Amersfoort Nu week42

Page 1

Bezorger worden? Meld je nu aan via

http://www.krantjecontantje.nl

‹ www.amersfoortnu.nl

Woensdag 14 oktober 2015

BOEKENRUBRIEK MOET JE LEZEN

LEZERSACTIE: MUZIEKTHEATER

Willy van der Putten over ‘Moet kunnen, op zoek naar een Nederlandse identiteit’

Win kaarten voor Het meisje met het rode haar in theaterzaal de Flint

»7

KLIK & WIN ACTIE

Haakpakket met 2x toegang tot KreaDoe

» 12

Ga snel naar: deweekkrant.nl/actie

Geld voor vijf duurzame projecten

‘Helpen met versnellen’

KLIK & WIN ACTIE

Ga snel naar: deweekkrant.nl/actie

De projecten ´Mijn CV is OK!´ van de Vereniging Duurzaam Soesterkwartier, De OmBouwwoning, De Nieuwe Graanschuur, The Lake House en Het Lokaal krijgen geld van de gemeente uit het zogenoemde Toekomstfonds. van de redactie AMERSFOORT - De toekennin-

gen zijn door de gemeente bekendgemaakt op de Dag van de Duurzaamheid. Een externe adviescommissie heeft alle binnengekomen initiatieven en projecten beoordeeld en aan vijf projecten financiële ondersteuning toegekend. Wethouder Yvonne Kemmerling: “Het Toekomstfonds geeft door middel van co-financiering financiële steun aan ondernemers, organisaties en inwoners met duurzame projecten. Het gaat hierbij om projecten die een concrete bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van Amersfoort.

Die kunnen met een financiële steun enorm bijdragen aan de snelle verduurzaming van Amersfoort.” Voorbeeldfunctie “Veel kracht en ideeën op het gebied van duurzaamheid komen uit onze inwoners. Zij hebben een voorbeeldfunctie en we willen ze graag helpen met versnellen”, aldus de wethouder. De mensen die in de vijf projecten aan de slag zijn kregen de bijdragen symbolisch overhandigd tijdens de afsluiting van de Amersfoortse Dagen van de Duurzaamheid afgelopen zaterdag.

Stad verwent naamgenoten

Amersfoort - De stad nodigt

NU OOK RAAMDECORATIE BIJ HOLLAND PARKET! Bijzondere raamdecoratie zoals gordijnen (ook rol- en vouwgordijnen), jaloezieën, multishades en plissés.

Ook voor laminaat, kurk, parket, pvc en het onderhoud of renovatie van uw vloer of trap! AMERSFOORT | BUSSUM | EDE Kijk op hollandparket.nl voor de laatste aanbiedingen!

haar naamgenoten uit voor een gratis dagje uit. Iedereen die ‘Amersfoort’ of ‘Van Amersfoort’ of een variant daarop in de familienaam heeft, wordt in de watten gelegd. Zij krijgen onder meer een wandeling door de historische binnenstad en een lunch met naamgenoten aangeboden. De mensen achter de website van Tijd voor Amersfoort bedachten deze actie. Zie www. tijdvooramersfoort.nl/vanamersfoort.

10.000ste passagier Eemlijn Fietsboot Eemlijn ontving zaterdag de 10.000ste passagier. Joop Rietveld uit Maartensdijk ontving uit handen van een D66-raadslid Jacques Happe namens Fietsboot Eemlijn een bos bloemen en een fles wijn. Rietveld ontdekte begin 2012 de Fietsboot, die vanuit Amersfoort twee routes vaart. Een naar Bunschoten-Spakenburg en de ander naar Huizen. “Ik ben een groot fan en ben in de afgelopen vier seizoenen al zeker 150 keer mee geweest. Of het verveelt? Nooit! Je ziet iedere keer weer iets nieuws en anders zijn er wel de

Woningen voor jongeren Amersfoort - De Alliantie en

de ontwikkelingscombinatie R.I. de Vries & Partners/ Zegers Bouw hebben overeenstemming bereikt over de transformatie van het leegstaande kantoorgebouw Beekhove aan de Stadsring naar ruim vijftig woningen voor jongeren. Dit plan is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de gemeente Amersfoort en de provincie Utrecht. “Bij deze transformatie snijdt het mes aan twee kanten. De structurele leegstand van kantoorgebouwen in Amers-

foort wordt verminderd en er wordt woonruimte gecreëerd voor werkende jongeren”, aldus projectontwikkelaar Rob de Vries. Door de ligging bij het oude stadscentrum is de verwachting dat de appartementen populair zullen zijn onder de doelgroep werkende jongeren. De appartementen variëren in oppervlak tussen de 40 en 50 vierkante meter met een woonkamer/keuken, badkamer, slaapkamer, toilet en buitenruimte. De woningen worden verhuurd door de Alliantie.

REINIGING VAN UW DONSDEKBED DEKBED, 1 PERSOONS, ENKEL DEKBED, 2 PERSOONS, ENKEL DEKBED, 1 PERSOONS, 4 SEIZOENEN DEKBED, 2 PERSOONS, 4 SEIZOENEN ALLEEN DEZE MAAND

€ 25,-

€ 30,00 € 35,00 € 45,00 € 52,50

enthousiaste vrijwilligers die er een hele mooie vaart van maken. Ik ben er trots op dat we in de regio zulke mooie door vrijwilligers gedragen projecten hebben.” Zaterdag mochten vrijwilligers van voedselbank Voedselfocus mee met de Fietsboot Eemlijn. Happe: “Ik sluit me aan bij de woorden van Joop Rietveld: Fietsboot Eemlijn heeft hele aardige vrijwilligers, die het de passagiers zo goed mogelijk naar de zin maken.” Donderdag 15 oktober vaart de Fietsboot voor de laatste keer dit jaar. Foto: Highlow Communications

CDA wil onderbouwing van aantal vluchtelingen Amersfoort - Het CDA wil

weten of de geplande opvang van 2.000 vluchtelingen wel goed onderbouwd is. “Het lijkt er nu op alsof het college dit wel een mooi getal leek”, aldus raadslid Ben van Koningsveld. “Wijkteams zijn nu al bijna overbelast. Voor ons gaat kwaliteit boven kwantiteit. Goede begeleiding is essentieel, begeleiding naar zorg, onderwijs, naar vrijwilligerswerk, naar deelnemen in de samenleving. Zonder goede begeleiding naar burgerschap, creëren we een groep tweederangsburgers waar eenzaamheid op de loer ligt en daar is niemand bij gebaat.”

‘Grootste fietsonderzoek ooit’ geeft inzicht in fietsgedrag

De kerstshow is open!

Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Inkoop • Verkoop • Veiling • Verpanden • Beleggen

Prinses Julianaplein 71, Amersfoort T 033-4610240 di. t/m za. 9.30-17.00 uur

www.goudwisselkantoor.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.