Page 1

Handleiding

Clear Sounds

Babyfoon


Inhoud 03………………………… Welkom 03………………………… Belangrijk 05………………………… Let op 07………………………… Checklist onderdelen 08………………………… Beknopt overzicht 11………………………… Klaarmaken voor gebruik - Stroomvoorziening - Standaardinstellingen - Plaatsing en bereik 16………………………… Functies - Units aan- en uitschakelen - Menu-functie - Aanpassen volume speaker - Aanpassen microfoongevoeligheid - Geluidsniveau lampjes en geluidsalarm - Bediening nachtlampje - Terugspreek-functie - Temperatuuralarm - Temperatuurbereik - Temperatuureenheid - Bericht opnemen, afspelen en verwijderen - Audio ingang - Tijd en datum instellen - Laatste voeding - Alarm timer - De Ouder unit zoeken - Slaapliedjes-functie - Muzieklijst - Timer gezongen liedjes (en melodietjes) - ‘Geen bereik’ signaal - Reset-functie

1


30………………………… Appendix - Onderhoud en verzorging - Opbergen - Vervangen - Milieu 32………………………… Problemen oplossen 36………………………… Veelgestelde vragen 37………………………… Klantenservice 37………………………… Garantie

2


Welkom Gefeliciteerd met uw aankoop van de Clear Sounds Babyfoon Deluxe van VTech®. Wij van VTech® doen ons uiterste best om goede en betrouwbare producten te maken die ouders de gerustheid bieden die ze nodig hebben. Deze VTech® babyfoon is van hoogwaardige kwaliteit en zorgt ervoor dat u uw baby duidelijk kunt horen binnen een groot bereik zonder enige storende bijgeluiden. De persoonlijke instellingen van de babyfoon (bijv. temperatuurweergave en de opname-functie) bieden u de mogelijkheid uw baby in comfortable omstandigheden te laten slapen. DECT digitale technologie De DECT technologie (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) draagt geluid over door verschillende kanalen met de nieuwe DECT frequentieband te gebruiken. Deze technologie garandeert dat er geen interferentie van andere draadloze apparaten in uw huis plaatsvindt. De High Definition geluid technologie zorgt voor een kraakhelder signaal tussen de Baby unit en de Ouder unit.

Belangrijk Lees deze handleiding aandachtig door voordat u het apparaat gaat gebruiken en bewaar deze handleiding om deze te kunnen raadplegen wanneer dat nodig is.

Waarschuwing 1. Deze babyfoon is bedoeld als hulpmiddel. Het is geen vervanging voor verantwoordelijk en degelijk toezicht van een volwassene. De babyfoon dient dus ook niet als vervanging hiervan gebruikt te worden. 2. Dompel geen enkel deel van de babyfoon in water of een andere vloeistof. 3. Gebruik de babyfoon nooit in een vochtige omgeving of in de buurt van water. 4. Gebruik alleen de bijgeleverde adapters van de babyfoon. Onjuiste adapter polariteit of voltage kunnen de babyfoon ernstig beschadigen.

3


4

5. Controleer, voordat u het apparaat aansluit, of het voltage (aangegeven op de adapters van de Baby unit en de Ouder unit), overeenkomt met de plaatselijke netspanning. 6. Gebruik alleen de bijgeleverde adapter om de Baby unit aan te sluiten op netspanning. Gebruik alleen het bijgeleverde oplaadstation en adapter om de Ouder unit op te laden. 7. De adapters bevatten een transformator. Knip het snoer van de adapters niet door om deze te vervangen door een andere stekker. Dit kan een gevaarlijke situatie opleveren. 8. Als de adapters beschadigd zijn, zorg er dan voor dat deze altijd worden vervangen door adapters van het oorspronkelijke type om gevaar te voorkomen. Zie ook bladzijde 30 en 31. 9. Wanneer de adapter wordt losgekoppeld van de netspanning, zal de babyfoon geen stroomtoevoer hebben en niet meer werken. Wanneer er batterijen in de units zijn geplaatst zal de babyfoon wel blijven werken. 10. Maak, op de batterijenvakken na, geen enkel deel van de Baby unit of Ouder unit open om elektrische schokken te voorkomen. 11. Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door personen (inclusief kinderen) met een verminderd lichamelijk, zintuiglijk of geestelijk vermogen. 12. Dit apparaat is ook niet bedoeld voor personen die gebrek aan ervaring of kennis hebben, tenzij een verantwoordelijk persoon toezicht op hen houdt of hen heeft uitgelegd hoe het apparaat gebruikt dient te worden. 13. Er dient toezicht gehouden te worden op kinderen om te voorkomen dat ze met de babyfoon gaan spelen. 14. Gebruik alleen batterijen die in deze handleiding vermeld worden. De garantie vervalt waneer er verkeerde batterijen worden gebruikt. Contact- en garantie-informatie kunt u vinden op bladzijde 37 van deze handleiding. 15. Wanneer de batterijen worden vervangen door een verkeerd type nieuwe batterijen, ontstaat er een kans op explosie. Verwijder gebruikte batterijen volgens de instructies. Gebruik alleen 1.5V ‘AA’ (AM-3/LR6) alkaline batterijen voor de Baby unit (niet inbegrepen). Gebruik alleen 1.2V ‘AAA’ (AM-4/LR03) Ni-Mh oplaadbare batterijen voor de Ouder unit (inbegrepen).


16. Haal de (oplaadbare) batterijen uit de babyfoon wanneer u de babyfoon voor langere tijd niet gebruikt. 17. Trek de stekkers van de adapters uit het stopcontact voordat u de batterijen vervangt.

Let op 1. Gebruik en bewaar het apparaat bij een temperatuur tussen 0oC en 40oC. 2. Stel de Baby unit of Ouder unit niet bloot aan extreme kou, hitte of direct zonlicht. Plaats de Baby unit of de Ouder unit niet in de buurt van een warmtebron. 3. Plaats de Baby unit en het adaptersnoer altijd buiten handbereik van de baby (minstens 60 cm afstand). 60cm (minstens)

4. Plaats de Baby unit niet in een box of bedje. 5. Dek de Ouder unit of Baby unit nooit af ( met bijvoorbeeld met een handdoek of deken). 6. Plaats altijd alkaline batterijen van het juiste type in de Baby unit. 7. Gebruik altijd de inbegrepen oplaadbare batterijen voor de Ouder unit om gevaar te voorkomen. Gebruik nooit gewone (niet oplaadbare) batterijen voor de Ouder unit. 8. Wanneer u de Ouder unit naast een zender of een ander DECT apparaat plaatst (bijvoorbeeld een DECT telefoon), kan de verbinding met de Baby unit verbroken worden. 9. Batterijen dienen niet blootgesteld te worden aan overmatige hitte zoals fel zonlicht of vuur.

Elektromagnetische velden (EMV) Deze VTech速 babyfoon voldoet aan alle richtlijnen aangaande elektromagnetische velden (EMV). Mits het apparaat op de juiste wijze en volgens de instructies in deze handleiding wordt gebruikt, is het veilig het apparaat te gebruiken volgens het huidige beschikbare wetenschappelijke bewijs.

5


Technische speciďŹ caties: Frequentieband: 1880 MHz - 1900 MHz Frequentiekanalen: 10 (bestaande uit 120 veilige autoselect kanalen) o

o

Gebruikstemperatuur: 0 C-40 C Werkzaam bereik: 330m (open lucht), 50m (binnenshuis)

6


Checklist onderdelen Inhoud van de doos: •

Handleiding

Baby unit

Twee adapters

DC 6V/500mA (alleen voor Baby unit)

Ouder unit en oplaadstation

DC 6V/300mA (alleen voor Ouder unit)

Ni-Mh Oplaadbare batterijen

2 x ‘AAA’ (AM-4/LR03), 1.2V, 750mAh

Audio-aansluitkabel voor de Baby unit

7


Beknopt overzicht Baby unit 1. Aan/Uit-toets

13. Adapter

2. ZOEKEN-toets

14. Grote adapterstekker

3. OPNEMEN-toets

15. Aansluiting voor grote adapterstekker

4. AAN lampje 5. ‘Batterijen bijna leeg’ lampje

16. Temperatuursensor

6. Volume +/- toetsen

18. Speaker

7. Liedjes-toets

19. Batterijenvak

8. Afspelen/Stop-toets

20. Batterijklepje

9. Nachtlampje-toets 10. Lcd-scherm

21. 4 ‘AA’ alkaline batterijen (NIET inbegrepen)

11. Nachtlampje

22. Audio-aansluitkabel

17. Audio ingang

12. Microfoon

1 6 9

13

18 16

19 20 14

21

22 (NIET inbegrepen)

8

3

TUUR S RA

SOR EN

5 12

4

2

TEMPE

10 7 8 11

!

17 15


Ouder unit 1. Aan/Uit-toets

12. Adapter

2. VERBINDING lampje

13. Kleine adapterstekker

3. ‘Batterijen bijna leeg’ lampje

14. Aansluiting voor kleine adapterstekker

4. Speaker

15. Batterijenvak

5. Volume +/- toetsen

16. Batterijklepje

6. MENU-toets 7. OK-toets

17. 2 ‘AAA’ oplaadbare batterijen (inbegrepen)

8. Geluidsniveau lampjes

18. Riemclip

9. Lcd-scherm

19. Oplaadstation

10. SPREKEN-toets

20. ‘Opladen’ lampje

11. Lampje

8 9 6 7 4 2

5 11 3 20

1 10

18 15 16

19

! DC 6V 300 mA

12

14

17 13

9


Lcd-scherm Baby unit

Ouder unit

1. Geluidsalarm

10. Nachtlampje

2. Ouder unit zoeken

11. Geluidsalarm

3. Temperatuurwaarschuwing

12. Gezocht door Baby unit

4. Tekst

13. Alarm

5. Huidige temperatuur

14. Temperatuurwaarschuwing

6. Batterij status

15. Huidige temperatuur (babykamer)

7.

o

o

C/ F

8. Slaapliedjes- functie

16. Batterij status

9. Natuurgeluiden

17. C / F

o

o

18. Baby unit speelt muziek af 19. Baby unit speelt natuurgeluiden af 20. Tekst

5 6 7 8 9

1 2 3 4

Baby unit lcd-scherm

14 10 11 12 13

20 Ouder unit lcd-scherm

10

15 16 17 18 19


Klaarmaken voor gebruik Stroomvoorziening U kunt de Baby unit gebruiken door deze aan te sluiten op netspanning of door gebruik te maken van alkaline batterijen. Zelfs indien u van plan bent de Baby unit op netspanning te laten werken, raden we u aan alkaline batterijen in het batterijenvak te plaatsen. Hierdoor blijft de Baby unit werken wanneer de stroom uit mocht vallen.

Technische specificaties: •

Baby unit: 1 x AC adapter DC 6V/500mA (inbegrepen) 4 x ‘AA’ 1.5V (AM-3/LR6) alkaline batterijen (NIET inbegrepen)

DC 6V/ 500mA

Ouder unit: 1 x AC adapter DC 6V/300mA (inbegrepen) 2 x ‘AAA’ 1.2V, 750mA (AM-4/LR03) Ni-Mh oplaadbare batterijen (inbegrepen)

DC 6V/ 300mA

Het apparaat gebruiken:

Gebruik op alkaline batterijen 1. Open het batterijklepje aan onderkant van de Baby unit.

Adapter TUUR S RA

SOR EN

Gebruik op netspanning Steek de grote adapterstekker in de Baby unit en steek de adapter in een stopcontact. Het AAN lampje zal gaan branden. Nu is de Baby unit klaar voor gebruik.

Stopcontact

Baby unit

TEMPE

!

de

2. Plaats 4 nieuwe ‘AA’ (AM-3/LR6) batterijen (niet inbegrepen) volgens de afbeelding in het batterijenvak. Voor optimale prestaties bevelen wij alkaline batterijen aan. 3. Gebruik geen oplaadbare batterijen, want de Baby unit heeft geen oplaadfunctie.

11


4. Plaats het klepje terug. 5. Nu is de Baby unit klaar voor gebruik. Let op: •

Zelfs indien u van plan bent de Baby unit op netspanning te laten werken, raden we u aan alkaline batterijen in het batterijenvak te plaatsen. Hierdoor blijft de Baby unit werken wanneer de stroom uit mocht vallen.

De Baby unit heeft geen oplaadfunctie.

Zorg ervoor dat de + en - polen van de batterijen overeenkomen met de aanwijzingen in het batterijenvak.

‘Batterijen bijna leeg’ indicatielampje. 1. Het lampje van de Baby unit zal knipperen wanneer de batterijen van de Baby unit bijna leeg zijn.

Batterijen bijna leeg

2. Op het lcd-scherm van de Baby unit verschijnt de tekst ‘Batterij zwak’. 3.

icoontje knippert op het lcd-scherm.

Ouder unit Oplaadbare batterijen 1. Open het batterijklepje aan de achterkant van de Ouder unit. 2. Plaats de 2 ‘AAA’ (AM-4/LR03) Ni-Mh oplaadbare batterijen (inbegrepen) volgens de afbeelding in het batterijenvak. 3. Plaats het klepje terug. 4. Laad de Ouder unit op voordat u deze voor de eerste keer gaat gebruiken of wanneer de Ouder unit aangeeft dat de batterijen bijna leeg zijn (het ‘batterijen bijna leeg’ lampje brandt en er is een alarmtoon te horen). De Ouder unit geeft 30 minuten voordat de batterijen geheel leeg zijn aan dat de batterijen bijna leeg zijn.

12

Batterijen bijna leeg


6. Wanneer de batterijen van de Ouder unit volledig zijn opgeladen, zal het batterijen lampje uit gaan. Nu is de Ouder unit klaar voor gebruik.

Adapter

Stopcontact

5. Steek de kleine adapterstekker in het oplaadstation, steek de adapter in een stopcontact en plaats de Ouder unit in het oplaadstation. Het batterijen lampje brandt continu wanneer de batterijen worden opgeladen.

Batterijen vol

Let op: •

Wanneer u de Ouder unit voor de eerste keer oplaadt of nadat u deze een lange periode niet hebt gebruikt, schakel de Ouder unit dan uit en laat deze minimaal 10 uur ononderbroken opladen.

Normaal duurt het opladen ongeveer 12 tot 14 uur, maar het opladen duurt langer (maximaal 16 uur) wanneer de Ouder unit tijdens het opladen aan staat. Schakel de Ouder unit uit om de oplaadtijd zo kort mogelijk te houden.

Wanneer de batterijen volledig opgeladen zijn, kunt u de Ouder unit uit het oplaadstation nemen en deze ongeveer 24 uur gebruiken.

Wanneer de Ouder unit niet in het oplaadstation staat, lopen de batterijen geleidelijk leeg, zelfs als de Ouder unit is uitgeschakeld. Wij raden u dus aan de batterijen van de Ouder unit op te laden wanneer u de Ouder unit voor een lange periode niet heeft gebruikt.

De Ouder unit en Baby unit werken ongeveer 24 uur op batterijen. Dit batterijvermogen wordt gebaseerd op een aaneengesloten gebruik van 8 uur (hierbij wordt uitgegaan dat er per uur 15 minuten lang geluid wordt opgevangen door de babyfoon en 45 minuten lang geen geluid).

Probeer nooit gewone (niet oplaadbare) batterijen te herladen.

13


‘Batterijen bijna leeg’ en ‘opladen’ indicatielampje. 1. Het lampje van de Ouder unit zal knipperen en een alarmtoon zal te horen zijn wanneer de batterijen van de Ouder unit bijna leeg zijn.

Batterijen bijna leeg

2. Op het lcd-scherm van de Ouder unit verschijnt de tekst ‘Batterij zwak’. 3.

icoontje knippert op het lcd-scherm.

4. Wanneer de batterijen van de Ouder unit worden opgeladen, brandt het batterijen lampje continu en zal het batterij icoontje op het lcd-scherm het opladen weergeven aan de hand van bewegende streepjes.

Batterijen laden op

5. Als het batterijen lampje van de Ouder unit uit gaat, en het batterij icoontje op het lcd-scherm vol is, zijn de batterijen van de Ouder unit volledig opgeladen.

Batterijen vol

Standaardinstellingen

14

Wanneer u de Ouder unit voor de eerste keer aan zet, staat deze ingesteld op de fabrieksinstellingen. U kunt deze zelf wijzigen. (Zie de overeenkomstige hoofdstukken voor instructies). Aanpassen volume speaker (Baby/Ouder unit) Standaard: niveau 3 (van 5 niveaus) .....………...…...…...... blz. 17 Aanpassen microfoongevoeligheid (Baby/Ouder unit) Standaard: niveau 3 (van 5 niveaus) ..........…...…...............blz. 17 Geluidsniveau lampjes en geluidsalarm Standaard: geluidsalarm uit ..................…..........................blz. 18 Bediening nachtlampje Standaard: uit ......................…...…...…...…....................... blz. 18 Temperatuuralarm Standaard: uit .....................................................................blz. 19 Temperatuurbereik o o Standaard: max. 21 C, min. 18 C .......................................blz. 20


Temperatuureenheid o Standaard: Celcius ( C) .......................................................blz. 20 Berichten opnemen, afspelen en verwijderen (Opname 1 & Opname 2) Standaard: leeg ..................................................................blz. 21 Tijd en datum instellen Standaard: 2009 Jan 1, 12:00u .......................................... blz. 23 Alarm timer Standaard: uit .....................................................................blz. 25 Timer gezongen liedjes (en melodietjes) Standaard: 15 minuten .......................................................blz. 29

Plaatsing en bereik De babyfoon plaatsen Plaats de Baby unit, voor optimale prestaties, tenminste op 60 cm afstand van de baby, maar niet in de box of in het bedje. Plaats de Ouder unit binnen het bereik van de Baby unit. Bereik Het bereik van de babyfoon is 330 meter in de open lucht. Het bereik kan kleiner zijn vanwege omliggende storingsfactoren zoals muren, deuren en plafonds. Binnenshuis is het bereik maximaal 50 meter. Technische speciďŹ caties: Droge materialen

Dikte van het Vermindering van het bereik materiaal

Hout, pleisterwerk, karton, glas (zonder metaal, bedrading of lood)

< 30 cm

0-10%

Steen, triplex

< 30 cm

5-35%

Gewapend beton

< 30 cm

30-100%

Metalen roosters of stangen

< 1 cm

90-100%

Metaal- of aluminiumplaten

< 1 cm

100%

15


Functies Units aan- en uitschakelen Baby unit

TUUR S RA

SOR EN

2. De lampjes van de baby unit en het lcd-scherm gaan kort aan en er is een korte animatie op het lcd-scherm te zien.

TEMPE

1. Houd de Aan/Uit-toets gedurende 2 seconden ingedrukt om de unit aan te zetten.

!

3. Houd de Aan/Uit-toets gedurende 2 seconden ingedrukt om de unit op standby te zetten (alleen de tijd, datum en de batterij status zijn te zien). De unit werkt nu niet meer als babyfoon. Druk op de Aan/Uit-toets om de unit weer aan te zetten. Om de unit geheel uit te schakelen dienen de batterijen verwijderd te worden en dient de adapter losgekoppeld te worden. Ouder unit 1. Houd de Aan/Uit-toets gedurende 2 seconden ingedrukt om de unit aan te zetten. 2. De indicatie-lampjes op de Ouder unit gaan kort aan en het lcd-scherm licht op. 3. Het VERBINDING lampje knippert rood wanneer de Ouder unit verbinding zoekt met de Baby unit. 4. Wanneer er verbinding is gemaakt, zal het VERBINDING lampje continu groen branden. 5. Houd de Aan/Uit-toets gedurende 2 seconden ingedrukt om de unit uit te schakelen.

16

Zoeken Rood

Verbonden Groen


Menu-functie 1. Druk op de MENU-toets van de Ouder unit om het menu te openen. 2. Druk op de + of - toetsen om door het menu te bladeren. 3. Druk op de OK-toets om een keuze te bevestigen. 4. Druk op de MENU-toets om een niveau terug te gaan in het menu of om het huidige menu te verlaten.

Aanpassen volume speaker 1. Druk op de + of - toetsen van de Ouder unit of Baby unit tot het gewenste volume is bereikt (5 niveaus in totaal). 2. Het lcd-scherm geeft het volume van de units aan: = Geluid Ouder unit is uitgeschakeld / de baby wordt geluidloos in de gaten gehouden = Minimaal volume = Maximaal volume Let op: Als het volume hoog wordt gezet, verbruikt de Ouder unit meer stroom.

Aanpassen microfoongevoeligheid De microfoongevoeligheid kan aangepast worden in het menu van de Ouder unit tot de gewenste microfoongevoeligheid is bereikt (5 niveaus in totaal). De microfoongevoeligheid kan alleen aangepast worden wanneer de Ouder unit en de Baby unit verbinding hebben. (Het VERBINDING lampje op de Ouder unit brandt continu groen) 1. Kies â&#x20AC;&#x2DC;Gevoeligheidâ&#x20AC;&#x2122; in het menu met behulp van de + en toetsen. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. Kies de gewenste microfoongevoeligheid voor de Baby unit met behulp van de + en - toetsen. = Minimaal niveau microfoongevoeligheid = Maximaal niveau microfoongevoeligheid

17


4. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. Het bericht ‘Opgeslagen’ verschijnt op het lcd-scherm. Let op: • De microfoongevoeligheid kan alleen aangepast worden in het menu van de Ouder unit. • Als het gevoeligheidsniveau hoog wordt gezet, verbruikt de Ouder unit meer stroom.

Geluidsniveau lampjes en geluidsalarm De Baby unit houdt het geluidsniveau in de kamer van uw baby constant in de gaten. De geluidsniveau lampjes van de Ouder unit laten u weten wanneer er enige activiteit is. Wanneer uw baby huilt, zullen de geluidsniveau lampjes van de Ouder unit aan gaan. 1. Zolang de Baby unit geen geluid opvangt, zullen alle geluidsniveau lampjes van de Ouder unit uit blijven.

2. Wanneer de Baby unit een geluid opvangt, zullen één of meerdere geluidsniveau lampjes van de Ouder unit aan gaan. Het aantal lampjes dat aan gaat is afhankelijk van het volume van het geluid dat wordt opgevangen door de Baby unit. 3. U kunt ook kiezen om uw baby geluidloos in de gaten te houden. Om deze functie te activeren dient u het volume van de speaker van de Ouder unit uit te zetten (zie bladzijde 17). Wanneer uw baby geluidloos in de gaten wordt gehouden en de Baby unit een hoog geluidsvolume opvangt, zullen de 5 geluidsniveau lampjes aan gaan en zal de Ouder unit een pieptoon geven als het geluidsalarm is geactiveerd in het ‘Geluidsalarm’ menu.

Bediening nachtlampje Het nachtlampje kan bediend worden door de Ouder unit of door op de Nachtlampje-toets van de Baby unit te drukken. 1. Kies ‘Nachtlampje’ in het menu van de Ouder unit met behulp van de + en - toetsen.

18


2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. Druk op de + of - toetsen om ‘Aan?’ of ‘Uit?’ te kiezen. 4. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 5. Het nachtlampje kan ook bediend worden door op de Nachtlampje-toets van de Baby unit te drukken.

Terugspreek-functie Gebruik de SPREKEN-toets van de Ouder unit om uw baby op afstand gerust te stellen. 1. Houd de SPREKEN-toets ingedrukt en spreek duidelijk door de microfoon, houd 15 tot 30 cm afstand van de microfoon. Het groene VERBINDING lampje zal knipperen en het bericht ‘Spreken’ verschijnt op het lcd-scherm. 2. Laat de SPREKEN-toets los wanneer u klaar bent.

Temperatuuralarm Als het temperatuuralarm aan staat, zal de Ouder unit een pieptoon geven wanneer de kamertemperatuur in de babykamer de maximale of minimale temperatuur overschrijdt. Daarnaast licht het lcd-scherm op, knippert het temperatuuralarm icoontje en verschijnt de tekst ‘Hoog’ of ‘Laag’ op het lcd-scherm. Wanneer er geen minimum en maximum temperaturen zijn opgeslagen, gaat het temperatuuralarm o o af wanneer de kamertemperatuur beneden de 18 C of boven de 21 C komt. Dit zijn de standaard fabrieksinstellingen. 1. Kies ‘Temperatuur’ in het menu met behulp van de + en toetsen. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. Kies ‘Alarm’ met behulp van de + en - toetsen. 4. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 5. Wanneer het alarm uit staat, staat er ‘Aan?’ op het lcd-scherm. Druk op de OK-toets om het alarm aan te zetten. Wanneer het alarm aan staat, staat er ‘Uit?’ op het lcd-scherm. Druk op de OK-toets om het alarm uit te zetten. Let op: •

Het temperatuuralarm kan alleen aan en uit gezet worden in het menu van de Ouder unit.

19


Wanneer het temperatuuralarm te vaak wordt geactiveerd, verander dan de minimum en/of maximum temperatuurinstelling.

Temperatuurbereik Het temperatuurbereik (minumum en maximum) kan handmatig aangepast worden naar het gewenste bereik voor uw babykamer. 1. Kies ‘Temperatuur’ in het menu met behulp van de + en toetsen. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. Kies ‘Bereik’ met behulp van de + en - toetsen. 4. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 5. Kies de gewenste minimumtemperatuur met behulp van de + en - toetsen. 6. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 7. Kies de gewenste maximumtemperatuur met behulp van de + en - toetsen. 8. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen.

Temperatuureenheid Het is mogelijk om de temperatuureenheid te kiezen. 1. Kies ‘Temperatuur’ in het menu met behulp van de + en toetsen. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. o

o

3. Kies ‘ C/ F’ met behulp van de + en - toetsen. 4. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. o

5. Wanneer de unit op Celcius ( C) staat ingesteld, verschijnt er op het lcd-scherm ‘Fahrenheit?’. Druk op de OK-toets om de o temperatuureenheid te veranderen naar Fahrenheit ( F). o

Wanneer de unit op Fahrenheit ( F) staat ingesteld, verschijnt er op het lcd-scherm ‘Celcius?’. Druk op de OK-toets om de o temperatuureenheid te veranderen naar Celcius ( C).

20


Bericht opnemen, afspelen en verwijderen Met behulp van de OPNEMEN-toets op de Baby unit kunt u zelf (maximaal) 2 berichten opnemen. Het opgenomen bericht kan afgespeeld worden om uw baby gerust te stellen. (Het is ook mogelijk muziek en/of geluiden op te nemen).

TUUR S RA

SOR EN

2. Kies ‘Opname 1’ of ‘Opname 2’ met behulp van de + en - toetsen. Houd de OPNEMEN-toets ingedrukt tijdens de opname.

TEMPE

Bericht opnemen 1. Druk op de OPNEMEN-toets van de Baby unit om naar het opname menu te gaan. !

3. Spreek duidelijk door de microfoon, houd 15 tot 30 cm afstand van de microfoon. Een pieptoon geeft het begin van de opname aan, op het lcd-scherm verschijnt de tekst ‘Opnemen 00:01’ en wordt de opnametijd weergegeven. Let op, er kan maximaal 30 seconden per bericht worden opgenomen. 4. Laat de OPNEMEN-toets los wanneer u klaar bent met de opname. Er zijn twee pieptonen te horen en op het lcd-scherm knippert de tekst ‘Einde opname’. 5. De tekst ‘Opgeslagen’ verschijnt op het lcd-scherm. 6. Herhaal stap 1 tot en met 4 om het huidige bericht te vervangen door een nieuw bericht. Afspelen (voor Baby unit) 1. Druk op de OPNEMEN-toets (houd de toets niet ingedrukt). 2. Kies het bericht dat u wilt afspelen met behulp van de + en toetsen. 3. Druk op de Afspelen/Stop-toets om het bericht af te spelen of te stoppen. 4. Het bericht wordt één keer afgespeeld. Afspelen (voor Ouder unit) 1. Kies ‘Slaapliedjes’ in het menu met behulp van de + en toetsen. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. Kies ‘Opname(s) afspelen’.

21


4. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 5. Kies het bericht dat u wilt afspelen met behulp van de + en toetsen. 6. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 7. Het bericht wordt één keer afgespeeld. Berichten verwijderen (voor Ouder unit) 1. Kies ‘Opname(s) verwijderen’ in het menu met behulp van de + en - toetsen. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. Kies het bericht dat u wilt verwijderen met behulp van de + en - toetsen. Kies ‘Beluisteren/Verwijderen 1?’ of ‘Beluisteren/ Verwijderen 2?’ om een opname te beluisteren en te verwijderen. Kies ‘Alles verwijderen’ om alle opnames te wissen. 4. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 5. De tekst ‘Verwijderen?’ verschijnt op het lcd-scherm. 6. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 7. De tekst ‘Verwijderd’ verschijnt op het lcd-scherm, het bericht is verwijderd.

Audio ingang De bijgesloten audio-aansluitkabel kan gebruikt worden om de Baby unit te verbinden met een externe audiobron (bijvoorbeeld een mp3speler). De Baby unit fungeert dan als versterker van de audiobron die is aangesloten op de audio ingang. Audio ingang gebruiken 1. Sluit een externe audiobron aan op de Baby unit met behulp van de bijgesloten audio-aansluitkabel. 2. Kies ‘Slaapliedjes’ in het menu van de Ouder unit met behulp van de + en - toetsen. 3. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 4. Kies ‘Audio Ingang’. 5. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 6. Kies ‘Audio Ingang aangesloten’. 7. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen.

22


8. Druk op de afspelen toets van de externe audiobron om de audiodata af te spelen. Stoppen met het gebruik van de audio ingang 1. Druk op de stop-toets van de externe audiobron om te stoppen met het afspelen van de audiodata. 2. Kies ‘Slaapliedjes’ in het menu van de Ouder unit met behulp van de + en - toetsen. 3. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 4. Kies ‘Audio ingang’. 5. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 6. Kies ‘Audio ingang niet aangesl.’. 7. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. Let op: Om batterijen te besparen, stopt de Baby unit automatisch, na ongeveer 15 minuten, met het afspelen van de externe audiodata.

Tijd en datum instellen Deze functie biedt de mogelijkheid om de tijd en datum op de Ouder unit aan te passen. Datum 1. Kies ‘Datum & Timer’ in het menu met behulp van de + en toetsen. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. Kies ‘Datum’ met behulp van de + en - toetsen. 4. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 5. Kies het jaar met behulp van de + en - toetsen. 6. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 7. Kies de maand met behulp van de + en - toetsen. 8. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 9. Kies de dag met behulp van de + en - toetsen. 10. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen.

23


Tijd 1. Kies ‘Datum & Timer’ in het menu met behulp van de + en toetsen. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. Kies ‘Tijd’ met behulp van de + en - toetsen. 4. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 5. Kies het uur met behulp van de + en - toetsen. Houd één van deze toetsen gedurende 2 seconden ingedrukt om snel vooruit of achteruit te gaan. 6. Druk op de OK-toets om het uur te bevestigen. 7. Kies de minuten met behulp van de + en - toetsen. Houd één van deze toetsen gedurende 2 seconden ingedrukt om snel vooruit of achteruit te gaan. 8. Druk op de OK-toets om de minuten te bevestigen. 9. Kies de tijdsinstelling (12- of 24-uurssysteem) met behulp van de + en - toetsen. 10. Druk op de OK-toets om de tijdsinstelling te bevestigen. 11. De datum en tijd zullen op het lcd-scherm van de Ouder unit en Baby unit te zien zijn wanneer er geen activiteiten worden waargenomen.

Laatste voeding Deze functie biedt de mogelijkheid om de laatste voedingstijd op te slaan. Na het voeden van uw baby slaat u de tijd op, zodat u later kunt terugkijken wanneer u uw baby voor het laatst gevoed heeft. Er kan maar één tijd per keer worden opgeslagen, de oude tijd wordt automatisch vervangen wanneer een nieuwe tijd wordt ingevoerd. 1. Kies ‘Laatste voeding’ in het menu van de Ouder unit met behulp van de + en - toetsen. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. Kies ‘Nu opnemen?’ met behulp van de + en - toetsen. 4. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. Let op: Gebruik deze functie direct na het voeden, de tijd kan namelijk niet aangepast worden.

24


Alarm timer Deze functie maakt het mogelijk om de alarmtijd en de alarm-functie op de Ouder unit aan te passen. Alarmtijd instellen 1. Kies ‘Datum & Timer’ in het menu met behulp van de + en toetsen. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. Kies ‘Alarm’ met behulp van de + en - toetsen. 4. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 5. Kies de alarmtijd met behulp van de + en - toetsen. Het is mogelijk de alarmtijd in te stellen vanaf 15 minuten tot 6 uur, met intervallen van 15 minuten. 6. Druk op de OK-toets om de alarmtijd te bevestigen. Alarm timer aan en uit zetten 1. Kies ‘Datum & Timer’ in het menu met behulp van de + en toetsen. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. Kies ‘Alarm’ met behulp van de + en - toetsen. 4. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 5. Kies ‘Alarm aan?’ of ‘Alarm uit?’ met behulp van de + en toetsen. 6. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen.

De Ouder unit zoeken Wanneer u de Ouder unit kwijt bent, kunt u de ZOEKEN-toets van de Baby unit gebruiken om de Ouder unit te vinden. 1. Druk op de ZOEKEN-toets van de Baby unit. De Ouder unit zal een pieptoon geven. 2. Druk nogmaals op de ZOEKEN-toets of druk op een toets op de Ouder unit om de pieptoon te stoppen. Let op: De functie ‘zoeken’ werkt alleen wanneer de Ouder unit aan staat.

25


Slaapliedjes-functie Het is mogelijk om liedjes, melodietjes en natuurgeluiden af te spelen om uw baby in slaap te sussen. Gezongen liedjes, melodietjes en/of natuurgeluiden afspelen (Ouder unit) 1. Kies ‘Slaapliedjes’ in het menu met behulp van de + en toetsen. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. Kies ‘Liedjes’, ‘Melodieën + natuurgeluiden’, ‘Melodieën’, ‘Natuurgeluiden’, ‘Opname(s) afspelen’ of ‘Audio Ingang’. 4. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 5. Kies het gewenste gezongen liedje, melodietje of natuurgeluid. 6. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen en het gezongen liedje, melodietje of natuurgeluid af te spelen. 7. Het is ook mogelijk om ‘Alles afspelen’ te kiezen in het ‘Slaapliedjes’ menu om alle liedjes, melodietjes en natuurgeluiden af te spelen. Gezongen liedjes, melodietjes en/of natuurgeluiden afspelen (Baby unit) 1. Druk op de Liedjes-toets om naar het ‘Slaapliedjes’ menu te gaan. 2. Kies ‘Gezongen liedjes’, ‘Melodietjes (met natuurgeluiden)’, ‘Melodietjes’, ‘Natuurgeluiden’ of ‘Audio Ingang’. 3. Druk op de Afspelen/Stop-toets om de keuze te bevestigen. 4. Kies het gewenste gezongen liedje, melodietje of natuurgeluid. 5. Druk op de Afspelen/Stop-toets om de keuze te bevestigen en het gezongen liedje, melodietje of natuurgeluid af te spelen. 6. Wanneer er geen gezongen liedje, melodietje of natuurgeluid speelt is het ook mogelijk om op de Afspelen/Stop-toets te drukken om alle liedjes, melodietjes en natuurgeluiden af te spelen. Gezongen liedjes, melodietjes en/of natuurgeluiden pauzeren 1. Druk op de OK-toets van de Ouder unit tijdens een gezongen liedje, melodietje of natuurgeluid om deze te pauzeren.

26


2. Druk nogmaals op de OK-toets om het gezongen liedje, melodietje of natuurgeluid verder af te spelen. Gezongen liedjes, melodietjes en/of natuurgeluiden stoppen 1. Kies ‘Slaapliedjes’ in het menu met behulp van de + en - toetsen wanneer een gezongen liedje, melodietje of natuurgeluid speelt. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. Kies ‘Slaapliedjes uit?’. 4. Het gezongen liedje, melodietje of natuurgeluid wordt niet meer afgespeeld. 5. Het is ook mogelijk om tijdens een gezongen liedje, melodietje of natuurgeluid op de Afspelen/Stop-toets te drukken om het gezongen liedje, melodietje of natuurgeluid te stoppen.

Muzieklijst 1. Twinkel, twinkel kleine ster (gezongen liedje) 2. Vader Jacob (gezongen liedje) 3. Slaap, kindje slaap (gezongen liedje) 4. Rock a bye baby (melodie) 5. Fais dodo (melodie) 6. Vader Jacob (melodie) 7. Au clair de la lune (melodie) 8. (Berceuse (Chopin) 9. Ave Maria (melodie) 10. Badinerie (melodie) 11. La truite (melodie) 12. Twinkel, twinkel kleine ster (melodie) 13. Berceuse (Brahms) (melodie) 14. Rêve d’amour (Liszt) (melodie) 15. Zwanenmeer (melodie) 16. Für Elise (melodie) 17. Minuet (Bach) (melodie) 18. Een midzomernachtsdroom (melodie) 19. Water Music 1 (melodie)

27


20. Home sweet home (melodie) 21. Jesu, joy of man... (melodie) 22. 4 Jaargetijden: Herfst (melodie) 23. Water Music 2 (melodie) 24. Greensleeves (melodie) 25. Canon in D (Pachelbel) (melodie) 26. Uit de nieuwe wereld (melodie) 27. Serenade (melodie) 28. Minuet (Beethoven) (melodie) 29. Eine kleine Nachtmusik (melodie) 30. All through the night (melodie) 31. Air (Bach) (melodie) 32. Sweet and low (melodie) 33. Klipp Klapp Galopp (melodie) 34. Beautiful dreamer (melodie) 35. Irish Lullaby (melodie) 36. Lavenderâ&#x20AC;&#x2122;s blue (melodie) 37. Bicycle built for two (melodie) 38. The Swan (melodie) 39. Lentelied (melodie) 40. De Moldau (melodie) 41. Rondeau (melodie) 42. Minuet (Boccherini) (melodie) 43. Rondo a capriccio (melodie) 44. Nocturne in Eb (melodie 45. Piano concert A (melodie) 46. 4 Jaargetijden: Winter (melodie) 47. Happy Farmer (melodie) 48. Morning mood (melodie) 49. To a wild rose (melodie) 50. Wiegenlied (melodie)

28


Timer gezongen liedjes (en melodietjes) Deze functie maakt het mogelijk om de speeltijd in te stellen van de gezongen liedjes, melodietjes en natuurgeluiden. 1. Kies ‘Datum & Timer’ in het menu van de Ouder unit met behulp van de + en - toetsen. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. Kies ‘Timer gezongen liedjes’ met behulp van de + en - toetsen. 4. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 5. Kies de afspeeltijd met behulp van de + en - toetsen (keuze tussen de 5 minuten en 30 minuten, met intervallen van 5 minuten). 6. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen.

‘Geen bereik’ signaal 1. Wanneer de Ouder unit zich buiten het bereik van de Baby unit bevindt, zal het VERBINDING lampje van de Ouder unit rood knipperen. 2. Na ongeveer 20 seconden zal de Ouder unit piepen en zal het VERBINDING lampje constant rood branden. 3. Plaats de Ouder unit dichter bij de Baby unit om de verbinding te herstellen. 4. Wanneer de Ouder unit en Baby unit (weer) verbinding hebben, zal het VERBINDING lampje constant groen branden.

Reset-functie Het is mogelijk om de babyfoon terug naar zijn fabrieksinstellingen te zetten met behulp van de reset-functie. 1. Kies ‘Reset’ in het menu met behulp van de + en - toetsen. 2. Druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 3. ‘Bevestigen?’ verschijnt op het lcd-scherm, druk op de OK-toets om de keuze te bevestigen. 4. De Ouder unit en Baby unit schakelen beiden automatisch uit en daarna weer aan. De babyfoon is nu teruggezet naar de standaard fabrieksinstellingen.

29


Let op: Wanneer de batterijen leeg zijn of wanneer de adapter ontkoppeld wordt, en de babyfoon geen stroomtoevoer heeft, zal deze zichzelf terugzetten naar de standaard fabrieksinstellingen.

Appendix Onderhoud en verzorging Dompel de Ouder unit en Baby unit niet onder in water en maak ze niet schoon onder de kraan. Gebruik geen reinigingsspray of vloeibare schoonmaakmiddelen. 1. Trek, wanneer u de babyfoon wilt schoonmaken, de stekker uit het stopcontact wanneer de Ouder unit en/of Baby unit aangesloten staan op netspanning 2. Maak de Ouder unit en de Baby unit schoon met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de units droog zijn voordat u ze weer aansluit op netspanning. 3. Maak de adapters schoon met een droge doek. 4. Gooi gebruikte batterijen niet weg met het huisvuil, maar lever ze in op een door de overheid aangewezen inzamelpunt. 5. Houd de units buiten bereik van direct zonlicht en uit de buurt van een warmtebron. 6. Laat de units niet op harde oppervlakken vallen en stel de units niet bloot aan water.

Opbergen Controleer de batterijen op lekkage wanneer de batterijen voor langere tijd in de unit blijven zitten. Haal de alkaline batterijen en de oplaadbare batterijen uit de babyfoon wanneer u de babyfoon voor langere tijd niet gebruikt.

Vervangen

30

Baby unit • Batterijen Vervang de alkaline batterijen van de Baby unit alleen met 4 x 1.5V ‘AA’ (AM-3/LR6) batterijen.


Adapter Vervang de adapter van de Baby unit alleen door een adapter van het oorspronkelijke type. Adapter Baby unit: Ingang: AC 230V/ 50Hz Uitgang: DC 6V/ 500mA

Ouder unit • Batterijen Vervang de oplaadbare batterijen van de Ouder unit alleen met 2 x 1.2V ‘AAA’ (AM-4/LR03) Ni-Mh oplaadbare batterijen. •

Adapter Vervang de adapter van de Ouder unit alleen door een adapter van het oorspronkelijke type. Adapter Ouder unit: Ingang: AC 230V/ 50Hz Uitgang: DC 6V/300mA

Milieu 1. Deze babyfoon is gemaakt van materiaal en onderdelen van hoge kwaliteit die gerecycled kunnen worden. 2. Gooi het apparaat niet weg met het huisvuil, maar lever het in op een door de overheid aangewezen inzamelpunt om het te laten recyclen. Op deze manier levert u een bijdrage aan een schonere leefomgeving. 3. Batterijen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu en de gezondheid. Gooi batterijen niet weg met het normale huisafval maar lever deze in bij een officieel aangewezen inzamelpunt. Verwijder de batterijen (alkaline en oplaadbare batterijen) altijd voordat u het apparaat afdankt en inlevert op een officieel inzamelpunt. Let op: 1. Probeer dit apparaat NIET te repareren of aan te passen. 2. De garantie vervalt wanneer er reparaties of aanpassingen door de gebruiker aan het apparaat zijn gemaakt.

31


Problemen oplossen Probleem Het AAN-lampje van de Baby unit brandt niet of het VERBINDING lampje van de Ouder unit brandt niet wanneer de Aan/ Uit-toets wordt ingedrukt.

32

Mogelijke oorzaken

Mogelijke oplossingen

Geen stroom van de Ouder unit.

Laad de batterijen van de Ouder unit op met behulp van de bijgesloten oplader en adapter.

Geen stroom van de Baby unit.

Vervang de batterijen van de Baby unit door nieuwe alkaline batterijen of sluit de Baby unit aan op netspanning.

Baby unit en Ouder unit kunnen buiten elkaars bereik zijn.

Verminder de afstand tussen de units.

Het VERBINDING lampje van de Ouder unit knippert.

Baby unit en Ouder unit kunnen buiten elkaars bereik zijn.

Verminder de afstand tussen de units.

De Baby unit staat UIT.

Zet de Baby unit AAN.

Het ‘batterijen bijna leeg’ lampje van de Baby unit knippert.

De alkaline batterijen in de Baby unit zijn bijna leeg.

Vervang de batterijen door nieuwe alkaline batterijen of sluit de Baby unit aan op netspanning.

Het ‘batterijen bijna leeg’ lampje van de Ouder unit knippert.

De oplaadbare batterijen in de Ouder unit zijn bijna leeg.

Laad de batterijen van de Ouder unit op met behulp van de bijgesloten oplader en adapter.


Probleem

Mogelijke oorzaken

Ouder unit piept.

Verbinding met de Baby unit is verloren.

Mogelijke oplossingen Verminder de afstand tussen de units. Zet de Baby unit AAN.

De oplaadbare batterijen in de Ouder unit zijn bijna leeg

Laad de batterijen van de Ouder unit op met behulp van de bijgesloten oplader en adapter.

Het geluidsniveau heeft het maximum bereikt op de Baby unit. Er is een hoge pieptoon te horen door de babyfoon.

Baby unit en Ouder unit zijn te dicht bij elkaar geplaatst.

Plaats de Ouder unit verder weg van de Baby unit.

Het volume van de Ouder Unit is te hoog.

Zet het volume van de Ouder unit lager.

Er is geen geluid van de baby te horen door de Ouder unit

Het volume van de Ouder unit staat te laag of is uitgeschakeld.

Zet het volume van de Ouder unit harder.

De microfoongevoeligheid van de Baby unit staat te laag.

Zet het microfoongevoeligheidsniveau van de Baby unit, via de Ouder unit, hoger.

Baby unit en Ouder unit kunnen buiten elkaars bereik zijn.

Verminder de afstand tussen de units.

33


Mogelijke oorzaken

De Ouder unit reageert te traag op het gehuil van de baby.

De microfoongevoeligheid van de Baby unit staat te laag.

Zet het microfoongevoeligheidsniveau van de Baby unit, via de Ouder unit, hoger.

Ouder unit is te gevoelig voor andere geluiden.

De Baby unit neemt andere geluiden op dan die van uw baby.

Plaats de Baby unit dichter bij de baby.

De microfoongevoeligheid van de Baby unit staat te hoog.

Zet het microfoongevoeligheidsniveau van de Baby unit, via de Ouder unit, lager.

De microfoongevoeligheid van de Baby unit staat te hoog, waardoor deze te vaak geluiden doorzendt.

Zet het microfoongevoeligheidsniveau van de Baby unit, via de Ouder unit, lager.

Het volume van de Baby unit staat te hoog, waardoor deze veel stroom verbruikt.

Zet het volume van de Baby unit lager.

De alkaline batterijen van de Baby unit lopen te snel leeg.

De babyfoon werkt op een kortere afstand dan de aangegeven 330 meter.

34

Mogelijke oplossingen

Probleem

Het aangegeven bereik van 330 meter geldt alleen voor de open lucht. In uw huis hebben het aantal en de type wanden en/of plafonds invloed op het bereik. Binnenshuis is het bereik maximaal 50 meter.


Mogelijke oplossingen

Probleem

Mogelijke oorzaken

De datum en tijd zijn gereset.

De alkaline batterijen in de Baby unit zijn leeg.

Vervang de batterijen van de Baby unit door nieuwe alkaline batterijen of sluit de Baby unit aan op netspanning.

De verbinding van de Baby unit met de adapter is verbroken.

Controleer of de Baby unit goed is aangesloten op de adapter en of de adapter is aangesloten op netspanning.

35


Veelgestelde vragen 1. De technische specificaties geven een bereik van 330 meter aan. Waarom heeft mijn babyfoon een veel minder bereik? Het aangegeven bereik van 330 meter geldt alleen voor de open lucht. In uw huis hebben het aantal en de type wanden en/of plafonds invloed op het bereik. Binnenshuis is het bereik maximaal 50 meter. 2. De verbinding is zo nu en dan verbroken, er zijn geluidsonderbrekingen etc. Hoogstwaarschijnlijk staan de units dichtbij de maximale grens van het bereik. Probeer een andere plek of plaats de units iets dichter bij elkaar. Let op, het duurt telkens ongeveer 30 seconden voordat er opnieuw verbinding is gemaakt tussen de units. 3. Is mijn DECT babyfoon beveiligd tegen afluisteren en storingen? De 10 frequentiekanalen (bestaande uit 120 veilige autoselect kanalen) garanderen dat er geen interferentie van andere apparaten zal plaatsvinden. 4. De technische specificaties geven een gebruikstijd aan van ongeveer 24 uur voor de Ouder unit. Waarom is de gebruikstijd van mijn Ouder unit korter? a) De oplaadbare batterijen van de Ouder unit zijn niet volledig opgeladen. Wanneer het ‘batterijen bijna leeg’ lampje uit gaat, betekent dit dat de batterijen volledig opgeladen zijn. b) Het is mogelijk dat het volume te hoog staat ingesteld. Wanneer het volume op een hoog niveau staat, verbruikt de unit meer stroom. Zet het volume op een lager niveau. c)

36

Het is mogelijk dat de microfoongevoeligheid te hoog staat. Wanneer de microfoongevoeligheid op een hoog niveau staat, verbruikt de unit meer stroom. Zet de microfoongevoeligheid op een lager niveau.


Klantenservice Het ontwerpen en ontwikkelen van producten gaat gepaard met een verantwoordelijkheid die wij bij VTech速 uitermate serieus opvatten. Het is voor u van belang om te weten dat wij volledig achter onze producten staan en u aanmoedigen contact op te nemen met onze klantenservice indien u problemen heeft met, of suggesties heeft voor onze producten. Wij staan u dan graag te woord. Telefoonnummer: (0031) (0)495-459123 E-mail: klantenservice@vtech.com

Garantie 2 JAAR GARANTIE VTech速 biedt u een garantie van 2 jaar. VTech Electronics Europe B.V. staat garant voor de kwaliteit van de door u gekochte Clear Sounds Babyfoon Deluxe. De kwaliteit van het materiaal en de techniek van het product worden bij normaal gebruik gedurende een periode van 2 jaar na aankoop door VTech Electronics Europe B.V. gegarandeerd. Mocht binnen deze periode toch een defect optreden, met inachtneming van de garantievoorwaarden, dan kunt u het product ter vervanging aanbieden. BELANGRIJK Indien de schade te wijten is aan ondeskundig gebruik, onbevoegde reparatie, verkeerde batterij installatie, verkeerde elektrische (adapter) installatie, breuk- en/of waterschade, lekkende batterijen of enig andere reden die aan de gebruiker wijtbaar is, dan vervalt deze garantie.

37


105623 Š 2009 VTech Printed in China 91-105623-000

Babyfoon - Clear Sounds Deluxe  
Babyfoon - Clear Sounds Deluxe  

Handleiding Babyfoon Inhoud 1 30………………………… Appendix - Onderhoud en verzorging - Opbergen - Vervangen - Milieu 32………………………… Problemen oplosse...

Advertisement