in zeci de ani

Au fost instalate peste 4.000 de sisteme de spalare pentru autovehicule mari, de catre Tammermatic.

Tammermatic este un grup bine cunoscut in sisteme de spalare de autovehicule mari, pentru fabricatia si dezvoltarea lor, pentru unitati de spalare. Tammermatic a fabricat sute de sisteme de spalare ale flotei din gama Rainbow, in ultimele decade. Livrarile au avut loc pe toate continentele. Operatorii sunt reprezentati de catre oficiile postale, companiile de transport si cargo, producatorii de autovehicule, firmele de aprovizionare, unitatile militare, producatorii de bauturi si produse alimentare, precum si multe alte intreprinderi. 2

TAMMERMATIC RAINBOW ULTIMA


Rainbow Ultima – Puterea de spalare pentru coloane de autovehicule normale si speciale

Noile unitati de spalare ale autovehiculelor sunt fabricate conform ultimelor cunostinte tehnologice in domeniu, pentru industria spalarii autovehiculelor si satisfac in totalitate nevoile diferitelor aplicatii. Modelele de top combina metodele de spalare cu perii si fara perii, pentru spalarea tuturor autovehiculelor, de la automobile, la tractoare si trailere cu forme speciale. Pentru autobuze sau alte autovehicule cu forme rectangulare, care sunt spalate cu regularitate, investitia cea mai buna este reprezentata de cele doua sisteme cu perii din modelul Ultima Twin. Spalarea unui autobuz standard, in cazul utilizarii sistemului Ultima Twin, dureaza mai putin de doua minute.

Dupa o prespalare chimica, jeturile cu inalta presiune, oscilante si pivotante, curăţă repede si eficient si vehiculele care, in general, sunt dificil de spalat cu un sistem de perii obisnuite.

TAMMERMATIC RAINBOW ULTIMA

3


Putere de spalare de Clasa Top pentru vehicule cu forme dificil de spalat

Rainbow Ultima este echipat cu un sistem de prespalare si unul de spalare cu inalta presiune, sisteme care constau din ansamble de duze oscilante si profilate special, pentru debite mari de apa, sisteme care au cea mai potrivita putere de spalare pentru autovehicule de tip cisterna sau autovehicule pentru gunoi, dar si pentru alte autovehicule cu forme dificil de spalat. Pentru aplicatiile standard, Ultima poate fi echipat cu duze conventionale de inalta presiune.

4

TAMMERMATIC RAINBOW ULTIMA


Elementul cheie Spalare cu inalta presiune Autovehiculele de transport au multe zone dificil de atins de catre perii. De aceea, nu mai este nevoie sa spunem, spalarea cu inalta presiune joaca un rol foarte important in procesele de spalare a autovehiculelor. In mod suplimentar, jeturile de apa cu inalta presiune indeparteaza nisipul si celelalte particule fixate, particule care ar putea zgaria finisajul in cazul in care acestea ar fi antrenate de perii. Sistemele Ultima utilizeaza ambele tehnici de spalare, cea conventionala cu jeturi plate si cea cu jeturi concentrate. Duzele plate, pentru suprafata, sunt potrivite pentru spalare standard, in vreme ce duzele cu jeturi concentrate sunt proiectate pentru mai multe aplicatii.

Duze cu jet concentrat Pentru spalare in locuri greu de ajuns

O solutie cu jet plat este ideala pentru distante scurte si medii. In orice caz, solutia cu flux concentrat, este mult mai buna pentru distante mai mari de curatare. Masinile Ultima sunt echipate cu unitati de jeturi cu inalta presiune, cate 3 in paralel, Jeturile de apa formeaza o zona de impact uniforma, pe suprafata atinsa.

TAMMERMATIC RAINBOW ULTIMA

5


Tehnica de acoperire cu baleiere tripla, pentru un efect mトビit de curatare.

Jeturile cu baleiere verticala curata partile laterale, de jos pana la partea superioara. Pentru o eficienta marita, aceste jeturi oscileaza in sus si in jos, astfel incat sa se suprapuna unele peste altele. In mod similar, jeturile de apa cu inalta presiune, aflate pe capetele oscilante, curata lateral. Jeturile de apa cu inalta presiune, de la duzele aflate pe capetele rotative, curata vertical si orizontal, suprafetele de la o bara de protectie la alta. Miscarile de rotatie ale capetelor, impreuna cu tehnologia oscilanta lateral, directioneaza apa catre locuri greu de atins, in mod normal, de catre perii.

6

TAMMERMATIC RAINBOW ULTIMA


Sisteme de spalare pentru axe si roti

Sistemele de spalare a axelor si rotilor asigura o spalare suplimentara pentru zonele de jos ale autovehiculelor.

Actiunea de inclinare verticala pe contur frontal O inclinare avansata a periilor verticale reprezinta o caracteristica importanta la masinile moderne de spalare a autovehiculelor. Solutia Tammermatic Rainbow Ultima este de a comanda pneumatic inclinarea periilor, in locul metodei traditionale de apasare si basculare. Aceasta solutie, unica in felul ei, da rezultate excelente la spalare si prezinta si siguranta la parbrizele mari cu care sunt echipate autovehiculele moderne.

Actiunea de inclinare verticala pe contur

TAMMERMATIC RAINBOW ULTIMA

7


Sisteme de spalare pentru sasiuri

Functia de spalare cu presiune a axelor sau rotilor poate fi realizata impreuna cu alte aplicatii cu inalta presiune, ca si cu spalarea cu perii.

Modelele Ultima pot fi echipate cu un dispozitiv de spalare a sasiurilor, cu ansambluri de duze, fie statice, fie oscilante, cu inalta presiune. Unitatea de spalare a Ĺ&#x;asiurilor este montata la capatul de intrare in tunel. Ciclul de curatire este executat cand autovehiculul se deplaseaza catre zona de spalare, aflata in tunel. O unitate de spalare a sasiurilor poate fi alimentata fie de la o pompa centrifugala cu mai multe trepte (18,5 kW, 340 litri/minut, 20 de bari) fie de la o unitate de pompe cu piston (2 x 18,5 kW, 2 x 125 litri/minut, 75 de bari). In cazul in careinstalatia de spalare este echipata deja cu un sistem de inalta presiune, nu va mai fi nevoie de alt sistem de pompe suplimentare pentru spalarea sasiurilor. 8

TAMMERMATIC RAINBOW ULTIMA


Compatibilitatea neegalata a sistemelor Ultima si puterea de curatare pentru orice tip de autovehicul Spalarea automata a vehiculelor rutiere poate pune probleme datorita formelor diferite pe care le au acestea, ca si de marimea flotelor de autovehicule grele. O perie de baza, directionata inspre inainte, cu sau fara pre-spalare, reprezinta metoda adecvata pentru vehiculele cu forme regulate. Spalarea autovehiculelor fara forme regulate sau cu forme speciale au nevoie de urmarirea conturului de catre perii,

precum si unitati de jet deplasabile, care trebuie sa actioneze la distanta optima fata de suprafata ce trebuie curatata. Sistemul de comanda a gamei de echipamente Ultima – cel mai avansat din acest domeniu – produce un control automat neegalat pentru urmarirea conturului. El ofera, de asemenea, o gama larga de elemente de program, ce pot fi alese, a formelor de contur si de caracteristici functionale, care usureaza realizarea programului de spalare conform dorintelor clientului.

Elemente de program, moduri de urmarire a conturului, caracteristici functionale

Prespalare de la duze inferioare

Pre-spalare, de sus pana jos, cu seturi de duze

Pre-spalare cu capul rotativ de contur

Aplicatie de pre-spalare cu doi detergenti diferiti sau numai cu unul, dar in doua concentratii

Aplicatie de inalta presiune de la duze inferioare

Aplicatie de inalta presiune la axe si sasiu, cu seturi de duze

Aplicatie de inalta presiune de la capul rotativ de contur

Aplicatie de inalta presiune de la seturi de duze superioare si inferioare

Doua perii laterale

Spalare cu 3 perii, pe contur, perie superioara si perii laterale

Spalare oscilanta sub vehicul

Urmarire contur lateral, cu inclinare pentru microbuze si alte vehicule mici

Actiune de urmarire contur frontal, cu inclinare

Evitare oglinzi pentru periile laterale

Actiunea periilor laterale intre tractor si remorca

Perii laterale cu suprapunere, pentru ambele perii

Evitare oglinda faţă, cu cap rotativ

Mod evitare oglinda faţă, pentru peria superioara

Evitare pre-programata pentru capul rotativ si peria superioara

Caracteristica de senzor de gol, cu control automat

Aplicatie de pre-spalare cu doi detergenti diferiti sau numai cu unul, dar in doua concentratii

Caracteristica de coborare la spate a periei orizontale

Perie orizontala intensificata pentru spalare spate

Limita de sarcina reglabila, de platforma, pentru peria orizontala

Mod contur complet pentru cap rotativ si perie superioara

Mod de evitare in 4 feluri pentru capul rotativ si peria superioara

Vehicule cu bena sau vehicul deschis, pentru capul rotativ si peria superioara

Mod de spalare autovehicule mici, cu efecte presiune perii si limite inferioare


Caracteristici si avantaje • Panouri inalte in faţă si in spate • Structura grunduita si vopsita cu vopsea epoxidica • Motoare de curent alternativ cu invertor • Perii laterale • Actiune de urmare a profilului vertical faţă, cu inclinare • Perie orizontala profilata • Panouri protectie la stropire, din otel inoxidabil • Carcasa motorului de actionare in tunelul de spalare, din otel inoxidabil • Afisaj de indicare pozitionare, cu LED-uri • Startere motoare perii, cu pornire usoara (softstart) • Flapsuri de siguranta cu senzor de atingere • Motoare deplasare in tunel, cu invertoare in CA • Sistem centralizat de ungere • Blocaje deviere de pe traseu

Arce de prespalare • Seturi de duze pivotante, verticale, pe toata inaltimea • Seturi de duze pivotante, verticale, pe suprafete divizate • Seturi de duze pivotante, pentru tratament intensiv al zonelor inferioare ale autovehiculelor • Seturi de duze orizontale plasate pe capul rotativ de contur

Arce HP • Seturi de duze pivotante, pe toata inaltimea, cu duze de suprafata • Seturi de duze pivotante, pe suprafete divizate - duze cu jet concentrat • Seturi de duze pentru spalare axe si roti - duze cu jet concentrat pentru intregul sistem oscilant de spalare de constructie solida. • Seturi orizontale, plasate pe capul rotativ de urmarire a conturului disponibil cu duze cu jet concentrat sau cu jet plat. 10

TAMMERMATIC RAINBOW ULTIMA


Dimensiuni si conexiuni pentru serviciu

Versiunea Basic cu 3 Perii A-Inaltime de spalare/mm

4200

4500

4800

5100

B-Inaltime cadru/mm

5200

5500

5800

6100

C-Inaltime totala/mm

5500

5800

6100

6400

Inaltime min. spatiu spalare/ mm

5600

5800

6200

6500

Fara protectie superioara antistropire, inaltimea totala si cea a spatiului de spalare sunt reduse cu 300 mm.

C

A

B

Lungime spatiu spalare: lungime vehicul + 6000 mm (Distante minime de siguranta 2x500 mm incluse) Latime minima spatiu spalare 5400 mm Alimentare electrica: 3NPE 50Hz, 400V Putere nominala: 10,5 kW, Sigurante de protectie: 3x35A Alimentare cu apa: DN 25, 3,5 bar, 150 litri/minut Aer comprimat: DN 10, 6-8 bar Latime maxima de spalare 3000 mm

Versiunea cu 3 Perii cu pompa de 18,5 kW, 20 bar, de inalta presiune

Distanta dintre sine 4400 mm c/c Latime cadru 4800 mm Latime tunel cu capace antistropire 5000 mm

Versiunea Basic cu 2 perii A-Inaltime de spalare/mm

4200

4500

4800

5100

B-Inaltime cadru/mm

4900

5200

5500

5800

C-Inaltime totala/mm

4900

5200

5500

5800

Inaltime min. spatiu spalare/mm

5000

5300

5600

5900

Lungime spatiu spalare: lungime vehicul + 5500 mm (Distante minime de siguranta 2x500 mm incluse) Latime minima spatiu spalare 5400 mm

A-Inaltime de spalare/mm

4200

4500

4800

5100

B-Inaltime cadru/mm

5200

5500

5800

6100

C-Inaltime totala/mm

5500

5800

6100

6400

Inaltime min. spatiu spalare/ mm

5600

5800

6200

6500

Fara protectie superioara antistropire, inaltimea totala si cea a spatiului de spalare sunt reduse cu 300 mm. Lungime spatiu spalare: lungime vehicul + 6000 mm (Distante minime de siguranta 2x500 mm incluse) Latime minima spatiu spalare 5400 mm Alimentare electrica: 3NPE 50Hz, 400V Putere nominala: 29 kW, Sigurante de protectie: 3x80A Alimentare cu apa: DN 50, 3,5 bar, 300 litri/minut

Alimentare electrica: 3NPE 50Hz, 400V Putere nominala: 9 kW, Sigurante de protectie: 3x35A

Aer comprimat: DN 10, 6-8 bar

Alimentare cu apa: DN 50, 3,5 bar, 150 litri/minut

Versiunea cu 3 Perii, cu pompe 2 x 18,5 kW, 70 bar, de inalta presiune

Aer comprimat: DN 10, 6-8 bar

Versiunea 2 Perii, cu pompa de 18,5 kW, 20 bar, de Inalta presiune A-Inaltime de spalare/mm

4200

4500

4800

5100

B-Inaltime cadru/mm

4900

5200

5500

5800

C-Inaltime totala/mm

4900

5200

5500

5800

Inaltime min. spatiu spalare/mm

5000

5300

5600

5900

A-Inaltime de spalare/mm

4200

4500

4800

5100

B-Inaltime cadru/mm

5200

5500

5800

6100

C-Inaltime totala/mm

5500

5800

6100

6400

Inaltime min. spatiu spalare/ mm

5600

5800

6200

6500

Fara protectie superioara antistropire, inaltimea totala si cea a spatiului de spalare sunt reduse cu 300 mm.

Lungime spatiu spalare: lungime vehicul + 5500 mm (Distante minime de siguranta 2x500 mm incluse) Latime minima spatiu spalare 5400 mm

Lungime spatiu spalare: lungime vehicul + 6000 mm (Distante minime de siguranta 2x500 mm incluse) Latime minima spatiu spalare 5400 mm

Alimentare electrica: 3NPE 50Hz, 400V Putere nominala: 27 kW, Sigurante de protectie: 3x63A

Alimentare electrica: 3NPE 50Hz, 400V Putere nominala: 46 kW, Sigurante de protectie 3x100A

Alimentare cu apa: DN 50, 3,5 bar, 300 litri/minut

Alimentare cu apa: DN 50, 3,5 bar, 300 litri/minut

Aer comprimat: DN 10, 6-8 bar

Aer comprimat: DN 10, 6-8 bar Tammermatic isi rezerva dreptul de a modifica specificatiile fara notificare prealabila. TAMMERMATIC RAINBOW ULTIMA

11


2065

w = 904, d = 940

Adancime, cu zona de intretinere – aprox. 1600 mm

1157

1157

1595

w = 904, d = 940

w = 2150, d = 720 2150 4510

904

1157

1157

1595 2065

1595

2065

904

1860

1860

2150

940

Dimensiuni statie de pompare 904

904

Distribuitor autorizat in Romania Tammermatic Oy • P.O. Box 206 FI-33101 Tampere • Finland Tel. +358 3 3800 400 • Fax +358 3 3800 401 sales@tammermatic.fi • service@tammermatic.fi www.tammermatic.com Tammermatic InterClean Group

ADROM SISTEMS BUCURESTI Tel. +40214440658 Fax +40214440659 office@adrom.ro www.tammermatic.ro

Tammermatic Ultima  

Echipament automat pentru car wash

Advertisement