Page 1

Zonlichtsystemen

AGPO Ferroli AquaSol 4

AGPO Ferroli laat u baden in zonlicht


Zonlicht oneindige bron van energie Een heerlijk warm bad, een verkwikkende douche, tal van handige huishoudelijke apparaten, sfeerverlichting in de tuin, de verwarming lekker aan… Ook u gebruikt waarschijnlijk heel wat energie. En dat voelt u in uw portemonnee, want de energieprijzen worden hoger en hoger. Maar wat nog belangrijker is: olie en aardgas belasten het milieu en raken bovendien een keer op. De overheid stelt daarom steeds strengere eisen aan de energiezuinigheid van woningen. Eigenlijk is het dus niet meer dan logisch dat u overweegt om te kiezen voor de voordelen van zonlichtenergie. De zon is immers een oneindige bron van schone energie. En minstens zo prettig: ze gaat voor niets op. Elke dag opnieuw.

Warm water, zomer én winter Met een AquaSol 4 zonlichtsysteem van AGPO Ferroli profiteert u zomer én winter optimaal van de gratis energie die de zon u geeft. Zelfs een waterig winterzonnetje kan al voldoende energie opleveren om uw tapwater te verwarmen. Een AquaSol 4 zonlichtsysteem kan dan ook het hele jaar door bijdragen aan een comfortabele warmwatervoorziening én een besparing op uw energiekosten. Zonlichtenergie is bovendien vrijwel de enige manier om - na goede isolatie en installatie van een HR-combiketel - uw gasverbruik verder te beperken.


Eenvoudig beschikken over warm water Het hart van een AquaSol 4 zonlichtsysteem wordt gevormd door een zonlichtcollector en een zonneboiler met een intern of extern terugloopvat. Het werkingsprincipe is eenvoudig: Het zonlicht verwarmt het water in de zonlichtcollector. Dit stroomt door naar de zonneboiler, waar de warmte door de warmtewisselaar wordt afgegeven aan het koude gebruikswater. Het verwarmde gebruikswater stroomt door naar de HR-combiketel, die het indien nodig naverwarmt. Vervolgens stroomt het warme water via de leidingen naar de diverse tappunten.

Elke woning een AGPO Ferroli zonlichtsysteem Dankzij het ruime assortiment systeemcomponenten biedt AGPO Ferroli u een grote variëteit in systeemoplossingen. Voor vrijwel elke woning (laagbouw) en elk appartement (hoogbouw) is dan ook wel een energiezuinig en milieuvriendelijk AquaSol 4 zonlichtsysteem leverbaar. Zonneboilers Bij de AquaSol 4 met intern terugloopvat moet de zonneboiler vlakbij de zonlichtcollector - meestal op zolder - worden geplaatst. De AquaSol 4 zonlichtsystemen met extern terugloopvat geven u echter alle installatievrijheid, want de zonneboiler mag op vrijwel elke plaats worden opgehangen. Hieronder treft u de verschillende systemen aan voor laagbouw woningen. Voor informatie over hoogbouwsystemen (appartementen) kunt u www.agpoferroli.nl raadplegen.

inhoud boiler in liters aantal collectoren 90

150

gebruik voor:

terugloopvat

tapwater verwarming intern

extern

10 liter

10 liter

Typen

Netto

Leverbaar voor

opp. m2

schuin dak met

Leverbaar voor platdak met

dakintegratiepaneel

ballastframe

LB-90-IT-1

1

staand

2,3

ja

nee

LB-90-IT-2

2

liggend

2,3

ja

ja

LB-150-ET-2

2

• (optie)

LB-150-ET-3

3

• (optie)

• (optie)

LB-150-ET-4

4


In iedere situatie toepasbaar

Zonlichtcollectoren

Veilig en betrouwbaar

Afhankelijk van de gewenste capaciteit kunnen maximaal vier zonlichtcollectoren worden

Het AquaSol 4 zonlichtsysteem werkt

gecombineerd binnen één systeem. De zonlichtcollectoren kunnen zowel horizontaal als

volgens het terugloopprincipe. Is er te

verticaal worden geplaatst. Voor schuine daken wordt hiervoor een integratiepaneel toegepast

weinig zonlicht om het water in uw zonne-

dat keurig aansluit op de dakpannen en voor een waterdichte afdichting van het dak zorgt.

boiler verder op te warmen, dan schakelt

De flexibele collectorleidingen en de sensorkabel worden samen door één gat naar binnen

de collectorpomp automatisch uit en

gevoerd. Voor platte daken is een solide opbouwset beschikbaar.

loopt het collectorwater terug in het terugloopvat. Datzelfde gebeurt wanneer

Optimaal rendement

de hoeveelheid zonlicht zo groot is dat

De zonlichtcollector zet maar liefst 94% van het opgevangen zonlicht om in nuttige warmte.

de watertemperatuur te hoog oploopt.

De collectorpomp is bovendien zuinig met energie. Het kan desondanks - bijvoorbeeld tijdens

Zo wordt uw collector beschermd tegen

korte winterdagen - voorkomen dat de warmte-opbrengst door de zon te laag is om uw

bevriezing en oververhitting.

tapwater op de vereiste temperatuur te brengen. Uw tapwater moet dan worden naverwarmd voor gebruik. De zonneboiler moet daarom worden gekoppeld aan een combiketel die is voorzien van Gaskeur NZ (Naverwarming Zonneboilers). Alle AGPO Ferroli HR-combiketels voldoen niet alleen aan deze voorwaarde, maar zijn bovendien door een digitale koppeling met de zonneboiler optimaal afgestemd op het AquaSol 4 zonlichtsysteem. Vergelijkend onderzoek heeft dan ook aangetoond dat het AquaSol 4 zonlichtsysteem in combinatie met een AGPO Ferroli HR-combiketel de hoogste netto-opbrengst levert. Afhankelijk van het toegepaste AquaSol 4 zonlichtsysteem is het mogelijk om 60% van uw warme water gratis te laten verwarmen door de zon. Dat maakt uw keuze dus wel heel eenvoudig. AgpoTherm Plus kamerthermostaat Vroeger was het alleen mogelijk om de watertemperatuur van de zonneboiler, die meestal op zolder is geïnstalleerd, op het display van de zonneboiler af te lezen. Bij de AGPO Ferroli AquaSol 4 kunt u echter zowel op de zonneboiler als op de kamerthermostaat in de woonkamer aflezen of de zonneboiler nog in werking is en welke temperatuur het water op dat moment heeft. Zo ziet u direct of u energiezuinig kunt douchen onder warme ‘zonnestralen’. Voorwaarde is het toepassen van een AgpoTherm Plus kamerthermostaat in combinatie met een AGPO Ferroli HR-combiketel.


Kies duurzaam, kies zonlichtenergie Alle voordelen van het AquaSol 4 zonlichtsysteem op een rij: • Hoog rendement De zonlichtcollectoren kenmerken zich door een zeer hoge energie-opbrengst. Bovendien is de pomp in het systeem energiezuinig. Het AquaSol 4 zonlichtsysteem biedt u dan ook een hoog systeemrendement waardoor u aanmerkelijk kunt besparen op uw gasverbruik. • Milieuvriendelijk Zonlichtenergie veroorzaakt geen uitstoot van CO2. Het AquaSol 4 zonlichtsysteem bevat bovendien geen milieu-onvriendelijke componenten. Met een investering in een AquaSol 4 zonlichtsysteem draagt u dan ook actief bij aan een beter milieu. Duurzame kwaliteit • De optimaal geïsoleerde zonneboiler is vervaardigd van hoogwaardig roestvast staal. Daarnaast beschermt het terugloopprincipe de zonlichtcollector tegen oververhitting en bevriezing. Een AquaSol 4 zonlichtsysteem gaat dan ook zeer lang mee en is bovendien nagenoeg onderhoudsvrij. Optimale installatievrijheid • De zonlichtcollectoren kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd, zijn geschikt voor schuine en platte daken en voor zowel laag- als hoogbouw. De zonneboiler wordt - vrij van de vloer - aan de wand bevestigd. U heeft bovendien keuze uit een intern en extern terugloopvat. Het AquaSol 4 zonlichtsysteem biedt u dan ook tal van installatie-opties. Combinatiemogelijkheden • Het AquaSol 4 zonlichtsysteem is te combineren met elke combiketel die is voorzien van Gaskeur NZ. Alle AGPO Ferroli HR-combiketels voldoen aan deze voorwaarde. De unieke digitale communicatie tussen zonneboiler, HR-combiketel en kamerthermostaat volgens het OpenTherm protocol zorgt bovendien voor een optimale systeemwerking. Wettelijke eisen • Sinds 1 januari 2006 geldt voor nieuwbouwwoningen een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0,8. Isoleren van de woning is niet voldoende om deze norm te kunnen halen. Toepassing van een AquaSol 4 zonlichtsysteem kan de EPC echter met ruimschoots 0,1 verlagen. Het AquaSol 4 zonlichtsysteem voldoet daarnaast aan de DUBO-voorschriften (Duurzaam Bouwen) en voldoet aan de eisen van Zonnekeur.


AGPO Ferroli: marktleider in zonlichtsystemen Ruim één miljoen Nederlandse huishoudens verwarmen hun huis met een AGPO Ferroli cv-ketel. AGPO Ferroli is groot geworden in de veeleisende projectenmarkt en is sinds 2002 ook actief in de consumentenmarkt. AGPO Ferroli is onderdeel van de toonaangevende Italiaanse multinational Gruppo Ferroli. AGPO Ferroli levert als een van de weinige aanbieders op de Nederlandse markt integrale systemen voor warmte, warm water en klimaatbeheersing. AGPO Ferroli is in Nederland al meer dan zeventien jaar marktleider op het gebied van thermische zonlichtsystemen in de woningbouw.

Technische specificaties Zonlichtcollectoren • Afmetingen uitwendig:

Zonneboilers • Inhoud 90 liter met intern terugloopvat: - afmetingen (uitwendig): 1078 x 541 x 525 mm (h x b x d)

- staand: 2.235 x 1.125 x 92 mm (h x b x d)

- materiaal boilervat: RVS

- liggend:1.125 x 2.235 x 92 mm (h x b x d)

- gewicht gevuld: 112,5 kg

• Effectief oppervlak (conform EPN): 2,3 m2 • Absorptiecoëfficiënt: 94%

• Inhoud 150 liter met extern terugloopvat:

• Gewicht: 41 kg

- afmetingen (uitwendig): 1135 x 605 x 605 mm (h x b x d)

• Glasafdekking: 4 mm gehard glas, ijzerarm

- materiaal boilervat: RVS - gewicht gevuld: 159 kg

Dakintegratiepanelen • Materiaal: HDPE, zwart

• Extern terugloopvat voor 2 tot 4 collectoren:

• Wakaflex

- materiaal: RVS

• Inbouwset verkrijgbaar voor normale en flauwe dakhellingen

- inhoud: 10 liter - afmetingen (uitwendig): 526 x 357 x 278 mm (h x b x d)

Kijk voor meer technische specificaties en uitgebreide informatie over alle mogelijke systeemcombinaties op www.agpoferroli.nl Meer informatie Wilt u meer weten over AGPO Ferroli zonlichtsystemen? Neem dan contact op met:

AGPO Ferroli B.V., Konijnenberg 24 - 4825 BD Breda, Postbus 3364 - 4800 DJ Breda, T: (076) 57 25 725, F: (076) 57 25 780, E: info@agpoferroli.nl, I: www.agpoferroli.nl Uw installateur:

AGPO Ferroli werkt voortdurend aan het verbeteren van haar producten. Daarom maken wij een voorbehoud voor alle technische gegevens die in deze brochure zijn vermeld.

Brochure zonneboiler  

Brochure zonneboiler

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you