Page 1

Terras aan de Maas • Spijkenisse

Tekst: Margot Visser

Hoogbouw met allure langs

de Oude Maas Langs de Oude Maas in Spijkenisse verrijst het appartementencomplex Terras aan de Maas. Het project bestaat uit twee woon/zorgtorens met daartussen een commerciële plint. De grillige vormgeving van de terrassen, à la de werken van kunstenaar Gaudí, is typerend voor het complex.

Eerste fase

Een betaalbaar product van grote schoonheid, zo omschrijft VORM Bouw zelf het project Terras aan de Maas. Het bouwbedrijf ontwikkelt het appartementencomplex in opdracht van VOF Dijkzone op een prachtige locatie langs de Oude Maas. Dankzij het bijzondere ontwerp hebben alle bewoners uitzicht op de rivier, het groene achterland van Spijkenisse en de haven van Rotterdam, ongeacht waar of hoe hoog ze wonen.

Excellent gebied Opdrachtgever VOF Dijkzone

Aannemer/projectontwikkelaar VORM Bouw bv, Papendrecht

Architect DAM Architecten, Amsterdam

Bouwprogramma 354 appartementen in twee torens

Adviseurs intallaties Spindler Installatietechniek, R ­ otterdam; Peutz bv, Mook

Bouwperiode juni 2010- april 2013 (eerste toren)

IndustrieBouw • augustus 2013 • 80

Het project bestaat uit twee woon/zorgtorens van 90 meter en 75 meter hoog. In toren A zijn 180 appartementen ondergebracht en in toren B 174. Het is een mix van koop- en huurappartementen en in toren A tevens levensloopbestendige woningen. Ertussen ligt een enkellaagse commerciële plint. Hierin worden zorg- en gemaksdiensten ondergebracht. Humanitas gaat deze dienstverlening coördineren. Met het alarmsysteem van de


Golvende balkons

Terrassen aan de Maas

Torens worden 90 en 75 meter hoog

Plint met bedrijfs­ ruimten

Stichting kunnen aangesloten bewoners 24 uur per dag (mantel)zorgmedewerkers oproepen. Ook wordt een dorpspleinachtig wijkcentrum gecreëerd, waar onder meer een restaurant, fitnesscentrum en kapsalon zich kunnen vestigen. De precieze invulling is nog niet bekend. Onderin het complex is een parkeergarage ingericht. Architect Cees Dam is verantwoordelijk voor het ontwerp. Duurzaamheid is een centraal thema voor Terras aan de Maas. Het project maakt deel uit van de, door Economische Zaken aangewezen, ‘excellente gebieden’. De gerealiseerde energieprestatie ligt 35% onder de geldende eis. In het complex is een centrale, full electric WKO-installatie ingericht.

Bezoek: Houtstraat 10, 2984 AD Ridderkerk Post: Postbus 4209, 2980 GE Ridderkerk Telefoon.: 0180 - 41 21 27 Fax: 0180 - 43 10 44 E-mail: info@timmerfabriekdekievit.nl Internet: www.timmerfabriekdekievit.nl

De eerste paal van Terras aan de Maas werd geslagen op 30 juni 2010. In mei van dit jaar werd de eerste toren opgeleverd. De tweede toren is in ontwikkeling.

IndustrieBouw • augustus 2013 • 81

610 terras aan de maas indd  
610 terras aan de maas indd  
Advertisement