Beau Monde inkijkexemplaar - Abonnement.nl

Page 1

Sex, big boobs & kraamtranen

VIP MAMA'S OVER LEVEN MET BABY

DOUTZEN'S BODYTIPS

• touwtjespringen • Surinaams eten • ballet

NR 01 • 2 t/m 22 januari 2019

MASTERCLASS IN THERAPIE

ISA HOES

'Mijn flings zijn veel te jong'

Koninklijke buitenbeentjes

Gothic, trashy of truttig...

'120 KILO, PRIMA' Blij met hun maat BN'ers vertellen

!

HAPPY ME

Van affaires tot goud geld

DE GROTE JAAR HOROSCOOP 2019


Nummer 01 - 1 t/m 22 januari 2019

• OP DE COVER

48

56

64

8

INTERVIEW ISA HOES Open en eerlijk over flings, monogamie en lichamelijke correcties. “Ik moet eerlijk zijn, ik heb wel meer laten doen dan mijn oogleden.”

92

NA DE BABY 5 bekende Nederlandse prille mama’s openhartig over de periode na de bevalling. De een plaste in d’r broek, de ander kon niet zitten. En seks? “Kom over een jaartje maar eens terug.”

96

DIK / DUN / KORT / LANG Deze Hollywoodsterren zijn anders dan anders. Maar desondanks (of juist daardoor) heel populair. “Iemand als ik hadden ze nog nooit gezien.” AAN DE MAAT Wat zegt dat getal in je kleding nou eigenlijk helemaal? Vier BN’ers - XS tot XL - genieten van hun maat. “En wat dan nog als ik 120 kilo weeg?” GENERATIE GEEN GEDOE De seniore royals laten zich niet gek maken door de eisen die het koningshuis aan hen stelt. Ze zijn zichzelf. Heerlijk zichzelf!

BEAU MONDE

118

145

146

28

MANNENPRAAT: TIMOR STEFFENS Hij danst met alle groten der aarde. “Ik had er alles voor over om succesvol te worden.”

32

70

DE FAVORITES VAN ROSSANA KLUIVERT Haar zelfgemaakte granola, reddingsmissies, keukenprinsen en nog zestien blijmakers. ELLA verbaast zich over sterren en streken van Hollywood. HOLLYWOOD:VAN KNAPPERD NAAR CREEP Vroeger werden ze belaagd door hordes vrouwen, nu rent iedereen nog net niet weg. 6 voormalige Hollywood-hotties. SAY WHAT?! Meghan Markle weet wel wat ze volgend jaar anders wil doen: “Stoppen met nagelbijten en stoppen met vloeken. Dammit.” En meer voornemens van celebs. LAST PAGE Marlies Dekkers showt haar mooiste Instagram-pics en vertelt hoe je één van haar setjes kunt winnen.

Beauty BEAUTY BUZZ Zo fijn zijn de nieuwste beautyproducten en trends.

126

42

DE WERELD VAN BEAU MONDE Rita Ora heeft plezier met zichzelf en meer opvallend nieuws uit Hollywood en omstreken.

coverfoto BSR AGENCY

16

Celebrity

16

10


30

42 105

32

38 40

76 78 88

78

91

98

BEAUTYGEHEIMEN VAN OLCAY “Wat dácht ik toen ik die vampire facial nam?!” La Gulsen openhartig over haar badkamersecrets. BEAUTYSCHOOL Zo krijg je de kont van Kim, de benen van Doutzen en de buik van Britney. Alles over hun workouts, diëten en operaties. BEAUTY TOP 10 Steek maar vast dat haar. De leukste speldjes om je coupe in bedwang te houden. BEAUTY JURY “Dit doet gewoon pijn aan mijn ogen.” De Beau Monde beautyexperts en hun ongezouten mening over Hollywood.

Mode FASHION NIEUWS Trends, items en tips voor een fashionable lifestyle. MODE: EEN VLEUGJE MAGIE Pak je bezemsteel en laat je inspireren door de wereld van sprookjespracht en toverkracht.

105

120

126

136 140 142

VAN CATWALK NAAR KAST Alle printjes verzamelen met Carolina Herrera. HOT FASHION ITEM Show them shapewear. 7 items die je niet wilt verbergen.

Lifestyle VOYAGE: RELAX & REHAB Na de feestmaand hebben we behoefte aan een reset van het lichaam. Fabulous bijkomen en afkicken in Azië.

5 6 54 104

DE GROTE JAARHOROSCOOP 2019 Wat hebben de sterren in petto? Van vluchtige affaires tot een plekje in de spotlights, wat staat jou te wachten komend jaar? MASTERCLASS:TIJD VOOR THERAPIE Ons mobieltje staat vol adresjes voor botox, lifts en peelings, maar waar gaan we naartoe voor wat innerlijke balans? Van relatiebreuk tot eet-issues, plof maar op de divan. THUIS BIJ: JOSH V. Het is marmer, schoenen en goud wat de klok slaat bij deze blonde boss lady. “Ik aasde al vijf jaar op zo’n huis op de Zuidas.” BEAU SALON Nieuws over mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Alles met een glamourtouch. CULINAIR Wat is er gezelliger dan het stoofpotje van Guus Meeuwis? PARTY Het is een feest bij de première van ‘All you need is love’ en we pakken het rodeloper-momentje natuurlijk uitgebreid mee.

Service BACKSTAGE The making of Beau Monde. COLOFON EN SERVICE Abonnee-info AANBIEDING Maar liefst 58% korting op een jaarabonnement! VERKOOPINFO Waar kun je het kopen of bestellen?

BEAU MONDE

9


BEAU CELEB DE WERELD VAN BEAU MONDE

BOKSER FLOYD MAYWEATHER + PERSONAL REUS

Robbie neemt zijn meisje graag mee voor een ritje.Vroem!

Uit-gebotst

Vroeger botsten ze nog wel eens (ze bekende dat hij haar, voordat ze trouwden, drie keer gedumpt heeft), maar inmiddels leven Ayda Field en Robbie Williams alweer acht jaar in perfecte harmonie. Hun geheim: elke week samen op date night, zoals hier in Hyde Park Winter Wonderland (Londen).

XXXL

ACTRICE SARAH HYLAND + PERSONAL REUS

Wilden celebs vroeger fitte spierbundels - type commando - als bodyguard, anno 2019 is de trend giga-giga-groot + een tikje spekkig. Niet gemaakt om achter tasjesdieven aan te rennen. Wel geschikt om kogels op te vangen (of tasjesdieven te pletten...)

Koekiemonster

Koningin van de hitlijsten? In haar nieuwe clip, een samenwerking met Lil Wayne, is Nicki Minaj vooral the queen of cookies. Zelden zag de rapster, die de ene na de andere vete uitvecht (haar meest recente: met Cardi B), er zoeter uit!

RAPPER KENDRICK LAMAR + PERSONAL REUS

12

BEAU MONDE


SARAH JESSICA PARKER

CHRISTIE BRINKLEY

Meghan Markle mag een deel van haar ‘thunder’ hebben gestolen, Kate Middleton wordt nog steeds bewonderd als stijlicoon. Zo vloog dit polkadotje van Alessandra Rich (1.230 euro) de winkel uit sinds de hertogin van Cambridge erin poseerde. En niet alleen Het Gewone Volk sloeg zijn slag, ook Hollywood is er dol op.

ANNA KENDRICK

Net als Kate

Wat doe je daar, popje? Nee, ze is hier geen buikspieroefeningen aan het doen, ze moet doorgaan voor een (sexy) auto monteur... Kylie Jenner lag er totaal ongeloofwaardig bij tijdens de presentatie van haar Adidas-lijn. Het valt ook niet mee op zo’n plankje. Maar gelukkig was de auto gorgeous.

Hm... met die pronte boezem en billen zal hetvoor monteur Kylie nog lastig worden om zich onder die auto te wurmen.

Diana, kom je buiten spelen? De één heeft een straat, de ander een bankje en weer een ander een standbeeld. Maar Diana Ross heeft als enige celeb een speeltuin – in New York, in Central Park. Door de diva, in 1983, aan de stad gedoneerd. Elke keer als La Ross in de Big Apple is, brengt ze een bezoekje. Stralend: “Al die vrolijke kindersnuitjes dankzij mij, daar wordt een mens blij van!”

BEAU MONDE

13


winter KONINGIN ISA HOES

Jas € 1.545 Dries van Noten via De Bijenkorf, broek € 62,99 Asos, laarzen € 219 Steve Madden, oorbellen € 104 GAS Bijoux

16

BEAU MONDE


BEAU CELEB

Sinds Isa Hoes in 1990 in ‘GTST’ verscheen, volgt Nederland haar op de voet. In interviews, boeken en voorstellingen deelt de actrice lief en leed. Zoekend (“Ik weet de helft niet van wat mijn kinderen denken”) en blunderend (“Waarom heb ik niet meer genoten van dat lichaam”) komt ze steeds dichter bij zichzelf: “Ik ben Isa en ik ben leuk.” Een hartverwarmende winterkoningin! tekst THEA TIJSSEN foto’s STEF NAGEL styling BRIGITTE KRAMER haar en visagie BART BROM

BEAU MONDE

17


Blazer € 399 Hugo, blouse € 399,95 Luisa Cerano, kettingkraag € 195 VJR, muts € 49,99 Barts via De Bijenkorf, (rechts:) ring wijsvinger € 1.050, ring middelvinger € 1.495 Diamond Point, (links:) ring ringvinger € 1.025 Diamond Point, ring wijsvinger € 225 Ringen van Anna, ring middelvinger € 119 Close to Zen

‘TREURIG HÈ, DAT JE 51 BENT EN

NU PAS TEVREDEN MET JE UITERLIJK’

18

BEAU MONDE


‘IK MOET EERLIJK ZIJN: IK HEB WEL WAT GEDAAN, NIET ALLEEN DIE OOGLIDCORRECTIE’

Z

Zelf houdt ze van “zon, zon, zon” maar toch blijkt Isa Hoes gemaakt voor deze winterse fotoshoot. Gehuld in dikke jassen, omringd door pluizige honden en nippend van knusse drankjes straalt de brunette niets dan warmte uit. Even later wandelen we door donker Amsterdam-Zuid om neer te strijken bij de Coffee Company. Met chai latte’s met sojamelk binnen handbereik leggen we haar enkele van haar eigen uitspraken uit het recente verleden voor om te vernemen hoe ze daar nu over denkt. Het resulteert in een openhartig en hartverwarmend gesprek over uiterlijk, ouder worden, daten, liefde, het moederschap en Antonie. ‘IK ZAG MEZELF VROEGER ALLEEN ALS TONEELACTRICE. NIET VOOR TV OF FILM, DAAR VOND IK MEZELF TE LELIJK VOOR.’ Beau Monde, januari 2017 “Apart dat ik dat vandaag niet heb benoemd. Toen ik met jullie de foto’s bekeek die we hebben geschoten, dacht ik: wat leuk dat ik nou eens een keer níet zeg: ‘Vinden jullie me daar echt wel mooi genoeg?’ Ik ben daar blijkbaar overheen. Grappig om te merken dat ik niet meer zo onzeker ben. Het besef dat ik er mag zijn, is er eerlijk gezegd nog niet zo heel lang. Wel treurig hè, dat je 51 bent en je realiseert dat je nu pas tevreden bent met je uiterlijk? Ik ga mezelf steeds meer waarderen. Al gaat dat meer over blij zijn met mezelf, dan mezelf ‘knap vinden’. Nu denk ik: ik ben Isa en ik ben leuk. Ik kan met meer afstand naar mezelf kijken. En met liefde.”

‘OOIT WAS IK HEEL ERG MET MIJN BORSTEN BEZIG. (…) IK HEB SERIEUS BIJ DE KLINIEK GEZETEN BIJ DEZELFDE MAN DIE MIJN OGEN HEEFT GELIFT, MAAR TOCH…’ Beau Monde, januari 2017 “Ja, dat was zo’n fase. Ik was ergens begin veertig en net flink afgevallen. Ineens schrok ik van de bijwerkingen van het ouder worden: mijn borsten werden kleiner en iets slapper. Terwijl ik altijd heel erg trots was op mijn borsten. Niet dat ik er de hele tijd mee te koop liep, hoor. De arts die ook mijn oogleden had gelift, zou de vergroting uitvoeren. We zouden het rond Kerst doen, dan was ik een paar weken vrij en zou het mijn werk niet in de weg zitten. Ik vond het wel een enorme stap om iets in mijn lichaam te laten plaatsen. In de aanloop daar naartoe ging ik steeds meer letten op vrouwen die een borstvergroting hadden ondergaan. Wat bleek? Ik vond het eigenlijk niet mooi. Je ziet het toch altijd. Ik zou bellen voor een afspraak, maar heb dat uiteindelijk niet meer gedaan.” ‘DAT MIJN LICHAAM OUDER WORDT, VIND IK CONFRONTEREND. MIJN GEZICHT, MIJN HUID.’ Libelle, juli 2017 “Wat ik er confronterend aan vind, is dat ik denk: waarom heb ik niet wat meer genoten van dat lichaam? Maar aan de andere kant geniet ik nu wel. En accepteer ik steeds meer dat mijn lichaam ouder en slapper wordt. Ik sport niet vijf keer in de week, dus wat dat betreft vind ik dat ik niet mag klagen. Ik doe aan yoga, maar

BEAU MONDE

19


BEAU BEAUTY DOSSIER

HOLLYWOOD BODY’S Buik, billen & benen als een superster

(Bijna) alles is maakbaar en te koop. Ook je droomlijf. Het is een kwestie van de juiste workouts, diëten en operaties. Shop mee in de Hollywood-etalage en scoor voor jezelf de billen van Kim, de buik van Britney en de benen van Doutzen.

tekst AGNES HOFMAN foto's GETTY E.A.

DE KONT VAN KIM

Wij wisten het altijd al: die bil van Kim (38) is niet echt. Toen ze nog personal shopper van Paris Hilton was - tot ze doorbrak met haar sekstape - was haar lijf meer in proportie. Met name de achterkant paste goed bij ’n jonge vrouw van 1.59 m. Maar - zomaar ineens - groeide die naar ongekende afmetingen. Geruchten over implantaten ontkrachtte Kim met röntgenfoto’s. Die toonden inderdaad geen siliconen, maar de gossip bleef. Vooral omdat zo’n foto niet aantoont of er extra vet is ingespoten. Ook gelooft geen mens dat de groeiende bilpartij door haar zwangerschappen komt. Bovendien is het fysiek onmogelijk overal heftig af te vallen, maar juist daar geen grammetje te verliezen. Uiteindelijk bekende Kim dat ze een beetje vet heeft laten inspuiten. Uit noodzaak. “Ik heb psoriasis en krijg daarvoor cortison-injecties. Van die injecties heb ik een deukje in mijn bil gekregen. Om dat te egaliseren, heb ik wat vet laten inspuiten.” Oké Kim...

32

BEAU MONDE

Zo’n lijf vraagt natuurlijk 24 uur per dag om selfies. SISTER KNOWS BEST Grote billen zitten van nature niet in de familie, maar ook zuslief Kylie heeft tegenwoordig een indrukwekkend achterwerk. Zelf zegt ze dat aan PureLeef te danken. Deze Butt & Body Plumping Cream schijnt de natuurlijke vetgeneratie te stimuleren op strategische plekken, als heupen en billen. € 33 via pureleef.com


WORKOUT

Eerlijk is eerlijk, Kim werkt hard aan haar lijf: iedere ochtend om zes uur staat Melissa Alcantara - haar personal trainer - op de stoep voor een 90 minuten durende work-out die is geïnspireerd op bodybuilding. Kickbacks, in 5 sets van 30, beide benen. Hierdoor warmen de bilspieren op. Hard nodig, want daarna volgen squats met gewichten en sumo deadlifts. Dus hardcore een halter in de nek en je tenen omhoog krullen, zodat je net betere spieren pakt. Kim is ook fan van hip thrusts: met de rug tegen een bankje zitten/hangen, halter op de heupen en omhoog duwen maar. Daarna traint ze haar heupen op een weerstandsmachine en eindigt met op ballet geïnspireerde oefeningen aan de barre en 20 minuten Stairmaster, op niveau 6. Help! Let op: Kim sport al vele jaren onder professionele begeleiding. Voor deze oefeningen geldt: do not try this at home.

DIEET

Kim volgt sinds de geboorte van zoontje Saint - haar middelste kind het Atkins 40 dieet, waarbij ze per dag 40g koolhydraten kan eten. Je hebt ook Atkins 20 waarmee je sneller gewicht verliest - want de helft minder carbs - maar dan houd je een workout als die van Kim waarschijnlijk niet vol. Hoe werkt het: Kim eet, naast weinig koolhydraten, geen suiker en bewerkt voedsel, maar wel veel proteïne, groente en gezonde vetten. De wetenschap achter haar dieet is simpel: als je normaal eet (zoals wij, alles met chocolade, all day long) dan slaat je lijf die suikers op als glucose. Dat is de voornaamste brandstof van je lijf. Zo verbrand je dus geen vet bij inspanning. Kim wél, want zij eet geen suikers. Als zij zich inspant, heeft haar lijfje geen andere keuze dan vet te verbranden, want er is geen andere

BILLENBROEK Nee, sexy zijn ze niet. Denk aan Bridget Jones’ onderbroek. Maar... onder een strak jurkje of jeans heb je met de push-up slip van Hunkemöller wel een pronte bips. brandstof. Ah... Zo hadden wij er nog niet naar gekeken. Wat eet ze wel? Gevogelte, vis en zeevruchten, zuivel (dus ook kaas, gelukkig), alle groente (maar het liefst groene), en gezonde vetten uit noten, zaden, avocado en amandel, olijf- of kokosolie. Haar diner kan dus bestaan uit zalm met gebakken groente. Als Kim lekkere trek heeft, kan ze kiezen uit koffie met kaneel, kruidenthee of zes amandelen. Feest!

DE SCALPEL

Ja echt, Kim heeft Moeder Natuur een handje(vol) geholpen met - vermoedelijk - een Brazilian Butt Lift. De dokter oogst minimaal 800cc vet uit je eigen buik of love handles. Omdat er wel wat te halen moet zijn, is een BMI van 23 te adviseren. Dat vet wordt gezuiverd en daarna via injecties ingebracht op plaatsen die meer volume kunnen gebruiken. Meestal het bovenste deel van de billen. Handig om te weten: een deel van dat vet wordt opgenomen door je lichaam. Daarom brengen veel artsen meer vet in, zodat je na drie maanden de derrière van je dromen hebt.

WONDERPIL Wij zijn liever erg lui dan een beetje moe. Dus die workout van Kim slaan we over. Makkelijker is IsoSensuals Curve, een 100% natuurlijk supplement dat je lijf opdracht geeft om al je vetjes naar billen, heupen en dijen te verplaatsen. Of het werkt? We durven ’t niet te zeggen. 60 capsules € 35, via isosensuals.com

BEAU MONDE

33


BEAU CELEB Als we Instagram moeten geloven, past een prille moeder na drie weken alweer in haar oude skinny jeans. De werkelijkheid is niet altijd zo rooskleurig. Vijf bekende kersverse mama’s open en eerlijk over body & mind na baby. “De eerste keer dat ik buiten kwam, pieste ik in mijn broek op straat.” tekst THEA TIJSSEN foto’s FERIET TUNC styling DANIELLE DINKGREVE haar & make-up ED TIJSEN

Ju! " mu!"s MOEDER VAN... MUCK (2 JAAR) & YOUP (31 MAART 2018) @KIMKOTTER Een halfjaar na de geboorte van Youp straalde presentatrice KIM KÖTTER (36) alweer in haar trouwjurk. “Ik ben blij dat mijn borsten niet meer zo huge zijn.” POST PREGNANCY BODY “Bij Muck moest ik vanaf 26 weken zwangerschap platliggen in het ziekenhuis, dus dan moet je daarna meer moeite doen om de kilo’s eraf te krijgen. Na de bevalling van Youp ging dat gelukkig bijna vanzelf. Ik heb zelfs het idee dat mijn figuur daarna mooier is geworden. Had ik eerst love handles en vetjes, nu niet meer. Na de bevalling stond ik onder de douche en dacht: dit is mijn lichaam en het komt nooit meer goed. Onzin weet ik nu.” BACK IN SHAPE “Nee, ik heb niet mijn oude figuur terug. Ik heb nog steeds maat 36, maar sommige spijkerbroeken passen bij mijn heupen niet meer. Blijkbaar heb ik andere vormen gekregen. Ik ben trouwens blij dat mijn borsten weer minder groot zijn. Jaap vond die huge dingen prachtig, ik niet. En die zwangerschapsstreep op mijn buik is ook verdwenen. Die was al best donker, maar na de bevalling verfrommelde de huid daar een beetje en had ik ineens een zwarte buik. Zo gek!” TUSSEN DE LAKENS “Een huwelijk doet wonderen hè! (Kim en Jaap trouwden 7 september 2018, red.) We gingen van het ene blije ‘nieuws’, de komst van Youp, naar het volgende blije moment: ons huwelijk. Dus je zit continu op een roze wolk. Ons seksleven tijdens de zwangerschap was een feestje, maar net na de bevalling moest ik echt

42

BEAU MONDE

niet denken aan seks. Jaap ook niet trouwens. Na de bevalling moest ik het bad uit, op de bank liggen; de placenta kwam maar niet. Jaap keek me aan: ‘Hé Kim’, en op dát moment kwam die eruit! Dat vond hij het allerergste van de hele bevalling. Dus daarna was hij wel even genezen, haha.” BABY GARDEROBE “Omdat ik bij Muck plat moest, kon ik dus mijn babyuitzet alleen online kopen. Dat beviel me eigenlijk wel goed. Als je twee kleintjes hebt, is fysiek shoppen niet zo handig. In het begin wilde ik Youp alleen maar witte rompers van Petit Bateau laten dragen. Die zijn wat duurder, maar zo fijn.Verder hoefde ik niet zoveel te kopen, want ik heb mijn eigen babykledinglijn; Moodstreet by Kim Kötter. Ik heb wel een tic met spenen en flesjes. Om de haverklap wordt er weer iets nieuws bezorgd. Dan zegt Jaap: ‘Wat heb je nou weer gekocht?’ Ach, ik probeer nu eenmaal graag nieuwe dingen uit.” KRAAMTRANEN “Daar heb ik helemaal geen last van gehad. Maar sinds mijn eerste zwangerschap zitten mijn tranen wel wat losser. En kan ik om kleine dingen al janken: films, series, het ‘Journaal’... Jaap heeft het ook, dus bij ‘All you need is love’ zitten we allebei te snikken op de bank.” OVER DE TOP SHOPPEN “Ik heb het geluk dat ik veel dingen toegestuurd krijg, dus echte uitspattingen heb ik niet gehad. Wat ik zoal kreeg? Een kolfapparaat, voedingskussen, cosleeper... En een superfijne kinderwagen van UPPAbaby. Ik zeg dit niet, omdat ze mij sponsoren. We willen alleen dingen die we echt gebruiken en zelf zouden uitzoeken.”


‘Mi% fi&' ( )ƣ+ ,-s .% /01 z2ŋ+45p’

BEAU MONDE

43


MOEDER VAN... ELLA (2) & BODI (1 OKTOBER 2018) @NINAPIERSON Pas 5 weken oud is Bodi als NINA PIERSON (33) poseert voor deze shoot, maar de onderneemster (en oprichtster van foodketen SLA) voelt zich beter dan ooit. “Dankzij die stoombadjes down under had ik na een week al geen pijn meer.” POST PREGNANCY BODY “Nou, mijn borsten zijn drie keer zo groot. En ik heb meer cellulite bij de zijkant van m’n billen. Ik schaam me daar niet voor, heb gelukkig geen enorm grote putten. Mijn buik is nu - vijf weken na de bevalling - nog wel een beetje uitgezet en zacht, maar ik heb geen striae, dus ik prijs me gelukkig.” BACK IN SHAPE “Vorige week voelde ik me zo fit en dacht: volgens mij pas ik mijn broeken weer! Haha, dat bleek nog lang niet het geval.Volgens mij kreeg ik de vorige keer na negen maanden, toen ik stopte met borstvoeding, mijn oude figuur terug. Tijdens mijn zwangerschap heb mezelf trouwens nergens van weerhouden. Zo was ik verslaafd aan kaneelbroodjes. Daar heb ik er wel vijftig van gegeten.” TUSSEN DE LAKENS “Ons seksleven is niet zozeer veranderd door mijn lijf, maar doordat we zo druk zijn met andere dingen. Bovendien kun je niet op elk moment van de dag even van bil gaan. Met een baby kun je nog denken: die heeft het toch niet door. Maar met een peuter wordt dat lastiger, haha.” BABY GARDEROBE “Omdat ik een tweede dochter heb gekregen, vond ik dat ik niet alles nieuw hoefde te kopen. Helaas ging dat qua kleding niet helemaal op, omdat Ella en Bodi precies 2,5 jaar schelen, waardoor de seizoenen qua maten niet kloppen. Ik probeer sinds een jaar wel te consuminderen, maar het blijft moeilijk.” KRAAMTRANEN “Ik had ze nu minder dan bij Ella. Waarschijnlijk dankzij de placenta-capsules die ik dagelijks slik. Ik kwam op het idee door Romy Boomsma, zij vertelde erover op Insta. Je brengt na de bevalling je placenta weg, die wordt schoongemaakt, uitgedroogd en verpulverd. Dat gaat in capsules. Ze zouden helpen bij je lichamelijk herstel. Ik heb van ‘babyfluisteraar’ Layla Cremer ook een stoombad met helende kruiden gehad; goed voor ‘down under’.Vijf hechtingen had ik, maar dankzij het stoombad voelde het na een week alsof er niks was gebeurd.” OVER DE TOP SHOPPEN “Een commode en zo had ik nog van Ella. En ja, ik krijg veel toegestuurd.Veel daarvan geef ik weg aan bijvoorbeeld het Blijf van m’n Lijf-huis. Ik ben heel blij met de samenwerking met draagdoekenmerk Artipoppe. Deze doeken kosten tussen de 350 en 700 euro, maar er is niets wat ik vaker gebruik. Ik heb er zelfs vier.”

‘Ik 67 89ul; <=>t ?n B@i’s pABCa’

44

BEAU MONDE


‘Ds E Fe IGH-IJK’s ?n )L+s beNOt, 1P E: "1QR STt ‫ה‬t be5Ve 7’

MOEDER VAN... ELEIA (1) @ZARAYDAGROENHART Dacht presentatrice ZARAYDA GROENHART (36) eerst dat ze meteen back in shape was na de geboorte van Eleia: “Helaas, vlak daarna kwam mijn buik ineens terug.” POST PREGNANCY BODY “Een maand na de bevalling leek ik weer op m’n oude gewicht. Ik dacht even dat ik een van die Instagramvrouwen was die meteen ‘voilà!’ back in shape zijn, maar dat was helaas niet zo. Het was een schijnbeweging, haha.Vlak daarna kwam mijn buik weer terug.” BACK IN SHAPE “Ik zit ongeveer weer op hetzelfde gewicht als voor de zwangerschap. Maar mijn heup-, tailleverhouding is veranderd. Eigenlijk moest ik opnieuw kennismaken met mijn lijf. Mijn moeder zei: ‘Je lichaam is mooier geworden, maar je moet even je weg zoeken met kleding.’ Daar ben ik het mee eens, ik ben nu vrouwelijker.” TUSSEN DE LAKENS “Sinds een paar maanden zijn de vader van mijn dochter en ik uit elkaar. We zijn nu co-ouders en zoeken momenteel uit hoe dat werkt. Dat we uit elkaar zijn, is natuurlijk pijnlijk. Het is absoluut niet hoe ik het voor me zag. Maar het is fijn dat we elkaar als co-ouders kunnen vinden.”

BABY GARDEROBE “Die fase van heel veel shoppen voor de baby is nog gaande. Wel grappig dat je in een winkel altijd eerst naar kleertjes voor je kind kijkt. Als ik vrouwen dat vroeger hoorde zeggen, dacht ik altijd: jij hebt vast geen eigen leven! Ik koop niet per se dúre kleding voor Eleia, maar vooral veel. Een tijd terug kwamen er dozen kleding van H&M binnen. Toen zei mijn schoonmaakster: ‘Als ik het over mocht doen, wilde ik als jouw kind geboren worden.’ Te grappig, maar ik voel me er totaal niet schuldig over.” VLOGGEN “Sinds kort vlog ik op mijn YouTube-kanaal Zarayda Groenhart openhartig over hoe het is om een single mom te zijn met een eigen bedrijf. Ik maakte al vlogs, maar dit vergt nog meer openheid. Als we het over moederschap hebben, praten we zo makkelijk over de roze-wolkverhalen. Dan kijk je naar de Instagram-pagina’s van andere moeders en denk je: iedereen snapt het, behalve ik. Het zou fijn zijn als we meer lieten zien wat minder goed gaat.” OVER DE TOP SHOPPEN “Ik wilde per se een kinderwagen van Joolz. Dat was ook niet discussieerbaar. Sommige mensen vinden merkkleding belangrijk, ik totaal niet. Maar de vader van mijn dochter is wel een Nike-schoentjescollectie voor haar aan het opbouwen.”

BEAU MONDE

45


BEAU CELEB

LEKKER ‘AnDeRS’

Volgens strenge Hollywoodnormen waren ze te lang, te kort, te dik of te lelijk voor de showbizz. En moet je ze nu eens zien. Kwestie van ‘vooral doorgaan’.

‘Ze hadden nog nooit iemand zoals ik gezien op tv’

48

BEAU MONDE

tekst ELLA VERMEULEN foto’s BSR AGENCY, GETTY

DREADLOCKDEBUTANTE Whoopi Goldberg “Toen ik begon… Niemand had ooit iemand zoals ik gezien,” zegt Whoopi Goldberg (62). “Veertig jaar geleden zag je geen vrouwen met dreadlocks op tv. Ik was bovendien niet extreem slank of extreem bescheiden.” SUCCES! Whoopi werd bekend als theateractrice en komiek, haar doorbraak in Hollywood kwam in 1985 met het drama ‘The color purple’. Ze werd een zeer succesvol actrice en is tegenwoordig de uitgesproken presentatrice van ‘The view’, een van de meest bekeken talkshows in Amerika. “Als je er niet uitziet als de standaard starlet, kun je maar beter slim zijn, je eigen materiaal schrijven en een persoonlijkheid ontwikkelen,” aldus Whoopi. EN DAN NOG WAT “Ik zie er niet uit als Halle Berry,” zegt Whoopi. “Maar de kans bestaat dat zij er wel uit zal gaan zien zoals ik.”


TALENT-VOL Rebel Wilson Gezien het feit dat size zero er echt niet inzit, stond Rebel Wilson (38) al op achterstand zodra ze van de toneelschool kwam. “Humor is de beste manier om zeikerds buitenspel te zetten,” zegt ze. “Als je jezelf al meteen Fat Rebel noemt, kan een ander dat niet meer doen. Humor (“Bereid je voor op ‘Les Mis’ 2: ik speel Fat Cosette”) en een grote bek helpen. Ik schreef in Australië zelf veel materiaal, ik was niet afhankelijk van anderen.” SUCCES! Rebel brak internationaal door met ‘Bridesmaids’ en ‘Pitch perfect’. “In Amerikaanse sitcoms huren ze altijd glamourmeisjes die nooit grappig zijn,” zegt ze. “Dat komt, omdat ze nooit persoonlijkheid hoefden te ontwikkelen, omdat ze hot zijn. Ik ben er trots op dat ik het op talent en vaardigheden heb gered.” EN DAN NOG WAT “Ik zie mijn omvang als een voordeel,” zegt Wilson. “Ik ben anders, ik mekker er niet over, ik kan zingen, schrijven en grappen bedenken. Mijn lijf definieert niet wat ik doe en wat ik kan. Het begint met besluiten dat het je geen ruk kan schelen dat je een buitenbeentje bent. Dat moet je kunnen.”

‘Ik noem mezelf Fat Rebel, dan kan een ander het niet meer doen’

BEAU MONDE

49


BEAU CELEB

GENIET MET Van XS tot XL

Zoveel vrouwen, zoveel sizes. Maar of er nou 34 of 44 in het label staat, Berget, Miljuschka, Anne-Marie en Sylvana zijn happy met hun maat. “Ik kan 120 kilo wegen, maar nog steeds denken: prima!” tekst THEA TIJSSEN foto's TARONE RACHAMIM, DARIO & MISJA, EDLAND MAN

‘IK KAN JALOERS ZIJN OP EEN VROUW IN EEN JURK DIE STRAK OM HAAR DIJEN ZIT’ 56

BEAU MONDE

SYLVANA SIMONS (47) heeft maat 34 en dat stelt haar soms voor problemen. “Shoppen is frustrerend.” Welke maat heb je? “Al jaren maat 34, maar ik ben afgevallen de laatste jaren en nu mis ik wat rondingen. Die vind ik heel mooi bij vrouwen. Ik kan jaloers zijn als een vrouw een jurk draagt die lekker strak om haar dijen zit. Dat je die vrouwelijke vormen zo goed ziet. Op zich ben ik altijd blij geweest met mijn maat, al heb ik een paar jaar geprobeerd om aan te komen. Onder begeleiding van een diëtiste. Dat werkte, maar het was een enorme opgave. Aankomen is misschien nog wel moeilijker dan afvallen. Dus ik heb het opgegeven en geaccepteerd dat ik nu eenmaal skinny ben. Ondanks mijn brede schouders ben ik tevreden met mijn verhoudingen: niets is buiten proportie. Mijn sleutelbeenderen vind ik mooi, omdat ze goed zijn uitgetekend. En ik heb wel altijd billen gehad. Daar ben ik ook blij mee.” Hoe is het om te shoppen voor XS/34? “Shoppen kan frustrerend zijn. Er zijn vaak weinig kleine maatjes. Verder moet ik veel dingen laten vermaken. Ik heb een halve kast vol kleren die nog naar de kleermaker moeten. Ik spaar het op en eens in de zoveel tijd laat ik alles doen. Pashokjes ga ik bijna nooit in. Meestal zie ik wel of het zit. Ik heb een hekel aan shoppen en kleren passen.”

Waar slaag jij voor kleding? “Qua high end bij Dolce & Gabbana. Die jurken geven me de rondingen die ik nauwelijks heb. Mijn online aankopen kan ik op één hand tellen, maar ik ontdek het wel steeds meer. Ik begin bij Zalando en Asos en zo shop ik verder. De Italiaanse, Franse, Zuid-Amerikaanse en Amerikaanse merken zijn favoriet. Jurken geven me - als ze goed passen - een vrouwelijk silhouet, terwijl ik toch een rechttoe-rechtaan figuur heb. Kokerrokken staan ook goed: ik ben dan wel slank, maar heb genoeg bil om zo’n strakke rok goed te vullen.” Ooit te maken gehad met body shaming? “Ja, de hele tijd, op social media. Mensen vinden me dun, noemen me gratenpakhuis of ze denken dat ik anorexia heb. Wat ik heftig vind, het is een erge ziekte, hoezo ga je zoiets roepen? Ik vind body shamen überhaupt over de grens, al lijkt het tegenwoordig algemeen geaccepteerd te zijn. Het heeft me zeker ooit geraakt. In principe reageer ik er niet op, maar laatst plaatste ik een foto van mezelf van vroeger. Ik schreef erbij: ‘Tien jaar geleden was ik net zo slank als nu, maar nu vraagt iedereen: ‘Gaat het wel goed met je?’’ De kranten namen dat meteen over, maakten ervan: ‘Sylvana is helemaal klaar met vragen over haar gewicht! Ze heeft geen anorexia!’ Maar het was gewoon een throwback, met als ‘boodschap’: kijk, tien jaar geleden zag ik er hetzelfde uit als nu.”


Size

XS / 34

‘AANKOMEN IS MISSCHIEN NOG WEL MOEILIJKER DAN AFVALLEN’

BEAU MONDE

57


BEAU CELEB

DE BLIJMAKERS VAN

ROSSANA KLUIVERT Rossana Kluivert (46) is weliswaar onder behandeling voor borstkanker, maar er is gelukkig veel wat haar blij maakt. Van straathonden tot topdesign en nog 17 andere happy things. tekst THEA TIJSSEN foto’s MIKE VAN DEN TOORN, E.A.

92

BEAU MONDE


1. MIJN FAMILIE

“Als ik na een operatie mijn ogen open, staan al die gezichtjes van mijn familie om me heen, heerlijk. Mijn vader heeft Parkinson en woont nu bij ons thuis. Fijn dat we zo dicht bij elkaar staan. Ook Patricks tante Glenda is dierbaar. Elke dag stuurt ze een berichtje: ‘Je weet dat ik van je hou hè?’ En dan mijn moeder die zich altijd zorgen maakt: ‘Waar ga je nu weer heen?’”

2. ONZE HUIZEN

“We hebben twee huizen; een in Laren en een in Barcelona. In Spanje is het eclectisch, maar clean, met een paarse muur en oranje kleed, hoge ramen en een waanzinnig uitzicht op Barcelona. In Laren wonen we in het bos, daar haal ik de natuur naar binnen, en oogt het wat stoerder, met hout en staal. Ik kijk goed naar de omgeving. Mijn kernwoord is ‘gezellig’.”

3. ONTBIJTJE

“Als hij thuis is, maakt Patrick altijd ontbijt voor me. Bijvoorbeeld amandelpannenkoekjes met rood fruit en zelfgemaakte granola met kokosyoghurt.”

4. HONDEN

“Het zijn de allergrootste vrienden die we kunnen hebben. Er zijn veel straathonden, vooral op Curaçao. Een kat kan nog jagen op een hagedisje, maar een hond is kwetsbaar. Ik ben hun stem. In het Kluivert Dog Rescue Center kunnen mens en dier elkaar ontmoeten en geven we educatie. De afgelopen drie jaar hebben we zo’n driehonderd honden opgeknapt en een baasje gegeven. Dat geeft veel voldoening.”

5. WANDELEN

“Liefst met mijn gezin. In Barcelona wonen we dicht bij de bergen en laatst ging ik wandelen met Patrick en Shane. Toen zij terugwilden, ging ik nog even verder. Mijn plan om aan de andere kant van de berg een taxi te nemen mislukte. Uiteindelijk heb ik meer dan tien kilometer gewandeld. Eigenlijk te ver gezien mijn fysieke toestand.”

TVPROGRAMMA 6. EIGEN

“Mijn oudste zoon had met Ewout Genemans een format bedacht voor een tv-programma. In ‘Kluivert on a mission’ (onlangs te zien op TLC, red.) kreeg ik alle ruimte om mijn missie te laten zien. Patrick en mijn dochter Demi houden ons huishouden liever privé. Maar ik wilde tonen hoe het écht gaat. Daardoor werd het een soort reallife en zag je ons ook huilend aan de keukentafel.”

ARTSEN 7. FLEXIBELE

“Ik moest nog één operatie ondergaan, maar wilde eerst de promotie voor mijn tv-programma en onze benefietavond voor de Kluivert Dog Rescue Center afronden. Ik was er zo blij mee dat de dokters me daar toestemming voor gaven.”

BEAU MONDE

93