Kirkebladet Sdr. Felding Sogn - Nr. 2 - 2021

Page 1

kirkebladet.nu

Kirkebladet

Sdr.Felding Sogn

1

9

0

9

Snapper melder sig klar til spaghetti­gudstjeneste 28. maj Se side 3

INDHOLD I BLADET

Præsten har ordet.. . . . ......... 2 Live-streaming af gudstjenester.. . . . . . . . .

Familiegudstjeneste..

Minikonfirmand. . . . . . .

......... 3 .........4

.........4 Kirkens nye hjemmesi de.. . . . . 5 Årets konfirmander. . . ......... 5

April - Juli 2021


At rejse (med Gud) Jeg tror rigtig mange danskere har udlængsel. Mange har det seneste års tid følt sig som løver i et bur – Præsten som en flue i en har ordet flaske. Fanget. Lukket inde, men samtidigt konstant aktiv med at søge efter en udvej – et smuthul til friheden. Det har været hårdt, også fordi det indtil flere gange har lydt sådan her: »Hold ud! Vi er snart igennem. Snart skal vi få lov at kramme igen. Snart skal vi komme ud at rejse og få luft under vingerne.« Indtage nyt land Jeg skriver ikke dette, fordi jeg er globetrotter. Det er jeg ikke – i hvert fald ikke i sammenligning med en ægte globetrotter. Men jeg elsker alligevel at komme ud at rejse. Se nyt. Lære nyt. Indtage nyt land med krop og sjæl. Ligesom H. C. Andersen også gjorde det. Ham, som står bag citatet, som præger min overskrift: »At rejse er at leve«.

Der er uendeligt mange steder i ger. De har nemlig en frygt for denne verden, som jeg endnu havet, som er nedgroet gennem ikke har besøgt. Så mange, at generationer. Selv nogle af dem, jeg aldrig har fået lavet mig en som tager ud for at fiske, hopper prioriteringsliste. Men aldrig i havet. prøv alligevel at smaSom jeg ser det, skylMange mener, ge på ordet Bali. des det en gammel at Gud er en Det lyder da meget løgn. Øens religion lækkert, ikke? Hvem gammel fantasi- hævder nemlig, at de nisse med et kunne ikke tænke sig gode ånder holder til i stort skæg, som en lille uges ferie på det ferske vand, hvorsidder oppe på Bali med billedskønne imod dæmonerne holen sky, som strande, flotte koralder til i det salte vand. mest af alt kun ler, varme og smuk Og af frygt for dæmoer interesseret i natur? Jeg kunne nerne kommer disse at hindre os i at godt. Jeg har jo heller men­ nesker aldrig til have det sjovt ikke været der endnu, at opleve glæden ved så jeg må vel godt? at blive afkølet lidt i På et tidspunkt drømte jeg mig havet, ligesom de heller aldrig – væk, da jeg sad og søgte efter med deres egne øjne – kommer Bali på internettet. Men vågnede til at se, hvor smukt der er under hurtigt op igen, da jeg læste lidt havets overflade. Af frygt for om religionen på øen. For her var dæmoner fratager de sig selv en der noget, der overraskede mig. glæde, som jeg virkelig godt kunne unde dem. En gammel løgn Selvom øen ligger utroligt smukt På samme måde florerer der ogi troperne, omringet af blåt hav så i dag en løgn om Gud. Mange med smukke koraller, så er der mener, at Gud er en gammel flere, fra en bestemt religiøs retfantasi-nisse med et stort skæg, ning på øen, som aldrig har som sidder oppe på en sky, som svømmet sig en tur i havets bølmest af alt kun er interesseret i

Hvem kunne ikke tænke sig en ferie på Bali?

2


er at leve at hindre os i at have det sjovt. De mener, at det med troen på Gud er støvet og kedeligt.

elsker at grine af en vittighed, kan han da ikke være helt uden humor.

Det behøver det overhovedet ikke at være. Intet kunne være længere væk fra sandheden. Tag bare Bibelen. Den har mange spændende og lærerige fortællinger. Der sker mange ting. Men det er jo bare at ridse lidt i overfladen.

Musik med kristent budskab

Gud er ikke kedelig

Mange tror fx, at kirken kun vil det klassiske, men går du på YouTube, Spotify eller hvor du nu streamer din musik, så findes der i dag masser af god musik: pop, hip hop og rock, som har et kristent budskab. Ellers kan du jo altid søge efter de musikere, der

Gud er ikke kedelig. Hvis Gud virkelig har skabt hele denne verden, Balis naturskønne strande, al den smukke natur som vi også omgiver os med her i Danmark, så kan han da ikke være kedelig. Hvis han har skabt os, som netop

Hvis du ville give Gud en chance, håber jeg, at du som mange andre, ville blive overrasket. At der ligefrem ville åbne sig en helt ny og fantastisk verden under overfladen i den relation, som Gud tilbyder dig.

har spillet på Å-festival de seneste år. Larry Norman, som var en af pionérerne i kristen rock, skrev i en af sine sange: »Why Should The Devil Have All The Good Music?«. Hop i Guds bølge blå Jeg håber derfor, at du, som er nået så langt i denne klumme – hvis du ikke allerede har gjort det – tager springet og hopper i Guds bølge blå. Måske når du selv en dag frem til den konklusion, at Gud slet ikke er kedelig, men at rejse (med Gud) er at leve. Sognepræst Samuel Sandegaard Høeg

Live-streaming af gudstjenester Vi vil også gerne minde om, at der siden juleaften har være muligt at se søndagens gudstjeneste live på Sønder Felding Kirkes YouTube-kanal. Man tilgår live-gudstjenesten fra vores hjemmeside www.sdrfeldingkirke.dk/streaming eller direkte via følgende QR-kode:

Spaghettigudstjeneste Snapper glæder sig allerede til den næste spaghettigudstjeneste fredag 28. maj kl. 17.00, hvor han virkelig håber på, at få noget spaghetti og kødsovs bagefter. Har du endnu ikke mødt Snapper, så har han altid lidt nogle løjer for til sådanne gudstjenester – ligesom Samuel og Anna får støvet guitaren og klaveret af.

Når søndagen er omme, klipper vi de optagede gudstjenester til, så der kun ligger prædikenen tilbage.

Vi drømmer om, at det snart må blive den 28. maj, så vi kan synge nogle glade sange sammen med jer og jeres børn.

3


Lovsangsgudstjenester Man må sige, at det har været ret svært at få lovsangsgudstjenesterne sat i søen. I skrivende stund er det jo kun kirkesanger og præst, der må synge med til gudstjenesterne – andre må kunne »nynne« med. Alligevel har vi sat en enkelt lovsangsgudstjeneste i kalenderen. Det bliver anden pinsedag kl. 9.30. Muligvis bliver den konverteret til en almindelig højmesse, hvis det stadig er sådan, at man ikke må synge.

Babysalmesang Kan babyer synge? Hmm, nej det kan de vel ikke, men de har stor glæde af forældrenes sang. Babysalmesang handler om sangglæde og er en unik mulighed for en fælles musikalsk oplevelse for forældre og børn. Som en ekstragevinst har de voksne her en mulighed for at lære eller genopfriske salmer, både gamle og nye samt opleve kirkerummet på en ny og anderledes måde. Babysalmesang henvender sig til babyer fra ca. 1 til 10 månender (ved opstart). Opstart fredag 16. april kl. 9.30. Ved fortsatte restriktioner foregår det virtuelt. Tilmelding og mere information: organist@ sdrfeldingkirke.dk eller tlf. 25 99 85 13.

Gudstjenester på Engholm Centret Grundet Covid19 kan vi i skrivende stund ikke sige noget om, hvornår vi afholder gudstjenester på plejehjemmet igen. Hold derfor godt øje med aviserne, kirkens hjemmeside og Facebook side – her finder du altid de nyeste informationer angående vores arrangementer.

Familiegudstjeneste Søndag 11. april kl. 11.00 Velkommen til familiegudstjeneste i Sønder Felding Kirke – en gudstjeneste på børnenes præmisser. Vi håber på, at der måske kunne være lidt spisning bagefter, men da Covid19 pandemien stadig hærger i skrivende stund, er det ikke sikkert, at spisningen kan gennemføres. Hold derfor godt øje med aviserne, kirkens hjemmeside og Facebook side – her finder du altid de nyeste informationer angående vores arrangementer. 4

Minikonfirmand i Sdr. Felding Kirke Fra maj og frem til sommerferien indbyder vi alle 3. klasserne til minikonfirmandundervisning. Vi vil gå på opdagelse i kirken og høre spændende historier fra Bibelen. Hænderne skal i gang med kreative ting, og der skal leges og laves skuespil. Det hele afsluttes med en minigudstjeneste torsdag 24. juni kl. 17.00. Der bliver udsendt invitationer via skolen.


Kirken har fået ny hjemmeside www.sdrfeldingkirke.dk Vi har gennem et par måneder været online med kirkens helt egen hjemmeside, som man finder på www.sdrfeldingkirke.dk. Her finder du de nyeste oplysninger af forskellig slags. Det er vores organist, Anna Rasmussen, som er hjemmesidens redaktør. Har du noget ris eller ros, eller gode idéer, er det hende, du skal gå til. Vi håber alle, at I bliver glade for den.

Gospel-kids Da vi i skrivende stund endnu ikke må synge i kirkerne, har vi ikke turdet at sætte nogle datoer i kalenderen endnu. Men vi reklamerer med Gospel-kids, så snart det er muligt at starte koret op igen. Spørgsmål? Kontakt da Anna Rasmussen organist@sdrfeldingkirke.dk eller på tlf. 25 99 85 13.

Højskoleformiddag Grundet Corona holder højskoleformiddag stadig pause på ubestemt tid. Hvis det skulle begynde igen inden næste kirkeblad, bliver det annonceret i de lokale aviser.

Årets konfirmander Lørdag den 19. juni og søndag den 20. juni afholdes der i alt 4 konfirmationsgudstjenester. Konfirmanderne fordeler sig på følgende dage og gudstjenester: Lørdag 19. juni kl. 9.30: • Emil Bjerre Bloch • Laura Jönsson • Caroline Nørgård Grønbæk • Cecilia Schmidt Christensen • Benjamin Tang Dalgaard • Emil Støttrup • Steff Oppers Lørdag 19. juni kl. 11.00 • Sebastian Pagaard • Lykke Pagaard • Paula Riekstina • Jessica Vanting Larsen • Esmee Nicol Muijrers • Viktor Verner Pihl Christensen • Liam Brandt Faaborg Søndag 20. juni kl. 9.30 • Lærke Gyldenlev Jespersen • Maja Kirstine Sahl Henriksen • Kasper Løgager Sørensen • Emilia Lykke Marinussen • Julius Kirkeby Andreasen • Thilde Østergaard Scheldt Nytrup Søndag 20. juni kl. 11.00 • Rasmus Kaalund Carstens • Merle Hvid Mikkelsen • Trine Tinghøj Nielsen • Nanna Kousgaard Christensen • Aleksej Kristian Skovlyst Pedersen • Lærke Brahe • Markus Mejborn Øhlenschlæger

5


Kirkelige handlinger de seneste 4 måneder

Gode numre og links Nicolai Tjenesten ��������������������� 97 12 12 56 AbortLinien ���������������������������� 48 39 48 48 Børnelinien ���������������������������� 96 35 10 20 Alkohollinien ��������������������������� 70 10 0 130 www.sdrfeldingkirke.dk www.sogn.dk/soenderfelding www.barnetro.dk www.jesusnet.dk www.fkg.dk

Døbt 22. november

Lily Kamstrup Frandsen

28. november

Nova Holthusen Witte

06. februar

Nolia Guldbrandt Kjær

Begravet/bisat 12. november

Erik Christiansen

22. december

Egon Christensen

23. december

Finn Hansen

23. januar

Gerda Jakobsen

19. februar

Marianne Larsen

SÆT FOKUS PÅ FAMILIENS TRIVSEL FÅ EN FORÆLDREVEN Få en personlig støtte og sparring til udfordringer i hverdagen. Individuelt forløb

SAMTALEFORLØB FOR GRAVIDE

Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Sdr. Felding støtter socialt udsatte samt mennesker i nød. Butikken modtager med tak ting og sager. Tlf. 51 71 42 77 Åbningstid: Tirsdag-fredag kl. 13-17 – Lørdag kl. 10-12

Reflekter og tal med andre gravide om dine tanker og følelser. 6. gange.

BARSELSCAFÉ Mød andre forældre på barsel og del din oplevelse af hverdagen

Find alle tilbud på

www.folkekirkensfamiliestotte.dk

Kirkebladet Redaktion: Elin Jensen, Anna Rasmussen og Samuel Sandegaard Høeg. Deadline: Forslag til stof til næste nummer af kirkebladet modtages senest torsdag den 3. juni 2021 på mail: sash@km.dk Layout og tryk: Videbæk Bogtrykkeri A/S 6

Sdr. Felding Indre Mission Program: sdrfelding.indremission.dk


Kirkelige foreninger Indre Mission Anne Kirsten Haagensen - Tlf. 20 70 66 01 Valdemar Søndergaard - Tlf. 23 21 10 10 Studiekredsen Anna og Kristian Bøndergaard - Tlf. 97 19 98 88 Bibelkredsen Bodil og Svend Erik - Tlf. 97 19 82 32 Bibelkreds 86 Bente og Valdemar Søndergaard Tlf. 29 87 88 59 Glimt Ester og Hans Kurt - Tlf. 60 44 57 33 Bibelkreds 2014 Maria Klausen - Tlf. 23 44 00 53 Refleks Alice og Frands Kjær - Tlf. 75 34 74 20 Fodspor Pia Andersen - Tlf. 53 37 03 04

Kirke og menighedsråd Sognepræst (kirkebogsfører) Samuel Sandegaard Høeg Skolegade 13, 7280 Sdr. Felding sash@km.dk - Tlf. 61 61 24 41 Fri mandag Kordegn Elsebeth Rau Sandfeldparken 4, 6933 Kibæk elra@km.dk - Tlf. 97 19 10 43 Mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 10-12 Torsdag kl. 15-17 Organist Anna Rasmussen – Tlf. 25 99 85 13 organist@sdrfeldingkirke.dk Graver Hans Kurt Poulsen – Tlf. 25 99 85 10 sdr.feldingkirkegaard@mail.dk Kontortid på graverkontoret Tirsdag-fredag kl. 12.00-12.30

Kvindekredsen (Danmission) Mette Larsen - Tlf. 97 19 84 12

Gravermedhjælper Ester Poulsen

Torsdagssamvær Annette Petersen - Tlf. 31 95 43 90

Kirkesangere Birgitte Birkbak birgittebirkbak@gmail.com - Tlf. 26 71 83 23

IMU Jeppe Sangill - Tlf. 22 14 79 55 Hver torsdag aften for alle unge Børneklubben Inga Bøndergaard - Tlf. 20 81 47 70 Ca. to tirsdage om måneden kl. 16.00-17.30 For alle fra 4-10 år Krudttønden Holder p.t. pause Anita Kudsk Rabjerg - Tlf. 28 26 61 28

Per Gram Pedersen pergramp@gmail.com - Tlf. 41 82 14 63 Sara Thorkildsen thorkildsen@jyde.dk - Tlf. 25 74 24 62 Menighedsrådet Anne Marie Thygesen Jensen, fmd. Bjergevej 41, 7280 Sdr. Felding am@vjfragt.dk - Tlf. 40 64 94 01

Teenklubben Upstairs i Kibæk Missionshus Peter Villumsen - Tlf. 40 61 05 44 Tirsdage kl. 19.00-20.30

Marianne Hedegaard Søndergård, næstfmd. Tarpvej 2, 7280 Sdr. Felding mariannebmhsdk@yahoo.dk Tlf. 40 71 00 25

Å-Festival Kåre Dyhr Pedersen - Tlf. 27 70 97 19

Bo Eske Pedersen, kasserer eske.hedeby@gmail.com – Tlf. 20 15 91 41

KFUM’s soldatermission Sigfred Gottenborg - Tlf. 97 19 88 46

Bente Søndergaard, kontaktperson bls13mail@gmail.com - Tlf. 29 87 88 59 Bodil Johannesen bodilove@outlook.dk - Tlf. 23 67 95 75 Helle Maria Nielsen, kirkeværge Solsikkevej 39, 7280 Sdr. Felding torbenfirkant@gmail.com - Tlf. 40 56 22 20

7


ID-nr.: 46879

205

Gudstjenester i Sdr. Felding MARTS Søndag 28.

09.30

Palmesøndag

Gudstjeneste

09.30 09.30 09.30 09.30 11.00 09.30 11.00 09.30

Skærtorsdag Langfredag Påskedag Anden påskedag 1. s. e. påske 2. s. e. påske 3. s. e. påske Bededag

Gudstjeneste Gudstjeneste Gudstjeneste Gudstjeneste Familiegudstjeneste Gudstjeneste ved Christian Dalsgaard Thomsen Gudstjeneste Gudstjeneste

09.30 11.00 09.30 09.30 09.30 09.30 17.00 09.30

4. s. e. påske 5. s. e. påske Kr. himmelfartsdag 6. s. e. påske Pinsedag Anden pinsedag

Gudstjeneste Gudstjeneste ved Klaus Buch Møberg Gudstjeneste Gudstjeneste Gudstjeneste Lovsangsgudstjeneste Spaghettigudstjeneste Gudstjeneste

09.30 09.30 09.30 11.00 09.30 11.00 17.00 11.00

1. s. e. trinitatis 2. s. e. trinitatis 3. s. e. trinitatis 3. s. e. trinitatis 3. s. e. trinitatis 3. s. e. trinitatis 4. s. e. trinitatis

Gudstjeneste Gudstjeneste Konfirmation Konfirmation Konfirmation Konfirmation Minikonfirmandgudstjeneste Gudstjeneste ved Klaus Buch Møberg

09.30 11.00 11.00

5. s. e. trinitatis 6. s. e. trinitatis 7. s. e. trinitatis 8. s. e. trinitatis

Gudstjeneste ved Christian Dalsgaard Thomsen Gudstjeneste ved Klaus Buch Møberg Nabogudstjenester i Assing kl.9.30 el. Skarrild 11.00 Gudstjeneste

11.00

9. s. e. trinitatis

Gudstjeneste

APRIL Torsdag 1. Fredag 2. Søndag 4. Søndag 5. Søndag 11. Søndag 18. Søndag 25. Fredag 30.

MAJ Søndag 2. Søndag 9. Torsdag 13. Søndag 16. Søndag 23. Mandag 24. Fredag 28. Søndag 30.

Trinitatis søndag

JUNI Søndag 6. Søndag 13. Lørdag 19. Lørdag 19. Søndag 20. Søndag 20. Torsdag 24. Søndag 27.

JULI Søndag 4. Søndag 11. Søndag 18. Søndag 25.

AUGUST Søndag 1.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.