Zomerfeestmagazine2019

Page 1

M A G A Z I N E

van 5 tot 8 juli 2019 Jouw vaste afspraak met de buurt INTERVIEWS MET LOKALE ONDERNEMERS Nieuwe gezichten op de Handelsbeurs

LEKKER ETEN EN DRINKEN Zomerfeest = kinderfeest NIEUWE ACCENTEN IN HET PROGRAMMA

Gratis toegang


Sportvoeding - hartslagmeter - sportbrace voedingsproducten Herbalife

bloemen&planten

speelgoed

decoratie

badproducten

Zonnebank • fitness • sauna Eeklostraat 14 9940 Ertvelde t. 09 344 43 83 Openingsuren: Ma-do: 8u>21u30 www.fitnessgym-olympus.biz Vr: 8u>20u30 ivan-martens@hotmail.com Za: 9u>13u

Els Dhaene Bruids- en ceremoniekleding Maatkleding, herstellingen en retouches

Akerslootlaan 8 9940 Ertvelde tel. 09 343 09 45 - 0484 97 86 17 Openingsuren: woensdag en zaterdag van 9u30 tot 14u Andere dagen op afspraak

DE GROENE WOLK eeklostraat 21 - 9940 ertvelde tel. 09 344 66 38 - info@degroenewolk.be

boon leonidas Pralines • Ambachtelijke koekjes Snoep • Geschenkpakketten, ... en nog veel meer lekkers

koffiehuis Zoet en hartig ontbijt • Lichte lunch Bagels • Heerlijk taart en gebak Ter plaatse of meeneem

tel 09/336.83.64 - fax 09/343.04.00 boon2@telenet.be

info@huizeboon.be

1,(-


Een bijzondere traditie Er zijn nog zekerheden in het leven: begin juli is er Zomerfeest in Ertvelde. We zijn het gewoon geworden, maar het blijft bijzonder. Een dorpsevent met 54 jaar traditie, voor en door mensen van eigen bodem. De ‘familie’ is weer wat groter geworden met de Ertveldse jeugdverenigingen die voor animatie zorgen op zaterdag en zondag en UNIZO die uitpakt met een Zomerparade. Dankzij de steun van de Ertveldse handelaars en ondernemers, kunnen we ons programma in magazinevorm aanbieden. Fijn ook dat heel wat ondernemers dit magazine als een vitrine aangrijpen om over hun zaak en plannen te vertellen. Het levert een aantal lezenswaardige artikels op met gevestigde bedrijfsleiders en jonge wolven. Meer dan 150 vrijwilligers maken van het Zomerfeest elk jaar een hoogmis. Stuk voor stuk mensen die redenen hebben om er niet bij te zijn, maar er desondanks tijd voor maken. De financiĂŤle opbrengst van hun inspanningen is indrukwekkend en vloeit terug naar investeringen in de Vrije Basisschool en infrastructuur voor verenigingen. Vorig jaar kon de Vrije Basisschool versneld investeren in digitale borden en werden herstellingswerken in het Parochiecentrum gefinancierd. Ontmoeting organiseren en onze Ertveldse leefgemeenschap versterken, daar is het ons om te doen. Dank aan iedereen die zich daarvoor engageert. Welkom op het Zomerfeest!


Een stevig gevuld podium CROONERS EN COVERS OP ZATERDAG 6/7

Patrick Moreno Met zijn croonerstem brengt Patrick Engelstalige en Nederlandstalige meezingers. Met ‘Hey hey mensen’ bracht hij in 2018 een eigen versie uit van ‘’t Is weer voorbij die mooie zomer’. Gerard Cox reageerde persoonlijk zeer enthousiast en het nummer is sindsdien te horen op diverse radiozenders in Vlaanderen en Nederland.

Weed Farmers De Farmers spelen eigenzinnige covers zonder compromissen. Voor deze editie zorgen ze opnieuw voor extra blazers en wie weet wat nog allemaal? In de wandelgangen circuleert een gerucht over topless backing vocals.

STREEKTAAL EN DANCE OP ZONDAG 7/7

De Muze Stefan Lehoucq, Marlies De Wildeman, Geert De Mits en Elias D’hooge brengen Evergemse kleinkunst met teksten in het Oost-Vlaams, over herkenbare thema’s: stress aan de kassa van den Aldi, buske van Sidmar, beter ne goeie gebuur dan een verre suikertante. Geestig, niet?

2 Fabiola Pat Krimpson heeft iets met het koningshuis. Ooit had hij de groep Leopold 3, ondertussen is hij al bijna 30 jaar bekend met 2 Fabiola. In 2014 nam 2 Fabiola feat. Loredana deel aan de voorrondes van Eurosong met het liedje “She’s after my piano”. Pat Krimson en Loredana gingen niet naar het Eurovisiesongfestival, maar ze wonnen wel de Radio 2 Zomerhit. In 2020 stopt 2 Fabiola, dus wie hen nog aan het werk wil zien…


AFTERWORK OP MAANDAG 8/7

The Lift The Lift, dat zijn vijf goede muzikanten die in 2015 beslissen om het genre ‘Neder Belgo pop’ uit te vinden. Elke hit uit België en Nederland komt vroeg of laat aan bod, van Anouk tot Ann Christy en Marco Borsato, om via Scooter en Hooverphonic terug te keren naar de Dolly Dots en Soulsister.

Camping Esmeralda Rob Vanoudenhoven is niet vies van een uitdaging. Zo ook zijn idee voor een coverband, genaamd Camping Esmeralda. Liedjes die iedereen kent, maar met een komische inslag. Rob besliste om zich met straffe muzikanten te omringen zoals DEAN Dellanoit (ex-Idool) én de professionele zangeres Jolien Thijs. Rob zelf tekent voor de basgitaar en het entertainment.

Maandag 8 juli 2019 vanaf 18u: Afterwork met The Lift en Camping Esmeralda

Het Oude Gemeentehuis is sponsor van de Afterwork party


VRIJE BASISSCHOOL ERTVELDE Een school op weg met kinderen

Eeklostraat 2 - 9940 EVERGEM (Ertvelde) tel: 09 344 91 41 e-mail: directie@vbsertvelde.be

Peuterkijkdagen zaterdag 28 september 2019 maandag 9 december 2019 zaterdag 21 maart 2020 maandag 4 mei 2020 Inschrijven tijdens de schooluren of vanaf 20 augustus (liefst op afspraak) In alle vestigingsplaatsen wordt gemengd onderwijs aangeboden.

Kleuteronderwijs Kleuters 1-2-3 Lindenlaan 35 EĂŠnklassig Tervenen 16

Lager onderwijs voor klassen 1, 2 en 3

Lager onderwijs voor klassen 4, 5 en 6

Lindenlaan 35

Eeklostraat 2

Prettige vakantie!

www.vbsertvelde.be


Klant is koning bij K&E Car Care Op zoek naar een handcarwash met een hart voor het koetswerk van je wagen? Keano en Evi hebben oog voor detail en bieden je een krasvrije service met duurzame producten. Hun Car Care centrum, gelegen op Tervenen 2C is na 2,5 jaar een vaste waarde in Ertvelde. Evi: “Als familiaal bedrijf denken we helemaal mee met onze klanten. Op die manier kunnen we ten volle aan hun wensen voldoen. We wassen de auto helemaal met de hand. Geen klassieke wasstraat dus. Het resultaat is 100% krasvrij werk. We nemen onze tijd en verkiezen kwaliteit boven kwantiteit”. Als klant word je bij K&E in de watten gelegd: bij de persoonlijke service hoort zelfs een fris drankje in de wachtzaal. Een eenvoudige handcarwashbeurt kan vanaf €10. Wassen en stofzuigen, uitstomen wielkasten, aanbrengen bandendressing en ramen reinigen kost €20. Wat zijn de troeven van het detail centre? Evi: “Hier kan je terecht voor het polieren en simoniseren van je voertuig en voor dieptereiniging van je interieur. Dit laatste houdt in dat we bovenop het stofzuigen ook alle kunststofonderdelen reinigen met perslucht. Van afstoffen, ontgeuren tot het verwijderen van grote vlekken. Op eenvoudig verzoek wordt ook het leder gereinigd en gevoed”. Keano: “Bij het polieren worden alle krassen verwijderd met een polijstmachine. Ook doffe plekken en lakdefecten worden verwijderd. Steeds meer mensen kiezen vandaag voor onze ‘glascoating’. Dat is een duurzamere lakverzegeling in vergelijking met simoniseren. De originele lak wordt op die manier extra beschermd tegen UV. Die lak werkt kraswerend. Mits een basisonderhoud bieden we op deze coatings 6 jaar garantie. We kiezen er bewust voor om geen chemische producten te gebruiken bij het detailen”.

Jullie voorzien tevens een bandenservice? Keano: “Klopt. K&E Car Care is inderdaad ook een montagecentrum. Je kan bij ons dus evengoed terecht voor een velgen- of bandenwissel. Velgen worden op eenvoudig verzoek gedemonteerd om volledig te poetsen en te simoniseren, voor het opblinken van chrome. Je kan hier ook terecht voor de stockage van je winterbanden. Als klant kan je zelf de banden bestellen”. Klant is koning is jullie devies? Evi: “Klopt. We spelen in op de vraag van de klant en nemen echt onze tijd. De motor reinigen en de lagen met hogedruk uitspuiten, de uitlaat opblinken, het zwarten van kunststof,… alles kan. We werken niet met personeel en gaan voor een afgewerkt product.”

K&E Car Care we take care about the protection of your car

Adres: Tervenen 2C, Ertvelde Tel: 0477/07 05 72, www.ke-carcare.be Open: Zat: 9u tot 18u, Zo: 9u tot 14u (tijdens de week: op afspraak)


m o Z

e s t = ki n e f r de e

rfee s t

Het Zomerfeest is verweven met de Vrije Basisschool en heeft een bijzonder hart voor kinderen.

Doorlopend kinderplein van zaterdag 17u tot maandag 21u Springkasteel (tot 12 jaar), ballenbad, volksspelen, smijten viskraam, reuze gezelschapsspelen, circustechnieken en schminkstand. Tijdens het spelen kun je punten sprokkelen voor een leuke prijs uit de prijzentent. Op zaterdag 6 juli zijn er om 18u30 ponyritjes.

Ertveldse jeugdbewegingen op het Zomerfeest Naast de vertrouwde programmatie op het kinderplein (volksspelen, schminken, springkastelen,‌), zullen dit jaar ook de Ertveldse jeugdbewegingen (jongens- en meisjeschiro, KLJ) zorgen voor animatie op zaterdag en zondag. Een leuk extraatje voor de kids, waar we naar uitzien.


Urkie Purkie zet de boel op stelten met BLOKKE(N)RELLEN - Zondag 7 juli 2019 om 14u30 Dit jaar is er eindelijk een ‘mach’ in de agenda’s van het Zomerfeest en Urkie Purkie. Het prettig gestoord clownsduo brengt zijn familievoorstelling Blokke(n)rellen in een fris, nieuw kleedje. Met acht originele megablokken ravotten ze er stevig op los. Terwijl Purkie zich volop klaarstoomt voor de prestigieuze sterrenparade in Parijs, zit Urkie onverstoorbaar te blokken, met z’n neus in de boeken ter voorbereiding op… Wie haalt het, wie baalt er?

Chris Coene leest voor uit zijn eerste jeugdboek Clovis en de Wolkenfabriek. Vertelling op zaterdag 6 juli 2019 om 17u30 en om 18u30 Chris Coene is wat je noemt een duivel-doet-al. In Ertvelde is Chris gekend als o.a. ex-cafébaas (The Maple), zanger bij “Never2Late” en Urkie bij het clownsduo ‘Urkie Purkie’. Sinds vorig jaar draagt hij ook de titel van jeugdauteur. Zijn eerste boek “Clovis en de wolkenfabriek” kwam uit eind 2018. “Ik zal de kinderen met plezier vertellen hoe het verhaal tot stand kwam en ik zal voorlezen uit mijn boek. Ik geef graag mee dat het boek geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf die leeftijd is iedereen welkom, ook de papa’s en mama’s.”

bon voor 1 x GRATIS 5 eendjes vissen. Colofon

Het Zomerfeestmagazine verschijnt op 4.500 exemplaren en wordt huis aan huis bedeeld in Ertvelde en grote delen van Rieme en Kluizen. Dank aan alle adverteerders. Dank aan de vrijwilligers die bij de handelaars langs gaan en de uitdragers van het magazine. Interviews: Paul De Neve, Bart Van Herck / Lay-out: Annika Ingelaere


“Catering met kwaliteit door passie op z’n Vlaams, Mediterraans getint, klassiek of stijlvol.

Paella me gusta ... geniet van uw feest op maat en zonder zorg.” Renaat Veremansstraat 15 9940 Ertvelde t. +32 474 351341 info@paellamegusta.be - www.paellamegusta.be


ZWEMBAD- EN VIJVERTECHNIEK Zwembadfiltratie zonder chloor of chemicaliĂŤn Aanpassen bestaande zwembaden en zwemvijvers Energiezuinige filtratie met hoge rendementspomp 24/24 h Compleet automatische regeling en controle via computer en smartphone Polyester, beton- en mozaĂŻekbaden volledig op maat

BEREGENINGEN OP MAAT Onze beregeningsinstallaties passen zichzelf dagelijks automatisch aan volgens de actuele weersomstandigheden. Automatische tuinberegening Beregening van tennisvelden en golfterreinen Stofbestrijding van maneges en paardenpistes

www.pool4u.be / www.rain4u.be Guy Breusegem / 0478 80 22 72


Met ‘Huufdveugel’ brengt La Vinoteca zijn droom in praktijk Wie de hoofdvogel wil afschieten bij z’n vrienden moet bij La Vinoteca zijn. Dit jaar brachten ze een eigen wijn uit onder het label ‘Huufdveugel’. Een toegankelijke en betaalbare allrounder om mee uit te pakken. De wijn is te proeven tijdens het Zomerfeest. Pieter, was dat jouw droom, een eigen wijn op de markt brengen? Als ik eerlijk ben wel. Ik liep er al een tijdje mee. Eigenlijk al sinds ik oenoloog Jérôme Calmes leerde kennen, eind 2017. Jérôme groeide op in de Bordeauxstreek, heeft grote kennis van wijnen, maar niet meteen een fortuin opzij staan voor een eigen domein. Vandaar dat hij zich specialiseert in ‘assemblages’ maken of wijnen samenstellen.

en complexer dan gebruikelijk is voor een tafelwijn. Jérôme is daar op een voortreffelijke manier in geslaagd. Toen ik mijn collega Philippe de wijn liet proeven was hij onmiddellijk verkocht. “Die heeft den huufdveugel afgeschoten”, riep hij spontaan. Philippe, jij bent nieuw in de zaak? Dat klopt, begin dit jaar besloten Pieter en ik de handen in elkaar te slaan. Vorig jaar heeft mijn loopbaan in de banksector een einde genomen. Ik ben pas 57, dus stoppen was nog niet aan de orde. Ik zag mijn einde bij de bank als een kans om iets totaal nieuw te beginnen, iets om me uit te leven. Pieter en ik zijn perfect complementair.

En hij heeft voor jou een toppertje gemaakt? Drie toppertjes zelfs: wit, rood en rosé. Ik wou een betaalbare huiswijn, maar met meer smaak

Jij hebt de wijn z’n naam gegeven? Inderdaad, onze huiswijn wordt verkocht onder het label ‘Huufdveugel’. Daarmee benadrukken we dat hij een topper is onder de huiswijnen. Zowel in wit, rood als rosé, is het een mix van 5 druiven. Het voordeel daarvan is dat we altijd de kwaliteit kunnen verzekeren. Als één druif het een jaar wat minder doet, kunnen de andere dat compenseren. Het zijn druiven van domeinen uit het zuiden van Frankrijk (Sud-Ouest en Languedoc).


Mogen we zeggen dat het drukke maanden zijn geweest? Zeg dat wel. Bij zo’n eigen wijn komt heel wat kijken. De wijn zelf natuurlijk die mooi in balans moet zitten, maar daarnaast alle praktische zaken zoals de styling, de flessen, de etiketten, de dozen, de afwerking, etc. We kozen bewust voor een fles met schroefdop. Is kurk niet beter dan zo’n schroefdop? Daar bestaan heel wat misverstanden over. Met een schroefdop bewaart de wijn perfect. Geen 100 jaar natuurlijk, maar om zo lang te laten liggen is de huufdveugel veel te lekker. Zo’n schroefdop is overigens duurder dan de goedkope kurk die meestal bij huiswijnen wordt gebruikt. Wat mogen we verwachten op het zomerfeest? Het zomerfeest is een uitgelezen kans voor ons om de wijn in primeur voor te stellen aan het

Ertvelds publiek. De nieuwe wijn zal te proeven en te koop zijn op de handelsbeurs. Per fles betaal je €7,20. Wil je vooraf al wat lezen over de wijn, surf naar www.huufdveugel.com.

Holstraat 1 – 9940 Ertvelde Tel 09 279 96 72 - 0479 779 660 open: vr: 14 -18.30 - za: 9.30 - 18.30 ma., di, wo, do op afspraak info@lavinoteca.be - www.lavinoteca.be


“Ook voor mezelf is Kokinas een ontdekkingsreis met gaandeweg nieuwe ideeën en smaken” Kokinas is wat je noemt een gazelle of snelgroeier. Elk weekend levert Tim De Wispelaere gevarieerde tapasplanken af in Ertvelde en omstreken of bereidt hij paella aan huis. Spanje was nog nooit maat, Spaanse kaas, ham, ibéricoworst, kweezo dichtbij! perengelei, berghoning, rietsuikerstroop, een eitje, yoghurt, vers fruit. Een heerlijk zuiders ontbijt, met een glaasje cava. Ik zorg voor alles, zelfs een kleine verrassing erbij!

Hoe was het voorbije jaar Tim? Elk weekend aan de slag! Onze tapasplanken bleven ook deze winter in trek, omdat we warme tapas en soep maken. Maar we maken nu ook paella aan huis. Onze paella is een toppertje met heel veel variatie. We doen dat voor groepen vanaf 15 personen. Laatste nieuwigheid is onze ontbijtservice. Wat moet ik mij dan voorstellen op de ontbijttafel? Da’s heel uitgebreid met olijfolie, geraspte to-

Ligt jouw focus nog altijd op producten uit Andalusië? Hoofdzakelijk, ja, omdat we vaak naar ons appartementje gaan, maar om voldoende kwaliteit en variatie te bieden, kijk ik ook verder in Spanje. Mijn visproducten haal ik uit Galicië, waar heel veel zorg besteed wordt aan het product. Voor pintxos haal ik mijn inspiratie uit de streek van San Sébastian.


Is Kokinas nog te combineren met jouw fulltime job in de banksector? Raar om zeggen, maar Kokinas geeft me alleen maar energie. ’s Morgens ga ik om 6u30 al inkopen doen, ‘s avonds doe ik verbeteringen aan de website. Ook de fijne reacties geven vleugels. Een maand geleden gaf ik een paellafeest voor een vereniging, ondertussen zijn daar drie bestellingen uit voortgekomen. Je selecteert en proeft nog alle producten zelf? Het grootste gedeelte van mijn producten zoek ik ter plaatse. Dat heeft het voordeel dat ik zeker ben van wat ik mijn klanten bied. Het is werkelijk een ontdekkingsreis waarbij ik steeds op zoek ben naar nieuwe lekkere smaken. Uit de bezoeken aan mijn Spaanse leveranciers haal ik het grootste plezier. In november heb ik mee olijven geoogst of een stukje geprobeerd (lacht). Binnenkort bezoeken we het familiebedrijf die onze nougat maakt. Diep in de bergen van La

Alpujarras. Helemaal nog op ambachtelijke wijze. Dat is geweldig genieten zo dicht bij de bron. Vele producten die je gebruikt, kunnen ook bij jou gekocht worden? Inderdaad, ik heb ook een webshop met tal van producten. Mensen vroegen me steeds vaker of ze bv. de olijfolie die ik meelever bij de tapasplanken ook konden kopen. Zo is de webshop ontstaan. Een klein nadeel vandaag is dat ik geen winkel of pand heb, maar iedereen is steeds welkom na afspraak! Je staat weer op de Ertveldse handelsbeurs? Wat mogen we verwachten? Ik maak een leuke duostand met Vinoteca. Onze producten zullen kunnen geproefd worden. Ik hoop ook een nougatblok mee te brengen van mijn Spaanse producent. Die kun je enkel krijgen in blokken van 10 kilogram. Op het Zomerfeest gaan we de nougat kappen.

10% korting op tapasplanken Vanaf 4 personen, geldig tot eind januari 2020.

Tim De Wispelaere - KoKinas Eeklostraat 40/0001 - Ertvelde info@liefdevoorspanje.com www.kokinas.com

Wat zijn pintxos? Pintxos zijn tapas uit Noord-Spanje. Ik kan ze omschrijven als een veredelde tapa, een stukje brood met een heleboel lekkernijen en een prikkertje erin. “Pinchar” betekent vastprikken.


Vlasgaardstraat 19, 9968 Oosteeklo Tel - fax: 09 343 07 67

www.schaerstandtechniek.be ma.-vr. van 9u-19u (voeders en legkippen) ma.-vr. van 17u-19u (alle dieren) za van 9u-18u, zo. van 9u tot 12u, gesl. op di. en feestdagen

Voor een stralende lach, dag na dag!

KBC Bank en Verzekeringen

Marktplein 17 9940 ERTVELDE Tel. 09 341 75 50 fax 09 341 75 51

KBC Verzekeringskantoor De Clercq & De Wispelaere bvba

Asschout 29 9940 EVERGEM Tel. 09 370 87 47 Fax 09 370 87 37

Marktplein 12 9940 ERTVELDE Tel. 09 344 44 67 Fax 09 344 09 32 www.kbc.be


SEIZOEN 2019 GAAT TENNISCLUB ERTVELDE VOOR VERNIEUWING: • NIEUW LOGO • NIEUWE WEBSITE • NIEUWE VERLICHTING Dinsdag: damesavond Donderdag: herenavond vanaf 19u Zondagvoormiddag: aperitieftennis Mogelijkheid tot het volgen van lessen. Voor meer info: info@tcertvelde.be

Garage Hermans Verkoop jonge occasiewagens Specialiteit Mercedes, BMW Dienst na verkoop

Crelan BVBA Zakenkantoor De Muynck Alle beleggingen, kredieten en verzekeringen

tel. 09/373.61.36

tel. 09/373.51.10

Tervenen 99A - 9940 Ertvelde


NOLOXBOX: een ‘out-of-the-box’ productiehuis in hartje Ertvelde Het Zomerfeest zocht en vond dit jaar een lokale en creatieve ondernemer om het Zomerfeest meer brio te geven op sociale media met video’s en animaties. Met Noloxbox richt Johan Engels zich op audio, video, webdesign en grafisch ontwerp. Johan, wat bracht je twee jaar geleden bij het opstarten van Noloxbox? Ik heb een carrière van 27 jaar hulpverlening, maar na een burn-out wou ik een andere richting uit. Als creatieve duizendpoot ben ik al meer dan 30 jaar bezig met muziek: musiceren, componeren, opnemen en sinds de komst van internet en soci- leren en van vloeren heeft hij ook verstand. Mijn ale media ook videoclips, animaties en webdesign. klanten komen meestal met een gerichte vraag, bv. het maken van een website, maar ontdekken Dat was nog in de hobbysfeer, die tijd? dan dat ik ook bedrijfsclips maak. En daarna kan ik Klopt, maar omdat meer en meer mensen kwanog helpen om alles te lanceren via sociale media. men aankloppen om voor hen iets te maken, vond ik het de moeite waard om van mijn hob- Alles in één, dus? by’s mijn beroep te maken. Eigenlijk wel. Klanten hoeven niet op zoek naar Dat klinkt spannend en plezant, maar kun je er ook van leven? Ach, het grote geld moet nog komen… (lacht), maar ik heb nog geen dag zonder werk gezeten. Als producer van de laatste cd van de Skyblasters, werd ik meteen ernstig genomen en volgde de ene opdracht na de andere. Ondertussen heb ik klanten als Koen Dewulf, Steven Gabriels, DWIK -tv (waarvoor ik al 25 reportages maakte, ondermeer voor Vondelmolen, Belgian Beer Weekend en Breydelham), maar ook lokale handelaars en verenigingen. Het is keihard werken, 7 op 7, maar het groeit, en vooral: ik ben gelukkig en mijn klanten zijn tevreden. Je doet veel verschillende dingen, kun je dat wel allemaal goed doen? Tja, het werkt een beetje zoals bij een aannemer. Je vraagt hem om de waterleiding te leggen, maar hij blijkt ook centrale verwarming te kunnen instal-

verschillende firma’s én als pakket worden onze diensten budgettair heel interessant. Voor kleine (lokale) bedrijven, verenigingen of startende artiesten is dit mooi meegenomen. Ik denk te mogen zeggen dat het mijn sterke punt is. Heb je veel klanten in Ertvelde en omstreken? Eigenlijk niet. Ik denk zelfs dat de meeste Ertveldenaars niet eens weten waar ik mee bezig ben… Maar dat is dus bij deze helemaal opgelost! We zijn al benieuwd naar jouw clips voor het Zomerfeest! We gaan er iets moois van maken! Dankuwel voor de kans!

www.noloxbox.be, info@noloxbox.be tel: 0486 141 148


Sonja Van Hecke 0477 66 69 40 sonja.vanhecke@telenet.be FB: Sonja’s tupperhoekje

SCHOOLVAKHANDEL KANTOORVAKHANDEL GESCHENKEN - SPEELGOED - KOPIES KRANTEN EN TIJDSCHRIFTEN - ROOKWAREN - LOTTO

DRUKKERIJ

van herck wenst U fijne zomerfeesten EEKLOSTRAAT 5 - 9940 ERTVELDE - TEL. 093445466 DIEDERIKSTRAAT 13-15 - 9960 ASSENEDE - TEL. 093440163


KLAAR VOOR UW PROJECT?

VERLICHTING I TECHNIEK I TRENDS C R E AT I E & F U N C T I O N E E L I S E R V I C E

Klaar Sfeer & Techniek Assenede • Stoepestraat 7A te Assenede • 09-344.24.08 • klaar@sfeerentechniek.be Open van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 12.30 en van 13 tot 18 uur. Woensdagvoormiddag op afspraak. Zaterdag van 9 tot 13 uur. Gesloten op zondag en maandag.

WWW.SFEERENTECHNIEK/KLAAR.BE


Iets te vieren? Place to be: CafĂŠ

Drogenbroodstraat 61 9940 Wippelgem 0486 63 31 75 woensdag en donderdag gesloten


Advocaat

Artisanaal brood met een vleugje nostalgie, lekkere koffiekoeken en gebak bereid met respect voor smaak en ambacht. Heifortstraat 75 - 9940 Ertvelde Tel 09 344 60 22 Openingsuren: wo van 8u30 tot 18u za-zo van 7u30 tot 18u Ook broodautomaat

Witherenlei 21 - Ertvelde 09 328 91 99 of 0476 887 695 (consultatie na afspraak) joeri.de.maertelaere@telenet.be

DBM verzekeringen BVBA Lindenlaan 48 ◼ 9940 Ertvelde ◼ 09/344.44.68 ◼

www.dbmverzekeringen.be RPR Gent, afdeling Gent 0886.406.289


GARAGE VAN HERREWEGHE Eeklostraat 35 - 9940 Ertvelde tel. 09 344 53 58 info@vanherreweghe-opel.be open van ma tot vr: 8u-12u en 13u-18u Za: 9u-12u, zon- en feestdagen gesloten

Onderhoud en herstellingen alle merken met als specialiteit Opel

www.vanherreweghe-opel.be

RETOUCHEHUISJE

alle dagen open van 14u tot 20u zaterdag van 9u tot 12u donderdag gesloten Holstraat 29 9940 Ertvelde

Kapster/visagiste Sally Plasschaert Holstraat 29, Ertvelde snitterella@outlook.com tel: 09 344 48 38 gsm: 0483 51 54 65 follow us on FB: snitterellaLE DECOR DRUKKERIJ

VA N H Y F T E BVBA

BLOEMDECORATIES

LINDENLAAN 12 9940 ERTVELDE T. 09 344 40 95

info@drukkerijvanhyfte.be

Openingsuren: Maandag gesloten Di-vr: 9u-12u en 14u-18u30 Za: 9u-12u en 14u-18u Zo: 9u30-12u30

w w w. d r u k k e r i j v a n h y f t e . b e

www.handelsgids.be

lindenlaan tel .

30

|

09 344 72 00

9940 |

fax

ertvelde

09 344 73 15

Openingsuren: doorlopend van 7.45 tot 18.00 Zondag afhalingen om 10u Zondag en maandag gesloten

Ann Geirnaert Trilkouter 47 - 9940 Ertvelde Tel. 09 344 81 31 GSM 0486 173 176


Drankencentrale Van Gaeveren bestaat 60 jaar! 60 jaar drankenhandel, voor Kristof en Katleen reden genoeg om er een feestjaar van te maken. Elke week wordt er een winkelkar verloot onder de klanten van â‚Ź60. Daarnaast ook 8 acties op facebook. De drankenhandel werd opgestart in de Holstraat en verhuisde later naar de Nieuwburgstraat

Sleuren met bakken is er altijd bij geweest. Gelukkig kwamen er later vorkliften om dat werk te vergemakkelijken.


Twee

e

erati n e g e st

Eer

de gen

eratie

Derde generatie

Dank voor 60 jaar vertrouwen!

Stoepestraat 5 9940 Ertvelde Tel. 09 344 90 57 info@drankenvangaeveren.be www.drankenvangaeveren.be


Tervenen 120 9940 ERTVELDE

AARDBEIEN Vergeyle-Causyn

Elke dag verse aardbeien in de automaat. Bestellingen van meer dan 6 kg op 0476 96 94 48 of 0472 04 02 59.

Like us on Facebook! Holstraat 7a, 9940 Ertvelde t. 09 344 83 03 - gsm 0476 38 83 03 open: Ma - Vr: 11u30 - 21u Za - Zo: 11u30 - 21u30 Gesloten op dinsdag, woensdag en donderdag

Specialiteiten Scampi en Paling

Brasserie feestzaal Bavo

Ook een uitgebreide kaart aan snacks, ijscoupes en wafels Volg ons op facebook Brasserie Bavo

www.restaurant-feestzaal-bavo.be


Fijne vleeswaren in eigen atelier bereid, met de vakkennis van vroeger en de technologie van vandaag. Puur en lekker van smaak. Wie denkt dat ambacht niet meer bestaat en onze maatschappij naar “eenheidsworst� evolueert, heeft de zelfbereide charcuterieproducten van slagerij Johan en Inge nog niet geproefd! Lindenlaan 18, Ertvelde - 09 344 58 12 info@slagerij-johaneninge.be www.slagerij-johaneninge.be


naamkaartje.pdf

uit sympathie

1

13/06/12

05:23

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Marktplein 14 9940 Ertvelde Tel. 09 344 53 09

Beestig lekker! Puur Luc Marktplein 5 - 9940 Ertvelde 0473/41 08 06 - info@puurluc.be

openingsuren woensdag: 9u tot 14u 17u tot 19u enkel mogelijkheid tot afhalen vrijdag, zaterdag en zondag: 11u tot 14u en van 17u tot 21u maandag, dinsdag & donderdag gesloten

Martin en Claudine D’HOOGE-VAN NIEUWENHUYZE Renovatie - Rioleringswerken Tuinaanleg - Geregistreerd aannemer

Ploegen en frezen Grondwerken met minigraver en Bobcat Graszoden - Tuinaanleg - Afsluitingen Opritten en terrassen Carports - Tuinhuizen op maat

Kuipstraat 28 - 9940 Ertvelde Tel./Fax 09 344 85 09 Gsm 0475 95 22 23 info@martindhooge.be

04-1125

www.martindhooge.be


Schoenen met service bij Picco bello Bij Picco Bello in Oosteeklo ga je graag langs. Parking voor de deur, een gezellige winkel, een supersympathieke gastvrouw en modieuze schoenen die tegelijk goed aanvoelen. Elke donderdag is de winkel open tot 20u. Katia Van Vooren is al 26 jaar het gezicht van Picco Bello. Al straalt ze een enorme rust uit, achter de façade zit een heel gedreven onderneemster. Tussen de klanten door vonden we een moment om haar te spreken. Katia, na 26 jaar, nog steeds niet uitgekeken op al die schoenen? Nee hoor, mensen helpen in hun schoenenkeuze vind ik fantastisch. Ook de zoektocht elk seizoen naar nieuwe modellen is super boeiend. Met ‘Cycleur de luxe’ haalde ik dit jaar een nieuw merk binnen voor mannen. Een echte aanwinst voor onze collectie, hun gamma gaat van sportieve sneakers tot luxe herenschoenen. Je krijgt hier zowat alle leeftijden over de vloer? Klopt, van kinderen die nauwelijks kunnen stappen, tot mensen die in woon- en zorgcentra verblijven. Zowel dames, heren, kinderen als jongeren. Ook mensen met steunzolen weten ons goed te vinden. Zeker de steunzolen van podologen, die dikker en breder zijn, vragen stevige comfortschoenen. Wat worden de trends na de zomer? Het lijkt erop dat de klassieke bruine en zwarte schoenen, worden ingeruild voor wat meer kleur. Oranje en oker zijn in. Wellicht kan ik al wat laten zien van de nieuwe collectie op onze stand tijdens de handelsbeurs.

Doe je ook aan internetverkoop? Ik heb geen webshop. Niet dat ik niet meewil met m’n tijd, maar schoenen kun je niet aanpassen op het internet. Ik kan me overigens ook moeilijk verzoenen met de marketingtechnieken die online worden ingezet, waarbij prijzen dagelijks worden aangepast op basis van het profiel en surfgedrag van mensen. Ik hou aan een eerlijke prijs en solden in de officiële periodes. Maar je maakt wel gebruik van sociale media? Dat wel natuurlijk. Wie ons volgt op facebook blijft als eerste geïnformeerd over speciale acties of nieuwe modellen. Terug solden op het Zomerfeest? Jazeker, maar omdat de beurs dit jaar pas start op 6 juli, zullen de eerste soldendagen al voorbij zijn. Wie er als eerste wil bij zijn, komt dus beter in de winkel vanaf 1 juli. Schoenen Picco Bello Ertveldsesteenweg 14 9968 Oosteeklo


Wil je deel uitmaken van een dynamisch team binnen de transportsector? Bekijk onze website www.mervielde.be voor al onze openstaande vacatures of solliciteer spontaan personeel@mervielde.be. Monumentstraat 13, 9940 Ertvelde-Rieme ∙ T. 09 341 96 96 ∙ F. 09 344 84 66 ∙

WHISKY RESTAURANT - bistro

800 soorten Schotse Single Malt Whiskydegustatiemenu’s - Ladies nights Whapasnight : Tapas en Whisky WWW.CLUYSENAER.BE 09 357 73 37 Kluizendorpstraat 82 Kluizen Slaatjes vanaf 15,00

Van harte welkom! Donderdag tot en met zondag open van 11u30 tot 14u en van 17u tot 21u maandag van 17u tot 21u dinsdag en woensdag gesloten Stenenmolenstraat 19, 9940 Ertvelde 0476 828 822 / info@tmolenhuis.be


Schrijnwerk zoals het hoort.

Callemansputtewegel 53, 9940 Ertvelde T 09 344 98 37, www.andries-ramen.be Volg ons op

skinn.be

Houten en hout-alu ramen, deuren en veranda’s


Met Jovo gaat het pas echt vooruit. Een gratis bankkaart, mobiel bankieren, in binnen- en buitenland geld afhalen‌ Ook bij vdk bank heb je je centen altijd binnen handbereik. Het verschil? Bij ons ben je zelfstandig, maar niet alleen: wij vinden jouw plannen net zo belangrijk als de toekomst van de wereld rondom jou. En jij, welke keuze maak jij vandaag? Ontdek alle voordelen van de Jovo-rekening op vdk.be/jongeren. Van Hecke Wim bvba. Persoonlijke service. Advies op maat. Lindenlaan 20 b 001 | 9940 Ertvelde | T 09 344 09 95 | ertvelde@vdk.be

vdk.be


Koffieschenkerij viert feest In augustus viert De Koffieschenkerij in Belzele haar 1ste verjaardag! Het is dé plek voor een gezellig familie-ontbijt of om gezellig te genieten van (h)eerlijke koffie met huisgemaakte chocoladespecialiteiten en ambachtelijke taarten. Davina De Naeyer (23) volgde in het spoor van vader Marc de bakkerijopleiding aan de Groene Poorte in Brugge want ze droomde als klein meisje al van een eigen zaak waar ze de mensen kon verwennen. Haar 1ste pop-up-initiatief (augustus 2017) op de parking van de chocoladewinkel in de Oosteindestraat was meteen en schot in de roos. Belzele had duidelijk nood aan een lokale kwaliteitsvolle koffiezaak. Davina volgde ook een baristaopleiding en samen met haar koffieleverancier Toon Vermeulen van koffiebranderij Troast uit Evergem stelde ze haar ideale blend samen: een combinatie van bitter en zacht. Haar opleiding en haar praktische ervaring opgedaan bij bakkerij Bral (Ertvelde) laat haar nu toe om samen met haar vader Marc te zorgen voor een steeds afwisselend en ruim assortiment taarten: frangipanetaart, biscuit, flan brésilliene, aardbeientaart en nog veel meer. Je kan ook kiezen uit een gamma van 50 soorten pralines en in de zomer zijn er natuurlijk de reeds alom bekende ijscoupes, de milkshakes en frappés (melkdrank met ijs) en niet te vergeten de homemade icetea.

Op zaterdag- en zondagvoormiddag serveert de Koffieschenkerij ook een uitgebreid ontbijt (ideetje voor een geschenkbon) dat aan tafel wordt gepresenteerd en bediend. Een afspraak maken is gewenst want de familietafel voor 10 personen is meestal lang op voorhand gereserveerd.

De Koffieschenkerij, Oosteindestraat 73, Evergem Belzele, ruime parking. Open op: di-vr: 13u30 – 18u za-zo: 9u – 12u15 en 13u30 – 18u Contact: info@koffieschenkerij.be tel 09 253 06 84 www.koffieschenkerij.be


www.ijsjesvvb.be

ijsjes V.V.B.

voor DAMES & HEREN

Rijschootstraat 10 9940 Ertvelde tel 09 344 39 25 enkel op afspraak


Hip pip piep voor tuincentrum Roegiers Oktober 2019 is een feestmaand bij tuincentrum Roegiers. De zaak bestaat dan 40 jaar. Aanleiding genoeg om in de archieven te duiken met Veronique Roegiers, een gedreven onderneemster en tuinexperte. Waar stonden we veertig jaar geleden, Veronique? 40 jaar geleden was het begin van tuincentrum Roegiers in Assenede. Voordien hadden mijn ouders een zaak in Kuizen, enkel tuinaanleg, zonder winkel. De reden van de verhuis was de aanleg van de Kluizendokken waarvoor mijn ouders werden onteigend.

Waar haal je zelf de inspiratie? Nieuwigheden en trends oppikken doen we o.a. De zaak is veel veranderd sedertdien? op beurzen. Grassen zijn op dit moment zeer Vooral sterk uitgebreid, in oppervlakte en in aanin, met daarin honderden variĂŤteiten. Maar ook bod. Meer accent ook op aangenaam winkelen. bloemen en kleur komen heel sterk terug, met bv. Het moet leuk zijn om hier te komen en rond te opvallend rode tinten. kijken. We inspireren onze klanten met voorbeelden van plantencombinaties en met mini-tuintjes. Oktober is de feestmaand. Wat mogen we In 1992 ben je in de zaak gekomen. Moest je verwachten? overhaald worden of ging het vanzelf? Dat houden we liever spannend. Maar je kunt er De liefde voor planten kwam met de paplepel van op aan dat het feestjaar niet onopgemerkt mee en in een middenstandersgezin is het gevoorbij gaat. bruikelijk dat je als kind meedraait. Mijn keuze voor industrieel ingenieur landbouw-tuinbouw lag volledig in het verlengde. Op welk punt wil tuincentrum Roegiers het verschil maken? Mocht ik onze naam opnieuw moeten bedenken zou het plantencentrum Roegiers zijn i.p.v. tuincentrum. Onze specialisatie is mensen adviseren rond hun plantenkeuze: wat kun je het beste aanplanten, welke combinaties kun je maken, enzoverder. Vandaar ook dat we meer en meer voor het ontwerp van tuinen worden gevraagd.

Tuincentrum Roegiers Stoepestraat 28 9960 Assenede, 09 344 05 30 www.tuincentrumroegiers.be


DECO VERMEULEN Speciaalzaak voor Gordijnen, Binnen- en Buitenzonwering, Schilderwerken, Tapijt, Verf en Behang Alle advies van kleur en materiaal bij u thuis.

Deco Vermeulen I Molenstraat 21 I Ertvelde I 0478 448607 I www.decovermeulen.be


Lindenlaan 10, 9940 Ertvelde Stationsplein 19, 9880 Aalter

Openingsuren: Ma - vrij 9u30-12u en 13u30-18u Zat 9u30-12u en 13u30-17u Dinsdag en zondag gesloten


Unizo Flower-Power Zomerparade doorheen Ertvelde op zondag 7 juli De Ertveldse handelaars pimpen hun mooiste voertuigen en houden een ware Flower-Power zomerparade doorheen het dorp. De start en aankomst is aan de Zomerfeesten. De voertuigen die deelnemen aan de parade worden ter hoogte van de kerk gewijd. Stel je op langsheen het parcours om zo snoep en gadgets in ontvangst te nemen. De kinderen kunnen gratis mee met de deelnemende voertuigen. We verzamelen aan de ingang van het Zomerfeest om 16u10 (bij voorkeur in fluo hesje)


De parade gaat 2 x door: het eerste parcours start om 16u15 en gaat via Lindenlaan, Marktplein, Hospitaalstraat, Kroonstraat, Pastorijstraat, Hermijtstraat, Steenstraat, Lindenlaan het tweede parcours start om 17u en gaat via Lindenlaan, Marktplein, Holstraat, Biezenkouter, Stuivenbergstraat, Benninckstraat, Walprijestraat, Kuipstraat, Lindenlaan Kom kijken naar de parade en sms het nummer van jouw favoriete wagen door naar 0477/425135. De deelnemer met de meeste stemmen wint de publieksprijs* gegeven door burgemeester Joeri De Maertelaere in de tent van de Zomerfeesten om 19u. *EĂŠn stem per nummer geldig. U betaalt enkel de prijs van een normale sms, geen extra kosten. Stemmen kan tijdens de parade van 16u tot en met 18u.

e d a r erpa

zomdag 7 juli 2019 zon


Deelnemers handelsbeurs zijn er opnieuw klaar voor Al 54 jaar gaat Zomerfeest Ertvelde gepaard met een lokale handelsbeurs. In het parochiecentrum en verspreid over de klaslokalen van de Vrije Basisschool van Ertvelde maken bezoekers kennis met jonge ondernemers of treffen ze gevestigde standhouders die er elk jaar opnieuw bij zijn. Zelfs Eddy Wally was 13 jaar te gast met zijn ‘chacochen’. De beurs is op open op zaterdag 6 juli (17u-21u) en zondag 7 juli (14u-21u). Op maandag zijn de standen in het parochiecentrum gesloten, maar is er wel nog beurs van 17u-21u in het klasblok op de tweede speelplaats (Picco Bello, Victoria juwelen, La Vinoteca en Kokinas).

UPPER AT HOME Zinneprikkelende homeparties

info@upperathome.com, www.upperathome.com

DE NACHTRUST Slaapcomfort en bedlinnen

Hoogstraat 65, 9960 Assenede, tel 09 344 42 62, denachtrust@telenet.be

MIBBELS Zelfgemaakte juwelen

Mieke Vernaeve, Predikherenlei 43, 9940 Ertvelde, GSM 0498 03 82 41, info@mibbels.be, www.mibbels.be

KOKINAS Een Spaans eetfestijn bij u thuis

Tim De Wispelaere, Eeklostraat 40/0001, 9940 Ertvelde, GSM 0491 73 70 80 info@liefdevoorspanje.com, www.kokinas.com

PAGO BIKES Verkoop en herstelling alle fietsen, stads, hybride, race & mountainbike Hoge Avrijestraat 42, 9940 Ertvelde, GSM 0477 74 84 97, www.pago-bikes.be, patrickgoossens1@telenet.be


TUPPERWARE Artikelen voor huis en hobby die het dagelijkse leven vergemakkelijken Sonja Van Hecke, Populierstraat 14, 9940 Ertvelde GSM 0477 66 69 40, sonja.vanhecke@telenet.be Facebook: Sonja’s tupperhoekje

NV VERDEGEM Elektriciteit, huishoudapparaten, elektrohandel Pastorijstraat 11, 9940 Ertvelde, tel 09 344 63 37 www.verdegem.com, danny@verdegem.com

VICTORIA JUWELEN Kwaliteitsjuwelen die passen bij elke vrouw

PICCO BELLO Schoenhandel en lederwaren

Standaert Stefanie, Eeklostraat 153, 9940 Ertvelde, GSM 0499 13 33 76. www.victoria-benelux.com/nl, stanstef89@hotmail.com

Picco Bello, Ertveldesteenweg 14, 9968 Oosteeklo, tel 09 373 66 77 https://www.facebook.com/schoenenpiccobello/

LA VINOTECA Betaalbare wijnen van topkwaliteit

Holstraat 1, 9940 Ertvelde, tel 09 279 96 72, GSM 0479 77 96 60 www.lavinoteca.be, info@lavinoteca.be

MIG MOTORS Audi, Volkswagen, Skoda, SEAT

Jacques Paryslaan, 9940 Evergem, 09 253 49 49 www.migmotors.be

DE ER VAN N PROFITE R A DE OORWA ARS! V S R U E B ELA ZE HAND VAN ON


ON

L

G AN

S

VE

O RK

C

HT

IN

JE

B

R UU

T


RT

!

R HE

K

EN

JE

ZE

?

Dit is een greep uit de onlangs verkochte panden in de buurt. Door de vlotte, frisse en directe aanpak zijn we ondertussen een vaste waarde geworden hier in de streek. Er komen nog veel nieuwe panden binnenkort! In Ertvelde, Assenede (en uiteraard omstreken) heeft Mathias ondertussen veel vraag van potentiële kopers! Bel gerust voor een vrijblijvend gesprek of een gratis schatting naar 0473 818 517. VOLG OOK DE WEBSITE VOOR DE LAATSTE NIEUWE UPDATES EN PANDEN. Vele groeten Mathias! TDM VASTGOED – GROEP DE MEYER LINDENLAAN 16 te ERTVELDE


Een warme school met uitdagingen op maat

Sint-Franciscus Evergem – secundair onderwijs ASO –TSO 1e leerjaar A

Moderne wetenschappen, Latijn, STEM basis, STEM versneld

2e leerjaar

Stemgerichte Moderne wetenschappen, Socio-economische Moderne Wetenschappen, Latijn, Handel, Techniek-wetenschappen,

2e graad

Wetenschappen, Economie (5u/4u wiskunde), Latijn (5u/4u wiskunde), Handel, Techniek-wetenschappen,

3e graad

Wetenschappen-wiskunde (6u/8u), Moderne talen-wetenschappen, Economie-wiskunde (6u/8u), Economie-moderne talen, Latijn-wiskunde (6u/8u), Latijn-Moderne talen, Handel, Techniek-wetenschappen

Opstart Humane wetenschappen in het 3de leerjaar september 2019

www.sfevergem.be Schepenhuisstraat 4 9940 Evergem 09 253 71 76 Gesloten van 8 juli tot 19 augustus


www.fit-zone.be E-mail: info@fit-zone.be Tel. 09 223 45 85

Beschikbare abonnementen BASIS

GOLD

FITNESS

FITNESS + GROEPSLESSEN

3 maand

3 maand

€ 189 of p/m € 63

€ 219 of p/m € 73

6 maand

6 maand

€ 318 of p/m € 53

€ 378 of p/m € 63

12 maand

12 maand

€ 456 of p/m € 38

€ 576 of p/m € 48

Studententarief 12 maand

Studententarief 12 maand

12 maand familie pakket

12 maand familie pakket

€ 336 of p/m € 28 (toegang tot 18 u.)

€ 456 of p/m € 38 p/m € 86

2 leden =

p/m € 66

3 leden =

p/m € 90

3 leden =

p/m € 120

p/m € 112

4 leden =

p/m € 152

4 leden =

Eenmalige inschrijvingskosten van € 55,Deze bijdrage omvat :

• Administratiekosten • Lidkaart

• Figuuranalyse

• Op maat gemaakt trainingsschema

2 leden =

Openingsuren Fitness Ertvelde Ma. tot do.

08.30 u. - 21.30 u.

Vrijdag

08.30 u. - 21.00 u.

Zaterdag

09.00 u. - 14.00 u.

Zondag 09.00 u. - 14.00 u. Gesloten op feestdagen


Podologie Ertvelde is gespecialiseerd in het uitvoeren van gang- en loopanalyses bij (top)sporters. Wij gebruiken hiervoor 3 High Speed camera’s! Indien nodig, kunnen wij uw looppatroon corrigeren door Borginsole inlegzolen. Bij ons bent U dus aan het juiste adres voor al uw voetproblemen.

Gespecialiseerde voetverzorging Heb je nog vragen? Neem dan snel een kijkje op onze website of bel ons. Bij ons komen uw voeten op de eerste plaats!

Maar wij kijken niet alleen naar de voeten, ook klachten thv de knie/heup/rug kunnen hun oorzaak vinden in de voeten! Ook voor huid- en nagelaandoeningen kan U bij ons terecht! Dit zowel in Ertvelde, Assenede, Eeklo en AZ Alma.

Ganganalyse Gespecialiseerde voetverzorging

Borginsole

Borginsole inlegzolen inlegzolen

Podologie Ertvelde

Jacob van Arteveldelaan 6 Jacob van Arteveldelaan 6 - 9940 Ertvelde 9940 Ertvelde 09 335 67 74 - 0486 98 61 87 0486 98 61 87 09 335 67 74 •podologie-ertvelde@proximus.be - www.podologie-ertvelde.beElektrotechniek De Weweire

bvba

Assenede - 0486/ 36 57 60 bertdeweweire@gmail.com Alg. elektriciteitswerken - Domotica - Nieuwbouw en renovatie - KMO


“Interieur met passie, perfectie en ambacht” Voor de vierde keer op rij waren we te gast bij schrijnwerker Tom Van Hyfte in Sleidinge. Deze keer met Laura erbij, de vrouw achter de man. Aan gespreksthema’s geen gebrek. “Over onze keukens moeten we het zeker hebben. Meer en meer mensen zoeken ons op om een keuken op maat te maken. Dat vinden we geweldig om te doen.”

Is er dan niet genoeg keuze bij de keukenzaken? Geen enkele voorgemaakte keuken is helemaal zoals je ze in je hoofd hebt. Onze toonzaal staat op het web. Wij vragen onze klanten om op internet te kijken wat hen aanspreekt, we tekenen hun droomkeuken uit in 3D en brengen ze vervolgens in de praktijk. Nog steeds dezelfde gezichten in het team, zie ik. We dragen onze medewerkers op handen… zij maken het verschil! We hebben goede afspraken, zorgen voor eigentijdse machines en een degelijke uitrusting. Maar bovenal, er is een vertrouwensband. Je werkt streekgebonden? Inderdaad, zowel klanten als medewerkers komen uit Groot-Evergem en de gemeenten errond. Tot nog toe tevreden klanten die via mond-aan-mondreclame onze promotie voeren. Afwerking blijft ons handelsmerk. We verlaten de werkplek pas als de klant tevreden is!

van 3D-ontwerp naar realisatie. Wippelgem-eindeken 4 9940 Evergem www.tomvanhyfte.be info@tomvanhyfte.be 0479 64 60 22


ANNO

1295

Sinds 1295 wordt Augustijn gebrouwen volgens de eeuwenoude traditie van de paters Augustijnen. Dit authentieke kloosterbier met nagisting op es, zal u door zijn volle smaak en fraaie kleur keer op keer weten te verrassen.

Ons vakmanschap drink je met verstand.


“Ik heb Ertvelds leren begrijpen, maar spreken is een ander paar mouwen” Achter elke sterke man, staat een sterke vrouw. Theresa Deroose maakt het gezegde waar naast Jef Versele, de bedrijfsleider van Brouwerij Van Steenberge. 17 jaar geleden stapte ze in de brouwerij, na een korte carrière in de auditsector. Dichter bij huis, wat rustiger met de kinderen, dat was het plan,… niets bleek minder waar. Theresa, was het een grote overstap naar de brouwerij, 17 jaar geleden? De brouwerij was dagelijks gespreksonderwerp aan de keukentafel, maar plots sta je wel middenin een familiebedrijf, met 17 jaar geleden nog drie generaties samen in de bedrijfsleiding. Dat geeft al eens geknetter. Het is ook een zeer lokaal bedrijf. Weet je, in het begin verstond ik de mensen gewoon niet. Ik heb Ertvelds moeten leren. Wat is dan vooral jouw inbreng in het bedrijf? Ik ben verantwoordelijk voor de financiën, maar de rol die ik als ‘kritische buitenstaander’ kan spelen is wellicht belangrijker. De sterkte van een familiebedrijf is ook haar zwakte, je bent er mee vergroeid. Vanuit mijn standpunt, meer aan de zijlijn, merk ik dingen op die onterecht buiten beeld blijven. Vooral op vlak van marketing en HR heb ik verdere professionalisering bepleit. We wisten de voorbije jaren een sterke ploeg op te bouwen. Wat was voor jou een hoogtepunt? De ingebruikname van de nieuwbouw begin 2017 maakte ons bijzonder fier, maar tegelijk moeten hoogtepunten voor mij niet altijd gepaard gaan met publiek vertoon. De goede sfeer op personeelsfeesten, iedereen erbij hebben, daar kan ik ook heel intens van genieten. Bier brengt mensen samen, dat is zo fantastisch. Tijdens een wedstrijd voor Gulden Draak am-

bassadeurs kwamen op de brouwerij mensen samen uit heel verschillende landen, maar er was meteen een klik, een gevoel van samenhorigheid. Diezelfde bijzondere sfeer hadden wij tijdens een ontmoeting met de buren naar aanleiding van de opening van onze nieuwe koude blok. En jouw lievelingsbier? Blonde Augustijn. Het is belangrijk dat we als brouwerij nieuwe trends volgen, maar persoonlijk hou ik het graag op onze klassieker. O ja, Gulden Draak Imperial Stout is ook heerlijk, in het bijzonder bij donkere chocolade. Wat hoop je voor de toekomst? Er is nog veel te doen. Op intern vlak moeten we nog meer structuur inslijpen, een geoliede machine worden, en in de markt moeten onze merken wereldwijd doorgroeien tot authentieke topbieren.

Volg het nieuws uit de brouwerij via www.vansteenberge.com


ELEKTRO HAMERLINCK

Service! Wij doen er iets voor. LINDENLAAN 13 9940 ERTVELDE

09 344 91 91 www.elektro-hamerlinck.be


“Met de ID-reeks rijdt Volkswagen in 2020 vol elektrisch” MIG MOTORS is klaar voor de toekomst. De SUV-liefhebber wordt zowel binnen Volkswagen, als SEAT volledig op zijn wenken bediend, van zeer ruime tot compacte modellen. Daarnaast brengt Volkswagen in 2020 haar ID-reeks van volledig elektrische wagens op de markt. Wat hebben welklinkende namen als Touareg, Tiguan, T-Roc, T-Cross, Seat Arona of Seat Ateca met elkaar gemeen? Het zijn allemaal modellen uit het uitgebreide SUV-gamma van MIG Motors. Wie nog niet in de showroom van MIG kon binnenlopen, krijgt op de Ertvelde handelsbeurs de kans om een van de SUV-modellen van wat dichterbij te bewonderen. Welk model breng je mee naar de beurs, Tom? Het zal een T-Cross worden, of een T-Roc. Allebei modellen die in de smaak vallen bij gezinnen die een veelzijdige SUV zoeken en daar niet teveel voor willen betalen.

Op een elektrisch model is het nog even wachten? Da’s voor volgend jaar. Volkswagen wil met het ID-gamma in 2020 meteen een stevige start maken. De modellen die volgend jaar uitkomen, zullen meteen 420 km autonoom kunnen bollen. MIG blijft ook als groep stevig groeien? Ja, die opschaling stelt ons in staat om een ruim aanbod en een betere dienstverlening te verzekeren. Maar vergis je niet, we blijven een lokale onderneming. Vandaar ook dat we graag met het Zomerfeest en de handelsbeurs verbonden blijven. Het bevestigt onze lokale verankering.

Tom Versprille tel 09 253 49 49


Zomerquiz op vrijdag 23 augustus 2019 Ook tijdens de Augustuskermis is er nog een vleugje zomerfeest met de Zomerquiz! Verzamelen geblazen op vrijdagavond 23 augustus 2019 om 20u in het Parochiecentrum Ertvelde, Lindenlaan 33. Er wordt gespeeld in ploegen van vier deelnemers. Kostprijs is €16 per ploeg, te betalen ter plaatse. Inschrijven bij Dirk De Muynck, de.muynck.warande@gmail.com, GSM 0495 86 45 93. Meer info: www.zomerfeestertvelde.be.

Steven en Stanneke ongecensureerd Steven Maes maakte jaren geleden furore in de Vlaamse showbizz met de groep Dynamite. Sinds korte tijd ontpopt hij zich als ‘ventriloquist’ of buikspreker. Samen met zijn pop Stanneke duikt hij regelmatig op in reclamespots (Paljasbier), tussen BV’s en op TV (Iedereen beroemd, Gert Late Night). Zijn filmpjes op youtube worden druk bekeken. Op zondag 7 juli om 18u15 zijn Steven en Stanneke live te gast op het Zomerfeestpodium.

Maandagnamiddag = Seniorennamiddag Op maandag 8 juli om 14u is er op het Zomerfeest gebruikelijk de seniorennamiddag met dans. De organisatie is in handen van OKRA Ertvelde. De deelnameprijs bedraagt €6, koffie en appelflap inbegrepen. Inschrijven bij leden van het bestuur van OKRA Ertvelde. Meer info bij Johan Vereecke, secretaris, Lindenlaan 41/102, 9940 Ertvelde, tel 09 344 94 59 of GSM 0477 52 88 00, vereecke.johan@skynet.be.


ALGEMENE ELEKTRICITEIT industrie

• • • • • • • • • • •

residentieel

retail

projecten domotica video-parlefonie automatisatie poorten-hekken camerabewaking ventilatie- en stofzuigsystemen bordenbouw databekabeling verhuur werfkasten keuringen ...

info: Stoepestraat 7m2 9960 Assenede

t. 09 344 24 08 info@koendepauw.be

WWW.ELEKTROTECHNIEKDEPAUW.BE

INDUSTRIE - RESIDENTIEEL


“Fietsen opdrijven, doe het niet!” Veel vernieuwing bij Steven en Tiffany van HUSA Bikes. Afgelopen winter werd de winkel nieuw ingericht met meer plaats voor het ruime assortiment fietskledij (zowel voor de sporter als voor de fietspendelaar) en voor het gamma elektrische fietsen. De winkel en de werkplaats draaien nu ook voor 100% op zonne-energie. De elektrische fiets zit nog steeds in de lift? De tijd dat de elektrische fiets enkel voor het plezier werd gebruikt, ligt ver achter ons. Steeds meer mensen kiezen de fiets voor hun woon-werkverkeer. Ze zien de fiets als oplossing voor de files, voor een beter milieu of om meer te bewegen. We voelen in onze contacten dat de schrik voor de komende werken aan het Brico kruispunt er al goed inzit. De speedbikes maken ook langere afstanden mogelijk.

En het verhaal van fietsen van 25 km/h die worden ‘opgedreven’. Hoe staan jullie hier tegenover? Heel duidelijk: we raden dit ten stelligste af! Wil je sneller rijden dan 25 km/h, koop dan een speedbike. Deze fietsen zijn ontworpen, getest en gekeurd om die snelheden aan te kunnen. Ze Denken ook de werkgevers mee in dit ver- blijven stabiel en hebben voldoende remkracht haal? om veilig aan hogere snelheden te rijden. We Steeds meer bedrijven bieden de mogelijk- hebben altijd een fiets klaar staan voor een testheid aan hun werknemers om een fiets te lea- rit, kom gerust eens proberen. sen. HUSA Bikes is ondertussen partner van 4 leasingmaatschappijen: KBC lease, B2Bike, O2O en Team cyclis. De speedbikes komen niet altijd positief in de media? Klopt, de groei van de groep van speed bikers gaat heel snel. Noch de autobestuurders, noch de fietspaden, noch onze wegcode zijn hierop voorbereid. En ook de fietsbestuurders zelf weten niet altijd waar ze moeten rijden en waaraan ze zich moeten houden. Een korte opfrissing van de wegcode voor speedelec fietsers zou geen overbodige luxe zijn.

Stoepestraat 37- Ertvelde 09 344 26 97, info@husabikes.be Open di. tot vr. 9-12 en 13.30-18.30u., op za. 9-12 en 13.30-17u., op zo. 10-12u. Gesloten op zo-nm en ma. Dinsdag- en donderdagavond kunnen afspraken worden gemaakt tot 21u. voor Bike fitting. Bezoek zeker ook de website www.husabikes. be of volg ons op Facebook en Instagram.


Ontwerp en aanleg tuinberegening. Druppelbevloeiing, pompen www.aquaprojects.be 0475/63 65 58 Tervenen 2c 9940 Ertvelde

• Plaatsen van kachels • Inzet-en inbouwhaarden op hout, kolen gas, mazout, pellet of elektrisch • Plaatsen van inox rookkanalen • Ontwerp en realisatie van schouwen

ERIK CABOOR BVBA Molenstraat 82 9940 ERTVELDE


In residentie Quistello (Garenstraat, Ertvelde) zijn nog 7 appartementen te koop en 2 woningen.

“Mensen gelukkig zien met hun keuze, daar doen we het voor” Jan Verdegem van Verdegem Vastgoed (Evergem) heeft zijn roeping niet gemist. De gedrevenheid waarmee hij over vastgoed praat, werkt aanstekelijk. En we zijn niet alleen enthousiast, want tussen onze babbel door, hing er meermaals iemand aan de GSM. ’t Is druk, Jan? Jazeker, we hebben een afwisselende, maar intensieve job. De aankoop en verkoop van woningen vanzelfsprekend, maar ook onze portefeuille verhuur is sterk gegroeid het voorbije jaar. Eigenaars van één of meerdere woningen geven ons vaak het volle beheer in handen. Ben je ook ontwikkelaar van woonprojecten? Nee, we zijn geen bouwheer. Goed dat je dat vraagt, dat geeft me de kans om onze positie als onafhankelijk makelaar te duiden. Door zelf geen projecten te ontwikkelen, kunnen we ongebonden en enkel vanuit de vraag van de klant werken. Welke trends zie je in de woonmarkt? De komende jaren zal er meer in de kernen worden gebouwd om zoveel mogelijk open ruimte te sparen. Op termijn zie ik ook vormen van collectief wonen, mede-eigendom of erfpachtformules toenemen, zoals in Zwitserland, omdat een eigen huis en tuintje in eigendom steeds duurder wordt. In jouw laatste magazine, zagen we een aantal interessante nieuwbouwprojecten in Ertvelde? Inderdaad, de Maalderij in de Pastorijstraat en residentie Quistello in De Garenstraat. In de Maal-

derij zijn er nog twee volledig afgewerkte appartementen te koop. In residentie Quistello zijn er nog twee woningen en 7 appartementen te koop op het totaal van 30 wooneenheden. Super zonnige ligging overigens, bij het centrum. En binnenkort bieden we een project aan in de Lindenlaan. Ik zag een boekenruilkastje voor het kantoor. Je verhandelt ook vogelhuisjes? We ondersteunen heel graag culturele en sportieve initiatieven in de gemeente. Met het boekenkastje tonen we dat we meer zijn dan een vastgoedkantoor en het verlaagt de drempel. We willen duidelijk maken dat iedereen ten allen tijde welkom is. Om die reden organiseren we ook infosessies voor een breed publiek, over de nieuwe huurwet en de wet op mede-eigendom bijvoorbeeld.

Verdegem Vastgoed Kapellestraat 80, 9940 Evergem t. 09 258 11 44, GSM 0468 29 94 24 info@verdegemvastgoed.be www.verdegemvastgoed.be


De Jaegher nv Alle bouwmaterialen - Vloeren en terrastegels Wandtegels - Isolatie - Invoer van zand en grint Perfecte dienstverlening

Riemekaai 75 - 9042 Gent Tel. 09 344 50 72 - fax. 09 344 66 92


Volwassenenonderwijs

Talen

Technische opleidingen Nederlands leren

Hair & beauty

Gids Reisleider

Informatica

Diploma secundair onderwijs Bedrijfsbeheer

Grime & visagie

Kunst & cultuur


Sweet Kaffee en sweet dreams onder een dak Fun shoppers zullen de trend van combinatiewinkels in binnen- en buitenlandse steden al langer hebben opgemerkt. Winkels waar zowel kleding als design wordt aangeboden, een boekhandel waar je een wijntje kunt drinken, enzoverder. Ook Assenede heeft zijn combinatiewinkel. We gingen op bezoek bij Anja De Scheemaeker van ‘De Nachtrust’ en haar zoon Sander Wieland (‘Sweet Kaffee’) die ondernemen onder hetzelfde dak. De Nachtrust is een gevestigde zaak, ondertussen al de derde generatie. Van Meubelen Van de Wiele in 1945 tot de speciaalzaak van vandaag die zich richt op slaapcomfort, van pyjama tot bedden en boxsprings. Sinds vorig jaar zijn de boxsprings wat dichter bij elkaar geschoven en is een deel van de zaak smaakvol ingericht als eet- en koffiehuis. Zoon Sander, die afstudeerde als meester-patissier in Ter Groene Poorte, serveert er ontbijt op zondag, lunch op de middag en koffie met gebak ’s namiddags. Sander, vanwaar het idee om jouw eet- en koffiehuis op te starten in de winkel van jouw ma? Eigenlijk brengt het heel wat voordelen. Een pand vinden en huren is een heel gedoe en ook een risico als starter. Tegelijk levert het mij een gratis maître d’hôtel op. Mama vindt het prima om bij te springen onder de middag, wanneer de Nachtrust is gesloten. Een luxe om op deze manier te kunnen starten. En is het ook voor de Nachtrust een win-win, Anja? ’t Brengt alleszins nieuwe energie in de zaak en sowieso is er onderlinge kruisbestuiving. Koffiedrinkers die een Woody pyjama meenemen of verleid worden door een REVOR boxspring zijn geen uitzondering. Hebben trouwens niet alle meubelgiganten hun eigen cafetaria?

Hoe zie je de toekomst Sander? De komende maanden zitten goed vol. Deze zomer gaat het buitenterras open, wat de kans biedt voor een summerbar op mooie avonden. In het najaar komt er een toog voor patisserie in de winkel. Ik maak nu veel patisserie op bestelling, maar er is duidelijk vraag naar een meer permanent aanbod van fijn gebak. En hoe blijven we op de hoogte van jouw initiatieven? De facebookpagina liken van Sweet Kaffee is de ideale manier om volledig geïnformeerd te blijven.


Welkom in café-restaurant ‘Zomerfeest’ Aan lekker eten en drinken is er geen gebrek op het Zomerfeest! Een frisse pint, een snack of dessert tussendoor, een stukje vlees op de barbecue of een heerlijk glaasje wijn, alles heeft zijn plekje.

BARBECUE OM DE VINGERS AF TE LIKKEN De zomerfeestbarbecue is zeer gereputeerd. Voor vele bezoekers een van de toppers. De heerlijke marinade waarin de scampi worden aangeboden, is één van de best bewaarde geheimen in Ertvelde. Kindermenu: Voorgerecht:

Barbecueworst met frietjes Scampi of Parmaham met meloen. Hoofdgerechten: Ardeens gebraad, gegarnierde scampi, steak of lamskoteletten Welkom op: zaterdag vanaf 17u30, zondag tussen 11u30 en 14u00 en vanaf 17u30, maandag vanaf 17u30. Let op: omwille van de drukte op de barbecue, kunnen groepen pas aan tafel gaan als ze voltallig zijn. Dank voor het begrip.

TEAROOM: SNACKS EN ZOETIGHEDEN Van een zoet tussendoortje, tot een volwaardige maaltijd. Alles met verse producten! Desserts: Wafels, pannenkoeken, ijsjes en verwenkoffie Snacks en lichte maaltijden: Visbord, kaasbord, croques en belegde broodjes

Open op zaterdag en maandag vanaf 17u, op zondag vanaf 14u


LOUNGEBAR Relax in onze loungebar, met aangepast meubilair en verlichting. Een oase van rust, midden het feestgedruis, voor romantische zielen, voor zwaar filosofische gesprekken of gewoon om wat te kletsen. Diverse wijnen, Gin-tonic en lekkere tussendoortjes. Doorlopend open vanaf zaterdag 17u tot maandag 24u.

KNAPPERIGE FRIETJES EN VLEESSNACKS Een echt frietkot kan vanzelfsprekend niet ontbreken op het Zomerfeest. Zeg trouwens niet zomaar friet tegen de frietjes van Linda en Co. Op speciaal verzoek zijn er terug de Joppiesaus en het ‘Julientje’ (frietjes met satékruiden, stoofvleessaus, mayonaise, een viandel én Bicky-ajuintjes). Doorlopend vanaf zaterdag 17u tot maandag 24u.

GROTE TENT Voor ambiance moet je in de grote tent zijn. Bier en frisdranken lopen vlotjes van de band, maar ook de weg naar de cocktailbar is inmiddels goed gekend. Augustijn is een topper, maar de dranklijst gaat verder dan dat. Discobar TCM zorgt voor de préen afterparties. Doorlopend vanaf zaterdag 17u tot maandagnacht. Dankzij Verdegem kunnen clips en aankondigingen in de grote tent op twee beeldschermen worden vertoond.

Voor de laatste nieuwtjes, foto’s en roddels, ... www.facebook.com/zomerfeestertvelde


Opritten in klinkers en siergrind Zeven van grond Delven van kelders

Hakselen van snoeihout Grondwerken Delven van funderingen en putfunderingen

OUDE BURGGRAVE 22 – EVERGEM KLUIZEN TEL 09/344.54.05 mail: welvaert1@telenet.be

www.grondwerkenwelvaert.com

Renovatiewerken - Opritten - Terrassen Maatwerk in hout - Faience en Tegels

Achterstraat 23 - 9940 Ertvelde 0485 530 221 geert.debundel@pandora.be


A

FISCAAL

Open: ma - do vanaf 18u, vrij - zat vanaf 16u en zon vanaf 10u

BVBA

ADVIESKANTOOR BIBF nr. 30005837 BIBF nr. 70234969 LEEN DE GROOTE ERKEND BOEKHOUDER - FISCALIST BIBF

Boekhouding KMO Vennootschappen Fiscaliteit Belastingsaangiften particulieren Drogenbroodstraat 23 9940 Evergem Eeklostraat 96 9940 Ertvelde Telefoon 09/357.50.72 Fax 09/357.77.80 akab@skynet.be


“We gaan verder op de ingeslagen weg” Hilde Van Hecke is sinds dit jaar de nieuwe kantoordirecteur van Argenta Ertvelde. Ze wil de reputatie van de bank als plaatselijke bank verder waarmaken. “Dicht bij de klant betekent dat we onze tijd nemen om klanten op een grondige en persoonlijke manier te informeren over hypotheken of beleggingen.” Hilde, vanwaar de sprong? Ik ben een economiste van opleiding en heb een klik met de financiële sector. Ik kon eerder als leidinggevende in de banksector veel ervaring opdoen. Nu de kinderen groter worden, voelde ik de kriebels om een eigen zaak op te starten. Als dochter uit een gezin van zelfstandigen ben ik misschien wel wat voorbestemd. Vanwaar de keuze voor Argenta? Het DNA van Argenta ligt helemaal in lijn met mijn visie en karakter: pragmatisch, dicht bij de klant, ethisch ondernemen en initiatief nemen. Argenta kiest er bewust voor om haar plaatselijke kantoren open te houden en lokaal verankerd te blijven. Ook de expliciete keuze van de bank voor duurzaamheid spreekt me sterk aan. Weinig mensen weten dat onze groene appel ook staat voor ethisch en duurzaam bankieren. En Ertvelde bevalt jou? Ik ben van Evergem en wou in de eigen streek ondernemen. Ondertussen ben ik drie maand in Ertvelde aan de slag en ik heb het dorp op een zeer hartelijke manier mogen ervaren. We zijn op een fijne manier onthaald, zowel door de klanten, maar ook door de collega’s van andere banken. Wie zijn jullie belangrijkste klanten? Gezinnen zijn de eerste doelgroep van Argenta. Voor hen is er een compleet aanbod. Van de pamperrekening, tot een correcte afhandeling bij overlijden. We houden aan het principe van gratis rekeningen en kaarten, we nemen onze

tijd voor hypotheek- en andere leningen en we maken werk van persoonlijk beleggingsadvies. En laat me duidelijk zijn, beleggen is voor iedereen, je moet niet persé veel geld hebben. In jouw communicatie lees ik nadrukkelijk ‘bank én verzekeringen’? Argenta staat bekend om de gratis rekeningen, maar onze verzekeringen mogen evengoed in de etalage staan. Onze brandverzekering biedt bijvoorbeeld een bijzonder ruime dekking, tegen een redelijke prijs. En dat mag ook gezegd van andere basisverzekeringen als de familiale verzekering of de autoverzekering. Wil je als overnemer nieuwe accenten leggen? De nadruk ligt op continuïteit. Die is voor de volle 100% verzekerd via de medewerkers die trouw op post blijven. Gilbert en Charlotte blijven elk hun ervaring inzetten. Gilbert als persoonlijk beleggingsadviseur, Charlotte aan het loket en in de verzekeringsproducten.

Argenta Ertvelde Eeklostraat 4 - 9940 Ertvelde - 09 3446553 www.argenta.be


FIETSEN SERGE Herstellingen alle fietsen Lindenlaan 80 9940 Ertvelde tel. 09 344 24 14 serge.van.den.veegaete@telenet.be

www.ďŹ etsenserge.be


Verenigingenplein in het Parochiecentrum Voor de tweede keer is er een verenigingenplein op het Zomerfeest. Centraal in het Parochiecentrum stellen lokale cultuur-, sport- en jeugdverenigingen hun werking voor aan een breed Ertvelds publiek. Met het plein willen we het lokaal karakter van de feesten benadrukken en het gemeenschapsleven in het zonnetje plaatsen. Zes verenigingen zijn van de partij. Maak op deze bladzijden kennis met de deelnemers. Dansclub 2-step Dansclub 2-step is aanwezig met een infostand, maar geeft ook een demonstratie lijndans en swingdans op zaterdagavond in de grote tent. De club heeft haar standplaats in het Ertvelds Parochiecentrum.

Het Ertveldsch Bier Ultimatum (EBU) Het EBU organiseert een blindproeverij en leert jou met andere ogen kijken naar onze Vlaamse biercultuur. Wist je dat EBU niet enkel de afkorting is voor Ertveldsch Bier Ultimatum, maar ook voor European Bitterness Units, de aanduiding voor de bitterheid in bier?

Koninklijke vtb Fotoclub Evergem Haal meer uit je fototoestel bij de Koninklijke vtb Fotoclub Evergem. Verbeter niet enkel je technische vaardigheden, maar leer ook hoe je door enkele compositieregels, jouw foto’s een stevige boost kunt geven. Op de verenigingenbeurs krijg je o.a. foto’s te zien van de leden.

Sleinse Filmclub De Sleinse filmclub monteert en demonstreert tijdens de verenigingenbeurs stukken uit het filmarchief van Martin Segers voor haar tweede editie van “Segers zijn Ertvelde”. Ze gaat door op zondag 29 september 2019 om 14u in het Cultuurcentrum Evergem.


pen ein is o l p n e g n u en enigi 17u-21 Het ver n a v i l ju -21u rdag 6 op zate van 14u i l u j 7 ag op zond

Meer info over de deelnemende verenigingen op www.zomerfeestertvelde.be

VAG Evergem BC (Badminton) Dat badminton meer kan zijn dan een pluimpje slaan, ontdek je bij badmintonclub VAG Evergem BC. Er wordt zowel recreatief als competitief gespeeld. De jeugdwerking is een groot succes! Volkskunstgroep Sneyssens Sneyssens is een cultuurvereniging voor iedereen die houdt van een brede waaier aan dansen, volksmuziek of vendelzwaaien. Met haar repertoire volksdansen en live-muziek scoort de groep regelmatig tijdens optredens.

✄

Bon

gsm 0484 72 79 84 biezenkouter 45 9940 Ertvelde jensvanwaes@hotmail.com

voor een gratis consumptie in de grote feesttent op maandag 8 juli 2019 tussen 18u en 19u (Afterwork party).


Alle dagen vers brood en gebak! Specialiteiten: Dionaise Ijsroom Eeklostraat 8 9940 Ertvelde t. 09 344 70 66 Gesloten op zaterdag en zondag

In to hair

Kapster Jana Bral Eeklostraat 8 9940 Ertvelde 0472.11.12.41


“Bakken met bakken goesting en liefde” Bakhuis Cyriel is een kleinschalige bakkerij, enkel op bestelling en op maat. Met veel goesting en liefde voor het pure ambacht, bereidt Shona Bral bruidstaarten, ijslammen, dessertbuffetten en stelt ze ontbijtmanden samen. Steeds met dagverse producten en zoveel mogelijk seizoensgebonden. In de winkel van bakkerij Bral-Blomme verkoopt Cyriel ook huisgemaakte confituren, granola, advocaat, etc. Shona, vanwaar de naam ‘Bakhuis Cyriel’? Bakhuis Cyriel verwijst naar mijn liefde voor het bakken én mijn overleden grootvader Cyriel Blomme. Door zijn naam regelmatig uit te spreken, leeft hij telkens weer een beetje. Zijn lievelingstaart was een “meringueske”, ook wel een merveilleux-tje genoemd. Heb je een specialiteit? Uiteraard heb ik de specialiteit van mijn vader en grootvader overgenomen. Onze wel gekende Dionaise wordt door mij volgens hetzelfde authentieke recept gemaakt als weleer. Ook onze ijsbereidingen worden erg gesmaakt. Hoe wil je je onderscheiden in het foodie-landschap? Ik maak het verschil door ambacht. Alles is handgemaakt, vers en puur. Geen poedertjes, enkel kwaliteitsvolle grondstoffen. Wat ons ook uniek maakt is dat mensen met allergieën en intoleranties bij ons terecht kunnen voor taartjes die volledig zijn aangepast. Het klopt, dat in jouw geval de appel niet ver van de boom is gevallen? Inderdaad, ik ben ondertussen de derde generatie bakker. Ik mag de beste leerschool genieten bij mijn vader Jos Bral (“bakkerij Bral-Blomme”), ondertussen al 6 jaar. Nu combineer ik het werk in de bakkerij van mijn ouders met Bakhuis Cyriel. Het advies van vader is altijd bij de hand!

Je staat open voor alle ‘bak’vragen, lezen we op jouw website. Kreeg je al zotte aanvragen? Ik doe er alles aan om klanten te geven wat ze voor ogen hebben, in de mate van het mogelijke natuurlijk. Ik kreeg wel al enkele zotte vragen, vooral als de taart in bepaalde vormen moet zijn is het soms wel eens puzzelen (Bumba, tractor,…). Wat zijn de plannen deze zomer met bakhuis Cyriel? Deze zomer zal voor mij en mijn man op professioneel vlak een rustige zomer worden. We zullen onze handen vol hebben met ons eerste kindje, dat verwacht wordt half Juli. Bakhuis Cyriel zal in de zomermaanden even non-actief zijn, maar vanaf september staan we weer paraat! Bakhuis Cyriel BVBA Eeklostraat 8 - 9940 Ertvelde www.bakhuiscyriel.be info@bakhuiscyriel.be 0472 05 46 58 www.facebook.be/bakhuiscyriel


HILDE’S REPAIR SHOP

Voor al uw herstellingen, aanpassingen, vervangen van ritssluiting, inleggen van zomen,... één adres. Maak een stop bij Hilde’s repair shop! Een onoplosbaar probleem? Een te brede vest? Een uitgerafelde zoom? Een minder goed afgewerkt textielstuk? Een vermageringskuur gevolgd? Een te lange mouw? Geen probleem want Hilde weet voor alles raad. Tegen concurrerende prijzen

HILDE’S REPAIR SHOP Eeklostraat 26, 9940 Ertvelde, t. 09 344 50 77


BEZOEK ONZE TOONZAAL  LEVEREN EN PLAATSEN

Keramische tegels • Natuursteen • Parket tegels • Terrastegels 2 cm • Groot-formaattegels • Dun-keramische tegels • Cementtegels • Zelliges • Laminaat

 ADVIES VOOR ZELFPLAATSERS + OPVOLGING OP WERF  RENOVATIE OUD OF BESCHADIGD TEGELWERK  OPLOSSEN VOCHTPROBLEMEN DOUCHES  TENTOONSTELLINGSPARK

Buitentegels : Natuursteen en keramisch 2 cm

HEREMIETSTRAAT 7 - 9960 ASSENEDE (KMO zone naast R4 achter Johnson Controls)

www.vloerenbeeckmanwillems.be GSM 0473 69 09 84 - GSM 0478 34 52 17 info@vloerenbeeckmanwillems.be


Lindenlaan 16C - Ertvelde 09 336 89 88

Dinsdag en woensdag: 9:30-12:30 &14:00-18:00 Donderdag: 14:00-20:00 Vrijdag & Zaterdag: 9:30-12:30&14:00-18:00 Maandag, Zondag & Feestdagen: Gesloten Volg ons op Facebook

Pastorijstraat 76 9940 Evergem (Ertvelde) T. 09-218 84 00 www.tegelhandel.be

openingsuren: di. van 8u30-12u en 13u-18u zonder afspraak wo. van 8u30-12u en 13u-18u do. van 13u-21u vr. van 8u30-12u en 12u30-18u30 za. van 8u-16u zo. en ma. gesloten


Op vrijdag 27 juli om 19 uur: BBQ (ook veggie verkrijgbaar) Grastornooi: competitief en recreatief: Dames, Heren (4x4) en Gemengd (6x6) Kubbtornooi: 2-6 spelers per ploeg (€10); spelletjes buiten tornooiverband mogelijk Fuif SMASH ’N CRASH: gratis voor deelnemers van het grastornooi of kubbtornooi

Alle info: www.eevoc.be/tornooi-nl/

www.pagobikes.be HYBRIDE- EN STADSFIETSEN - ELEKTRISCHE FIETSEN - SPEEDBIKES KINDERFIETSEN - MOUNTAINBIKES EN RACEFIETSEN HERSTELLINGEN ALLE FIETSEN - AFSTELLINGEN OP MAAT MET BIKEFITTING

Hoge Avrijestraat 42, 9940 Ertvelde-Rieme Openingsuren: maandag - vrijdag: 18.00-22.00u zaterdag: 8.30-17.00u Tel: 0477 748 497


BAKKERIJ BEKAERT Verse kwaliteitsproducten met vakmanschap vervaardigd. • een gevarieerd broodassortiment • een uitgebreid gamma aan pistolets, koffieen boterkoeken • een grote verscheidenheid aan banketgebak en gelegenheidsgebak • speculoos- en koekjesassortiment • chocolade

Pastorijstraat 20 9940 Ertvelde Tel.: 09 344 53 10

Open: Ma, di en vr van 6u30 tot 18u15 Wo en do enkel broodautomaat Za van 6u30 tot 16u Zon- en feestdagen van 6u30 tot 15u

www.bakkerijbekaertertvelde.be

Asseneedse Houthandel bvba Alle hout voor verbouwingen en nieuwbouw

‘t bloemeke Greta De Craene Lindenlaan 82 9940 Ertvelde tel 09 344 43 36

Burgstraat 19 9960 Assenede 09 344 67 94 open: ma van 13u tot 18u di tot vr van 8u tot 12u en van 13u tot 18u za van 8u tot 12u


Berenbos BRANDSTOFFEN DELARIVIÈRE BVBA Kluizendorpstraat 84 9940 Evergem tel. 09 357 35 11 fax 09 357 42 76


Uit sympathie ! Walgracht 55 9940 EVERGEM van.thuyne.marc@telenet.be


“Blijven trappelen is achteruitgaan” ‘Dagbladhandel Evergreen’ staat er op de website, maar het aanbod reikt veel verder dan dat. Sportweddenschappen, rookwaren, lotto, pasfoto’s, telefoonkaarten, nieuwkuisservice, schoolbenodigdheden en een koffiecorner om gezellig bij te praten. Precies in die koffiecorner hadden we een babbel met de sympathieke uitbaatster Carla. En wat bleek? Het gamma is alweer uitgebreid, deze keer met balloncreaties en snoeptaarten. Carla, toen we vorig jaar langs kwamen hadden we het over de pasfoto’s? Inderdaad, de fotoservice was nieuw. De pasfoto’s en andere fotoafdrukken lopen ondertussen vlot, al zijn er af en toe nog reacties van “doen jullie dat ook?” als er mensen met pasfoto’s aan de kassa staan. Het staat nochtans in het groot op ons raam. Herhaal dus nog maar eens dat men voor pasfoto’s bij ons terecht kan! Vanwaar de drang om constant te vernieuwen? Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zeker? Blijven trappelen is achteruitgaan. Met zo’n breed gamma, trekken we ook een divers publiek. Van senioren die hun kop koffie komen drinken, tot jongeren die voor of na de school wat komen bijtanken. Die gezellige mix van generaties, daar houden we wel van en de gemoedelijke sfeer wordt ook door onze klanten fel gesmaakt. Sinds vorig jaar kunnen we bij jullie terecht voor ballonnen? Klopt helemaal, ballonnen hebben iets feestelijk. Zowel bij huwelijken, pensioenfeesten of verjaardagen brengen ze meteen ambiance in huis. We hebben ballonnen en combinaties in alle mogelijke vormen: pilaren, bogen, meer organische vormen of gewoon cadeauballonen met een waardebon of een geschenk er in. Tijdens de communieperiode hadden we het met de ballonnen bijzonder druk.

En snoeptaarten, da’s de laatste nieuwigheid? Ja, zoals de naam het zegt, taarten die volledig bestaan uit snoepwaren. In alle vormen en volledig zelf gemaakt. We hebben altijd taarten op voorraad in de winkel, maar nog beter is om op voorhand te bestellen. Afhankelijk van de grootte maken we taarten vanaf €5, maar er zijn er ook van €50. Daar ben je dan wel even zoet mee! En de klanten voor die taarten, dat zijn vooral kinderen en jongeren? Daar zou je nog van opkijken. Het is echt iets voor alle leeftijden. Zo hebben we oudere dames die elke week om hun taartje komen, een snoeptaartje wel te verstaan!

Evergreen - Dorpsplein 4 - Evergem tel 09 335 87 70 Elke werkdag open van 5u30 doorlopend tot 18u. Op zaterdag is de winkel open van 6u30 tot 18u.


Omdat niets in het leven moeilijker is, dan van dat leven afscheid nemen. Het is ondertussen twee jaar geleden dat in de Stoepestraat tussen Assenede en Ertvelde dit nieuwe uitvaartcentrum in gebruik werd genomen. Een succes zo blijkt nu. Al meer dan 100 families kwamen in de aula samen om op een eigen, persoonlijke en intieme manier afscheid te nemen van hun dierbare.

Op droeve momenten is een aangename huiselijke ruimte geen overbodige luxe.

Men heeft dan ook niet stilgezeten bij Funerali. Enkele maanden geleden werden ze in Assenede verkozen tot Bedrijf van het jaar en eind 2017 waren ze genomineerd voor de prestigieuze EUFIA (European Funeral Innovation Award) als innovatief uitvaartcentrum. De jury had veel lovende woorden voor de menselijke aanpak en sterke organisatiestructuur van de onderneming. Naast de thuisgemeenten Assenede en Ertvelde worden er in het hele Meetjesland en Gent uitvaarten verzorgd. Telkens rekening houdend met de wensen die er zijn en de gekende begeleiding zowel voor, tijdens als na de afscheidsplechtigheid.

Dat thuis overlijden opnieuw aan belangstelling wint is hen niet ontgaan. Zo bieden ze sinds kort meerdere technieken aan om je dierbare thuis op te baren, zonder koeling of technische installaties. Een leven krijgt op die manier een waardig einde. Wie vragen heeft of geheel vrijblijvend een bezoek wil brengen aan het uitvaartcentrum in Assenede of het funerarium in Sint-Laureins is altijd welkom.

09 344 00 00 www.funerali.be

24/24

UITVAARTCENTRUM HUIS DE NEVE Stoepestraat 21 - 9960 Assenede

FUNERARIUM BUYSSE

Dorpsstraat 54 - 9980 Sint-LaureinsMarktplein 10 - 9940 Ertvelde Tel 09 344 65 40 Openingsuren Ma 9-18u, Di, Wo en Vr 8-18u, Za 7u30-17u Do, Zon- en feestdagen gesloten

Alg. Elektriciteitswerken Ventilatie - Automatisatie Zonnepanelen - Nieuwbouw Verbouwing

Sierplanten Van de Velde

Van Cleemputte Patrick bvba Verhuur afvalcontainers en bobcat, recyclagepark, vervoer en verkoop teelaarde, stabilisĂŠ, compost en opvulgrond Heremietstraat 14, 9960 Assenede GSM 0475 41 29 09 pvctrans@skynet.be

www.vancleemputtebvba.be

Kluisstraat 49 9940 Kluizen Tel. 09 357 33 96 email: verhuur@plantenvdv.be

www.plantenvdv.be


Tereeken 9 9940 Ertvelde Erkende hersteller voor alle verzekeringen herstelling van voorruit - gratis vervangwagen

T&F 09 343 08 85

Eeklostraat 73 9940 Ertvelde Tel.: 09/344 47 96 Gsm: 0486 30 95 94 info@carrosserielecluyse.be www.carrosserielecluyse.be

Vrombautstraat 1 9971 Lembeke T&F 09 378 47 88

‘The Maple’ is een Meetjeslands biercafé om te genieten van een Chimay of Westmalle van ‘t vat of van een van de andere 140 bieren. Een heerlijke stopplaats In de zomer na een deugddoende fietstocht of wandeling in de omgeving. Regelmatig live optredens.

Café - Taverne The Maple

Johan & Co - Stoepestraat 50 - 9940 Ertvelde - Tel 09 344 46 14 open vanaf 14u30, zaterdag vanaf 15u en zondag vanaf 10u. dinsdag en woensdag gesloten.


Resto Baptist Veggie edition Zesgangendiner met speciaalbieren op vrijdag 5 juli om 19u

Menu Apero met Fingerfood Tomaat, watermeloen, aubergine Courgette, CabriOgandkaas, hazelnoot Wortel, ui, dragon, feta Paddenstoel, look, aardappel Aardbei, basilicum, witte chocolade

Prijs: â‚Ź50, inclusief dranken (all in). Inschrijven via www.zomerfeestertvelde.be Plaats van afspraak: Vrijdag 5/7 om 19u in Resto Baptist (brouwerij Van Steenberge), Lindenlaan 25, Ertvelde


Resto Baptist gaat Veggie De derde editie van Resto Baptist wordt een specialleke. Een uitgelezen kans om kennis te maken met ‘Veggie’. Voor de kok moesten we niet ver zoeken, want met Dick Stockman heeft Ertvelde een Veggie-topper aan huis. Onder de naam ‘TAKK’ demonstreert Dick de veelzijdigheid van groenten en combineert hij veggiegerechten tot een volwaardig menu. De bijhorende biertjes komen vanzelfsprekend uit de brouwerij. Uitkijken naar 5 juli, dus! Dick Stockman heeft een passie voor koken. Dick kookt alles, maar ontwikkelde een voorliefde voor groenten. Als kok verdiende hij zijn sporen o.a. in de keukens van Dorp 56 (Adegem), Het Hoveniershuis (Wippelgem) de Vitrine, Foodstorms en Publiek (Gent). Na de eerste succesvolle edities met Davy De Sloover (De Stoof) en Marc De Baerdemaeker, zijn we fier dat we Dick als derde plaatselijke kok konden strikken voor Resto Baptist 2019. Vanwaar de voorliefde voor veggie, Dick? Voor alle duidelijkheid, vlees en vis sluit ik niet uit, maar ik vind het gewoon leuker koken met groenten en uitdagender om daarmee iets lekkers klaar te maken. Dat we daarmee het dierenleed verzachten en het milieu minder belasten is alleen maar positief. Wat mogen de gasten verwachten tijdens resto Baptist? Vers, eenvoudig en lekker, zo wil ik het graag. Het wordt dus een gevarieerd menu met verschillende, gerechtjes die gestoeld zijn op de vegetarische en plant-based keuken. Geen overvolle borden, maar kleinere, behapbare plates die een mooi, kleurrijk en vooral lekker diner vormen.

Je laat je ook inhuren voor homecookings en feesten? Inderdaad, wie een feestje geeft en niet verlegen zit om een catering die net wat anders is, mag me zeker contacteren. TAKK komt graag langs, met of zonder bediening, aangepaste dranken, etc. Ook take away is mogelijk. Dan kook ik thuis en kunnen de gerechtjes opgehaald worden. Hoe kom je eigenlijk bij de naam TAKK? Ik hou van Scandinavië en vooral van IJsland... en daar is ‘takk’ gewoon dank u. Met TAKK wil ik de mensen voor wie ik kook bij voorbaat al bedanken om te kiezen voor een keuken waar groenten de toon zetten. Meer info: https://www.facebook.com/ takkfood/


VRIJDAG 5/7

19u00 Resto Baptist – Veggie edition met TAKK ZATERDAG 6/7 17u00 Opening handels- en verenigingenbeurs, kinderplein 17u30 Clovis en de Wolkenfabriek (ook 18u30) 18u30 Ponyritjes 18u00 Demo Dansclub 2-step 19u30 Patrick Moreno 22u30 Weed Farmers ZONDAG 7/7 14u00 Handels- en verenigingenbeurs 14u30 Urkie Purkie (kinderanimatie) 16u00 Zomerparade UNIZO 17u00 Dansdemonstratie 18u15 Steven en Stanneke (buikspreker) 19u00 Prijsuitreiking zomerparade UNIZO 19u15 Volksdansgroep Sneyssens 20u30 De Muze 22u30 2 Fabiola 23u15 TCM goes nineties

2019

Patrick Moreno

Weed Farmers

Zomerparade UNIZO Urkie Purkie Steven en Stanneke

MAANDAG 8/7 14u00 Seniorennamiddag 17u00 Kinderplein en handelsbeurs (enkel tweede speelplaats) 18u00 Afterwork met The LIFT 22u30 Camping Esmeralda EN VERDER Handels- en verenigingenbeurs - Feesttent - Kinderplein Barbecue - Loungebar - Tearoom - Frietkraam - Cocktailbar Animatie door de Ertveldse jeugdverenigingen op zaterdag en zondag

De Muze 2 Fabiola

The Lift

Plaats: Vrije Basisschool Ertvelde, Lindenlaan 35 Info: 09 344 32 60, laatste nieuwtjes op www.zomerfeestertvelde.be

Dank aan de gemeente Evergem en het provinciebestuur Oost-Vlaanderen voor de steun en de uitleen van materiaal. Camping Esmeralda


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.