Issuu on Google+


ZACHARY VEACH: !"#$%&'()*!+(%'&*,*#"-.%/+-/0"+ DRAWINGS DESIGN

ARCHITECTURE

STYROFOAM SPACIAL EXPLORATION..............................................................1 CONDON HALL PASSAGE ANALYSIS................................................................ 3 NOMAD TABLE......................................................................................................5 BIRCH PLY BEDSIDE............................................................................................ 7 SITE + SOIL OBSERVATORY............................................................................... 9 SOLAR STRUCTURE L.A. ..................................................................................11 TRANSIT HUB......................................................................................................15


1

ZACHARY VEACH - 2011


STYROFOAM SPACIAL EXPLORATION ARCH 210 Design Drawing I Gundula Proksch

An exploration of positive and negative space using a found styrofoam object. Hand-drawn in pencil.

ZACHARY VEACH - 2011

2


Stacked Public Waiting Areas

Circulation Upon Entrance

Spacial Dynamics + Context-Providing Fenestration

Primary Circulation + Highlighted Threshold Heights

3

ZACHARY VEACH - 2011


C D

C D Section D

Section C

Section B

A

B

B

Second Floor Plan A

First Floor Plan

CONDON HALL PASSAGE ANALYSIS N Section A

ARCH 210 Design Drawing I Gundula Proksch

Analysis of a passage through Condon Hall on the University of Washington campus. Drawings are based on measurements taken using the human body as a scale. Drawn in pencil and digitally colored.

Longitudinal Section

ZACHARY VEACH - 2011

4


5

ZACHARY VEACH - 2011


NOMAD TABLE ART 351 Furniture Design Jim Nicholls

Challenged with building a table that responds to the nomadic nature of modern urban life, my design embraces the nature of the assigned material, the Douglas Fir 2 x 4. It functions as a table that integrates digital technology and as a portable storage device. End grain and side grain are used to highlight the method of construction and the nature of the material.


7

ZACHARY VEACH - 2011


BIRCH PLY BEDSIDE ART 351 Furniture Design Jim Nicholls

This design embraces the distinct quality of plywood endgrain, and uses it to create a language that expresses the method of construction. The interlocking shelves provide the table with its structure.


9

ZACHARY VEACH - 2011


Green Roof Vegetation: Chewing’s Fescue

Naphthalene

Growing Medium Root Barrier Drainage, Aeration + Water Storage Protective Membrane

Benzene

Concrete PAH

Humus / Topsoil Extra Topsoil for Park Revitalization Eluviation Layer Subsoil

Regolith

SOIL + SITE OBSERVATORY ARCH 211 Design Drawing II Gundula Proksch

As a response to the history of soil pollution at Seattle’s Gasworks Park, this structure is integrated into a hillside so that it alternately provides views of the park and views of the layers of soil below the park’s surface. This connects visitors to the park’s troubled past and revitalized present as they weave in and out of the structure’s mass and exit into the park.

ZACHARY VEACH - 2011

10


11

ZACHARY VEACH - 2011


ZACHARY VEACH - 2011

12


13

ZACHARY VEACH - 2011


SOLAR STRUCTURE: L.A. ARCH 211 Design Drawing Gundula Proksch

The studio was assigned a location and we were tasked with designing a structure in response to the daylight conditions of our city. My design features a sequence of rooms, each responding in a different way to solstices or solar orientation at particular times of day. The ascent and descent through the structure mimics the sun’s path by increasing the solar exposure in correlation with the ascent.

ZACHARY VEACH - 2011

14


15

ZACHARY VEACH - 2011


1st Ave: Arterial

Public/Open Space

I-5: Arterial

Office/Retail/Employment

TRANSIT HUB AT NORTHGATE STATION

Transit Stop

Core Commercial Area

Low-Density Residential

Our studio was tasked with designing a multi-use Transit Oriented Development in Northern Seattle on a 360,000 sq. ft. parking lot. As the site of a new light rail station, my scheme responded to the intersection of various modes of transportation on site by creating a landmark station that houses light rail, bus, and bike stations within. Each transportation mode has its own level, but the courtyard puncturing the levels provides visual access between modes of transport. The mezzanine level of the lightrail wraps around the building and pedestrian bridges extend into the surrounding areas. The building sits on the corner of the site, but would be the center node of spreading density and will serve as a placemaking tool for the site.

Institutional

Pedestrian + Cyclist

ARCH 403 METROpolis Studio Rick Mohler

Bus

Car

ZACHARY VEACH - 2011

16


Site Plan

17

ZACHARY VEACH - 2011


ZACHARY VEACH - 2011

18


Office Space

Light-Rail Station

Mezzanine Level + Pedestrian/ Cyclist Bridge to Community College

Bus Station

19

ZACHARY VEACH - 2011

Mezzanine Connection to Northgate Mall

Retail + Bike Station



Zachary Veach: Drawings, Design + Architecture