Vandringer ved Nissum Fjord folder 2015

Page 1

Ro i sjĂŚlen

4-dages tur

Weekendture

Endagsture

Dine guider

Kontakt os

Vandringer ved


HAVET BAG HAVET


Vandringer ved Nissum Fjord ... havet bag havet – med højt til himlen og tæt ved jorden ... Vandringer der giver ro i sjælen! Sammen med en guide, der har indgående kendskab til Nissum Fjord, får du en indføring i områdets natur og kultur. I 2015 byder vi på en 4-dages tur samt weekend- og éndagsture. Turene starter på det skønne vestjyske herresæde Nørre Vosborg, som er porten til Nissum Fjord. Her bliver du modtaget af din guide og bliver introduceret til området og turen. Se her program for de enkelte ture og læs mere om guidernes interesse-områder. Turene gennemføres ved min. 8 tilmeldte. Der tages forbehold for ændringer i programmet.

PLANLAGTE TURE I 2015 1.-3. maj Natur og forkælelse.................................................2.895,15. maj Fjordens perler............................................................595,19.-22. juni Miniferie ved fjorden...............................................2.455,12. august Fjordens fortællinger..................................................695,24. september Fjordens fortællinger..................................................695,9.-11. oktober Yoga og forkælelse...................................................3.195,-4 dage... ...langs fjord, i skov, langs hav, i klitter... Ved ankomsten til Nørre Vosborg er der introduktion til Nissum Fjords natur og kultur. Derefter kører en bus os til Gørding Fugletårn, og vi vandrer til Høvsøre shelterplads. Der er gode muligheder for at se på fugle, tage en dukkert og for at besøge et par af de mange små kunsthåndværkere. Vi tilbereder mad i fællesskab under kyndig vejledning af madkunstner Karin Svendsen. Lørdag går turen ned langs Vesterhavet til Thorsminde, hvor der er mulighed for at udforske byen og Strandingsmuseum St. George. Vi tilbereder en Nørre Vosborg Menu sammen i Havet og Fjordens Hus. Næste dag er der bustransport, som fører til Café Sommerfisk, Fjand Gårdbutik og et par naturskønne jollehavne. Herefter starter dagens vandretur langs fjorden tilbage til Nørre Vosborg.

Dato: 19. -22. juni 2015 Tid: Fredag kl. 9 til mandag kl. 10. Km/dag: 12-18 km Guider: Karin Svendsen og Ingeborg Kristensen Pris: 2.455,Book: http://www.visitholstebro.dk/booking/6387 Prisen er pr. person og inkluderer: • 2 guider • Indholdsrigt program med 3 vandredage • Fuld forplejning og 1 middag på Nørre Vosborg • Overnatning i shelter samt 1 på Nørre Vosborg • Bagagetransport

MINIFERIE VED FJORDEN


Weekend-tur ... vandringer med natur og forkælelse ved fjorden... Ved ankomsten er der kaffe og kage samt introduktion til Nissum Fjords natur og kultur. Vi bliver kørt i bus ud til Gørding Fugletårn. Herfra vandres der fra Damhus Havn til Harpøth Havn, hvor der serveres lækker frokost fra Nørre Vosborg. Der køres med bus til Hornvarefabrikken i Bøvling med rundvisning. Derefter vandres til Høvsøre shelterplads, hvor der tilberedes mad fra Nørre Vosborg over bål. Bussen går til Nørre Vosborg om aftenen, hvor der overnattes. Om søndagen går turen til Thorsminde med guidet tur om livet ved havnen, besøg i kirken og frokost. Derefter er der rundvisning på Strandingsmuseum St. George inden bussen returnerer til Nørre Vosborg.

Dato: 1.-3. maj 2015 Tid: Fredag kl. 20 til søndag kl. 16. Km/dag: 6-7 km Guide: Kis Tesbjerg Pris: 2.895,Book: www.visitholstebro.dk/booking/6602 Prisen er pr. person og inkluderet i prisen er: • Lokal guide • Indholdsrigt program inkl. entré og rundvisning • Fuld forplejning incl. 2 retters Nørre Vosborg Menu på anden dagen er der rustik middag over bål lavet af lokale råvarer • Bustransport • 2 overnatninger på Nørre Vosborg

NATUR OG FORKÆLELSE


Weekend-tur ... vandringer med yoga og forkælelse ved fjorden... Ved ankomsten er der kaffe og kage samt mulighed for deltagelse i yoga. Dagene starter med opvarmning med yoga-instruktør, hvorefter vi bliver kørt i bus ud til Gørding Fugletårn. Herfra vandres der fra Damhus Havn til Harpøth Havn, hvor der serveres lækker frokost fra Nørre Vosborg.

Dato: 9.-11. oktober 2015 Tid: Fredag kl. 18 til søndag kl. 16. Km/dag: 6-7 km Guide: Gorm Vinther Pris: 3.195,Book: www.visitholstebro.dk/booking/6332

Der køres med bus til Hornvarefabrikken i Bøvling med rundvisning. Derefter vandres der til Høvsøre shelterplads, hvor der holdes en kort pause. Bussen kører til Nørre Vosborg, mad fra Nørre Vosborg tilberedes i fællesskab på grill. Der overnattes på Nr. Vosborg.

Prisen er pr. person og inkluderer: • Lokal guide • Indholdsrigt program inkl. entré • Fuld forplejning inkl. Nørre Vosborg menu • Bustransport • 2 overnatninger på Nørre Vosborg

Om søndagen er der også mulighed for yoga før turen går til Thorsminde med guidet tur om livet ved havnen, besøg i kirken og frokost. Derefter er der rundvisning på Strandingsmuseum St. George inden bussen returnerer til Nørre Vosborg.

YOGA OG FORKÆLELSE


En forårsdag... ... ved Nissum Fjords bedste spots ... Ved ankomsten til Nørre Vosborg fortæller guiden om natur og kultur ved Nissum Fjord. Der er rundvisning på Nørre Vosborg, og derefter kører du i bus til Kytterup Havn og vandrer til Kloster Havn. Her er der en lækker frokost fra Nørre Vosborg og fortælling om afvandingen samt anekdoten om Mouselspillet. Der er bus til Thorsminde, hvor der er guidet tur til kirken og byen, hvorefter turen går tilbage til Nørre Vosborg. Der er mulighed for tilkøb af middag på Nørre Vosborg om aftenen. Dato: Tid: Km: Guide: Pris: Book:

15. maj 2015 Kl. 9 til 16. 6 km Jytte Paarup 595,www.visitholstebro.dk/booking/6244

Prisen er pr. person og inkluderer: • Lokal guide • Indholdsrigt program inkl. entré • Fuld forplejning • Bustransport

FJORDENS PERLER


En sensommerdag... ... med fortryllende fortællinger ... Denne endagstur er en introduktion til et udvalg af Nissum Fjords bedste kultur- og naturoplevelser. Vi har sammensat en varieret og intensiv dag, hvor du er aktiv i det fri ved Nissum Fjords bedste spots. Aktiviteterne er smukt integreret med autentiske fortællinger om livet ved fjorden. Efter en introduktion til Nissum Fjord er der mulighed for deltagelse i yoga som opvarmning til vandreturen. Der er rundvisning på Nørre Vosborg, hvorefter en bus transporterer dig til Damhus Havn, hvor lækker frokost fra Nørre Vosborg kan nydes. Der er mulighed for badning i fjorden. Derefter vandrer du til Harpøt Havn og videre til historiefortæller Emanuels bondegård – en fortælling om livet før og nu ved fjorden med kaffe og kage til. Bussen kører tilbage til Nørre Vosborg, hvor der er mulighed for at købe en lækker middag.

Dato: Tid: Km: Guide: Pris: Book:

12. august 2015 Kl. 9 til 16 7 km Marie Andersen + tysk oversætter 695,www.visitholstebro.dk/booking/6336

Dato: Tid: Km: Guide: Pris: Book:

24. september 2015 Kl. 9 til 16 7 km Kis Tesbjerg 695,www.visitholstebro.dk/booking/6532

Prisen er pr. person og inkluderer: • Lokal guide • Indholdsrigt program inkl. entré • Fuld forplejning • Bustransport

FJORDENS FORTÆLLINGER


Karin Svendsen og Ingeborg Kristensen

... naturen på helt tæt hold giver dig ro i sjælen ... Karin og Ingeborg er vant til at guide rundt om Nissum Fjord. De har stort kendskab til naturen i området og Karin er god til at forvandle lokale råvarer til lækre retter over bål.

Marie Andersen

... skønt at opleve naturen sammen ... Jeg bor i Husby og er med i dansk vandrelaug. Det er skønt at komme ud og opleve naturen sammen og lære mere om den lokale historie.

DINE GUIDER


Kis Tesbjerg

Jytte Paarup

... det vrimler med gode motiver ...

... jeg har en samling om fiskeri og rørhøst ...

Jeg hedder Kis Thesbjerg. Bor i Vemb. Holder meget af området omkring Nissum Fjord, som jeg har rundet i bil, på cykel, på hesteryg og til fods. Har altid kameraet med, idet det vrimler med gode motiver overalt.

Jeg er lærer med stor interesse for naturen. I Gørding har jeg min farbrors fiskerhus. Fra hans liv som rørhøster og fjordfisker har jeg samlet redskaber, viden, oplevelser og glæde ved Nissum Fjord.

Gorm Vinther

Betiina Larsen

... vi finder planter og måske fisk undervejs ...

... det kaldes fys-yo-lates ...

Jeg arbejder som folkeskolelærer og ved meget om geologi og historien om fjordens opståen. Jeg interesserer mig også meget for plante- og dyrelivet i området og hvordan man bruger fjorden i dag. Vi finder planter og måske fisk undervejs som kan bruges til smagsprøver på naturens råvarer.

Jeg har undervist i yoga gennem de seneste 11 år. Det kaldes fys-yo-lates, og er en blanding af fysioterapi, yoga og Pilates. Ved siden af min undervisning giver jeg behandlinger som fysioterapeut, akupunktør og kranio-sakral terapeut.


Fåre

181

Kontakt

Bækmarksbro Bøvling Klit

- et partnerskabsprojekt mellem Kirke Nissum Fjord Netværket, Nørre Vosborg, Lemvig KomKørerute mune og Holstebro Kommune.

WC

Thorsminde

WC

Thorsminde Havn

Kultur

Harpøt Havn

Kunst & Kunsthåndværk

28

Damhus Å Havn

NFN

Andre aktiviteter

NISSUM FJORD NETVÆRKET

WC

WC

Sandholm Havn

Sønder Fjand

Søndagstur Retro Sønder Felsted Havn

Kytterup Havn

- på egen hånd Nissum hele året! Husby Plantage

Vester Husby

Vemb

Å

Gørding

Fjandø

Helmklink Havn

COMPLOT.DK 14454.623

NISSUM FJORD NETVÆRKET

Nees Hede

181

Natur

Bjerghuse

NFN

Torp

Nees

Møb

Udgivet med støtte fra:

Kloster Havn

WC

WC

Ulfborg Kirkeby

16

181 Husby

Ulfborg

537

Søndagstur Retro

Staby

54.623

ojekt mellem ærket, mvig KomKommune.

Å

Bøvling Havn

Lemvig-Thyborøn Turistinformation Havnegade 14, st. th 7620 Lemvig WC Toilet T: +45 97 82 00 77 Indkøb turist@visitlemvig.dk Tag på Søndagstur Retro - og oplev Nissum Fjord. Folderen er udgivet i projekt www.visitnordvestjylland.dk Sammensæt din egen tur, nyd freden, fuglene, og sivene. ”Liv og nye Veje” Camping

i projekt

28

WC

Holstebro Turistbureau Jeppe Schous Gade 14 7500 Holstebro T: +45 96 11 70 80 turist@visitholstebro.dk www.visitholstebro.dk

Sæt dig i bilen og kør fjorden rundt til natur, kunst og kultur, det vækker til stilhed og eftertanke.

521

Bøvlingbjerg

- på egen hånd hele året! Vedersø

Madum

16 28

Ulfborg Plantage


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.