Page 1

“ Het Waere geheim achter een succesvol familiebedrijf” TAMARA COPPENS - SARAH COPPENS WAERBOOM - WAER WATERS


WAERE AMBITIEUZE ZUSSEN Al meer dan een kwarteeuw staat de familie Coppens aan het hoofd van de groep Waerboom, een absolute gevestigde waarde binnen het feest- en evenementengebeuren en een naam die ongetwijfeld een belletje doet rinkelen bij menig gastronomie- en wellnessliefhebber. Deze florissante familiale groep in Groot-Bijgaarden omvat feest- en congreszalen, hotels en een wellnessresort met een beautyfarm, fitness en verschillende restaurants. De groep Waerboom is onderverdeeld in twee divisies, de Waerboom en Waer Waters, die elk afzonderlijk gerund worden door een van de twee zussen, Tamara en Sarah Coppens.

De Waere geschiedenis 1979. Het jaar waarin de eerste stenen werden gelegd van het Waer verhaal. Zo opende Vader Coppens, een echte rasondernemer, met zijn echtgenote namelijk de deuren van Villa Fantasia. Niet veel later kreeg het gezin twee dochters, Sarah en Tamara. Het drukke horecabestaan was natuurlijk geen nine-to-five job die je zonder enig probleem kon combineren met je gezin. Gelukkig namen de grootouders tijdens het weekend de kinderen onder hun hoede. Tot vader Coppens in 1990 een oude hoeve op de kop wist te tikken in Groot-Bijgaarden. De Waerboom werd dat jaar uit de grond gestampt. Vanaf dan begonnen de dochters mee te draaien in de keuken van het familiebedrijf. Eens ze de leeftijd van zestien jaar hadden bereikt, was de zaal niet langer een onbekend terrein voor hen. Toch werd het belang van hun studies nooit onderschat. Meteen aan de slag gaan in de horeca zat er dus niet in, wel ontdekten ze dat daar hun passie en hart lag. Vanwege de seizoengevoelige drukke en rustigere periodes die eigen zijn aan de activiteiten van de Waerboom, ontstond er de opportuniteit om extra projecten op poten te zetten. Vader Coppens, die

nooit kan stilzitten, besloot dan maar om in 2012 een wellnesscomplex op te richten. Daarnaast verdeelde hij de taken binnen de familie Coppens. Enerzijds vroeg hij aan Sarah om de leiding over het nieuwe Waer Waters op zich te nemen en anderzijds legde hij het beheer van de keuken van de Waerboom in handen van Tamara en haar man, terwijl de zaal het domein bleef van moeder Coppens. Vader Coppens concentreert zich ondertussen op het beheer van de eigendommen. Van jongs af aan leerde vader Coppens de twee zussen met elkaar samen te werken. Van die nauwe samenwerking plukken de twee zussen nu de vruchten. Zo verklaren ze nu dat het bijzonder fijn is dat ze steeds bij elkaar kunnen aankloppen. Aangezien ze elk aan het hoofd staan van hun eigen zaak, kunnen ze elkaar als ‘buitenstaander’ op een objectieve manier advies geven. Volgens de zusjes Coppens schuilt daar dan ook het grote geheim achter een succesvolle familieonderneming. Blindelings vertrouwen, opbouwend advies en het bundelen van krachten, zijn de ingrediënten van het Waere recept die de zussen ons alvast willen prijsgeven.


WAER WATERS

“One Resort, Infinite Sensations”

SARAH COPPENS One resort, infinite sensations Ondertussen is Waer Waters niet blijven stilstaan. Het resort is enorm uitgebreid door de jaren heen, heeft al een stevige reputatie opgebouwd en blijft maar groeien. Zo wordt momenteel de laatste hand gelegd aan nog eens 6000m² extra beleving. Waer Waters is een wonderbaarlijk totaalconcept. En dat is precies wat Sarah Coppens steeds trachtte te evenaren. Het complex werd met zoveel aandacht ontworpen om de klanten toe te laten een gezond evenwicht te vinden tussen ‘inspanning’ en ‘ontspanning’ van lichaam en geest. De slogan ‘One resort, infinite sensations’ werd dus niet voor niets gekozen.

Wellness walhalla In Waer Waters doet niets je vermoeden dat je je amper op een steenworp van onze hoofdstad bevindt. De grootte van het complex, het gebruik van de kwalitatieve natuurlijke materialen en de combinatie met de natuur, laten je helemaal wegdromen in een wereld van pure verwennerij van hoogstaand niveau. Buiten waan je je in een waar zenparadijs met zwembaden, zwemvijvers, een zoutbad en een ijzig dompelbad. Het gezegde ‘baden in luxe’ mag je hier wel letterlijk nemen. In dit wellness walhalla kan je bovendien ook genieten van een heus belevingsprogramma, gaande van opgietsessies in de verschillende sauna’s tot scrubsessies in de hammams en meditatiesessies.

Verwennerij van kop tot teen Aangezien Sarah haar gasten een complete relaxatie wilt aanbieden, richt Waer Waters zich ook op lichaamsbehandelingen, massages, manicure, pedicure en nog zo veel meer. Je kan trouwens van deze behandelingen ook genieten zonder wellnessbezoek. Sarah koos voor deze allesomvattende formule binnen een totaalconcept die volledig draait rond ontspanning en verwennerij. Voor al hun gewenste behandelingen kunnen klanten nu terecht op 1 adres. Waer Waters bewijst zo nog maar eens alles in het teken te stellen van de klant. Een bijzonder mooi uitgangspunt, als je het ons vraagt.

WAER WATERS Rodenberg 21 1702 Groot-Bijgaarden België info@waerwaters.com www.waerwaters.com


Fitness op maat

Gastronomisch genieten

Naast ontspanning, heeft Waer Waters ook heel wat te bieden op vlak van inspanning. Zo kan je je allereerst individueel laten begeleiden door een persoonlijke coach om je doel te bereiken. Daarnaast heb je ook de keuze uit een breed gamma aan groepslessen. Of je nu op zoek bent naar innerlijke rust en harmonie of naar een echte adrenalinestoot, op rustgevende muziek of opzwepende ritmes, bij de groepslessen zit voor ieder wat wils. Daarnaast merkte Sarah dat bepaalde gezondheidsproblematieken de nodige extra aandacht vereisen. Hierdoor kan je bij Waer Waters dus ook expert advising programma’s volgen, waar je een acht à tien weken intensief begeleid wordt om je streefdoel te bereiken.

Tot slot, zou pure verwennerij vandaag de dag niet compleet zijn zonder een smaakvolle culinaire beleving. Daarom kan je bij Waer Waters na alle in- of ontspanning heerlijk genieten van gastronomische verwennerij. De verschillende concepten van restaurants werken elk met verse seizoenproducten die op een evenwichtige manier met elkaar gecombineerd worden. Heerlijk aperitieven in de tapasbar, je zintuigen prikkelen in het restaurant en tot slot afsluiten met een delicieuze zoetigheid. Begin maar alvast te watertanden. U leest het goed, Waer Waters maakt de bedrijfsleuze ‘One resort, infinite sensations’ helemaal Waer. De in- en ontspanningsmogelijkheden zijn er eindeloos.


“Gastvrijheid heeft een naam” WAERBOOM TAMARA COPPENS Het familiebedrijf Waerboom heeft ondertussen al meer dan 30 jaar ervaring achter de rug en geniet naam en faam binnen het feest- en evenementenlandschap. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren steeds dieper gespecialiseerd in de verschillende takken van de horecawereld. Net zoals Waer Waters heeft deze zaak alle troeven voorhanden om een echt succesverhaal te schrijven. Bovendien profiteert het eveneens van een net zo strategische ligging op een boogscheut van Brussel, doch in een landelijk gelegen omgeving. Dat de Waerboom een bloeiend bedrijf is, dat met hart en ziel uitgebaat wordt door gepassioneerde mensen, druipt er zo vanaf.

Bourgondische klasse

Feesten in stijl

Waar iedereen tegenwoordig de moderne toer op gaat, kozen de uitbaters ervoor om de Waerboom vrij rustiek en klassiek te laten ogen. Een tijdloze stijl die overloopt van Bourgondische klasse is het resultaat. Die drang naar perfectie vind je terug van aan het onthaal tot in het decor en de menu’s. Ook buiten is het aangenaam vertoeven dankzij het unieke kader met groene accenten, siertuinen en fonteinen. De rust en kalmte overvallen je.

Feesten doe je bij de Waerboom dus ongetwijfeld in stijl. Tamara Coppens stelt zichzelf met de Waerboom als doel om mensen een onvergetelijke en zorgeloze dag te bezorgen, van begin tot eind. Bij de Waerboom kan je terecht voor allerhande festiviteiten, zoals babyborrels, communies, verjaardagen, familiefeesten, pensioenvieringen en jubileums. Of je nu een walking dinner wenst, een buffet of een opgediend banket, de Waerboom maakt het allemaal waar dankzij hun gastronomische huiskeuken. Deze haalt haar inspiratie bij de traditionele Frans-Belgische keuken, verfijnd met het beste uit de wereldkeuken en afgekruid met een moderne touch. Op vlak van gastronomie wordt er namelijk intensief gezocht naar vernieuwing op het bord van de klanten, weet Tamara ons te vertellen. Steeds op niveau koken is topprioriteit.

WAERBOOM Jozef Mertensstraat 140 1702 Groot-Bijgaarden België tel. +32 (0)2 463 15 00 fax +32 (0)2 463 10 30 info@waerboom.com www.waerboom.com


Heerlijk zaken doen

Op hotel

Ook zakenlui komen aan hun trekken bij de Waerboom. De mogelijkheden voor het afhuren van vergaderzalen zijn onbeperkt, van meetings, seminaries en congressen tot exposities en forums vanaf 10 tot 900 personen. Bovendien is het ook mogelijk om residentiĂŤle seminaries te organiseren, hetgeen dus ideaal is voor meerdaagse opleidingen en teambuildings. Na een zware werkdag vergaderen in de Waerboom, kan je heerlijk ontspannen in Waer Waters.

Overnachten kan tot slot ook in een van de 45 charmante kamers die de Waerboom rijk is. Ook het hotel is opgebouwd uit hoogwaardige materialen. Zo vind je er Bourgondische steen terug en massief eiken meubels. Alle kamers zijn bovendien voorzien van alle hedendaags comfort. Wie een overnachting boekt, heeft eveneens toegang tot Waer Waters. Zo vullen Waer Waters en de Waerboom elkaar naadloos aan qua aanbod en klopt het volledige plaatje.

Het Waere geheim achter een succesvol familiebedrijf  

Waer Waters & Waerboom in Steps Exclusive

Het Waere geheim achter een succesvol familiebedrijf  

Waer Waters & Waerboom in Steps Exclusive

Advertisement