Page 1

JAARGANG_17

NUMMER_08

EDITIE_Mei en Juni


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Voorpagina Inhoud Editoriaal Sponsor: Carl Meulders Sponsors: CafĂŠ Ons Huis / Garage Luc Kapoenen Kapoenen Wouters Sponsor: Dagbladhandel Suply Jonggivers Jonggivers Givers Givers Jins Sponsor: Hopper winkel Kalender Kalender Contact Contact Contact Affiche Festiveuzzel Sponsor: Budget-Copy

2


De Spellonk is een maandelijkse uitgave van 50 / 37 Pius XI/St. – Godelieve Scouts en Gidsen V.Z.W, gevestigd te 2600 Berchem (Antwerpen).

EDITORIAAL

Verantwoordelijke uitgever: Yanti Simanjuntak Pastorijlaan 11 2110 Wijnegem yanti@de5037.be

Beste leden, ouders en sympathisanten, U hebt het laatste boekje van het scoutsjaar in handen. Het is twee maanden aftellen naar de zomervakantie en vooral ook de kampen, hét hoogtepunt van het jaar voor alle scouts en gidsen. In afwachting daarvan is de maand mei de maand van een ander hoogtepunt van het jaar: ons eigen festival FESTIVEUZZEL! Met trots kan onze scouts al voor de vierde keer op rij dit alsmaar groter wordend familiefestival voorstellen. Hou uzelf vooral niet tegen om extra reclame te maken bij familie en vrienden (facebook, flyers, posters). Wij kijken er alvast naar uit!

Redactie Yanti Simanjuntak Vormgeving Yanti Simanjuntak Prijs: Kosteloos voor leden Abonnement: 5 euro, excl. verzending Inlichtingen: Voor alle inlichtingen i.v.m. prijzen, artikels, medewerking en publiciteit, gelieve contact op te nemen met de redactie. - - - - - - - algemene info - - - - - - -

Lokalen: 50: Edelgesteentestraat 2600 Berchem 37: Hofstadestraat 22 2600 Berchem

We hopen dat jullie een aangenaam scoutsjaar bij ons hebben gehad en we danken jullie voor het vertrouwen in onze scouts om voor uw kind(eren) een plezierige, leerrijke tijd te mogen aanbieden. Graag zien we jullie in september terug om er weer een nieuw jaar tegenaan te gooien met nieuwe leden en nieuwe leiding!

Groepsnummer: A1550G

Vele scoutsgroeten,

Rekeningnummer: 068-2292417-43 op naam van 50 Pius XI 37 St. Godelieve V.Z.W.

Contact: zie contact pagina’s

Volhardende Steltkluut

Website: http://www.de5037.be

3


HERSTELLINGEN IN ANTWERPEN DEGELIJK – GOEDKOOP – SNEL

- ORIGINELE ONDERDELEN - WAARBORG OP HERSTELLINGEN - VERKOOP (laagste prijs!!!)

Toonzaal: DIKSMUIDELAAN 208 Tel: 03/321.86.89 – 03/230.67.00 – Fax: 03/321.86.99 MAANDAG – VRIJDAG 10.00 – 12.00u 13.30 – 17.30u ZATERDAG 10.00 – 16.00u

4


5


Lieve Kapoenen, Het hoogtepunt van het jaar is bijna daar: het kapoenenkamp!!! Aangezien de examens voor ons eraan komen en wij dan met onze neuzen in de boeken zullen zitten, is het deze keer een kort boekje. Zondag 13 mei: Laatste vergadering, snif snif…  Voor onze laatste vergadering trekken we er vandaag op uit naar het park! Zorg ervoor dat je goed uitgeslapen bent, want voor dit spel moet je snel zijn en je verstand er kunnen bijhouden... Zeker komen is de boodschap!! Want, die laatste vergadering wil je toch niet missen hé?! Dinsdag 15 mei: Info-avond kamp, 20u op de 37 Vandaag is het een ‘vergadering’ voor de ouders. Om 20u00 starten we met een korte uitleg. Indien erna nog vragen zijn, zullen wij deze met plezier beantwoorden! Zondag 20 mei: Geen vergadering Vandaag is het geen vergadering. Gisteren was het Festiveuzzel en dus moet de leiding vandaag nog wat opruimen op het lokaal. Maar, geen vergadering betekent niet per sé een weekend zonder Scouts! Je mag uiteraard altijd samen met je mama, papa, broertjes en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zaterdag 19mei langskomen op Festiveuzzel! Zondag 27 mei: Geen vergadering Wij zijn nu volop aan het studeren voor onze examens. Dit wil zeggen dat jullie lekker mogen uitslapen! Geniet ervan  Zo, de vergaderingen voor dit Scoutsjaar zitten er alweer op. Wij willen jullie alvast laten weten dat wij het een suuuperfijn jaar vonden!! Hopelijk zien we jullie allemaal terug op het kamp, wij kijken er alvast naar uit!!

6


Elly

Judith

Laurian

Michiel

Mededeling i.v.m. het kamp: Beste ouders, via deze weg wil ik (Elly) jullie graag op de hoogte brengen dat ik er niet zal bij zijn op het Kapoenenkamp. Ik heb onverwachts een aanbieding gekregen om een zomerstage in Afrika te doen die gerelateerd is aan mijn verdere studies. Ik had er graag bij geweest op het kamp, maar het is een unieke aanbieding die ik niet kan laten liggen. Ik hoop dat jullie hiervoor begrip hebben. Uiteraard zal ik mij nog wel volop inzetten voor de kampvoorbereidingen enzo‌!

Foto’s Festiveuzzel 2011

7


ZONDAG 13 MEI

MOESTUIN ONDERHOUDEN

VAN 10 TOT 12.30

Vorige maand hebben we een moestuintje gemaakt, maar wat gebeurt er als je een moestuin hebt en er komen vogels langs? Ze eten alles op!! En dat willen we niet dus vandaag gaan we een vogelverschrikker maken en nog andere dingen die ons tuintje wat mooier kunnen maken

ZONDAG 20 MEI

GEEN VERGADERING

Vandaag is het geen vergadering, gistere was er een geweldig festival op de scouts en de leiding is nog aan het opruimen dus jullie moeten niet komen en kunnen lekker uitslapen! Maar jullie zijn zaterdag vanaf 14u wel allemaal welkom op Festiveuzzel tickets kan je bij de leiding kopen of online op festiveuzzel.be

ZONDAG 27 MEI

SPORT

VAN 10 TOT 12.30

Voetbal, baseball, basketbal, frisbee, lopen springen, kruipen het zijn allemaal dingen die we vandaag misschien gaan doen! Kom allemaal in sporttenue en neem zeker je goede conditie mee!!

ZONDAG 3 JUNI

HET GROTE EXAMENVERRASSINGSSPEL

VAN 10 TOT 12.30.

De leiding heeft weeral examens en we willen jullie laten meedelen in de feestvreugde! Neem allemaal jullie gezond boerenverstand mee en zorg dat je goed wakker bent!

Zo dit was het weer voor deze maand, en denk eraan!! Nog eventjes en we vertrekken op kamp, en dat wordt KNALLEEUUHH!!!!

De beste leiding van allemaal, Olmo, Siemon, Thomas en Tom

8


9


13/5 10:00-12:30 GIVERS!  HOMOOWS! Hier is jullie perfecte kans om deze natuurwet voor eeuwig en tien minuten te bewijzen. Het wordt vandaag namelijk een ‘clash’ tussen de givers en de mighty (Engels voor machtige) jonggivers! Dit wordt een vergadering om zeker niet te missen, waarop we moeten tonen dat wij op alle vlakken beter zijn dan de givers. ALLEMAAL KOMEN DUS!!

20/5 Vandaag is het geen vergadering, want zaterdag is het  … FESTIVEUZZEL!!! Om te compenseren dat jullie deze zondag de leiding niet kunnen zien, moeten jullie allemaal naar festiveuzzel komen om te dansen en te djensen!

26/5 20:00-22:00 (ten laatste!) Eigenlijk feitelijk is commissaris Witse maar ne prutser, en Baantjer en Sherlock Holmes nog meer!! Want die zijn er allemaal niet in geslaagd om onze breinbrekende cluedo op te lossen. Wij denken dat jullie slimme jonggiverkoppen bij mekaar daar wel in zullen slagen. Wat nemen jullie mee om te komen speuren? Pillamp, Witse outfit (hoedje, lange jas, bril,…)

2/6 20:00-22:00 (of iets later) Op deze mooie zwoele zaterdagnacht kruipen we allemaal lekker dicht bij mekaar onder een zijdezacht fleecedekentje in een intieme sfeer waar de romance van afdruipt om een zeemzoete romantische tranentrekker te kijken in onze cinema jonggi! (harde rauwe actie of belachelijke komedie is evengoed mogelijk!) Neem dus mee: fleece dekentje, jullie favoriete films!

10/6 Vandaag is het spijtig genoeg geen vergadering, omdat de leiding moet zwoegen en arbeiten voor de gevreesde en gehate examens!! Wens ons succes lieve jonggivertjes!

10


16/6 20:00-22:00 Gezicht in het natte gras, op ellebogen en knieen voortkruipen en jezelf verstoppen achter een hoge hondenstront tot het gevreesde alziende zoeklicht voorbij is… Dit is in een notendop waar deze vergadering om draait. De eerste 5 die bij de leiding geraken krijgen een megacoolezotte prijs!

24/6 13:00-16:00 De examens zijn gedaan. We hebben de strijd overleeft! We gaan dit op beestachtige wijze vieren met een zotte barbecue op de 50!! Neem een lekker vleesje mee, en 2 eurotjes voor groentjes, frisdrank en houtskool,…

BELANGRIJK: stuur aub vóór 19/6 een mail naar jonggivers@de5037.be om te bevestigen of uw kind mee gaat op kamp + naam, telefoonnummer ouders, geboortedatum en thuisadres

Groetjes, jullie leiding

11


Allo manne, wer ffkes een nief boekske inien stèke se! Tis helaos de leste moand, ma wulle geve der een lap op ehj, hasteuh!  Zondag 13/5 van 10.00 tot 12.30: Spel tegen de jonggivers Vandaag zulle we eens bewijzen aan die jonggivers da we eerst en vooral geen homo’s zijn, en ten tweede da we gewoon veel beter zijn. Allemaal dus zeker komen om onze eer hoog te houden. We pakke ze

Zondag 20/5: Geen vergadering Zaterdag 19/05 is er weer een bangelijke editie van het bekende Festiveuzzel!! Allemaal zeker komen. Tickets zijn bij ons verkrijgbaar, voor een kleine 5 euro 

Zondag 27/5 van 10.00 tot 12.30: Drugsspel Dees is echt een leuke vergadering, het gekende drugsspel! Laat eens zien hoe goed jullie kunne smokkelen. Wij voorzien de drugs dus je hoeft zelf niets mee te nemen. 

Zondag 3/6 van 10.00 tot 12.30: Techniekenvergadering op de 37!! (hofstadestraat) Het kamp komt er bijna aan, daarom is het belangrijk dat jullie je schoringen enzo nog eens opfrissen, ook het kaartlezen zal niet ontbreken. Allemaal komen, want het is een belangrijke vergadering!

Zondag 10/6: Geen vergadering Sorry mannen, wij en waarschijnlijk jullie ook zitten met examens. Even goed leren en dan kunnen we er een bangelijk kamp van maken.

Zondag 17/6: Geen vergadering Jullie zullen jullie leiding nog 1 weekje moeten missen, ooooohhh!! De laatste examens komen eraan!

12


Vrijdag 22/6: Allerlaatste vergadering, speciaaltje (uren volgen nog) Dit is helaas de allerlaatste vergadering, maar niet getreurd, het kamp is al bijna in zicht! Joepie. Met de actie van 5/5 is er wat geld verdiend, maar niet genoeg zodat we met iedereen kunnen gaan lasershooten, daarom hebben we iets anders gepland. Zeker ook de moeite waard dus allemaal komen!

Het kamp gaat door van 10 t.e.m. 21 juli! De kampboekjes krijgen jullie nog! Zo mannen het jaar zit erop! We hebben ons goe geamuseerd, we hopen jullie ook! Nu wacht er ons echt nog een bangelijk kamp zodat we het jaar helemaal goed kunne afsluiten!

Vele groetjes en veel succes met jullie examens! Kusjes Sara en Ianthe

13


Zaterdag 12 of zondag 13 mei Doen jullie een vergadering voor ons... Wij zijn benieuwd 

Donderdag 17 mei Opdienen op communie in Zandhoven van 15uur tot 19uur. We zoeken nog vervoer... iemand?

Zaterdag 19 mei Festiveuzzel ! Hou deze hele dag vrij, want jullie werken een shift, en de rest van den dag ist feest !

Vrijdag 25 mei Om 20 uur in de justitiestraat nummer 27. Hopelijk weten jullie nog iets over Kroatië, want dat komt nu van pas!

Zondag 24 juni Briefing over het kamp. Jullie en jullie ouders komen om 20 uur naar het lokaal en mogen ons bombarderen met vragen  Wij zullen jullie zoveel mogelijk informatie over ons komende kamp geven.

29 juni Jincafé ! We spreken het thema nog af, en wie wat doet. Het laatste en beste jincafé ever 

16 - 30 juli Wij zitten nu gewoonweg in Kroatië ! Alle nodige info krijg je tijdig van ons...

14


15


Feniksstam5037.blogspot.com

September 

25/9: Overgang

30/9: Hoekse Heisa Feesten Oktober

1-2/10: Hoekse Heisa Feesten

6/10: Ouderavond

8-9/10: Werkweekend op de 50

9/10: Pannenkoekenfeniks

21/10: Dag van de Jeugdbeweging

23/10: Fenikscafé

29/10: OLA (oudleidingsavond) November

6/11: VVK brunch + fenikscafé

12/11: Mosselsouper

20/11: Fenikscafé

27/11: Brunch December

4/12: Sinterklaas + fenikscafé

10-11/12: Kerstbomen

18/12: Fenikscafé Januari

8/1: Nieuwjaarsreceptie feniks

22/1: Fenikscafé Februari

5/2: Fenikscafé

17/2: Fuif

19/2: Fenikscafé 16


Maart 

4/3: Fenikscafé

10/3: Italiaanse avond

18/3: Fenikscafé

25/3: Groepsdag April

1/4: Fenikscafé

15/4: Paasfeniks

20-22/4: LAW (leidingsanimatieweekend)

29/4: Fenikscafé Mei

5/5: Pitaslag jins

13/5: Fenikscafé

19/5: Festiveuzzel

27/5: Fenikscafé Juni

10/6: Fenikscafé

23/6: BBQ

17


Groepsleiding

groepsleiding@de5037.be

Katrien Bekkers

katrien@de5037.be Binnenplein 11 2600 Berchem 0472 86 03 70 Zachtoranje Speelse Chinchilla

Yanti Simanjuntak

yanti@de5037.be Pastorijlaan 11 2110 Wijnegem 0498 04 37 55 Volhardende Steltkluut

Kapoenen

kapoenen@de5037.be

Elly Marcq

elly@de5037.be Bouwhandelstraat 136 2140 Borgerhout 0474 87 58 37 Eigenzinnige Bergbever

Judith Willems

judith@de5037.be Eikblokstraat 11 2100 Deurne 0497 07 99 28 Guitige Springbok

Laurian Meskens

laurian@de5037.be Amethiststraat 27 2600 Berchem 0474 01 62 47 Felrode Zelfzekere Ani

Michiel Bekkers

michiel@de5037.be Binnenplein 11 2600 Berchem 0486 90 86 50 Houtbruine Gezellige Sitta

18


Wouters

wouters@de5037.be

Tom Claeys

tom@de5037.be Saffierstraat 211 2600 Berchem 0479 70 37 83 Mosgroene Aangename Spreeuw

Olmo Brood

olmo@de5037.be Herculesstraat 11 2600 Berchem 0496 39 30 33 Instinctieve Seriema

Thomas De Ryck

thomas@de5037.be Helderstraat 61 2600 Berchem 0472 51 57 46 Marineblauw Vreugdevol Winterkoninkje

Siemon Verdonck

siemon@de5037.be Morpheusstraat 25 2600 Berchem 0494 36 47 55 Grasgroene Pronkende Arasari

Jonggivers

jonggivers@de5037.be

Gijs Brood

gijs@de5037.be Herculesstraat 11 2600 Berchem 0496 29 66 79 Midnachtsblauwe Nieuwsgierige Kookaburra

Pieter Steyaert

pieter@de5037.be Kortemarkstraat 25 2600 Berchem 0473 34 44 58 Bosgroene Afwachtende Potto

Margot Van Daele

margot@de5037.be Berchemlei 213 2140 Borgerhout 0496 89 73 62 Oranje Flexibele Oerang-Oetang

19


Givers

givers@de5037.be

Sara Vermeulen

sara@de5037.be Woningenstraat 19 2600 Berchem 0495 73 47 25 Levenslustige Hati

Ianthe Boermans

ianthe@de5037.be Vosstraat 25 2140 Borgerhout 0472 52 80 12 Blauw-Violette Trotse Schroefhoorngeit

Jins

jins@de5037.be

Jade Sips

jade@de5037.be Lambertbriesstraat 19 2600 Berchem 0474 49 33 31 Zeldzame Stekelstaarteekhoorn

Margriet Wellens

margriet@de5037.be Justitiestraat 27 bus 4 2018 Antwerpen 0478 57 73 11

Materiaalmeesters

materiaal@de5037.be

David Smets

david@de5037.be Notelarenweg 18/6 3020 Herent 0473 73 13 69 Bruin Polyvalente Panda

Jeroen Bekkers

jeroen@de5037.be Hofstadestraat 6 2600 Berchem 0479 93 28 13 Rood Energiek Winterkoninkje

20


21


22

De Spellonk mei en juni  

Boekje mei en juni

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you