Page 1

nøws Sommer 2015 Sommer 2015


2


NORDENSKOV

HUSK!! Vores by er det, vi selv gør den til!

BLADUDVALGET BESTÅR AF:

TAK FOR HJÆLPEN

NØWS v/ Tove Christensen Tlf. 30 42 84 75 noews@hotmail.com

Bladudvalget takker hermed sponsorer og annoncører samt alle, som har bidraget til bladet.

John Lesner Tlf. 20 29 06 91

lesner@tele.mail.dk

Finn Bech-Petersen Tlf. 23 42 21 02 finn@bech-petersen.dk

Er du interesseret i at få en annonce i "NØWS" eller på anden måde at bidrage ved produktionen af bladet, kan du henvende dig til bladudvalget.

Suppleant: Grete Harboe Tlf. 75 29 86 20

AFLEVERING AF STOF TIL "NØWS" Stof til bladet skal afleveres inden deadline, som offentliggøres i det foregående blad. Aflevering af stof via e-mail til: noews@hotmail.com Bemærk! Billeder vedhæftes i filer for sig selv i format (JPG-TIF) i 300 dpi. Send gerne både PDF og word version af stoffet, så det er redigerbart. Næste nummer udkommer uge 37 - 2015 Deadline for indlevering af stof er senest d. 23. august 2015 Der kan ikke forventes, at stof afleveret efter deadline kommer med i næste nummer!

3

INDHOLD Side Side Side Side Side Side Side Side

5 5 7 9 9 11 13 15

Lederen Tanker du benzin/diesel Rolandshytten v/Karlsgårde Sø Affaldsindsamling Fars Køkkenskole Børnehaven "Teglhuset" Sankt Hans Aftentur til Baldersbæk Plantage Side 17 NUIF's gymnastikopvisning Side 19 NUIF's sportsfestprogram Side 20 24/6 - Borgeraften Side 21 25/6 - Biatlon m.m. Side 21 25/6 - Beach-volley Side 22 Sportsfestprogram Side 23 Sportsfestprogram Side 24 26/6 - Fodbold/Rafleturn. Side 24 27/6 - Sæbekasseløb Side 25 27/6 - TorveGail på torvet Side 26 27/6 - Brugte ting på torvet Side 26 27/6 - Fællesspisning i Teltet Side 26 28/6 - Oprydning på Stadion Side 27 NUIF's præmispil 1. kvt. Side 28 FDF Næsbjerg/Øse Side 29 FDF Næsbjerg/Øse Side 31 Indvigelse af legemiljø på Nordenskov Skole Side 32 Nordenskov Skole Side 33 Nordenskov Skole Side 34 Nordenskov Skole Side 35 Nordenskov Forsamlings& Kulturhus - bestyrelse Side 35 Nordenskov Efterløn& Pensionistforening Side 35 Hjertestarter Side 36 NUIF Volleyafd. Side 37 NUIF Volleyafd. Side 38 Øse Sognearkiv Side 38 Røde Kors Helle afd. Side 38 Øse Sangkor Side 39 Solhøjs Venners bestyrelse Side 39 Nordenskov aktiv & flid Side 39 Nordenskov Borger& Sogneforening Side 40 NUIF's bestyrelse Side 41 NUIF's bestyrelse Side 42 Annoncører i NØWS Side 42 Sponsorer til NUIF's sportsfest 2015 Side 43 Aktivitetskalenderen


Din FOTOGRAF ·· ·· ·· ·· ·· ·· ·· ·· ·

Dagpleje, børnehave + skole-foto Gravid mave, mor/barn, far/barn Morgen-gave og boudoir Invitations- og takkekort Polterabend-kalender On-location opgaver Søskende + familie Mødre-gruppe Konfirmation Måneds-foto Gavekort Kæledyr Student Pasfoto Bryllup Fest Dåb

Nørremarken 1 6753 Agerbæk www.studie9.dk

Alt indenfor: - Nybyg - Tilbyg - Bad - Reparation - Støbearbejde

Murermester Claus Olsen Telefon 75 33 77 00 Mobil 20 68 49 02

Kartofler for enhver smag til din hverdag Spise og læggekartofler sælges fra

Nordenskov Kartoffellager Mobil: 2048 8129

4


Sommer

Den 1. juni starter sommeren sådan helt officielt – dejligt. Det føles godt nok ikke lige særligt sommeragtigt her sidst i maj. Vi kan også høre i diverse vejrudsendelser (og dem er der godt nok mange af), at maj 2015 satte kulderekord. Det er mærkeligt med det klima, gad vide om den globale opvarmning er aflyst. Mon dog! Der er nok bare tale om en enkelt svipser – det sker for alle og det gælder nok også for vejret. Grundlovsdag er også over os. Denne gang er den krydret med valgkamp, så de politikere, der taler ved møderne i vores lokalområde, er nok lidt ekstra ”tændte”. Heldigvis er der også grundlovsmøder uden politikere, hvis du synes, at du får dit behov for at se og høre på dem dækket så rigeligt af medierne, valgplakater, osv. Husk nu bare at bruge din grundlovssikrede ret til at gå hen og stemme til folketingsvalget! Husk også at nyde sommeren til at komme ud i det dejlige vejr og få tanket nogle vitaminer på kroppen. Den danske sommer skal nok komme, og vi elsker den. Også selv om den kan finde på at svigte os en gang imellem, som vi synger i en af vores mange sommersange. Dagene er lange og lyse, og der er masser af muligheder for aktiviteter og ikke mindst for udendørs hygge. God sommer.

Tanker du benzin/diesel med OK-kort? Er du koblet til OK-sponsoraftalen med NUIF? Så læs lige her: Vi har opdaget, at der er adskillige kortbrugere, som uden grund og viden er koblet af sponsoraftalen – du bør derfor kontrollere din status, hvis du vil være sikker på at støtte os. Det kan du gøre ved at ringe til OK på Tlf. nr.: 78733455. Er du også koblet til el-aftalen for at støtte spejderne, bør du gøre det samme, da OK ikke mener, at der er nogen i Nordenskov, som er med i dag – og vi har ingen mulighed for at kontrollere det, da OK ikke udleverer data. Vi beklager ulejligheden; men der kan være rigtig mange penge at hente på et opkald, så på forhånd tak. NUIF. 5


Festtelt i Nordenskov

Festtelt udlejes til foreningernes medlemmer Teltstørrelse fra : 6m x 3m – 6m x 15m Nordenskov Ungdoms- & Idrætsforening og Nordenskov Borger & Sogneforening Henvendelse til Stefan Pedersen, Øse Mobil nr. 28 95 11 52

Heager Multiservice ApS v/Karsten Mechlenburg Heagervej 36 – 6818 Årre Tlf: 23 22 90 38

Erling’s

Maskinstation

Vejlevej 46, Hodde, 6862 Tistrup Tlf. 75 29 91 88

6


Rolandhytten, Bredmosevej 31, Øse står nu færdig i en helt ny udgave. Den oprindelige hytte på 110 m2 blev opført i 1954 og renoveret og udvidet i 1984. I september 2014 blev den revet ned og den nye på 235 m2 blev indviet den 29. maj 2015. Hytten ejes af Varde Y`s Men`s Club. Projektet omkring en ny hytte blev påbegyndt i september 2010. Ret hurtigt derefter havde vi et møde med bestyrelsen for Nørbæk Plantage. Derefter fulgte tilladelse fra Skov- og Naturstyrelsen og byggetilladelse fra Varde Kommune. Hos alle har vi mødt velvilje og god opbakning. Projektet blev udbudt i indbudt licitation i november 2012. Blom & Bjerg, Varde gav det billigste bud og har udført byggeriet i totalentreprise. Den nye Rolandhytte er opført for fondsmidler, egne midler og noget frivilligt arbejde samt et rentefrit lån fra Varde kommune. Hytten har 30 sengepladser og kan lejes af alle, der vil nyde et ophold i den pragtfulde natur ved Karlsgårde Sø. Se mere om Rolandhytten og lejebetingelser på WWW.Rolandhytten.dk Vi har åbent hus lørdag den 6. juni 2015 kl. 10 - 15.

7


Koncert med Michael Falch & Band

i Tambours Have, Bredmosevej 21, Varde

6. august 2015, kl. 20.00 Billetpris 250,00 kr. + gebyr.

Billetter kan købes på: www.Vardebilletten.dk eller www. Billetten.dk Koncerten er en stående koncert med mulighed for at tage sin egen koncertstol med. Der kan tilkøbes en picnickurv, som kan spises i haven inden koncerten. Picnickurven består af små lækre retter, udleveres fra kl. 18.00. Prisen for kurven er 115,00 kr., drikkevarer købes i haven.

NUIF's sportsfest 2015 22. - 28. juni på Nordenskov Stadion

8


46 morgenfriske borgere var mødt op til årets affaldsindsamling i Nordenskov søndag den 19. april

KUN FOR FÆDRE* og børn

Fars

Nordenskov Borgerforening havde igen i år tilmeldt sig Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling.

(*fædre, bonusfædre, bedstefædre og andre voksne mænd)

Køkkenskole

Kl 10:00 var alle friske borgere klar til at angribe de planlagte ruter, Næstformand Bent Østergaard orienterede om ruterne og dagens begivenheder inden afgangen.

• Er tiden ofte knap, når I skal lave aftensmad? • Er det svært at finde på retter, som også børnene kan lide, og som er nemme at lave? • Er det svært at få børnene til at hjælpe med at lave mad? • Er madlavning bare ikke lige dig?

Grib chancen..! Meld jer til Danmarks sejeste køkkenskole for fædre og børn!

Mange emner blev drøftet, mens affaldet landede i poserne. I Nordenskov elsker vi jo det sociale element i landsbylivet, hvilket er tydeligt at mærke ved arrangementer som dette.

Jytte og Lone fra Nordenskov sætter gang i køkkenløjerne, hvor du og dit barn/dine børn laver god, sund mad på en sjov måde.

I Øse havde man også samlet et hold til indsamlingen, her var det med lidt kreativitet lykkedes at nå igennem hele Øse.

Hvem kan deltage? Fars køkkenskole er for fædre* og deres børn, som går i 2.-4. klasse (både piger og drenge).

Hvornår 5 onsdage én gang i måneden fra kl. 16.20 - 19.00. Datoer: 26. aug., 30. sept., 28. okt., 25. nov. og 9. dec.

Hvor Skolekøkkenet på Nordenskov Skole.

Pitstop på naturens vegne Et af affaldsteamene i Nordenskov oplevede måske den sociale glæde lidt mere end de øvrige hold, dette hold blev inviteret til pitstop af en borger der syntes det var så flot at se indsamlerne og de mange sække med affald.

Pris Det koster kun 300 kr. + Dankort-gebyr, for at du og 1-2 børn får mad, opskrifter og undervisning. Én af gangene må I invitere én gæst til at komme og spise sammen med jer - f.eks. mor, bedstemor/-far, søster eller en legekammerat.

Affaldsindsamling i Nordenskov er i år 7. indsamling og er blevet godt og grundigt funderet i vores lokalsamfund, mængden af indsamlet affald var i år svarende til de foregående år.

Meld jer til allerede idag Tilmelding online på www.place2book.com, hvor du også betaler med det samme. Seneste tilmelding er 19. august.

Efter indsamlingen var der igen gang i debatterne, Borgerforeningen var her vært med pølser fra grillen. Borgerforeningen siger 1000 tak til de mange fremmødte.

Har du spørgsmål? Du kan kontakte Center for Sundhedsfremme, Heidi Mattle på tlf. 7994 6079.

9

Center for Sundhedsfremme • Ringkøbingvej 32 • 6800 Varde www.vardekommune.dk/sundhedsfremme • www.facebook.com/cfsvarde


Vi Ved - du kan!

10


Vand – sæbe – gnubbe og skrubbe….. Lige nu arbejder børnehaven Teglhuset med hygiejne. Vi vasker hænder og snakker om bakterier. Hvor er det de kommer fra, hvordan ser de ud – er de store monstre med farlige tænder eller …? Vi læser en masse historier om snot og hvordan vi undgår at blive syge. Vi undersøger forskellige apps, hvor børnene er med til at bedømme, hvor spændende spillet er, via et pædagogisk tiltag vi kalder dialogisk gaming. I forhold til håndvask har vi lært den rigtige rækkefølge… vand, sæbe, gnubbe, vand og tørre helt tørre. Vores næste skridt bliver at alle børn selv medbringer deres egen drikkedunk. Dette gøres med flere mål for øje, det er nemt når vi skal på tur, de kommer ikke til at dele kopper ved vandhanen fordi det lige er nemmest (bryder dermed smittevejen) og der frigives nogle voksenhænder når opvaskeren ikke skal fyldes og tømmes så meget. Samtidig betyder det at flere børn ofte får drukket mere vand i løbet af dagen. Men med alt det hygiejne er det også nødvendigt at blive beskidt det klarer vi bl.a. på legepladsen og ved at gå på sportspladsen og lege cykellege. Cykelleg er et projekt igennem dansk cyklist forbund. En masse sjove lege på hjul som kan være med til at sikre, at børn i Nordenskov bliver endnu sikrere cyklister. Vi leger lege, hvor vi skal fange på cyklerne, vi skal starte og stoppe, det giver en masse øvelse. Et par af de rigtige sjove lege er kildedillen og kanonkongen. Nu venter vi spændt på, hvornår sommeren kommer til Nordenskov, så vi kan komme endnu mere ud i naturen og ud på vores dejlige legeplads, så vi rigtig kan blive beskidte og rene igen.

11


Heine Møller

Krovej 2 - NĂŚsbjerg - 6800 Varde Tlf. 75-267188 - mobil 20-288310

Dagli' Brugsen Nordenskov

12


Sankt Hans på plænen. Kom ned og se heksen bliver brændt på bålet i anlægget tirsdag den 23. juni 2015. Program: 17.30 Der sælges pølser, øl og vand på pladsen mens børnene kan lege på legepladsen. 18.00 Peder Foldager går på scenen. 18.30 Bålet tændes.

Peder Foldager kommer og fortæller om sit liv mod toppen.

Nordenskov Borger og Sogneforening 13


Når det handler om:     

vand - varme sanitet ventilation smedearbejde blikkenslagerarbejde

Storegade 4 Tlf. 75 19 60 55 6753 Agerbæk

- så klarer vi alt indenfor reparation eller nybyggeri. Kontakt os og få et godt tilbud !

Tækkemand

Jens P. Jensen’s Vognmandsforretning

Henning Holst Nordenskov

J. C. Jensensvej 11 Nordenskov - 6800 Varde Tlf. 75 29 83 43 Biltlf. 29 68 98 00

6800 Varde Tlf. 75 29 84 65 Alt tækkearbejde udføres

www.jenspjensen.dk

14


Aftenstur til Baldersbæk Plantage ved Hovborg Tirsdag den 18. august kl. 18.00 Baldersbæk Plantage blev anlagt af den rige københavner Holger Petersen, som var idémand og initiativtager til københavner-plantagerne i Vestjylland. Han lod opføre ”Slottet” og anlagde lystskoven, i den romantiske stil med opstemmede damme og stier. Holger Petersen fik billedhuggeren Anders Bundgård til at udføre en række skulpturer til Baldersbæk - bl.a. ”Treherredsstenen” midt i Holme Å. Desuden udførte Bundgård flere statuer og springvand i området, ligesom der blev bygget hytter og anlagt kilder. Turen varer ca. 2 timer, hvor vi ser anlægget og slottet udefra. Praktisk fodtøj kan være en god idé. Se mere på: www.kobenhavnerplantage.dk Herefter tager vi til Owen Lund og griller en pølse og får kaffe og kage. Vi mødes på brugsens parkeringsplads, fylder bilerne op og kører derfra kl. 17:30. Pris: 100 kr. incl. Pølser/kaffe + 20 kr. ikke-medlem Tilmelding senest den 12. august til: Bente Sørensen mobil: 60 93 04 58, email: kamphoej@live.dk

15


ALT INDENFOR LANDBRUGS OG ENTREPRENØRARBEJDE UDFØRES Kvalitet er ikke en tildælfdighed, men resultatet af en målrettet indsats! Højvangvej 9, 6800 Varde | 75 29 85 88 | www.skamstrup.dk

Festmenu -

Fiskesymfoni m/ røget laks, hellefisk & tiger-

rejer m/ baileydressing & speltflute Oksefilet på grøntsagsbund m/ krydderkartofler, eksotisk salat & paprikasauce Nøddemarengslagkage m/ bourbon/vanilleis m/ frisk jordbærpure

Pr. kuvert

240,-

Heagervej 7, Nordenskov, Varde

Vi er til for alle landmænd samt private

Råvare

Råvaremix

Tilskudsfoder i piller

Expandat foder

Mineraler

Sækkevarer/BB

Div. Hjælpestoffer

Knoldeflodvej 99, 6800 Varde Næsbjerg tlf. 75 26 71 66 - Nordenskov tlf. 75 29 84 11 www.naesbjergfoder.dk - www.facebook.dk/naesbjergfoder

Tlf. 75 29 82 33 Se i øvrigt vores hjemmeside

ordre@naesbjergfoder.dk

www.nordenskovkro.dk

Radio og TV-Gården – Tistrup Storegade 15 6862 Tistrup - 75264411 16


“Et glimt fra NUIF`s gymnastikopvisning søndag den 22. marts“

17


OK er altid billig med benzin, samtidig støtter OK forskellige foreninger, fonde og klubber, bl.a. Nordenskov Ungdoms- og Idrætsforening.

Bestil et OK Benzinkort på www.ok.dk Mere end 1200 lokale klubber får hvert år midler fra OK. Det bliver til millioner af kroner i støtte. Få et OK Benzinkort og støt med 6 øre, for hver liter du tanker. Se mere på www.ok.dk

Øse-Nordenskov 18


Velkommen til NUIF's Sportsfest 2015 på Nordenskov Station fra 20. juni - 28. juni med bl. a.: Owen-Luft Kånsert Borgeraften m. Sportsaften med div. aktivteter Børnefodboldkampe, dame & herrefodbold og rafleturnering TorveGail på Byens Torv Fællesspisning i teltet på Nordenskov Stadion med Alley-Cats 19


Onsdag den 24. juni Som noget nyt vil der til borgeraftenen vil være quiz på programmet. Mange husker måske det kendte quiz show med Gorm (Hans-Georg Møller) hvor personer dyster i forskellige årstal. Vi har fundet to hold bestående af folk fra lokal området og en vært til at styre løjerne, så kom ned i teltet og se hvem der bedst kan huske "HVORNÅR VAR DET NU DET VAR," selvfølgelig med spørgsmål fra Nordenskov gennem tiden. vi ses til en sjov og hyggelig aften i teltet.

Nordenskovs grillmester skal kåres. Til årets borgeraften er det i år publikum, der skal engageres. De skal smage, dufte og opleve, hvad 6 forskellige grill mestre har lavet på grillen. Vi har fået 6 lokale grill elskere til at dyste mod hinanden og lave kødet til aftens måltid, NUIF laver tilbehøret og håber alle bliver mætte og vil være med til en hyggelig aften i teltet. Konkurrencen går ud på, at de 6 grillmestre skal dyste med hver deres grill favoritret, og publikum skal smage, bedømme og kåre Nordenskovs bedste grillmester. Kom og bak de 6 Grillmestre op og smag hvad de har fundet på.

20


Kom og prøv noget nyt i sportsugen Torsdag d. 25 juni kl 18.30 kommer Helle Skytte forening og viser udstyret fra Biatlon frem så alle kan prøve det. Det bliver rigtig sjovt. Sommerbiatlon er en ny sportsgren, der kombinerer skydning med løb. Ligesom skiskydning - bare uden ski! Du har sikkert hørt om skiskydning. Skytter på ski, der dyster i langrend og skydning. Puls og koncentration, intensitet, spænding og ekstrem konkurrence. Nu får du muligheden at prøve kræfter med sporten. I sommerudgaven skifter vi ski ud med løbesko, og riflen løber vi ikke med. Alt andet er præcis, som du kender det fra skiskydning. Træn din kondition og koncentration Biatlon styrker din evne til at holde hovedet koldt i pressede situationer. Selvkontrol er en lige så vigtig egenskab, som god form. Kan du holde hovedet koldt i det altafgørende øjeblik, du trykker på aftrækkeren? Også når pulsen er høj, og adrenalinen pumper i blodet? Sådan ser udstyret ud:

Beachvolley stævne i sportsugen i Nordenskov Torsdag den 25. juni kl. 18.30 på beachbanerne. Der kan stilles hold på følgende måde: • Mixhold med 4 spillere (min 2 damespillere på banen) • Mixhold med 3 spillere (min 1 damespillere på banen) • Herre/teenhold med max 2 spillere • Dame/teenhold med 2, 3 eller 4 spillere • Kidsspillere med 4 spillere (spiller evt. på græs) Der spilles om vandrepokal Deltagergebyr: Gratis!! Tilmelding senest tirsdag den 23/6 til Peder Foldager på 2962 1411 eller Foldager6823@gmail.com NB: Der kan købes øl og vand, samt pølser ved banerne. 21


NUIF´S SPORTSFEST - PROGRAM 2015 Onsdag den 24. juni. 18.30

Borgeraften med spisning, sang, musik og underholdning. Vi gentager succesen fra sidste år med grillmasterchef 2015. Kom, se og smag på hvad grillkokkene får tryllet frem. - Kåring af Nordenskovs grillmasterchef 2015. Underholdning ” Hvornår var det nu det var” quiz med lokale deltagere. Hele aftenen spillers der hyggemusik af Kenneth Jensen + band. Igen i år er vi så heldige, at vores trofaste kagebagere har sagt ja til at bage kage til et kæmpe ta´ selv kagebord. Vi håber at se rigtig mange borgere til denne helt fantastiske og hyggelige aften, så tag endelig naboen med, så vi kan få teltet fyldt op.

Billetter kan købes i Dagli´ Brugsen senest tirsdag den 23. juni. Pris 150 kr.

Torsdag den 25. juni.

17.00 Børnefodboldkampe 18.30 Volley stævne 18.30-20.00Kom og prøv svævefly simulator. Bolhede flyveplads udstiller svævefly. Skamstrup Maskinstation udstiller store maskiner. Biatlon: kom og prøv at skyde og have det sjovt. Hoppeborge Lækker æggekage m/bacon kan købes til 30 kr. Børnemenu`: pommes frites, nuggets og sodavand til 25 kr.

Fredag den 26. juni. 16.30 18.00 19.00 20.00

Børnefodboldkampe Herrefodboldkamp Damefodboldkamp Rafleturnering v/Tyge + let anretning.

22


NUIF´S SPORTSFEST - PROGRAM 2015 Lørdag den 27. juni. 9.30 10.30 11.00 11.30 12.30 13-15.00 10-15.00

TorveGail på torvet Gratis rundstykker og kaffe til alle. Salgsboderne åbner på torvet… kom og kig og gør en god handel. Sidste års fuglekonge ankommer i veteranbil på torvet. Fugleskydning starter Sæbekasseløb for børn i alle aldre. Vinderne af skattekiste konkurrencen skal findes, så kom og se/prøv om nøglen passer. Flotte præmier står på spil. For børnene har vi hele dagen opstillet hoppeborge, sandcontainer med overraskelser til alle børn, ansigtsmaling, oppustelig fodboldbane osv. Der er også mulighed for at prøve et spil bob eller prøv lykken i vores tombola. Veteranbil udstilling på Knudsens Plads. Hønseskidning  kom og gæt.. Grillpølser m.m., øl/vand kan købes hele dagen.

18.30

Fællesspisning og dans i teltet . Vi håber I har lyst til at afslutte dagen med en festlig aften i teltet. Der serveres en rigtig lækker festmenu fra Allan’s Dinér, og Alley-Cats sørger for at vi alle kan få en svingom. I løbet af aftenen uddeles div. NUIF priser og fuglekonge/dronning udråbes. Mad billetter købes i Dagli´ Brugsen Nordenskov senest fredag den 26. juni. Denne aften er der GRATIS ENTRÉ. Husk bordbestilling enten i baren eller til AnneGrethe på tlf. 4019 8144 På gensyn til en fornøjelig aften, jo flere vi er des sjovere bliver det.  Drikkevarer må ikke medbringes i teltet.

Vi beder alle byens borgere hejse flaget denne dag!

Søndag den 28. juni. 12.00 Oprydning og nedtagning af teltet på sportspladsen.

Alle der har tid og lyst, er velkommen til at give os en hjælpende hånd. TAK! 23


Fredag den 26. juni Kl. 16.30

Der er børnefodboldkampe på programmet sammen med

Dame- og Herre fodbold..

Kl. 18.00 Der er senior fodbold på programmet.. Vores to herresenior hold møder hinanden i årets mest vigtige kamp - unge mod ”gamle” eller serie 6 mod veteranerne. Kl. 19.15 er det vores 7 mands damehold der skal i kamp mod Årre.

KOM OG HEP Kl. 20.00 Rafleturnering v/Tyge Kristensen incl. let anretning.

SÆBEKASSELØB

FAMILIE PROJEKT Når Idrætsforeningen i samarbejde med Borgerforeningen præsenterer TorveGail,W den 27. juni gentages succesen Igen i år med et sæbekasse løb. Vi håber rigtig mange vil bygge en sæbekassebil og deltage på torvet denne dag. Sæbekassebilløbet starter kl. 12.30 og der er finale kl. 13.00, det er helt uden tilmelding, så bare mød op. Der vil på dagen være to sæbekassebil til udlån, vi forventer der vil blive rift om disse, så vil du være helt sikker på at være med, er det nu du skal have din familie med på ideen. Evt. spørgsmål til dette sjove løb kan stilles på tlf. 27 25 95 10 24


25


Kom og sælg dine brugte ting / sager Til torvedagen den 27. juni (torvegail) søger vi masser af liv på torvet. Vi håber rigtig mange erhvervsdrivende vil tilmelde en stand og vise flaget og gøre en god handel denne dag.

Men børnene vil vi også gerne se. Har I en masse legetøj, som I ikke bruger mere, er det stedet, hvor det kan sælges. Det kunne være en god dag at tjene en ekstra skilling til sommerferie. Det kunne også være mor/far, der vil sælge ud af børnetøj eller hvad man nu kan finde på . Kom og vær med til at få torvet til at syde af stemning. Stadepladsen er gratis, men giv en tilbagemelding hvis du vil have en plads. Tilmelding: Lisbeth Arvad på 2725 9510 eller Heidi Olesen på 2837 9285

Fællesspisning i teltet Så er det tid til vores årlige sommerfest i teltet, lørdag den 27. juni kl. 18.30. Tag en friaften fra det hjemlige køkken, kom ned i teltet og få serveret en lækker menu fra Allan’s Dinér. Festaftensmenu`: Forret: Varmrøget laks m/krydder ravioli, lime Brød og smør Hovedret: Rosastegt kalveculotte Sprængt krydret svinekam Papaya marineret kyllingebryst Provence kartofler m/whiskysauce Flødekartofler Rucola salat m/mango, mozzarella Tomatsalat m/vandmelon og bær Marineret bønnesalat m/bacon og feta Hvid pastasalat m/broccoli Senere er det tid til en lille svingom med vores lokale orkester Alley Cats. Vi håber at se rigtig mange, unge som ældre til en fornøjelig og garanteret sjov aften. Husk at købe madbilletter i Dagli` Brugsen Nordenskov senest, fredag, den 26. juni. Husk der denne aften er GRATIS ENTRÉ. MVH Borgerforeningen & NUIF

Søndag den 28. juni kl. 12.00 Oprydning og nedtagning af teltet på sportspladsen. Alle, der har tid og lyst, er velkomne til at give os en hjælpende hånd. TAK! 26


FORENINGER classic basic plus

29.995,eller 625,- pr. måned*

prisen er inkl. bordplader og vask men ekskl. hvidevarer og armatur

VOreS lÆKre KValitetSKØKKener er FOrnÆrmede de sYnes Vi sælger dem for billigt... et designa køkken er et stolt køkken i høj kvalitet. både funktionelt og æstetisk er det lækkert design og det fortjener at blive værdsat. Vi kan såmænd godt forstå, at vores køkkener er blevet lidt fornærmede. Vi har nok også prissat dem lige skarpt nok i forhold til, hvad de er værd. undskyld...

KøKKenfornærmelserne fortsætter på designa.dK

*Ydelse pr. mdr. ved 48 mdrs. rente- og gebyrfri finansiering. årlig fast debitorrente: 0,00%. samlede kreditomkostninger: 0 kr. - åop: 0,00%. Kan ikke kombineres med andre tilbud. gælder kun privatkunder.

Landets største privatejede køkkenfirma har et klart mål: Vi vil gi´ vores kunder de bedste tilbud og holde gang i gode danske arbejdspladser!

designa.dk

gl. VardeVej 239, esbjerg · tlf. 76 11 99 00

NUIF'S PRÆMIESPIL 1. KVARTAL 2015 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15.

JANUAR 701 296 398 137 632 30 36 21 686 286 51 26 95 595 420

FEBRUAR 97 151 236 696 180 453 153 378 224 429 74 591 271 410 76 27

MARTS 43 125 428 632 342 552 159 480 693 169 135 375 281 210 26


FDF Næsbjerg/Øse Så er FDF-sæsonen ved at være ovre. De sidste aktiviteter venter inden vi går på sommerferie. En sommerferie der kan bruges til at lade op til en ny sæson med nye spændende oplevelser. Og der bliver nok at se frem til – både for store og små. Vi skal i gang med en masse nye spændende projekter – og ikke mindst skal vi se frem mod landslejren 2016. En lejr hvor vi sammen med 10.000 andre FDF’ere skal være 10 dage på Sletten. 10 dage hvor vi vil komme til at lugte af bål og få harpiks på fingrene fra alle de rafter vi skal bruge til at bygge vores lejr med. Men landslejren bliver ikke den eneste lejr der bliver at se frem til – i løbet af sæsonen vil du naturligvis også kunne være med på andre lejre. Både nogen hvor der kun er FDF’ere fra Næsbjerg/Øse, og nogen hvor der er FDF’ere fra andre kredse. Vi kan også allerede nu afsløre at der vil blive brugt tid på et mindre byggeprojekt. Så nu har du lidt at spekulere over i sommerferien.

28


Mange tak FDF vil gerne sige mange tak til dem der støttede os i forbindelse med vores salg af gødning. Vi håber naturligvis at I også næste år vil købe hvad I skal bruge til haven hos os. Vi vil også gerne takke de mange der afleverede konfirmationstelegrammer på FDF-gården. En dag hvor der, som traditionen byder, var lange køer og en masse snakken. Vi håber naturligvis også, at de konfirmander, der blev samlet ind til havde en god dag, hvor de kunne nyde både en god konfirmation og forhåbentlig, også god efterfølgende fest. Begge dele er med til at sikre FDF indtægter, så vi fortsat kan drive et stykke børne- og ungdomsarbejde i Nordenskov.

Støt FDF når du handler

FDF er blevet tilmeldt en ordning der hedder Klubliv Danmark. En ordning der er med til at sikre at hver gang du handler – i nogle udvalgte butikker – og forhåbentlig melder nogle lokale butikker sig på banen, er med til at støtte FDF Næsbjerg/Øse. Ordningen betyder at hver gang du bruger dit dankort er du med til at støtte den, eller de, foreninger du har tilmeldt netop dit dankort. Det er muligt at tilmelde op til tre foreninger. Hvis du vil læse mere om ordningen og tilmelde dig kan det gøres på klublivdanmark.dk.

29


        

Nedbrydning Mobil knuser og sorter Salg af betonknus Jordarbejde Kloakarbejde Spuling af dræn og kloak Dræning m. kædegraver eller drænkasse GPS kalk Grensav m. integreret knuser

- Kvalitetsarbejde til aftalt tid!..

TLF. 75 16 94 99

ZAZU

Malerfirmaet

Poul Erik Rasmussen ApS

hair by Tina K

Mulvadvej 59 DK-6740 Bramming Tlf. +45 75 10 10 60

Sønderskovvej 83 Nordenskov 6800 Varde Telefon: +45 31201517

30


Indvielse af nyt legemiljø pü Nordenskov Skole

31


Dagene bliver længere og solskinstimerne står i kø for at skinne på os.. Nyhed Nyhed – juniorklub i Nordenskov Som I måske har hørt så har Varde kommune tildelt og prioriteret, at der ved hver enkel skole/SFO også skal oprettes juniorklubber. Vi har valgt at holde 3 dage åbent om eftermiddagen og 1 aften om måneden i alt 8 timer i gennemsnit pr. uge. Lige pt. er der pt. 17 bindende tilmeldinger til juniorklubben. Det er jo fantastisk og der er plads til flere. Vi har undervejs været i dialog med børnene, afholdt forældre og børnemøde og haft pædagogisk indhold på dagsordenen i SFO’ en. Juniorklubben skal ses som et supplement til de øvrige tilbud som findes i Nordenskov og skal være et sted hvor man kan ”hænge ud” med vennerne, vente indtil man skal noget andet eller hvor man har lyst til at deltage i forskellige pædagogiske aktiviteter, som man selv har været med til at bestemme. Vi vil holde indvielse af klubben, når vi er kommet godt i gang med det nye skoleår. SFO har rollespilstema lige nu hvor vi befinder os i og omkring væksthuset i maj og juni måned. Der bliver lavet våben, flag, brændt perler og lavet smykker derudover bruger vi meget bålhuset hvor vi laver ”orker pandekager” og ”Elverbrød”. Der bliver fægtet med nye sværd og planen er, at vi slutter af med arrangement for forældrene den 15. juni hvor vi får besøg af Bo fra Ribe som har stor erfaring i at lave rollespil, så hvem ved, hvad han finder på….. 1. juli tager vi af sted på vores årlige udflugt til Madsby parken i Fredericia. En dag hvor vi glæder os til opleve, hygge og lege med børnene. Det kan være dyrene skal kæles med eller der skal klatres på Tarzan? De modige vil helt sikkert vælge turen i den store svæve gynge. 8. juli er der fælles SFO-dag. Denne gang er det Næsbjergs tur til at planlægge og afholde dagen. Et rigtig godt arrangement, hvor vi udfordrer børnene i forskellige discipliner, som bl.a. består af både kreative og idrætsmæssige aktiviteter. På vegne af personalet i Nordenskov SFO, Gitte Lyhne SFO leder på Nordenskov Skole

Sikke en dejlig dag - nyt legemiljø ved skolen er nu virkelighed! 32


SÅ blev Nordenskov skoles nye lege og bevægelsesmiljøer indviet! Tirsdag den 26. maj 2015 skinnede solen atter over Nordenskov Skole og omkring 100 børn og voksne var mødt op for at indvi herlighederne. Der blev holdt taler og sagt tak til alle bidragsyderne. Elevrådet formand Philip og næstformand Mathias klippede det røde bånd. Børn og voksne hyggede sig og i Owen Lund var der grillpølser mm.og god tid til at snakke sammen. Endnu en dejlig dag hvor fællesskabets vingesus fik os alle til at føle: Yes, vi kan skabe en masse gode ting sammen her i Nordenskov!

Skolefest 2015

Hvert 2. år inviterer vi elevernes forældre med til skolefest, og i år bliver det torsdag den 11.06.15 fra kl. 17.30-21.00. Det bliver en hyggelig aften med fællesspisning, hvor alle familier medbringer en mængde mad svarende til det, familien skulle have spist derhjemme til aftensmad. Et lejlighedsband bestående af elever fra 6. klasse giver en minikoncert og der vil efterfølgende være disco og underholdning ved 6.klasses elever. Vi glæder os til en hyggelig aften med fællesspisning, forhåbentligt i det grønne og i solskinsvejr Uge 25 er Vadehavstemauge, hvor eleverne arbejder på tværs af team 1 og team 2 ud fra læringsmål, som er tilpasset begge teams. Ugen slutter med, at vi forlader skolen fredag d. 19. juni og kører til Vadehavscentret og skal på en spædende tur til Mandø. Samme dag får de flittige hjælpere, som gør klar til Owen Luft, mulighed for at få de sidste ting gjort klar, uden at skulle tage hensyn til eller passe på skolebørn, når de drøner rundt og gør klar. En ren win-win:)

33


Energibesparende foranstaltninger

Stort set alle lyskilder på skolen er nu af en type, som bruger et minimum af energi og det seneste skud på stammen er, at der er kommet solceller på hele den ene fløj af skolen og vi derved langt hen ad vejen er blevet selvforsynende med strøm i det omfang hvor soles stråler omdannes til energi. 4. klasse på Nordenskov Skole vandt i foråret for andet år i træk Varde kommunes konkurrence indenfor affaldssortering. De vandt fordi deres ide var meget kreativ, innova tiv, nytænkende og relativ nem at omsætte til praksis. Eleverne skriver om projektet i næste nummer af NØWS.

Masterchef Junior

Som kulmination på 6.klasses madkundskabsforløb afviklede de i bedste TV-køkken stil en Masterchef konkurrence kaldet Masterchef Junior. Grupperne havde selv sammensat deres menuer, lavet indkøbslister, lavet al maden, lavet flotte borddækninger, menukort, invitationer. Lærerne Martin og Hanne samt jeg var de heldige dommere som fik lov til at bedømme de samlede præstationer og vi er enige om, at der er nogle familier i Nordenskov som fremover kan få super lækker og spændende mand fremstillet af Masterchefs fra 6. klasse! Stor ros til alle! Efter sommerferien deltager Nordenskov Skole sammen med Brorsonskolen og 10 andre jyske og fynske skoler i et stort udviklingsprojekt med titlen ”Trivsel og bevægelse i skolen”. Der er knyttet forskning til projektet og Trygfonden har støttet det. Projektet er målrettet elever og lærere i Team 2, men vi vælger at lave det til et skoleudviklingsprojekt for alle skolens elever og ansatte. Det bliver rigtigt spændende, og vi glæder os! Pr. 1. august 2015 er der ansat en ny pædagog, som er bosiddende i Nordenskov samt 2 nye lærere på skolen. Inden længe er det tid til Owen Luft og elevernes sidste skoledag før sommerferien bliver fredag den 26. juni 2015 – lige om lidt… Første skoledag for elever efter sommerferien bliver mandag, den 10. august kl. 8.20. På Nordenskov Skoles vegne ønskes alle en dejlig sommer Bitten Eilenberg Skoleleder Nordenskov Skole

34


Nordenskov Forsamlings- og Kulturhus Bestyrelse: Frode Kristensen (Formand) Michael Christensen (Næstformand) Michael Schau (Kasserer) Allan Clausen Knud Christensen

tlf. 75 29 80 83 tlf. 51 26 56 99 tlf. 22 21 77 72

Tlf. 35133330, info@nordenskovforsamlingshus.dk Følg med på www.nordenskovforsamlingshus.dk

Nordenskov Efterløn- & Pensionistforening Bestyrelsen: Formand Næstformand Kasserer Sekretær Bestyrelse Suppleanter:

Anna Marie Baunsgaard Anna Kristiansen Thorvald Schultz Anne Lise Thomsen Bjarne Møller

tlf. 75298021 tlf. 75298330 tlf. 75298221 tlf. 75298173 tlf. 75298310

Erna Lauridsen Grete Pedersen

tlf. 75298298 tlf. 75298203

Hjertestarter Hjertestarteren findes i Andelskassen, Kærgårdsvej 12 Kontaktpersoner til hjælp i forbindelse med håndtering, i akut tilfælde: Bjarne Majlund Jette Hansen Grethe Husted

75298282 40332093 75298404 35


Spændende volleyball sæson 1. divisions herrerne nåede en 6. plads ud af 11 hold. Desværre ikke nok til at blive i 1. division, eftersom DVBF har valgt at lave 1 landsdækkende 1. division fra næste sæson. Blot yderligere 2 vundne kampe havde sikret os en fortsat plads i 1. division. Målet for næste sæson må derfor være oprykning igen.

Damerne i Danmarksserien har i denne sæson været udfordret af, at der skulle spilles et nyt hold sammen. Men med godt humør og stærk sammenhold blev det til mange gode kampe og en placering som nr. 6 ud af 7 hold

Herre Danmarksserie har i denne sæson bestået af en række unge spillere, heraf primært U18 spillere (se billede med de fleste spillere fra HU18 DM holdet) Holdet har lært og udviklet sig meget, idet spillet blev bedre og bedre efterhånden som skred frem sæsonen og med mange tætte kampe. Det blev til en 6. plads ud af 8 hold.

NUIF Volley: Udvikling – Begejstring – Sammenhold 36


U16 DM blev den 8.-9.-10. maj afholdt for anden gang i Helle Hallen med deltagelse 22 hold. UngdomsVolley Sydvest (UVSV) stod som arrangør af denne store begivenhed, hvor 250 spillere og ledere var samlet for at afgøre det danske mesterskab. Overnatning foregik på Nordenskov Skole. DU16 fra UVSV havde et mål om en placering imellem 10.-12. pladsen og endte på en 12. plads ud af 12 hold. Holdet bestod af: Trine Vestergård, Mie Lorenz, Katrine Sandager, Amalie Teslak, Clare Dahl, Marie Kjergaard, Signe Christensen, Sine Jepsen, Lærke Vinbech og Marie Nørhede. Trænere: Lars V. Nielsen og Anders Gravesen Danske mestre blev Amager VK

HU16 fra UVSV havde et mål om at slutte på en 7.-8. plads, hvilket lykkedes med en 8. plads ud af 10 hold. Holdet bestod af: Frederik Horshauge, Kenneth Kruse, Emil Brik Jensen, Tue Sørensen, Torben Lundgaard, Jonas Foldager, Anders Mogensen og Emil Pedersen Træner: Mads Foldager Holdleder: Peder Foldager Danske mestre blev Gentofte.

U18 DM i Odense den 15.-16.-17. maj HU18 fra UVSV deltog og havde som mål at nå en placering mellem 4.-6. pladsen, men måtte ”nøjes” med 7. pladsen ud af 9 hold. Holdet bestod af: Mads Foldager, Emil Brik Jensen, Anders Gravesen, Frederik Callesen, Jonas Foldager, Tue Sørensen, Simon Bredtofte og Thor Sørensen. Træner: Lars V. Nielsen Danske mestre blev Gentofte Volley

37


Øse Sognearkiv Bestyrelse:

Formand Næstformand Kasserer Arkivleder

Erik Davidsen 75 29 80 47 Knud Hungeberg 75 29 81 11 Verner Nielsen 75 26 41 71 Ove Jensen 75 29 84 18 Erna Søgaard 75 26 45 54 Åge Meldgård 75 29 82 12 e-mail: aage-meldgaard@mail.dk Træffetid efter aftale.

Bliv medlem af Øse Sognearkiv. Øse Sognearkiv blev oprettet i 1971. Det er arkivets formål at indsamle og opbevare arkivalier, billeder, film m.v. fra beboere, foreninger, virksomheder, og institutioner i Øse sogn. Arkivet arrangerer gerne udstillinger ved forskellige arrangementer, ligesom alle er velkomne til at besøge arkivet. Der er åbent 1. mandag i hver måned eller efter aftale med arkivlederen på tlf 75 29 82 12. Medlemskab koster 30 kr pr. person.. Arkivet er altid interesseret i at modtage materialer til registrering i arkivet. Der er også mulighed for at aflevere materialer som lån.

Fast åbningstid: Den 1. mandag i hver måned fra kl. 14.00 - 16.00

Røde Kors Helle afd. Formand: Eva Kaastrup Næstformand: Anders Grønbech Kasserer: Anne-Lise Jessen Torsten Christiansen Bodil Helt Berta Rasmussen

76774039 75267262 40457265 76774039 76941037 75196301

Genbrugsbutikken i Nordenskov Heagervej 2b 6800 Varde Tlf. 75255595

Kontakt os hvis du har lyst til at hjælpe i butikken eller hvis du har nogle ting, du gerne vil have afhentet. Besøgsvennetjenesten bliver ledet af: Ingefred Nissen 75191054 Ring til Ingefred hvis du kunne tænke dig at modtage besøg, eller hvis du har lyst til at blive besøgsven.

Nørklerleder: Berta Rasmussen 75196301 Ring til Berta hvis du har lyst til sy og strikke, eller hvis du har stof, garn, tråd eller knapper nørklerne må få.

Øse Sangkor. Øse Sangkor er et blandet herre- og damekor, som har eksisteret uafbrudt siden 1968. Vi er så heldige at have en inspirerende og dygtig dirigent – en kapacitet, som flere bør nyde godt af. Koret synger i forskellige rytmer - primært danske sange, men også andre værker – f.eks. nordiske, engelske, latinske – sågar afrikanske. – Det er ikke så svært, som det lyder til – men spændende. I efterårssæsonen synger vi fortrinsvis m.h.p. 3- 4 julekoncerter- - Om foråret m.h.p. deltagelse i et større korstævne – som regel i Varde, hvor vi synger sammen med ca 100 andre sangere. Vi øver hver mandag på Nordenskov skole fra kl 19:30 til kl 21:30 – afbrudt af den uundværlige kaffepause – altså to timers sundt og hyggeligt samvær. Hvis du kan synge – og dine omgivelser også mener det – så kom og vær med. Der er ikke nogen egentlig optagelsesprøve.- Der er udfordringer for dig, der ønsker det – men koret er så stort, at du sagtens kan ”gemme dig”, indtil du har vænnet dig til ”tonen”. – Den første måned er gratis. Vi starter den anden mandag i september. Formand: Næstformand: Kasserer: Sekretær: Dirigent:

Sonja Wraae – tlf: 75 297544. Jytte Jørgensen – tlf: 75 192056. Else Jeppesen – tlf: 75 297423. Bjarne Majlund Mikkelsen – tlf: 75 298282. Flemming Skov – tlf: 75 196850.

38


Solhøjs Venners Bestyrelse Formand: Næstformand: Kasserer: Sekretær: Menig medlem

Kamma Bojsen Kate Andersen Erna Christensen Inger Nielsen Ella Andreasen Kirsten Jensen Jytte Hungeberg

tlf. 29826893 tlf. 22422178 tlf. 75298509 tlf. 75264171 tlf. 75264151 tlf. 75298418 tlf. 75298111

Beboer repræsentant: Ingrid Kristiansen

tlf. 75298174

mail: kammabojsen@gmail.com mail: ingerverner@gmail.com

Bliv medlem af Vennekredsen og støt det arbejde der foregår på Solhøj Kontingent 40 kr. som kan indbetaltes på konto: 7729 5001281

Nordenskov aktiv & flid Formand: Næstformand: Kasserer: Sekretær: Øvrig:

Eva Sørensen Bodil Tradsborg Ida Lauridsen Jette Thomsen Bente Sørensen

Bolhedevej 19 Røvestræde 8 Rønrøgel 33 Egelykkevej 6 Kamphøjvej 1

tlf. nr. 24 44 46 42 tlf. nr. 30 29 84 23 tlf. nr. 51 72 95 51 tlf. nr. 40 95 70 70 tlf. nr. 60 93 04 58

Alle der har lyst til at blive medlem kan henvende sig til en i bestyrelsen. Årskontingent: 75 kr. Se de nyeste opdateringer og billeder fra de forskellige arrangementer på vores hjemmeside www.nordenskovaktivogflid.dk

Nordenskov Borger- & Sogneforening Formand: Næstformand: Kasserer: Sekretær: Koordinator: Torv & Anlæg: Suppleant: Ansat: Vedligehold:

Heidi Kjær Olesen Bent Østergaard Charlotte Hungeberg Maiken Olesen Tonny Lander Allan Kristensen Rolf Brosolat Poul Møller Thomas Jessen

tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf. tlf.

Preben Christensen

tlf. 7529 8329

E-mail: info@nordenskovborgerforening.dk

39

2837 5094 2384 2056 3029 6013 2923 2829 2094

9285 9530 9975 0954 4321 4144 0909 9650 0010


Nordenskov Ungdoms- & Idrætsforening Forretningsudvalg:

Volley

Næstformand Jørgen Jørgensen tlf. 75 29 87 20 - jorgen.esbjerg@lauritz.com

Martin Wollesen tlf. 24 40 43 94 - mwollesen@jubii.dk

Formand Carsten Madsen tlf. 75 34 87 50 - syver1974@hotmail.com

Formand Peder Foldager Hansen tlf. 75 29 81 68 - peder.foldager@hansen.mail.dk

Jens Lauridsen tlf. 75 29 86 16 - 75298616@privat.dk

Kasserer Inge Marie Graversgaard tlf. 30 28 84 51 - egelykkevej7@bbsyd.dk

Bodil Christensen tlf. 24 83 75 80 - nilje1961@gmail.com

Kasserer Lisbet B. Mogensen tlf. 26 82 86 16 - bakmogensen@bbsyd.dk

Fodbold

Formand Malene Østergaard tlf. 30 28 56 03 - bentogmalene@yahoo.dk

Sekretær Dorthe V. Houmøller tlf. 26 29 89 77 - houmoller5@gmail.com

Ricki Bøtker tlf. 22 19 93 05 - ricky@outlook.dk

Henrik Pedersen tlf. 75 29 85 90 - mail@hh-tomrer.dk

Leo Thomsen tlf. 61 28 85 50

Suppleant Allan Larsen Kim Rudebeck

Lis Hansen tlf. 22 34 11 62 - lishansenkvinde@yahoo.dk

Gymnastik

Kridtmester Tyge R. Kristensen tlf. 75 29 83 80 - tygeogbirte@cdnet.dk

Charlotte Ventzelsen tlf. 21 68 36 15 - cogl@bbsyd.dk

Kampfordeler Jesper Lambek tlf. 75 29 86 36 - lambek@adslhome.dk

Pia Søgaard tlf. 50 70 83 35 - dalagergaard@mail.dk

Laila Godth Tarp tlf. 21 76 60 80 - laila.tarp@bbsyd.dk

Håndbold

Forretningsudvalget

Lone Christensen tlf. 40 18 66 84 - lone-mogens@christensen.mail.dk

Musik

Forretningsudvalget

Janni Kjældgaard Frederiksen tlf. 26 39 81 98 - jannikjaeldgaard@hotmail.com Lisbeth Pedersen tlf. 29 26 26 99 - egevej3@mail.dk

40


Nordenskov Ungdoms- & Idrætsforening Badminton

Helle Hansen tlf. 25 32 92 67 - heh@vardehs.dk

Krocket/Krolf fortsat

Kurt Kristensen tlf. 75 29 89 02 - K.kristensen@cdnet.dk tlf. 51 37 90 02

Tennis

Forretningsudvalget

Bob

Poul E.R. Sørensen tlf. 75 29 83 58 - vig.runge@bbsyd.dk

Krolf Preben Christensen tlf. 75 29 83 29 - hennyogpreben@live.dk tlf. 29 93 90 29

Johanne Munk tlf. 75 29 82 54 - villy.munch.jensen@gmail.com

Ruth Madsen tlf. 75 29 84 46 - mobil 29 24 94 46

Kristense Madsen tlf. 75 29 83 13

Støtteudvalg - Banko Formand Jens Møller tlf. 28 26 71 82

Knud Hungeberg tlf. 75 29 81 11 - hungeber@gmail.com

Aase Kristensen tlf. 61 77 50 27

Ridning

Bodil Tradsborg tlf. 30 29 84 23 - bodiltradsborg@outlook.dk

Erna Christensen tlf. 23 64 43 80

Lars Wentzelsen tlf. 40 16 97 81 - cogl@bbsyd.dk

Sonja & Svend Christensen tlf. 20 54 73 40

Jørgen Søgaard tlf. 24 25 80 79 - jorgensogaard@mail.com

Anne Maria Flugt tlf. 30 29 83 66

Krocket/Krolf

Formand Christian Jacobsen tlf. 61 28 41 86 - nuifkrocket@gmail.com

Villy Møller tlf. 75 26 46 31

Niels V. Jensen tlf. 75 29 82 69 - fam.torborg@cdnet.dk

Tove V. Christensen tlf. 30 42 84 75

Hans P. Christensen tlf. 75 29 86 50 - lis-hp@bbsyd.dk tlf. 20 10 70 84

Foto Finn Bech-Petersen tlf. 23 42 21 02 - finn@bech-petersen.dk

41


SPONSORER TIL NUIF SPORTSFEST 2015

LISTE OVER ANNONCØRER NUIF 2015 Andelskassen Varde A/S Ansager VVS & Blik ApS Bentes Briks BlomsterGalleriet Bygma Agerbæk Dagli’ Brugsen Designa, Esbjerg Dyrlæge Manfredo Occhionero Elektrikerløsningen Erlings Maskinstation ZALU Halle’s Auto Heager Multiservice ApS Hedens Tækkemænd ApS Helle Hallen HH Tømrer & Snedkerforretning ApS HM Byg ApS Højvang Byg Aps J.P. Jensens Vognmandsforretning JM Byg Nordenskov A/S Kim Vind Maskinstation & Entreprenør Malerfirmaet Poul E. Rasmussen ApS Michaels Automobiler Nordenskov Kartoffellager Nordenskov Kro Nordenskov Revision Nordenskov/Næsbjerg El-service Nordkon Næsbjerg Foderstofforening Murermester Claus Olsen Murermester Finn Jensen Niels H. Madsen Tømrer & Bygningssnedker ApS OK Benzin Pia's Køkken Radio & TV Gården Skamstrup Maskinstation ApS Studie9 v/Lissi B. Hansen Tækkemand Henning Holst

87995670 75296011 60930458 24242250 75196611 75298006 76119900 22806906 20830881 75299188 31201517 75298283 23229038 75298401/ 75298423 75195111 75298590 75267188 40350675 75298343 75298355 75169499 75101060 76950059 20488129 75298233 75298065 75298107 75298035 75267166/ 75298411 75337700 75264282 75264094 75298006 23230797 75264411 75298588 22618940 75298465

42

Andelskassen Varde Allan´s Dinér Bentes Briks Dyrlæge Manfredo Occhionero Elektrikerløsningen Halles Auto Heager Multiservice ApS Hedens Tækkemænd H.H. Tømrer & Snedkerforretning ApS Højvang Byg ApS Jens P. Jensens Vognmandsforretning JM Byg Nordenskov Michaels Automobiler Murermester Claus Olsen Murermester Finn Jensen Nordenskov Industrimontage Nordenskov Kartoffellager Nordenskov Kro Nordenskov/Næsbjerg El-service ApS Nordenskov Revision Nordkon Næsbjerg Foderstofforening Skamstrup Maskinstation Studie 9 Tækkemand Henning Holst Tøj Torvet Tømrer og Bygningssnedker Niels Madsen Tømrerfirmaet Christian Møller Vejgården I/S ZAZU - Hair by Tina K Blomstergalleriet Dagli' Brugsen Øse/Nordenskov La` Uno Design Nielsen festudlejning

4 dage 1 dag 2 dage 1 dag 2 dage 4 dage 4 dage 2 dage 4 dage 1 dag 4 dage 2 dage 4 dage 2 dage 2 dage 4 dage 4 dage 4 dage 4 dage 1 dag 2 dage 4 dage 4 dage 4 dage 2 dage 1 dag 2 dage 3 dage 4 dage 1 dag


Aktivitetskalender Juni 5. juni

18.00

5. juni 6. juni 7-12 juni

10.00 10-15.00

20. juni 22- 28. juni 27. juni

13.00

Owen Luft Kånsert på Nordenskov Stadion NUIF's sportsfest TorveGail på torvet i Nordenskov

17.00

Grillaften på Solhøj Udflugt t/Ditlevsdag Bisonfarm & Kongsdal Have, Fyn

Juli 5. juli 28. juli 29. juli

August 6. aug. 10. aug. 10. aug. 16-17. aug 30. aug.

18-23.00 8.30 8.20 14.00

September 1. sept.

6. sept. 15, seot, 18. sept. 19. sept.. 24. sept . 25. sept. 26. sept.

10-17.00 19.00 19-24.00 10-23.00 10-17.00

Oktober 13. okt.

14.00

Grundlovs- & Sommerfest i Helle Hallen (Nordenskov Efterløns- & Pensionistforening) Grundlovsfest i Tambours Have Rolandshytten holder åben hus Ferietur til Prag

Kreds/Sydvest Div. foreninger. Varde Y's Men's Club Nordenskov Efterløns& Pensionistforening ASF & NUIF NUIF NBS & NUIF

Vildbjerg Cup

Solhøjs Vennekreds Nordenskov Efterløns& Pensionistforening NUIF

Koncert m/Michael Falch Udflugt Årøsund - Årø 1. skoledag efter sommerferien Dahlia Udstilling Frilufts Gudstjeneste

Tambours Have Øse Sognearkiv Nordenskov Skole Tambours Have Tambours Have

Bustur rundt i Varde Kommune m/Gylling Haahr.

Nordenskov Efterløns& Pensionistforening Tambours Have m.fl. Nordenskov Kro DGI/Helle Hallen Tambours Have Helle Hallen Nordenskov Aktif & Flid Tambours Have

Karlsgårdedag Tøsebanko Fed Fredag i Helle Hallen Lysfest i haven Koncert " Danse med drenge" Rundvisning hos Esbjerg Krematorie Plantesalgsdag

Musik/fællessang v/Mona & Henry på Solhøj

43

Nordenskov Efterløns& Pensionistforening


Efter 100 år ser fremtiden stadig grøn ud Siden 1915 har Andelskassen haft fokus på fremtidens muligheder og udfordringer sammen med kunderne. Vi er stolte af vores kompetente rådgivning, som hver dag er med til at skabe værdi for den enkelte kunde og for de lokale fællesskaber. Vi kigger altid fremad, men forstår samtidig, hvor vi kommer fra. Vil du også være med til at skabe en fremtid for dig selv og dit lokalsamfund, så kig forbi din nærmeste filial eller besøg os på www.andelskassen.dk.

Otto Frellos Plads 4 · 6800 Varde Telefon 87 99 56 70 · www.andelskassen.dk Andelskassen – en del af Danske Andelskassers Bank A/S

Nøws sommer 2015  
Nøws sommer 2015  
Advertisement