Reinventant la nostra Fotografia - IX Jornades d'Imatge

Page 1

HORARIS I LLOC DE REALITZACIÓ

Totes les sessions tindran lloc entre els 19.30 i les 21 hores a la sala d’actes del Museu de Belles Arts de Castelló (Av. Germans Bous 28, Castelló de la Plana).

DIRIGIT A

Les jornades s’orienten a un públic heterogeni: fotògrafs, aficionats a la fotografia, estudiants de públics, de comunicació audiovisual, dissenyadors i públic en general interessats en temes relacionats amb la cultura i la imatge.

MATRÍCULA Formalització de la matricula: La matriculació es pot fer per Internet, en la pàgina: http://inscripcio.uji.es, en qualsevol moment del dia, o per telèfon, en el número 964 728 896, dins l’horari de 10 a 14 hores, de dilluns a divendres. En el mateix moment de la inscripció es pot consultar si queden places en el curs que us interessa o si quedeu en llista d’espera (apareix un missatge en roig, en aquest últim cas). Al final de la inscripció, s’ha d’imprimir el rebut amb les vostres dades i el nom del curs (imprès dividit en tres parts iguals amb codi de barres). El rebut es fa efectiu en una sucursal de Bancaixa. Tret de la sucursal del campus, que accepta el pagament de rebuts durant tot el seu horari, la resta de sucursals només accepten el pagament de rebuts de 8.30 a 10.30 hores. El rebut, una vegada imprès, té una validesa de tres dies naturals. Si no s’ha fet efectiu el pagament abans que finalitze aquest termini, es perd la plaça reservada i aquesta queda lliure, o, si el curs s’havia tancat perquè s’havien cobert les places, es contactarà amb les persones en llista d’espera per ordre d’inscripció. Si no es pot formalitzar la inscripció per Internet, s’ha de contactar amb el Servei d’Activitats Socioculturals (SASC), en el número 964 728 896, per a fer la inscripció per via telefònica.

Servei d’Activitats Socioculturals (SASC) de la Universitat Jaume I Àgora Universitària, local 15. Campus del Riu Sec 12071, Castelló de la Plana Tel.: 964 728 896. Fax: 964 728 869 Adreça de correu electrònic: sasc@uji.es Les dades subministrades en aquest formulari seran objecte de tractament automatitzat i incorporades al corresponent fitxer del qual és responsable la Universitat Jaume I de Castelló. La finalitat del tractament serà únicament la de control i gestió de les activitats del SASC, difusió d’informació referent a activitats socioculturals, estudis i enquestes d’opinió i altres finalitats derivades de l’activitat de la Universitat. Les persones interessades poden exercir els seus drets davant la Secretaria General de la Universitat Jaume I, Av. de Vicent Sos Baynat, s/n. 12071, Castelló de la Plana. Durada: 7,5 horas Nombre màxim d’assistents: 50 Preu: 22,50 euros Termini d’inscripció: 23 de novembre de 2012 Avaluació: Control d’assistència i avaluació continuada. Certificats: Se certificarà l’assistència al curs a les persones que assistisquen, almenys, al 80% de les ponències.

IX

JORNADES D’IMATGE

REINVENTANT LA NOSTRA FOTOGRAFIA

Organitza Aula de Fotografia Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària.

Col·laboren

Horari: de 10 a 14 h, de dilluns a divendres. Informació actualitzada: http://www.uji.es/CA/asc/

Del 27 de novembre al 4 de desembre de 2012 Museu de Belles Arts de Castelló Avinguda dels Germans Bous, 28 Castelló de la Plana


REINVENTANT LA NOSTRA FOTOGRAFIA En aquesta convocatòria abordem els problemes que actualment afronta la producció i la difusió de treballs fotogràfics tenint en compte la conjuntura de crisi econòmica i social i com aquesta està afectant les formes tradicionals de desenvolupar aquells projectes en què la fotografia té un paper preponderant. Es tracta d’analitzar quines alternatives es creen a partir de l’emergència de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, les xarxes socials virtuals i l’impacte del mitjà digital.

OBJECTIUS

Transmetre una sèrie de coneixements a través dels quals puguem valorar la importància que tenen les noves tecnologies de la informació i la comunicació, les xarxes socials i la tecnologia digital en el treball quotidià del fotògraf i valorar, a més, quines són les oportunitats que aquestes ofereixen en el desenvolupament de la seua trajectòria professional.

CONTINGUTS

Per a donar una certa homogeneïtat a les jornades els diferents ponents abordaran en la seua intervenció els continguts següents: •

Impacte de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en els processos culturals, i especialment en el camp de la fotografia.

Xarxes socials i visualització de projectes fotogràfics.

Crisi del mercat tradicional fotogràfic, noves alternatives i iniciatives per a la difusió del treball fotogràfic.

El finançament dels projectes.

PONENTS INVITATS Dimarts 27 de novembre de 2012 19.30 h Museu de Belles Arts de Castelló

Divendres 30 de novembre de 2012 19.30 h Museu de Belles Arts de Castelló

IGNACIO PARIS BAUZA l President d’AVVAC

CELESTE ARROQUY, JUAN AZPIAZU, ADRIANA NICOSIA l Colectivo PIEL DE FOTO

AVVAC, Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló, és una associació sense ànim de lucre creada al novembre de 2008 i amb seu a València, destinada a reunir dins d’una forma jurídica comuna el col·lectiu d’artistes visuals de la Comunitat Valenciana. AVVAC és una associació oberta formada per productors i productores culturals, creadors i creadores residents a la Comunitat Valenciana que treballen en qualsevol de les diverses disciplines, tècniques o suports vinculats a les arts visuals contemporànies (pintura, escultura, dibuix, gravat, fotografia, vídeo, instal·lacions, performances, arts electròniques, etc.) L’àmbit d’actuació territorial d’AVVAC és la Comunitat Valenciana.

Dimecres 28 de novembre de 2012 19.30 h Museu de Belles Arts de Castelló MÓNICA LOZANO l Colectivo CIENOJOS

Llicenciada en Ciències de la Imatge Audiovisual per la Universitat Complutense de Madrid. Es dedica a l’ensenyament de la fotografia i la gestió cultural. En 1995 va ingressar com a professora a l’Escola d’Art de Múrcia i en 2003 a la Facultat de Comunicació de la Universitat de Múrcia. Des de llavors, no ha parat de formar-se i desenvolupar la seua activitat professional més enllà de l’aula. En 2007 va crear CIENOJOS, un bloc d’actualitat fotogràfica que en 2010 es va convertir en col·lectiu i associació cultural, des de la qual porten a terme diferents esdeveniments: conferències, jornades, tertúlies, concursos, tallers, visionats de dossiers de presentació... CIENOJOS és una organització dedicada a la dinamització cultural al voltant de la fotografia. A més d’aquest bloc, desenvolupem projectes (visionats de dossiers de presentació, beques, jornades...), assessorem i col·laborem amb diverses organitzacions i realitzem activitats formatives. També tenim previst iniciar una línia de publicacions.

Dijous 29 de novembre de 2012 19.30 h Museu de Belles Arts de Castelló JONÀS SALA l Fundador i partner de Verkami. Doctor en Física

VERKAMI (amor per la creació en esperant) és la plataforma de micromecenatge de referència per a creadors independents. Nascuda a Barcelona al desembre de 2010 de la passió per la creativitat, l’art i la investigació d’un pare i dos fills, hem treballat braç a braç amb artistes de tots els àmbits de la creació per a fer possible més de 570 projectes gràcies a les aportacions de prop de 65.000 fans.

PIEL DE FOTO és un col·lectiu d’imatge documental format per un polifacètic equip de professionals de diversos àmbits amb una passió comuna. En 2009, es van unir per a explorar amb llibertat i independència un fotoperiodisme que en els mitjans convencionals anunciava la seua mort a pesar d’estar en ple boom de la fotografia documental. Detecten un buit dins del panorama fotogràfic nacional. No hi havia cap revista de tipus documental o fotoperiodístic, amb reportatge pur i amb espai per a emergents amb talent. I gràcies a l’esperit irreverent que els caracteritza, decideixen crear un periòdic que, a més, havia de ser gratuït. Un mitjà independent centrat en la fotografia documental per a gent com ells. La seua idea serveix d’aparador i trampolí per a nous talents, alhora que lluiten per recuperar la dignitat de la fotografia en el tradicional format d’un periòdic: el tabloide. En definitiva, disposar d’una revista cent per cent de fotografia amb la qual degustar un bon cafè.

Dimarts 4 de desembre de 2012 19.30 h Museu de Belles Arts de Castelló ALFONS RODRÍGUEZ l Fotoperiodista, documentalista Durant els últims quinze anys ha realitzat centenars de reportatges de temàtica documental, denúncia social, actualitat i antropologia en quasi noranta països. La seua obra s’ha exposat en dotzenes d’exposicions dins i fora d’Espanya. Ha cofundat GEA PHOTOWORDS, una iniciativa per a tractar de forma global i multidisciplinària els problemes que assolen el nostre planeta, juntament amb altres fotògrafs, escriptors, cineastes i periodistes de renom. També és impulsor de CAJA AZUL, un fòrum de debat públic sobre fotografia i pensament. Pertany a l’organització italiana Shoot 4 Change i a Reporters sans Frontièrs. El seu treball ha sigut reconegut amb diferents premis i mencions com ara el Premi Godó de Fotoperiodisme. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya l’ha considerat un dels fotoperiodistes més destacats de l’actualitat.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.