Page 1

JAARGANG 35 - NR. 2 - 2012

<<Voorletters>> <<Tussenvoegsels>> <<Achternaam>> <<Straat>> <<Huisnr>> <<Huisnr toev.>> <<Postc.>> <<Woonplaats>>


           

    !       #   !   

   " " ! "  "  Bezoekadres: Crommelinbaan 3, 2142 EX Cruquius T. 023 - 528 61 63 F. 023 - 528 86 41 E. info@hanbank.nl I. www.hanbank.nl

2

Postadres: Postbus 698, 2100 AR Heemstede


Clubhuis Noppenstraat ZWAANSHOEK Tel.: 023-5845184 www.tczwaanshoek.nl

Correspondentie Postbus 85, 2120 AB BENNEBROEK secretaris@tczwaanshoek.nl Bankrekening: 30.69.09.510

Jaargang 35 - nummer 2

In dit nummer:

Voorzitter Albert Aandeweg voorzitter@tczwaanshoek.nl

Secretariaat Karin Hallegraeff secretaris@tczwaanshoek.nl

Ledenadministratie Gonny van Sparrentak ledenadministratie@tczwaanshoek.nl

Penningmeester Joke Yu-Kramer penningmeester@tczwaanshoek.nl

Redactietaal

5

Van de voorzitter

7

De onderlinge

10

Lo-ve game

13

Najaarscompetitie

15

Evenementenkalender

16

25e Tennis Open

21

35 jaar TC Zwaanshoek

23

Clubkampioenschappen 2012

25

Van de Jeugdcommissie

27

Van de onderhoudscommissie

30

Tennis Intensief Zwaanshoek

32

Wat kunt u verwachten van de tennisles?

33

Technische Commissie Leo van Kampen technischecommissie@tczwaanshoek.nl

Sponsorcommissie Wilma Aandeweg sponsorcommissie@tczwaanshoek.nl

Wedstrijdcommissie Clementijn Aalders wedstrijdcommissie@tczwaanshoek.nl

Recreatiecommissie Els Schenk recreatiecommissie@tczwaanshoek.nl

Jeugdcommissie Maria van Tubergen jeugdcommissie@tczwaanshoek.nl

Onderhoudscommissie Maarten Ophorst onderhoudscommissie@tczwaanshoek.nl

Bar- en Clubhuiscommissie Kees van Osnabrugge clubhuiscommissie@tczwaanshoek.nl

Open Toernooi Commissie opentoernooicommissie@tczwaanshoek.nl

Tennisleraar Tennisschool Haarlemmermeer 023-5848268 info@tennisschoolhaarlemmermeer.nl

REDACTIE Anneke Smakman 023-584 9466 redactie@tczwaanshoek.nl

Distributie Piet Vrugt 023-528 8838

Websitecommissie Willem Duijve websitecommissie@tczwaanshoek.nl

Vormgeving Sjoerd Claassen www.design2press.nl

3


Licht- en krachtinstallaties Huisinstallaties Besturingsinstallaties Omroepinstallaties Communicatie-installaties Data-installaties Brandmeldinstallaties Alle electronische apparaten Verlichtingsinstallaties Hanepoel 14, 2136 NK Zwaanshoek Tel.: 023-5848509 Fax 023- 5849960

4


Redactietaal

Ja, ik had er gewoon zin in; een kookgroep beginnen. Niet te ingewikkelde maaltijden, wel erg lekker, en leuk. Leuk om zo’n maaltijd te zien, te krijgen, op te eten, en dus om te maken. Eerst moest ik medestanders opsporen. Mensen die het leuk vinden met mij iets te ondernemen en tot een succes te maken. Dat was eigenlijk niet moeilijk, ze waren zo gevonden. En nu de uitvoering nog. De voorpret is al leuk, en ik hoop dat jullie tijdens het OPEN TOERNOOI komen kijken (en proeven) wat we ervan gebakken hebben. Eet en geniet lekker voor een klein prijsje. Ik zeg: Doeoeoeoen! T.z.t. zie je de menu’s op het flatscreen.

ZIT JE OOK OP FACEBOOK? Onze club heeft tegenwoordig ook een facebookpagina: www.facebook.com/TennisclubZwaanshoek. Vind je het leuk en handig om berichten, leuke filmpjes en wetenswaardigheden te ontvangen en te delen, dan like je deze pagina (vind ik leuk aanklikken dus):

Vergeet niet Lo-ve game te lezen, en wil je top presteren bij de toernooien, neem dan een intensief lesprogramma bij Tennisschool Haarlemmermeer. Tot ziens op de tennisbaan! Namens de redactie Anneke Smakman

5


inlichtingen: M. Veldt 023-5840276 ZZZWHQQLVKDO]ZDDQVKRHNQO www.tennishalzwaanshoek.nl


Van het bestuur de voorzitter Mooier kan het niet Een bardienst voor jezelf organiseren is ‘een fluitje van een cent’. Heel eenvoudig: aan het begin van het seizoen log je in op ‘Afhangbord.nl’ , je kiest je datum uit , je krijgt een e-mailbevestiging, noteert de datum in de agenda en ‘klaar is Kees’!! Als je dit niet allemaal doet dan wordt de bardienst voor jou ingevuld. Ook mooi, maar dan heb je de datum niet in eigen hand. Maar als je dat niet erg vindt dan geldt ook hier: ‘Klaar is Kees’! Je zou zeggen een ideaal systeem, voor jou, voor de club en dat allemaal voor die vaak ene keer bardienst in het seizoen. Zo hebben we het bedacht en je zou zeggen massaal wordt gebruik gemaakt van optie 1. ‘Klaar is Kees’!

Maar helaas ‘Klaar is Kees’ geldt niet voor onze Kees*. Het aantal leden wat zich zelf bedient van optie 1 blijkt helemaal niet zo groot te zijn als je zou voorspellen. Dat betekent dat optie 2 aan de beurt is, en dat kost Kees* ontzettend veel extra werk. Het is niet alleen het inroosteren maar ook de communicatie die er dan achteraan komt. Ik ben een groot voorstander van het automatiseren van zoveel mogelijk vrijwilligerswerk, zodat we op deze manier de ‘vrijwillige’ inzet zo economisch mogelijk ingezet kan worden. Maar wie kan mij uitleggen waarom er in onze ogen zo weinig gebruik gemaakt wordt van bovengenoemde eerste mogelijkheid? Mijn mailbox is vanaf nu open!

7


vormgeving

dtp

lithografie

beeldbewerking

Bent u op zoek naar een grafische alleskunner? Dan bent u bij ons op het juiste adres! Flyers, adver tenties, huisstijlen maar ook complete brochures en tijdschriften, design2press verzorgt het voor u. Door het gebruik van up-to-date apparatuur en software kan uw productie snel gerealiseerd worden. Het lithograferen en bewerken van beeldmateriaal is een specialisme geworden. Dankzij jarenlange ervaring in de grafische industrie is design2press inzetbaar in elk traject; van vormgeving tot drukwerkbegeleiding.

WWW.DESIGN2PRESS.NL DESIGN2PRESSQUICKNET.NL BROUWERSVAART 48C, 2013 RB HAARLEM


Van het bestuur de voorzitter De datum van het open toernooi is nu erg dichtbij. De laatste versies hadden niet dat mooie zomerweer wat iedereen natuurlijk wenst. Maar statistisch is het bijna onmogelijk dat dit in 2012 weer gebeurt. Dit jaar wordt het een oranje zomerspektakel. Zeker als het tennis even stil ligt omdat de mannen van Oranje over het TV scherm dartelen, want dan wordt ons clubhuis omgetoverd in een echt Holland House. (Heineken heeft zijn naam hier niet aan verbonden, hoewel ze dat wel zouden moeten doen).

Je hebt vrijwilligers en vrijwilligers! Vrijwilligers die heel veel doen voor de club en de vrijwilligers die 1 keer per jaar een bardienst vervullen. Allemaal gebeurt het vrijwillig en dat is de reden dat onze geliefde tennissport op deze manier mogelijk gemaakt wordt. Competitie, toernooien, tossavonden, goedkope drankjes, noem maar op! En die ene keer bardienst, daar maak je je eigen feestje van. Waar ik enorm vrolijk van wordt is dat de maaltijden tijdens ons ‘Autorent Sloothaak Tennis Open 2012’ weer door eigen leden wordt georganiseerd, in plaats van een externe cateraar. Gewoon heerlijk enthousiasme vertaald in het aanbieden van kookkunsten aan ons allen: bezoekers en deelnemers. En dat is gelukkig softwarematig niet te automatiseren.

Kom naar het park tijdens het grootste evenement wat onze vereniging kent. Kom kijken naar de verrichtingen van eigen leden en de leden van de vele collega-verenigingen uit de wijde omtrek. Kom gezellig een hapje eten (voor het geld hoef je het niet te laten). En dat allemaal tussen 9 en 17 juni 2012. Ons vijf-en-dertig-jarig jubileum staat ook voor de deur. Ook daar wordt een heerlijk feest omheen gebouwd. Lees hierover elders in deze Matchpoint. Wij wensen natuurlijk iedereen een fijne, zonnige vakantie toe. Dat hebben we nodig gezien de matige temperaturen van de afgelopen maanden. Albert Aandeweg, Voorzitter *) Kees is in dit stuk Kees van Osnabrugge, voor wie de term ‘Klaar is Kees’ nog een toekomstbegrip is. Omdat dat dichterbij te laten komen, zullen wij allemaal ons eigen steentje moeten bijdragen.

9


Van De deonderlinge recreatiecommissie Het is zondagochtend 18 mei 8 uur. Ik kijk naar buiten en natuurlijk, het regent weer eens. Gisteravond ben ik door Anneke streng aangesproken want de Matchpoint moet worden gedrukt, de deadline is verstreken en ons stukje was nog niet aanwezig. Allemaal dingen om niet vrolijk van te worden, toch zit ik met een glimlach op mijn gezicht. Gisteren hebben wij namelijk de laatste onderlinge competitie gespeeld en het was wederom een succes. Het was een heerlijke avond met een lekkere temperatuur, waarbij de petten en zonnebrillen weer uit de tassen gehaald moesten worden. Er hing weer een heerlijk sfeertje en onder het genot van een hapje en een drankje werden de laatste partijen van de onderlinge competitie gespeeld.

10

De nieuwe indeling die gemaakt is na 3 competitie avonden zorgde er voor dat er veel bloedstollende wedstrijden gespeeld werden. Om half elf stond er een heerlijk buffet klaar in het clubhuis. Elk team had zelf iets meegenomen voor het buffet. Wat zag het er allemaal lekker uit! Er werden onderling heel wat receptjes uitgewisseld. Ja, onze club bezit echte keukenprinsen en prinsessen.


Uiteindelijk was er ook een prijs voor de leukste naam. Middels een algemene stemming was de dikke meerderheid het eens over de meest ludieke naam. Dit is geworden: NET OVER HET NET. NL. Hiermee wonnen zij een grappig shirt. Leuk ontwerp, Henk!

Nadat iedereen zich aardig had volgegeten en gedronken waren we klaar voor de prijsuitreiking. Eddy bedankte iedereen die culinair een steentje had bijgedragen en natuurlijk de mensen achter de bar. De recreatiecommisie werd ook bedankt voor de inzet. Vervolgens deelde Henk de prijzen uit. 77 punten 1e Prijs Gravel 68 punten 2e Prijs De Tanniseres 3e Prijs Trio’s en de rest 66 punten De poedelprijs ging naar Smashing 6 Het team Gravel ging er ook vandoor met een diner-bon. De Tannisers kregen een mooie fles wijn met een persoonlijk etiket. Verder kreeg iedereen een mooi bosje bloemen en werden er paraplu’ s, (cool)tassen en mokken uitgedeeld aan de winnende teams. De poedelprijs ging naar Smashing 6.

De onderlinge competitie zit er hiermee dus op, maar het volgende toernooi is al weer in zicht. Het INVITATIE TOERNOOI op 24 juni. Neem hiervoor je partner, kennis vriend, buur enz. mee dan wordt het ongetwijfeld weer een mooie dag. Voor mij rest nu een lekkere lange zondag, de vogeltjes fluiten en het lijkt er op of het zonnetje toch nog gaat schijnen. Anneke succes, ik kijk weer uit naar de volgende matchpoint. De Recreatiecommissie

11


12


Lo-ve game Benidorm Bastard Tot mijn grote verrassing kreeg ik een mail van de zeer actieve recreatiecommissie met het verzoek of ik mogelijkerwijs mee zou kunnen doen met de interne voorjaarscompetitie. Nou wilde het geval dat ik, van de zes genoemde speelavonden, er zeker vijf beschikbaar moest zijn voor mijn werk. Dus stemde ik schoorvoetend in, in de hoop dat het met onvoorziene noodsituaties enigszins zou loslopen. Op de eerste speelavond zag ik in de kantine de samenstelling van mijn team. Ik vroeg aan een bekende wie die ene dame uit mijn team was en toen kreeg ik als antwoord: “Zij is wel 35 jaar ouder dan jij!”. Dat zou op zich geen probleem zijn als ik 18 was, maar ik ben bijna 50…. Zien is geloven en even later stond ik met mijn kwieke 84-jarige vrouwelijke dubbelpartner op de baan. We moesten duidelijk aan elkaars speelstijl wennen, want voor we het wisten stonden we met 12-0 achter. Maar toen kwam daar het ommekeermoment: eerst behield mijn flukse dubbelcollega haar servicebeurt met vier buiten gewoon slimme onderhandse services en vervolgens braken we door de service van onze verbouwereerde mannelijke opponent heen. De snerpende, onverbiddelijke toeter verhinderde een verdere sensa-

tionele opmars. Twee weken later streden wij wederom in de mix om de eerste winstpunten. Tijdens het inspelen sloeg ik expres alle ballen hard uit om de onderschatting te stimuleren. Mijn okselfrisse vrouwelijke partner, met maar liefst 65 jaar tenniservaring ( 16 x zoveel als ik ), die de tweede wereldoorlog als puber heeft meegemaakt, die ouder is dan Rutte en Balkenende samen, had in de voorgaande week zelfs extra lessen genomen! Ik kreeg van haar tips over het rekken en strekken en gezamenlijk stonden we de stramme kuitspieren, tegen het hek duwend, te stretchen. Van de driekwartier die de partij duurde stonden we veertig minuten lang voor! De wanhoop en het ongeloof bij de tegenstanders was vermakelijk en koddig om te zien. Maar vlak voor de zoemer wreekte zich het misplaatste en hautaine galleryplay waar we ons aan bezondigden en verloren we de partij alsnog. Tijd voor napraten was er niet, want de amper vermoeide pré-babyboomer moest nog naar het Koninginnedagfeest in de Oase! Stomverbaasd bleef ik achter in de kantine en stelde mezelf de vraag: zou ik in 2047 met een vrouwelijke partner ook tot zulke sportieve prestaties in staat zijn?

13


Van de wedstrijdcommissie 14 september t/m 13 oktober Vorig jaar is de najaarcompetitie op onze club van start gegaan en zijn de ervaringen van de meeste teams positief geweest. Nog enigszins onwennig en nieuw, maar toch een impuls voor het verlengde buitenseizoen. Zo zullen we elk jaar meer gaan wennen aan de mogelijkheden die de all weather

banen ons bieden en zullen steeds meer leden gebruik gaan maken van het jaarrond tennissen op ons park. De mogelijkheid tot inschrijven voor de najaarscompetitie is van 1 juni tot 29 juni. Je kunt je per team aanmelden. Stuur daarvoor een mail naar: wedstrijdcommissie@tczwaanshoek.nl

VACATURE:

Hulp gezocht voor de najaarscompetitie senioren Nadat er vorig jaar met veel succes en plezier 6 teams hebben deelgenomen aan de najaarscompetitie, willen wij graag ook dit najaar deze competitie weer aanbieden aan de leden. Echter zijn wij hiervoor wel op zoek naar een enthousiast lid, dat de coördinatie van deze competitie op zich wil nemen. Wat houdt deze taak precies in? De najaarscompetitie bestaat uit 5 competitiedagen op de vrijdagavonden en de zaterdagen overdag in de periode van 14 september t/m 13 oktober. De werkzaamheden bestaan uit: • Het begeleiden van het inschrijven van de leden voor de competitie en evt. het vormen van teams bij losse inschrijvingen • Het aanmelden van de teams bij de KNLTB tussen 1 juni en 1 juli • Het maken van de baanindelingen voor de thuisspeeldagen • Het invoeren van de wedstrijddetails van de thuiswedstrijden op mijnknltb.nl • Het informeren van de teams over de competitie en het verstrekken van competitieformulieren en ballen • Het beantwoorden van vragen van de competitiedeelnemers over de competitie • Het aanwijzen van baancoördinatoren op de competitiedagen • Evt. het volgen van een Vereniging Competitie Leider Cursus (indien aangeboden door KNLTB) Graag roep ik jou op om je aan te melden voor deze leuke vacature. Een duidelijke en vastomlijnde taak waarmee je een steentje bijdraagt aan onze gezellige en succesvolle vereniging! Wil je deze job graag doen of wil je meer informatie hebben of heb je vragen, mail dan naar clementijn@hotmail.com Groet, Clementijn Aalders

15


Evenementenkalender 2012 2012

Senioren

MEI di wo do za

1 2 3 5

zo ma di wo do vr za zo ma di wo do

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

vri za zo ma di wo do vri za zo ma di wo do

18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

16

Inhaaldag competitie Toss 4e speeldag zaterdagcompetitie senioren Einde meivakantie 4e speeldag zondagcomp senioren 9.00 uur dagtoss 4e speeldag dinsdagcompetitie Toss 5e speeldag zaterdagcompetitie senioren 5e speeldag zondagcompetitie senioren 9.00 uur dagtoss 5e speeldag dinsdagcompetitie Hemelvaart Inhaaldag competitie (verplicht) 6e speeldag zaterdagcompetitie senioren 6e speeldag zondagcompetitie senioren 9.00 uur dagtoss 6e speeldag dinsdagcompetitie Toss e

7 speeldag zaterdagcompetitie/inhaaldag competitie Pinksteren Inhaaldag competitie (verplicht) 7e speeldag dinsdagcompetitie Toss

2012

Jeugd

MEI di wo 2 do za 5

Inhaaldag competitie jeugd

zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vri za zo ma di wo do vri za zo ma di wo do

6

Einde meivakantie 4e speeldag jeugd zondag

9

4e speeldag woensdagcompetitie jeugd

11

4e speeldag vrijdagcompetitie jeugd

13

5e speeldag jeugd zondag

16 17 18

5e speeldag woensdagcompetitie jeugd Hemelvaart Inhaaldag competitie jeugd 5e speeldag vrijdagcompetitie jeugd

20

6e speeldag jeugd zondag

23

6e speeldag woensdagcompetitie jeugd

25 26 28

6e speeldag vrijdagcompetitie jeugd Inhaaldag competitie jeugd Pinksteren Inhaaldag competitie jeugd

30

7e speeldag woensdagcompetitie jeugd


2012

Senioren

JUNI vri za zo ma di wo do vri za zo ma di wo do vri za zo ma do zo do

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 21 24 28

JULI zo ma do vri za

1 2 5 6 7

Uitwisselingstoernooi bij Vogelenzang 9.00 uur dagtoss Toss Clubkampioenschappen dubbel/mix Clubkampioenschappen dubbel/mix

zo ma di wo do vri za

8 9 10 11 12 13 14

do vri za

19 20 21

Clubkampioenschappen dubbel/mix Clubkampioenschappen dubbel/mix Clubkampioenschappen dubbel/mix Clubkampioenschappen dubbel/mix Clubkampioenschappen dubbel/mix Clubkampioenschappen dubbel/mix Finales dubbel/mix / Jubileumfeest Zomervakantie voortgezet onderwijs Toss

7e speeldag zaterdagcompetitie senioren 7e speeldag zondagcompetitie senioren 9.00 uur dagtoss Inhaaldag competitie (verplicht) Toss Open Toernooi + inhaaldag competitie Open Toernooi + inhaaldag competitie Open Toernooi Open Toernooi Open Toernooi Open Toernooi Open Toernooi Open Toernooi Open Toernooi 9.00 uur dagtoss Toss Invitatietoernooi Toss

Zomervakantie basisonderwijs

2012 JUNI vri za zo ma di wo do vri za zo ma di wo do vri za zo ma do zo do

Jeugd 1

7e speeldag vrijdagcompetitie jeugd

3

7e speeldag jeugd zondag

6

Inhaaldag competitie jeugd

8 9

Inhaaldag competitie jeugd Inhaaldag competitie jeugd

do vri za

6 7

zo ma di wo do vri za

8 9 10 11 12 13 14

Clubkampioensschappen jeugd Jck bal- en slagvaardigheid voor de jeugd Jck Jck Jck Jck Jck Finales jeugd Jubileumfeest Zomervakantie voortgezet onderwijs

JULI zo

do vri za

Zomervakantie basisonderwijs

17


Evenementenkalender 2012 2012

Senioren

2012

Jeugd

AUGUSTUS do 26 Toss zo 29 Thuisblijverstoernooi

AUGUSTUS do zo ma 27 Jeugdparktoernooi di 28 Jeugdparktoernooi

SEPTEMBER

SEPTEMBER wo 29 Jeugdparktoernooi do 30 Jeugdparktoernooi vri 31 Finales Jeugdparktoernooi zo Einde zomervakanties do vri za wo 12 Najaarscompetitie jeugd do vri za zo 16 Najaarscompetitie jeugd wo 19 Najaarscompetitie jeugd do vri za zo 23 Najaarscompetitie jeugd wo 26 Najaarscompetitie jeugd do vri za zo 30 Najaarscompetitie jeugd

zo do vri za wo do vri za zo wo do vri za zo wo do vri za zo

18

2 6 7 8 12 13 14 15 16 19 20 21 22 23 26 27 28 29 30

Einde zomervakanties Toss Men only avond Ladies ďŹ rst avond Toss Najaarscompetitie senioren Najaarscompetitie senioren

Toss Najaarscompetitie senioren Najaarscompetitie senioren

Toss Najaarscompetitie senioren Najaarscompetitie senioren


2012

Senioren

OKTOBER wo 3 do 4 vri 5 za 6 zo 7 wo 10 do 11 vri 12 za 13 zo 14 wo 17 do 18 vri 19 za zo wo do vri za zo

20 21 24 25 26 27 28

ma di wo

29 30 31

do vri za za

1 2 3 10

Toss Najaarscompetitie senioren Najaarscompetitie senioren

Toss Najaarscompetitie senioren Najaarscompetitie senioren

Toss Inhaaldag vrijdagavondcompetitie Herfstvakantie Inhaaldag zaterdagcompetitie

Toss Inhaaldag vrijdagavondcompetitie Inhaaldag zaterdagcompetitie Clubkampioenschappen single/mix Einde herfstvakantie Clubkampioenschappen single/mix Clubkampioenschappen single/mix Clubkampioenschappen single/mix November Clubkampioenschappen single/mix Clubkampioenschappen single/mix Finales single en mix + slottoernooi

2012

Jeugd

OKTOBER wo 3 do vri za zo 7 wo 10 do vri za zo 14 wo 17 do vri

Najaarscompetitie jeugd

Najaarscompetitie jeugd Najaarscompetitie jeugd

Najaarscompetitie jeugd Inhaaldag woensdagcompetitie

Herfstvakantie za zo wo do za zo

21 24 vri 27 28

Inhaaldag zondagcompetitie Inhaaldag woensdagcompetitie

Junior/seniortoernooi Inhaaldag zondagcompetitie Einde herfstvakantie

ma di wo November do vri za za

3 10

Slotfeest Slotfeest

19


INTERSPORT DUO en de KNLTB werken samen! Om gezamelijk mensen enthousiast te maken voor tennis, zijn Intersport DUO en de KNLTB sinds kort partners. Dit levert leuke voordelen op voor leden van de KNLTB: zo krijg je 10% korting op de totale tenniscollectie op vertoon van je ledenpas!

WWW.INTERSPORTDUO.NL UITHOORN AALSMEER HAARLEM MIJDRECHT AMSTERDAM HOOFDDORP HILLEGOM

Klinkenbergstraat 21, 2136 AA Zwaanshoek telefoon: 023 - 58 42 386 telefax: 023 - 58 42 387 20


Volgende week is het weer zover. Dan wordt voor de 25e keer het open toernooi van onze vereniging georganiseerd. Ook dit jaar weer ďŹ nancieel ondersteund door AutoRent Sloothaak. Om het jaar valt ons toernooi samen met de eindronde van EK of WK en richten we de week daarop in. Er zal dus weer veel voetbal gekeken worden en hopen we dat onze jongens in het oranje ons tot de laatste dag aan de buis zullen kluisteren. Dat tennis en voetbal kijken prima samen gaan hebben de laatste edities van het open toernooi bewezen. Met ruim 300 deelnemers zaten we telkens aan de maximale bezetting en natuurlijk hopen we dat deze jubileumeditie ook weer voor een uitverkocht huis gaat zorgen.

We zullen de deelnemers warm verwelkomen met blijde, gezellige gezichten achter de bar. De bierpompen zullen zijn gevuld en de wijnvaten worden aangerold. Tijdens de voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal zal er natuurlijk niet gevoetbald worden, maar kijken we samen en wordt er des te meer feest gevierd. In de keuken zullen er elke dag nieuwe culinaire creaties worden bedacht en uitgeserveerd door onze speciale toernooikeukenfeestbrigade. Er zal wijn en kaas geproefd gaan worden, muziek gemaakt, maar bovenal gaat het om veel en sportief tennissen. Tot 1 juni kan er nog ingeschreven worden en hopen we natuurlijk dat iedereen meedoet. Tot snel op de baan Sportieve groet van Leo van Kampen

21


GLIPPERWEG 38 2104 AL HEEMSTEDE TEL: 023-5478105 NU OOK!!!!!! GLIPPERDREEF 91 A TEGENOVER DE ‘SPAR’

Voor de optimale zorg van uw huisdieren staan wij 7 dagen per week 24 uur per dag voor U klaar!

Sterkliniek Dierenartsen Hillegom M. Trompstraat 1, 2182 XD Hillegom. 0252-518020 Sterkliniek Dierenartsen Bennebroek Bennebroekerlaan 47, 2121 GR Bennebroek. 023-5846809


Ter opluistering van ons jubileumfeest is de organisatie er in geslaagd om de bekende Billy Blue Band vast te leggen. De velen onder ons die deze band kennen zullen zich verheugen en de velen die ze nog niet kennen zullen zich nog meer verheugen. Daar waar ze komen gaat het dak eraf en wij met z’n allen verwachten een geweldig feest op zaterdag 14 juli. De dag van de clubfinales mix en dubbel. Houd deze dag vrij, ook als je geen finale speelt want er zal volop feest zijn op het park. Met mooie finalewedstrijden, gezellig eten en drinken en na de prijsuitreiking het door de Billy Blue Band ingezette spektakel. Tot 14 Juli, maar waarschijnlijk zijn we elkaar al veelvuldig eerder tegengekomen, strijdend op de baan, gezellig drinkend aan de bar, of gewoon lekker kijkend naar de vele spannende partijen.

Komt allen en laat het iedereen weten, want vol is niet veel genoeg en meer is niet vol genoeg.

23


Tennisles (zomer ĂŠn winter) Tennisbaanverhuur (het hele jaar door) Zomertennisvereniging Jeugdcompetitie Tennistoss - Horeca

www.t-line.nl

telefoon 023 5282018. info@t-line.nl

-

Fitness met begeleiding Spinning Yoga Club Power Bodyshape Zumba Jeugdfitness 50+ programmaâ&#x20AC;&#x2122;s Buik & Rug fit Fysiotherapie Osteopathie Fysio fitness

- Evenementen met Zumba en Spinning - Kinderfeestjes - Groepsfitness voor tennis en voetbal - Fitness en tennis voor scholen


Clubkampioenschappen 2012 Goed nieuws voor alle tennissers van onze vereniging. Dit jaar 2x clubkampioenschappen en de mogelijkheid voor iedereen om mee te doen aan de singles. Door het invoeren van het poulesysteem zijn de clubkampioenschappen erg leuk geworden, maar ook erg intensief en moeten er keuzes gemaakt worden die meestal ten koste gaan van de het onderdeel single. Daarom hebben we dit jaar gekozen

voor 2 weken clubkampioenschappen en zullen de liefhebbers van het enkelspel zich verheugen. Inschrijven zal tijdens het open toernooi al mogelijk zijn. We zullen starten met de mix en de dubbels van 6 juli t/m 14 juli en in het najaar afsluiten met de singles en nogmaals een mix.

Doe mee en ervaar dat clubkampioenschappen nog leuker en intensiever kunnen zijn!

25


Dinsdag t/m vrijdag 08:00 - 19:00 uur Zaterdag 07:30 - 14:00 uur

Bennebroekerlaan 87 B 2121 GS Bennebroek Telefoon 023 - 584 59 42


Van de jeugdcommissie Op 7 juli a.s. is er het bal-en slagvaardigheidstoernooi voor de jeugd van 5 t/m 10 jaar. Zie de uitnodiging hieronder.

Bal- en Slagvaardigheidsmiddag met DIPLOMA voor kids van 5 t/m 10 jaar Zaterdag 7 juli a.s. vanaf 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur.

Er zal een spellencircuit worden uitgezet met oefeningen waarbij racket en bal worden gebruikt en aan het eind krijg je een diploma. Zit je voor het eerste jaar op tennis, dan kom je in aanmerking voor het diploma balvaardigheid.

Zit je voor het tweede jaar op tennis of ben je 9 jaar of ouder, dan kom je in aanmerking voor het diploma slagvaardigheid.

De kosten voor de middag zijn 2,50 euro. Opgeven is mogelijk tot 28 juni door een mail te sturen naar: jeugdcommissie@tczwaanshoek.nl. Zet daarin je naam, leeftijd, geboortedatum en hoeveel jaar tennisles je hebt. Als een ouder kan helpen bij een onderdeel, kan dit ook in de mail gezet worden. Dus doe mee! Groetjes, de jeugdcommissie

27


Van de jeugdcommissie Op de website van tczwaanshoek (onder het kopje “jeugd”) hebben we sinds dit seizoen een “wie stelt zich voor” pagina. Kijken dus!

28


29


VanSchoonmaken de onderhoudscommis van de banen. De kunststofbanen bevallen prima. Ik hoor weinig tot geen klachten over de ProBounce banen. Gelukkig maar. Maar hoewel ProBounce onderhoudsarm is, betekent dit niet dat er niets aan gedaan hoeft te worden. Hadden we voor de gravelbanen Hoek Hoveniers die het dagelijks en jaarlijks onderhoud deed, nu moet het dagelijks onderhoud door de OC gebeuren. Nu hebben we gelukkig een aantal zeer handige mensen in

1

2

3

4

30

de OC, dus dat lukt wel, maar het is toch nog aardig wat werk. Met behulp overigens van Marly en Esther die graag op de trekker willen zitten en zo de banen slepen. Wel heeft de ervaring geleerd dat het vuil dat van de bomen afkomt zeer regelmatig door ons verwijderd moet worden. Als het blijft liggen trapt men het in de mat. Ook blijkt dat we beter is vaker met de borstel kunnen slepen in plaats van met de rubber mat.


ssie Door het natte voorjaar hadden we last van mosaanslag. We hebben dat behandeld met Biomos en het ziet er naar uit dat we dit nu onder controle hebben. De banen 1 tot en met 3 liggen er nu twee seizoenen in en deze banen moesten nodig groot onderhoud krijgen. Dat hebben we laten doen door Huisman. De banen worden dan eerst helemaal grondig losgeborsteld en daarna gaat er een ma-

chine overheen die de infill uit de mat borstelt en opzuigt. Vervolgens wordt het vuil eruit gefilterd en de infill weer terug gestort op de baan. Zie de foto’s en misschien krijgt u een idee hoe het allemaal in zijn werk gaat. Volgend jaar laten we, zoals het er nu naar uitziet, de andere banen onder handen nemen. Maarten Ophorst.

5

6

7

8

31


Tennis Intensief Zwaanshoek Van 27 t/m 30 augustus organiseert Tennisschool Haarlemmermeer een tennis intensief cursus voor alle volwassenen van tennisvereniging Zwaanshoek. Maandag t/m donderdag kun je iedere dag anderhalf uur tennisles krijgen. Je wordt ingedeeld in een groep om 19.00 uur of 20.30 uur. Tijdens de lessen zullen we technieken trainen en dit toepassen in wedstrijdvormen. Enkele belangrijke punten: • De kosten bedragen euro 45,- voor vier avonden. • Het minimale aantal deelnemers is 12. • Opgave is mogelijk d.m.v. het opsturen van onderstaand inschrijfformulier of het sturen van een email naar info@tennisschoolhaarlemmermeer.nl • Betaling gaarne de eerste dag van de cursus bij de trainer. • Er kan alleen voor vier avonden worden ingeschreven. • De lestijden worden een week voor aanvang via email verstuurd.

Inschrijfformulier tennis intensief Zwaanshoek NAAM:

M/V

ADRES: POSTCODE:

WOONPLAATS:

TEL:

MOBIEL:

GEBOORTEJAAR: AANTAL JAREN GETENNIST: EMAIL: Tennisschool Haarlemmermeer Kerkweg 14, 2114 CM Vogelenzang info@tennisschoolhaarlemmermeer.nl tel. 023-5848268

32


Wat kunt u verwachten van de tennisles? Tennislessen zijn in de loop der jaren fors veranderd. De visie op leren is anders, de visie op techniek is gemoderniseerd, de visie op het aanleren van het tennisspel is doorontwikkeld en de stijl van lesgeven is ook met de tijd meegegaan. Veel ouders van kinderen die voor het eerst gaan tennissen, vergelijken de les van hun kind met de lessen zoals ze die zelf vroeger kregen. Wat is er bij het huidige tennisles geven anders dan vroeger? Vroeger ging men uit van de “’ideale tech- Het komt bij het huidige lesgeven daarom niek”. De greep van de forehand en back- regelmatig voor dat de leraar of lerares de hand werden exact uitgelegd en scherp gehele les niet heeft aangespeeld (drills uit gecontroleerd. De uitzwaai en achterzwaai de kar) en zelf niet heeft meegedaan. Vaak werden op één manier uitgelegd. Alle ande- wordt door ouders op dit moment nog gere manieren van zwaaien werden als foutief dacht dat een les waarbij de leraar niet zelf gezien. heeft aangespeeld of meegedaan een slechTegenwoordig wordt de “functioneel tech- te les is. nische benadering” gepropagandeerd: een D.m.v. het aanspelen aan elkaar kunnen kinaanpak waarbinnen techniek, tactiek, fysiek deren heel veel leren!! Door het gebruik van en mentaliteit vanaf het begin en geïnte- de aangepaste (zachtere en lichtere) ballen greerd worden aangeboden. leren kinderen aanspelen heel snel. Uit de De techniek van de speler is daardoor niet praktijk is gebleken dat als kinderen elkaar minder belangrijk dan vroeger. Er wordt aanspelen de kinderen het spel sneller leren echter door de leraar gekeken of de tech- dan wanneer de trainer steeds één kind uit niek functioneel is, niet of het er mooi uit- de kar aanspeelt. ziet. Techniek is persoonlijk en afhankelijk Bij deze manier van lesgeven maakt het bij van je motoriek en wordt dus meer gediffe- jongere kinderen niet veel uit of de groep rentieerd. Net als een handschrift: niemand uit 4,8 of 10 of meerdere kinderen bestaat. tennist gelijk. Federer heeft een andere tech- Voor vragen over dit stukje kunnen jullie mij niek dan Nadal. Ze kunnen beide best leuk altijd bellen of een mail sturen. tennissen. Er wordt nu veel meer gesteld: “Eerst spelen en dan beter leren spelen”. Om kinderen snel tennis te laten spelen wordt gebruik gemaakt van aangepaste materialen. Met grotere en zachtere ballen en verkorte afstand kunnen kinderen snel tennis als spel (rally’s en wedstrijdjes op een klein veld) spelen. Het kortere en lichtere racket speelt daarbij tevens een rol.

Sportieve groet, Eric Krijger Tennisschool Haarlemmermeer Tel 06-53875147 info@tennisschoolhaarlemmermeer.nl

33


Lifestyle fietsen een ware blikvanger COUNTRY TOUR ËË V VË VË VË VË VË VË VË VË VË VË

‰ÁW?ËÔ¤^yˏ~ Ö”‰™‰Ö”ËwÁ?”j 7?ÄÍjËܝÁܝÁ .†‰”?™Ë!jÞÖÄËÏËÜjÁęj‰™~j™ -jÁMÁ?jËܝÁËj™Ë?W†ÍjÁ 7?ÄÍjËÄÍÖÖÁ¬j™ 7?ÄÍjËã?aj¬j™ 7Á]Ë ?ÍÍjÁ‰ŽËÜjÁ‰W†Í‰™~ W†ÍjÁ]Ë ?ÍÍjÁ‰ŽËÜjÁ‰W†Í‰™~ ܝÁß

?”jÄ]Ëyå^ËyÏ^ËyÉËW”Ë

€ 699,-

Daar wil je op gezien worden 34

Uw SPARTA dealer BRANDT DE FIETSGIGANT HOOFDWEG 659 2131BB HOOFDDORP info@fietsgigant.nl


Uw sportieve partner voor vertrouwde autoverhuur!

023 531 91 31

www.sloothaak.com personen-, vracht- en bestelwagens


DEZE BANK BIJVOORBEELD

... m a a r da n

hog e r br e de r lag e r die pe r ha rde r za chte r Een handgemaakte Perida koop je rechtstreeks bij de makers zelf. Samen met specialisten, die het ook uitvoeren, bespreekt u uw eigen specifieke wensen. Zo ontstaat een uniek meubel dat volledig aan de bezitter is aangepast. Wij bekleden met zwaar leer, Alcantara en exclusieve stoffen. Op onze showroom staat een uitgebreide collectie op uw proefzit te wachten.

www.perida.nl P E R ID A D E S IG N. KROM M E SPIERINGW EG 565, 2141 AL VIJ F H U IZ EN ( NH ) T E L E F O O N 02 3 - 5589100, FAX 023- 5583604, E- M AIL: IN F O@ PER ID A.N L S H OWR OOM OPEN M A. T/M ZA. 10- 17 UUR

36

BIJ KONINKLIJKE BESCHIKKING HOFLEVERANCIER. SINDS 1903

Matchpoint 2 - 2012  

Officieel clubblad van Tennisclub Zwaanshoek

Advertisement