Page 1

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ FORUMS ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ MASTERCLASSES ΕΚΘΕΣΕΙΣ

MUSE FESTIVAL 2008 ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ


MUSE FESTIVAL

Το Muse Festival είναι ένα ετήσιο Φεστιβάλ ανοιχτής ηχογράφησης που διοργανώνεται κάθε Δεκέμβρη από το 2005 με σκοπό την υποστήριξη και τη διεθνή προώθηση της ανεξάρτητης Μουσικής Δημιουργίας στην Ελλάδα. Οι προηγούμενες διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και χιλιάδες θεατές συμμετείχαν στις διοργανώσεις με διάφορους τρόπους. Κάθε χρόνο ένα νέο δυναμικό κοινό που προέρχεται από διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες ανταποκρίνεται στις προτάσεις του Muse Festival. Από τις 5 ως τις 8 Δεκεμβρίου του 2008, για τέταρτη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί το Muse Festival σε τρεις διαφορετικούς χώρους: στο Goethe Institut, στον Ιανό και στο Παλλάς. Ανάμεσα στις δραστηριότητες του τέταρτου φεστιβάλ περιλαμβάνονται σεμινάρια για παιδιά (jazz for the kids), συζητήσεις για τη μουσική δημιουργία, παρουσιάσεις και συναυλίες γνωστών και νέων μουσικών σχημάτων, καθώς και σχημάτων αποτελούμενων από μαθητές. Το 4ο Muse Festival θα κλείσει με μουσική συναυλία του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα και του jazz σχήματος 3gs στο οποίο συμμετέχει. Ο κύριος στόχος του Muse Festival είναι η προβολή των ταλαντούχων νέων Ελλήνων δημιουργών στο ευρύ κοινό δίνοντάς τους ένα ισχυρό κίνητρο για εξέλιξη και δημιουργικότητα. Οι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντες της συνεργασίας, της επικοινωνίας και της έμπνευσής τους ερχόμενοι σε επαφή με κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας σκηνής. Οι θεατές έχουν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί μιας ιδιαίτερης στιγμής των Δημιουργών, αυτής της ηχογραφούμενης έκθεσής τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ιδιαιτερότητα και ταυτόχρονα το σημαντικότερο στοιχείο του Muse Festival είναι πώς προέκυψε ως ανάγκη έκφρασης μέσα από την ίδια τη μουσική κοινότητα με σκοπό την προώθηση της Ελληνικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας, κάτι το οποίο διακρίνεται εύκολα αν μελετήσει κανείς το κεφάλαιο των συντελεστών που ακολουθεί παρακάτω.


Το Muse Festival διοργανώνεται από το Μουσικό Ινστιτούτο Muse.gr, έναν μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμό. To Muse.gr ιδρύθηκε από τους: Βασίλη Ρακόπουλο, Αντώνη Λαδόπουλο, Γιάννη Αρζιμάνογλου και τη Γεωργία Αλεβιζάκη. Ο Μίμης Πλέσσας είναι επίτιμος πρόεδρος του Muse.gr. Οι συντελεστές του Muse.gr πιστεύουν πως η συνεχής ενθάρρυνση και η ουσία της εκπαιδευτικής σχέσης, διαμορφώνει και συνοδεύει την πορεία προς τη γνώση κατευθύνοντας τον εκπαιδευόμενο στη Δημιουργία και την ατομική ολοκλήρωση. Προς την κατεύθυνση αυτή έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν από το Muse.gr, πλην του Muse festival, ανάλογα πολιτισμικά γεγονότα καθώς και παραγωγές δίσκων (cd).

Ταυτότητα Παραγωγού


Συντελεστές Ο Αντώνης Λαδόπουλος αποφοίτησε με Bachelor of Music (BM) από το William Paterson University of New Jersey, όπου και σπούδασε Σαξόφωνο Jazz Αυτοσχεδιασμό και Ενορχήστρωση. Στη συνέχεια έλαβε υποτροφία για Μεταπτυχιακές σπουδές στο Eastern Illinois University απ' όπου και αποφοίτησε με Master of Arts in Music (ΜΑ). Κατά τα έτη 1990 έως 1992 εργάστηκε σαν Βοηθός Καθηγητής (Teaching Assistant) στο Πανεπιστήμιο του Eastern Illinois, διδάσκοντας Σαξόφωνο και θεωρία της μουσικής στο προπαρασκευαστικό τμήμα του Πανεπιστημίου. Το 1991 κέρδισε βραβείο καλύτερης εκτέλεσης Σαξοφώνου στον διαγωνισμό "Notre Dame Jazz Festival" στις ΗΠΑ. Στο διάστημα της παραμονής του στις ΗΠΑ, ο Αντώνης Λαδόπουλος συμμετείχε σε πολλά μουσικά σχήματα και έλαβε μέρος σε συναυλίες jazz σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων της διεθνούς Jazz σκηνής όπως οι Rufus Reid, Clifford Jordan, Lee Konitz, Dave Liebman Dianne Schuur. Aπό το 1991 έως το 1992, ως μέλος του κουαρτέτου jazz του διάσημου πιανίστα Henry Butler, συμμετείχε σε πολλές συναυλίες στις Πολιτείες του Illinois, Maryland, Michigan και της Indiana. Από το 1992 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Ιδρυτικό μέλος του Jazz Κουιντέτου Page One, έχει αποτελέσει ενεργό μέλος της Ελληνικής Jazz σκηνής και δισκογραφίας με αναρίθμητες εμφανίσεις σε Clubs και θέατρα αλλά και με έντονη συνθετική παρουσία. Έργα του έχουν ερμηνευτεί και ηχογραφηθεί από το Jazz Κουιντέτο Page one, τη Big Band της Eλληνικής Ραδιοφωνίας και του Δήμου Αθηναίων, καθώς και από το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας. Πολλές από τις εκτελέσεις των συνθέσεων του Αντώνη Λαδόπουλου έχουν βιντεοσκοπηθεί και προβληθεί από την ΕΤ1 και την ΝΕΤ μέσα από σειρές αφιερωμάτων στη σύγχρονη Jazz. Η προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνει μέχρι στιγμής 4 CDs. Το κουαρτέτο του Αντώνη Λαδόπουλου συμμετείχε στις συναυλιακές εκδηλώσεις για την Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004. Ο Αντώνης Λαδόπουλος είναι επίσης πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και συνιδρυτής του Μουσικού Ινστιτούτου Muse.gr και του Muse Festival του φεστιβάλ που προέκυψε ως ανάγκη έκφρασης μέσα από την ίδια τη μουσική κοινότητα και προωθεί την Ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία.


Συντελεστές Ο Βασίλης Ρακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1975 απεφοίτησε από τη σχολή ηλεκτρολόγων-μηχανολόγων του Ε Μ Π και έγινε μέλος του Τ Ε Ελλάδος. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην πυρηνική φυσική (Κ Π Ε Δημόκριτος) και στην επιχειρησιακή έρευνα (Ε Μ Π ). Την δεκαετία 1970-80 εργάστηκε σαν κιθαριστής σε συναυλίες και ηχογραφήσεις διακεκριμένων συνθετών (Μ.Χατζηδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Δ. Σαββοπουλος, Θ. Μικρούτσικος, Γ. Κουρουπός, Μ. Γρηγορίου κ.α.) και συμμετείχε ουσιαστικά στο σχηματισμό της πρωτοεμφανιζόμενης Ελληνικής Jazz σκηνής, παίζοντας στο jazz club του Μπαράκου & στο Half Note με Έλληνες και ξένους μουσικούς (Γ.Φιλιππίδης, Μ. Μικέλης, Johnny Labizy, Rudolf Dasek, Bella Lacatos κ.α). Την ίδια περίοδο επισκέφτηκε τις ΗΠΑ, Καναδά & Ευρώπη βρίσκοντας την ευκαιρία να γνωρίσει μεγάλους μουσικούς της Jazz (Β.Evans, Lenny Braw κ α). Συμμετείχε στο διαγωνισμό jazz της ΕΡΤ όπου επελέγει στην ορχήστρα Jazz νέων μουσικών της ΕΟΚ. Το 1980 πέτυχε στις εισαγωγικές εξετασεις του SWISS JAZZ SCHOOL (HOCHSCHULE der KUNST /BERN CONSERVATORY) και το 1986 πήρε το δίπλωμα j a z z κιθάρας (δεύτερο όργανο τρομπέτα). Επίσης παρακολούθησε μαθήματα αντίστιξης & φούγκας με τον M . G u t e s h a , ενορχήστρωσης & σύνθεσης με τον A x e l J u n g b o o d και μαθήματα παιδαγωγικής στο πανεπιστήμιο της Βέρνης. Η δεκαετία 1980-90 τον βρίσκει μόνιμο κάτοικο Ελβετίας να εργάζεται σαν μουσικός session σε όλη την Ευρώπη. Κιθαριστής και άλλοτε τρομπετίστας της SWISS JAZZ SCHOOL big band έπαιξε με γνωστά ονόματα της jazz (Billy Brooks, Art Farmer, Rufus Reid κ.α.) και έλαβε μέρος σε ηχογραφήσεις της DRS big band της Ελβετικής ραδιοφωνίας. Το 1990 επιστρέφοντας στην Ελλάδα ηχογράφησε για τα μουσικά εργαστήρια του τρίτου προγράμματος, εργάστηκε σαν ενορχηστρωτής σε μουσικές παραγωγές της Ελληνικής δισκογραφίαs και άρχισε να ηχογραφεί την προσωπική του δισκογραφία που περιλαμβάνει 1) Ρωξάνη (Lyra), 2) Χορός των πυρσών (e-terra), 3) IRIS σύμπραξη με τον Ross Daly (protasis), 4) Ενότητες τρείς (universal/muse.gr), 5) Αμμων (muse.gr/wave). Τη δουλειά του έχει παρουσιάσει σε κύκλο εκπαιδευτικών συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στα διεθνη Jazz φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Πέτρας, Σαντορίνης, International Rοme jazz festival, A-fes Σκόπια ενίοτε σε σύμπραξη με ξένους καλλιτέχνες (Aziza Mustafa Zadeh Bulgarian voices, Egberto Gismonti). Επίσης στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στο Ηράκλειο της Κρήτης και στην Αθήνα. Έχει πολυετή διδακτική πείρα και από το 2003 διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο λειτουργική αρμονία και jazz κιθάρα. Για το συνθετικό του έργο παραπέμπουμε στον κατάλογο έργων του λεξικού Ελλήνων συνθετών της Αλέκας Συμεωνίδου.

Ταυτότητα Παραγωγού


Συντελεστές Ο Γιάννης Αρζιμάνογλου είναι Πιανίστας, τραγουδιστής, σύνθετης και καθηγητής της τζαζ. Σπουδές: Berklee College of Music, Boston, Mass USA "Film Scoring degree " London University "Bachelor in Music and Education" Ελληνικό Ωδειο: Σπουδές με τους: Max Hallecker και Γιάννη Παπαδόπουλο στο πιάνο, Γιάννη Ιωαννίδη στην Φούγκα, Θεόδωρο Αντωνίου στην Ατονική μουσική, Χάρη Ξανθουδάκη στην Αρμονία και σολφέζ. Σταδιοδρομία: Ωδειο Φ.Νάκας Διδάσκει Θεωρία, αρμονία τζαζ, Ear training (Αθήνα, 2006) Μελος του muse.gr / muse Festival.gr / cdeasy.gr / Παραδίδει σεμινάρια με θέμα " Η μουσική στον κινηματογράφο " σε επίπεδο master degree στο"University of Balears"(UIB) και "Instituto europeo de la Empresa Audiovisual " (IEAA -Madrid). (1998 - 2001). Το τραγούδι του " Drigi-Drigi " από την δισκογραφική του δουλειά" Gagabunga" προκρίνεται as finalist στη Latin Category in the "John Lennon songwriting contest" (New York 1999) όπως επίσης στον διαγωνισμό "The USA Songwriting competition" (2001). Το κομμάτι "Primera Estrella" από την δισκογραφική του δουλειά "Tutti Jam Frutti" κερδίζει το τίτλο "Honorable Mention Award" in the "2006 USA songwriting competition" / Jazz category / Με βάση την Βαρκελώνη και Πάλμα (1998-2001) γράφει για το ωδείο " Pro-Art Musica" εκπαιδευτικό υλικό "Music Educational material" από 192 μουσικές ασκήσεις. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται για την εξάσκηση και ανάπτυξη ιδεών όπως ρυθμό, αρμονία, ακόρντα, ear training, sight reading, bass line, transposition, transcription, solfége. Γράφει την μουσική για ταινίες μικρού κύματος, ρεπορτάζ και T.V. διαφήμιση για την Ισπανική τηλεόραση (T.V.E) (19972001). Με βάση το Παρίσι (1990-1997) διδάσκει πιάνο τζαζ, αρμονία, τραγούδι και ενορχήστρωση στο "Ecoles des musiques". Πιανίστας στην "Disneyland" Paris. Συμμετέχει σε σχήματα τζαζ και Λάτιν και δημιουργεί το κουιντέτο "Gagabunga" βασισμένο σε δική του μουσική και στίχο. Έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως ο Dada Viana (Percussion), Luiz Augusto Cavani (drums) Cesar Strocio (Bandoneon), John Silverman (bass), James Wilson (Guitar), Lionel Coronel (Sax) Francisco Gonzalez Giraldo (Tiple) Renaud Gillet (Guitar, Tiple), Tatau Caetano (Drums) Roque Netto (trumpet) Carlos Acciari (Double bass) Haris Papakyriakou (Bouzouki), Patrick Touvet (trumpet), Alexander Sadman (sax) Cristina Vilallonga (voice), Elena Vilallonga (voice), Marcia De Castro (Voice ). Το 1995 κυκλοφορεί στο Παρίσι το c.d. "Gagabunga". Τραγουδούν μαζί του η Cristina Vilallonga and Elena Vilallonga. Το 2001 κυκλοφορεί στο Παρίσι το c.d. " Tutti Jam frutti " Συναυλίες με το κουιντέτο "Gagabunga "στο Παρίσι , Μαδρίτη . Στην Βοστόνη (1987-1989) συνθέτει για τον θεατρικό παραγωγό Π. Αγαπητό τη μουσική για τα θεατρικά έργα "Αιαντας" του Σοφοκλή και "Θυέστης" του Σενέκα. Γράφει επίσης την μουσική για τις "Δούλες" του Jean Genet (παραγωγός JoBorg Bonacci).


Συντελεστές Η Γεωργία Αλεβιζάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1975 απεφοίτησε από τη σχολή ηλεκτρολόγων-μηχανολόγων του Ε Μ Π και έγινε μέλος του Τ Ε Ελλάδος. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην πυρηνική φυσική (Κ Π Ε Δημόκριτος) και στην επιχειρησιακή έρευνα (Ε Μ Π ). Την δεκαετία 1970-80 εργάστηκε σαν κιθαριστής σε συναυλίες και ηχογραφήσεις διακεκριμένων συνθετών (Μ.Χατζηδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Δ. Σαββοπουλος, Θ. Μικρούτσικος, Γ. Κουρουπός, Μ. Γρηγορίου κ.α.) και συμμετείχε ουσιαστικά στο σχηματισμό της πρωτοεμφανιζόμενης Ελληνικής Jazz σκηνής, παίζοντας στο jazz club του Μπαράκου & στο Half Note με Έλληνες και ξένους μουσικούς (Γ.Φιλιππίδης, Μ. Μικέλης, Johnny Labizy, Rudolf Dasek, Bella Lacatos κ.α). Την ίδια περίοδο επισκέφτηκε τις ΗΠΑ, Καναδά & Ευρώπη βρίσκοντας την ευκαιρία να γνωρίσει μεγάλους μουσικούς της Jazz (Β.Evans, Lenny Braw κ α). Συμμετείχε στο διαγωνισμό jazz της ΕΡΤ όπου επελέγει στην ορχήστρα Jazz νέων μουσικών της ΕΟΚ. Το 1980 πέτυχε στις εισαγωγικές εξετασεις του SWISS JAZZ SCHOOL (HOCHSCHULE der KUNST /BERN CONSERVATORY) και το 1986 πήρε το δίπλωμα j a z z κιθάρας (δεύτερο όργανο τρομπέτα). Επίσης παρακολούθησε μαθήματα αντίστιξης & φούγκας με τον M . G u t e s h a , ενορχήστρωσης & σύνθεσης με τον A x e l J u n g b o o d και μαθήματα παιδαγωγικής στο πανεπιστήμιο της Βέρνης. Η δεκαετία 1980-90 τον βρίσκει μόνιμο κάτοικο Ελβετίας να εργάζεται σαν μουσικός session σε όλη την Ευρώπη. Κιθαριστής και άλλοτε τρομπετίστας της SWISS JAZZ SCHOOL big band έπαιξε με γνωστά ονόματα της jazz (Billy Brooks, Art Farmer, Rufus Reid κ.α.) και έλαβε μέρος σε ηχογραφήσεις της DRS big band της Ελβετικής ραδιοφωνίας.

Ταυτότητα Παραγωγού


Το Muse Festival, που διοργανώνεται κάθε χρόνο το μήνα Δεκέμβρη στην Αθήνα, ξεκίνησε το 2005 από τους μουσικούς Βασίλη Ρακόπουλο και Αντώνη Λαδόπουλο. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες της jazz και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής παρουσιάζουν, συνομιλούν και διασκευάζουν παλιά και νέα μουσικά υλικά. Εξερευνούν το τοπίο της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας και διατυπώνουν τον προσωπικό τους ήχο. Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που προκλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, δίνουν τα εχέγγυα για νέα δυναμική, επικεντρώνοντας τη φετινή διοργάνωση στη συγκέντρωση και ανάδειξη νέων μουσικών ιδιωμάτων, την κάλυψη του κενού που υπάρχει σήμερα στην παρουσίαση μιας άλλης μουσικής, που δε δεσμεύεται από τους νόμους της τρέχουσας βιομηχανίας της διασκέδασης, τη δημιουργία ενός βήματος έκφρασης, επικοινωνίας, επιμόρφωσης, ανταλλαγής ιδεών για τους νέους μουσικούς, την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι σ’ αυτά τα μουσικά ρεύματα, τη δημιουργία προϋποθέσεων για μια πρότυπη διαδραστική αυτοργάνωση των μουσικών και τη δυνατότητα να παράγουν


μουσική, να την ηχογραφούν και να τη διαχειρίζονται οι ίδιοι και, τέλος, τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κόμβου επικοινωνίας με τους κορυφαίους εκπροσώπους του είδους, προσφέροντας στο κοινό καλλιτεχνικά γεγονότα υψηλής αισθητικής απόλαυσης και στους μουσικούς εμπειρίες και δυνατότητες συνεργασίας. Οι συναυλίες ηχογραφούνται σε πολυκάναλη ψηφιακή μορφή, αποδίδονται στους καλλιτέχνες και προωθούνται στην ψηφιακή τράπεζα δεδομένων της EBU για δορυφορική αναμετάδοση σε όλο τον κόσμο. Το Μuse Festival εστιάζει στους χώρους της υπό ευρεία έννοια Jazz Μουσικής και των σύγχρονων μουσικών ρευμάτων και περιλαμβάνει συναυλίες, ομιλίες, παρουσιάσεις, μουσικά δρώμενα και εκθέσεις, σε χώρους ιδανικούς για δημιουργία. Προσδοκία των διοργανωτών είναι η επικοινωνία των καλλιτεχνών με το κοινό, η ανταλλαγή απόψεων, η ενημέρωση και η ενδυνάμωση των δεσμών της τέχνης με τον άνθρωπο.

Ταυτότητα Προϊόντος


MUSE FESTIVAL

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Goethe Institut

IANOS

ΠΑΛΛΑΣ

5 6 7 Δεκεμβρίου Δεκεμβρίου Δεκεμβρίου

8 Δεκεμβρίου

2008

2008

2008

2008


Ταυτότητα Προϊόντος


Κοινό στο οποίο απευθύνεται Στα προηγούμενα φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 θεατές. Κοινή συνιστώσα των θεατών του Muse Festival, όπως και όσων εν γένει παρακολουθούν την jazz σκηνή, είναι πως διαθέτουν μέσο και ανώτερο κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο. Άνθρωποι από ευρεία ηλικιακή κλίμακα, νέοι, καλλιτέχνες, φοιτητές/σπουδαστές, εξειδικευμένα στελέχη της μουσικής βιομηχανίας, δημιουργοί και διανοούμενοι από το χώρο του πνεύματος και της τέχνης αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού που συμμετέχει στο Muse Festival. Η ιδιαιτερότητα του Muse Festival είναι πως κάθε χρόνο εξ αιτίας συγκεκριμένων δραστηριοτήτων ή/και εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται στο φεστιβάλ, προστίθεται νέο δυναμικό κοινό σε διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, όπως έγινε το 2007 με την συμμετοχή μουσικών σχημάτων αποτελούμενων από μαθητές λυκείου και όπως αναμένεται να γίνει φέτος με τα σεμινάρια jazz για παιδιά (jazz for the kids-activity).


Ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 2.000 θεατές του Muse Festival το 2006, τα σημαντικότερα στοιχεία της οποίας παρουσιάζονται παρακάτω: • 5% ήταν 16-19 χρόνων με ειδικό ενδιαφέρον στη μουσική τεχνολογία • 35% ήταν 19-25 χρόνων με κύριο ενδιαφέρον στις παρουσιάσεις και τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (μέσο και ανώτερο μορφωτικό επίπεδο). • 40% ήταν 25-40 χρόνων με κύριο ενδιαφέρον στα συναυλιακά γεγονότα και ιδιαίτερα τις μετακλήσεις (μέσο και ανώτερο κοινωνικό και ανώτερο μορφωτικό επίπεδο) • 20% ήταν 40-50 χρόνων με αποκλειστικό ενδιαφέρον τα διεθνή συναυλιακά δρώμενα (μέσο και ανώτερο κοινωνικό και ανώτερο μορφωτικό επίπεδο). • Το 40% του κοινού είχε κάποια στενότερη ή και ευρύτερη σχέση με την τέχνη και ειδικότερα με τη μουσική. • Το 80% των θεατών δήλωσε ικανοποιημένο με τη διοργάνωση και πρόθυμο να συμμετέχει σε μελλοντικές διοργανώσεις προβάλλοντας παράλληλα την απογοήτευσή του σχετικά με την αραιή, σχεδόν σπάνια προβολή τέτοιων καλλιτεχνικών γεγονότων.

Ταυτότητα Προϊόντος


Ιστορικό 3ο Muse Festival - 7,8,9 & 12 Δεκεμβρίου στον Ιανό (2007) Πάλι εδώ… Με μικρές μουσικές νυχτερινές συναντήσεις που κοιτάζουν το μέλλον όσο ποτέ άλλoτε, φέρνουν στο επίκεντρο τους αυριανούς μουσικούς «της jazz του μέλλοντός μας». Φέτος, ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετοχών είναι κάτω από 25 ετών !!!!! Κι’ αυτό γιατί στο επίκεντρο του Φεστιβάλ, βρίσκονται τα Σύνολα των μουσικών Λυκείων. Σύνολα που θα μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους, τους προβληματισμούς τους και τη καθαρή τους ματιά απέναντι στο σημερινό-σχεδόν αυριανό μουσικό γίγνεσθαι. Δικαιολογημένα λοιπόν το “the future of jazz” … Αποστασιοποιημένοι από την προσήλωση σε κάθε είδους αυθεντία, δίνουμε χώρο, για αυτή την περιπέτεια της έκθεσης στο κοινό, στους εν δυνάμει μουσικούς. Μην τρομάζετε. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα όχι απλά θα σας εκπλήξει αλλά θα σας κάνει να σκεφτείτε πολλά για τη μουσική πραγματικότητα του αύριο… Οι ομόκεντρες εκδηλώσεις που περιβάλ--λουν τα μουσικά λύκεια, (ενισχυμένες με δύο εξαιρετικά σεμιναρικά γεγονότα) υποδέχονται με ασυγκράτητη χαρά τις νέες παρουσίες, τα νέα παιδιά. Ο Σαββόπουλος με τον Λάντσια και τον Κιουρτσόγλου βγήκαν ήδη να τα προϋπαντήσουν.


Muse Festival Spring Concerts: 14/4 έως 26/5 - 2007 Μερικά πράγματα αλλάζουν... Άλλα πάλι παραμένουν ίδια Αλλάζουν οι χώροι, οι διαθέσεις, οι στιγμές των ανθρώπων, οι τρόποι, οι ρυθμοί, τα βήματα.... Μένουν ίδιες οι προθέσεις για ένα σταθερό βήμα έκφρασης και επικοινωνίας στη μουσική που αγαπάμε σ’αυτήν που ελευθεριάζει άλλοτε μαλακά και άλλοτε θυμωμένα συχνά κακότροπα, ίσα για να μας θυμίζει πως η τέχνη δεν ηττήθηκε από τις επιταγές του α ή β κακοβαλμένου μάρκετινγκ πλάνου της ευτελούς βιομηχανίας της διασκέδασης. Υπάρχει ακόμα μουσική για πρώτη φορά ή και... κατ’ εξακολούθηση, υπάρχουν ακόμα μουσικοί που την παρουσιάζουν, την προασπίζονται την κάνουν να επιμένει να παραμένει να εξελίσσεται. Σε ένα μικρό εαρινό φεστιβαλ[άκι] έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες της jazz και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής ακροβατούν σε ζωντανές επί σκηνής καταθέσεις με διαλόγους που γίνονται για πρώτη φορά έτσι, με αυτή τη σύνθεση, τις συνθέσεις ή τον τρόπο, επιχειρώντας για μια ακόμα φορά, την μικρή -ή και όχι- υπέρβαση των ορίων ή και την εκ νέου διατύπωσή τους... Τρια Σάββατα του Απρίλη (14 – 28 /4 ) και τα 4 του Μάη το Café του ΙΑΝΟΥ θα ξεχειλίσει από τους ήχους μιας μουσικής νέας και απολαυστικής, με ιδιαίτερες παρουσίες και γεγονότα. Με την διοργανωτική επιμέλεια του Muse Festival και την πολύτιμη αρωγή της ΑΕΠΙ.

Muse Festival Spring Concerts 2007 14/4 Γιώργος Ψυχογιός + Κουαρτέτο εγχόρδων Intermezzo 21/4 Τάκης Πατερέλης Quintet 28/4 Τhree Generations trio: Μίμης Πλέσσας- Βασίλης Ρακόπουλος-Αντώνης Λαδόπουλος 5/5 Σαβίνα Γιαννάτου-Με λέξεις, χωρίς λέξεις 12/5 The Buzzuro/Smith No-Borders Duo 19/5 Γιώτης Κιουρτσόγλου Hapopsis Septet 26/5 Τάκης Φαραζής-Μουσική για Πιάνο & Κουαρτέτο Εγχόρδων

Ταυτότητα Προϊόντος


Muse Festival 2006 - Global Jazz Το Muse Festival είναι ένα ιδιαίτερο μουσικό γεγονός που θα διεξαχθεί στο Κέντρο Τεχνών στο ACS (Γαρητού 56, Χαλάνδρι). Ένα φεστιβάλ ανοιχτής ηχογράφησης για την EBU (European Broadcasting Union), με στόχο την υποστήριξη της ανεξάρτητης Μουσικής Δημιουργίας στην Ελλάδα και τη διεθνή προώθηση της. Εστιάζει στους χώρους της υπό ευρεία έννοια Jazz Μουσικής και των σύγχρονων μουσικών ρευμάτων. Οι συναυλίες ηχογραφούνται σε πολυκάναλη ψηφιακή μορφή και προωθούνται στην ψηφιακή τράπεζα δεδομένων της EBU για δορυφορική αναμετάδοση σε όλο τον κόσμο. Το Festival δίνει την δυνατότητα στους καλλιτέχνες να διευρύνουν τους ορίζοντες της συνεργασίας, της επικοινωνίας και της έμπνευσής τους φέροντάς τους σε επαφή με κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας σκηνής. Δίνει επίσης στους ακροατές την δυνατότητα να γίνουν κοινωνοί μιας ιδιαίτερης στιγμής των Δημιουργών, αυτής της ηχογραφούμενης έκθεσής τους σε παγκόσμιο ακροατήριο. Το Muse Festival είναι μία πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Μουσικού Ινστιτούτου Muse.gr (www.muse.gr) και διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Κεντρικό συναυλιακό πρόγραμμα: Η 1η ημέρα είναι αφιερωμένη στους νέους Έλληνες συνθέτες και εκτελεστές με τρείς συναυλίες των Σάμι Αμίρη, Αντώνη Ανδρέου και Γρηγόρη Ντάνη. Επίσης, θα διεξάγονται δωρεάν για το κοινό παράπλευρες εκδηλώσεις με forum, μουσικά «show cases» και παρουσιάσεις νέων μουσικών ρευμάτων. Η 2η ημέρα είναι αφιερωμένη στην ιστορική δισκογραφική εταιρεία ECM με συναυλίες των Γιώργου Μαγκλάρα και Enrico Rava - Stefano Bollani. Περιλαμβάνει δωρεάν εκθέσεις, ομιλίες και μουσικές παραστάσεις. Η 3η ημέρα είναι αφιερωμένη στις Νέες τεχνολογίες και την ακαδημαϊκή μουσική παιδεία, με δωρεάν ακροάσεις, παρουσιάσεις, και «workshop». To φεστιβάλ κλείνει με τη συναυλία ενός εκ των καλύτερων jazz συγκροτημάτων στον κόσμο, του Dave Holland quintet.

1-3 Δεκεμβρίου Κέντρο Τεχνών στο ACS - Dave Holland Quintet, Acoustic Jazz Group of the year, Best Combo of the Year, Live Performance of the Year, no 1 Bass player για τρεις συνεχόμενες χρονιές(3 Grammy nominated albums). Ενδεικτικές συνεργασίες: Miles Davis, Herbie Hancock, Stan Getz, Coleman Hawkins,


- Enrico Rava - Stefano Bollani, Μουσικός της χρονιάς, Άλμπουμ της χρονιάς, ενδεικτικές συνεργασίες: Gato Barbieri, Cecil Taylor, Lee Konitz, Martial Solal, Charlie Mariano, the Globe Unity Orchestra, Cecil Taylor, Jimmy Lyons, Archie Shep. - Γιώργος Μαγκλάρας, ενδεικτικές συνεργασίες: Omar Faruk Tekbilek, Rabi Abbu Kalil, Μιχάλη Νικολούδη, Nicolas Simeon, Milos Petrovic, ΙΑΣΙΣ, Βαγγέλη Κατσούλη, Βασίλη Ρακόπουλο. - Σάμι Αμίρης Trio, ενδεικτικές συνεργασίες: Rex Richardson, καθώς και τον επίσης διεθνούς φήμης drummer Dom Famularo, Thomas Lang και Jeff Bowden - Αντώνης Ανδρέου Group, ενδεικτικές συνεργασίες με τους: Bob Franceschini, Mike Stern, Brett Garsed, Amik Quierra, Jimmy Bosch, Cesar Corea, Rex Richardson, Barbara Mendes, Kad, Δημήτρη Βασιλάκη, Γιώργο Κοντραφούρη, Χρήστο Ραφαηλίδη, Γιώργο Φακανά, Γιώτη Κιουρτσόγλου - O Γρηγόρης Ντάνης, έχει θητέψει κοντά στους: Peter Bernstein, Vic Juris, Paul Bollenback, Jane Ira Bloom, Richie Beirach, Jamie Haddad, Reggie Workman Μουσική και δρώμενα θα παρουσιάζονται δωρεάν όλες τις ημέρες παράλληλα με τις κεντρικές συναυλίες: - Show Cases με τα Μουσικά σύνολα Ιονίου Πανεπιστημίου και workshops με τη Δανάη Στεφάνου. - Ειδικό αφιέρωμα στην ιστορική δισκογραφική εταιρία ECM με έκθεση εξωφύλλων δίσκων - Forum με την Α.Ε.Π.Ι., τον Ο.Π.Ι και εκπροσώπους δισκογραφικών εταιριών

Ταυτότητα Προϊόντος


Τα ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ με τη συμμετοχή τους διοργανώνουν: - Παρουσίαση της τελευταίας μουσικής τεχνολογίας σε surround sound 6+1 ηχογράφηση και mixing - Ακροάσεις Επιλεγμένων Μουσικών & Κινηματογραφικών Παραγωγών surround 5.1 - 7.1 - Συναυλία - Μικρή Ηχητική Δράση. Ένας ηχοχρωματικός αυτοσχεδιασμός με ακουστικά, ηλεκτρονικά και ιδιόφωνα όργανα - Συναυλία - Μικρή Ηχητική Δράση, «2ος όροφος» σύνολο δημιουργικής μουσικής Ευγενικοί χορηγοί του Muse Festival 2006: Αμερικανική Πρεσβεία, SONY, Tag Heuer, Κέντρο Τεχνών ACS, Α.Ε.Π.Ι., Ο.Π.Ι., ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Χορηγοί Επικοινωνίας: Athens Voice, Culture Guide, Jazz & Τζαζ Υποστηρικτές: EBU, ECM, Iανός, Πρότασις, Επί Κωλονώ, sigmaweb.gr, Πιάνα Νικοτιάν Παραγωγή: Muse.gr Επιμέλεια Παραγωγής, Επικοινωνία & Οργάνωση: Van Dog Event Group


Muse Festival 2005 Radio Jazz Sessions 7-11 Δεκεμβρίου 2005 επί Κολωνώ Με πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Μουσικού Ινστιτούτου Muse.gr και με στόχο την υποστήριξη της ανεξάρτητης μουσικής δημιουργίας, διοργανώθηκε για πρώτη φορά ένα ιδιαίτερο μουσικό γεγονός : φεστιβάλ ανοιχτής ηχογράφησης για την EBU (European Broadcasting Union) . Μιά πρωτοβουλία που αποσκοπούσε στη διεθνή προώθηση της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής στη χώρα μας Για πρώτη φορά αντιπροσωπευτικά σχήματα & σολίστ της ελληνικής αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, συμμετέχοντας εθελοντικά, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια πενθήμερη live ηχογράφηση. Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους καλλιτέχνες να παρουσιάζουν πρωτότυπο υλικό από την δουλειά τους και να τους στηρίξει σε μιά σημαντική γι' αυτούς στιγμή. Το muse festival – radio jazz sessions έλαβε χώρα από 7 έως 11 Δεκεμβρίου στην κεντρική σκηνή του Επί Κολωνώ με συνδιοργανωτές το Μουσικό Ινστιτούτο Muse.gr, το περιοδικό jazz & τζαζ και το ίδιο το Επί Κολωνώ. Πιο Συγκεκριμένα: Επρόκειτο για ένα σύνολο συναυλιών με την μορφή ενός πενθήμερου φεστιβάλ jazz μουσικής (με η χωρίς επιρροές ethnic). Οι συναυλίες ηχογραφήθηκαν σε πολυκάναλη ψηφιακή μορφή και το προϊόν της ηχογράφησης αποδόθηκε στους καλλιτέχνες για οποιαδήποτε χρήση επιθυμούν . Επίσης προωθήθηκε με ευθύνη της ΕΡΤ ΑΕ στην ψηφιακή τράπεζα δεδομένων της EBU. Η EBU (European Broadcasting Union) είναι μια διεθνής ένωση κρατικών κυρίως ραδιοφωνιών, που ξεκίνησε ως ευρωπαϊκή, αλλά σήμερα πλέον αριθμεί 122 ραδιοσταθμούς-μέλη από 82 χώρες σ' όλο τον κόσμο. Στην EBU είναι ιδρυτικό μέλος η ΕΡΤ. Υπεύθυνος της ΕΡΤ για την EBU στον τομέα εξαγωγών και με συμμετοχή σε θέματα διοργάνωσης του φεστιβάλ είναι ο Κώστας Σέργης.

Ταυτότητα Προϊόντος


Η φιλοδοξία των διοργανωτών, με την κίνηση αυτή, αλλά και όλων των καλλιτεχνών που συμμετείχαν, ήταν να μπουν οι βάσεις για έναν ετήσιο θεσμό, ανοιχτό σε όλους τους μουσικούς.

Βασικές επιδιώξεις παραμένουν: 1. η συμβολή στην ενεργοποίηση κάθε δημιουργικής μουσικής εστίας με την αξιοποίηση του πρωτογενούς μουσικού υλικού τους και την παροχή νέων δυνατοτήτων στους δημιουργούς, 2. η συμβολή στην αναβάθμιση του αξιόλογου μουσικού αυτού χώρου στα θέματα αισθητικής, επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλες μορφές τέχνης, 3. η ισότιμη προβολή και ένταξή του στις ευρύτερες πολιτιστικές δραστηριότητες της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.


Πρόγραμμα του muse festival 2005 – radio jazz sessions: Τετάρτη 7/12/05 1 Takim 2 Νίκος Καπηλίδης Πέμπτη 8/12/05 3 Ανδρέας Γεωργίου Ethnic Jazz Quartet 4 David Lynch + Γιώργος Καλούδης 5 Ομαδική Απόδραση Παρασκευή 9/12/05 6 Αντώνης Λαδόπουλος Jazz Quartet 7 Mode Plagal Σάββατο 10/12/05 8 Βασίλης Ρακόπουλος 9 Haik Yazdijian 10 Κρόταλα Κυριακή 11/12/05 (ημέρα πιάνου) 11 Δανάη Στεφάνου 12 Τάκης Φαραζής 13 Σάκης Παπαδημητρίου + Γεωργία Συλαίου 14 Θάνος Μικρούτσικος (τιμητική συμμετοχή)

Το muse festival παρουσίασε ο μουσικός παραγωγός της ΕΡΑ Πανταζής Τσάρας (Κosmos 93,6 & 3ο Πρόγραμμα).

Ταυτότητα Προϊόντος


Γιατί να γίνετε χορηγός του Muse Festival 2008; Απευθύνεστε σε ένα χώρο με πιστό κοινό αποτελούμενο από ανθρώπους που παρακολουθούν τις εξελίξεις και ενημερώνονται. 

Απευθύνεστε στις πλέον καταναλωτικές ομάδες κοινού τόσο από άποψη ηλικίας (19-25 & 25-40) όσο και κοινωνικού – μορφωτικού επιπέδου (μέσο και ανώτερο). 

Αναπτύσσετε μια πλατφόρμα επικοινωνίας που σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.Χτίζετε μια ουσιώδη και ποιοτική επικοινωνιακή στρατηγική και όχι απλά διαφημιστική. 

Απευθύνεστε σε ένα κοινό που ακόμη και αν αδιαφορεί για τις διαφημίσεις, εκτιμά τη στήριξη τέτοιων γεγονότων, θεωρώντας πως τέτοιες εκδηλώσεις θα έπρεπε να γίνονταν συχνότερα.Ενισχύετε την προσωπικότητα της εταιρείας χτίζοντας μια ξεχωριστή ταυτότητα διευκολύνοντας το κοινό να έρθει σε επαφή με την τέχνη Βρίσκεστε κοντά σε καταξιωμένους και ανερχόμενους δημιουργούς

Πρόκειται για μια επένδυση σε ένα χώρο που δεν έχει αξιοποιηθεί επικοινωνιακά από πολλές εταιρείες.Σχετίζεστε με την ίδια την τέχνη, τη δημιουργικότητα και την πολιτιστική καλλιέργεια και πρόοδο.
Σχέδιο επικοινωνίας Muse Festival 2008 Το σύνολο των διοργανώσεων Muse Festival από το 2005 ως σήμερα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των μέσων επικοινωνίας και έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες, περιοδικά και δικτυακούς τόπους.

Εκτυπώσεις: 4.500 Αφίσες (35 εκ. Χ 50 εκ.) 5.000 εισιτήρια 5 Καταχωρήσεις σε ειδικό τύπο 4.000 Προγράμματα Ένθετο Πρόγραμμα σε κυριακάτικη Καθημερινή Εφημερίδα (μιν. 80.000 αντίτυπα) Hλεκτρονικός τύπος www.musefestival.gr παρουσίαση του φεστιβάλ στα σημαντικά portals Αποστόλη Δελτίων Τύπου, από 20/10, 5/11, 01/11/08 Ηλεκτρονικά σε 12.000 επαφές (Muse Festival, Vandog Event Group, ΕCM) Συνέντευξη τύπου, 27 Noεμβρίου 2008 (πιθανή ημερομηνία) Παρουσία στις συναυλίες: 2 Banner: 2 του Φεστιβάλ μέσα στο χώρο (κοινό με όλους τους συντελεστές) Projection: Προβολή στην πλάτη της σκηνής πριν/μετά τις συναυλίες καθώς και στα διαλείμματα Τηλεόραση: ET1 ή ΝΕΤ, SKAI 35 σποτ / 2 εβδομάδες Αφιέρωμα, συνέντευξη καλλιτεχνών, θέμα στις ειδήσεις Ραδιόφωνο: ΕΡΑ, Εν Λευκώ, Αθήνα 9.84 80 σποτ / 2 εβδομάδες Αφιέρωμα, συνέντευξη καλλιτεχνών Τύπος: Καθημερινή, Athens Voice, Jazz & Τζαζ, Sonik 6 καταχωρήσεις Αφιέρωμα, συνέντευξη καλλιτεχνών Internet: Avopolis, Cultureguide Link και Banner / 2 εβδομάδες Αφιέρωμα, συνέντευξη καλλιτεχνών


Περιγραφή χορηγίας 2008 Χορηγικό πλαίσιο Αποκλειστικός Χορηγός Χρυσός Χορηγός Χορηγός

Αποκλειστικός Χορηγός Προβολή και αντισταθμιστικά οφέλη: Έντυπη:

* Αφίσες (4.500 35 εκ. Χ 50 εκ.) - λογότυπο * Λογότυπο στα εισιτήρια (5.000) * Τοπικές Καταχωρήσεις – λογότυπο * Εμφάνιση του λογοτύπου σε όλη

την επικοινωνία του Φεστιβάλ Πρόγραμμα γενικό

* 4.000 αντίτυπα * Σελίδα Χορηγού και παρουσία λογοτύπου

στην ολοσέλιδη Καταχώρηση Ραδιόφωνο:

* Αναφορά στα ραδιοφωνικά σποτ – τοπικά Παρουσία στις συναυλίες Projection:

* Εμφάνιση του λογοτύπου στην πλάτη της σκηνής πριν/μετά τις συναυλίες και στο διάλειμμα Banner:

* 1 αποκλειστικό banner στην είσοδο του Αμφιθεάτρου (με έξοδα του χορηγού) * 1 αποκλειστικό banner στο Lobby (με έξοδα του χορηγού) * 2 του Φεστιβάλ μέσα στο χώρο (κοινό με όλους τους συντελεστές) * Δυνατότητα διαμόρφωσης περίπτερου: (με έξοδα του χορηγού) στο Lobby Λογότυπο στην σελίδα: www.musefestival.gr Λογότυπο σε όλα τα Δελτία Τύπου Ομιλία εκπροσώπου στην συνέντευξη τύπου 50 προσκλήσεις (χ2) συνολικά

Χορηγία: 100.000

Χορηγία


Χρυσός Χορηγός Προβολή και αντισταθμιστικά οφέλη: Έντυπη:

* Αφίσες (1.500 35 εκ. Χ 50 εκ.) - λογότυπο * Λογότυπο στα εισιτήρια (2.000) * Τοπικές Καταχωρήσεις - λογότυπο * Εμφάνιση του λογοτύπου σε όλη

την επικοινωνία του Φεστιβάλ Πρόγραμμα γενικό

Ραδιόφωνο:

* 4.000 αντίτυπα * Σελίδα Χορηγού, ολοσέλιδη Καταχώρηση

* Αναφορά στα ραδιοφωνικά σποτ – τοπικά Παρουσία στις συναυλίες Projection:

* Εμφάνιση του λογοτύπου στην πλάτη της σκηνής πριν /μετά τις συναυλίες και στο διάλειμμα Banner:

* 1 αποκλειστικό banner στην είσοδο του Αμφιθεάτρου (με έξοδα του χορηγού) * 1 αποκλειστικό banner στο Lobby (με έξοδα του χορηγού) * 2 του Φεστιβάλ μέσα στο χώρο (κοινό με όλους τους συντελεστές) * Δυνατότητα διαμόρφωσης περίπτερου: (με έξοδα του χορηγού) στο Lobby Λογότυπο στην σελίδα: www.musefestival.gr Λογότυπο σε όλα τα Δελτία Τύπου Ομιλία εκπροσώπου στην συνέντευξη τύπου 25 προσκλήσεις (χ2) συνολικά

Χορηγία: 80.000


Χορηγός Προβολή και αντισταθμιστικά οφέλη: Έντυπη:

* Αφίσες (1.500 35 εκ. Χ 50 εκ.) - λογότυπο * Καταχωρήσεις - λογότυπο Πρόγραμμα γενικό

* 4.000 αντίτυπα * Στην ολοσέλιδη καταχώρηση της Αφίσας του Φεστιβάλ Παρουσία στις συναυλίες Banner: * Στα 2 Banner του Φεστιβάλ μέσα στην Αίθουσα * 1 αποκλειστικό Banner στο Lobby (με έξοδα του υποστηρικτή) Λογότυπο στην σελίδα: www.musefestival.gr Λογότυπο σε όλα τα Δελτία Τύπου Παρουσία εκπροσώπου στην συνέντευξη τύπου 10 προσκλήσεις (χ2) συνολικά

Χορηγία: 40.000

Χορηγία


2007 Ευγενικοί χορηγοί του Muse Festival 2007: Α.Ε.Π.Ι., ΑΚΜΗ, Det Danske Intstitut i Athen Χορηγοί Επικοινωνίας: Jazz & Τζαζ, Δεύτερο Πρόγραμμα, ΚΟΣΜΟΣ 93.6, GoCulture.gr, Metropolis Press Υποστηρικτές: Sigmaweb.gr, Cdeasy.gr, Makemusic.gr, Iανός, Sui Generis, P.Rwise

2006 Ευγενικοί χορηγοί του Muse Festival 2006: Αμερικανική Πρεσβεία, SONY, Tag Heuer, Κέντρο Τεχνών ACS, Α.Ε.Π.Ι., Ο.Π.Ι., ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Χορηγοί Επικοινωνίας: Athens Voice, Culture Guide, Jazz & Τζαζ Υποστηρικτές: EBU, ECM, Iανός, Πρότασις, Επί Κωλονώ, sigmaweb.gr, Πιάνα Νικοτιάν

2005

Χορηγία


Muse.gr, Βασιλείου Μακεδώνος 2 Σταθμός Λαρίσης Τηλέφωνο: 210 8259330 www.muse.gr www.musefestival.gr info@muse.gr

Στοιχεία επικοινωνίας


MUSE FESTIVAL 2008

Muse prosxedio 2  

muse booklet

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you