Page 1

Pagina 5

Pagina 16

Pagina 19

Pagina 23

Charge to go

Nicole van Heeswijk

Indra Janki alias Madam Jeanette

Woonspecial074

mobiel oplaadstation van nice-to-have naar need-to-have

‘Emotiesmid’ maakt sieraden met bijzondere verhalen

Kookworkshops met kousenband en bakbananen

Binnenkijken bij interieurstyliste Charlotte te Wierik FEBRUARI - 2017 - UITGAVE #02

HET TOONAANGEVENDE CULTURELE & ZAKELIJKE MAGAZINE VOOR ALLE INWONERS VAN 074 EN HAAR BEZOEKERS

CHARGE TO GO: ALTIJD EN OVERAL OPGELADEN


OPENING Op onze First Floor is zojuist geopend: een heuse Marc Cain Store. Liefhebbers van Marc Cain en andere mooie merken mรณeten nu echt naar Wagenaar Mode. De eerste verdieping is volledig verbouwd. Laat u verrassen!

SHOWTIME 4 maart & 25 maart


3

FEBRUARI 2017

column van MARCO Journalist. Schrijver van verhalen, reportages, interviews en boeken. Dat ben ik, Marco Krijnsen. REAGEREN? marco@marcokrijnsen.nl

Gilbert

Hij is een fenomeen in de internationale vechtsport. Een knock-outmachine. Maar ik ken Gilbert Yvel vooral als graatmagere, slungelige voetballer van ATC’65. De rechtsbuiten die sneller was dan de bal.

vechtsporter. Eentje met een ontzagwekkende bijnaam: de Hurricane. Een eenpersoonsdestructiebedrijf van 100 kilo, dat snelheid aan kracht koppelt. Ik zocht hem voor een interview op in de Randstad, waar hij was neergestreken. Hij vertelde openhartig over zijn ongelukkige jeugd. Over zijn veel te jonge Haïtiaanse moeder die hem als baby had ondergebracht bij de buren, totdat de kinderbescherming hem daar weghaalde. Over zijn rondgang langs pleeggezinnen, ook in Hengelo, waar Gilbert niet gelukkig was. Over kindermishandeling. De stoere spierbundel zei het op zachte toon. Zonder boosheid.

Ik zie hem nog zo voor me. Een onzeker jochie met zwart krullend haar. Zijn lange donkere stelten staken af tegen de smetteloos witte voetbalbroek. Een echte puber wasie, met de daarbij behorende ongecontroleerde bewegingen. Soms toverde Gilbert een geniale actie uit zijn heupen, vaak liep hij zichzelf voorbij. Zelfkritiek was niet zijn sterkste kant. Hij had een kort lontje. Als leider van zijn voetbalteam maakte ik heel wat woede-uitbarstingen van Gilbert mee na weer een mislukte actie. Zijn medespelers, de scheids, de trainer: iedereen had het gedaan. Behalve Gilbert.

“ De stoere spierbundel zei het op zachte toon. Zonder boosheid.”

Freefighten, kickboksen, MMA. De ring is voor Gilbert een uitlaatklep om zijn moeilijke jeugd te verwerken. Hij kan niet zonder, ook al is hij inmiddels 40. Onlangs maakte de Hurricane z’n comeback na vier jaar afwezigheid: winst binnen 1 minuut in de eerste ronde. Snel en ongeduldig is ie dus nog steeds, net als in het ATC-shirt.

Jaren later begreep ik waarom. Dat was toen het slangenmens van weleer was veranderd in een bekende

DRESSED BY: Glenn Ross Puro Gusto Menswear Hengelo

Het succes van de oplader.

05

INHOUD #02 Woon074 special.

21

is een uitgave van:

VestaMedia Björn Hoekstra M.H. Tromplaan 55, 7513 AB Enschede Tel.: 088 - 0124 850 info@vestamedia.nl www.vestamedia.nl REDACTIE: Marco Krijnsen

12 Echte klassiekers in een Frans-Twents jasje.

19 Kousenband & bakbananen.

16 Sieraden met een verhaal.

Fotografie: Jeleukstefoto.nl, Hengelo Advertentie-acquisitie: VestaMedia, Angelica van Veen magazine074@vestamedia.nl Tel.: 06 - 532 399 84 Ontwerp & vormgeving: Studio VestaMedia Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of vermenigvuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.


Techniekmuseum

Muziek

Theater

Dans

Beeldende kunst

Kunst & Techniek

wij zijn oyfo Locatie Techniekmuseum Industriestraat 9 7553 CK Hengelo 074 - 243 00 54 Locatie Muziek Deldenerstraat 20 7551 AG Hengelo 074 - 291 73 09 Locatie Beeldende kunst, dans en theater Esrein 9 7553 CX Hengelo 074 - 291 75 97

Oyfo is de samensmelting van Techniekmuseum HEIM, CREA en Muziekschool Hengelo: één hart voor kunst & techniek. Volg ons op: facebook.com/Oyfokunsttechniek

info@oyfo.nl www.oyfo.nl

j het i b n e e All bad Twente

De nieuwe zwemles van de KNZB is een doorslaand succes!

En: • gratis recreatief zwemmen voor kinderen op zwemles • gratis WiFi • een gezinsabonnement voor maar 10,- per maand icm zwemles • voor 2,50 per maand onbeperkt naar Kids City in Borne • binnen 1 jaar je diploma (turbo) of in normaal tempo

Stoer, cool, gaaf en heel goed. Heel veel zwemscholen in Nederland hebben al gekozen voor de SuperSpetters, in Twente nog maar één.

n ngs om te zie is! hoe leuk dit

Kom eens la


FEBRUARI 2017

5

hetVERHAALvan...

Laurens Satink: de man achter Charge to Go (en Stravinsky)

Het succes van de oplader

Hij begon zijn loopbaan achter de bar van café De Brink 5. Nu is Laurens Satink (52) mede-eigenaar van Stravinsky én heeft hij succes met oplaadstations voor telefoons en tablets. Tekst: Marco Krijnsen Foto’s:  jeleukstefoto.nl


w 6

e spreken af in Stravinsky, de horecagelegenheid die Satink samen met anderen nieuw leven inblies. Waar anders? Want hier begon ook de opmars van Charge to Go, zijn andere onderneming. Laurens Satink vertelt hoe dat kwam. Je hebt een echt horecaverleden. Veel Hengeloërs kennen je nog van De Brink 5, het café aan de Brinkstraat, en van restaurant Hanninkshof in Usselo. ,,Klopt. Compagnon Kees Bleeker en ik hebben drie jaar lang De Brink 5 gehad. Een mooie tijd. Daarna hebben we Hanninkshof overgenomen. We zijn na twaalf jaar gestopt. Horeca is keihard werken voor weinig geld. Weken van 100 uur die ten koste gaan van je sociale leven. Ik wilde iets anders.”

FEBRUARI 2017

Als je kunt laten zien dat je betere producten hebt, is er altijd een opening. Dat is gelukt.

Geen horeca meer dus. Wat wél? ,,Via-via kwam ik als verkoper terecht bij Wella, de fabrikant van haarproducten. Zonder afspraak ging ik naar kappers om spullen te slijten, zo plat was het. Die kappers zaten helemaal niet op mij te wachten. Maar het lukte me om hen ervan te overtuigen dat ze iets van mij nodig hebben. Ik verdiepte me in wat concurrenten hadden. Als je kunt laten zien dat je betere producten hebt, is er altijd een opening. Dat is gelukt. Ik zat zelfs in de landelijke top 5 van verkopers van Wella.” Eerst eigen baas, daarna salesmanager in dienst van een onderneming. Ging dat wel? ,,Ik wilde bij Wella doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Toen dat er niet in zat, ben ik vertrokken. Ik ging naar Canon Nederland, waar ik me wél kon ontwikkelen. Ik werd directeur van kantoor Zwolle, dat ik later heb gekocht. Acht jaar geleden heb ik mijn aandelen van de hand gedaan. Ik was er klaar mee. Het werk nam me te veel in beslag, ik kwam er niet meer los van.”

Geen spijt van een nieuw horecaavontuur? ,,Zeker niet, het gaat goed met Stravinsky. We zijn hartstikke tevreden met de omzet, hoewel het nog steeds lastig blijft om geld te verdienen in de horeca en je moet er ook veel uren in steken. Ik sta als mede-eigenaar wat meer op de achtergrond. Desondanks ben ik er drie dagen fulltime mee bezig.”

En toen kwam Stravinsky. Toch weer die horeca. Waarom? ,,Mijn broer en zijn vrouw waren in die tijd eigenaar van Stravinsky. Het ging niet zo goed met het bedrijf. Er was concurrentie gekomen, de recessie stak de kop op en er was veel achterstallig onderhoud. Ik heb hen toen geholpen, ook financieel. We besloten al gauw de zaak te verkopen, maar het was eigenlijk al te laat. Potentiële kopers haakten af, omdat ze wilden wachten op het faillissement. Toen dacht ik: Dat gaat niet gebeuren. Ik heb een paar vrienden gevraagd of ze mee wilden doen. Samen kun je veel doen zonder dat je een bank nodig hebt. Zo hebben we dus Stravinsky gekocht en konden we meteen investeren in een compleet nieuwe inrichting.”

Je week is dus goedgevuld, want je bent ook een ander bedrijf begonnen: Charge to Go. Hoe is dat zo gekomen? ,,Ik werd in 2012 door Heineken uitgenodigd voor de Olympische Spelen in Londen. Toen ik in het Holland Heineken House een biertje wilde drinken, was mijn telefoon leeg. Ik kon ‘m opladen bij een bemand oplaadstation waar zo’n honderd bezoekers ook stonden te wachten tot hun telefoon was opgeladen. Er was dus duidelijk behoefte aan. Ik wist meteen dat ik zoiets ook ik Stravinsky wilde. Thuisgekomen ben ik twee kastjes met deurtjes van plexiglas in elkaar gaan knutselen. We hebben ze in de zaak gezet en onze gasten reageerden heel enthousiast.”

Waarom ben je die oplaadstations zelf gaan maken? Er was toch al een producent? ,,De leverancier in Engeland zocht een distributeur voor de Benelux. In eerste instantie ben ik met hem in zee gegaan. Ik ging langs bedrijven en had de eerste leads al binnen. Maar toen waren er allerlei misverstanden en besloot ik dat ik het beter zelf kon gaan doen. Ik heb een Nederlandse fabrikant benaderd om een


7

FEBRUARI 2017

oplaadstation te bouwen zoals ik dat voor me zag.” Waarmee onderscheidt Charge to Go zich van concurrenten? ,,Onze oplaadstations zijn voor zowel telefoons als tablets en hebben een beeldscherm met users interface. We zijn in staat om de stations helemaal te personaliseren voor onze klanten, inclusief de sleuteltjes van de lockers. Maar het belangrijkste is misschien wel dat ik het product serieus neem. De concurrenten doen het erbij.” Had je zelf gedacht dat je hiermee je geld kon verdienen? ,,Ik dacht in het begin dat de batterijen van telefoons binnen afzienbare tijd veel langer zouden meegaan en dat de behoefte aan een oplaadstation niet zo sterk als nu zou groeien. Gebleken is wel dat wij allemaal steeds slechter zonder onze telefoon kunnen. Zodra de batterij leeg is, zijn we onthand.”

bijna niemand zijn telefoon volledig opgeladen hoeft te hebben. Mensen leggen ‘m gemiddeld 20 minuten aan de lader. Langer kunnen we dat ding kennelijk niet missen…” Charge to Go is in heel Nederland te vinden, van musea en scholen tot winkels en evenementen. Begint de markt al verzadigd te raken? ,,Voorlopig niet. We bereiken nu amper 5% van de markt. Ik sta steeds weer te kijken van nieuwe plekken. Een tandarts wil een oplaadstation voor de wachtkamer, Coolcat wil ‘m in de winkel. Het is een service die je als bedrijf tegenwoordig moet hebben om het klanten zo aangenaam mogelijk te maken. Ik zie voorzichtig een tendens van nice-to-have naar een need-to-have. Er is dus nog veel groei mogelijk.”

Is de oplaadtijd niet te lang? ,,Nee. Telefoons worden hier 75% sneller opgeladen dan thuis. Bovendien blijkt dat

Oplaadstations

tot in Australië De oplaadstations van Charge to Go (3.250 euro) worden geproduceerd bij VDL Apparatenbouw in het Brabantse Eersel. De branding van de stations door middel van belettering gebeurt bij Letterpret in Oldenzaal. De oplaadstations staan inmiddels door heel Nederland. Het Rijksmuseum heeft drie exemplaren met een zelfportret van Rembrandt van Rijn en de Nachtwacht. Andere klanten zijn onder meer: KPN, Rabobank, ING, ABN Amro, Coolcat, Holland Casino en Hunkemöller. Het aantal exportlanden neemt geleidelijk toe: Noorwegen, België (supermarktketen Carrefour), Spanje (clubs en hotels op Ibiza), Oostenrijk, Duitsland (MediaMarkt), Australië en (binnenkort) Italië.

Van De Brink 5 tot

We zijn in staat om de stations helemaal te personaliseren voor onze klanten, inclusief de sleuteltjes van de lockers.

Charge to Go De loopbaan van Laurens Satink: 1987-1990 Uitbater café De Brink 5 1990-2000 Eigenaar restaurant Hanninkshof 2000-2002 Accountmanager Wella haarproducten 2002-2007 Sales manager en directeur Canon Nederland 2008 Oprichting Satink Consultancy 2012 Mede-eigenaar Stravinsky eten drinken slapen 2013 Oprichting Charge to Go


RAINWEAR - Deze prachtige merken uit Denemarken en Noorwegen staan al decennia garant voor kwalitatief mooie ontwerpen en kleurstellingen. Alle collecties zijn met zorg voor u samengesteld zodat wij u goed kunnen adviseren. Komt u langs om de complete collectie te bewonderen en te passen. www.deblaker-exclusief.nl facebook @deblakerexclusief

Ilse Jacobsen

Raincoat 84 Army

Ilse Jacobsen

Raincoat 37B Atmosphere/Peach

I.N.O.X 241723.1 Kijk voor onze openingstijden op www.watchservice.nl Drienerstraat 33a | 7551 HK Hengelo | T 074-3491152 | info@watchservice.nl

Blaest

Rainwear 567 Red

Blaest

Rainwear 511 White

De Blaker exclusief

De Blaker exclusief

De Wetstraat 41 - 43, 7551 GB Hengelo Tel. 074 - 259 4888

H.J. van Heekplein 134, 7511 HN Enschede Tel. 053 - 430 7704

Advertentie_Kleding_1/4_v3.indd 1

16-02-17 14:28

WOK - GRILL - SUSHI

Oldenzaalsestraat 547 7558 PW Hengelo T: 074- 2913252 E: info@chinatuin.nl www.chinatuin.nl

AL RUIM 30 JAAR EEN BEGRIP IN HENGELO EN OMSTREKEN!

Openingstijden Maandag t/m zaterdag 16:00 - 22:00 Zondag 14:00 - 22:00


Wat is er NIEUW

9

FEBRUARI 2017

HEB JE EEN TIP? magazine074@vestamedia.nl

en ander nieuws

JONGE POERINK Hengelo

Telgen 5 | 7551 CL HENGELO

Juwelier Jonge Poerink in Hengelo selecteert al jaren vanuit de hele wereld de beste en mooiste sieraden en horloges. Na optimaal advies door goed opgeleid winkelpersoneel kunt u dag in en dag uit genieten van uw aankoop. See it - Feel it - Love it.

GUSTAF BANKETBAKKERIJ Hengelo

Wemenstraat 61 | 7551 EW HENGELO

Bij Banketbakkerij Gustaf, betreedt u de lekkere wereld van gebakjes, koekjes, taartjes, chocolaatjes, bonbons en nog veel meer! In onze banketbakkerij creëren onze banketbakkers, met veel enthousiasme en liefde voor het vak, overheerlijke producten.

McGregor Er was champagne bij de terugkeer van Jan Marc ter Steege in de McGregor-winkel aan de Nieuwstraat in Hengelo. En niet alleen Ter Steege is terug in de winkel, hij heeft ook zijn twee vaste verkoopsters Els en Nicole weer in dienst genomen. Dat mag hij nu zelf beslissen want hij is franchisenemer geworden van de zaak. In juli 2016 kreeg hij na zeven jaar via een

‘oude stijl’ is terug!

email te horen dat hij ontslagen was, ondanks dat het bedrijf een doorstart maakte. Maar Ter Steege liet zich niet ontmoedigen dat te doen wat hij het liefst deed: McGregor merkkleding verkopen. Hij wist de financiering rond te krijgen om als franchisenemer met de winkel door te gaan. Samen met zijn collega’s gaat hij de schouders eronder zetten om de in het afgelopen half jaar drastisch teruggelopen omzet weer op het oude niveau te krijgen.

ATELIER DAVINA Borne

Aanslagsweg 24 | 7622 DL BORNE

Bij Atelier Davina worden verschillende cursussen aangeboden; schilderen, tekenen, boetseren, mozaïeken en beeldhouwen met speksteen. Ook workshops voor groepen zijn mogelijk. Kom langs en neem zelf een kijkje in het grote aanbod en durf de creatieve uitdaging aan!


LEURINK 3.0 LEURINK LEURINK 3.0 3.0 FASHION HAS A NEW SKYLINE F AF AS SH HI OI ON NH HA AS S A A N NE EW W S SK KY YL LI NI NE E

ELKE VR IJDAG A V ELKEELOKVNERDV O ATVOAOTVN2OD1N.00IJRDIAJPDGEANG TOTO2T1. 1 ODPOEUPNUENR! 200.0U0UURU ! R!

BEN JIJ AL GEWEEST? 3.0 HEEL VEEL METERS MEER MANNEN MODE 3.03.0HEEL HEELVEEL VEELMETERS METERSMEER MEERMANNEN MANNENMODE MODE

ELKE

2.0 EEN APARTE DAMES && HEREN HEREN SCHOENENWINKEL,SHUZ SHUZ BY LEURINK 2.02.0 EENEEN APARTE APARTEDAMES DAMES & HERENSCHOENENWINKEL, SCHOENENWINKEL, SHUZBYBYLEURINK LEURINK

CHEQUE € FASHION

20,-

BIJ BESTEDING VANAF € 200,- 1 CHEQUE P.P., NIET I.C.M. ANDERE AANBIEDINGEN M.U.V. MARC CAIN EN SHUZ BY LEURINK. OOK ONLINE TE BESTEDEN. KORTINGSCODE ONLINE: CATWALK. GELDIG T/M ZATERDAG 08 APRIL 2017.

1.0 EEN METAMORFOSE ONZE DAMESAFDELING 1.01.0 EENEEN METAMORFOSE METAMORFOSEVANVANONZE ONZEDAMESAFDELING DAMESAFDELING ONZE MERKEN O.A.: ONZE MERKEN O.A.: ONZE MERKEN O.A.: ONZE MERKEN O.A.:

DORSETPLEIN BORNE +31 [0]74 266 1632 / /WWW.LEURINKMODE.NL DORSETPLEIN BORNE +31 [0]74 266 1632 WWW.LEURINKMODE.NL DORSETPLEIN 33 BORNE TT +31 [0]74 266 1632 //WWW.LEURINKMODE.NL WWW.LEURINKMODE.NL DORSETPLEIN 33BORNE // TT// +31 [0]74 266 1632 LEURINK_v3.indd 1

16-02-17 15:25


11

FEBRUARI 2017

Mooie mond vol

tanden...

Aan de Weideweg 9 in Hengelo heeft Brenda Melenhorst haar eigen mondhygiënepraktijk geopend: De Mondhygiënepraktijk. Brenda: “Voor iedereen is een gezonde mond belangrijk. Voor jongeren hoop je dat preventieve maatregelen hen een goede basis kunnen bieden om oud te worden met eigen tanden en kiezen. En om geen onnodige kosten te hebben aan hun gebit.’’

Eigentijdse ‘beter-maker’ Gezondheidscentrum Delden: Het Gezondheidscentrum Delden op de hoek van de Vossenbrinkweg en de Averinkstraat is onlangs officieel geopend. Tijdens een drukbezochte avond kregen bezoekers een kijkje in de keuken van de huurders van het duurzame verzamelgebouw: de huisartsenpraktijken Van den Helder, Hiltermann & Van der Velden, Prenger (voorheen Dijkstra) en Van Manen, en specialisten BTK Thuiszorg en kraamzorg, CarintReggeland, Medlon, Mediant, Eijkholt & Vrielink Fysiotherapie en fitness, Fysio Centrum Kamminga, BEO Logopedie, Voetcentrum Wender en Gemeente Hof van Twente.

De meeste zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen door de mondhygiënist, wel moet de patiënt een aanvullende tandartsverzekering hebben. Tot 18 jaar wordt een behandeling 100 procent vergoed uit de basisverzekering. www.demondhygienisthengelo.nl

Laat het sterretje in je ruit niet barsten! Sinds kort kun je aan de Robijnstraat 2, tegenover de Makro, terecht bij GlasGarage Hengelo. De specialist in autoruitschades is onderdeel van een landelijke organisatie van meer dan 100 vestigingen verspreid over heel Nederland.

Omdat de meeste verzekerings- en leasemaatschappijen samenwerken met GlasGarage, is de klant verzekerd van topkwaliteit. Maar ook klanten die niet verzekerd zijn tegen autoruitschade kunnen bij GlasGarage Hengelo terecht. Hier komt namelijk het inkoopvoordeel van een grote organisatie om de hoek kijken, zodat GlasGarage Hengelo scherpe tarieven kan hanteren. Het bedrijf is dicht bij de snelweg gevestigd en 24/7 bereikbaar. Klanten kunnen kosteloos gebruik maken van een leenauto, maar met een speciaal ingerichte servicewagen is ook mogelijk het ruitherstel op locatie uit te voeren.

Kunst is een feestje!

Van jongs af aan is creativiteit de passie van Nicole Tanke, leerkracht in het basisonderwijs. Vaak heeft ze maar een kleine aanzet nodig en de ideetjes en oplossingen beginnen al te borrelen. Met die ideeën wilde ze iets doen en dus is ze begonnen met TheArtParty@home. Thuis aan de Bellefleur 39 in Borne of op locatie geeft ze workshops en schilderles. “Het is verbazingwekkend te zien welke verborgen talenten mensen hebben”, aldus Nicole. “Ik daag mensen graag uit om buiten kaders te denken en dat deel van zichzelf te ontdekken waar ze het bestaan niet van kennen. En volgens mij kan dat supergoed met creatief bezig zijn.” En om de creativiteit al op jonge leeftijd te stimuleren denkt ze ook graag mee met ouders die hun kind een leuk en creatief verjaardagsfeestje willen geven. Nieuwsgierig geworden of jij een verborgen talent hebt? Kijk op www.theartparty.nl

Geen brug te ver Om de verbinding tussen landgoed Twickel en de stad Delden te sterken wordt er in de nacht van 11 op 12 maart een tweede voetgangersbrug over de rondweg geplaatst.

In tegenstelling tot de andere voetgangersbrug over de N346, die in 2014 werd gerealiseerd, begint deze nieuwe brug ‘flauwer’ en wordt deze minder hoog (7 meter) wat ervoor zorgt dat hij comfortabeler en gebruiksvriendelijker is. De nieuwe brug van de Marktstraat/Noorderhagen in de richting van de Watertorenstraat is een onderdeel van project Stadsrand Delden van het Pact van Twickel. Het moet zowel de landelijke als sociale verbinding tussen de stad en het landgoed stimuleren. Op 1 februari werd er een start gemaakt met de aanleg, naar verwachting zal begin april de brug gebruikt kunnen worden.


12 - ADVERTORIAL -

Vanuit de voortreffelijke internationale keuken serveert Restaurant Moods culinaire hoogstandjes voor lunch en diner. Met een breed uitgezet terras en uitzicht op de prachtig gelegen vijver biedt Restaurant Moods de juiste ingrediënten voor een perfect verzorgde middag of avond. Ook voor een zakelijke lunch is het restaurant een zeer geschikte uitvalbasis. OUDE DELDENERWEG 203

|

7548 PM BOEKELO

|

T 053 42 83 005

|

W BADBOEKELO.NL

www.hampshirehotelhengelo.com

Voor uw diner, meeting of overnachting

Hampshire_adv_NPV1.indd 1

16-02-17 15:32

MOLENSTRAAT 8 | 7551 DC HENGELO

WWW.DEHEERLIJCKHEID.COM

SMUTSSTRAAT 9 | 7551 HM HENGELO

WWW.PROEFWERCK.NL

Bak je eigen Twents Black Angus Steak aan tafel op een hete steen! ReSeRveRen 074 2500681

Echte klassiekers in een Frans-Twents jasje Bistro restaurant De Heerlijckheid geeft z’n gasten letterlijk een kijkje in de keuken. Wie in de gemoedelijke huiskamer aanschuift, ziet chef-kok Wouter Curré achter z’n fornuis smakelijke klassiekers bereiden. Gastheer Maickel Koster trancheert aan tafel de chateaubriand, fileert de in roomboter gebakken slibtong of flambeert de Crêpes Suzette. Wouter Curré en Maickel Koster openden hun eigen zaak in 2012. Het betekent dat bistro De Heerlyckheid binnenkort precies vijf jaar bestaat. ,,We laten dat moment niet ongemerkt voorbijgaan”, zegt Wouter. ,,We willen in het najaar iets bijzonder gaan doen? Wat dat wordt? Dat blijft nog even een verrassing.” Hoewel beide zakenpartners al de nodige horeca-ervaring hadden, was het starten van de bistro aan de Molenstraat toch een spannende stap. Helemaal in 2012, toen de crisis nog voelbaar was. Vijf jaar later is duidelijk dat het een goede beslissing is geweest. De eetgelegenheid heeft z’n bestaansrecht bewezen. ,,Het gaat elk jaar beter”, zegt Maickel. ,,2016 was voor ons het beste jaar tot nu toe en het begin van 2017 was nog niet eerder zo goed.” Twentse vitello tonato Wie de Heerlijckheid bezoekt, waant zich een beetje in Frankrijk. Het houtsnijwerk, een spiegel met gouden lijst, de klassieke lampen en de open keuken: alles is eraan gedaan om een knusse huiselijke sfeer te creëren. Bistro De Heerlyckheid serveert klassieke gerechten met een regionale touch. Zo staat een eigen variant van de bekende vitello tonato op de kaart. In plaats van kalfsvlees met tonijn en ansjovis kozen Wouter en Maickel voor een combinatie van Twentsch Nagelholt (gedroogde rundermuis), een in Twents bierbeslag gefrituurde gamba en tonijnmayonaise. ,,Het was een probeersel,

maar de mensen zijn er vanaf het begin heel enthousiast over.” Ook een typisch Frans gerecht als kikkerbillen is te bestellen, maar dan wel met een regionale twist: afgeblust met Twentsch Kuiernat. Andere bekende namen op de kaart zijn de Coq au Vin en de Tournedos Rossini, die wordt afgemaakt met ganzenlever. ,, We willen ons graag onderscheiden met echt Franse gerechten,”, zegt chef-kok Wouter Curré. ,,Maar het moet wel een beetje normaal blijven. Twentenaren willen geen gekkigheden en daar houden we rekening mee. Dat geldt ook voor de prijzen. De meeste hoofgerechten kosten 17 tot 25 euro. Een driegangenmenu heb je al voor 32,50 euro.” Wijnspijscombinatie Veel gerechten worden op de klassieke manier aan tafel bereid. ,,Waar zie je dat nog? We merken dat onze gasten het heel erg waarderen”, zegt Maickel. ,,Als ik sta te flamberen of fileren, wordt iedereen nieuwsgierig en draaien de hoofden zich om. Daarna worden die gerechten vaak ook aan andere tafels besteld.” Bijzonder is dat veel wijnen van de kaart per glas te bestellen zijn. ,,Onze gasten kunnen dus de wijn kiezen die het beste bij hun gerecht past”, zegt gastheer Maickel Koster. ,,We kunnen een wijnarrangement verzorgen voor de beste wijnspijscombinatie. Dat maakt een avond uiteten extra bijzonder.”


13

FEBRUARI 2017

Bistro restaurant De Heerlijckheid Adres: Molenstraat 8 7551 DC Hengelo 074-2591145 deheerlijckheid.nl Open sinds: 2012 Specialiteit van het huis: Tournedos Rossini (met ganzenlever)

Scan deze QR-code met uw smartphone en ga direct naar de website voro meer informatie

‘We kunnen een wijnarrangement verzorgen voor de beste wijnspijscombinatie. Dat maakt een avond uiteten extra bijzonder.’

teGAST BIJ

paspoort


14

FEBRUARI 2017

‘Boeken-steun’ voor Oude Blasius Delden De voorbereidingen voor de 25e boekenmarkt op 4 en 5 maart in De Voorhof, Kerkstraat 6 in Delden zijn in volle gang. De opbrengst is bestemd voor toekomstige restauraties en groot onderhoud van de monumentale Oude Blasius kerk. De boekenmarkt geniet een grote bekendheid en de ruim 10.000 boeken zijn in meer dan 25 categorieën gesorteerd en van prima kwaliteit. Je vindt er o.a. literaire romans, gedichtenbundels, detectives, boekenweekgeschenken, reisverslagen, kinder-, hobby- en handwerkboeken, boeken over de natuur, kunst, etc. Ook zijn er antiquarische en oude boeken. Tevens is een kleine collectie cd’s aanwezig.

04/03 & 05/03

Huh? Watskeburt?! De jongens van De Jeugd van Tegenwoordig hebben eigenlijk alles wat hun hartje begeert: hits, prijzen, succes en roem. Eén ding miste nog: “We hadden nog geen musical,” zegt Vjèze Fur. Die is er nu en heet Watskeburt?!, naar de eerste hit van De Jeugd. Voor volwassen welteverstaan, want de voorstelling zit – geheel in lijn met de stijl van De Jeugd – vol grof taalgebruik, seks, drugs en rock ’n roll. De voorstelling is geschikt voor iedere theaterbezoeker die van avontuur houdt en enigszins bekend is met De Jeugd van Tegenwoordig. Maar eh, oké… Bekijken is wel geheel op eigen risico. Allesbehalve een gewone voorstelling!

t/m 15/04

And the winner is....

AvaTarZ Kom nu Nature Park ÉÉn week gratis sporten

AvaTarZ Nature Park in Deurningen is door ANWB-leden gekozen tot het leukste uitje van Overijssel!

Bij AvaTarZ kunnen mensen een parcours met verschillende obstakels en hindernissen klimmen en sportieve outdoor games spelen. Spanning, vrijheid en verbondenheid zijn woorden die daar het best bij passen. Een mix van die drie, dat maakt het uitje speciaal. Het park is weer geopend vanaf 16 maart, voor de klauteraars dus ONBEPERKT SPORTEN | GROEPLESSEN | FITNESS | SQUASH | PERSONAL TRAINING | WELLNESS ietswww.club-life.nl om naar uit|te zien! 20 | 7559 SB | hengelo | t.074-278 00 09 Beneluxlaan

16/03

BIJVERDIENSTE

Kom nu ÉÉn week gratis sporten

ONBEPERKT SPORTEN | GROEPLESSEN | FITNESS | SQUASH | PERSONAL TRAINING | WELLNESS www.club-life.nl | Beneluxlaan 20 | 7559 SB | hengelo | t.074-278 00 09

BIJVERDIENSTE

Donderdagmiddag/-avond, of op de vrijdag?

€ €

€ €

Wij zoeken enthousiaste

€ bezorgers INTERESSE? Neem dan contact op met ons kantoor. Tel. 074 - 303 02 71. Mailen kan ook: info@twentehuisaanhuis.nl


15

FEBRUARI 2017

Kanaljerood zingt over oud worden “Wij zijn bang te moeten sterven” Met als titel Leef-Tijd “De reis van ons leven” is een werkgroep van koorleden bezig gegaan met teksten. Koorleden van Kanaljerood hebben ook ervaring met oud worden en deelden die ervaringen. De mooiste dingen die ze mee maken, de dingen die er echt toe doen, de angst voor wat komt en ook de nieuwe mogelijkheden die ze zien. Koorleden maakten gedichten die in de werkgroep besproken werden. De dirigent Iassen Raykov ging aan het componeren en verraste met zijn mooie muziek. De muzikale begeleiding van strijkensemble, marimba en slagwerk maakt het project compleet. Vrijdag  3   maart             20.30 uur    Première in Rabotheater Hengelo Zaterdag 25  maart.        20.00 uur.   Kulturhus Borne   Kaarten (inclusief pauze drankje) zijn voor € 12,50 verkrijgbaar bij het Rabotheater Hengelo en Kulturhus Borne.

03/03 & 25/03

Is het echt? Virtual- en Augmented Reality Virtual- en Augmented Reality gaan in 2017 een nog grotere rol spelen in de marketing, sales en algehele bedrijfsprocessen. Nog niet bij onze VR&AR belevenissessies geweest? Meld je nu gratis aan en raak geïnspireerd door kennis te maken met de praktische toepassingen van VR en AR. Wij  hebben een interactief programma samengesteld waarbij je inspiratie op kunt doen en onder het genot van een broodje en soep kennis kunt delen. Maar nóg belangrijker: Je ervaart Virtual- en Augmented Reality zelf! Woensdag 15  maart 2017 - 16.30 - 18.30 uur - Smart2IT Diamantstraat 3, Hengelo (ov)

15/03

Agenda 03 mrt | The Grand East Met Movano Camerata levert The Grand East een visitekaartje af dat iedere liefhebber van in psychedelica gedrenkte rock zou moeten willen hebben. Het Hammond orgel ronkt en knort vrolijk als in de beste liedjes van The Doors, de gitaren klinken kraakhelder maar toch gruizig genoeg en met Arthur Akkermans heeft de band een zanger in huis met een strot waar je splinters mee van een houten balk kan schuren. Live is de band op zijn best, dus niet overslaan! 11 mrt | Memphis Maniacs Je neemt de melodie van het ene nummer, en zingt daarbij de tekst van een ander nummer. Of andersom. Simpeler kunnen we het echt niet uitleggen. De gebroeders DeWaele van Soulwax zijn er meesters in, maar dan met een mengpaneel en platen. Deze Memphis Maniacs doen het live met instrumenten, dus als band, Een gouden combinatie van herkenning versus verrassing geserveerd binnen een hoogst ontvlambare performance. In de tien jaar van het bestaan van de band gingen festivalweides plat en clubs voor de bijl. Wees verstandig, smeer je keel, trek je dansschoenen aan en kom dit historische feest meevieren!   8 juli | Jett Rebel (Metropool Open Air) Een live sensatie! Daar zal vriend en vijand het over eens zijn. Als er de afgelopen jaren een artiest in Nederland is geweest die zo nadrukkelijk zijn kop boven het maaiveld heeft gestoken dan is het deze Jett Rebel. Een ongekende productiviteit, een neus voor goede liedjes, een geweldig gitarist en multi-instrumentalist en een strot waar menig zanger jaloers op is. Jett heeft het allemaal en meer, want naast deze kwaliteiten heeft hij ook nog eens een troep muzikanten om zich heen verzameld die de kunst van het entertainen tot in de puntjes in de vingers hebben. Een concert van Jett Rebel is een belevenis. Je kan het gaan meemaken op 8 juli in het Openluchttheater in Hertme!

03/03 & 11/03 & 08/07 Sloetsweg 55 | 7557 HT Hengelo

Autobanden & Servicebedrijf

Wij zijn verhuisd.

Telgen 15A | Hengelo |

Amy Bijoux Hengelo

Zomerbanden - Winterbanden - Motorbanden Velgen - APK - Onderhoud - Aircoservice Banden Hotel - Banden Webshop

www.petersbandenservice.nl


16

FEBRUARI 2017

Sieraden met een verhaal

Zelfs de stoere stratenmaker breekt door ‘emotiesmid’ Nicole van Heeswijk Nicole van Heeswijk noemt zichzelf ‘emotiesmid’. De Hengelose smeedt dierbare herinneringen om tot sieraad. ,,Ik wil meer dan alleen mooie dingen maken.”

H

et moet een vuurvlinder zijn geweest, beseft Nicole achteraf. Een roodkleurige vlinder die eventjes naast haar neerstreek en weer wegfladderde. Het gebeurde vorig jaar net na het overlijden van haar moeder. ,,Ik moest glimlachen door de tranen heen. Het was een teken dat het goed met haar ging.” De dood van haar moeder heeft een nieuwe periode van creativiteit heeft ingeluid. Nicole van Heeswijk zit in een flow met haar nieuwe serie Madam Butterfly, een lijn met ruw bewerkte zilveren hangers en broches/spelden rondom een roodkleurig steentje van Swarovksi. De eerste sieraden zijn al verkocht voordat ze de publiciteit had gezocht. De

Tekst: Marco Krijnsen

rest van de serie zal binnenkort te zien zijn in Rijksmuseum Twenthe en kunstcentrum HeartGallery. ,,Uit negatieve gebeurtenissen ontstaat iets moois. Zo gaat het altijd in het leven.” Tandtechniek Nicole van Heeswijk, meestergoudsmid sinds 1992, koos ervoor om haar geld niet te verdienen met reparatiewerk bij juweliers. Ze wilde zelf iets creëren. In eerste instantie deed ze dat in de tandtechniek. Nicole bakte jarenlang kronen en bruggen van porselein. Maar de creativiteit kwam steeds meer onder druk te staan. Haar werkgever vond kwantiteit belangrijker dan kwaliteit. Nicole kwam terecht in een burn-out, kreeg een ongeluk en besloot dat het allemaal anders moest. Ze begon voor zichzelf als edelsmid/sie-


FEBRUARI 2017

in Rijksmuseum Nicole van Heeswijk maakt onder de naam Precious Works zowel werk in opdracht als vrij werk. Voor de stadsdichter van Hengelo, Marijke Agterbosch, maakte ze vorig jaar een wisselspeld in de vorm van een gestileerde stadhuistoren. De nieuwste sieradenlijn van Precious Works heet Madam Butterfly. De serie met zilveren spelden, hangers en ringen is binnenkort te zien en te koop in Rijksmuseum Twente in Enschede en kunstcentrum Heartgallery. Dat geldt ook voor een deel van de spelden-serie Fleur-op-je editie 2017. De collecties zijn te vinden op de website (preciousworks.nl), maar kunnen niet online worden gekocht. Een bewuste keuze, zegt Nicole. ,,Ik ontvang de mensen graag in mijn atelier, op afspraak of op elke zaterdag tussen 12 en 17 uur. Persoonlijk contact is essentieel voor mijn werk.”

deONDERNEMER

Madam Butterfly

17

Contact opnemen met Nicole? Haar telefoonnummer is: 06-25006784.

“Ik ga met menseni in gesprek. Ik laat i hen mijn collectiei zien en kijk hoe ze i daarop reageren.”i radenmaker onder de naam Precious Works. ,,Het gaat om mijn eigen geluk, vond ik. Dit is mijn passie. Sinds ik zelfstandig ondernemer ben, is mijn leven nog nooit zo onzeker geweest. Maar ik heb het gevoel dat ik leef, want ik kan nu echt iets betekenen voor een ander.” Vingerafdruk in ring Het atelier bevindt zich op een ongebruikelijke plek: in een bedrijfspand op industrieterrein Twentekanaal. Geen probleem voor Nicole. Het in- en uitladen van de vrachtwagens om haar heen vormt juist een inspirerende omgeving. ,,Heerlijk: altijd reuring!” Bovendien: klanten uit het hele land weten de Hengelose prima te vinden. Ze komen vaak vanwege een emotionele gebeurtenis in hun leven. Hun wens is om die om te zetten in een blijvende herinnering van zilver of goud. Vandaar die term ‘emotiesmid’.

,,Ik ga met mensen in gesprek. Ik laat hen mijn collectie zien en kijk hoe ze daarop reageren”, legt Nicole uit. ,,Zo kwamen hier eens twee zussen die net hun moeder hadden verloren. Ze hadden van haar twee vingerafdrukken in was. Die heb ik verwerkt aan de binnenkant van de ring. Ze hebben zo dus altijd contact met hun moeder. De oorknopjes van hun moeder hebben een plek bovenop de ring gekregen. Dat alles maakt het een unieke herinnering.” Later kwam ook de vader van de meiden, een stoere stratenmaker uit het zuiden des lands, in het atelier. Nicole maakte voor hem een hanger waarin ze de twee trouwringen, inclusief de gegraveerde trouwdatum, en de vingerafdruk van zijn vrouw. verwerkte ,,Hij brak toen hij die hanger zag. De dag van de aflevering is altijd spannend. Als ik bij mijn klanten de emoties zie loskomen, geeft me dat een fantastisch gevoel. Dat zijn onbetaalbare momenten.” Opstekers Ook positieve gebeurtenissen kunnen aanleiding zijn voor het maken van een sieraad. Nicole ontwierp al eens een serie Opstekers, spelden van edelmetaal als een soort hart onder de riem. De serie Fleur-op-je, geïnspireerd op bloemen, doet hetzelfde. ,,Gaat langer mee dan een boeket”, zegt Nicole met een knipoog.


18

FEBRUARI 2017

Zweeds Woordenzoeker Dagje uit Keukenhof voor twee personen!

De woorden zitten horizontaal, verticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verstopt. Zoek ze op en streep ze af. De overblijvende letters vormen achter elkaar gelezen de oplossing.

t.w.v. € 81,50

Arrangement - per bus - koffie/thee onderweg in de bus - bezoek en excursie Bloembollenvelden De Tulperij - entree Keukenhof

Keukenhof is de plek om te genieten van zeven miljoen tulpen, narcissen, hyacinten en andere bolbloemen. Keukenhof is een dag vol beleving met indrukken die u niet snel zult vergeten. Dit alles in een 32 hectare groot historisch park volgeur en kleur.

Oplossing WOORDENLIJST ATLETIEK CAFES CASTORBAD CINESTAR ERFGOED GEMEENTE HAVEN INWONERS

KANAAL MARKT OALD HENGEL OELE RTV OOST SCHOLEN STAD STATION

TORENS TWEKKELO TWICKEL UITGAAN VERVOER WINKELS WOOLDE

Zo doet u mee! Horizontaal 1. Godin van de bloemen (5) 4. ‘Ergens een ... van opvangen’ (5) 8. Stop! (2) 9. Muzieknoot (2) 10. Rund (3) 11. Vogelproduct (2) 12. Réponse payé (2) 14. Zot (3) 16. Stekelhuidig dier (4) 18. Edelgas (4) 20. Rivier in Frankrijk (5) 22. Soort kleine lama (6) 24. Flesafsluiting (3) 27. Naïef (8) 29. Mascotte (8) 31. Papegaai (3) 32. Roeispaan (6) 35. Onderwerp (5) 38. Grondsoort van klei en zand (4) 39. Richtsnoer, regel (4) 41. Federatie Nederlandse Vakbeweging (3) 43. Regeringsreglement (2) 44. Europese Unie (2) 45. Assistent in opleiding (3) 47. Oude lengtemaat (2) 49. Politieke partij (2) 50. ‘... en rechts klappen uitdelen’ (5) 51. Erwtensoep (5) Verticaal 1. Riviervis (5) 2. Voegwoord (2) 3. Gemalin van Aegir (3) 4. Japans bordspel (2) 5. Doctrine (4) 6. Honingdrank (3) 7. Dik boek (3) 10. Omroep (3) 13. Algemeen geliefd (8) 15. Noodsein (5) 17. Gezanik, ruzie (8) 18. Lichte, vluchtige aardolie (5) 19. Dicht (2) 21. Godin van de vrede (5) 23. Geval (5) 25. Onderofficier (2) 26. Loflied (5) 28. Geeuwen (5) 30. Slee (2) 33. Deciliter (2) 34. Aanvankelijk (5) 36. Harde plof (4) 37. Vliegende schotel (3) 39. Troefkaart (3) 40. Ja (Frans) (3) 42. Binnenmeer (3) 46. IJsland (op auto’s) (2) 48. Lidwoord (Frans) (2)

Los de woordenzoeker op. Uw antwoord kunt u t/m maandag 13 maart 2017 doorgeven aan magazine074@vestamedia.nl o.v.v. uw naam + plaatsnaam. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden. De prijswinnaar krijgt persoonlijk bericht per mail en zal worden vermeld in de volgende uitgave van Magazine074. Oplossing puzzel januari 2017: SCHAATSBAAN De gelukkige prijswinnaars van 2 kaarten voor de voorstelling De Gouden Jaren in het Muziekcentrum zijn: Geja Vaanholt (Borne), John Schoenmaker (Hengelo) en Harmien ter Horst (Hengelo) De prijswinnaars zijn op 12 februari naar de voorstelling geweest en hebben ongetwijfeld een gouden middag gehad!!


FEBRUARI 2017

19

KUNST&CULTUUR

Kousenband & bakbananen Tekst: Marco Krijnsen

Indra Janki, in het dagelijks leven werkzaam bij de gemeente Borne, voelt zich in de keuken een ander mens. Onder de naam Madame Jeanette geeft ze kookworkshops met gerechten uit haar geboorteland: koken met een dame uit Suriname. De buren weten het al. Als Indra achter de pannen staat in haar Hengelose woning, kan er zomaar een telefoontje komen met de vraag of ze nog honger hebben. ,,Vinden ze leuk. Dat hoort bij Suriname: er is altijd eten genoeg.” Pepertjes vijzelen Eten is een essentieel deel van de Surinaamse cultuur. Dus ook bij de familie Janki. Indira kreeg het koken met de paplepel ingegoten. ,,Als ik uit school kwam, moest ik altijd mijn moeder helpen. Ik mocht in een hoekje pepertjes, zout en kruiden vijzelen. Dat was mijn taak. Meer mocht ik niet doen: als ik in de pan wilde roeren, kreeg ik een tik van mijn moeder. Het fornuis was haar terrein. Maar de geuren en smaken heb ik wel meegekregen.” Indra weet als geen ander wat Surinaams koken inhoudt. ,,Het gaat om gevoel en liefde. We doen niet aan meten en wegen. Elk gezin kookt daarom weer anders.

De Janki’s hebben een hindoestaanse achtergrond. Wij koken lekker pittig en gebruiken veel masala, een mengsel van specerijen. Masala, pepers, knoflook en ui: dat is onze basis voor veel gerechten.” Roti en moksi meti De keuken is haar favoriete plek. ,,Als ik sta te koken, word ik heel relaxed. Het is een soort therapie voor mij.” Tussen het bereiden van roti en moksi meti door ontstond het idee om kookworkshops te geven in het Bornse Kulturhus. Dat blijkt een schot in de roos. Er doen elke keer gemiddeld tien tot twaalf liefhebbers mee. Ze leren op een avond hoe ze iets lekkers kunnen bereiden met kousenband, bakbanaan en die andere typische ingrediënten uit Suriname. Op het menu staan gerechten uit de Creoolse,

Even noteren

Madame Jeanette geeft twee keer per maand een Surinaamse kookworkshop in het Kulturhus Borne. Zin om ook eens mee te doen? Dat kan op de volgende data: 8 en 22 maart, 5 en 19 april, 10 en 24 mei en 14 en 28 juni. De workshops beginnen telkens om 17 uur. Deelname kost 25 euro (inclusief het eten dat na afloop gezamenlijk wordt genuttigd). Aanmelden kan via: indra_janki@hotmail.com of 06-41622636.

Hindoestaanse en Javaanse keuken. Of ze een van haar keukengeheimen wil prijsgeven? ,,De uitjes extra lang aanzetten om de masala een explosie van smaak te geven. In Nederland zijn mensen gewend om uitjes glazig te bakken, maar dan krijg je dat effect niet”, aldus Madame Jeanette. ,,Verder is de Surinaamse keuken heel gemakkelijk, hoor. En iedereen vindt het lekker. Ik zeg altijd tegen de deelnemers: kook met je gevoel, dan komt het altijd goed.”


Wij bouwen aan onze toekomst in Twente www.huiskes-kokkeler.nl/nieuwbouw

Onlangs is gestart met de bouw van onze splinternieuwe Audi showroom langs de A35 in Hengelo. Geplande oplevering: 24 mei 2017. Bekijk alle plannen en volg de laatste ontwikkelingen via www.huiskes-kokkeler.nl/nieuwbouw

PRIVÉ LEvan uwd onze nieuwbo ALEeals! ASE SALE Profiteer PRIVÉ LEASE S E PRIVÉ LEAS ASE SALalva Hel PRIVÉ pLEons E SALE st met opr uimen!

Audi A1 All-in Privé Lease. Tijdelijk al vanaf €349 €295 per maand. Alleen nog zelf tanken. Onderhoud en reparaties

All-risk verzekering (met SVI)

Motorrijtuigenbelasting

Vervangend vervoer

Vervangen van banden

Pechhulp Europa

Direct cash bij inruil

Geen investering nodig

Auto inruilen?

Auto inruilen?

€1.000 12x extra korting!

17x

€1.250

extra korting!

8x

14x

Audi A1 Sportback

Audi A3 Sportback 1.0 TFSI, 116 pk.

1.4 TFSI, 150 pk, S-tronic automaat.

Audi Q3

Audi Q7 TDI e-tron

Uitgerust met o.a.: S-line exterieur, Adrenalin pakket, airconditioning, cruise control, 17” lichtmetalen velgen, etc.

Uitgerust met o.a.: S-line, LED-koplampen, climate control, cruise control, MMI navigatie, 16” lichtmetalen velgen, etc.

Uitgerust met o.a.: S-line exterieur, Adrenalin pakket, climate control, cruise control, MMI navigatie, 17” lichtmetalen velgen, etc.

Uitgerust met o.a.: virtual cockpit, MMI navigatie plus, 20” lichtmetalen velgen, electronic climate control, Bose sound system, etc.

€40.730

Rijklaar vanaf €106.480 €101.250 15% bijtelling: vanaf €434 per maand

1.0 TFSI, 95 pk.

Rijklaar vanaf €24.870

€21.999

Privé Lease (basis*) vanaf €349

€295

Rijklaar vanaf €34.240

€30.999

Privé Lease (basis*) vanaf €445

€375

Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op of bezoek onze Audi showroom in Hengelo. U bent van harte welkom!

Rijklaar vanaf €44.460

Privé Lease (basis*) vanaf €589

€505

3.0 TDI, 374 pk. 15% bijtelling

Huiskes-kokkeler Audi Hengelo, Goudstraat 65 Telefoon 074-255 41 41

www.huiskes-kokkeler.nl

*Alle getoonde Privé Lease prijzen zijn vanafprijzen o.b.v. basisuitvoeringen met 10.000 km/jaar, looptijd van 48 maanden, incl. 21% btw, excl. brandstof. Aanschafprijzen zijn rijklaarprijzen, dus incl. afleverkosten, leges, 21% btw en BPM. Zakelijke bijtelling o.b.v. basisuitvoering en 40,8% belastingtarief. Onder voorbehoud van druk- zetfouten en prijswijzigingen. Getoonde afbeeldingen kunnen meeruitvoeringen bevatten. Vraag naar de voorwaarden voor extra inruilkorting. Actieperiode t/m 28 februari 2017 of zolang de voorraad strekt.


WOON

Pagina 23

Binnen kijken bij interieurstyliste Charlotte te Wierik

Pagina 25

+

Mix & Match met zorg geselecteerde collectie van klassieke, retro en eigentijdse meubels

SPECIAL

Pagina 26

+

Musthaves op interieur gebied En allemaal in 074 te koop!


Montana is een prachtig, creatief designlabel uit Denemarken. De Montana kasten hebben een flexibel kastensysteem met oneindig veel mogelijkheden. Met de kasten van Montana ben je er in elk geval zeker van dat je genoeg ruimte hebt om je spullen in op te bergen. Montana is uitsluitend in onze vestiging in Enschede te zien. www.deblaker-exclusief.nl facebook @deblakerexclusief

Montana

Audio Meubel

KORTING OP SIGMA 2SU! t/m 10 maart 2017

Montana Dressoir

Montana

Kastensysteem hangend

Montana Garderobe

De Blaker exclusief

De Blaker exclusief

De Wetstraat 41 - 43, 7551 GB Hengelo Tel. 074 - 259 4888

H.J. van Heekplein 134, 7511 HN Enschede Tel. 053 - 430 7704

Advertentie_Montana_1/4_v4.indd 1

Nieuwe collecties van diverse merken bij Brok Kom langs in onze 3000m2 woonwinkel en vindt inspiratie op het gebied van wonen, slapen en textiel

Het hele jaar door bezoeken wij internationale woonbeurzen, zodat wij op de hoogte blijven van waar merken aan werken en wat de nieuwe woontrends worden. Kwaliteit en diversiteit zijn twee belangrijke pijlers waar wij onze collectie op samenstellen. Enerzijds willen wij voorop blijven lopen met de beste topmerken, anderzijds bieden wij telkens vernieuwende merken een podium. Voor een overzicht van alle merken, ga naar www.brokinterieur.nl/merk

Brok Interieur Wonen, Slapen & Textiel Drienerstraat/de Wetstraat, Hengelo | 074-2913126 | info@brokinterieur.nl | www.brokinterieur.nl

16-02-17 14:30


WOON

23

SPECIAL

Binnenkijken... Charlotte te Wierik

‘Wat we doen, moet goed gebeuren. Dat kost nu eenmaal tijd.’

Naam: Charlotte te Wierik Beroep: Interieurontwerper bij Valk Design en eigenaar van interieurontwerpbureau Interior Vitamins. Soort woning: Tweeonder-een kap Waar: Bornsestraat, Hengelo Prijs: 175.000,-

Charlotte te Wierik kocht eind 2005 samen met haar vriend Jasper van Houwelingen een twee-onder-een-kapper waar de tijd leek te hebben stilgestaan. De interieurontwerpster kon dus helemaal los gaan in het opknappertje. Het eerste deel van de verbouwing is nu klaar. Het was een buitenkansje, maar je moest er wel oog voor hebben. En dat hadden Charlotte en Jasper. Woningcorporatie Welbions deed de vooroorlogse huurwoning aan de Bornsestraat in Hengelo van de hand voor 175.000 euro. Niet duur voor een huis met 600 vierkante meter aan grond. Maar er

Tips van Charlotte moest dan ook veel aan gebeuren. ,,Katoenen bedrading, enkel glas, een vieze oude badkamer. We hebben bijna alles moeten strippen of slopen.” Industriële touch Ruim een jaar later is de woning bijna onherkenbaar. De hokkerige benedenverdieping is een ruime living geworden. De woonkeuken heeft een plek gekregen in de nieuwe uitbouw aan de achterkant De betonnen gietvloer, de afgebikte muur en de stalen deuren met glas geven het geheel een industriële touch. ,,In ons vorige huis hadden we een houten vloer. We wilden nu iets anders”, legt Charlotte uit. ,,Het is een mix van stijlen. Modern en oud lopen hier door elkaar. Zo hebben we boven de eettafel geen strakke designlverlichting, maar hanenmanden met een lamp. En bij de kringloopwinkel heb ik een rieten pauwstoel op de kop getikt.” Kringloop Het is kenmerkend voor de manier van werken van interieurontwerper Charlotte. Ze combineert graag verschillende stijlen en is regelmatig in kringloopwinkels te vinden om ‘voor weinig’ een unieke gadget te scoren. Ook ontwerpt ze zelf delen van het interieur. Wat te denken de met hout betimmerde wand in de wc? Of de stalen deuren, die ze liet maken door het Hengelose staalbedrijf Leco? ,,Het ontwerp van

 aat een moodboard maken, inclusief een shopping L list. Dat biedt je houvast bij de (her)inrichting en voorkomt dat je verdwaalt in het aanbod van stijlen en kleuren. ● Besteed aandacht aan de basisverlichting in huis. Inbouwspots zijn een verstandige optie. Tafel- en vloerlampen zijn vooral een decoratieve aanvulling, beschouw ze niet als hoofdverlichtingsbron. ● Ga shoppen met een duidelijk plan. Voorkom zoveel mogelijk impulsaankopen, want in no time wordt je huis een verzameling van prullen en stijlen die niet bij elkaar passen. ● Koop altijd één goed item (stoel, lamp, schilderij), maak daarmee een groot gebaar. Daaromheen kun je goedkopere (tweedehands) spullen verzamelen die je te zijner tijd makkelijker kunt vervangen. ●

Meer tips en inspiratie? Volg (net als 4.500 anderen) Charlotte op instagram.com:@hundred.ninety. Of bezoek haar website: interiorvitamins.nl.

die deuren heb ik zelf gemaakt. Ik heb het Leco laten zien en gevraagd of ze die konden produceren. Hadden ze nog nooit gedaan. Maar het is goed gelukt. Zelf waren ze ook hartstikke trots op het resultaat, toen ze hier kwamen kijken.” De begane grond en de eerste verdieping zijn nu zo goed als klaar. Straks de buitenkeuken nog (met pizza-oven) en later de zolderverdieping. ,,Wat we doen, moet goed gebeuren. Dat kost nu eenmaal tijd.”


PUUR GENIETEN MET

EH

ELE

IE

G

R A A B R LEVE CO L E CT L

VANDAAG CONCEPT STORE DRIENERSTRAAT 26 7551 HH HENGELO

Advertentie_Vandaag_Magazine074_NPv6.indd 3

WWW.VANDAAGCS.NL INFO@VANDAAGCS.NL 06-43535761

FACEBOOK.COM/VANDAAGCS TWITTER.COM/VANDAAG_CS INSTAGRAM.COM/VANDAAG_CS

SHOWROOM Wegtersweg 7-11 7556 BP Hengelo T. 074-2433755

16-02-17 12:54

WWW.KNOEFDESIGNSHOPS.NL

VOOR AL UW VIPP & RIZZ PRODUCTEN BEZOEK ONZE SITE KNOEFDESIGNSHOPS.NL


WOON

25

SPECIAL

‘Een mooie, stijlvolle, met zorg geselecteerde collectie van klassieke, retro en eigentijdse meubels uit een reeks van top meubelontwerpers....

4

8

1 6

Mix&Match Styling 7

3

5

1. Bank Aikon Lounge met leren poef. Bank vanaf 1449.00| 2. Leren en vilten loungekussens vanaf € 89,00 3. Vloerkleed vanaf € 645,00 | 4. Lamp Tolomeo mega terra € 848,00 | 5. Poef ‘Barrel’ vanaf € 449,00 6. Keramische kunst van Margreet Zwertsloot | 7. Houten dienblad op leren poef ‘Jasmijn II’ € 177,00 8. Eiken houten dressoir is privé bezit gemaakt door Frans Brok in 1938. Brok Interieur | www.brokinterieur.nl

2


26

WOON

SPECIAL

Musthaves &More

Sinaasappel pers Rig Tig

Puur genieten op de Albert Kuip Stoel

Rig Tig Sinaasappel pers Z00035. Een handige pers voor sinaasappel of citroen. Makkelijk te persen en door de driehoek vorm eenvoudig uit te schenken. De inhoud is 0,33 cl voldoende voor een royaal glas. De twee delen zijn eenvoudig uit elkaar te halen en kunnen beide in de vaatwasser.

EH

ELE

BAAR

LEVER

IE

G

Rig Tig Sinaasappel pers | € 12,99 | www.deblaker-exclusief.nl

CO L E CT L

The Shoefresh De oplossing voor natte en stinkende (sport)schoenen, handschoenen, helmen, skischoenen en motorlaarzen.. Shoefresh is het enige apparaat dat zowel reinigt én droogt. Tijdens de eerste stap worden de schoenen gereinigd door middel van ozontechnologie. Ozon (O3) doodt schim-

ONE by Histor

Matte kalk Muurverf Laat je inspireren door de 84 exclusieve verfkleuren; vergrijsde kleuren, wittinten, grijstinten en sterkere kleuren. Alle kleuren zijn perfect met elkaar te combineren. Nijhuis schilders vanaf € 28,95,- (1 liter bus) | www.schildersbedrijf-hengelo.nl

Heerlijke stoel van het merk Zuiver, verkrijgbaar in 6 poederkleuren: wit, lichtgrijs, donkergrijs, oud roze, taupe en groen. Albert Kuip Stoel vanaf € 149,www.vandaagcs.nl

mels en bacteriën die de stank en zweetlucht veroorzaken. Tijdens de tweede stap droogt de Shoefresh de schoenen van binnenuit, wat beter is voor het materiaal. Als de schoenen droog zijn zullen ook minder schimmels en bacteriën zich in de schoenen nestelen. Shoefresh verfrist en droogt snel, is krachtig, effectief, ideaal voor sportieve gezinnen en gemakkelijk in gebruik. The Shoefresh | € 99,- | www.knoef.com

Vintage MeS sierkussens Vintage sierkussens in diverse afmetingen: 40x40, 40x60, 50x50, 60x60, 35x50. De sierkussens zijn gemaakt van hergebruikte dekens en restant meubelstoffen en helemaal in het kleurbeeld van deze tijd. Vintage MeS sierkussens vanaf € 100,www.brokinterieur.nl


“Wij maken GRATIS een waardebepaling van uw woning, zodat u weet waar u aan toe bent!” Bob De hypotheekrentestand nodigt uit om nú actie te ondernemen.

Jeroen

TEVENS VESTIGINGEN IN ALMELO ENSCHEDE DOETINCHEM DEVENTER ZUTPHEN ZWOLLE

WONINGMAKELAARS BEDRIJFSMAKELAARS VASTGOEDMANAGEMENT HYPOTHEEKADVISEURS VERZEKERINGSADVISEURS PENSIOENADVISEURS

Maak een afspraak met een van onze makelaars en /of hypotheekadviseurs! BEL ONS VANDAAG NOG

074 - 250 65 66 Burg. Jansenplein 30 | 7551 ED Hengelo | hengelo@tenhag.nl | www.tenhag.nl


De A-Klasse “My First Star”. Bewonder ’m bij Baan Twente. De A-Klasse “My First Star” met o.a. lichtmetalen velgen en AUDIO 20 multimedia systeem is er nu voor € 25.000,-. Deze prijs is rijklaar inclusief BPM, BTW, afleverkosten, recyclingbijdrage en registratiekosten. Op basis van A160, gecombineerd verbruik: 5,4 l/100 km, 18,5 km/l, CO2-uitstoot 124 g/km. Voor kosten en leveringsvoorwaarden, zie baantwente.nl.

Rijklaar vanaf

€ 25.000,-

De A-Klasse “My First Star”. Bewonder ’m bij Baan Twente. De A-Klasse “My First Star” met o.a. lichtmetalen velgen en AUDIO 20 multimedia systeem is er nu voor € 25.000,-. Deze prijs is rijklaar inclusief BPM, BTW, afleverkosten, recyclingbijdrage en registratiekosten. Op basis van A160, gecombineerd verbruik: 5,4 l/100 km, 18,5 km/l, CO2-uitstoot 124 g/km. Voor kosten en leveringsvoorwaarden, zie baantwente.nl.

Vestiging Hengelo Goudstraat 20, 7554 ND Hengelo tel. 074 - 29 009 00 Vestiging Hengelo Goudstraat 20, 7554 ND Hengelo tel. 074 - 29 009 00

Rijklaar vanaf

€ 25.000,-

Vestiging Rijssen www.baantwente.nl, Provincialeweg Zuna 2, baan@baantwente.nl 7466 PK Zuna (Rijssen) tel. 0548 - 51 30 70 Vestiging Rijssen Provincialeweg Zuna 2, 7466 PK Zuna (Rijssen) tel. 0548 - 51 30 70

www.baantwente.nl, baan@baantwente.nl

WT 160016 A-Klasse My First Star adv 210x285 V2.indd 1

08-02-17 15:06

WT 160016 A-Klasse My First Star adv 210x285 V2.indd 1

08-02-17 15:06

Mag074 febr'17 #02  

Magazine074 is het gratis culturele en zakelijke magazine voor inwoners van 074 en bezoekers van deze gemeenten. Dit toonaangevende magazine...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you