Page 1

Gama Completa de Portaluri Car Wash

Portal de spalare si polish-are

Portal combinat

Portal fara perii


Inovatii pentru pionierii spalarii automobilelor Condusa de buni intreprinzatori si avand o foarte bogata experienta internationala, Tammermatic a proiectat, a produs, si a comercializat masini pentru spalarea autovehiculelor, inca din anul 1966. Gama de produse include sistemele de spalare pentru automobile, autoutilitare si microbuze, autobuze, camioane, vehicule de transport, tramvaie, cisterne si alte tipuri de vehicule. Tammermatic a livrat sisteme de spalare a autovehiculelor in peste 70 de ţări si este prezent pe toate continentele. Provocarile ridicate de instalatiile din intreaga lume, combinate cu conditii unice sau cele dificile din ţările nordice, au constituit factorii principali pentru dezvoltarea

pe care o cunoaste, in prezent, Tammermatic si pentru nivelul tehnologic foarte ridicat al gamei sale de echipamente.

Investiti in satisfacerea clientilor Alegeti Tammermatic Valoarea banilor

Gradul de satisfacere al clientului are un impact semnificativ asupra preturilor pe piata si asupra loialitatii acestor clienti. Preturile inalte impun si rezultate ale spalarilor de foarte inalta calitate, dar si cerinta clientilor ca aceste preturi sa reprezinte, cu adevarat, acea calitate declarata.

Mai multe alegeri pentru client

Metodele de spalare Tammermatic au fost proiectate avand in permanenta in minte preferintele clientilor. Un mare numar de proprietari de autovehicule sunt preocupati de rezultatul ce se poate obtine din contactul cu periile, de aceea, multi prefera spalarea fara perii. Periile conventionale din fibre sunt, in continuare, utilizate pe scara larga, deoarece calitatea spalarii este mai putin sensibila la aplicatiile cu prespalare si a perioadelor mai indelungate de timp intre doua spalari. O combinatie de procese spala autovehiculul mai bine decat tehnologia fara perii, sau decat tehnologia de spalare

numai cu perii. Spalarile cu perii moi sunt cele mai curente si populare metode, in special in tarile care permit preturi ridicate.

Gama

Pentru indeplinirea nevoilor pe diferite piete si pentru a satisface diferite cerinte ale clientilor, Tammermatic ofera un domeniu larg de modele de echipamente, pentru fiecare sector de piata. Ultralux Echipament de spalare si lustruire Ultra Echipament combinat UltraJet Echipament fara perii Metodele avansate de spalare, impreuna cu programele lor, permit echipamentelor sa dea rezultate exceptionale la spalare, pentru fiecare categorie de autovehicul si in conditii extrem de grele. Toate modelele sunt disponibile in configuratie cu un singur portal sau cu doua.

Capacitatea de varf – factorul cheie privind succesul Astazi, multi ofera o gama larga de servicii automate de spalare a automobilelor, de la spalarea de baza, cu perii, la combinatiile de spalari, cu tratament pentru roti, sasiu, bare, etc. Cererile crescute pentru servicii suplimentare si oferirea acestora, a crescut scara de preturi cerute pentru aceste servicii. Preturile pentru tratamentele de top pot fi si de trei ori mai mari decat programul de baza. De aceea, capacitatea la varf nu ar trebui definita numai prin numarul de automobile pe ora, ci si prin Venitul per automobil, pe ora, multiplicat cu numarul de automobile pe ora. Gama Ultra ofera posibilitati ridicate de obtinere de venituri, deoarece echipamentele sunt cele mai performante, in ambele sectiuni, viteza de spalare si calitate.

Gama de produse Tammematic include, de asemenea, si un sistem de spalare RoboJet, de tip tunel cu conveior.


Timpi mai rapizi pe ciclu Caracteristicile noilor echipamente Ultra dau timpi mai rapizi pe ciclu de spalare. De exemplu, spalarile combinate necesita cu 10-12% mai putin timp decat spalarile anterioare. Economia de timp se face prin scurtarea duratelor de repaus si a miscarilor auxiliare.

Timpi tipici de ciclu

O spalare cu periile si uscare: circa 3 ½ minute. O combinatie de spalari cu prespalare chimica, spalare cu inalta presiune si cu perii moi, plus uscare: circa 4 ½ minute. O spalare completa “Total Care”, cu toate optiunile (prespalare, spuma, spalare superioara si laterale cu inalta presiune, spalare roti si sasiu, polish-are, ceruire si uscare): circa 9 ½ minute.

Comparatie pentru timpi de ciclu, in mai multe reţete, pentru acelasi automobil: Renault Laguna Ultra Lux

5:05’

Marca A

5:12’

Marca B

6:07’

Marca C

7:35’

Marca D

8:10’

Program configurat: prespalare (fata, laterale si spate), spuma, laterale cu inalta presiune (HP), perii, clatire si dubla uscare.

Metode avansate de curatire Prespalarea chimica reprezinta elementul cheie pentru obtinerea unui rezultat de calitate al spalarii. Reduce frecarile chimice si fizice intre particulele de murdarie si suprafetele vopsite ale automobilului, facilitand indepartarea chiar si a celei mai bine fixate particule de

praf. Tammermatic, a introdus pentru prima data sistemul de pre-spalare automata, cu peste 30 de ani in urma. De atunci, Tammermatic a fost si ramane liderul dezvoltarilor sistemelor de pre-spalare automata.

Pre-spalarea in miscare – o noua caracteristica – este disponibila pentru toate familiile de echipamente Ultra Family, incluzand ambele versiuni, cu un portal sau cu doua portaluri. Aplicarea este executata imediat ce automobilul a intrat in spatiul de spalare. Disponibil la toate modelele: duze de prespalare pivotante, laterale, aplicare de spuma si 2 pompe ce aplica diferite substante chimice de pre-spalare (ex. pentru degresari sau indepartarea stratului depus in trafic).

Modele UltraLux si UltraJet – Caracteristici speciale • tratament chimic pentru jenti si capace de roti (pre-spalare de roti). • duze de pre-spalare pe un cap rotativ – permite acoperire suplimentara a suprafetelor faţă – spate, in cazul conditiilor severe de spalare. • aplicare de pre-spalare chimica cu presiune, pentru rezultate marite. • arce de pre-spalare cu duze suplimentare pentru autoutilitare.

Duzele de prespalare ale capului rotativ profilat

Pre-tratament chimic pentru jenti si capace


Spalarea cu washing inalta presiune High-pressure Cele mai multe dintre autovehiculele de astazi au zone in Today's have de a aceea, number of areas beyond care periilevehicles nu pot ajunge; pentru toate vehiculele moderne, cu presiune ridicata joaca un rol major in the reachspalarea of brushes; therefore high-pressure washprocesele fara perii. ing playsde a spalare major role in brushless wash as well as In suplimentar, jeturile de processes. apa cu inalta presiune in mod all modern car cleaning indeparteaza nisipul sau alte particule fixate pe suprafete si Additionally, high-pressure jets remove care ar putea sathe zgarie vopseaua, dacawater ar fi indepartate cu periile. sand and other coarse particles, which could potenGama Ultra utilizeaza ambele tehnologii, modelul cu of the tially scratch vehicles during the brush stage spalare wash. cu jeturi plate, dar si modelul cu jeturi concentrate.

The Ultra range utilises both the conventional flat spray pattern and advanced solid stream pattern techniques.

Ultra • Ultra Are un mare impact, cu duze pentru jeturi plate de

presiune. * inalta features high-impact, flat spray high-pressure nozzles • * Duzele sunt pe capete rotative, pivotante, nozzles aresituate situated on a profiling rotary head and montate arce. pivoting pe side arches.

UltraLux & UltraJet UltraLux UltraJet oscillating far-reaching solid * electricsimotor-driven,

• actionate de un motor cu duze oscilante cu jet stream nozzles utiliseelectric, a double coverage sweeping concentrat, technique cu dubla acoperire de spalare. • * duzele sunt pe capete profilate, rotary rotative, si peand nozzles aresituate situated on a profiling head arce laterale. pivoting side arches • * arcele laterale can pot fibe echipate cu duze de side arches equipped withsuplimentare, additional highinalta presiune, pentru autoutilitare sau microbuze. pressure nozzles for vans.

Duze cu jeturi concentrate pentru o putere de Solid stream nozzles for far-reaching cleaning power curatare in zone indepartate Modelul cu jeturi plate este ideal over A flat spray pattern is ideal pentru mici sau medii. In orice short distante and medium distances. caz, un jet concentrat, este mai eficient However, a solid stream spray pentru spalarea pe distante mai mari, pattern is more effective over pentru a se ajunge in zone retrase. greater cleaning distances. UltraLux si Ultrajet au unitati de spalare UltraLux and UltraJet machines cu inalta presiune, cu 3 duze paralele, featurejeturi high-pressure pentru concentrate. spray Jeturileunits with 3 parallel, solid stream de apa formeaza o zona de impact nozzles. The water jets forma fia uniforma pe suprafata ce urmeaza uniform impact area on the target curatata.

surface.

Doubleacoperire, Coverage Sweeping for enhanced cleaning Dubla pentru o Technique spalare marita For enhanced the high-pressure water jetspresiune, oscillateseup andindown sojos, that they overlap each Pentru o eficientacleaning, marita, jeturile oscilante lateraleside de apa la inalta misca sus si in suprapunandu-se chiar. other. Similarly, the high-pressure water jets on the rotary head oscillate sideways. In mod similar, jeturile de apa cu inalta presiune vin, din lateral, de pe capete oscilante.


Spalarea rotilor- usoara, dar eficace La calitatea spalarii, curatarea rotilor reprezinta o sarcina esentiala. Sistemul de spalare trebuie sa trateze cu atentie capacele din plastic ale rotilor, dar trebuie sa indeparteze si materialul ce se incapataneaza sa ramana fixat de suprafete si in spatiile retrase, cum ar fi noroiul uscat. Sistemul de spalare a rotilor Tammermatic rezolva cu eficienta ambele aspecte ale problemei. Jeturile oscilante de apa, cu duze pentru lichide concentrate, curata profilele rotilor masinilor moderne, dar si ale automobilelor mari cu tractiune integrala, 4WD. Unitatile de spalare ale rotilor pot fi conectate la pompa sistemului de inalta presiune, sau pot avea pompa proprie.

Spalarea sasiului / pragurilor – eficienta la costuri si cu intretinere redusa Masinile Ultra sunt disponibile cu echipare pentru spalarea sasiurilor si a pragurilor. Jeturile inferioare, spala sasiurile si pragurile, rotile si profilele lor, suplimentar faţă de spalarea sub barele de protectie. Spalarea sasiurilor este o unitate eficace tehnic ce utilizeaza pompe de inalta presiune, cu comanda cu microprocesor. Nu sunt necesare pompe suplimentare, alte circuite de

comanda, startere sau cablaje suplimentare. De asemenea, nu sunt necesare si lucrari suplimentare de instalatii, canale de apa sau conducte de apa uzata.

Comanda de precizie a periilor – curatare sigura si completa

Periile urmeaza cu acuratete si siguranta contururile autoturismelor moderne. Masuratorile interpolate si calibrarile de finete reduc necesitatea reglajelor si asigura o presiune corespunzatoare a periilor, indiferent de fluctuatiile de tensiune si de temperatura ale mediului ambiant. Periile laterale, cu inclinare dubla, curata partile laterale, superioare si inferioare, cu mai multa acuratete. Pe durata

deplasarii autovehiculului in tunelul de spalare, periile sunt inclinate inspre interior, pentru acoperirea intregului contur al acestuia, si sunt inclinate inspre exterior, pentru intoarcere. Periile superioare au un sistem de comanda cu programe speciale pentru vehicule cu bena sau vehicule cu cutii (skibox) pe acoperis.


Caracteristici generale Cadru galvanizat la cald Panoul frontal poate fi personalizat conform cerintelor Clientului.

Panouri alternative decorative, cu aspecte specifice clientului. Pentru rezultate optime la uscare,ventilatoarele orizontale sunt situate pe capetele profilate, pentru a optimiza impactul fluxului de aer Loc pentru placuta cu inaltimea maxima admisa la spalare

Diferite culori pentru panouri si perii, in mai multe finisaje, conform dorintei clientului.

Control de pozitionare si autostart. Semnal cu LED-uri luminoase, la cerere.

Loc pentru placuta cu latimea maxima admisa la spalare.

Flapsuri cu senzori de atingere.


si avantaje

Proiectare cu tehnologie AutoCAD / Inventor 3D.

Meniu usor de programat, pentru fiecare trecere, pentru functii principale sau paralele, ca si pentru viteze de referinta usor de setat.

Lumini cu LED-uri, disponibile pentru montaj in aer liber, si locuri expuse la soare.


Caracteristici generale Protectii de ploaie si sistem anti-inghet, pentru instalari in aer liber.

Panou spate superior decorativ.

Perie superioara de contur, cu control al puterii masurat interpolat.

Perii laterale cu dubla inclinare.

Protectii laterale antistropire.

Sistem de ridicare si deplasare cu actionare cu motoare cu invertor de CA. Blocaje de iesire de pe calea de rulare.

Sine de rulare din otel standard sau inoxidabil.


si avantaje

Pentru un flux de aer mai rapid si cu o presiune mai mare, cu mai putin consum de energie electrica, prin comparatie cu ventilatoarele conventionale, sunt prevazute duze suplimentare la deschiderile de evacuare pe ventilatorul de uscare.

Tammermatic este privit drept un pionier si un lider in instalatiile automate de spalare.

Primele echipamente comandate de microprocesor, au fost instalate inca de acum 20 de ani.


Programe de lustruit pentru o protectie de durata UltraLux si Ultra Inainte de uscare, autovehiculele sunt acoperite cu un strat de un amestec de ceara speciala, care, apoi este lustruit cu perii. Aceasta operatiune da autovehiculului o protectie durabila impotriva depunerilor de murdarie. Finisajul de inalta calitate este rezultatul spalarii totale, care utilizeaza cele mai avansate metode.

Echipamente optionale tipice:

• Bare laterale si pe inaltime, cu senzori de atingere. • Echipament de inalta presiune cu pompe de 11 kW sau 18,5 kW. • Arc de clatire cu apa la inalta presiune, cu sau fara pompe de 4 kW pentru utilizarea apei reciclate • Pompa de rezerva de joasa presiune de 1,5 kW. • Prevederi pentru reciclarea apei. • Arc pentru apa osmotizata cu motorstarter de 1,5 kW. • Echipament auxiliar pentru dedurizarea apei. • Program de curatare podea. • Suflante (3x4 kW) standard sau dotate cu soft-start. • Un numar de sisteme de serviciu, cu afisaje de interior sau de exterior.

• Statie de comanda cu taste. • Sine de ghidaj pentru roti. • Cale de rulare din otel galvanizat sau din otel inoxidabil. • Dispozitive suplimentare luminoase pentru trafic, la intrarea in tunel.

Dispozitive de initiere a ciclului

• Sistem de coduri. • Dispozitiv pentru card unic. • Dispozitiv pentru card unic sau pentru o serie de carduri. • Dispozitiv pentru card unic, serial sau preplatit. • Panou de comanda, pentru pornirea ciclului manual, pentru 8 sau 15 programe. • Protectii pentru siguranta, pentru dispozitivele de initiere de ciclu.

Caracteristici specifice si functiuni ale echipamentului Caracterisitica/functie Prespalare cu 2 subst.chimice Aplicare de spuma Duze suplimentare pt.utilitare Aplicare chimica la roti Prespalare controlata de sus Aplicare emollient prespalare de la arcurile pivotante, laterale Duze de inalta presiune (HP) Tehnici de aplicatii cu duze Duze HP suplimentare pt.utilitare Echip.spalare sasiu/praguri Spalare HP roti Perii Program lustruire/slefuire Adaptare client; program spalare Programe de diagnoza si test

UltraLux

UltraJet

Ultra

disponibil disponibil disponibil disponibil disponibil disponibil jet concentrat pivotant/oscilant disponibil disponibil disponibil Carlite disponibil standard standard

disponibil disponibil disponibil disponibil disponibil disponibil jet concentrat pivotant/oscilant disponibil disponibil disponibil indisponibil indisponibil standard standard

disponibil disponibil indisponibil indisponibil indisponibil disponibil impact mare pivotant indisponibil disponibil disponibil Carlite sau fibre disponibil standard standard


Masini combinate moderne – rezultatul zecilor de ani de acumulare de experienta Echipamentul Ultra este rezultatul intregii noastre experiente, dar si al metodelor avansate de conceptie si proiectare. Clientii pot alege perii din fibre sau din materiale moi si pot primi echipamente prevazute cu programe de lustruit, impreuna cu diferite optiuni pentru nevoi speciale.

Cicluri cu jeturi plate si jeturi de apa la inalta presiune, pentru o curatare marita.

Jeturile de apa, situate pe arce verticale laterale, pivotante, curata cu eficienta partile din faţă si din spate, inclusiv colturile, ca si partile laterale si rotile autovehiculului. Suprafetele din faţă si spate, de la bara la bara, sunt curatate cu jeturi de apa la inalta presiune, de la duze situate pe dispozitivele superioare de urmarire a conturului.

Spalare fara perii, pentru o curatare de precizie.

Jeturile laterale spala de la praguri la partea superioara. Jeturile de apa de inalta presiune, de la duze situate pe capete rotative, curăţă suprafetele laterale, vertical si orizontal, de la bara la bara. Miscarile de rotatie ale capetelor, impreuna cu oscilatiile laterale, directioneaza jeturile de apa cu actionare la distanta, in zonele retrase, care nu sunt atinse de perii. Aceasta actiune permite o spalare de precizie ale contururilor deosebite ale vehiculelor de astazi: grile, sine pe capota, cutii pentru schiuri, spoilere, faruri suplimentare, etc., dar, in special, jentile rotilor si placutele de inmatriculare, precum si spatiile manerelor usilor. Spalarea fara perii respecta indicatiile producatorilor de automobile, pentru noile modele, si este ideala pentru proprietarii de vehicule care sunt ingrijorati de eventualul rezultat negativ al spalarii cu perii.


Pentru o spalare si polisare unice

UltraLux combina capacitatile extraordinare ale spalarii fara perii ale echipamentului UltraJet cu excelentele rezultate ale spalarii cu perii de la echipamentul Ultra. Unitatile de spalare ale autovehiculelor ce sunt instalate in diferite locuri din tarile nordice, dar si cele din regiunile mediteraneene, demonstreaza ca UltraLux poate indeplini toate conditiile impuse de client, pentru rezultate de inalta calitate ale spalarii, combinate cu metode de spalare delicate, indiferent de conditiile climatice. Toti operatorii echipamentelor UltraLux au primit satisfactie deplina de la clientii multumiti, dar au verificat si posibilitatea cresterii veniturilor si a bazei de lucru ale acestora. UltraLux este alegerea perfecta pentru intreprinzatorii care ar dori ca, pe langa preturile ridicate de meniuri de spalare, sa poata satisface si conditiile de calitate solicitate de clienti. Cele mai bune programe combina spalarea de inalta calitate, cu perii, cu spalarea fara perii, dar si tratamentele de polisare Total Care.


Tratamentul de polisare Total Care, pas-cu-pas.

Prespalare completa cu aplicare de solutii chimice

Spalare totala cu inalta presiune

Prespalare chimica pentru roti

Ciclu cu perii moi

Aplicare spuma activa

Aplicare polish / ceara

Spalare sasiu si praguri

Spalare roti cu inalta presiune

Ciclu de lustruire

Uscare cu aer

Putere de spalare neegalata pentru zonele foarte murdare 1. ROTI

Prespalare chimica de la duzele de pe arcele laterale + spuma + spalare sasiu + spalare roti + spalare cu apa la inalta presiune din arce laterale + curatire prin perii laterale

2. ZONA PRAGURILOR

Prespalare chimica de la duzele de pe arcele laterale + spuma + spalare sasiu + spalare roti + spalare cu apa la inalta presiune din arce laterale + curatire prin perii laterale

4 2

3

1

3. ZONA BAREI DIN SPATE

Prespalare chimica, laterale si superioara, de la arce + spuma + spalare sasiu + spalare laterala, la inalta presiune, de pe arce laterale si de pe arcul superior + actiune de curatire cu perie superioara si perii laterale cu incrucisare.

4. PARTEA DIN SPATE A VEHICULULUI SI ZONA PLACUTELOR DE INMATRICULARE

Prespalare chimica, laterale si superioara, de la arce + spuma + spalare laterala, la inalta presiune, de pe arce laterale si de pe arcul superior + actiune de curatire cu perie superioara si perii laterale cu incrucisare.


Dimensiuni si conexiuni la utilitati

C

720

Statia de inalta presiune (HP)

Adancimea necesara: aprox. 1600 mm, inclusiv accesul 904

A B

300

300

F

E

D

1157

1350 1844

1710 1780

1900

1960

UltraLux si Ultra si UltraJet Alimentare cu apa: NS 3,5 bar; 35-100 l/min Alimentare apa calda: NS20; 3 bar; 35 l/min Alimentare aer comprimat: NS15; 7-8bar; 0,015m3/min.

Alimentare electrica: 3NPE; 400V; 50Hz Sigurante: 3x63A, incalzitor de apa (2,7 kW) + pompa de 18,5 kW, 3x50A; pompa 18,5 kW 3x35A; pompa 11 kW

UltraLux si Ultra Lungime recomandata tunel de spalare = Vehicul + 4200 mm. Lungime minina tunel de spalare = Vehicul + 3830 mm (fara distante de siguranta). Ecartament traseu = 2500 mm (latime de spalare 2200 mm), sau 2700 mm (latime spalare 2400 mm).

A=latime maxima spalare B=latime portal (fara protectii stropire) C=latime necesara hala (fara dist.de siguranta) D=inaltime maxima spalare E=inaltime portal (fara sine de rulare) F=inaltime minima spatiu de spalare

A 2200 mm 2400 mm

B 3500 mm 3700 mm

C 4100 mm 4300 mm

D 2250 mm 2450 mm 2650 mm

E 2980 mm 3180 mm 3380 mm

F 3150 mm 3350 mm 3550 mm

A=latime maxima spalare B=latime portal C=latime necesara hala inclusiv dist. de siguranta (500 mm) D=inaltime maxima spalare E=inaltime portal (fara sine de rulare) F=inaltime minima spatiu de spalare

A 2200 mm 2400 mm D 2250 mm 2450 mm 2650 mm

B 3500 mm 3700 mm E 2980 mm 3180 mm 3380 mm

C 4500 mm 4700 mm F 3050 mm 3250 mm 3450 mm

UltraJet Lungime recomandata tunel de spalare = Vehicul + 3630 mm. Lungime minina tunel de spalare = Vehicul + 2630 mm (fara distante de siguranta). Ecartament traseu = 2500 mm (latime de spalare 2200 mm), sau 2700 mm (latime spalare 2400 mm).


UltraLux si Ultra Duo – cu dublu portal

UltraLux & Ultra Duo - dual gantries 50 50

50 50

11040 11000 10870 7750 7920 7750

Spatiul minim pentru un vehicul de 5m = 10970 mm Minimum space for 5 meters long vehicle = 10970 mm Lungime recomandata pentru tunelul de spalare = lungimea vehiculului + 6500 mm. Lungime minima tunel de spalare = lungimea vehiculului + 5970 mm (fara a include distantele delength siguranta). Ecartament = aprox. 2500 mm (latime spalarewashbay 2200 mm) sau aprox.=2700 mm (latime 2400 mm). Recommended washbay = vehicle length + 6500 mm. Minimum length vehicle lengthspalare + 5970 mm (no safety distances included). Track gauge = c/c 2500 mm (wash width 2200 mm) or c/c 2700 mm (wash width 2400 mm) A B C A=latime maxima spalare Alim. electr.: 3NPE, 400V, 50Hz. A C mm Power 2200 mm 3500Bmm 4100 B=latime portal (fara Sigurante: A = maximum washprotectii width stropire) supply: 3NPE 400 V 50 Hz. 2200 mm 3700 3500mm mm 4100 mm Back-up fuses:18,5 kW 2400 mm 4300 mm C=latime hala necesara inclusiv dist. de 3x63A, pompe B = gantry width w/o splash shields 2400 mm 3700 mm 4300 mm siguranta (500 mm) 3 x 63 A pump1118,5 D E F 3x50A, pompe kW kW C = washbay width incl. safety distance 3 x 50 A pump 11 kW. D=inaltime maxima spalare (500 mm) 2250 mm 2980Emm 3150 D F mm Sigurantele sunt de aceeasi marime E=inaltime portalwash (fara sine de rulare). pentru echipamentele sau fara D = maximum height fuses are thecu same size 2450 mm 3350mm mm Back-up 2250 mm 3180 2986mm mm 3066 for machines with or without water incalzitoare de apa (2,7 kW). F=inaltime minima spatiu de spalare. 2450 mm 3186 mm 3266 mm E = gantry height w/o running tracks 2650 mm 3380 mm 3550 mm 2650 mm 3386 mm 3466 mm heaters (2,7 kW). F = minimum washbay height Alimentare cu apa: NS25, 3 bar, 35-100 l/min.; Alimentare apa calda: NS20; 3,5 bar; 35 l/min. 3 alimentare aer comprimat: NS15; 7-8 bar; 0,015 /min.supply: NS20, 3.5 bar, 35 l/min, compressed air supply: NS15, Water supply: NS25, 3 bar, 35-100 l/min, hotmwater 3 7-8 bar, 0,015 m /min

Takt-–dual cu dublu portal Takt gantries Partition and fast-action roll-door Peretewall despartitor si usa cu rulare rapida

Portalul de uscare

Dryer gantry

Wash andde polish-up Portalul spalare gantry si polisare

L = vehicle length, S = thickness of the partition wall. All dimensions in millimetres. L= lungimea vehiculului, S= grosimea peretelui despartitor. Dimensiunile sunt in “mm”. Washbay lengths Recommended Minimum Lungime tunel spalare Recomandata Minima Ultra Takt & UltraLux Takt 2 x L + S + 7830 2 x L + S + 6290 Ultra Takt si UltraLux Takt 2xL+S+7830 2xL+S+6290 Ultra Takt Polish & UltraLux Takt Polish 2 x L + S + 8400 2 x L + S + 7320 Ultra Takt Polisare si UltraLux Takt Polisare 2xL+S+8400 2xL+S+7320 UltraJet Takt 2 x L + S + 7260 2 x L + S + 5200 UltraJet Takt 2XL+S+7260 2xL+S+5200 L = 5000, S = 100 L=5000, S=100 Ultra Takt & UltraLux Takt Ultra Takt si UltraLux Takt Ultra Takt Polish & UltraLux Takt Polish Ultra Takt Polisare si UltraLux Takt Polisare UltraJet Takt UltraJet Takt

Recommended Recomandata 17930 17930 18500 18500 17360 17360

Washer gantry - All models: Portalul de spalare – La toate modelele:

Water supply: 3.5 bar,35-100l/min 35-100 l/min. Alimentare apa:NS25, NS25; 3,5bar; 3 3/min. Compressed supply: NS15, bar,0,015 0.015 Alimentare aerair comprimat: NS15; 7-8 7-8bar; mm /min.

Minimum Minima 16390 16390 18420 18420 15300 15300

Power supply:

Alimentare electrica;

3NPE 400(sau V (or 415 50Hz V) 50 Hz. 3NPE 400V 415V), Back-up fuses (all models):

Sigurante (la toate modelele): Washer gantry: Pt. portalul de spalare: 3 x 50 A - 18,5 kW pump 3x50A 18,5 kW. 3 x 35–Apompa - 11 kW pump. 3x35A pompa 11 Dryer–gantry: 3 xkW 35 A or

3 x 50 A (with heater) Pt.portalul dewater uscare: 3x50A sau 3x50A (cu incalzitor de apa).

Dryer gantry - All models: Portalul de uscare – La toate modelele: Hot water Alimentare supply: NS20, 3 bar, 35NS l/min. cu apa calda: 20; 3 bar; 35 litri/min


CeleMost mai avansate The Advancedsisteme de Management Control Systems managementAnd si comanda Car Wash Spalare Server, Monitor and Analyser Programs Serverul auto, Monitor si Analizor de Programe Tammermatic Tammermatic car washmachines machines areare equipped equipped withwith datadata entryentry Operator, second office and / Echipamentelecar de wash spalare a autovehiculelor Tammermatic sunt and and display display boards boards (micro-terminals) (micro-terminals) as standard. as standard. In monitoring In monitoring or residence dotate cu panouri de intrare de date si de afisaj (micro terminale) Oil Company mode, mode, the the terminal terminal displays displays messages messages from from the the self-diagnostics self-diagnostics ca dotare standard la modul de monitorizare, afisarea mesajelor TCP/IPsystem. system. The Thede interactive interactive mode mode is is forfor setting setting upeste and updestinat and testing testing Intranet de la sistemul auto-diagnoza. Modul interactiv (phone line, fixed machines. machines. setarilor si verificarilor diferitelor echipamente. network etc.) In addition addition there there are arevarious various software software available In plus, exista disponibile diferite pachetepackages depackages softuri available pentru a to to GSM net enable enable operators operatorsto tomonitor monitor more more closely closely theirtheir car lor. car wash wash asigura operatorilor monitorizarea mai atenta a afacerilor Service businesses. businesses. Server si Monitor Spalare autovehicule: Permit operatorilor provider Car Wash Server and Monitor: operators configurarea functionarii masinii, Enables adaptarea softului to deconfigure comanda, machines, update control software, set up parameters, setarea parametrilor, efectuarea testelor pornire/oprire siperform Serial bus IO tests andfazelor tailor din wash programs. program includes programarea programele de The spalare. Programul provisions for GSM connection. By connecting a GSM-modem include prevederi pentru conexiuni GSM. Prin conectarea la un Man-machineto PC ofGSM the machine alarmpot messages canmesaje be transmitted modem si la calculator, fi transmise de alarma,to interface & data collection GSM phones. Text-messages to chiar printr-un telefon GSM. service personnel SERVICE STATION 2 SERVICE STATION 1 Car Wash Analyser: Produces a range of reports: wash Analizoare Spalare autovehicule: Produc o serie de rapoarte program configurations, down/operating times, capacity pentru configuratiile programelor de spalare; timpi full de operare/ periods, summary and detailed lists of fault mode causes, statistics, summary reports (including trends and cycle oprire; perioade de lucru la capacitate; liste de sumar si totalizariwash sau liste de detaliu a cauzelor de defecte; statistici privind times), distribution reports, consumption figures and a service and maintenance logbook with event entries and reports. spalarea; rapoarte generale; (inclusiv perioade de pornire sau de cicluri); rapoarte de distributie, consumuri si jurnale.

Outstanding Cash-flow Protector Program Program de Diagnostic protectie cifra de afaceri With Unique Features

cu caracteristici unice de diagnoza

Remote Control and Surveillance Comanda la distantaVideo si supraveghere with Real-time Picture cu imagini in timp real

Fast information to resolve causes of interruptions Informatii rapide pentru a rezolva cauzele de intreruperi (customer misuse, safety device, equipment failure or (utilizare defectuoasa de catre client, dispozitive de interference of power supply). siguranta, defect de echipament sau intreruperi in reteaua Comprised electrica); of a PC, software and a surveillance camera. Videos 30 last washes plus 30 last Instalateofprin softul unui calculator, cuinterrupted o camera dewashes are recorded. The recordings include input, output and supraveghere. brush power-intake windows. Imaginirotation cu ultimele 30 de spalari, plus ultimele 30 de

intreruperi, sunt si acesteatoinregistrate. Inregistrarile Sends e-mail messages pre-selected addressesinclud if an intrari, consum iesiri si rotiri de perii, etc. interruption occurs. Trimite mesaje prin e-mail-uri catre o adresa pre-selectata, The mail includes IP address, timestamp, alarm/error daca apare o intrerupere. message, input and output states, relevant power intake Mail-ul cuprinde adresa IP, perioada deframe timp, mesajul de values, video reference and a freeze picture from eroare/alarma, the washbay. starile de intrare/iesire, consumul de energie electrica, referinte video si imagine fixa din tunelul de Recordings relating to actual and prior events of the spalare. incident can be retrieved immediately. Inregistrarile referitoare la evenimentele actuale sau Cause of an pinpointed accurately anterioare aleinterruption incidentelor can pot fibe accesate imediat. for further actions by scrolling video recordings Cauzele intreruperilor pot fi subliniate pentru actiuniback and forth. prin urmarire video, inainte sau inapoi. ulterioare,

If online, can interruptpoate the intrerupe wash process Dacathe esteobserver on-line, supraveghetorul in case of customer or negligence procesul de spalare inmisuse cazul in care clientul neglijeaza sau foloseste defectuos echipamentul

Distribuitor autorizat in Romania

P.O.Box 206, FIN-33101, Tampere, Finland P.O.Box 206,206, FIN-33101, Tampere, Finland Tel. +358 (0)3-3800 400, Fax +358 (0)3-3800 401 P.O.Box FIN-33101, Tampere, Finland sales@tammermatic.fi www.tammermatic.com Tel. +358 (0)3-3800 400, Fax +358 (0)3-3800 401 Tel. +358 (0)3-3800 400, Fax +358 (0)3-3800 401 Tel. +358 (0)3-3800 400, www.tammermatic.com Fax +358 (0)3-3800 401 sales@tammermatic.fi sales@tammermatic.fi www.tammermatic.com P.O.Box 206, FIN-33101, Tampere, Finland

sales@tammermatic.fi www.tammermatic.com

ADROM SISTEMS BUCURESTI Tel. +40214440658 Fax +40214440659 office@adrom.ro www.tammermatic.ro

Portal automat spalatorie auto  

Instalatie automata tip portal pentru spalatorii auto

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you