Salong 2, 2023

Page 1

2-23

NORGESMESTER ODDVEIG AANESTAD AASE:

UT AV KOMFORTSONEN OG OPP PÅ PALLEN

FAB LOUNGE BEFESTER POSISJONEN

& VELVÆRE & VELVÆRE Sommerhuden

PETTER STORDALEN MED FRISK SATSNING:

HOTELLKONGEN SKAL BYGGE NORGES STØRSTE

HUDPLEIEKJEDE

& VELVÆRE & VELVÆRE & VELVÆRE SALONG / KLINIKK
VELVÆRE VELVÆRE LEVERANDØRENES PRODUKTLANSERINGER
ÅRETS HUDPLEIEBEDRIFT 2023:

VI LEVERER FAGLIG EKSPERTISE OG HØY KVALITET TIL DIN KLINIKK

VELKOMMEN TIL ETT TEAM MED HØYT FOKUS PÅ

KVALITET, KUNNSKAP, UTVIKLING, SAMARBEID OG SIKKERHET!

Våre konferanser og kurs er ettertraktet og vi har alltid begrenset antall deltakere for optimal læring og trening. De fleste av våre kurs arrangeres som workshops eller onlinekurs. I tillegg til internasjonale kongresser tilbyr vi faste kurs per halvår i Hyaluronfillers, Botulinumtoxin, Sklerosering, Laser, Microneedling, TCA-peeling og avansert hudpleie.

→ Facebook: Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB)

→ Facebook: NFVB Forum hudpleiesalonger

→ Instagram: nfvb_insta

→ TikTok: nfvb_tiktok

HØY FAGLIG KOMPETANSE • KONGRESSER I INN OG UTLAND • DIPLOMKURS esthetica.no
FOR HUDPLEIERE ENVIRON SKIN CARE Environ Training Journey Dag 1: Vitamin A 2 Dag 2, 3 og 4: Step Into Retail 2 Dag 5: Step Into Professional 2 Dag 6: Sertifisering 1 Environ Training Journey Intensive 3 dagers kurs med sertifisering 1 Environ Advanced Training Fuktbalanse & Acne 2 Anti-Age 2 Pigmentering & Kropp 2 Kosmetisk Kjemi & Ingredienser 2 JANSSEN COSMETICS Dry Skin, Sensitive Skin & Men 2 Combination, Oily & Fair Skin 2 Demanding & Mature Skin 2 All Skin & Body 2 Sveinung Mitseim CEO Esthetica Dr. Dina Grinde Aestetic Doctor, PhD Dr. Adeel Anwar Aestetic Doctor Leader of Teoxane Academy Norway Ine Møller Anwar Aestetic Nurse VÅRE KURSLEDERE OG FOREDRAGSHOLDERE INNEHAR HØY INTERNASJONAL KOMPETANSE! 1: Kurset avholdes i våre lokaler i Svelvik / 2: Kurset avholdes digitalt FOR LEGER, SYKEPLEIERE OG TANNLEGER TEOXANE BASIC Anatomy & Complications Modul 1: Skinbooster Modul 2: Lips Modul 3: Mid Face TEOXANE ADVANCED Lips & Perioral Region Upper Face Lower Face
EXPERT
Sculpting
Face
&
Botulinumtoksin
Kurs avholdes i våre lokaler i Svelvik Helene Winther Skin Therepist & Aestetic Nurse Jette Aagard Skin Specialist & Product Manager Environ Skin Care Cecilie Næss-Solberg Product Manager Janssen Cosmetics & Inspira Cosmetics ØNSKER DU KURSINFORMASJON ELLER Å BLI FORHANDLER AV VÅRE MERKEVARER? Ta kontakt på post@esthetica.no eller telefon 33 77 52 44 Linda Kristine Taraldsen Aestetic Nurse
TEOXANE
Tear Trough Nose
Full
BEHANDLINGSKURS Hudoppstramming: Fornyelse & Fuktighet Microneedling & Medical Peels Sklerosering
Laserbehandlinger Botulinumtoksin Basic
Advanced

Profesjonell salongsbehandling med hjemmepleie serie.

REVERT TIME WITH TIMEXPERT RIDES

Revolusjonerende formler designet for å reversere aldringstegn, med de aktive ingrediensene BTX-Tripeptine og Tissulage Tech.

Utviklet med bioteknologiske ingredienser, som reduserer dynamiske og statiske rynker.

Klinisk bevist effekt.

info@germaine.no tlf.: 916 09 038 germainedecapuccini.no
TIMEXPERT RIDES

100% GLØD MED

TIMEXPERT RADIANCE C+

Den beste antioksidanten med Ren C-Vitamin

Avansert C-vitamin linje som også er egnet for sensitiv hud. Inneholder vår patenterte HLG Nanopolymer for en behandling som er x6 ganger mer effektiv. HLG tillater en vedvarende frigjøring av de aktive ingrediensene, gir dyp næring ved å trenge ned i dypere hudlag og virker på cellenivå. En sann formuleringsrevolusjon!

info@germaine.no tlf.: 916 09 038 germainedecapuccini.no Profesjonell salongsbehandling med hjemmepleie serie. TIMEXPERT RADIANCE C+ 98% 95% 87% 86%

Thalgo er basert på alger og havets fantastiske ingredienser. Produktene inneholder minimalt med fyllstoff og behandler huden din for en umiddelbar, og VARIG effekt.

Havet – vår lidenskap Thalgo Norge Thalgo Norge #baresunnhud

Thalgo; en av verdens mest innovative og ledende aktører innen SPA og Hudpleiebransjen i over 50 år.

Skinthal; trygg og stabil leverandør i 20 år på det norske hudpleiemarkedet

“Med over 30 års erfaring som salongeier har jeg aldri hatt så fornøyde og trofaste kunder som etter at jeg gikk over til Thalgo”. RUNHILD ØSTREM, SEACRET SPA, TØNSBERG

Produkter og behandlinger DINE kunder vil elske.

Thalgo.no
Skinthal as Tlf. 476 47 700 post@skinthal.no

Innhold:

2/2023

ARTIKLER

12 NM I HUDPLEIE / Arena for yrkesstolthet og faglig anerkjennelse

16 NORGESMESTER ODDVEIG AANESTAD AASE / Ut av komfortsonen og opp på pallen

18 ÅRETS HUDPLEIEBEDRIFT 2023 / Fab Lounge befester posisjonen

22 NFVB LANDSMØTET 2023 / Utfordringer og optimisme

26 CARINA DAHL ASPELI, HVIL VINGENE DAGSPA / Nye muligheter, ny kunnskap og nye krefter

28 OSLO BEAUTY EXPO / Trender i tiden

34 PETTER STORDALEN MED FRISK SATSNING / Hotellkongen skal bygge Norges største hudpleiekjede

38 DERMALYS AS / Utfordreren

40 DIGITALE VERKTØY / Ta kontroll på salongøkonomien

FASTE SIDER

9 Signert

42 UPDATE - Bevegelser i bransjen

44 MIX

48 MIX

produkter for hender & føtter

SALONG Hud & velvære 2-2023 8
10 Lederen
- produkter for hud & velvære
-
50 NFVBinfo

NFVBS FORMÅL

a) NFVB skal ivareta og fremme felles bransjeinteresser for bedrifter innen områdene frisering, hudpleie, skjønnhet og velvære. NFVB vil representere bedriftene ovenfor andre institusjoner og organisasjoner, myndigheter og samfunnet for øvrig.

b) NFVB skal jobbe for godt omdømme og høy etisk standard i medlemsbedriftene og næringen.

c) NFVBs kompetansepolitikk skal bidra til at medlemmene får et riktig antall yrkesutøvere med riktig kompetanse.

d) NFVBs næringspolitikk skal bidra til å oppnå gode og forutsigbare rammebetingelser som sikrer lønnsomhet, vekst og utvikling hos medlemsbedriftene.

e) NFVBs organisasjon skal være utformet og innrettet slik at den bidrar til å skape lokale fora og faglige nettverk for samarbeid, kompetanseutvikling og fornyelse i bransjen.

DET LØNNER SEG Å

VÆRE MEDLEM!

For

Hudpleie i stor bredde

SIGNERT REDAKTØR

JARL GARDER

jarl@nfvb.no

NFVB er arrangør av NM i hudpleie og kåringen av Årets Hudpleiebedrift. Konkurransene setter på hver sin måte fokus på faget og forretningsdriften. Det henger nøye sammen. Alle bedrifter ønsker at deres medarbeidere har kunnskap og kompetanse godt over snittet. Det skaper en vinnerkultur med store ringvirkninger. Flere fornøyde kunder, bedre økonomi, mer soliditet og muligheter for nye investeringer.

Årets Hudpleiebedrift – for andre år på rad – er Fab.Lounge i Stavanger. Man kan ikke annet enn å bli imponert av hvordan de utvikler fagkompetanse i stor bredde, og hvor bevisst de jobber med forretningsdriften. Når NFVB står bak kåringen av Årets Hudpleiebedrift så er det for at vi ønsker å løfte bransjen, blant annet ved at salongene og klinikkene blir inspirert av og lærer av hverandre. Det er ingen hemmelighet hvordan man blir best. Det står i alle skolebøker. Men det er hvordan man bruker kunnskapen, trener og jobber med den som skaper vinnere. Når noen lykkes, er det sjeldent bare flaks og tilfeldigheter. Som oftest ligger det planmessig og strukturert arbeid bak, og mye innsatsvilje.

Årets norgesmester i hudpleie heter Oddveig Aanestad Aase fra Topp til Tå velvære AS på Bryne. Hun utviste imponerende faglige ferdigheter under tidspress og med dommere og publikum tett på. Bare det å utøve faget på en konkurransearena viser at du har noe ekstra i deg. Det krever at du går ut av komfortsonen, og trener deg sterk både faglig og mentalt.

Beauty is Business er overskriften på NFVBs årlige arrangement, og det kunne vært lagt til Business is Fun. Det er gøy å skape vinnerkulturer, gøy å få gode resultater på bunnlinjen. Salonghverdagen innebærer mange utfordringer, men med kunnskap og kompetanse øker suksessmuligheten.

Vi har også vært til stede på Oslo Beauty Expo, der leverandørene forteller om sine nyheter og hva de mener kan skape de aller mest fornøyde kundene. Dette arrangementet er ikke rettet direkte mot bedriftene og deres kunder, men mot ulike influensere til bransjen. Det er mange veier til kunnskapsspredning, så må bedriftseierne og fagutøverne være bevisst hvordan de får ny kunnskap og bruker det i sin salonghverdag.

Det er også en god anledning til å markedsføre at til høsten starter kull 8 i NFVB Lederprogram. Spør hvem som helst som har deltatt på tidligere kull: Dette er en investering som virkelig gir noe tilbake til deltakeren og bedriften.

NFVBs landsmøte har valgt et nytt styre, som sammen utgjør en fantastisk kompetansekraft. De har erfaring fra enkeltpersonsforetak til store konsern, fra mange fagområder innen hudpleie til økonomi og forretningsutvikling. Denne kompetansen kommer godt med når NFVB jobber med bransjeutvikling og politisk påvirkning.

Dette magasinet er ment å gi deg ny inspirasjon i hverdagen. Det handler om å skape bevissthet rundt de innsatsfaktorer som gir suksess.

Med ønske om riktig god lesning – og god sommer

JOURNALISTER

UTGIVER

Norske frisør- og velværebedrifter

Postboks 7017 Majorstua

0306 Oslo

Tlf: 23 08 79 60

E-post: post@nfvb.no

Hjemmeside: www.nfvb.no

REDAKTØR

Jarl M. Garder

Tlf: 90 98 23 01

E-post: jarl@nfvb.no

Bjørn Kollerud

Tlf: 93 00 98 56

E-post: bjornk@bjornk.no

Randi Solstad

Tlf: 93 22 04 72

E-post: randi.solstad@gmail.com

LAYOUT

Kirsti Auke, Kirell Design

E-post: kirsti@kirell.no www.kirell.no

ANNONSEANSVARLIG

Robin Hasle, Hasle Consult

Tlf: 99 33 60 20

E-post: robin@hasleconsult.no

PRODUKSJON Aksell

MILJØMERKET

07OSLO - 241344

Tilsendt materiale returneres ordinært ikke. Ettertrykk er kun tillatt med full kildeangivelse.

9 SALONG Hud & velvære 2-2023
mer informasjon om medlemsfordeler og innmelding - se nfvb.no

PRESIDENT

ESPEN SÆVOLD

Det var en stor glede for meg å ønske velkommen til NFVBs landsmøte i mars. Den landsmøteperioden vi har lagt bak oss, det vil si 2021­2023, har vært utfordrende og krevende, men jeg opplever at vi har stått sammen gjennom tøffe tider, og det har gjort oss sterkere som organisasjon og som bransje. Da vi trodde at pandemien var over og vi var tilbake til normalen, kom det krig, høye strømpriser, høye renter, prisstigning og høyt sykefravær. Pandemien påvirket også vår organisasjon. Det er krevende å måtte avlyse, endre og digitalisere etablerte møteplasser. Jeg vil takke alle medlemmer, alle tillitsvalgte i organisasjonen, og en særskilt takk til administrasjonen, for deres innsats og støtte gjennom alle utfordringer.

POLITIKK OG ARBEIDSGIVERI OG SÅNN…

Som organisasjon har NFVB gjennomgått en betydelig utvikling de siste årene. Vi har jobbet etter strategien som ble besluttet i 2017. Det at NFVB er en arbeidsgiverorganisasjon og en bransjeorganisasjon er krevende og setter oss til tider i spagaten. Vi har hovedfokus på politikkutvikling og arbeidsgiveri, men også på bransjeutvikling og organisasjonsutvikling. Vi har jobbet på en ny måte med målorientering, og prosessene har vært viktige læringsarenaer. Vi involverer medlemmer og forankrer beslutninger. Ansvarliggjøring i alle ledd. Dette har ført til at organisasjonen har modnet betraktelig, og vi jobber nå med utviklingsprosjekter på en helt annen måte enn vi gjorde i 2017. Vi jobber med mye høyere kompetanse og større modenhet.

NYE UTFORDRINGER – NY KUNNSKAP

Ved starten av en ny landsmøteperiode skal styret på vegne av medlemmene prioritere våre utfordringer og NFVBs ressurser til å jobbe med disse. For å ta gode og riktige beslutninger trengs mest mulig faktakunnskap. Nå har NFVB igjen engasjert forskningsstiftelsen Fafo for å lage en ny, omfattende bransjeundersøkelse. De første resultater fra denne ble presentert på landsmøtet, og den vil etter planen ferdigstilles til sommeren. Det er spennende å få faktatall på hvordan bransjen har utviklet seg, og hva dette betyr for bransjens utfordringer – og NFVBs arbeid.

BEAUTY IS BUSINESS

I mars arrangerte NFVB eventet Beauty is Business, med NM, seminarer, minimesse og ikke minst den store Prisfesten, hvor vi feirer hverandre slik alle fortjener det. Gratulerer til alle konkurransedeltakere – dere er alle vinnere, med økt fagkunnskap og bedre kundeattraktivitet. Men selvfølgelig et ekstra klapp på skulderen til alle vinnere. Dere har nå status som bransjens fyrtårn og ambassadører. Bransjen trenger folk som viser den energien og de mulighetene som finnes i faget. Dette er fantastisk omdømmebyggende, og viktig for å både rekruttere og beholde flinke fagutøvere.

«Vi skal utfordre oss selv og være innovative i vår hverdag. Vi må fortsette å sikre medlemmene politisk påvirkning, gjennomslag i forhandlinger og attraktive medlemsfordeler, samtidig som vi gir en førsteklasses medlemsopplevelse»

FØRSTEKLASSES MEDLEMSOPPLEVELSER

NFVB vil fortsette å jobbe hardt for å være en tidsaktuell bransjeorganisasjon, en sterk medspiller som står i sentrum av bransjeutviklingen. Vi skal utfordre oss selv og være innovative i vår hverdag. Vi må fortsette å sikre medlemmene politisk påvirkning, gjennomslag i forhandlinger og attraktive medlemsfordeler, samtidig som vi gir en førsteklasses medlemsopplevelse.

TAKK FOR TILLITEN!

Til slutt vil jeg takke for tilliten for gjenvalget som president. Jeg går nå inn i min siste periode, og det gjør jeg med optimisme for bransjens fremtid. Vi har vist at vi kan overvinne store hindringer ­ sammen. Jeg ser frem til å fortsette å jobbe sammen med dere alle, for å utvikle og styrke vårt fellesskap.

Ha en riktig god sommer, alle sammen!

SALONG Hud & velvære 2-2023 10
Kjære alle sammen,
55282828 abaskosmetikk.no
Tlf:

NM I HUDPLEIE:

Arena for yrkesstolthet og faglig anerkjennelse

– NM i hudpleie kan inspirere og motivere hudterapeuter til å utvikle seg og lære mer, og dermed bidra til å øke standarden i bransjen. Konkurransen kan også være en viktig arena for utveksling av kunnskap og erfaring mellom hudterapeuter, og dermed bidra til å styrke fagmiljøet og samarbeidet i bransjen, sier Thora Margrethe Hagen, eier og daglig leder av Klinikk Matis.

TEKST: RANDI SOLSTAD FOTO: JAN ALMÅS

Thora Margrethe Hagen var en av årets tre dommere i NM. Hennes meddommere var Carina Dahl Aspeli, hudterapeut og daglig leder i Hvil vingene dagspa, og Kristin Amundsen, tidligere kursholder for Dermanor, og nå hudterapeut hos Hud Asker. Alle med lang og solid erfaring fra bransjen.

Hagen forteller videre at et slikt arrangement som NM også vil kunne være med på å øke interessen for, og oppmerksomhet rundt, hudterapi som fagfelt. Noe som kan bidra til å rekruttere flere til yrket, og dermed sikre et sterkere og mer mangfoldig fagmiljø i fremtiden.

NM-TITTEL ER GOD MARKEDSFØRING

Ifølge dommer Carina Dahl Aspeli er det å kunne smykke seg med en norgesmestertittel veldig god markedsføring for bedriften, og ikke minst for hudterapeuten selv. Bedriften får et kvalitetsstempel som kan bidra til å øke anerkjennelsen blant eksisterende kunder, men også bidra til å få nye kunder inn igjennom dørene.

– Hvem ønsker ikke å gå til Norges beste hudterapeut?

En slik tittel kan dessuten fremme yrkesstoltheten og motivasjonen hos terapeutene og samtidig gjøre hudterapi mer anerkjent, sier hun.

FLERE KRITERIER Å DØMME ETTER

Under årets norgesmesterskap ble det konkurrert i to kategorier: Hudpleiebehandling på 60 minutter, og form og farge av bryn på 30 minutter. Deltagerne kunne velge om de ville delta i én av disiplinene eller begge, men der sammenlagtvinneren kunne titulere seg som norgesmester i hudpleie.

Ifølge dommerne, som gikk rundt med notatskjema og observerte deltagerne i aksjon, var det flere kriterier som gjaldt for å finne en vinner.

– Noe av det sentrale vi la vekt på var blant annet hygiene, orden, tilstedeværelse, kundebehandling, gjennomføring av behandlingen, samt teknikk, forteller Carina og legger til at også faglig kunnskap og selve kundeopplevelsen ble lagt vekt på.

UTROLIG STAS FOR BEDRIFTEN

Det var Oddveig Aanestad Aase fra Topp til Tå Velvære i Bryne som gikk av med seieren.

Dommer Thora Hagen hadde følgende kommentar:

– Presisjon og nøyaktighet er viktig. Det utførte hun utrolig bra. Hun hadde «flyt» i behandlingene, fulgte prosedyrene som var satt, og var tydelig, sikker og trygg i sin utførelse.

Eier og daglig leder av Topp til Tå Velvære, Gro Ravndal Bruarøy, synes det er utrolig hyggelig for bedriften å ha en norgesmester. Hun oppfordrer andre bedrifter til å oppmuntre sine ansatte til å delta neste år.

– Vi prøver å følge med på de siste trendene innen produkter og behandlinger, og deltar så ofte vi kan på kurs, både fysisk og på web, for å utvikle oss videre. Seieren til Oddveig har virkelig smittet over på de andre ansatte og gitt dem ekstra inspirasjon og motivasjon.

Ekstra stas var det også at vi fikk omtale i lokalavisen, noe som har gitt oss positiv oppmerksomhet i markedet og blant kundene våre, sier Bruarøy.

SALONG Hud & velvære 2-2023 12
TEMA: NM I HUDPLEIE

Full konsentrasjon med tidspress og publikum. Det er krevende å delta i et norgesmesterskap, men det gir stor mestringsfølelse å gjennomføre en krevende konkurranse.

GYLLEN MULIGHET

NM i hudpleie ble arrangert 24. mars under årets Beauty is Business i regi av NFVB. Konkurransen er en arena der hudterapeuter får gyllen mulighet til å vise seg frem og få anerkjennelse for sin faglige dyktighet og kompetanse.

NM I HUDPLEIE 2023

1. Ansiktsbehandling

2 . Farge og forming av bryn

Sammenlagt to disipliner Poeng 1 - 2 - Sum

1. Oddveig Aanestad Aase, Topp til Tå Velvære 87 ­ 90 ­ 177

Marlene Paulsen, Calma Beauty 90 ­ 86 ­ 176

Sina Nor

7. Himmel 84 ­ 81 ­ 165

2. 3. Grosvold, Dommertrioen Dahl Aspeli, Thora Margrethe Hagen og Kristin Amundsen sammen med konkurranseleder Merethe Christensen. Marlene Paulsen fra Calma Beauty vant disiplinen Ansiktsbehandling, og ble nummer to sammenlagt.
NORGESMESTERSKAP I HUDPLEIE 2023
NM i hudpleie består av to konkurransedisipliner, hver med et sett av kriterier der dommerne vurderer både utførende arbeid og sluttresultat. Sina Nor Grosvold fra 7. Himmel ble bronsevinner i begge disipliner og sammenlagt.

Jubel på pallen. Oddveig Aanestad Aase fra Topp til Tå velvære ble sammenlagtvinner og norgesmester. Hun vant også disiplinen Farge og forming av bryn. Marlene Paulsen fra Calma Beauty vant disiplinen Ansiktsbehandling, og ble nummer to sammenlagt. Sina Nor Grosvold fra 7. Himmel ble bronsevinner i begge disipliner og sammenlagt.

15 SALONG Hud & velvære 2 ­ 2023
Oddveig Aanestad Aase, Topp til Tå velvære, ble årets norgesmester i hudpleie.
NORGESMESTERSKAP I HUDPLEIE 2023
Øverst på pallen. Oddveig Aanestad Aase fra Topp til Tå velvære er årets norgesmester i hudpleie.

NORGESMESTER ODDVEIG AANESTAD AASE:

Ut av komfortsonen og opp på pallen

- Det var veldig gøy å være med på konkurransen. Det var utfordrende, men de fantastiske kollegaene mine heiet meg frem. Prisfesten på kvelden var helt fantastisk, sier årets norgesmester i hudpleie, Oddveig Aanestad Aase fra Topp til Tå velvære.

Det var litt uvant setting å gjøre behandling i. Vanligvis har vi en rolig og avslappende atmosfære rundt oss når vi gjør behandlinger i salongen, mens her skulle vi beholde ro og flyt i behandlingen selv om det skjedde mye rundt oss.

Norgesmesterskapet i hudpleie er definitivt utfordrende. Mange vurderingskriterier og tidspress, med jury og publikum tett på. Oddveig mestret utfordringene, og kan nå smykke seg med en tittel som virkelig forteller noe om fagutøveren. Norgesmester i hudpleie – det er en god attest.

TO DISIPLINER, MANGE BEHANDLINGER NM i hudpleie skal fortelle noe om en ekstraordinær utøver, både om fagkunnskap og utøvelse.

For å bli årets norgesmester i hudpleie måtte jeg bli sammenlagtvinner i to disipliner. Den første disiplinen var ansiktsbehandling. Der skulle vi bruke rens, mekanisk peeling, massasje, maske og avsluttende produkter. Den andre disiplinen var farging og voksing av bryn. Det var også mulig å bare delta i en av disiplinene hvis en ønsket det. Til senere år kunne det gjerne vært enda flere disipliner å konkurrere i, sier Oddveig.  Fagområdet er stort, og NM må ha disipliner som passer inn i arenaformatet. NM er i utvikling, og NFVB tar gjerne imot alle innspill.

GODT FORBEREDT

Oddveig kom ikke uforberedt til NM. Gode resultater krever gode forberedelser. God fagkunnskap må alltid ligge i bunn, men til NM må man jobbe med perfeksjonering.

Jeg hadde lest meg opp på vurderingskriteriene på forhånd for å vite hva jeg måtte fokusere ekstra på. Øvet også litt på kollegaer som kunne gi meg tilbakemeldinger slik at jeg kunne gjøre mitt beste på konkurransen, forteller Oddveig.

KONKURRANSEKRAFT TIL GLEDE

OG NYTTE

NM­deltakelse gir god kompetanseheving for utøveren, og med skinnende pokal som bevis for god fagkunnskap får også salongen reklame.

Det har vært veldig positivt for både meg og salongen at jeg har vært med på NM. Jeg måtte gå ut av komfortsonen og utfordre meg selv. Jeg setter stor pris på de fantastiske kollegaene mine som heiet meg frem til konkurransen.

At det ble seier var ekstra kjekt. Det er jo veldig god reklame for både meg og salongen. Kjekt å få bekreftelse på at det du gjør er bra. Jeg har også fått mange gratulasjoner fra både kunder, kollegaer og venner etter NM. Det har også vært en artikkel i lokalavisen, forteller Oddveig. Topp til Tå velvære har jo et veldig godt firmanavn, som sier noe om bredden i tilbudet. Nå toppes det med et kompetansebevis utenom det vanlige.

Ikke vær redd for å melde deg på til neste NM. Det var en fantastisk opplevelse å få være med på, avrunder Oddveig.

ODDVEIGS TIPS FOR SOMMERENS BEHANDLINGER ­ Jeg elsker «Crash­behandlingen» fra Babor på sommeren. Den gir en skikkelig boost med fuktighet og glød, og er derfor en perfekt behandling på denne årstiden. Som hjemmeprodukt er jeg spesielt glad i å kombinere c­vitamin serum sammen med SPF for å få god beskyttelse på dagtid, og i tillegg bruke en god maske noen kvelder i uken for å reparere etter flere timer ute i solen.

LITT OM ODDVEIG:

Er 30 år og kommer fra Varhaug. Gikk på hudpleielinjen på Jåttå Videregående skole og har jobbet i hudpleiesalong siden 2011. Har senere tatt kurs i både microblading og powderbrows hos Phibrows. Jobber nå på Topp til Tå Velvære, og har vært der siden 2018. Jobber mest med ansiktsbehandlinger og ulike behandlinger for bryn. I tillegg gjør hun også en del brude­makeup.

17 SALONG Hud & velvære 2-2023 TEMA: NM I HUDPLEIE ­
TEKST: JARL MARTIN GARDER FOTO: JAN ALMÅS

ÅRETS HUDPLEIEBEDRIFT 2023:

Fab Lounge befester posisjonen

For andre året på rad kunne Fab Lounge motta beviset for at de er en foregangsbedrift i bransjen. Kompetanse- og utviklingsfokusert, med et bredt spekter av tjenester, gir både mange og trofaste kunder. Det gir også Årets Hudpleiebedrift muskler til videre utvikling.

WOW for en fest! Fab Lounge tar igjen av seg hatten for NFVB sin fantastiske prisfest, denne gang i «skuret» som var fylt opp med bransjekolleger i topp stemning, med masse glede og spenning fra første sekund.

Eier og daglig leder Mariann Edland har fortsatt den gode følelsen i kroppen etter Prisfesten på Skur 13 i Oslo. I forkant av den begivenheten fulgte hun med på Beauty is Business med NM i hudpleie og NM i frisering. For en «litt over middels» engasjert leder av en bedrift med mange fagutøvere var dagen et eneste stort høydepunkt.

Spennende konkurranser på dagtid, med de beste enkeltprestasjoner i bransjen, unike kreasjoner og enga­

sjerte kosmetologer og brynsstylister. Fab Lounge gir et rungende HURRA til alle de flotte vinnerne, sier Mariann Edland entusiastisk.

ET KREVENDE OG GODT TEAMARBEID

Mariann reiste ikke fra Stavanger alene. Hun har mange støttespillere hun ønsket å dele opplevelsen med. ­ Vi hadde også i år med oss 10 av våre fantastiske ansatte til hovedstaden og årets Prisfest, og folk kan bare tenke seg hvordan følelsen i gjengen var da Fab Lounge igjen ble kåret til Årets Hudpleiebedrift. Jeg syns det er utrolig kjekt å vise alle de ansatte at den gode jobben og det lille

SALONG Hud & velvære 2-2023 18
BEDRIFTSUTVIKLING
TEMA:
TEKST: JARL MARTIN GARDER FOTO:JAN ALMÅS OG FAB LOUNGE Fab Lounge ble kåret til Årets Hudpleiebedrift 2023 – og det ble selvfølgelig behørig feiret.

TEMA: BEDRIFTSUTVIKLING

- Faglig utvikling er en kontinuerlig prosess der vi alltid oppmuntrer de ansatte til oppsøke kompetanseheving gjennom kurs og konferanser, som vi selvfølgelig dekker, forteller Mariann og Rolf Edland i Fab Lounge.

ekstra som de legger ned i arbeidet sitt faktisk blir belønnet med denne høythengende tittelen.

Vi er et samlet team som hver dag jobber mot et mål om å være på topp i en stor og krevende bransje. Så en seier igjen, andre året på rad, er ubeskrivelig fantastisk, konstaterer hun.

KONTINUERLIG FORBEDRINGSFOKUS

Fab Lounge sitt tjenestetilbud er nok ganske ekstremt i norsk sammenheng, med over 250 forskjellige behandlinger i mange forskjellige kategorier. Det er krevende å være «på ballen» hele tiden, men Mariann fremhever igjen teamarbeidet og viktigheten av å sette seg mål.

Som vinner to år på rad, og med all den positive oppmerksomhet vi fikk både i fjor og i år, ønsker Fab Lounge selvfølgelig å gjøre vårt ytterste for å beholde tittelen Årets Hudpleiebedrift også neste år. Årets mål ble satt allerede dagen etter fjorårets seier, og gjennom hele året har ledelse, administrasjon og terapeuter jobbet med forbedringer på alle plan.

Fab Lounge ønsker å vise at kontinuerlig engasjement med gode rutiner og planlegging gir et samlende og kreativt team som igjen skaper god kultur. Disse viktige elementene setter Fab Lounge i førersetet for en god og sunn drift, selv i krevende tider, som nå med utfordringer som høye strømpriser og høy inflasjon.

STERK STOLTHETSFØLELSE

For meg personlig betyr det veldig mye å igjen få en tilbakemelding og bekreftelse fra en profesjonell arbeids­

giverorganisasjon om at alt det harde arbeidet som legges ned, både av meg selv og ledergruppen og ansatte, også blir lagt merke til og utover Stavangers grenser. En seier som dette gir de ansatte en stolthetsfølelse som er bygget på et godt team hvor alle har hatt like stort ansvar for at seieren også i år gikk til Fab Lounge. Hun legger til at det også varmet godt med alle gratulasjonene fra mange kanter.

Vi har en stor og lojal kundekrets og støttende leverandører, hvor mange har fulgt oss fra vi startet for 14 år siden. De heier oss frem og det var så mye blomsterhilsener og gratulasjoner den påfølgende uken at jeg nesten ikke fikk tid til å takke alle.

«VINNEROPPSKRIFTEN»

Profesjonalitet til arbeidet og bygge kultur blant de ansatte er Marianns forklaring på hvorfor bedriften gjør suksess.

Gjennom 14 år med forsiktig og kontinuerlig vekst, bygget stein for stein, både i omsetning og antall ansatte, har Fab Lounge alltid hatt et godt renomme i bransjen som et kvalitetsbevisst, profesjonelt og veldrevet kompetansesenter og hudpleie bedrift, forteller hun. Eiernes mål og mantra har i alle disse årene vært å skape en trygg og kjekk arbeidsplass for sine ansatte der de selv kunne tenkt seg å jobbe.

Trygghet for våre ansatte og god kulturbygging er nøkkelen til vår suksess. Vi har alltid vært en rekrutterende bedrift for å tiltrekke nye dyktige medarbeidere ved å skape glede og engasjement rundt alle fagfelt i bedriften.

19 SALONG Hud & velvære 2-2023
Fra Stavanger til Prisfest i Oslo: Rolf Edland, Hanne Grødem, Anna Vårvik, Synne Domert Gulliksen, Mariann Edland, Elsa Afera, Jane Strand, Natalia Dymarczyk, Evija Reine, Vasilka Tatarcheva.

«Jobbglede og personaltrivsel skapes gjennom klare og rettferdige regler og retningslinjer for de fleste gjøremål i bedriften. Alle drar i samme retning»

MULTIKULTURELL OPPLÆRINGSBEDRIFT

Rekruttering av dyktige medarbeidere har blitt vanskeligere og vanskeligere de siste årene, men det tiltrekker selvfølgelig også kandidater når bedriften kan titulere seg som Årets Hudpleiebedrift i Norge, to år på rad.

Fab Lounge stiller alltid plasser til disposisjon for utplasseringselever fra hudpleieskoler, hvor vi alltid tilbyr en lærerik og engasjerende opplæring for å oppmuntre elevene til å fortsette i faget.

Jeg må også si at Fab Lounge er en multikulturell bedrift med hele 14 nasjonaliteter. Det gir mangfold, kunnskap og nye ideer fra alle verdens kanter. Vi ønsker å bidra til å skape trygge og seriøse arbeidsplasser med god opplæring også for våre nye utenlandske arbeidstakere. Vi har blant annet tett samarbeid med NAV for å gi jobbtrening og arbeidserfaring. Dette samarbeidet resulterer ofte i utvikling av fantastiske medarbeidere, og som oftest ender det opp med fast ansettelse.

Fab Lounge har også inngått en avtale med Flyktningetjenesten for utplassering og integrering av ukrainske flyktninger for språktrening. På denne måten kan vi være med å bidra til god og trygg integrering og hjelpe flyktnin­

ger fra Ukraina, med og uten hudpleiekompetanse, inn i vår bransje her i Norge.

ENGASJEMENT OG ANSVAR

Det er viktig å være tydelig som leder, men også at alle ansatte blir sett og hørt, mener Mariann.

Ansatte oppfordres alltid til å komme med innspill til forbedring av arbeidsrutiner, nye behandlinger og produkter. I tillegg arrangerer vi månedlige personalmøter, for også å ta dialog i plenum med informasjon fra ledelsen og selvfølgelig innspill fra de ansatte. Alle ansatte har en viss påvirkning i sine avdelinger og vi prøver sammen å sette mål på alt fra salg til opplevelse.

Jobbglede og personaltrivsel skapes gjennom klare og rettferdige regler og retningslinjer for de fleste gjøremål i bedriften. Alle drar i samme retning, og som et eksempel så går ingen ansatte fra jobb etter stengetid før alle gjøremål og stengerutiner er gjennomført. På den måten blir ingen må stående igjen alene for å gjøre seg ferdig. Tillit under ansvar, sier Mariann.

GOD VERKTØYKASSE

Planarbeid, drift og økonomistyring krever gode rutiner og

SALONG Hud & velvære 2-2023 20
TEMA: BEDRIFTSUTVIKLING

godt verktøy. Mariann mener de har en god verktøykasse. Regelmessige ledermøter, noen ganger flere i uken, i tillegg til månedlige personalmøter, brukes aktivt i planarbeidet, mens de daglige driftsverktøy hovedsakelig består av Fixit Kassasystem, som holder orden på bookinger, timelister og kundebetalinger. Den økonomiske styringen holdes orden på av arbeidende styreleder og med bruk av Power Office Go som verktøy.

KUNDEREISEN STARTER UTENFOR

Med et så bredt spekter av tjenester som Fab Lounge har, så har de også mange ulike kunder. Den største delen av kundeporteføljen ligger blant damer på 40­60 år, men alle skal få en helhetsopplevelse.

Kundereisen bygges fra det sekund kunden parkerer gratis rett utenfor klinikken på salongens private parkeringsplasser og kommer inn døren for å bli tatt imot og ønsket velkommen av en smilende resepsjonist, hentet av en profesjonell terapeut som gir en velværeopplevelse som tilfredsstiller alles forventninger, til kunden forlater lokalet fornøyd med et smil om munnen etter en god og profesjonell helhetsopplevelse hos Fab Lounge, smiler Mariann.

KUNNSKAP FOR FREMTIDEN

Bransjen må stå sammen om et kompetanseløft, sier Mariann og ønsker et fagbrev sterkt velkommen.

Jeg elsker bransjen vår og alle de fantastiske menneskene som jobber sammen med oss. Vi trenger flere dyktige og engasjerte terapeuter som sammen kan legge en felles plan for å lykkes i vår bransje. Vi må ha fokus på kunnskap, service, omsorg og kvalitet i alle ledd så får vi en gjennomgående god drift, og resultatene vil vise seg.

Hudpleiebransjen trenger et stort løft, og sammen kan vi jobbe mot målet å få et fagbrev i vår bransje. NFVB har de siste årene bidratt til at hudpleiebransjen vil få et etterlengtet kompetanseløft i lang tid fremover. De har i samarbeid med fagforeningen og noen flinke bransjefolk i en prosjektgruppe tatt noen store og viktige skritt mot at bransjen kan få fagbrev på plass om ikke altfor lenge.  Det er så viktig med kunnskap ­ Det er vår fremtid!

Alle må trå til og melde seg inn i NFVB, slik at vi kan få flere bedrifter som kan stå sammen i den jobben som gjenstår før vi kan høste godt av dette, oppfordrer Mariann.

NYE MÅL ER SATT

Neste mål for bedriften er å skru til enda et par hakk og gjøre seg fortjent til Årets Hudpleiebedrift for tredje gang i 2024. En slik tittel kommer ikke uten innsats, og målet er både økt omsetning og resultat, samt mindre sykefravær og økt bærekraft, avrunder lederen av Fab Lounge, Årets Hudpleiebedrift 2022 og 2023.

Som medlem hos oss har du tilgang til juridisk hjelp, forsikringer, pensjonsordning, rådgiving, nyttige verktøy, kurs og arrangementer. Det gir deg TRYGGHET, PÅVIRKNINGSKRAFT og

21 SALONG Hud & velvære 2-2023
SOM MEDLEM I NFVB STÅR DU ALDRI ALENE!
deg inn i dag! www.nfvb.no
UTVIKLINGSMULIGHETER! Meld

NFVB LANDSMØTET 2023:

Utfordringer og optimisme

Årets landsmøte kunne oppsummere mange utfordringer for bransjen, men der NFVB samler sterke krefter for å jobbe med disse utfordringene. Det nyvalgte styret har også en ny og omfattende bransjeundersøkelse som utgangspunkt for sitt arbeid.

President Espen Sævold kunne ønske velkommen til engasjerte representanter fra medlemsbedrifter og laug. Under fremleggelsen av styrets beretning for foregående landsmøteperiode tok han utgangspunkt i NFVBs visjon – Vi skal skape en bedre hverdag for våre medlemmer ­ som grunnleggende sjekkpunkt for styrets arbeid. Årsrapporten illustrerer godt NFVBs aktiviteter i perioden, med ekstra kommentarer på politikken, strategiprogrammet og kommunikasjonen. Presidenten konkluderer med at NFVB er styrket gjennom utfordringer, med spesiell henvisning til koronasituasjonen som også i denne landsmøteperioden har preget bransjen.

I sin åpningstale tok NFVB­presidenten opp flere av de utfordringer som bransjen står ovenfor, som det paradokset at det både er overetablering og mangel på fagfolk. Mange av utfordringene henger tett sammen, som bransjens omdømme, inntjening og lønn, utviklingsmuligheter og rekruttering til faget.

BRANSJEUNDERSØKELSEN 2023

Som bakgrunn for landsmøtets drøftelser og NFVBs generelle arbeid var det lagt inn en egen temadel med innlegg til bransje­ og organisasjonsutvikling. Hvert tiende år har NFVB stått for en stor bransjeundersøkelse, og i 2023 er det ti år siden forrige undersøkelse. Også denne gang har oppdraget gått til forskningsstiftelsen FAFO. De foreløpige resultater fra undersøkelsen ble presentert for landsmøtets delegater av Rolf Andersen fra FAFO med følgende overskrifter:

→ Om bedriftene

→ Arbeidskraftbehov

→ Stolutleie

→ Kjønnsbalanse

→ Tjenestepensjon

→ Hva bør NFVB prioritere i årene fremover?

NYE PLANER OG MÅL

Det avtroppende styret presenterte NFVBs planer for landsmøteperioden 2023­2025. Styremedlemmene Linn Veronika Hansen og Guri Andreassen presenterte forslaget etter å ha innledet med litt om status og styrets prioriteringer. Styremedlem Maj Hovde Krogdahl presenterte

styrets forslag til budsjetter for 2023 og 2024. Det ble deretter åpnet for spørsmål. Ingen tok ordet. Planer og budsjetter skal ikke vedtas, og Landsmøtet tok disse til orientering.

KONTINGENT OG SERVICEAVGIFT

2023 – 2025

NFVBs medlemskontingent skal speile aktivitetsnivået for forbundet. Det er et mål å holde kontingenten på et så lavt nivå som mulig, med det aktivitetsnivå som behøves for at NFVB skal kunne nå sine mål.

Bransjen har utviklet seg mye, med flere av de aller minste medlemsbedriftene og flere av de aller største. Det betyr et behov for videreutvikling og revisjon av modellen for bedre å speile medlemsmassen, særlig gjelder det i bunn og topp av skalaen. I 2023 foreslår Styret at kontingenten i bunn og topp av skalaen revideres noe, slik at vi slår sammen de nederste trinnene i skalaen og utvider med noen nye nivåer i toppen av skalaen.

Styremedlem Kai Håkon Ytredal presenterte forslaget. Det ble deretter åpnet for debatt før votering. Ved votering ble det ikke registrert noen stemmer imot, og forslaget ble vedtatt ved akklamasjon.

Styret vil i perioden 2023­2025 gjøre en grundig gjennomgang av medlemsmasse og kontingenter, med mål om en transparent modell tilpasset dagens og fremtidens medlemsmasse, og som fremlegges Landsmøtet 2025 for vedtak.

HUDPLEIE GODT REPRESENTERT

Lederen av valgkomiteen, hudterapeut Linda Jørgensen, orienterte om komiteens arbeid og bakgrunn for sammensetting av kandidater. Kandidatene var presentert i landsmøteheftet, og de presenterte også seg selv på video. Det var ingen benkeforslag på andre kandidater.

Aldri før har så mange med hudpleiebakgrunn hatt plass i styret. Fem av ti styremedlemmer inklusiv vara har både fagkunnskap og erfaring fra ulike sider av hudpleiebransjen. Den samlede kompetansen i NFVB­styret er en solid kraftpakke for videre bransjeutvikling.

SALONG Hud & velvære 2-2023 22
TEKST OG FOTO: JARL MARTIN GARDER

Landsmøtet er mye mer enn en generalforsamling. Det er en arena der engasjerte bransjefolk møtes for mange givende diskusjoner også utenfor selve landsmøteagendaen.

som president for sin tredje – og siste – periode. Espen er som eier av Visit Frisør og hudpleie på Oasen og Frisør- og Hudpleieinstituttet i Bergen en god representant for å fellesskapet og synergien som er mellom frisør- og hudpleiebedrifter.

Tryggere

SAMMEN

23 SALONG Hud & velvære 2-2023
Linn Veronika Hansen og Guri Elisabeth Andreassen presenterte NFVBs planer for kommende landsmøteperiode. Det legges opp til et fortsatt høyt aktivitetsnivå for bransjeutvikling. Espen Sævold ble gjenvalgt Ble takket av. Linn Veronika Hansen, Kai Ytredal, Maj Hovde Krogdahl, Perly Kopperstad og Karin Krigsvoll Stenersen gikk ut av styret, men fortsetter som svært engasjerte NFVB-medlemmer. Rolf Andersen fra FAFO presenterte den nye bransjeundersøkelsen. Viktig møteplass. - sterkere -

FØLGENDE BLE VALGT FOR PERIODEN 2023 - 2025:

President: ESPEN SÆVOLD, Visit AS ­ Bergen

Visepresident: AKSEL REKSTEN, På Håret AS ­ Sandvika

Styremedlem: CARINA DAHL ASPELI, Hvil Vingene Dagspa AS ­ Hamar

Styremedlem: GUNN HEGE S. SIREVÅG, Frisørhjørnet Brusand AS ­ Brusand

Styremedlem: GURI ELISABETH ANDREASSEN, Syvende Himmel AS ­ Bodø

Styremedlem: JULIE RISMOEN, Hairport Frisør AS ­ Lørenskog

Styremedlem: LISA FOSSELI BJORVAND, Barberer’n AS ­ Kristiansand

1.Varamedlem: GLENN VEIBY, Raise Gruppen ­ Oslo

2.Varamedlem: TARA NATHALIE LYCHE, Lucky Frisør AS ­ Arendal

3.Varamedlem: MARIANNE SLETTENG, Røa Hud ­ Oslo

§ 1–2 NFVBs formål

a) NFVB skal ivareta og fremme felles bransjeinteresser for bedrifter innen områdene frisering, hudpleie, skjønnhet og velvære. NFVB vil representere bedriftene ovenfor andre institusjoner og organisasjoner, myndigheter og samfunnet for øvrig.

b) NFVB skal jobbe for godt omdømme og høy etisk standard i medlemsbedriftene og næringen.

c) NFVBs kompetansepolitikk skal bidra til at medlemmene får et riktig antall yrkesutøvere med riktig kompetanse.

d) NFVBs næringspolitikk skal bidra til å oppnå gode og forutsigbare rammebetingelser som sikrer lønnsomhet, vekst og utvikling hos medlemsbedriftene.

e) NFVBs organisasjon skal være utformet og innrettet slik at den bidrar til å skape lokale fora og faglige nettverk for samarbeid, kompetanseutvikling og fornyelse i bransjen.

SALONG Hud & velvære 2-2023 24
Det nyvalgte styret: Guri Elisabeth Andreassen, Gunn Hege S. Sirevåg, Lisa Fosseli Bjorvand, Carina Dahl Aspeli, Julie Rismoen, Espen Sævold, Marianne Sletteng, Tara Nathalie Lyche, Glenn Veiby og Aksel Reksten.

Kosmetisk Hudpleie er en avansert videreutdannelse for hudpleiere. Utdannelsen har internasjonal sertifisering og er godkjent i 39 land via ITEC, VCTC og European Skillwork; en av de største utdanningsorganisasjonene i verden.

Utdannelsen fyller gapet mellom den tradisjonelle hudpleier og den estetisk medisinske behandler. Studiet fremmer en utdypende og faglig kompetanse. Deltidsstudiet er modulbasert og består av praksis, oppmøter og nettbasert teori.

Vestfold Hudakademi ligger i Sandefjord sentrum og har det siste innen teknisk utstyr, produkter, og i tillegg har vi utvekslingsmuligheter med praksis i The Cotswolds, Storbritannia.

Vi tilbyr også utdanning for VG2 -VG3 Hudpleie og Kroppsterapeut. Studenter har muligheten til å betale modul for modul, eller i sin helhet.

MODULER:

•Diamond Dermabrasion

•Fotodynamisk Lysteknologi (POT)

•Derma-Needling med POT

•Hydro-Light (RF ultralyd)

•Laser IPL, SHR og E-Light (* i følge Strålevern sine regler)

•Thread Vein Removal (TVR)

•Business 101 for klinikkledelse

•Plasma Are

•Førstehjelp

TA GJERNE KONTAKT MED OSS FOR MER

VESTFOLD
HUDJ\KJ\DEMI INTERESSERT I KOSMETISK HUDPLEIE UTDANNING?
VESTFOLD HUDAKADEMI AS RÅDHSGATA I I 32 I I SANDEFJORD NORGE + 47 944 48 465 IN FO@VESTFOLDH UDAKADEMI.NO WWW.VESTFOLDH UDAKADEMI. NO � iTEC � VTCT - European �""i: Qualifications �.A.T.a Framework I. Lånekassen
INFO!

NYE MULIGHETER, NY KUNNSKAP

Året er godt i gang. Etter en hektisk oppstart kom en litt roligere tid, perfekt for planlegging, teambuilding og internkursing av ansatte. Jeg har lært å bli mer bevisst å sette av tid til dette. Det er god investering i utvikling og styrking av bedriften.

Det beste jeg gjorde i 2022 var å være med på NFVB Lederprogram med Alf Inge Cleve­Stiansen. Det var verdt hver eneste krone, og det merker jeg spesielt nå, for planleggingen av året ser helt annerledes ut. Jeg er tryggere i meg selv, jeg merker at mine ansatte har mer tillitt, og verktøyene vi fikk på kurset fungerer! Vi har blitt mer bevisst på mål og på kvaliteten av jobben vi utfører. Jeg ser et større engasjement hos kollegaene mine, for nå er de mer inkludert i hele driften, og på den måten føler de mer ansvar for at vi skal nå målene våre ­ sammen.

HUDPLEIE KREVER TID OG KUNNSKAP

Bransjen og faget vårt er i stor utvikling. Vi får mer effektive behandlinger og produkter som kan gjøre stor forskjell på hud og helse.  Nå er det spesielt mye fokus på isotretinoin som behandling på aknehud blant unge på sosiale medier. Det virker som om «alle» sliter med huden sin. Influensere forteller om sine produktrutiner, og noen kan også dele historier om vellykkede isotretinoin kurer.

Det er helt supert at noen deler det også!  Det er bare litt for lite fokus på hva som er ulemper, bivirkninger, nødvendig etterbehandling og når det faktisk er nødvendig med en slik kur. Fakta er at det ikke er en quick fix på hud. Det er gode og ikke minst riktige rutiner som skal til.

Det er her vi som fagfolk må være tydelige og behjelpelige med å sette sammen en plan (eller anbefale å gå videre til lege OM det er nødvendig). Det er mye vi som hudterapeuter kan gjøre først! Vi er en personlig trener for huden, og vi skal gi gode råd og opplæring. Dette tror jeg kan bli noe av det viktigste vi gjør.

KLOKKERTRO PÅ FAGBREV

Fagbrev hudpleie er behandlet i utvalg, utdanningsdirektoratet og utdanningsdepartementet.  Utdanningsdirektoratet har lagt ut forslaget på høring, og i skrivende

stund venter vi i spenning på tilbakemelding. Jeg gleder meg til å ta tak i dette, når vi endelig kan gjøre det i praksis. Jeg har klokkertro på at det vil bli bedre for bransjen, og ikke minst for elevene som skal velge faget. De skal tross alt ta stafettpinnen videre. Dette er arven vår, som vi jobber så hardt for!

NFVB STYRKER BRANSJEN

I mars arrangerte NFVB Beauty is Business, med norgesmesterskap, seminarer og bransjetreff. Matnyttig og inspirerende, vel verdt å få med seg. Samme helg hadde NFVB også sitt landsmøte, der undertegnede var så heldig å bli valgt inn i styret. Der er jeg ikke alene om å ha bakgrunn som hudterapeut, og jeg føler vi har god tyngde og en tydelig stemme når vi jobber med saker som har betydning for fag, folk, bedrifter og bransjen.

Du får et innblikk av hva NFVB jobber med gjennom dette magasinet, men som medlem kan du også følge med på de digitale medlemsmøtene. Der får du masse god info!  Det kan være veldig nyttig å bli kjent med alle medlemsfordelene. Det er for eksempel ikke bare­bare å holde seg oppdatert på alle regler og nyheter. Gjennom NFVB får du tilgang på mye info.

Jeg ser virkelig frem mot fortsettelsen av dette året. La oss gjøre det bra ­ sammen

Carina Dahl Aspeli er hudterapeut og daglig leder i Hvil vingene dagspa. Bedriften er medlem i NFVB, og Carina sitter i NFVBs styre.

SALONG Hud & velvære 2-2023 26
TEMA: BRANSJEUTVIKLING
CARINA DAHL ASPELI, HVIL VINGENE DAGSPA:
OG NYE KREFTER

Jeg ser virkelig frem mot fortsettelsen av dette året.

La oss gjøre det bra - sammen

27 SALONG Hud & velvære 2-2023 TEMA: BRANSJEUTVIKLING
CARINA DAHL ASPELI Blide arrangørene puster ut. Anne Kathrine Hansen og Tone Skipa kunne notere seg fullt hus under Oslo Beauty Expo 23. mars. Fred Hamelten var på plass og delte villig av sine fagkunnskaper. Tjøstolvsen AS og Babor hadde fullt trykk på standen. Komfortabel kinosal. Norskutviklede Cuvget fra Scandinavian Beauty fikk positiv oppmerksomhet. Den amerikanske solpleieserien Coola var også til stede med en sommerlig og California-inspirert stand.

Trender i tiden

SALONG Hud & Velvære var til stede da 30 utstillere fra hud- og hårpleiebransjen fikk speed-date med rundt 70 beautysnakkere og journalister under Oslo Beauty Expo den 23.mars. De tydeligste trendene i tiden er økt oppmerksomhet på bærekraft, veganske produkter og naturlige ingredienser.

De siste årene har etterspørselen etter økologiske, naturlige og veganske hudpleieprodukter vært en økende trend sammen med økt søkelys på bærekraft og hudpleie innenfra. Dette kom tydelig frem under Oslo Beauty Expo. Vi snakket med noen av utstillerne fra vår bransje som var til stede for å vise frem sine produkter.

NUTRIKOSMETIKK – EN ØKENDE TREND

Øyebrynskongen Fred Hamelten var til stede for å promotere BioSil, et skjønnhetstilskudd, også kalt nutrikosmetikk. Han forteller at interessen for produktet var stor blant deltagerne.

Han forklarer at BioSil er vegansk og inneholder ingen form for kollagen. Det aktive virkestoffet i produktet er ortokiselsyre. Dette er en form for silisium som kroppen kan absorbere og bruke.

– Inntak av BioSil kan bidra til å øke produksjonen av kollagen i kroppen, og i tillegg bevare det eksisterende kollagenet, forteller han og legger til at BioSil er utviklet av en professor i medisinsk mikrobiologi ved universitetet i Antwerpen, og har gjennom studier vist stor forbedring på hud, hår og negler.

– Det ligger forsknings­ og utviklingskostnader på mer enn 15 millioner euro bak produktet som har 1,3 millioner daglige brukere på verdensbasis, og som selges i salonger med kosmetiske sykepleiere, hudterapeuter og frisører. Han legger imidlertid til at for å få best mulig effekt må man ta BioSil regelmessig. Etter noen uker

eller måneder kan man se resultater. Effekten vil variere fra person til person, avhengig av individuelle faktorer som alder, kosthold og livsstil.

SOMMER, SOL OG ØKOLOGISKE PRODUKTER

Den amerikanske solpleieserien Coola var også til stede med en sommerlig og California­inspirert stand. Serien har søkelys på en sunn og aktiv livsstil, og tilbyr solpleieprodukter som er naturlige, økologiske og miljøvennlige. Representantene fra Hexa as, Camilla Tvindal Larsen og Desiré Jacobsen, kunne fortelle at Coola, som ble etablert i California i 2007, tilbyr et bredt utvalg av solpleieprodukter til både voksne og barn.

– Produktene selges til det profesjonelle markedet, og inkluderer blant annet solkrem og solspray til ansikt og

kropp, samt solstift. Ifølge Jacobsen benyttes det kun bærekraftige ingredienser og emballasje, og noen av de vanligste ingrediensene er titanuimdioksid, sinkoksid, organiske panteekstrakter, eteriske oljer og aloe vera.

MILJØENGASJEMENT OG BÆREKRAFT

Et annet merke det også var stor interesse rundt var den ungarske spa­ og hudpleieserien Eminence Organic Skin Care. Laila Elisabeth Fure fra Innovell Beauty AS var en av tre foredragsholdere. Hun holdt et inspirerende og lærerikt foredrag om merkets filosofi og miljøengasjement. – Eminence er et verdensledende profesjonelt hudpleiemerke, som har et sterkt fokus på bærekraft, og som

29 SALONG Hud & velvære 2-2023
TEMA: POPULÆRE TJENESTER OG PRODUKTER OSLO BEAUTY EXPO:
TEKST OG FOTO: RANDI SOLSTAD OG BJØRN KOLLERUD

Beauty Expo til å sette fokus på alt det positive og morsomme bransjen vår byr på. Ikke minst vise frem bredden i produkter og behandlinger»

inneholder ferske, naturlige og økologiske ingredienser fra egne avlinger i Ungarn. Merket, som har eksistert siden 1958, er en av de største spa­seriene på det amerikanske markedet, og har blitt omtalt i en rekke skjønnhetsmagasiner. Eminence tilbyr en komplett hudpleieserie med produkter til alle hudtyper og tilstander, samt en profesjonell behandlingsmeny til hudklinikker og spa, med alt i fra klassiske behandlinger til spesialbehandlinger for ansikt og kropp.

GRØNN PRIS

Fure forteller videre at Eminence Organic Skin Care er kjent for sitt miljøengasjement, og har blant annet blitt belønnet med utmerkelsen, Best of Green Award.

– I tillegg til at produktene inneholder naturlige ingredienser, skjer all høstingen for hånd. Ingen motorkjøretøy brukes ved planting eller høsting, og ved utvinning av virkestoffer i produksjonen brukes miljøvennlig energi som sol­ og vindkraft.

– Emballasjen er av resirkulert materiale, og ved transport beskyttes produktene av et miljøvennlig pakkemateriale, laget av mais. Selskapet har også engasjert seg i treplanting i utviklingsland gjennom sitt prosjekt «Forest for the Future». For hvert produkt som selges, planter Eminence ett tre, og har til nå plantet over 23 millioner trær. Bedriften har også engasjert seg i syke barn, og livnært over 170 000 alvorlig kreftsyke barn med næringsrike juicer, avsluttet hun.

Flere av beautysnakkerne og journalistene som var til stede på foredraget var tydelig imponert over det de hørte. Det er ingen tvil om at Eminence er en foregangsbedrift som mange andre aktører i bransjen kan lære noe av.

Effektiv inspirasjon

I år var Oslo Beauty Expo lagt til prestisjehotellet Sommerro i Oslo, der man fikk smakfulle glimt fra hva den profesjonelle hudpleie­ og beautybransjen har å by.

Det er tredje gang vi gjennomfører Oslo Beauty Expo, og vi opplever at arrangementet nå er etablert i markedet. Vi hadde plass til 30 utstillere i Sommerro, og det ble fulltegnet. Vi hadde også noen merker på venteliste, men lokalene satte grenser for hvor mange vi kunne ha med denne gangen, forteller Anne Kathrine Hansen. Sammen med Tone Skipa var hun ansvarlig arrangør av eventet.

FAGLIG FOKUS

Oslo Beauty Expo er ikke en publikumsrettet messe, men et forum der leverandører kan møte influensere og journalister. Det innebærer at man kan begrense utstillerarealet.

Vi ønsker først og fremst å bruke Oslo Beauty Expo til å sette fokus på alt det positive og morsomme bransjen vår byr på. Ikke minst vise frem bredden i produkter og behandlinger. Så krysser vi fingrene for at de fremmøtte influenserne sprer budskapet og deler erfaringene når man tester produktene i etterkant. For vi bød på tidenes største goodiebag, smiler Anne Katrine Hansen.

KLAR FOR NESTE ÅR

Lokalene i Sommerro satte en fin ramme på begivenheten. I tillegg til standsarealet bød man på en kinosal med plass til 30 deltagere. De besøkende ble delt inn i grupper, så alle kunne oppleve de tre foredragene på litt ulike tidspunkter.

Vi kjørte et tett program, så det var viktig å starte kl. 09.00 presis, så alle skulle ha mulighet til å rekke gjennom dagens program til vi avsluttet kl. 16.00. Men tilbakemeldingen både fra utstillere og besøkende viste at opplegget fungerte. Dette er en effektiv måte å samle informasjon og oppleve nyheter, sier Anne Kathrine Hansen..

Tilbakemeldingene viser at vi har lykkes med dette. Oslo Beauty Expo har funnet sin form, Nå er vi allerede i gang med å planlegge neste års Oslo Beauty Expo. legger hun til.

SALONG Hud & velvære 2-2023 30
OSLO BEAUTY EXPO 2023:
TEMA: POPULÆRE TJENESTER OG PRODUKTER
« Vi ønsker først og fremst å bruke Oslo
Verdant AS fokuserte på det profesjonelle hudpleiemerket [Comfort Zone]. Laila Venbakken Hovland i Beauty Technology Noonaesthetics var godt fornøy med responsen. Laila Elisabeth Fure fra Innovell Beauty AS satte fokus på bærekraft gjennom Eminence Organic Skin Care. Også litt hår. Headbrands var representert med profesjonelle hårprodukter fra Amika.

Gratis guide

6 steg for effektiv salongdrift

Salongguiden er laget av Vitec Fixit Systemer AS. Fixit er ledende innen butikkdata, kommunikasjons- og handelssløsninger for norske frisør- og velværesalonger. fixit.no/bedrift

Last ned guiden gratis i dag, og la deg inspirere.

Bransjerapport for 2022

Hvordan har salongene tilpasset prisene sine for økte kostnader, og hvilke konsekvenser har det stramme arbeidsmarkedet fått? Hvilken påvirkning har inflasjonen hatt på veksten og marginene for salongene?

ned bransjerapporten
i dag, og
Bransjerapporten er et samarbeid mellom Fixit og Sparebank 1 SR-Bank ForretningsPartner, og nøkkeltallene er hentet fra et representativt utvalg av frisør-, kombi- og velværesalonger i Norge. fixit.no/bedrift
Last
gratis
sammenlign nøkkeltallene med din salong.

TEMA: BRANSJEUTVIKLING

PETTER STORDALEN MED FRISK SATSNING:

Hotellkongen skal bygge

Norges største hudpleiekjede

- Vi tror det ligger et stort potensial i hudpleiebransjen. Det er bakgrunnen for mitt engasjement på eiersiden i Scandinavian Beauty AS, sier Petter Stordalen i kjent entusiastisk stil. Han har planene klare for etablering av to nye flaggskipklinikker etter kjøpet av Eger Skin Clinic AS i Oslo sentrum.

Oppkjøpet av Eger Skin Clinic er starten på en spennende reise for Scandinavian Beauty. Dette er et trendsettende konsept i bransjen, og vi gleder oss til å utvikle merkevaren videre. I løpet av våren og frem til sommeren skal vi åpne to nye Eger­klinikker, en i Sandvika, som dekker Bærum og Asker, og en klinikk på Majorstuen i Oslo. Det blir tunge satsninger. Klinikkene er på henholdsvis 600 og 500 kvadratmetere. Planen er å åpne klinikken i løpet av første halvår 2023, forteller Petter Stordalen.

HVA MOTIVERER EN MILLIARDÆR?

Hotelkongen Petter Stordalen lever ikke etter mottoet skomaker­bli­ved­din lest. Han har engasjementer innen flere sektorer enn hotelldrift, og her kommer satsningen på Scandinavian Beauty inn.

Vi har en bred portefølje av engasjementer. Jeg synes alltid det er spennende å være med på nye prosjekter, hvis det er de rette folkene som står bak. Det er folk som skaper resultater, ikke økonomer med regneark. Du kan ikke regne deg frem til suksess. Jeg fikk god kjemi med de to gründerne Fredrik Solstad og Geir Håvard Kvalheim, og det var utslagsgivende for at jeg har valgt å gå inn på eiersiden i Scandinavian Beauty gjennom Strawberry, sier Petter Stordalen.

VEKSTBRANSJE I UTVIKLING

Den profesjonelle hudpleiebransjen er fragmentert, og det har vært mange forsøk på kjedebygging, med varierende grad av suksess. Det stopper ikke Petter Stordalen.

Selv om det ikke har manglet advarsler mot å gå inn i hudpleiebransjen, mener jeg at den ikke er mer spesiell enn andre bransjer. Det finnes suksessfulle kjeder som inkluderer legetjenester, tannleger og frisørkjeder. Jeg har som kjent også erfaring med kjededrift innen hotell

og reiseliv. Det er heller ikke enkelt, men vi har fått det til. Så hvorfor skulle det ikke la seg gjøre å bygge en sterk kjede i hudpleiebransjen? Jeg er overbevist om at erfaringer fra kjeder i andre bransjer kan overføres til hudpleiebransjen, smiler Petter Stordalen, og legger til følgende;

For egen del liker jeg å se muligheter og tenke motsyklisk. Det er riktig at hudpleiebransjen er fragmentert, har lav lønnsomhet og mangler kapital til å ta de nødvendige investeringene i top­of­the line teknisk utstyr. Men det er også en vekstbransje i rivende utvikling, med mange flinke fagfolk, og jeg synes det er spennende å være med på denne reisen.

FRIGJØR ARBEIDSGLEDE FOR FAGFOLK

Vårt bidrag til å bygge Scandinavian Beauty AS videre er kompetanse innen økonomi, logistikk, markedsføring, og ikke minst kapital. Målsettingen er å konsolidere og utvikle bransjen med de beste fagfolkene, de nyeste behandlingene og tjenester som kundene ønsker seg. Da kan vi utvikle sunne og lønnsomme klinikker.

Min erfaring er at man lykkes hvis man lar fagfolk få drive med det de er gode på, så kan vi ta oss av det andre. Da får man frigjort arbeidsglede og jobbet med det man er utdannet til og liker, og da kommer resultatene, sier Petter Stordalen.

KLAR FOR FLERE OPPKJØP

Scandinavian Beauty ble etablert i 2019 og har nå en portefølje som inkluderer 11 etablerte klinikker. Kjeden omsatte for mer enn 100 millioner kroner i 2022. Åpningen av to nye Eger Skin Clinic i løpet av våren innebærer et linjeskift. Men Petter Stordalen sier at han fortsatt er åpen for videre oppkjøp av eksisterende klinikker.

Vi skal vokse gjennom egne etableringer og oppkjøp.

SALONG Hud & velvære 2-2023 34
TEKST OG FOTO: BJØRN KOLLERUD

- Hudpleiebransjen kan profesjonaliseres på driftssiden. Vi kan bidra med kapital, logistikk, markedsføring og økonomistyring, så kan fagfolk kan drive med det som de kan best, nemlig å utøve sitt håndverk, mener Petter Stordalen.

Gir gass. Petter Stordalen har ambisjoner om å bygge opp Scandinavian Beauty til en landsdekkende tungvekter innen profesjonell hudpleie. Her flankert av gründerne Geir Håvard Kvalheim og Fredrik Solstad. – Per i dag har Fredrik og Håvard 1/3 av aksjene og jeg har 1/3, resten av aksjene er spredt på flere mindre aksjonærer, opplyser Petter Stordalen.

For oss er det viktig at potensielle oppkjøpskandidater har en sterk posisjon i sitt lokalmarked. Vi skal ikke vokse for å vokse. Det må skje på en kontrollert måte, med de riktige klinikkene.

MENNESKER BYGGER VERDIER

Petter Stordalen mener betydningen av å kunne tiltrekke seg de riktige menneskene er avgjørende for Scandinavian Beautys videre ekspansjon.

Det er lett å stirre seg blind på regneark og økonomiske kalkyler. Men jeg er overbevist om at det er mennesker som skaper resultater, ikke kalkulasjoner. Du kan ikke regne deg frem til suksess. Jeg tror ikke på fem­års planer. Gjennom mitt engasjement i hotellbransjen vet jeg at det er avgjørende å ha de riktige menneskene med på laget, hvis du skal få til noe. Da får man nye ideer som kan vise seg å ta ting i retninger ingen i utgangspunktet ikke så for seg. Jeg tror ikke på fem­års planer, for å si det sånn, da går man glipp av kreative prosesser og lærling.

Vi har ingen konkrete planer om hvor mange klinikker vi skal ha i kjeden. Men vi er opptatt av å vokse både gjennom egenetableringer og oppkjøp. Så vi vil gjerne invitere etablerte klinikker inn i Scandinavian Beauty. Men som sagt er vi mer opptatt av å få med de riktige klinikkene enn volum.

FINANSIELLE MUSKLER

På aksjonærlisten i Scandinavian Beauty finner vi eiere fra klinikker som inngår i kjeden. Men det å bygge nye klinikker fra scratch er kapitalkrevende. Med Petter Stordalen på laget, har Scandinavian Beauty tilgang på nødvendig kapital. Spørsmålet er om eksisterende aksjonærer vannes ut med kapitalinnsprøyting fra Strawberry?

Bjørn, du er så gammel at du husker Jolly Cola? Hva

ville du hatt, 50 % av Jolly Cola eller 1 % av Coca Cola? spør Petter Stordalen retorisk. ­ Vi skal bygge verdier som kommer aksjonærene til gode, smiler Petter Stordalen.

SKAL STÅ PÅ EGNE BEN

Med en bred portefølje av hoteller som inkluderer hotelspa, kunne man tenke seg synergier og ekspansjonsmuligheter. Vil Scandinavian Beauty rykke inn i hotelspamarkedet?

Nei, Scandinavian Beauty skal stå på egne ben og et selvstendig konsept, fastslår Petter Stordalen. Du har samarbeidet med Christian Ringnes innen hotellsektoren i Scandinavia. Han eier leverandøren Dermanor, som er en markedsleder til den profesjonelle hudpleiebransjen i Norden. Har dere noen tanker om et samarbeid på produktsiden?

Nei, vet du, det har jeg ikke tenkt på en gang, sier Petter Stordalen oppriktig overrasket.

SALONG Hud & velvære 2-2023 36
TEMA: BRANSJEUTVIKLING
«Jeg synes det er spennende å utvikle nye konsepter, og jeg er åpen for å satse på de rette menneskene. Da kan vi skape resultater sammen»
OSLO/LILLESTRØM Mer info og påmelding: nfvb.no har oppstart i september!
KULL 8
MEDLEMSFORDEL!

DERMALYS AS:

Utfordreren

- Vi er utrolig glade for å kunne presentere Germaine de Capuccini til det profesjonelle hudpleiemarkedet i Norge. Vi leverer innovative, prisvinnende produkter og har et støtteapparat som skal bidra til at våre salongkunder lykkes i å utvikle sin virksomhet, sier daglig leder Elena Syversen i distributøren Dermalys AS.

Det har vært en spennende reise så langt. Jeg har jobbet 35 år i bransjen, mesteparten av tiden i Spania. Der kom jeg i kontakt med Germaine de Capuccini, et markedsledende spansk merke, som finnes i over 90 land rundt om i verden. Da jeg flyttet tilbake til Norge og begynte å jobbe i Beth’s Beauty, falt det seg slik at jeg ble forespurt om å bli distributør i Norden. Det var veldig fristende. Så nå er vi i gang med å etablere en landsdekkende distribusjon, og bygge opp vårt kurs og kompetansesenter her i Telenor Arena i Bærum, forteller Elena Syversen.

Vi er veldig stolte av den gode responsen vi har fått, og at merket har blitt så godt mottatt i Norge. Germaine de Capuccini produktene selges i alle fem Beth’s Beauty salongene og i nettbutikken, så vel som i mange andre salonger rundt om i landet. Vi organiserer også et lanse­

Smakfullt. Administrasjonen og kursvirksomheten er lokalisert i Telenor-bygget på Fornebu i Bærum. - Her skal vi kjøre kundespesifikke kurs i våre produktserier og behandlinger, forteller Eva A. Syversen.

ringsarrangement i juni i samarbeid med Vogue Scandinavia som vi gleder oss veldig til. Da blir det fest!

STOR BREDDE

Når man blar i Germaine de Capuccinis produktkatalog er det slående å notere bredden i sortimentet. Her finnes produkter og teknisk utstyr til signaturbehandlingene som dekker nær sagt alt man forventer å finne i hudpleieog skjønnhetssalonger.

Germaine de Capuccini har en så stor produktbredde at vi har valgt å satse fullt og helt på dette merket. Vi skulle egentlig starte opp akkurat da korona­epidemien startet, så det ble noen forsinkelser. Men nå er vi på sporet, sier Elena, mens hun viser oss rundt i lokalene som rommer administrasjon, kurslokaler og show­room på Fornebu.

KJERNEVERDIER

Germaine de Capuccini har eksistert i 60 år og konsernet har bygget opp forskningsavdelinger som utvikler nye innovative produkter på løpende bånd. Men det kan også være verd å nevne at miljøvern og bærekraft har vært et viktig element helt fra starten. I dag kan man blant annet smykke seg med RSPO og CO2Zero sertifisering. Den sistnevnte sertifiseringen innebærer har man er forpliktet til å kompensere for og å redusere CO2 utslipp. Forpakningene er uten bruk av cellofan, og bruken av plast i materialer er redusert til et minimum. Mange av produktene er veganske, og selvsagt ikke testet på dyr.

Men konsernet har tatt ytterligere grep. Germaine de Capuccini var det første hudpleiemerket som inkluderte punktskrift på emballasjen for å bidra til at synshemmede kunne være mer selvstendige forbrukere.

Grunnleggeren av Germaine de Capuccini, Carmen Vidal, blir av mange kategorisert som «den spanske Elisabeth Arden». Hun ville nok være svært fornøyd med at de grunnleggende verdiene fortsatt definerer Germaine de Capuccini.

SALONG Hud & velvære 2-2023 38
TEMA: LEVERANDØRMARKEDET
TEKST
KOLLERUD
OG FOTO: BJØRN
Markedsdirektør Eva A. Syversen i Dermalys AS gleder seg til å bygge opp Germaine de Capuccini i Norge og resten av Norden.

DIGITALE VERKTØY:

Ta kontroll på salongøkonomien

Teknologiske hjelpemidler motvirker økte kostnader i frisør- og velværebransjen, skriver Harri Myllylä, som er daglig leder i Book Salon.

TEKST: HARRI MYLLYLÄ - DAGLIG LEDER, BOOK SALON

FOTO: SHUTTERSTOCK

Akkurat idet pandemiens restriksjoner hadde sluppet taket, ble frisør­ og velværebransjen kastet inn i nye utfordringer med galopperende strømpriser og innkjøpskostnader. For en bransje dominert av små bedrifter med unge gründere, kan disse ha enorme konsekvenser, og flere har allerede uttrykt sterk bekymring for fremtiden. Det er selvfølgelig ikke hele løsningen, men å øke effektiviteten og kutte kostnader gjennom nye, teknologiske hjelpemidler kan bidra til å lette trykket på en allerede presset bransje.

DIGITALT SAMFUNN

Norge er allerede ett av Europas mest digitale samfunn. Nesten alle betalinger foregår kontantløst, bookingsystemer er digitale og gavekort selges både over internett og som digitale kortløsninger. Landet er rett og slett foran resten av Europa, for eksempel Storbritannia, der 75 % av bransjen fortsatt tar timebestillinger over telefon og betalt i cash.

TILPASSEDE LØSNINGER

I Norge handler det derfor om hvordan man får mest ut av de digitale verktøyene man har. Flere løsninger på markedet er laget for andre industrier, og er dermed dyre og lite funksjonelle for små bedrifter. Andre krever store investeringer for å få tilgang til alt som trengs av regnskaps­, booking­ og betalingssystemer, noe som legger nye kostnader på allerede pressede bedrifter. Vi ser heldigvis at konkurransen tar seg opp på dette markedet, og flere nye tilbydere gir enklere løsninger, med forutsigbare kostnader.

VERDIFULL TIDSBESPARELSE

Men det er først og fremst når det gjelder de indirekte kostnadene at teknologiske løsninger skinner. For små bedrifter, som de fleste frisør­ og velværesalonger er, er tiden ofte det mest dyrebare man har, og når gründere bruker tid på tungrodd administrasjon og regnskap, er dette tid som ikke brukes på betalende kunder. Et alt­iett­system for betalinger og administrasjon kan spare opptil 100 arbeidstimer årlig. 100 timer, eller 13 hele arbeidsdager, som kan brukes på å utvikle salongen og ta vare på kundene.

UTVIKLINGSFOKUS

Motbakkene de siste årene har vært utenfor bransjens kontroll. For å sørge for at alle de fantastiske gründerne i frisør­ og velværebransjen kan utvikle sine bedrifter videre, står gode og tilgjengelige teknologiske verktøy helt sentralt.

OM BOOK SALON:

Book Salon er en finsk betalings­ og bookingtjenesteleverandør som spesialiserer seg på hår­, skjønnhets­ og velværeselskaper. I tillegg til betalingsbehandling tilbyr Book Salon sine kunder digitale og helintegrerte løsninger for booking, kundebehandling og regnskap. Book Salon ble grunnlagt i 2016, og har samlet inn totalt €5M i finansiering og har over 1500 kunder innen skjønnhets­ og helseindustrien. For mer informasjon, besøk www.booksalon.com.

SALONG Hud & velvære 2-2023 40

Beauty is Business

NFVB arrangerer hvert år Beauty is Business, som rommer mange veier til bedriftsutvikling. Årets seminarprogram ga mange nyttige inputs til hvordan man kan drive lønnsomme salonger og unngå å havne i «feller» som får juridiske og økonomiske konsekvenser. Men ikke minst var fagbrev i hudpleie på agendaen. Det kan gi et løft bransjen trenger.

HETETOKTER OG

KALDE FAKTA

- Vi må dra lasset sammen, oppfordret Vibeke Scheele Moe fra NFVB om innføring av fagbrev i hudpleie.

Hudpleiernes time:

FAGBREV LØFTES OPP ­ Vi håper på en positiv tilbakemelding fra Kunnskapsdepartementet før sommeren for å formalisere prosessen med en fagbrevordning for hudpleiere. Da vil vi måtte jobbe for å få på plass et tilstrekkelig antall læreplasser. Jeg vil derfor be alle gode krefter i hudpleiebransjen om å ta opplæringsansvar, oppfordret programsjef Vibeke Scheele Moe i NFVB.

Det meldes om mangel på søkere til hudpleieutdanningen rundt om i landet. Skal vi løfte faget, trengs det at alle gode krefter trekker sammen. En fagbrevordning er veien å gå, mener sterke krefter i bransjen. Da får bedriftene betalt lærlingtilskudd for å påta seg opplæringsansvar. Hudpleierne vil også kunne få mulighet til å bygge på utdanningen med høyere yrkesfaglig utdanning på bachelor­nivå. Det vet vi er attraktivt for ungdom og vil være et positivt bidrag til å sikre rekrutteringen, sier Vibeke Scheele Moe. Hun fikk anerkjennende blikk fra de fremmøtte på seminaret. Til stede var også en representant for et opplæringskontor for frisørfaget. Hun påpekte at de vil kunne bistå hudpleiesalonger for å følge opp læring i bedrift, hvis fagbrevordningen kommer på plass.

Fagsjef Ann­Kristin Stokke fra Skintific bidro med et inspirerende foredrag om hvordan man kan ta vare på huden gjennom den hormonelle runddansen. Når østrogenet dropper kollapser huden, var en konsentrert oppsummering. Kompetanse om problemstillingene er avgjørende for å skape troverdighet og anbefale de riktige, personifiserte programmene.

Slik øker du inntjeningen med enkle grep. Lederutvikler Alf Inge Cleve-Stiansen ga nyttige tips om re-booking, produktsalg og det å bygge personlige relasjoner. Nå inviteres det til nytt kull på NFVB Lederprogram, med oppstart i september.

KUNSTEN Å TJENE PENGER

STYRINGSRETT OG DIALOG

Advokat Kirsti Stokland i NHO Service og Handel gjennomgikk krav til ansettelseskontrakter, sykemeldinger, ferieavvikling og juridiske aspekter ved å drive en hudpleiesalong. Kirsti har lang fartstid og kunne komme med praktiske eksempler på hvordan man kan unngå å trå feil. Juridisk hjelp er en viktig og verdifull medlemsfordel i NFVB.

Lederutvikler Alf Inge Cleve­Stiansen har vært kursleder på NFVBs populære lederprogram siden starten. Det var derfor ikke overraskende at tilhørerskaren var stor. Han snakket til en fullsatt sal da han tok fatt i temaet forretningsdrift og ledelse. Det fine med dette, er at han gjennom de siste årene har målt hva som virker av aktiviteter ned på tall­nivå, så han brakte til torgs konkrete tips og resultater. ­ Jeg elsker tall. Det har vært utrolig givende å oppleve hvordan salongledere har forbedret salongens lønnsomhet etter å ha iverksatt programmer som vi har jobbet oss gjennom i NFVB Lederprogram. Man kan lære mye av suksessfulle bedrifter, mener Alf Inge.

SALONG Hud & velvære 2-2023 42
up date
Bevegelser i bransjen
– MED FAG OG FORRETNING I GODT SAMSPILL
- Det meste lar seg løse i minnelighet, men som salongeier må man også være seg bevisst på arbeidsgivers styringsrett, mener advokat Kirsti Stokland. Kunnskap er viktig for å ivareta behovet for kvinner i overgangsalderen, fremholdt Ann-Kristin Stokke.

up date

[comfort zone] suser av gårde på grønn bølge

Verdant AS inviterte samarbeidspartnere og klinikker på en seanse med [comfort zone] i toppetasjen på hotellet The Thief i Oslo 19. april. På agendaen stod en presentasjon av hudpleiemerket og filosofien bak [comfort zone].

Vi er nok kanskje mest kjent for våre merkevarer innen profesjonell hårpleie, men vi ønsker nå å satse tyngre innen den profesjonelle hudpleiebransjen med [comfort zone]. Merket har vært på det norske markedet i mange år, men vi vil gjerne løfte det opp. Det er utgangspunktet for at vi har invitert dere i dag, sa Verdant­sjef Svein Ove Olsen.

BÆREKRAFTIG FOKUS

[comfort zone] inngår i det familieeide selskapet Davines, som er lokalisert i Parma i Italia. Bærekraft er et nøkkelord. I Davines / Comfort Zone Village dyrker man 6000 planter i en botanisk hage, og siden 2020 har selskapet brukt ingredienser fra regenerativt organisk landbruk, med utgangspunkt i at denne praksisen bidrar til å beskytte biologisk mangfold og binde CO2 i jorden. Davines­gruppen har vært en spydspiss i utviklingen av sirkulære løsninger.

VILLE VISE BREDDEN

Under møtet fikk de fremmøtte en gjennomgang av merkets filosofi og produktene ble presentert av Viviana Tonini og Paola Minuti, som var fløyet inn fra Italia for anledningen.

Vi har to hjem, huden og planeten vår. Vår misjon er å beskytte dem begge gjennom skjønnhet, etikk og bærekraft, oppsummerte Paola Minuti fra Davines / [comfort zone].

Men [comfort zone] byr ikke bare på sertifiserte økologiske produktserier. Det legges vekt på å utvikle målrettede hudpleielinjer tilpasset den enkelte hudtype og hudtilstand. Bredden i produktseriene er stor og langt på vei basert på egendyrkede nøkkelingredienser i et «friluftslaboratorium» i Parma.

Bevegelser i bransjen
[comfort zone] educator Viviana Tonini og Business Development Manager Paola Minuti fra Davines sammen med adm. direktør Svein Ove Olsen, Educator/business development Anita Skaug og salgsdirektør Svein Sundfør fra Verdant AS. De kunne glede seg over en positiv mottagelse fra kundene under presentasjonen på The Thief i Oslo. Educator Anita Skaug har lang fartstid i bransjen og skal jobbe aktivt med å utdanne nye terapeuter.

mix

produkter for hud & velvære

Vitaminrik og styrkende

ENVIRON Body EssentiA Range er en serie kroppsprodukter som er rik på vitaminer og antioksidanter. Produktene styrker immunforsvaret og gir huden styrke til å reparere skader og problemer forårsaket av forurensing, stress og sol. Serien kan brukes ned til spedbarnsalder. Leverandør: Esthetica AS

Sol og sommer

Sol & sommer

Janssen Cosmetics Sun Protection Spray

SPF 30 og High Protection Sun Care SPF 50

Lotion gir høy beskyttelse mot solbrenthet, rynker og pigmentflekker. Ectoin forhindrer

UV­indusert hudskade på cellenivå, reduserer irritasjon og styrker hudens forsvar. Minimerer negative effekter av blått lys og IR­A stråling. Hyaluronic acid gir intensiv fuktighet. Leverandør: Esthetica AS

Ferievennlig fuktighet

Janssen Cosmetics Dry Skin Diskdisplay byr på «takeaway» produkter som er ideelle for ferie og weekend turer. Super Hydrating Cream gir tørr og fuktfattig hud en maksimal dose næring og fuktighet. Hyaluron Replenish Cream hydrerer huden intenst og regenererer den forstyrrede barrierefunksjonen.

Leverandør: Esthetica AS

Forfriskende i sommersolen

Classic Face Mist SPF50 er rik på antioksidanter, den er oljefri, vannresistent og gir huden en naturlig glød. Perfekt til å bruke over sminken, mens du er på farten, eller når som helst du ønsker å forfriske og beskytte huden. Leverandør: Hexa AS

SALONG Hud & velvære 2-2023 44

Vil du jobbe med oss?

Exuviance er et av Nordens ledende og største klinikkmerker og har en fremtredende posisjon innenfor profesjonell hudpleie. Exuviance kombinerer egenpatenterte og unike nøkkelteknologier med de aller siste innovasjonene på markedet for å gi deg tilgang til en komplett hudpleie som dekker alle kundebehov. Kontakt oss så forteller vi mer om mulighetene for din salong!

www.exuviance.no @exuviancepro_nordic ExuvianceProNordic
HBS Nordic - nordisk distributør av avansert hudpleie siden 1998. Vi tilbyr markedsledende og velrenommerte varemerker til hudpleiesalonger og skjønnhetsklinikker. Vi skaper langsiktige partnerskap ved å møte kundene på en profesjonell og personlig måte.
GODE INNTJENINGSMULIGHETER
Tlf. 22 42 77 77 eller info@exuviance.no UNIKE TEKNOLOGIER
IMPONERENDE RESULTATER
resultatene du ønsker deg med det beste innen avansert hudpleie!

mix

produkter for hud & velvære

Ny distributør

Youngblood Mineral Cosmetics har vært representert på det nordiske markedet gjennom 25 år. Nå har mineralmake­up merket fått ny distributør i Nord­Europa, og Insight Cosmetics tar over merket for distribusjon i Norge. Dette inkluderer også kursing og merkevarebygging. Leverandør: Insight Cosmetics AS.

Spisset teknologi

ENVIRON 3D Synergi Filler Cream byr på HyaCare50, en lavmolekylær hyaluronsyre som bedrer viskositeten og fyller ut linjer og rynker. I tillegg bygger den på OptimHyal, en ny generasjon hyaluronsyre­teknologi, som trigger fettdepotene til ikke å bryte ned mer fett, men heller bygge dem opp igjen. Leverandør: Esthetica AS

Sommerglød

Avkjølende i sommervarmen

ENVIRON Antioxidant Gel er en beroligende og avkjølende gele som forhindrer forurensning av huden og beskytter cellens DNA. Roer og normaliserer rød og irritert hud. Virker også forebyggende mot ubalanserte hudtilstander.

Leverandør: Esthetica AS

Full UV-

beskyttelse

ENVIRON Sun Care

reflekterer og nøytraliserer UV­stråler, samtidig som produktet beskytter mot frie radikaler. Inneholder både fysisk og kjemisk filter. Kan brukes av både barn og voksne.

Leverandør: Esthetica AS

Maksimal vitalitet

Janssen Cosmetics Floral Energy Serum er et lett serum som gir maksimal vitalitet. På ingredienslisten finner vi Edelweiss, Alpine Rose, White Lupin og Damask rose. Floral Energy Treatment Kit inkluderer tre spesiallagde produkter i en eksklusiv boks: et serum, en massasjekrem og 10 stk. peel­off masker. Behandlingen virker oppstrammende, fuktighetsgivende og byr på en nydelig glød i huden.

Leverandør: Esthetica AS

SALONG Hud & velvære 2-2023 46

TETRA - Lettfarget dagkrem og solbeskyttelse i ett og samme produkt. Med høy faktor som beskytter mot UVA/UVB, miljøforurensning og rødt/blått lys.

Scan QR-koden og les mer om PRIORI
se de unike resultatene!
DERMANOR.NO
og
TETRA SUNSCREEN LOTION BROAD SPECTRUM SPF 50

mix

produkter for hender & føtter

Nøyaktig temperaturinnstilling

WAX:ONE Deluxe Digital Dual Wax Heater og Single Wax Heater passer for både varmvoks, der vokskuler må smeltes, og stripevoks som smeltes i boksen den leveres i. Termostaten som styres på et digitalt display tillater temperaturjusteringer med én grad av gangen fra 50­90 grader. Den doble voksvarmeren er en komplett arbeidsstasjon med rom for oppbevaring av spatler og strips.

Leverandør: NeglAkademiet AS.

Sommerens palett

CND Bizarre Beauty Collection kommer med seks nye, rike og modige nyanser fylt med holografisk skimmer. Gjør det enkelt å legge til en kreativ vri på din neste manikyr og pedikyr. Inspirert av geometrisk color blocking og abstrakte mønstre med en bredde av farger, vil denne trendy paletten heve «sommergarderoben». Livlige nyanser, lysende ringblomst, en kjølig havblå, en jordbærdaiquri­rosa, en glitrende sandslottgrå, en bringebærfiolett og en sydenøy­farge.

Tilgjengelig både i CND Shellac Brand Gel Polish og CND Vinylux Long Wear Polish. Kolleksjonen er tilgjengelig fra 1. juli.

Leverandør: NeglAkademiet AS.

Sesongens friske palett

Viva La Fiesta

Sommerkolleksjonen Viva La Fiesta fra Light Elegance er en feiring av farger som passer til sommersesongen. Kolleksjonen inkluderer seks farger, som alle er tilgjengelige i Butter Cream, Color Gel og P+ Gel Polish, noe som gjør det enkelt å skape dybde og tekstur for dem som ønsker det lille ekstra. Alle geleene fra Light Elegance er 100 % fri for HEMA­monomer, ikke testet på dyr, veganvennlige, 9­Free og uten gluten.

Leverandør: NeglAkademiet AS.

Revitaliserende spaprodukter

CND PRO SKINCARE byr på et utvalg av profesjonelle hudpleieinspirerte spaprodukter. Formelen er basert på naturlig Prebiotic Complex, som bidrar til å styrke hudens naturlige forsvar. Huden etterlates med et friskt utseende under og etter hver manikyr­ og pedikyrbehandling. Leverandør: NeglAkademiet AS.

SALONG Hud & velvære 2-2023 48

STERKT FELLESSKAP

NFVB med sine rundt 1400 medlemssalonger er tilknyttet NHO gjennom landsforeningen NHO Service og Handel med ca 7100 medlemmer og 86000 årsverk. NHO­fellesskapet består av ca 33000 medlemmer med godt over 680000 årsverk.

En kvalitetsmerking av din bedrift

Har du spørsmål om medlemsskap eller medlemsfordeler, kontakt Celina: celina@nfvb.no

Mobil: 482 28 165

BRUK MEDLEMSFORDELENE DINE!

Som medlem hos NFVB og NHO har du tilgang til mange fordeler, fra økonomiske til bransjepolitiske.

Medlemsfordeler du har tilgang på:

1. Juridisk hjelp i arbeidsrett

2. Eksperthjelp og kurs i HMS, drift, pensjon mm.

3. Digitale håndbøker i HMS, ledelse og personal

4. Lederprogram for frisører og hudpleiere

5. Relevante kurs til medlemspris

6. Svært god pensjonsavtale

7. Gunstige forsikringer

8. Gode garantiordninger

9. Lokale kontakter/nettverk

10. Rabatterte fordeler/innkjøp

11. Nyttige verktøy (veiledere, kontrakter mm.)

12. Politisk gjennomslagskraft

13. Kunnskapsutviklende konkurranser

14. Møteplasser og arrangementer

En av NFVBs fremste oppgaver er å sikre at medlemsbedriftene skal være de beste arbeidsplassene, der ansatte og kunder skal føle seg trygge på at alt er gjennomført topp standard. Lanseringen av NFVB Bransjestandard er første fase på veien som skal føre frem til NFVB Autorisasjon.

#TRYGGSALONG

Følg oss!

NFVB er aktive i sosiale medier, der vi både formidler NFVB­informasjon og deler andre aktuelle bransjesaker. Følg, lik og del…

→ Facebook: Norske frisør- og velværebedrifter (NFVB)

→ Facebook: NFVB Forum hudpleiesalonger

→ Instagram: nfvb_insta

→ TikTok: nfvb_tiktok

SALONG Hud & velvære 2-2023 50
Les mer om medlemsfordelene på www.nfvb.no
NFVB BRANSJESTANDARD: Se filmen «Tryggere - sterkere - SAMMEN» på Facebooksiden: NFVB Forum hudpleiesalonger

Styrker hudbarrieren & gir umiddelbar fuktighet & glød Øker hudens evne til å holde på 10 x mer fukt Klinisk & Dermatologisk testet

HYDRAMEMORY SKIN-ADAPTIVE TM HYDRATION Verdant AS +47 469 52 850 anita@comfortzoneskin.no comfortzoneskin.com
MAKRO HYALURONSYRE & FIKENKAKTUS EKSTRAKT
& &
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.