Granaetappel6 - Seizoen 2013-2014

Page 10

Rondje langs de velden Door Martin de Jong

Hallo allemaal, het laatste deel alweer van het “rondje langs de velden” van seizoen 2013/2014. Op welke plekken zijn de teams van de Granaet geëindigd? Het vlaggenschip had bij het vervolg van de veldcompetitie slechts 5 punten verzameld. Duidelijk was dus dat er punten gepakt moesten worden om niet heel laag te eindigen. Er werd gewonnen van Invicta (10-7), ELKO (17-12), Lintjo (17-9) en Flamingo’s (14-10). Daardoor is het eerste team toch nog op een 4e plek met 13 punten geëindigd in de 3e klasse A. Pallas uit Leeuwarden werd kampioen en promoveert naar de 2e klasse. Na de competitie op het veld werd er tijdens het Hemelvaartweekend afgereisd naar Londen om daar op de zondags een toernooi te spelen. Daar werd een finaleplek afgedwongen (na 8 wedstrijdjes van 20 minuten). Er moest gespeeld worden tegen Engeland onder de 21. Deze wedstrijd werd met 1-2 verloren, net geen toernooiwinst in Londen dus. Op 3 juni werd de finale van de AP Buitenbeker nog gespeeld in Oude Pekela. De eerste 2 wedstrijden, tegen Emmeloord en Kinea werden gewonnen. De ‘echte’ finale werd dus tegen thuisploeg WSS gespeeld. Na een voorsprong in de rust werd alsnog de wedstrijd uit handen gegeven en dus ook de eerste plaats in de AP Buitenbeker. Weer een tweede plaats dus.

“Na een voorsprong in de rust werd alsnog de wedstrijd uit handen gegeven” Het tweede begon met slechts 4 punten met het vervolg van de veldcompetitie. Op dat moment een degradatiepositie. In Emmen werd een dikke nederlaag geleden, alleen daarna kwam een zeer goede serie van winstpartijen tegen Invicta 2, WWC 2, Elko 2, Lintjo 2 en Flamingo’s 2. Door die serie handhaafde het 2e zich in de reserve 3e klasse! Eindstand een 5e plaats met 14 punten. Uit de 7 wedstrijden werden er dus 5 gewonnen en maar 2 verloren. Ook hier werd Pallas 2 kampioen en promoveert naar de reserve 2e klasse. Het derde hervatte met 4 punten hun competitie. Tegen Drachten 7, NKC 2 en DTS 3 werd gewonnen en de andere 3 wedstrijden nipt verloren. Daardoor is het derde op een 5e plek geëindigd met 10 punten. Udiros 2 werd kampioen en promoveert naar de reserve 3e klasse. Ook de nummer twee DTL 2 promoveert naar de reserve 3e klasse. De junioren A1 kwamen in de 3e klasse Olympia A1, Frigro A1 en Wik A1 tegen. Met 0 punten uit 6 wedstrijden zijn zij op een laatste plaats geëindigd. Olympia A1 werd kampioen in deze poule.