Page 1

facebook.com/zalozba.zala info@zalozba-zala.si www.zalozba-zala.si Tigrova preproga večna britanska klasika Odraščala je na južnem koncu Afrike, kjer je postala učiteljica likovne umetnosti. Sedaj živi v Londonu, prepotovala pa je vse od Afrike do Kitajske in celo Sibirije. Kamorkoli je šla, povsod je raziskovala zgodbe iz različnih kultur. Dnevi, ki jih je preživela na afriških stepah, in noči, ki jih je prebila pod zvezdnim nebom, so jo navdihnili, da je napisala to pravljico.

Odraščal je na kmetiji v Limpopu v Republiki Južni Afriki. Sprva je delal v cerkvi, študiral je teologijo in vzporedno začel s študijem slikarstva in grafike na različnih univerzah, potem pa se je docela posvetil ilustraciji. Sedaj uči prihodnje rodove ilustratorjev na Univerzi Worcester.

zagledajo prelepo drevo, polno rdeçih, zrelih sadeæev, ki diåijo kot najslajåi mangi, debeli so kot melone in soçni kot granatna jabolka …

AMPAK … okoli drevesa je tesno ovit NAJVEÇJI PITON, kar so jih æivali kdaj videle. In Piton jim ne dovoli, da bi jedle sadeæe, çe mu ne povedo imena tega çarobnega drevesa. Le kako se imenuje drevo? To ve samo kralj dæungle, ampak on je daleç, daleç stran …

18,90 EUR

Avtor je dobitnik nagrade Kate Greenaway za izjemne ilustracije! Ilustriral je že več kot 75 knjig, za mnoge je dobil najuglednejše nagrade. Na mednarodnem Bienalu ilustracije v Bratislavi je prejel prestižno nagrado zlato jabolko, dvakrat je bil uvrščen na častno listo IBBY, Republika Južna Afrika pa ga je leta 2008 predlagala tudi kot kandidata za Andersenovo nagrado.

Črni pes nagrada Kate Greenaway

Trda vezava, 24 str. Cena z DDV: 18,90 €

Trda vezava, 28 str. Cena z DDV: 19,95 €

Avtorica in ilustrator sta bila dvakrat izbrana za častno listo IBBY!

Dobitnik ene največjih nagrad za ilustracije v letu 2013!

mangovo-meloninogranatnojabolçno drevo?

Ðivali so zelo, zelo laçne. Nenadoma

bojabi jacket_SLO.indd 1

Prisrčna pravljica o osamljenem tigru, ki se vtihotapi v Radževo palačo, da bi si našel novo družino. V palači se pretvarja, da je preproga iz tigrove kože. Skrivaj živi v jedilnici Radževe družine, kjer malica ostanke kosil, in pazi, da ga ne bi kdo videl. Nekega dne v hišo vlomijo roparji in tiger se mora odločiti, ali se bo razkrinkal in pomagal družini.

Tigrova preproga je bila prvič objavljena 1979 in vse od takrat ostaja ena najbolj priljubljenih družinskih pravljic vseh časov. Njen avtor je prejemnik številnih nagrad, med njim tudi nagrade Kate Greenaway.

040 208 391 info@zalozba-zala.si www.zalozba-zala.si

Ime čarobnega drevesa afriška ljudska pravljica

Kako se imenuje çarobno

Trda vezava, 30 str. Cena z DDV: 15,99 € Njeni romani in slikanice so bili prevedeni v več kot petnajst jezikov. Dvakrat je bila uvrščena na častno listo IBBY.

040 208 391 info@zalozba-zala.si www.zalozba-zala.si

Straæi ga Piton, ki bo laçnim æivalim pustil jesti z drevesa le, çe mu povedo ime drevesa. Zebra, Opica in Slon se vsaka posebej odpravijo çez afriåko pustinjo, da bi Leva, kralja dæungle prosile, naj jim pove ime drevesa – ampak do takrat, ko se vrnejo, ime æe pozabijo! Poskusila ni le åe mala, poçasna Ðelva. Bo naåla kralja in se vrnila z imenom çarobnega drevesa?

15.5.2013 5:52:04

Kako se imenuje čarobno mangovo-melonino-granatno­ jabolčno drevo?

Ste že slišali za črnega psa? Baje je ogromen in strašen! Pogled nanj ohromi celo najpogumnejše!

Straži ga Piton, ki bo lačnim živalim pustil jesti z drevesa le, če mu povedo ime drevesa. Zebra, Opica in Slon se vsaka posebej odpravijo čez afriško pustinjo, da bi Leva, kralja džungle prosile, naj jim pove ime drevesa – ampak do takrat, ko se vrnejo, ime že pozabijo!

Nekega dne se je črni pes pojavil pred hišo družine Korajža. Najprej ga je zagledal oče …

Afrika ljudska pravljica z odličnimi ilustracijami Pieta Groblerja.

Slikovita, domiselna zgodba o strahu ali o pogumu. Kakor jo kdo bere. DECEMBER 2013


040 208 391 info@zalozba-zala.si www.zalozba-zala.si

facebook.com/zalozba.zala info@zalozba-zala.si www.zalozba-zala.si

Mihovo pismo s čisto pravimi pismi

Živali so tako

navelicˇane

040 208 391 info@zalozba-zala.si www.zalozba-zala.si

Vzleteli smo primerno tudi za dislektike

Če bi bil svet vasica zlata hruška 2012!

Trda vezava, 24 str. Cena z DDV: 17,90 €

Trda vezava, 32 str. Cena z DDV: 14,99 €

nesnage in ropotije na kmetiji gospoda Pacnika,

Trda vezava, 32 str. Cena z DDV: 17,95 €

da zgradijo MEDZVEZDNO

RAKETO.

Ampak najpr

ej mora ena od

5– 4 –

VZLE

3–2

TELI

POLET.

ali nekomu

povsem nepricˇakova

nemu?

Hannah Shaw

opraviti POSKUSNI

Bo uspelo kokoši, zajcu, ovci

živali

Sean Taylor

Z njo želijo pobegniti med jasne, cˇiste zvezde.

1 ...

SMO!

Sean Tay lor

Hannah Shaw

17,90 €

Vzleteli smo cover.indd 1

11.11.2012 20:08:13

26.6.2013 6:59:53

irska on

www.zalozba-zala.si

Pi

Medved Miha in rakun Grega sta bila najboljša prijatelja. Ko se je moral Grega odseliti, sta si obljubila, da si bosta ves čas dopisovala in tako za vedno ostala najboljša prijatelja.

Živali so tako naveličane nesnage in ropotije na kmetiji gospoda Pacnika, da zgradijo medzvezdno raketo. Z njeno pomočjo želijo pobegniti med jasne, čiste zvezde.

Vendar to ni tako enostavno! Sploh, če se zdi, da se ima tvoj prijatelj veliko bolje od tebe.

Ampak najprej mora ena od živali opraviti testni polet! Bo uspelo kokoši, zajcu, ovci ali nekomu nepričakovanemu?

Pravljica o prijateljstvu na preizkušnji z bogatimi ilustracijami in pravimi pravcatimi pismi.

Poučna slikanica, ki na zabaven način sporoča, da moramo bolj paziti na planet, saj zaradi nas trpijo vsi njegovi prebivalci.

Slikanica s čudovitimi ilustracijami na izviren in posrečen način razkriva življenje ljudi na svetu. Poučna in večkrat nagrajena knjiga, ki je pri nas prejela najvišje priznanje nagrado zlata hruška. NALEPKA ZLATA HRUSKA-R 40 mm.indd 1

10/29/12 10:56 AM

Velika knjiga o čustvih Trda vezava, 32 str. Cena z DDV: 14,90 € Otrokom predstavi celo paleto čustev, njihovo pozornost pa ohranja mucek, ki se skriva na vsaki strani.

Slikanice 2013  

Zloženka z našimi slikanicami za 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you