Page 1

HERBORG FRISKOLE BØRNEHUSET TREKLØVEREN B Ø R N E H AV E / S F O / I N D S K O L I N G

Børnehuset Trekløveren og Herborg Friskole er en institution/ skole med meget leg på tværs af aldersgrupper. Eksempel på en eftermiddag på legepladsen: SFO børnene hjælper de små med at lave en cykelbane, nogle store piger leger MGP på højen og spørger de små, om de vil være med.


Børnehuset

Lukas er altid i højt humør og ikke altid lige nem at få med hjem efter børnehaven. Disse to ting beviser for os at børnehuset er et spændende og trygt sted at være. Vi som forældre tager derfor også glade og trygge af sted på arbejde. Vores dreng har det godt og hygger sig med kammeraterne og personalet. De voksne i børnehuset har altid overskud til at informere om hændelser fra dagen, hvilket viser os, at der bliver holdt øje med og taget sig af det enkelte barn.

Tæt samarbejde I børnehuset og på friskolen værdsætter vi vores tætte samarbejde. Både små og store færdes trygt i hele huset. Børnehaven deltager en gang om ugen i skolens morgensang, og vi er fælles om forskellige arrangementer i årets løb. Børnehavens førskolegruppe har i en periode inden skolestart samarbejde med skolens 0. klasse. Dette fællesskab gør at børnene er helt trygge ved og glæder sig til overgangen fra børnehave til skole. SFO personalet er jo også de samme, som de kender fra børnehaven.

Sanne og Karsten, Herborg, forældre til Lukas 5 år

Anna startede i børnehaven august 2011. Vi blev mødt af nogle fantastisk dygtige pædagoger. Vores datter faldt hurtigt til, hun stortrives og nyder at være ude i naturen og være med til alle aktiviteterne. Atmosfæren i børnehuset er god og positiv. Børnehusets størrelse gør at der leges godt på tværs af alder. Vi kan varmt anbefale børnehuset til andre.

Vibeke Fruergaard Poulsen, Trøstrup, mor til Anna 3 år

Mangel på personale, som i nogle danske institutioner, lider vores børn ikke under i deres hverdag. Her er der tid og overskud til det enkelte barn. Vi afleverer og henter to glade børn hver dag, og som forældre kan man jo ikke andet end være godt tilfreds. Sisse Korsholm, Herborg, mor til Lise og Laurits

Børnehuset vægter udeliv højt. I sommerhalvåret er alle vore aktiviteter ude, og om vinteren er vi også ude, så snart det er muligt. Børnehave og SFO arbejder tit med samme temaer, men hver deres niveau. De to seneste år har vi fået Friluftsrådets grønne flag, for vores arbejde med naturprojekter i børnehuset.


en

Indskoling

Skolevenner Nye elever får straks en skoleven fra en ældre klasse. Der bliver arrangeret skolevennetimer i starten af skoleåret, så de kan lære hinanden at kende. Det kan være med sport, spil, leg, en lille skovtur med opgaver. Skolevenner har hinanden hele skoletiden. Samlæsning Giver mange fordele. De nye elever i 0. klasse kommer ind i en klasse, der allerede har skabt en struktur. De ”gamle” ved, hvad det er at gå i skole og hjælper de nye i gang. Hvor skal madpakken hen? Hvad gør man, hvis man skal på toilettet? Og hvad med frikvartererne? Mange 0. klasses elever rykker hurtigt fagligt og har man brug for mere tid, er man jo selv en del af næste års indskoling med ny 0. klasse og kan bruge lidt mere tid på det, der er nødvendigt. Med vore små årgange er der plads til det hele. Sund skole Vi går morgentur hver morgen, ca 1,5 km og bruger indlæringsmetoder, hvor børnene ikke sidder stille hele tiden. Nogle af vore børn sidder på bolde, som styrker balancen og giver mulighed for bevægelse uden unødig støj. Vi spiser ikke slik og kage i skoletiden og der er mulighed for at købe sund mad på skolen 2 gange ugtl., hvor vi spiser sammen. Selvfølgelig har vi idræt på skemaet og somme tider er der tilbud om ekstra idræt for de små, som ledes af nogle store elever fra 8. klasse. De henter så de tilmeldte i SFOén.

Musik og anden kreativitet Vi synger morgensang hver dag, har musiktimer og optræder for hinanden og til fester. Vi er med i skolens musical hvert år. Billedkunst er en vigtig en måde at kommunikere på og lære spændende teknikker. Når vi bliver lidt ældre, vil der være digital billedkunst på skemaet. Dansk og matematik Vi lærer bogstaver med sørøver Kaptajn Karlsen og bruger hele kroppen og masser af sang, bevægelse og rytme til at indlære både tal og bogstaver. Vi lærer at arbejde sammen og alene, at være stille og vente på tur. Vi leger og spiller teater og lærer om årstider og hverdagen i skolen. Der er trygt og sjovt i indskolingsklassen.


Hvert år sover børnehaven en nat i børnehaven og sfoen tager en overnatning ud af huset. Det er en rigtig god måde for både børn og voksne, at lære nye sider af hinanden at kende på og gøre ting sammen, som vi ikke plejer at gøre.

Om efteråret og vinteren arbejder vi i børnehuset med forskellige temaer i nogle uger af gangen, det kan være sprog, kunst, bevægelse, drama eller film. Vi har fri adgang til gymnastiksalen, som vi bruger rigtig meget.

• Der er ikke noget aldersloft i vores sfo • Vi har en børnebestyrelse, der er medbestemmende i forhold til de ting vi laver.

BØRNEHUSET TREKLØVEREN

HERBORG FRISKOLE Skolevej 40 · Herborg · 6920 Videbæk Tlf. 97 17 17 01 · www.Herborg-friskole.dk

Videbæk Bogtrykkeri · 97171122

Skolevej 40 · Herborg · 6920 Videbæk · Tlf. 97 17 37 07 Åbningstider: Mandag til torsdag: 6:20 - 16:45. Fredag: 6:20 - 15:40.

Herborg Friskoles SFO  

I børnehuset og på friskolen værdsættervi vores tætte samarbejde. Både små ogstore færdes trygt i hele huset. Børnehaven deltager en gang om...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you