Dramatikkens Festival 2022 - PROGRAM

Page 1

I EFTERÅRET FEJRER VI DANSK TEATERS 300-ÅRS JUBILÆUM MED ET BRAG AF EN FEST, HVOR VI HYLDER NY DANSK DRAMATIK - OG DU KAN VÆRE MED! 21.-24. 2022SEP. HJØRRING

Dramatikkens Festival er et samarbejde med foreningen Dramatik kens Hus, som er en platform og et fællesskab for danske dramatikere. Festivalens projektgruppe består af dramaturg og initiativtager Ditte Bladt-Hansen fra Vendsyssel Teater, projektleder Winnie Handberg samt Abelone Koppel og Anna Skov fra Dramatikkens Hus. med på

@dramatikkensfestivalinstagram

PRISER Dagsbillet // 100 kr. Partout // 250 kr. Unge under 25 og studerende // Fri entré

På de næste sider kan du læse meget mere om alt det, du kan opleve i løbet af festivalen.

FESTIVAL Følg

I løbet af fire dage forvandler vi hele Vendsyssel Teater til et centrum for dramatik. Sammen fejrer vi den sprudlende, mangfoldige dramatik, og vi inviterer dig ind i maskinrummet.

Vi glæder os til at fejre dansk teaters jubilæum og hylde ny dansk dramatik sammen med dig.

JUBILÆUMSTRYK Den lokale kunstner Julie Peter har skabt fire jubilæ umstryk for at markere Dramatikkens Festival og jubi læet. Kunstværkerne er trykt i et begrænset oplag på Hjørring Grafisk Værksted af trykker Kasper Fleng. De kan købes i Vendsyssel Teaters Billetsalg og indrammes på Hjørring Grafisk Værksted. Værkerne er udstillet på Vendsyssel Teater. Priser fra 500 kr. pr styk. DareLiminality All drama must be left on stage Volatile Words

Dramatikkens Festival 2022 åbner for første gang nogensinde – og DET skal fejres! Kom og vær med når vi skyder festen i gang med bobler, kage, taler og teasers på alle festivalens aktiviteter. ÅBNINGSCEREMONI 21. september17.00 Vendsyssel Teaters foyer Mød fire samtidsdramatikere - to for hver dag. Hør dem læse deres nyeste tekster højt og fortælle om deres arbejde, mens baren er spækket med smækre drinks til gode priser. DRINKS & DRAMATIK 21. 22.19.00-21.00septemberseptember16.45-18.45Blackbox Følg med og oplev farverige kostumer, masker, sang og musik i en tea terparade gennem Hjørrings gader. Vi starter paraden ved Springvands pladsen og følges gennem byen til Vendsyssel Teater, hvor vi sammen kickstarter jubilæet og Dramatikkens Festival 2022. 21. Springvandspladsen16.30-17.00septemberTEATERPARADE Vendsyssel Teaters foyer er festivalens hjerte – her kan du fordybe dig i REPLIKBIBLIOTEKET, som bugner af manuskripter fra det 21. århundrede. Du kan også selv prøve kræfter med at skrive replikker i SKRIVELABORATORIET eller gå på opdagelse på teatret og meget mere. LEVENDE FOYER 21.-24. september PROGRAM

Kom med, når vi inviterer til BANKO med et dramatisk twist. To kendte værter (TBA) vil sørge for, at den klassiske talrække bliver fulgt til punkt og prikke med ”Nummer nutten”, ”Gamle Ole” og alle de andre. Vi har selvfølgelig sørget for, at du kan vinde fede præmier og seje sidegevinster. Vi sætter bl.a. teaterbilletter og et jubilæumstryk på højkant.

DRAMATISK

Efter forestillingen kan du høre dramatikeren bag, Rhea Leman, fortælle om processen med at skrive et skuespil med udgangspunkt i lokale fort ællinger og om at sætte sig selv i spil i som dramatiker.

BANKO 23.16.00-17.30septemberMusiksal

Forestillingen

Lønstrup Ladies er nyskrevet dramatik, som er inspireret af to kvinder, der engang boede i Lønstrup og begge levede på kanten af de normer, som prægede kvinder i 1900-tallet.

Hæng ud, snup en øl, en vand, en kaffe eller hvad du kan lide til Drama tikkens Festival fredagsbar og hør to af Danmarks unge dramatikertalen ter læse højt af en splinterny tekst, som de har skrevet i løbet af festiva len, og nu præsenterer for første gang nogensinde!

MEDFREDAGSBAROPLÆSNING 23.14.00-16.00septemberBlackbox

LØNSTRUP LADIES + ARTIST TALK 22. 19.30septemberog23.00Storesal

DRAMATIK 22.14.00-15.30septemberMusiksal

SKATTEKISTEDRAMATIKKENS 22.15.45-16.30septemberMusiksal

SKOLESKEMAETPÅ

To dramatikere deler deres erfaringer med at bruge dramatik i undervis ningen. Her kan lærere og lærerstuderende bl.a. få inspiration og værk tøjer til, hvordan man implementerer dramatik og dramatiske skrive metoder i undervisningen og gør undervisningsrummet mere levende, dynamisk og inspirerende for elever såvel som lærere. Kig forbi, du er velkommen – også selvom du ikke underviser.

Dramatik er én af litteraturens tre hovedgenrer og en vigtig del af vores kulturarv. Mens kun få af de manuskripter, der bliver udgivet, bliver vist på scener rundt omkring i landet, er der stadig en skattekiste af dramati ske tekster, som venter på at blive læst og set. Men hvordan finder man hoved og hale i al den sprudlende dramatik, som bliver udgivet i dag? Få en udførlig guide når de to forlagsredaktører, Joan Rang Christensen fra Deux Ex Machina og Pelle Koppel fra Koppelwrite, åbner samtalen om den danske drama-forlagsscene og introducerer forlagenes visioner. Der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål om arbejdet med dramati ske tekster og få en masse anbefalinger til nyt læsestof med hjem..

Vær med når vi hylder publikum, dramatikken, teatret og det store 300års jubilæum. FØDSELSDAGSFEST 23. september18.00 Musiksal / Black box Fri entré Ni lokale skrivetalenter har fået tre dage til at arbejde på at skrive en tekst til scenen. Oplev deres forskellige historier, når resultatet bliver fremført i en reading af professionelle skuespillere og hør dem fortælle om deres proces med at skrive dramatik på kun tre dage. 1-2-3-SKRIV! 24.11.00-13.00septemberMusiksal REALISERESFESTIVALEN MED STØTTE FESTIVALENFRA:ARRANGERES I SAMARBEJDE MED:

entréFri

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.