Page 1

Magazine

Unieke dienstverlening door geen-winst-principe

É N! IV GE UN IN RT KO

In dit nummer o.a.:

HOLLANDS NOORDEN

Win kaarten voor geweldige muziekfestivals!

Jaargang 5 • Nr. 8 Juni 2013

De voordelen van de Coöperatie Univé

www.univehollandsnoorden.nl


Financial Life Planning

INHOUDSOPGAVE

[ COLOFON ]

Inhoud Univé Ledenmagazine juni 2013:

[4]

Dijkpop Gratis kaarten Win Actie

[5]

Het Ondernemersklankbord

[6]

Platform MBO activiteiten:

VVV Enkhuizen neemt de telefoon op als nooit tevoren! [7] Univé Brandverzekering: Unieke dienstverlening

[8]

Hollands Noorden Magazine is een uitgave van Univé Hollands Noorden. Wilt u reageren op de inhoud van dit magazine of heeft u een vraag? Bel met Univé Hollands Noorden: 0227 - 54 00 40. Realisatie: Acretia Media & Creatie, Zwaag Redactie: Sharon Avis, Univé Hollands Noorden, Stamland Communicatie Oplage: 83.150 exemplaren Distributie: Rodi Media Niets uit deze uitgave mag op welke wijze dan ook worden verveelvoudigd zonder voorafgaande toestemming van de redactie. De redactie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor druk- en zetfouten. ISSN: 1871 - 7896.

“De organisatie dient maar één belang: dat van haar leden” Inboedelverzekering

Dáárom kiest u voor Univé [ 10 ] Hollands Noorden

Win een jaar gratis inboedelverzekering! www.univehollandsnoorden.nl/ inboedelverzekering

De Brandverzekeraar die ontzorgt

Coöperatie Univé welke voordelen biedt mij dat?

[ 11 ]

Jaarcijfers 2012: Univé HN op koers [ 12 ]

Sponsoringprojecten in 2013

[ 14 ]

Univé Hollands Noorden is een coöperatieve vereniging die handelt zonder winstoogmerk. Als klant bent u één van onze leden. U staat bij ons dan ook centraal, niet het streven naar winst. U profiteert van positieve resultaten door:  winstuitkeringen;  premiekortingen;  verbeterde producten en diensten.

Zo maakt u de komende vijf maanden elke maand kans op een jaar GRATIS inboedelverzekering!

Naast ons (financieel) totaaladvies zijn wij ook een zelfstandig brandver­zekeraar met eigen schade­ regelaars. Mede hierdoor staan wij dichtbij u en kunnen wij snel en adequaat reageren.

Heeft u nog geen inboedelverzekering bij Univé Hollands Noorden, sluit deze dan direct af via www.unive.nl/inboedelverzekering, volg of ‘like’ ons en maak ook direct kans op 1 van deze 5 GRATIS verzekeringen!

Univé Hollands Noorden

Volg en ‘like’ ons op:

Algemeen tel.nr. 0227 - 54 00 40

Contact en actiebonnen

[ 16 ]

hollandsnoorden@unive.nl

www.facebook.com/ univehollandsnoorden

Bovenkarspel, Hippolytushoef, Medemblik, Schagen & Spanbroek

twitter.com/Unive_HN

www.univehollandsnoorden.nl

2

juni 2013

Hoe doet u mee? Heeft u bij ons een inboedelverzekering? Volg ons dan nu op Twitter of ‘like’ ons op Facebook en laat uw NAW-gegevens achter door de QR-code te scannen of door naar bovenstaande link te gaan.

Financiële rust en zekerheid!


[ VOORWOORD ] Waarborgen De rechtsvorm van Univé Hollands Noorden is een ‘onderlinge waarborg­ maatschappij’. Dit betekent dat de leden van Univé Hollands Noorden zich onderling verenigd hebben om met elkaar de gevolgen van brand/schade te delen. Iedereen betaalt een beetje premie, en als iemand schade heeft wordt die uit de gezamenlijke premie-inkomsten betaald.

Beste Lezer, Het betekent ook dat Univé Hollands Noorden geen winst-

wettelijk verplicht. Qua extern toezicht controleert de

oogmerk heeft en geen aandeelhouders kent. De organisatie

accountant onder meer of het jaarverslag een getrouw

dient maar één belang: dat van haar leden. Dit uit zich onder

beeld geeft van de werkelijkheid en staat Univé Hollands

andere in goede producten, goede service en premierestitutie.

Noorden als verzekeraar en ‘Organisatie van Openbaar Belang’ (OOB) onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de

De belangrijkste waarborg voor het feitelijk dienen van het

Autoriteit Financiële Markten (AFM). Aan De Nederlandsche

ledenbelang is ‘de juiste mentaliteit’. Als je gericht bent

Bank worden onder andere per kwartaal uitgebreide rappor-

op winstmaximalisatie of geen zin hebt om alleen te doen

tages verstrekt, aan de hand waarvan zij de ontwikkelingen

wat écht goed is voor onze leden, dan werk je niet bij

bij Univé Hollands Noorden volgt.

Univé Hollands Noorden. Het management team bewaakt zorg­vuldig de juiste cultuur op dit vlak en let erop dat bij

Het belangrijkste blijft echter dat de mensen van Univé

beslissingen geen onverantwoorde risico’s worden genomen.

Hollands Noorden uit het goede hout gesneden zijn. En dat is mijns inziens het geval!

Univé Hollands Noorden maakt ook (een bescheiden) onder­‑ deel uit van het financiële stelsel in Nederland. Dit brengt

Met vriendelijke groet,

extra -grotendeels wettelijk verplichte- waarborgen met zich

Univé Hollands Noorden

mee, onder andere in de vorm van intern en extern toezicht. Het hoogste orgaan in de besturing van Univé Hollands Noorden is de Ledenraad. Deze bestaat uit 16 leden, die mee bepalen welke koers de organisatie moet voeren en die toestemming moeten geven voor zeer belangrijke beslissingen. Martin van Arendonk Daarnaast kent Univé Hollands Noorden een Raad van

Algemeen Directeur

Commissarissen die toezicht houdt op het bestuur/ *

management team. Belangrijke thema’s voor de RvC zijn de financiële gang van zaken en de (mate van) beheersing van risico’s. Tevens zijn diverse interne controlefuncties

Elders in deze uitgave kunt u lezen dat wij momenteel

*

een vacature hebben in de Raad van Commissarissen.

juni 2013

3


UNIVÉFLP

Het leven valt niet te plannen. De manier waarop u financiële zekerheid inbouwt echter wel. Voor nare scenario’s, maar juist ook voor mooie doelen. Hoe? Met Financial Life Planning van Univé Hollands Noorden!

VOLLEDIG ONAFHANKELIJK

Financial Life Planning:

Geeft u financiële rust en zekerheid! U kunt bijvoorbeeld nu al weten welk inkomen u behoudt wanneer u eerder stopt met werken. Of met welk maandelijkse spaarbedrag u straks de kinderen kunt laten studeren. Of hoe u een persoonlijke wens nú al kunt laten uitkomen, zoals een camper aanschaffen. Er kan meer dan u denkt. Zónder dat u zich zorgen hoeft te maken of het financieel wel mogelijk is. Op dezelfde manier kunt u óók duidelijkheid krijgen in de financiële scenario’s bij onverwachte, ingrijpende levens­ gebeurtenissen. Hierdoor weet u nu al hoe uw financiële situatie er uitziet bij bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid of overlijden van uw partner. Er ligt een persoonlijk plan klaar waarover goed nagedacht is. Door u en onze professionals. Een fijne wetenschap!

DRIE STAPPEN In grote lijnen bestaat het traject uit drie fasen. Eerst worden uw totale financiën en bezittingen grondig geanalyseerd tot een netto totaalbeeld. Daarna worden uw wérkelijke levenswensen

4

juni 2013

Gedurende het traject blijkt welke oplossingen en financiële producten het best zijn voor u. Daarbij is Univé Hollands Noorden aan niemand gebonden. Onze Financial Life Planners voorzien u dus alleen van de beste, onafhankelijke adviezen. Voor specialistische zaken beschikken wij over een breed partnernetwerk.

in kaart gebracht en tot slot worden uw financiële mogelijkheden optimaal afgestemd op uw levensdoelen.

VOORBEELDEN Tijdens de gesprekken bespreken we enerzijds de leuke dingen, die u ooit nog wilt doen en anderzijds hoe u gaat inspelen op vervelende, impactrijke gebeurtenissen. De gesprekken over uw doelen kunnen leiden tot nieuwe inzichten en zelfkennis. Misschien droomt u ervan een eigen zaak te starten, maar blijkt dit voort te komen uit de diepe wens om nu minder te werken of op jongere leeftijd te kunnen stoppen. In beide gevallen zijn er wellicht kortere wegen die naar Rome leiden. Maar wat zou u bijvoorbeeld doen wanneer uw partner komt te overlijden? De hypotheeklast is waarschijnlijk verzekerd, maar kunt u zonder het partnerinkomen ook voorzien in het overige levensonderhoud? Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn, en u zelf dus minder kan werken, schuilen hier veelgemaakte misrekeningen.


UNIEK TOTAALRESULTAAT Na het traject heeft u een planning in handen voor de mooie doelen van het leven (tot wel veertig jaar vooruit) en een draaiboek voor de nare gebeurtenissen. Sterk onderbouwd in begrijpelijke taal. De uitkomsten van Financial Life Planning maken volstrekt helder welke wensen haalbaar zijn en welke niet. En zelfs dát geeft rust: die droom kunt u laten varen. De wensen die u besluit na te streven, komen dankzij de planning dichterbij dan ooit.

‘Ja, ik heb genoeg vermogen voor mijn ideale leven, nu en in de toekomst!’

Op het gebied van tegenslag weet u wat u te doen en te wachten staat op financieel gebied. We hebben de scenario’s beoordeeld alsof ze morgen plaatsvinden. Uw bent verzekerd van een goede, netto financiële basis, wat er ook gebeurt. Kortom, u heeft duidelijkheid over uw financiële toekomst en geld is géén excuus meer om dromen niet na te streven. Dat maakt het leven een stuk aangenamer!

GRATIS EN VRIJBLIJVEND Ontdek wat Financial Life Planning voor ú kan betekenen. Neem contact op voor een geheel vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Bel 0227 - 72 72 40 of mail naar financieeladvies@hollandsnoorden.nl

ZATERDAG 13 JULI 2013

Dijkpop Andijk Win kaarten voor Dijkpop! Zaterdag 13 juli 2013 vindt Dijkpop in Andijk voor de dertigste keer plaats. Het feest voor jong en oud begint al op vrijdagavond met de Avond van Andijk. Op zaterdag 13 juli rond 14 uur barst het festijn volledig los. Univé Hollands Noorden steunt ook nu weer het al jarenlang hooggewaardeerde muziekfestival.

www.dijkpop.nl

Lezersactie

Maak nu kans op 2 entreekaarten voor Dijkpop op 13 juli 2013! Wij geven 5 x 2 entreekaarten weg, via de actie achterin dit magazine.

50x

Entree kaarte n

• Doe mee met de prijsvraag via de coupon op de achterpagina van dit magazine en maak kans op één van de 5 setjes van 2 entreekaarten voor Dijkpop! • Doe mee met de acties op Facebook en Twitter van Univé Hollands Noorden en maak kans op 20 x 2 entreekaarten!

Vind ons leuk op Facebook of volg ons via Twitter en schrijf op onze Facebookpagina waarom jij twee entreekaarten wilt winnen voor Dijkpop. Dat is alles!

Vanaf week 23 maken we elke week 5 winnaars bekend via onze website en Facebook. Hou deze dus in de gaten! Staat je naam erbij? Mail dan zo spoedig mogelijk naar marketing.info@unive.nl op welk kantoor je jouw kaarten wilt ophalen.

juni 2013

5


UNIVÉBEDRIJVEN

Deskundige hulp van ervaren (oud-)ondernemers

6

Het Ondernemersklankbord

Als ondernemer weet u wat u wilt. Maar er zijn zaken, plannen of keuzes waarbij u niet over één nacht ijs wilt gaan. Een second opinion is wat u zoekt. Bij het Ondernemersklankbord krijgt u waardevolle feedback op ál uw plannen. Snel, deskundig en betrouwbaar. Bij het ondernemerschap komen soms belangrijke beslissingen kijken. De benodigde kennis voor een optimale keuze heeft u logischerwijs niet altijd zelf in huis. In dat geval kunt u een beroep doen op de Stichting Ondernemersklankbord.

PERSOONLIJK EN OPLOSSINGSGERICHT Hier staan maar liefst 260 adviseurs voor u klaar, allen oudondernemers, -managers en -directeuren. Zij willen hun schat aan ervaring en actuele vakkennis graag met u delen. Op even professionele als persoonlijke wijze geven zij u onafhankelijke, oplossingsgerichte tips en adviezen.

HOE WERKT HET? Meld uw ondernemersvraag aan bij Stichting Ondernemersklankbord via ons telefoonnummer 0227 - 54 94 40, of mail naar bedrijven.info@unive.nl. Binnen twee werkdagen neemt één van de adviseurs van de Stichting Ondernemersklankbord contact met u op om uw aanvraag in behandeling te nemen. Hierna volgen enkele klankbordgesprekken of krijgt u coaching gedurende een bepaalde tijd. De enige bijdrage voor dit alles die van u wordt verlangd, is een donatie van minimaal € 100,per half jaar.

UNIVÉ SPONSORT Stichting Ondernemersklankbord begeleidt al 30 jaar belangeloos ondernemers. Jaarlijks maken duizenden MKB-ers en agrariërs dankbaar gebruik van hun inzichten en hulp. De belangeloze filosofie, de no-nonsense instelling en het dienstverlenende karakter sluiten bijzonder goed aan bij de waarden van Univé Hollands Noorden. Daarom sponsoren wij dit platform al jarenlang met plezier. Univé helpt ondernemers graag verder. Ook wanneer het vraagstuk verder gaat dan verzekeren.

juni 2013

GEZOCHT: ERVAREN AGRARIËRS Bent u een (bijna) gepensioneerde agrariër? Dan weet u als geen ander hoe het is om te ondernemen. Stichting Ondernemersklankbord is op zoek naar ervaren mensen zoals u. Wilt u andere (startende) ondernemers helpen door uw kennis en ervaring te delen? Neem dan contact op met uw Univé adviseur voor meer informatie.


Als regionale, coöperatieve verzekeraar staan wij middenin de maatschappij. Wij doen dan ook graag iets extra’s voor de samenleving. Zo leidde onze deelname aan het platform Maatschappelijk Betrokken Ondernemen tot een bijzondere workshop voor de VVV in Enkhuizen. Een verslag van Univé-medewerksters Joset Fit en Maria Wubbolts.

VVV Enkhuizen neemt de telefoon op als nooit tevoren! Via het Platform MBO bereikt ons de vraag of Univé de VVV Enkhuizen kan helpen met het voeren van telefoongesprekken. Hoe en wat is verder niet bekend, dus gaan Joset Fit en Maria Wubbolts op een zomerse dag richting de VVV om te inventariseren wat nu exact hun vraag is. Willen ze een gerichte training of handige tips? Gaat het om inkomende gesprekken of ook om telefoontjes vanuit de VVV? Na een warm ontvangst wordt ons uitgelegd dat ieder VVV-kantoor een zelfstandige organisatie is die zijn eigen broek moet ophouden. Zonder donaties uit de regio is dat onmogelijk. Bij de VVV in Enkhuizen werken tien dames parttime, inclusief vier stagiaires. Telefoongesprekken voert ieder op haar eigen manier, zonder duidelijke structuur. Geld voor cursussen is er echter niet. En zó ontstond dus de vraag aan het MBO: is er een organisatie in de buurt die ons een workshop ‘inbound telefoongesprekken voeren’ kan geven, oftewel het adequaat voeren en verwerken van inkomende gesprekken?

De workshop ‘Inbound telefoongesprekken voeren’ werpt z'n vruchten af. Op 4 februari 2013 is het zover. Gewapend met een laptop met PowerPointpresentatie vertrekt Maria naar de VVV. De gezellige vaste kern van zes dames is aanwezig. Na een kop thee lopen ze het telefoon­ gesprek stap voor stap samen door. Maria laat zien dat een telefoongesprek

een visitekaartje van je organisatie is, op welke manieren je deze bewust invult en ze geeft tips waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Na een paar uurtjes gaat Maria tevreden weer richting Medemblik. De meiden kunnen weer vooruit!

De lekkerste taarten koopt u bij Bakkerij De Rode Luifel! Plezier kun je proeven! Dat bewijzen de taarten van Bakkerij De Rode Luifel. Enthousiaste mensen met een verstandelijke beperking bakken hier de lekkerste soorten taart, koek en nog veel meer. Kakelverse appeltaart, kwarktaart, monchoutaart, boterkoek, chocoladekoek, tulband en zelfs pizza: deze bakkers

zijn van alle markten thuis. De taarten worden bovendien verpakt in een door de bakker zelf ontworpen doos. En de prijzen? Die zijn minstens zo aantrekkelijk! Probeer het en overtuig uzelf. Geef uw bestelling minimaal twee werkdagen van te voren door via 0229 - 24 06 97. Meer informatie: www.derodeluifel.st-er.nl

MBOACTIVITEITEN

PLATFORM MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN ONDERNEMEN

LEKKERE TAARTENACTIE Univé geeft 25 appeltaarten van De Rode Luifel weg! Kijk snel op de coupon achterin dit magazine.

juni 2013

7


BRANDVERZEKERING

Unieke dienstverlening door geen-winst-principe

U weet dat Univé Hollands Noorden als onderlinge verzekeraar geen winstoogmerk heeft en haar leden extra voordelen biedt. Maar wat betekent het voor ónze mensen? We vroegen het de teamleden van onze ‘Brandafdeling’. Wat bleek: zij kozen niet voor niets voor Univé Hollands Noorden... En ook dáár plukt u de vruchten van! Het idee achter een onderlinge verzekering is eeuwen geleden al ontstaan. Boeren bundelden hun krachten en konden de financiële risico’s opvangen door gezamenlijk de lasten te dragen. Periodiek werd er een bedrag in de gezamenlijke kas gestort en als een boerderij door brand verloren ging, werd de kas aan‑ gesproken. Zo werd toen al de continuïteit van de deel­nemende boerenbedrijven gewaarborgd. Deze formule ligt nog altijd ten grondslag aan het doen en laten van Univé Hollands Noorden.

MOREEL VERANTWOORD Dit vertaalt zich in unieke dienstverlening voor onze leden en tevens een extra drijfveer voor onze medewerkers. ‘Het principe van onderling verzekeren is een belangrijke reden dat ik juist hier werk’, vertelt Marco van Kampen, schaderegelaar.

8

juni 2013

‘Wij hebben geen klanten maar leden. En we werken met hún geld. Alles wat wij doen, moeten we dus kunnen verantwoorden. zowel naar de gedupeerde als naar de overige leden: hoe wij schades opnemen en wanneer we uitkeren bijvoorbeeld. Maar ook welke risico’s we nemen bij het verzekeren van objecten en personen. Aan een rieten dak of iemand met een bedenkelijk verleden kleven nu eenmaal hogere of andere risico’s. Op basis van beschikbare feiten maken we keuzes die tegenover alle leden moreel verantwoord zijn.’

"De mens staat voorop. Daar haal ik extra motivatie uit"


Meer dan een brandverzekering... Een ‘brandverzekering’ omvat veel meer dan alleen schade door brand, water of rook. Feitelijk gaat het om verzekering van uw huis (of bedrijfspand) en de complete inboedel. Ook schades door diefstal, storm en ongelukjes kunnen gedekt zijn.

In dat kader biedt Univé Hollands Noorden de mogelijkheid om schade in natura te laten herstellen of te kiezen voor een uitkering in geld. Marco van Kampen: ‘We zoeken naar de beste oplossing, we bieden in elk opzicht maatwerk.’

GEEN WINSTOOGMERK, HOGER SERVICENIVEAU Bij een onderlinge verzekeraar hoort vergaande service als er een beroep op haar wordt gedaan. Het is mede aan diezelfde constructie te danken dat Univé Hollands Noorden dit ook kan waarmaken. Ellen Bijl, schadebehandelaar: ‘Wij zijn de verzekeraar zonder winstoogmerk. Ons doel is dus niet de hoogste winst te behalen, maar de organisatie financieel gezond te houden en onze leden tevreden stellen. Daardoor is een hoger serviceniveau mogelijk. En als we een goed jaar hebben gedraaid met z’n allen, dan vloeit een deel van de winst terug naar de leden. De mens staat voorop. Ik vind het mooi dat zoiets nog bestaat en haal hier extra motivatie uit.’

"Onze intensieve aanpak vraagt soms veel tijd" Wat betekent dit in de praktijk? Inspecteur/schaderegelaar Ron Inghels antwoordt: ‘Dat wij er écht voor onze leden staan én dat onze schade-afhandeling correct is. Wij houden voortdurend voor ogen dat ons gedupeerde lid een probleem heeft dat moet worden opgelost. Bij een woningbrand gaat er zo snel mogelijk een schade-expert heen om zaken te regelen. Voor alle herstelwerkzaamheden hebben wij een groot netwerk van regionale bedrijven. De dag erna staat de schade-expert er opnieuw. Tot alles in gang is gezet en ons lid op dat gebied volledig is ontzorgd. Zo doen we er bij inbraak alles aan om de bewoner zich weer veilig te laten voelen. We zijn een verzekeraar, maar proberen verder te kijken dan alleen de schade.’ ‘Onze intensieve aanpak vraagt soms veel tijd’, vult brand­ specialist Irene Vos aan, ‘maar die betrokkenheid is juist onze kracht. Een schadegeval kan veel impact hebben op de gedupeerde. Wij zorgen ervoor dat hij zo snel en zo goed mogelijk weer verder kan, of het nu gaat om tijdelijk onderdak of een vervangend apparaat. Meedenken. Dat vind ik het mooie van het onderlinge-principe: hier kán dat. Onze leden staan er niet alleen voor.’

ZELFSTANDIG BRANDVERZEKERAAR Univé Hollands Noorden is volledig zelfstandig brandverzekeraar. Een unieke organisatie dus. Manager verzekeringsbedrijf Ruud Seggelink: Wij varen hierin geheel onze eigen koers. We stellen zelf de premies vast, staan als zelfstandige onder

Ellen Bijl, schadebehandelaar: "Wij zijn de verzekeraar zonder winstoogmerk" toezicht bij De Nederlandse Bank en we delen onze winst met ónze leden. Het leidt allemaal tot extra betrokkenheid en uitdaging voor onze medewerkers, die hier ook bewust voor hebben gekozen. Het zijn bevlogen mensen die openstaan voor nieuwe ideeën en verbetering. We willen onze leden optimaal van dienst zijn. Met hoge service, uitstekende prijs-kwaliteitsverhoudingen en moreel en maatschappelijk verantwoord beleid.’

MEER WETEN OVER DE MEEST AANTREKKELIJKE BRANDVERZEKERINGEN? Ook profiteren van uitgebreide dekking, uitstekende prijskwaliteitverhouding (o.a. geen eigen risico) en persoonlijke service? Kijk snel op www.univehollandsnoorden.nl of bel 0227 - 54 00 40!

juni 2013

9


MEER DAN VERZEKEREN

Univé staat vooral bekend als (zorg)verzekeraar. En inderdaad, bij ons kunt u terecht voor al uw vragen over zorg- en alle andere verzekeringen. Maar achter elke verzekeringsvraag zit een onderliggende vraag of behoefte... En vooral dáárin zijn wij geïnteresseerd!

10

Dáárom kiest u voor Univé Hollands Noorden! “Hoe zal ik mijn auto verzekeren?” Wij kunnen u een standaard­ advies geven op basis van gegevens van de auto. Maar deze vraag is pas echt goed te beantwoorden als we uw wensen, behoeften en eventuele (financiële) zorgen kennen. Wát wilt u verzekerd hebben op het moment dat u schade heeft? Als u de auto elke dag nodig heeft, dan wenst u misschien een leenauto tijdens de reparatie. Heeft u geen spaargeld achter de hand, dan wilt u misschien all-risk dekking. Bent u al aan het sparen voor een andere auto, dan voldoet een WA+ dekking wellicht.

WAT WILLEN WIJ VOOR U BETEKENEN? Univé Hollands Noorden wil oplossingen aanbieden die aansluiten bij uw wensen en behoeften. Uw gemoedsrust is leidend. Meer grip op financiële risico’s betekent meer rust. U sluit een verzekering af om bij schade gevrijwaard te blijven van grote financiële problemen. Wij stemmen uw wensen en persoonlijke situatie af op de mogelijkheden, en nodigen u graag uit voor een gesprek hierover.

WAT KUNNEN WIJ NOG MEER VOOR U BETEKENEN? Zegt u het maar! Hoe is uw beleving van Univé Hollands Noorden? Welke wensen heeft u nog? Welke verbeteringen kunnen wij doorvoeren? Helpt u ons onze dienstverlening te verbeteren? Mail uw suggestie naar: serviceteam.hollandsnoorden@unive.nl. Kleine moeite, groot plezier!

UNIVÉ HOLLANDS NOORDEN Algemeen telefoonnummer: 0227 - 54 00 40 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur) Email: hollandsnoorden@unive.nl Kantoren: Bovenkarspel, Hippolytushoef, Medemblik, Schagen en Spanbroek Univé Hollands Noorden is een laagdrempelige dienstverlener met korte lijnen en grote menselijke betrokkenheid. Klanten herkennen en waarderen dat. Zij belonen ons met hun vertrouwen en hoge cijfers in klantonderzoeken, wij betalen terug met maximale kwaliteit en service. Univé Hollands Noorden ontzorgt!

Bel vrijblijvend of kom eens langs op een van onze kantoren. Wij zijn u graag van dienst!

juni 2013

WAAR KUNT U OP REKENEN ALS U BIJ ONZE LEDEN HOORT? Voordelen in premie: • Ledencollectief (hoe meer verzekeringen, hoe meer korting op uw zorgverzekering, oplopend tot wel 10%) • PremieVoordeelPlan en Loyaliteitskorting (hoe meer verzekeringen, hoe meer korting op uw overige verzekeringen, oplopend tot wel 15%) • Winstdeling op uw brandverzekering (laatste jaren gemiddeld 10%) Overige voordelen: • Wij staan voor eerlijk advies door deskundige adviseurs, zowel particulier als zakelijk • Bij ons kunt u terecht voor al uw verzekeringen; alles onder één dak • U kunt gebruik maken van de diensten van S.C. Bakker Makelaardij • Wij bieden Financial Life Planning aan, voor financiële rust, nu en in de toekomst • Als lid van Univé Hollands Noorden krijgt u korting op producten uit onze webshop (branddekens, schuimblussers, EHBO-koffers etc. zie www.univehollandsnoorden.nl/shopartikelgroepen/ • U kunt ons benaderen op een manier die u past: via telefoon, internet, e-mail of een regiokantoor bij u in de buurt • U maakt deel uit van een maatschappelijk betrokken organisatie


Univé begint met ú!

Univé Hollands Noorden is een zelfstandige ‘onderlinge’ van Univé. Wij zijn een coöperatieve vereniging. Wij hebben dus geen klanten, maar leden en we handelen zonder winstoogmerk. Dit biedt u vele voordelen. Het grootste pluspunt is dat de ledenbelangen centraal staan, niet het streven naar winst. Ons uitgangspunt is onze leden laten profiteren van positieve resultaten, door winstuitkeringen, premiekortingen en verbeterde producten en diensten. Univé Hollands Noorden is financieel totaaladviseur. Leden kunnen bij ons terecht voor alles van auto- en aan­ sprakelijkheidsverzekering tot makelaardij en rechtshulp. Onze ervaren adviseurs helpen zowel particulieren als ondernemers bij al uw persoonlijke en financiële vraagstukken. Bovendien zijn wij zelfstandig brandverzekeraar. We hebben eigen schaderegelaars en voeren eigen beleid op het gebied van woning-, inboedel-, bedrijfspand- en inventarisverzekering. Mede hierdoor staan wij dicht bij onze klanten en kunnen wij snel en adequaat reageren. Op pagina 10 leest u meer over deze bijzondere afdeling.

DICHTBIJ Univé Hollands Noorden kiest er bewust voor om dichtbij haar klanten te blijven staan. Waar andere assurantiekantoren en

bankinstellingen lokale kantoren sluiten, vinden wij het juist belangrijk om goed en persoonlijk bereikbaar te zijn. Heeft u vragen over uw zorgnota, wilt u een verzekering aanpassen of een schade melden? Bij onze kantoren kunt u terecht voor al uw vragen op het gebied van verzekeringen en financiën.

UW MENING TELT! Zoals gezegd staat klanttevredenheid bij onze coöperatie bijzonder hoog in het vaandel. Al jaren laten wij daarom contacttevredenheidsonderzoeken uitvoeren. We zijn ontzettend trots op de 7,8 die wij gemiddeld hebben gehaald in 2012. Vorig jaar hebben wij voor het eerst ook Mystery Review ingezet als onderzoeksbureau. Zij vragen bestaande en potentiële klanten om, tegen een vergoeding, anoniem antwoord te geven op een vragenlijst over hun beleving van onze dienstverlening. Uw mening telt! De resultaten hebben geleid tot een aantal verbeteringen. Komend jaar gaan we onderzoeken of dit ook merkbaar is voor onze leden. Wilt u ook hieraan meewerken? Houd dan onze website en Facebookpagina in de gaten.

‘Zonder leden geen coöperatie, geen

Univé Hollands Noorden zonder ú!’

UNIEKE VOORDELEN

Coöperatie Univé Welke voordelen biedt mij dat?

TELEFONISCH BEREIKBAAR TOT 20.00 UUR Vanaf maart hebben wij onze dienstverlening uitgebreid en zijn wij elke werkdag tot 20.00 uur telefonisch bereikbaar! Na een periode van een jaar evalueren we of dit aansluit op uw behoefte.

Zoveel klanten, zoveel meningen. Univé Hollands Noorden is benieuwd naar uw mening. Aarzel niet en laat ons via Facebook weten wat u van ons vindt. ‘Alles voor een blije klant’ is ons motto. juni 2013

11


JAARCIJFERS 2012

Univé Hollands Noorden richt zich op de toekomst. De verzekeringsmarkt en de wijzigende wetgeving vereisen investeringen in economisch moeilijke tijden.

Univé Hollands Noorden op koers 10% PREMIERESTITUTIE

OMZETONTWIKKELING

De Onderlinge Verzekeringsmaatschappij Univé Hollands Noorden heeft 2012 afgesloten met een zodanig financieel resultaat dat 10 procent van de premies kan worden terugbetaald aan iedereen met een woonhuis- en/of inboedel­ verzekering. Dit voorstel is door de ledenraad, op voorstel van het bestuur en na het horen van de raad van commissarissen, overgenomen in de vergadering van 23 mei.

De inkomsten uit verzekeringen staan onder druk, onder andere door marktveranderingen en de verschuiving van omzet naar het nieuwe bedrijfsonderdeel financieel advies. In 2013 zal het belang van financieel advies verder toenemen door het afschaffen van de provisie op complexe producten. De omzet van de intermediaire activiteiten staat verder onder druk omdat klanten minder geneigd zijn kapitaalgoederen zoals een nieuw huis of bestelauto te kopen of op reis te gaan, en daardoor minder te verzekeren hebben. Ook speelt mee dat klanten door de economische tegenspoed bezuinigen op (aanvullende) verzekeringen.

In totaal wordt in de periode juli 2013 tot en met juni 2014 een totaalbedrag aan premierestitutie uitgekeerd van € 598.000 (over 2012: € 575.000). Voor de komende jaren zien wij een ontwikkeling waarbij het aan te houden eigen vermogen moet stijgen om aan verplichtingen te blijven voldoen. Dit kan betekenen dat in de komende jaren vermogensvorming noodzakelijk is en premierestitutie.

RESULTAATONTWIKKELING Het financiële resultaat over 2012 is als volgt opgebouwd: 2012 2011 2010 Premierestitutie 598.000 575.000 566.000 Belastingen 14.446 245.442 57.384 Winst na belasting 5.927 753.539 147.398 618.373 1.573.981 770.782 Het resultaat in 2011 was uitzonderlijk goed en is niet te vergelijken met andere jaren. In 2012 blijft het financieel resultaat met € 618.374 bijna € 75.000 achter op het begrote financiële resultaat van € 693.000.

12

juni 2013

De brandverzekeraar draait naar behoren en laat een klantengroei zien. De cijfers van de bruto brandpremie lijken dit tegen te spreken maar geven een vertekend beeld. Uit risico-overwegingen zijn te verzekeren objecten boven een bepaald bedrag namelijk niet meer geheel zelf verzekerd. De overdracht van daarmee gemoeide verzekerde bedragen heeft geleid tot minder premie-inkomsten.

KOSTENONTWIKKELING De wijzigende marktomstandigheden, de wijzigende wetgeving en de toename van eisen uit toezichthouders hebben tot gevolg dat Univé Hollands Noorden moet investeren in verandering en verbetering. Dat gebeurt dan ook. Grotendeels vanuit de strategie om onze leden zo goed mogelijk financieel en verzekeringsadvies te geven en ook om aan de eisen van wetgever en toezichthouders te blijven voldoen. We merken dat onze inspanningen daarin groter moeten zijn dan verwacht met hogere bedrijfskosten tot gevolg.


Cijfers 2012 Jaarkrant VERKORTE GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER 2012 (NA RESULTAATBESTEMMING)

31-12-2012 31-12-2011 Activa Passiva Beleggingen 9.036.301 9.267.488 Eigen vermogen Voorraden 7.977 - Technische voorzieningen Vorderingen 1.038.772 1.310.411 Voorzieningen Overige activa 7.761.994 7.018.265 Schulden Overlopende activa 78.678 126.196 17.923.722 17.722.360

VERKORTE GECONSOLIDEERDE WINST- EN VERLIESREKENING OVER 2012

2012 Brutopremies 5.548.352 Korting Premie Voordeel Plan -234.694 Herverzekeringspremie -1.176.399 Verdiende premies eigen rekening 4.137.259 Toegerekende opbrengsten uit beleggingen technische rekening 500.660 Schades eigen rekening -1.696.260 Winstdeling -598.000 Bedrijfskosten -1.991.374 Resultaat technische rekening 352.285 Toegerekende opbrengsten uit beleggingen niet technische rekening 55.149 Netto-opbrengsten bemiddeling en makelaardij 5.764.099 Kosten bemiddeling en makelaardij -6.350.896 Resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening -179.363 Andere baten 211.424 Andere lasten -11.688 Resultaat voor belasting 20.373 Belastingen -14.446 5.927

31-12-2012

31-12-2011

8.530.660 2.620.602 755.714 6.016.746

8.413.994 2.732.118 769.048 5.807.200

17.923.722

17.722.360

BESTEMMING RESULTAAT 2011 EN 2012 Het financiële resultaat over 2012 is als volgt opgebouwd Premierestitutie Belastingen Resultaat na belastingen

2011 5.562.906 -227.364 -1.160.900

2012

2011

598.000 14.446 5.927 618.373

575.000 245.442 753.539 1.573.981

4.174.642

RESULTAATBESTEMMING 2011 Conform het voorstel is in de ledenraadvergadering van 24 mei 2012 besloten op voorstel van het Bestuur, de Raad van Commissarissen gehoord, het positieve resultaat na belasting ad. € 753.539 toe te voegen aan de overige reserves.

254.482 -1.821.162 -575.000 -1.744.907 288.055

42.938

RESULTAATBESTEMMING 2012

Het Bestuur stelt voor het positieve resultaat na belasting over 2012 ad. € 5.927 toe te voegen aan de overige reserves.

KERNCIJFERS 2012 ( * X € 1.000)

5.991.760

Waarborg kapitaal Belegd vermogen Verdiende premies Netto schades Netto-opbrengsten bemiddeling en makelaardij Kosten Winstdeling / restitutie Resultaat na belasting Restitutie in % van de premie

-5.578.303 744.450 261.484 -6.953 998.981 -245.442 753.539

2012 8.531 9.036 5.314 1.696

2011 8.414 9.267 5.336 1.821

2010 7.756 9.664 5.149 2.007

5.764 8.342 598 6 10

5.992 7.323 575 754 10

5.986 7.676 566 147 10

KERNCIJFERS 2012 ( GEÏNDEXEERD (IN %)

Waarborg kapitaal Belegd vermogen Verdiende premie Netto schades Netto-opbrengsten bemiddeling en makelaardij Kosten Winstdeling / restitutie Resultaat na belasting

110 94 103 85

108 96 104 91

100 100 100 100

96 109 106 4

100 95 102 513

100 100 100 100

juni 2013

13


Univé Hollands Noorden

Sponsorprojecten

in 2013

Elk jaar verblijdt Univé Hollands Noorden een keur

UNIVÉSPONSORING

aan maatschappelijke initiatieven met financiële

Voorjaarsbeurs 2013 Op 19, 20 en 21 april vond de Voorjaarsbeurs plaats in de Agriporthallen in Wieringerwerf. Circa 150 regionale ondernemers lieten zich van hun beste kant zien aan de bezoekers. Zij genoten van vele noviteiten op het gebied van o.a. lifestyle, tuinieren, wonen, financiën, auto's, beauty en ontspanning.

ondersteuning. Hierbij een selectie voor dit jaar!

Univé Hollands Noorden was ditmaal niet aanwezig met een stand, maar deelde mooie tassen uit en introduceerde een commerciële actie. Ook dit jaar was het een geslaagde beurs!

18 T/M 22 FEBRUARI

23 T/M 27 AUGUSTUS

Gabberweek

Sponsoring terugblik

In de week van 18 t/m 22 februari 2013 vond de jaarlijkse Gabberweek plaats. Er deden ruim 1600 kinderen en 450 zestigplussers mee met ruim 450 activiteiten verspreid over 5 dagen.

Flora en Visserijdagen Al sinds 1960 worden de Flora- en Visserijdagen georganiseerd in Den Oever. Het initiatief is destijds overgewaaid vanuit Zeeland. Er kwamen steeds meer mensen op af en in de loop van de jaren is het uitgegroeid tot een gewaardeerd

De Gabberweek is een samenwerkingsproject tussen kinderen jongerenorganisaties, bedrijfsleven en overheid. De deelnemers komen voornamelijk uit de gemeenten Opmeer en Medemblik. Tijdens de Gabberweek is er ook geld opgehaald voor goede doelen.

evenement.

www.gabberweek.nl

www.visserijdagen.nl

ZONDAG 16 JUNI 2013

MAANDAG 5 AUGUSTUS 2013

Sportfair Opmeer

Landbouwdag Opmeer

Zondag 16 juni 2013 wordt er weer een SportFair

Als agrarisch verzekeraar zal Univé Hollands Noorden

gehouden bij sportcentrum De Weijver in Opmeer.

aanwezig zijn op de Landbouwtentoonstelling in Opmeer

Net als voorgaande jaren steunt Univé Hollands Noorden dit initiatief. Vele sportverenigingen komen hier bijeen om hun sport te presenteren. Bezoekers kunnen demonstraties bekijken en de sporten zelf uitproberen. Voor de kinderen wordt een zeskamp georganiseerd waarmee alle deel­ nemers een medaille kunnen winnen. Univé Hollands Noorden heeft ook een sportieve activiteit bedacht. Je kunt kaarten voor een thuiswedstrijd van sc Heerenveen winnen, een gesigneerde voetbal of een gesigneerd sc Heerenveen shirt. Kom dus langs op 16 juni en win mooie prijzen bij Univé Hollands Noorden!

www.sportfair.nl 14

19, 20 EN 21 APRIL

Sponsoring terugblik

juni 2013

De 54e editie belooft, net als voorgaande jaren, weer een groots gebeuren te worden. Univé Hollands Noorden steunt de Visserijdagen al jaren en zal dit jaar twee dagen aanwezig zijn.

de Landbouwtentoonstelling in Opmeer. De show wordt dit jaar voor de 104e keer georganiseerd en vindt plaats op maandag 5 augustus op Concoursterrein De Weyver. De editie van 2012 viel letterlijk in het water. De veekeuringen zijn doorgegaan, maar de shows en kampioenschappen werden afgelast. Dit jaar proberen we het opnieuw en zijn we wederom aanwezig met een Univéstand. U kunt meedoen aan een leuke prijsvraag en wij informeren u graag over onze dienstverlening.

www.landbouwshow-opmeer.nl


22 EN 23 JUNI IN SIJBEKARSPEL/BENNINGBROEK 16 T/M 19 JULI IN ENKHUIZEN 12 T/M 15 AUGUSTUS IN OPMEER

Huttendorpen

Vanaf mei vinden in onze regio diverse huttendorpen plaats. Dit jaar steunt Univé Hollands Noorden de huttendorpen van Sijbekarspel/Benningbroek, Enkhuizen en Opmeer. Gedurende een of enkele dagen worden er allerlei activiteiten ondernomen met de jeugd uit de betreffende gemeente. Het zijn vrijwilligers die dit mogelijk maken. Met name het bouwen van de hutten is elk jaar weer een leuke en uitdagende bezigheid. De hutten­ dorpen worden verschillend afgesloten. Na een kijkavond voor de ouders, opa’s en oma’s blijven de deelnemers veelal een nachtje slapen in hun zelfgemaakte hut. Als topafsluiter bij Kinderdorp

28 AUGUSTUS T/M 1 SEPTEMBER

Midzomerfeest in Slootdorp Het succesvolle midzomerfeest in Slootdorp, het oudste dorp van de voormalige Gemeente Wieringermeer, bestaat 23 jaar. Dit jaar vindt het feest plaats van 28 augustus tot en met 1 september. Van organisatie tot opruimhulp wordt het Midzomerfeest mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Zonder vrijwilligers geen feest. Sinds enkele jaren geldt echter ook: geen feest zonder sponsors. Dit jaar versterkt Univé Hollands Noorden de vaste groep sponsoren.

Opmeer is er dit jaar de Univé Hollands Noorden Lichtjestocht. Alle deelnemers trekken door de straten van Hoogwoud in een feestelijke parade vol magische lichtjes.

www.kinderdorpopmeer.nl www.huttendorpsijbelbroek.eu www.woondiensten-enkhuizen.nl

Lezersaanbieding: Win tickets óf een Meet & Greet met Nick & Simon!

Via een winactie geeft Univé Hollands Noorden 10 x 2 kaartjes weg voor het concert van Nick & Simon op zaterdag 31 augustus én geven we 1 Meet & Greet met Nick en Simon weg! Houd onze website goed in de gaten en volg ons via Facebook en Twitter!

www.midzomerfeest-slootdorp.nl

1x

Meet & Greet

20x Entree

n

kaarte

Lezersaanbieding:

ZATERDAG 10 EN ZONDAG 11 AUGUSTUS

Win tickets!

Zandstock ’t Zand Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus vindt het

Als sponsor van Zandstock ’t Zand

festival plaats dat ‘t Zand op de kaart zet met een

geeft Univé Hollands Noorden

mix van goede muziek en een fantastische sfeer.

in de maand juli vrijkaarten weg.

Houd onze website goed in de gaten en volg ons via Facebook en Twitter!

Zandstock wordt dit jaar voor de 17e keer georganiseerd. Op drie overdekte podia spelen vele soorten live acts. Enkele grote namen die optreden zijn Laura Jansen, Kensington, DJ Jean, Handsome Poets, The Kik, Tommigun, Don Diablo en de Engelse band Will And The People. Kortom, Zandstock biedt voor iedere muziekliefhebber een geweldig weekend!

Let op! Vrijkaarten in juli

www.zandstock.nl 15


CONTACT ACTIECOUPONNEN COUPON

SAMENWERKING MET: SC BAKKER MAKELAARDIJ Herenstraat 11 1741 BM Schagen

HOOFDKANTOOR MEDEMBLIK

VESTIGING BOVENKARSPEL

VESTIGING HIPPOLYTUSHOEF

De Tuin 19

Beltstraat 76a

UNIVÉ HOLLANDS NOORDEN Aambeeld 1, 1671 NT Medemblik T 0227 - 54 00 40 F 0227 - 54 93 93 E hollandsnoorden@unive.nl

T 0224 - 21 54 56 F 0224 - 21 41 35 E info@scbakker.nl www.scbakker.nl

www.univehollandsnoorden.nl 'Like’ ons op www.facebook.com/ univehollandsnoorden

Volg ons op twitter.com/ Unive_HN

VESTIGING SCHAGEN

VESTIGING SPANBROEK

Herenstraat 9

Capellehof 4

Geef uw tip hoe wij onze missie nog beter kunnen volbrengen en maak kans op een van de 5 x 2 entreekaarten voor Dijkpop! Onze missie is: Onze leden gemoedsrust bieden doordat ze grip krijgen op de financiële risico’s en realisatie van wensen in het leven. Mijn tip: Naam:

Straat:

Postcode en woonplaats: Telefoonnummer:

E-mailadres:

Stuur deze coupon in een ongefrankeerde envelop naar Univé Hollands Noorden, t.a.v. afd. Marketing, antwoordnummer 67104, 1670 VA Medemblik

Actiecoupon GRATIS appeltaart

Beantwoord de onderstaande vragen en stuur deze coupon én uw gegevens (naam, straat, postcode, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres) in een ongefrankeerde envelop naar Univé Hollands Noorden, t.a.v. afd. Marketing, antwoordnummer 67104, 1670 VA Medemblik. De eerste 25 reacties ontvangen van ons een heerlijke appeltaart, gebakken door de enthousiaste bakkers van de Rode Luifel. 1. Bent u klant bij ons? Ja Nee 2. Univé is een landelijke verzekeringsorganisatie met regionale Onderlinge. Kent u uw regionale Onderlinge Univé Hollands Noorden? Nee, nooit van gehoord Ja, van reclame uitingen Ja, van verzekeringen Ja, van sponsoring Ja, door deelname aan o.a. ondernemersverenigingen, maatschappelijke activiteiten Ja, van social media uitingen

16

juni 2013

3. Bent u bekend met onze dienstverlening? (meerdere antwoorden mogelijk) Nee, helemaal niet Ja, met zorgverzekeringen Ja, met financieel advies Ja, met schadeverzekeringen Ja, met makelaardij Ja, met hypotheken/levensverzekeringen 4. Bent u bekend met de dienstverlening van een financial life planner? Nee, geen idee Nee, maar ik wil wel graag meer informatie hebben Ja, wel eens van gehoord Ja, ik heb een oriënterend gesprek gehad bij Univé Hollands Noorden

5. Univé landelijk heeft verschillende reclame-uitingen. Bent u ook bekend met de regionale sponsoringen en uitingen van Univé Hollands Noorden? (meerdere antwoorden mogelijk) Nee, niet eerder gezien Ja, de reclameborden langs sportvelden Ja, de facebook en twitter activiteiten Ja, de sponsoring van evenementen in de regio Ja, anders nl.. . ......................................

Hn magazine nr 8 23x29,7 fc v2  

Hn magazine nr 8 23x29,7 fc

Hn magazine nr 8 23x29,7 fc v2  

Hn magazine nr 8 23x29,7 fc

Advertisement