Fűtés klímával - www.klima-budapest.eu

Page 1

www.klima-budapest.eu

A klímával való fűtés előnyei A klíma fűtésre való használata a mai modern hőszivattyús klímaberendezésekben már gazdaságosan megoldott. Érdemes a többi funkciója mellett – hűtés, allergiát okozó anyagok kiszűrése, páramentesítés… - erre a célra is használni.

A klíma ugyanazon az elven tud fűteni, mint hűteni. Hűtéskor hőt szállít a hűtött térből a külvilág felé egy hőcserélőn keresztül. De egy egyszerű kis szerkezet beépítésével megfordítható ez a folyamat, így most a külső térből szállítható a melegebb levegő a belső tér felé. Sokan még ma is úgy gondolják, hogy klímával fűteni drága megoldás. Pedig ez ma már egyáltalán nem igaz! Gázzal való fűtés esetén kb. egynegyedét fizeti annak, mintha árammal fűtene (villanyradiátor, hőlégbefúvó). A klímával való fűtés körülbelül négyszer annyi fűtési teljesítményt eredményez, mint amennyi elektromos áramot fogyaszt. Ez egy jó klímánál 5 is lehet.


www.klima-budapest.eu Ha tehát a klímás fűtés négyszer annyi hőt tud szállítani, mint amennyi áramot felvesz a hálózatból, akkor a megrendelőnél pontosan ugyanannyiba kerül a klímás fűtés, mint a gáz. Ha ennél jobb az érték, akkor már olcsóbb is a gáz használatánál! Bármilyen más rendszerű fűtésnél – társasház központi kazán, távfűtés, PB-gázfűtés gazdaságosabb lehet egy klímás fűtési megoldás. Ha egy lakás 10 kW fűtési teljesítményt igényel, és ez biztosítva van klímával, akkor az a lakás ugyanúgy megfelelően fel lesz fűtve, mint bármely más megoldással. Ráadásul hosszútávon nem garantált a mai gázárak fenntartása. Az inverter-technológia - a korszerű hűtőközegek megjelenésével együtt - ma már -20 - -25 C külső hőmérsékletig működő hőszivattyús klímákat biztosít, ami már jelentősen elősegíti az inverteres klímák elterjedését. Évről-évre gazdaságosabb, kisebb fogyasztású klímák jelennek meg a piacon, melyek már komoly vetélytársai más fűtőberendezéseknek is.

Ez a gazdaságos fűtés ráadásul gyors, kényelmes, tiszta, ami egyáltalán nem elhanyagolható előny a mai sietős életmódunk mellett.


www.klima-budapest.eu

Nem kell a tüzelőanyagot behordani, hasogatni, beszerezni, nem jár piszokkal, szemeteléssel. Egy légfűtés pár perc alatt meleg levegőt fúj a lakásba, és mivel ventilátort használ, ez gyorsan eloszlik a teljes fűtött területen. Ezen kívül minden más fűtés a levegővel együtt fűti fel a helyiségben lévő tárgyakat, falakat. Ezzel szemben a légfűtés a levegővel kezd, és csak a felmelegített levegő fűti fel azután a helyiség berendezési elemeit. Ez bizony kényelmi szempontból sem utolsó dolog. Amikor ősszel hirtelen lehűl a levegő, Ön már néhány perc alatt kellemes meleget varázsolhat a 15 fokos lakásba. Vagy tavasszal, mikor már nagyon örül a melegnek, hirtelen 10 fokkal visszaesik a hőmérséklet. Gyakorlatilag ma már egyetlen nap leforgása alatt részese lehet bármilyen időjárásnak. De mi egy gombnyomással gyorsan meleget varázsolhatunk szobánkba, otthonunkba. Biztonságos fűtést is jelent a klímás fűtés, hiszen nincs füst vagy CO mérgezés lehetősége. Kényelmes, mivel időre programozható, nem kell tárolni, nem kell hozzá kémény sem. Ráadásul 2014. I. 1-től a legalább 4.1 SCOP értékkel rendelkező klímák (levegő-levegő hőszivattyú) már a GEO (25ft/kw) tarifát is megkapják! A klímás rendszer megvásárlása nem kerül annyiba, mint egy gázkazános központi fűtés. Ráadásul nem vesznek el helyet a szobákban a csövek, radiátorok, nem csúfítják el a lakást. Sőt, inkább emelik otthona értékét, szebbé varázsolják a szép, modern készülékek!

www.klima-budapest.eu


Temperáló fűtésre is lehetőséget biztosít a klíma, akár a nyaralójában is vagy ha otthonát hosszabb ideig télen üresen hagyja. Tehát a hőszivattyús klímák többszörösen is hasznosíthatók: hűtés, fűtés, páramentesítés, allergének kiszűrése… és mindehhez egyetlen készüléket kell csak felszerelni. Ma már kifejezetten fűtésre optimalizált, alapvetően fűtésre tervezett klímakészülékek is vannak, melyek még gazdaságosabban működnek fűtés üzemmódban.

Forduljon hozzánk Ön is egyedi igényeivel és mi segítünk megtalálni a szükségeinek legjobban megfelelő klímakészüléket, mind funkciókban, mind árkategóriában.

Email: info@klima-budapest.eu Telefon: 06-20-2613639

www.klima-budapest.eu


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.