Page 1

INSPIRATIEBOEK Vogelvrij wonen


Villapark Vogelhorst is gelegen in stadsdeel Almere Hout. Rust, ruimte en groen, maar wel aan de rand van een stad met alle voorzieningen. Dat is Almere Hout. Het gebied dankt zijn naam aan de vele bossen in het gebied, het is namelijk het meest landelijke stadsdeel van Almere.

Dichtbij alle voorzieningen Kom een pannenkoek eten bij pannenkoekrestaurant Smullen. Kom klimmen in ons klimbos, wandel of fiets een van de vele routes in de omgeving. Kom een balletje slaan op golfbaan Almeerderhout of breng een bezoek aan de boerenmarkt met biologische producten op stadslandgoed de Kemphaan. In en rondom Villapark Vogelhorst is genoeg te beleven. Voor winkels en horeca kun je terecht in Almere Haven. Daarnaast komen de voorzieningen in de naastgelegen wijk Nobelhorst op gang. Er zijn een huisartsenpraktijk en basisschool. En met de auto is eigenlijk alles dichtbij. Zowel naar ’t Gooi als naar het stadscentrum is het hooguit een kwartiertje rijden.

Vogelvrij Wonen De omgeving is uniek, want rust en ruimte waren nog nooit zo dichtbij. Dichtbij de stad die alles heeft. Centraal in de villawijk ligt een park met mooie waterpartijen en een meertje als middelpunt. De kinderen spelen hier heerlijk buiten en via een wandelpad of bruggetje loop je zo het groen van een van de bossen in. Het ultieme buiten wonen! Net als in het naastgelegen Overgooi kun je in Vogelhorst heerlijk vrij wonen. De ruime kavels van het project ‘Vogelvrij Wonen’ staan garant voor grote tuinen. Het omringende groen vergroot die buitenruimte nog eens extra.

Vogelvrij wonen

VOGELHORST

Welkom in Villapark Vogelhorst


Het project ‘Vogelvrij Wonen’ wordt gerealiseerd in de villawijk ‘Vogelhorst’ te Almere Hout en omvat riante twee-onder-een-kap woningen en luxe vrijstaande woningen. Het project wordt gekenmerkt door variatie. De grote keuzevrijheid in woonstijlen en plattegronden maken dit plan bijzonder. Jij mag kiezen! Door BDG architecten zijn voor de vrijstaande villa’s verschillende woonstijlen ontworpen. Deze ontwerpen passen op elke kavel. Modern, klassiek, jaren 30 of eigentijds? Heb jij de voorkeur voor een riante tweekap? Deze zal worden uitgevoerd in de moderne woonstijl, op kavel 11/12 en kavel 18/19. Aan jou de keus! Naast keuze in kavel, woningtype en woonstijl, kun je ook de door jou gewenste indeling bepalen. Waar wens je de keuken? Waar wens je de hoofdslaapkamer? Zowel voor de begane grond als voor de verdieping(en) zijn een groot scala aan plattegronden ontworpen. Tevens mag je een keuze maken uit verschillende kleuren gevelsteen, die zorgvuldig door de architect zijn geselecteerd. Bij het plan ‘Vogelvrij Wonen’ kun je op deze manier naar eigen smaak jouw woning samenstellen. Dankzij jouw keuzevrijheid zal er in het project ‘Vogelvrij Wonen’ een architectuur met individueel herkenbare woningen ontstaan. En... welk type of woonstijl je ook kiest: De hoge kozijnen bieden een riant uitzicht en zorgen ervoor dat het daglicht overvloedig binnen komt.

Vogelvrij wonen

JIJ MAG KIEZEN

Jij mag kiezen


Om je op weg te helpen in het maken van je keuzes hebben we een stappenplan samengesteld:

STAP 1: Kies je kavel en woningtype

Kies de kavel die jij wenst. Kavel 11/12 en 18/19 is aangewezen voor een twee-onder-een-kap woning. De overige kavels zijn bestemt voor vrijstaande woningen. De vrijstaande woningen worden uitgevoerd in twee varianten: Vrijstaand Large of Vrijstaand Extra Large. De keus is aan jou.

STAP 2: Kies je woonstijl

STAP 5: Kies je tweede verdieping

De tweede verdieping is een riante multifunctionele ruimte, die standaard bereikbaar is middels een vaste trap. Zijn extra slaapkamers gewenst? Het project ‘Vogelvrij Wonen’ biedt deze mogelijkheid (als extra optie). Een bij het ontwerp passende dakkapel, waarbij extra ruimte en licht ontstaat behoort ook tot de opties. Kies je voor woonstijl Modern en is een dakterras gewenst? De keus is aan jou of je deze aan de voorzijde of achterzijde van je woning aanbrengt.

De tweekap wordt uitgevoerd als woonstijl Modern. De vrijstaande woningen zijn te realiseren als Modern, Klassiek, Jaren 30 en Eigentijds. Jij mag kiezen.

STAP 6: Kies je gevelsteen

STAP 3: Kies je begane grond Voor de begane grond geldt dat je, zonder extra kosten, kunt kiezen om tuin- of straatkamer gericht te gaan wonen. Dit kan bij alle types! Daarnaast kan optioneel de begane grond aan de achtergevel worden verlengd met 1200 respectievelijk 2400mm.

Aanvullende opties:

STAP 4: Kies je eerste verdieping

Voor de verdieping zijn ook diverse indelingsmogelijkheden ontworpen. Wens je een inloopkast, een grote ‘master’ bedroom, twee gelijkwaardige slaapkamers voor de kinderen, talrijke varianten zijn mogelijk.

Vogelvrij wonen

Door de architect zijn zorgvuldig verschillende soorten gevelstenen geselecteerd. Welke kleur je wenst is geheel aan jou. Naast de getekende indelingsvarianten waarbij wanden kunnen worden verschoven om slaapkamers groter te maken, wanden worden toegevoegd voor bijvoorbeeld een dichte keuken of inloopkast zijn er nog meer opties mogelijk: hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het verlengen van de garage, een schuifpui of terrasdeuren. De mogelijkheden zijn talrijk! Is een toelichting op de keuze mogelijkheden gewenst? Maak dan vrijblijvend een afspraak met de woonadviseur van Heutink. Wij informeren jou graag!

STAPPENPLAN

Stappenplan


Vogelvrij wonen IZ ER A RE N D

LA

A

N

SITUATIE

KE

ZE EA RE N D LA A

N


Het project ‘Vogelvrij Wonen’ wordt gekenmerkt door variantie. De grote keuzevrijheid maakt het project bijzonder. Naar eigen smaak kun je jouw woning samenstellen. Voor de vrijstaande villa’s zijn namelijk diverse woonstijlen ontworpen en wil je riant wonen voor een aantrekkelijke prijs? Kies dan voor een twee-onder-eenkap woning in het project ‘Vogelvrij Wonen’.

Vogelvrij wonen

STREETVIEW

Veel variatie


Twee-kap

TWINS

Deze riante twee-onder-eenkap zal worden uitgevoerd in de moderne woonstijl. Twee verschillende woonwensen naast elkaar? Jij wenst een dakterras aan de voorzijde, jouw buren een dakterras aan de achterzijde. Aan jou de keus!

Vogelvrij wonen


GEMAATVOERDE PLATTEGRONDEN, TWEE-KAP

BEGANE GROND Vogelvrij wonen

EERSTE VERDIEPING

TWEEDE VERDIEPING

TWINS

TYPE TWINS


KEUZE PLATTEGRONDEN, TWINS

keuze

BEGANE GROND

WOONKAMER STRAATGERICHT

Vogelvrij wonen

EERSTE VERDIEPING keuze

optie

TWEEDE VERDIEPING


KEUZE PLATTEGRONDEN, TWINS

keuze

BEGANE GROND

WOONKAMER TUINGERICHT

Vogelvrij wonen

EERSTE VERDIEPING keuze

optie

TWEEDE VERDIEPING


KEUZE PLATTEGRONDEN, TWINS

keuze

BEGANE GROND

TRAP IN LIVING

Vogelvrij wonen

EERSTE VERDIEPING keuze

optie

TWEEDE VERDIEPING


Door BDG architecten zijn voor de vrijstaande villa’s verschillende woonstijlen ontworpen. Modern, Klassiek, Jaren 30 of Eigentijds. Deze woonstijlen passen op elke kavel. Daarnaast worden de vrijstaande villa’s uitgevoerd in twee varianten: Vrijstaand Large of Vrijstaand Extra Large. De keus is aan jou!

Vogelvrij wonen

VRIJSTAAND

Vrijstaand


Jouw woonwens onderscheidt zich door een verfrissende en vernieuwende kijk op wonen, met gevoel voor smaak en kwaliteit, vertaald naar een visie die een stap verder gaat. De architectuur is speels, harmonieus met een vorm van moderniteit.

Vogelvrij wonen

EIGENTIJDS

Eigentijds


Klassiek

KLASSIEK

Een woning met de sfeer van weleer, maar met het comfort van nu. Deze klassieke woonstijl wordt gekenmerkt door een sierlijke belijning, rijke decoratie en detaillering. Het fraaie metselwerk benadrukt de klassieke sfeer van dit prachtige ontwerp.

Vogelvrij wonen


Jaren 30

JAREN 30

Deze stijl ontleent haar gezelligheid, geborgenheid en aangename sfeer aan de juiste detaillering. Interessante details zijn de getimmerde bakgoten, fraai metselwerk of een sierlijke schoorsteen. Ze geven de woning extra sfeer en warmte.

Vogelvrij wonen


Modern

KIES JE WOONSTIJL Vogelvrij wonen

MODERN

KIES JE STEEN

Jouw stijl huldigt het principe ‘less is more’. Het woningontwerp heeft een strakke en minimalistische vormgeving. De moderne stijl houdt van heldere en rechte lijnen. De architectuur heeft een licht en ruimtelijk karakter. Een woning met een eigen identiteit.


GEMAATVOERDE PLATTEGRONDEN, VRIJSTAAND

BEGANE GROND Vogelvrij wonen

EERSTE VERDIEPING

TWEEDE VERDIEPING Afgebeeld is woonstijl modern

LARGE

TYPE LARGE


GEMAATVOERDE PLATTEGRONDEN, VRIJSTAAND

BEGANE GROND Vogelvrij wonen

EERSTE VERDIEPING

TWEEDE VERDIEPING Afgebeeld is woonstijl modern

EXTRA LARGE

TYPE EXTRA LARGE


KEUZE PLATTEGRONDEN, VRIJSTAAND

eigentijds

BEGANE GROND keuze

EERSTE VERDIEPING keuze

klassiek

TWEEDE VERDIEPING

WOONKAMER STRAATGERICHT

jaren 30 Vogelvrij wonen

modern


KEUZE PLATTEGRONDEN, VRIJSTAAND

eigentijds

BEGANE GROND keuze

EERSTE VERDIEPING keuze

klassiek

TWEEDE VERDIEPING keuze

WOONKAMER TUINGERICHT

jaren 30 Vogelvrij wonen

modern


KEUZE PLATTEGRONDEN, VRIJSTAAND

BEGANE GROND keuze

VRIJSTAAND TRAP IN LIVING TYPE EXTRA LARGE TRAP IN LIVING

Vogelvrij wonen

EERSTE VERDIEPING keuze

TWEEDE VERDIEPING


AANVULLENDE OPTIES, VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Garage geheel of gedeeltelijk als uitbreiding woonkamer. Berging daarachter of los in de tuin.Dit geldt voor alle types

De tweede verdieping kan worden ingedeeld met extra kamers

Vogelvrij wonen

OPTIES

Uitbreiding 1,20 m of 2,40


Ook de afwerking geheel naar eigen wens

Heutink biedt niet alleen de mogelijkheid de woning compleet naar eigen smaak in te delen, maar ook aan te kleden. In onze showroom zijn diverse materialen aanwezig. Er is een ruime keuze op het gebied van sanitair, wand- en vloertegels, vensterbanken, binnendeuren, hang- en sluitwerk e.d. Tevens kan de indeling van de badkamer besproken worden met de sanitairspecialist.

Gebruiksgemak in de keuken

De keuken is een belangrijke ruimte die intensief wordt gebruikt. Naast een sfeer die aansluit bij de rest van de inrichting, is vooral het gebruiksgemak van groot belang. In de keuken wens je alles letterlijk binnen handbereik te hebben. De woningen in het project “Vogelvrij Wonen� bieden prima mogelijkheden om dit te bewerkstelligen. In dit project is ervoor gekozen om geen keuken te plaatsen. Hierdoor ben je geheel vrij in de keuze van een keuken.

Sanitair & Wooncomfort

Goede sanitaire voorzieningen kunnen het wooncomfort aanzienlijk verhogen. Je wilt je immers prettig voelen in huis; daar hoort ook het sanitair bij. Een heerlijke douche of toch liever twee wastafels de keuze is aan jou. De woningen worden uitgerust met mooi sanitair van Sphinx. De closetten in zowel het toilet als in de badkamer zijn vrijhangend en voor de douche wordt een thermostatische mengkraan van Grohe toegepast. Heb je andere wensen of wil je weten wat nog meer mogelijk is, neem dan contact op met de sanitairspecialist van dit project.

Maatwerk tot in de kleinste puntjes

Ook tijdens de bouw worden nog individuele woonwensen ingevuld. Zo maakt onder andere de elektricien tijdens de bouw een afspraak met jou voor de plaats van de wandcontactdozen en schakelaars. Waar wens je de telefoon- en televisie aansluiting? Ook deze plaats kun je in overleg met de elektricien zelf bepalen. Zelfs de hoogte van de elektrapunten geef je zelf aan. Dit alles zonder extra kosten!

Wonen naar wens

Met een scala aan keuzemogelijkheden komen we tegemoet aan al de leef- en woonwensen van jou als de toekomstige bewoner. Bouwen met comfort, Wonen naar eigen wens!

Vogelvrij wonen

EIGEN WENS

Heerlijk wonen, geheel naar eigen wens


Afwerking per vertrek

Buitenentree

Voordeur Hardhouten deur met brievenbusopening Elektra Beldrukker Aansluiting buitenverlichting

Hal

Vloerafwerking Cementdekvloer Wandafwerking Afwerkingsgereed Plafondafwerking Spuitwerk Elektra Conform bouwbesluit Uitrusting Plaatradiator Meterkast met elektrische installatie en gas-/watermeter Kruipluik

Toilet

Vloerafwerking Vloertegels (200x200mm) Wandafwerking Wandtegels (150x200mm) tot een hoogte van ca. 1200mm. Boven de tegels spuitwerk Plafondafwerking Spuitwerk Elektra Conform bouwbesluit Uitrusting Vrij hangend closet met inbouw reservoir, kunststof zitting en deksel Handwasbakje met kraan Afvoerventiel ten behoeve van de mechanische ventilatie

Woonkamer

Vloerafwerking Cementdekvloer Wandafwerking Afwerkingsgereed Plafondafwerking Spuitwerk Elektra Conform bouwbesluit Thermostaat t.b.v. de centrale verwarming Onbedrade leiding voor telefoon en televisie Uitrusting Plaatradiator

Vogelvrij wonen

Keuken

Vloerafwerking Cementdekvloer Wandafwerking Afwerkingsgereed Plafondafwerking Spuitwerk Elektra Conform bouwbesluit Uitrusting Plaatradiator Afgedopt gasaansluitpunt Onbedraad aansluitpunt voor elektrisch koken Twee dubbele wandcontactdozen voor huishoudelijke apparaten Bediening voor de mechanische ventilatie Afvoerventielen ten behoeve van de mechanische ventilatie

Garage

Vloerafwerking Cementdekvloer Wandafwerking De buitenwanden worden als tweezijdig schoon metselwerk uitgevoerd. De binnenwand, woningzijde, wordt afwerkingsgereed afgewerkt Plafondafwerking Dakplaat en een geschaafde houten platdakbalklaag blijven onbehandeld in het zicht Elektra Conform bouwbesluit Uitrusting Garagekanteldeur van thermisch verzinkt staal

AFWERKING

BEGANEGROND


EERSTE VERDIEPING Trapopgang/Overloop

Vloerafwerking Cementdekvloer Wandafwerking Afwerkingsgereed Plafondafwerking Spuitwerk Elektra Conform bouwbesluit

Slaapkamers 1, 2 en 3

Vloerafwerking Cementdekvloer Wandafwerking Afwerkingsgereed Plafondafwerking Spuitwerk Elektra Conform bouwbesluit Uitrusting Plaatradiator Onbedrade telefoon leiding in slaapkamer 1

Douche/badkamer

Vloerafwerking Vloertegels (200x200mm) Wandafwerking Wandtegels (150x200mm) tot een hoogte van ca. 2100mm. Boven de tegels spuitwerk Plafondafwerking Spuitwerk Elektra Conform bouwbesluit Uitrusting Plaatradiator Vrijhangend closet met inbouw reservoir, kunststof zitting en deksel Badinstallatie met mengkraan en douchegarnituur Douchehoek (10mm verdiept, tegels op afschot) met thermostatische mengkraan en douchegarnituur Wastafel met planchet, spiegel en kraan Lichtpunt boven wastafel Afvoerventiel ten behoeve van de mechanische ventilatie

Vogelvrij wonen

TWEEDE VERDIEPING Trapopgang/Zolder

Vloerafwerking Cementdekvloer Wandafwerking Afwerkingsgereed Plafondafwerking Hellende dakconstructie (i.v.t): onbehandeld in het zicht. De dakconstructie bestaat uit geschaafde gordingen en spanten (onbehandeld) en geĂŻsoleerde dakplaatelementen (zichtzijde standaard glad en wit afgewerkt) Plafondafwerking Platdakconstructie (i.v.t.): spuitwerk Elektra Conform bouwbesluit Uitrusting Unit voor de mechanische ventilatie Omvormer zonnepanelen Uitrusting HR combiketel Aansluiting voor wasmachine

AFWERKING

Afwerking per vertrek (vervolg)


Hoogteligging en maatvoering

Als peil (P) wordt aangehouden de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer. Vanuit dit peil worden alle hoogtematen gemeten. Hoogteverschil ten aanzien van het straatpeil wordt door de gemeente aangegeven. De maatvoering op de tekening betreft ”circa” maten.

Gevels Fundering

Hiertoe behoren alle ontgravingen die nodig zijn voor de aanleg van de fundering, riolering, kabels, leidingen en bestrating. De kavel wordt op hoogte gebracht met de tijdens het ontgraven vrijgekomen grond. Er wordt geen extra grond aangevoerd.

De fundering wordt uitgevoerd in geprefabriceerde gewapende betonnen heipalen waarover een frame van gewapende betonnen funderingsbalken. Één en ander volgens berekening en tekening van de constructeur en met goedkeuring van Bouw- en Woninginzicht. De zwaarte en type fundering zijn mede afhankelijk van de plaatselijke gronddruk die moet worden bepaald aan de hand van een sonderingsrapport. Onder de begane grondvloer wordt een bodemafsluiting aangebracht van schoon zand. De ruimte onder de begane grondvloer wordt geventileerd door middel van prefab kunststof ventilatieroosters.

Riolering

Bouwmuren

Grondwerk

De binnen- en buitenriolering wordt uitgevoerd in kunststof buizen en overeenkomstig plaatselijke voorschriften aangelegd en aangesloten op het gemeenteriool. De leidingen zijn voorzien van de nodige ontstoppingsstukken, stankafsluiters en beluchters.

Buitenbestrating en terreininventaris

De buitenbestrating zal door de koper worden aangebracht. De koper zal het terrein afscheiden door een deugdelijke afrastering.

Vogelvrij wonen

De buitenwanden van de woning bestaan uit een gemetselde spouwmuur-constructie. De spouwmuur wordt voorzien van isolatiemateriaal (Rc≥ 4,5 m2K/W). De woningscheidende muur tussen twee woningen onderling wordt uitgevoerd als een ankerloze spouwmuur (120-60-120 mm). De buitenwanden van de garage zijn van halfsteens tweezijdig schoon metselwerk. De scheidingswanden in de woning tussen vertrekken onderling worden uitgevoerd in massieve bouwelementen (Gibo), dik 70 mm.

De buitengevels worden gemetseld in een handvorm baksteen: de koper kan kiezen uit verschillende kleurtinten.

Vloeren

De begane grondvloer van de woning is een geïsoleerde betonnen ribcassette spansysteemvloer (Rc≥ 3,5m2K/W). De vloeren van de verdieping zijn betonnen kanaalplaat systeemvloeren. De vloer van de garage is een geïsoleerde (Rc= 3m2K/W) betonnen ribcassette systeemvloer.

Daken

Het hellende dak van de woning (woonstijl klassiek, jaren 30, eigentijds) wordt samengesteld uit geschaafde houten gordingen, waarover geïsoleerde dakplaatelementen (Rc = 6,0m2K/W) worden aangebracht. Het hellende dak wordt afgewerkt met eerste soort betonnen dakpannen, diverse kleuren mogelijk (keuze koper). Het platte dak van de woning (woonstijl modern) bestaat uit betonnen kanaalplaatelementen. Hierover wordt een cementdekvloerafschotlaag aangebracht met isolatieplaten. Het platte dak van de garage bestaat uit een geschaafd houten balklaag waarover een brandvertragende vezeldakplaat wordt aangebracht. De platte daken worden afgewerkt met een bitumineuze APP dakbedekking.

Buitenkozijnen, deuren en ramen

De buitenkozijnen, buitendeuren en ramen worden gemaakt van hardhout. De buitenkozijnen, buitenramen en buitendeuren worden behandeld met een dekkend schildersysteem.

Binnenkozijnen en deuren De binnendeur kozijnen zijn stalen montage opdekbinnendeur kozijnen, kleur wit, met bovenlichten van helder glas. De binnendeuren zijn fabrieksmatig afgelakte wit kleurige binnen opdekdeuren. De garagedeur is een stalen kanteldeur, thermisch verzinkt, kleur i.o.m. architect.

Hang- en sluitwerk

Alle ramen en deuren, in een uitwendige scheidingsconstructie, worden voorzien van eerste soort hang- en sluitwerk en voldoen aan de weerstandsklasse voor inbraakwerendheid. Alle buitendeuren worden uitgevoerd met cilindersloten in een gelijksluitend systeem. De binnen opdekdeuren worden voorzien van een loopslot, deurkrukken, kortschilden en paumelles. De deur van de meterkast is voorzien van een kastslot. De opdekdeuren van het toilet en de douche/ badkamer hebben een vrij- en bezetsluiting.

OMSCHRIJVING

Technische omschrijving


Trappen en hekwerken

De trap van de begane grond naar de eerste verdieping en van de verdieping naar de zolder is een open vurenhouten trap. De bomen, de treden en de spil worden (wit) gegrond. Boven de trappen wordt aan één zijde tegen de muur een transparant houten muurleuning aangebracht. Langs de open zijde van de trappen en rondom de trapgaten wordt een gegrond (wit/ crème) hekwerk aangebracht. Het hekwerk bestaat uit houten spijlen en een houten afdekregel.

Betegeling en sanitair

Met betrekking tot de vloer- en wandtegels in het toilet en de badkamer is een ruime keuze in kleur en variatie. Het sanitair wordt uitgevoerd in wit kristalporselein. Onder de buitenkozijnen worden aluminium raamdorpels aangebracht, kleur i.o.m. de architect. Onder de buitenkozijnen met gemetselde borstwering worden aan de binnenzijde kunststof vensterbanken aangebracht, kleur wit, diep 250 mm.

Keuken

De woning wordt niet voorzien van een keukeninrichting. Jouw keukenleverancier maakt de tekening van de keuken, waarop de aansluitpunten zijn aangegeven.

Vogelvrij wonen

Jij informeert ons tijdig over de diverse aansluitpunten. Wij zorgen dan voor de diverse aansluitpunten conform het Bouwbesluit.

Beglazing

De glasopeningen van kozijnen, ramen en deuren van de woning worden voorzien van HR++ isolerende beglazing.

Schilderwerk

De houten kozijnen aan de buitenkant van de woning zijn zowel binnen als buiten dekkend geschilderd.

Installaties

Gas, water, elektra, rookmelders, CAI en KPN De installaties worden volgens de geldende normen uitgevoerd. Vanaf de gasmeter wordt een gasleiding aangelegd naar het gaswandtoestel met warmwater-voorziening en een afgedopte leiding naar het gasfornuis. Vanaf de watermeter wordt een koudwaterleiding aangelegd naar keuken, toilet, douche/badkamer, wasapparaat en warmwatertoestel. Vanaf het warmwatertoestel wordt een warmwater-leiding aangelegd naar de keuken en douche/badkamer

CV-installatie/ warmwatervoorziening Elektrische installatie

De elektrische installatie wordt uitgevoerd met inbouwmateriaal in de woning, respectievelijk opbouwmateriaal in de berging en op de zolder, kleur wit/crème. Diverse wandcontactdozen, schakelaars, wand- en plafondlichtpunten zijn op de tekening aangegeven. Bij de voordeur wordt een buitenwandlichtpunt (zonder armatuur) aangebracht met een schakelaar in de hal. De woning wordt voorzien van een belinstallatie.

Rookmelders

Conform het Bouwbesluit worden er rookmelders in de woning geplaatst. De rookmelders worden op het lichtnet aangesloten.

CAI / KPN

De hoofdaansluiting wordt in de meterkast aangebracht. In de woning worden twee onbedrade leidingen aangebracht voor een telefoonaansluiting (woonkamer en slaapkamer 1) en één onbedrade leiding t.b.v. van het centraal antennesysteem / televisie (woonkamer).

De woning wordt voorzien van een Hoog Rendement combi-ketel. Deze voorziet de woning tevens van warmwater. De verwarming geschiedt middels radiatoren die fabrieksmatig wit worden afgewerkt. De temperatuur wordt geregeld d.m.v. een kamerthermostaat in de woonkamer. De (volgens voorschriften) te realiseren binnen-temperaturen zijn als volgt: woonkamer, keuken en slaapkamers: 20 °C; douche/badkamer: 22 °C;

Ventilatie

De open keuken, het toilet en de badkamer worden mechanisch geventileerd d.m.v. een afzuigunit die op de zolder wordt geplaatst. Er wordt een bedieningspaneel in de keuken gesitueerd. De ventilatie van de woonkamer, keuken, slaapkamers, zolder, hal en overloop geschiedt d.m.v. draaibare delen en/of ventilatieroosters zoals op de tekening is aangegeven. Voor de bouwkundige ventilatie worden in de spouwgevels stootvoegroosters aangebracht.

PV-Panelen

De woning wordt voorzien van PVpanelen op het dakvlak.

OMSCHRIJVING

Technische omschrijving (vervolg)


Een woning met zekerheid.. Tijdens de bouw is de woning volledig verzekerd tegen brand- en stormschade, middels een ‘Constructie-All-Risk’ (CAR) verzekering. Vanaf de dag van oplevering dient u zelf voor de verzekering zorg te dragen.

Een woning met zekerheid

Tegelijk met je woning koop je de ingebouwde garantie die alleen gerenommeerde ondernemingen kunnen bieden. Hiervoor is Heutink lid van Woningborg, die hanteert strenge selectienormen voordat een bouwondernemer ingeschreven kan worden. Deze zijn: vakbekwaamheid, deskundigheid, technische kwaliteit, kredietwaardigheid etc.

Wat betekent de Woningborg-garantie voor u:

1. Een afbouwwaarborg: Als de bouwondernemer tijdens de bouw failliet gaat, zorgt Woningborg voor de afbouw van de woning. Is het afbouwen onmogelijk, dan verstrekt de Woningborg de koper een schadeloosstelling. Eén en ander conform de in de Garantie- en waarborgregeling vastgestelde regels. 2. Een herstelwaarborg: De bouwkundige kwaliteit wordt door de bouwonderneming gegarandeerd tot 6 jaar en 3 maanden na oplevering en wat betreft fundamentele gebreken in de constructie tien jaar en 3 maanden. Slechts enkele onderdelen worden van garantie uitgesloten. De garantietermijnen staan vermeld in de Garantie- en waarborgregeling brochure, welke u bij ondertekening van de koop-/ aannemingsovereenkomst krijgt. Woningborg waarborgt deze garantieverplichting van de bouwondernemer. Als de bouwondernemer niet meer kan voldoen aan de herstelplicht, dan draagt Woningborg hier zorg voor.

Vogelvrij wonen

Screening door Woningborg

Bij elk project dat voor garantie bij Woningborg wordt aangemeld, vindt er een juridische beoordeling plaats. Hierbij wordt de koop-/ aannemingsovereenkomst beoordeeld. Daarnaast vindt er een technische planbeoordeling plaats. Hierbij wordt de technische omschrijving, de tekeningen en de verkoopbrochure beoordeeld door een technisch planbeoordelaar. Pas als aan alle eisen wordt voldaan, mag de woning onder Woningborg-garantie worden verkocht en ontvangt de koper na het tekenen van de koop/ aannemingsovereenkomst het Woningborg garantiecertificaat.

Garantiebepaling

Ongeacht hetgeen in deze brochure is bepaald, gelden onverkort de door Woningborg. gehanteerde en voorgeschreven regelingen, reglementen en standaardvoorwaarden. Ingeval enige bepaling in deze brochure daarmee onverenigbaar c.q. nadeliger mocht zijn voor de koper, prevaleren steeds de bepalingen van Woningborg.

Wijzigingen

Deze verkoopinformatie is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van tekeningen en gegevens verstrekt door de architecten en adviseurs van dit project. Desondanks moeten wij echter een voorbehoud maken ten aanzien van wijzigingen, die onder andere voort kunnen vloeien uit eisen van overheden en/of nutsbedrijven. De bouwondernemer is gerechtigd tijdens de (af-) bouw die wijzigingen in het project aan te brengen, waarvan de noodzakelijkheid bij de uitvoering blijkt, mits deze wijzigingen geen ernstige afbreuk doen aan de waarde, kwaliteit, het uiterlijk aanzien en de bruikbaarheid van de woning.

Deze wijzigingen zullen geen der partijen enig recht geven tot het vragen van verrekening van mindere of meerdere kosten. De ingeschreven maten op de tekeningen zijn “circa” maten. Indien de woning gekocht wordt terwijl deze al gereed is en er een geschil mocht zijn tussen de technische omschrijving en de werkelijkheid, dan prevaleert de uitvoering van de woning.

Situatietekeningen en perspectieven

Aan de algemene woonpaden, trottoirs, parkeeren groenvoorzieningen, op de situatietekening aangegeven, kunnen geen rechten worden ontleend. Ondanks dat de situatietekening met de grootst mogelijke zorg is vervaardigd aan de hand van de tijdens de samenstelling van deze brochure beschikbare (gemeentelijke) gegevens, is de bouwondernemer niet aansprakelijk voor maatafwijkingen in de perceelgrootte. De situatietekening die in de brochure is opgenomen, betreft in nagenoeg alle gevallen een momentopname. Wijzigingen met betrekking tot de inrichting van de openbare ruimten kunnen zich dan ook voordoen. Wanneer het perceel groter of kleiner wordt dan in de Koop-/aannemingsovereenkomst staat vermeld, bestaat er geen recht op verrekening. De perspectieftekening dient enkel ter illustrering om u een idee te geven van het uiterlijk van de woning. Aan deze tekening kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

ZEKERHEID

Verzekeringen


Procedure bij aankoop Een woning kopen is geen dagelijkse bezigheid. Omdat het om grote bedragen gaat en een belangrijke stap in je leven vormt, is het van belang dat je weet hoe de procedure ongeveer loopt. Jij wilt immers niet voor verrassingen komen te staan.

Jij als koper wordt uitvoerig begeleidt bij de aankoop van de woning en de te maken keuzes. De kopersadviseur van Heutink informeert jou in een individueel gesprek over de procedure van de bouw en tevens worden alle individuele wensen met betrekking tot de extra mogelijkheden besproken.

De koop-/aannemingsovereenkomst

Als jij besluit tot aankoop, dan sluit jij met Heutink Ontwikkeling en Bouw een koop-/aannemingsovereenkomst. Jij verplicht zich daarmee tot het betalen van de koopprijs terwijl Heutink zich verplicht tot het bouwen van het nieuwe huis.

Financiering

Voordat je een woning kunt kopen zal de financiering geregeld moeten worden. Vraag jouw hypotheekadviseur, makelaar of bank. Zij kunnen jou vertellen welke mogelijkheden er zijn in welke situatie.

Wanneer moet jij betalen?

De betaling van de koopsom geschiedt in verschillende termijnen, naar gelang de bouw vordert. De eerste factuur betreft de grondkosten, de tweede factuur ontvang je bij de start van de bouw, de derde factuur na het leggen van de begane grondvloer en zo verder tot de laatste, die voor de oplevering moet worden voldaan. De termijnen en betalingen staan vermeld in de koop-/aannemingsovereenkomst, conform de richtlijnen van Woningborg-garantie.

Notariële eigendomsoverdracht

Als de notaris over alle benodigde stukken beschikt wordt je uitgenodigd voor de eigendomsoverdracht. Deze vindt plaats met een zogenaamde “akte van levering”. In de akte worden alle rechten, lasten en beperkingen ten aanzien van de woning vastgelegd. De notaris zorgt ervoor dat de akte wordt ingeschreven in de openbare registers waardoor het eigendom van de woning op jouw naam komt te staan.

Vogelvrij wonen

Uitstekende begeleiding tot en met de oplevering

Naast de individuele begeleiding wordt er door Heutink voordat de bouw start ook een collectieve kopersavond georganiseerd. Tijdens deze avond kun jij als koper kennis maken met de toekomstige buren. Daarnaast wordt er aan de hand van presentatiebeelden de bouwprocedure toegelicht. Tijdens de bouw wordt je begeleid door een vakbekwaam uitvoerder. De uitvoerder bespreekt diverse bouwkundige zaken met jou, zoals het opstarten van de bouwwerkzaamheden, de voortgang en de oplevering.

Oplevering en sleuteloverhandiging

Op het moment van aankoop wordt een globale opleveringsprognose gegeven, oftewel de datum waarop jouw nieuwe huis voor bewoning gereed zal zijn. Wij moeten daarbij de nodige reserves in acht nemen, omdat de voortgang van de bouw sterk afhankelijk is van een aantal niet of nauwelijks door ons te beïnvloeden factoren zoals de weersomstandigheden. Het bouwen van een woning brengt nog steeds veel ambachtelijk werk met zich mee. Zo kan er als het vriest niet gemetseld worden, als het regent niet geschilderd etc. Naarmate de bouw vordert, worden de prognoses van de oplevering nauwkeuriger. Nadat jouw woning gereed is voor oplevering ontvang je de sleutels, mits door jou aan alle financiële verplichtingen is voldaan. Samen met jou, en eventueel “Vereniging Eigen Huis”, leveren wij de woning aan jou op en plaatsen eventuele bemerkingen op een opleveringsstaat. Deze staat wordt door beide partijen getekend. Geconstateerde tekortkomingen zullen zo spoedig mogelijk opgelost worden. Met één belangrijk aspect dient rekening gehouden te worden: een woning is opgebouwd uit levende materialen. Materialen die nog kunnen gaan ‘werken’, zoals dat in bouwtermen heet. Zo kunnen er bij stucwerk bijvoorbeeld haarscheurtjes ontstaan. Deze worden veroorzaakt door wisselende tempe-raturen en uit jouw woning wegtrekkend vocht. Deze kleine dingen kunnen nooit worden voorkomen.

AANKOOP

Wij helpen jou graag bij jouw keuzes


Contactgegevens

VERKOOPINFO: Heutink Ontwikkeling en Bouw Sisalstraat 1 8281 JJ, GENEMUIDEN T. (038) 385 43 44 I. www.vogelvrijwonen.nl E. verkoop@heutinkgroep.nl

Vogelvrij wonen

ONTWERP:

CONTACT

ONTWIKKELING EN REALISATIE:

Brochure Vogelvrij Wonen  
New
Advertisement