Page 1

Frihet vid havet

e d n e Bo g n a m Evene ter e t i v i t Ak 13 - 20

Välkommen till Ugglarp! 0346-438 89 • www.ugglarp.nu 1


Kanslistvägen 6, Falkenberg • Industriområdet Tångarondellen • 0346-71 38 40

buTIKen Öppen: MÅnDAG-FreDAG 7.30-18 • LÖrDAG 10-14

KO MämItNa

och h med n e g o l a t ka ktivt a t t e r ö allt f v! friluftsli

BESÖK BUTIKEN I FALKENBERG I SOMMAR! Här hittar du funktionella fritidskläder, kängor, skor samt ett stort jaktsortiment till marknadens kanske LäGSTA pRISER!

FunKtionSt-ShiRt

SOMMArerbJuDAnDe!

herr & dam

SALoMon haTos ii

skön walkingsko med extra bra passform.

495:Rek pris 995:-

50:REA-pRIS!

dam

Ord lågpris 99:-

herr

SPARA MERA - KÖP FLERA! PiKé dam & herr - massor av fina färger!

2

CooLMAX sPorTsoCKa

fukttransporterande sport- och fritidssocka med perfekt passform.

6-pack

120:-

75:Styckpris från

Vid köp av minst 4 st.

Beställ dygnet runt på www.engelsons.se


Äntligen Ugglarp! En av Sveriges 10 härligaste campingar!

Wernersson Idé / V-TAB Falkenberg 2013

I Hemmets Journals Campingspecial i nummer 22, 2012 listas Ugglarp som en av Sveriges tio härligaste campingplatser. Vi är stolta och hedrade över utnämningen och det sporrar oss till att leva upp till vårt goda rykte!

Vi är en camping, stugby och konferensanläggning i mitten av Halland med havet som närmaste granne. Oavsett om ni är här för första gången, är en av våra stamgäster eller om ni planerar för ert besök är ni varmt välkomna. vår vackra omgivning, vårt eget brinnande intresse för campinglivet och engagemang för service hoppas vi att ni ska få en fantastisk vistelse hos oss i Ugglarp!

Med hjälp av

I Ugglarp finns det något för alla och för alla tillfällen. Njut av den härliga friska havsluften och solens strålar på någon av stränderna eller klipporna. Svalka er med ett uppfriskande dopp eller njut av en bit mat på vår restaurang. Samla ihop kompisgänget eller kollegorna och koppla av i vår bastu och relax efter en dag full av aktiviteter. Vår anläggning erbjuder stora möjligheter som passar såväl semesterfirarna som bröllopssällskapet eller konferensgänget.

utan stress och måsten i en avskild och lugn miljö med en härlig mix av hav och strand, skogar och ängar. Vill ni bara ta det lugnt och koppla av har ni kommit helt rätt men likaså om ni vill ha dagar fyllda av aktivitet. På vår anläggning finns det alltid något att göra, för både stora som små. I vår omgivning finns det även närhet till stadslivet, shopping, äventyr och trevliga utflyktsmål vilket ni kan läsa mer om i den här broschyren.

Unna er en stund

Enklare och förmånligare med campingkortet! För att bo hos oss i Ugglarp behöver du ha kortet Camping Key Europe. Köp det enkelt i receptionen för 150 kr och ta del av alla förmåner!

Låt oss se till att Ugglarp blir en plats ni gärna återvänder till!

Stugor och konferens har öppet året runt och campingen är öppen från april - september. Se mer på www.ugglarp.nu eller ring 0346-438 89. Mail: info@ugglarp.nu Adress: Strandkantsvägen 2, 311 69 Ugglarp. Jourtelefon 0703-43 84 38

3


Sol, bad, klippor och strand

Semester är förknippat med sol, bad, klippor och strand. I Ugglarp får ni allt det ett stenkast från campingen. Med tre härliga stränder att välja mellan får ni själva avgöra vilken som blir just er favorit. En dag på stranden slår det mesta och är för många det självklara valet en varm och solig sommardag. Vissa väljer att pressa i brassestolen medan andra föredrar en svettig volleybollmatch. De flesta barnen håller till i vattnet eller vid strandkanten, fullt upptagna med byggandet av ännu ett sandslott. En del fäller upp parasollet och läser en bok i skuggan. Oavsett strandtyp hoppas vi att ni ska uppleva många soliga och varma stunder på Ugglarps Havsbad som enligt många är Hallands finaste badplats.

1. Norra stranden Perfekt för krabbfiskaren och för er som inte vill trängas. Här finns både en liten stenpir, en krabbö och tångrev som är perfekta för snorkling

2. Västra stranden Den närmaste och mest välbesökta stranden. Långgrund sandstrand med grillplats, volleybollnät och badtrappa vid Salleberget.

3. Södra stranden Nästan en kilometer lång sandstrand som övergår till naturstrand. En del av stranden är hundbadzon inom vilken hundar får vistas under förutsättning att de är kopplade.

KÅLLE GUNNARSSON & STAGE FANTASY PRESENTERAR

Växla ner och koppla av Bastu & relax Njut av ett klassiskt bastubad i vår mysiga bastu. Både från bastu-laven och balkongen utanför har ni en härlig utsikt mot havet. Luta dig tillbaks och känn spänningarna ångas upp. Här får upp till tolv personer plats.

Dags för massage När ska man unna sig massage om inte på semestern? Boka i receptionen.

Grillstuga Hyr vår mysiga grillstuga! Gör i ordning maten själva eller låt oss fixa en grillbuffé till er. Stugan rymmer upp till 15 gäster.

Butik och restaurang med Sveriges största laxsortiment.

Sommarbuffé

Öppet dagligen 10-19 • Tel 0346-51110 E6, avfart 49, Heberg 4

www.laxbutiken.se

Regi: Kålle Gunnarsson

Spelas hela sommaren i TEATERGLÄNTAN

© Björn Berg

serveras varje dag 29 juni - 11 augusti kl. 12 - 18 Pris 195 kr Välkommen!

i FalkenberG Biljetter: Falkenbergs Turistbyrå 0346-88 61 01 och www.t icnet.se


Ugils Barnklubb

Full fart i Ugglarp

arrangerar våra aktivitetsledare i Ugils Barnklubb roliga aktiviteter för alla barn. Det blir massor med bus, lekar, tävlingar, fotboll, skattjakter, poängjakter och filmkvällar på storbildsskärm. Håll utkik efter tid och plats! På campingen finns olika lekplatser med gungor, klätterställningar, rutschkanor med mera. Utanför lekplatserna finns också många häftiga ställen att vara på, bygga koja i, utforska och klättra över. Bara fantasin sätter gränser.

Under högsäsong

Varje dag i Ugglarp händer det något skoj. Nedan följer ett axplock av aktiviteter men för att få ett aktuellt schema kan ni besöka vår hemsida, www.ugglarp.nu eller scanna in QR-koden. Ni kan även kika förbi i receptionen.

Quizza på Strandkanten!

Hopp & Skoj När Hopp och Skoj kommer till Ugglarp blir det full fart. Testa att hoppa högt med ”Superbungystudsmattor” och lek i våra uppblåsbara hoppleksaker. Se också till att bestiga det jättestora klättertornet med jätterutschkanan.

Visa din skicklighet i en klurig frågesport på restaurang Strandkanten. Här är det högt och lågt, lätt och svårt, gammalt och nytt – med nöje som sammanhållande länk.

Aktivitetsschema hittar ni på hemsidan

Matvandring på Ugglarps grönt Följ med på en inspirerande matvandring bland odlingarna vid havet och hör historien om hur vanliga och ovanliga grönsaker, oljor, mjölsorter, torkade örter, saft och sylt från Ugglarp placeras på kungamiddagar, nobelfester och på stjärnkockarnas tallrikar.

Lekrum

Tipspromenad

För regniga dagar eller när inomhus bara lockar mer än utomhus har vi ett lekrum med leksaker att roa sig med. Lekrummet ligger på vårt övre område Lyckan och är öppet alla dagar under högsäsong. Nyckelkort kan hämtas ut i receptionen.

Klassisk tipspromenad med aktuella 1-X-2-frågor. Vem får flest rätt och vem kommer närmast på skiljefrågan? Mycket ära och fina priser utlovas till vinnarna.

Calles Sommarkryss Under fyra tisdagar blir det underhållning, musik, kryss och gästartister på restaurang Strandkanten. Missa inte!

Krabbfiske Ta med hinken, håven och lite tålamod och gå med på krabbfiske på Norra stranden. Bra bete är färska räkor och musslor.

Jakten på Kapten Rödskägg För 1000 år sedan bodde det en viking i Ugglarp som hette Kapten Rödskägg. Kapten Rödskägg hade en stor gyllene skatt som han gömde i skogen i Ugglarp. Vi berättar historier och går på en spännande jakt efter Kapten Rödskäggs skatt.

Glasögon fr 1995:fr 1495:fr 995:fr 495:alltid 0:-

* Priset inkl. synundersökning med ögontrycksmätning, båge, glas och fodral.

aret till Andra p et ! * is halva pr an !

L äs me r

p å h e ms

id

pt

O

Implex (fri-form prog.) Progressiva glasögon Bifokala glasögon Enkelslipade glasögon Synundersökning

ik

Prisexempel – komplettpris* En timmes leverans i Ullared.

i ke r • B u t

Ullared Centrum (Varbergsvägen 25 vid p-huset)

Selma Lagerlöfs Torg - Gbg | Vallberga | glasogonfabriken.se Boka tid för kostnadsfri synundersökning på glasogonfabriken.se eller på tel 0770-250 400 Annonserade priser i annonsen gäller tom 31 dec 2013. Fler erbjudanden på glasogonfabriken.se

5


Håll dig aktiv under semestern! Utmana kompisarna!

Få upp f låset

I spelhallen finns videospel, flipper och airhockey som garanterat sätter fart på pulsen. Spelhallen är öppen från morgon till kväll hela sommaren.

Gå på en stärkande morgonpromenad eller en träningsrunda i Ugglarps vackra natur. Karta med markerade stigar för vandringar och promenader finns i receptionen.

Klassisk campingsport Minigolf är en klassiker som varje camping av rang naturligtvis kan erbjuda. Utmana familjen och gör upp om vem som skall ta hand om disken.

Fotboll, volleyboll, badminton och tennis På vår bollplan kan ni spela fotboll eller badminton och på stranden finns volleybollnät uppsatt hela sommaren. Bollar och rackets kan ni låna i receptionen. På Långasand och i Stensjö, några kilometer från Ugglarp finns tennisbanor att hyra. Bongar köper ni i receptionen där ni också kan hyra tennisrack och bollar.

Cykeluthyrning Föredrar ni att uppleva de vackra omgivningarna från cykelsadeln har vi cyklar för uthyrning, mer info kan ni få i receptionen.

Putsa boulekloten! Ta med dig egna klot eller låna i receptionen och visa vem som är bäst på boulebanan. Banan ligger intill fotbollsplanen och är i mycket gott skick.

Naturpasset 2013 OK Lindena arrangerar Naturpasset för orientering eller cykelorientering. Perfekt för den som gillar att tävla och samtidigt vill bekanta sig mer med omgivningarna runt Ugglarp.

Handla hos oss!

Slöingerundan Den lilla orten Slöinge, åtta kilometer från Ugglarp, är känt för sina många lokala matföretag och många av dessa kan ni besöka under en tur på Slöingerundan. Passa på att träffa glada grisar och inhandla prisbelönta charkdelikatesser, besök det gastronomiskt belönade bageriet eller pressa er egen äpplemust. Ni kan även gå på museum och låta er inspireras av livet på landet eller shoppa loss bland antika möbler, kuriosa och vintagekläder. Förslagsvis avslutar ni er tur med en välförtjänt glass, eller två. Karta över Slöingerundan hittar ni på sidan 10.

Hos Campea Falkenberg hittar du allt för Kabe och Adria. Förutom husvagnar och husbilar har vi full serviceverkstad plus en stor tillbehörsbutik med noga utvalda produkter. Välkommen till Campea. Blackebergsvägen 2 Falkenberg

6

Tel: 0346-450 501 info.falkenberg@campea.se

I samma byggnad som receptionen hittar ni servicebutiken som är fylld av lokal mat. Dagligen får vi leveranser från hela Halland och vi ser alltid till att det är färska varor på hyllorna. I butiken finns allt som kan förväntas av en välsorterad servicebutik – och faktiskt lite till! Under högsäsong erbjuder vi varje morgon nybakat bröd och kaffebröd. Dessutom får vi leverans av färskt bröd från Östras Bröd och ni hittar även pålägg och grillkorv från Korvpojkarna. Till efterrätten rekommenderar vi någon av de goda glassmakerna från SIA Glass. Självklart hittar ni även färsk frukt och grönsaker, mejeriprodukter, dricka, godis, tidningar, leksaker och hygienartiklar. Vi har även campingtillbehör och det mesta till grillkvällen, ja allt som gör din vistelse hos oss lite enklare.

AUKTORISERAD ÅTERFÖRSÄLJARE OCH SERVICEVERKSTAD Med dig hela vägen

campea.se


Utflykter och äventyr! Laxbutiken

Ett besök hos Carlsberg

Laxbutiken i Heberg erbjuder Sveriges största laxsortiment och är ett måste för fiskälskaren. Ät på plats i en ljus och inspirerande miljö eller ta med maten hem eller till picknicken. Tel: 0346–511 10. www.laxbutiken.se

Förhandsboka en guidad rundvandring på Carlsbergs bryggeri och provsmaka olika drycker. Tel. 0346-72 12 53. www.smakkallan.se

Inomhusbus! På 6000 m2 ryms Europas största inomhuslekland Busfabriken med Laxbutiken i Heberg klätterställningar, jätterutschkana, studsmattor, multisportarena och mycket mer. Halmstad, tel: 035-10 15 30. www.busfabriken.se

Ett liv på landet Gör ett besök på Berte Museum och upplev livet på landet. Vandra runt bland lantliga miljöer och föremål från landsbygden. Tel: 0346-405 13. www.bertemuseum.se

Falkenbergs mest välbesökta park Förutom Vallarnas friluftsteater finns här Falkenbergs bästa lekplats, gångstråk, minizoo, skatepark, frisbeegolf, bangolf, naturinspirerad äventyrsbana, sportfiske och café.

Svedinos Bil- och Flygmuseum I Ugglarp finns en av Europas största samlingar av gamla bilar och flygplan. Under sommaren är det öppet dagligen och väl värt ett besök. 0346-431 87. www.svedinos.se

Glas, keramik och design I Steninge, söder om Ugglarp, hittar ni Keramikverkstaden Witt och Steninge Glashytta. Här tillverkas många vackra föremål och på nära håll får man en inblick i tillverkningsprocessen.

Shoppingsugen? Campingshoppa Vid Falkenbergsmotet finns det inte bara en utan två välsorterade husvagn- och husbilsbutiker. Hallands Camp och Campea slog båda upp portarna under början av 2013 och här finns det mesta som kan tänkas behövas på campingsemestern. En bit därifrån ligger Engelsons vars butik är fylld med jakt- och friluftskläder. På Smedjeholm erbjuder Svenssons Fritidsmöbler fina och prisvärda utemöbler – perfekt till förtältet eller uteplatsen hemma.

Småstadsshoppa Med sina två gallerior och många små boutiquer erbjuder Falkenberg gemytlig småstadsshopping. Med ån Ätran ringlandes alldeles intill centrum och ett stort utbud av mysiga caféer och uteserveringar är det heller aldrig långt till en stunds avkoppling.

Bland kossor och mjölkpaket

Ännu fler tips...

... ger vi dig gärna i receptionen. Receptionen är öppen dagligen och du kan också ringa Falkenbergs Turistbyrå på 0346-88 61 00 eller Halmstad Turistbyrå på 035-12 02 00.

På Wapnö Gård kan barnen se hur arbetet fungerar på en gård och följa hela processen från sådd av foder på åkern tills färdigförpackad mjölk körs till butiken. Tel: 035-12 55 00. www.wapno.se

Klitterbadet Klitterbadet på Skrea Strand har Sveriges enda 50-metersbassäng med saltvatten, ett bastulandskap, klättervägg och bubbelpool. Tel: 0346-88 63 30. www.klitterbadet.se

Golf i Halland Halland är Sveriges golftätaste region och inom länets gränser finns det 30 stycken golfbanor att välja mellan. De närmaste är Falkenbergs Golfklubb och Haverdals Golfklubb. www.hgdf.se, www.golfihalland.se.

Utf lykt i naturreservaten Packa picknickkorgen eller gå en upptäckstur i något av naturreservaten kring Ugglarp. I naturreservaten Vesslunda, Ullarp och Stensjöstrand möts ni av vackra miljöer av blandad karaktär.

Halmstad Äventyrsland På Halmstad Äventyrsland finns bl a vattenland, karuseller, dinosauriepark, cirkus och sagoland. Tel: 035-10 84 60. www.avantyrslandet.se

Shopping i Halmstad I Halmstad finns det många olika butiker, allt från större kedjor till originella butiker med ett spännande urval. Stora Torg är hjärtat i Halmstad och har en blomstrande torghandel medan uteserveringarna samsas på mysiga Lilla Torg. Utanför stadens centrum finns det två stora köpcentra, Flygstaden och Eurostop.

Det gula varuhuset Skandinaviens största och mest välbesökta varuhus Gekås Ullared är i ständig förvandling och bjuder alltid på nya överraskningar. Varje år vallfärdar över fyra miljoner människor dit. I Ullared hittar ni också Glasögonfabriken vilka erbjuder gratis synundersökning och utprovning av glasögon som du sedan kan hämta ut monterade och klara inom en timme eller när du har handlat färdigt på Gekås.

Årets nyheter!

”Vi tillverkar vår glass i Sverige, något annat finns inte på kartan.” rolf frid, vd sia glass

1980x570 Skea_Ugglarps camping.indd 1

7 2013-03-18 15:05:47


Restaurang God mat, gott sällskap och vacker utsikt…

Restaurang Strandkanten erbjuder både fantastisk utsikt och utsökt mat. På menyn ryms rätter lagade på lokala råvaror från Halland så som fisk och skaldjur från Falkenberg Seafood i Glommen och kyckling från Ugglarp kombinerat med spännande smaker. Våra populära pizzor bakas med mjöl från Berte Qvarn och kan tas med eller avnjutas direkt i restaurangen. Under högsäsong är restaurangen öppen alla dagar från lunch till sen kväll.

…vad mer behöver man?

Kocken tipsar! Pizza

Ugglarps special, et t måste för pizzaälskaren.

På dagtid serverar Restaurang

Strandkanten lättare lunchrätter och fika från strandmenyn. Från tidig kväll går det att välja mellan olika rätter från à la carte menyn. Vi har fullständiga rättigheter och erbjuder ett smakfullt vinsortiment att välja från. Håll även utkik efter arrangemang som trubadurkvällar, sommarkryss och barquiz.

Lokal pippi

Majskyckling från Lassagård bara 2 km från rest aurangen.

Restaurangen tar även emot större sällskap och kan erbjuda smakrika koncept för fester och bröllopsfirande. Kontakta restaurangen för en oslagbar kväll med god mat, fest och musik alldeles intill havet.

Smaskens

Hemmagjorda tryffla

r!

Bo&Matz presenterar

2013 Välkommen till allsång på Vallarna! Måndagar i sommar. premiär 1 juli!

1/7

22/7

15/7

29/7

En sommar utan Allsång på Vallarna känns inte som en riktig sommar. Här får du sjunga hur mycket, hur länge och hur högt du vill! I sommar gästas vi bl.a. av: Lasse Berghagen, Nanne Grönvall, Elisa Lindström, Lasse Holm, Magnus Carlsson, Ann-Louise Hanson m.fl.

Varmt välkommen i sommar önskar Bo, Håkan och hela allsångsorkestern med gäster!

Biljetter: Turistbyrån 0346-88 61 01 • www.ticnet.se Ev. rest. bilj. säljs på friluftsteatern allsångskvällarna från 17.30 • www.allsangpavallarna.se

8

8/7

specialkarosser aB


Konferens Möten och möjligheter vid havet Tvådagarskonferens Konferenslokal med övernattning för tre personer i varje stuga, lunch dag 1, eftermiddagskaffe, tvårätters middag, frukost, förmiddagskaffe och slutligen lunch dag 2. Pris från 1195 kr/person

Tipsa chefen!

Låter det intressant? Se till att tipsa chefen så ses vi igen i höst!

Endagskonferens Konferenslokal och det ingår frukt, vatten och konferensmaterial samt förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe. Pris från 350 kr/person

Träningsläger i Ugglarp

Ugglarp är perfekt som bas för boende under ett träningsläger. Med endast 20 minuters resa nås flera olika idrottsanläggningar utformade för bl a simning, fotboll, handboll, tennis, golf och gymnastik för att nämna några. Boende med helpension i stuga två nätter/ tre dagar med frukost, lunch och middag. Pris från 800 kr/ person.

I en underbar natur och

omgivning, direkt vid havet erbjuder vi konferenser och möten fulla med upplevelser. Våra moderna konferenslokaler är byggda för att kunna anpassas, vara flexibla och de passar både större och mindre grupper.

i anslutning till konferenslokalen är en självklarhet för oss och likaså är havsluften och de vackra omgivningarna ständigt lika närvarande. När ni träffas, inspireras och utvecklas i Ugglarp får ni dessutom allt som oftast hela anläggningen för er själva.

ytor för grupparbete

Vi tar emot allt från företag och privata grupper till skolklasser och föreningar – alla är välkomna. Tillsammans tar vi fram ett upplägg som passar just ert ändamål. Vi kan erbjuda såväl övernattning som mat och aktiviteter. Exempel på aktiviteter vi kan erbjuda är bl a bastu & relax, femkamp, ”olympiska lekar”, skattjakt och barquiz.

På anläggningen finns det flera valmöjligheter av lokaler och de går att anpassa till just ert antal deltagare. Det finns även närhet till ytor för mindre arbetsgrupper. Våra konferenslokaler är fullt utrustade med allt som kan tänkas behövas. Saknar ni något fixar vi det också.

Vakna upp med havsutsikt

Vi erbjuder ett flertal boendealternativ för våra konferensgäster. Populärast är vår stugby Holmen där ni vaknar upp till en härlig havsutsikt. Vid konferenser är stugan utrustad med tvål, schampo, handdukar och lakan. Rivstarta dagen med en uppfriskande promenad och en stärkande frukostbuffé på restaurangen.

Sår, solsveda, stick eller snuva? Behöver du vård i sommar är du välkommen till oss! Vårdcentralen Getinge,tfn 035-16 24 70, Vårdcentralen Slöinge; tfn: 0346-571 70 Öppet: måndag-fredag 08:00-17:00. www.regionhalland.se/vardcentralenhalland

Smart och säkert - betala med kort!

www.falkenbergssparbank.se

Lokaler och utrustning

9


Y

400 m

SLÖINGE

12

F

11

SLÖINGERUNDAN Y al k

1

GAML

2 A LANDSVÄGEN

en

GÖ TE

10

be r

BO

4

E ÄG SV

g

RG

N

9

LU

AT AN

JÄ G VÄ

ST A

S

GA TA N

TI

ON

7

SK

SG AN

ND

13

SG

RN

E6 / E20

AN AT

BY

VÄ G

EN

AS

E IG

G VÄ

EN

3 TAN ÅGA

8

601

Ha lm

s ta

dSUSEÅ

14

6

N

5

GÅRDSBUTIK ER & SERV ERI NG 01 SIA Glass Fabriksförsäljning av glass. Jan–apr: Må–fr 10–17. Maj–18 aug: Må–fr 10–18, lö–sö 10–17. 19 aug–21 dec: Må–fr 10–17. För öppettider under helger, se hemsida. Tfn. 0346-71 51 33 (butik), 0346-71 51 00 (växel), siaglass.se

10 Prästgården 101

Lantlig idyll och gårdscharkuteri med kött från ekologiska beten. Butik med prisbelönta produkter – nöt, gris, kalv och lamm. On–fr 10–18, lö 10–14. Tfn. 035-542 52, mostorpsgard.se

Vintage och nytt i en inspirerande miljö. Inredning, konst, kläder, trädgårdsmöbler och redskap. Öppet från 25 april to–sö 11–17. Tfn. 0706-393 101, prastgarden101.se

BED & BREAK FAST

02 Äppelgården trädgårdscafé

07 Slöinge Pensionat

Must, marmelader, m.m. på äpplen från odlingarna. Trädgårdsservering med hembakat. Rum att hyra. 9–31 maj: Lö–sö 10–18. 1 jun–18 jun: On–sö 10–18. 19 jun–18 aug: Dagligen 10–18. Musteriets öppettider: se hemsida. Tfn. 0346-401 20, appelgardencafe.se

Bed & breakfast i herrgårdsmiljö. Möjlighet till konferens och servering för större grupper (max 40 pers). Tfn. 0707-34 07 87, sloingepensionat.se

03 Solhaga Stenugnsbageri Prisbelönt hantverksbageri och trädgårdscafé med surdegsbröd, söta bakverk och smörgåsar med lokala delikatesser. On–fr 9–18, lö 8–14. 1 ju1–11 aug: Må–fr 8–18, lö–sö 8–15. Tfn. 0738-55 11 22, solhagastenugnsbageri.se, sarabakar.se 04 Ekomuseum Gudmundsgården Hallands äldsta gårdscharkuteri med glada utegrisar, café, catering, grill- & charkdelikatesser på fläsk, nöt och lamm. Må–fr 10–18, lö 10–13. Tfn. 0346-405 08, gudmundsgarden.se 05 Lokal Diner Susedalen På natursköna rastplats Susedalen (infart E6) serveras unik och hälsosam snabbmat på råvaror från lokala producenter. Dagl. 9–19. Tfn. 0346-407 84, lokaldiner.se

10

06 Mostorps Gård

ANTIK & NOSTALGI 08 Berte Museum – Livet på landet Nostalgimuseum med det mesta från landsbygden, gamla miljöer, lanthandel och bruksföremål. Apr–sep: Sö 13–17. Jun–aug: Ti–fr 10–16, sö 13–17. Gruppbokningar alla dagar enligt överenskommelse. Tfn. 0346-405 13, bertemuseum.se 09 Antikstället 2000 m2 antika möbler, glas, porslin, mattor. Stort utbud av kristallkronor. On–fr 10–18, lö 10–15 (må–ti kan vi hålla öppet enligt överenskommelse). Tfn. 0346-406 05, antikstallet.com

HEM & FRITID 11 Eriks Hästshop Välsorterad ridshop, även med nätförsälning. Må–fr 12–18, lö 10–13. Tfn. 0346-407 33 erikshastshop.se 12 Hallands Djursjukhus Vård till stora och små djur. Må–fr 8–16.30. Jour: Må–fr 16.30-21. Lö–sö 9–21. Tfn. 0346-488 80 (smådjur), 0346-488 81 (stordjur), hallandsdjursjukhus.se 13 Tassebo Hund- och kattpensionat med butik samt trim. Även uthyrning av sommarbostad. Må–fr 13–18, lö 10–13. Tfn. 0346-405 65, tassebo.se 14 Slöinge Lantmän Bondeägd kooperation med 110 års historia. Här hittar du det mesta för hus och trädgård. Vintertid: Må–fr 8–17, lö 10–13. Sommartid: Må–fr 8–17.30, lö 9–13. Tfn. 0346-404 60, sloingelantman.se

facebook.com/Sloingerundan


Evenemang Stjärnspäckad allsång på Vallarna

Folkparksbuskis på Vallarna

i rad arrangeras publiksuccén Allsång på Vallarna på Sveriges vackraste friluftsteater. Under sex måndagar, med start 1/7, blir det allsång med kända artister som Lasse Berghagen, Nanne Grönvall och Lasse Holm. Allsången leds av allsångsveteranen Bo Liljedahl och revykungen Håkan Runevad tillsammans med en fantastisk ensemble.

Passa på att

träna skrattmusklerna när Vallarnas Friluftsteater står för traditionell buskis med föreställningen ”Livat i Parken – En förbaskat rolig folkparksfars!”. På Sveriges i särklass vackraste scen gör i år Stefan Gerhardsson och Annika Andersson efterlängtad comeback. På scenen ser ni även publikfavoriterna och veteranerna Jojje Jönsson och Siw Carlsson medan Lars Classon står för regin. Årets föreställning har premiär 30/6 och spelar torsdag till söndag till och med 11/8.

För sjuttonde året

och hela hans familj på deras upptåg på den lilla gården Katthult, i småländska byn Lönneberga. Ta del av välkända sånger, dans och skratt i en teater för hela familjen. Välkommen till Teatergläntan som i sommar förflyttats till småländska Katthult! Föreställningen har premiär den 25/6 och spelas hela sommaren.

Följ med Emil

Fotbolls-EM Mellan den 10-28 juli är det UEFA Dam-EM 2013 på utvalda platser och arenor runt om i landet. Sverige möter Danmark den 10 juli i Göteborg, Finland den 13 juli i Göteborg och sista gruppspelsmatchen är den 16 juli mot Italien på Örjans Vall i Halmstad. I Halmstad kan ni även se matcher mellan Italien-Finland och Italien-Danmark samt kvartsfinal 1 den 21 juli där ett av två lag kommer vara segraren i Sveriges grupp.

Evenemang 2013 15/5-18/8

Dinosaurium - historiens största upplevelse, Halmstad Arena

25/5

Halmstadgillet, Centrum

26/5

Falkenbergs FF - GAIS

1/6

Mjölkens Dag – Berte Museum, Slöinge

9/6

Falkenbergs Gospelfestival – Vallarnas Friluftsteater

14-16/6

SM i Lydnad & Agility – Falkenbergs IP

5-6/7

SM i Truppgymnastik, Halmstad Arena

22/7

10/7

UEFA DAM-EM 2013. Gruppspelsmatch Italien - Finland, Örjans vall

Stand Up Badjävlar – Hertigen, Falkenberg

24/7

Utomhusbio ”Lejonkungen” – Falkenbergs Innerstad

10-14/7

Kräftfestivalen – Glommen

27/7

Falkenbergs Stadslopp

12-13/7

Västkustloppet/STCC-Elitserien racing – Falkenbergs Motorbana

2/8

Internationella Gatuteaterfestivalen, Halmstads centrum

13/7

UEFA DAM-EM 2013. Gruppspelsmatch Italien - Danmark, Örjans Vall

4/8

Falkenbergs FF - Örgryte IS

4/8

Halmstads BK - Malmö FF

9-11/8

Sjönevads Marknad

23-24/8

Falkenberg Öl & Whiskeymässa – Falkhallen

24/8

Falkenbergs Rockfest – Vallarnas Friluftsteater

24/8

Rock On – Falkenbergs Innerstad

13-15/9

Falkenberg Classic - motortävling, Falkenbergs Motorbana

16/7

UEFA DAM-EM 2013. Gruppspelsmatch Italien - Sverige, Örjans vall

16-18/7

Falkenbergs Jazzdagar – Hwitans trädgård, Falkenberg

19-20/7

Livat i parken – en förbaskat rolig folkparksfars – Vallarnas Friluftsteater

Wheels & Wings – Falkenbergs Motorbana

19-20/7

25/8

1/7-7/7

SM-veckan 2013, I och runt Halmstad

Sjönevads Dragspels- & Spelmansstämma – Sjönevad

20/7

Rock on! Lokala rockband på Falkenbergs gator och torg

1/7-5/8

Allsång på Vallarna (måndagar) – Vallarnas Friluftsteater

Halmstad Sports Car Event, Brottet Halmstad

25/8

Halmstads BK - AIK

20-21/7

Långås Marknad

2-6/7

Visfestivalen – Värdshuset Hwitan, Falkenberg

21/7

UEFA DAM-EM 2013. Kvartsfinal, Örjans Vall

25/6-11/8

Emil i Lönneberga – Stage Fantasy, Falkenberg

28-30/6

SO/SM Roadracing – Falkenbergs Motorbana

29/6

Diggiloo 2013, Halmstad Brottet

29/6

Björnås Countryfestival

30/6-11/8

För fler evenemang – se www.ugglarp.nu eller fråga i receptionen. Med reservation för ändringar.

11


Hitta ditt semesterboende

Erbjudand

en

! Besök vår hem sida för aktuella paketerbjudan den.

Stugor med total havsutsikt har ett unikt läge högt över havet. Samtliga stugor har en möblerad altan med fantastisk utsikt över Kattegatt. I stugbyn finns ett flertal olika stugvarianter, alla med möjlighet till matlagning, egen dusch och toalett, altan med möblemang och TV.

Vår stugby Holmen

Holmen 40

4 vuxna + 1 barn

Stugor med öppen planlösning på 40 m2 med havsutsikt. I allrummet finns matplats, kök med spis, ugn, mikro, diskmaskin, kyl och frys, en bäddsoffa, TV och DVD. Stugan har två sovrum, ett med dubbelsäng samt ett med familjesäng alt. två enkelsängar. Helkaklat badrum med dusch och WC. Utanför stugan finns en möblerad altan med havsutsikt.

Holmen 28

4 vuxna + 2 barn

28 m2 med havsutsikt. I allrummet finns matplats, kök med spis, ugn, mikro, en bäddsoffa och TV. Stugan har två sovrum med våningssängar varav den ena är en s.k. familjesäng samt badrum med toalett och dusch. Stugan har en överbyggd möblerad altan med havsutsikt. Husdjur är välkomna i vissa av stugorna.

Holmen 20

2 vuxna + 2 barn

Stugor på 20 m med havsutsikt. I allrummet finns matplats, pentry med kokplatta och mikro, en bäddsoffa för två och TV. Stugan har ett sovrum med våningssäng, badrum med dusch och WC och en överbyggd altan med havsutsikt. Husdjur är välkomna i vissa av stugorna. 2

Fler stugor finns på www.ugglarp.nu!

Ugglarps vandrarhem – Villa Kustvägen

Camping ett riktigt smultronställe med härliga fria ytor. Campingen består av två områden, Strandängen som har närkontakt med havet och Lyckan som ligger inbäddat i skogskanten.

Vår camping är

i Ugglarps by med mysigt promenadavstånd till hav och strand. Vandrarhemmet är smakfullt inrett och har hög standard. I huset finns åtta rum som hyrs ut individuellt. Varje rum har dubbelsäng, egen dusch, toalett, tv och bäddsoffa eller fåtöljer. Gemensamt i huset finns kök, matplats, umgängesrum samt trädgård.

Villa Kustvägen ligger

PARRUM: 12 m2, 2 vuxna XL-RUM: 22 m2, 2 vuxna + 2 barn FAMILJERUM:18 m2, 2 vuxna + 2 barn

a Hyr hel ! t e s hu förening

rupp, Är ni en g iljer som reser fam eller flera Kustvägen s är Villa tillsamman alternativ. I huset kt fe 16 er ett p r upp till oende fö : fre-sön IS erbjuds b PR n. h 10 bar vuxna oc 0 kr. från 9 00

12

Husvagn Våra husvagnsplatser är fördelade på både Strandängen och Lyckan. Storleken på platserna varierar och ligger mellan 90 – 110 m2. De allra flesta platserna är utrustade med el på 10 amp. säkring. I våra servicehus finns förutom toaletter och dusch även kök, disk, tvätt, samlingsrum med mera.

Husbil Kommer du med husbil till oss i Ugglarp är du naturligtvis välkommen att bo på eller boka en av våra ordinarie platser. Utöver dem har vi även gjort iordning speciella husbilsplatser som är något mindre än de ordinarie platserna. Alla platser har el-anslutning på 10 amp. säkring och finns både på Lyckan och Strandängen.

Tält Tältområdet på Strandängen ligger i närheten av denna lilla servicebyggnaden med toaletter, disk, kokplatta och mikrovågsugn. I våra andra servicehus finns även dusch, kök, tvätt, samlingsrum med mera. Platserna är markerade och med ett normalstort tält finns det plats för både bil och tält på tomten. Utöver detta har vi även tältplatser utspridda på nedre området samt på Lyckan. Vissa tältplatser har el.


Prislista 130419130530 sön-fre

Dygnspriser Camping

130419130530 fre-sön

130531130627

ej Midsommar

130620130623

Midsommar tors-sön

130628130803

130804130824

130825130915 fre-sön

Plats utan el

190

230

260

950

340

260

230

190

Plats med el

230

270

300

1 300

395

300

270

230

Compactplats med el

210

250

280

1 300

380

280

250

210

Plats med el/VA

240

280

320

1 360

415

320

280

240

SÄSONGSpriser

Datum

Pris

Helsäsong Strandängen exkl el Elförbrukning betalas med 2 kr/kWh

130419-130915

15 900 16 900 (vatten & avlopp)

Helsäsong Lyckan exkl el Elförbrukning betalas med 2 kr/kWh

130419-130915

16 400 17 400 (vatten & avlopp)

Vårsäsong exkl el Elförbrukning betalas med 2 kr/kWh

130419-130616

4 400 4 800 (vatten & avlopp)

Vårsäsong exkl el Elförbrukning betalas med 2 kr/kWh

130419-130623

5700 6 100 (vatten & avlopp)

Tjugan Ord. dygnsavgift när ni är i vagnen samt Kristihimmelfärdshelgen och 1 maj, 20 kr när vagnen står tom och elen är urkopplad.

130419-130616 130804-130915

20/dygn

Sensommarsäsong exkl el Elförbrukning betalas med 2 kr/kWh

130804-130915

3 150 3 550 (vatten & avlopp)

Camping

STUGOR OCH LÄGENHETER

Boka

130825130915 sön-fre

Utnyttja tiden till max! Städa och tvätta gör man årets alla övriga veckor. Koppla av en gång för alla genom att boka slutstädning och annan service i förväg. Slutstädning rum..........................350 kr Slutstädning stuga < 30 m2.........700 kr Slutstädning stuga > 30 m2.........900 kr Hyr lakanpaket.............................150 kr Hyr barnsäng ..............................150 kr Hyr barnstol ................................50 kr

130101130530

130531130619

130620130623

130623130803

130804130914

130915131231

Holmen 16 2+2

Dygnspris Sönd-torsd Torsd-söndag Vecka sönd-sönd

700 2 400 1 800 4 000

800 2 900 2 200 5 000

3 000 -

1 000 4 000 3 000 7 000

800 2 900 2 200 5 000

700 2 400 1 800 4 000

Holmen 20 2+2 Holmen 20 Djur 2+2 Björketorp nedre/övre/stuga

Dygnspris Sönd-torsd Torsd-söndag Vecka sönd-sönd

700 2 400 1 800 4 000

900 3 400 2 500 5 800

3 450 -

1 150 4 600 3 450 8 000

900 3 400 2 500 5 800

700 2 400 1 800 4 000

Holmen 28 4+2 Holmen 28 Djur 4+2 Ekorren 2+2

Dygnspris Sönd-torsd Torsd-söndag Vecka sönd-sönd

800 2 800 2 100 4 900

950 3 500 2 700 6 100

4 500 -

1 500 5 500 4 500 9 500

950 3 500 2 700 6 100

800 2 800 2 100 4 900

Holmen 40 4+1 Älgen 4+2 Solbacken 4+2

Dygnspris Sönd-torsd Torsd-söndag Vecka sönd-sönd

900 3 200 2 500 6 000

1 100 4 200 3 200 7 000

5 000 -

1 800 6 000 5 000 11 000

1 100 4 200 3 200 7 000

900 3 200 2 500 6 000

Gökboet 3+2 Husvagn 2+3

Dygnspris Sönd-torsd Torsd-söndag Vecka sönd-sönd

600 2 200 1 700 3 900

700 2 500 1 900 4 500

2 400 -

800 3 100 2 300 5 400

700 2 500 1 900 4 500

600 2 200 1 700 3 900

130101130530

130531130619

130620130623

130623130803

130804130914

130915131231

Ugglarps vandrarhem Villa Kustvägen

Pris 3 nätter

Parrum 2

Dygnspris

600

700

2 400

800

700

600

Familjerum 2+2

Dygnspris

650

800

3 000

1 000

800

650

700

900

3 450

1 150

900

700

9 000 2 000 16 000

10 000 2 500 19 000

20 000

15 000 7 500 50 000

10 000 2 500 19 000

9 000 2 000 16 000

XL-rum 2+2

Dygnspris

Hela huset 16 + 10

Pris 2 nätter Efterföljande natt Vecka

nu!

Boka dit t boend e dygnet ru www.ug nt på glarp.n u eller rin g 0346-43 8 89.

Övriga kostnader: Avbeställningsskydd stugor 250 kr, extra bil/tält efter ö.k. 30 kr, avbeställningsskydd Camping 100 kr, extra tillfällig gäst efter ö.k. 50 kr, expeditionsavgift bokning 75 kr, deposition GATElock 50 kr. Med reservation för feltryck.

Somma r Skrat t enS feS t! Spel a S i So 30 ju ni- mmar 11 aug

Sv stö eriges uts rsta täll nin g!

jojje jönsson, annika andersson, Siw Carlsson, Stefan gerhardsson, thomas Hedengran, pär nymark och Sanna ekman. regi: lars Classon

Vallarnas friluftsteater i falkenberg. bilj: turistbyrån 0346-88 61 01

13


Bra att veta Varmt välkomna! Här checkar ni in på campingplats från 13.00 och i stuga och rum från 15.00. I receptionen försöker vi hjälpa till med det mesta: Från praktiska frågor till tips och råd på saker att göra och lokala evenemang.

Öppettider Anläggningen är öppen för in- och utfart kl 07.00-23.00. Receptionen och butiken är öppen kl 08.00-22.00 under högsäsong. Övriga öppettider finns på vår hemsida.

Lyxigt campingliv i servicehusen På området finns två stora servicehus med all den traditionella service som skall finnas på en camping. I båda husen finns även ett flertal familjerum med både dusch, toalett och handfat. I köken finns matplats, diskutrymme, diskmaskin och plats för matlagning. Det finns även två tvättstugor med tvättmaskin och torktumlare på området.

Buss & Taxi Precis utanför Villa Kustvägen ligger en busshållplats som går mot Falkenberg respektive Halmstad med 1-2 timmars intervaller under dagen. Tidtabell finns i receptionen. OBS! Bussarna tar inte längre emot kontanter, resekort kan köpas i receptionen. Hallandstrafiken nås på 0771-33 10 30. Taxi Falkenberg: 0346-144 00 Taxi Halmstad: 035-21 80 00. www.hallandstrafiken.se

Regler för allas trevnad Vid receptionen finns regler anslagna för allas trevnad. Den som inte följer dessa regler kan omedelbart bli avvisad från anläggningen. Observera att rökning är förbjuden i stugorna och att eventuell sanering debiteras. Kom också ihåg att nattro skall råda på området kl 23.30 07.00.

Parkera Stuggäster har möjlighet till parkeringsplats i anslutning till stugan, en bil per stuga. Campinggäster har möjlighet att parkera en bil per tomt. Bilar utöver det kan parkeras utanför området.

Säker uppställning Tänk på att husvagn och husbil ska ställas upp efter gällande regler från brandmyndigheten. Broschyr finns i receptionen. Det rekommenderade avståndet mellan två campingenheter skall vara minst fyra meter. Husvagnar skall backas in i högerkant av platsen med draget mot vägen. Se bild. Minst 4 m.

Minst 4 m. Minst 3 m.

Slit, släng eller återvinn Sopor slängs i containrar vid servicehus nr 2 och nr 4. Här finns också återvinningsbehållare, kärl för PET och returburk, behållare för använd grillkol, avlopp för spillvatten och latrintömning. Latrin från fast tank töms på speciellt avsedd plats, utmärkt som nr 5. Vissa platser är utrustade med vatten och avlopp på plats.

Koppla upp dig Minst 4 m.

På både Lyckan och Strandängen samt i vår stugby Holmen finns surfzoner för vårt trådlösa nätverk. Här kan du koppla upp dig mot internet för lättare surfning samt för att ta emot och skicka mail. Surfcards finns att köpa i receptionen.

Människans bäste vän Minst 4 m. Minst 4 m.

Minst 4 m.

El-säkerhet Eluttagen på campingen är säkrade med 10 ampere. Kom ihåg att elutrustning skall vara provad och godkänd enligt elsäkerhetsverkets regler, något som du som gäst själv ansvarar för. Observera att värmefläktar och liknande i förtält är förbjudna på grund av brandrisken.

14

Husdjur är välkomna i en del av stugorna och ska anmälas i samband med bokning. För allas trevnad skall hundar och andra husdjur vara kopplade och rastas utanför campingen. På Ugglarps södra strand finns en hundbadzon. Tänk på att hunden skall vara kopplad även här och på att följa den anvisade vägen till hundbadzonen.

Välkommen åter! All utcheckning ska ske senast kl 12.00, avresedagen. Vid beställd avresestädning senast 11.00. Avvikelser från detta kan ske endast under lågsäsong och efter överenskommelse. Ny dygnsavgift debiteras efter 12.00. Ska ni ge er iväg före 08.00 kom ihåg att checka ut dagen före avresa.

Bra att ha-lista Reception och butik: 0346-438 89 Restaurang: 0346-438 48 Jourtelefon: 0703-43 84 38 Turistbyrå Falkenberg: 0346-88 61 00 Turistbyrå Halmstad: 035-12 02 00

Utifall att-lista

Första hjälpen och hjärtdefibrillator finns i receptionen. Sjukvårdsupplysningen: 1177 Vårdcentralen Slöinge: 0346-571 70 Vårdcentralen Getinge: 035-16 24 70 Giftinformation: på 08-331 231 Akut fara ring: SOS-alarm på 112


Karta

150

FALKENBERG

Heberg Slöinge Getinge

Steninge

E6 E20

26

HALMSTAD

1: Reception, Butik, Restaurang 2: Toalett, Dusch, Tvätt, Hwc, Kök, Disk, Skötrum, Latringtömning, Avfall. 3: Toalett, Disk 4: Toalett, Dusch, Kök, Disk, Latrintömning, Avfall, Samlingsrum, Konferens 5: Husbilstömning, Avfall Plats med el Plats med el & VA Husbilsplats Plats utan el Brandsläckare

Compactplats / Tält med el Tältplats Tältplats med el Högsäsongsytor Återsamlingsplats

Vi reserverar oss för eventuella förändringar och feltryck.

15


l l i t n e m m o k l ä V n e k i t u b a l l i l n e d NYGRILLAT a r o t s t e VARJE DAG! d d e m VÅR MANUELLA ! t e t n e CHARK ÄR m i t r so ÖPPEN 7 DAGAR Upptäck våra fina och fräscha butik Coop Konsum i Getinge. Vår butik är alltid fylld med all den goda maten både till vardag som fest.

VÅR STOLTHET! DEN MANUELLA AVDELNINGEN

I VECKAN

Vi ses i butiken! Hälsningar Annette med personal

FRÄSCH OCH VÄLFYLLD FRUKT&GRÖNTAVDELNING

VÄRDEKUPONG

10%

GOTT TILL KAFFET

Denna kupong ger dig hela

rabatt på hela vårt sortiment Utom lotter, telefonkort, frimärken. Gäller t om 31/8 2013.

Namn:_____________________________

16

Getinge

BRETT SORTIMENT AV MEJERIPRODUKTER

mån-fre 9-20 lör 9-16 sön 10-16

tel 035-173636

Ugglarp.nu - camping, stugor & konferens 2013  

Camping, stugor & konferens vid havet i Halland