NP Nilsson presentation

Page 1

1914: Fr v: Hästen Felix, Johannes Nilsson (Nils Peter Nilssons far), som på armen har Nils Egon Nidelius, Julius Svensson, på vagnen, John Paulsson i Dalen, Anton Pettersson i Böske, Nils Peter Nilsson och Elof Rantzow i Förslöv.

Året var 1907...

Efter 16 år i USA återvände Nils Peter Nilsson, då 30 år, till Bjäre. Han köpte en liten trävaruaffär i Grevie och startade sin verksamhet i blygsam skala.

I början hade han bara en anställd, men rörelsen växte och efter ett par år skaffade han häst och vagn för att i första hand kunna köra ut sågade trävaror som anlände med järnvägsvagn till Grevie station.

Närheten till järnvägen hade stor betydelse eftersom transporterna bara kunde ske med järnväg eller med häst och vagn. Under 1920-talet lossades cirka 200 järnvägsvagnar varje år. Det var inte bara trävaror utan också kol, koks, cement och tegel.

Den första lastbilen köptes in 1927. Den kunde lasta 1 250 kg och flaklängden var 270 cm. Det här var ett stort steg framåt mot snabbare leveranser.

Varusortimentet på 20-30-talen var starkt begränsat. Det omfattade cirka 500 artiklar, att jämföras med dagens, som är en bra bit över 100 000 olika artikelnummer.

3

...NP NILSSON idag

√ Ett företag som fokuserar på sina kunder på den lokala och regionala marknaden.

√ Ett företag som är integrerade och engagerade i det lokala samhället.

√ Ett företag som inte har snabb lönsamhet på agendan utan som tänker långsiktigt.

√ Ett stolt företag som prioriterar kunskap och trygghet.

√ Ett företag som har frihet att agera och enkelt kan lösa problem och utmaningar för kunden.

√ Ett företag som bryr sig om!

På kommande sidor vänder vi oss till dig som byggare.

Du kanske inte känner oss så väl? Du kanske tycker det är lite fräckt att vi tilltalar dig med just ordet ”dig”? Du kanske tycker det är för personligt?

Vi väljer att göra det för att vi ser vårt samarbete precis så – för oss är det personligt!

Att jobba nära dig med personligt engagemang är ett av våra ledord. När du jobbar med oss kommer du även uppleva våra övriga ledord som är att vara: Proffsiga, Pålitliga och Passionerade.

För oss är detta inte tomma ord på väggen – det är dem vi är.

Vårt löfte till dig är att Vi får bygget att snurra!

Ja då vill vi gå emot strömmen och visa att ditt unika lokala

bygge är viktigare än så. Marknaden behöver en lokalt fokuserad bygghandlare som vill vara med och bygga våra gemensamma samhällen. Vi bryr oss och vi vill vara med och göra skillnad!

Vi har samlat kraft med visionen att skapa morgondagens bygghandel.

5
Fredrik Bergh VD
En
marknad i förändring!

BYGG

NP Nilsson arbetar uteslutande med marknadens starkaste varumärken. Vi har ett nära samarbete med de leverantörer som vi väljer och sätter stort fokus på att du ska erbjudas högkvalitativa produkter och lösningar som förenklar din vardag på byggena.

Tillsammans med en av Sveriges starkaste inköpsorganisationer, Woody Bygghandel, så säkerställer vi skarpa inköpspriser så att vi kan erbjuda dig konkurrenskraftiga priser.

En av våra styrkor är samtidigt att vi själva väljer leverantörer och leveranser efter den lokala marknadens behov.

VI FÅR BYGGET ATT SNURRA!

När du besöker våra lokala brädgårdar ska du mötas av:

- Ordning & Reda - med produkter av god kvalitet

- Snabb service

- En trivsam miljö som gör din vardag lite bättre. En av våra viktigaste uppgifter är att se till att du alltid har det du behöver. Vi får bygget att snurra helt enkelt!

Våra byggsäljare har som mål att öka din lönsamhet i varje byggprojekt. Utvecklingen går rasande fort och det kommer ständigt nya material, lösningar och byggsystem. De rekommenderar dig en optimal lösning för leveranslogistik, materialval och byggmetoder. Det tjänar du mycket på.

7

Butik

VERKTYG, MASKINER, INFÄSTNINGAR, BELYSNNG, SKYDDSUTRUSTNING OCH KLÄDER

Förnödenheter ligger oss extra varmt om hjärtat eftersom de har ett enkelt ändamål – att förenkla din vardag!

Vi säljer och lagerför marknadsledande varumärken allt för att du som kund ska känna dig trygg. Bredden är viktig för dig och då är den viktig för oss.

Du ska alltid kunna komma till oss och få hjälp med allt det runtomkring som är så viktigt i din vardag. Allt från verktyg till personlig skyddsutrustning och rejäla arbetskläder. Dessutom kan vi värma på ditt företags logotype på kläderna du köper vilket bidrar till ett proffsigt intryck på arbetsplatsen.

8

VERKSTAD/UTHYRNING

Köpa, laga eller hyra?

Hos NP Nilsson väljer du själv.

Vi har en egen väldigt uppskattad verkstad i Båstad

där vi servar och reparerar bygg- och trädgårdsmaskiner samt hyr ut maskiner som du inte vill köpa själv.

Fråga efter vår uthyrningslista.

TJÄNSTER

Våra tjänster spänner över hela byggprocessen. De får jobbet att flyta på bättre och bidrar till att öka lönsamheten i dina projekt. Det kan handla om:

- Byggrådgivning

- Såg- och hyvleriservice

- Färgbrytning

9

INTERIÖR

KÖK, BAD, FÄRG & GOLV

Vi har valt att samarbeta med flera marknadsledande tillverkare av kök, bad, kakel och vitvaror. Genom våra leverantörer säkerställs en jämn och hög produktkvalitet, stor miljöhänsyn jämte ett brett sortiment. Bland annat marknadsför vi kök och bad från ledande svenska tillverkare.

Våra köks- och badrumsdesigners finns där hela tiden från offert till leverans. Med fina bygg/interiör utställningar gör vi det lättare att förklara för kunden hur det kan se ut i verkligheten. En service som hjälper er att guida era kunder till materialval.

11

Vårt Teknikcenter i Vistorp är en modern produktionsanläggning och en erkänt duktig aktör när det gäller försäljning av takstolar, och väggsystem. Genom att hålla hela produktionen inomhus säkerställer vi kvalitén på våra produkter samtidigt som väder och vind inte riskerar att påverka.

Utvecklingen mot att beställa prefabricerade lösningar ökar ständigt. Oavsett om ni beställer väggar med hög färdigställande grad eller väljer att beställa en ”smartstomme” så ger ni er själva möjligheter att effektivisera byggprocessen.

Tillverkningen är CE-märkt vilket innebär att produkten stämmer överens med gällande Europeiska standarder och vi kan även tillverka med PEFC anspråk, vilket gör det möjligt att tillverka byggnader med de flesta miljöcertifieringar, t.ex. Svanen och Miljöbyggnad.

Vårt villakoncept används ofta av byggare för att sälja in en attraktiv lösning till slutkunden.

prefabricerade lösningar

hållbarhet

Vi ska erbjuda hög servicegrad och kompetens samtidigt som verksamheten bedrivs på ett sätt som främjar hållbar utveckling utifrån såväl miljö-, sociala som ekonomiska perspektiv.

Genom noggrant urval av leverantörer säkerställer vi att produkterna framställs med goda sociala och miljömässiga förhållanden där mänskliga rättigheter respekteras.

Med åtgärder för effektivare energianvändning, minskade koldioxidutsläpp och nyttjande av en allt större andel andel förnybara energikällor avser vi minska vårt klimatavtryck.

3. Vi främjar en god hälsa så väl på jobbet som på fritiden.

12. Vi hushåller med våra resurser på ett sätt som främjar både miljön och en hållbar ekonomi.

13. Vi arbetar mot att minska utsläpp av växthusgaser med grön el och fossila drivmedel samt producerar egen el för att gå mot självförsörjning.

15. Vi har koll på våra produkter så att vi bygger hälsosamt för framtiden och på vad vi lämnar efter oss.

17. Genomförandet av målen på ett hållbart sätt så som vi beskriver det med ”NP Håller”.

BEKÄMPA KLIMATFÖRÄNDRINGARNA INGEN FATTIGDOM INGEN HUNGER GOD UTBILDNING FÖR ALLA ÄMS ÄLLDHET RENT VATTEN OC ANITET FÖR ALLA HÅLLBAR INDUSTRI, INNOVATIONER OCH INFRASTRUKTUR HÅLLBARA STÄDER OCH SAMHÄLLEN GOD HÄLSA OCH VÄ BEFINNANDE HÅLLBAR ENERGI FÖR ALLA ANS ÄNDIGA ARBETSVILLKOR OCH EKONOMISK TILLVÄXT BEKÄMP KLIMATFÖRÄNDRINGARNA HÅLLBAR ONSUMTION OCH PRODUKTIO 15
GOD HÄLSA OCH VÄ L BEFINNANDE HÅLLBAR KONSUMTION OCH PRODUKTION

LOGISTIK

EN AV VÅRA STARKASTE FÖRDELAR.

Vi utgår från Grevie på Bjärehalvön. Här ligger huvudkontoret. Men ännu viktigare - här ligger vårt distributionscenter. Med 28 000 m2 centrallager i ryggen så rullar våra 7 kranbilar dagligen ut till ett stort antal arbetsplatser i vår region. Vi har även mindre bilar för snabba akutleveranser.

Vår flexibilitet och snabbhet är välkända. Likaså kunskapen och erfarenheten hos chaufförerna som gör ett gediget arbete med bla kraning av varor på komplexa arbetsplatser. Vi är flexibla när det gäller att plocka och paketerar efter era behov, samt har möjlighet att märka leveranser för att optimera ert arbete.

Att låta NP Nilsson lägenhetspacka leveransen innebär att du får anpassade kollin per lägenhet, rum eller våning. Då sampackas de byggmaterial som behövs för just det aktuella utrymmet, till exempel reglar, isolering och gipsskivor. Med hjälp av din byggsäljare kan du gå igenom precis vad som behövs, hur det ska märkas och inte minst i vilken ordning materialet ska användas. På så vis eliminerar du risken att materialet som ska användas först hamnar nederst på pallen.

Hos NP Nilsson finns personal med utbildning och hanteringsutrustning som kan ta hand om ditt byggmaterial. Material- och lagerhantering på byggarbetsplatsen kan ge upphov till indirekta kostnader. Genom att låta oss ta hand om detta får du bättre kontroll över kostnaderna och dessutom minskar risken för stölder och skador på byggmaterialet avsevärt.

17

På väg för dig!

18

Från vårt distributionscenter på Bjärehalvön levererar vi ut byggnadsmaterial till hela södra Sverige.

HELSINGBORG

HALMSTAD MALMÖ

LAHOLM BÅSTAD ÄNGELHOLM

GREVIE OSBY

KRISTIANSTAD

NP Nilsson är en regional bygghandelskedja med 170 anställda som omsätter ca 600 mkr. Företaget bildades 1907 och ägs fortfarande av samma familj, nu i 3:e generation.

Huvudfokus ligger på byggproffs och den medvetne konsumenten.

Företaget verkar i södra Sverige där vi genom leveranser och butiker når kunder i hela regionen med fokus på kuststräckan från Malmö och uppåt.

Huvudkontor och logistikcenter finns i Grevie medan de 7 bygghandelsbutikerna finns i Båstad, Grevie, Halmstad, Helsingborg, Laholm, Osby och Ängelholm.

Utöver bygghandelsverksamheten så erbjuder vi prefabricerade lösningar som takstolar, väggelement och kompletta villor från en egen produktionsanläggning.

NP Nilsson är medlem och även delägare av den rikstäckande bygghandelskedjan Woody

BÅSTAD GREVIE HALMSTAD HELSINGBORG Mäshultsvägen 2 Timmervägen 29 Gjutaregatan 14 Bergavägen 17 269 36 Båstad 269 62 Båstad 302 62 Halmstad 254 66 Helsingborg 0431-789 00 0431-36 22 00 035-7107750 042-444 55 50 LAHOLM OSBY ÄNGELHOLM Lantmannagatan 8 Klövervägen 18 Kristianstadsgatan 36 312 32 Laholm 283 50 Osby 262 71 Ängelholm 0430-783 00 0479-126 70 0431-47 82 00 bygghandel.npn.se
Bygghandel.
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.