Page 1


ГОДИШЊАК 2017/18

1


УВОДНА РЕЧ Александра Недељковић оснивачица ВОС Креативно перо

За нама је још једна школска година испуњена учењем, дружењем и успесима. Као и обично, школски живот обогатили смо многим прославама, акцијама, излетима и посетама, у којима највише уживамо. Ипак, ову школску годину обележило је учешће наших ученица и ученика на различитим републичким такмичењима. Честитамо им на њиховим труду и постигнућима! Посебно смо поносни на мале и велике матуранткиње и матуранте. Већ четврта генерација завршава ОШ Креативно перо, а први пут се опраштамо од гимназијалки и гимназијалаца. Неки/е од њих су се већ уписали/е на факултете у иностранству, а остали/е се припремају за пријемне испите на факултетима у Србији. Учинили смо све да поставимо чврсте темеље њиховог образовања, да проширимо њихове видике, да им подстакнемо критичко и креативно мишљење, да их однегујемо у духу толеранције. Уверени смо да су спремни/е за све изазове који су пред њима.

2

Горица Недељковић Богдановић оснивачица ВОС Креативно перо

Драги наши матуранти и матуранткиње, Први пут се обраћамо малим и великим матуранткињама и матурантима. Срећне смо што сте завршили један образовни циклус, основношколски и средњошколски. Нашем осећању среће доприноси чињеница да су неки од вас са нама од како постоји Креативно перо. Поносни смо на вашу безбрижну младост, другарство и успех. Сва наша настојања била су усмерена на то да вам омогућимо услове да се развијате и као ђаци и као личности. Желеле смо да постанете део међунардне образовне заједнице. Обећавамо да ћемо наставити путем развоја. Нашу визију претварамо у стварност која значајно утиче на вашу будућност. Добили смо одобрење Министарства просвете, науке и технолошког развоја да отворимо одељење за ученике и ученице са посебним способностима у области информационокомуникационих технологија. Група наших ученица и ученица и ове године учествује на Олимпијским играма у роботици које се одржавају у Мексику. Наш велики успех је одобрен пројекат Европска искуства за квалитетну школу у оквиру Ерасмус програма Фондације Темпус. Ова фондација препознала је висок квалитет рада у нашој установи, тако да ће тим наше школе већ у септембру ове године путовати у Финску на размену искустава. Сигурне смо да ћете и даље бити део наше заједнице и с поносом истицати назив наше школе. Увек смо са вама! Александра Недељковић и Горица Недељковић Богдановић, оснивачице ВОС-а Креативно перо


ГОДИШЊАК 2017/18

РЕЧ ДИРЕКТОРКЕ Гордана Кеџић директорка ВОС Креативно перо

Драги ученици, ученице, родитељи, колегинице и колеге, Школску 2017/2018. обележило је учешће великог броја ученика и ученица на смотрама и такмичењима из свих наставних области. Њих седморо учествовало је на републичким такмичењима из српског и енглеског језика, математике, биологије, историје, географије и техничког и информатичког образовања. Поносни смо на њихове изузетне резултате. Треба истаћи да наши гимназијалци у сарадњи са српском гимназијом из Будимпеште учествују на Међународној олимпијади у роботици, која се ове године одржава у Мексику. Ову школску годину ћемо посебно памтити зато што испраћамо прву генерацију матураната и матуранткиња наше гимназије и четврту генерацију малих матураната. Наша мисија је да ученици и ученице стекну најбоље образовање, засновано на најквалитетнијим нашим и међународним искуствима, да се развију у хумане младе људе, као и да се припреме за улазак у бољи свет сутрашњице. Уверена сам да ће наши ђаци ширити вредности Креативног пера и да ћемо сви заједно оставити траг у временима које долазе. Ваша директорка Гордана Кеџић

Креативно перо

3


VIII

РАЗРЕД

РАЗРЕДНИ СТАРЕШИНА О РАЗРЕДУ Урош Антонић

одељењски старешина

Драги осмаци, драге осмакиње, хвала вам за ове четири године које су пролетеле! Одељење нам се мењало и расло, али је његов дух остао непромењен, остали сте: радознали, свестрани, разноврсни, дружељубиви. Било је смеха, суза, радости и проблема. Било је лакших и тежих периода, али сте успели да дођете до краја и завршите једну важну етапу у вашим животима и образовању. Израсли сте у једну добру екипу и увек тежите томе да заједничким снагама превазилазите препреке које ће вам се наћи на путу. Пуно среће и лепих тренутака у вашем даљем школовању. Немојте бежати од изазова већ их оберучке прихватите и пронађите снагу у себи и вама блиским особама да их савладате. Будите амбициозни, чувајте своје снове и трудите се да их остварите. Велики поздрав од вашег Монсијера, односно Разредног!

4


ГОДИШЊАК 2017/18

ПОРУКЕ НАСТАВНИЦА И НАСТАВНИКА Мирјана Рашић, учитељица Били сте ми и остаћете посебно драги. Ви који сте храбри. Ви који сте збуњени. Ви који упркос свему верујете. Ви који трагате. Наставите да тражите. Наставите и уживајте у откривању. Имајте стрпљења. Учите. Пут се управо отвара за вас. Саша Гламочак, Српски језик Надам се да ће вам читање увек бити извор задовљства и спознаје о свету који вас окружује. Урош Антонић, Француски језик Merci beaucoup et bon voyage: en route pour de nouvelles aventures! Игор Кузмановић, Историја Уживајте у новим изазовима које добијате. Смешкајте се новим задацима који се пред вас стављају. Радујте се зрелости која вас дочекује. Корак по корак, стрпљиво, трчите маратон живота, успостављајући равнотежу и одржавајући оптимизам. Александра Лабовић, Математика Не заборавите, математика је краљица свих наука! Јелена Динић, Хемија Учите хемјске особине елемента, али своје увек унапређујте. Учите формуле, али сами направите јединствену формулу за своју срећу. Сазнајте све и о позитивним и о негативним јонима, али ви увек будите позитивни. Зорица Лековић, Техничко и информатичко образовање Драги моји осмаци, желим вам да постанете добри и поштени људи. Пут који изаберете нека вас води ка успешном остварењу постављених циљева. Дуња Трутин, Ликовна култура Драги осмаци, срећан вам завршетак осмог разреда! Желим вам да са успехом наставите школовање, да развијате своју индивидуалност и мењате свет набоље! Теодора Тапавички, Музичка кулутра Било је право задовољство гледати вас како растете и развијате се. Бирајте музику и људе који вас чине срећним, храбро направите своју матрицу и свој mix. Бранко Виторовић, Физичко васпитање Драги моји осмаци, желим вам много среће и успеха у даљем школовању. Савет који желим да вам упутим био би уједно и јеан од мојих омиљених цитата: „Осврните се на дан на чијем крају сте се осећали изузетно задовољни. То није дан када сте се излежавали и нисте радили ништа, то је дан када сте имали много ствари да урадите и све сте завршили”.

5


РАЗРЕД

VIII

Са

6

МАТУРАНТИ


ГОДИШЊАК 2017/18

Хвала ти, Анастасија, што си представљала наш разред и школу на бројним културноуметничким надметањима и активностима.

АНАСТАСИЈА ШАКИЋ 1. Који је твој датум рођења?

23. 7. 2003.

2. Представи себе у три речи:

Витка, активна, искрена.

3. Коме би се захвалила из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

Захвалила бих се запосленима у школи: чика Аци, Сањи, Ивани, Зорици, Слађи, Снежи и Милици. Такође бих се захвалила разредном старешини, наставницима физике, енглеског и историје, као и психолошкињама Снежани и Јелени. Било ми је лепо када смо сви заједно јели пицу. Видим себе као особу која може себе да издржава.

7


Хвала ти, Анђела, што си унела креативност и уметнички дух у наше одљење и што си украшавала нашу учионицу и школу.

АНЂЕЛА РАИЧЕВИЋ 1. Који је твој датум рођења?

10. 6. 2003.

2. Представи себе у три речи:

Уметничка душа, дружељубива, креативна.

3. Коме би се захвалила из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

8

Желим да се захвалим свима, али посебно теткицама, особљу из кухиње, разредном старешини, наставници енглеског, наставнику физике и психолошкињи Снежани. За ових десет година школовања у „Креативном перу” упознала сам велики број занимљивих особа а са некима од њих сада сам веома блиска. Себе видим у будућности као веома успешну особу. Имаћу своју фирму од које ћу моћи да издржавам себе и друге.


ГОДИШЊАК 2017/18

Хвала ти, Дамјане, на дискусијама и разменама идеја о спорту, видео-играма и важним животним питањима. Хвала ти и што си доказао да се упорност исплати.

ДАМЈАН ДРИЊАКОВИЋ 1. Који је твој датум рођења?

27. 2. 2004.

2. Представи себе у три речи:

Јак, активан, изгледам као Обеликс.

3. Коме би се захвалио из школе?

Желим свима да се захвалим, али највише наставници енглеског, разредном старешини, Снежи из кухиње, теткицама, чика Аци, наставницима физике и историје, психолошкињама и директорки.

4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота.

Било ми је занимљиво када смо се сви заједно заглавили у учионици. Тада су Анђела и Милица лупале на врата како би нас неко видео и дошла је наставница енглеског.

5. Како видиш себе у будућности?

Видим себе као адвоката.

9


Хвала ти, Дуња, што си служила као пример другима како озбиљно и ефикасно приступити учењу и како се са уважавањем треба понашати према вршњацима и вршњакињама и одраслима.

ДУЊА ИВАНОВИЋ 1. Који је твој датум рођења?

28. 10. 2003.

2. Представи себе у три речи:

Детињаста, блесава, креативна. Захвалила бих се чистачицама, особљу из кухиње, чика Аци, свим наставницима, а посебно наставници енглеског, наставнику физике и разредном старешини. Такође и психолошкињама Јелени и Снежани.

3. Коме би се захвалила из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота.

5. Како видиш себе у будућности?

10

Доста тога ми је било занимљиво: скривање по школи и трачарење, упознавање најбоље пријатељице, разне активности, излети, екскурзије, рекреативне наставе и игрификација (игра коју је наш разредни направио и у којој, када пређемо одређене нивое, добијамо поене и освајамо награде. У будућности себе видим као образовану и успешну особу. Волела бих да будем психотерапеуткиња и да имам неки креативан хоби. На пример, дизајн или сликање.


ГОДИШЊАК 2017/18

Хвала ти, Елена, што си уносила веселу атмосферу у одељење и што си увек била спремна за шалу, смех и радост.

ЕЛЕНА ВАРДА 1. Који је твој датум рођења?

10. 4. 2004.

2. Представи себе у три речи:

Идол, царица, добар пријатељ.

3. Коме би се захвалила из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

Захвалила бих се Снежи и Слађи из кухиње, теткицама, наставници енглеског језика и разредном старешини. Допадало ми се када смо сви са разредним наручивали храну. Себе у будућности видим као успешну личност.

11


Хвала ти, Милице, што си својим занимљивим сагледавањем ствари и погледом на свет често доприносила побољшању односа у разреду.

МИЛИЦА ШАРАНОВИЋ 1. Који је твој датум рођења?

30. 5. 2004.

2. Представи себе у три речи:

Богиња, добар пријатељ, неодлучна.

3. Коме би се захвалила из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

12

Захвалила бих се теткицама, особљу из кухиње, наставници енглеског, наставнику физике, разредном старешини и психолошкињи. Током школовања у „Креативном перу” у сећању су ми остале многе ствари, али нарочито време када сам упознала најбољу другарицу и када смо упадали сви у проблеме. Видим себе као успешну особу која ће да води свој бизнис. Вероватно ћу бити адвокат или судија и издржаваћу себе и друге.


ГОДИШЊАК 2017/18

Хвала ти, Павле, што си својом уметничком и вишејезичком свестраношћу, као и искуствима са путовања, обогатио и оплеменио знање других.

ПАВЛЕ ИВАНОВИЋ 1. Који је твој датум рођења?

30. 12. 2002.

2. Представи себе у три речи:

Духовит, емотиван, весео.

3. Коме би се захвалио из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

Захвалио бих се теткицама, наставници енглеског језика, разредном старешини, наставнику физике, учитељици Мирјани и наставници Дуњи. Од целог мог школовања најлепша ми је ова година јер смо сви почели интензивније и боље да се дружимо, што ми је веома важно! У будућности видим себе као глумца у Позоришту на Теразијама.

13


Хвала ти, Предраже, што си дошао и унео другачију динамику у наше одељење, са конструктивним предлозима како да се више дружимо.

ПРЕДРАГ ЛОВРИЋ 1. Који је твој датум рођења?

5. 11. 2003.

2. Представи себе у три речи:

Брз, забаван, упоран.

3. Коме би се захвалио из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

14

Захвалио бих се наставници енглеског и директорки. Било ми је лепо на екскурзији у Петници зато што смо се дружили ван школе. Видим себе као бизнисмена или фудбалера.


ГОДИШЊАК 2017/18

Хвала ти, Саро, што си се увек трудила да мирно сагледаш ствари и да својим коментарима и сугестијама помогнеш другима да реше своје проблеме. Хвала ти и што си показала да трудом може много тога да се постигне.

САРА ЈАШОВИЋ 1. Који је твој датум рођења?

15. 10. 2003.

2. Представи себе у три речи:

Срећна, активна, дружељубива.

3. Коме би се захвалила из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

Желим свима да се захвалим, али највише техничком особљу, наставници енглеског, разредном старешини, наставницима физике и историје, као и психолошкињама. Најзанимљивије је било када смо имали ручак са разредним. То је догађај који ћy дуго памтити. Било ми је веома занимљиво, много смо се смејали док смо јели пицу! Видим себе као остварену особу.

15


IV

РАЗРЕД ГИМНАЗИЈЕ

РАЗРЕДНИ СТАРЕШИНА О РАЗРЕДУ Игор Кузмановић

одељењски старешина

То смо ми – свих ових година смо стварали мозаик који ће остати на најважнијем месту у нашем животу. Он је изузетно богатог колорита. Тамним тоновима уоквирене су несигурности. Зеленом смо подвукли успостављање топлих и пријатељских односа. Жарко црвеном и наранџастом обележили смо прва заљубљивања. Плавом смо бојили савладавање математике, а љубичастом откривање филозофије. Розе бојом смо осенчили разуздан смех на великим одморима и екскурзијама. Овај мозаик остаће као трајни усмени извор у нашим срцима а као писани у Годишњаку Креативног пера. Он ће бити предмет проучавања неких нових генерација које лагано стасавају слушајући легенде о првим матурантима и матуранткињама, али и круна успеха Креативног пера као модерне образовне установе.

16


ГОДИШЊАК 2017/18

ПОРУКЕ НАСТАВНИЦА И НАСТАВНИКА Марија Ђоковска, учитељица Драги моји, драге моје, неке од вас познајем већ једанаест година и сваки сусрет са вама у мени буди посебнa осећања. Осећам велико задовољство када разговарам са вама или о вама, јер сте стасали у дивне, културне младе људе вредне поштовања. Желим вам много успеха у доношењу важних животних одлука! Ваша поносна учитељица Јелена Стефановић, Српски језик „Немој ићи куда те стаза може одвести, иди тамо где нема стазе и остави свој траг”. Срећно! Урош Антонић, Француски језик Много среће и успеха у наредним подухватима, да уживате и радујете се својим достигнућима. Где год били, поздрављам вас и подржавам! Срећно! Јелена Миленковић, Енглески језик My dear students, it was a great pleasure teaching and laughing with you. You are amazing! I had so much fun. All the best in your ‚new‘ life. I won‘t forget you! Ever! Love! Марија Бакић, Руски језик „Всё будет хорошо – на этом и построен мир!” Срећно у нови живот! Игор Кузмановић, Историја Крените даље без страха и предрасуда. Не може вас зауставити ништа ако се будете сећали како смо вас храбрили док сте учили прве теореме и законитости. Верујте у себе као што смо и ми веровали у вас кад год сте посустајали. Издржите изазове са оптимизмом који смо заједнички изградили. Очувајте индивидуалност јер то смо код вас подстицали. Будите људи, јер то сте са нама и научили. Милан Цвијовић, Физика Једно поглавље ваше биографије је написано. Сада вас очекују нови изазови! Поред жеље да ваше биографије покажу да сте успешни и добри људи, достојни сваке лепе речи, желим да у поднаслову сваког новог поглавља прочитам да сте срећни и да уживате у животу. Весна Стојановић, Математика Од срца вам желим да у животу радите посао који волите. Ви ћете тада увек бити насмејани. Уживаћете, као што смо и ми у претходној години. Ивана Дамњановић, Биологија Уживајте у годинама које су пред вама и никада немојте заборавити своје снове. Верујем да ћете остати храбри, вредни и истрајни и, наравно, постати добри и поштени људи. Све најлепше!

17


Јелена Динић, Хемија У животу, као и у науци, пут до решења је подједнако битан као и решење. Изаберите онај пут до успеха који вас чини срећнима. Направите своју формулу за успех. Летите високо, али у исто време останите са обе ноге на земљи. Срећно! Бранко Виторовић, Физичко васпитање Драги моји, желим вам прегршт среће и успеха на животним пољима која вас очекују. „Живот је налик на Олимпијске игре, једни тргују, други гледају, трећи се боре”, немојте да вам живот пролази мимо вас! Наташа Игњатовић, Социологија Драга децо, већ сте закорачили у авантуру која се зове живот. На том путу, желим вам да ходате отвореног срца које уме да прашта, да будете искрени према себи и другима и да у свему што вас дотакне пронађете зрно лепоте и прегршт нежности. Да сваки дан испуните мирним тренуцима са собом и обојите га бескрајном вером у доброту и љубав. Желим вам све оно што се не може купити новцем, смелост да прихватите промене, одговорност да свој живот учините бољим и љубав која ће вас држати усправнима кад се све око вас руши. Следите свој сан и онда када је тешко, јер то ће вас заувек разликовати од оних који се нису ни усудили да сањају. Волела бих да све лепе успомене из наше школе сачувате у једном делу душе и да им се понекад вратите са осмехом на лицу. Василије Мијаjловић, Филозофија Било ми је задовољство да вас упознам и да проводим време са вама. Иако се нисмо дуго дружили, сматрам да смо имали добру комуникацију. Желим вам пуно успеха у даљем животу и раду, да постанете самосталне и одговорне личности. Уверен сам да ће свако од вас успети да нађе сопствени пут.

18


ГОДИШЊАК 2017/18

Ведрина и позитиван однос према себи и другима одувек је красила Андреја. Уз амбициозност да остварује снове, он познаје и начине како да до тих снова заиста и дође. Не сумњам да ће и убудуће бити на путу који води ка равнотежи личног и професионалног.

АНДРЕЈ МИЛОВАНОВИЋ 1. Који је твој датум рођења?

15. 10. 2000.

2. Представи себе у три речи:

Мотивисан, активан, пажљив.

3. Коме би се захвалио из школе?

4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

Јелени Миленковић, за припрему за такмичење из енглеског. Игору Кузмановићу, за одличне савете. Александри Спалевић, за изузетна предавања. Весни Стојановић, за упорност и стрпљење. Снежани Опанковић и Гордани Кеџић, за каријерно саветовање и помоћ при упису на факултет. Учествовање на Олимпијади из роботике у Вашингтону и на републичком такмичењу из енглеског језика. Коришћење савремене технологије и индивидуални приступ ученицима. Годишњи излети и посете националним музејима. Видим себе као успешног психолога или програмера.

19


Сви знају за Анђелим оптимизам и веру у људску доброту. Жели и успева да увек буде своја, јединствена. Толерантна је у комунукацији, поштује и разуме другог. Сигуран сам да ће јој зато у будућноти бити отворена сва врата кроз која буде желела да прође.

АНЂЕЛА ПРЕОЧАНИН 1. Који је твој датум рођења?

14. 4. 2000.

2. Представи себе у три речи:

Амбициозна, енергична, оптимисткиња.

3. Коме би се захвалила из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

20

Захвалила бих се свим запосленима у школи, а највише разредном старешини Игору Кузмановићу на подршци током ових година, Јелени Миленковић на пруженом знању, као и директорки Гордани Кеџић. Заувек ћу памтити наше одласке у биоскоп са разредним старешином. Као успешну програмерку и срећну девојку.


ГОДИШЊАК 2017/18

Добар глас, стварни и метафорични, увек је био Димитријев верни пратилац и у школи и у приватном животу. На њега су сви увек могли да се ослоне и од њега су сви увек очекивали много. Он је вешто успевао да балансира између својих жеља и општих захтева. Тај дар, стечен током школовања, биће му од користи и у будућности.

ДИМИТРИЈЕ ЂУРИЋ 1. Који је твој датум рођења?

1. 2. 2000.

2. Представи себе у три речи:

Неопредељенм несврстан, несавршен

3. Коме би се захвалио из школе?

4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

Захвалио бих се професорки српског језика Јелени Стефановић на ширењу погледа на живот и одређене ставове, као и на подстицању љубави према књижевности, а посебно поезији. Велико хвала дугујем и свом разредном старешини, Игору, највише због, рекао бих, пријатељског односа и великог разумевања на које сам увек могао да рачунам. На крају ми остаје да се захвалим жени коју, нажалост, познајем веома кратко, а то је Весна Стојановић. Њен оптимизам и подстицање амбициозности код ученика били су право освежење ове године. Хвала и свим осталим професорима! Свирка у Мадленијануму, након једне одржане пробе. Видим себе као опредељену, усмерену и пожртвовану особу... Хм... Надам се да ћу за пар година моћи да вам искрено одговорим на то питање...

21


Ведар дух није му сметао да буде одмерен у свему што ради и што каже. Зато је Лазар достојанствено прошао кроз школовање. Музика му је помогла да открије праве вредности и пронађе себе. Ритам гитаре водиће га кроз живот и учинити да све доживљава као песму.

ЛАЗАР ШВРАКА 1. Који је твој датум рођења?

23. 11. 1999

2. Представи себе у три речи:

Упоран, дружељубив и весео.

3. Коме би се захвалио из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

22

Онима уз које сам одрастао. Учествовање на Олимпијади из роботике. Као самосталну и посвећену особу.


ГОДИШЊАК 2017/18

Лука је успео да се избори са свим животним изазовима и да задржи ведрину, оптимизам и позитиван однос према свету. Са лакоћом се уклопио у начин рада у нашој школи. Опуштен је у друштву својих вршњака, али има и опуштен однос према ауторитету. Такав став ће му увек помоћи да успе у животу.

ЛУКА ДАЧИЋ 1. Који је твој датум рођења?

5. 7. 1999.

2. Представи себе у три речи:

Веран друг, дружељубив, енергичан.

3. Коме би се захвалио из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

Разредном старешини,зато што је био увек ту уз нас и наставници енглеског, Јелени Миленковић, која ми је увек помагала у учењу. Остаће ми у сећању екскурзија у трећој години. Као успешног политичара и бизнисмена.

23


Дружељубивост, добронамерност и отреситост су Маријин заштитини знак. Њена енергија увек је могла да се усмери на остварење свих педагошких циљева. Верујем да сада и сама зна како да њом управља да би била успешна и срећна у животу.

МАРИЈА ЈАШОВИЋ 1. Који је твој датум рођења?

11. 7. 1999.

2. Представи себе у три речи:

Дружељубива, оптимисткиња, весела.

3. Коме би се захвалила из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

24

Комплетној управи школе, као и разредном старешини Игору Кузмановићу и наставници Марији Бакић на пруженој подршци током школовања. Незаборавне екскурзије и излети, посете музејима и одласци у биоскоп. Видим себе као успешну новинарку.


ГОДИШЊАК 2017/18

Крeативност у области уметности Мина је успевала да пренесе и у свакодневни живот, а посебно у своје образовање. Поред шармантне комуникације са друговима, била је топла у опхођењу са наставницима, верујући у њихову добронамерност. Очекујем да ће и у будућности имати позитиван однос према животу.

МИНА МИЛОШЕВИЋ 1. Који је твој датум рођења?

19. 9. 1999.

2. Представи себе у три речи:

Одговорна, вредна, осећајна.

3. Коме би се захвалила из школе?

4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

Посебно бих се захвалила Јелени Стефановић за огромну подршку коју ми је пружила током припрема за такмичење из српског језика, Александри Спалевић за незаборавне часове географије, Весни Стојановић за труд који је уложила да свако од нас заволи математику и разредном Игору Кузмановићу за подршку и разумевање током ове четири године. Незаборавно скијање на Копаонику. Видим себе као успешног лекара.

25


Иако је све жртвовао за спорт, у дружењу са вршњацима и сарадњи са наставницима Мирослав је давао целог себе. Спортску дисциплину преносио је и у свакодневни живот и показивао да је могуће добром организацијом постићи успех на свим пољима. Са таквим ставом успех му је гарантован, као и унутрашње задовољство.

МИРОСЛАВ ЦВЈЕТАН 1. Који је твој датум рођења?

24. 1. 2000.

2. Представи себе у три речи:

Весео, радознао, амбициозан.

3. Коме би се захвалиo из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

26

Свим наставницима, а посебно разредном старешини Игору на свим саветима, Јелени Миленковић и Весни Стојановић на припремама за пријемни испит. Дисциплинска свеска. Као успешног спортисту.


ГОДИШЊАК 2017/18

Спортске активности нису ометале Павла у сталном усавршавању. Своју друштвеност и позитиван став преносио је и на комуникацију са наставницима. Другарство му је изузетно важно и зато је остваривао добре и пријатељске односе са свима. Сигуран сам да ће му то и убудуће омогућавати успех и унутрашњи склад.

ПАВЛЕ ДРОБЊАКОВИЋ 1. Који је твој датум рођења?

30. 3.1999.

2. Представи себе у три речи:

Весео, симпатичан и друштвен.

3. Коме би се захвалиo из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

Игору Кузмановићу, Јелени Миленковић, Александри Спалевић, Весни Стојановић и управи школе. Прва и друга година када је цела екипа била на окупу. Себе видим као спортисту који је завршио колеџ и бави се оним што воли.

27


Теодора се руководила ставом да осмех и лепа реч отварају сва врата. Вештине добре комуникације са друговима и наставницима помагале су јој током школовања. Даровитост за одређене предмете није јој сметала да буде успешна у свему што пожели да оствари. Њено добро разумевање света биће јој неопходно и у будућности.

ТЕОДОРА ГОЛУБОВИЋ 1. Који је твој датум рођења?

13. 9. 1999.

2. Представи себе у три речи:

Одговорна, сналажљива, амбициозна.

3. Коме би се захвалила из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

28

Захвалила бих се свом разредном старешини, Игору Кузмановићу, за помоћ на мом путу ка проналажењу себе и циљева у мом даљем школовању, као и на несебичној подршци коју ми је пружио и поверењу које је имао у мене током целог мог школовања у Креативном перу. Путовање у Вашингтон на Олимпијске игре у роботици, као и припреме за ту олимпијаду организоване на Машинском факултету. Коришћење савремене технологије у настави, јер она омогућава да свака наставна тема буде интересантна. Себе видим као члана јединственог безбедносно-обавештајног система наше земље.


ГОДИШЊАК 2017/18 Владана је успела да сву математичко-информатичку логику којом је обдарена пренесе на разумевање свих појава у животу. То јој је помогло у школовању и стицању општих компетенција које ће јој користити и у будућности. Њена амбициозност је није омела да буде добар друг и добра особа. Сигуран сам да ће таква и остати.

ВЛАДАНА ЈОКСИМОВИЋ 1. Који је твој датум рођења?

12. 8. 1999.

2. Представи себе у три речи:

Вредна, расположена и упорна.

3. Коме би се захвалила из школе?

4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

Захвалила бих се Јелени Миленковић на несебичној подршци и у школи и ван ње. Такође бих се захвалила и Александри Спалевић на интересантним предавањима и на томе што ми је омогућила трајна знања. Учествовање на Олимпијади из роботике у Вашингтону. У будућности себе видим како се бавим маркетингом у некој страној фирми.

29


Током школовања Алек је мењао поља интересовања покушавајући да пронађе себе. Духовит и забаван, уносио је ведру атмосферу у школски живот. Пронашавши се у математици, није запоставио ни друге предмете, схватајући важност општег образовања. Праве животне вредности које је изградио помоћи ће му да управља својим животом.

АЛЕК МАКАРОВ 1. Који је твој датум рођења?

26. 4. 1999.

2. Представи себе у три речи:

Мотивисан, радознао и бистар.

3. Коме би се захвалиo из школе?

30

Захвалио бих се пре свега разредном старешини. Морам да кажем да је увек био ту кад ми је био потребан неки одговор или помоћ.

4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота.

Свирка у Мадленијануму.

5. Како видиш себе у будућности?

Бићу успешан програмер.


ГОДИШЊАК 2017/18 Алекса је пожртвован у свим областима, у спорту, школи и приватном животу. Зна шта су праве животне вредности и од њих не одступа. Као пријатељ и као ученик веома је поуздан, он је неко на кога се сви могу ослонити. Себе увек даје максимално, не штедећи се, што га доводи до успеха на свим пољима. Потврђује тезу да је у здравом телу увек и здрав дух.

АЛЕКСА МАРЈАНОВИЋ 1. Који је твој датум рођења?

2. 3.1999.

2. Представи себе у три речи:

Позитиван, упоран, вредан.

3. Коме би се захвалио из школе? 4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

Првенствено бих се захвалио Гордани Кеџић и оснивачицама на поверењу, бризи и посвећености којом су ме обасипале све четири године. Уз њих сам постао боља и зрелија особа. Захвалио бих се целом колективу и посебно разредном старешини Игору Кузмановићу, прoфесорима Урошу Антонићу и Јелени Миленковић. Заиста, ова три професора су обележила моје школовање и највише ме научила ономе што ми је потребно за даљу будућност. Почаствован сам што сам био део ове сјајне генерације и групе одабраних, као и део приче „Креативног пера”. Све ваннаставне активности којима се „Креативно перо” разликује од других школа. У будућности видим себе првенствено као доброг човека, одличног тенисера и породичног човека.

31


Тиха и ненаметљива, Катарина је успела да балансира између спортских и школских активности не угрожавајући никога. Свестраност и одмереност у свему увек су били њени адути. Негујући их и у будућности, биће незаустављива на путу својих снова.

КАТАРИНА ЉУЈИЋ 1. Који је твој датум рођења?

9. 6. 1999.

2. Представи себе у три речи:

Амбициозна, сталожена, упорна.

3. Коме би се захвалила из школе?

4. Напиши неку занимљивост из твог школског живота. 5. Како видиш себе у будућности?

32

Првенствено бих се захвалила свим професорима на указаном поверењу и на томе што су ми сви изашли у сусрет када ми је било најпотребније. Посебно бих се захвалила професорки енглеског језика Јелени Миленковић која је увек била ту за мене и уз чију подршку сам знатно напредовала и разредном Игору Кузмановићу који је имао неизмерно стрпљење и разумевања за мене. Упознавање нових пријатеља и одлазак у позориште. Себе видим као успешну директорку фирме.


МАТУРАНТИ

ГОДИШЊАК 2017/18

33


III

РАЗРЕД ГИМНАЗИЈЕ Моји ђаци су најбољи! Право је задовољство радити са њима, смејати се, дружити у школи и ван ње. Довољно је да их погледам да знам како се осећају и шта мисле. Никада нећу заборавити екскурзију и њихова изненађења у току године. I LOVE YOU, you are the best!

Јелена Миленковић одељењски старешина

34

Андреј Каленић

Дуња Шаренац

Катарина Андрић

Пре свега, када се ујутру пробудим, схватим да је живот леп јер идем у Креативно перо.

Школа нам омогућава да већину обавеза завршимо током наставе, тако да нам остаје довољно слободног времена за друге активности кад дођемо кући. Имамо одличан однос једни с другима, као и са наставницима и наставницама, тако да је увек много смеха и забаве на часовима. Учимо и трудимо се да будемо бољи сваког дана. Међусобно се помажемо и функционишемо као прави тим.

У одељењу је увек весела атмосфера, сви смо сложни и није нам досадно. Наставници нам увек излазе у сусрет и труде се да нам помогну. У школи се увек осећам лепо и никад ми није тешко да учим.

Марко Вујовић

Маша Урошевић

Никола Крмењац

Атмосфера је опуштена, настава је занимљива.

Цело одељење ужива у раду са наставницима због чега постижемо одличне резултате, захваљујући њиховој посвећености и разумевање нико од нас није под притиском и осећамо се пријатно.

Поред наставе, у школи имамо доста слободних активности на којима такође учимо и заједно се забављамо.


ГОДИШЊАК 2017/18

Симона Путник

Теодора Босанац

Eleonora Zapp

Обимно градиво треће године успевамо лако да савладамо уз помоћ завидне посвећености наших наставника и наставница, што се може видети и из наших резултата. Одељење је заиста сложно и увек спремно за шалу, али и рад, упрокос свим нашим различитостима.

Креативно перо је посебна школа. Срећна сам што идем у ту школу. У Креативном перу највише има љубави.

Ова школа ми је помогла у многим аспектима. Захвална сам што имам своје одељење и знам да ћемо обостраним залагањем и радом постићи велики успех.

Елиас Макаров Кад се пробудим рано ујутру и помислим на часове из енглеског и географије, већ ми се три пута више иде у школу. Али, наравно, остали часови су исто корисни и занимљиви, баш као и цела Гимназија Креативно перо.

35


II

РАЗРЕД ГИМНАЗИЈЕ У најкраћем, за ученике другог разреда гимназије, може се рећи: лепи, добри, весели, хумани, драги, упорни, заправо – ненадмашни!

Весна Стојановић

одељењски старешина

36

Андрија Рајовић

Јован Ранковић

Лука Илић

Време проведено у школи је креативно, занимљиво, поучно, забавно. Читаво одељење је једна екипа.

Драги сви, посебно бих се захвалио својој разредној старешини за стечено знање из математике. Много ми је драго што сам ученик Креативног пера и имам предивно друштво, увек пуно разумевања

Драго ми је што сам у овој школи која ми је помогла да заволим учење и што сам у овом одељењу у којем смо сви сложни.

Тијана Мaринковић

Тијана Станишић

Мина Мaтић

Школа, настава, другари – све је у суперлативу. Уживам стичући нова знања у подстицајном окружењу.

Креативно перо је велика породица. У њој влада разумевање и подржавање. Поред квалитетног образовања, развијамо различита интересовања, а све то доприноси развоју наше личности.

Креативно перо је школа која подстиче индивидуалност и омогућава свакоме да развије свој таленат. Друштво из одељења је одлично и сви смо један тим.


ГОДИШЊАК 2017/18

Вера Вујачић Моја школа је школа за пример у сваком погледу. Сви смо сложни. Професори су стрпљиви и градиво објашњавају на нама разумљив начин.

Вања Варда Ова школа је супер.

37


I

РАЗРЕД ГИМНАЗИЈЕ Ове школске године смо постали средњошколци. Одрасли смо готово преко ноћи и схватили да одједном морамо да радимо много више да бисмо наставили да будемо добри као што смо били до сада. Поносна сам на све што смо заједно научили и показали ове године. Било би скоро немогуће набројати све у чему сте били изузетни. Ипак, најпоноснија сам на оно што је најтеже научити, а ви сте то остварили, али и надмашили моја висока очекивања – постали сте тим, и то какав! Наставите да заједно будете изузетни, а свако од вас посебан. Наставите да будете другари, подршка, али и добронамерни критичари једни другима.

38

Јелена Динић

одељењски старешина

Андријана Блажић

Арман Лупша

У Креативном перу сам од самог почетка свог школовања налазила разумевање за честе изостанке и подршку за надокнаду пропуштеног градива. Велика предност је и Кембриџ програм, који пружа додатне часове енглеског језика и омогућава усавршавање језика за наставак школовања у иностранству.

У овој школи сам још од првог разреда, што значи да је моје мишљење о њој одавно изграђено. Када сам размишљао о томе коју школу да упишем, није ми требало дуго да схватим да је то ова школа, школа која пружа одличне услове за рад, образовање, развијање креативности и интелигенције. Наставници се труде да након сваког часа изађемо са више знања него што смо имали пре њега. Наше је само да их слушамо и дамо све од себе.

Нина Латиновић

Николина Милосављевић

Ада Шошић

У овој школи ми се највише свиђа то што су професори мотивисани да подрже сваког ученика, прате интересовања и потребе деце и тако нас подржавају у остваривању планова за будућност. Веома ми се допада и билингвална настава, која ми омогућава да додатно развијем своје језичке и комуникативне способности.

Када се осврнем на протеклих осам месеци у средњој школи, могу рећи да су моји утисци веома позитивни. Имала сам предрасуде према приватним школама и није ми било ни на крај памети да ћу уписати једну од њих, али другачију од осталих. Другачију у сваком смислу. Почевши од начина предавања и комуникације између ученика и професора, па све до школских окупљања и ваннаставних активности. Све што сам навела, и још много више, обележје је ове јединствене школе и срећна сам што сам део свега тога.

Сећам се дана кад сам бирала школу. Сећам се осећаја несигурности, велике треме, тренутка када сам ушла у учионицу, непознатих лица, новог простора... А затим следе само сећања испуњена осмесима, шалом, подршком и, пре свега, дивним људима. Време је пролетело уз другачији приступ учењу, занимљива предавања, интерактивне часове, обиласке сајмова и изложби... Сада се налазим у друштву мојих пријатеља, у предивном простору. Поново се сећам дана када сам бирала школу и овог пута сам потпуно сигурна да је одлука била одлична.


ГОДИШЊАК 2017/18

Јелена Томашевић

Анђела Загорац

Волим да стичем нова знања, што ми је у Креативном перу омогућено на најразличитије начине. Уживам у часовима у изузетном одељењу, увек спремном на изазове које нам прва година гимназије доноси.

Ова школа нам омогућава да имамо времена за наше активности ван школе. Атмосфера на часу је позитивна и опуштена. Сви професори су мотивисани за рад и због тога час изгледа много занимљивије и лако савладавамо градиво.

39


VII РАЗРЕД У седмом разреду 12 ученика и ученица различитих особина су једна целина. Воле да се друже и играју често па им је напољу омиљено место. Весела и радна атмосфера је код нас, па и каква би била, у току је час? Са поносом представљам ове ученике и ученице младе, мада сви знају да ивер не пада далеко од кладе.

Бранко Виторовић

одељењски старешина

Ања Јовановић

Бисера Мицић

Димитрије Реџић

Ја сам Ања Јовановић, у ову школу сам дошла у четвртом разреду. Наставници у овој школи су ме научили да будем самоуверена, упорна и истрајна, такође су ме научили да поштујем туђе мишљење и чувам туђу имовину. Школа треба да буде установа у којој се осећате сигурно и безбедно, а ја се уз наставнике и своје одељење баш тако осећам.

Зовем се се Бисера Мицић и јако сам дружељубива особа. Волим да будем своја а ова школа ми то омогућава. Овакава систем образовања ми прија и чини ме срећном. Мотисивана сам за рад, а наставници се труде да нам пренесу знање најбоље што могу. Другачији приступ сваког наставника подстиче нас да напредујемо. Атмосфера на часовима је опуштена и сви имамо право на своје мишљење, ма колико оно било другачије.

Моје име је Димитрије Реџић, рођен сам 2004. у Београду. Бавим се тенисом. Идем у Основну школу Креативно перо. Наставници углавном добро предају на часовима. Не свиђа ми се то што се кошаркашки кош и фудбалски голови налазе на истом терену.

Милош Вујовић

Уна Жарковић

Петар Вујовић

Тијана Минић

Ја сам Вујовић Милош, имам 13 година. Ја сам оптимиста, симпатичан, паметан, духовит и помало романтичан. Наставници у овој школи су доста добри. Ја се у школи осећам безбедно, рад у школи ми се свиђа зато што има доста информатике.

Дошла у шестом разреду и брзо се уклопила у одељење. Она ми је као друга кућа, а наставници и одељење као друга породица. Тренирам одбојку и свирам клавир. Одличан сам ђак и омиљени предмети у ми физика, биологија и хемија. Сви наставници су веома предани свом послу и труде се да нам објасне све што нам није јасно. Такође, допада ми се Кембриџ програм који нам омогућава да се упознамо са стручним терминима и стварима које се у другим школама не уче. Мислим да ћу овде стећи знање какво би свако дете требало да има.

Много ми је лепо да причам са другарима на свом матерњем језику, пошто сам пре годину дана живео у иностранству и причао на другим језицима са другим људима. Волим што нема много ђака у нашој школи (дванаесторо нас је у разреду). Кошаркашки терен је добар, мада бих желео да је још бољи. Овде имам неке добре другаре којима могу да верујем. Ова је моја прва година у Креативном перу, била је веома успешна и забавна, само бих волео да останем још једну годину у овој школи...

Одлична сам ученица, такође идем у музичку школу и тренирам стрељаштво. У овој школи сам од петог разреда и упознала сам много деце. Безбедност у школској згради и дворишту је изузетно добра. Издвојила бих мог разредног, Бранка Виторовића, професора физичког васпитања и спорта. Млад је, али врло одговоран, стручан и привржен својим ђацима. Тешко да бих без његове подршке испунила своје бројне обавезе. Наставници углавном имају разумевања и жељу да помогну. Ближи се одлука о упису у гимназију, а извесно је да ћу у овом систему наставити школовање.

40


ГОДИШЊАК 2017/18

Надежда Раденовић Ја сам Надежда Раденовић, имам 13 година. Идем у 7. разред. Мој утисак је да је школа добра. Омиљени предмет ми је ликовно.

Михаило Карић

Стефанија Трајковић

Ја сам Михаило Карић, имам 13 година. Дошао сам у ову школу у 7. разреду. Симпатичан сам и духовит. Много волим спорт. Сматрам да су наставници много добри.

Имам 13 година и идем у Креативно перо већ годину дана. Волим да се дружим са својим пријатељима, смејем се и причам. Омиљени предмет ми је историја. Моја школа је веома ефикасна и одлична за учење. Наставници су увек ту да нам помогну око свега. Добро је што имамо таблете јер стичемо и знања из информатике.

Петар Рогић Ја сам искрен, упоран, паметан, забаван, вредан, увек ту да помогнем, оптимиста и обазрив. У овој школи током ове школске године сам стекао много пријатеља, научио много занимљивих ствари и стекао поверења у другаре и наставнике. Омиљени предмети су ми: физика, математика, историја, географија и хемија.

Наташа Таназевић Имам 13 година. Дошла сам у другом полугодишту седмог разреда у ову школу и лепо сам се уклопила. Одличан сам ђак. Тренирам атлетику. Омиљени прдмети су ми ликовно, физичко, енглески и математика. Ова школа је одлична!

41


VI

РАЗРЕД ТО СМО МИ Пет веселих дечака и девет драгих девојчица пуних енергије, жеље за дружењем и стицањем нових знања. Искрени, гласни, оригинални и паметни.

Алекса Јовановић

Алекс Лион Вукић

Радо долазим у школу на брду. Часови су забавни. Дружим се са друговима у разреду. Најбољи друг ми је Дуле.

Воим да долазим у школу, настава је јако забава и наставници су јако добри. Обожавам своје другаре и другарице. Јако су фини и добри.

Дуле Ратомир Вићовац

Инес Сјеклоћа

Мени се свиђа ова школа зато што се наставници труде да часови буду интересантни и забавни. Свиђа ми се и када користимо таблет рачунаре. Атмосфера је добра и сви се дружимо.

У овој школи је баш лепо, имам пуно пријатеља са којима сам цео дан. Радимо по Кембриџ програму који ће нам много помоћи у животу. Најлепше се поводим на излетима.

42

Јелена Поповић Ракочевић

одељењски старешина

Андреа Дачић Ова школа има и мана и пуно добрих ствари, али се мени у овој школи свиђају моји пријатељи.

Јана Крмењац Ова школе је ок.

Христина Дабовић Много лепих успомена носим из ове школе.

Миа Схрестха Волим ову школу зато што у њу иду моји другари.


ГОДИШЊАК 2017/18

Стефан Жиловић

Стела Мишковић

Теа Лекић

Теодора Беатовић

Волим другаре. Забавно је на часовима. Посебно волим мог најбољег друга Дулета.

Ова школа је супер. Волим сваког наставника.

Школа је супер. И другари су одлични! Волим ову школу.

Ова школа је најбоља. Обожавам то што имамо Кембриџ програм, као и државни. Имам много добрих другара и уживам у часовима у природи. Свака част за све наставнике и управу.

Наталија Јовановић Ја волим своју школу, јер се лепо осећам у њој.

Петар Барбуљ Волим да долазим у школу. Посебно волим да се играм са Дулетом.

43


V

РАЗРЕД Tо смо ми – дружина веселих девојчица и дечака. Увек спремни за шалу и игру. Мали бунтовници, понекад без разлога. Ученици и ученице жељни нових знања, радознали, истраживачи, одговорни, вредни и упорни.

Зорица Лековић

одељењски старешина

Александра Кремић

Лара Карић

Ена Шекуларац

Филип Лупша

У школи је добро. У школи сам шест година. Мој надимак је Ђани. Часови су занимљиви и шалимо се са наставницима. Остаћу сигурно и следеће године.

Ја сам Лара Карић. Дошла сам из Минска, главног града Белорусије. Ученица сам петог разреда. Волим да се дружим, посебно са ученицама из 6. разреда и имам много другарица. Имам неколико хобија: плес, гимнастика, певање и цртање. Волим школу јер учимо креативне ствари и волим да се играм са другарицама. Поред тога волим да излазим са другарицама у биоскоп и да правимо пижама журку.

Ја сам у овој школи осам година и супер ми је. Часови су занимљиви и поучни. Наставници су добри и забавни.

Ја волим школу зато што радимо на таблетима и учимо кроз игру.

Јована Вујовић

Maria Carolina Cagiano

Марко Јовановић

Миа Кокир

Ученица сам 5. разреда и у школи сам 6. година. У школи ми је супер и забављам се. Упознала сам нове другаре и радимо забавне задатке. Понекад наручујемо пицу.

У овој школи сам научио много ствари: како да учим, да се контролишем и да водим рачуна о својим стварима. У овој школи сам 6. година и већ се осећам као мали геније и спреман сам за све. Волео бих да се остаје до 19 часова и да има више терена за игру.

Ја идем у Креативно перо пет година. У школи је много лепо. Ове године, у петом разреду, упознала сам две девојчице, Лару и Теодору. Лара ми је најбоља другарица и лепо се дружимо. Поред ње, дружим се и са осталим девојчицама из разреда.

У школи сам четири године и супер ми је. Свиђа ми се то што има много креативних ствари. Има и много поучних ствари.

44


ГОДИШЊАК 2017/18

Теодора Савић Волим ову школу зато што учимо кроз игру, дружимо се, радимо креативне ствари...

Душан Вујовић Ја сам ученик 5. разреда, добар сам ђак, редовно доносим домаће задатке и зато имам одличне оцене. Овде сам нов ученик и свиђа ми се ова школа. Наставници су добри и помажу нам да научимо добро лекције.

Максим Домановић Ја сам Максим Домановић и ученик сам 5. разреда у ОШ Креативно перо. Мој надимак је Макс. Школа ми се свиђа и имам много другара. У школи сам од другог полугодишта 5. разреда и утисци су најбољи. Школа је супер и наставници су тако добри.

45


IV1 РАЗРЕД Чудесни Енергични Талентовани Вредни Радни Тихи (не баш) Интересантни Различити Активни Зрели Раздрагани Емотивни Другари

Александра Апрцовић учитељица

Алекса Јовановић

Драги Никола Вићовац

Ја сам се уписао у ову школу зато што ми је лепа дружина и волим своју учитељицу. Никад ме нико није изневерио. Наставници одлично објашњавају и увек се шале са нама. Обожавам све запослене у школи.

Волим ову школу јер је близу моје куће и могу да идем пешке. Супер је што имамо секције и таблете. Свиђа ми се што имам добре другаре и другарице и учитељицу. У овој школи сам научио још један језик, а то је српски.

Филип Мартаћ

Лазар Барбуљ

Ленка Бајић

Нађа Весић

Волим ову школу јер се брине о нама у сваком тренутку.

Мени је супер у школи Креативно перо јер имамо СМАРТ таблу. Некада идемо у природу да учимо напољу. Када завршимо све задатке идемо напоље да се играмо или имамо golden time. Најбоље од свега је што имамо добре другаре.

Мени се у овој школи свиђају наставници који су толерантни. Свиђа ми се и технологија као СМАРТ табле, таблети... Све четири године школовања су лепо прошле.

Ја волим Креативно перо зато што имамо добре наставнике и сви се дружимо. Волим начин учења у овој школи.

46


ГОДИШЊАК 2017/18

Наум Матић

Софија Јочић

Страхиња Ухрин

Мени се ова школа свиђа зато што имамо сјајне наставнике и другаре. Учимо на забаван начин и користимо сјајан школски прибор. Идемо на излете и на рекреативну. Двориште је лепо и довољно велико за игру и то ми се свиђа.

Ја волим ову школу јер су сви добри према нама. Свиђа ми се Креативно перо зато што се сви лепо друже. Волим и што имамо СМАРТ табле и што се овде славе празници и праве хуманитарне акције.

Моје школовање у овој школи је супер јер имамо СМАРТ таблу и зато што се са свима дружим и играм. Када идемо на рекреативну, мени је тако добар осећај у срцу због играња и доброте свих. Никада нећу заборавити када смо ишли на физичко и скакали у лишће.

Огњен Миросављевић Ја волим школу Креативно перо. Сваки дан се играмо и забављамо. Учимо на креативан начин и никада нам није досадно. Свиђа ми се што учимо на модеран начин.

Теа Хорњак Ова школа је за мене дивна. Има много добрих наставника. Сви су добри према мени. Имамо велико игралиште. Имамо и таблете. Мени се свиђају часови енглеског језика.

47


IV2 РАЗРЕД Ви умете да насмејете. Ви умете да поделите. Ви умете да подржите. Ви умете да обрадујете. Са вама сам се искрено радовала, планирала и стварала задатке и активности за које сте ме ви инспирисали. Хвала вам за свако искуство које смо стекли заједно.

Мирјана Рашић учитељица

Бранко Рогулић

Daria Stankovska Vasilatos

Ја сам у овој школи две године. Мени се ова школа много свиђа зато што је креативна, интересантна и лепа. У њој учимо много ствари. А највише ми се свиђа што има много добрих другара.

Ја не мислим, ја знам да је ова школа најбоља на свету. Никад је нећу заборавити. Исто тако и наставницу Мирјану и своје пријатеље. Ово је златно Креативно перо. Волећу ову школу увек.

Јефимија Јеринић

Лета Драшковић

Лореана Недељковић

Марко Варда

У овој школи научила сам много тога. Имам добрих пријатељица и другара. Мислим да је ова школа најбоља јер се у њој може остварити свачији сан.

Много ће ми недостајати наставница, али једва чекам да видим ко ће ми бити разредни. Ове школе ћу се сећати до краја свог живота. Имам добре пријатеље и са свима се дружим. Омиљени предмет ми је физичко, а најбоља другарица Нађа. Како год, ова школа је најбоља на свету.

Ја волим моју школу зато што је лепа, пуна пријатељства, волим је због мог одељења, а највише због наставнице. Волела бих да и следеће године у петом разреду буде са нама.

Моја школа је јако забавна. Увек имаш право на своје мишљење. Ја сам у ову школу дошао када сам био јако мали и наша наставница Мирјана је најбоља. Јако је забавна и уме да учи децу. Она даје све од себе да нас научи. Моја школа је најбоља.

48


ГОДИШЊАК 2017/18

Петра Ракић

Реља Миловановић

Роберто Никола Миловановић

За ове четири године научила сам шта су речи захвалности, поштовања и културе. Имајући у виду да остале школе то не могу остварити и не могу децу томе да науче, уписала сам се у Креативно перо. Да се осећам опуштено и лепо док учим.

Волим ову школу зато што имам много другара и зато што сваке годинe све више користимо електронику. Увек ћу се сећати наставнице Мирјане и мојих другара.

Ја волим школу зато што имам најбољу наставницу и пуно пријатеља. Посебно ми се допада моја симпатија. Мени ће школа бити потребна за све што будем радио у животу. Овај образовни систем је најбољи.

Tara O’Sullivan За ове четири године лепо сам се уклопила у овај разред. Ја обожавам ову школу зато што је пуна лепе и пристојне деце и наставника. У овој школи ме сви наставници хвале, а и другари ми кажу да сам добра према њима.

Нађа Таназевић Први дан у школи сам једва чекала због другара. Прве су ми пришле Лореана и Лета. Оне су ми најбоље другарице. Омиљени предмети су ми енглески и природа и друштво. Када је одмор, ми се сви лепо играмо.

49


III1 РАЗРЕД III1 – то смо ми, петнаест мускетара, лепа, сложна, паметна, дружина смо стара. Учимо и трудимо се, вредни смо ко мрави, помажемо један другом, другари смо прави.

Виолета Кондић учитељица

Ова школа ми је посебна зато што немамо домаћи сваки дан као у другим школама и забављамо се сваки дан.

Мени је ова школа оставила много лепих дана, дружење са пријатељима и учење.

Алек Баровић

Мени се свиђа школа „Креативно перо” зато што имамо много добрих другара, учитељица и наставника.

Matteo Cagiano

50

Ја волим школу „Креативно перо” зато што имамо дивне наставнице које нас добро подучавају и понекад нас воде на час у природи.

Ања Брајовић

Андреј Мали Мени је ова школа много лепа. Скоро сваки дан идемо на разне догађаје и свима је много забавно, због тога што имају најбољу учитељицу или учитеља.

Никола Давидовић

Мени се свиђа школа „Креативно перо” зато што имамо много добрих другара, учитељица и наставника.

Никола Лекић

Школа „Креативно перо” је лепа. Деца свашта науче кроз игру. Имамо много занимљивих игрица на табли.

Маја Мирков

У школи „Креативно перо” има много добрих учитеља или наставница и добрих другара. Имамо најлепше часове.

Ноа Баровић


ГОДИШЊАК 2017/18 У ову школу сва деца долазе насмејана и враћају се са још већим осмехом на лицу. Ова школа је посебна зато што сва деца уче и забављају се кроз свакаква догађања.

Ова школа ми је оставила леп утисак зато што се увек добро забавимо и стичемо нове успомене.

Сара Зое Половина

Саша Пиљевић

У школи „Креативно перо” се најбоље учи зато што нас наставници или наставнице најбоље науче.

Ми у школи можемо да научимо пуно ствари. Тамо је веома лепа забава. Тамо је све лепо.

Урош Кокир

Ја волим ову школу због тога што има много деце. Наши часови су лепи и забавни. Често имамо квизове и игре.

Софиа Вујић

Виктор Донфрид

Ова школа је лепа зато што има много лепих часова и много добрих другара.

Виктор Рутовић

51


III2 РАЗРЕД То смо ми, III2. Раздрагана дружина! Павле брзо учи речи тешке, Мохамед српски говори без грешке, Лана множење и геометрију много воли, Лука се успешно снашао у нашој школи, Стефан први у задатку уочи грешке, Софија воли математику и проблеме тешке, Катарини је да постане уметница сан, Алекс на природи и друштву огледе изводи сам, Саво све пропуштено брзо научи, На такмичењу рецитатора дивили смо се Лучи. То смо ми, III2. Свако од нас много зна! Волим фудбал. Добро ми иде математика. Омиљени час ми је ликовно.

Алекс Шарић

52

учитељица

Ја се у школи лепо слажем са свима. Волим када имамо математику и ликовно. Током великог одмора играмо се жмурке или дечаци играју фудбал, а девојчице нешто друго.

Ја сам успешна у природи и друштву, на музичком и ликовном. Највише волим да играм жмурке.

Катарина Николић

Волим ову школу зато што није као све остале школе, све се учи кроз игру и има пуно такмичења. Две године за редом идем на општинско такмичење рецитатора. Ове године сам ишла на општинско такмичење из математике и освојила четврто место на такмичењу „Кенгур”. Омиљени предмети су ми српски и енглески језик.

Луча Живков

Марија Ђоковска

Волим школу зато што имам много другара. Волим да играм фудбал и да цртам на ликовном. Мој омиљени час је физичко.

Mohamed El Kseik

Лана Шћекић

У школи волим да цртам и играм фудбал. Допада ми се кад учимо у школском дворишту. Од предмета волим рачунаре. Слажем се лепо са свим другарима.

Павле Јанковић


ГОДИШЊАК 2017/18 Ја волим школу зато што имамо слободну игру током одмора. Волим да се играм са другарима. Мој омиљени час је физичко.

Ја волим школу јер имамо занимљиве часове. У школи сам успешан у математици и фудбалу. Мој омиљени час је физичко.

Саво Кнежевић Радовић

Лука Савић Ја волим школу зато што имамо математику, а то је мој омиљени предмет.

Софија Жугић

Ја ову школу волим јер учимо много и успешан сам на часовима. У математици сам најуспешнији. Омиљени час ми је српски. Са другарима се добро слажем.

Стефан Дуљај

53


II1

РАЗРЕД То смо ми: другарство, креативност, љубав, снага, нови циљеви, заједнички рад, смех, игра, знање.

Милица Јовановић учитељица

Највише ми се допадају часови и тестови. Волим да играм кошарку, да се играм са другарима и да им помажем да уче.

Душан Кремић

Уживам у учењу математике и језика јер на часовима има пуно игре. Најлепши део школе је двориште и ту волим да проводим време.

Кристина Вујић

54

Волим математику и другаре. Најсрећнија сам када учимо и играмо се у школском дворишту.

Искра Ољача

Волим математику и другаре. Најсрећнија сам када учимо и играмо се у школском дворишту.

Ивона Урошевић

Јако ми се свиђа када имамо часове напољу, јер тада уживамо и учимо у исто време. Задовољна сам јер лепо учим о разним стварима. Наставници нам пуно помажу и дају занимљиве задатке. Волим ову школу јер је најбоља на свету и у њој имам много другара.

Леила Александра Јашовић

Школско двориште ми је омиљено место. Волим да цртам и да учим математику и енглески. Не допада ми се кад имамо тест.

Милош Миловановић


ГОДИШЊАК 2017/18

Задовољна сам часовима ликовног и математике. Била сам веома срећна што сам имала самосталну изложбу у школи. Допадају ми се часови јер су креативни и често их имамо напољу. Слободно време проводимо на занимљив начин.

Веома сам задовољна школом јер имамо велико двориште. Волимо да се шалимо са нашом учитељицом. Омиљени предмет ми је ликовно. Срећна сам што учим лепо писање и читање и разне нове занимљиве ствари.

Моника Мартаћ

Софија Илић

Моја школа је добра јер имам много другара, волим своју учитељицу и често играм фудбал. Мој омиљени предмет је физичко.

Анђело Вукић

Свиђа ми се мој напредак у школи зато што сам успела да постигнем све што сам желела у овој школској години. Волим своју школу јер је учитељица сјајна и сви часови су много занимљиви.

Петра Јанев

55


II2 РАЗРЕД Док Вук клавир лепо свира, Лола гимнастичку тачку бира. Ноа четкицом линије ствара, А Софија изнова саставе отвара. Миа нас радо у машту води, Док Мартини плес веома годи. Марко експерименте измишља често, Док Андрија математику решава вешто.

Свиђа ми се што је ова школа тако велика и што имамо много другара, што доста учимо и што у слободно време имамо активности које нам се допадају. Такође, сваки дан научимо по нову лекцију и имамо много учитељица и наставника. Можемо да учимо напољу и у природи. Идемо на свакакве излете и на рекреативну наставу сваке године. Волео бих да има мало више простора у дворишту и да имамо веће учионице.

Андрија Шарчевић

Волим ову школу зато што ми се све у школи допада. У слободно време учим другарицу да лепо пише. Бавим се пливањем и гимнастиком. Волела бих да у школи имамо трамболину.

Мартина Морожин

56

Ивана Јеремић учитељица

Допада ми се што имамо много излета и то што учитељице нису строге. Волим што имам много другара. Желела бих да имамо још излета у природи и да научимо нешто о експериментисању, да радимо неке хемикалије. Најлепше ми је било што сам у овом одељењу са својим другарима и што су сви хтели да се играју са мном. Волим што сам у овој школи.

Лола Кесер Боначић Мени је свеједно где идемо, само да смо сви заједно. Најлепши догађај ми је био то што сам ишла на рекреативну наставу са наставницом Иваном. Мени се допада то што имамо лепо двориште и то што се сви увек договарамо када нешто погрешимо. Имам лепо одељење, најлепше. Волела бих да имамо трамболину и часове пливања у школи. Драго ми је што сам у овој школи.

Миа Милошевић

Волим ову школу зато што се много играмо. Желим да у школи имамо лубеницу за ужину.

Марко Чампаревић

Мени се свиђа што имамо много часова. Мислим да сам добра у разним предметима. Највећи утисак ми је оставио дан кад смо пливали у базену у школи. Мој омиљени час је ликовно, али такође волим и српски и математику, као и немачки језик. Волим кад имамо часове напољу. Волим што сам у овом одељењу.

Ноа Кесер Боначић


ГОДИШЊАК 2017/18 Мени се допада ова школа, зато што имамо много часова. Имамо и шарено цвеће у дворишту. Највише ми се допада то што нам наставнице увек пруже помоћ. Мој најлепши утисак је одлазак на рекреативну наставу и разне авантуре у природи. Волим то што деца која иду у летњу школицу могу да се купају у школском базену.

Софија Кишић

Волим то што на часовима добро учимо. У слободно време свирам клавир.

Вук Жиловић

57


I1

РАЗРЕД Паметни Радосни Весели Одговорни Једнаки Емотивни Дружељубиви Амбициозни Несташни Моја школа је сасвим лепа и згодна зато што имам лепе симпатије и учитељице и учитеље.

Бојан Милорадовић учитељ

Моја школа је сасвим лепа и згодна зато што имам лепе симпатије и учитељице и учитеље.

Никола Жугић

Алекса Дуљај

Анђела Урукало Кад дођем у моју школу, мени срце заплаче. Осећам велико пријатељство, срце ми заплаче од среће.

Елена Вујић 58

Теодора Синћелић

Моја школа је сасвим лепа и згодна зато што имам лепе симпатије и учитељице и учитеље.

Мени је школа толико занимљива зато што има три зграде.

Моја школа је сасвим лепа и згодна зато што имам лепе симпатије и учитељице и учитеље.

Андреј Ракић

Мени је школа толико занимљива зато што има три зграде.

Давид Леон Половина

Ја волим своју школу зато што је лепа и има добре учитељице и другаре и наставнике. Радимо лепе задатке.

Јован Кнежевић Радовић

Мени је школа толико занимљива зато што има три зграде.

Јована Ранковић


ГОДИШЊАК 2017/18

Ја волим своју школу зато што су учитељице добре и фини су људи и ја волим своје другаре. Ја ћу се заљубити у Ленку Бајић.

Лука Малбаша

Moja школа је лепа и има најбоље задатке.

Леда Митић

Волим школу зато што имам пуно другара и волим математику.

Миодраг Морожин

59


I2

РАЗРЕД То смо ми, I2: најбољи, најнасмејанији, најзабавнији, најмаштовитији.. Прваци Радознали Весели Одговорни Драги Вредни Активни Школа ми је најбоља. Волим да пишем. Најзабавнији часови су ми физичко, математика и српски. Једва чекам да одем у други разред. Имаћемо још теже часове.

Марија Скоковић учитељица

Волим да идем у школу. У школи су ми часови занимљиви. Стекла сам пуно другара. Волим да се играм са њима. Највише волим учитељицу Марију.

Никола Веселиновић

Јована Елек

Волим школу. Најбољи часови су ми физичко и Кембриџ математика. Имам најбоље другаре.

Мени је школа лепа и добра. Добри су ми часови. Пријатељи су ми веома добри.

Петар Веселиновић Теодора Мишина Моји омиљени часови су математика, физичко, српски и музичко. Имама најбољу учитељицу на свету. Лепо се дружим са другарима. Волим учитељицу.

Милош Јоксимовић 60

Волим школу пуно. Волим физичко, музичко и секције. Волим другаре, Јовану, Теодору и учитељицу.

Анђелија Вујовић

Спријатељио сам се са свима. Најзабавнији час ми је час ликовног. У школи се забављамо и учимо.

Мика Домановић


ГОДИШЊАК 2017/18

61


КОЛИБРИЋИ То смо ми, Колибри! К – креативни О – оригинални Л – лепршави И – искрени Б – брижни Р – разиграни И – једва чекамо први разред!

Ја идем у школу зато што увек научим нешто лепо и зато што се лепо играм са својим другарима.

Ана Рогулић

Катарина Спасић Ја волим школу зато што имамо много паметних часова и много паметних игрица у нашој школи, у „Креативно перу” .

Петра Малбаша 62

васпитачица

васпитачица

Ја волим „Креативно перо” зато што има много старих и нових другара.

Ја волим да идем у школу зато што има много другара и волим када се играмо.

Филип Петковић

Волим да идем у школу зато што увек нешто ново научим што већ нисам знала.

Бојана Марковић

Сања Миладиновић

Ја волим да учим и лепо ми је када се играм са другарима.

Мелина Вујић

Искра Ивановић

Ја волим „Креативно перо” зато што често играмо фудбал напољу.

Михаило Васиљевић

У школи могу нешто ново да научим.

Лола Чампаревић

У школи је лепо.

Виктор Новаковић

Ја волим „Креативно перо” јер има пуно нових питања.

Огњен Рутовић

Ја волим школу „Креативно перо” зато што имамо много нових задатака и играмо се.

Страхиња Илић


ГОДИШЊАК 2017/18

Ја волим „Креативно перо” јер волим да учим и имамо пуно нових задатака.

Ја волим „Креативно перо” зато што ту имам много другара.

Милица Вујовић

Imogen Rose Wood

Лепо је што у „Креативном перу” радимо задатке.

Ја волим да идем у „Креативно перо” зато што волим своје васпитачице и волим да учим са другарима.

Николина Таназевић

Лара Шопић

Волим „Креативно перо” јер има много тешких питања и волим да учим када су тешка питања. Волим када ми учитељице помажу да радим задатке.

Стефан Зечевић

63


ПЧЕЛИЦЕ П – паметне Ч – чаробне Е – елоквентне Л – лепршаве И – интелигентне Ц – цакане Е – емпатичне

Нина Бокан васпитачица

Luka Vaughan O‘Sullivan Волим „Креативно перо” и своје васпитачице Нину и Јецу, зато што нас уче свему.

Волим у вртићу да учим енглески језик и да уживам у дворишту.

Мила Јанковић

Филип Јочић

У вртићу највише волим секцију кувања, као и да цртам са својим другарицама током слободне игре.

Уна Мирковић 64

Волим „Креативно перо” , зати што имамо пуно активности и лапбукове. Највише волим секцију кувања.

Сава Димитријевић

Највише ми се у вртићу свиђа када радимо на лапбуковима у дворишту које је лепо.

Василије Матић

Највише волим да се играм у дворишту са другарицама.

Јана Јусуфовић

васпитачица

У вртићу највише волим часове пливања, као и да се играм са другарима у дворишту.

У вртићу ми се све свиђа, посебно када путујемо у Орашац.

Марија Радивојевић

Јелена Живановић

У вртићу ми се највише свиђа програм Мали програмери.

Александар Милинчић

У „Креативном перу” највише волим лапбукове који су увек нови лепи.

Catharina Czettl

Волим вртић зато што волим да учим и волим секцију кувања.

Аријана Адилова


ГОДИШЊАК 2017/18

Највише у вртићу волим секцију кувања и програм Мали научници, зато што са другарима учим нешто ново.

У вртићу највише волим да се играм са другарима у дворишту.

Алексеј Рангелов

Соња Вуловић

Највише волим да играм кошарку и да радим задатке на лапбуку. Много волим Стибо.

Никола Шопић

У вртићу имамо пуно занимљивих активности и секција. Волим да долазим у вртић.

Соња Лукић

Свиђа ми се вртић зато што се играм са другарима и учим бројеве.

Наталиа Зечевић

65


ЛЕПТИРИЋИ Н – насмејани, К – креативни, Р – радознали, П –паметни, М – миришљави, О – осећајни, С – слатки.

У мом вртићу волим да слушам дивне приче и играм игру меморије.

Дуња Јанковић

Снежана Михаиловић

„Креативно перо” волим зато што ме мама води и каже да идемо у вртић.

Катарина Радивојевић

Волим вртић и мама ми је рекла да се тамо играм.

Сабина Адилова 66

Лена Станковић

медицинска сестра васпитачица

„Креативно перо” волим зато што волим другаре и има их пуно.

Милица Атина Вићовац

Све играчке које волим понесем у мој вртић и волим да се играм са другарима.

У „Креативном перу” има доста другара. Волим Лава, Дуњу, Лену, Милицу.

Вук Димитријевић

Андреа Симовић

васпитачица

Волим „Креативно перо” зато што има доста играчака.

Анђела Ћосовић

Волим вртић јер тамо идем на секцију кувања.

Валентина Ресавац

У мом вртићу волим да се играм напољу са другарима.

Лав Хорњак


ГОДИШЊАК 2017/18

Волим вртић јер тамо иде моја Дада.

Стефан Лукић

Волим вртић зато што су ми ту Никола и Лара.

Ана Шопић

Ја у вртићу волим да бојим и правим честитку за маму.

Настасја Таназевић

67


СЕКЦИЈЕ

КРЕАТИВНО ПИСАЊЕ / Марија Ђоковска

Циљ секције Креативно писање јесте промоција српског језика и унапређивање ученичког писменог изражавања. На разноврсне начине, кроз занимљиве активности ученике и ученице упознајемо са различитим жанровима, а потом имају прилике да научено примене пишући сопствене текстове. Радимо на развијању критичког мишљења, подстичемо децу да изнесу свој став, изразе слагање или неслагање са неком тврдњом и поткрепе га аргументима. Подстичемо их да истражују нове идеје и користећи своја знања и машту стварају сопствене оригиналне стихове, писма, шале, упутства, рецепте, рекламе, честитке, приче, новинске чланке. Ђаци међусобно комуницирају, бележе своје замисли, богате свој речник, презентују информације, идеје и осећања и показују своју креативност. Желимо да писање схвате као игру и да уживају у процесу стварања. Истовремено, код њих развијамо осећај сигурности и задовољства у сопственом раду или наступу. ПРИЧАЊЕ ПРИЧА / Виолета Кондић Причање прича – Storytelling – поспешује развој говора и омогућава развој вештине слушања. Приче помажу деци да боље разумеју свет који их окружује и проширују њихова знања о различитим културама и друштвима. Поред тога, многе приче носе неке важне моралне поуке и то је одличан начин да деца науче како да се понашају у свету који их окружује. Приче такође поспешују креативан развој и могу децу да инспиришу да сама осмишљавају своје приче и да их драматизују. Важне су и за емоционални и социјални развој јер помажу деци да упознају различите емоције и да науче како да се односе према њима, како да решавају одређене социјалне ситуације, итд. ИСТРАЖИВАЧКА СЕКЦИЈА / Марија Скоковић

Истраживачка секција се реализује кроз истраживање природе и извођење експеримената. Ученици и ученице имају прилику да читају занимљиве приче о биљкама и животињама, откривају физичке појаве које се јављају у живом свету, изводе експерименте и испитују физичке појаве из природе, проналазе места на којима може да се истражује природа и упознају се са научницима који су проучавали физичке појаве. Вежбајући да користе научни метод приликом решавања проблема, деца се баве најразличитијим активностима и тако развијају радозналост, меморију, прецизност, способност уочавања појединости, сналажљивост, креативност и све друге вештине које одликују једног успешног истраживача. МУЗИЧКА СЕКЦИЈА / Вукица Цатић Музичка секција развија љубав ученика и ученица према музици и свему што музика може да пружи. Деца која похађају ову секцију посебно се упознавају са популарном и класичном музиком, и уче како да своја осећања изразе мелодијом или одређеним инструментима. Ученици и ученице обрађују и певају песмице, популарне или дечје и повезују их са одређеним периодом у години или важним даном (Нова година, Дан жена, јесен, зима, пролеће...). Поред певања у хору, свирају дечје инструменте и на тај начин вежбају свој слух и осећај за ритам. Музичка секција је намењена деци која воле музику и воле да певају и праве инструменте, без обзира на способности. Многа истраживања су показала да бављење музиком може да доведе до бржег емоционалног и друштвеног развоја, као и развоја говора. Музичка секција је час препун забаве и игре и зато је једна од омиљенијих секција.

68


ГОДИШЊАК 2017/18

69


ЗАПОСЛЕНЕ И ЗАПОСЛЕНИ

70

Снежана Опанковић заменица директорке, психолошкиња

Снежана Опанковић заменица директорке, психолошкиња

Бојан Савић педагог

Јелена Ђукић Радивојевић психолошкиња

Бојана Пујић координаторка за културну и јавну делатност

Гордана Бојић секретарка

Снежана Бабић директорка финансија

Гора Николић шефица рачуноводства

Маја Јанковић пословна секретарка

Николина Божичић пословна секретарка

Душица Словић администраторка финансија

Стефан Анћелковић администратор за информационе технологије

Војислав Станишић администратор за информационе технологије

Алесандра Лабовић професорка математике и информатике

Небојша Миливојевић професор физичког васпитања

Александра Спалевић професорка географије

Вук Вујовић професор информатике

Ирина Дамњановић професорка биологије

Бранко Виторовић професор физичког образовања

Јелена Поповић Ракочевић професорка географије


ГОДИШЊАК 2017/18

Саша Гламочак професор српског језика и књижевности

Урош Антонић професор француског језика

Јелена Миленковић професорка енглеског језика

Марија Бакић професорка руског језика

Ивана Ђорђевић професорка енглеског језика

Ирина Живковић професорка немачког језика

Ивана Ивковић професорка енглеског језика

Милена Радојковић професорка енглеског језика

Вукица Цатић професоркамузичке кутуре

Теодора Тапавички професорка музичке културе

Стефан Тодоровић професор српског језика

Катарина Рогановић професорка хемије

Игор Кузмановић професор историје

Наташа Николић професоркапримењених наука

Милан Цвијовић професор физике

Василије Мијаиловић професор филозофије

Наташа Игњатовић професорка социологије

Дуња Трутин професорка ликовног

Олгица Станковић професорка француског језика

Татјана Ковачевић професорка латинског језика

71


ЗАПОСЛЕНЕ И ЗАПОСЛЕНИ

72

Јелена Стефановић професорка српског језика и књижевности

Зорица Лековић професорка техничког образовања

Ивана Дамњановић професорка биологије

Весна Стојановић професорка математике

Бојан Милорадовић професор разредне наставе

Марија Скоковић професорка разредне наставе

Ивана Јеремић професорка разредне наставе

Милица Јовановић професорка разредне наставе

Марија Ђоковска професорка разредне наставе

Виолета Кондић професорка разредне наставе

Мирјана Рашић професорка разредне наставе

Александра Апрцовић професорка разредне наставе

Алесандра Лабовић васпитачица

Нина Бокан васпитачица

Небојша Миливојевић васпитачица

Александра Спалевић медицинска сестра васпитачица

Вук Вујовић васпитачица

Ирина Дамњановић васпитачица


ГОДИШЊАК 2017/18

Љубиша Недељковић обезбеђење

Александар Недељковић домар

Слађана Станисавић сервирка

Тања Недељковић сервирка

Сања Карановић спремачица

Зорица Ланговић спремачица

Милева Минић спремачица

Снежана Недељковић сервирка

Ивана Лешњаковић сервирка

Јасмина Костић спремачица

Милица Арсеновић медицинска сестра

Вијолета Милосављевић сервирка

73


СНИМАЊЕ ФИЛМА

74


ГОДИШЊАК 2017/18

75


НАСТАВА У ПРИРОДИ

76


ГОДИШЊАК 2017/18

77


ИСТРАЖУЈЕМО НА НАСТАВИ

78


ГОДИШЊАК 2017/18

79


КУЛТУРНА И ЈАВНА ДЕЛАТНОСТ

80


ГОДИШЊАК 2017/18

81


82


ГОДИШЊАК 2017/18

83


СПОРТСКИ ДАН

84


ГОДИШЊАК 2017/18

ВОС Креативно перо захваљује се свима који су се ангажовали и дали свој допринос да овај Годишњак на најлепши начин представи наше ученике и ученице, све запослене и установу. Ваше Александра Недељковић и Горица Недељковић Богдановић

85


Kp - Godišnjak 2018  
Kp - Godišnjak 2018  
Advertisement