Page 1

ОДКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ НА WWW.MK.PIONEER.EU

За детални информации во врска со еколошката политика на Pioneer посетете го следниов сајт www.pioneer.eu/environment macedonia:

Издадено од: Pioneer Europe N.V. - Haven 1087, Keetberglaan 1 B-9120 Melsele, Belgium - TEL.: +32 (0)3 570 05 11 Копирајт 2013 од Pioneer Europe N.V. - Сите права се задржани Apple, iPod, iPhone и Siri Eyes Free ce регистрирани трговски марки на Apple Inc., регистрирани во САД и/или во други земји. "Made for iPod/iPhone" означува дека е дизајнирана електронска дополнителна опрема за посебно конектирање на iPod/iPhone и е цертифицирана од пронаоѓачот за да ги задоволи стандардите на перфомансите на Apple. Apple не е одговорен за ракувањето со овој уред или дали истиот е во согласност со безбедносните и регулаторните стандарди. Pioneer не продава iPod и iPhone уреди.Андроид е заштитена марка на Гоогле Инк. Bluetooth знакот и логото се сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секоја друга употреба на истите од страна на Pioneer е според дозволата. SD и SDHC знакот и логото се сопственост на SD-3C, LLC во САД, други земји или и во двете. Знаците на Parrot кои се појавуваат во каталогот се единствена сопственост на Parrot S.A. DivX знакот и логото се сопственост на DivX, Inc. ис еупотребени со лиценца. "Dolby", "Dolby Digital" и "double-D" симболот се регистрирани трговски марки на Dolby Laboratories. "DVD" симбол е трговска марка на DVD Format/Logo Licensing Corporation. DAB е регистрирана марка на Eureka Project 147 и неговите партнери. MirrorLink и MirrorLink знакот и логото се сопственост на Car Connectivity Consortium LLC. Другите трговски марки и трговски имиња се тие на нивните соодветни сопственици.

Опремата за снимање и права за преснимување: Снимањето може да се прави само при законско преснимување, и ви препорачуваме да проверите внимателно дали истото е дозволено со вашите локални закони. Копирањето на заштитениот материјал како филмови и музика е незаконски освен доколку имате писмена дозвола од легалниот сопственик или застапник на содржината. Карактеристиките и спецификациите за производите опишани или илустрирани во овој каталог се веродостојни во моментот на печатењето, меѓутоа, може да се појават промени како што може да настанат промени во производството. Овој каталог може да содржи печатни грешки и боите на прикажаните производи малку може да се разликуваат од реалните бои. Консултирајте се со Вашиот застапник на Pioneer за да бидете сигурни дека реалните карактеристики и спецификации одговараат на Вашите барања. Овој каталог може да содржи референци за производи што може да не се или нема да бидат достапни во Вашата земја.

Овластен продавач во вашиот град на Pioneer:

www.pioneer.eu

13-C-AUTUMNLEAF-MA – Отпечатено во Белгија. Како дел од заложбата на Pioneer за почиста околина и заштита на средината, овој каталог е отпечатен на хартија што не содржи хлор.

ZEC Electronics D.O.O. Vasil Gorgov str. B.B., T.C. Kapistec, 1 floor, loc. 8 1000 Skopje Republic of Macedonia Tel.: +389 23 20 98 60 www.mk.pioneer.eu

ПИОНЕРИ НА ПАТУВАЊЕТО Водич за забава во автомобил 2013/2014


Водич за забава во автомобил 2013/2014

ВОЗЕТЕ – ПАМЕТНО CEKOΓAШ ΠOBPЗAΗИ Со Pioneer во вашиот автомобил, вие може да имате се: моќна забава, перфекна конекција со се, и одличен комфорт при возењето. Уживајте со музиката од вачиот паметен телфон или омилените уреди во ненадминлив аудио и видео квалитет. Употребете ја нашата пионерска опрема за NavGate Head-Up Display која е едноставна, сигурна и забавна за употреба. Нашата широка палета опциски може да се вгради во било кој автомобил, за секој вкус и за секој возач.

Водич за забава во автомобил 2013/2014

Останете во контакт кога патувате.

2

H EAD - U P Е К Р А Н И

4

Д И Г И ТА Л Н И М Е Д И А П Р И Е М Н И Ц И

6

CD П Р И Е М Н И Ц И

8

АВТО AV ПРИЕМНИЦИ

10

З А С И Л У В АЧ И

14

САБВУФЕРИ

15


HEAD-UP еКраНи

HEADUP ЕКРАНИ

СЕКОГАШ ГЛЕДАЈТЕ НАПРЕД Додате ја пионерската технологија Head-Up Display во вашиот автомобил за полесно, побезбедно, и позабавно возење. Уредот NavGate HUD е додаток за паметните телефони која ја проектира навигацијата, сообраќајот и други информации на вашата предно стакло, веднаш над линијата на вашиот поглед. На овој начин вие може да го задржите погледот на патот, каде и треба, за д аго намалите времето на прегледување. Сите информации прикажани на NavGate HUD се пажливо селектирани за лесна и без стресови употреба за поголема сигурност. Едноставно закачете го NavGate HUD на вашиот штитник за сонце – може да се инсталира на секое возило. NavGate HUD подржува iPhone 4, 4S, 5 и Android телефони. За да го контролирате едноставно инсталирајте некоја апликација на вашиот паметен телефон. Посетет ја страницата www.pioneer.eu/navgatehud за повеќе информации.

NavGate HUD: сигурно, паметно, лесно ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Заджете го погледот на патот цело време Намалете го времето потребно за рефокусирање; овој урде го намалува уморот на очите Уживајте во панорамски погле за широк екран (74 цм виртуелна слика) Видете информации за сообраќајот на екранот, не на мапата Добијте уште порецизни информации за насоките на раскрсниците Гледајте ги навигациските упатства цело време – дури и кога разговарате на телефон

CoPilot CoPilot ви донесува сигурно гласовно водење преку GPS навигацијата на мобилните уреди. Дизајнирано како алтернатива на традиционалните ситеми во автомобилите, апликацијата донесува многу возмоќности на напреден чекор по чекор систем за водење, сеопфатно планирање и мапа на улиците со податоци за возење, снимени во уредот за да се користа и кога не сте приклучени на интернет. Интегриран ВО ЖИВО сервис кој вклучува ActiveTraffic, Yelp, Wikipedia и Google Search за до задржи возачот целосно информиран за патот. Visit http://www.copilotlive.com/HUD for more information.

visual FLAGSHIP Head up display

iGO primo

4

Simulated picture

HEAD-UP еКраНи

HEAD-UP еКраНи

iGO primo апликацијата – е со приемна на истите единица iGO Navigation Engine како и милионите навигациски уреди низ светот – тоа е чекор по чекор навигациски систем со 3Д навигација за iPhone која им помага на возачите да стигнат до својата цел брзо, лесно и сигурно. Тое е со многу импресивни карактеристики кои вклучуваат локално пребарување, POIs точки, залена рута и реален поглед на раскрсниците.

5


д и Г и та л Н и м е д и а П р и е м Н и Ц и Се однесува за сите уреди на оваа страница.

MVH-X360BT

ДИГИТАЛНИ МЕДИА ПРИЕМНИЦИ

НАЈДОБРАТА МУЗИКА ЗА ВОЗЕЊЕ

RDS ДИГИТАЛЕН ПРИЕМНИК СО BLUETOOTH И MIXTRAX EZ ПОДРЖУВА И Siri Eyes Free

Дали вие користите iPod, iPhone, USB или друг мали извор на музика, нашите медиа приемници ви дозволуваат вие да уживате во одлична конекција преку некој од влезовите Aux-in или USB. Моделите со Parrot Bluetooth ви дозволуваат освен тел.повици да имате и аудио пренос како и гласовна контрола. За најдобра музика при вањето возење, дозволете му на MIXTRAX да нправи една песна која непрестанува од вашите омилени песни за возење. Pioneer дигиталните медоа приемницисе Android се спремни за преку USB* или Bluetooth и чисто ги прикажуваат сите информации на нивните екрани.

MVH-160UI RDS ДИГИТАЛЕН ПРИЕМНИК

MVH-X560BT RDS ДИГИТАЛЕН ПРИЕМНИК СО BLUETOOTH И MIXTRAX EZ ПОДРЖУВА И Siri Eyes Free овие уреди имаат пократка шасија за полесна инсталација.

Отккријте го MIXTRAX – еден нов возбудлив нашин на слушање на вашата музика со Pioneer. Тој ја користа вашата збирка на музика за да створи мека и континуирана листа за перфектна забава во вашето возење. Вие можжете да го користите MIXTRAX App со AppRadio Mode на вашите компатибилни уреди. За да дознаете повеќе, посетете ја нашата страница www.mixtrax-global.com.

Доколку поседувате iPhone 4S или iPhone 5, вие може да ја искористите погодноста на Siri Eyes Free функцијата. Кога е активирана, Siri гласот се слуша преку звучниците на автомобилот и вие може да прашувате, а командите се примаат и проследуваат преку надворешен микрофон. Siri Eyes Free обезбедува пристап до многу iPhone функции, како селектирање на музика, слушаање и правње СМС пораки, информации за календар и распоред. За Европа поддршка има за следните јазици: англиски, германски, француски, италијански и шпански.

Bluetooth аудио пренесување на податоци и iPhone гласовна контрола Новите приемници на Pioneer со Bluetooth и CD користат се опремени со надворешен микрофон за да може да се прават телефонски повици и рацете да бидат слободни. Пренесувањето на вашата омилена музика не било никогаш полесно со вградениот Bluetooth. Гласовната контрола за iPhone е исто така вклучена.

диГита лНи ме диа ПриемНиЦи

диГита лНи ме диа ПриемНиЦи

Siri Eyes Free

*За листа на компатибилни уреди посетет ја страницата www.pioneer.eu/connectivity. 6

7


CD ПриемНиЦи Се однесува за сите уреди на оваа страница. DEH-1600UB/UBB/UBG е компатибилен само со уреди со Android.

DEH-4600BT

CD ПРИЕМНИЦИ

CD RDS ПРИЕМНИК СО BLUETOOTH И ПРЕДНА УСБ ПОРТА ПОДРЖУВА И Siri Eyes Free

УМНИТЕ ВОЗАЧИ МОЖЕ ДА ИМААТ СЕ Има неброени начини за да слушате музика, па зачто да се ограничувате себеси? Нашите модели за 2013/2014 дозволуваат преслушување од скоро секој извор, вклучувајќи и iPhone, iPod, USB уреди и SD картички. Урдот со менито на напредни аудио функции ви помага да го прилагодите звукот по ваш вкус. Оживејте ја вашата музика со креирање на микс кој трае нонстоп во клубски стил со помош на технологијата MIXTRAX и уживајте во телефонирање со слободни раце како и пренос на музика преку Bluetooth. Или направете си ваш идеален систем од постоечкиот со приклучување на екстра уреди од Pioneer како засилувачи, звучници и субвуфери.

DEH-X3600UI CD RDS ПРИЕМНИK СО iPhone/iPod КОНТРОЛА И MIXTRAX EZ Функцијата Telephone In ви дозволува преку излезот на хандсфрее китот за телефон вие се поврзете со авторадиото од Pioneer и ги слушате вашите повици со голема сигурност преку вачите авто звучници.

DEH-X9600BT

DEH-2600UI

CD RDS ПРИЕМНИК СО BLUETOOTH И MIXTRAX EZ ПОДРЖУВА И Siri Eyes Free

CD RDS ПРИЕМНИК СО iPhone/iPod КОНТРОЛА И ПРЕДНА УСБ ПОРТА

DEH-X8600BT

DEH-1600UB/UBB/ UBG

CD RDS ПРИЕМНИК СО BLUETOOTH И MIXTRAX EZ ПОДРЖУВА И Siri Eyes Free

CD RDS ПРИЕМНИК СО ПРЕДНА УСБ ПОРТА

DEH-X6600DAB CD RDS ПРИЕМНИК СО MIXTRAX EZ И DAB+ РАДИО

iPod и iPhone директна контрола* Може да ги пребарувате и селектирате пеачите, албимуте, и листите со песни на вашиот iPod или iPhone директно од вашиот Pioneer медиа центар, како ид аја надополнувате батеријата. *Возможно е секаде каде што е прикажано логото "iPod/iPhone".

Сите уреди со USB конекција дозволуваат да се поврзете со Android телефонот и да пребарувате низ СД картичка со меморија,низ податоците и музика. Батеријата на вашиот телефон ќе се полни додека вие го користите телефонот за преземање на податоци. Видете дали вашиот мобилен телефон е компатибилен на www.pioneer.eu/connectivity

CD ПриемНиЦи

DEH-X5600BT

8

CD RDS ПРИЕМНИК СО BLUETOOTH И MIXTRAX EZ ПОДРЖУВА И Siri Eyes Free Дали вашиот автомобил и опремен со фабрички екран за функции на возилото? Display Out* функцијата на моделот DEH-X5600BT ко со додавање на опциски интерфејс ви дозволува да ги видите информациите од радиото на оригиналниот екран од вашиот автомобил.

*Возмочно ес секаде каде може да го видите Android логото.

Местење на бојата по желба

* Please check www.pioneer.eu for compatibility with your car.

Сменте ја бојата на вашиот CD приемник, екранот или копчињата за да се совпадне осветлувањето на командната табла од вашиот автомобил. Одберете од 210.000 бои, со можност на подесување на две зони за да креирате ваша комбинација.

CD ПриемНиЦи

Android media влез*

9


аВто AV ПриемНиЦи Се однесува за сите уреди на оваа страница.

AVH-X3600DAB

АВТО AV ПРИЕМНИЦИ

ОДКЛУЧЕТЕ ГО НОВОТО НИВО

6,1" АВТО АВ ПРИЕМНИК СО BLUETOOTH, APPRADIO MODE, MIXTRAX EZ И DAB+ ПРИЕМНИК MIRRORLINK READY

Pioneer ја подигнува на сосема ново ниво зема чекер со интеграцијата на паметните телефони на сосема ново повисоко ниво. AppRadio Mode ви дозволува да ги контролирате се поголемиот број на апликации** за iPhone или Android* директно од вашата автомобилска командна табла. Parrot Bluetooth уредот дозволува аудио пренесување како и едноставно телефонирање. Уживајте дигитално аудио со DAB+ приемникот или високо квалитетно преслушување од повеќе извори, вклучувајќи iPhone/iPod, многу паметни телефони, USB, CD, DVD и видео извори. Командувањето е лесно со големиот WVGA допирен екран, осветлување и мени по ваша желба.

AVH-X2600BT 6,1" АВТО АВ ПРИЕМНИК СО BLUETOOTH, APPRADIO MODE И MIXTRAX EZ MIRRORLINK READY

AVH-X5600BT 7,0" АВТО АВ ПРИЕМНИК СО BLUETOOTH, APPRADIO MODE, iPhone 5 И ANDROID HDMI И MIXTRAX EZ MIRRORLINK READY

AVH-X1600DVD 6,1" АВТО АВ ПРИЕМНИК СО APPRADIO MODE И MIXTRAX EZ MIRRORLINK READY

10

Приклучување на паметни телефони

DAB

За да ја проверите компатибилноста на вашиот паметен телефон со вашата Pioneer опрема, цкенирај те го овој QR код или отворете ја страницата на www.pioneer.eu/connectivity. Оваа страница секојдневно се освежува со најнови податоци за вашите паметни телефони.

Со интегриран DAB+ приемник може да уживате во удобноста на дигиталното аудио во вашиот автомобил, вклучувајќи паузирање и враќање наназад со иновативната Pioneer's time shift функција.

Секое возило со стандардни прилучоци креирано од Car Connectivity Consortium (CCC), MirrorLink технологија овозможува да се конектираат вачите компатибилни паметни телефони на Pioneer комаптибилнито автонрадиопреку USB за да пристапите ко одредени апликации, музика или мапи, за поголема удобност и побезбедно возење. MirrorLink кабел за поврзување CD-ML100.

Pioneer иновативната технологија за AppRadio дозволува да контролирате различни апликации за вашиот iPhone 4/4S/5 или компатибилни Android телефони директно преку екранот чуствителен на допир. Вие може да уживате во музика, слики, видеа, информации за сообраќајот, пронаогач на паркинг, интернет пребарување и интернет радио дирктно преку софтверот на вашиот паметен телефон (проверете на www.pioneer.eu/ appradiomode). Софтверските апликации се точно таму каде што ви требаат на светлиот и шитлив екран.

DAB+ antenna (AN-DAB1/CA-AN-DAB.001) Оваа малечка самолеплива антена дозволува да уживате во дигиталниот пренос со Pioneer приемниците со вграден DAB+ приемник.

аВто AV ПриемНиЦи

аВто AV ПриемНиЦи

*Android компатибилнми уреди само **За целосна лисна на компатибилни уреди посетете на www.pioneer.eu/connectivity.

11


З ас и л у в ач и & С а б в у ф е р и

НАПРАВЕТЕ ГО ВАШИОТ ЗВУК Супшериорниот звук не е нешто што треба да го оставиме на среќата. Тоа е деликатна рамнотежа помеѓу моќта и перфекцијата, на чиста репродукција и задоволство. Тое е нечто на кое ние обрнавме големо внимание, со нашето големо искуство и најфината технологија. Комплетна леснотија во инсталацијата значи дека дека вие може да ги поврзете новите засилувачи и сабвуфери на вачиот

Засилувачи & Сабвуфери

постоечки систем.

12


з ас и л у В ач и & с а б В у ф е р и

АНАЛОГНИ GM ЗАСИЛУВАЧИ

САБВУФЕРИ

ПОГОЛЕМА МОЌ, ПОВИСОК СТИЛ, ПОЈАК ШИЗИК

МОЌТА ВО РАМНОТЕЖА СО ВРВНО АУДИО

Овие засилувачи се толку мали воо големината, со нов стил, со зголемена моќности поголеми перформанси за вашата музика да го добие вниманието на улицата. Тие испорачуваат импрезивен звук и комплетно се лесни за инсталација. Достапни се во 2-канална и 4-канална верзија, и може дас е употребат за дасе вклучи еден сабвуфер, или да се поврзат повеќе звучници и сабвуфер.

Засилете го вашиот звук на лесен начин со овие стилски субвуфери, кои се совршена комбинација со нашите ГМ засилувачи со можност и за мостна врска. Нашите нови TS-W305T стил на цевка и TS-W305B стил на кутија субвуфери се комбинирани со надпросечен стил и супериорна снага и звучен квалитет.

TS-W3003D4 GM-A6604

GM-A4604

4-КАНАЛЕН ПРЕМОСТЛИВ ЗАСИЛУВАЧ 4 x 120 W (4 Ω)/4 x 190 W (2 Ω) MAX. 4 X 60 W (4 Ω)/2 X 180 W (4 Ω ВО МОСТНА ВРСКА)/4 X 90 W (2 Ω) СИНУСНА МОЌ

4-КАНАЛЕН ПРЕМОСТЛИВ ЗАСИЛУВАЧ 4 x 80 W (4 Ω)/4 x 120 W (2 Ω) MAX. 4 x 40 W (4 Ω)/2 x 100 W (4 Ω ВО МОСТНА ВРСКА)/4 X 60 W (2 Ω) СИНУСНА МОЌ

2.000 W MAX. 30 CM CHAMPION SERIES PRO 4 Ω BASS REFLEX СУБВУФЕР СО ДУПЛА НАМОТКА И СИНУСНА МОЌ ОД 600 W ЗА МОНТАЖА ВО КУТИЈА

GM-A5602 2-КАНАЛЕН ПРЕМОСТЛИВ ЗАСИЛУВАЧ 2 x 300 W (4 Ω)/1 x 900 W (4 Ω ВО МОСТНА ВРСКА) MAX. 2 X 150 W (4 Ω)/ 1 X 450 W (4 Ω ВО МОСТНА ВРСКА)/ 2 X 225 W (2 Ω) СИНУСНА МОЌ

TS-WX305B 1.300 W MAX. BASS REFLEX СУБВУФЕР СИНУСНА СНАГА: 350 W

GM-A3602

14

TS-WX305T 45% во големина, 100% во сила Нашите аналогни GM засилувачи се мали и енергетски ефикасни без компромини во перформансите. Исто како нашите субвуфери, тие испорачуваат моќ како многу поголеми уреди, а зафаќаат само мал дел од вашиот простор. Тие може да се инсталираат и поврзат многу брзо со било кое радио така што вие може да си го надоградите вашиот постоечки ситем без да правите се наново од почеток.

1.300 W MAX. BASS REFLEX СУБВУФЕР СИНУСНА СНАГА: 350 W

засилуВачи & сабВуфери

засилуВачи & сабВуфери

2-КАНАЛЕН ПРЕМОСТЛИВ ЗАСИЛУВАЧ 2 x 120 W (4 Ω)/1 x 400 W (4 Ω ВО МОСТНА ВРСКА) MAX. 2 X 60 W (4 Ω)/ 1 X 180 W (4 Ω ВО МОСТНА ВРСКА)/ 2 X 90 W (2 Ω) СИНУСНА МОЌ

15

2014 PIONEER автоопрема на Македонски јазик ZEC ELECTRONICS WWW.ZEC.MK  

каталог на Пионеер електроника на Македонски јазик за Република Македонија

2014 PIONEER автоопрема на Македонски јазик ZEC ELECTRONICS WWW.ZEC.MK  

каталог на Пионеер електроника на Македонски јазик за Република Македонија

Advertisement