Page 1


e

dit

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Lifestyle Από τη VORIA.GR

#11 ΕΚΔΟΤΗΣ VORIA.GR EDITOR IN CHIEF ΓΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΝΑ dimina@e-mage.voria.gr STYLE EDITOR ΛΙΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥ DECOR EDITORS ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΙΚΥ ΚΑΖΑΚΗ-ΓΚΑΓΚΑΝΟΥ STYLE ADVISOR ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΙΣΤΑ STYLE BLOGGERS ΤΖΕΛΥ ΜΠΑΝΤΗ LADY BUG PHOTOGRAPHERS ΒΑΣΩ ΤΣΑΜΠΑ ΠΑΝΟΣ ΚΟΝΙΟΣ Μ.ΠΑΠΠΟΥΣ-Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ JIMMY ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΣΙΣΣΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ART DIRECTOR ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΜΠΟΥΡΟΣ ΑΤΕΛΙΕ BITSNBYTES

Πριν μερικά χρόνια, μείναμε άλαλοι: η πανέμορφη επιστήμονας χώρισε με τον ωραίο επιστήμονα σύζυγό της. Πέτρα του σκανδάλου, μια όχι και τόσο ωραία κυρία και κάθε άλλο παρά επιστήμονας. Τι της βρήκε, αναρωτιόταν όλοι. Ένας σοφός φίλος είχε μονολογήσει, τότε, με σημασία «προφανώς του δίνει όλα όσα η άλλη δεν έδινε, καθισμένη στο θρόνο της…» Με το στόμα ανοιχτό μείναμε, σε αρκετές ακόμη, ανάλογες περιπτώσεις χωρισμών. Με παιδιά, με σκυλιά, με βίλες, με σκάφη, με τα όλα τους. Με τον αφελή συλλογισμό, «όπου υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχουν προβλήματα». Γιατί ως γνωστόν, η ένδεια φέρνει γκρίνια και η γκρίνια διαλύει τη σχέση. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζήσεις δίπλα σε κάποιον που σου είναι αδιάφορος, αντιπαθής έως απεχθής. Κανείς δε φταίει. Όταν μια σχέση μπάζει νερά, όλο και κάποιος-κάποια θα βρεθεί να κρατάει σφουγγαρίστρα για να τα μαζέψει… Πόσον καιρό φαντάζεστε ότι μπορούν να δώσουν παράταση σε μια από κενή ουσίας έως αφόρητη καθημερινότητα, τα χρήματα; Είναι δυνατόν η όποια οικονομική άνεση να αντικαταστήσει την επικοινωνία; Άσε τον έρωτα κατά μέρος! Ακόμη και η επιστήμη ισχυρίζεται πως δεν κρατά πάνω από δύο χρόνια… Άσε την αγάπη και την «ανθρώπινη» και την κανονική! Άσε αυτό το φοβερά ενοχικό «για τα παιδιά» και το “τι θα πει ο κόσμος“.Εμείς, ως ζευγάρι, πού είμαστε; Αυτό πρέπει να αναρωτήθηκαν, το πόρισμα να μην ήταν ικανοποιητικό και να έδωσαν απάντηση-ενίοτε σε μορφή Δελτίου Τύπου. Στον καταιγισμό των «ρεπορτάζ», που υποχρεωτικά παρακολουθήσαμε, κάπου αναμεταδόθηκε μια πολύ παλιά συνέντευξη «στην αρχή, δεν είχαμε τίποτε κοινό. Αλλιώς ντυνόμασταν, αλλιώς διασκεδάζαμε, άλλη μουσική μας άρεσε, άλλο γούστο είχαμε σε όλα.» ΑΥΤΟ είναι, είπα μέσα μου. Γιατί ΑΥΤΟ δεν αλλάζει. Δυστυχώς, η ανατροφή, η μόρφωση, η κουλτούρα, δίνει κατεύθυνση στο πώς ντύνεσαι, πώς τρως, πώς κάθεσαι, πώς μιλάς, πώς και ποιος είσαι, πώς ζυγίζεις ανθρώπους και καταστάσεις, καθορίζει ακόμη και το πώς γελάς και με τι γελάς-ή κλαις. Ακούγεται σκληρό-όμως έτσι είναι. Προσωρινά, μπορεί να θαμπωθείς με οτιδήποτε και οποιονδήποτε. Σε βάθος χρόνου, θέλεις να γίνεσαι αντιληπτός από τον άνθρωπο που επέλεξες για σύντροφό σου. Είτε ζείτε μαζί στη Λοζάνη, είτε στο πιο μικρό χωριό της πιο μη-ανεπτυγμένης χώρας. Είτε είσαι διάσημος, είτε όχι, άτεκνος ή πολύτεκνος, διάνοια ή μετριότητα. Τα πιο ευτυχισμένα, πραγματικά ευτυχισμένα, ζευγάρια που γνωρίζω, δεν έχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους. Το παραμύθι της πριγκίπισσας και του αλήτη, της ωραίας λαϊκής κοπέλας που την αγάπησε ο λόρδος, μόνον στα παραμύθια έχει αίσιο τέλος. Χωρίς απλοποιήσεις, φυσικά, αφού κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Το σίγουρο είναι πως άλλοι λόγοι σε κάνουν να είσαι με κάποιον στα 25, άλλοι στα 40. Αφού έχεις δει την πρώτη πράξη του «έργου», επαναπροσδιορίζεις τις ανάγκες σου, πιο ώριμα. Και προχωράς για να πρωταγωνιστήσεις στη δεύτερη, στην τρίτη, μπορεί και στην τέταρτη πράξη. Με ή χωρίς προβολείς πάνω σου…

Υ.Γ. Ι

Φυσικά και αναφέρομαι στο Διαζύγιο της Χρονιάς. Όχι της Δεκαετίας, αφού στοιχηματίζω πως πολλοί και πολλές που ασφυκτιούν στα χρυσά τους γαμήλια δεσμά, σύντομα θα μιμηθούν το «ζευγάρι των παραθύρων».

Υ.Γ. ΙΙΙ

Υ.Γ. ΙΙ

Εδώ και χρόνια, περιμένουμε να ακούσουμε ότι ένα γνωστό μας ζευγάρι, χωρίζει. Μα, καβγαδίζουν συ-νέχει-α! Πότε θα το πάρουν απόφαση, να ησυχάσουμε και εμείς που διακοπές, Χριστούγεννα, Πάσχα, εκδρομές ήρεμες δεν κάνουμε μαζί τους. Σε μια χαλαρή στιγμή, η Ε. σε μας και ο Κ. στους άντρες, εξομολογήθηκαν πως είναι ακόμη τρελά ερωτευμένοι! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

Για τα «δεκανίκια» που συχνά βρίσκονται για να «περπατήσει» μια σχέση, ένας γάμος και ο κομψός όρος τους είναι «το τρίτο πρόσωπο», χρειάζονται 10 σελίδες ανάλυσης!


events

Αριστερή σελίδα: Δήμητρα Ιωαννίδου, Αθανασία Δεληθανάση. Δεξιά σελίδα: Απόλυτη ταύτιση στο χρώμα κραγιόν, για τις Φωτεινή Μάτζου, Αφροδίτη Μπίσμπα


BANGALOW

WHITE nights by the sea Στο ερώτημα “πού συγκεντρώνονται οι ωραιότερες παρουσίες τη νύχτα;” το Bangalow White θέτει εαυτόν υποψήφιο για μια θέση στα top 10 places to be and be seen!!! Oι αποδείξεις για την υποψηφιότητα, ακολουθούν!


events

Κλειώ Ευαγγελοπούλου, Δέσποινα Βαβούρα


Μαριάννα και Μιχάλης Κασέτας, Μαριάννα Τριανταφύλλου, Σωτήρης Καραμπέρης, Ελένη Μαστουλιάν

Πέπη Πανίδου, Βάσω Περτσινίδου, Καίτη Βασιλειάδου

Όλγα Κωνσταντινίδου, Ελπίδα Παντελεοντίδου


Λίνα Αδαμίδου, Νατάσα Γιαπιτζόγλου

Τζίνα Τσάντου, Κική Μιχαηλίδου

Λίνα Ρωμανού


events

Χρύσα Δείνα, Αθηνά Αγάθου


Ελένη Φίκα, Νίκη Ζώγγου, Μελίνα Βασιλειάδου

Ρούλα Κοντού, Δημήτρης Γκιγκιλίνης

Νίκη Νικολαϊδου


events

Μύριαμ Μακαρονά, Κατερίνα Σαραφίδου


events

Μαρία Βασιλείου, Αθηνά Πατσαλά

Νικολέτα Ζέζα, Χριστίνα Τσαβδάρα

Λίζα Καραμπέρη, Μαριάννα Κασέτα

Αναστασία Αβδελά, Αλεξάνδρα Μάτου


events

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ


Βίκυ Καρανικόλα-Φάσσα, Λενιώ Παπαντωνοπούλου, Άννα και Μαρία Μόζα.

Στην ατομική έκθεση του καταξιωμένου ζωγράφου Χρίστου Καρά στην αίθουσα Τέχνης Kapopoulos Fine Arts- την τρίτη μετά αυτήν του Golden Hall στην Αθήνα και αυτήν της Μυκόνου, παρουσιάστηκαν οι «Πρόσφατες Εργασίες»: γυναικεία γυμνά, νεκρές φύσεις, προσωπογραφίες, αρχαιολογικές αναφορές και εικόνες της αστικής ζωής, τιμήθηκαν από την παρουσία ομότεχνων του Καρά, όπως οι Δημήτρης Γέρος, Κωστής Γεωργίου, Μαρία Κτιστοπούλου, Παύλος Σάμιος, Βασίλης Σπεράντζας, Γιώργος Σταθόπουλος αλλά και πολλούς φιλότεχνους Θεσσαλονικείς.


Ο ζωγράφος Δημήτρης Γέρος με το ζεύγος Νάντιας και Δημήτρη Τακά

Χριστίνα Τζελέπογλου, Ντόλλυ Ζερβού - Βαλογιώργη


events

Ο ζωγράφος Παύλος Σάμιος, ο Χάρρυ Κλυνν, ο ζωγράφος Κωστής Γεωργίου και ο Βαγγέλης Καπόπουλος

Στέφανος Στεφάνου, Γιάννης Διακογιάννης

Μαρίνα Καποπούλου, Μπέττυ Κιουρτσή


Πάνω: Θανάσης Φάσσας, Λενιώ Παπαντωνοπούλου, ‘Ελλη Λίμπου, Δημήτρης Οικονόμου. Κάτω: Εύα Καλλίγερου, Νάντια Χατζητόλιου-Τακά, Μαρίνα Καποπούλου, Ράνια Μυλωνά.

Διογένης Μαριόλας, Όθωνας Ελένη Παναγιωτίδου, Πυλαρινός , Χρήστος Αφροδίτη Κεχαγιόγλου Υψηλάντη


events

Πάνω: Οι ζωγράφοι Βασίλης Σπεράντζας, Χρίστος Καράς και Γιώργος Καπόπουλος με τον Βαγγέλη Καπόπουλο. Κάτω αριστερά: Φίλιππος Γιάντσης, Μιχάλης Σταματίου , Λενιώ Παπαντωνοπούλου, Σταύρος Κάλφας, Άκης Παρταλίδης. Κάτω δεξιά: Στέλλα Βιοπούλου.


events

Πάνω: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Τάσος Μελιόπουλος. Δεξιά: Αντίνοος Αλμπάνης, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Σόλων Τσούνης, Τάνια Τρύπη.


η

NHSOS

της επιτυχίας

Πριν σημειώσει ρεκόρ εισιτηρίων, η “Νήsos“ άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους ακροατές του STAR FM 97.1 που είχαν την ευκαιρία να τη δουν πρώτοι στη Θεσσαλονίκη. Ο πιο σινεφίλ ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης παρουσίασε την πολυαναμενόμενη ελληνική κωμωδία της Village Films σε επίσημη πρώτη προβολή, στην οποία παρέστησαν σχεδόν όλοι οι συντελεστές της: οι ηθοποιοί Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος Δημήτρης Τζουμάκης, Τάνια Τρύπη, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Παύλος Ορκόπουλος, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Αντίνοος Αλμπάνης, Σόλων Τσούνης, ο σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας και οι σεναριογράφοι Έλενα Σολωμού και Κωστής Παπαδόπουλος. H “Νήsos” «κέρδισε» το κοινό που γέμισε ασφυκτικά τις δύο αίθουσες των Village Cinemas στο Mediterranean Cosmos, γέλασε και αντάμειψε τους συντελεστές της ταινίας με ένα πολύ θερμό χειροκρότημα!


events

Μιχάλης Μαρίνος, Τάσος Μελιόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης

Η υπεύθυνη marketing του STAR FM Κατερίνα Χατζηδάκη μαζί με την δημοσιογράφο Χριστίνα Κανατάκη

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Χρήστος Δήμας και η Ελένη Καστάνη


Ντορέττα Παπαδημητρίου, Παύλος Ορκόπουλος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη

Η διευθύντρια marketing και επικοινωνίας της Village Films Τάνια Γιακουμάκη, η Μελίνα Μελικίδου από το γραφείο Τύπου του STAR FM και ο Μπάμπης Μοσκόφογλου από το γραφείο Τύπου της Village Films.


ΣΥΝΤΟΝΙ ΣΥΝΤΟΝ


events

ΙΣΤΕΙΤΕ! ΝΙΣΤΕΙΤΕ! Γιάννης Κουκοράβας, Μιχάλης Τσαουσόπουλος, Μανώλης Σταυρουλάκης, Πωλίνα Τσαδίρη, Βασίλης Σακκάς


Η παρουσίαση του νεοσύστατου 89,4 Radio Dee Jay στο bar-restaurant Ολύμπιον, συνοδεύτηκε από πολύ δυνατή μουσική και πολύ λαμπερές παρουσίες! Για τον Radio Dee Jay 89.4, ιδιοκτησία του Star Channel και των Αττικών Εκδόσεων και επέκταση του επιτυχημένου 95.2 Athens Radio Dee Jay- για όσους θυμούνται έχει υπάρξει στη Θεσσαλονίκη και στο παρελθόν για αρκετά χρόνια-, μίλησε ο πρόεδρος του, Μιχάλης Τσαουσόπουλος, μια από τις πλέον δημοφιλείς φωνές των FM και όχι μόνον.

Στεφανία Μαλαματίνα και Αλίκη Τσιρλιάγκου


Αποστόλος Ιντζές και Λίλα Βουργαζοπούλου

Γιώτα Γκοτζαθανάση

Μαρίνα και Παντελής Ζωγράφος

Γιώργος Μακαρέζος, Πωλίνα Τσαδίρη και Αλεξία Μοσχογιάννη


events

Πάνω αριστερά: Βασίλης Πονηράκης, Κωνσταντίνος Οικονομίδης, Έλενα Νικήτα, Ανδρέας Γιοβανόπουλος. Πάνω μεσαία: Τζελίνα Καπετανέα. Πάνω δεξιά: Ειρήνη Μπούχλια και Γιώργος Χαριζάνης. Κάτω αριστερά: Κωνσταντίνος Δασκαλόπουλος, Φαίη Αυλογιάρη και Τσαμπίκος Κοκκάρης . Κάτω δεξιά: Σέβη Ζιώρδα, Βάσω Στάμου και Τζίνα Τσάντου.


events


Αριστερή σελίδα: Χριστίνα Γκίρμπα και Νατάσα Βαλέντη. Πάνω αριστερά: Στέφανος Σύρμος, Νικολέτα Πασαλή. Πάνω δεξιά: Πωλίνα Τσαδίρη και Κώστας Νούσιας. Κάτω αριστερά: Χαρίλαος Χρυσικόπουλος και Σμαρώ Χαβιαρίδου. Κάτω δεξιά: Μαρίνα Καλαϊτζή και Πωλίνα Τσαδίρη.


events

Πέννυ Κατρανιά, Κώστας Μπαλτόγλου


NewYork, NewYork Με αφορμή την avant premiere της ταινίας “N.Y. I Love You” στα Village Cosmos, τα T.G.I. Friday κέρασαν τις πιο Frozen Margaritas και ξετρέλαναν με γεύσεις από το νέο Tennessee BBQ Sauce Menu, τους V.I.P.s. Καλεσμένους της προβολής!


Άκης Ασβεστάς, Σέβη Ζιώρδα

Σταμάτης Ορφανούδης , Ιωάννα Παπάζογλου


events

Χριστίνα Κανατάκη, Βάσω Στάμου

Χρήστος και Κώστας Γιάντσιος


events

Πωλίνα Τσαδίρη, Άννα Ευθυμίου


Νίκος Νυφούδης

Μαρία Μαραντίνη, Φανή Ματζουρίδου


Νίκη και Λευτέρης Αλεξανδρής


events

Connecting

People... Το opening του νέου καταστήματος Vodafone στον Εύοσμο με οικοδεσπότες τους Νίκη και Λευτέρη Αλεξανδρή, συνοδεύτηκε από πολλά gadget-δώρα για τους καλεσμένους!


events

Η Νίκη Αλεξανδρή με τις Χριστίνα και Ελένη Κολεσιώτου

Ελένη και Μαρία Παπανικολάου


Πάνος Τσίλιας, Βαλάντης Παπαδόπουλος, Ευαγγελία Καλιακούδα

Με τους Γιώργο Μπάτσιο και Πέτρο Ποτουρίδη

Νούλα Τσακίρη

Ιωάννα και Στέλλα Καραμανώλη


events

Μαρία Ταρατώρη, Γιώργος Μπάτσιος

Χριστίνα Λυμπεροπούλου


10+1 tips για την τέλεια shoe closet!

Μπορεί η Carrie Bradshow ή κατά κόσμον Sarah Jessica Parker να απενοχοποίησε τη σχέση των γυναικών με τα υποδήματά τους –και κυρίως τα ποσά που είναι διατεθειμένες να πληρώσουν για να αποκτήσουν τα παπούτσια των ονείρων τους-, ωστόσο είναι παλιό μυστικό ότι οι γυναίκες λατρεύουν τα παπούτσια. Όταν είναι στα down τους, ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα τονώνει την αυτοπεποίθηση. Όταν είναι χαρούμενες η αγορά ενός trendy ζευγαριού επισφραγίζει την καλή τους διάθεση! Εν ολίγοις, οι γυναίκες πάντα θα βρίσκουν την κατάλληλη ευκαιρία για να αποκτήσουν ένα ακόμη ζευγάρι… της Λίας Σπυρίδου

Προσοχή, κίνδυνος! Η μόδα προστάζει πολύ ψηλά τακούνια. Όσο ψηλότερα, τόσο καλύτερα. Τις περισσότερες φορές όμως τα παπούτσια αυτά είναι κατάλληλα μόνο για την πασαρέλα ή τα editorial των περιοδικών. Όσο κι αν σας ενθουσιάζει η τελευταία extravagant δημιουργία του Alaia ή του Balenciaga μην υποκύψετε. To θέαμα μιας γυναίκας που δε μπορεί να «κουμαντάρει» τα ψηλοτάκουνά της είναι αντιαισθητικό. Ο στόχος είναι να περπατάτε με χάρη!

Πέδιλα BALENCIAGA


style

Γόβες CASADEI

Τολμήστε τα έντονα χρώματα Πόσα ζευγάρια μαύρα και καφέ παπούτσια μπορεί να αγοράσει μια γυναίκα; Άπειρα είναι η σωστή απάντηση. Ωστόσο, σήμερα υπάρχουν υπέροχα κομμάτια σε έντονα ή ακόμη και fluo χρώματα, τα οποία μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν την εμφάνισή σας. Συνδυάστε τα με λευκά, χακί και παστέλ χρώματα και απογειώστε το look σας!

Πέδιλα JIMMY CHOO

Γόβες YVES SAINT LAURENT

Peep toes CHRISTIAN LOUBOUTIN


Πέδιλα ROBERTO CAVALLI

Πέδιλα GIVENCHY

Tα sexy πέδιλα Εάν το ντύσιμό σας είναι εντυπωσιακό, επιλέξτε ένα μοδάτο αλλά low profile υπόδημα, για να μη θυμίζετε την Anna Piaggi. Εάν ωστόσο, η ενδυματολογική σας επιλογή κινείται στα όρια του απόλυτου chic, και θέλετε να προσθέσετε ένα sexy τόνο, επιλέξτε ένα εντυπωσιακό πέδιλο σε χρυσό χρώμα (ταιριάζει με πολλά) ή ένα πέδιλο με Swarovski.

Πέδιλα DONNA KARAN

Γόβες CHRISTIAN LOUBOUTIN


style Πλατφόρμες for ever Οι πλατφόρμες κατηγορήθηκαν πολλάκις ως «χοντροκομμένα» υποδήματα, ενώ οι περισσότεροι άντρες τις απορρίπτουν. Γεγονός παραμένει ότι οι πλατφόρμες αποτελούν την ιδανική λύση για πολλές περιστάσεις casual χαρακτήρα (πρωινή βόλτα, εκδρομή), κατά τις οποίες δε θέλετε να χάσετε το ποθητό «ανέβασμα» αλλά θέλετε να περπατάτε και άνετα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν εδραιώσει τη θέση τους και παραμένουν μοδάτες εδώ και αρκετά χρόνια τώρα

Πλατφόρμες JUICY COUTURE

Πλατφόρμες BURBERRY

Πλατφόρμες ACNE

Πλατφόρμες MIU MIU

Γόβες MARC BY MARC JACOBS

Η safe λύση Τα peep-toe πέδιλα είναι μάλλον too much για το κοστούμι σας, και ένα flat ζευγάρι είναι πολύ casual για μια απογευματινή εμφάνιση. Όταν έχετε αμφιβολίες και διλήμματα, η κλασική γόβα αποτελεί την τέλεια λύση.

Γόβες TOD’S


style Make a fashion statement Στο χρηματιστήριο της μόδας, οι αλλαγές είναι συχνές και οι πιο ενημερωμένες κερδίζουν. Το να παρακολουθείτε τη μόδα είναι ακριβό σπορ, αλλά σίγουρα συναρπαστικό. Κάθε σεζόν λοιπόν έχει το must παπούτσι της, και εσείς ως γνήσιες fashionistas θα πρέπει να το αποκτήσετε! Με κάθε κόστος!

Γόβα CHRISTIAN LOUBOUTIN Booties GIUSEPPE ZANOTTI

Booties BALMAIN

Booties, όπως Beckham Απλά απαραίτητα! Με φόρεμα ή φούστα δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό. Απλά σηκώστε τον ποδόγυρό σας δύο εκατοστά πάνω από το γόνατο για να υπάρχει ισορροπία μεταξύ αυτών που καλύπτετε και αυτών που αφήνετε ακάλυπτα. Για πιο rocl style φορέστε τα booties με στενό παντελόAnkle boots FENDI νι (κοντό ή με γυρισμένο ρεβέρ) ώστε να φαίνονται ολόκληρα.

Booties CHRISTIAN LOUBOUTIN


Girly chic Μπαλαρίνες TORΥ BURCH

H Μargeritta Missoni λατρεύει τις μπαλαρίνες του Marc Jacobs, ενώ η Dianne Kruger προτιμά της κλασικές Chanel. Σιγουρευτείτε ότι έχετε αδύνατες γάμπες, διαφορετικά συνδυάστε τες με παντελόνι.

Μπαλαρίνες CHANEL

Μπαλαρίνες MARC JACOBS Γαλότσες HUNTER

Ζήτω η άνεση Αφού οι απανταχού celebrities ενέδωσαν στην άνεση των UGG Boots, μάλλον θα πρέπει κι εσείς. Οι εν λόγω μπότες έγιναν σήμα κατατεθέν του boho chic στυλ με πρέσβειρα καλής θελήσεως τη Sienna Miller, αλλά σήμερα αποτελούν την τέλεια επιλογή για το κολάν ή το skinny τζιν σας. Αν είστε μαμά, επιβάλλετε να πάρετε κι ένα ζευγάρι για το πιτσιρίκι σας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι wellies (ή γαλότσες). Προτιμήστε τις όταν ο καιρός είναι βροχερός. Μπότες UGG


style Τα sneakers ποτέ δεν πεθαίνουν Nike, Adidas, … τώρα και Lanvin. Τα αθλητικά παπούτσια είναι κατάλληλα για το γυμναστήριο, ναι, αλλά τώρα που οι φόρμες (και δη οι βελουτέ) είναι must, τα αγαπημένα σας αθλητικά μπορούν να φορεθούν κι άλλες ώρες.

Αθλητικά LANVIN

Αθλητικά ADIDAS BY STELLA MCCARTNEY

Σαγιονάρες TORY BURCH

Αθλητικά CONVERSE

Flip flops ή επί το ελληνικότερον σαγιονάρες Τα καλά κορίτσια ετοιμάζουν τη γκαρνταρόμπα τους έγκαιρα. Οι σαγιονάρες επιβάλλονται στην παραλία ή με shorts. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι γνωστοί οίκοι λανσάρουν ποικίλα σχέδια.

Σαγιονάρες DIANE VON FURSTENBERG


Russia: Moscow, Krymskiy val street house 3, build. 2, office Νο506. - Tel: +7 495 926 01 60, Tel/Fax: +7 495 926 01 61, Μob: +7 906 781 67 32 e-mail: sk-rabota@mail.ru - www.studioseven.ru

Glyfada: 33, Ag. Metaxa str ( Florida Mall ), Tel: +30 210 8941772 - Pireas: 147, Kountouriotou & Vas.Georgiou, Tel: +30 210 4133695 - Thessaloniki: 11th. km. Pilea (Mediterannean cosmos), Tel: +30 2310 474244 - Petroupoli: 112, 25th Martiou str., Tel:+30 210 5018007 - Keratsini: 19, Evrou str., Tel: +30 210 4619071 - Trikala: 16, Apollonos str., Tel: +30 24310 76505 - Showroom: 4, Kazatzaki str Ag.Anargiri, Athens-Greece 135 61, Tel/Fax: +30 210 8310074 - Tel: +30 210 8310301 e-mail: info@tassosmitropoulos.com - www.tassosmitropoulos.com


stayoung της αισθητικής συμβούλου Βίκυς Καζάκη-Γκάγκανου

Το έχουμε ονειρευτεί, το έχουμε ευχηθεί, το έχουμε φανταστεί και σίγουρα έχει περάσει ως σκέψη από το μυαλό μας: πόσο ομορφότερος θα ήταν ο κόσμος εάν οι άνθρωποι παρέμεναν για πάντα νέοι. Γιατί όμως κάτι τέτοιο, μοιάζει με ουτοπία; Από την ηλικία των 25 ετών και μετά, αρχίζει η σταδιακή επιβράδυνση της κυτταρικής αναπαραγωγής καθώς και η μείωση παραγωγής οιστρογόνων. Αυτό οδηγεί στη μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σιγά-σιγά ρυτίδες, χαλάρωση, μελαγχρωματικές κηλίδες. Υπάρχουν δύο κατηγορίες παραγόντων που οδηγούν στην προοδευτική γήραν-

ση του δέρματος. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι βιολογικοί παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για τη φυσιολογική γήρανση του δέρματος αλλά και όλων των ζωτικών μας οργάνων. Στη δεύτερη κατηγορία, κατατάσσουμε τους περιβαλοντικούς παράγοντες οι οποίοι είναι και αυτοί που μπορούμε κατά κάποιον τρόπο να ελέγξουμε, εκθέτοντας το δέρμα μας όσο γίνεται λιγότερο στην επήρειά τους:


beauty

* Ηλιακή ακτινοβολία Οι ακτίνες UVA και UVB προκαλούν ανεπανόρθωτες ζημιές στο δέρμα και ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. * Μόλυνση του περιβάλλοντος Οδηγεί στην εμφάνιση ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι οι κυρίως υπεύθυνες για τη μείωση του κυτταρικού μεταβολισμού και την οξείδωση των υγιών κυττάρων. * Κάπνισμα Προκαλεί μουντή και σκούρη όψη στο δέρμα, δημιουργώντας ελεύθερες ρίζες, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας. * Διατροφή Όταν η διατροφή μας υπολείπεται σε λαχανικά, φρούτα και φυτικά έλαια, το δέρμα γίνεται άτονο και αρχίζει να γερνάει. * Στρες Οι στρεσογόνες καταστάσεις και το άγχος καταστέλλουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα με αποτέλεσμα να προσβάλλεται και η άμυνα της επιδερμίδας.

Γνωρίζοντας τις αιτίες που προκαλούν τη γήρανση του δέρματος μπορούμε με ειδική φροντίδα, τα κατάλληλα προϊόντα και τις συμβουλές των ειδικών να μειώσουμε τη φθορά που αυτές προκαλούν.


Φώτα,

Κρεμαστό φωτιστικό από τη Nataly Lighting


décor

, παρακαλώ! της interior decorator Δέσποινας Βασιλειάδου

1

2

Νέες τάσεις, νέα χρώματα, διαφορετικό design σε όλα τα επιδαπέδια, επιτραπέζια και οροφής φωτιστικά! Όλα τα νέα σχέδια είναι εδώ! Δεν έχετε παρά μόνο να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να διαλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν!

3

4

1. Pendant Lamp του Juha Leiviska της Artek, από την Box Architects. 2. Φωτιστικό οροφής «Le soleil» του σχεδιαστή Vicente Garcia Jimenez, για την εταιρία Foscarini. Θα το βρείτε στο Design Plaza. 3. Επιτραπέζια μαύρα κρυστάλλινα φωτιστικά, Alta Living. 4. Επιτραπέζιο φωτιστικό «Rio», Votre Maison


Μπλε φωτιστικό οροφής “Wind” από την Porcelana

Φωτιστικό οροφής, μοντέλο TianXiaAir από τη σχεδιάστρια Carlota De Bevilae Qua για την Artemide Έντονο μπλε στο επιτραπέζιο φωτιστικό “Dedalo Maxi” από την Porcelana

Διάφανο επιτραπέζιο φωτιστικό “Bourgie” σε σχέδιο Ferrucio Laviani, για την Kartell

Μπλε επιδαπέδιο φωτιστικό, μοντέλο “Hancovre”της Roche-Bobois Επιδαπέδιο φωτιστικό της σειράς “Spindle” της Claire Norcross, από τα Notos Galleries Home


décor

Φωτιστικό επιτραπέζιο “Kimilla” με καπέλο από φυσητό γυαλί Murano


Φωτιστκό οροφής με οργάντζα, από τη design plus Galanis

Zabriskie’s Point: κρεμαστό φωτιστικό οροφής σχεδιασμένο από τον Dennis Santachiana για την De Majo Ιlluminatione. Αποτελείται από διάφανα φυσητά γυαλιά murano και σκελετό χρώμιο


décor Πολυέλαιος “Hot Kroom” της σχεδιάστριας Piet Boom από την εταιρία Interni

Επιτραπέζιο φωτιστικό “Long Ley” από την Box Architects

Μαύρο επιτραπέζιο φωτιστικό σχεδιασμένο από τον Carlo Zerbaro, μοντέλο”Totem” αποκλειστικά για τη Roche-Bobois

Επιδαπέδιο λευκό φωτιστικό “Lampada” του σχεδιαστή Lazzeroni, αποκλειστικά για την Flexform. Θα το βρείτε στον Γιάννη Δελούδη

Επιτραπέζιο φωτιστικό-παγόδα, “Regency” του Tony Dyuquette για την εταιρία Baker. Θα το βρείτε στο Άβαξ


décor

Φωτιστικό οροφής, Aidonitsa-Topouzis Φωτιστικό “Cancan” από τη συλλογή Saga του σχεδιαστή Christophe Delcourt για τη Roche-Bobois

Επιτραπέζιο φωτιστικό με ξύλινη βάση, Laleche

Επιτραπέζιο φωτιστικό “Berge Lampe”, Roche-Bobois

Ένα πολύ μοντέρνο φωτιστικό από τη γνωστή αρχιτέκτονα Zaha Hadid, για την Artemide


beauty

doctor, my DOCTOR!!! Είναι γιατροί, δερματολόγοι και έχουν λανσάρει όχι μόνον τις σειρές καλλυντικών προϊόντων που φέρουν την υπογραφή τους, αλλά έχουν εκδόσει και βιβλία με την προσωπική τους οπτική για την αντιγήρανση, μια φιλοσοφία που συνδυάζει εξωτερική και εσωτερική “περιποίηση”. Ας γνωρίσουμε τους πλέον γνωστούς [και ακριβούς...]. Ο γιατρός, ξέρει καλύτερα...

της Γιάννας Δημηνά


DR. BRANDT Διεθνώς αναγνωρισμένος γιατρός, εδώ και 30 περίπου χρόνια έχει αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις στη διάδοση του “10 minutes, 10 years”. O Dr. Fredric Brandt δίνει πάρα πολλές ομιλίες ετησίως, έχει δημοσιεύσει πάρα πολλές μελέτες και έχει υπάρξει επικεφαλής πολλών ερευνητικών προγραμμάτων. Μέλος πολλών οργανισμών όπως τα American Board of Internal Medicine, American Board of Dermatology, International Society for Dermatologic Surgery, International Society of Cosmetic Laser Surgeons, American Medical Association, American Society for Dermatologic Surgery, Dermatology Foundation Leaders Society, Florida Medical Association, ζει και εργάζεται μεταξύ Μαϊάμι και Νέας Υόρκης, όπου δέχεται περισσότερους από 40 ασθενείς την ημέρα!


beauty

Ο Dr. Brandt θεωρεί τον εαυτό του εκτός από γιατρό και καλλιτέχνη: γλύπτη συγκεκριμένα αφού βοηθά τους πελάτες του να διατηρήσουν το σχήμα της μορφής τους χωρίς επεμβατικές, χειρουργικές λύσεις. Η αγάπη του Dr. Brandt’s για την περιποίηση του δέρματος, ξεκίνησε όταν δούλευε για την εταιρία Sloan-Kettering που ερευνούσε και εξειδικευόταν σχετικά με τη λευχαιμία και την θεραπεία της. Αφοσιώθηκε για αρκετά χρόνια σε μελέτες και ερευνητικά προγράμματα που χρησιμοποιούσαν φυσικά συστατικά για να καταπολεμήσουν την εξάπλωση καρκινικών κυττάρων, όπως το πράσινο τσάϊ, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C. Αυτά τα συστατικά αποτέλεσαν τη βάση της μελλοντικής σειράς καλλυντικών του. Η δυτική ιατρική συναντά τα βότανα της Ανατολής και υπόσχεται λαμπερό, υγιές, νεανικό δέρμα.


DR. HAUSCHKA Από τη δεκαετία του ‘50, ο Dr. Rudolf Hauschka πρώτος υιοθέτησε μια ολιστική προσέγγιση στην περιποίηση της επιδερμίδας. Χημικός στο επάγγελμα, ρώτησε κάποτε το φίλο του φιλόσοφο Dr. Rudolf Steiner “Τι είναι η ζωή;” και εκείνος του απάντησε “Μελέτησε τον ρυθμό! Ο ρυθμός είναι αυτός που περιέχει τη ζωή...” Τα χρόνια που ακολούθησαν, δημιούργησε “συνταγές” βασισμένες σε εκχυλίσματα φυτών, εμπνευσμένος από τα λόγια του φίλου του. Ακολουθώντας τους βιορυθμούς των φυτών κατάφερε να αποστάξει τα πλέον ζωτικά τους συστατικά και να τα διατηρήσει “ζωντανά” χωρίς την προσθήκη αλκοόλ ή τεχνητών συντηρητικών ουσιών. Ίδρυσε αρχικά την εταιρία WALA Ηeilmittel,

από τα αρχικά των λέξεων warmth, ash, light, ash και τη γερμανική λέξη που σημαίνει “φάρμακο”heilmittel. Την ίδια εποχή, η Elisabeth Sigmund έκανε την επανάσταση στο χώρο της περιποίησης της επιδερμίδας στην κλινική της στη Σουηδία. Είχε παρατηρήσει οτι η ψυχική ευεξία και η καλή υγεία αντανακλώνται στο δέρμα και δημιούργησε μια δική της σειρά καλλυντικών με φυτικά συστατικά επίσης. Οι πελάτες της κλινικής της, είχαν ολιστικό πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του ήταν εκπληκτικά. Μερικά από τα συστατικά για τα καλλυντικά της, τα προμηθευόταν από την WALA Heilmittel. Το 1967, οι δύο τους ένωσαν δυνάμεις κατά του χρόνου και της γήρανσης!


beauty DR. SEBAGH Βραβείο 2008 από το αμερικανικό περιοδικό InStyle, για το Foaming Cleanserστην κατηγορία Best Beauty Buys, βραβείο για την κρέμα High Maintenance crème, το 2006 από το περιοδικό Harper’s Bazaar ως η καλύτερη κρέμα προσώπου, την ίδια χρονιά, βραβείο από το inStyle για το For Your Eyes Only Boxset στην κατηγορία Best Eye DePuffer, βραβείο από το αμερικανικό περιοδικό Glamour, το 2005 για την Deep Exfoliating Mask ως μία από τις 10 καλύτερες μάσκες προσώπου, βραβείο από το Cosmopolitan το 2005 για το Serum Repair, στην κατηγορία Most Magical perfector Serum Repair. Δεν αρκούν αυτά; Ο Dr. Jean-Louis Sebagh για περισσότερα από 20 χρόνια είναι το καλά κρυμμένο μυστικό πίσω από την ομορφιά μερικών από τα πιο γνωστά και διάσημα πρόσωπα του πλανήτη. Η φήμη του βασίστηκε στην υπόσχεση που δίνει στους πελάτες του: δε θα μοιάζετε απλά νεότεροι, θα μοιάζετε καλύτεροι! Οι σειρές των προϊόντων του ανεξάρτητα από το ποιό συγκεκριμένο πρόβλημα του δέρματος αφορούν, “περιέχουν” τεχνολογία αιχμής.


beauty DR. PERRICONE Πανάκριβος και δημοφιλής, ο Dr. Nicholas Perricone είναι ο πατέρας της θεωρίας Inflammation Theory of Aging. Με λίγα λόγια δεν γερνάμε επειδή περνούν τα χρόνια, αλλά λόγω των μολύνσεων και της οξείδωσης. Το γήρας είναι ασθένεια που μπορούμε να καταπολεμήσουμε. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή σε μόλις 3 χρόνια και με έπαινο! Ειδικεύτηκε στο Yale Medical School και στο Ford Medical Center. Στη λίστα των best sellers των New York Times, το όνομά του φιγουράρει 3 φορές, και μάλιστα

στην πρώτη θέση. Αυτός εντόπισε τη δράση των νευροπεπτιδίων, που ακούμε συχνά τελευταία. Το 2001, το περιοδικό Vogue ανακήρυξε τον Dr. Perricone έναν από τους καλύτερους δερματολόγους στην Αμερική. Το 2005, το κατάστημα προϊόντων του στην Madison Avenue, έγινε θρύλος πριν καν ανοίξει. Σήμερα, διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Michigan, εμφανίζεται στα δημοφιλέστερα προγράμματα της τηλεόρασης όπως το Oprah, Larry King, 20/20 και συνεχίζει την έρευνα για νέες ανακαλύψεις!


DR. MURAD O δερματολόγος και φαρμακοποιός Dr. Howard Murad, βρίσκεται πίσω από τη σειρά καλλυντικών που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν ως σκέτα Murad. Με 18 πατέντες δερματολογικών προϊόντων, μέλος πολλών διεθνών και αμερικανικών ιατρικών οργανισμών και συλλόγων, διδάσκει και στο πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες. Θεωρείται ο πρώτος που έθεσε τις υπηρεσίες της επιστήμης στον τομέα της ομορφιάς. Το Murad Medical Group, τα εργαστήρια Murad Research Laboratories, το Murad Inclusive Health Center & Spa καθώς και δύο best selling βιβλία, το αποδεικνύουν. Έχει κουράρει περισσότερους από 50.000 ανθρώπους στη ζωή του ενώ το Cellular Water Principle καθώς και το The Cellulite Solution, θεωρούνται ευαγγέλια της σύγχρονης κοσμετολογίας.


emage 13  

Εβδομαδιαίο περιοδικό lifestyle