Welkom Kind(je) Januari 2019 Uitgave 4

Page 1

JANUARI 2019

UITGAVE 4

WELKOM KIND(je)

EEN SPECIALE NIEUWJAARS-EDITIE


WELKOM WOORD(JE)

BESTE LEZER, Wij willen iedereen bedanken voor een geweldig 2018 en de beste wensen voor 2019! In deze uitgave kijken we terug op het jaar 2018. We hebben een paar leuke inzichten en getallen voor jullie.

Verder hebben wij natuurlijk nieuwe activiteiten, een artikel over voeding en vier korte interviews met onze nieuwste Thuis-Crèches.

Volg ons op Facebook


INHOUDSOPGAVE

05

Terugblik 2018

08

Activiteiten Van top tot teen

11

Voeding

15

Thuis - Crèches Interview met vier Thuis - Crèches

20

Gastouder Wall of Fame


PAGINA 4

Je bent een varken als je in een van de volgende jaren bent geboren:

1935 1947 1959 1971

1983 1995 2007 2019

Orde, gezag en regelmaat: daar houden varkens van. Vaak zijn ze ook tolerant, begrijpend, sympathiek en een echte vredesstichter. Ze zijn bereid anderen hun fouten te vergeven, koesteren zelden wrok en zijn niet haatdragend. Ze hebben een groot inlevingsvermogen en doen vaak beroepen waarin veel moet worden samengewerkt. Bron: www.happinez.nl


PAGINA 5

Terugblik op 2018 10 000 relatie inschrijving bereikt 20 cursus bijeenkomsten verzorgd

9 interne cursussen/ bijscholingen verzorgd 7 Thuis Crèches opgezet


PAGINA 6

Facebook terugblik 2018 Sinds juli 2018 zijn wij begonnen met het actief bijhouden van onze Facebook-pagina. Sindsdien hebben wij:

173 - FACEBOOK BERICHTEN GEPLAATST 40 687 - MENSEN BEREIKT MET ONZE BERICHTEN 235 - HET GEMIDDELD AANTAL MENSEN DAT WIJ BEREIKEN MET EEN FACEBOOK BERICHT 837 - HET TOTAAL AANTAL LIKES DAT ONZE BERICHTEN HEBBEN GEKREGEN 68 - HOE VAAK ONZE BERICHTEN ZIJN GEDEELD 243 - HET TOTAAL AANTAL OPMERKINGEN BIJ ONZE BERICHTEN


PAGINA 7

2018

Welkom Kind (je) In het jaar 2018 zijn wij begonnen met het uitbrengen van onze maandelijkse magazine. Ondertussen hebben wij al 3 uitgaven gemaakt.

Terugblik op Welkom Kind (je): 1028 keer gelezen 2822 mensen bereikt 0:03:33 gemiddelde leestijd 59:55:09 totale leestijd 7 keer gedeeld 88 klikken op een link in de magazine B E D A N K T

V O O R

H E T

L E Z E N

V A N

O N Z E

M A G A Z I N E


PAGINA 8

ACTIVITEITEN


PAGINA 9

ACTIVITEITEN - VAN TOP TOT TEEN In dit thema leren we ons lichaam nog beter kennen. We doen spelletjes waarbij we onze zintuigen oefenen en gaan zelfs verven met onze voeten! Al voelend kunnen kinderen de wereld gaan ontdekken. Voor de peuters is het leuk om een echte lichaamsdelenrace te doen of zelfs tekenen met spierkracht.Â

Van top tot teen: wat hoort er bij ons lichaam en wat kun je ermee doen? Het boek met alle leuke activiteiten vind je in 'Mijn Welkom Kind' in Activitheek.


PAGINA 10

IK BEN... BOOS, BLIJ, BEDROEFD, BANG Wat heb je nodig? Tekenpapier Potloden/stiften Inleiding: Begin een gesprekje met de kinderen over emoties. Wie is er wel eens boos, blij, bedroefd of bang? En wanneer? En wat is dat, bang zijn? Of boos of blij? Maak grote kleurige tekstwolkjes en schrijf de formuleringen van de kinderen hier in. Uitvoering: Laat de kinderen de verschillende emoties uitbeelden door gezichten trekken. Hoe kijk je als je boos bent en hoe kijk je als je blij bent bijvoorbeeld. Je kunt ook het hele lijf mee laten doen. Bv. vuisten ballen en stampen met je voeten als je boos bent en in het rond springen als je blij bent. Laat de kinderen er dan een tekening van maken. Hoe ziet een boze tekening eruit? En hoe een hele blije? Welke kleuren gebruik je? Hang het resultaat samen met de tekstwolkjes op de groep of in de gang op.


PAGINA 11

VOEDING


PAGINA 12

GEZONDE VOORNEMENS? LAAT JE NIET GEK MAKEN! Velen van ons willen in het nieuwe jaar een nieuwe stap zetten, we noemen het goede voornemens. 'Laat je niet gek maken en zet kleine stapjes', is de boodschap van de Voedingscentrumcampagne en Welkom Kind doet lekker mee!

De kleine stapjes zijn nodig, omdat we grote veranderingen in een dieet moeilijk vinden.

Door een keer een volkorenbroodje te eten in plaats van een wit bolletje of door een glas water te nemen in plaats van een sap kunnen wij en natuurlijk onze kinderen op een eenvoudige wijze gezonder worden.

‘Met elke Eetwissel zorg je vandaag al beter voor jezelf en het milieu’, aldus het Voedingscentrum.


PAGINA 13

EETWISSEL MAKEN? ZET KLEINE STAPJES! Gezond eten is best een uitdaging. Voor iedereen. Er is geen instant oplossing. Het zit ‘m in je gewoontes. Die pas je niet 1-2-3 aan. Want grote veranderingen hou je moeilijker vol. Zet daarom kleine stapjes. Maak kleine eetwissels binnen wat je nu al eet. Bij elke wissel zorg je beter voor jezelf en het milieu. En daar mag je best trots op zijn. Voedingscentrum heeft een aantal voorbeelden van Eetwissels voor je.

Bron: https://www.voedingscentrum.nl/eetwissel


PAGINA 14

Seizoensgroenten: januari Waarom staan niet alle groenten op de groentekalender? Omdat deze kalender ook rekening houdt met milieubelasting komen niet alle groenten in aanmerking. Zo is witte asperge, geteeld in Nederland, duidelijk een seizoensgroente, maar door de lage opbrengst per hectare valt asperge helaas buiten de milieuklassen die voor dit overzicht gebruikt is.

Op deze pagina geven we het overzicht van de seizoensgroenten in januari. - Andijvie (gewoon), Spanje - Andijvie (krul), Frankrijk - Artisjok, Spanje - Aubergine, Spanje - Boerenkool, Nederland, Spanje - Bosui, Frankrijk - Champignon, Nederland - Chinese kool, Nederland, Oostenrijk - Knolselderij, Nederland - Koolraap, Nederland - Maïs, Verenigde Staten - Paprika, Israël, Spanje - Pastinaak, Nederland - Peultjes, Marokko - Pompoen, Frankrijk, Spanje, Nederland, Portugal - Radijs, Israël - Rammenas, Nederland - Rucola, Italië - Savooiekool, Nederland - Schorseneren, Nederland - Tuinboon, Groot-Brittannië - Veldsla, Italië, Nederland - Winterpostelein, Nederland - Witte kool, Nederland

Bron: groentegroente.nl


PAGINA 15

THUIS CRĂˆCHES

Lees hier vier korte interviews met onze nieuwste Thuis - Crèches.

Benieuwd wat ze in het jaar 2018 hebben bereikt en wat ze in het jaar 2019 hopen te bereiken?


PAGINA 16

Thuis-Crèche Kim van de Louw Sinds wanneer ben jij werkzaam als een Welkom Kind ThuisCrèche? - Augustus 2018

Wat heb jij in het jaar 2018 bereikt als een Welkom Kind ThuisCrèche? - Dat ik een maand later dus in september een volgeboekt eigen bedrijf in een Thuis-Crèche had.

Hoe ben je bij Welkom Kind gekomen? - Via de reclame op de radio. Waarom heb jij gekozen om met Welkom Kind een exclusieve samenwerking aan te gaan? - Omdat ik het idee had dat ik met goede begeleiding van Welkom Kind een goed lopende Thuis-Crèche kon gaan starten. En mocht ik ergens tegenaan lopen hun altijd kan bellen. Dit is dus voor mij ook zo uitgekomen. ☺ Wat hoop je in het jaar 2019 met je Thuis-Crèche te bereiken? - Dat het een gezellige samenwerking mag blijven met de papa's en mama's de kindjes en natuurlijk met Welkom Kind.


PAGINA 17

ThuisCrèche Mida Patmawati Sinds wanneer ben jij werkzaam als een Welkom Kind Thuis-Crèche? - Sinds eind april 2018.

Wat heb jij in het jaar 2018 bereikt als een Welkom Kind Thuis-Crèche? - Ik ben met nul kinderen begonnen. Nu heb ik er een hele hoop. Begonnen met oud speelgoed van mijn dochter en nu al meerdere materialen aangeschaft die geschikter zijn voor de doelgroep die ik thuis heb. Zoals een ballenbak, glijbaantje, meerdere kinderstoelen en een zithoekje. Een van de eerste dingen die ik heb aangeschaft is mijn bakfiets, ik ben nog steeds trost dat ik met al de kindjes iedere dag mijn dochter van en naar school breng.

Hoe ben je bij Welkom Kind gekomen? - Wij hebben onze dochter toen ze baby was bij een gastouder van Welkom Kind laten opvangen. Wij hebben dit als prettig ervaren.

Waarom heb jij gekozen om met Welkom Kind een exclusieve samenwerking aan te gaan? - Ik vind het fijn om als beginnend gastouder gebruik te maken van de faciliteiten en begeleiding die Welkom Kind biedt. Zoals de Kiki cursus en het vinden van vraagouders. Het lagere uurtarief dat ik kan bieden is natuurlijk ook een voordeel.

Wat hoop je in het jaar 2019 met je Thuis-Crèche te bereiken? - Ik ben tevreden met het werk als gastouder. Ik wil mijn Thuis-Crèche constant verbeteren en optimaliseren voor de kindjes en mijzelf. Dit ben ik nog steeds aan het opbouwen.


PAGINA 18

ThuisCrèche Jamie PigmansDominicus (MiniYou) Sinds wanneer ben jij werkzaam als een Welkom Kind ThuisCrèche? - Ik ben sinds 6 augustus werkzaam als een Welkom Kind ThuisCrèche. Wat heb jij in het jaar 2018 bereikt als een Welkom Kind ThuisCrèche? - Ik heb bijna mijn hele doelstelling qua bezetting gehaald. Hoe ben je bij Welkom Kind gekomen? - Voordat ik ging starten heb ik bij verschillende sites gekeken en is mijn keus uiteindelijk op Welkom Kind gevallen. Waarom heb jij gekozen om met Welkom Kind een exclusieve samenwerking aan te gaan? - Vanwege de geboden ondersteuning tijdens/voor mijn werk. Wat hoop je in het jaar 2019 met je Thuis-Crèche te bereiken? - Ik hoop te starten met de Kiki-opleiding en dit toe te passen in mijn werk.


PAGINA 19

Thuis-Crèche Rishaimeline CalocaWinklaar

- Sinds december 2018 ben ik werkzaam als Welkom Kind Thuis-Crèche.

samenwerking met Welkom Kind als prettig. Welkom Kind is zeer duidelijk en behulpzaam. Ik wordt goed op weg geholpen als ik met vragen zit.

Wat heb jij in het jaar 2018 bereikt als een Welkom Kind Thuis-Crèche?

Wat hoop je in het jaar 2019 met je Thuis-Crèche te bereiken?

Sinds wanneer ben jij werkzaam als een Welkom Kind Thuis-Crèche?

- In het jaar 2018 heb ik mijn diploma en bevoegdheid behaald om te kunnen werken als gastouder.

Hoe ben je bij Welkom Kind gekomen? - Bij Welkom Kind zijn wij gekomen, doordat mijn dochter zelf naar een gastouder ging die werkzaam was bij Welkom Kind.

Waarom heb jij gekozen om met Welkom Kind een exclusieve samenwerking aan te gaan? - Deze keuze heb ik gemaakt, naar aanleiding van de feedback van mijn ex gastouder. Zij was zeer tevreden en positief over Welkom Kind. Tot dusver, ervaar ik de

- In het jaar 2019 hoop ik meer ervaring te hebben op gedaan, leuke relaties te mogen opbouwen met kinderen en ouders. Aangezien dit mijn eerste officiële gastouder jaar zal zijn, wil ik mezelf ook richten op het behalen van certificaten en meer kennis te mogen opdoen zodat ik de kinderen een totaal pakket kan bieden wat betreft veiligheid, educatie en amusement.

Daarnaast hoop ik 2019 een stabiele gastouder te worden, zodat ik de kinderen en ouders de kwaliteit kan bieden van een warm, veilig en gezellig omgeving waarin de kinderen lekker kunnen spelen, leren en groeien.


PAGINA 20

WELKOM KIND

GASTOUDER WALL OF FAME KERST FOTO PROJECT MOGELIJK GEMAAKT DOOR WELKOM KIND Foto's gemaakt door: www.richard-vanek.eu


PAGINA 21


PAGINA 22


PAGINA 23


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.