Jordfödd av Ann-Catrin Mattsson

Page 1

Ett storslaget kärleksdrama om ödets makt Följ med på en oförglömlig resa till det turbulenta 1600-talets Europa, där romantik, krigets brutalitet och ödets makt sammanflätas med uråldriga mysterier som väcks till liv. Låt dig förtrollas av det oändliga och omöjliga kärleksdramat mellan Ailea och Roderic som utspelar sig över århundraden. I serien Jordfödd möts Outlander, A Discovery of Witches och Bröderna Grimm i en storslagen tidlös saga.

JORDFÖDDSERIEN


Utsedd till årets debut och årets s8erie a9v fantasykammaren.

VARSEL I NATTEN Året är 1655. Ailea ska undervisas i de mystiska lärorna på Sällskapets hemliga skola. Det är här hon blir varse sitt förutbestämda öde, att gifta sig med den sicilianske prinsen Aaron. De högre makternas påbud är att de ska få ett gemensamt barn. Ailea inser att Sällskapets snara dras åt allt hårdare och hon ställs inför ett omöjligt val: underkasta sig det förutbestämda eller kämpa emot med risk för sitt liv.

DOTTER AV JORD Året är 1649 och krig rasar i Europa. Oroligheterna tvingar den unga Ailea och hennes familj att lämna sitt hem i Irland och söka fristad i södra Skottland.

Samtidigt återvänder Roderic till Bologna efter långa och hårda år i krig ute i Europa. Han har vunnit framgång och ära men bitter och desillusionerad över stridens pris går han in ett nattsvart mörker. Mardrömmarna rider honom och ljuspunkten i dem återfinns som Ailea. Kanske är de inte så långt ifrån varandra i vaket tillstånd heller.

I byn bor Magy, en kvinna, som behärskar konsten att läka med örter. Magy ser något särskilt i Ailea, en gåva som kommer att föra henne till platser bortom det kända och genom svåra prövningar. Samtidigt på kontinenten, i den italienska staden Bologna, inleder Roderic sin militära utbildning vid krigsskolan. Under ledning av den karismatiske mästaren Muccio rustas Roderic för strid. Men är han verkligen redo för blodet och den ensamma döden som kriget innebär? På nätterna möts Ailea och Roderic i drömmarna. Något i det förgångna binder dem till varandra, en uråldrig kraft, vars verkliga innebörd de ännu inte känner till. ISBN 978-91-8000839-6 Pocket Utkommer: 16 januari Omslag: Miroslav Šokčić

»Ni vet böcker som man sugs in i och som är helt omöjliga att lägga ifrån sig? Dotter av jord är en sådan bok.« Kristoffer Eriksson, författare

»Att läsa Dotter av Jord är som att färdas genom tid och rum, som att drömma medan man är vaken.« @readwithamila, August-ambassadör och bokbloggare

ISBN 978-91-8000840-2 Pocket Utkommer: 5 mars Omslag: Miroslav Šokčić

Varsel i natten är den andra delen av Ann-Catrin Mattssons Jordfödd. Serien är en storslagen saga driven av romantik, våldsamma krig och ödets makt och gör ingen äventyrsälskare besviken.

ARVET FRÅN ÖST Pocket Utkommer: 2025 Omslag: Miroslav Šokčić

»Magisk, fulländad och totalt uppslukande!« @bokfiii, lektör & skrivcoach

»Fantastisk är en underdrift.« Peter Westberg, Ljudboksklubben


ANN-CATRIN MATTSSON har kallat sig själv en ”ofrivillig författare”. Hon hade egentligen inga planer på att skriva en bok utan hade med än fullt upp med livet, familjen, bloggande och byggande. Men så, efter ett besök hos ett medium, dök irländska Ailea upp i hennes huvud och vägrade släppa taget. Karaktärerna trängde sig på alltmer intensivt, så till slut började hon skriva på det som nu blivit Jordfödd-sviten.

Ann-Catrin är en ovanlig röst i det svenska litterära landskapet. Hennes blandning av dramatisk spänning, storslagen saga och historisk kärleksroman kan närmast jämföras med Outlander och DaVinci-koden. Själv inspireras hon av Astrid Lindgren. ”Hon är en stor inspirationskälla. Hennes berättelser innehåller så många element; kärlek, död, relationer.”

Debuten, Dotter av jord, hyllades unisont av bokbloggarna som utsåg den till Årets debut 2021.

Och nog går det att se ett släktskap med Ronja Rövardotter, både i Ann-Catrin själv som bor i Dalsland och i Jordfödd-serien.

Författarfoton: Johanna Asserlind

Word Audio Publishing International (WAPI)

www.wordaudio.se

Presskontakt:

Södergatan 3, 211 34 Malmö Kyrkslingan 11, Ateljén, 111 49 Stockholm

info@wordaudio.se

Lovisa Sandberg, lovisa@wordaudio.se


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.