Page 1

Magazine HOLLANDS NOORDEN

Jaargang 4 • Nr. 7 December 2012

Financial Life Planning: Duidelijkheid voor je eigen toekomst en die van je kinderen

É N! IV GE UN IN RT KO

In dit nummer o.a.:

Univé zorgverzekeringen 2013:

Wij staan voor u klaar!

www.univehollandsnoorden.nl


Inhoud Univé Ledenmagazine december 2012:

Alles over de

[4]

INHOUDSOPGAVE

zorg in 2013

U  nivé: zorgverzekering voor iedereen [ 5 ]

Financiële rust en zekerheid

[6]

Financial Life Planning

[ COLOFON ] Hollands Noorden Magazine is een uitgave van Univé Hollands Noorden. Wilt u reageren op de inhoud van dit magazine of heeft u een vraag? Bel met Univé Hollands Noorden 0227 - 54 00 40. Realisatie: Acretia Media & Creatie, Zwaag Redactie: Annemieke Hageman & Sharon Avis, Univé Hollands Noorden, Stamland Communicatie Oplage: 83.150 exemplaren Distributie: Rodi Media Niets uit deze uitgave mag op welke wijze dan ook worden verveelvoudigd zonder voorafgaande toestemming van de redactie. De redactie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor druk- en zetfouten. ISSN: 1871 - 7896.

[7]

Nieuw: Finance Academy

[8]

G  astcollege RSG Enkhuizen

[9]

“Ons enige doel is u zo goed mogelijk te dienen” Zeker Zakelijk Plus

BRAND & WOONVERZEKERINGEN

[ 10 ]

De Univé Rechtshulpverzekering

[ 11 ]

All Risk autoverzekeringen

[ 12 ]

Goede doelen in het zonnetje

[ 13 ]

Een adviseur, die zorgt voor wat rust in roerige tijden. Waar vind je dat nog? Het is aan u om de juiste beslissingen te nemen voor uw bedrijf. Maar... niet alleen. Want ook in roerige tijden staan wij u graag bij met raad én daad. Niet voor niets heeft Univé ook dit jaar de Incompany Award als beste zakelijke verzekeraar gewonnen. Tijd voor een kennismaking?

Univé actief in de regio!

[ 14 ]

Contact en actiebonnen

[ 16 ]

VOOR DE 7e KEER!

www.univehollandsnoorden.nl

2

december 2012

Financiële rust en zekerheid!


[ VOORWOORD ]

“Het gaat ons uiteindelijk om uw gemoedsrust”

Beste Lezer,

Als coöperatie en onderlinge-organisatie hebben wij slechts één belang voor ogen, en dat is uw belang als lid* of klant van Univé Hollands Noorden. Wij kennen geen aandeelhouders die maximale winst eisen. Ons enige doel is u zo goed mogelijk te dienen. Wij slagen hierin wanneer u onze adviezen waardevol en goed passend bij uw persoonlijke situatie vindt, wanneer u onze benadering, belangstelling en service als prettig ervaart en wanneer u tevreden bent met onze goede financiële producten tegen de juiste prijs. Dit zou je kunnen samenvatten onder de noemer klantvriendelijkheid. Gelukkig ervaart u ons over het algemeen ook zo, getuige het feit dat Univé al jarenlang hoog scoort in onderzoeken naar klantwaardering. Maar onze doelstelling gaat verder. Uiteindelijk gaat het ons om uw gemoedsrust. Ik ben pas tevreden als u na contact met onze organisatie precies weet welke risico’s u op een bepaald gebied loopt, wat de impact van tegenspoed zou zijn op uw (financiële) situatie en hoe dit met de door ons geadviseerde oplossing wordt opgevangen. Welke gezondheidszorg zou in uw situatie bijvoorbeeld van toepassing kunnen zijn? Welk eigen risico past bij uw financiële situatie? Welke impact zou schade aan uw auto hebben op uw netto besteedbaar inkomen en verkeert u direct in problemen qua mobiliteit? Is het zonde om uw fiets te verzekeren of kunt u geen nieuwe kopen als hij wordt gestolen terwijl u hem dagelijks nodig hebt? Ieder mens verdient hierin persoonlijke aandacht en maatwerk. Wij willen u helpen aan een gerust gevoel rond de risico’s die ú loopt. Dat is waar het ons uiteindelijk om gaat, en daarin onderscheidt Univé Hollands Noorden zich. Met vriendelijke groet, Univé Hollands Noorden

Martin van Arendonk Algemeen Directeur

*U bent formeel lid van Univé Hollands Noorden als u een (opstal- en/of inboedel)verzekering heeft afgesloten, waarvoor Univé Hollands Noorden zelf verzekeraar is. Dan heeft u ook recht op premierestitutie indien het resultaat een winstuitkering mogelijk maakt. Deze beslissing wordt genomen door de Ledenraad.

december 2012

3


UNIVÉZORG

U wilt uw zorgverzekering maximaal laten aansluiten op uw wensen en behoeften. Bij Univé Hollands Noorden kan dat. We hebben bovendien de premies zo laag mogelijk weten te houden, ondanks de stelselwijzigingen van de regering. Veel zaken die door de overheid in de basisverzekering zijn aangepast, heeft Univé slim ondergebracht in aanvullende opties. Het voordeel van verzekeren zonder winstoogmerk!

Univé zorgverzekeringen 2013

Persoonlijk op maat In de nieuwe brochure Univé Zorgverzekeringen 2013 worden al onze verzekeringsmogelijkheden helder uiteengezet, inclusief alle vergoedingen en premiekortingen. Op deze pagina geven wij u een introductie. Voor een gedetailleerd vergoedingenoverzicht kunt u naar www.unive.nl/zorgverzekering

Stap 1: Basisverzekering

Optie 1: Modulaire verzekeringen

Misschien wilt u zelf bepalen welke zorg u verzekert en tegen welke maximale vergoedingen. U kunt dan kiezen voor één van onze drie Modulaire verzekeringen.

UNIVÉ EXTRA ZORG POLIS GOED V.A. € 8,95 PER MAAND

De basisverzekering vergoedt de veelvoorkomende zorg zoals huisarts, ziekenhuiszorg, kraamzorg en tandheelkundige zorg tot 18 jaar. Bij Univé kunt u kiezen uit twee basisverzekeringen:

U hebt recht op veel extra vergoedingen, bijvoorbeeld voor fysio- en oefentherapie en alternatieve zorg. Ook op het gebied van preventie krijgt u veel zaken vergoed, zoals gezondheidstests, EHBO-cursussen en vaccinaties.

UNIVÉ ZORG GEREGELD POLIS € 107,95 PER MAAND

UNIVÉ EXTRA ZORG POLIS BETER V.A. € 17,95 PER MAAND

Hiermee krijgt u de zorg die Univé voor u heeft geregeld via prijs- en kwaliteitsafspraken met duizenden zorgaanbieders. U heeft zo de zekerheid van goede zorg en een lage premie.

De maximale vergoedingen zijn hier hoger dan in de Univé Extra Zorg polis Goed. Ook zijn er bijvoorbeeld vergoedingen mogelijk voor brillen en lenzen, psychologische zorg, anticonceptiemiddelen voor vrouwen vanaf 21 jaar en wordt het kraampakket vergoed.

UNIVÉ ZORG VRIJ POLIS € 111,95 PER MAAND Hiermee bent u vrij om uw eigen zorgaanbieders te bezoeken, ook als deze geen afspraken hebben gemaakt met Univé. Voor deze keuzevrijheid betaalt u iets meer premie.

HEEFT U VRAGEN OF WILT U ADVIES OVER UW ZORGVERZEKERING? Twijfel niet en bel 0227 - 54 00 40 of mail ons hollandsnoorden@unive.nl voor persoonlijk advies. De brochure Univé Zorg­verzekeringen 2013 is ook verkrijgbaar via onze kantoren bij u in de buurt.

Stap 2: Aanvullende verzekering We kunnen ons goed voorstellen dat u zich naast de basis­ verzekering ook voor extra zorg wilt verzekeren. Dat kan via een Totaalpakket of een Modulaire verzekering.

UNIVÉ EXTRA ZORG POLIS BEST V.A. € 31,95 PER MAAND Dit geeft u maximale zekerheid. Met deze polis krijgt u de hoogste vergoedingen. Ook is voor bijvoorbeeld ooglaserbehandeling en sterilisatie een vergoeding mogelijk.

Optionele aanvulling: Tandheelkundige verzekering Kiest u voor een Modulaire verzekering, dan hebt u ook keuze uit drie aanvullende tandheelkundige verzekeringen:

TIP! Gebruik ook onze online apotheekservice en de Univé Gezondheidslijn (072 - 527 72 52)!

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan bovenstaande teksten. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.unive.nl/zorgverzekering.

4

december 2012


"Voor welke verzekering u ook kiest, u hebt de zekerheid van goede zorg en een lage premie"

voor iedereen UNIVÉ TAND GOED € 12,45 PER MAAND

Vergoeding vanaf 18 jaar; 80% van de nota tot maximaal € 250,- per jaar.

UNIVÉ TAND BETER € 18,15 PER MAAND Vergoeding vanaf 18 jaar; 80% van de nota tot maximaal € 500,- per jaar.

UNIVÉ TAND BEST € 37,45 PER MAAND Vergoeding vanaf 18 jaar; 80% van de nota tot maximaal € 1000,- per jaar. De aanvullende tandartsverzekering vergoedt de kosten voor tandheelkundige behandelingen die niet in de basisverzekering zitten, waaronder de halfjaarlijkse controle, het verwijderen van tandsteen, verdoving, het vullen van gaatjes en het plaatsen van kronen en bruggen.

ORTHODONTIE

Optie 2: Totaalpakket

Univé biedt vier totaalpakketten. Elk pakket is gericht op een persoonlijke levenssituatie. U bent hierdoor verzekerd voor de zorgdekking die voor u belangrijk is. En u hebt het gemak van één pakket. Inclusief tandheelkunde!

UNIVÉ JONG € 26,15 PER MAAND Je bent tussen de 18 en 27 jaar en het liefst sluit je een goedkope verzekering af. Eentje waarbij je betaalt voor zorg die je écht nodig hebt of mogelijk gaat gebruiken. Bijvoorbeeld een ruime vergoeding voor beweegzorg zoals fysiotherapie.

UNIVÉ FIT & VRIJ € 36,50 PER MAAND Je hebt een actief leven en je voelt je fit. Met je zorgverzekering ben je niet echt bezig, maar je beseft goed dat ook jij eens zorgkosten kunt maken. Dan wil je goed verzekerd zijn en je budget zo veel mogelijk naar eigen inzicht inzetten voor de benodigde zorg, bijvoorbeeld tandheelkundige zorg.

In Tand Beter en Tand Best is een aantrekkelijke vergoeding voor orthodontie inbegrepen. In pakket Tand Best wordt orthodontie zelfs tot maximaal € 2500,- vergoed voor verzekerden tot 22 jaar voor de hele looptijd van de verzekering.

UNIVÉ GEZIN € 48,95 PER MAAND

ALLES ONDER ÉÉN DAK ÉN TOT 10% KORTING

UNIVÉ VITAAL € 44,25 PER MAAND

Als totaalverzekeraar bieden wij u graag het gemak van alle verzekeringen onder één dak. Dat kan u bovendien een korting opleveren tot wel 10% op uw basisverzekering Zorg! Kijk voor meer info op www.unive.nl/ledencollectief.

mevr. S. Glas, kantoor Medemblik

De ontwikkeling en gezondheid van uw kind(eren) is erg belangrijk. Het liefst laat u niets aan het toeval over. In dit pakket is uitgebreide zorg opgenomen voor uw hele gezin. Van extra kraamzorg tot orthodontie en van kinderopvang tot mantelzorg.

Uw kinderen zijn de deur uit. U bent gestopt met werken of gaat dit binnenkort doen. Een verzekering voor kraamzorg of orthodontie is overbodig. U wilt zich juist verzekeren voor de zorg die u in deze levensfase belangrijk vindt of misschien nodig hebt. Bijvoorbeeld vergoeding voor mantelzorg en een ruime vergoeding voor beweegzorg zoals fysiotherapie.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan bovenstaande teksten. Kijk voor meer informatie en voorwaarden op www.unive.nl/zorgverzekering. december 2012

5


Gewijzigde wetgeving speelt u én ons in de kaart

Het genot van financiële rust en zekerheid De wetgeving omtrent complexe financiële producten is onlangs ingrijpend gewijzigd en het toezicht is

verscherpt. Wat ons betreft een uitstekende zaak, want Univé wil haar klanten oprecht financiële rust bieden. Wanneer we spreken van een ‘complex financieel product’ betreft dit meestal een combinatie van verschillende soorten producten. Beleggingen, spaarvormen, verzekeringen of leningen bijvoorbeeld.

UNIVÉFLP

Om onze diensten te laten voldoen aan de strengere eisen­ biedt Univé Hollands Noorden sinds mei 2012 een zeer gedegen adviesmethode: Financial Life Planning. Dit is een persoonlijke werkwijze die leidt tot een perfect advies op maat, voor nu en in de toekomst.

EEN VOORBEELD Mevrouw A. belde Univé voor advies omtrent een lijfrentepolis die tot uitkering kwam. We maakten een afspraak. In een uurtje tijd heb ik mevrouw en haar man uitgelegd wat Financial Life Planning voor hen kan betekenen. Dit kennismakingsgesprek was geheel kosteloos. Ik gaf aan dat het geven van goed advies meer vraagt dan alleen het regelen van een polis die tot uitkering komt. We zetten hun volledige financiële plaatje op een rij:

inkomen, uitgaven, vermogen, woonlasten, overige (lijfrente) polissen, belasting, et cetera. We hielden daarbij rekening met de dromen en wensen van het echtpaar. Al snel bleek dat mevrouw een behoorlijk aantal lijfrentepolissen had en dat zij zich zorgen maakte over het financiële plaatje voor na haar 65e. We maakten samen de inventarisatie compleet, planden alle polissen slim in en maakten het netto en besteedbare inkomen zichtbaar tot en vanaf haar 65e. Wat bleek: meneer en mevrouw wacht een financieel onbezorgde pensioentijd. Ook een aantal grote wensen, waaronder aankopen en reizen, zijn in deze planning meegenomen. Na het traject ontving Mevrouw A. een uitgebreid rapport van ons. Ze gaf aan dat ze er bijzonder blij mee is: de inhoud en uitkomsten geven een plezierige rust.

Wilt u ook genieten van financiële rust en zekerheid? Wij nodigen u graag uit voor een Financial life Planning, zowel privé als zakelijk. De eerste kennismaking is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Paul Kimsma FFP, Financieel Planner

Bel voor een afspraak 0227 - 72 72 40 of mail naar financieeladvies@hollandsnoorden.nl.

6

december 2012


bespraken, vroegen zij zich af: doen we het nu goed? Hoe lang kunnen we zo doorgaan? Kan Sjon stoppen met werken als hij 60 jaar is? Wat als een van ons overlijdt? Of arbeidsongeschikt wordt? Een allesomvattend financieel levensadvies van Univé Hollands Noorden bood klip en klare antwoorden op al hun vragen.

UNIVEFLP

Sjon Molenkamp heeft een aannemersbedrijf, zijn vrouw Marlies Grippeling is verpleegkundige. Ze hebben twee kinderen: Eva (3 jaar) en Tim (half jaar). Toen zij hun financiële zaken

‘Duidelijkheid voor je eigen toekomst en die van je kinderen’ Na het gratis kennismakingsgesprek volgde nog een aantal gesprekken. Tussendoor kregen Sjon en Marlies huiswerk: uitzoeken waar de maandelijkse uitgaven naartoe gingen. ‘Een stevige klus, maar het gaf veel inzicht in onze financiële huishouding’, vertelt Sjon. Het uiteindelijke advies was alle moeite waard geweest. Marlies: ‘We moesten overduidelijk wat zaken bijstellen, met name voor de scenario’s bij overlijden en arbeidsongeschiktheid. Dit wordt nu ook uitgevoerd, waardoor we heel grote problemen voorkomen. We hebben nu helder inzicht in onze situatie, wat er ook gebeurt.’

‘Zo blijven we altijd op de juiste koers!’ AANGENAAM Sjon praat met enthousiasme, maar ook met verwondering over het advies: ‘Het is een enorm boekwerk met een zeer uitgebreid financieel totaalplaatje, van jaar tot jaar. Van verzekeringen en pensioenen tot eigen huis, vermogen en de toekomst zoals de studie van de kinderen. Tabellen met gele en rode cijfers geven duidelijk aan waar je moet oppassen.’ Marlies vult aan: ‘We weten nu dat we kunnen blijven leven zoals we leven. Wij hebben duidelijkheid over onze eigen financiële toekomst en die van de kinderen. Dat is echt aangenaam.’

LEVENSVRAGEN Wat zou je doen als je ineens een enorm geldbedrag wint? Wat als je nog vijf jaar te leven hebt? En wat als je weet dat je morgen dood gaat? Deze zogenaamde levensvragen stelde de adviseur al in het eerste gesprek. Paul Kimsma, financieel planner: ‘De laatste twee vragen zijn confronterend, zeker wanneer er zoals bij Sjon en Marlies kleine kinderen in het spel zijn. Het doel is iemands diepste levenswensen te doorgronden, zaken waarmee je vaak niet bewust bezig bent. Sjon: ‘Eerst dacht ik wat móet ik hiermee? Maar de conclusies herkende ik; die gaven aan hoe ik in het leven sta. De vragen openen je ogen.’

KOSTEN ‘Wat is duur?’, antwoordt Sjon als hem wordt gevraagd naar zijn mening over de kosten. ‘In eerste instantie vond ik het een stevige prijs. Maar nu vind ik alle verkregen inzichten, de zekerheid en het gevoel van rust de prijs dubbel en dwars waard! Bovendien, ik heb zelf een bedrijf en weet dus heel goed hoe uurtarieven worden opgebouwd. Ook in dat licht bezien is er helemaal niets mis mee.’ Marlies bevestigt: ‘Over een paar jaar houden we het allemaal nog eens tegen het licht. We hebben een soort onderhoudsabonnement afgesloten. Zo blijven we altijd op de juiste koers!’ december 2012

7


Een baan die past bij jou en bij de toekomst is geen vanzelfsprekendheid meer. Wél als je de exclusieve opleiding Bank & Insurance van de Finance Academy volgt! Dankzij een uniek samenwerkingsverband tussen het ROC Kop van Noord-Holland en het regionale bedrijfsleven kun jij leren, praktijkervaring opdoen, geld verdienen én na afloop een jaarcontract in je zak steken!

FINANCEACADEMY

WIL JIJ UITDAGING, EXCLUSIVITEIT EN ZEKERHEID?

Kies dan voor de MBO 4-opleiding Bank & Insurance van de Finance Academy! De Finance Academy is een driejarige MBO 4-opleiding voor adviesfuncties in de financiële sector. Je werkt toe naar de officiële examens Wet Financieel Toezicht en landelijk erkende diploma’s als Nima Communicatie A en Nemas Middle Management.

DOCENTEN DELEN PRAKTIJKERVARING De studie is maximaal gericht op leren in de praktijk. Al 24 bedrijven in de regio hebben zich hieraan verbonden. De leerwerkplekken die zij aanbieden maken de opleiding extra exclusief. Je krijgt bovendien les van docenten met jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, en dat merk je!

25 JONGEREN PER LICHTING

100% ZEKERHEID VAN WERK

De opleiding start aan het begin van het nieuwe schooljaar. Per lichting worden maximaal 25 jongeren van ongeveer 15 tot 19 jaar tot de studie toegelaten. Een van hen krijgt de leerwerkplek bij Univé Hollands Noorden in Medemblik. Elke student is verzekerd van zoveel aandacht, dat je bijna kunt spreken van een privéopleiding.

Bank & Insurance wordt aangeboden met de zekerheid van een uitdagende baan. Je doet bovendien veel werkervaring op én ondertussen verdien je geld. Na het behalen van je diploma krijg je zelfs een jaarcontract aangeboden om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. En wil je liever verder studeren, dan kun je doorstromen naar een HBO-opleiding met vrijstellingen.

Unieke garanties, voordelen en kansen! • Gegarandeerd stageplaatsen met vergoeding (in het 3e jaar salaris) • Docenten en gastdocenten met ervaring in het bedrijfsleven • Leren en werken bij bedrijven die graag investeren in jong talent • Zekerheid van een baan na studie • Doorstroming naar een HBOopleiding met vrijstellingen mogelijk

8

december 2012

Ben jij tussen de 15 en 19 jaar en ambitieus? Kijk dan voor meer informatie op www.finance-academy.com of vraag een persoonlijk advies­gesprek aan via Jos de Wolf: 0223 - 611 200 of jdewolf@rockopnh.nl.

BREED EN HELDER CARRIÈREPERSPECTIEF Je krijgt de ideale mix aangeboden van theorie, praktijkopdrachten en excursies bij de aangesloten bedrijven. Zo ontdek je drie jaar lang de boeiende mogelijkheden in financiële dienstverlening én werk je in je eigen regio aan een aantrekkelijk carrièreperspectief! Open avonden: 8 februari & 12 april 2013 bij het ROC Kop van Noord-Holland in Schagen.­ Aanmelden via: www.finance-academy.com.


1 7 O K TO B E R 2 0 1 2 R S G E N K H U I Z E N

Gastcollege middelbare scholieren Met name jongeren zijn vaak verrast over hoe de verzekeringswereld werkt. Zij beseffen bijvoorbeeld niet hoeveel impact een strafrechtelijk verleden heeft op het afsluiten van verzekeringen. Waarom zou Univé de eigendommen verzekeren van iemand die de spullen van anderen vernielt of steelt? Tijdens onze gastcolleges zetten wij jongeren aan het denken. Lang hoefden wij niet na te denken toen het RSG in Enkhuizen Univé Hollands Noorden vroeg een gastcollege te geven. Zo kunnen wij jongeren aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden op een leuke manier laten kennismaken met het begrip verzekeren. Op 17 oktober verzorgden wij tijdens een economieles een gastcollege voor de examenklassen van het VMBO.

"W ie is er verantwoordelijk als je nieuwe fiets na 500 meter rijden uit elkaar valt?"

opgevoerde brommer iemand blijvend letsel toebrengt? En wie is er verantwoordelijk als je nieuwe fiets na 500 meter rijden uit elkaar valt? De scholieren zochten dit zelf uit, waarna we de uitkomsten samen bespraken.

BETER BESEF De nieuwe kennis en inzichten leidden tot een veel beter besef van de realiteit. En dat is nodig. Wij merken namelijk regelmatig dat jongeren zich helaas niet goed realiseren welke langdurige gevolgen bepaalde keuzes en (strafrechtelijke) gebeurtenissen kunnen hebben. Niet alleen verzekeringstechnisch, maar ook voor het afsluiten van een hypotheek, het aanvragen van een visum en voor de kansen bij sollicitaties.

OPGEVOERDE BROMMER Het college begon met een uitleg over verzekeringen in het algemeen. We legden uit wat het verschil is tussen wettelijk verplichte, sociale en vrijwillige verzekeringen. Hierna gingen we dieper in op de aansprakelijkheidsverzekering. We vertelden dat die er voor jou, maar ook tégen jou kan zijn als je buiten de kaders handelt. Hierbij gebruikten we een aantal cases, bijvoorbeeld: wat zijn de gevolgen als jij op een

WILT U OOK EEN GASTCOLLEGE? Wilt u ook een gastcollege van een verzekerings­ adviseur van Univé Hollands Noorden? Neem dan contact met ons op via 0227- 54 00 40 of mail naar hollandsnoorden@unive.nl.

december 2012

9


WOONVERZEKERING

Stijgende goudprijs, meer woninginbraken Steeds vaker krijgen wij melding van inbraak met diefstal van juwelen. Oorzaak: de gestegen goudprijs. Juwelen zijn immers letterlijk goud waard! Veel particulieren blijken deze waarde te onderschatten en bergen hun kostbaarheden, die meestal óók nog een emotionele waarde hebben, niet veilig op.

Een inbraak veroorzaakt onrust en een gevoel van onveiligheid. Diefstal van zaken met een flinke vervangingswaarde maken de pil extra bitter. Vooral als u het onvoldoende heeft verzekerd. Op uw inboedelverzekering zijn sieraden standaard verzekerd tot maximaal € 5.000,-. Als uw sieraden meer waard zijn, dan moet hiervoor een extra verzekerd bedrag worden opgenomen.

EXTRA TIPS Het is tevens raadzaam om foto’s van uw bezittingen te maken en aankoopnota’s te bewaren of een taxatie te laten uitvoeren door een juwelier.

"Wees dieven te slim af! Tref maatregelen en zorg voor een dekkende verzekering" www.univehollandsnoorden.nl Met het kostbaarhedenregistratieformulier van Politiekeurmerk kunt u al uw waardevolle bezittingen goed en compleet vastleggen. Dit biedt belangrijke voordelen: • Nauwkeurig overzicht van uw bezittingen en de totale waarde ervan; • Handig bij het afsluiten van verzekeringen én bij het aantonen van uw bezit in geval van schade, verlies of diefstal; • Beter aangifte doen bij de politie na woninginbraak; • Meer aanknopingspunten voor politieonderzoek naar daders en helers, dus grotere kans op het terugkrijgen van uw kostbaarheden. Op www.univehollandsnoorden.nl vindt u een link naar dit document.

10

december 2012

Kluizencheck... Berg juwelen en waardepapieren op in een inbraak­ werende kluis met voldoende waardebergingsindicatie. Op www.univehollandsnoorden.nl onder de behoefte ‘wonen’, ‘verzekeren’, ‘kostbaarheden’ staat een link naar de kluizencheck. Hiermee vindt u de meest geschikte kluis voor uw situatie.

Gecertificeerde kluizen Ook kunt u via onze website een kluis aanschaffen. In onze webshop op www.univehollandsnoorden.nl heeft u de keuze uit diverse gecertificeerde kluizen.


Wat als iemand schade aan u weigert te vergoeden? Wie is dan gespecialiseerd in uw probleem? Daarvoor bestaat de Univé Rechtshulpverzekering. Met deze verzekering kunt u terugvallen op de tweehonderd juristen en rechtsdeskundigen van de Stichting Univé Rechtshulp (SUR). U kunt bij hen terecht voor onafhankelijke en vakkundige behandeling van uw juridische vraag of geschil.

DE UNIVÉ RECHTSHULPVERZEKERING

Advies van echte specialisten Univé biedt toegang tot de juristen en rechtsdeskundigen van het SUR via haar Budgeten Optimaal-rechtshulpverzekering. Bij het Optimaalpakket kunt u naast de standaardmodule Consument en Wonen nog 4 modules kiezen waarvoor u van rechtshulp verzekerd wil zijn. Hieronder schetsen we een aantal situaties die zich kunnen voordoen en waarvoor u de rechtshulpverzekering kunt inschakelen. Hierbij geldt uitdrukkelijk dat deze voorbeelden uitgaan van een Optimaalpakket met de modules zoals in de kopjes aangegeven en zonder rekening te houden met eventuele afwijzingsgronden zoals voorzienbaarheid en wachttijd, of de uitzonderingen zoals genoemd in de modules.

Standaardmodule Consument en Wonen CASE: DE UITVERKOOP Tijdens één van de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf zijn vele merken parfum in de uitverkoop. Dit trekt enorm veel winkelend publiek. De Bijenkorf heeft de verschillende parfumflesjes mooi uitgestald in stellages. In de enorme drukte valt er een stellage om met als gevolg dat talloze flesjes kapot vallen op de grond. De Bijenkorf lijdt enorm veel schade.

Eén van de medewerkers stelt dat zij had gezien dat Cynthia met haar boodschappentas de stellage heeft omgeduwd. De Bijenkorf stelt Cynthia aansprakelijk voor de geleden schade. Cynthia weet zeker dat zij niets heeft aangeraakt, laat staan iets heeft omgeduwd. Iemand anders moet hiervoor verantwoordelijk zijn geweest. Maar om problemen te vermijden meldt zij de kwestie aan bij haar particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Echter, deze dekt de schade niet omdat Cynthia aangeeft niet de veroorzaker te zijn, en dus niet aansprakelijk is. Cynthia meldt de zaak vervolgens bij SUR op basis van haar rechtshulpverzekering. Toepasselijke artikelen O1: 12.4b Na afloop: op grond van de O1-polis heeft Cynthia recht op vergoeding (achteraf) van de proceskosten die het SUR maakt als zij door de rechter in het gelijk gesteld is.

Module Inkomen en Sociale voorzieningen CASE: DE GEPLANDE VAKANTIE De heer Van der Lee, politieagent, heeft al in december vorig jaar zijn skivakantie geboekt. Voor een klein prijsje vliegt hij 20 december met het hele gezin naar Zuid-Frankrijk. Afgelopen weekend komt

Van der Lee erachter dat hij nog niet officieel zijn vakantie heeft aangevraagd bij zijn werkgever. Dit is normaal gesproken ook slechts een formaliteit. Van der Lee vraagt dan ook gewoon zijn vakantie aan, maar krijgt tot zijn schrik te horen dat hij niet vrij kan krijgen omdat er extra werkdruk verwacht wordt tijdens de feestdagen. Een gesprek om tot een oplossing te komen loopt uit op een verschrikkelijke ruzie. “Als je toch op vakantie gaat, ontsla ik je op staande voet”, roept zijn leidinggevende hem nog na als Van der Lee oververhit het gesprek verlaat. Onderweg naar huis stapt Van der Lee het eerste advocatenkantoor binnen dat hij tegenkomt. Deze advocaat weet te regelen dat de reis twee weken kan worden verzet en zorgt ervoor dat de verhouding tussen Van der Lee en zijn werkgever weer in rustig vaarwater beland. Van der Lee ontvangt van de advocaat een gepeperde rekening en declareert deze kosten bij de SUR. Toepasselijke artikelen O1: 4.2f en 5.1 Na afloop: SUR vergoedt deze kosten niet omdat de klant eigenhandig een advocaat heeft ingeschakeld. Algemeen geldt: de SUR handelt zelf de gemelde zaken af. Soms worden zaken uitbesteed aan een advocatenkantoor, maar dit beslist altijd de SUR, nooit een klant zelf.

december 2012

11


ZORGELOOSRIJDEN 12

Een All Risk autoverzekering voor elke portemonnee Voor een autoverzekering met een scherpe premie en uitstekende service zat u altijd al goed bij Univé. Maar nu hebben wij zelfs All Risk autoverzekeringen voor elke portemonnee! Bij Univé Hollands Noorden bepaalt u zelf hoe compleet u uw auto verzekert. Bovendien staan wij dag en nacht klaar voor hulp bij een ongeval. Naast de WA verzekering en de Beperkt Casco dekking, biedt Univé nu 3 verschillende All Risk dekkingen: Budget, Plus en Optimaal.

• Budget, de meest voordelige All Riskverzekering Hiermee bent u goed verzekerd voor grote schaden. • Plus, de meest gekozen All Riskverzekering U bepaalt zelf welke dekkingen u wilt. Wat u minder belangrijk vindt, laat u weg. Heeft u schade, dan gaat u naar één van onze schadeherstellers. • Optimaal, de meest complete All Riskverzekering Univé neemt u alle zorgen uit handen: alles is inclusief. U krijgt bovendien 3 jaar nieuwwaarde- of occasionwaardegarantie. Plus gratis vervangend vervoer en geen eigen risico. Kortom: de beste voorwaarden van Nederland.

december 2012

OPTIONELE DEKKINGEN Welke All Risk autoverzekering u ook kiest, u kunt de dekking altijd uitbreiden met aanvullende opties. U kiest de dekking die het best aansluit op uw wensen en situatie.

"Een scherpe premie en uitstekende service" NO-CLAIMKORTING TOT 80% Heeft u bij uw vorige verzekeraar schadevrij gereden? Dan kunt u tot 80% no-claimkorting krijgen op uw premie. Verzekert u voor het eerst een auto, dan krijgt u bij Univé direct al 50% korting!

MEER WETEN OVER DE MEEST AANTREKKELIJKE AUTOVERZEKERINGEN? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kijk op de website: www.unive.nl.


Univé Hollands Noorden reikt weer cheques uit aan goede doelen DE STICHTING VRIENDEN VAN MIDGARD

DE BONTE PIET UIT MIDWOUD

Midgard is een antroposofische woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn, waar meer dan 100 jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan, werken en een bloeiend gemeenschapsleven onderhouden. Het grootste onderhanden project is het renoveren van het therapeutisch zwembad, een gigantische klus waar een bedrag van € 130.000,- mee gemoeid is. Door vele gulle donaties en grote inspanning van vrijwilligers is het geld nu bijna compleet en wordt er daadwerkelijk gestart met de renovatie.

Vogel- en Egelopvang De Bonte Piet heeft als doel om wilde, inheemse dieren die op wat voor manier dan ook in de problemen zijn gekomen op te vangen en te verzorgen. Hieronder zijn ook zeldzame exemplaren en dieren die op de rode lijst staan. Het mooiste is wanneer het dier sterk genoeg is om te worden uitgezet en terug de natuur in kan; dat is het uiteindelijke doel! De vrijwilligers zijn druk bezig om het gebouw - een voormalige nertsenfokkerij - verder te renoveren. Dankzij giften en donaties is dit allemaal mogelijk.

"Het grootste onderhanden project is het

Door de enthousiaste en inspirerende verhalen van de mensen van De Stichting Vrienden van Midgard en De Bonte Piet was het duidelijk dat de cheques ook dit jaar weer heel goed terechtkomen!

renoveren van het therapeutisch zwembad"

GOEDE DOELEN

Voorafgaand aan de vergadering van de Ledenraad op 26 september jl. zijn er ook dit jaar weer cheques uitgereikt aan goede doelen door Univé Hollands Noorden.

Op de foto v.l.n.r. de heren Voorhamm en Zuurbier van De Bonte Piet, directeur Martin van Arendonk, vicevoorzitter Raad van Commissarissen Jos Veldhuis en de heren Kolenberg en De Heer van Stichting Vrienden van Midgard. december 2012

13


12 OKTOBER 2012

Dag van de West-Friese Ondernemer Vrijdag 12 oktober vond De Dag van de West-Friese ondernemer plaats in Schouwburg Het Park in Hoorn.

UNIVÉVERSLAG!

Hét netwerkevenement voor ondernemend West-Friesland. Jan Mulder en Jort Kelder brachten bezoekers op de hoogte van de laatste nieuwsfeiten. Op geheel eigen en interactieve wijze bespraken ze de (West-Friese) actualiteit. De dagvoorzitter sprak de middag aan elkaar. Aansluitend was er een netwerkborrel. Voor alle bezoekers weer een inspirerende dag.

18 TOT 22 FEBRUARI 2013

Gabberweek In de week van 18 februari zal de Gabberweek plaatsvinden. Vorig jaar deden ruim 1.700 kinderen en 200 zestigplussers mee met meer dan 360 activiteiten verspreid over 5 dagen. De Gabberweek is een samenwerkingsproject tussen kinder- en jongerenorganisaties, bedrijfsleven en overheid. De deelnemers komen voornamelijk uit de gemeenten Opmeer en Medemblik. Tijdens de Gabberweek wordt geld opgehaald voor goede doelen.

Lezersaanbieding: Drie Unitec optische (foto-elektrische) rookmelders voor € 28,50 (niet-leden € 32,50) - Draadloze installatie in elke droge ruimte - Waarschuwingsfunctie bij zwakke batterij - Automatische zelfcontrole - Ook ideaal voor caravan, kantoor, schuur en boot! Bestel snel via onze webshop op www.univehollandsnoorden.nl en u bent verzekerd van tijdig alarm (85 decibel) bij brand. Deze actie is geldig tot 4 januari 2013.

14

december 2012

Bespaar 10 euro!


Bedrijfsleven opnieuw meest tevreden met Univé Univé is opnieuw uitgeroepen tot beste zakelijke verzekeraar van Nederland. In het klanttevredenheids­ onderzoek van zakenblad Incompany voert Univé met een rapportcijfer 7,25 de lijst aan in de categorie Verzekeringen, de hoogste score tot dusver. Het is de zevende keer dat Univé de Incompany 100 Award wint. Uit het onderzoek,uitgevoerd door Blauw Research onder ruim 5.000 zakelijke beslissers, blijkt dat Univé in elke categorie (service, prijs, knowhow en resultaat) records vestigt. “Klanten zijn gewoon tevredener dan ooit,” aldus Incompany. “Univé wint met overmacht, geen van de concurrenten slaagt erin om in de buurt van de scores van Univé te komen, een monsteroverwinning.” Martin van Arendonk, directeur van Univé Hollands Noorden: “De Incompany Award is een verdienste van al onze adviseurs. Wij willen natuurlijk al onze klanten bedanken, die al jarenlang hun verzekeringen aan ons toevertrouwen. We zijn erg blij met deze zevende eerste plaats. Een extra stimulans om onze klanten de aandacht te blijven geven die ze verdienen.”

VOOR DE 7e KEER!

Fietslichtcontrole: Zorg dat je gezien wordt! In samenwerking met de politie, Regiocontrol en Stichting Award Opmeer zullen we in december, net als vorig jaar, een grote preventieve fietslichtcontrole organiseren. Het doel van de actie is jongeren en ouders attent maken op het belang van een goede verlichting op de fiets. De datum en locatie maken we natuurlijk niet vooraf bekend. Wel kunnen we melden dat enkele duizenden scholieren in de ochtend langs

de gekozen locatie fietsen. De ideale stek dus! Ook dit jaar hebben we een groep jonge vrijwilligers bereid gevonden om deze ochtend te helpen de controles uit te voeren. Belangrijk om te weten is dat er deze ochtend geen boetes uitgedeeld zullen worden door de aanwezige politie. We hopen weer op een geslaagde actie waarbij vooral het preventieve karakter centraal staat!

Hoe goed voorbereid gaat ú op weg? Nieuwe auto of niet, een ongeluk kan iedereen overkomen. Of pech, uitgerekend op die drukke snelweg of dat uitgestorven landweggetje… Gelukkig is er Onmisbaar Onderweg! Onmisbaar Onderweg is het nood- en pechpakket dat in geen enkele auto mag ontbreken. Naast basisuitrusting als een veiligheidshamer, startkabels en een poncho bevat de handige tas materiaal dat in bepaalde landen verplicht is om in de auto te hebben, zoals een EHBO-doos, gevarendriehoek en reflecterende veiligheidsvesten. Met Onmisbaar Onderweg,

CADEAUTIP! De Onmisbaar Onderweg Tas is ideaal als cadeau voor de feestdagen, voor iemand die een nieuwe auto heeft gekocht of iemand die geslaagd is voor het rijexamen.

het meest complete en voordelige autopakket, gaat u maximaal voorbereid op pad.

BESTEL NU MET KORTING! Ga naar www.univehollandsnoorden.nl, klik op de webshop en bestel de tas. U kunt ook gebruik maken van de actie­coupon achterin dit magazine.

Met Onmisbaar Onderweg haalt u maar liefst 12 essentiële producten in uw auto: - IJskrabber/parkeerkaart - Veiligheidshamer - EHBO-tas - Reflecterende veiligheidsdriehoek - 2 Reflecterende veiligheidsvesten

- Startkabels - Geweven deken - Sleepkabel - Nooddeken (in EHBO-tas) - Katoenen handschoenen - Zaklamp met batterijen - Poncho

v.a. € 28,-

december 2012

15


CONTACT ACTIECOUPONNEN COUPON

SAMENWERKING MET: SC BAKKER MAKELAARDIJ Herenstraat 11 1741 BM Schagen

HOOFDKANTOOR MEDEMBLIK

VESTIGING BOVENKARSPEL De Tuin 19

VESTIGING HIPPOLYTUSHOEF Beltstraat 76a

UNIVÉ HOLLANDS NOORDEN

Aambeeld 1 1671 NT Medemblik

T 0224 - 21 54 56 F 0224 - 21 41 35 E info@scbakker.nl www.scbakker.nl

T 0227 - 54 00 40 F 0227 - 54 93 93 E hollandsnoorden@unive.nl www.univehollandsnoorden.nl

VESTIGING SCHAGEN Herenstraat 9

VESTIGING SPANBROEK Capellehof 4

Gratis de wedstrijd sc Heerenveen-AZ bijwonen? Stuur deze coupon retour en win! o Ja, ik wil graag kans maken op 2 kaarten voor de wedstrijd sc Heerenveen-AZ op 26 april 2013. Voorletters en achternaam: Straat en huisnummer: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer: E-mailadres: Stuur deze coupon naar: Univé Hollands Noorden (t.a.v. afdeling Marketing), Antwoordnummer 67104, 1670 VA Medemblik Reageren kan tot en met 31-12-2012.

Actiecoupon

Ja, ik wil graag de Onmisbaar Onderweg tas bestellen voor de speciale Univé-prijs. Het aantal tassen dat ik wil bestellen:

Ik heb geen polissen en betaal € 34,- inclusief verzendkosten

Ik heb 1 of meer polissen en betaal slechts € 28,- inclusief verzendkosten

Voorletters en achternaam:

Telefoon overdag:

Straat en huisnummer:

Telefoon ’s avonds:

Postcode en woonplaats:

E-mailadres:

Het afleveradres wijkt af van het factuuradres. Het afleveradres is:

Straat en huisnummer:

Postcode en woonplaats:

Stuur deze coupon naar: Univé Hollands Noorden (t.a.v. afdeling Marketing) Antwoordnummer 67104, 1670 VA Medemblik

16

december 2012

Unive Hollands Noorden Magazine nr 7  

HN Magazine nr 7 23x29,7 fc

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you