2023 InMotion Maart nr 15

Page 1

Dag van de Zorgmagazine over uitdagingen in zorg en welzijn Jg 08 | maart 2023 19 maart Zon. OPEN DEUR Verschijnt twee keer per jaar | Jg. 8 nr. 15 | Dag van de Zorg vzw, Lievestraat 6, 9000 Gent 21 ZORGJOBS IN BEELD PROGRAMMA THEMA Van verpleegkundige tot leefgroepbegeleider Week en Dag van de Zorg 13 t.e.m. 19 maart 2023 Werken in zorg en welzijn

COLOFON

inMotion is het magazine van Dag v/d Zorg vzw en verschijnt twee keer per jaar.

Redactie: Evelien Chiau, Mien De Winter

Eindredactie: Stefaan Couvreur

Vormgeving: Karlien Beaumont, dotplus

Coördinatie: Els De Smedt

Werkten mee aan dit nummer: Els De Smedt, Geert Van Hijfte

Fotografie:

Filip Erkens en met dank voor de ingezonden foto’s

Verantwoordelijke uitgever: Geert Van Hijfte, Lievestraat 6, Gent

Wil je inMotion toegestuurd krijgen of een adreswijziging doorgeven, contacteer dan Karlien Beaumont via karlien@dagvandezorg.be.

INHOUD

05 21 zorgprofessionals aan het woord Ontdek de diverse beroepen uit de sector op pagina 5, 8 tot 11, 14 tot 23, 47 tot 55

06 Campagne 2023: Werken in Zorg en Welzijn Week van de Zorg van 13 tot 19 maart

12 Job Take Over door Hilde Crevits Allemaal dankzij de goede handen en steun van kinesist Jan

24 Welkom bij deze organisaties! Programma van pagina 24 tot 44

45 De Merci-box 3.000 verrassingsboxen voor zorgmedewerkers

56 Op zoek naar een job in zorg en welzijn? Ontdek de vele vacatures

Dag van de Zorg is mogelijk dankzij de steun van deze partners:

Onze mediapartners:

Dag van de Zorg geniet de steun van de belangrijkste koepelorganisaties uit de zorg- en welzijnssector. Ook de Vlaamse overheid en de Vlaamse Zorgambassadeur scharen zich achter het initiatief.

2
Partners

De Jeugd van de Zorg ...

‘Werken in Zorg en Welzijn’ is het centrale en actuele thema van deze editie van Week van de Zorg en vormt tevens de ruggengraad van dit magazine. De groeiende krapte op de arbeidsmarkt in de sector is uiteraard de hoofdreden waarom wij onze campagne hierop focussen.

We nemen jou mee naar de werkvloer en laten een twintigtal enthousiaste zorgprofessionals aan het woord. Zij bieden inzicht in het dagelijkse werk en geven aan hoe het voor hen is om te werken in deze veranderende omgeving. We richten de schijnwerpers op diverse beroepen uit de sector. Op die manier krijg je een mooi pallet aan zorgprofielen en misschien ontdek je wel nieuwe carrièremogelijkheden. Wie weet.

De Zorg-Tinder

Tijdens de Week van de Zorg organiseren we samen met hogescholen en HBO5-scholen honderden ‘Stage Take Overs’. We koppelen laatstejaarsstudenten van het secundaire onderwijs met studenten uit de richtingen verpleeg- en zorgkunde, ergotherapie, kinesitherapie, orthopedagogie ... die stage lopen in een zorg- of welzijnsvoorziening. Ze doen dat in duo en leren op die manier de sector van dichtbij kennen.

Feest met vlagjes

Dé opendeur voor de zorg- en welzijnssector vormt ook dit jaar de apotheose van een volledige campagneweek - Week van de Zorg - met start op maandag 13 maart en grote finale op zondag 19 maart 2023 met Dag van de Zorg. Wij zorgen alvast voor fleurige feestvlagjes want ook dit jaar is de opendeur een feestdag voor de sector.

Op zo’n 200 locaties ben je van harte welkom voor een boeiende en interactieve opendeur. Leer de sector op een andere manier kennen en ga langs bij een organisatie in je buurt. Overal in Vlaanderen en Brussel, grote en kleine voorzieningen en een breed en divers aanbod: algemene en psychiatrische ziekenhuizen, woonzorgcentra, kinderopvang, voorzieningen voor mensen met een beperking, thuiszorg, bijzondere jeugdzorg ... Voor elk wat wils.

Voor nu alvast veel leesplezier met InMotion en tot zondag 19 maart, tot op Dag van de Zorg. In een aangenaam lentezonnetje. Beloofd.

Geert Van Hijfte, Voorzitter Dag van de Zorg

Beste lezer,

Het is zover! Op zondag 19 maart vieren we de twaalfde Dag van de Zorg, een echte feestdag in de sector. Die dag zetten honderden zorg- en welzijnsvoorzieningen de deuren open om het grote publiek een kijkje te geven achter de schermen van onze zorg.

Het thema van het jaar kon niet actueler en relevanter zijn: werken in Zorg en Welzijn. We hebben een zeer sterke en veelzijdige gezondheidszorg in Vlaanderen, maar alles staat of valt bij voldoende, goed opgeleid personeel.

En daar knelt het schoentje. Begin dit jaar telde VDAB onder andere 2382 vacatures voor verpleegkundigen, 926 voor zorgkundigen en 867 vacatures voor kinderbegeleiders ... Om werken in de zorg aantrekkelijker te maken, sloten we eerder deze legislatuur het VIA6-akkoord om de arbeidsomstandigheden in de zorg te verbeteren en de instroom en zij-instroom te verhogen.

Begin dit jaar lanceerden we dan een grootschalige media- en sensibiliseringscampagne om meer mensen naar de zorg te krijgen. Met positieve, warme getuigenissen uit het veld willen we de mensen de sterktes en de onschatbare waarde van een job in de zorg- en welzijnssector tonen.

Ook deze twaalfde Dag van de Zorg en de Week van de Zorg van maandag 13 tot en met zondag 19 maart, moeten bijdragen aan de sensibilisering van het brede publiek. Daarom gaan Ann & Daan van Radio 2 tijdens de Week van de Zorg elke dag live op locatie bij een deelnemer van Dag van de Zorg.

Daarnaast zullen er de hele week in samenwerking met alle hogescholen in Vlaanderen en Brussel ‘Stage Take Overs’ zijn. Daarbij nemen studenten uit de hogescholen en HBO5-opleidingen laatstejaars uit secundaire scholen mee naar de werkvloer om hen te laten proeven van een job in zorg en welzijn en hen zo warm te maken voor de sector.

Zorgen voor elkaar is het wezenskenmerk van de mensheid, zoals Lynn Berger het mooi verwoordt, het hart van onze samenleving, en jullie zijn degenen die dat hart luid laten kloppen!

Hilde Crevits, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding

INMOTION 3

Ken je de mobile@vdk-app al?

Mobiel bankieren bij vdk bank was nog nooit zo makkelijk, e ciënt én persoonlijk. Sinds kort kreeg hij trouwens een nieuw jasje en heel wat nieuwe functies. Zodat je ook mobiel geniet van de persoonlijke en duurzame service die je op kantoor gewoon bent. Tot in de app!

Lees meer of download ‘m hier en nu.

www.vdk.be/mobile-vdk

Nieuw!

Frederic Van Schepdael is kinesist in revalidatieziekenhuis Inkendaal

de tijd nemen

“Mensen die binnengebracht worden op een brancard na maanden revalidatie terug naar huis zien wandelen, is het mooiste wat er is”, zegt Frederic. “Na een trombose moeten de meeste basiszaken opnieuw aangeleerd worden, ik help mijn patiënten onder andere met leren stappen, staan, zitten, zich omdraaien in bed en hun arm terug gebruiken.”

In Inkendaal werkt een uitgebreid team van kinesisten, logopedisten, ergotherapeuten, verpleeg- en verzorgkundigen, sociaal readapatiewerkers, conductoren, psychologen, ergotherapeuten, neurologen en fysische artsen samen aan het revalidatieproces van een patiënt. “We hebben elk onze specifieke taak in de zorg voor onze patiënten, die vaak een combinatie van verschillende problemen hebben na een trombose. Naast de mensen die in Inkendaal verblijven, behandel ik ook externe patiënten met een aangeboren hersenletsel die hier op consultatie komen.”

“Als kinesist is de uitdaging om samen met de patiënt te ontdekken wat nog mogelijk is en daar naartoe te werken. Het fijne is dat ik in sessies van een uur per patiënt kan werken. Na een verlamming is er heel wat werk aan de winkel, dus die tijd is ook echt wel nodig. In het begin zijn onze patiënten heel afhankelijk van het zorgpersoneel voor bijna alles. Voor sommigen is het natuurlijk een teleurstelling om te ontdekken dat ze niet meer helemaal zoals vroeger kunnen functioneren. Ik probeer hen te begeleiden naar wat wel nog kan en help hen daar ook in te berusten. Gaandeweg leren ze dat je niet volledig zelfstandig moet zijn om opnieuw gelukkig te kunnen zijn.”

Ook het netwerk rond de patiënt wordt betrokken bij het herstel, want vaak kunnen zij met wat externe hulp wel nog veel zaken doen. “Zo leer ik een echtgenoot bijvoorbeeld aan hoe hij zijn vrouw kan helpen met naar het toilet te gaan of haar klaar te maken om te gaan slapen. Dit zijn taken die overgenomen kunnen worden van verzorging aan huis, aangezien die sector al erg overbevraagd is.”

Naast het behandelen van zijn patiënten, werkt Frederic ook in het ganglabo van Inkendaal. “Daar analyseren we met infraroodcamera’s in detail hoe een patiënt beweegt en kunnen we nagaan wat er exact fout loopt. Op basis van die analyse kunnen we gericht advies geven aan onze collega’s over de behandeling of eventuele operatie van de patiënt. Het ganglabo is een erg leuke uitdaging voor mij, het combineert het technische van de apparatuur met het begrijpen van hoe iets misloopt in het lichaam, wat erg intrigerend en drijvend is. Naast mij werken er ook nog twee andere kinesisten in het labo. De samenwerking met mijn collega’s is erg leerrijk, want we kunnen onze hypotheses met elkaar aftoetsen om zo de beste behandeloptie voor elke patiënt te vinden.

Te bezoeken op Dag van de Zorg

Revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek

KINESIST

Revalidatieziekenhuis Inkendaal

FREDERIC VAN SCHEPDAEL

l is 48 jaar

l studeerde af als graduaat in de kinesitherapie

l werkt al 27 jaar als kinesist

l wist na zijn opleiding economietalen in het middelbaar onderwijs dat economie hem niet zo aansprak: “In de opleiding kinesitherapie zag ik een uitdaging en zo geschiedde.”

INMOTION 5
“Ik kan hier echt
voor mijn patiënten”

Campagne 2023 Werken in Zorg en Welzijn

Week van de Zorg: van 13 t.e.m. 19 maart

Dag van de Zorg vzw zet elk jaar de zorg- en welzijnssector een week lang positief in de kijker. Nu al voor de twaalfde keer op rij. Met sensibiliserende acties, campagnes en een grootschalige opendeurdag. Het thema van dit jaar is bijzonder actueel: Werken in Zorg en Welzijn.

Tijdens de Week van de Zorg toeren we door Vlaanderen met een roadshow op Radio 2 en Studio Brussel, laten we laatstejaarsstudenten van het secundair onderwijs kennis maken met de sector en zoveel meer om mensen te informeren en te verbinden.

ZORG WERKEN in & WELZIJN

HET THEMA DAT ER TOE DOET

Dat dit thema anno 2023 relevant is, moeten we helaas niet meer vertellen. De krapte op de arbeidsmarkt is enorm; overal en voor alle zorgprofielen.

In een grootschalige media- en sensibiliseringscampagne én met de inzet van alle organisaties die deelnemen aan Dag van de Zorg – onze belangrijkste ambassadeurs –zullen we dit thema vormgeven. Dat doen we met onze Job Take Overs en Stage Take Overs maar evenzeer met dit magazine, waar een twintigtal enthousiaste zorgprofessionals hun ervaringen op de werkvloer delen met jullie.

Online vacatures

Op onze website bundelen we ook honderden interessante vacatures van deelnemende organisaties. Met een breed gamma aan profielen en regio’s. Ga zeker eens een kijkje nemen op www.dagvandezorg.be.

OPEN DEUR TAKE STAGE OVER

19

MAAK KENNIS MET ONZE ‘ZORG-TINDER’

Dag v/d Zorg vzw, de hogescholen en HBO5-scholen in Vlaanderen en Brussel laten de scholieren van de derde graad van het secundair onderwijs kennismaken met de sector. Dit doen we tijdens de Week van de Zorg.

De focus ligt op scholieren van 17 en 18 jaar uit alle richtingen. Via een handige webtool koppelen we hen met studenten (verpleegkunde, ergotherapie, kinesitherapie, orthopedagogie, zorgkunde ...) die stage lopen in een zorg- of welzijnsvoorziening. Jongeren motiveren elkaar. Een unieke kans voor de leerlingen om de sector van dichtbij te leren kennen. Misschien kiezen ze wel voor een zorgopleiding.

Een onverhoopt succes Honderden duo’s staan enthousiast klaar voor hun Stage Take Over. Dit wordt een echte jongerencampagne en zal volledig via de gekende sociale mediakanalen verlopen. Meer info via www.stagetakeover.be.

OPNIEUW OPENDEUR OP DE DERDE ZONDAG VAN MAART

Opnieuw een opendeur voor de sector op de vertrouwde derde zondag van maart. Dat is alweer vier jaar geleden (coronapandemie, weet je wel).

Om 10 uur geven we het startschot en kunnen alle geïnteresseerden op pad voor een interactieve kijk achter de schermen. Maak kennis met deze boeiende en innoverende sector en bovenal met deze sterke werkgever bij jou in de buurt.

Het volledige programma en welke organisatie waar meedoet, vind je terug in de handige gids midden dit magazine. Maar ook op www.dagvandezorg.be vind je alle nodige informatie.

By the way: ze voorspellen prima weer. Ideaal dus om met je gezin, familie of vrienden per fiets Dag van de Zorg te bezoeken.

6
maart Zon.

SHOW ROAD

ROADSHOW MET RADIO 2

Week van de Zorg trekt rond in Vlaanderen met een echte roadshow. Elke dag zenden Ann Reymen en Daan Masset in het programma ‘Ann & Daan’ op Radio 2 van 10 uur tot 12 uur live uit. De opvolgers van het programma ‘De Madammen’ doen dat met veel bravoure en met een luisterend oor vanop de werkvloer bij een deelnemer aan Dag v/d Zorg.

Warme radio (en televisie)

Vijf dagen en tien uur op vijf verschillende locaties. Het centrale thema tijdens Ann & Daan is uiteraard ‘Werken in Zorg en Welzijn’. Het wordt warme radio met verhalen vanop de werkvloer, met zorgmedewerkers en met gasten. Op hetzelfde moment is ook alles te volgen via live beeldstreaming op één.

Het volledige programma vind je op www.dagvandezorg.be.

Hieronder vind je de live locaties:

> Maandag 13 maart 2023 Revalidatieziekenhuis Inkendaal

> Dinsdag 14 maart 2023 P.C. Dr. Guislain (Gent)

> Woensdag 15 maart 2023 Woonzorgzone De Kouter (Blanden)

> Donderdag 16 maart 2023 DVC Heilig Hart (Deinze)

> Vrijdag 17 maart 2023 AZ Delta (Campus Menen)

STUBRU AT WORK

Ook Studio Brussel zet zijn schouders onder de Week van de Zorg en zendt op maandag 13 maart een ganse dag uit vanop een zorgsite. Het programma ‘StuBru At Work’ wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Collega’s in de Zorg’.

De radiostudio wordt opgebouwd bij UZ Brussel, deelnemer aan Dag van de Zorg. Collega’s en medewerkers van het Universitair Ziekenhuis komen bij Joris Brys en Kirsten Lemaire verhalen vertellen vanop de werkvloer en vragen een plaatje aan. Maar ook studenten van de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de VUB en collega’s van andere zorgorganisaties komen aan bod. Meer info via www.dagvandezorg.be.

> Maandag 13 maart 2023 UZ Brussel

DE ZONDAG

Dankzij een samenwerking met De Zondag komen op zondag 12 en op zondag 19 maart de zorgsector én mensen van de zorg uitgebreid aan bod. Bovendien verspreidt De Zondag op 19 maart het programma van de opendeurdag. Zo geraak je zeker wegwijs op Dag van de Zorg.

INMOTION 7
IN DE MEDIA

Koningin Mathilde voor de achtste keer present

Ook dit jaar zal Hare Majesteit de Koningin Mathilde – voor de achtste keer – haar opwachting maken tijdens de Week van de Zorg. Op vrijdag 10 maart gaat Dag van de Zorg vzw samen met haar op bezoek bij een voorziening voor mensen met een beperking. Het is een grote eer en we zijn dan ook bijzonder fier de koningin opnieuw te mogen vergezellen voor een interessante en leerrijke kijk achter de schermen van een zorginstelling.

Stefan werkt al tien jaar als apotheker

“Wij zijn voor veel mensen een vertrouwenspersoon”

Stefan Ceulemans koos voor een job als apotheker omdat hij zo zijn passies voor wetenschap en zorg op maat van de patiënt kon combineren. In Apotheek Proost vond hij een werkgever die zijn visie deelde. “De sterkte van onze apotheek zit ‘m volgens mij in onze betrokkenheid. We hebben ook geregeld contact met andere zorgverstrekkers in de buurt. Ik denk dat dat zo goed loopt omdat we allemaal hetzelfde doel hebben: we willen het beste voor onze patiënten.”

Dat Stefan een groot hart heeft voor zijn job is meteen duidelijk. “Wij zijn voor veel mensen een vertrouwenspersoon. Ze delen met ons naast hun zorgvragen ook verhalen over hun leven, familie, de arts waar ze net geweest zijn ... Daarnaast zijn we meestal het eerste aanspreekpunt na een doktersbezoek, waardoor we vaak niet alleen een kaderende maar soms ook een kalmerende of net activerende functie vervullen.”

Naast zijn job als apotheker is Stefan ook tabakoloog. Dat is geen toeval, want je hebt voor beide jobs heel gelijkaardige skills nodig volgens hem. “Je moet vooral goed mensen kunnen lezen en sterke communicatieve en empathische vaardigheden bezitten. De manier waarop je een patiënt benadert kan een hemelsbreed verschil maken. Al is dat niet altijd even makkelijk. De meeste patiënten zijn enorm vriendelijk en dankbaar, maar het gebeurt wel eens dat iemand onbeleefd reageert wanneer je hen wil helpen. Als apotheker moet je nu eenmaal enkele beroepsmatige vragen stellen. Natuurlijk

APOTHEKER

STEFAN CEULEMANS

l is 33 jaar

is het daarbij belangrijk dat je dat zelf op een discrete en respectvolle manier doet. De opleiding tot apotheker is op dat vlak ook enorm geëvolueerd ten opzichte van vroeger. Het beroep is vandaag veel zorggerichter.”

Die zorggerichtheid wordt niet alleen door Stefan maar ook door zijn collega’s gedragen. “De sterkte van onze apotheek zit ‘m volgens mij in onze betrokkenheid. We hebben ook geregeld contact met andere zorgverstrekkers in de buurt. Artsen, vroedvrouwen, thuisverpleegkundigen ... Het hele scala aan eerstelijnshulpverleners eigenlijk. Ook met andere apothekers in de buurt hebben we een goed contact. Ik denk dat dat zo goed loopt omdat we allemaal hetzelfde doel hebben: we willen het beste voor onze patiënten.”

Bij het draaiende houden van een apotheek komen heel wat taken kijken. “De hoofdmoot bestaat uit het afleveren van geneesmiddelen en alles wat daarbij komt kijken. We maken ook heel wat magistrale bereidingen op maat.

Daarnaast zijn er een aantal logistieke taken zoals bestellingen plaatsen en de voorraad aanvullen. En er komt heel wat administratie bij kijken, maar dat is logisch aangezien alles goed traceerbaar moet zijn. Er zijn geen vaste momenten waarop ik het ene of het andere doe, alle taken lopen door elkaar, afhankelijk van hoe druk het is in de apotheek. Wat niet afgerond is, kan doorgaans wel wachten tot de volgende dag. Dat zorgt ervoor dat ik ’s avonds na het werk rustig kan ontspannen.”

l studeerde af als master in de farmaceutische zorg en als tabakoloog

l werkt tien jaar als apotheker

l verloor zijn hart aan de job na een kijkstage: “Ik heb zelf een grote interesse in het wetenschappelijke maar ook in zorgen voor mensen. Toen ik de eerste keer stage liep in een apotheek, raakte ik zo geïnspireerd door de mensen die daar werkten en hoe zij hulp verleenden aan de verschillende klanten, dat ik dat ook wou kunnen.”

8

Vijf jaar geleden ruilde Yati Michiels haar job als ergotherapeut in een woonzorgcentrum in voor een nieuwe uitdaging als woonassistent. “Het spreekt voor zich dat je een hart moet hebben voor ouderen. Als aanspreekpunt ben ik ook de persoon waar alle bezorgdheden of opmerkingen bij terechtkomen, en dan is het uiteraard belangrijk dat mensen zich gehoord voelen.”

Als woonassistent is Yati het aanspreekpunt voor de 50 ouderen die in de assistentiewoningen van Seniorcity Herent leven . Maar dat is lang niet het enige onderdeel van haar functie. “Ik plan activiteiten in, hou alle dossiers in orde, volg de facturatie op, geef rondleidingen aan geïnteresseerden en doe de intake van nieuwe bewoners. Daarnaast sta ik ook in voor de dagelijkse werking: het is mijn taak om ervoor te zorgen dat alles goed loopt en bewoners zich hier goed voelen. En dat ons aanbod en onze inrichting zo goed mogelijk op hen is afgestemd. Stel dat een van onze bewoners gevallen is, ga ik na of we extra preventieve maatregelen kunnen nemen om dat te voorkomen. De job brengt veel met zich mee, maar dat zorgt voor veel afwisseling en uitdaging. Ik verveel me nooit!”

Gelukkig kan Yati rekenen op een aantal helpende handen. “We hebben een

administratief ondersteuner die me helpt met het vele papierwerk, een poetsman die ook handig is en verschillende klusjes doet, een verzorgende die mee activiteiten organiseert en mensen wegwijs maakt en een aantal vrijwilligers. Daarnaast werk ik ook nauw samen met heel wat externe partners: thuisverpleegkundigen, traiteurs, de syndicus van het gebouw.”

Als we vragen welke vaardigheden en talenten een woonassistent zoal nodig heeft, schiet Yati in de lach. “Wel, om deze job te doen moet je echt een duizendpoot zijn. Meteen ook de reden waarom ik er zo toe aangetrokken was. Goed kunnen organiseren en plannen is essentieel. Bovendien moet je verschillende dingen tegelijkertijd kunnen capteren en snel kunnen switchen tussen diverse taken. Het ene moment ben ik een rondleiding aan het geven, het andere moment ben ik facturen aan het maken.

WOONASSISTENT

i-mens - Seniorcity Herent

YATI MICHIELS

l is 33 jaar

l studeerde af als bachelor in de ergotherapie

l werkt ruim vijf jaar als woonassistente bij Seniorcity Herent van i-mens

l werd geïnspireerd door een voormalige collega: “Ik werkte eerder als ergotherapeut in een woonzorgcentrum waar ook een wooncoach werkte. Dat leek me echt iets voor mij. Toen ik even later op deze vacature botste, heb ik meteen de sprong gewaagd.”

En het spreekt voor zich dat je een hart moet hebben voor ouderen. Als aanspreekpunt ben ik ook de persoon waar alle bezorgdheden of opmerkingen bij terechtkomen, en dan is het uiteraard belangrijk dat mensen zich gehoord voelen. Daarom bekijken we de zaken niet enkel vanuit praktisch maar ook vanuit een menselijk oogpunt. Ik krijg daar zoveel dankbaarheid voor terug van de bewoners. En of dat nu in de vorm van een doosje pralines of gewoon ‘een dikke merci’ is: dat geeft mij energie om elke dag weer gemotiveerd te komen werken.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg

Seniorcity Herent, Kuurne & Wenduine, Dunant Gardens Gent, Oostende & Aalst en Seniorvillage Oostende

Yati zorgt ervoor dat alles in Seniorcity Herent op wieltjes loopt
“Als woonassistent moet je een duizendpoot zijn”

Wij zorgen voor hr en welzijn in de zorg!

Als vertrouwde en betrouwbare partner ondersteunt Liantis duizenden organisaties en vrije beroepen in de zorgsector. Met een uitgebreid en uniek aanbod zorgen onze experts voor begeleiding op maat rond preventie en welzijn, over hr- en personeelsbeleid, tot verzekeringen en opleidingen.

Benieuwd wat Liantis voor jou kan betekenen?

Sectorspecifieke expertise

Unieke oplossingen

Begeleiding op maat

Neem een kijkje op liantis.be

of ontdek ons specifieke aanbod voor de zorgsector via liantis.be/zorg

Trotse partner van Dag van de Zorg

Bovendien houdt Liantis graag de vinger aan de pols in de sector. Dat doen we met waardevolle partnerships. Zo ondersteunen we ook zeer graag Dag van de Zorg: hét event dat je dichter bij de zorg brengt. samen werkt.

ontbrekende puzzelstukje

Tinneke Claes is een van de weinige zelfstandige ergotherapeuten in Vlaanderen

“Volgens mijn patiënten vervolledig ik als ergotherapeut hun zorgaanbod met een essentieel stukje zorg dat ze nog misten in hun revalidatie”, zegt Tinneke Claes. “Wanneer ik een patiënt zijn zelfredzaamheid kan bevorderen schenkt me dat enorm veel voldoening. Ik ben fier op mijn job, maar het is niet makkelijk om de erkenning te krijgen die we verdienen.”

“Als ergotherapeut maak ik deel uit van de eerstelijnszorg. Ik onderzoek hoe ik mijn patiënten met een beperking zo goed mogelijk kan begeleiden zodat ze terug kunnen participeren in de maatschappij. Daarnaast geef ik ook opleidingen rond valpreventie, zowel aan collega’s uit de zorgsector als aan rusthuisbewoners.”

“Ergotherapeuten hanteren een holistische aanpak. Ik bekijk alle dagelijkse activiteiten van mijn patiënt en hoe we die, met bepaalde technieken, terug mogelijk kunnen maken. Dat gaat van zichzelf opnieuw leren aankleden tot een hobby zoals kaarsen maken terug oppikken. Uniek is dat we daarbij ook naar de thuissituatie kijken. Iedereen zal immers

ERGOTHERAPEUT

Groepspraktijk Samen Sterk

TINNEKE CLAES

l is 37 jaar

l studeerde af als bachelor in de ergotherapie

l werkt al 10 jaar als zelfstandig ergotherapeut, sinds 2013 in bijberoep en sinds 2020 in hoofdberoep bij groepspraktijk Samen Sterk

l koos ervoor om zelfstandige te worden omdat ze op die manier haar eigen visie op eerstelijnszorg kan uitdragen: “Ik word oprecht gelukkig als ik patiënten kan begeleiden en empoweren om hun leven terug in handen te nemen.”

op een eigen manier koken of zich aankleden. Daarnaast is er ook een steeds grotere vraag naar zorg op maat. Hoewel er al veel hulpmiddelen op de markt zijn, gaan ergotherapeuten vaak nog een stapje verder in het bedenken van creatieve oplossingen. Zo heb ik collega’s die aan de slag gaan met een 3D-printer om aangepast bestek of een haarborstel te maken. Het is leuk en uitdagend om oplossingen op maat aan te reiken, al bots ik daarbij soms ook op mijn eigen grenzen. Gelukkig is er veel verbondenheid tussen collega’s en delen we onze expertise met elkaar.”

De terugbetaling van ergotherapie is momenteel erg beperkt, al ziet Tinneke een

toename van long covid patiënten sinds deze sessies wel terugbetaald worden. “Het frustreert me dat we in Vlaanderen de meerwaarde van ergotherapie in de eerste lijn zo beperkt waarderen. Nochtans is het in andere Europese landen al langer duidelijk hoe waardevol we zijn. Door het gebrek aan terugbetaling is er geen vlotte doorstroming van patiënten en krijgt ons beroep niet de erkenning die het verdient. Dat verklaart ook waarom er zo weinig voltijds zelfstandige ergotherapeuten zijn.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg Groepspraktijk Samen Sterk in Lichtaart

INMOTION 11
“Wij zijn het

TAKE JOB OVER

“Hier wordt veel meer aandacht besteed aan de psychosociale component dan ik dacht. Elke patiënt heeft zijn eigen verhaal,

ervaringen en emoties.”
Hilde Crevits

Minister Crevits steekt met veel goesting de handen uit de mouwen in het CM-Zorgverblijf Ter Duinen in Nieuwpoort. Zorgverblijf Ter Duinen biedt de mogelijkheid om op herstel te komen na een ingreep of andere ziekenhuisopname. Ze ontmoet op een druilige donderdag kinesist Jan de Meyer en helpt hem mee met de fysiobehandeling van de kranige Marie Thérèse. Het wordt een intensieve sessie tijdens deze Job Take Over.

MEER ZELFSTANDIGHEID

Jan is al meer dan 30 jaar kinesist. Eerst in een eigen groepspraktijk, maar sinds 2013 bij Ter Duinen. “Mijn vorige job was vooral administratief en dat was ik een beetje beu. Ik wou opnieuw werken met mensen, back to basics”. Jan wil zijn patiënten – vooral oudere mensen – fysiek blijven uitdagen. Het is duidelijk: deze enthousiaste en sociaal bewogen kinesist geniet er elke dag van om hulpbehoevende mensen meer zelfstandigheid bij te brengen. Dat doet hij samen met een groot team van kinesisten en andere medewerkers, allemaal met dezelfde gedreven passie.

MENSEN KOMEN HIER THUIS

Vandaag krijgt hij extra ondersteuning van Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits. Getooid in een witte schort staat ze klaar om mee te helpen. Vóór haar Job Take Over zag ze revalideren als iets louter medisch. Tijdens haar bezoek ziet ze echter een heel andere realiteit. “Hier wordt veel meer aandacht besteed aan de psychosociale component dan ik dacht. Elke patiënt heeft zijn eigen verhaal, ervaringen en emoties.”

De kinesisten en bij uitbreiding ook de andere medewerkers bij Ter Duinen zijn allemaal betrokken bij het welzijn van de patiënten.

“Het is hier één grote familie”, beaamt Marie Thérèse. Het is haar laatste dag bij Ter Duinen. Ze kan na een knieoperatie en zes weken revalidatie opnieuw stappen en fietsen.

“Allemaal dankzij de goede handen en steun van Jan.” Marie Thérèse weet als geen ander de deskundigheid van Jan te appreciëren. Het is dan ook al haar tweede revalidatie bij hem, want een paar jaar geleden was ze hier na een fietsongeval en ook toen was Jan kinesist van dienst. “Mijn fiets is mijn psychiater”, glundert ze, blij dat ze vanaf morgen opnieuw uitstapjes kan maken met haar elektrische fiets.

EEN-OP-EEN CONTACT

Tot slot wil minister Crevits nog iets kwijt over Zorgverblijf Ter Duinen. “Ik zag hier overal bijzonder veel wilskracht bij de patiënten, omringd door een hechte ploeg.” Ook het feit dat elke patiënt een vaste kinesist krijgt, is een meerwaarde volgens de minister. “Via dat eenop-een contact kan je echt een band opbouwen om zo te evolueren naar een goed herstel”.

Careēr

Met Careēr lanceren Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits, zorgambassadeur Candice De Windt en de sociale partners een gloednieuwe campagne om werken in zorg en welzijn te promoten.

Zorg en welzijn hebben een zacht imago maar Careēr toont dat beroepen in deze sector net hyperambitieus zijn! Waardevolle carrières voor mensen die zich professioneel willen ontplooien en op zoek zijn naar dat tikkeltje meer in hun job.

Met het nieuwe merk wil men de hele sector positief onder de aandacht brengen. Zo wordt er ingezet op het motiveren van meer mensen om de stap te zetten naar een beroep in zorg en welzijn.

Careēr (je zegt keir-ier) straalt trots en ambitie uit. Een job in zorg en welzijn kan enorm uitdagend zijn en je kan er zoveel in bereiken. Een carrière om fier op te zijn dus, met een vleugje care erbij.

In de eerste fase ligt de focus op zes knelpuntberoepen: begeleider jeugdhulp, kinderbegeleider, verzorgende, logistiek assistent, zorgkundige en verpleegkundige. Binnenkort volgen extra beroepen, opleidingen en een interactieve carrièrewijzer. De komende maanden zal Careēr online en in het straatbeeld te zien zijn.

Ook jij kan meedoen

De campagnebeelden kunnen vrij gebruikt worden om te delen op sociale media of om digitale campagnes mee te voeden. Je kan ze ook ophangen als posters in jouw organisatie. Deel één van de beelden (te downloaden via www.care-er.be) op jouw socialemediakanalen. Je kan ook je eigen vacatures opladen op de website of templates op jouw maat ontwikkelen.

13 INMOTION
maakt weg naar job in zorg en welzijn korter dan ooit
“Allemaal dankzij de goede handen en steun van kinesist Jan”
“Ik wil mijn patiënten elke dag fysiek blijven uitdagen.”
Jan de Meyer

Hanna rolde na een burn-out in een nieuwe job die haar energie geeft, zowel op de werkvloer als thuis

Hanna rolde na een burn-out in een nieuwe job die haar energie geeft, zowel op de werkvloer als thuis

“Als ik mijn zoontje uitleg wat ik doe op het werk, zeg ik dat ik mensen help om een afspraak te maken als ze ziek zijn. Maar het is natuurlijk wel wat ruimer dan dat”, vertelt Hanna Verhoeven. Samen met de andere onthaalmedewerkers is ze het eerste aanspreekpunt als je naar het Gentse Wijkgezondheidscentrum De Kaai belt of er binnenstapt.

“Aan de hand van wat de patiënt vertelt, schat ik in wat de dringendheid van hun probleem is, wie van onze zorgverstrekkers het best geplaatst is om hen te helpen en binnen welk tijdsbestek dit moet gebeuren”, vertelt Hanna. “WGC De Kaai heeft een uitgebreid aanbod en dankzij de triage aan het onthaal kunnen mijn collega’s gericht te werk gaan. Daarnaast voer ik ook administratieve taken uit, zoals het in orde maken van terugbetalingen, het boeken van videotolken en het opvolgen van afwezigheden.”

Goed communiceren is de grootste uitdaging van haar job. “Soms heb je mensen voor je die de taal niet goed machtig zijn en dat kan al eens tot misverstanden leiden. Natuurlijk lukt het niet altijd om iedereen onmiddellijk tevreden te stellen. Soms moet ik patiënten realistische verwachtingen geven of een beetje aansturen in hun eigen planning. Als je weet dat je doos medicatie bijna leeg is, bel je niet naar ons wanneer je aan de laatste pil begint”, zegt Hanna lachend. “Nu, ik stel me altijd positief op en krijg zo ook wel makkelijk een glimlach terug.”

“Op momenten dat het erg druk is, moet ik me focussen om maar één ding tegelijk te willen doen: de patiënt zo snel en correct mogelijk aan een afspraak helpen. Wanneer het rustiger is, maak ik er ook tijd voor om een luisterend oor te bieden. Soms komen patiënten heel geladen of zelfs agressief binnen en dan helpt het dat ze hun verhaal bij je kwijt kunnen. Ik vind het interessant om met al die verschillende situaties om te gaan en durf ook doorvragen wanneer het nodig is. Je hebt als onthaalmedewerker een portie assertiviteit nodig.”

ONTHAALMEDEWERKER

Wijkgezondheidscentrum De Kaai

HANNA VERHOEVEN

l is 31 jaar

l studeerde af als maatschappelijk werker

l werkt sinds februari 2022 als onthaalmedewerker bij

WGC De Kaai

l kwam per toeval terecht in deze job: “Ik vond geen goed evenwicht in mijn rol als hulpverlener en ging in op de vraag van een vriendin om een tijdelijke vervanging te doen. Intussen heb ik mijn contract al tweemaal verlengd. Ik kom met enthousiasme werken en hou na mijn uren nog energie over voor mezelf.”

“De Kaai is een erg horizontale organisatie –iedereen mag hier mee nadenken over wat nog beter kan. Inspraak wordt aangemoedigd en gewaardeerd en dat apprecieer ik enorm. In combinatie met de leuke collega’s en het sociaal contact met de patiënten vind ik dit een erg fijne job. Mijn vorige job als zorgverlener was erg veeleisend en het lukte me niet goed om mijn grenzen te stellen.” Toen ze aan deze job begon, dacht ze dat ze er snel op uitgekeken zou zijn. “Niks blijkt minder waar, er is best veel afwisseling binnen een duidelijk afgelijnd takenpakket. Dat ik nu ook terug energie over heb als ik thuiskom na het werk is een verademing voor mij. Dankzij deze job heb ik de ruimte gekregen om verder te zoeken naar wat me deugd doet op en naast het werk. Ik zie me ooit zeker nog terugkeren naar een job als hulpverlener, dat zit nu eenmaal in de aard van het beestje. Wanneer? Geen idee. Geen haast mee.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg Wijkgezondheidscentrum De Kaai in Gent

14
“Werken in een horizontale organisatie is erg dankbaar”

Als eerste aanspreekpunt voor patiënt en familie vormen we de schakel tussen hen en de andere zorgverleners

Verpleegkundige Jeroen Van Engeland gaat met plezier naar het werk. “Zieke mensen beter helpen worden, geeft me niet het gevoel dat ik moet gaan werken. Elke dag is hier anders en routine sluipt er niet snel in. Ik krijg voortdurend nieuwe situaties voorgeschoteld, waardoor ik bijna elke dag een extra zetje krijg om nog beter te worden in wat ik doe.”

Jeroen is verpleegkundige in AZ Sint-Maarten op de afdeling pneumologie. “We hebben veel chronisch zieken op onze afdeling, hen zien we dus regelmatig terugkomen. De continuïteit in zorg die ik kan opbouwen met patiënten vind ik fijn. Hoewel het voor hen uiteraard geen goed nieuws is om opnieuw in het ziekenhuis te belanden, zijn ze wel blij om een bekend gezicht terug te zien. Als verpleegkundige sta ik de patiënt zo goed mogelijk bij in diens zorgtraject. Aan het begin van de dag bekijk ik de vitale parameters en stel ik mijn zorg daarop af. Hier komen veel verpleegtechnische aspecten aan bod zoals het toedienen van medicatie, wondzorg, bloed afnemen of een infusie. Daarnaast zorg ik ervoor dat de nodige onderzoeken uitgevoerd worden.”

“De verpleegkundige is een soort spilfiguur in de verzorging van de patiënt. We komen met alle zorgverleners in aanraking en begeleiden de patiënt in alle aspecten van zijn verzorging. Zo raadplegen we bijvoorbeeld de sociale dienst die de thuissituatie grondig bekijkt of schakelen we een diëtist in als eten moeizaam verloopt. Het multidisciplinair werken bevalt

me erg, ik werk onder andere samen met de arts, kinesist en tabakoloog. Omdat we overal nauw bij betrokken zijn, kunnen we de patiënt ook goed informeren. Helaas is er door de hoge werkdruk niet altijd voldoende tijd voor een uitgebreid gesprek.”

Naast zijn rol als verpleegkundige werkt Jeroen ook twintig procent van zijn tijd als projectmedewerker, vooral in een ondersteunende rol. “In die functie ondersteun ik de collega’s om wetenschappelijk onderbouwd te kunnen werken. In een database raadpleeg ik de laatste nieuwe methodes om te zorgen voor onze patiënten. Dat is iets nieuws waar ik erg enthousiast over ben. Het helpt me up-to-date te blijven over nieuwe technieken en geeft de collega’s op de werkvloer duidelijke informatie over hoe bepaalde verpleegkundige handelingen uit te voeren. Die kennisoverdracht komt ook terug in het samenwerken met studenten verpleegkunde: een grote verantwoordelijkheid, want je wilt hen goed opleiden. Aan uitdagingen heb ik hier alvast geen gebrek. Ik werk in een innovatieve en steeds veranderende omgeving en zie ook nog doorgroeimogelijkheden in de toekomst. Het mooiste aan de

job blijft toch de welgemeende dankjewel van patiënten die je terug op de been geholpen hebt. Daar kan niets tegenop.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg

AZ Sint-Maarten in Mechelen

VERPLEEGKUNDIGE

AZ Sint-Maarten

JEROEN VAN ENGELAND

l is 27 jaar

l studeerde af als bachelor in de verpleegkundige en master in verpleegkunde en vroedkunde

l werkt sinds 2 jaar als verpleegkundige op de afdeling pneumologie van AZ Sint-Maarten

l wou de verzorging van chronische patiënten combineren met technische verpleegaspecten:

“In de afdeling pneumologie komt dit voor mij samen.”

15 INMOTION
“Verpleegkundigen zijn de centrale spil”

Katrien vond haar roeping als kinderbegeleider

De belangrijkste taak van een kinderbegeleider? Elk kind een warme thuis, veiligheid en geborgenheid te bieden, aldus Katrien Aerts van kinderdagverblijf ‘t Bengelhuisje. “Ik denk dat enkel mensen met een groot hart deze job kunnen doen. Je hebt bakken liefde en geduld nodig om aan de noden van elk kind tegemoet te komen.”

Veel mensen denken bij kinderopvang aan verluieren en flesjes geven, maar kinderbegeleiders doen véél meer dan dat. “We proberen ook elke dag de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren en in te spelen op hun interesses en talenten. Dat doen we onder meer door hen te observeren op verschillende momenten. Op die manier kunnen we een kind alle kansen geven om zich zo goed mogelijk te ontplooien”, vertelt Katrien.

Ze staat er gelukkig niet alleen voor. ’t Bengelhuisje biedt plaats aan 57 kinderen die in vier groepen van ongeveer 15 kinderen opgedeeld zijn. “Bij de jongste groep blijven ze tot hun eerste verjaardag, daarna wisselen ze elk half jaar van groep tot ze naar school gaan. Op die manier kunnen we heel leeftijdsgericht werken en elk kind zo goed mogelijk voorbereiden op een nieuwe levensfase. Dat doen we met 14 kinderbegeleiders. Ikzelf sta met drie collega’s bij de oudste peuters. Doordat we zo nauw samenwerken, zijn we erg goed op elkaar ingespeeld. We zijn een hecht team. Geen van ons werkt voltijds, wat ervoor zorgt dat we de nodige ademruimte hebben en gemotiveerd komen werken. Dat vind ik zelf heel belangrijk, want als jij je goed voelt, dan breng je dat ook over op de kinderen en je collega’s. Daarnaast worden we ook ondersteund door pedagogische coach Dorien Lemmens. Onze dienstverantwoordelijke Laura Smeyers neemt dan weer de inschrijvingen en het administratieve luik voor zich.”

Hoewel geen enkele dag er hetzelfde uitziet, wordt er wel veel routine aangeboden. “Jonge kinderen hebben nog veel nood aan voorspelbaarheid. Eén collega zorgt voor de opening om 6u30 en vanaf dan komt er ongeveer elk uur een collega bij tot 10u. Tot 9u zitten alle kindjes en begeleiders samen in één ruimte, daarna gaan ze naar hun eigen leefgroepen.

Om 9u30 drinken we soep, daarna bieden we een activiteit op maat aan, is er een verluiermoment en om 11u volgt de lunch. Na de middagdut worden alle kinderen opnieuw verluierd en aangekleed en eten ze een drie-uurtje. Daarna volgt opnieuw een begeleide activiteit. Rond 16u30 verzamelen we opnieuw in de centrale ruimte met alle kinderen en begeleiders. De ouders kunnen hen ophalen tot 18u30. Een babbeltje met hen hoort er uiteraard ook bij – we zorgen immers de hele dag voor hun kostbaarste bezit.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg

KDV Het Bengelhuisje, WZC Ten Weldebrouc, DVC ‘t Sas, LDC De Wilg en dienst Thuiszorg in Willebroek

KINDERBEGELEIDER

KDV Het Bengelhuisje

KATRIEN AERTS

l is 32 jaar

l studeerde kinderzorg

l werkt al 12 jaar als kinderbegeleider bij kinderdagverblijf ‘t Bengelhuisje

l wist al heel jong dat dit haar droomjob was: “Ik startte na mijn middelbare school nog aan de opleiding vroedkunde, maar besefte al snel dat ik mijn roeping eigenlijk al gevonden had als kinderbegeleider.”

17 INMOTION
“Kinderen alle kansen geven, daar doe ik het voor”

“Hier kan je een sterke band opbouwen”

Dries vertelt over zijn job als woonbegeleider voor mensen met een beperking

Dries is woonbegeleider van twee leefgroepen bij Kompas vzw.

“Door jarenlang met dezelfde mensen te werken kan je echt een band opbouwen. Het vergt veel tijd en moeite om dat te doen maar je krijgt er wel iets unieks voor terug, dat vind je niet in elke job.”

“Ik werk met een leefgroep van zes personen en eentje van vier personen. Die laatste groep is de meest intensieve, want ze bestaat uit volwassenen met gedrags- en emotionele stoornissen. Mijn dienst start met het overlopen van de briefing van de vorige shift. Daaruit kan ik opmaken hoe alles verlopen is en of er zaken zijn waar ik specifiek op moet letten.”

Aan het begin van zijn shift wacht Dries zelf tot de bewoners tot bij hem komen. “Ik geef hen de tijd en ruimte om dat op hun eigen tempo te doen. Naarmate de dag vordert, beginnen ze meestal te ontdooien en plannen we een activiteit. Ik laat me daarvoor leiden door de sfeer van het moment. Als er bijvoorbeeld net een incident was, ga je niet gezellig een potje voetballen. Dan zorg ik er eerst voor dat de plooien worden gladgestreken. Na het middageten is er een rustmoment en nog een activiteit, we spelen dan bijvoorbeeld een spelletje of kijken naar een film. Na het avondeten zorg ik ervoor dat de bewoners rustig de nacht kunnen ingaan en maak ik de administratie in orde. Zo weten mijn collega’s van de volgende dienst ook hoe de dag is verlopen.”

“Elke dag is hier anders. Soms zijn er kleine of grote incidenten en dan probeer ik het spanningsniveau naar beneden te halen met een goed gesprek. De grootste uitdaging voor mij is omgaan met incidenten die op mijn persoon richten. Naar de cliënt toe is het belangrijk om zo snel mogelijk aan herstel te werken, ook als ik zelf nog niet echt klaar ben om die eerste stap te zetten. Gelukkig neem ik niet snel iets persoonlijk. En als ik de dag goed kan afsluiten met mijn gasten, geeft me dat veel voldoening.”

WOONBEGELEIDER

Kompas vzw

DRIES

l is 27 jaar

l startte 4 jaar geleden bij Kompas vzw als woonbegeleider

l heeft een broer met een meervoudige beperking: “Zo ben ik in aanraking gekomen met de zorgsector. Ik wou me op mijn manier kunnen inzetten voor wie zich moeilijker kan integreren in de maatschappij en zo ging de bal aan het rollen.”

“Het is toch wel uniek om te zien wat vertrouwen kan doen. Vaak ben je de zoveelste persoon in hun leven die ze in vertrouwen moeten leren nemen.” Maar eens je dat punt bereikt hebt, is er veel mogelijk volgens Dries. “Ik ben over het algemeen een positieve persoon en probeer mijn cliënten daar ook in mee te nemen. Daarnaast straal ik ook een bepaalde rust uit en dat helpt hen om zich op hun gemak te voelen. Na verloop van tijd leer je ook heel goed om hun mimiek te lezen en weet je aan de hand van hun houding of gedrag wat voor dag het gaat zijn. Zo had ik in mijn vorige leefgroep iemand met dementie die een enorme fan bleek van een oud Aalsters liedje. Als ik dat begon te zingen, kon je pure vreugde aflezen van zijn gezicht. Het zijn die mooie momenten die ik enorm koester.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg Kompas vzw in Wondelgem

18

belangrijkste werkmiddel

Lieselotte werkt op een afdeling voor mensen met een verslavingsproblematiek

Als therapeutisch coördinator draagt Lieselotte Vermeulen verschillende petten. Ze begeleidt niet enkel patiënten maar staat – samen met het afdelingshoofd en de afdelingspsychiater –ook in voor het ondersteunen van een interdisciplinair team van verpleeg- en zorgkundigen, ergotherapeuten, creatief therapeuten, bewegingstherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers. Samen hebben ze één doel voor ogen: de mensen op hun afdeling zo goed mogelijk begeleiden in het omgaan met hun verslavingsproblematiek.

Als we Lieselotte vragen wat haar zo aantrekt in haar job, hoeft ze daar geen seconde over na te denken. “Het heel intensieve menselijke contact”, antwoordt ze. “Als psychologe is de relatie en communicatie met mijn patiënten mijn belangrijkste werkmiddel. Het vraagt ook heel wat wederzijds vertrouwen. Want of je dat nu wilt of niet, je legt in zo’n relatie ook heel veel van je eigen persoon, authenticiteit en kwetsbaarheid. Uiteraard is het belangrijk dat je daarbij handelt vanuit een onderbouwd therapeutisch kader, maar de creativiteit om dat kader aan te passen op maat van de patiënt waarmee je in gesprek bent, is dat net zozeer.” Tegelijk is dat ook net wat haar job soms moeilijk maakt. “Er zijn helaas grenzen aan wat je als hulpverlener kan doen. Soms kan je mensen niet helpen en stoot je tegen die grenzen. Op zulke momenten voel ik me als psycholoog én als mens machteloos. Maar daar leer je ook wel mee omgaan.”

Als therapeutisch coördinator weegt Lieselotte ook mee op het beleid van de afdeling en het psychiatrisch centrum. “Die combinatie vind ik ontzettend fijn. Het zorgt voor afwisseling én ik kan mijn ervaringen als psycholoog omzetten in beleidsmatig werk. Mee denken over de ontwikkeling van een dienst op een deskundige maar eigenzinnige manier – dat is echt mijn ding. Ook daar speelt creativiteit weer een

onmisbare rol. Dat apprecieer ik trouwens enorm aan deze werkplek: er wordt echt gekeken naar je talenten. Ik voel me hier erg gewaardeerd als mens en als medewerker. Aangezien ik zelf ook een leidinggevende functie heb, probeer ik mijn team op dezelfde manier te benaderen. Dat verdienen zij ook, want zonder je team sta je nergens.”

“Ik weet hoe mijn werkdag begint, maar nooit waar die eindigt”, lacht Lieselotte. “Om 8.15 uur lees ik mijn e-mails, om 8.30 uur hebben we overdracht. Dan overlopen we samen met het hele team het programma van die dag en alle patiënten, zo weten we zeker dat iedereen op de hoogte is. Tot daar het ‘vaste’ gedeelte. Afhankelijk van de dag volgt er daarna een teamvergadering afgewisseld met individuele gesprekken met patiënten of groepssessies. Daarnaast neem ik ook deel aan verschillende werkgroepen en zit ik geregeld samen met medewerkers om hen te ondersteunen en begeleiden in hun job. Het varieert dus nogal van dag tot dag – je moet ook kunnen inspelen op de noden van het moment. Dat houdt het uitdagend!”

Te bezoeken op Dag van de Zorg

P.C. Dr. Guislain in Gent

PSYCHOLOOG

P.C. Dr. Guislain

LIESELOTTE VERMEULEN

l is 38 jaar

l studeerde af als master in de klinische psychologie en volgde daarna een postgraduaat cognitieve gedragstherapie en legt zich nu vooral toe op schematherapie

l werkt sinds 2018 als therapeutisch coördinator bij Vàleo, een opname- en behandelafdeling voor mensen met een afhankelijkheidsproblematiek binnen het P.C. Dr. Guislain

l koos heel bewust voor de verslavingszorg: “Ik heb ruim tien jaar op de psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis gewerkt. Daar ontdekte ik dat de verslavingszorg echt mijn ding is. In deze job kan ik mensen daarin langdurig begeleiden.”

INMOTION 19
“De relatie met patiënten is mijn

Rode Kruis-Vlaanderen

“Ik werk momenteel in twee labo’s van Rode Kruis-Vlaanderen: het CELA en het HILA. Het CELA is het Centraal Donorlabo waar alle stalen van binnenkomende donaties van bloed, bloedplaatjes en plasma getest worden. HILA staat voor Histocompatibiliteit en Immunogenetica Laboratorium – daar wordt vooral gewerkt rond orgaan- en stamceltransplantaties. In het CELA werk ik al 21 jaar, in het HILA spring ik tijdelijk bij ter ondersteuning.”

De combinatie van beide laboratoria vindt Stijn boeiend omdat ze elk een heel andere manier van werken vragen. “Elke nacht komen in het CELA zo’n 12.000 stalen toe die wij ’s ochtends moeten testen. De resultaten daarvan moeten voor 13u ’s middags beschikbaar zijn, zodat de bloedproducten tijdig verdeeld kunnen worden

Samen met zijn collega-laboranten test Stijn De Boer elke voormiddag maar liefst 12.000 bloedstalen van de bloedproducten die in de vroege namiddag naar verschillende ziekenhuizen verspreid over heel Vlaanderen vertrekken. “Het bloed dat ik getest en goedgekeurd heb, zou ik zonder twijfel aan mijn eigen kinderen geven.”

onder de verschillende ziekenhuizen. Die testen gebeuren automatisch. In het HILA daarentegen moet je net veel manuele handelingen verrichten en zelf resultaten interpreteren. Dankzij de intensieve opleidingstrajecten worden we als laboranten opgeleid tot experten in ons veld.”

Of de werkdruk niet erg hoog is als er elke ochtend zoveel belangrijke bloedstalen op je te liggen wachten? “Ik hou wel van wat uitdaging en probeer alles positief te bekijken. Als er iets verkeerd loopt, dan is dat natuurlijk niet fijn, maar je kan er altijd iets uit leren. Het gebeurt wel eens dat er een toestel defect is. Daarom heb ik me bijgeschoold in de werking van de apparaten die we gebruiken.”

Rode Kruis-Vlaanderen geeft haar werknemers dan ook geregeld de kans om bijscholingen op maat te volgen. “Integriteit, teamgerichtheid en zin voor initiatief en professionaliteit zijn niet voor niets de kernwaarden van de organisatie. Niet alleen is Rode KruisVlaanderen een fijne werkgever, ook mijn collega’s zijn stuk voor stuk toppers.”

“Ik haal ontzettend veel voldoening uit mijn job. Als je weet waar het bloed dat Rode Kruis-Vlaanderen inzamelt zoal voor gebruikt wordt, dan weet je ook meteen waarom je het doet. Het wordt vooral ingezet voor transfusies bij trauma- en leukemiepatiënten. Het is toch altijd leuk als je weet dat je anderen hebt kunnen helpen. En ik haal ook fierheid uit wat ik doe: als ik rondleidingen geef, vertel ik er steeds bij dat ik het bloed dat ik getest en goedgekeurd heb zonder enige twijfel aan mijn eigen kinderen zou geven.”

LABORANT

Rode Kruis-Vlaanderen

STIJN DE BOER

l is 48 jaar

l was oorspronkelijk kok van opleiding maar schoolde zich om tot graduaat in de Biotechnologie

l werkt 21 jaar als medisch laboratoriumtechnoloog bij Rode Kruis-Vlaanderen

l heeft zorg en welzijn in het bloed zitten: “Mijn beide ouders werken in de zorgsector en mijn broer en zus ook. Daardoor heb ik zelf ook altijd een grote interesse voor de zorg gehad. Toen ik de kans kreeg om me om te scholen, heb ik dus niet getwijfeld.”

l is vakbondsafgevaardigde voor ACV-PULS

20
“Het zit in je bloed ”
Stijn is medisch laboratoriumtechnoloog bij
Te bezoeken op Dag van de Zorg Rode Kruis-Vlaanderen Noodopvangcentrum in Houthalen-Helchteren

ZORGKUNDIGE WZC Maasmeander

ELMA NOCAJEVIC

l is 23 jaar

l studeerde bejaardenzorg en is nog bezig met een bachelor in de verpleegkunde

l startte in 2021 als zorgkundige bij woonzorgcentrum Maasmeander

l koos er heel bewust voor om te werken met ouderen: “Ik woon al zeven jaar in België maar ben afkomstig uit Bosnië. Mijn grootouders wonen daar nog. De mensen die ik verzorg zijn eigenlijk een beetje mijn Belgische oma’s en opa’s!”

Elma werkt als zorgkundige in een woonzorgcentrum

De 23-jarige Elma werkt elk dag met mensen die minstens drie keer zo oud zijn als zij en kan zich momenteel geen betere job voorstellen.

“Het klopt dat we vaak veel werk hebben en weinig tijd om tussendoor babbeltjes te slaan, maar je kan ook met de mensen praten terwijl je hen aan het verzorgen bent hé!”

Hoewel Elma er net een heleboel nachtshiften heeft opzitten, lijkt ze vol energie te zitten en spreekt ze met ontzettend veel enthousiasme over haar job. “Wanneer mensen voor het eerst bij ons in het woonzorgcentrum komen, hebben ze het vaak heel moeilijk en hebben ze de neiging om zich af te sluiten. Velen van hen hebben dan ook net afscheid moeten nemen van de plek waar ze hun leven hebben doorgebracht. Met de nodige empathie en veel geduld slaag ik erin om toch een heel mooie vertrouwensband op te bouwen met deze mensen. Hen gelukkig maken, zien openbloeien … Er bestaat niets mooier!”

Als je met ouderen werkt, hoort afscheid nemen er helaas onvermijdelijk bij. “Het woonzorgcentrum is meestal iemands laatste woonplaats. Hen achteruit zien gaan en zien lijden: dat is verschrikkelijk. Deze week zijn we vier mensen verloren. Dat went niet. Het

zwaarste vind ik om de kamer van zo’n bewoner binnen te gaan en er op dezelfde dag al iemand nieuw aan te treffen. Dan besef je echt dat die persoon nooit meer terugkomt.”

In Maasmeander werken ze met drie shifts: een ochtendshift van 6u30 tot 13u45, een late shift van 14u15 tot 22u en een nachtshift van 21u45 tot 7u de volgende ochtend. “Ik doe ze allemaal”, lacht Elma. “Maar welke shift je ook doet: die start altijd met een briefing. Bij de ochtendshift begin ik na die briefing met het verzorgen, wassen en aankleden van de bewoners. Wie klaar is, breng ik naar het ontbijt en na het eten terug naar de kamer. Rond 10u30 volgt er dan opnieuw een briefing over zaken die we die ochtend hebben opgemerkt bij de bewoners. Daarna dekken we de tafels voor het middageten en halen we de bewoners om te genieten van een driegangenmenu!”

Wanneer iedereen na de lunch terug naar de kamer werd gebracht, is er ruimte voor wat Elma ‘personeel-en-bewonerstijd’ noemt. “Dan neem ik bijvoorbeeld enkele potjes nagellak en een vijl en ga ik langs bij de bewoners om hen een manicure te geven en intussen een babbeltje te doen. ’t Is ook zo dat je die vertrouwensband krijgt. Het klopt inderdaad dat we vaak veel werk hebben en weinig tijd om tussendoor babbeltjes te slaan, maar je kan ook met de mensen praten terwijl je hen aan het verzorgen bent hé!”

Te bezoeken op Dag van de Zorg

WZC Maasmeander in Maasmechelen, Seniorenresidentie Keerbergen, WZC De Kouter in Blanden, WZC De Ravenstein in Boortmeerbeek, WZC Sint-Lenaartshof in Brecht en WZC Heydeveld in Opwijk

21 INMOTION
“Er bestaat niets mooier dan ouderen gelukkig maken”

PSYCHIATRISCH VERPLEEGKUNDIGE

FREDERIC

l is 50 jaar

l studeerde oorspronkelijk mechanica en behaalde in 2012 zijn graduaat in de verpleegkunde

l werkt sinds 2017 als psychiatrisch verpleegkundige bij Frapello

l was op zoek naar een nieuwe uitdaging toen hij als zijstromer in de zorg terechtkwam: “Ik wou meer met mensen werken en minder met machines. De menselijke psyche heeft me altijd geboeid. Van het ene kwam het andere en plots zat ik weer op de schoolbanken!”

Frederic werkt als verpleegkundige bij mensen met psychische problemen

Frederic is verpleegkundige in een psychiatrisch ziekenhuis. Psychiatrisch verpleegkundigen zijn net als kameleons, vindt hij. “Je moet immers altijd vertrekken vanuit de persoon die je voor je hebt. Een aanpak die bij de ene patiënt wel werkt, kan het omgekeerde effect hebben op een andere patiënt.”

“Mensen die hier terechtkomen, zijn ergens in hun leven vastgelopen en worstelen al een tijd met een bepaalde problematiek”, vertelt Frederic. “Zeker wanneer ze hier net arriveren, hebben ze vaak niet de nodige kracht, mogelijkheden of inzichten om het anders aan te pakken. Je moet als psychiatrisch verpleegkundige vooral een grote luisterbereidheid en veel inlevingsvermogen bezitten. Het is niet mijn taak om hen te tonen hoe ze het wel moeten doen, maar om hen de nodige tools aan te reiken waardoor ze zelf opnieuw een uitweg zien.”

Helaas lukt dat niet altijd. “Sommige mensen zijn moegestreden of blijven hervallen. Dat is hard om te zien, maar ik besef dat we – net als in de somatische zorg – niet iedereen kunnen helpen. Daar staat tegenover dat ik al zo vaak deel heb mogen uitmaken van een traject dat positief eindigde. Als ik daar een bijdrage in kan leveren en weet dat ik er mee voor heb kunnen zorgen dat die persoon met een heel andere mindset vertrekt uit het ziekenhuis: dat geeft mij de energie om door te gaan.”

Om ervoor te zorgen dat iedere patiënt zo goed mogelijk geholpen wordt, werken Frederic en zijn collega’s nauw samen met een team van therapeuten, psychologen, psychiaters en maatschappelijk werkers. “We hebben wekelijkse teamoverlegmomenten waarin we elke patiënt

bespreken. Daar bekijken we hoe het loopt en of we al dan niet onze aanpak moeten bijsturen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we elkaar maar één keer per week spreken. Zij springen hier ook door de week geregeld binnen om hun vaststellingen met ons te delen, en ook omgekeerd contacteren wij hen als ons iets opvalt bij een patiënt. We wachten dus zeker niet tot het teamoverleg om belangrijke observaties te delen.”

Structuur is essentieel bij Frapello. “Zowel voor de patiënten als voor de medewerkers”, zegt Frederic. “De vroegdienst loopt van 7 uur tot 15 uur, de late dienst van 13.30 uur tot 21.30 uur. Hoe mijn dag eruitziet, hangt dus voornamelijk af van de shift die ik heb. Als ik ’s ochtends start, ben ik vooral bezig met de patiënten te stimuleren. Ik ga hen wekken, we ontbijten samen, doen de dagopening en overlopen de planning van die dag. Nieuwe opnames doen we in de overlap tussen twee shiften, wanneer we met meer zijn. De therapieën lopen tot 16.30 uur. Als ik pas in de namiddag start, doe ik net het omgekeerde en probeer ik mensen wat tot rust te laten komen. Vaak hebben ze na een heftige dag nood aan een babbel, en daarvoor zijn wij er natuurlijk.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg

PZ Frapello in Zottegem

22
“We reiken patiënten de nodige tools aan om zelf een uitweg te zien”

in een woonzorgcentrum is enorm veelzijdig

Als iemand haar veertig jaar geleden gezegd had dat ze als maatschappelijk werker in de ouderenzorg zou belanden, had ze het niet geloofd. Toch solliciteerde Maria Kerckhofs tien jaar later voor een job in woonzorgcentrum Wedbos. En daar heeft ze nog geen seconde spijt van gehad. “Mijn deur staat altijd open en mensen mogen op elk moment komen aankloppen wanneer ze me nodig hebben.”

Toen Maria in de jaren negentig startte bij woonzorgcentrum Wedbos, was er niet één sociaal dossier te vinden. “Ik heb als het ware mee aan de wieg gestaan van de uitbouw van de dienstverlening in het woonzorgcentrum. Ik gaf rondleidingen en informatie aan geïnteresseerde ouderen, plaatste hen op de wachtlijst, deed de opnamegesprekken van nieuwe bewoners, stelde voor iedereen een sociale fiche op … Mijn job was dus vanaf dag één heel veelzijdig en gevarieerd, en ik deed het ook meteen graag. Vandaag is Wedbos een kwalitatief woonzorgcentrum met een sterk team waar ik trots deel van uitmaak.”

De opnamegesprekken zijn een belangrijk onderdeel van Maria’s takenpakket gebleven. “Daar investeer ik nog steeds veel tijd in. Hoe beter we op de hoogte zijn van onze bewoners, hoe gerichter de zorg die we hen kunnen bieden. En omgekeerd vind ik het essentieel dat zij alle nodige informatie over onze werking en hun verblijf krijgen. Welke

MAATSCHAPPELIJK WERKER

Sociaal Huis Geel

MARIA KERCKHOFS

l is 63 jaar

l studeerde maatschappelijk werk

l werkt al 32 jaar als maatschappelijk werker in woonzorgcentrum Wedbos

l had nooit gedacht dat ze met ouderen zou werken: “Als ze me tijdens mijn studies gezegd hadden dat ik later het grootste deel van mijn carrière in een woonzorgcentrum zou spenderen, was ik wellicht meteen gestopt met studeren. Maar wat ben ik blij dat ik ruim dertig jaar terug toch voor deze job solliciteerde”

financiële mogelijkheden zijn er, welke afspraken gelden er in ons woonzorgcentrum, hoe kunnen we hun verblijf hier zo aangenaam mogelijk maken? Ook daarna blijf ik beschikbaar voor al hun vragen. Mijn deur staat altijd open en mensen mogen op elk moment komen aankloppen wanneer ze me nodig hebben.”

“Het is ook mijn taak om mee problemen te detecteren en op te lossen, zowel bij bewoners als op de werkvloer.” Vanuit de sociale dienst werk ik graag multidisciplinair en zetel ik mee in het directieoverleg. Ik maakte eveneens deel uit van de werkgroepen over dementie en palliatieve zorgen. Ik heb me zelf intensief verdiept en bijgeschoold in alles wat te maken heeft met het levenseinde. Je merkt dat het

zowel bij de bewoners als hun familie veel rust geeft dat er samen over gepraat wordt en dat er dingen op papier gezet worden. Dat vind ik ook heel mooi aan mijn job: dat ik mensen van begin tot einde mag bijstaan. In volle coronatijd hebben we zeker mensen teleurgesteld omdat we zelf gebonden waren aan de regelgeving van de overheid. Dit was voor mij een heel zware periode in mijn carrière. Het feit dat mensen niet op een menswaardige manier afscheid hebben kunnen nemen van hun geliefden was zowel voor bewoners, hun familie als voor alle zorgverleners zeer zwaar om te dragen. Precies daarom vind ik het zo belangrijk om daar nu extra op in te zetten.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg Sociaal Huis Geel

INMOTION 23
“Werken
Maria begeleidt ouderen tijdens hun verblijf in een woonzorgcentrum

Hier ben je welkom! Provincie

Brussel & Vlaams-Brabant

WZC Pagode

Van harte welkom!

Wij verwelkomen u graag op deze speciale dag!

10u Uitleg over het gebruik van Zapps

11u Kinesessie en relaxatie

12u Showcooking

13u Middagmaaltijd met het personeel

14u Wondzorg in de praktijk

15u Demonstratie peritoneale dialyse

16u Communicatiemiddelen: Portal Plus, MyArmonea

17u Hapje en drankje als afsluiter

Wij bieden u ook graag rondleidingen aan om 10u30, 12u30, 14u30 en 16u30 van de verschillende leef- en zorgruimtes, zoals de cafetaria, salon, verpleegpost, kineruimte, ... Tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Oorlogskruisenlaan 90

1120 Neder-Over-Heembeek pagode@armonea.be www.armonea.be/pagode

Woonzorgcentrum Belfair

Belfair, jouw verblijf in hartje Pajottenland. De nieuwe Residentie Belfair ligt in een nieuwe wijk van Sint-Pieters-Leeuw en biedt 123 kamers met aangepaste zorg voor bewoners met dementie.

Wij bieden u graag om 13u, 14u, 15u en 16u een rondleiding doorheen de ruimtes voorzien voor ontmoeting, ontspanning, beleving, kinesitherapie en persoonlijke verzorging. Bezoek een modelkamer en maak kennis met onze opnameverantwoordelijke. In het restaurant kan u ook genieten van koffie met gebak.

WZC De Wand

Van harte welkom!

Een dag van ontspanning, ontdekking en uitwisseling over verschillende gezondheidsthema’s!

Programma:

• 10u00 tot 12u00: Ontdek De Wand

• 13u00 tot 13u30: Welkom & kennismaken met het personeel

• 13u30 tot 14u00: Rondleiding in ons huis

• 14u00 tot 14u30: Activiteit op onze Beschermde afdeling

• 14u30 tot 15u00: Aperitiefmoment

• 15u00 tot 16u00: Workshop

• 16u00 tot 17u00: Ronde Tafel gesprek

Tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Wandstraat 209-213

1020 Brussel

dewand@armonea.be www.armonea.be/dewand

Sint-Felix v.z.w.

Groep van Assistentiewoningen

Sint-Felix staat reeds tientallen jaren in voor warme en kwaliteitsvolle zorg voor de ouderen van Herne en omstreken. Wij beschikken over 38 nieuwbouw assistentiewoningen, waarvan nog 13 te huur. Deze woonvorm biedt senioren zelfstandigheid, service én veiligheid onder de majestueuze kerktoren van ons dorp.

Kenmerkend voor Sint-Felix is onze kleinschaligheid, waardoor zowel residenten als personeelsleden elkaar goed kennen, wat het wonen en leven hier aangenaam maakt.

van 14u00 tot 17u00

Lindestraat 1 1540 Herne wzc@sintfelix.be www.sintfelix.be

Revalidatieziekenhuis

Inkendaal

Sterk en uniek in revalidatie

Ervaar wat revalideren betekent tijdens een belevingsparcours. Je maakt kennis met de ziekenhuisschool of neemt deel aan een therapeutische oefening. Je kan ook een kijkje nemen in ons ganglabo, het therapeutisch appartement, de hydrotherapie of het revalidatiepark. Zo zie je hoe we volwassenen en kinderen begeleiden naar maximale zelfstandigheid. Ben je benieuwd naar het werk achter de schermen in de keuken, technische dienst of rolstoelatelier? Neem dan deel aan een ‘achter de schermen’-tour!

UZ Brussel

Een blik achter de schermen

Van arts, verpleegkundige, ... tot laborant, biotechnicus en ja, ook de IT’er of de logistiek assistent. Iedereen binnen het UZ Brussel draagt bij tot de zorg voor onze patiënten.

Benieuwd hoe we ons als ziekenhuis organiseren? Kom een kijkje nemen achter de schermen bij verschillende medische diensten, probeer een workshop uit of kom luisteren naar inspirerende verhalen van enkele medische experten.

van 10u00 tot 17u00

Laarbeeklaan 101 1090 Brussel info@uzbrussel.be www.uzbrussel.be

Zonnelied

Cluster Tollembeek

Zonnelied inspireert en ondersteunt mensen die zorg geven en/of ontvangen om elkaar aan te sporen en kansen te geven zodat ze als mens rijker worden in hun (be)leven.

We nemen je mee op een parcours doorheen:

• woongroep De Oude Pastorij

• activiteitencentrum De Oversteek

• Het Oud Gemeentehuis: zelfstandig wonen met nabijheid van begeleiders

Daarnaast brengen we ook andere Zonneliedprojecten en samenwerkingsverbanden in beeld. Je bent welkom voor een babbel, drankje en een warme ontmoeting.

van 10u00 tot 17u00

Hernestraat 8 1570 Tollembeek info@zonnelied.be www.zonneliedvzw.be

WZC Koning Albert 1

Van harte welkom!

Kom eens kijken naar ons gerenoveerd kasteel met assistentiewoningen, gelegen in een prachtig domein. Ook stellen we de deuren op van ons warm Woonzorgcentrum.

• Laat je rondrijden in een servicestoel

• Speel een spel op onze beleef TV

• Laat je verplaatsen met onze servicelift

• Neem deel aan een volksspel

• Maak kennis met PortalPlus, hét communicatiemiddel van onze bewoners

• Maak een ritje met onze duo-bike

Ook voor de kinderen is er animatie voorzien en in ons restaurant kan u genieten van huisgemaakte pannenkoeken met een lekker kopje koffie.

Tot dan!

van 13u00 tot 17u00

Godfried Van Leuvenlaan 2

1600 Sint-Pieters-Leeuw belfair@orpea.net

van 10u00 tot 17u00

Inkendaalstraat 1

1602 Vlezenbeek info@inkendaal.be www.inkendaal.be

van 14u00 tot 17u00

Keperenbergstraat 36

1700 Dilbeek Lydia.Vekens@armonea.be

www.armonea.be/koningalberti

24

WZC Quietas

Van harte welkom!

Wij stellen ons huis open om u een beeld te brengen van het leven in het woonzorgcentrum

Quietas.

Wie werkt er, wie woont er, wat willen wij bereiken voor onze bewoners, waar hechten wij belang aan.

• Rondleidingen van het huis

• Voorstelling van ons project rond persoonsgerichte zorg (C-me)

• Voorstelling van onze verschillende disciplines

• Hoe verloopt een dag voor onze bewoners

• Kinderanimatie wordt voorzien

• Een hapje en een drankje worden voorzien

Tot dan!

van 14u00 tot 18u00

Bezenberg 10

1700 Dilbeek quietas.dir@armonea.be www.armonea.be/quietas

U bent welkom in WZC Heydeveld

Wij zorgen voor u in uw thuis

Op de Dag van de Zorg zetten we onze deuren graag wagenwijd voor u open. Kom kennismaken met onze woonzorgcampus en ontdek dat het bij ons fijn vertoeven is. We waarborgen voor u de beste professionele zorg en levenskwaliteit, afgestemd op uw maat, uw behoeften. We willen u graag oprecht leren kennen want onze zorg start vanuit uw levensverhaal, uw interesses, uw gewoontes. Daar houden wij graag rekening mee.

WELKOM!

van 10u00 tot 17u00

Ringlaan 28

1745 Opwijk info@heydeveld.be www.heydeveld.be

Solidaris Brabant

Medishop Vilvoorde

Op zondag 19 maart zet onze Medishop in Vilvoorde de deuren wagenwijd open voor jou!

De Medishop leent, verhuurt en verkoopt een uitgebreid gamma (para-) medische producten voor lichaamsconditie, baby's, woningaanpassing, autonomie en bandagisterie.

Kom langs en geniet van:

• het uitproberen van scooters en rollators

• een gratis ganganalyse

• extra korting op je aankopen

• een goodiebag

Graag tot dan!

Het Medishopteam

van 10u00 tot 17u00

Grote Markt 38

1800 Vilvoorde infomedishop@solidaris.be www.medishoponline.be

Woonzorgcentrum Walfergem Residentie Stevensveld

U bent van harte welkom op de dag van de zorg in Woonzorgcentrum Walfergem en Residentie Stevensveld.

Kom kennismaken met de verschillende diensten die het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen te bieden heeft/hebben op vlak van: restauratie, verpleging, verzorging, kinesitherapie, ergotherapie, logopedie, psychologie, dieetleer, woonleefteam, ...

Kom onze prachtige infrastructuur ontdekken en beleef samen met vrienden en/of familie een heerlijke namiddag op onze site.

van 14u00 tot 17u00

Stevensveld 3

1730 Asse info@walfergem.be www.walfergem.be

WZC Eyckenborch

Van harte welkom!

Een dorp in een dorp

En ons dorp opent zijn poorten! Onze bewoners leiden u graag rond in 'hun woning' en nemen u mee doorheen hun dag.

Ook als werkgever laten wij u kennis te maken met de jobmogelijkheden binnen een woonzorgcentrum.

Kom zeker langs en stel al jouw vragen.

Alle vragen gesteld of toch niet? In onze cafetaria kan u onder het genot van een drankje nog gezellig napraten.

Alvast tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Bronnenweg 4 1755 Gooik eyckenborch@armonea.be www.armonea.be/eyckenborch

WZC De Stichel

Van harte welkom!

Benieuwd naar het reilen en zeilen van ons woonzorgcentrum? We leiden je graag rond in ons huis!

Ontdek:

• Welke talenten er koken voor onze bewoners.

• Onze fijne activiteiten die we dagelijks organiseren.

• Een dag in het leven van een hoofdverpleegkundige

Verder organiseren we nog workshops rond wondzorg en dementie waar u kan aan deelnemen.

Zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij organiseren van 11u tot 11u30 en van 14u tot 14u30 speeddates met enkele talenten van ons woonzorgcentrum. Tot dan!

van 11u00 tot 16u00

Romeinsesteenweg 145 1800 Vilvoorde destichel@armonea.be www.armonea.be/destichel

WZC Spanjeberg

Van harte welkom!

We maken er een groot feest van met leuke activiteiten van vroeger voor jong en oud en een lekker hapje en drankje. Indien u interesse hebt in een rondleiding, kan dit zeker! Kom het leven ontdekken in ons WZC.

Ben je student en zoek je nog een toffe stageplaats? Of wil je een steentje bijdragen als vrijwilliger? Kom dan zeker kennis maken met ons SUPERTEAM!

We pakken ook uit met iets nieuws vanaf 17 april 2023: “Meals On Wheels” Dit zijn vers, huisbereide maaltijden die aan huis worden gebracht. Interesse? U kan meer informatie bekomen op onze opendeurdag. Tot dan!

van 13u00 tot 18u00

Brusselsesteenweg 544

1731 Asse spanjeberg@armonea.be www.armonea.be/spanjeberg

WZC Hestia

Van harte welkom!

We voorzien voor Dag van De Zorg en ons 10-jarig bestaan:

• Een hapje en tapje

• Animatie met muziek

• Rondleidingen WZC / Assistentwoningen

Zoek je een nieuwe uitdaging? Wij hebben een divers aanbod aan openstaande functies. Wil je je steentje bijdragen als vrijwilliger? Steeds welkom! Ook steeds welkom om stage te doen bij Hestia.

Tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Zijp 20 1780 Wemmel hestia@armonea.be www.armonea.be/hestia

AZ Jan Portaels Vilvoorde

Persoonlijke en doelgerichte zorg

Dompel je onder in de wereld van de gezondheidszorg:

• Probeer zelf onze operatierobot

• Rijd met een ambulance

• Test je reanimatie-skills

• Bezoek het operatiekwartier

• Bewonder onze nieuwbouwplannen

• Vind de job van je leven

• Animatie

Check onze website voor het volledige programma.

van 10u00 tot 17u00

Gendarmeriestraat 65

1800 Vilvoorde info@azjanportaels.be

www.azjanportaels.be

25

Residentie Beaulieu

Altijd al benieuwd geweest naar de werking van een woonzorgcentrum of assistentiewoning?

Kom gerust een kijkje nemen, doorlopend van 10u tot 16u.

Iedereen is welkom voor een rondleiding vergezeld van een hapje en een drankje!

Zorgboerderij Huppeldepup

Van harte welkom om kennis te maken met onze werking:

• We organiseren rondleidingen doorheen onze zorgboerderij met meer informatie over onze boerderij, de dieren, ...

• Een kennismaking met het traject van de dagbesteding en de therapie

• Bezoek onze winkel waar we producten aanbieden die gemaakt zijn door de helpende handen

• Een hapje en een drankje in de cafetaria.

Woonzorgcentrum Den Bogaet

Welkom op onze opendeurdag in ons top woonzorgcentrum!

Kom genieten van ons prachtig woonzorgcentrum in een oase van rust.

Deze namiddag bieden we u graag een hapje en een drankje aan in onze grote binnentuin. Food trucks, live music, spingkasteel voor kinderen en kindergrime, ...

Maak kennis met onze fantastische bewoners en medewerkers!

van 10u00 tot 16u00

Schaarbeeklei 222

1800 Vilvoorde beaulieu@orpea.net

Zorgbedrijf Vlaanderen

Assistentiewoningen Ringoot

Wilt u weten of wonen in een assistentiewoning u zou bevallen? Bezoek dan, assistentiewoningen Ringoot, waar u op al uw vragen een antwoord krijgt van onze woonassistent. Wat is de huurprijs? Welke extra ondersteuning kunnen we u bieden? Wat heeft de site waarin zoal te bieden? En bovenal: hoe ziet een assistentiewoning eruit?

Bekijk het volledige programma op: www.zorgbedrijfvlaanderen.be/dagvandezorg

van 10u00 tot 17u00

August van Doorslaerlaan 7/9

1860 Meise klantendienst@zorgbedrijf.be www.zorgbedrijfvlaanderen.be/ assistentiewoningen/ringoot

Zorg Leuven

Kinderdagverblijf DoRemy

Naast woonzorgcentrum Edouard Remy ligt het gloednieuwe kinderdagverblijf DoRemy dat plaats biedt aan 50 kinderen. Zorg Leuven versterkt hiermee de verbondenheid tussen de verschillende generaties. Maak kennis met de visie die onze kinderdagverblijven hanteren, waarbij ze steeds vertrekken vanuit de interesses en het kunnen van elk kind. Neem een kijkje in de snoezelruimte en ontdek de voordelen van buiten slapen voor baby's en peuters. Wees welkom en geniet van een gratis drankje en hapje.

van 10u00 tot 16u00

Warandestraat 48

1851 Humbeek boerderij@huppeldepup-vzw.be www.huppeldepup-vzw.be

Solidaris Brabant

Medishop Leuven

Op zondag 19 maart zet onze Medishop in Leuven de deuren wagenwijd open voor jou!

De Medishop leent, verhuurt en verkoopt een uitgebreid gamma (para-) medische producten voor lichaamsconditie, baby's, woningaanpassing, autonomie en bandagisterie.

Kom langs en geniet van:

• het uitproberen van scooters en rollators

• gratis advies voor een matras op maat door een specialist van YUNO (aanwezig van 11u - 16u)

• extra korting op je aankopen

• een goodiebag

Graag tot dan! Het Medishopteam

van 10u00 tot 17u00

Schipvaartstraat 18 3000 Leuven infomedishop@solidaris.be www.medishoponline.be

Zorg Leuven

Ouderenzorg

Woonzorgcentra Edouard Remy & Booghuys bieden hun bewoners een warme en huiselijke sfeer met zorg op maat, waarbij de levenskwaliteit van bewoners voorop staat. Zorg Leuven zet in op innovatieve woonvormen en investeert in moderne technologie die ten dienste staat van de bewoners en de medewerkers. Kom je graag eens een kijkje nemen? Loop dan zeker bij ons binnen tijdens de Dag van de Zorg.

Loop je helemaal warm voor een job bij ons? Maak dan een praatje met een medewerker op onze jobmarkt.

van 14u00 tot 17u00

Dorpsstraat 1

1851 Humbeek info@denbogaet.be www.denbogaet.be

De Wissel vzw

De Rotonda

Medewerkers en jongeren van De Rotonda ontvangen u graag op deze speciale plek in Leuven. Waar vroeger de Monfortanen woonden vinden nu jongeren een tijdelijke thuis en werkt De Wissel aan een warme samenleving.

Van 13 tot 17u kan u bij een hapje en een drankje kennismaken met deze nieuwe plek. Begeleiders en jongeren leiden u rond door hun indrukwekkende gebouw.

Van harte welkom!

Meer info: www.wissel.be

van 13u00 tot 17u00

Diestsevest 119

3000 Leuven derotonda@wissel.be

www.wissel.be/afdelingen/de-rotonda

Zorg Leuven

Casa Clementina

In Casa Clementina kunnen cliënten van thuiszorg binnenlopen voor een goed gesprek, gezelschap of een moment van rust. Daarnaast kan iedereen er terecht om een kijkje te nemen in deze levensbestendige kijkwoning. Tijdens de Dag van de Zorg zetten we de deuren van Casa Clementina open voor het grote publiek. Wees welkom en geniet van een gratis drankje en hapje.

Loop je helemaal warm voor een job bij Zorg Leuven? Maak dan een praatje met een medewerker op onze jobmarkt.

van 13u30 tot 17u00

Frederik Lintsstraat 33

3000 Leuven

doremy@zorgleuven.be www.zorgleuven.be

van 13u30 tot 17u00

Andreas Vesaliusstraat 10 bus 4 3000 Leuven edouardremy@zorgleuven.be www.zorgleuven.be

van 13u30 tot 17u00

Brabançonnestraat 64

3000 Leuven casaclementina@zorgleuven.be www.zorgleuven.be

26

wzc Annuntiaten Heverlee

Jij en ik, samen wij.

Kom kennismaken met het verhaal van wzc Annuntiaten - Sociopolis, waar 'jij en ik, samen wij' de inspiratie vormt in het zorgen voor bewoners én ook voor medewerkers. Een rode draad in de inspiratie is de aandacht voor relaties waarbij wij niet op zoek zijn naar 'handen aan het bed' maar naar 'mensen' die zorg willen dragen voor andere mensen en zich hierdoor verbonden voelen met collega's, met leidinggevenden en directie, met de visie van de organisatie.

van 10u00 tot 17u00

Naamsesteenweg 353

3001 Heverlee info@wzc.annuntiaten.be www.sociopolisah.be

Seniorcity Herent

Assistentiewoningen in de stad

Kom op zondag 19 maart naar onze kijkdag. Wil je zelfstandig blijven wonen, maar ben je op zoek naar wat extra ondersteuning? Kom dan kijken wat onze nieuwe assistentiewoningen in Seniorcity Herent voor jou kunnen betekenen.

Ervaar hoe je zelfstandig kan wonen én genieten van een professionele zorg- en dienstverlening. Op de kijkdag beantwoorden we al je vragen tijdens een rondleiding. Afsluiten doen we met een drankje in onze ontmoetingsruimte.

Interesse? Schrijf je dan in op onze website.

van 10u00 tot 17u00

Notelarenweg 43-45

3020 Herent gawseniorcityherent@i-mens.be https://woonzorg.i-mens.be

WZC De Lelie

Van harte welkom!

Bij De Lelie engageren we ons om een integraal en kwaliteitsvol woon- en zorgtraject aan te bieden voor ouderen met respect voor hun eigenheid en identiteit. Wil je kennismaken met de verschillende zorgoplossingen die we aanbieden? Aarzel niet om langs te komen.

Programma

• Tentoonstelling ‘Bewoners in de kijker’

• Infostand ‘Werken in De Lelie’

• Drankjes, streekproducten en huisbereide hapjes

• Entertainment

• Begeleide rondleiding op onze woonzorgcampus

Tot dan!

van 13u00 tot 18u00

Aarschotsesteenweg 146

3111 Wezemaal delelie@armonea.be

www.armonea.be/delelie

Health House

Beleef de toekomst van de zorg

Ontdek het Ziekenhuis van de Toekomst in Health House! Wat is de rol van AI in het toekomstige ziekenhuis? Zal de zorg zich meer verplaatsten naar de vertrouwde thuisomgeving? Hoe gaan we Virtual Reality implementeren in het ziekenhuis? Ontdek het antwoord op deze vragen tijdens een interactieve tour doorheen ons belevingscentrum, waar je epilepsie kan ondervinden in VR, je je aders kan ontdekken en een digitaal lichaam kan dissecteren.

Schrijf je nu in via de website van Dag v/d Zorg.

• Rondleiding 1: 10u – 11u30

• Rondleiding 2: 13u – 14u30

• Rondleiding 3: 15u30 – 17u

Gaston Geenslaan 11 B4 3001 Leuven info@health-house.be www.health-house.be/nl

U bent welkom in Woonzorgzone De Kouter

Wij zorgen voor u in uw thuis

Op de Dag van de Zorg zetten we onze deuren graag wagenwijd voor u open. Kom kennismaken met ons woonzorgcentrum en assistentiewoningen en ontdek dat het bij ons fijn vertoeven is. We waarborgen voor u de beste professionele zorg en levenskwaliteit, afgestemd op uw maat, uw behoeften. We willen u graag oprecht leren kennen want onze zorg start vanuit uw levensverhaal, uw interesses, uw gewoontes. Daar houden wij graag rekening mee.

WELKOM!

van 10u00 tot 17u00

Kouterstraat 20 3052 Oud-Heverlee info@wzzdekouter.be www.wzzdekouter.be

U bent welkom in WZC Seniorenresidentie

Wij zorgen voor u in uw thuis

Op de Dag van de Zorg zetten we onze deuren graag wagenwijd voor u open. Kom kennismaken met onze woonzorgcampus en ontdek dat het bij ons fijn vertoeven is. We waarborgen voor u de beste professionele zorg en levenskwaliteit, afgestemd op uw maat, uw behoeften. We willen u graag oprecht leren kennen want onze zorg start vanuit uw levensverhaal, uw interesses, uw gewoontes. Daar houden wij graag rekening mee.

WELKOM!

van 14u00 tot 17u00

Oude Pastorijweg 22

3140 Keerbergen info@residentiekeerbergen.be www.residentiekeerbergen.be

Woonzorgcentrum Betlehem

Kwaliteit in zorg

WZC Betlehem is huiselijk ingericht en biedt in zowel inrichting als begeleiding een aangename en warme sfeer aan licht tot zwaar zorgbehoevende volwassenen en ouderen, alsook ouderen met dementie.

Via een samenwerkingsverband worden er in WZC Betlehem tevens patiënten van het Nationaal Multiple Sclerose Centrum, alsook volwassenen en bejaarden met een psychiatrische problematiek, verzorgd.

van 12u00 tot 16u00

Wilselsesteenweg 70 3020 Herent info@wzcbetlehem.be www.wzcbetlehem.be

Centrum Molenmoes

Laat je BEWEGEN

WEES WELKOM!

Op zondag 19 maart zetten we onze deuren wagenwijd open. Je bent welkom van 12.30u - 17 uur om van dichtbij kennis te maken met het centrum. We nodigen je uit in een unieke omgeving. Ons centrum bruist van bijzondere activiteiten: een sprong van de pamperpaal, een ritje op het paard, samenwerken aan een muzikaal nummer, andere mensen ontmoeten, je laten verwonderen ... Wij dragen zorg voor onze jongeren vanuit een bijzondere en verbindende beweging. Kom zeker eens langs.

van 12u30 tot 17u00

Blauwmolenstraat 1A 3111 Wezemaal centrummolenmoes@wissel.be www.wissel.be/afdelingen/ centrum-molenmoes

U bent welkom in WZC De Ravestein

Wij zorgen voor u in uw thuis

Op de Dag van de Zorg zetten we onze deuren graag wagenwijd voor u open. Kom kennismaken met onze woonzorgcampus en ontdek dat het bij ons fijn vertoeven is. We waarborgen voor u de beste professionele zorg en levenskwaliteit, afgestemd op uw maat, uw behoeften. We willen u graag oprecht leren kennen want onze zorg start vanuit uw levensverhaal, uw interesses, uw gewoontes. Daar houden wij graag rekening mee.

WELKOM!

van 10u00 tot 17u00

Gaston Bovylaan 2

3191 Hever info@deravestein.be

www.deravestein.be

27

Residentie De Laak Aarschot

Welkom op de Dag van de Zorg.

Wordt het thuis wat moeilijker, maar wil toch je zelfstandigheid bewaren, in een veilige en comfortabele omgeving met zorgondersteuning op maat?

Kom dan op 19 maart naar Residentie De Laak! Breng al je vragen mee, wij leiden je naar alle antwoorden.

Residentie De Laak, dat zijn 48 gerieflijke flats in een rustige, groene omgeving vlakbij het zorgcentrum en op wandelafstand van centrum Aarschot.

van 13u00 tot 17u00

Mathildelaan 2 - 4

3200 Aarschot info@de-laak.be www.assistentiewoningen-aarschot.be

OverKop Tienen

Tot jezelf komen

OverKop Tienen is een plek voor jongeren van 12-25 jaar oud. Jongeren kunnen er terecht voor plezier & ontspanning of voor een goed gesprek wanneer ze nood hebben aan een luisterend oor. OverKop wil een plek zijn waar jongeren tot zichzelf kunnen komen, en nodigt hen actief uit om mee vorm te geven aan deze plek.

Op 19 maart openen we de deuren voor alle leeftijden en kan je komen proeven van heel onze werking & van onze plannen voor 2023!

van 13u00 tot 17u00

Ooievaarstraat 28 3300 Tienen info@overkoptienen.be https://tienen.overkop.be

Lokaal Dienstencentrum

De Sleutel

Kom kennismaken

Het LDC wil er zijn voor iedereen.

Kom kennismaken met:

• het restaurant en de cafetaria

• de aangrenzende erkende assistentiewoningen

• het huis van het kind

• het mamadepot

• de thuisdiensten van het OCMW

• de lesgevers voor taal en ontspanning.

Tot dan!

WZC Voortberg

Van harte welkom!

We leiden u met veel plezier rond op onze campus:

• Ontdek onze verschillende woonvormen.

• In onze mooie cafetaria kan u genieten van een lekker hapje en tapje.

• Er is animatie voor jong en oud.

Nog op zoek naar een nieuwe uitdaging? Verpleeg- en zorgkundige talenten alsook spontane sollicitaties ontvangen we extra graag.

Tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Staatsbaan 124

3210 Lubbeek ldcdesleutel@ocmwlubbeek.be

Alexianen Zorggroep TienenWZC Passionisten

Warme zorg

In 2018 openden het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen Passionisten de deuren in de gloednieuwe woonzorgwijk Passionisten. Drijfveer van de nieuwe wijk was de uitbouw van buurtgerichte zorg. 5 jaar later stellen we met trots de werking, specialisaties en verschillende projecten in de ouderenzorg voor.

Aan de hand van workshops en informatiestanden nemen we bezoekers graag mee achter de schermen van de organisatie!

van 10u00 tot 17u00

Park Passionisten 1 3300 Tienen communicatie@ azt.broedersvanliefde.be www.alexianentienen.be

Woonzorgcentrum Cadiz

GZA Zorg en Wonen

Maak in een ongedwongen sfeer kennis met onze zorgformules en ontdek alle goede redenen om er te komen wonen: in ons woonzorgcentrum of in een assistentiewoning (serviceflat).

Onze woonassistente en sociale dienst geven u graag een rondleiding.

U meldt zich aan in het woonzorgcentrum Napelsstraat 70, ingang aan het Schengenplein.

U kunt meegenieten van de dagelijkse activiteiten in het woonzorgcentrum die we voor u die dag hebben uitgelicht.

De koffie (met een koekske ;o)) staat voor u klaar!

van 13u30 tot 16u00

Napelsstraat 70

2000 Antwerpen wzc.cadiz@gza.be

www.gzazorgenwonen.be

van 13u00 tot 17u00

Plaats-Vondel 21/23

3272 Scherpenheuvel-Zichem voortberg@armonea.be www.armonea.be/voortberg

Anima

Assistentiewoningen Ravelijn

Versier jouw nieuwe job als verpleeg- of zorgkundige tijdens een speeddate.

Je praat met verpleeg- en zorgkundigen en krijgt een rondleiding.

Zie je het helemaal zitten om bij ons te werken? Dan kan je ter plekke je sollicitatieformulier invullen.

Als je dat wil, kan je die dag zelfs al op sollicitatiegesprek met de directeur.

Je gaat naar huis met een leuke goodiebag. Neem zeker je kinderen mee, want we voorzien leuke animatie.

van 13u30 tot 17u00

Diesterpoort 1-2 3440 Zoutleeuw ravelijn@animagroup.be www.animagroup.be/ravelijn

Assistentiewoningen Cadiz

GZA Zorg en Wonen

Maak in een ongedwongen sfeer kennis met onze zorgformule en ontdek alle goede redenen om er te komen wonen.

Onze woonassistente en sociale dienst geven u graag een rondleiding.

U meldt zich aan in het woonzorgcentrum, Napelsstraat 70, ingang aan het Schengenplein tussen 13.30 en 16 uur op de Dag van de Zorg.

U kunt meegenieten van de dagelijkse activiteiten in het woonzorgcentrum die we voor u die dag hebben uitgelicht.

De koffie (met een koekske ;o)) staat voor u klaar!

van 13u30 tot 16u00

Napelsstraat 70 2000 Antwerpen wzc.cadiz@gza.be www.gzazorgenwonen.be

28
Provincie Antwerpen
Hier ben je welkom!

vzw

Amate Het Gouden Anker

Warme zorg in een huiselijk kader

Ons mooie moderne gebouw is gelegen op 't Eilandje, de nieuwe bruisende wijk van Antwerpen. Onze idyllische ligging aan de jachthaven van het Kempisch Dok en onze groene private tuin zijn slechts enkele van onze troeven. Bij ons kan men terecht in een van onze 23 verrassend ruime assistentiewoningen of in een van onze 90 knusse eenpersoonskamers, waarvan 30 kamers voor bewoners met dementie.

Benieuwd ? Kom dan zeker langs, wij staan klaar om u vol trots ons huis te tonen!

van 13u00 tot 16u30

Binnenvaartstraat 50 2000 Antwerpen info.goudenanker@amate.be www.amate.be

Nottebohm WZC

Nottebohm gooit de deuren open!

13u30 tot 16u00 doorlopend Café Biart creatieve & belevingsworkshops

13u30: presentatie "Leven in het WZC"

14u30: lezing door Alex Elaut "125 jaar Art Nouveau architectuur in Antwerpen" inschrijven noodzakelijk via mail of 03/259.18.00

15u30: presentatie: "Mantelzorg, zo doe je dat"

16u30: concert met bubbels meer info over alle activiteiten op onze website

van 13u00 tot 18u00

Biartstraat 2

2018 Antwerpen secretariaat@nottebohm.be www.nottebohm.be

Free Clinic vzw

Free Clinic vzw biedt ambulante zorg, preventie, woonbegeleiding en sociale activering voor kwetsbare personen met een drugprobleem. Maak kennis met ons team en krijg een genuanceerd beeld van de gelaagdheid van een drugprobleem.

Je bent welkom in het MSOC waar medewerkers Spuitenruil, Plug-INN, GoiA, PROject, C-Buddies, De Nomaad, ILC De Revue, ChemMEN Adviespunt Verslaving en Ankerpunt Rupel hun werking zullen toelichten. Achteraf kan je napraten bij een lekkere pannenkoek en een drankje.

CAW Antwerpen

We trekken de straat op!

CAW Antwerpen is er voor iedereen die hulp nodig heeft.

Wandel mee met het Outreachteam of Boysproject en ontdek hoe zij hulp bieden in Antwerpen!

We stellen één van onze locaties open waar we je kennis laten maken met enkele van onze werkingen.

CAW Huizen, team wonen, maar wist je dat CAW ook een jongerenwerking heeft?

Kom te weten wat zo'n CAW Huis net is, hoe preventie van uithuiszetting werkt en wat het JAC allemaal voor jongeren kan betekenen.

van 10u00 tot 17u00

Appelmanstraat 12 2018 Antwerpen info@cawantwerpen.be www.caw.be

Zorgbedrijf Antwerpen

Dienstencentrum Molengeest

Maak kennis met dienstencentrum Molengeest.

• 12 uur: vaderdaglunch (reserveren voor 17/3)

• 14.30 uur: optreden Lia Linda

• hapjes en snacks verkrijgbaar

• win 1 uur gratis strijk in ons strijkatelier! Om 16.30 bekendmaking winnaar.

Bekijk het volledig programma op: www.zorgbedrijf.antwerpen.be/dagvandezorg

Bezoek ook in Berendrecht: woonzorgcentrum Monnikenhof.

van 12u00 tot 17u00

Frederik Hendrikstraat 53 2040 Berendrecht klantendienst@zorgbedrijf.be www.zorgbedrijf.antwerpen.be/ dienstencentrum-molengeest

Zorg-Saam zkj

WZC De Regenboog

"Waar wonen is zoals thuiskomen." Elke dag streven onze gemotiveerde medewerkers naar geëngageerde en afgestemde zorg voor al onze bewoners.

Op 19 maart 2023 stellen wij graag onze deuren open om u hier te verwelkomen in ons mooi, warm en gastvrij huis.

Tijdens de rondleidingen door onze gebouwen willen wij graag onze interne projecten en dagdagelijkse werking onder uw aandacht brengen!

Wees welkom!

WZC Dageraad

Van harte welkom!

WZC Dageraad bevindt zich op een “handworp” van het historische stadscentrum van Antwerpen. Sinds 2013 bieden wij in ons modern gebouw een “thuis” aan onze 94 bewoners.

Ben je benieuwd naar ons huis, onze werking en ons team? Spring dan gerust even binnen op zondag 19 maart 2023 tussen 14u-17u. Wij ontvangen je graag met een hapje en een drankje. Tot dan!

van 14u00 tot 17u00

Wipstraat 26 2018 Antwerpen dageraad@armonea.be www.armonea.be/dageraad

Zorgbedrijf Antwerpen

Woonzorgcentrum Monnikenhof

Bezoek woonzorgcentrum Monninkenhof en dagverzorging Berendrecht.

• 10 uur: jobevent

• 14 – 14.30 uur: straattheatervoorstelling “De toevallig passant”

• 15 – 17 uur: optreden Patrick De Deken

Doorlopend van 14 tot 17 uur: belevenistafel, rondleidingen, hapjes en snacks, kinderanimatie, ...

Bekijk het volledige programma op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/dagvandezorg

van 10u00 tot 17u00

Monnikenhofstraat 109 2040 Berendrecht klantendienst@zorgbedrijf.be www.zorgbedrijf.antwerpen.be/ woonzorgcentrum-monnikenhof

Zorgbedrijf Antwerpen

Woonzorgcentrum Eksterlaer

Bezoek het nieuwe woonzorgcentrum Eksterlaer in Deurne.

Doorlopend

• rondleiding in onze modelkamer

• Kleine hapjes koken met de bewoners

• snacks en dranken te verkrijgen

Bekijk het volledige programma op: www.zorgbedrijf.antwerpen.be/dagvandezorg

van 13u00 tot 17u00

Schijnpoortweg 14

2060 Antwerpen info@free-clinic.be www.free-clinic.be

van 13u00 tot 17u00

Regenbooglaan 14 2070 Zwijndrecht communicatie@ deregenboog.zkj.be www.zorg-saam.be/de-regenboog

van 10u00 tot 17u00

Vuurwerkstraat 80 2100 Deurne

klantendienst@zorgbedrijf.be www.zorgbedrijf.antwerpen.be/ woonzorgcentra/eksterlaer

29

Woonzorggroep Voorkempen

Woonzorgcentrum Rustenborg

Onze prioriteit is om elke bewoner een nieuw thuisgevoel te geven. Aan de basis daarvan ligt respect voor privacy, autonomie, eigenwaarde en levensovertuiging. Al onze medewerkers zijn van deze visie doordrongen en trachten zo de bewoners het leven dat ze voordien leidden te laten verder zetten. Kom ons huis ontdekken met vele verrassingen.

Graag tot dan!

Lokaal bestuur Wijnegem

De Meidoorn - Het Bloesempad

Kom een kijkje nemen in de huurappartementen van De Meidoorn en Het Bloesempad. Beide appartementsgebouwen, mooi gelegen in het groen in het centrum van Wijnegem, zijn specifiek ingericht om ouderen langer zelfstandig te kunnen laten wonen.

Ook benieuwd hoe zo'n appartement eruit ziet? Kom langs op de opendeurdag. Bij een hapje en een drankje geven we je graag alle info en kan je enkele appartementen bezoeken.

vzw Den Brand

Huis Anna Herentals

Warm wonen in het groen

Al 40 jaar biedt Den Brand warme woonondersteuning, fijne dagactiviteiten en begeleiding aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Vandaag stellen we 3 locaties open op Dag van de Zorg:

• Dagcentrum Lier

• Woonhuizen in Mol en Herentals

Alvast tot dan!

van 13u30 tot 17u00

Koolsveldlaan 94

2110 Wijnegem info@wzgvoorkempen.be https://wzgvoorkempen.be

WZC De Notelaar

Van harte welkom!

Kom de dagdagelijkse werking van ons WZC ontdekken. We maken er een groot feest van voor jong en oud.

Programma van de dag:

• Doorheen de dag kunt u deelnemen aan rondleidingen in ons woonzorgcentrum en onze assistentiewoningen.

• Ons keukenteam verwent u graag met in huis bereide hapjes, en drankjes.

• Voor de kleinsten voorzien wij talrijke animatie. Ben je student en zoek je nog een toffe stageplaats? Wil je een steentje bijdragen als vrijwilliger? Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Kom dan kennis maken met ons superteam! Tot dan!

van 11u00 tot 16u00

Notelaar 1A 2250 Olen denotelaar@armonea.be www.armonea.be/denotelaar

WZC Heiberg

Van harte welkom!

Een plek waar onze bewoners, hun familie en onze medewerkers graag vertoeven. Ontdek welke zorgexpertise, activiteiten en talenten we allemaal in huis hebben tijdens onze workshops en demonstraties. Een boeiende namiddag gegarandeerd.

Tot dan!

van 14u00 tot 17u00

Heibergstraat 17

2340 Beerse heiberg@armonea.be www.armonea.be/heiberg

van 13u30 tot 17u00

Koolsveldlaan 94A - C 2110 Wijnegem thuisdiensten@wijnegem.be www.wijnegem.be

WZC Perwijshof

Van harte welkom!

Kom onze gezellige, warme, familiale sfeer opsnuiven tijdens de Dag van de Zorg. Kom onze verschillende informatiestandjes ontdekken over:

• Tips&Tricks bij verhuis naar WZC Perwijshof

• Onze werking

• Ons activiteitenaanbod

• Onze samenwerking met vrijwilligers

• Onze openstaande vacatures

Napraten doen we graag verder met een frisse pint in ons café.

Tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Gevaertlaan 9/11

2260 Westerlo perwijshof@armonea.be www.armonea.be/perwijshof

Ter Loke

De Berken

Woonhuis De Berken is een warme thuis voor 26 personen met een beperking. Benieuwd hoe het eraan toegaat? Kom dan zeker langs! Bij een hapje en drankje maak je kennis met onze sympathieke bewoners en toffe collega’s. Kijk eens binnen in het woonhuis en ontdek hoe een dag eruitziet in De Berken. Ook woonhuis De Loot, dagatelier De Pluk en de mobiele/ambulante dienst De Lommer stellen we graag aan je voor, terwijl de kleinste bezoekers pret beleven met de kinderanimatie. Niet te missen dus!

van 14u00 tot 17u00

Vorselaarsebaan 1C

2200 Herentals info@denbrand.be

www.denbrand.be

VZW SoulHorses

GroeneZorgInitiatief

Puur natuurlijk beleven

Maak kennis met onze werking. We bieden dagbesteding en time-out voor kinderen, jongeren en volwassenen die tijdelijk of voor een langere periode zijn uitgevallen van school of werk.

• zinvolle dagbesteding & time-out

• activeringsstages

• stage voor begeleid werk

• vrijwilligerswerk

• GroeneZorgInitiatie erkend door het VAPH (PVB & PAB)

van 11u00 tot 16u00

Oude Lillebaan 17

2275 Lille (Gierle) info@soulhorsesvzw.be

www.soulhorsesvzw.be

WZC Hemelrijck

Van harte welkom!

Wees welkom in ons woonzorgcentrum, gelegen in de groene gordel van Mol.

• Neem deel aan een interactieve rondleiding.

• Mogelijkheid tot bezichtiging van een modelkamer.

• Verschillende demonstraties.

• Infostand dementie.

• Maak kennis met onze medewerkers en/of bewoners.

• Bemande jobstand voor werkzoekenden.

• Doorlopend genieten van een hapje en een drankje.

• Animatie voor groot en klein.

Tot dan!

van 14u00 tot 16u30

Heilanders 11 2350 Vosselaar info-oph@terloke.be www.terloke.be

van 10u00 tot 17u00

Kruisven 80 2400 Mol hemelrijck@armonea.be www.armonea.be/hemelrijck

30

vzw Den Brand

Brand 3 Mol

Rustig wonen in een fijne omgeving

Al 40 jaar biedt Den Brand warme woonondersteuning, fijne dagactiviteiten en begeleiding aan volwassenen met een verstandelijke beperking.

Vandaag stellen we 3 locaties open op Dag van de Zorg:

• Dagcentrum Lier

• Woonhuizen in Mol en Herentals

Alvast tot dan!

WZC Laarsveld

Van harte welkom!

Graag openen wij feestelijk onze deuren voor u! U kunt komen kennismaken en de gemoedelijke sfeer proeven.

Wij voorzien meerdere rondleidingen en activiteiten doorheen de dag. Tussendoor kunt u genieten van een hapje en een drankje.

Voor wie interesse heeft in een job in ons woonzorgcentrum, vertellen onze collega's hier met plezier meer over.

Heel graag tot dan!

Sociaal Huis Geel

Dag van de Zorg

Het Sociaal Huis Geel stelt haar deuren open!

We laten je graag kennismaken met alle facetten van zorg die we binnen het Sociaal Huis aanbieden. Ervaar van welke zorg u kan genieten om langer te kunnen thuis wonen en hoe het is om te wonen of te werken in woonzorgcentrum Wedbos.

Kom zeker een kijkje nemen op zondag 19 maart 2023. Dat kan van 13u30 tot 16u30. Maak op die manier kennis met Geel de 'Barmhartige Stede'.

Iedereen is hartelijk welkom!

van 14u00 tot 17u00

Boeretangsedreef 30

2400 Mol info@denbrand.be www.denbrand.be

Zorgbedrijf Vlaanderen

Assistentiewoningen Ter Werft

Wilt u weten of wonen in een assistentiewoning u zou bevallen? Bezoek dan, assistentiewoningen Ter werft, waar u op al uw vragen een antwoord krijgt van onze woonassistent. Wat is de huurprijs? Welke extra ondersteuning kunnen we u bieden? Wat heeft de site waarin zoal te bieden? En bovenal: hoe ziet een assistentiewoning eruit?

Bekijk het volledige programma op: www.zorgbedrijfvlaanderen.be/dagvandezorg

van 10u00 tot 17u00

Laarsveld 28 2440 Geel laarsveld@armonea.be www.armonea.be/laarsveld

Groepspraktijk Samen Sterk

Want SAMEN staan we sterker!

Wat valt er te zien en te doen?

• ERGOTHERAPIE was da? Ontdek de grootste eerstelijns ergotherapiepraktijk van de Kempen.

• Ga in gesprek met onze loopbaan - en burn-outcoach.

• Bekijk samen met onze kindercoach wat zij te bieden heeft.

• Laat de allerkleinsten het balansboard ontdekken.

workshops - springkasteel - hapje & drankje

WEES VAN HARTE WELKOM

van 10u00 tot 17u00

Brigandshof 8

2440 Geel klantendienst@zorgbedrijf.be www.zorgbedrijfvlaanderen.be/ assistentiewoningen/ter-werft

Stad en OCMW Lier

Woonzorgcentrum Paradijs

WZC Paradijs wil een warme thuis zijn, waar het prettig wonen is, met een goede verzorging in een huiselijke sfeer.

Kom zeker eens kennis maken!

• Ontdek tijdens een rondleiding de beleef-TV, de snoezelkar, ’tWinkeltje, de dieren van ’tWeike, ... en zoveel meer.

• De resultaten van het project 'Samen Mens' worden voorgesteld.

• Ook dagverzorgingscentrum De Passage zet haar deuren open.

Meer info over de rondleidingen vind je op onze website.

van 10u00 tot 17u00

Transvaalstraat 44

2500 Lier

wzc.paradijs@lier.be www.wzcparadijs.be

van 10u00 tot 17u00

Leistraat 118 2460 Lichtaart info@tinnekeclaes.be www.groepspraktijksamensterk.be

vzw Den Brand

Dagcentrum Berlarij Lier

Toffe dagactiviteiten in het centrum van Lier

Al 40 jaar biedt Den Brand warme woonondersteuning, fijne dagactiviteiten en begeleiding aan volwassenen met een verstandelijke beperking.

Vandaag stellen we 3 locaties open op Dag van de Zorg:

• Dagcentrum Lier

• Woonhuizen in Mol en Herentals

Alvast tot dan!

van 14u00 tot 17u00

Berlarij 63-65

2500 Lier

info@denbrand.be

www.denbrand.be

van 13u30 tot 16u30

J.B.Stessensstraat 69 2440 Geel sociaalhuis@geel.be www.geel.be

WZC Nethehof

Van harte welkom!

We verwelkomen jullie graag in het warme huis van onze bewoners.

Wat kunnen jullie die dag verwachten:

• Rondleiding doorheen het woonzorgcentrum

• Animatie voor jong en oud

• Een natje en droogje in ons cafetaria

• Kennismaking met ons team

Tot dan!

van 10u00 tot 16u00

Gerheide 203 2490 Balen nethehof@armonea.be www.armonea.be/nethehof

WZC Millegem

Van harte welkom!

Woonzorgcentrum Millegem ligt in een landelijke omgeving vlak bij het centrum van Ranst en langs een prachtig wandel- en fietsknooppunt. In het woonzorgcentrum koppelen we modern comfort aan een professionele en mensgerichte dienstverlening. Een team van zorgprofessionals staat doorlopend klaar om u met de beste zorg te omringen.

We bieden u een kijkje in ons woonzorgcentrum met rondleidingen om 13u30, 14u30 en 15u30. Nadien kan u nog genieten van een hapje en een drankje in onze cafetaria.

Tot dan!

van 13u00 tot 17u00

Herentalsebaan 19 2520 Ranst millegem@armonea.be

www.armonea.be/millegem

31

Huize Iris

Welkom in onze nieuwe woning!

Op de Dag van de Zorg bieden we iedereen de kans om kennis te komen maken met onze werking.

We zetten de deuren van onze nieuwe woning met plezier voor u open. U mag zich verwachten aan een rondleiding door het gebouw, daarnaast stellen we het verloop van een dag van onze bewoners voor en tonen we u een greep uit de activiteiten die onze begeleiders dagelijks op touw zetten voor onze cliënten. Uiteraard kan een hapje en drankje niet ontbreken als u een bezoekje brengt aan Huize Iris.

van 10u00 tot 17u00

Reepkenslei 53

2550 Kontich info@huize-iris.be https://huize-iris.be

Zorgbedrijf Antwerpen

Woonzorgcentrum Sint Anna

Kom langs op onze site in Berchem. Bezoek hier zowel woonzorgcentrum Sint Anna en woonzorgcentrum Ruytenburg. Daarnaast krijgt u de kans om de assistentiewoningen Pulhof te bezoeken.

• 10.30 & 15 uur: rondleiding in het woonzorgcentrum

• 10.30 uur: samenzang met Dr Song

• 12 uur: feestelijke vaderdaglunch

Doorlopend: snacks en drankjes verkrijgbaar, springkasteel, krolf

Bekijk het volledige programma op: www.zorgbedrijf.antwerpen.be/dagvandezorg

van 10u00 tot 17u00

Floraliënlaan 400D

2600 Berchem klantendienst@zorgbedrijf.be www.zorgbedrijf.antwerpen.be/ woonzorgcentrum-sint-anna

Zorgbedrijf Antwerpen

Assistentiewoningen Portugesehof

Maak kennis met dienstencentrum Portugesehof. Daarnaast krijgt u de kans op de pas gerenoveerde assistentiewoningen te bezoeken.

• 10.30 - 17 uur: knutselclub, tentoonstelling en demonstraties

• 11 & 15 uur: schaakinitiatie op XXL schaakbord

• 12 uur: feestelijke vaderdaglunch

• 13.30 - 17 uur: dj duo Gust & Robert

• 14 uur: optreden Zsa Zsa Zsu

Doorlopend van 13 tot 17 uur: zoete en hartige snacks en drankjes verkrijgbaar, springkasteel, manicure en kapper

www.zorgbedrijf.antwerpen.be/dagvandezorg

van 10u00 tot 17u00

Portugestraat 1

2660 Hoboken klantendienst@zorgbedrijf.be www.zorgbedrijf.antwerpen.be/ assistentiewoningen-portugesehof

WZC Moretus

Van harte welkom!

KOM KENNIS MAKEN met de ambassadeurs van Moretus: onze bewoners en collega’s!

• We verwelkomen u graag met een ontbijtje,

• Neem vervolgens deel aan ons belevingsparcours waarbij u kennis kan maken met alle aspecten die met ouderenzorg te maken hebben,

• Met rondleidingen doorheen ons woonzorgcentrum en onze assistentiewoningen laten we u zien hoe wij onze bewoners verzorgen en in de watten leggen,

• Wil je graag deel uit maken van ons team? Bekijk de mogelijkheden als medewerker of als vrijwilliger,

• Een drankje met versnaperingen en muzikale omlijsting in onze cafetaria. Tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Grotesteenweg 185 2600 Berchem Antwerpen moretus.admin@armonea.be www.armonea.be/moretus

Zorgbedrijf Antwerpen

Woonzorgcentrum Ruytenburg

Bezoek in Berchem woonzorgcentrum Ruytenburg en Sint Anna. Of bezoek de modelflat van nieuwbouw assistentiewoningen Pulhof.

• 10 & 14.30 uur: rondleiding in het woonzorgcentrum, dagverzorging en de wellness

• 10.30 – 11.30 uur: jobevent

• 12 uur: feestelijke vaderdaglunch (reserveren voor 10/3)

• 14 uur: Jean Bosco Safari

verder: manicure, drankjes en snacks, springkasteel, ...

Bekijk het volledige programma op: www.zorgbedrijf.antwerpen.be/dagvandezorg

van 10u00 tot 17u00

Floraliënlaan 400A

2600 Berchem klantendienst@zorgbedrijf.be www.zorgbedrijf.antwerpen.be/ woonzorgcentrum-ruytenburg

AZ Sint-Maarten

Verrassend veelzijdig

AZ Sint-Maarten organiseert zorg in een hypermoderne campus vanuit de beste omstandigheden voor medewerker/zorgverlener én patiënt. In ruim 35 medische en medisch-technische specialismen zetten we de modernste behandeltechnieken en apparaten in voor kwalitatieve en patiëntveilige zorg. Die filosofie trekken we ook door naar alle andere diensten. Ontdek AZ Sint-Maarten achter de schermen.

Interesse om voor ons te werken?

Bezoek ook de hr-stand of bekijk onze vacatures op www.azsintmaarten.be.

van 10u00 tot 17u00

Liersesteenweg 435 2800 Mechelen azsintmaarten@emmaus.be www.azsintmaarten.be

Zorgbedrijf Antwerpen

Assistentiewoningen Pulhof

De verkoop en verhuur van de nieuwbouw assistentiewoningen Pulhof start in mei. U krijgt de kans om nu al een modelflat te bezoeken. Om 10, 11, 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur: rondleidingen in de assistentiewoningen. Inschrijven is niet nodig.

Bezoek ook het aanpalende woonzorgcentra Sint Anna en Ruytenburg. U mag zich verwachten aan optredens, snacks en drankjes, springkasteel, ...

Bekijk het volledige programma op: www.zorgbedrijf.antwerpen.be/dagvandezorg

van 10u00 tot 17u00

Floraliënlaan 400C 2600 Berchem klantendienst@zorgbedrijf.be www.zorgbedrijf.antwerpen.be/ assistentiewoningen-pulhof

Lokaal bestuur Mortsel

WZC Meerminnehof

Met zorg voor elkaar, zo doen we dat in Mortsel. Op 19 maart 2023 gooien we de deuren van het woonzorgcentrum Meerminnehof open.

Kom langs en beleef hoe lokaal bestuur Mortsel zorg draagt voor jong én oud. Met animatie, een hapje en een drankje.

Kijk op www.mortsel.be of Facebook voor meer info.

van 10u00 tot 15u00

Hollandse Tuin 3 2640 Mortsel meerminnehof@mortsel.be www.mortsel.be

Jeugddorp vzw

Bonheiden, De Bergen 38

Welkom, Jeugddorp is een jeugdzorgvoorziening in de Mechelse regio. We staan in voor de begeleiding van 65 kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun context. We zijn een kleinschalige, warme organisatie, waar iedereen elkaar kent. Je maakt kennis met onze werking, medewerkers en vrijwilligers!

Je kan genieten van een wandeling door Jeugddorp, met mogelijkheid tot spelletjes en lekkere hapjes en drankjes in de Hottentothoeve (historisch monument).

Fijn om je te ontmoeten!

van 10u00 tot 17u00

De Bergen 38

2820 Bonheiden info@jeugddorp.be

www.jeugddorp.be

32

Huis van de Zorg

WZC Ten Weldebrouc

Beleef het leven zoals het is in Ten Weldebrouc!

Breng een bezoek aan een bewonersafdeling, ervaar hoe het is om als oudere te bewegen, ontdek de werking van onze centrale keuken (tss 14-16u), laat je inspireren door een lezing over palliatieve zorgen (om 14u), wandel over onze Montmartre- kunstboulevard, snuif heerlijke geuren op tijdens kooksessies voor onze bewoners, ...

Op zoek naar een uitdagende job in de zorg? Kom langs op onze jobbeurs!

van 10u00 tot 17u00

Westzavelland 42

2830 Willebroek infoWZC@willebroek.be

Huis van de Zorg - Willebroek Dienst Thuiszorg

Maak kennis met onze dienst en de waaier aan ondersteuningsmogelijkheden op maat.

• Kom op een ludieke manier alles te weten over onze werking.

• Volbreng de opdrachten en maak kans op mooie prijzen.

• Ook "Zot van Zorg"? Bezoek de infostand en krijg een rondleiding van de collega's die dagelijks in het werkveld staan.

• Gezellig een hapje eten en drinken kan aan één van onze foodtrucks

Jij brengt familie en vrienden mee, wij voorzien leuke animatie voor jong en oud.

van 10u00 tot 17u00

Wilgenhof 26 2830 Willebroek infoTZ@willebroek.be www.willebroek.be

Borgerstein

Een echte thuis voor elke cliënt

Borgerstein biedt ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Kom zeker langs voor een:

• rondleiding in een woning.

• demonstratie van verschillende hulpmiddelen.

• fotozoektocht voor jong en oud.

• hapje en een drankje, aangeboden door onze cliënten.

• blik achter de schermen van onze keuken en wasserij.

• bezoekje aan onze vacaturestand.

Voor de allerkleinsten voorzien we kinderanimatie.

Huis van de Zorg

Centrum voor dagverzorging ‘t Sas

Benieuwd naar het reilen en zeilen in het Sas? We zetten onze deuren voor jullie open!

De medewerkers en gebruikers van 't Sas vertellen je graag waar 't Sas voor staat. Kom langs en ontdek welke boeiende activiteiten en zorgen worden aangeboden binnen een CDV. Enkele van onze gebruikers vertellen graag hun persoonlijke ervaringen binnen 't Sas.

Op zoek naar een leuke uitdagende job in de zorg? Kom eens langs op onze jobbeurs.

van 10u00 tot 17u00

Westzavelland 42 2830 Willebroek infoWZC@willebroek.be

Huis van de Zorg - Willebroek t’ Bengelhuisje ‘t Appelboompje

Maak kennis met kinderdagverblijf 't Bengelhuisje en buitenschoolse kinderopvang 't Appelboompje.

Ervaar een dag in het leven van de kinderen en begeleiders in de kinderopvang:

• maak een praatje met een kinderbegeleiders

• er zijn verschillende activiteiten voor groot en klein

• maak kans op een mooie prijs

• geniet van een ijsje en leuke animatie

Ook de andere diensten van het Huis van de Zorg zetten hun deuren open, neem zeker een kijkje!

van 10u00 tot 17u00

Stadionlaan 2 2830 Willebroek bengelhuisje@willebroek.be www.willebroek.be

Jeugddorp vzw

De Passant

Opendeur: "DE PASSANT OP EEN KIERTJE" zondag 19 maart 2023 van 11 tot 17u

• Doorlopende workshops

• Zang: Siren (Mieke van de voice)

• Dans: Studio Adagio

• Funny fietsen parcours

• Springkasteel en randanimatie

• In onze tuin kan je een lekker hapje en een drankje nuttigen en genieten van leuke live muziek.

Wees welkom, en we hopen je graag te ontmoeten!

Huis van de Zorg

Lokaal dienstencentum De Wilg

#Da'sOnderdemensenblijvenkomen!

Kom op 19 maart kennismaken met ons dienstencentrum!

Beleef onze werking en ontdek het dementieatelier. Wij vertellen je graag over onze warme maaltijden, pedicure, kapsalon, ... Ons LDC kan rekenen op een toffe ploeg vrijwilligers die onze werking ondersteunen. Draag jij graag zorg voor andere mensen? Of wil jij graag zelf een activiteit organiseren? Kom eens praten met onze vrijwilligers. We verwelkomen je met een hapje, drankje en animatie! Tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Wilgenhof 2

2830 Willebroek infoldc@willebroek.be www.willebroek.be

Borgerhof

Warme zorg in ’t groen

Ons woonzorghuis en de assistentiewoningen gooien hun deuren open. Ga op rondleiding en beleef het wonen en leven. Kom kijken hoe we verschillende hulpmiddelen inzetten om onze bewoners zo comfortabel mogelijk te ondersteunen, neem deel aan een activiteit, proef onze fingerfood, waag je aan een ritje met onze rolstoelfiets, neem een kijkje achter de schermen van de keuken en wasserij en bezoek onze vacaturestand. Voor de allerkleinsten voorzien we kinderanimatie.

Tot dan!

van 13u00 tot 17u00

Kapelweg 9-11 2860 Sint-Katelijne-Waver borgerhof@borgerstein.be www.borgerhof.be

Zorgbedrijf Vlaanderen

Assistentiewoningen Botanic

Assistentiewoningen en dienstencentrum Botanic zetten vandaag hun deuren open.

• Rondleiding in onze assistentiewoningen

• infomarkt met zorgaanbieders en verenigingen uit de omgeving

• feestelijke vaderdaglunch (reserveren voor 10/3)

• doorlopend snacks en drankjes verkrijgbaar

• optredens

Bekijk het volledige programma op www.zorgbedrijfvlaanderen.be/dagvandezorg

van 13u00 tot 17u00

Kapelweg 7

2860 Sint-Katelijne-Waver contact@borgerstein.be www.borgerstein.be

van 11u00 tot 17u00

V. Vergauwenstraat 16 2870 Puurs - St-Amands depassant@jeugddorp.be www.jeugddorp.be

van 10u00 tot 17u00

Molenheide 58 2870 Breendonk

klantendienst@zorgbedrijf.be www.zorgbedrijfvlaanderen.be/ assistentiewoningen/botanic

33

Zorgbedrijf Vlaanderen

Assitentiewoningen Baudry

Assistentiewoningen en dienstencentrum Baudry worden vandaag officieel ingehuldigd.

• rondleidingen in de assistentiewoningen

• optredens en kamerconcert

• infomarkt plaatselijke verenigingen

• feestelijke vaderdaglunch (inschrijven voor 10/03)

• snacks en drankjes verkrijgbaar

Bekijk het volledige programma op www.zorgbedrijfvlaanderen.be/dagvandezorg

van 10u00 tot 17u00

St. Amandsesteenweg 107

2880 Bornem klantendienst@zorgbedrijf.be www.zorgbedrijfvlaanderen.be/ assistentiewoningen/baudry

Woon- en Zorghuis

Hof van Schoten

Wonen, Welzijn, Zorg, Service.

We maken graag kennis met u tijdens de Dag van de Zorg!

Als echte Familie verwelkomen we graag nieuwe leden, jong of oud.

Zij die bij ons komen wonen, en zij die bij ons komen werken; maar ook zij wiens papa en mama bij ons werken.

Kortom, Hof van Schoten is een thuis weg van huis voor onze medewerkers en familieleden, en een thuis voor de mensen die er wonen!

Wees Welkom!

van 11u00 tot 17u00

Botermelkdijk 282 2900 Schoten info@hofvanschoten.be www.hofvanschoten.be

WZC Salve

Van harte welkom!

Kom genieten van een ontdekkingstocht doorheen ons woonzorgcentrum. Maak om 11u, 13u en 15u even tijd om kennis te maken met onze mobiele keuken, onze Beleef TV, ons fietslabyrint en andere activiteiten. In ons cafetaria kan je de hele dag genieten van een lekker drankje en hapje en dit onder muzikale begeleiding van Janos.

Tot dan!

Woonzorggroep Voorkempen

Woonzorgcentrum Verbert-Verrijdt

Onze prioriteit is om elke bewoner een nieuw thuisgevoel te geven. Aan de basis daarvan ligt respect voor privacy, autonomie, eigenwaarde en levensovertuiging. Al onze medewerkers zijn van deze visie doordrongen en trachten zo de bewoners het leven dat ze voordien leidden te laten verder zetten.

Kom ons huis ontdekken met vele verrassingen.

Graag tot dan!

Woonzorggroep Voorkempen

Dagverzorgingscentrum ‘t Dorp

Onze prioriteit is om elke bewoner een nieuw thuisgevoel te geven. Aan de basis daarvan ligt respect voor privacy, autonomie, eigenwaarde en levensovertuiging. Al onze medewerkers zijn van deze visie doordrongen en trachten zo de bewoners het leven dat ze voordien leidden te laten verder zetten.

Kom ons huis ontdekken met vele verrassingen.

Graag tot dan!

van 14u00 tot 17u00

Verbertstraat 25 2900 Schoten info@wzgvoorkempen.be https://wzgvoorkempen.be

VZW De Vier Notelaars

Een thuis weg van huis.

Op onze programmatie staat heel wat om mee te komen beleven:

• free flow interactieve rondleiding door onze voorziening en ateliers

• aanbod voor de kinderen / mensen met een mentale beperking

• toneel van onze bewoners

• les beweging gegeven door onze kinesist

• stoelmassages

• Inclusief boomklimmen

• lekker drankje en 4-uurtje te verkrijgen

Een dag met een aanbod voor iedereen!

van 13u00 tot 17u00

Wijtschotbaan 12 2900 Schoten vzwdeviernotelaars@skynet.be www.vzwdeviernotelaars.com

WZC Welvaart

Samen voor wat écht van tel is!

Wat valt er te beleven?

• Leer het hele huis, ook achter de schermen, kennen via een rondleiding.

• Neem deel aan onze doe-activiteiten (til-/plafondliftervaring, een potje zitnetbal, belevenistafel, speciale kinesitherapiesessie, ...)

• Bezoek onze jobbeurs.

• Ontdekkingstocht voor de allerkleinsten.

• Geniet na in ons gezellig Grand Café.

Heel graag tot dan!

Het Welvaartteam en alle residenten

van 14u00 tot 17u00

J. Van Craenstraat 1 2900 Schoten info@wzgvoorkempen.be https://wzgvoorkempen.be

Ensō teambuilding - therapie - events

Ensō is gelegen in een rustige en groene omgeving in Brasschaat. We organiseren teambuildings op maat van uw team.

Een ploeg van therapeuten staat voor u klaar, zij werken ervaringsgericht met cliënten en hun netwerk.

De locatie is te huur voor uw privé evenementen met een goed uitgeruste polyvalente ruimte, ruime tuin en prachtig uitzicht op de weides en de dieren. Ensō is ook voor professionele meetings inzetbaar.

Team Ensō kijkt uit naar uw komst!

van 10u00 tot 16u00

Papestraat 26A 2930 Brasschaat info@enso.be www.enso.be

U bent welkom in WZC Sint-Lenaartshof

Wij zorgen voor u in uw thuis

Op de Dag van de Zorg zetten we onze deuren graag wagenwijd voor u open. Kom kennismaken met onze woonzorgcampus en assistentiewoningen en ontdek dat het bij ons fijn vertoeven is. We waarborgen voor u de beste professionele zorg en levenskwaliteit, afgestemd op uw maat, uw behoeften. We willen u graag oprecht leren kennen want onze zorg start vanuit uw levensverhaal, uw interesses, uw gewoontes. Daar houden wij graag rekening mee.

WELKOM!

van 10u00 tot 17u00

Rustoordlei 75/77

2930 Brasschaat salve.dir@armonea.be www.armonea.be/salve

van 13u00 tot 17u00

Hoogboomsteenweg 124 2950 Kapellen welvaart@wzcwelvaart.be https://woonzorgcollectief.be

van 10u00 tot 17u00

Vaartkant Links 27

2960 Brecht info@wzcsintlenaartshof.be www.sintlenaartshof.be

34

Hier ben je welkom! Provincie Limburg

Familiehulp vzw

Opleidingscentrum Hasselt

Via de opleiding tot verzorgende/zorgkundige bij Familiehulp zet je een belangrijke stap naar een job waarin je echt het verschil maakt voor mensen.

Leer onze organisatie, onze opleiding, onze jobs en onze mensen kennen tijdens de 'Dag van de Zorg' op 19 maart 2023. Tussen 13.30u en 16.30u voorzien we een hapje, een drankje en vooral: een leuke kennismaking tussen jou en onze organisatie!

Noodopvangcentrum

Houthalen-Helchteren

Rode Kruis Vlaanderen

Het Noodopvangcentrum in Houthalen-Helchteren biedt opvang aan 700 verzoekers om internationale bescherming (VIB's).

Tijdens onze opendeurdag kan je kennismaken met de werking, bewoners en personeel van het opvangcentrum. We beantwoorden graag al je vragen die je altijd al eens hebt willen stellen over leven in een opvangcentrum.

We heten je van harte welkom!

van 13u30 tot 16u30

Thonissenlaan 41 3500 Hasselt opleiding.limburg@ familiehulp.be www.familiehulp.be

Huis Vitalé

Erkende assistentiewoningen

Huis Vitalé beschikt over een 24-tal koop/huur appartementen voor senioren en medioren die nog zelfredzaam zijn, maar nood hebben aan een aangepaste, hedendaagse en veilige woning. De bewoner krijgt dus volop kansen om langer zelfstandig te wonen doordat de nodige hulp & zorg samen met de woonassistent en/of mantelzorger georganiseerd kan worden.

Wil je graag weten hoe het is om bij ons te wonen?

Kom dan langs voor een vrijblijvende rondleiding. Wij verwelkomen u graag. Tot dan!

van 10u00 tot 16u00

Markt 13

3545 Halen info@mezza-invest.be www.huisvitale.be

WZC Huize Lieve Moenssens

Van harte welkom!

Eindelijk kunnen wij ons prachtig gerenoveerd huis tonen aan het grote publiek.

Wij zijn er enorm fier op!

• Proef de sfeer in onze verschillende afdelingen

• Kom meer te weten over ons aanbod – 68 kamers voor vast verblijf en 10 kamers voor kortverblijf

• Sluit aan bij een rondleiding

• Geniet van de gezelligheid van ons cafetaria met een hapje en een drankje

• Ontdek onze vacatures en solliciteer

Tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Lieve Moenssenslaan 3

3650 Dilsen-Stokkem

hlmoenssens.admin@armonea.be www.armonea.be/huizelievemoenssens

Wijkgezondheidscentrum

Geneeskunde voor het Volk Genk

Omdat gezondheid een recht is …

... bieden wij zorg (bijna) zonder drempels. Onze patiënten komen bijv. zonder geld naar de huisarts.

... werken we vaak preventief. Denk aan diabetesconsultatie, pijneducatie in groep, zwangerschapsopvolging in groep.

... komen we samen met patiënten op voor betaalbare medicijnen, degelijke woningen, gezonde voeding en werkbaar werk.

Misschien wil jij in de toekomst ons team versterken? Als huisarts, verpleegkundige of als vrijwilliger voor één van de vele projecten? Iedereen is welkom 19 maart!

van 10u00 tot 17u00

Keinkesstraat 3A 3600 Genk genk@gvhv.be www.rechtopgezondheid.be

WZC Ter Meeuwen

Van harte welkom!

Kom langs en breng een bezoekje aan ons warme en fixatievrije huis. Ons gastvrij team staat klaar om jullie een kijkje te bieden in de dagelijkse werking van ons huis. Ontdek onze verschillende belevingsruimtes voor ontmoetingen, ontspanning, sport, verzorging en het culinaire genieten.

Ons team staat klaar om jullie hierbij een woordje uitleg te geven.

Tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Torenstraat 15

3670 Oudsbergen

termeeuwen@armonea.be www.armonea.be/termeeuwen

van 13u00 tot 17u00

Kazernelaan 125 3530 Houthalen-Helchteren centrummanager.ochouthalenhelchteren@rodekruis.be

U bent welkom in WZC Maasmeander

Wij zorgen voor u in uw thuis

Op de Dag van de Zorg zetten we onze deuren graag wagenwijd voor u open. Kom kennismaken met onze woonzorgcampus en assistentiewoningen en ontdek dat het bij ons fijn vertoeven is. We waarborgen voor u de beste professionele zorg en levenskwaliteit, afgestemd op uw maat, uw behoeften. We willen u graag oprecht leren kennen want onze zorg start vanuit uw levensverhaal, uw interesses, uw gewoontes. Daar houden wij graag rekening mee.

WELKOM!

van 13u00 tot 16u30

Dr. Haubenlaan 6 3630 Maasmechelen info@maasmeander.be www.maasmeander.be

Anima

Woonzorgcentrum Kristallijn

Versier jouw nieuwe job als verpleeg- of zorgkundige tijdens een speeddate. Je praat met verpleeg- en zorgkundigen en krijgt een rondleiding.

Zie je het helemaal zitten om bij ons te werken? Dan kan je ter plekke je sollicitatieformulier invullen.

Als je dat wil, kan je die dag zelfs al op sollicitatiegesprek met de directeur. Je gaat naar huis met een leuke goodiebag.

van 13u30 tot 17u00

Grote Spouwenstraat 8-10-12 3740 Bilzen kristallijn@animagroup.be www.animagroup.be/kristallijn

35

ZorgGroep Lommel

WZC Kapittelhof

In hartje Lommel-centrum opende het woonzorgcentrum Kapittelhof in juni 2012. Tijdens een HARTelijke rondleiding kunnen jullie kennis maken met:

• Ons woonzorgcentrum

• Assistentiewoningen Kapittelhof

• Dagverzorgingscentrum De Mantel

• Dienstencentrum ‘t Trefpunt

• Minder Mobiele Centrale

• Diverse vacatures

• Kinderhoek

Zorggroep Lommel

WZC Hoevezavel

Van HARTe welkom op de Dag van de Zorg! In de groene wijk Heeserbergen opende het woonzorgcentrum Hoevezavel zijn deuren in juni 2015. Het woonzorgcentrum biedt plaats aan 120 senioren, verspreid over 4 afdelingen. Tijdens een HARTelijke rondleiding kunnen jullie kennis maken met:

• Kine, keuken, wasserij...

• De nieuwe prikkelarme ruimte

• Het opleidingscentrum voor zorgkundigen

• Diverse vacatures

• De kinderhoek

van 10u00 tot 17u00

Kapittelhof 1 3920 Lommel info@zorggroeplommel.be www.zorggroeplommel.be

Welzijnsvereniging Mintus Sint-Pietersmolenwijk

Dit voorjaar opent campus Sint-Pietersmolenwijk de deuren. Er komt een woonzorgcentrum, een centrum voor dagverzorging, een kinderdagverblijf en buitenschoolse kinderopvang. Sint-Pietersmolenwijk wordt de grootste zorgsite van welzijnsvereniging Mintus, met duurzame en betaalbare zorg, over generaties heen.

Wil je de campus ontdekken? We leiden je graag rond op de Dag van de Zorg! Onze medewerkers staan klaar om bezoekers en geïnteresseerde toekomstige collega's te informeren.

van 10u00 tot 17u00

Sint-Pietersplas

Rik Slabbinckstraat 3 8000 Brugge info@mintus.be www.mintus.be

Welzijnsvereniging Het Dak

WZC De Noordhinder

Kom langs en ga uit je Dak!

Ben jij student, vrijwilliger of een zorgprofessional op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ontdek in een ervaringsgerichte, kindvriendelijke rondleiding waarom het aangenaam wonen én werken is in Woonzorgcentrum De Noordhinder. Kom langs en ontdek waar Welzijnsvereniging Het Dak voor staat. Maak kennis met ons innovatief zorgaanbod en wat wij mogelijk voor jou kunnen betekenen.

Heel graag tot dan!

Spring op onze e-shuttlebus en ontdek ook onze naburige campus WZC Polderparel.

van 11u00 tot 16u00

Noordhinder 31

8300 Knokke-Heist dak@knokke-heist.be https://wvhetdak.be

van 10u00 tot 17u00

Jan Davidlaan 11

3920 Lommel info@zorggroeplommel.be www.zorggroeplommel.be

Dorpsmolen

Assistentiewoningen Aartrijke

Familiale huiselijke uitbating

Dorpsmolen beschikt over ruime assistentiewoningen met dagelijks een woonassistent aanwezig.

Kom zelf onze troeven ontdekken:

• ontmoetingsruimte en binnentuin

• vrijblijvende deelname aan activiteiten

• zelfstandig blijven wonen

• zorgondersteuning op maat

• diensten aan huis

• centrale ligging in de dorpskern

• eigen parking voor bezoekers

• en nog een tikkeltje meer ...

van 10u00 tot 17u00

Eernegemsestraat 7

8211 Aartrijke (Zedelgem) info@dorpsmolen.be www.dorpsmolen.be

Asjeevoe vzw

Bij ons zit je goed

Bij ons kan je terecht voor diverse vormen van

• Ondersteuning (coaching)

• Vormingen

• Activiteiten (voor rustzoekers)

Wij richten ons naar mensen die

• op zoek zijn naar een begripvol klankbord

• merken dat ze minder veerkrachtig in het leven staan

• op zoek zijn naar meer balans in hun leven

• zoeken naar informatie en ondersteuning rond autisme of ADHD bij zichzelf, in het gezin, de werkomgeving of vriendenkring

van 10u00 tot 17u00

Leliestraat 7

8310 Assebroek hallo@asjeevoe.be www.asjeevoe.be

Welzijnsvereniging Het Dak

WZC Polderparel

Samen onder één Dak!

Als student, vrijwilliger of zorgprofessional op zoek naar een betekenisvolle job? Al gedacht aan ouderenzorg? WZC Polderparel zet zijn (gloednieuwe) deuren open en laat je in een ervaringsgerichte, kindvriendelijke rondleiding ervaren waar Welzijnsvereniging Het Dak voor staat en hoe wij omgaan met complexe zorgthema's zoals dementie en palliatieve zorg. Laat de bewoners en medewerkers jou inspireren! Tot dan!

Onze e-shuttlebus brengt je graag ook naar ons naburig WZC De Noordhinder.

van 11u00 tot 16u00

Westkapellestraat 460 8300 Knokke-Heist dak@knokke-heist.be https://wvhetdak.be

Seniorcity Oostende

Assistentiewoningen aan de kust

Kom op zondag 19 maart naar onze kijkdag. Wil je zelfstandig blijven wonen, maar ben je op zoek naar wat extra ondersteuning? Kom dan kijken wat onze nieuwe assistentiewoningen in Seniorcity Oostende voor jou kunnen betekenen.

Ervaar hoe je zelfstandig kan wonen én genieten van een professionele zorg- en dienstverlening. Op de kijkdag beantwoorden we al je vragen tijdens een rondleiding. Afsluiten doen we met een drankje in onze ontmoetingsruimte.

Interesse? Schrijf je in op onze website.

van 10u00 tot 17u00

Leopold Van Tyghemlaan 90

8400 Oostende

gawseniorcityoostende@i-mens.be https://woonzorg.i-mens.be

36
Hier ben je welkom! Provincie West-Vlaanderen

Seniorvillage Oostende

Assistentiewoningen aan zee

Kom op zondag 19 maart naar onze kijkdag. Wil je zelfstandig blijven wonen, maar ben je op zoek naar wat extra ondersteuning? Kom dan kijken wat onze gloednieuwe flats in Seniorvillage Oostende voor jou kunnen betekenen. Ervaar hoe je zelfstandig kan wonen én genieten van een professionele zorg- en dienstverlening. Op de kijkdag beantwoorden we al je vragen tijdens een rondleiding. Afsluiten doen we met een drankje in onze ontmoetingsruimte.

Interesse? Schrijf je dan in via onze website.

van 10u00 tot 17u00

Troonstraat 192

8400 Oostende gawseniorvillageoostende@i-mens.be https://woonzorg.i-mens.be

VillaVip Bredene

Een hele geruststelling als je in een huis kan wonen waar je beperking geen grenzen kent. Als koppel zorgen we ervoor dat iedereen elke dag kan thuiskomen in een ‘Warm Bredene’ gekruid met veel humor en liefde als hoofdingrediënten. Zo bouwen we samen aan een toekomst in onze VillaVip.

ZORGKOPPEL

LESLIE & JEF

Residentie Rialto in centrum Oostende

Wij mikken op de actieve senior die gesteld is op comfort en een thuis zoekt die nu al aangepast is voor later, mocht u dan wel meer assistentie nodig hebben. Wie hier een appartement koopt, krijgt veel ruimte bij dankzij de vele faciliteiten en hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud. Is er ergens ondersteuning nodig dan is er 6/7 een woonassistent aanwezig die de bewoners bijstaat.

Seniorcity Wenduine Assistentiewoningen aan de kust

Kom op zondag 19 maart naar onze kijkdag. Wil je zelfstandig blijven wonen, maar ben je op zoek naar wat extra ondersteuning? Kom dan kijken wat onze nieuwe assistentiewoningen in Seniorcity Wenduine voor jou kunnen betekenen. Ervaar hoe je zelfstandig kan wonen én genieten van een professionele zorg- en dienstverlening. Op de kijkdag beantwoorden we al je vragen tijdens een rondleiding. Afsluiten doen we met een drankje in onze ontmoetingsruimte. Interesse? Schrijf je dan in op onze website.

van 10u00 tot 17u00

Fritz Vinckelaan 38 8450 Bredene bredene@villavip.be www.villavip.be/bredene

Residentie Vijverhof

in Zwevegem

Wij leggen u graag onze werking uit, om aan te tonen hoe wij uw leven makkelijker kunnen maken. Wij mikken op de actieve senior die gesteld is op comfort en een thuis zoekt die nu al aangepast is voor later, mocht u dan wel meer assistentie nodig hebben. Wie hier een appartement koopt, krijgt veel ruimte bij dankzij de vele faciliteiten en hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud. Is er ergens ondersteuning nodig dan is er 6/7 een woonassistent aanwezig die de bewoners bijstaat.

van 14u00 tot 17u00

Kleine Weststraat 3

8400 Oostende mail@residentie-rialto.be www.residentie-rialto.be

Woonzorgcampus Jacky Maes

Kom op zondag 19 maart met ons kennismaken! Onze nieuwe campus Jacky Maes bestaat uit een buurtrestaurant, lokaal dienstencentrum, dagcentrum, centrum voor kortverblijf en een woonzorgcentrum.

Tijdens de Dag van de Zorg bieden we een divers programma aan voor jong en oud. We laten jullie graag kennismaken met onze gebouwen en werking. In ons dienstencentrum kan u genieten van een koffie met gebak.

van 10u00 tot 17u00

Duinenstraat 106

8450 Bredene info@ocmwbredene.be www.bredene.be/nl/welzijn-gezondheid/ woonzorgcampus-jacky-maes

Residentie Kasselrij

Wij nemen uw zorgen weg

Kom op 19 maart, volledig vrijblijvend, een kijkje nemen in onze residentie. Wij leggen u graag onze werking uit, om aan te tonen hoe wij uw leven makkelijker kunnen maken. Wij mikken op de actieve senior die gesteld is op comfort en een thuis zoekt die nu al aangepast is voor later, mocht u dan wel meer assistentie nodig hebben.

Wie hier een appartement koopt, krijgt veel ruimte bij dankzij de vele faciliteiten en hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud.

van 10u00 tot 17u00

Brugsesteenweg 80-84 8420 Wenduine gawseniorcitywenduine@i-mens.be https://woonzorg.i-mens.be

Seniorcity Kuurne

Assistentiewoningen in de stad

Kom op zondag 19 maart naar onze kijkdag. Wil je zelfstandig blijven wonen, maar ben je op zoek naar wat extra ondersteuning? Kom dan kijken wat onze nieuwe assistentiewoningen in Seniorcity Kuurne voor jou kunnen betekenen.

Ervaar hoe je zelfstandig kan wonen én genieten van een professionele zorg- en dienstverlening. Op de kijkdag beantwoorden we al je vragen tijdens een rondleiding. Afsluiten doen we met een drankje in onze ontmoetingsruimte.

Interesse? Schrijf je dan in op onze website.

van 10u00 tot 17u00

De Vlaskouter 12-22 8520 Kuurne gawseniorcitykuurne@i-mens.be https://woonzorg.i-mens.be

Woonzorgcentrum en Assistentiewoningen De Bottelarij

Kortemark

Maak kennis met het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen De Bottelarij in Kortemark.

Kleinschaligheid, charme en een warme sfeer typeren de residentie. Daarnaast zijn we trots op de dagelijkse verse keuken, met passie bereid door onze chef-kok, en het voltallige onderhouds- en zorgteam dat elke dag zorgt voor een glimlach bij de residenten. De ligging pal in het hartje van Kortemark is bij De Bottelarij een extra troef.

van 14u00 tot 17u00

Lavendelhof 3

8550 Zwevegem

mail@residentie-vijverhof.be www.residentie-vijverhof.be

van 14u00 tot 17u00

Bekaertplein 1

8570 Anzegem

mail@residentie-kasselrij.be

www.residentie-kasselrij.be

van 13u00 tot 17u00

Brouwersplein 1 - 4

8610 Kortemark

debottelarij@orpea.net

www.orpea.be/nl/locaties/ woonzorgcentrum/de-bottelarij

37

Zorgverblijf Ter Duinen

Jouw verblijf, onze zorg

Tijdens een interactieve route doorheen het CM-Zorgverblijf, maak je kennis met de werking en de kwalitatieve zorg die alle ondersteunende diensten binnen het centrum aanbieden. Laat je onderdompelen in een professionele zorgomgeving binnen de thema’s van: valpreventie, medicatieveiligheid, kinesitherapie, diëtiek, ergotherapie, vrijwilligerswerking, ... Maak kennis met onze medewerkers!

van 10u00 tot 17u00

Louisweg 46 8620 Nieuwpoort info@terduinen.be www.cm-zorgverblijven.be/ ter-duinen/home-ter-duinen/

Villa Amphora Assistentiewoningen

Een warme thuis in hartje Wingene

Villa Amphora is een stijlvolle residentie in het centrum van Wingene. Je woont er in je eigen comfortabele appartement en richt er je leven in zoals je dat wil.

Men kan de gemoedelijke sfeer opsnuiven door:

• een rondleiding doorheen het gebouw

• kennis te maken met onze enthousiaste vrijwilligers, woonassistent en de aangeboden diensten

• elkaar te ontmoeten in onze salon met een koffie en versnapering

Alvast tot dan!

van 13u30 tot 17u00

Pastoor Termotestraat 8 8750 Wingene villa.amphora@gvo.be www.villa-amphora.gvo.be

Familiehulp vzw

Opleidingscentrum Roeselare

Via de opleiding tot verzorgende/zorgkundige bij Familiehulp zet je een belangrijke stap naar een job waarin je echt het verschil maakt voor mensen.

Leer onze organisatie, onze opleiding, onze jobs en onze mensen kennen tijdens de 'Dag van de Zorg' op 19 maart 2023. Tussen 13.30u en 16.30u voorzien we een hapje, een drankje en vooral: een leuke kennismaking tussen jou en onze organisatie!

Koningin Elisabeth Instituut

Revalidatieziekenhuis aan zee

Beleef samen met ons het KEI:

Via belevingsgerichte activiteiten voor groot en klein, een parcours doorheen therapielokalen, apotheek, ..., workshops, demo’s en technieken.

Je bent welkom:

• tussen 10 u & 12 u

• tussen 13 u & 17 u

We voorzien hapjes en drankjes. Om praktische redenen is het vereist je in te schrijven via https://forms.zenya.work/q7rk8qbc87/

Heel graag tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Dewittelaan 1 8670 Oostduinkerke info@kei.be www.kei.be

Mini-beleefboerderij

De Stege vzw

Zorgboerderij

In De Stege kunnen heel wat verschillende mensen met een kwetsbaarheid terecht. Op de Dag van de Zorg kan je komen kennis maken met ons aanbod en onze activiteiten:

• Dagbesteding voor jongeren/volwassenen met psychische kwetsbaarheid

• Inclusieve beleefkampjes voor kinderen met of zonder speciale zorgbehoeften

• KOPP-werking

• Ezelkliekje

• Asinotherapie

Alvast tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Wetstraat 74

8792 Desselgem info@destege.be https://destege.be

Welkom in Dominiek Savio

Beleef onze jobs met een hart

Zorg en onderwijs voor mensen met een (neuro-) motorische beperking of hersenletsel.

Een parcours op ons domein in Gits brengt je langs de must sees: onze gloednieuwe woongroep De Lysterbesse, de scholen, onze ateliers en zoveel meer. Op vaste tijdstippen voorzien we workshops en demonstraties. Wat dacht je bv. van een demo vertaaltechnologie of een taak uitvoeren via augmented reality instructies? Ook jouw kinderen zullen een toffe dag beleven. Voor hen voorzien we animatie en een wedstrijd.

WZC Mariaburcht

Welkom op onze opendeurdag!

Wonen, leven, werken of gewoon vertoeven in woonzorgcentrum Mariaburcht, het kan allemaal. De nieuwbouw maakt van Mariaburcht een plaats waar 98 ouderen kunnen wonen in kleinschalige huisjes, in studio’s of in flats. Daarnaast is er een centrum voor kortverblijf, een centrum voor dagopvang, een centrum voor dagverblijf en een ontmoetingscentrum met Welbi-punt. Ben je benieuwd? Dan verwelkomen wij u graag op de Dag van de Zorg op zondag 19/03/2023 tussen 13u en 17u.

Graag tot dan!

van 13u00 tot 17u00

Statiestraat 53 8720 Dentergem liesbeth.vantieghem@curando.be www.curando.be

WZC De Hovenier

Van harte welkom!

De Hovenier is een jong, modern en warm woonzorgcentrum alwaar 106 senioren hun nieuwe (t)huis hebben gevonden. Het woonzorgcentrum beschikt over 4 afdelingen waaronder 1 beschermde afdeling voor bewoners met dementie.

Op de Dag van de Zorg stellen we ons huis open en tonen we hoe het wonen en leven in al zijn facetten eraan toegaat.

Om 10u, 13u en 15u kan u tijdens een rondleiding proeven van onze sfeer, de faciliteiten, ons zorg-en dienstenaanbod. Allen welkom!

van 10u00 tot 17u00

Hoveniersstraat 15 8800 Roeselare dehovenier@armonea.be

www.armonea.be/dehovenier

Hardoy

Een stijlvolle residentie

De geschiedenis van Hardoy is met een bestaan van amper vijf jaar, nog vrij jong maar toch al merkwaardig.

Bezoek onze cinema, balneo/zwembad, restaurants, cafetaria, ...

Loop even binnen in een modelkamer en/of een assisentiewoning en maak kennis met de woonassistent.

In onze cafetaria kan u ook genieten van een lekker biertje, een glaasje fris of een versnapering.

van 13u30 tot 16u30

H. Horriestraat 35

8800 Roeselare opleiding.westvlaanderen@ familiehulp.be www.familiehulp.be

van 10u00 tot 17u00

Koolskampstraat 24 8830 Hooglede-Gits info@dominiek-savio.be https://dominiek-savio.be

van 10u00 tot 17u00

Eekhoutstraat 11 8850 Ardooie

hardoy@orpea.net

www.orpea.be/nl/locaties/ woonzorgcentrum/hardoy

38

Woonzorgcentrum Aksent

#iederzijnaksent

Op zondag 19 maart 2023 zetten we onze deuren wagenwijd open en maken we graag tijd om jou kennis te laten maken met onze werking en met de verschillende vormen van zorg- en dienstverlening. De hele dag voorzien we:

• rondleidingen doorheen het woonzorgcentrum

• een kennismaking met het dagverzorgingscentrum en de assistentiewoningen

• activiteiten

• kinderanimatie

Meer informatie op onze Facebook- en Instagrampagina.

van 10u00 tot 17u00

Izegemsestraat 14

8860 Lendelede onthaal@seniorenzorglendelede.be www.seniorenzorglendelede.be

De Lovie vzw

Start bij het kasteel

De Lovie vzw ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking in de ruime Westhoek. Wandel doorheen het kasteelpark en maak kennis met:

• Twee nieuwe woonprojecten: De Katapult binnen de jongerenwerking en Bellis voor volwassen bewoners.

• Enkele nieuwe projecten rond mobiele en ambulante begeleiding (in het kasteel).

• Een job bij De Lovie vzw, da's werken met een warm hart, zorgzame handen, gezond verstand en vooral veel goesting!

van 14u00 tot 17u00

Krombeekseweg 82 8970 Poperinge info@delovie.be www.delovie.be

Familiezorg Oost-Vlaanderen

Maak kennis met ons zorgaanbod!

Op zondag 19 maart laten we jou graag kennismaken met ons zorgpakket. Ontdek tijdens het parcours doorheen ons gloednieuw gebouw in welke levensfasen Familiezorg O-Vl. iets voor jou en je familie kan betekenen. Kom langs en neem deel aan verschillende activiteiten. Zo kan je jouw baby laten masseren, proeven van ons overheerlijk dessertenbuffet, genieten van een handmassage, bijleren over (jong)dementie, je eigen ecologisch (af)wasmiddel maken, genieten van een hapje en drankje!

De Walhoeve

Vietesse - dagbegeleiding Ieper

Maak kennis met onze werking op Dag van de Zorg 2023.

Opendeurdag doorlopend van 10 u tot 16 u.

Aan de hand van een rondleiding door ons gebouw laten we u kennismaken met de werking van Vietesse, onze dagbegeleiding in Ieper en laten we u ook kennismaken met de ruimere werking van de Walhoeve.

AZ Delta ziekenhuiscampus Menen

Een hart voor zorg!

Ontdek als bezoeker hoe we elke dag hier in Menen persoonlijke zorg aanbieden. Onze medische teams tonen het uitgebreide zorgaanbod en hun allernieuwste onderzoekstechnieken. Onze specialisten staan je graag te woord en nemen je mee op ontdekking achter de schermen van de vernieuwde infrastructuur. Kom langs en volg het kind- en gezinsvriendelijk parcours.

Graag vooraf inschrijven op www.azdelta.be zodat we ook jou met de beste zorg kunnen ontvangen.

van 13u00 tot 17u00

Vogelenzang 29

9000 Gent info@familiezorg.be www.familiezorg.be

van 10u00 tot 16u00

D’hondstraat 64 a 8900 Ieper dagbegeleidingieper@dewalhoeve.be www.dewalhoeve.be

Provincie Oost-Vlaanderen

van 10u00 tot 17u00

Oude Leielaan 6 8930 Menen info@azdelta.be www.azdelta.be

Diabetes Liga VZW

Voor een beter leven met diabetes

De Diabetes Liga is een onafhankelijke organisatie, die informeert, connecteert en mobiliseert rond diabetes. Onze community wordt gevormd door personen met diabetes en hun omgeving, personen met verhoogd risico op diabetes, zorgprofessionals, ... en iedereen met een hart voor diabetes.

Welkom in ons Open Huis voor een gesprek, rondleiding of kennismaking met ons dynamisch netwerk.

van 14u00 tot 17u00

Ottergemsesteenweg 456

9000 Gent liga@diabetes.be www.diabetes.be

Wijkgezondheidscentrum

De Kaai

Kwalitatieve zorg in de wijk

Wijkgezondheidscentrum De Kaai biedt kwalitatieve eerstelijnszorg aan voor bewoners van de wijk. Huisartsen, verpleegkundigen, kinesisten, maatschappelijk werkers en andere zorgverstrekkers werken samen onder 1 dak. Kom vrijblijvend neuzen en ontdek wat De Kaai voor jou en je buurt kan betekenen. Laat je inspireren op ons panelgesprek over 'gezond leven in de stad van morgen', met o.m. Minister Vandenbroecke en em. hoogleraar Paul Verhaeghe. Of neem deel aan een rondleiding, kookworkshop, ...

van 13u30 tot 17u00

Maïsstraat 380

9000 Gent info@wgcdekaai.be www.wgcdekaai.be

Wijkgezondheidscentrum

Nieuw Gent

ZORG op MAAT

In Wijkgezondheidscentrum Nieuw Gent werken verschillende zorgdisciplines samen onder één dak om wijkbewoners kwaliteitsvolle en toegankelijke zorg te bieden. Kom te weten hoe wij werkingsprincipes zoals solidariteit, wijkgericht samenwerken, en geïntegreerde zorg in de praktijk brengen. Ontdek wat een WGC zo uniek maakt. Er zijn doorlopend rondleidingen en we eindigen de dag met een boeiend panelgesprek over zorg op maat met onze patiënten en onze zorgverstrekkers.

van 13u30 tot 17u00

Rerum Novarumplein 182

9000 Gent info@wgcnieuwgent.be

www.wgcnieuwgent.be

39
Hier ben je welkom!

Seniorcity Dunant Gardens Gent

Assistentiewoningen nabij de stad

Kom op zondag 19 maart naar onze kijkdag. Wil je zelfstandig blijven wonen, maar ben je op zoek naar wat extra ondersteuning? Kom dan kijken wat onze nieuwe assistentiewoningen in Gent voor jou kunnen betekenen.

Ervaar hoe je zelfstandig kan wonen én genieten van een professionele zorg- en dienstverlening. Op de kijkdag beantwoorden we al je vragen tijdens een rondleiding. Afsluiten doen we met een drankje in onze ontmoetingsruimte.

Interesse? Schrijf je dan in via onze website.

van 10u00 tot 17u00

Einde Were 13 & 21

9000 Gent gawseniorcitydunantgardensgent@i-mens.be https://woonzorg.i-mens.be

Universitair Ziekenhuis Gent

Spitstechnologie en warme zorg

Het leven zoals het is in het UZ Gent. Dat beleef je vanop de eerste rij op zondag 19 maart. Voor één dag gooien we de deuren van operatiezalen, labo’s en zorgzones open. Onze experten nemen je op sleeptouw en laten zien hoe we wonderlijke technologie en medische innovaties rijmen met warme zorg.

Kies uit tien boeiende thema's, volg de uitleg van specialisten, neem deel aan demo's en testjes en vuur al je vragen af.

Ebergiste, dagcentrum Het Veer

Samen gewoon, samen bijzonder

Kom binnen en beleef hoe we met dagbesteding op maat het verschil maken voor mensen met een verstandelijke beperking. Cliënten en begeleiders gidsen je trots door de ateliers.

• Heb je zin om kaarsen te gieten?

• Droom je ervan om uit klei een pot te creëren?

• Tover je liever met hout?

Er is doorlopend animatie voor kinderen met een inclusieve dansworkshop om 14u. Genieten kan in de cafetaria met een lunch of een hapje en een drankje. We stellen je de plannen van ons vernieuwd verkooppunt voor!

van 11u00 tot 17u00

Ottergemsesteenweg 130 9000 Gent info@ebergiste.broedersvanliefde.be www.ebergiste.be

Mozaïek vzw

Nieuwsgierig naar Mozaïek?

Welkom op campus LEEUWERIK (LW) en campus WOLFPUT (WP)

• ervaar de woonondersteuning (en bezoek een inclusief project): WP

• maak het mee in de ateliers: WP/LW

• verwonder je over de activiteiten van Dynamo: WP

• alles over werken in Mozaïek en nog veel meer: WP/LW

• lekker met een hapje en een drankje: WP/LW

• leuke kinderanimatie: WP

Er is een shuttledienst tussen beide campussen.

P.C. Dr. Guislain

Bezoek onze nieuwbouw!

Altijd al eens willen binnen kijken in een psychiatrisch ziekenhuis? Wil je te weten komen wat het precies inhoudt om psychiatrische zorg te bieden?

Tijdens de Dag van de Zorg kan je een bezoek brengen aan het nieuwe gebouw waar we zorg zullen bieden aan kinderen, jongeren en volwassenen met een mentale beperking en een psychiatrische problematiek. Beleef hoe een dag in de psychiatrie er vandaag uitziet en ontmoet de mensen die elke dag werk maken van warme zorg. Tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Fr. Ferrerlaan 88A 9000 Gent www.guislain.be

vzw Kompas

Wijs wonen & werken, Leutig leven

We tonen je graag ons aanbod voor mensen met een beperking.

Op onze hoofdsite vind je een uitgebreide infomarkt en kan je zelf één en ander ervaren tijdens de rondleidingen. Of je gaat mee op fietstocht langs de verschillende werkprojecten. We laten ook cliënten, familie en medewerkers aan het woord over hun ervaringen. Daarnaast kan je terecht in Villa Ooievaar voor een maaltijd, koffie en dessert. Of voor nog een extra babbel.

Wij kijken er alvast naar uit om jou te ontmoeten!

van 10u00 tot 17u00

C. Heymanslaan 10 9000 Gent communicatie@uzgent.be www.uzgent.be/dagvandezorg

Mozaïek vzw

Nieuwsgierig naar Mozaïek?

Welkom op campus WOLFPUT (WP) en campus LEEUWERIK (LW)

• ervaar de woonondersteuning (en bezoek een inclusief project): WP

• maak het mee in de ateliers: WP/LW

• verwonder je over de activiteiten van Dynamo: WP

• alles over werken in Mozaïek en nog veel meer: WP/LW

• lekker met een hapje en een drankje: WP/LW

• leuke kinderanimatie: WP

Er is een shuttledienst tussen beide campussen.

van 10u00 tot 17u00

Wolfputstraat 106

9041 Oostakker info@dc-mozaiek.be www.dc-mozaiek.be

van 10u00 tot 17u00

Leeuwerikstraat 28 9000 Gent info@dc-mozaiek.be www.dc-mozaiek.be

Familiehulp vzw

Opleidingscentrum Gent

Via de opleiding tot verzorgende/zorgkundige bij Familiehulp zet je een belangrijke stap naar een job waarin je echt het verschil maakt voor mensen.

Leer onze organisatie, onze opleiding, onze jobs en onze mensen kennen tijdens de 'Dag van de Zorg' op 19 maart 2023. Tussen 13.30u en 16.30u voorzien we een hapje, een drankje en vooral: een leuke kennismaking tussen jou en onze organisatie!

van 11u00 tot 16u00

Botestraat 131-133 9032 Wondelgem info@vzwkompas.be www.vzwkompas.be

Zorgband Leie en Schelde

Woonzorgcentrum Kouterhof

Onze enthousiaste medewerkers leiden jou rond in ons woonzorgcentrum en vertellen je meer over ons dagverzorgingscentrum de Triangel en de assistentiewoningen.

In WZC het Kouterhof kan je proeven van het leven en wonen aan de hand van ludieke belevingservaringen. We denken ook aan de kinderen en in het cafetaria kan iedereen genieten van een drankje en hapje ...

De collega’s van onze thuiszorgdiensten vertellen je ook graag meer over hun werking en aanbod!

van 13u30 tot 16u30

Helene Dutrieulaan 10/001

9051 Gent opleiding.oostvlaanderen @familiehulp.be www.familiehulp.be

van 14u00 tot 17u00

Kouterlaan 21

9070 Destelbergen

caroline.laeremans@zorgband.be www.zorgband.be

40

OCMW Melle

Fietstocht zorginstellingen

Een fietstocht met start aan het OCMW voert je langs de zorginstellingen. Deze organisaties stellen hun deuren open voor een bezoek:

• Kanunnik Triest: woonzorgcentrum, dagverzorginscentrum, seniorenrestaurant

• Helianthus: woonzorgcentrum, assistentiewoningen

• Steevliet: jeugdzorg

• Tanderuis: thuis in autisme

• OCMW

van 10u00 tot 17u00

Vossenstraat 107

9090 Melle contact@ocmwmelle.be www.ocmwmelle.be

WZC Kanunnik Triest

Zorg op maat aan ouderen

Wij willen een plaats zijn waar het goed is om te wonen in een huiselijke en geborgen sfeer. Daarnaast spelen we in op maatschappelijke noden via verschillende diensten.

In het woonzorgcentrum bieden wij moderne en goed uitgeruste infrastructuur in een buitengewoon mooi gelegen kader. Opname in kortverblijf is mogelijk. Daarnaast hebben wij een dagcentrum en een seniorenrestaurant.

Op Dag van de Zorg maak je kennis met onze werking.

van 10u00 tot 17u00

Kloosterstraat 33 9090 Melle info@wzckt.be www.zorg-saam.be/kanunnik-triest

Helianthus Woonzorgcampus

Helianthus is een uitgestrekte woonzorgcampus in een rustige groene omgeving. De campus biedt een waaier aan opvangmogelijkheden voor zowel actieve als zorgbehoevende senioren.

Het woonzorgcentrum heeft 42 kamers voor permanent verblijf en er zijn 22 mooie en ruime assistentiewoningen.

Op Dag van de Zorg maak je kennis met onze woonzorgcampus op wandelafstand van de dorpskern van Melle.

van 10u00 tot 17u00

Brusselsesteenweg 322a 9090 Melle info@wzchelianthus.be www.wzchelianthus.be

Steevliet

campus Melle (H)echt in jeugdzorg

Wij bieden ondersteuning aan kinderen en jongeren van 0 tot 25 jaar en hun context die zich in een kwetsbare situatie bevinden.

Samen met hen trachten wij een verbindend en haalbaar hulpverleningstraject te doorlopen.

Elke afdeling heeft een eigen werking.

Op Dag van de Zorg maak je kennis met campus Melle.

van 10u00 tot 17u00

Heusdenbaan 67 9090 Melle info@steevliet.be www.steevliet.be

De Klokke vzw

Wonen, werken, plezier maken!

Op de Dag van de Zorg maak je het mee vanop de eerste rij.

• Maak kennis met de mensen in de verschillende leefgroepen,

• Ervaar het enthousiasme van de deelnemers aan de dagbesteding,

• Bespreek vrijblijvend of begeleid werk iets voor jou is,

• Kom erachter of werken in De Klokke je carrière een nieuwe wending kan geven,

• Zie met eigen ogen waar we nog handen van vrijwilligers te kort komen.

Kortom, kijk of jouw toekomst in De Klokke ligt! Tot ziens?

van 10u00 tot 16u00

Abingdonstraat 101

9100 Sint-Niklaas info@deklokke.be www.deklokke.be

Tanderuis

Thuis in autisme

Tanderuis biedt zorg aan personen met autisme van 0 tot 65 jaar binnen de regio Oost-Vlaanderen.

Thuisbegeleiding is onze kerntaak. Daarnaast zetten we in op overbruggingshulp.

Tanderuis vzw wil zijn kennis met betrekking tot autisme verspreiden en het autismebewustzijn in de maatschappij vergroten.

Op Dag van de Zorg maak je kennis met onze werking.

van 10u00 tot 17u00

Brusselsesteenweg 375 9090 Melle info@thuisbegeleidingautisme.be www.tanderuis.be

Woonzorghuis Grootenbosch

Viert haar 10 jarig bestaan

Vier mee en geniet van het parcours doorheen ons huis. We starten met een fototentoonstelling. Onderweg ontdek je het wonen en leven bij ons, beleef je muziek, kan je je zintuigen testen, ... Kortom, we laten jou onze werking zien, beleven en ontdekken! Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bezoek de jobstand en maak kennis met collega’s en vrijwilligers. In ‘De Ontmoeting’ kan je een hapje en een drankje nuttigen. Ook aan de kinderen hebben we gedacht. Kom dus gerust met je hele gezin langs.

Woonzorghuis Het Hof

Samen wonen, leven en werken

Met veel enthousiasme, fierheid en een brede glimlach verwelkomen wij jou graag in het vernieuwde WZC Het Hof. Kom langs en ontdek onze nieuwe infrastructuur en werking. Kinderen kunnen meedoen aan een leuke fotozoektocht en zich laten grimeren. In brasserie “De Orangerie” kan je genieten van een hapje en een drankje. Ben je student, vrijwilliger of op zoek naar een job in onze sector? Doe dan zeker mee aan de speeddate, info en inschrijving via de website www.samenouder.be

van 10u00 tot 16u00

Hofstraat 134 9100 Sint-Niklaas info@samenouder.be https://samenouder.be

Paard&Insight Coaching

Iedereen van harte welkom!

Paard&Insight Coaching is een professionele coachingspraktijk voor volwassenen en kinderen waarbij paarden worden ingezet.

Programma:

• Kennismaking met equicoach Ilse en equitherapeute Katrien die een woordje uitleg zullen geven over hun mooie beroep, waarbij u nadien vragen kan stellen

• Rondleiding en kennismaking uiteraard met onze paarden

• Een klein hapje en drankje zullen ook aangeboden worden want dit hoort bij een gezellige babbel

• Demo met de paarden

Iedereen van harte welkom!

van 10u00 tot 16u00

Oude Zandstraat 97

9120 Beveren info@samenouder.be https://samenouder.be

van 14u00 tot 17u00

Molenstraat 100

9140 Temse info@paarden-coaching.be www.paarden-coaching.be

41

Emiliani vzw

Krekelstraat 17, 9160 Lokeren

Met zorg en kunde gaan we elke dag in Emiliani voor een warme plaats om te wonen en leven voor mensen met een beperking. En dat laten we jou graag zien!

Kom langs op onze centrale site in hartje Lokeren en wandel met ons langs de woningen, ateliers, keuken, wasserij en snoezelruimte. Ontdek de diversiteit aan functies, gezichten, verhalen en carrières die onze organisatie rijk is. Smul van allerlei lekkernijen en neem een voorproefje van onze toekomstplannen.

We ontmoeten je graag!

van 13u00 tot 17u00

Krekelstraat 17

9160 Lokeren info@emiliani.be www.emiliani.be

WZC Overbeke

Van harte welkom!

Ga je mee op ontdekking?

Maak kennis met onze bewoners en medewerkers. Ze vormen samen het bruisende hart van ons woonzorgcentrum.

Ze geven jullie graag een inkijk in ons huis. Kom je zintuigen prikkelen op deze dag. Ontdek zelf hoe we zorg op maat samen creëren. Laat je verbazen op deze dag.

Wij bieden u graag doorlopend een rondreis aan doorheen ons huis.

Tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Bovenboekakker 6

9230 Wetteren overbeke@armonea.be www.armonea.be/overbeke

WZC Larenshof

Van harte welkom!

Op zondag 19 maart zijn jullie allemaal welkom om een kijkje te komen nemen in ons huis. Wij openen die dag onze deuren om jullie mee te nemen in ons Larenshof-verhaal!

• rondleidingen doorheen ons woonzorgcentrum en onze assistentiewoningen

• animatie voor jong en oud

• hapjes en drankjes

Helpper

Voor budgethouders & assistenten

Helpper is een erkend deeleconomie-platform waar budgethouders hun PVB/PAB inzetten om een naaste die belangeloos hulp verleent, in te schakelen als assistent en te vergoeden. Het gaat bijvoorbeeld om een lift van en naar de dokter, gezelschap, begeleiding bij uitstappen of hulp in huis. Ook wanneer budgethouders geen eigen assistenten hebben, kunnen ze via Helpper hiernaar op zoek gaan. Zoek jij een bijverdienste met maatschappelijke impact? Je bent van harte welkom op onze stand.

Tot dan!

van 13u00 tot 17u00

Te bezoeken bij Emiliani vzw Krekelstraat 17

9160 Lokeren hello@helpper.be www.helpper.be

Residentie Ten Ede in Wetteren

Wij leggen u graag onze werking uit, om aan te tonen hoe wij uw leven makkelijker kunnen maken. Wij mikken op de actieve senior die gesteld is op comfort en een thuis zoekt die nu al aangepast is voor later, mocht u dan wel meer assistentie nodig hebben. Wie hier een appartement koopt, krijgt veel ruimte bij dankzij de vele faciliteiten en hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud. Is er ergens ondersteuning nodig dan is er 6/7 een woonassistent aanwezig die de bewoners bijstaat.

Nieuwe site Blijdorp:

PLEK35 - Zevenboog - Ter Plekke

Een hart voor bijzondere mensen

Tijdens de Dag van de Zorg op 19 maart a.s. stellen wij jullie graag onze vernieuwde site in hartje Dendermonde met haar inclusieve werking voor. Kom langs en ontdek onze verschillende vormen van ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking: wonen, nuttige dagbesteding, begeleid werken en vrijetijdsbesteding. De 'bijzondere mensen' van Blijdorp leggen je ook graag in de watten met een hapje en drankje in het nieuwe, hippe verwencafe PLEK35.

Tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Sint-Rochusstraat 35

9200 Dendermonde plek35@blijdorp.be https://blijdorp.be

Woonzorghuis Molenkouter (H)Eerlijk anders

Kom ontdekken hoe ons woonzorghuis net dat tikkeltje meer biedt, hoe we met kleine dingen echt wel het verschil kunnen maken! Proef, voel, beleef, ontmoet en ga mee op tocht door de nieuwe visie van ons huis. Ben je familie, vrijwilliger, ken je iemand die hier woont of werkt, woon je in de buurt ... of ben je hier nog nooit geweest?

Iedereen warm welkom van 0 tot ... jaar! Voor de kleinsten is er leuke animatie voorzien. En afsluiten doen we uiteraard met een lekkere huisbereide pannenkoek.

van 14u00 tot 17u00

Edeschoolstraat 3

9230 Wetteren mail@residentie-ten-ede.be www.residentie-ten-ede.be

Assistentiewoningen

Seniorcity Aalst

Laatste 2 flats beschikbaar

Kom op zondag 19 maart naar onze kijkdag. Wil je zelfstandig blijven wonen, maar ben je op zoek naar wat extra ondersteuning? Kom dan kijken wat de laatste 2 nieuwe flats in Seniorcity Aalst voor jou kunnen betekenen.

Ervaar hoe je zelfstandig kan wonen én genieten van een professionele zorg- en dienstverlening. Op de kijkdag beantwoorden we al je vragen tijdens een rondleiding. Afsluiten doen we met een drankje in onze ontmoetingsruimte.

Interesse? Schrijf je dan in via onze website.

van 14u00 tot 17u00

Dreefstraat 11A 9260 Wichelen molenkouter@ocmw-wichelen.be www.wichelen.be

WZC Lakendal

Van harte welkom!

Lakendal is een woonzorgcentrum met assistentiewoningen in het centrum van Aalst. Kom kennismaken met ons aanbod via een rondleiding.

Tijdens de opendeurdag openen we onze rolstoelvriendelijke wandeling en kunt u een rit maken op de duofiets. We stellen u onze zorgrobot voor. Met het ouderdomssimulatiepak kruipt u in het lichaam van onze bewoners. In het Gran Kaffee kan u genieten van heel wat lekkers en randanimatie. Om 14u start het live optreden van zanger Dirk Van De Velde, alias 'De Foef'.

van 10u00 tot 16u00

Schoolstraat 15

9270 Laarne sylvia.plasschaert@armonea.be www.armonea.be/larenshof

van 10u00 tot 17u00

Werf 7-7A-7B

9300 Aalst

gawseniorcityaalst@i-mens.be https://woonzorg.i-mens.be

van 10u00 tot 17u00

Weggevoerdenstraat 29

9300 Aalst lakendal@armonea.be

www.armonea.be/lakendal

42

Familiehulp vzw

Opleidingscentrum Aalst

Via de opleiding tot verzorgende/zorgkundige bij Familiehulp zet je een belangrijke stap naar een job waarin je echt het verschil maakt voor mensen.

Leer onze organisatie, onze opleiding, onze jobs en onze mensen kennen tijdens de 'Dag van de Zorg' op 19 maart 2023. Tussen 13.30u en 16.30u voorzien we een hapje, een drankje en vooral: een leuke kennismaking tussen jou en onze organisatie!

van 13u30 tot 16u30

Sint Kamielstraat 85

9300 Aalst opleiding.aalst@ familiehulp.be www.familiehulp.be

Psychiatrisch Ziekenhuis

Frapello

Campus Zottegem

PZ Frapello staat voor psychiatrische zorg met een persoonsgerichte aanpak, in dialoog met de patiënt en de omgeving en onder begeleiding van een deskundig team.

Campus Zottegem biedt op dag van de Zorg:

• Een wandeling door het verleden en heden

• Kennismaking met verschillende therapieën

• Info rond werken in ons ziekenhuis

• Een hapje en een drankje waarbij de opbrengst geschonken wordt aan Zelfmoord 1813

van 10u00 tot 17u00

Penitentenlaan 7

9620 Zottegem https://gpn-ggz-vlaamseardennen.gpn.be

Welkom in woonzorgcentrum de

Lichtervelde - Eke

Ervaar persoonsgerichte zorg

Wil je een informatieve, actieve en innovatieve middag ervaren en zien hoe de ouderenzorg van de toekomst eruitziet? Kom dan zeker bij ons langs op 19 maart vanaf 14u. Hier gebeurt het. Durf je mee de zorg te beleven?

Ontdek ...

- ... ons aanbod wonen, zorgen en leven

- ... zorg voor bewoners met dementie in beeld

- ... innovatieve oplossingen voor de zorg met VR

- ... de properehandentest

- ... wat er in onze pillendoos zit

En nog zoveel meer. Tot dan?

van 14u00 tot 17u00

de Lichterveldestraat 1 9810 Eke zorgsaam@delichtervelde.zkj.be www.zorg-saam.be/de-lichtervelde

Wit-Gele Kruis thuisverpleging in Aalst

Kom langs tijdens Dag van de Zorg

Maak kennis met onze thuisverpleegkundigen, ontdek het (gespecialiseerd) zorgaanbod en leer dat thuisverpleging zoveel meer is dan je denkt. Dankzij de vertrouwensband die we met onze patiënten opbouwen, vinden wij het de mooiste job ter wereld!

Wit-Gele Kruis ontvangt je op Dag van de Zorg met open armen, hapjes en drankjes, leuke activiteiten voor jong en oud en alles wat je wil weten over werken bij Wit-Gele Kruis. Solliciteer ter plaatse en ontvang een goodiebag!

van 10u00 tot 17u00

Kwalestraat 113 A 9320 Nieuwerkerken info@wgkovl.be www.witgelekruis.be

Heuvelheem vzw

Dagzorg & sociaal ondernemerschap

Heuvelheem biedt ondersteuning aan mensen met een beperking, maar boort ook hun talenten aan.

Op Dag van de Zorg stellen wij ons dagcentrum in Wannegem-Lede open: beleef van dichtbij hoe de ondersteuning er bij ons aan toegaat, treed spelenderwijs in interactie met onze cliënten, en laat je trakteren op heerlijke proevertjes.

Ontdek ook hoe we - via initiatieven als Kaffee Théresine en de Beleeftuin - het sociaal ondernemerschap bij onze cliënten stimuleren.

Alvast tot dan!

van 10u00 tot 17u00

Nokerepontweg 1

9772 Wannegem-Lede info@heuvelheem.be www.heuvelheem.be

Zorgband Leie & Schelde

Woonzorgcentrum het Berkenhof

Onze enthousiaste medewerkers leiden jou graag rond in ons woonzorgcentrum en vertellen je meer over onze werking. We bieden je graag een hapje en drankje aan in onze gezellige cafetaria!

De collega’s van onze thuiszorgdiensten vertellen je ook graag meer over hun werking en aanbod. Iedereen van harte welkom!

Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers.

van 14u00 tot 17u00

Poelstraat 35 9820 Merelbeke nele.decaluwe@zorgband.be www.zorgband.be

WZC De Vlamme

Van harte welkom!

De Vlamme beidt een gezellige woonplaats aan 90 residenten. Zij halen hun hart op aan lekkere maaltijden, het overweldigende landschap en onze eigen mooie tuin, terras en boerderij. Ons programma op Dag Van De Zorg:

• Gezellig genieten van een hapje en een drankje.

• Rondleidingen in ons wzc.

• Maak kennis met onze disciplines & onze medewerkers.

• C-ME: Onze visie vertaald in een persoonlijk woonzorgleefplan voor elke resident.

• Fixatieloos beleid: naar een wzc zonder vrijheidsbeperkende maatregelen. Vrijheid is een mensenrecht.

• Meals on Wheels.

Tot dan!

van 14u00 tot 18u00

De Vlamme 24 9620 Zottegem devlamme@armonea.be www.armonea.be/devlamme

DVC Heilig Hart

Ontdek onze jobs van A tot Z

DVC Heilig Hart biedt ondersteuning en zorg op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Ontdek hoeveel en welke jobs hier thuishoren en krijg een unieke kijk op onze zorg. Dat gaat letterlijk van A tot Z, van administratief tot zorgend personeel. Je kiest zelf de route die het beste bij jou past. De laatste rondleiding start om 16 uur. Er is kinderanimatie en je kan genieten van een drankje en een hapje.

Welkom!

van 13u00 tot 17u00

Leernsesteenweg 53 9800 Deinze info@dvcheilighart.be www.dvcheilighart.be

WZC Ter Venne

Van harte welkom!

Wat kunt u verwachten als u bij ons op bezoek komt?

• om 12u starten wij graag met een gezellige drie-gangen lunch zodat u kunt kennismaken met onze keuken. Hiervoor vragen wij om een kleine bijdrage van €5 dat integraal naar onze spaaractie voor een duofiets gaat. Luncht u graag mee? Tot 5 maart kunt u zich telefonisch of per mail inschrijven.

• van 13u tot 16u30 kunt u kennismaken met het zorg- en woonleefdepartement (aangeduid parcours, diverse standen,...)

• van 16u30 tot 18u kunt u genieten van een hapje, drankje en muziek als warme afsluiter

Tot dan!

van 12u00 tot 18u00

Vennelaan 21 9830 Sint-Martens-Latem

tervenne@armonea.be www.armonea.be/tervenne

43

Buitengewoon Onderwijs en Multifunctioneel Centrum

Ten Dries

19 maart belooft een interessante en gezellige dag te worden.

Kom kennismaken met de werking van MFC, BuSO en BuBaO Ten Dries. We dompelen je onder in het dagelijks leven van de kinderen en adolescenten die in Ten Dries terecht kunnen voor onderwijs, opvang, begeleiding, therapie (o.a. hippo- en hydrotherapie) en medische zorg. We bieden ook nacht- en weekendopvang. Er valt hier elke dag voor onze kinderen en adolescenten heel wat te beleven en dit willen we op deze dag met jullie delen.

van 10u00 tot 17u00

Dennendreef 62

9850 Deinze tendries@tendries.be www.tendries.be

De Triangel

Zorg- en onderwijsgroep

Op de Dag van de Zorg laten we jou op je eigen tempo een wandeling maken in de Triangel. Je maakt kennis met ons aanbod voor personen met een beperking, je kan een leefgroep bezoeken, zien wat voor moois er in de werkplaats wordt gemaakt en in onze fototentoonstelling kom je te weten waarom het zo leuk werken is in de Triangel. Bovendien kan je de hele dag door luisteren naar 'Radio Triangel', onze eigen radioshow, en kan je op elk moment van de dag genieten van veel lekkers.

Van harte welkom!

van 10u00 tot 17u00

Molendreef 16 9920 Lievegem info@dvcdetriangel.be www.dvcdetriangel.be

Zorgbedrijf Meetjesland

WZC Ter Leenen

Martha, Ernest, Helena en Leontien heten je welkom in hun thuis: woonzorgcentrum Ter Leenen. Hier vieren we leef-tijd! Niet alleen de gezegende leeftijd van onze senioren, maar ook de tijd om voluit te leven. En dat geldt niet alleen voor onze bewoners, maar ook voor de medewerkers en vrijwilligers.

Kom onze thuis ontdekken via het interactieve parcours en zie hoe iedereen op zijn of haar manier meehelpt om het welzijn van de senioren zo veel mogelijk op één te zetten.

van 10u00 tot 17u00

Graaf van Hoornestraat 26 9850 Deinze onthaal.terleenen@ zorgbedrijfmeetjesland.be www.zorgbedrijfmeetjesland.be

Zorgbedrijf Meetjesland

WZC Warmhof

Het voordeel van ons zorgbedrijf? We zetten het welzijn van onze senioren op één vanaf hun zorg aan huis tot hun verhuis naar ons assistentiewoning en/of woonzorgcentrum. Hier vieren we leef-tijd! Niet alleen de gezegende leeftijd van onze senioren, maar ook de tijd om voluit te leven. En dat geldt niet alleen voor onze ouderen, maar ook voor de medewerkers en vrijwilligers.

Kom onze thuis ontdekken via het interactieve parcours en kom samen leef-tijd vieren!

Zorgbedrijf Meetjesland

Thuiszorg Nevele

94% en 96%: Dat zijn de tevredenheidspercentages van onze klanten over onze dienst warme maaltijden en poetshulp aan huis! Onze thuiszorgcollega's tonen je op Dag van de Zorg dan ook graag hoe we het welzijn van onze klanten altijd op één zetten.

Ontdek ons zorgbedrijf via het interactieve parcours en beleef ook hoe plezant het is om bij ons op de werkvloer te staan.

Kom samen met ons leef-tijd vieren; niet alleen de gezegende leeftijd van onze senioren, maar ook de tijd om voluit te leven!

van 10u00 tot 17u00

Graaf van Hoornestraat 26 9850 Deinze thuiszorg.nevele@ zorgbedrijfmeetjesland.be www.zorgbedrijfmeetjesland.be

Zorgbedrijf Meetjesland

Thuiszorg Maldegem

96%, 99% en 100%! Dat zijn de tevredenheidspercentages van onze thuiszorgklanten over onze poetsdienst, gezinszorg en centrum voor dagopvang! Onze ferme collega's tonen je op Dag van de Zorg dan ook graag hoe we het welzijn van onze klanten altijd op één zetten.

Ontdek ons zorgbedrijf via het interactieve parcours dat begint bij de thuiszorg en voortvloeit tot de woonzorg. Beleef ook hoe plezant het is om bij ons aan de slag te gaan. Dus ... kom je samen met ons leef-tijd vieren?

van 10u00 tot 17u00

Begijnewater 1

9990 Maldegem onthaal.warmhof@ zorgbedrijfmeetjesland.be www.zorgbedrijfmeetjesland.be

van 10u00 tot 17u00

Mevrouw Courtmanslaan 92 9990 Maldegem thuiszorg.maldegem@ zorgbedrijfmeetjesland.be www.zorgbedrijfmeetjesland.be

44

Merci De box

3.000 verrassingsboxen voor zorgmedewerkers*!

Ook dit jaar willen we zorgmedewerkers opnieuw op passende wijze bedanken én extra in de bloemetjes zetten. We vinden dat zij dit meer dan wie dan ook verdienen. Daarom stelden wij voor hen een Merci-box samen, een doos vol verrassingen met allerlei hebbedingen en veel lekkers. Via een wedstrijd schenken we 3.000 boxen aan verschillende zorg- en welzijnsorganisaties!

Met dank aan alle partners om van deze box iets unieks te maken.

* Merci-boxwedstrijd is enkel voor ingeschreven deelnemers aan Dag van de Zorg.

Met liefde bezorgd door:

Met dank aan:

Samen met:

45 INMOTION

iedereen is i-mens

i-mens is er in elke fase van het leven. Van voor tot na de geboorte, bij opvang van jong en oud, bij verpleging en verzorging,bij hulp in huis. Kortom, voor alle thuiszorg, woonzorg en kinderzorg.

Op 19 maart 2023, Dag van de Zorg, zetten we de deuren van onze assistentiewoningen open.

Bekijk welke locaties je kan bezoeken en schrijf alvast in op woonzorg.i-mens.be/ kijkdagen.

“Het contact met de bewoners is mijn drijfveer

” Michèle werd na haar pensioen vrijwilliger in een woonzorgcentrum

Dat de woonzorgcentra tijdens de coronapandemie zware klappen te verwerken kreeg, herinneren we ons allemaal. Ook oud-leerkracht Michèle, die niet bij de pakken bleef zitten maar contact opnam met Alexianen Zorggroep Tienen en haar hulp aanbood. “Door de inzet van vrijwilligers heeft het personeel meer tijd om echt met de bewoners bezig te zijn.”

Toen Michèle in 2020 startte als vrijwilliger in de ouderenzorg, was dat in een ander woonzorgcentrum van de Alexianen Zorggroep. “Ik had hen gezegd dat ze me mochten inzetten op de plek waar ze mijn hulp het meeste nodig hadden. Zo kwam ik terecht in een woonzorgcentrum waar het tijdens de eerste coronagolf alle hens aan dek was. Ik gaf er mee eten, gehuld in een beschermingspak met mondmasker, bril en handschoenen.”

Toen de situatie daar gestabiliseerd was, kon Michèle verder aan de slag in een woonzorgcentrum dichterbij. “Aanvankelijk ging ik drie dagen per week helpen als logistieke hulp op de afdeling voor mensen met dementie. Mijn functie is geleidelijk aan geëvolueerd tot die van een soort buddy. Nu ga ik geregeld op stap met mensen die dat nog kunnen en waar het personeel in het woonzorgcentrum niet altijd de tijd voor heeft. Het brengt mij ook meer plezier dan het logistieke werk. Dat is uiteraard ook belangrijk, maar minder mijn ding. Bovendien is het contact met de bewoners altijd mijn drijfveer geweest. Zelfs als logistiek vrijwilliger ging ik vaak een babbeltje slaan met de bewoners.”

Ondertussen houdt ze ook geregeld de cafetaria in het woonzorgcentrum open. “Dat is begonnen doordat een van de bewoners me zei dat ze zin had in een glas cava. Ik ben zo enkele keren een glas met haar gaan drinken in de cafetaria, maar moest dan altijd anderen storen om de sleutel te vragen en in het kassasysteem te kunnen. Ik heb hen toen gevraagd om me daarin wegwijs te maken en toegang te geven en zo geschiedde. Nu sta ik hier heel vaak achter de bar en draai ik ook soms mee in het seniorenrestaurant. Je moet er wel een

stevige dosis organisatorisch talent voor bezitten en met het digitale systeem kunnen werken. Dat is zeker voor oudere vrijwilligers soms een uitdaging. Doordat ik mijn hele loopbaan in het onderwijs heb gestaan, ben ik daar gelukkig goed in thuis.”

“In de cafetaria heerst altijd een leuke ambiance. Je ziet dat mensen er echt van genieten om met z’n allen iets te komen drinken. Ook ik geniet heel erg van het contact en de vriendschappen die ik er heb opgebouwd.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg WZC Passionisten in Tienen

MICHÈLE BOESMANS

l is 65 jaar

l studeerde af als master in de wiskunde en stond haar hele leven voor de klas

l is sinds 2020 vrijwilliger in WZC Passionisten

l besloot samen met haar echtgenoot om hulp te bieden in een woonzorgcentrum: “We deden al langer vrijwilligerswerk, maar nooit eerder in de ouderenzorg. Maar de trieste verhalen uit woonzorgcentra tijdens corona grepen ons enorm aan.”

INMOTION 47
VRIJWILLIGER WZC Passionisten

Sara biedt als integrale begeleider ondersteuning in een gezinshuis

“Stabiliteit en nabijheid zorgen voor rust en veiligheid”

In de gezinswerking van Jeugddorp wonen kinderen en jongeren uit de bijzondere jeugdzorg samen met gezinshuisouders in een alledaagse woning. Sara maakte vijf jaar geleden als begeleider de overstap van een klassieke leefgroep naar het gezinshuis van Bert en Hilde.

Het woord zegt het zelf: in een gezinshuis woont een gezin in een huis. “Het is dan wel geen klassiek gezin, maar wie hier woont vormt op dat moment wel echt een gezin. Kinderen verblijven vaak langere tijd in een gezinshuis, waardoor je echt een band kan opbouwen met elkaar. Er is ook minder verloop: als Bert en Hilde er niet zijn, ben ik er en omgekeerd. Er is dus veel stabiliteit en nabijheid, wat op zijn beurt voor rust en veiligheid zorgt. Zeker bij kinderen die al heel wat meemaakten, is dat belangrijk. Hier krijgen ze de tijd en de ruimte om mensen opnieuw te leren vertrouwen.”

Net als in een gewoon gezin heeft Sara heel wat verschillende taken. “Ik ben er altijd wanneer de zes kinderen, die momenteel tussen de 11 en 21 jaar oud zijn, thuiskomen van school. Dan beginnen ze meteen aan hun huiswerk en ga ik geregeld bij elk van hen langs om hen daarbij te begeleiden. Maar als

ze op zo’n moment aangeven dat ze nood hebben aan een luisterend oor, of ik merk dat, is daar natuurlijk ook ruimte voor.

Daarnaast neem ik ook een stukje van het huishouden op mij. Ik doe de was en de strijk, ruim de speelkamer op, haal te kleine kleding uit de kasten … We hebben allemaal onze eigen taken – ook de jongeren trouwens. Koken is bijvoorbeeld meestal een taak van Bert, maar als het hem toch eens niet lukt, neem ik dat soms over. Je moet zeker flexibel en multi-inzetbaar zijn in deze job, maar dat vind ik net fijn. Dat ik hier op zoveel verschillende manieren mee mag bouwen aan een plek waar deze kinderen en jongeren zich geliefd voelen en zichzelf kunnen zijn, dat geeft mij elke dag weer zin om te komen werken.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg Jeugddorp vzw in Bonheiden en Puurs

INTEGRALE BEGELEIDER

Jeugdorp vzw

SARA MERCKX

l is 44 jaar

l studeerde orthopedagogie

l werkt vijf jaar als integrale begeleider in een gezinshuis van Jeugddorp

l vond deze job tijdens haar zoektocht naar een betere work-life-balance: “Ik heb hiervoor steeds in een leefgroep gewerkt. Maar ik heb zelf vier kinderen en wou halftijds aan de slag met minder wisselende uren. Deze job bleek een ideale match.”

aan het lachen brengen, daar draait

Volgens Phaedra Mourisse zijn een positieve ingesteldheid en enthousiasme onmisbaar in haar functie als woonleefbegeleider bij WZC Hestia. Zij bezit alvast een gezonde dosis van beide en dat werkt ongetwijfeld aanstekelijk op haar omgeving. “Er zijn inderdaad heel wat tekorten in de zorgsector, maar daar hebben onze bewoners geen boodschap aan. Dus maak ik er elke dag opnieuw het beste van.”

Phaedra is woonleefbegeleider in een woonzorgcentrum

Phaedra’s eerdere ervaring als animator was niet met ouderen maar met Belgische hotelgasten in het buitenland. Die ervaring nam ze mee naar het woonzorgcentrum. “Zoals je er in een hotel voor probeert te zorgen dat mensen ten volle kunnen genieten van hun vakantie, zo wil ik mensen in deze laatste fase van hun leven een fantastische tijd bezorgen. Ik vraag dan ook veel input van de bewoners zelf. Het is immers voor hen dat ik er ben.”

En de input van die bewoners, die kan alle kanten uitgaan. “De ene houdt van zangmomenten, de andere van een quiz of een filmavond. Maar soms komen er ook dingen waar je in eerste instantie niet aan zou denken, zoals ‘nog eens een goeie pitta eten’ bijvoorbeeld”, lacht Phaedra. “Geef toe, we hebben daar soms allemaal wel eens zin in. Zo organiseerde ik onlangs ook een pizzanamiddag waarbij de bewoners zelf pizza maakten om nadien bij een goed glas wijn op te eten.”

Phaedra is verantwoordelijk voor de animatie van zestig senioren. “Een positieve ingesteldheid en enthousiasme zijn voor mij onmisbaar in deze functie. Ja, er zijn inderdaad heel wat tekorten in de zorgsector, maar daar hebben onze bewoners geen boodschap aan. Dus maak ik er elke dag opnieuw het beste van. Ik probeer hun verblijf hier echt naar een hoger niveau te tillen. Je moet dan ook een zekere dosis organisatorisch talent, zelfstandigheid en maturiteit bezitten.”

Elke ochtend start ze de dag met het klaarzetten van een ontbijtbuffet. “Echt zoals op hotel. Ik loop daar ondertussen rond, kondig de activiteiten van die dag aan en doe een babbeltje met de bewoners. Voor de lunch probeer ik nog een gymnastieksessie aan te bieden. Als er nood is aan hulp bij het middagmaal spring ik bij, anders gebruik ik dat moment als voorbereidingstijd. In de namiddag draait immers alles rond de activiteit van de dag. Elke week maak ik ook tijd voor een één-op-één-activiteit met een van de bewoners. Dat zijn vaak dingen die voor ons heel vanzelfsprekend lijken, zoals nog eens een pintje gaan drinken op café of naar de supermarkt gaan, maar voor hen echt deugd doen. ‘Mijn’ bewoners aan het lachen brengen en even van hun zorgen verlossen, daar draait het om!”

Te bezoeken op Dag van de Zorg

WZC Hestia in Wemmel. Bekijk de andere 27 locaties van Armonea vanaf pagina 24.

PHAEDRA MOURISSE

l is 25 jaar

l studeerde af als bachelor in toerisme- en recreatiemanagement

l werkt nu vier jaar als woonleefbegeleider bij WZC Hestia

l was eerder animator voor hotelgasten in het buitenland: “Nadat ik daar een jaar werkte, twijfelde ik om te settelen in het buitenland of terug te keren naar België. Ik besloot voor dat laatste te gaan en voelde me meteen aangesproken door de vacature bij Hestia.”

INMOTION 49 INMOTION
“Bewoners
het om”
WOONLEEFBEGELEIDER WZC Hestia

Ines is counselor-vroedvrouw in een fertiliteitskliniek

Een fertiliteitskliniek is voor veel mensen niet de eerste plek waar je aan denkt wanneer je de term vroedkunde hoort. Ook voor Ines Heim was dat lang zo, tot ze ermee in aanraking kwam op haar vorige werkplek en zo haar roeping vond. Vandaag werkt ze als counselor-vroedvrouw bij Brussels IVF, het centrum voor reproductieve geneeskunde van het UZ Brussel.

VROEDVROUW

INES HEIM

l is 27 jaar

l studeerde af als bachelor in de vroedkunde

l werkt 5 jaar als counselorvroedvrouw in Brussels IVF, de fertiliteitskliniek van UZ Brussel

l wist al heel lang dat ze vroedvrouw wou worden: “Maar daarbij dacht ik niet aan een job in een fertiliteitskliniek. Door er op professioneel vlak mee in aanraking te komen, vond ik het wel een heel boeiende sector en koos ik heel bewust voor deze job.”

is zo waardevol”

“In mijn opleiding is alles wat reproductieve geneeskunde betreft eigenlijk amper aan bod gekomen. Ik heb de voorbije jaren ontzettend veel bijgeleerd en aangezien dit een domein is dat voortdurend evolueert, zal ik dat allicht mijn hele loopbaan lang blijven doen. Dat trok mij wel aan”, vertelt Ines.

“Een andere drijfveer is voor mij het intense contact met de patiënten. Het is in zekere zin nog intiemer dan op een kraamafdeling, en ik bouw soms een jarenlange relatie op met mijn patiënten. Ik ben er zowel in goede als in slechte tijden, want het is onvermijdelijk dat mensen op teleurstellingen botsen gedurende hun fertiliteitstraject. Dat ik er op zulke momenten voor hen kan zijn, al is het maar om te luisteren, vind ik ontzettend waardevol.”

Geduld en empathie zijn volgens Ines dan ook onmisbaar in haar job. “Niet enkel bij het luisteren naar de verhalen van patiënten, maar ook in je handelingen. Het gaat om het totaalplaatje. Mensen die bij ons langskomen, zijn eigenlijk niet ‘ziek’. Toch liggen ze vaak wel in een ziekenhuisbed. Dat alleen al is behoorlijk heftig.”

Eentonig kan je de job ook allesbehalve noemen. “Bijna geen enkele dag of week is hetzelfde. Als ik inseminaties doe, dan doe ik dat zo goed als een hele dag. Met bloedafnames en echo’s gaat het ook zo: ook daarvan doe ik er verschillende na elkaar. Maar de volgende dag kan ik net zo goed een balieshift hebben. Wat wel zo goed als dagelijks terugkomt, voor of na zo’n reeks behandelingen, zijn de counselinggesprekken met patiënten aan het begin van hun traject. Ze hebben er dan al de voorbereidende onderzoeken en twee gesprekken met de arts op zitten die hen een behandelingsschema heeft voorgelegd. Daar ga ik dan dieper met hen op in.”

“Het mooiste moment binnen een standaardtraject is de laatste keer dat mensen bij ons komen: voor hun eerste zwangerschapsecho. Als alles er dan goed uitziet, worden zij verder opgevolgd door de dienst prenatale geneeskunde. Hen na die echo zien buitenkomen met het geluk op hun gezicht: dat is onbetaalbaar.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg UZ Brussel

50
“ Een luisterend oor kunnen bieden
UZ Brussel

Thomas werkt als verzorgende bij Familiezorg O-Vl.

Wie denkt dat een job als verzorgende enkel draait om mensen wassen en bedden opmaken, is goed mis. Thomas Ernst doet de job intussen al tien jaar. “Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat mijn cliënten zich goed voelen. Of ten minste iets beter. Daarvoor durf ik al eens creatief te zijn.”

“Ik kom elke dag op verschillende plekken bij verschillende mensen in verschillende situaties terecht”, vertelt Thomas. “En die lopen heel erg uiteen. Momenteel werk ik veel met mensen die met een psychische kwetsbaarheid worstelen. Maar ook dat is zo’n breed spectrum dat iedere cliënt anders is. Je moet je telkens aanpassen aan de persoon die je gaat helpen. Empathie is onmisbaar in deze job.”

En empathie, die heeft Thomas duidelijk meer dan genoeg. “Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat mijn cliënten zich goed voelen. Of ten minste iets beter. Daarvoor durf ik al eens creatief te zijn. Voor mij staat de cliënt altijd centraal. Als zij tevreden zijn, ben ik dat ook. Wat je zelf belangrijk vindt, moet je af en toe opzij kunnen zetten. Het heeft bijvoorbeeld weinig zin om een vloer elke dag te dweilen. In plaats daarvan bakken we samen pannenkoeken, geef ik een handmassage, maken we een wandeling, gaan we iets drinken, spelen we gezelschapsspelletjes, lees ik de krant voor … Daar hebben mensen veel meer aan dan dat

ik een vloer die eigenlijk al schoon is opnieuw sta te lappen.”

Eens zijn cliënten hem wat beter leren kennen, komen ze vaak zelf met suggesties. “Zo is een van mijn vaste cliënten een voormalige wiskundeleerkracht waarmee ik sudoku speel via een app op onze smartphones. En voor mensen waarvan ik weet dat ze graag samen eten, verleg ik met veel plezier mijn pauze. Dat is een kleine aanpassing voor mij maar kan voor hen erg veel betekenen.”

Daarnaast is Thomas ook zorgambassadeur. “In die hoedanigheid laat ik leerlingen kennis maken met zorgberoepen. Zo maak ik komaf met stereotiepen over de zorgsector en probeer ik hen een juister beeld te tonen van wat mijn job zoal inhoudt. Ik hoop dat ik op die manier heel wat jongeren enthousiast kan maken om ook in de zorg te komen werken.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg Familiezorg Oost-Vlaanderen in Gent

VERZORGENDE Familiezorg Oost-Vlaanderen

THOMAS ERNST

l is 51 jaar

l studeerde af als gezins- en bejaardenhulp

l werkt tien jaar als verzorgende/ zorgkundige bij Familiezorg O-Vl.

l nam even een zijpad maar vond uiteindelijk zijn weg terug naar de zorg: “Nadat ik twaalf jaar in de zorg had gewerkt, belandde ik via via in de verkoop. Ik heb bijna acht jaar verschillende motorvoertuigen verkocht. Op een avond besefte ik dat ik terug naar de zorg wou. Die nacht verstuurde ik enkele sollicitatiebrieven en twee weken later tekende ik mijn contract bij Familiezorg O-Vl.”

51 INMOTION
“Als mijn cliënten tevreden zijn, ben ik dat ook”

Heb je ook een passie voor zorg en mensen? Wij ook.

Samen maken we het verschil!

Familiehulp heeft net als jij een passie voor mensen. Met een bijzondere aandacht voor mensen stellen we alles in dienst om onze klant een optimale levenskwaliteit te bieden in een vertrouwde omgeving.

Wil jij ook #verschilmaker

worden?

Iedereen is welkom.

Ontdek onze jobs hier: wijzijnfamiliehulp.be/verschilmaker

“Een geboorte blijft iets magisch”

Sophie Vandamme is gynaecologe bij AZ Delta

Ze mag dan nog maar enkele maanden aan het werk zijn, gynaecologe Sophie Vandamme kan bijzonder goed de verschillende facetten van haar job verwoorden. “Als mensen een kindje verliezen of ik iemand slecht nieuws moet brengen, is dat uiteraard vreselijk. Maar je kan daar als arts ook een helende rol in opnemen.”

Als gynaecoloog moet je volgens Sophie heel wat verschillende competenties bezitten. “Iets waar mensen vaak niet aan denken bij gynaecologie, is chirurgie. Nochtans is het zeker een meerwaarde om als gynaecoloog ook chirurgisch competent te zijn. Denk maar aan het verwijderen van cysten op de eierstokken of poliepen uit de baarmoeder. Wij zijn ook heel vaak bezig met het uitvoeren van echo’s, zowel gynaecologisch als verloskundig. Het duurt even voor je dit goed beheerst. Stressbestendigheid is een onmisbare eigenschap: je moet geregeld het hoofd koel kunnen houden in kritieke situaties. En het allerbelangrijkste: je moet ervoor zorgen dat je een vertrouwensband kan opbouwen met je patiënten en dat zij zich goed en gehoord voelen.”

GYNAECOLOGE

AZ Delta

SOPHIE VANDAMME

l is 30 jaar

l studeerde af als master in de specialistische geneeskunde gynaecologie en verloskunde

l werkt sinds 1 september 2022 als gynaecologe bij AZ Delta

l wist al bij de start van haar artsenopleiding dat ze gynaecologe wou worden: “De vertrouwensband speelt natuurlijk in elke medische specialisatie een grote rol, maar in gynaecologie is dat toch extra belangrijk.”

“De intieme relatie die ik heb met mijn patiënten is heel bijzonder. Mensen geven zich letterlijk en figuurlijk bloot als ze bij mij op consultatie komen en dat vraagt uiteraard een heel groot vertrouwen. Als arts is het dan ook ontzettend belangrijk dat je daar discreet en respectvol mee omgaat. Wanneer ik iemand mag begeleiden bij een bevalling vind ik dat een ongelofelijke eer. Een geboorte blijft iets magisch, elke keer opnieuw.”

Hoe magisch zo’n geboorte is, zo pijnlijk kan het zijn wanneer een zwangerschap niet loopt zoals het hoort. “Als mensen een kindje verliezen of ik iemand slecht nieuws moet brengen, is dat uiteraard vreselijk. Maar je kan daar als arts ook een helende rol in opnemen. Ook daar spelen die vertrouwensband en dat respect een grote rol. Op zo’n moment moet je niet tegen mensen zeggen ‘dat ze nog eens opnieuw kunnen proberen’ of ‘dat ze gelukkig al een gezond kindje hebben’. Erken hun verdriet, luister naar wat ze willen delen en beantwoord hun vragen.”

Hoe Sophie’s dag er precies uitziet, kan ze nooit op voorhand voorspellen. “Een geboorte laat zich nu eenmaal meestal niet inplannen. Mijn dag start ik op de materniteit en de chirurgische afdeling waar ik langsga om mijn patiënten te zien. Doorheen de dag doe ik voornamelijk consultaties. Een dag per week sta ik in het operatiekwartier. Tussendoor word ik voor allerhande zaken gebeld: een vrouw met een gynaecologisch probleem op de spoedgevallendienst, een zwangere vrouw die aan de monitor ligt, een nakende bevalling … Mijn dag is dus goedgevuld, onvoorspelbaar en gevarieerd, maar dat maakt het net zo boeiend.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg AZ Delta campus Menen

INMOTION 53

“Dit is een job met veel toekomstperspectief”

Ellen is technoloog medische beeldvorming in UZ Gent

MEDISCH TECHNOLOOG

UZ Gent

ELLEN VANSTEENBRUGGE

l is 25 jaar

l studeerde af als bachelor in de medische beeldvorming en radiotherapie en als master in het management en beleid van de gezondheidszorg

l werkt sinds augustus 2021 als technoloog medische beeldvorming in het UZ Gent

l wou graag iets met zorg én met techniek doen : “De opleiding tot technoloog medische beeldvorming sprak me daardoor wel aan. De combinatie van het technische en zorgkundige is precies wat me aantrekt in deze job.”

Ellen wou graag een job in de zorg maar had minder interesse in het uitvoeren van verpleegkundige handelingen. “Ik vind het technische aspect van de job erg boeiend. Veel mensen denken dat wij gewoon op wat knopjes duwen maar dat klopt natuurlijk niet. We werken met straling en radioactiviteit, je moet dus echt wel weten waar je mee bezig bent en goed nadenken om de scanparameters correct in te stellen. Als iemand binnenkomt voor een foto van zijn voet, is het niet de bedoeling dat ik het hele been bestraal. Ik denk zelfs dat wij het meest technische beroep hebben van het ziekenhuis. In tegenstelling tot de andere zorgberoepen is ons contact met de patiënt meestal beperkt, elk halfuur staat er iemand anders voor ons.”

“Ik heb ervoor gekozen om in het UZ Gent te werken omdat ik hou van veel uitdaging. Je

Vandaag kiezen relatief weinig studenten voor de opleiding medische beeldvorming. Ellen Vansteenbrugge hoopt dat daar snel verandering in komt. “Deze job heeft echt veel toekomst, er worden constant nieuwe technieken ontwikkeld waardoor de uitdaging altijd groot blijft. Tegelijk combineer je het technische van de job met zorgen voor anderen.”

komt hier in contact met diverse en complexe pathologieën en er worden allerlei studies uitgevoerd waardoor er veel aandacht is voor de ontwikkeling van nieuwe technieken. Bovendien kan je één specifieke vorm van medische beeldvorming kiezen. In veel andere ziekenhuizen worden MRI, CT en RX gecombineerd. Ik koos bewust voor MRI, wat voor magnetic resonance imaging staat. Daarbij worden met sterke magneetvelden en radiogolven weefsels zoals de hersenen, lever, spieren en ligamenten in beeld gebracht.

Wie een nieuwe uitdaging wil, kan overstappen naar een andere modaliteit zoals RX, CT, nucleaire beeldvorming, interventionele en vasculaire radiologie of radiotherapie. Als technoloog werk je in een klinisch ondersteunende dienst: we werken dus samen met heel veel verschillende diensten in het ziekenhuis. Het is daardoor erg divers om hier te werken. Eigenlijk mogen technologen op alle afdelingen staan waar beeldvormingstechnieken gebruikt worden.”

“Mijn dag is goed als ik een complex onderzoek succesvol heb kunnen afronden. Soms loopt een scan bijvoorbeeld moeilijk door de beperkte mobiliteit van de patiënt. Daarnaast kan je ook op een onverwachte manier een impact maken met deze job. Ik herinner me een kindje dat hier werd binnengebracht nadat het overleden was tijdens een voetbalwedstrijd. Aan de hand van onze hersenscan werd duidelijk wat er juist misliep zodat de ouders toch naar huis konden met gerichte informatie over het verlies van hun zoon.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg

UZ Gent

54

Tyra werkt als thuisverpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis

Als thuisverpleegkundige moet je volgens Tyra twee kwaliteiten bezitten die op het eerste gezicht misschien tegenstrijdig lijken. “Je moet zowel zelfstandig kunnen zijn als goed in team kunnen werken. Doordat het Wit-Gele Kruis een zelfsturende organisatie is, verdelen mijn collega’s en ik zelf het werk en maken we onze eigen planning op. Op het moment dat je bezig bent met je patiënten, sta je er wel grotendeels alleen voor. Maar als we in een uitzonderlijke situatie terechtkomen of weten dat een andere collega veel ervaring heeft met een bepaalde problematiek, twijfelen we er niet aan om elkaar te contacteren.

We bellen al een eerste keer voor we beginnen aan onze ronde, om te horen hoe de dagplanning eruitziet. Stel nu dat ik een opvallend rustige planning heb die dag, dan vraag ik aan collega’s of ik eventueel een patiënt van hen moet overnemen. Omgekeerd weet ik ook dat ik hen altijd mag vragen of ze kunnen bijspringen in mijn ronde. Wie klaar is, belt ook altijd naar de anderen om te vragen of zij ook (bijna) klaar zijn. Samen uit, samen thuis!”

THUISVERPLEEGKUNDIGE

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

TYRA WILSSENS

l is 25 jaar

l studeerde af als bachelor in de verpleegkunde en is bijna klaar met haar master

l werkt vier jaar als thuisverpleegkundige

l zocht een job met flexibele uren zodat ze nog verder kon studeren: “Ik werkte hiervoor in een ziekenhuis. Het was moeilijk om dat te combineren met mijn studies. Een vriendin werkte bij het Wit-Gele Kruis en zei me hoe fijn ze de job vond. Ik had nog nooit nagedacht over thuisverpleegkunde en dacht eigenlijk dat het niets voor mij zou zijn, maar ik heb nog geen dag spijt gehad van mijn keuze!”

Hoewel Tyra Wilssens oorspronkelijk dacht dat thuisverpleegkunde niets voor haar zou zijn, geniet ze nu van de vrijheid die ze in haar job heeft. “Ik ben steeds op pad en mag langsgaan bij verschillende mensen thuis. Daar word ik meestal met de glimlach en veel dankbaarheid ontvangen. Ik heb vaak niet het gevoel dat ik aan het werken ben!”

Tyra koos zelf heel bewust voor de avondshift:

“Ik werk elke dag van 18 uur tot 22 uur. Zo heb ik eigenlijk de hele dag vrij. Op die manier is deze job echt ideaal om te combineren met een studie. Een uur voor mijn shift start, kijk ik al even mijn ronde en mailbox na en bel ik met mijn collega’s om te horen hoe hun planning eruitziet. En een halfuur later vertrek ik.

Het aantal patiënten dat ik zie, hangt af van dag tot dag. Soms zijn het er ‘maar’ 15, soms moet ik 22 mensen zien in vier uur. Al wil dat

niets zeggen: een dag met 15 kan zwaarder zijn dan een dag met 22. Veel hangt af van de zorgzwaarte van de patiënten. We zetten spuiten, geven sondevoedingen, doen bloedafnames, verzorgen wonden, maken mensen klaar voor bed … En uiteraard doe ik ondertussen een babbeltje met hen. Dat fleurt heel wat patiënten net zo hard op als de medische zorgen die ik hen bied.”

Te bezoeken op Dag van de Zorg

Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen in Gent

55 INMOTION
“Samen uit, samen thuis”
56 VACATURES Op zoek naar een job in zorg en welzijn? Ontdek de vele vacatures op www.dagvandezorg.be
57 VACATURES

KOM ONS NIEUW WOONZORGCENTRUM SINT-PIETERS MOLENWIJK ONTDEKKEN OP 19 MAART TIJDENS DE DAG VAN DE ZORG. ZORG.

Er zijn in dit nieuwe woonzorgcentrum dubbel zo veel bedden als in WZC Minnewater. Om die dubbele capaciteit gevuld te krijgen, hebben we natuurlijk nood aan heel wat extra medewerkers.

Wil je graag deel uitmaken van dit nieuwe verhaal? Wij zijn op zoek naar: zorgkundigen, verpleegkundigen, polyvalent medewerkers en meer!

Ontdek al onze vacatures en meer info over WZC Sint-Pieters Molenwijk op onze website: jobs.mintus.be of scan de qr-code!

58 VACATURES
Maak van Mintus ook joentus.

Meer dan een job!

Zin in een job die maatschappelijk heel relevant is? Dan is aan de slag gaan bij Rode Kruis-Vlaanderen iets voor jou! We zoeken nieuwe collega’s over gans Vlaanderen.

Waar wil jij helpen?

Opvang Asielzoekers

Wetenschap & Onderzoek

Interesse?

Sociale Hulpverlening

Zorg & Ondersteuning

Bekijk onze vacatures op jobs.rodekruis.be

Of stuur je CV naar recruitment@rodekruis.be

Business Operations

59 VACATURES

We zijn steeds op zoek naar verpleegkundigen, zorgkundigen en schoonmakers/leefgroepassistenten!

Ambitie om mee het verschil te maken bij de stad Hasselt? Check onze vacatures via

Wil jij gelukkiger werken? Samen laten we het hart van Sint-Trudo sneller kloppen, door dicht bij jou te staan, door je in kleine teams te laten werken, door je te coachen en door je te blijven bijscholen. Wij noemen het één voor één werkgeluksbrengers

Verpleegkundige geriatrie

Zo werk je gelukkiger:

• Je gaat met een goed gevoel naar huis omdat patiënten je dankbaar zijn voor de goede zorgen • Je vormt samen met de artsen een hecht team, waarin je kan rekenen op wederzijdse ondersteuning

• Je zorgt voor een toffe sfeer door te luisteren naar elkaar en elke dag de kwaliteit van de zorg te verbeteren

Dit zoeken we in jou:

• Je bent afgestudeerd als verpleegkundige en sterk in klinisch redeneren • Je bent zorgzaam, zowel voor patiënten als voor je collega’s

En dit zijn je werkgeluksbrengers:

• Fijne werksfeer • Waardering van collega’s, dokters en patiënten • Intensieve

begeleiding met warm onthaal en inwerkperiode op je afdeling • Eigen Skills Lab om je technieken te verfijnen

Tot slot, je financiële geluk:

• Verloning op basis van je anciënniteit • Gratis hospitalisatieverzekering • Fietsvergoeding • Maaltijdcheques • Groepsverzekering met bonusplan • Tussenkomst woon-werkverkeer • Benefits at Work

Wil jij ook gelukkiger werken? Solliciteer dan nu op geriatrie.werkenbijsinttrudo.be

60 VACATURES
warm hart voor ouderenzorg?
Een
OCMW Hasselt Seniorenvoorzieningen en eningen Advertentie H 125 x B 190 mm.indd 2 06/02/2023 8:57:03 De Werkgeluksbrengers # 1 Deskundig én dichtbij
ZIEKENHUIS SINT-TRUDO ZOEKT OP DIT MOMENT EEN werksfeer

Maak w k van jouw w kgeluk

dagverzorging - kortverblijf - brugzorghuis - assistentiewoningen - woonzorghuizen

Maak w k van

Word jij onze nieuwe collega?

scan de QR-code of surf naar www.samenouder.be/vacatures

Bezoek op zondag 19 maart de jobstand in WZC Grootenbosch of neem deel aan de speeddate in WZC Het Hof. Meer info op de website.

www.samenouder.be

61 VACATURES

Familiezorg O-Vl. blaast 75 kaarsjes uit!

Vier je met ons mee?

Op zondag 19 maart is het Dag van de Zorg en zetten wij onze deuren voor jullie open.

Laat je verwennen met een manicure, maak een originele houten wandlamp, maak je eigen ecologisch wasmiddel of laat je baby masseren …

Ook kinderen is er een leuk animatieprogramma zoals grime of glittertattoo’s maken.

Geniet ook van lekkere hapjes en drankjes. Plezier verzekerd voor het hele gezin!

Wanneer: zondag 19 maart van 13u tot 17u • vrije toegang

Waar: Vogelenzang 29 te Gent (onze nieuwe locatie)

Meer info op www.familiezorg.be

CARRIÈRESWITCH?

VIVES BIEDT JE HEEL WAT

MOGELIJKHEDEN BINNEN DE ZORG- EN WELZIJNSSECTOR.

afstandsonderwijs:

bachelor:

• verpleegkunde

• vroedkunde

• ergotherapie

• voedings- en dieetkunde

• orthopedagogie

• toegepaste psychologie

• sociaal werk

graduaat:

• sociaal werk

verkorte trajecten:

• verpleegkunde na vroedkunde

• verpleegkunde na psychosociaal diploma

• orthopedagogie na bachelor of masterdiploma

volledig aanbod VIVES Health Care School

viveshealthcareschool.be

INFODAGEN

www.vives.be/infodagen

62
INMOTION 63

De Gendt Advocaten is dé specialist voor artsen, ziekenhuizen & woonzorgcentra in publieke sector en non-profit sector

KLOKKENLUIDERS

Is uw organisatie reeds in orde met de nieuwe regels?

www whistleblowernotification be
NIEUW

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.