Memòria Aceb 2017

Page 1

Memòria d’Activitats 2017

Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà


Cover Image Created by - Freepik.com


Memòria d’activitats 2017

Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà

Memòria d’Activitats 2017


ÍNDEX Salutació 5 Qui som (Junta Directiva 2015-2019) 6 Línies de treball 7 Associats - Infografia 8 Jornades 10 Representació institucional 11 Propostes econòmiques de l’ACEB pel Berguedà 12 Les Comissions i Taules de Treball de l’ACEB 13 Assemblea General de Socis 16 Serveis 17 Comunicació 21 Convenis i descomptes 22 Nou servei 2017: Suport a l’emprenedoria 23

Formació 24 Representativitat 25


Memòria d’activitats 2017

Benvolguts associats i associades, Un any més, us presentem la memòria d’activitats de l´ACEB, on us detallem les accions i novetats mes importants realitzades durant l’any 2017. Seguint la tendència de l’any anterior, el 2017 s’ha notat una important recuperació econòmica a la nostra comarca en alguns sectors, ha disminuït l’atur i ha augmentat l’activitat econòmica en general. Aquestes són unes bones dades pel tancament de l’any. Algunes empreses ja ens han manifestat que comencen a tenir dificultats per a trobar personal qualificat per contractar. Aquest, és un dels motius que ens impulsa a seguir treballant per la formació dels treballadors de la nostra comarca. Entre les activitats que hem realitzat a l’ACEB, m’agradaria destacar-ne dues que han estat importants per a la nostra associació. La primera, és que s’han executat programes d’inserció laboral com el “Fem ocupació per joves i el 30 plus”. Gràcies a aquests dos programes, 25 persones del Berguedà han aconseguit un lloc de treball i les empreses que els han contractat han tingut unes ajudes a la contractació de 120.000 €. Aquests projectes, donen molt de sentit a una associació d’empresaris i serveixen per donar valor a les empreses del Berguedà. Això no hagués estat possible, si no s’hagués impulsat des de la nostra entitat. La segona activitat i seguint amb el desig de millorar la formació al Berguedà, és que s’han impartit cursos a 204 treballadors/es en actiu o en situació d´atur. Una part important d’aquests cursos de formació, s’han realitzat amb col·laboració amb els sindicats CCOO i UGT. Creiem que la col·laboració entre sindicats i l’associació d’empresaris, ha estat excel·lent, ja que tots tenim el mateix objectiu comú, que és la millora en la formació dels treballadors al Berguedà, tant per millorar la competitivitat de les empreses com per ampliar els coneixements dels treballadors. Veient els bons resultats que té la col·laboració entre entitats i/o empreses i davant d’un mercat econòmic cada cop més complex i global, creiem que un lloc idoni on poder fer aquest intercanvi és l’ACEB, per això us volem oferir la nostra entitat com un espai de trobada empresarial. Finalment, volem agrair la confiança que ens manifesteu, i us convidem a participar activament amb l’ACEB en totes aquelles propostes que serveixin per millorar la nostra comarca i posar en valor les nostres empreses, aquesta és la missió de la nostra Associació. Gràcies pel vostre suport. Josep Fígols i Escarré President ACEB 5


QUI SOM JUNTA DIRECTIVA 2015-2019 President: Josep Fígols i Escarré (Tecniber, SA) Vicepresident: Robert Molas i Cardona (Aplitelc Berguedà, SL) Secretari: Joan Martin i Viñaras (Sistemas de Embalaje Sorsa, SA) Tresorer: Josep M. Serarols i Ballús (Serarols i Associats, SL) Vocals: Neus Viñas i Ballester (Catalana de Pinsos, SA) Josep Vancells i Espel (Pons-Vancells, SL) Francesc Xavier Gual i Llimos (Gual Steel, SL) Pere Ballarà i Noguera (Inforber Serveis TIC, SL) Antoni Rovira i Muixí (Casa Les Cots, SL) Josep Cinca i Escudé (Tesi Industrial Europa, SL) Vocals adjunts: Joan Boix i Pous (Serradora Boix, SL) Ramon Sala i Farràs L’EQUIP TÈCNIC Coordinació: Neus Piniella Programes ocupació: Alba Pellicer Comunicació: Núria Márquez Suport Formació: Laura Barea

Des d’aquí un agraïment a l’Eva Guijarro i Casas, que ha format part de l’equip de l’Aceb durant els últims 6 anys.

6


Memòria d’activitats 2017

LÍNIES DE TREBALL

Programes d’inserció Borsa de treball Fem Ocupació per Joves 30 plus Majors 45 anys Formació ocupacional

Enfortiment empresarial

Empreses - Autònoms - Emprenedors Programa Consolida’t Formació contínua Club export Pirineu Global Foment emprenedoria

Dinamització sectorial

Taules de treball Comissió TIC Taula de la Construcció Sèniors ACEB Reforma horària Premis Berguedà Empresarial

Comunicació

Butlletí digital mensual Web, xarxes socials TV Estació ACEB Jornades

7


INFOGRAFIA DE L’ASSOCIAT

Socis per sector d’activitat:

Serveis Professionals Construcció Serveis Hostaleria i Turisme TIC Comerç Alimentació Automoció Instal·lacions/Subministraments Fusta Agricultura Metall Tèxtil Logística Comunicació Salut Arquitectura/Enginyeria Ramaderia Arts gràfiques Electrònica Energètic Industrial Química Electrònica Maquinària Medi ambient Ensenyament Immobiliari Transports

Source: https://en.wikipedia.org/wiki\Infographic

8


Memòria d’activitats 2017

Nous socis 2017

Metal·lúrgia

Mecanitzats del Berguedà

Serveis Enginyeria

Enginypro4

Serveis Gremi d’Electricitat Fontaneria i Afins del Bages i Berguedà Serveis Prevenció

Previntegral

Assegurances, Viatges

Grup Vilalta Assessors Associats

Empreses que fa 20 anys que són amb nosaltres

Precuinats Alsina

Teixits Intertex

Quirobell

Camps de Vilrrassa - Cal Candi, SL

9


JORNADES

Jornada informativa: procediments a seguir en la reclamació de les claùsules sòl Febrer 2017

Sessió informativa amb l’advocat especialitzat en temes de consum i dret bancari, Jacint Vilardaga.

Jornada formativa sobre responsabilitat penal de les empreses

Febrer 2017

Sessió formativa amb el fiscal de delictes econòmics de la Fiscalia Provincial de Barcelona, Òscar Serrano.

Jornada tècnica: l’empresa familiar

Successió

de

Març 2017

Jornada d’anàlisi de la normativa tributària amb Montserrat Giné, cap de l’oficina comarcal del DARP al Berguedà, i Rosa Torra, Tècnica gestora de l’Agència Tributària de Catalunya.

Etiquetatge de productes agroalimentaris Maig 2017

Jornada tècnica en col·laboració amb l’Escola Agrària del Solsonès.

10


Memòria d’activitats 2017

REPRESENTACIÓ INSTITUCIONAL

Visita al Parlament europeu i el Consell Econòmic i Social Europeu, a Brussel·les Octubre 2017

L’ACEB coneix les polítiques europees de desenvolupament econòmic en la visita al Parlament europeu i el CESE, a Brussel·les.

Trobada amb la senadora Mirella Cortés Maig 2017

L’ACEB va expressar a la Senador Mirella Cortés les qüestions que són prioritàries pel creixement de les empreses.

Presència a la fira Bizbarcelona Maig 2017

Fira al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona que aglutina milers d’emprenedors, pimes i organitzacions per mostrar els reptes de la transformació digital.

Reunió de la Junta Directiva de l’Aceb i la Cambra amb el President del Consell Comarcal del Berguedà Octubre 2017

11


PROPOSTES ECONÒMIQUES DE L’ACEB PEL BERGUEDÀ L’ACEB i la Cambra de Comerç (Delegació al Berguedà) elaboren una llista amb actuacions per la ciutat de Berga i comarca Berguedà, per àmbits d’actuació. Són accions essencials per la promoció econòmica de la comarca. I en el cas de Berga amb el seu paper com a capital de comarca, es presenta amb unes propostes diferenciades. A continuació un resum, aquestes es poden consultar a www.aceb.cat Propostes per dinamitzar la ciutat de Berga: Governança - Lideratge com a capital de comarca, amb un projecte global de ciutat.

- Generar un entorn favorable a la creació de llocs de treball pels propers anys.

Infraestructures - Projecte i execució amb terminis de l’estació d’autobusos.

- Habilitar accessos i enllaços a doble nivell en la E-09 per a la ciutat de Berga. - Organització activitats que generin la visita de gent de fora de la comarca.

Activitat econòmica - Executar les millores de pavimentació, senyalització i serveis del Polígon de la

Valldan que projectin un entorn atractiu per la implantació industrial.   Propostes dinamitzar la comarca del Berguedà:

Governança

- Augment de la inversió pública per habitant per part del Govern. - Eficiència de les entitats públiques coexistents al Berguedà.

- Desdoblament de la E-09 C-16 per la connexió Barcelona-Toulouse. - Acabar la variant de Sagàs de la C-154 entre el Berguedà i l’Osona. Infraestructures - Reforma integral de la carretera de Berga - Sant Llorenç de Morunys i ramal Polígon de la Valldan. - Connexió C-26 i B-420 Berga amb Solsona i Cardona. - Construcció primera fase Polígon Industrial d’Olvan.

Promoció econòmica - Promoure el creixement de les empreses per que passin de mida petita a mitja

na (més de 50 treballadors). - Projectes turístics dels Rassos de Peguera i Parc de la Natura.

- Evitar que la gent amb formació qualificada marxi fora de la comarca.

Social - Augment de l’oferta formativa en Formació Professional amb un (CFGS) Cicle Educació

Formatiu de Grau Superior de manteniment electromecànic. - Promoure l’economia circular.

12


Memòria d’activitats 2017

COMISSIONS I TAULES DE TREBALL Sèniors de l’Aceb Durant el 2017 el grup d’exempresaris i exdirectius Sèniors de l’Aceb ha començat un projecte als instituts de secundària basat en un cicle de xerrades sobre el món de l’empresa i l’emprenedoria amb l’objectiu de fomentar l’actitud emprenedora entre els adolescents. El projecte compta amb la col·laboració de CaixaBank. El grup de Sèniors està a la disposició de nous emprenedors per assessorar-los en el seu projecte en base a la seva experiència. Escriviu a seniors@aceb.cat.

Comissió TIC Berguedà La comissió TiC Berguedà està formada per les següents empreses de noves tecnologies:

L’ACEB és centre col·laborador ACTIC, l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació que emet la Generalitat de Catalunya de la competència digital (en nivell I, II, o III), entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). 13


Taula per la Reforma Horària al Berguedà Amb la signatura del Pacte per la Reforma Horària amb l’Objectiu 2025, les institucions i organitzacions promotores es van comprometre a recuperar les dues hores de desfasament horari en relació a la resta del món, impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i més flexibles per atendre les noves necessitats socials, i consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar. L’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà va aportar el seu granet de sorra a aquesta iniciativa amb la creació de la Taula d’Empreses per la Reforma Horària al Berguedà, i des de finals del 2016 fins a data d’avui ha dut a terme diferents sessions de treball. Formen part d’aquest grup pioner: Veserkal, Aplitelc Berguedà SLU, Ballarà SL, Altersport SCCL, Texber SA, Balvitex SA i Serradora Boix SL. Per garantir l’èxit d’aquesta iniciativa, la taula fa una crida a les empreses de tots els sectors d’activitat econòmica del Berguedà i de qualsevol tamany a sumar-s’hi.

Sessió tècnica, el 8 de març 2017, amb Xavier Peralta, director tècnic de la iniciativa Reforma Horària a Catalunya.

14


Memòria d’activitats 2017

Taula de la Construcció del Berguedà [TCB]

La [TCB] és la veu de tots els professionals que inclou elsector de la construcció i treballa amb l’objectiu d’alçar una veu professional, no polititzada i única de tots els professionals del sector davant la detecció de problemes que afecten a la comarca en matèria d’urbanisme. Està composta per representants de gremis i col·legis del sector: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Col·legi d’Aparelladors Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació, Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Col·legi d’Enginyers Graduats i d’Enginyers Tècnics Industrials, Gremi d’Electricitat Fontaneria i Afins i Promotors i Constructors del Berguedà. Al 2017 s’ha posat la mirada en l’estat dels treballs tècnics per al desdoblament de la C16 fins al túnel de Cercs, la solució de tres carrils fins a Bagà, i la necessitat d’executar la variant de Sagàs. S’ha valorat una primera fase del polígon comarcal d’Olvan, la potenciació del turisme rural i d’activitats a l’entorn del pantà de la Baells, i les actuacions als Rasos de Peguera o a Coll de Pal entre altres temes. La taula també ha treballat per l’agilització dels tràmits d’atorgament de permisos i llicències d’obres a la ciutat de Berga.

15


ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS

L’Assemblea de socis de l’ACEB presenta els comptes anuals, aprova el pressupost i va definir les línies de treball pel següent any. Es tracta d’un esdeveniment molt significatiu de l’ACEB ja que, a banda de marcar el rumb de l’Associació, és un punt de reunió de les empreses associades. Si bé cada any l’Assemblea compta amb un personatge de renom que clou l’acte amb una conferència que omple la sala gran de l’ACEB, al 2017 es va aportar un format diferent emmarcant-hi l’últim programa de la temporada de l’ESTACIÓ ACEB. En lloc d’un sol conferenciant vam comptar amb cinc convidats: Núria Picas, Toni Puig, Toni Massanés, Gemma Puig i Franc Serra, que van parlar del Berguedà des d’una perspectiva oberta, repensant junts com hauria de ser la comarca en els propers anys.

Assemblea General de Socis 2017 amb l’enregistrament del darrer programa de televisió de temporada de l’Estació Aceb, amb Núria Picas, Toni Puig, Toni Massanés, Gemma Puig i Franc Serra.

16


Memòria d’activitats 2017

SERVEIS Internacionalització: Club Export Pirineu Global PIRINEU GLOBAL és un projecte transversal que compta amb la participació d’agents i institucions econòmiques del Berguedà. Al 2017 ha donat suport a més de 40 empreses berguedanes mitjançant entrevistes en col·laboració amb ACCIÓ per tal de facilitar el coneixement de diferents mercats exteriors i les possibilitats d’internacionalitzar-s’hi.

Assessorament sobre l’exportació a Alemanya Diferents empreses de la comarca s’han entrevistat amb la Directora d’Innovació de l’oficina exterior d’ACCIÓ a Alemanya, Teresa Puerta, per assessorar-se i conèixer les actuals oportunitats del mercat germànic.

Assessorament sobre oportunitats de negoci a l’Amèrica Central Diferents empreses s’han entrevistat amb el director de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Panamà, Antoni Pujol, per conèixer com crear vincles comercials als països d’Amèrica Central i Carib, mercats llunyans en distància i pròxims pel què fa a la llengua, i on algunes empreses del Berguedà ja hi estan exportant.

Visites de l’ACEB a empreses de la comarca juntament amb ACCIÓ Al llarg del 2017 la gerenta de l’ACEB, Neus Piniella, ha visitat 22 empreses del Berguedà amb l’acompanyament de la Delegada Territorial d’ACCIÓ, Laura Sobrevias, facilitant l’accés a serveis i recursos, especialment d’innovació i d’internacionalització.

17


Altres activitats incloses al Pla per la internacionalització: Inici del programa d’Internacionalització de Proximitat junt amb Fepime maig 2017

“Cafè Club Export” juny 2017

Sessió sobre el tractament de les dades personals en l’àmbit internacional.

Visita al Parlament europeu i al Consell Econòmic i Social Europeu, a Brussel·les 10 d’octubre 2017

Presidents de diferents associacions empresarials, i membres de la directiva de Fepime, es van reunir amb la presidència del CESE a Brusel·les per conèixer les polítiques europees de desenvolupament econòmic i intercanviar inquietuds empresarials.

Altres trobades de l’Aceb: L’Aceb manté una reunió mensual de seguiment amb l’Ajuntament de Berga 2017

Les reunions es mantenen amb Francesc Ribera, Regidor delegat de l’Àrea de Governació, Promoció econòmica i Planificació pressupostària.

18


Memòria d’activitats 2017

Treballadors autònoms - programa Consolida’t El programa Consolida’t dóna suport als treballadors autònoms i és subvencionat per la Generalitat de Catalunya. El 2017 vam tornar a portar a terme el programa juntament amb el Col·legi d’Enginyers Graduats i d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa i la Unió intersectorial del Ripollès. En total vam ajudar a consolidar el negoci a 13 autònoms. Quin és el seu funcionament? 6 sessions d’assessorament 8 hores de formació en les especialitats de Compte de Resultats i Tresoreria. Opció de participar a formació complementària (màrqueting digital, gestió comercial, habilitats comunicatives...)

Si ets autònom/a i vols participar en properes edicions, posa’t en contacte amb nosaltres: email: aceb@aceb.cat Tel. 93 822 14 04

Lloguer d’aules i equipaments La seu de l’ACEB disposa de 4 sales equipades que posa a la disposició de les empreses asssociades per a reunions, formació, xerrades i actes. Les empreses que són sòcies de l’ACEB tenen fins a 8 hores anuals de disposició de les sales de l’ACEB gratuïtes, i preus amb descomptes en cas de necessitar més hores.

19


AGÈNCIA DE COL·LOCACIÓ NÚM. 0900000131 Recursos humans Impulsem l’ocupació de persones a l’atur a través de diferents programes d’inserció i formació, en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Tenim una borsa de treball pròpia. El 2017 hem participat en la inserció al mercat de joves d’entre 16 i 29 anys a través el programa Fem Ocupació Per Joves, i la inserció al mercat laboral d’aturats de més de 30 anys a través del programa 30 plus. La participació en ambdós programes s’ha fet juntament amb altres associacions empresarials de Catalunya sota el paraigües de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya FEPIME. FEM OCUPACIÓ PER JOVES Joves d’entre 18 i 29 anys Import subvenció:

655,20 € / mes jornada completa durant 6 mesos

Formació vinculada:

90 hores

30 PLUS Persones de 30 anys o més Import subvenció:

655,20 € / mes jornada completa durant 9 mesos

Formació vinculada:

60 hores

Majors de 45 anys L’agència de col·locació també treballa amb persones majors de 45 anys amb atur de llarga durada, amb el programa d’orientació i acompanyament AIL, Accions d’Intermediació Laboral, del SOC. En total al 2017 l’agència de col·locació de l’Aceb ha fet prospecció i ha ofert els programes d’ocupació a més de 100 empreses, resultant en la inserció de 27 persones al mercat laboral i en unes ajudes a la contractació directes a les empreses de 120.000 €. 20


Memòria d’activitats 2017

COMUNICACIÓ Butlletí digital El butlletí s’envia mensualment a tots els contactes de l’ACEB, inclou les notícies i actes més rellevants i és també aparador de les empreses associades. Té una difusió de 1.900 correus electrònics.

Web www.aceb.cat i xarxes socials La pàgina web s’actualitza amb notícies, ofertes de feina, informació dels cursos de formació contínua, i l’agenda d’esdeveniments de l’Aceb. Inclou un directori d’associats molt ben posicionat i pel qual algunes empreses són trobades en primera posició als cercadors. El directori web de socis permet incloure-hi dues descripcions de cada empresa, una de més breu i una d’ampliada, i les coordenades d’ubicació per a la geolocalització. Animem a les empreses que no tinguin tota la informació que el directori accepta informada, a fer-la arribar a l’Aceb. A part del mitjà de comunicació propi que representa la web, l’Associació també utilitza tres mitjans socials: Twitter:

800 contactes (+ 35 % respecte del 2016)

Facebook:

959 contactes (+ 15 % respecte del 2016)

LinkedIn:

416 contactes (+ 21% respecte del 2016)

L’Associació també està rebent valoracions i ressenyes positives espontànies a Google per part dels internautes.

El Programa l’Estació ACEB a Televisió del Berguedà Des de finals del 2016 participem en la producció i guió del programa l’Estació a Televisió del Berguedà. Es tracta d’un espai presentat per l’empresari, comunicador i membre de la Junta directiva Xavier Gual, juntament amb la periodista i comunicadora Eva Guijarro, en el que les empreses prenen protagonisme, i on conversem sobre aspectes de l’economia i de les empreses de la comarca del Berguedà, i de Catalunya Central. L’Estació Aceb s’emet cada tercer dijous de mes a les 20:20 h. L’Estació ACEB el març 2017

21


CONVENIS I DESCOMPTES Beneficieu-vos de descomptes i promocions a través dels nostres convenis: TARJETA SOLRED Descomptes i ofertes especials a les estacions Repsol.

CAIXABANK Serveis i productes financers en condicions avantatjoses.

VUELING 5 % de descompte sobre les tarifes Òptima i Bàsic.

UNIVERSITAT MANRESA 10 % de descompte en formació especialitzada.

EDICIONS INTERCOMARCALS, SA 25% en publicitat i 20% en subscripcions anuals. FEM PREVENCIÓ 10 % en els serveis.

PREVEN CONTROL Ofereix descomptes en contractació de prevenció tècnica, cursos de primers auxilis, d’actuació davant incendis...

EXACT BUSINESS SOTWARE 2 mesos gratuïts, i 20 % en consultoria per implantació.

DEDUCIBLE.ES 10 % descompte. DKV Escalat de descomptes en assegurances mèdiques. 22


Memòria d’activitats 2017

NOU SERVEI 2017: SUPORT A L’EMPRENEDORIA

L’Aceb forma part del Programa Integral de Suport a les Persones Emprenedores (PISPE), emmarcat en el Programa Catalunya Emprèn, que té el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Social Europeu. El Programa Integral de Suport a les Persones Emprenedores té com a finalitat donar un suport eficaç a la creació d’empreses i crear un entorn més favorable per tal que les persones emprenedores puguin posar en marxa i desenvolupar el seu projecte d’autoocupació.

Dintre de les accions del programa PISPE l’Aceb realitza les següents activitats: - Assessorament a persones interessades en crear una empresa o que tinguin una idea de negoci. - Orientació i seguiment tècnic de les persones que reben assessorament. - Accions formatives puntuals en funció de les necessitats detectades com píndoles formatives. - Jornades de sensibilització en emprenedoria als instituts i escoles de secundària en col·laboració amb CaixaBank. - Exposició dels diferents sectors econòmics on emprendre en l’espai de debat mensual l’Estació Aceb, que s’emet per Televisió del Berguedà.

23


FORMACIÓ Formació contínua per a treballadors/es Oferim cursos de formació contínua per persones treballadors, en actiu i en siutació d’atur. El 2017 hem iniciat la col·laboració amb els sindicats UGT i CCOO a través d’IDFO i Fundació Paco Puerto i hem format a un total de 204 persones en: Idiomes Gestió Empresarial Estem certificats amb el sistema de gestió de qualitat en formació ISO 9001:2008

Habilitats Personals

TIC

Seguretat i Salut Laboral

Anglès A2A Comptabilitat bàsica Com parlar en públic Intel·ligència emocional Mindfulness Acompanyament durant el procés del dol ACTIC nivell mitjà Comerç a través de les xarxes socials Manipuladors d’aliments Intoleràncies alimentàries l’hostaleria Nutrició i dietètica

en

el

sector

de

Formació a mida per les empreses i els treballadors Oferim la possibilitat d’organitzar cursos de formació en funció de les necessitats específiques d’una empresa, i oferir-los al mateix lloc de treball o a les instal·lacions de l’ACEB.

Formació ocupacional per a persones a l’atur Hem impartit el Certificat de Professionalitat amb titulació oficial Nivell 2: ‘Acti-

vitats administratives en la relació amb el client. Ha tingut una durada de 700 hores de

teoria amb un mòdul de pràctiques laborals de 120 h. Hi han participat 11 persones, i un 60 % s’han inserit al mercat laboral un cop finalitzat el curs i les pràctiques, mantenint-se el mateix percentatge d’inserció que l’any anterior.

24


Memòria d’activitats 2017

REPRESENTATIVITAT Gremis i entitats col·laboradores • Associació de Propietaris de Parcel·les del Polígon Industrial de La Valldan • Associació d’Agroturisme del Berguedà • Col·legi d’Aparelladors i Arquitèctes Tècnics de Barcelona-Bages-Berguedà • Col·legi d’Enginyers Graduats i d’EnginyersTècnics Industrials de Manresa • Gremi d’Electricitat, Fontaneria i Afins del Bages i Berguedà • ACCIÓAgència per la competitivitat de l’empresa (Generalitat de Catalunya) • Banc del Temps del Berguedà • Col·legi de Periodistes Demarcació Catalunya Central • Fundació Paco Puerto, CCOO • IDFO, Institut per al Desenvolupament de la Formació de l’Ocupació.

Representativitat • Foment del Treball Nacional • Federació de la Petita i Mitjana Empresa, FEPIME Catalunya • Confederació empresarial de la província de Barcelona • Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central (projecte Leader 2007-2013) • Agència de Desenvolupament del Berguedà • Comissió Assessora de La Molina • Fundació Social del Berguedà • Taula del Corredor Mediterrani

25


ASSOCIACIÓ COMARCAL D’EMPRESARIS DEL BERGUEDÀ Pl. Tarascon, 8 - 08600 Berga (Barcelona) Tel. 93 822 14 04 www.aceb.cat aceb@aceb.cat


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.