Page 1

Porto

Vejleegnens Teaterforening Billetsalget c/o Vejle Musikteater Vedelsgade 25-31 7100 Vejle

www.vejleegnensteaterforening.dk

www.prinfovejle.dk

2013 / 2014


Kære Publikum

Hjertelig velkommen til en ny forrygende teatersæson 13/14. Vi har igen glæden at præsentere et flot og varieret program for den kommende sæson. Som sædvanlig har vi lagt vægt på alsidigheden. Det er meget vigtigt for os, at der er noget for enhver smag og alder. Og det er der i høj grad i de 36 forestillinger. Alle genrer er repræsenteret. Der er nyskrevet vedkommende dramatik – både dansk og udenlandsk – ligesom programmet også indeholder teater-klassikere, ballet, moderne dans, opera og andre musikforestillinger. Bl.a. har vi i denne sæson erstattet den efterhånden traditionelle Nytårskoncert med Schloss Schönbrunns Wienerkammerorkester med Aarhus Symfoniorkester, der kommer med Michael Bojesen som dirigent og to dejlige solister, skuespilleren Sofie Lassen-Kahlke og den lovende tenor Peter Lodahl. Vi har ligeledes 2 familieforestillinger, hvoraf den ene ligger i efterårsferien – det har været et stort ønske fra nogle bedsteforældre, at de kunne have børnebørn med i teateret i efterårsferien. Endvidere er der en rigtig nycirkus­forestilling. Programmet byder på rigtig mange Reumert-prismodtagere: Thomas Levin (årets dramatiker med Peter og Elgen). Neanders Blam fik juryens særpris. Flyvende Grises forestilling Historien om ALT (årets store lille forestilling 2010). Tina Tarpgaards danseforestilling Living Room – årets bedste danseforestilling. Som sidste år har vi ved inspirationsmødet i Musikteateret fået en professionel skuespiller til at stå for præsen­ tationen, i år er det skuespilleren Jacob Morild. Han vil efter præsentationen underholde 1 times tid. Hermed vil vi ønske alle en rigtig dejlig teatersæson 13/14.

På gensyn i teateret Venlig hilsen Bestyrelsen

www.vejleegnensteaterforening.dk

3


Spillesteder og særlige forhold Musikteatret, Store sal (M), Scenen i Musikteatret (S) og Jacob Gade Salen i Musikteatret (J) Vedelsgade 25 - 31, 7100 Vejle Alle spørgsmål vedrørende billetsalget besvares af Musikteatrets billetkontor Åbningstid man - fre kl.14 - 17, Billetsalg telefon 79 43 20 30 man-fre kl. 09 - 17 Desuden er billetsalget åbent 1 time før forestillingen. Billetsalget er lukket hele juli måned samt fra den 23.december til den 1. januar, begge dage inkl. Evt. ændring af åbningstider kan ses på www.vejlemusikteater.dk NB! Hvis billetterne købes andre steder end i Musikteatret eller på Teaterforeningens hjemmeside, er der et bestillingsgebyr. Billetpriser for sæsonen 2013-2014 Årets forestillinger er inddelt i tre priskategorier, og priserne står ved den enkelte forestilling. I billetpriserne er indeholdt medlemsgebyr/kontingent (20 kr. pr. billet) og administrationsgebyr. Bestilling – brug hjemmesiden I kan bestille via vor hjemmeside www.vejleegnensteaterforening.dk Hjemmesiden åbnes for bestilling fredag den 19. april 2013 kl. 21.00 Bemærk! På hjemmesiden kan I selv vælge pladser og selv printe jeres billetter ud. Ved køb på hjemmesiden skal billetterne betales samtidig med bestillingen. Billetsalget foregår efter følgende plan Mandag den 15. april udsendes teaterforeningens sæsonprogram. Fredag den 19. april kl. 17.00 holder vi inspirations­møde, hvor vi vil orientere om årets forestillinger. Bestillingerne behandles i den rækkefølge vi modtager dem, enten ved bestilling via vor hjemmeside eller ved indsendelse eller aflevering af bestillingskupon. NB! Vi spiller en del ”små” forestillinger med publikum siddende oppe på scenen med nummererede pladser. Hvis der melder sig et større publikum end scenen kan rumme, flytter vi ned i salen. Alternativ prisgruppe og ombytningsmuligheder Er den ønskede prisgruppe udsolgt, vil I få tildelt billetter i en billigere prisgruppe. Husk at kontrollere billetterne ved modtagelsen. Abonnementsbilletter kan ombyttes indtil 14 dage efter levering, herefter opkræves et ombytningsgebyr på 50 kr. pr. billet. Abonnementsbilletter kan mod gebyr ombyttes indtil senest 10 hverdage før opførelsen. Medlemskab og Abonnementsvilkår For at få et medlemskab og derved opnå abonnementspriserne skal man blot tegne sig for mindst fire forestillinger – pensionister og unge under 25 år kan dog nøjes med tre. Ønsker I at se en forestilling i Horsens, Fredericia eller Kolding, kan I købe billetter til abonnementspris hos de øvrige teaterforeninger ved at oplyse abonnementsnummer, som fremgår af fakturaen. Betaling Vi fremsender faktura sammen med billetterne - Husk at kontrollere billetterne. Billetterne bedes betalt hurtigst muligt. Homebanking/netbetaling kan benyttes. Husk altid at påføre fakturanummer. Specielt for børn og unge Ungdomsbilletter kan købes af børn og unge under 25 år både i abonnement og løssalg, hvorved I kan få en eller flere teateroplevelser til en meget overkommelig pris.

4

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014


Grupperabat Grupper får 20% rabat på løssalgsprisen ved køb af mindst 20 billetter til samme forestilling. Forestillingsomtaler Yderligere omtale af forestillingerne, anmeldelser, studiemateriale m.m. kan ofte findes på teatrenes hjemmesider, som er anført under den enkelte forestilling og på www.vejleegnensteaterforening.dk Spilletidspunkter Forestillingerne begynder normalt kl. 19.30, hvis intet andet er anført – se programmet. Sluttidspunkt for forestillingerne er anført i programmet eller på vor hjemmeside, hvis/når vi kender det. Uforudsete hændelser i løbet af sæsonen I brochuren er skuespillerne nævnt i overensstemmelse med de oplysninger, vi har modtaget i forbindelse med indgåelse af kontrakterne. Vi er dog nødt til at tage forbehold for eventuelle senere udskiftninger i rollerne på grund af sygdom eller andet, som vi ikke har indflydelse på. Forestillinger kan pga. sygdom eller vejrlig blive aflyst. Vi forsøger så vidt muligt at erstatte den aflyste forestilling med en anden. Vi kan ikke tilbyde erstatning i tilfælde af ufremkommeligt vejr. E-mail og mobiltelefon Det er vigtigt, at I skriver jeres e-mailadresse og mobiltelefon nr. tydeligt på bestillingskuponen. Det giver os mulighed for at fortælle om særlige gode tilbud eller uforudsete hændelser som eksempelvis en aflysning. Garderobe Musikteatret har ansvaret for garderobeforholdene, ligesom prisen er fastlagt af Musikteatret. Generelt Kom i god tid til forestillingerne. Så kan I nå at finde en parkeringsplads, få overtøjet i garderoben og eventuelt bestille pausedrinks, inden forestillingen begynder. Af hensyn til både skuespillere og publikum vil teatergængere, som ankommer efter forestillingen er begyndt, blive anvist en plads bagerst i salen eller bedt om at vente i foyeren indtil pausen. NB! Mobiltelefoner skal være slukket i teatersalen. Teleslynge Musikteatrets anlæg kan benyttes af alle, som har et teleslynge-kompatibelt høreapparat. Systemet fungerer overalt i salen. I billetsalget udleveres en lille boks, der er designet til at ligge i lommen. Ledningen, der tages rundt om halsen, fungerer som en lille personlig teleslynge. Det giver en meget stabil og præcis overførelse af lyden til høreapparatet. Når forestillingen er slut, afleveres boksen i garderoben. Parkeringsforhold nær Vejle Musikteater Nærmeste parkeringsmulighed er de 330 pladser i Vejles nye parkeringshus Ved Anlæget (mellem Vedelsgade og Føtex Nørre­ gade). Kun få minutters gang gennem Byparken er parkeringspladserne nord og syd for Vejle Kommunes Administrations­ bygning i Skolegade gebyrfri efter 17.00 og hele dagen på lørdage og søndage.

Vejleegnens Teaterforening er medlem af Turnénetværket for Voksenteater, www.turneteater.dk Dette netværk støtter nyskabende og eksperimenterende turnéteater.

www.vejleegnensteaterforening.dk

5


F ra fe b ru

2013 r

Ny ad re ss

a

e

vi ligger Kun 1 minut fra musiKteatret Lække

r ma

Restaurant Neptun er flyttet til nye lækre lokaler i Mary’s

gO’ prisd

Samme menukort, samme mennesker, samme høje kulinariske kvalitet – bare nye lokaler tæt på nyt parkeringshus og 2 minutter fra Vejle Musikteater

Scan her og bestil dit bord

Åbent alle dage fra kl. 11 til 22 Telefon 75 72 37 79 Mobil

40 75 72 75

aastrupnep@mail.tele.dk

Følg os på

Mary’s Ved Anlægget 14a, 7100 Vejle

restaurant-neptun@mail.dk(køkken)

www.restaurant-neptun.dk

Bordbestilling 76 100 800 Take away 76 100 803

Orla Lehmannsgade 3 - 7100 Vejle Åbent mandag til lørdag Lunch kl. 12 - 15, aften fra kl. 16.30 www.spisegalleriet.dk

Oplev “teaterstemning”

– hver dag

Kreativt italiensk køkken med syditaliensk baggrund

Se teatermenuen på www.il-teatro.dk BORDBESTILLING Ring i god tid 76 40 13 60 Vi ligger lige overfor Musikteatret – god mad til fornuftige priser !

italiensk restaurant flegborg 4 · 7100 vejle · tlf. 75 83 77 33 www.deire.dk

6

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

Flegborg 13 · 7100 Vejle · Tlf. 76 40 13 60 · www.il-teatro.dk


teateRPLatte FRa

start aftenen i restaurant noden

109,-

I Restaurant Noden, som deler hus med Vejle Musikteater, gør vi det nemt for jer at kombinere en dejlig middag i hyggelige omgivelser med en kulturel oplevelse. Til alle Teaterforeningens forestillinger tilbyder vi naturligvis en delikat teaterplatte tilpasset sæsonens råvarer. Bord kan bestilles på www.restaurantnoden.dk, telefon 76 70 00 00 eller mail jacobgade@scandichotels.com.

Vi glæder os til at se jer! Flegborg 8-10 / 7100 Vejle / scandichotels.dk/jacobgade

JACOB GADE

www.vejleegnensteaterforening.dk

7


Brug www.vejleegnensteaterforening.dk FRA FREDAG DEN 19. APRIL KL. 21.00 KAN DU BESTILLE DIT ABONNEMENT DIREKTE PÅ VORES HJEMMESIDE

Alt indhold i programmet findes også på hjemmesiden Du kan se teatersalen og selv vælge plads

Scan koden og besøg hjemme­ siden på din smartphone

Du kan få billetterne med det samme (og printe selv) Du får dit eget login, så du når som helst i hele sæsonen kan købe billetter til flere forestillinger til abonnementspris

Bestillingssedlen virker stadig Du kan naturligvis præcis som hidtil aflevere bestillingssedlen bagerst i programmet efter præsentationen eller sende den – adressen er påtrykt.

8

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

Husk at oplyse tydelig e-mailadresse og mobiltelefon, så du får besked om eventuelle aflysninger. Sæt kryds ved nyhedsbrev, hvis du vil holdes opdateret og modtage særtilbud i løbet af sæsonen.


Generalforsamling 2013 Jacob Gade Salen, Vejle Musikteater torsdag, den 29. august 2013 kl. 19.30

Hermed inviterer vi alle medlemmer/abonnenter til den årlige generalforsamling i Vejleegnens Teater­forening, hvor alle abonnenter har stemmeret ved personligt fremmøde. Dagsordenen afvikles i henhold til de gældende vedtægter se www.vejleegnensteaterforening.dk. Vi vil fortælle om foreningens arbejde, drøfte fremtiden og nyde en sjov underholdning sammen. I år er det kunstneriske indslag præget af humor. Holbæk Teater præsenterer en humørfyldt forestilling ”Langt fra Bremen” med Bente Eskesen og Chresten Speggers som ”Vera og Valde”. Akkompagneret af pianisten Mickey Holm-Pless leverer de en bittersød revy-komedie om to fallerede skuespillere og deres kamp for at holde liv i en karriere på de skrå brædder. Men showbusiness er ikke hvad den har været, I en tid, hvor unge realitystjerner har taget patent på prime-time og standupperne bliver tilbedt ved hus-alteret. Vera og Valde må snart konstatere, at de kommer længere og længere væk ”Fra Bremen”… Og det er i grunden, måske slet ikke så galt… endda. Et humørfyldt show med masser af musik og sjove parodier. Det vil glæde os meget, hvis rigtig mange af abonnenterne vil tage imod dette tilbud og møde op til generalforsamlingen. På bestyrelsens vegne

Skuespillerne Bente Eskesen og Chresten Speggers underholder sammen med pianisten Mickey Holm-Pless med forestillingen ”Langt fra Bremen”.

Bodil Dittmer formand

www.vejleegnensteaterforening.dk

9


SYNES OM

www.facebook.com/vejleegnensteaterforening

Her bliver du opdateret og får mere ud af teater­oplevelserne med foromtaler, anmeld­elser, videoklip og tilbud. Dine ”likes”, kommen­ tarer, forslag og spørgsmål er vigtige! Vær med til at gøre siden til et endnu mere aktivt forum, som frister flere – og frister til flere teateroplevelser. Del opslagene på din egen side. Aktuelt har vores 650 fans 132.000 venner, og jo flere vi bliver – især i teatret, men også på facebook – jo flere spændende oplevelser kan vi glæde os til fremover.

Scan koden og besøg vores Facebook-side på din smartphone

10

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014


Vejle Musikteater

2. S I DE BA LKO N - HĂ˜JRE

2 . S ID EB A LKON - VEN S T RE

Saloversigt

Prisgrupper: X A B C www.vejleegnensteaterforening.dk

11


Teater Grob og Teatret Svalegangen præsenterer en fraskilt nytårskomedie

Nr. 1 - Peter og elgen

Scenen, Musikteatret, tirsdag den 24. september, 2013 kl. 19.30

En fraskilt nytårskomedie Peter og Camilla er gået fra hinanden for tre måneder siden. Deres fælles datter Astrid bor hos sin far og sammen har de holdt jul i hytten i Sverige. I aften er det nytårsaften og Peter har sat Camilla i stævne, for måske kan hun stadig vindes tilbage, men som aftenen skrider frem ankommer også andre gæster og tingene går ikke lige som Peter havde forventet og midt i det hele står Astrid… PETER OG ELGEN er en bittersød komedie om skilsmisse og kuldsejlet selvværd, børn og voksne, ubrydelige venskaber og en mands desperate kamp for at genvinde det, han har tabt. For hvad er det, vi egentlig giver videre til vores børn, når kærligheden brister? Hvem betaler prisen? Og hvor blinde bliver vi, når angsten for ensomheden tager over?

Med Teater Grobs PETER OG ELGEN præsenterer århusianske Teatret Svalegangen en af dansk teaters fremmeste eksponenter for nyskrevet, vedkommende dramatik på turné rundt i landet. Teater Grob har gjort det til sit varemærke at tage livtag med emner, som afspejler vores samtid, blandt andet med forestillinger som ”Hjem kære hjem”, ”En plads i mit hjerte” og senest ”Børn er dumme”.

Priser Abonnement

135,-

Løssalg Børn & unge

195,-

- priserne er med alt incl.

12

C

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

60,Priskategori 3

Reumertvinder PETER OG ELGEN spillede i januar 2012 på Teater Grob og blev rost af anmelderne. Ved årets Reumert uddeling modtog Thomas Levin en Reumert som Årets Dramatiker og Lise Lauenblad modtog en talentpris for sin rolle som den litteraturstuderende Katrine, der har en stor appetit på livet – og Peter. Troels Lyby spiller hovedrollen som Peter, mens Sarah Boberg spiller rollen som ekskonen Camilla, hvis tålmodighed igen og igen sættes på prøve.

Medvirkende Troels Lyby, Sarah Boberg, Niels-Martin Eriksen, Lise Lauenblad og Laura Kruse Dramatiker Thomas Levin Iscenesættelse Louise Friedberg Scenografi Allan Frausing Varighed 90 min. uden pause

www.svalegangen.dk


NEPO Teatret med en historie om livet og ægteskabet

Nr. 2 - Lovesong

Musikteatret, mandag den 30. september, 2013 kl. 19.30

Stykkets instruktør Kaspar Rostrup udtaler ”Lovesong er et helt utroligt stykke teaterpoesi. Temaet læner sig voldsomt op ad 'Dansen med Regitze' som blev Oscarnomineret i sin tid, og jeg kan ikke lade være at græde hver gang, jeg læser dette smukke og yderst velskrevne stykke dramatik. Lovesong handler om et helt almindeligt ægteskab, et med opture og nedture, med modgang og medgang, et ægteskab, en samhørighed mellem to mennesker, som vi alle kan relatere til, men som et stykke musik hæver det sig op over dagligdagen og fortæller om kærligheden, når den er stærkest.” Musikken leveres af Fuzzy, og de fire roller spilles af Marie-Louise Coninck og Baard Owe som det ældre ægtepar og Marie Askehave og David Owe, der spiller ægteparret som unge. Lovesong er i øvrigt Baard Owe og Marie-Louise Coninck 50 års skuespiller jubilæum.

Medvirkende

Priser

X

A

B

C

Abonnement

235,-

210,-

185,-

135,-

Instruktør Kaspar Rostrup  Scenograf Johanne Eggert Koreograf Lotte Sigh  Lysdesign Lars Egegaard Sørensen Komponist Fuzzy

Løssalg Børn & unge

310,-

285,-

240,-

195,-

190,-

160,-

80,-

60,-

Varighed 2 timer og 10 min. inkl. pause

- priserne er med alt incl.

David Owe, Baard Owe, Marie Askehave og Marie-Louise Coninck

www.nepoteatret.dk

Priskategori 3

www.vejleegnensteaterforening.dk

13


Folketeatrets cabaret på fire hjul

Nr. 3 - I vores bus er glæde Musikteatret, søndag den 6. oktober, 2013 kl. 19.30

Skuespillerne på scenen, teaterfolkene bag kulissen og publikum i salen har én ting til fælles; kærligheden til teatret. Livet på scenen har været en kilde til inspiration og forundring for utallige forfattere og komponister gennem alle tider. Som en hyldest til de oplevelser, teatret beriger os med, har Folketeatret fyldt en bus med skuespillere, musikere og sangere, klar til at turnere land og rige rundt med en sammensat kavalkade af tekster og sange med scenen i centrum og en turnébus som ramme. Der danses, spilles og synges i – og omkring bussen, selv på taget, bag rattet og i bagagerummet. Vi siger som konferencieren fra “Cabaret” Willkommen, bienvenue, welcome til en aften, hvor vi blandt andre møder Hamlet, Musen fra Cassiopeia, fremtidens stjerner fra “Fame”, og de der gerne ville være det fra “A Chorus Line”. Der bliver larm i kulissen, når håndværkerne fra “En skærsommernatsdrøm” smider manuskriptet.

Foto: Gudmund Thai

Priser

X

A

B

C

Abonnement

235,-

210,-

185,-

135,-

Løssalg Børn & unge

310,-

285,-

240,-

195,-

190,-

160,-

80,-

60,-

- priserne er med alt incl.

14

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

Priskategori 3

Så pige træd varsomt, man ved aldrig, hvad der sker, når bussen kører!

Medvirkende Birthe Kjær, Steen Springborg, Christiane G. Koch, Josephine Nørring, Peter Oliver Hansen, Jens Gotthelf, Jacob Weble, Donald Andersen Instruktion Geir Sveaas  Scenografi Marianne Nilsson Koreografi Birgitte Næss-Schmidt  Kapelmester Fini

Høstrup Varighed Se hjemmeside

www.folketeatret.dk


Neander Teater med toptunet, Reumert-vindende blærerøvsforestilling

Nr. 4 - BLAM!

Scenen, Musikteatret, onsdag den 9. oktober, 2013 kl. 19.30

Foto: Søren Meisner

BLAM! foregår på et kedeligt, meningsløst kontor, hvor en streng chef sørger for, at ingen har det sjovt. Men tre mennesker har fundet på en leg: BLAM! Det går ud på at agere, som om man var i en filmverden og bruge sig selv, hinanden og de forhåndenværende ting i rummet til det. BLAM skaber spænding, giver forløsning, og fællesskabet omkring legen skaber en følelse af ”os mod dem”. Gradvist bliver legen dog mere og mere til alvor.

Medvirkende

”The Office” møder ”Die Hard” i forestillingen BLAM! Som et skud fra en pistol, affyres actionfilmens bedste og værste klichéer – det handler om attitude og mænd, der tager film ekstremt seriøst! Den islandske kropsekvilibrist Kristján Ingimarsson kaster sig ud fra nye halsbrækkende højder i selskab med skuespiller Joen Højerslev, nycirkusartist Lars Gregersen og parkour-akrobat Didier Oberlé. Ingimarsson & Simon K. Boberg iscenesætter den fysiske komedie BLAM! – dødbringende, dynamisk, eksplosivt.

Priser

C

Kristján Ingimarsson, Lars Gregersen, Didier Oberlé, Janus Elsig

Abonnement

135,-

Manuskript Kristján Ingimarsson & Jesper Pedersen Iscenesættelse Kristján Ingimarsson & Simon K. Boberg Scenografi Kristian Knudsen  Lysdesign Edward Lloyd

Løssalg Børn & unge

195,-

Pierce Varighed ca. 75 min.

www.neander.dk

60,-

- priserne er med alt incl.

Priskategori 3

www.vejleegnensteaterforening.dk

15


Teater V med familieforestillingen

Nr. 5 - Dyrene i Hakkebakkeskoven Musikteatret, mandag den 14. oktober, 2013 kl. 17.00

Oplev Teater V’s prisvindende nyopsætning af Thorbjørn Egners klassiker.

Pressen skrev ”Forfriskende moderne familieteater” – Jyllands-Posten

Se den skønne familieforestilling og hør den rørende og morsomme fortælling om den frække Klatremus, hans bedste ven Morten Skovmus, den farlige Mikkel Ræv, den rare Bamsefar, og alle de andre folkekære karakterer, der figurerer i Egners univers.

”Teater V kører med klatten” – Information

Syng med på alle de kendte sange: ”Når en peberkage bager…” ”Den som spiser gulerødder…” ”Hip Hurra for Bamsefar…” – og mange flere…

Priser

X

A

B

C

Abonnement

235,-

210,-

185,-

135,-

Løssalg Børn & unge

310,-

285,-

240,-

195,-

190,-

160,-

80,-

60,-

- priserne er med alt incl.

16

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

– Jyllands-Posten – Byenkalder.dk – Gregersdh.dk – Børneteateravisen – ”flot forestilling, som både er morsom og hyggelig” – Kulturkongen.dk

Medvirkende Manuskript Thorbjørn Egner Oversættelse Halfdan Rasmussen Instruktion og bearbejdelse Pelle Koppel Scenografi Johan Kølkjær, efter Thorbjørn Egner Varighed 110 min. inkl. pause

Priskategori 3

www.teater-v.dk


Folketeatret med en højst nutidig politisk-satirisk komedie

Nr. 6 - Javel, hr. minister Musikteatret, mandag den 21. oktober, 2013 kl. 19.30

Folketeatret har fået fingre i ”kronjuvelerne” – satirens arvesølv – og vel at mærke nyskrevet! På baggrund af den klassiske, engelske tv-serie Javel, Hr. Minister! har originalforfatterne Anthony Jay og Jonathan Lynn skrevet en helt ny forestilling til teatret. Flemming Jensen har fået frie hænder til at skrive en dansk version, som sætter spot på nutidens politiske moral og fiksfakserier på Borgen. Jacob Morild og Flemming Jensen spiller hhv. den intellektuelt kølige departementschef og den joviale, knapt så intellektuelle statsminister. Som repræsentanter for ministeriets embedsværk og som ambassadøren fra den olierige republik Chumranistan ses Özlem Saglanmak, Gordon Kennedy og Karsten Jansfort. Sammen med dem, skal vi over en weekend på Marienborg, igennem en højst nutidig demokratisk krise, hvor de alle sidder i klemme mellem kokkens dim sum’er, konferencen i Bella Centeret, bestyrelsen for Saxo Bank, en prostitueret i helikopter, euroen, og de fire EU-forbehold. Hvor langt vil man gå for at redde økonomien, sin politiske position og muligheden for genvalg? ”Problemet er, at folkeafstemninger er afstemninger, hvor dem, der stemmer, er folk!”

Foto: Gudmund Thai

Medvirkende

Priser

Flemming Jensen, Jacob Morild, Gordon Kennedy, Özlem Saglanmak, Karsten Jansfort Instruktion Morten Hovman  Scenografi Kirsten Brink Manuskript Anthony Jay og Jonathan Lynn Oversættelse/bearbejdelse Flemming Jensen

Der udarbejdes undervisningsmateriale til forestillingen Varighed se hjemmeside

www.folketeatret.dk

X

A

B

C

Abonnement

300,-

260,-

230,-

190,-

Løssalg Børn & unge

350,-

320,-

290,-

260,-

240,-

190,-

110,-

60,-

- priserne er med alt incl.

Priskategori 4

www.vejleegnensteaterforening.dk

17


Det Kgl. Teater med Giacomo Puccinis

Nr. 7 - Madame Butterfly – som kammeropera Musikteatret, tirsdag den 29. oktober, 2013 kl. 19.30

Foto: Robin Skjoldborg

Madame Butterfly er med Puccinis egne ord hans mest følelsesrige og udtryksfulde opera. Butterflys historie er mere end blot en storslået kærlighedshistorie. Det er også en samfundstragedie, der finder sted i Nagasaki i Japan omkring år 1900. Den amerikanske løjtnant, Pinkerton, har forelsket sig i geishaen Cho-Cho San (Butterfly), som han gifter sig med. For ham er det et midlertidigt ægteskab, noget som var almindeligt på den tid. Men for Butterfly er det den store kærlighed. Da Madame Butterfly omsider havde premiere på Teatro alla Scala i Milano var publikum, kolleger og kritikere nådesløse, og Puccini skrev efterfølgende til en ven: ”Jeg er blevet lynchet. Disse kannibaler lyttede ikke til

Priser

X

A

B

C

Abonnement

300,-

260,-

230,-

190,-

Løssalg Børn & unge

350,-

320,-

290,-

260,-

240,-

190,-

110,-

60,-

- priserne er med alt incl.

18

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

Priskategori 4

en eneste tone. Men min Butterfly er og bliver den mest følsomme og udtryksfulde opera, jeg har skrevet”. Efter en omarbejdning fik Madame Butterfly en ny chance, og denne gang blev operaen en øjeblikkelig succes. Lige siden har Madame Butterfly hørt til de mest spillede i operarepertoiret. I denne kammerudgave af Madame Butterfly er der fokus på musikken og dramaet, mens dekorationerne bliver minimalistisk japanske. Det giver mulighed for, at opleve alle nuancerne i musikken og skabe en ny og egen verden for Puccinis fantastiske værk. Forestillingen synges på italiensk og er ikke tekstet.

Medvirkende Anne Margrethe Dahl, Elsebeth Dreisig, Niels Jørgen Riis, Guido Paevatalu, Ingeborg Børch, Anders Jacobsson m.fl. Iscenesættelse og scenografi Guido Paevatalu, som fra scenen introducerer operaen for publikum. Ledsages musikalsk af kvintet med klaver, cello, klarinet, kontrabas og violin fra bl.a. Det Kongelige Kapel Varighed ca. 2 timer og 50 min. inkl. 20 min. pause

www.kglteater.dk


Flyvende Grises Reumertpris-vindende non verbal succesforestilling

Nr. 8 - Historien om ALT

Scenen, Musikteatret, onsdag den 30. oktober, 2013 kl. 19.30

mandens liv. Som når han pludselig ligger med hovedet inde i fjernsynet – helt bogstaveligt – og ikke kan komme ud igen. Eller når han kæmper med en usynlig finsk kæmpekvinde, der smider ham rundt på scenen. Historien om ALT er noget så ambitiøst som en monolog, der vil fortælle historien om ALT. Intet mindre! En hyldest til dem, der har været med til at samle al den viden, vi ikke anede fandtes, og som vi måske ikke engang ved, om vi nogen sinde får brug for.

Foto: Gudmund Thai

Én mand og 37 roller – en monolog som du aldrig har set den før! Det er lykkedes Folketeatret at bringe ”Flyvende Grises” absolutte succesforestilling Historien om ALT på turne. En vittig og virtuos komedie om en videbegærlig dreng og hans vej til voksen mand. Fra fødsel til død. Fra pinlige episoder i skolen, konfirmationen, elendige fritidsjobs, den første kærlighed, den første lejlighed. Bryllup, børn, begravelser – livet går stærkt!

At ville vide alt rummer naturligvis en indbygget umulighed. Det er derfor også historien om at fejle, om ikke at kunne forstå og rumme hele verden, og om de der kan nøjes med at favne det hele i én enkelt ide – eller i et kys. En underholdende og vedkommende forestilling om menneskets evige trang til at ville gribe og begribe alverdens fænomener. Pressen skrev – ”Fandens til rumrejse!” Politiken – ”En sjældent helstøbt lille perle af en forestilling” – Berlingske Tidende – ”Vittigt og virtuost” – Jyllands-Posten – ”Dybt fascinerende” – gregersdh.dk

Med lysbilleder, video, animationer, fysisk ekvilibrisme og imponerende præcision fortælles episoder fra

Medvirkende Thomas L. Corneliussen Instruktion Tue Biering  Scenografi Nicolaj Spangaa Lysdesign Andreas Buhl  Lyddesign Janus Jensen Musik Maja Romm, Mark Solborg

Varighed 1 time og 10 min. uden pause

Priser

C

Abonnement

135,-

Løssalg Børn & unge

195,60,-

- priserne er med alt incl.

www.flyvendegrise.dk

Priskategori 3

www.vejleegnensteaterforening.dk

19


Teatret Møllen og det norske Teater Nie i et kunstnerisk møde omkring Hamsuns udødelige klassiker

Nr. 9 - SULT

Scenen, Musikteatret, mandag den 4. november, 2013 kl. 19.30

Foto: Søren Godtkjær

Vi befinder os i Oslo i 1890erne, hvor vi møder den kendte hovedperson fra Knut Hamsuns klassiske roman Sult. Vi følger ham i hans dagligdag gennem hans kampe, triumfer, beklagelser og fantasi. Den fantasi som stadigt oftere tager over i forhold til den virkelige verden, i en drift mod undergang, som holdes i skak af en stærk overlevelsesvilje. Hamsum hentede stoffet fra sine egne trængselsår, da han uden slægt og venner gik arbejdsløs i Christiania og kæmpede mod skuffelser, nederlag og sult. Hvor den ydre virkelighed splintres og opløses i feberfantasier, efterhånden som hans modstandskraft nedslides.

Priser Abonnement

135,-

Løssalg Børn & unge

195,-

- priserne er med alt incl.

20

C

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

60,Priskategori 3

SULT er historien om det ubevidste sjæleliv, om årsagsløs henrykkelse – en galgenhumoristisk livsbekræftende sang. Forestillingen SULT er en kaskade af klovneri, sang og musik, lyst og musikalitet. Vi kommer til at høre både norsk, engelsk og dansk. Forestillingens musikalske baggrund vil blive udført på scenen i et originalt lydbillede af skuespillerne og en musiker, sådan som vi kender det fra Møllens forestillinger. Alder: Fra 15 år.

Medvirkende Glenn Ziqver Xavier, Robert Orr, Lenka Rezehnal, Connie Tronbjerg, Ole Sørensen Forfatter Knut Hamsun  Manuskript og dramaturgi Kjell Moberg  Instruktion Alex Byrne  Scenografi Gitte Kath  Musik og afvikling Lars Rødbroe Varighed 90 min. uden pause

www.teatretmoellen.dk


Holland House, Husets Teater og Teatret Svalegangen præsenterer

Nr. 10 - Udsøgt smerte

Scenen, Musikteatret, torsdag den 7. november, 2013 kl. 19.30

Nyt skuespil efter tekst af Sophie Calle Med Holland Houses iscenesættelse af UDSØGT SMERTE sender århusianske Teatret Svalegangen et af Danmarks mest visuelt nyskabende og kunstnerisk visionære teatre på turné rundt i landet. UDSØGT SMERTE er baseret på kunstværket “Douleur Exquise” af den internationalt anerkendte franske kunstner Sophie Calle. Hun har formet “Douleur Exquise” som en dagbog, hvor hun dag for dag insisterende genfortæller sin egen ulykkelige kærlighedshistorie. Smerten over at blive forladt af sin elskede får hende til at bede de mennesker hun møder om at fortælle deres største sorgoplevelser. I stedet for gængse behandlingssystemer går hun tilbage til menneskets ældste form for sorgbearbejdelse: Fortællingen og dens helende effekt. Fortællinger som rummer alt lige fra morsomheder, absurditet til dyb tragik. Efter knap 100 dage har hun slidt sin egen historie op og har lagt sorgen bag sig. UDSØGT SMERTE er et stykke for 3 skuespillere. Den kvindelige hovedrolle er Sophie Calles figur, mens de to andre, en mand og en kvinde, repræsenterer “de andres” fortællinger. Rollen som Sophie Calles alter ego bliver spillet af Ellen Hillingsø.

Medvirkende Ellen Hillingsø, Solbjørg Højfeldt og Steen Stig Lommer Iscenesættelse og scenografi Jacob F. Schokking Tekst Sophie Calle  Komponist Thomas Strønen Oversættelse Karen-Marie Bille  Videodesign Spild Af Tid Lysdesign Frederik Heitmann

Der udarbejdes undervisningsmateriale Varighed 90 min. uden pause

www.svalegangen.dk

Vedkommende ulykkelig kærlighed Sophie Calles personlige drama bliver igennem hendes projekt spejlet i andre menneskers personlige lidelses­ historier; historier, der varierer fra de mest uskyldige til de mest grusomme erfaringer.

Priser

C

Abonnement

135,-

Løssalg Børn & unge

195,60,-

- priserne er med alt incl.

Priskategori 3

www.vejleegnensteaterforening.dk

21


Mungo Park Kolding med musikalsk komedie

Nr. 11 - Smilet er den korteste afstand Musikteatret, tirsdag den 12. november, 2013 kl. 19.30

Foto: Paller Peter Skov

To mennesker og et flygel. Det er rammen om en urkomisk musikforestilling, som Victor Borges selvlysende skygge hænger over. To misforstået selvhøjtidelige eksistenser låner og stjæler uhæmmet fra mesteren i kampen for at være det, han engang var.

I Moqi Simon Trolins iscenesættelse er de to stjerner sat sammen for at skabe en musikalsk klovne­ forestilling om at stræbe efter at være noget, som vi aldrig kan blive – når vores idealer står i vejen for vores dybeste behov.

SMILET ER DEN KORTESTE AFSTAND er inspireret af artisten og humoristen Victor Borge. En forestilling om musik med pianoet og sangen som omdrejningspunkt.

Pressen skrev – JydskeVestkysten – Jyllands-Posten

Frank Thiel får sin debut på Mungo Park Kolding, og ved sin side har han den gudbenådede sangerinde Trine Gadeberg.

Priser

X

A

B

C

Abonnement

235,-

210,-

185,-

135,-

Løssalg Børn & unge

310,-

285,-

240,-

195,-

190,-

160,-

80,-

60,-

- priserne er med alt incl.

22

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

”Jeg var opstemt og glad. Det var fantastisk (…) Der var kærlighed og tragedie og det hele!” – DR P4 Trekanten

Medvirkende Frank Thiel og Trine Gadeberg Instruktør Moqi Simon Trolin Pianist Thomas Bay Varighed 1 time og 30 min. uden pause

Priskategori 3

www.mungoparkkolding.dk


Uppercut Danseteater – breakdance og moderne dans med inspiration fra Kierkegaard

Nr. 12 - ONE

Musikteatret, torsdag den 14. november, 2013 kl. 19.30

Tre stjernekoreografer fra hele verden leverer sitrende storbydans. Stephanie Thomasen (DK) Dansen ”ONE” er seks energiske dansere og en grænsenedbrydende koreograf der slippes løs. Der tages udgangspunkt i et citat fra Søren Kierkegaard: ”At vove er at tabe fodfæste en kort stund. Ikke at vove er at tabe sig selv.” En stor kasse er rammen. Formål: at undersøge mennesket. Hvordan det enkelte menneske reagerer i sammenstødet mellem sine lyster og samfundets udstukne normer. Kassen! ONE giver filosofien krop og kød. Sidra Bell (USA) Dansen ”Safety Off” er et højt hviskende spor i natten; en storby, der aldrig sover.

Ducky Kim (Korea) Dansen ”Just Blazin'” er svedig jassmusik, koreansk verdensmesterbreak krydret med hæsblæsende Upper­ cutfunk. Uppercuts forestillinger kobler moderne dans med breakdance og teatrets fortælleform med kroppens direkte nærvær. Tilsat et kraftigt stænk humor og smittende danseglæde, er det en livskraftig cocktail. At det virker, er hverken vi eller ensemblets store publikum i alle aldre i tvivl om. Pressen skrev “…det, der kom fra scenen, var også noget så sjældent som umiddelbar danseglæde.” – Politikken “Overrumplende og ualmindelig vellykket danseforestilling blander stilarter og rammer plet i skildringen af unges følelser og sjælekampe.” – Henrik Lyding, JP

Medvirkende

Priser

Mark Mouritzen, Bahadir Berber, Lukas Larsen, Faith Berber, Nono (Grimah Nordine-Dany) og Stephanie Thomasen

Abonnement

135,-

Løssalg Børn & unge

195,-

Scenografi og kostumer Victoria Lind  Lysdesign Peter Løkke  Komponist Lawand Othman aka. DJ Turkman Varighed 1 time og 45 min. inkl. pause

Forestillingen er støttet af Moderne Dans på Turné.

www.uppercutdance.dk

C

60,-

- priserne er med alt incl.

Priskategori 3

www.vejleegnensteaterforening.dk

23


Livingstones Kabinet med en musikdramatisk folie á deux

Nr. 13 - I Lie Down With a Crocodile Scenen, Musikteatret, lørdag den 16. november, 2013 kl. 16.00

mindst 11 unge kvinder og piger, tager forestillingen os ud på en vanvittig tur rundt i den kriminelle hjernes yderste og mest dysfunktionelle afkroge. Igennem 20 år havde Fred og Rose levet i en uhyggelig virkelighed, hvor almindelige normer og moralbegreber var fuldstændigt ophævet. I stedet rådede en komplet forskruet dagligdag, hvor mishandling, incest og mord med jævne mellemrum hørte til dagens orden – uden at naboer eller myndigheder anede uråd. Livingstones Kabinet ser med denne forestilling krokodille-bæstet lige i øjnene og går bag om, hvad der driver mennesker til at begå de ondeste af onde handlinger. Ikke for at forsvare disse, men i et forsøg på at forstå, hvad der kan drive os til udelukkende at være styret af vores reptilhjerne.

Kan man lave musikteater med både poesi og sort humor om en af vor nyere tids grummeste kriminal­ historier? Det er i hvert fald hvad musikteatret Livingstones Kabinet gør med forestillingen. Med afsæt i den sande og meget grusomme historie om ægteparret og seriemorderne Fred og Rosemary West, der i 1995 i England blev dømt for mordene på

Priser Abonnement

135,-

Løssalg Børn & unge

195,-

- priserne er med alt incl.

24

C

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

60,Priskategori 3

Nykomponeret musik, syrede billeder, absurd humor og tekster hentet fra bl.a. afhøringsrapporterne af Fred og Rosemary West er elementerne i ”I Lie Down With a Crocodile”, der på kaleidoskopisk vis viser os nogle af de mørkeste sider af mennesket, men som samtidig er et forsvar for empatien og for livet. Forestillingen opføres på dansk og engelsk.

Medvirkende Nina Kareis, Pete Livingstone og Jacob Nienstædt Komponist/forfatter Pete Livingstone Iscenesættelse Adelaide Bentzon og Nina Kareis Scenografi Julie Forchhammer  Musik Pete Livingstone

og Erik Christoffersen Varighed 1 time og 15 min

www.livingstoneskabinet.dk


Den Jyske Opera præsenterer Janáceks

Nr. 14 - Katja Kabanova Musikteatret, tirsdag den 26. november, 2013 kl. 19.30

Katja Kabanova er en smuk ung kvinde med en hemmelighed: Hun elsker ikke sin mand, Tichon. Hun lever et klaustrofobisk liv styret af sin svigermor og har ingen at betro sig til, da hun fristes af den romantiske Boris, som er vanvittigt forelsket i hende. Katja prøver at overholde reglerne i det undertrykkende moralske samfund, hun lever i. Men kan hun modstå sin lidenskabelige natur, når hun er alene med Boris og omgivet af naturens skønhed og overflod? Et uvejr er på vej – det bliver ligeså tragisk og stormfuldt som Katjas kærlighed til Boris… Leos Janácek er den tjekkiske Puccini, én af de største operakomponister nogensinde. Janáceks gribende musik er baseret på folkemelodier fra hans hjemland og kombinerer skønhed og psykologisk sandhed i nogle af de mest intense dramatiske oplevelser i opera. Janácek kendte selv til stor smerte i sit liv. Datterens død, et ulykkeligt ægteskab og ugengældt kærlighed til en meget yngre kvinde skabte det vanvid, som han tilførte sin mest tragiske heltinde, Katja Kabanova. Se et mesterværk, som aldrig tidligere har været opført i Danmark. (TV-opførelse i 1971). Værket er baseret på skuespillet Uvejr af en af Ruslands største dramatikere, Alexander Ostrovskij.

Operaintroduktion Vi inviterer alle, der har købt billet til “Katja Kabanova“ til et introduktions-arrangement tirsdag den 26. november 2013 kl. 17.00 i Jacob Gade Salen. En repræsentant for Den Jyske Opera vil fortælle om aftenens forestilling.

Medvirkende Pavla Vykopalova, Peter Berger, Anette Bod, Aileen Bramhall Itani, Petri Lindroos, og mange andre Musikalsk ledelse Jaroslav Kyzlink  Ass. dirigent Ondrej Olos  Iscenesættelse Annilese Miskimmon Scenografi og kostumer Nicky Shaw  Musik og libretto Leos Janácek  Kor Den Jyske Operas Kor Orkester Odense Symfoniorkester Varighed ca. 2 timer inkl. pause

www.jyske-opera.dk

Priser

X

A

B

C

Abonnement

300,-

260,-

230,-

190,-

Løssalg Børn & unge

350,-

320,-

290,-

260,-

240,-

190,-

110,-

60,-

- priserne er med alt incl.

Priskategori 4

www.vejleegnensteaterforening.dk

25


Thy Teater med en komedie om pebersvende, længsler og deres kærlighed til deres thaikoner

Nr. 15 - Vi elsker thaikvinder

Scenen, Musikteatret, lørdag den 30. november, 2013 kl. 16.00

Tre jyske mænd har lært hinanden at kende gennem deres koner, som kommer fra Thailand. De mødes ofte til søndagskomsammen – konerne inde i huset og mændene ude i garagen. Mændene har længe snakket om, hvor trætte de er af omverdenens syn på deres ægteskaber. Og de synes, at medierne hænger dem ud som kvindeundertrykkende og sølle mænd, som ikke kan finde en dansk kæreste. Så nu har de besluttet sig for at møde publikum for at fortælle om deres syn på ungkarleliv, danske kvinder, ægteskab og kærlighed! De ankommer til teatret med hver deres yndlingsstol og hver deres guldindrammede bryllupsbillede. De har også taget en kæmpestor peberkværn med. Nu skal deres sjove og rørende ægteskabshistorier udspille sig for åben tæppe! De tre mandlige skuespillere er mellem 35 og 55. Alle taler med jysk tonefald.

Priser Abonnement

135,-

Løssalg Børn & unge

195,-

- priserne er med alt incl.

26

C

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

60,-

Medvirkende Esben Dalgaard Andersen, Martin Fredberg m.fl. Manuskript Andreas Garfield Idé og instruktion Niels Vendius Varighed 1 time og 15 min.

Priskategori 3

www.thyteater.dk


Det Kgl. Teater med teaterfantasi over Shakespeares kærlighedsdigte

Nr. 16 - Sonetter

Musikteatret, lørdag den 7. december, 2013 kl. 19.30

Foto: Miklos Szabo

Nu er der mulighed for at opleve den forestilling, der fik Dagbladet Informations anmelder til at skrive en ægte kærlighedssonet dedikeret til instruktøren i sin meget begejstrede anmeldelse. Det Røde Rum – et lille, ungt ”ensemble i ensemblet” på Det Kgl. Teater – har gravet i Shakespeares guldgrube af kærlighedssonetter og udvalgt de bedste til at fortælle om kærlighedens væsen. Shakespeare kan som få beskrive de mangfoldige følelser, som findes hos den forelskede – fra den uskyldige, nærmest selvforelskede tilstand til de

destruktive og sorte følelser, når forelskelsen forvandles fra længsel til jalousi og bedrag. Pressen skrev ”Sonetter – frit efter Shakespeares kærlighedsdigte er en sublim tour de force i ordets kraft og teaterkunstens svimlende muligheder.” – Jyllands-Posten ”Det er instruktøren Elisa Kragerup, der genialt, men også dristigt, har leget/eksperimenteret/provokeret sig frem til det færdige resultat, hvor absolut intet slår fejl.” – Børsen

Medvirkende

Priser

Helle Fagralid, Maria Rossing, Johanne Louise Schmidt, Thomas Hwan og Peter Plaugborg

X

A

B

C

Abonnement

300,-

260,-

230,-

190,-

Iscenesættelse Elisa Kragerup Scenografi og kostumedesign Palle Steen Christensen Lysdesign Jonas Bøgh

Løssalg Børn & unge

350,-

320,-

290,-

260,-

240,-

190,-

110,-

60,-

Varighed ca. 1 time og 15 minutter uden pause

- priserne er med alt incl.

www.kglteater.dk

Priskategori 4

www.vejleegnensteaterforening.dk

27


Thalia Theater Wien med Johann Strauss'

Nr. 17 - Wiener Blut Musikteatret, onsdag den 11. december, 2013 kl. 19.30

Det er ikke nemt at komme udenom Wienerblodet – eller Wienerånden – det må i hvert fald Balduin, greven af Zedlau, sande. Egentlig blev han sendt af sted til kongres i Wien som diplomat for lilleputstaten ReußSchleiz-Greiz. Men han får ikke meget tid til politik, for Wien’s skønne kvinder er alt for tillokkende… Denne operette er som en klingende kærligheds­ erklæring fra valsekongen til hans hjemby og den indeholder alt, hvad hjertet kan begære: Valse, polkaer og galopper. Lokkende, leende, bejlende og længselsfulde melodier. ”Wienerblut” kan med rette siges at høre til blandt Johann Strauss‘ mest succesfulde sceniske værker, og heri forenes bl.a. de festlige melodier fra hans berømte valse »Wiener Blut«, ”G´schichten aus dem Wienerwald” og ”Wein, Weib und Gesang”. THALIA THEATER WIEN I 1973 grundlagde Prof. Wilhelm Schupp operette- og skuespilensemblet ”Thalia Theater Wien“, og de efter­ følgende 15 år producerede han årligt 4-5 operetter og 1-2 skuespil for et stadigt voksende publikum. Som en stor kender og ynder af denne genre står Wilhelm Schupp for traditionelle, men på ingen måde støvede iscenesættelser, som med afsæt i hans store kærlighed til og respekt for denne musikgenre gang på gang fortryller publikum.

Priser

X

A

B

C

Abonnement

345,-

310,-

275,-

235,-

Løssalg Børn & unge

395,-

370,-

335,-

305,-

285,-

240,-

205,-

175,-

- priserne er med alt incl.

28

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

Priskategori 5

I 1987 blev Schupp leder af Operettenfestspiele Bad Hall, og siden da har Thalia Theater Wiens produktioner, med undtagelse af forskellige gæstespil og turneer, kun kunnet opleves i Bad Hall. Under Schupps ledelse har Operettenfestspiele Bad Hall udviklet sig til at høre til blandt de bedste operettefestspil i Østrig, og de kan melde udsolgt til stort set hver eneste forestilling. Thalia Theater Wien gæstede Vejle i forrige sæson med Den Glade Enke.

Medvirkende Solister og ensemble fra Thalia Theater Wien Originalt manuskript Johann Strauß Revideret manuskript Prof. Wilhelm Schupp Iscenesættelse Prof. Wilhelm Schupp Forestillingen er tekstet. Varighed Se hjemmeside


Nytårsskæmt og skønsang – skønne Sofie, smægtende tenorsang og seriøs maestro

Nr. 18 - Nytårskoncert m. Aarhus Symfoniorkester Musikteatret, mandag den 6. januar, 2014 kl. 19.30

Foto: Nikolaj Lund

Peter Lodahl – en af Danmarks førende og mest charmerende tenorer, der har indledt en lovende international karriere og vores smukke skuespiller og entertainer Sofie Lassen-Kahlke – vil sammen udgøre nytårskoncerternes unge par – Romeo og Julie alias Maria og Tony. Sofie Lassen-Kahlke er kendt fra den danske film- og tv-verden samt diverse værtsroller på tv – og ikke mindst for sin medvirken i den satiriske forestilling ”City Singler”, hvor hun sammen med tre kvindelige kolleger spidder samtidens ideer om det moderne

Medvirkende Peter Lodahl, Sofie Lassen-Kahlke og Michael Bojesen

kvindeliv. Desuden var Sofie en absolut kompetent deltager i den første sæson af ”Maestro” på DR. Nytårskoncerternes egen maestro, Michael Bojesen, der udover sin fornemme dirigent-karriere, i to sæsoner har været dommer, når kendte har dystet om at være den bedste på dirigent-podiet foran DR Symfoni­ Orkestret i netop maestro-udsendelserne. Dette trekløver vil med lige dele sødme, charme, seriøsitet og sang sørge for at nytåret 2014 spilles og synges ind på festligste vis.

Priser

X

A

B

C

Abonnement

345,-

310,-

275,-

235,-

Løssalg Børn & unge

395,-

370,-

335,-

305,-

285,-

240,-

205,-

175,-

Orkester Aarhus Symfoniorkester

- priserne er med alt incl.

www.aarhussymfoni.dk

Priskategori 5

www.vejleegnensteaterforening.dk

29


Folketeatret med kærlighedsforholdet som aldrig blev

Nr. 19 - Kærestebreve Musikteatret, mandag den 13. januar, 2014 kl. 19.30

En brevveksling, der varer hele livet. En kærlighed, der vokser i takt med tiden. Kærestebreve er historien om et livslangt forhold, der af skæbnens uransaglige årsager aldrig blev til virkelighed. Livet kom på tværs og i deres livs efterår går det op for Melissa og Andy at de måske har kastet vrag på en kærlighed større end den, de fleste får lov at opleve. Det er en stor glæde – i samarbejde med Vejle Musikteater – at kunne præsentere to af dansk teaters fornemmeste scenekunstnere.

Priser

X

A

B

C

Abonnement

235,-

210,-

185,-

135,-

Løssalg Børn & unge

310,-

285,-

240,-

195,-

190,-

160,-

80,-

60,-

- priserne er med alt incl.

30

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

Priskategori 3

Medvirkende Malene Schwartz, Jesper Langberg Manuskript A. R. Gurney Instruktion Kasper Wilton Scenografi Kirsten Brink Oversættelse Jesper Kjær Varighed 2 timer og 5 minutter inkl. pause

www.folketeatret.dk


Folketeatret med ny komedie

Nr. 20 - Verdens lykkeligste folk Musikteatret, fredag den 24. januar, 2014 kl. 19.30

Vi møder de to radioværter, Ulla Britt Vissenbjerg og Jens Peter Jensen, deres faste tekniker, Torben Grip og den langtidsaktiverede selvudnævnte vogter af kaffemaskinen, opvaskemaskinen og telefonen, Kenny Gunner Brandt. Faste rutiner og kendte roller præger de fire medarbejderes hverdag på stationen, og man griner af de små forskelligheder der måtte være. Alt forandres dog da den trygge hverdag rammes af den værst tænkelige nyhed fra den nye innovative borgmester, Karen Margrethe Topdahl – radiostationen skal nedlægges.

Foto: Gudmund Thai

Ny komedie af holdet bag den Reumertprisvindende forestilling Klumpfisken På lokalradiostationen Radio-Solskin sender man glade nyheder til verdens lykkeligste folk. Og det har man gjort med succes, så længe nogen kan huske.

De fire medarbejdere sætter alt ind for at redde deres arbejdsplads, mens den indre svinehunds uhyggelige gøen langsomt men sikkert tager til i styrke. Deres liv, venskab og samarbejde bliver sat på en alvorlig prøve – for hvad er der tilbage, hvis radiostationen lukker? Hvordan kan man insistere på at være lykkelig, når ulykkerne hagler ned over en? Og kan skeletterne finde vej tilbage i skabet, når de først er ude? Verdens lykkeligste folk er en lokal fortælling om et land og et folkefærd, hvis selvopfattelse ikke altid stemmer overens med virkeligheden. Vi er verdens lykkeligste folkefærd, men også i toppen, hvad angår alkoholmisbrug, skilsmisser, selvmord og indtag af lykkepiller.

Medvirkende

Priser

Petrine Agger, Henrik Birch, Jakob Ulrik Lohmann, Kristian Holm Joensen, Vibeke Hastrup

X

A

B

C

Abonnement

235,-

210,-

185,-

135,-

Manuskript Lærke Sanderhof Instruktion Frede Gulbrandsen Scenografi Claus Helbo Varighed se hjemmeside

Løssalg Børn & unge

310,-

285,-

240,-

195,-

190,-

160,-

80,-

60,-

Der udarbejdes undervisningsmateriale

- priserne er med alt incl.

www.folketeatret.dk

Priskategori 3

www.vejleegnensteaterforening.dk

31


2YD Productions med internationalt one-man-show

Nr. 21 - LEO

Musikteatret, tirsdag den 28. januar, 2014 kl. 19.30

En tyngdekraft-trodsende superhelt skubber til grænserne for vores fantasi. LEO er den ordløse, geniale og morsomme historie om en ydmyg mand med en enorm fantasi og superhelteegenskaber – han kan trodse tyngdekraften.

LEO´s skaber og performer Tobias Wegner, fra Berlin, har brugt mere end 10 år på at lave forestillingen. Den multi-talentfulde danser, skuespiller, trampolinakrobat, gymnast og klovn giver en vidunderlig og perspektivrig oplevelse og sprænger samtidig rammerne for teater som genre.

LEO, der vandt 3 priser på Edinburgh Fringe Festival 2011, har forbløffet og underholdt publikum fra Teheran til New York.

Du og din familie vil overgive jer til denne sjove, overraskende og dybt rørende forestilling, der tricker din hjerne og udfordrer dine sanser.

En mand er fanget i et lille rum. Han afsøger grænserne for sin mærkelige, nye verden og opdager, at han i virkeligheden er overmenneskelig. LEO kan kravle på vægge ligesom Spiderman, danse på loftet som Fred Astaire og meditere i luften ligesom en indisk guru.

Tag med 1-times performancen LEO ind i en verden af det umulige. En verden, hvor kun din egen fantasi sætter grænserne for, hvor fantasifuld verden kan være.

Priser Abonnement

135,-

Løssalg Børn & unge

195,-

- priserne er med alt incl.

32

C

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

60,Priskategori 3

Medvirkende Tobias Wegner Producent 2YD Productions Idé Tobias Wegner Instruktion Daniel Brière Kreativ producer Gregg Parks Varighed ca. 65 min.


Thy Teater med familiedrama

Nr. 22 - Lille Danmark Scenen, Musikteatret, fredag den 31. januar, 2014 kl. 19.30

Hvor langt vil man gå, når en mand har kastet al sin kærlighed på et vidtløftigt byggeprojekt i det nordvestligste hjørne af Danmark, nemlig Hjardemål Klit tæt ved Vesterhavet? Dette er familiedramaet om entreprenøren og idémanden Lennard Bech og hans fantastiske fritids- og feriebyvision: Et hotel, et motel, et butikscenter, en sø med både der lignede “rumkabiner” i en ferieby med 180 veludstyrede og rummelige fritidshuse. Derudover en to kilometer lang tovbane hen over klitterne til Vesterhavet.

Medvirkende Michelle Bjørn-Andersen, Hans Henrik Clemensen og Lars Topp Thomsen Manuskript Lærke Sanderhoff og Søren Balle Idé og instruktion Niels Vendius Varighed 1 time og 15 min.

Således så Lennard Bech Hjardemål Klits fremtid, kaldet ”LILLE DANMARK” i 1971. Hvordan gik det så? Visioner manglede han jo ikke, men hvad mente lokalbefolkningen og investorerne – og hvad mente hans hustru og hans teenagebørn?

Priser

C

Abonnement

135,-

Løssalg Børn & unge

195,60,-

- priserne er med alt incl.

www.thyteater.dk

Priskategori 3

www.vejleegnensteaterforening.dk

33


Folketeatret med Astrid Lindgrens familie-klassiker med musik af Sebastian

Nr. 23 - Ronja Røverdatter Musikteatret, tirsdag den 4. februar, 2014 kl. 18.00

En uvejrsnat fødes to børn i to rivaliserende røverbander: pigen Ronja hos Mattisrøverne og drengen Birk hos Borkarøverne. Da Ronja kommer til verden, slår lynet ned og en dyb kløft deler nu den mægtige røverborg, Mattis Borg. De hjemløse Borkarøvere er ikke længe om at flytte ind i den tomme del af borgen – til stor ærgrelse og irritation for Mattisrøverne. De to røverkonger, Mattis og Borka er nemlig slet ikke gode venner. Ronja har svært ved at finde sig tilpas i røverlivet. Hun søger derfor ud i skoven, hvor hun lærer at begå sig blandt rumpenisser, heksefugle, grådværge og andre under- og overjordiske væsner. Det er også i skoven Ronja møder Birk. Fjendesøn og nabo. Og Ronjas bedste ven. Sammen beslutter de sig for at vende ryggen til røverlivet og forsøge at standse fjendskabet mellem de voksne. Det bliver hverken nemt eller ufarligt! Familieforestilling til børn fra 6 år.

Foto: Gudmund Thai

Priser

X

A

B

C

Abonnement

235,-

210,-

185,-

135,-

Løssalg Børn & unge

310,-

285,-

240,-

195,-

190,-

160,-

80,-

60,-

- priserne er med alt incl.

34

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

Priskategori 3

Medvirkende Lise Koefoed, Kristian Boland, Julie Carlsen, Michael Hasselflug, Signe Skov, Peder Holm Johansen, Asbjørn Krogh Nissen Instruktion Moqi Simon Trolin  Scenografi Edward Lloyd Pierce  Manuskript Astrid Lindgren  Musik og sang Sebastian  Bearbejdelse Sebastian og Annina Enckell Varighed se hjemmeside

www.folketeatret.dk


Peter Schaufuss Balletten med ny udgave af Bournonvilles berømte forestilling om Sylfiden

Nr. 24 - Sylfiden

Musikteatret, torsdag den 6. februar, 2014 kl. 19.30

Peter Schaufuss om forestillingen: ”Bournonville lavede sin berømte sylfideforestilling i 1836 med et nyt partitur af den unge baron Herman Severin Løvenskjold. Balletten har aldrig været ude af Den Kgl. Ballets repertoire og er en af dansk ballets allerstørste succeser nogensinde og grundstenen til Danmarks store internationale succes som balletnation. I 1979 opsatte jeg så min egen udgave af mesters forestilling for den Engelske National Ballet i London. Det var min første store opsætning som koreograf og instruktør. Forestillingen blev øjeblikkelig et tilløbsstykke og høstede de 2 fornemmeste teaterpriser, The Olivier Award og The Evening Standard Award, den eneste gang i historien at en danseforestilling har modtaget begge priser i London på samme år.

Balletintroduktion Balletmester Peter Schaufuss giver en introduktion før forestillingen torsdag den 6. februar 2014 kl. 17.00 i Jacob Gade Salen. Alle der har købt billet inviteres.

Medvirkende Peter Schaufuss Balletten

Min produktionen af Sylfiden har siden været opsat og danset over hele verden i mere end 35 forskellige opsætninger for mange af verdens førende balletkompagnier, sidst i sidste sæson af Stuttgart Balletten i Stuttgart og produktionen blev af BBC i London foreviget og har været vist i mere end 50 lande verden over.”

Priser

X

A

B

C

Abonnement

300,-

260,-

230,-

190,-

Løssalg Børn & unge

350,-

320,-

290,-

260,-

240,-

190,-

110,-

60,-

Koreografi og iscenesættelse Peter Schaufuss

- priserne er med alt incl.

www.schaufuss.com

Priskategori 4

www.vejleegnensteaterforening.dk

35


Dansk Danseteater med to Tim Rushton koreografier til musik af bl.a. Agnes Obel

Nr. 25 - Stormen

Musikteatret, torsdag den 20. februar, 2014 kl. 19.30

Foto: Henrik Stenberg

STORMEN viser to markante sider af koreografen Tim Rushtons talent; evnen til at skabe nærvær og intimitet mellem scene og publikum – og sansen for at skabe fejende flot, dynamisk dans! Forestillingen, der består af værkerne ’End of Loneliness’ og ’Riverside’, giver et billede af de forskellige sider af følelser og intimitet – set igennem Rushtons optik og danset af Dansk Danse­ teaters forrygende, internationale dansere.

som ’stilhed før stormen’, ’i orkanens øje’ og ’elementernes rasen’ – og refererer altså til de to koreografiers tematisering af hhv. en ydre og indre følelsesmæssig storm.

Stormfulde følelser kan udtrykkes i voldsomme udladninger, men de kan også holdes tilbage i tilsyneladende ro. Begge tilgange rummer vældige følelsesmæssige kræfter, og det er disse kræfter, Rushtons Stormen beskæftiger sig med. Stormen associerer til begreber

Pressen skrev ”Dansk Danseteater svæver i disse år på en luftstrøm, der bringer kompagniet højere og højere op i de internationale danseluftlag...” – Information

Priser

X

A

B

C

Abonnement

235,-

210,-

185,-

135,-

Løssalg Børn & unge

310,-

285,-

240,-

195,-

190,-

160,-

80,-

60,-

- priserne er med alt incl.

36

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

Priskategori 3

STORMEN skildrer to tilgange til de samme grundlæggende følelser og til dét at være menneske – et menneske i følelsernes vold.

Medvirkende Dansere fra Dansk Danseteater Koncept og koreografi Tim Rushton Båndet musik Agnes Obel og Mathias Friis Hansen Lysdesign Jacob Bjerregaard og Thomas Bek Kostumedesign Mia Stensgaard Varighed 90 min. inkl. pause

Forestillingen er støttet af Moderne Dans på Turné.

www.danskdanseteater.dk


Landsteatret med ny storslået musikforestilling om Edith Piafs sidste år

Nr. 26 - Spurven

Musikteatret, lørdag den 22. februar, 2014 kl. 19.30

Under en koncert glemmer hun sine tekster og kollapser tre gange på scenen og ender i koma på hospitalet. Efter adskillige hospitalsophold og afvænnings­ klinikker genoptager hun karrieren. Hendes krop er medtaget og hendes tilstand meget svækket, og hendes nærmeste forbyder hende at optræde mere, men hun har lovet sin gode ven og ejer af Olympia i Paris at hjælpe ham med at få det kriseramte teater op at stå igen med en række koncerter. Alle kæmper for at få hende fra det, men da hun bliver præsenteret for ”Non, Je Ne Regrette Rien”, er hun ikke i tvivl. Hun arbejder som en afsindig, og hendes nærmeste forstår, at hun ved, hvad hun aldrig siger, at hendes dage er talte, at hun lever på lånt tid.

I et smertehelvede efter endnu en bilulykke, som hun mirakuløst overlever, er hun begyndt at medicinere sig selv med morfin og alkohol. Hun er frygtløs og nægter at følge lægernes råd. Hun vil på scenen igen – for at synge er hendes liv.

”Spurven” er en dramatisk, kraftfuld, bevægende og samtidig humoristisk fortælling om Edith Piaf´s sidste år. Om hendes evige kamp, trods alles råd om det modsatte, for at stå på scenen for det publikum der forgudede hende. Hendes liv var at synge. I ”Spurven” indgår 11 af hendes mindeværdige og helt fantastiske sange, der alle bliver sunget live på dansk til båndet musik.

Medvirkende

Priser

Kirsten Siggaard, Max Hansen, Rasmus Krogsgaard, Jesper Wigant m.fl.

X

A

B

C

Abonnement

235,-

210,-

185,-

135,-

310,-

285,-

240,-

195,-

Henrik Spangsbo

Løssalg Børn & unge

190,-

160,-

80,-

60,-

Varighed se hjemmeside

- priserne er med alt incl.

Forfatter og instruktør Malte Claudio Lind  Idé Erling Mølgaard  Scenografi Thomas Kolding  Lysdesign

www.landsteatret.dk

Priskategori 3

www.vejleegnensteaterforening.dk

37


Teatret st. tv. med teaterkoncert af Rolf Heim

Nr. 27 - Ung blond pige Scenen, Musikteatret, mandag den 24. februar, 2014 kl. 19.30

April og Maj cykler syngende til og fra skole. To helt almindelige blåøjede danske teenagetvillinger. Alt er i den skønneste orden. Altså bortset fra, at de synger nazistiske propagandasange. I en verden hvor ensomhed blandt unge er et stigende problem, afspejler nynazismen noget meget menneskeligt og genkendeligt: Angsten for at være lille og alene, og behovet for at hævde sig for ikke selv at være nederst i hierarkiet. En angst og fordømmelse der gør udsynet småt. Et os mod dem. Et dem mod os. Ung blond pige byder på sprøde a cappella sange, elektronisk musik og rå rock. Spillet live på scenen. Det bliver en helt anderledes intim musicaloplevelse. Danmarks mindste af slagsen. Aldersgruppe: fra 14 år og op.

Priser Abonnement

135,-

Løssalg Børn & unge

195,-

- priserne er med alt incl.

38

C

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

60,Priskategori 3

Medvirkende Kitt Maiken Mortensen, Betina Grove Ankerdal og Marianne Søndergaard Madsen Instruktør Rolf Heim  Dramatiker Line Mørkeby Komponist Sune Skuldbøl Vraa  Scenograf Ingvild Rømø Grande  Lysdesign/teknik Raphael Solholm Varighed 75 min.

www.teatretsttv.dk


Teater Får302 med en tragisk komedie om vores forhold til kæledyr

Nr. 28 - Trofast

Scenen, Musikteatret, mandag den 3. marts, 2014 kl. 19.30

Foto: Thomas Cato

Menneskets bedste ven er netop afgået ved døden og skal nu brændes. TROFAST er en rørende, satirisk, bloddryppende grusom og hylende morsom fortælling om et liv med og uden dyr. For ingen sorg er mere oprigtig end den, der græder over tabet af en god ven.

Vi vil sætte kløerne i denne hudløse dyrefabel. Hvad gør man, mens man venter på at få sin trofaste ven udleveret i form af aske? Og har man dyr, fordi man mangler mennesker i sit liv - nogen som holder af én - adlyder én - bider én?

Dyr i vores samtid optræder på lige fod med mennesket og er til tider mere værd end medmennesket. Hvordan takler vi døden og ikke mindst livet i vores samfund i dag? Hvordan er vores forhold til medmennesket og med-dyret? Og hvordan ser det ud på den anden side – i dyrenes rige?

Glæd jer til, vi slipper indre og ydre svinehunde løs på de evige jagtmarker, mens ølhunde glammer!

Medvirkende Niels-Martin Eriksen, Birgitte Prins, Charlotte E. Munksgaard, Pauli Ryberg

Priser

C

Abonnement

135,-

Dramatiker Tomas Lagermand Lundme  Instruktør Mia Lipschitz  Scenograf Nadia Nabil  Dramaturg Louise W. Hassing

Løssalg Børn & unge

195,-

Varighed ca. 1 time og 30 min. uden pause

- priserne er med alt incl.

www.faar302.dk

60,Priskategori 3

www.vejleegnensteaterforening.dk

39


Comedieteatret med ny danmarkspræmiere

Nr. 29 - Færdig med fyrre Musikteatret, lørdag den 8. marts, 2014 kl. 19.30

Foto: Anders Hjerming

Susanne og Torben har været gift i næsten sytten år. Livet går sin skæve gang, indtil den dag Susanne indser, at der er mere i livet end tøjvask, tarteletter og tilbudsaviser – nu skal livet leves, inden det er for sent! Men hvordan realiserer man sig selv, når man er omgivet af en teenagedatter som er uden for pædagogisk rækkevidde, en småsenil svigerfar som gemmer kokos­ makroner i hjemmeskoene, en dameglad nabo i løbetid og ikke mindst… en snotforvirret ægtemand. Scenen er sat til en meget genkendelig og meget morsom komedie…

Priser

X

A

B

C

Abonnement

235,-

210,-

185,-

135,-

Løssalg Børn & unge

310,-

285,-

240,-

195,-

190,-

160,-

80,-

60,-

- priserne er med alt incl.

40

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

Priskategori 3

Vil Susanne finde sig selv? Vil Torben finde gejsten igen? Vil svigerfar finde sine hjemmesko? Bli´r naboens eskapader opdaget? Har datteren overhovedet hørt efter? Alt dette og mere til får I svar på i ”FÆRDIG MED FYRRE?” COMEDIETATRET lover igen grinegaranti med denne komedie, som med opførelsen i foråret 2014 vil få Danmarkspremiere.

Medvirkende Karsten Jansfort, Henrik Lykkegaard, Joy-Maria Frederiksen, Troels II Munk og Josefine Moody Øland Oversættelse og bearbejdelse Henrik Lykkegaard Instruktion Anders Lundorph Scenografi Klaus Kristensen

Varighed 2 timer og 15 min. inkl. 20 min. pause

www.comedieteatret.dk


Cecilie Zwick Nash med musikalsk forestilling om at møde sine helte fra fortiden

Nr. 30 - Vinger på hjernen

Scenen, Musikteatret, torsdag den 13. marts, 2014 kl. 19.30

En vanvittig dialog om livet, kærligheden, eksistensen og hvad meningen med det hele er… fyldt med humor og varme. En dialog på tværs af tid og rum, fiktion og virkelighed. Kan døden være ligeså sjov som livet? Kan livet være lige så røvtrist som døden? Kan 3 døde/ikke virkelige kvinder være én side af samme sag? Kan den samme side af én sag, bo i en nulevende kvinde? Kan man ryge og drikke når man er død? Kan man finde vej selvom man er faret vild? Kan man grine med de døde? Kan en død slå en rungende fis? Kan en opdigtet kvindes liv være ligeså levende som dem der virkelig levede? Forestillingens hovedperson vil skabe en installation, et kunstværk på scenen med lyde, billeder, ord, musik og bevægelse Et værk der blander personlig fortælling, billedkunst, historie, musik og fiction. Et forsøg på at tematisere vores moderne liv fuld af muligheder for hele tiden at gå nye veje. Faktisk er der så mange veje, at det er svært ikke at fare vild… Midt i arbejdet kommer Nora fra et Dukkehjem, Selma Lagerlöf og Emma Gad og blander sig. De er faret vild i tiden. De skulle hente Karen Blixen tilbage til dødsriget for at øve deres dansenummer til Dødens Dag – festen som Josefine Baker var i gang med at instruere – men Blixen har det svært med, at denne sorte kvinde i den

Medvirkende Cecilia Zwick Nash Instruktør Ebbe Knudsen  Komponist Poul Halberg Koreograf Steen Koerner  Senograf Din Mor.org Digter Jaques Werup  Dramatikker Cecilia Zwick Nash Konsulent Anna Bro Varighed 1 time og 10 min.

grad tager billedet, så hun er flygtet…nå, men det er en helt anden historie. Damerne er i den grad faret vild! Det er Noras opgave at finde frem til Rungstedlund og Blixen. Men der er bare det problem, at Nora har sindssyg dårlig stedsans… hun kan ikke finde vej, og det er der ikke så mange der ved, men det var faktisk grunden til, at hun aldrig kom tilbage til Helmer. Cecilie Zwick Nash: ”Disse kvinder blander sig i mit forsøg på at skabe et visuelt bevægeligt rum og deres meninger er selvmodsigende, urimelige, sjove, groteske, umulige og fulde af humor. Til sidst er jeg helt overflødiggjort. De tre damer vil ikke tilbage til dødsriget og danse med Josefine Baker. De vil være installationskunstnere.”

Priser

C

Abonnement

135,-

Løssalg Børn & unge

195,60,-

- priserne er med alt incl.

Priskategori 3

www.vejleegnensteaterforening.dk

41


Det Kgl. Teater med forestilling af Line Knutzon

Nr. 31 - Gruppe 8

Musikteatret, onsdag den 19. marts, 2014 kl. 19.30

med overskriften ”I kan rende mig i røven med jeres døre” blev hans sidste og mest berømmede ord. Han tog kort efter livet af sig. De smalle døre er dog bevaret på to større hollandske læreanstalter, et plejehjem i Sydengland, tre ski­ hoteller i Schweiz, steder hvor man stadig holder Van der Heerrens tanker om ”højt til loftet” i hævd. Gruppe 8 befinder sig i et rum med Eik van der Heerrens smalle dør og er i en helt anden forbindelse i gang med at rede en del tråde ud, hvor de via samtale, forskellige aktiviteter og udfordringer forsøger at løse og forstå en serie problematikker, som de har fremlagt for sig selv.

I 1961 tegnede den Hollandske arkitekt Eik van der Heerren under en svær lungebetændelse ”den smalle dør”. Døren vakte en del postyr, da den stort set var umulig både at komme ind og ud af. Men på trods af dens mangel på funktionalitet nåede den at blive sat i produktion i halvandet år. Man erkendte dog til sidst, at Heerren nok havde skudt over målet, og man vendte derfor hurtigt tilbage til den mere traditionelle dør. Eik van der Heerren skrev som reaktion på hele miseren en artikel i det amerikanske brancheblad for arkitekter ”Stol, bord og klaver” (Chair, table and piano), der

Priser

X

A

B

C

Abonnement

300,-

260,-

230,-

190,-

Løssalg Børn & unge

350,-

320,-

290,-

260,-

240,-

190,-

110,-

60,-

- priserne er med alt incl.

42

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

A: ” Endelig fornyelse, jeg ELSKER KRAFSTEJLEMA FORNYELSE.” B: ”Undskyld men er det bare mig, hvorfor bliver du altid så aggressiv af ting du kan li?” A: ”Fordi det er på tide, hvorfor har ingen tænkt det før, hvorfor tænkte man ikke på det for 100 år siden, hvorfor fanden skal gode ideer tage så lang tid at få…” C: ”Altså… nu går jeg altså herover og står.” A: ”SÅ GØR DET DOG. SÅ STÅ DEROVRE.” C: ”DET ER JO DET JEG GØR.” A: ” JEG SPØRGER BARE OM HVORFOR ALT NYT FØRST KOMMER I SIDSTE ØJEBLIK?” B: ”I sidste øjeblik”, hvad mener du, er sidste øjeblik NU?”

Medvirkende Birthe Neumann, Olaf Johannessen m.fl. Manuskript Line Knutzon Iscenesættelse Emmet Feigenberg Scenografi og kostumedesign Mia Stensgaard Varighed se hjemmeside

Priskategori 4

www.kglteater.dk


Recoil Performance Group med Tina Tarpgaards Reumet-vinder

Nr. 32 - Living room

Scenen, Musikteatret, torsdag den 20. marts, 2014 kl. 19.30

Pressen skrev – “En følelsesmæssig knockout af sjælden magi” – Monna Dithmer, Politiken

Fotos: Søren Meisner

LIVING ROOM af Recoil Performance Group er et rum gjort levende, ikke bare af danserne, men også af en næsten organisk levende videoscenografi. Gulvet bevæger sig, væggene bevæger sig – rummet begynder at trække vejret. I mødet mellem menneske og teknologi sætter LIVING ROOM spørgsmålstegn ved, hvem der er mesteren og hvem der er marionetten – hvem styrer egentlig hvem?

“…langt forbi kanten af kropslig og danseteknisk ydeevne; forbi spotlysets kant; forbi videoscenografiens kant; forbi scenegulvets kant; forbi al forventning. Det er formidabelt.” – Majbrit Hjelmsbo, Weekendavisen – “…opslugende og gåsehudsfremkaldende” – Madeleine Saunte, Kultunaut “Tina Tarpgaards forestilling ’Living Room’ kaster tilskuerens sanser ud i en forunderlig fantasidans, mens verden går under” – Anne Middelboe Christensen, Information

Medvirkende

Priser

Nelson Smith, Siri Wolthoorn, Rumiko Otsuka og Jonas Örknér

Abonnement

135,-

Koreograf Tina Tarpgaard  Videoscenografi Ole Kristensen og Jonas Jongejan  Komponist Pelle Skovmand Lysdesign Frederik Heitman  Kostumedesign Inbal Lieblich

Løssalg Børn & unge

195,-

Varighed 50 min.

- priserne er med alt incl.

www.recoil-performance.org

C

60,Priskategori 3

www.vejleegnensteaterforening.dk

43


Folketeatret med Holbergs klassiske komedie om kærlighed og indbildt travlhed

Nr. 33 - Den stundesløse Musikteatret, søndag den 23. marts, 2014 kl. 19.30

Henrik Koefoed gør stor ståhej for ingenting, når han i rollen som Vielgeschrei “bilder sig ind at have så forfærdeligt travlt, mens han i virkeligheden ingenting har at bestille”. Forjaget løber han fra det ene til det andet, i konstant bevægelse, uden mål eller formål. “Kender du typen?“ kunne vi sagtens spørge i dag, men faktisk er Holbergs komedie om den stundesløse Vielgeschrei skrevet i 1723. Desværre fører Vielgeschreis evindelige gøren og laden til, at kvinderne i hans hushold får kærlighedslivet i klemme: Hans giftesyge husholderske Magdelone kan snart ikke pudre sig yngre, og hans datter Leonora må ikke få sin elskede, fordi Vielgeschrei hellere vil have hende gift med en bogholder. Den handlekraftige tjenestepige Pernille finder sig ikke i, at kærligheden ofres på denne skammelige vis; hun vil forhindre Leonoras tvangsægteskab og samtidig sørge for, at Magdelone får sig en mand.

Foto: Gudmund Thai

Priser

X

A

B

C

Abonnement

300,-

260,-

230,-

190,-

Løssalg Børn & unge

350,-

320,-

290,-

260,-

240,-

190,-

110,-

60,-

- priserne er med alt incl.

44

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

Priskategori 4

Allieret med taskenspilleren Oldfux kender hendes opfindsomhed ingen grænser. Pernille udnytter Vielgeschreis svagheder, så han helt mister overblik og fodfæste. Da det hele når topmålet af vanvid og morskab, får intrigen en lykkelig slutning, hvor kærlighed og fornuft sejrer. I Den Stundesløse viser Holberg sig fra sin mest vittige og skarpsynede side.

Medvirkende Henrik Koefoed, Cecilie Stenspil, Sofia Nolsøe, Sonja Oppenhagen, Nikolaj Bjørn-Andersen, Tom Jensen, Henrik Weel, Ole Thestrup, Søren Hauch-Fausbøll, Esben Dalgaard Andersen Instruktion Kim Bjarke  Scenografi Camilla Bjørnvad Der udarbejdes undervisningsmateriale Varighed se hjemmeside

www.folketeatret.dk


Svalegangen med komedie til alle de kvinder du ikke er

Nr. 34 - Kvinder

Scenen, Musikteatret, tirsdag den 25. marts, 2014 kl. 19.30

Med KVINDER vil Teatret Svalegangen holde fast i visionen om at præsentere ny, vedkommende og underholdende dramatik. Forestillingen vil ramme lige ned i enhver kvindes drøm om at være den perfekte. Den perfekte kvinde, den perfekte mor, have det perfekte udseende, leve det perfekte liv. Men hvad vil det egentlig sige, at noget er perfekt? Ved kvinden det overhovedet selv eller er hun fortabt under selv­ realiseringens høje idealer? Og hvorfor spejler kvinder sig altid i andres succes? Hvorfor er veninder og fjender nogen gange snublende tæt på at være det samme? Det er én ting at spejle sig i omverdenens idealer, men hvorfor er det, at man også ligger i konkurrence med dem, der står lige ved siden af en? Er det en del af forklaringen på, at kvinder til tider kan være så ondskabsfulde og nederdrægtige overfor hinanden – selv deres bedste veninde? Opskrift på det rette liv Lisbeth er succesfuld og handlekraftig. Ansat i et konsulentfirma, mor til Atle, men pludselig forladt af manden. Så nu er livet ikke længere så perfekt. Eller det vil sige – det er det – bare på en anden måde. Et oprør ulmer i Lisbeth. Et oprør mod pædagogen, som altid skal give hende dårlig samvittighed, når pædagogen insisterer på, at hun er en “kl. 16”-mor – når Lisbeth nu ved, at hun er en “kl. 15.30”-mor!

Eller mod manden, som hun så gerne vil være alt for. Eller mod damerne i stormagasinet. Damerne som fortjener en kugle for panden fordi… Fordi deres røv ser stor ud i de bukser! Den “rigtige” kvinde KVINDER udvikles af Caroline Cecilie Malling, som er uddannet fra Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater i 2010. Med manuskriptet til KVINDER vil hun tematisere den tendens der for øjeblikket ses i skildringen af især kvinders selvopfattelse i dameblade såvel som på film og tv.

Medvirkende

Priser

Sofie Stougaard, Katrine Beck Ibsen, Kirsti Kærn og Anders Brink Madsen

Abonnement

135,-

Løssalg Børn & unge

195,-

Dramatiker Caroline Cecilie Malling Iscenesættelse Per Smedegaard Scenografi Karin Gille Der udarbejdes undervisningsmateriale Varighed 90 min. uden pause

www.svalegangen.dk

C

60,-

- priserne er med alt incl.

Priskategori 3

www.vejleegnensteaterforening.dk

45


Louise Schouws musikalske forestilling om komponist og teaterdirektør Aage Stentofts liv og karriere

Nr. 35 - Kys hinanden

Musikteatret, lørdag den 29. marts, 2014 kl. 19.30

Foto: Mike Reuter

Max Hansen, Torben Sekov, Jeanne Boel og Anne Karin Broberg giver de gamle slagere nyt liv, og de bindes sammen af en tekst af Ida og Bent From. Og der er nok at binde sammen…

og Ulrik Neumann (1940), ”Hyp, lille Lotte” med Ludvig Brandstrup (1942), ”Saad’n var det ikke i Halvfemserne” med Erika Voigt (1944) og ”Kys hinanden” med Max Hansen (1954).

Aage Stentoft (1914-1990) skrev mere end 700 melodier. Mange af dem falder sammen med en frugtbar periode i dansk revy og har fået status som evergreens, bl.a. ”Dit Hjerte er i Fare, Andresen” med Osvald Helmuth (1936), ”Månestrålen” med Tutta Rolf (1939), ”Den lille lysegrønne Sang” med Gerda

Oplev Max Hansen synge sin far Max Hansens sange i en dejlig forestilling hvor publikum ikke kan lade være med at nynne med.

Priser

X

A

B

C

Abonnement

235,-

210,-

185,-

135,-

Løssalg Børn & unge

310,-

285,-

240,-

195,-

190,-

160,-

80,-

60,-

- priserne er med alt incl.

46

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014

Priskategori 3

Jeanne Boel har iscenesat og Jan Overgaard sidder klar ved tangenterne.

Medvirkende Jeanne Boel, Anne Karin Broberg, Max Hansen og Torben Sekov Instruktion Jeanne Boel  Kapelmester Jan Overgaard Musik Aage Stentoft  Dramatisering Ida og Bent From Producent Louise Schouw Teater Varighed 2 timer inkl. pause

www.louiseschouw.dk


Den Jyske Opera med Donizettis tragiske opera i 2 akter

Nr. 36 - Lucia di Lammermoor Musikteatret, onsdag den 2. april, 2014 kl. 19.30

Lucia er en uskyldig brik i et spil om politiske familiefejder kontrolleret af Lucias bror, Lord Enrico Ashton. Han er fast besluttet på at manipulere hende til at give afkald på sin trofaste elsker Sir Edgardo af Ravenswood til fordel for ægteskab med en mand, hun hader. Lucia er på randen af sindsyge, da broderens manipuleren begynder at ødelægge hendes opfattelse af virkeligheden. Omgivelserne behandler hende som et barn, og hun bliver fyldt med rædsel, da hun opdager, at hun er blevet narret til at være et middel til Enricos ødelæggelse af Edgardo. Hendes hævn er brutal og hurtig med forfærdelige konsekvenser for alle… Gaetano Donizetti er en af Italiens største opera­ komponister, og hans mesterlige stil kunne opleves med Den Jyske Operas opførelse af Elskovsdrikken, som turnerede i foråret ´09. Lucia er Donizettis mest kendte heltinde, og hendes vandvidsscene er en af de mest ikoniske i operahistorien og et højdepunkt i italiensk bel canto-opera (smuk sang). Publikums begejstrede modtagelse i 1835 af Lucia di Lammermoor, som er baseret på den spændende bestseller The Bride of Lammermoor af den skotske romanforfatter Sir Walter Scott, gjorde Donizetti til en international stjerne. Mindre end 10 år senere blev Donizetti dog indlagt pga. tiltagende sindsyge, efter at hans kone og tre børn døde.

Operaintroduktion Vi inviterer alle, der har købt billet til “Lucia di Lammermoor“ til et introduktions-arrangement onsdag den 2. april 2014 kl. 17.00 i Jacob Gade Salen. En repræsentant for Den Jyske Opera vil fortælle om aftenens forestilling.

Medvirkende

Priser

Claudia Boyle (titelpartiet), George von Bergen (Enrico). Øvrige medvirkende se www.jyske-opera.dk Musikalsk ledelse Martin André  Iscenesættelse og scenografi Isabella Bywater  Musik Gaetano Donizetti Liberetto Salvatore Cammarano  Kor Den Jyske Operas Kor  Orkester Odense Symfoniorkester Varighed 2 timer og 45 min. inkl. pause

www.jyske-opera.dk

X

A

B

C

Abonnement

300,-

260,-

230,-

190,-

Løssalg Børn & unge

350,-

320,-

290,-

260,-

240,-

190,-

110,-

60,-

- priserne er med alt incl.

Priskategori 4

www.vejleegnensteaterforening.dk

47


Teaterforeningens bestyrelse

Formand:

Bodil Dittmer

dittmer.schultz@stofanet.dk

75 81 62 15

Kasserer:

Ernst Feld

ernst@feld.dk

75 86 40 83

Sekretær:

Mogens Thyssen

mmt@noerre.dk

75 82 12 66

Birgit Johansen

johansen@bsanet.dk

75 81 56 99

Jette Kristensen

jette.kroman@gmail.com

75 61 59 03

Gert Larsen

mir@larsen.mail.dk

Rikke Vagn-Hansen

riva@dlf.org

51 78 36 55

Kirsten Blume Schmidt

kbs@profibernet.dk

75 69 33 25

Hans Lottrup

hanslottrup@gmail.com

40 59 82 71

Suppleanter:

Helle Kragsig Thomsen

kragsig@stofanet.dk

75 83 49 49

Per Knudsen

p.knudsen@stofanet.dk

23 74 95 66

Gode tilbud i Vejle Musikteater

Medlemmer af Vejleegnens Teaterforening får stor rabat på udvalgte forestillinger i Vejle Musikteater. Spørg i billetsalget, og se aktuelt tilbud på modstående side.

www.vejleegnensteaterforening.dk

48

Vejleegnens Teaterforening 2013-2014


Et godt tilbud fra Vejle Musikteater til medlemmer af Vejleegnens Teaterforening

Gå ikke glip af

Robin hood i nye comedy-reggae klæder

Det anmelderroste show – direkte fra Nørrebro Teater

3. - 11. maj 2013 KultuNaut

”Aktuel, vigtig, sjov, swingende, betagende og inddragende forestilling”

Særtilb

til teaterfo ud rening medlemme ens r

100 kr. ekskl. geby

r

MetroXpress ”Show-magi”

Teater1 Kulturkongen

Eneste spil udenfolested Københ r avn

Oplev Nørrebro Teaters succesfulde comedy-version af den legendariske folkehistorie om retfærdighedens forkæmper: Robin Hood. Her er Sherwood-skoven ombetrukket til en dampende storbyjungle, hvor penge­spekulanter og rødvinsbaroner er på evig jagt efter den næste saftige bankpakke. En blanding af skuespil, rap og comedy – en fantastisk anderledes teateroplevelse for alle.

Medvirkende

Lasse Rimmer, Christian Fuhlendorff, Pharfar, Wafande m.fl.

www.vejlemusikteater.dk

www.vejleegnensteaterforening.dk

49


Abonnementsbestilling til Vejleegnens Teaterforening 2013 / 2014 til eget brug

Nr. Forestilling 1 Peter og elgen

Dato

Tid

Antal Antal Spilleabonn. ungd sted bill. bill.

Pris Samlet Pris billet gruppe kategori antal x, a, b, c

ti. 24.09.13

19.30

S

C

3

ma. 30.09.13

19.30

M

3

3 I vores bus er glæde

sø. 06.10.13

19.30

M

3

4 BLAM!

on. 09.10.13

19.30

S

3

5 Dyrene i Hakkebakkeskoven

ma. 14.10.13

17.00 M

3

6 Javel hr. minister

ma. 21.10.13

19.30

M

4

7 Madame Butterfly

ti. 29.10.13

19.30

M

4

8 Historien om ALT

on. 30.10.13

19.30

S

3

9 SULT

ma. 04.11.13

19.30

S

C

3

to. 07.11.13

19.30

S

C

3

11 Smilet er den korteste afstand

ti. 12.11.13

19.30

M

3

12 ONE

to. 14.11.13

19.30

M

13 I Lie Down With a Crocodile

lø. 16.11.13

16.00 S

2 Lovesong

10 Udsøgt smerte

C

C

C

3

C

3

14 Katja Kabanova

ti. 26.11.13

19.30

15 Vi elsker thaikvinder

lø. 30.11.13

16.00 S

16 Sonetter

lø. 07.12.13

19.30

M

4

17 Wiener Blut

on. 11.12.13

19.30

M

5

18 Nytårskoncert

ma. 06.01.14

19.30

M

5

19 Kærestebreve

ma. 13.01.14

19.30

M

3

20 Verdens lykkeligste folk

fr. 24.01.14

19.30

M

3

21 LEO

ti. 28.01.14

19.30

M

C

3

22 Lille Danmark

fr. 31.01.14

19.30

S

C

3

23 Ronja Røverdatter

ti. 04.02.14

18.00 M

3

24 Sylfiden

to. 06.02.14

19.30

M

4

25 Stormen

to. 20.02.14

19.30

M

3

26 Spurven

lø. 22.02.14

19.30

M

3

ma. 24.02.14

19.30

S

C

3

ma. 03.03.14

19.30

S

C

lø. 08.03.14

19.30

M

27 Ung blond pige 28 Trofast 29 Færdig med fyrre

M C

4 3

3 3

30 Vinger på hjernen

to. 13.03.14

19.30

S

C

3

31 Gruppe 8

on. 19.03.14

19.30

M

4

32 Living room

to. 20.03.14

19.30

S

C

3

33 Den stundesløse

sø. 23.03.14

19.30

M

4

34 Kvinder

ti. 25.03.14

19.30

S

35 Kys hinanden

lø. 29.03.14

19.30

M

3

36 Lucia di Lammermoor

on. 02.04.14

19.30

M

4

M - Musikteatret

S - Scenen, musikteatret

C

3


Porto

Vejleegnens Teaterforening Billetsalget c/o Vejle Musikteater Vedelsgade 25-31 7100 Vejle

www.vejleegnensteaterforening.dk

www.prinfovejle.dk

2013 / 2014

Vejleegnens Teaterforening - program 2013/2014  
Vejleegnens Teaterforening - program 2013/2014  
Advertisement