Page 1

GRADNJA IN OBNOVA VARČUJTE Z VODO IN ENERGIJO

51

Cenovno ugodne čistilne naprave

TOPLOTNE ČRPALKE

45

Izjemna ponudba

garažna vrata

12

prezračevalni sistemi lunos

18

Preverjeni in učinkoviti sistemi

Informativno promocijske vsebine za vse graditelje | Številka 05/2018

Slovenski inženiring in avstrijska kakovost

Kritina tilcor

38

Original z Nove Zelandije

ISSN 2536-2178


Generacija zaprtih prostorov Smo generacija, ki 90% svojega časa preživi v zaprtih prostorih. Zato je pomembno, da je v teh prostorih dovolj svežega zraka in naravne svetlobe.

SVEŽ ZRAK V PROSTORIH ZA ZDRAV DOM VELUX ACTIVE with NETATMO Opremite vaša strešna okna VELUX z avtomatskim sistemom za uravnavanje kakovosti notranjega zraka. Sistem meri temperaturo, vlago in CO2 ter v povezavi z vremensko napovedjo odpira in zapira strešna okna za boljši zrak v prostoru.

Sistem je združljiv z vsemi elektrificiranimi strešnimi okni VELUX. Ročno upravljanja strešna okna VELUX pa je enostavno nadgraditi s solarnim motorjem in povezati z VELUX ACTIVE sistemom.

Več informacij na www.velux.si/active

VELUX Slovenija d.o.o., Ljubljanska c. 51a, 1236 Trzin, www.velux.si, 01 724 68 68, velux@velux.si


3


Postavljamonove novestandarde standarde Postavljamo medtoplotnimi toplotnimičrpalkami. črpalkami. med

NOVA GENERACIJA NOVA GENERACIJA toplotnih črpalk zrak/voda toplotnih črpalk zrak/voda DAIKIN Altherma DAIKIN Altherma 33 - Sezonska učinkovitost A+++. - Sezonska učinkovitost ErpErp A+++. - Faktor učinkovitosti COP A7/W35 - Faktor učinkovitosti COP A7/W35 do do 5,3.5,3. S temperaturo pred toka je idealna - S-temperaturo pred toka do do 65 65 °C °C je idealna rešitev za adaptacije in novogradnje v objektih rešitev za adaptacije in novogradnje v objektih s talnim in radiatorskim ogrevanjem. s talnim in radiatorskim ogrevanjem. - Območje delovanja - Območje delovanja do do -25-25 °C.°C. - 180 230 litrski integriran grelnik sanitarne - 180 ali ali 230 litrski integriran grelnik sanitarne vode. vode. - Intuitivno Daikin (Daikin Eye) vizualno - Intuitivno Daikin okooko (Daikin Eye) vizualno signalizira stanje delovanja ogrevalnega sistema signalizira stanje delovanja ogrevalnega sistema v vsakem trenutku. v vsakem trenutku. - R32 hladivo prihodnosti za boljšo skupno - R32 hladivo prihodnosti za boljšo skupno učinkovitost. učinkovitost.

www.seltron.si. VečVeč na na www.seltron.si.

Video prispevek »Nova serija toplotnih črpalk«

brezplačno svetovanje obiščite Za Za brezplačno svetovanje obiščite prodajni Center varčnega ogrevanja prodajni Center varčnega ogrevanja med tednom 7. do 17. ure v soboto med tednom od od 7. do 17. ure in vinsoboto 7. do ali pokličite: od od 7. do 13. 13. ureure ali pokličite:

Tržaška cesta | 2000 Maribor | www.seltron.si Tržaška cesta 85 85 A |A 2000 Maribor | www.seltron.si 4


Revija GRADNJA IN OBNOVA je specializirana revija za področje gradnje in obnove. Namenjena je promociji ponudbe podjetij in obrtnikov, ki prodajajo svoje izdelke ali nudijo storitve na širšem slovenskem trgu.

Razširjena vsebina in video prispevki sedaj na voljo tudi na spletu. Še več vsebine in uporabnih rešitev s področja gradnje in obnove je podprtih tudi z video prispevki. Oglejte si jih na prenovljenem spletnem portalu www.gradnjainobnova.si.

Lepo pozdravljeni. Izšla je nova številka revije GRADNJA IN OBNOVA. Vsem, ki gradite ali prenavljate vaš dom želimo na enem mestu predstaviti pomembnejše akterje s področja gradnje in obnove na slovenskem trgu. Revija vključuje informativno promocijske vsebine, s katerimi vam želimo približati ponudbo, zanimivosti, novosti in izboljšave na področju gradnje in obnove. Revijo namenjamo vsem, ki načrtujete gradnjo, prenavljate hišo, stanovanje ali si želite zgolj svežine in kanček sprememb v svojem domu. Naslednjo številko revije boste v vaš poštni nabiralnik prejeli zopet v pomladi. Revija vam je stalno na voljo tudi na izbranih prodajnih mestih časopisov in revij.

SKENIRAJ IN SI OGLEJ ŠE VEČ Skenirajte QR kodo, ki se nahaja ob posameznih oglasnih sporočilih in dostopajte do razširjenih vsebin in video prispevkov, ki so objavljeni za posamezno aktualno temo. Za skeniranje Qr kode potrebujete Qr skener, ki si ga naložite preko trgovine na vašem pametnem telefonu. Celotna vsebina je na voljo tudi direktno na portalu www.gradnjainobnova.si Odgovorna urednica: Tanja Gostenčnik, dipl. ekon.

Izdajatelj: Vaš profit d.o.o., Gortina 145b, SI-2366 MUTA. T: 00386 2 87 23 330 | E: info@vas-profit.si | www.gradnjainobnova.si. Distribuira: Pošta Slovenije d.d. NAKLADA REVIJE: 150.000 IZVODOV. Prelom in oblikovanje: Vaš profit d.o.o. Tisk: Delo d.o.o., tiskarsko središče. Format revije: 197 x 269 mm. ISSN 2536-2178

5


MED SPANJEM NE LENARIMO – telo

MED SPANJEM NE LENARIMO

takrat opravlja najpomembnejša vzdrževalna dela – telo Zdrav spanec čisti um - dobesedno S kurami spat! takrat opravlja najpomembnejša vzdrževalna dela Kar čez dan podiramo, ponoči telo gradi, seveda le, če ga pri tem nič ne moti. Telo ima dobro razvit sistem samozdravljenja in se umiri in začne obnavljati šele takrat, ko se možgani umirijo. To se zgodi le med globokim spancem, ki je najbolj učinkovit v prvi fazi, do polnoči.

Zdrav spanec čisti um - dobesedno

Kar čez dan podiramo, ponoči telo gradi, seveda le, če ga pri tem nič ne moti. Telo ima dobro razvit sistem samozdravljenja in se umiri in začne obnavljati šele takrat, ko se možgani umirijo. To se zgodi le med globokim spancem, ki je najbolj učinkovit v prvi fazi, do polnoči.

Z naravnimi izdelki za spanje naravnimi da lahkoZ omogočite, bo vašeza spanje izdelki spanješe bolj učinkovito!

lahko omogočite, da bo vaše spanje še bolj učinkovito!

Ob odhodu v posteljo v poznih urah preskočimo faze spanca, ki najbolj koristijo našemu zdravju in dobremu počutju. Veliko vlogo odigrata postelja in ležišče, ki mora biti udobno in prijetno, da nas čim hitreje zaziblje v spanec.

S kurami spat!

Ob odhodu v posteljo v poznih urah preskočimo faze spanca, ki najbolj koristijo našemu zdravju in dobremu počutju. Veliko vlogo odigrata postelja in ležišče, ki mora biti udobno in prijetno, da nas čim hitreje zaziblje v spanec.

ALI SE MED SPANJEM RAZSTRUPLJAMO ALI ZASTRUPLJAMO? Neprimerni spalni prostor lahko povzroči dvojno škodo. Zaradi nenaspanosti trpijo obnovitveni procesi telesa. Obenem pa kljub zdravemu načinu življenja, s spanjem na izdelkih s škodljivimi kemikalijami- le te preko kože in dihal ponovno vsako noč vstopijo

v telo. Izdelki za spanje naj bodo iz zračnih in zdravih naravnih materialov, ki ne vsebujejo sintetičnih vlaken in naftnih derivatov ter niso kemično obdelani. Prav spalnica je prostor, v katerega zagotovo najbolj sodi masivno leseno pohištvo.

ALI SE MED SPANJEM EKOLOŠKI, NARAVNI INALI ZDRAVI RAZSTRUPLJAMO ZASTRUPLJAMO? IZDELKI ZA DOBRO SPANJE Neprimerni prostor lahko povzroči dvojno/ škodo. Posteljespalni / Ležišča / Vzglavniki DekeZaradi / Odeje / Posteljnina Brisače nenaspanosti trpijo obnovitveni/procesi telesa. Obenem pa kljub zdravemu načinu življenja, s spanjem na izdelkih s škodljivimi LEŽIŠČAleinte preko VZGLAVNIKI iz lateksa kemikalijamikože in dihal ponovno vsako noč vstopijo • • • •

Nudijo popolno ergonomsko podporo telesa So udobna, zdrava in zračna Imajo 100% naravno anti alergijsko zaščito Ne vsebujejo škodljivih kemikalij

EKOLOŠKI, NARAVNI IN ZDRAVI IZDELKI ZA DOBRO SPANJE

MASIVNE POSTELJE iz CEMPRINA

Švicarski bor Cemprin oddaja prijeten vonj Pinosilvin, ki ima pozitivne vplive na človeka: • Deluje pomirjujoče • Omogoča boljšo regeneracijo • Alergikom olajša dihanje • Ima antibakterijski in biocidni učinek

POKLIČITE ZA KATALOG (01) 810 90 32

v telo. Izdelki za spanje naj bodo iz zračnih in zdravih naravnih materialov, ki ne vsebujejo sintetičnih vlaken in naftnih derivatov ter niso kemično obdelani. Prav spalnica je prostor, v katerega zagotovo najbolj sodi masivno leseno pohištvo.

VRHUNSKI MATERIALI CEMPRIN MASIVNI LES EKOLOŠKI, NARAVNI LATEKS EKOLOŠKI BOMBAŽ POKLIČITE LAN, KONOPLJA, ZA KATALOG VOLNA

(01) 810 90 32

Postelje / Ležišča / Vzglavniki / Deke / Odeje / Posteljnina / Brisače Ljubljana, BTC, hala A (klet) www.zelenatrgovina.si info@zelenatrgovina.si

LEŽIŠČA in VZGLAVNIKI iz lateksa

6


SALON KERAMIKE

DOM SOLNA INFRA KABINA 11 Poskrbi za za vitalnost, lepoto in dobro počutje.

ZAŠČITA ZA VODNI KAMEN 13 Naprava Hydroflow trajno zaščiti vaš vodovodni sistem.

GRADNJA CELULOZNA IZOLACIJA 17 Slovenski produkt, ki ustvarja prihranek.

20

SANACIJA CEVOVODA 21 Hitra, trajna in ugodna alternativa menjavi cevovoda.

IZOLACIJA SUPERFOIL 33 Večplastna toplotna izolacija prihodnosti.

30

OGREVANJE DIMNIŠKI SISTEMI EKOKER 53 Za dolgotrajno in kvalitetno rešitev.

OGREVANJE SANITARNE VODE 58 Celovite rešitve z vgradnjo.

14

OGREVAJTE DOM S SONCEM 59 Ker so najboljše stvari v življenju brezplačne.

10

7


8


KARBONSKOKERAMIČNI BAZENI Najboljše razmerje med kvaliteto in ceno. Predstavljamo vam karbonsko-keramične bazene, ki so zadnja leta vse večji hit. Gre za bazene imenovane karbonsko keramični bazeni Compass, katerih lastnosti sta trdnost in eleganca. Večjo odpornost in dolgo življenjsko dobo jim zagotavljajo steklena in karbonska vlakna utrjena z vinilsko smolo ter številne inovativne konstrukcijske rešitve. Ti bazeni so izdelani iz materialov, ki se uporabljajo na najzahtevnejših mestih v avtomobilski industriji, v proizvodnji jaht, avtomobilov in letal, stranka pa lahko izbira kar med osmimi priljubljenimi modeli in kar 12 unikatnimi 3D barvami. V družinskem podjetju Ema d.o.o. smo poskrbeli za številne prijetne poletne trenutke v slovenskih domovih. Več kot 25 let izkušenj in na tisoče zadovoljnih strank nam daje dovoljenje, da se predstavimo kot strokovnjaki, specializirani za izvedbo privatnih plavalnih bazenov. Vgrajujemo tako zunanje kot notranje bazene v različnih izvedbah, a so karbonsko-keramični bazeni Compass pri kupcih bazenov trenutno najpogostejša izbira.

zaloge so lahko dobavljeni v roku enega tedna. Pa poglejmo še nekaj ključnih prednosti: • Hitra vgradnja že v enem dnevu. • Organizacijsko in gradbeno najmanj zahtevna izvedba bazena – brez betonske plošče. • Bazen vodotesen glede na podtalnico, hidrostatični ventil. • Brezhibna tovarniška izdelava – kalupni izdelek. • Odporna konstrukcija – keramično jedro – ni osmoze. • Trajna investicija, najvišja garancija v bazenski branži. • Konstrukcija odporna na klimatske spremembe. • Visoka trdnost – ojačana s karbonskimi vlakni. • Širok izbor patentiranih 3D barv – obstojne na bazenske kemikalije. • Gladka površina brez por, zagotavlja enostavno čiščenje. • Mehke zaobljene linije in edinstveni detajli, prijazni do uporabnika. Kdaj pričeti z vgradnjo bazena? Najboljši čas za vgradnjo bazena je jesen. V jeseni je zemlja suha, zato je delo enostavno in hitro v primerjavi z izvedbo pomladi, ko je zemlja mokra, vreme pa manj predvidljivo. Bazene vgrajujemo od pozne pomladi, pa vse do konec meseca novembra oziroma do zmrzali. Vgradnja bazena, od izkopa do urejene okolice, je namreč možna že v sedmih dneh oziroma v enem dnevu ob vgradnji montažne strojnice.

Pomična bazenska streha s stranskimi vrati. Podaljša sezono kopanja za tri do štiri mesece, ščiti pred vetrom in zmanjša stroške uporabe bazena za 50%! Celotna ponudba bazenski streh in rolojev je navoljo spletni strani.

Video prispevek »Zgradite si svojo obalo«

Pokličite nas za informativno ponudbo. Glede na razpoložljiv zunanji ali notranji prostor, ter glede na vaše želje po uporabi bazena, bomo našli za vas najbolj optimalno rešitev. Nudimo tudi možnost ogleda bazena pred nakupom. EMA d.o.o., Stara cesta 20, 2311 Hoče 02 604 04 55 info@ema-bazeni.si

Zakaj Compass bazen? Zaradi dolge življenjske dobe in garancije, predstavljajo karbondko-kermaični Compass bazeni najboljše razmerje med ceno in kvaliteto. Izvedba Compass bazena je cenejša in bistveno manj zahtevna, kot gradnja zidanega ali kateregakoli drugega vgradnega bazena! Nudi se doživljenjska garancija na vodotesnost školjke in 20 let garancije na konstrukcijo. Njihova vgradnja pa omogoča do 95% manj nepredvidenih situacij, ki se pojavljajo pri klasični gradnji bazena. Bazeni iz 9


MOŽNA TNA NADOME A J VGRADN

suženj ključev - nič več! NOVOST - Čitalnik prstnih odtisov ekey Integra, ki omogoča preprosto, nadometno vgradnjo. Po zaslugi novega, preprostega načina nadometne vgradnje čitalnika prstnih odtisov, se zanj vse pogosteje odločajo tudi lastniki že obstoječih gradenj. Sistem je enostavna rešitev za vse, ki sistema nimate serijsko vgrajenega v vaših vhodnih vratih. V eni napravi združuje kar tri načine upravljanja, saj uporabniku poleg odklepanja s pomočjo prstnega odtisa omogoča tudi dostop z aplikacijo na pametnem telefonu, kakor tudi s pomočjo brezstičnega RFID medija v katerikoli obliki (obesek, kartica, nalepka). Elegantno ohišje je na voljo v brušenem nerjavnem jeklu, s steklenim dekorjem v črni ali beli barvi. Odlikuje ga ergonomska oblika in preprosta montaža. Ohišje lahko dobite tudi z dvema tipkama za zvonec. Gre za kakovosten sistem, ki vam zagotavlja varno in nemoteno uporabo. Vsem, ki bi se radi izognili vrtanju in žicam in ohranili uporabo ključa nudimo posebno rešitev. Gre za celostno rešitev, ki je sestavljena iz čitalnika prstnih odtisov

»Okna z !« značajem

ALPHA 80 Predstavljamo nov 6 komorni sistem Alphacana za PVC okna in vrata. Šestokomorna struktura in 80 mm širina profila zagotavljata najvišje izolacijske in zvočno izolacijske parametre, ki so popolnoma usklajeni z zahtevami modernega dizajna.

Preberi članek »Okna z najvišjo zvočno izolacijo«

10

in naprave z elektromotorjem, ki jo namestimo na obstoječo ključavnico na notranji strani vrat. Vrata je tako še vedno mogoče odklepati tudi s ključem, nemestitev ključavnice pa ne potrebuje nameščanja žičk, vrtanja vrat ali urejevanja pod- oziroma nadometne napeljave.

Video prispevek »Uporaba Ekey čitalnika?«

Naprava ekey KeyMatic Deluje »na prst in na ključ«. Elektromotorni pogon, ki odklene vrata, sprožimo s potegom prsta po čitalniku zunaj, oziroma s pritiskom na gumb v notranjosti. www.ekey.si

Alphacan profili dajejo dolgoročno garancijo, zahvaljujoč surovini, ki je odporna na različne vremenske razmere. V prodajnem programu najdete še zunanje alu okenske police, PVC in lesene panele. 040 201 262 info@aspekta-okna.si www.aspekta-okna.s


SOLNA INFRA KABINA Solni tempelj Home Deluxe. Ugodna morska klima kar doma, na dosegu vaše roke tisti trenutek, ko si jo zaželite in jo vaše telo resnično potrebuje. S Home Deluxe Solnimi infra kabinami je to mogoče. V vaš dom prinesejo atmosfero z močno solno koncentracijo, ki v kombinaciji s kvalitetnimi karbonskimi infra grelci LOW EMF in ionizatorja zraka ustvarijo pogoje za izredno regeneracijo telesa in duha. Za popolno relaksacijo telesa poskrbi odlično ozvočenje z USB – MP3 ali Bluetooth predvajalnikom, kjer si lahko predvajate vašo najljubšo glasbo ali prisluhnete relaksacijski glasbi in meditirate. Da bi vašemu popolnemu počutju res dali piko na i si lahko izberete različno barvno terapijo glede na vaše trenutno razpoloženje. Vgradnja solne infra kabine je enostavna. Za montažo potrebujete približno 3 do 4 m2 prostora odvisno od tipa kabine. Stroški vzdrževanja so minimalni. Čiščenje in vzdrževanje vam ne vzame veliko časa. Ko zunanji vremenski dejavniki ne delujejo najboljše na naše počutje z uporabo

NARAVNI KAMEN Kamnoseštvo novih dimenzij. V stanovanjskih in poslovnih objektih se investitorji vse pogosteje odločajo za naravni kamen. Razlog za to je odpornost na zunanje vplive, ki naravni kamen uvrščajo med »nesmrtne« materiale, s čimer se ne more pohvaliti noben drug gradbeni material. Naravni kamen tudi nima nobenih notranjih nape-

solne terapije in Infra – sončne toplote močno vplivamo na kvaliteto dihanja in se preventivno zaščitimo pred zunanjimi vplivi.

Preberi celoten prispevek »Kaj je Solna kabina in kako deluje?« Grajska vrata d.o.o., Solni tempelj 031 788 881 ponudba@solni-tempelj.com www.solni-tempelj.com

NA NAKUP OBROKE Solna infra kabina je dobra naložba za vse generacije. Poskrbi za za vitalnost, lepoto in dobro počutje. Možnost nakupa do 12 brezobrestnih obrokov.

tosti, zato se sam po sebi ne zvija. Kot zmeraj pa granit in marmor dajeta prostoru poseben šarm, ki ga ima le naravni kamen. Nudimo maloprodajo in veleprodajo več kot 80 vrst naravnega kamna. Večina vrst kamna je stalno na zalogi in na ogled v našem razstavnem salonu in proizvodnih halah. Imamo 100 letno tradicijo pri obdelavi, montaži in prodaji kamna.

Preberi celoten članek »Področja uporabe kamna«

Marnit d.o.o., 2311 HOČE, Miklavška cesta 53 B   02 70 75 100, 031 612 266 www.marnit.si

• ZUNANJI TLAKI • NOTRANJI TLAKI • OKENSKE POLICE • FURNIR IZ NARAVNEGA KAMNA • KUHINJSKI IN KOPALNIŠKI PULTI • FASADE IN ZIDNE OBLOGE • NAGROBNIKI

11


Preberi članek »Kako izbrati dobra garažna vrata?«

12


dom in kristale, ki so zelo stabilni in se zato ne vežejo na površino cevi in grelcev. Za svoje delovanje potrebuje priklop na električno napetost.

AKCIJA 248 €ena Redna c 276,20€

Naprava Hydroflow trajno zaščiti vaš vodovodni sistem.

ZAKAJ JE DOBRO IMETI HYDROFLOW ? Preprečuje nastanek vodnega kamna, odpravi obstoječ vodni kamen, zmanjšuje stroške ogrevanja, podaljša življenjsko dobo gospodinjskih aparatov, kopalniških armatur, bojlerjev, ter ostalih naprav, priklopljenih na vodovodno omrežje in zmanjšuje strošek električne energije. Deluje brez uporabe kemikalij, ne potrebuje vzdrževanja in ima 3 leta garancije. Montaža je enostavna - brez posega v inštalacijo. Deluje na osnovi Hydropath tehnologije. Razlika med Hydropath tehnologijo in ostalimi podobnimi tehnologijami čiščenja vode je v induciranju el. signala v vodi. V praksi se je ta tehnologija potrdila za veliko bolj učinkovito kot magnetni signal. Tehnologija oddaja signal s povprečno ferkvenco ±150kHz, ob tem da lahko moč impulzov reguliramo za določen delovni proces, električni tok pa potuje po celotni cevi.

Prekristalizator HydroFlow spreminja strukturo vodnega kamna z ustvarjanjem izmeničnega električnega potenciala, ki se širi po vodovodnem sistemu. Izmenični električni potencial povzroči združevanje ionov kalcijevega karbonata v skupke

Nakup preko spletne trgovine www.trgovina.ece.si Konik d.o.o., Troblje 1, Slovenj Gradec, 02 88 12 173 marketing@dile.si www.trgovina.ece.si, www.e-konik.si

ZAŠČITA ZA VODNI KAMEN

www

Prekristalizator HydroFlow spreminja strukturo vodnega kamna z Izmenični električni potencial povzroči združevanje ionov v skupke Za svoje delovanje potrebuje priklop na električno napetost. Hydropath tehnologija:

Razlika med Hydropath tehnologijo in ostalimi podobnimi tehnolog čiščenja vode je v induciranju el. signala v vodi. V praksi se je ta tehnologija potrdila za veliko bolj učinkovito kot magnetni signal. Tehnologija oddaja signal s povprečno ferkvenco ±150kHz, ob tem da lahko moč impulzov reguliramo za določen delovni proces, električni tok pa potuje po celotni cevi.

Naprava odpravi vodni kamen in trajno zaščiti celoten vodovodni sistem. Hydropath signal

cev

Vrč za filtriranje Voda, prečiščena z filtri Aquaphor, je primerna tudi za pripravo otroške hrane. • Za delovanje na potrebuje nobenega priklopa na vodovod.

Vrč Standard

Volumen 2,8 litrov. Kapaciteta čiščenja vode na kartušo: 170 l (1-mesečna zaloga čiste vode za dvo/ tričlansko družino). 17.90 -30%

12.53

• Zelo enostaven za uporabo – samo napolnite vrč z vodo in počakajte da se voda prečisti • Zavzame malo prostora v kuhinji • Izdelan je iz visoko kvalitetne in okolju prijazne plastike (SAN)

Kopalniška oprema Kotne in polkrožne tuš kabine, tuš vrata in stene, Walk in tuš kabine, masažne tuš kabine.... 20% POPUST

AKCIJA na ves kopalniški material. SEPTEMBER

Konik e - trgovina: KONIK d.o.o. Troblje 1 2380 Slovenj Gradec 02 88 12 170 info@konik.si

Tra

www.hydroflow.si

minerali

Filter odstrani iz vode aktivni klor 100%, naftni derivat 95%, fenol 99%, pesticid 99%, prodaja: težke kovine 99% Troblje 1, Slovenj Gradec

Redna cen

Dostava po pošti plačilo ob povzetju. Naročila: www.hydroflow.si Akcijska cen tel.: 02 88 12 173 02 88 12 173 marketing@dile.si marketing@dile.si www.konik.si

Vrč Onyx

Volumen 4,2 litra. Kapaciteta čiščenja vode na kartušo: 200 l (1-mesečna zaloga čiste vode za tričlansko družino).

29.90 -30%

20.93

Tuš kabina

Ametyst Visoka kakovost uporabljenih materialov, ugodna cena ter enostavna in hitra montaža. DIMENZIJE 800 IN 900.

323.30 -10%

290.9397

www.e-konik.si 13


Preberi članek »Najnovejše smernice«

14


ergetsko varčna okna.

dom

užinskem podjetju Okna Šemrl iz Planitradicijo izdelave oken že od leta 1895 mo poseben poudarek energetsko Energetsko varčna okna izna mizarstva Šemrl - okna za tri generacije! kovitost, kvalitetno obdelavo in dolgo Danes so kupci postavljeni pred veliko odločitvijo EKO SKLADA. Obiščite spletno stran in si oglejte meddobo različnimi materialiizdelkov. – les, PVC, aluminij ali katalog izdelkov. Po želji ga pošljemo tudi na dom. enjsko naših

lesena okna vse bolj cenjena

im pristopom, kakovodelkom in profesionalažo stavbnega pohištva bno pohištvo ima klasično vogalno vez kar zavlja optimalno stabilnost izdelka, štirisistemsko anesljivo izpolnili vaša šinsko zaščito za dolgo življenjsko dobo in anja, sajrežnega za nas niste je z možnostjo prezračevanja. Lastnale ažna ekipa poskrbi za kvalitetno vgradnjo po kupec, temveč partner, smernicah in vsa zaključna dela. Našim kupcem mo brezplačno meritve na objektu, mu vednosvetovanje, na voljo. njihove kombinacije. Odločitev o materialu novega okna je običajno prva izbira, nato sledi izbira proizvajalca. Lesena okna so ponovno vse bolj cenjena. Tehnološki napredek pri proizvodnji le teh je res izjemen!

V družinskem podjetju Okna Šemrl iz Planine, s tradicijo izdelave oken že od leta 1895, dajemo poseben poudarek energetski učinkovitosti, kvalitetni obdelavi in dolgi življenjski dobi naših izdelkov. Stavbno pohištvo ima klasično vogalno vez, kar zagotavlja optimalno stabilnost izdelka, štirisistemsko površinsko zaščito za dolgo življenjsko dobo in okovje z možnostjo režnega prezračevanja. Lastna montažna ekipa poskrbi za kvalitetno vgradnjo po RAL smernicah in vsa zaključna dela. Okna in vrata Šemrl, lesena okna in vrata z več kot 120 letno tradicijo, so na voljo tudi s subvencijo

Planina 189a, 6232 Planina 051 628 505 www.oknasemrl.eu

Zakaj izbrati okna Šemrl?

Z osebnim pristopom, kakovostnim > Okna so izdelana izizdelkom kakovostnih ce-in pljencev smreke ali sibirskega macesna. profesionalno montažo stavbnega pohištva bomo > 4-sistemska zaščita oken zagotavlja zanesljivo izpolnili vaša pričakovanja, saj za nas niste dolgo življenjsko dobo izdelka. le enkraten kupec, temveč>partner, ki smo mu vedno Klasična vogalna vez zagotavlja doživljenjsko stabilnost izdelka. na voljo. > Širok izbor stavbnega pohištva.

avo ponudbe in pomoč pri izpolnjevanju vloge idobitev nepovratnih sredstev Eko sklada.

Video prispevek »Predstavitev proizvodnje in modelov«

verite

e 051 628Pre505 e s jemsk ti »Lesena garažna s www.oknasemrl.eu ugodno vrata v kombinaciji Planina 189a, 6232 Planina z vhodnimi.«

popust 5%

velja do 25.4.2017 Za tiste, ki ste radi prvi. na celoten program lesenih oken Pametni telefoni, pametne inštalacije, pametne kartice namesto avtomobilskih ključev… Kaj pa Pametna vrata? Pametna vrata® so novost na svetovnem trgu. Prvič v zgodovini imate lahko avtomatska vrata tudi doma.

steklena fasada

Ko boste imeli polne roke, vam vrat ne bo več treba odpirati s komolcem, saj se pred vami odprejo samodejno. Tudi za vami se bodo zaprla neslišno in brez izjeme. Poleg tega pa boste s Pametnimi vrati v stanovanje vnesli edinstven stilski dodatek, nekaj novega, kar ima le malokdo. Takšna vrata lahko namestite kamorkoli. Med kuhinjo in dnevno sobo, v vetrolov, na vrh stopnišča ali na hodnik, ki vodi do garaže, ... Pametna vrata® Record so razvita prav za uporabo doma. Predvsem so veliko tišja in varnejša od navadnih avtomatskih vrat. Zahvaljujoč inovativnemu sistemu varovanja ni bojazni, da bi stisnila otroka ali hišnega ljubljenčka. Tudi če zmanjka elektrike, ne boste ostali zaprti. Mehanizem se v tem primeru samodejno sprosti in vrata lahko brez težav odprete ročno. Tudi delovanje Pametnih vrat lahko nastavljate sami. Povsem enostavno. S pomo-

čjo krmilne enote jih upravljate kot pametni telefon ali tablico. Če se vam zatakne, je za vsak primer tu še brezplačna telefonska pomoč, 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Popestrite

Si avtomatskih vrat v svojem sta- svoje stanovanje novanju ne znate predstavljati? Tudi s Pametnimi meni se je ideja v začetku zdela nena- vrati, ki čutijo, da vadna. Ko sem obiskala spletno stran prihajate. Ni vam www.record-av.com ter razstavni sa- več treba pritisniti lon v Šenčurju pri Kranju, pa sem pre- na kljuko. Vrata se prosto vedela, da jih moram imeti. Po- pred vami samokličite jih tudi vi! Preko elektronske pošte dejno odprejo. info@record.si ali telefonske številke 0590 74 100 se lahko dogovorite za obisk v salonu, ogled na objektu ali pa preprosto zastavite dodatna vprašanja.

bčutek prostornosti, odprtosti lahkotnosti.

Izdelek zastopa: Record avtomatska vrata d.o.o. 05 90 74 100 www.record-av.com

prispevek ka prednost steklenih fasad je predvsem, da ve- Video »Pametna vrata® Record« površine stekla omogočajo, da svetloba prosegloboko v objekt. V interierju za stekleno fasado

15


Ljubljana Ljubljana Ljubljana Ljubljana Ljubljana Ljubljana RUDNIK RUDNIK

RUDNIK RUDNIK RUDNIK RUDNIK

AS AMBIENTI Cvetkova ulicaAS 29 AMBIENTI AMBIENTI ASAS AMBIENTI AS AMBIENTI AS AMBIENTI 1000 Ljubljana Cvetkova ulica Cvetkova ulica 29 Cvetkova ulica 2929 16

Cvetkova ulica Cvetkova 29 ulica 29 1000 Ljubljana 1000 Ljubljana 1000 Ljubljana 1000 Ljubljana 1000 Ljubljana


CELULOZNA IZOLACIJA ZIMICELL Slovenski produkt, ki ustvarja prihranek.

Prednosti celulozne izolacije: • Ekološki material - je 100% naraven material. • Vgradnja je hitra in čista in brez toplotnih mostov. • Se ne poseda. • Fazni zamik je od 1 do 2 x daljši kot pri ostalih izolacijah. Pri debelini 30 cm je fazni zamik 12 ur. • Je brez primesi, kot je steklo in kremenčev pesek, ki ga vsebujeta steklena in kamena volna. • Je zelo dobra toplotna in zvočna izolacija.

Dobra izolacija objekta je izredno pomembna, saj pripomore k varčevanju z energijo. Izolacija ZIMICELL je vrhunski Slovenski produkt, po katerem je iz dneva v dan večje povpraševanje. Je 100% ekološki material, zato pripomore k dobremu bivalnemu počutju. Narejena je izključno iz časopisnega papirja in obdelana z borovo soljo proti gorenju, glodalcem in mrčesu. Uporablja se lahko v vsakem objektu – tako pri novogradnjah, kakor tudi ob adaptacijah. Pri slednji je mogoče pridobiti tudi sredstva iz Eko sklada, kar je še dodaten razlog za izbiro.

Postopek vpihovanja celulozne izolacije Zimicell. Objekti, izolirani s celulozo, dosegajo višjo tržno vrednost, boljšo energetsko izkaznico in daljšo življenjsko dobo. Izolacija medetažnega stropa pri novogradnji. Področja uporabe: Celulozna izolacija je odlična za izolacijo ostrešij, mansard, pregradnih sten, stenskih oblog, medetažnih stropov ...

Video prispevek »Vpihovanje celulozne izolacije«

POSTOPEK VGRADNJE CELULOZNE IZOLACIJE ZIMICELL

GRADNJA

2015

2016

2017

Montažer Založnik d.o.o., Svetovanje in vgradnja celulozne izolacije Zimicell

17


GRADITE NOVO HIŠO? STE ZAMENJALI OKNA, IZBOLJŠALI FASADO? NE POZABITE NA PREZRAČEVANJE! Pogosto se zgodi, da nas reklama za neki izdelek popolnoma navduši, potem pa nas na realna tla postavijo tisti, ki oglaševani izdelek že imajo. Ti pogosto povedo, da je izdelek daleč od reklamnih obljub. Vsaj v večini primerov. Pri podjetju Lunos pa imajo drugo težavo: skoraj nemogoče je namreč narediti tako dobro reklamo, kot si jo njihovi prezračevalni sistemi zaslužijo. Če so njihovi oglasi odlični, je dejansko delovanje njihovih proizvodov še boljše. To je do zdaj potrdil vsak, ki ima doma prezračevalni sistem Lunos. In teh ni malo. Samo v Sloveniji jih je že krepko čez 7.000.

www.lunos.si

Video prispevek »Vgradnja prezračevalnega sistema«

Milan Kuster, direktor podjetja Lunos, d. o. o.

Vsak, ki gradi ali obnavlja svoj bivalni prostor, si želi, da bi bil njegov dom oaza dobrega počutja! Centralne sisteme danes vse pogosteje nadomeščajo decentralni

LUNOS Prezračevalni sistem brez konkurence

Decentralni prezračevalni sistem z rekuperacijo (Lunos e2) se od centralnega razlikuje po lažji vgradnji. Sistem Lunos, ki tudi velja za najboljši decentralni sistem v Evropi, je cenejši, tišji, energijsko učinkovitejši, obratovalni stroški so nižji in ne potrebuje prezračevalnih kanalov, ki jih je treba čistiti!

V zadnjih 7 letih smo sistem Lunos vgradili v več kot 7.000 slovenskih domov. Tehnični podatki za sisteme Lunos dokazujejo superiornost vrhunskega nemškega proizvoda, ki se nenehno izboljšuje in je cenovno zelo dostopen. Primeren je za novogradnje in sanacije.

18


e

GRADNJA zunanji in notranji steni pokaže s pojavom kristalov bele barve (soliter). Težave se običajno kažejo tudi v obliki luščenja zidu, odstopanja talnih oblog, propadanja sten ali kot madeži na stenah. Vzrok za nastanek je slaba hidroizolacija. Odlašanje s sanacijo, zaradi razpadanja zidov in rjavenja armatur, lahko vodi do zmanjšanja nosilnosti gradbenih konstrukcij, zato je objekt nujno potrebno ustrezno zaščititi. Ko torej začne vlaga iz tal prodirati skozi porozen gradbeni material in puščati neprijetne posledice, ki močno vplivajo na kakovost bivanja in vrednost objekta ali stanovanja je edina trajna rešitev odprava vzrokov. 100% zanesljiva rešitev za kapilarno vlago je hidroizolacija s strojnim prerezom zidov.

KAPILARNA VLAGA Odpraovkit.e vzr

Odlašanje s sanacijo lahko vodi do zmanjšanja nosilnosti gradbenih konstrukcij.

Vsaka stavba je izpostavljena kapilarnemu dvigu podzemne vlage. Prisotnost kapilarne vlage se na

NA ENOSTAV ITEV NAMEST

s strojnim prerezom zidu, ter druga večja in manjša izolacijska in gradbena dela. Izvajamo vsa hidroizolacijska dela pri novogradnjah, hidroizolacije ravnih streh, starejših objektov in kletnih prostorov, ki jih zaliva voda. Okoli objekta uredimo tudi drenažo, da meteorna voda ne bo zalivala objekta. Brezplačno vam svetujemo, pripravimo opis dela in informativen izračun stroškov posega.

Preberi celoten prispevek »Vzroki nastanka plesni in vlage«

Strojni prerez 100% prepreči dvigovanje kapilarne vlage v objekt. Postopek hidroizolacije s strojnim prerezom izredno učinkovito in takoj prepreči dvigovanje kapilarne vlage v objekt. Izvede se brez uporabe kemikalij, elektromagnetnih valov ipd. Hidroizolacijski rez se izvede čim nižje na objektu, če je le mogoče v nivoju temelja. Sledi strojno rezanje zidu, čiščenje samega reza in vstavitev hidroizolacijskega materiala v odprtino. Postopek je izredno učinkovit.

041 675 039 info@hakplus.si www.hakplus.si

V podjetju HAK PLUS d.o.o. (26 letna tradicija) smo speciallisti za hidroizolacije in odpravljanje težav z vlažnimi zidovi. Na vsa opravljena dela nudimo 10 let garancije. Izvajamo sanacije

IZVAJAMO VSE VRSTE HIDROIZOLACIJ, STROJNE PREREZE ZIDU, DRENAŽE IN DRUGA GRADBENA DELA.

WET EX GENERATOR Rešitev za področja, kjer ni možnih gradbenih posegov. Brezžični sistem za preprečevanje dvigovanja kapilarne vlage je odlična rešitev, kjer vzroka ni možno rešiti z gradbenimi posegi. Ena naprava zadošča za celo hišo (radij delovanja 14m) in

PLUS

HIDROIZOLACIJE

ima kar 10 let garancije. Vlaga v zidovih se preneha dvigovati, objekt je izsušen v približno 2-3 letih, opazno izboljšanje pa je vidno že po nekaj mesecih. Rešitev je cenovno ugodna.

Preberi celoten prispevek »Napredni brezžični sistem«

041 442 627 www.eurostil.si

IM

.

Preberi članek »Zakaj izbrati MURALES?«

19


vhodna varnostna vrata

AKCIJSKA PONUDBA

LESENA VARNOSTNA VRATA

KOVINSKA VARNOSTNA VRATA

cena z montažo in DDV

cena z montažo in DDV

690,00€

990,00€

cena velja za vse barve

cena velja za belo barvo

dvodelna kljuka v vrednosti

50€ gratis

040 276 789 www.vertigo-dom.si

SERGIO d.o.o., Šolska ulica 19, 3210 SLOVENSKE KONJICE

20

MOŽNOST NAKUPA NA OBROKE


GRADNJA

generalna obnova kamnite površine

Postopek diamantnega brušenja in poliranja za nov videz starih in obrabljenih površin.

Površina ima naravni lesk. Politura ni dosežena z uporabo premazov, ampak z mehansko obdelavo kamnite površine. Odlična rešitev za marmor, granit, teraco in betonske tlake.

Storitev se opravlja na površinah marmorjev in granitov, teraco in betonskih tlakov. Možna so tudi strokovna čiščenja na fasadnih opekah, neglaziranih opečnih ploščicah – cotto, klinker, penobeton in granitogres. Rešitev je primerna, kadar kamnita površina po dolgoletni uporabi izgubi svoj sijaj in reflektivnost. Sijaj kamnite površine se zmanjša zaradi manjših prask na površini, ki so poškodovale naravne kristale. Diamantno brušenje in poliranje je postopek, kjer se z mehansko obdelavo kamnu povrne sijaj. Po opravljenem diamantnem brušenju in poliranju se na kamen nanese impregnacijsko zaščitno sredstvo, ki prepreči erozijo površine in tako podaljša njeno obstojnost.

SKOSAL, Lorenčak Aleksander s.p., Migojnice 52, 3302 Griže 03 57 18 747 www.skosal.com

PREJ

a Generaln orja: m r ma obnova ano polir aj. visoki sij

POTEM

Obnova zunanjega tlaka - vencianskega tlaka na terasi stanovanjske hiše.

Video prispevek »Postopek obnove«

SANACIJA CEVOVODA

gradbenim posegom ter tako opravimo sanacijo hi-

tro, brez hrupa, umazanije ter brez nepotrebnih stroV BREZ REŠITE NEGA škov razbijanja. Tovrstna obnova temelji na uporabi E epoksi smole, ki ne vsebuje stirena, zato nima vonja GRADB GA S O P E

Hitra, trajna in ugodna alternativa menjavi cevovoda. Podjetje EKO PRETOK d.o.o. je na slovenski trg pripeljalo tehnologijo Spray-Liner®, ki ponuja okolju prijazno in učinkovito rešitev za obnovo cevovodov odpadnih voda (cevi za kanalizacijo). Spray-Liner® je nemška tehnologija, ki so jo razvili leta 2012. Z njeno pomočjo se lahko izognemo nepotrebnim

in je okolju varna. Leta 2017 so v nemškem podjetju s strani njihovega gradbenega inštituta prejeli certifikat za okolju prijazno tehnologijo. Sanacija cevovoda se opravi s posebno metodo pršenja smole na stene cevovoda in je izredno zanesljiva in primerna za vse vrste cevovodov. S pršenjem v notranjosti cevovoda ustvarimo prevleko, ki je vodotesna, se močno oprime sten ter deluje kot cev v cevi. Prevleka je odporna na obrabo in zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Na ta način je možno obnoviti betonske, železne in PVC cevovode. Metoda

je primerna za cevovode s premerom velikosti od 34 do 155 mm in je združljiva z vsemi ostalimi metodami obnove cevovodov. Zelo dobro se obnese tudi pri obnovi na spojih cevi ter na kolenih, kjer imajo druge metode pomanjkljivosti.

Video prispevek »Postopek sanacije s tehnologijo Spray-liner«

EKO PRETOK d.o.o. 041 330 451 info@ekopretok.si www.ekopretok.si

Sanacije cevovodov Podjetje Eko pretok je specializirano za čiščenje, pregledovanje in sanacijo cevovodov. Imamo usposobljeno in izkušeno ekipo sodelavcev, na katere se lahko zanesete. Naša prednost je hitra odzivnost ter zagotovljena kakovostna storitev. www.ekopretok.si

21


SVETUJEMO

Radon v stavbi je lahko grožnja za naše zdravje Plin radon je naravni radioaktivni žlahtni plin, brez barve, vonja in okusa, nastane v razpadni verigi urana skritega v zemlji. Ta nam načeloma ne predstavlja grožnje v odprtem prostoru, saj se porazgubi in premeša z zrakom.

Zakaj smo se začeli o tem pogovarjati šele zdaj? Seveda propadanje urana in izhajanje radona poteka že milijone let, vendar nam do sedaj to ni predstavljajo večjega problema zaradi starejših načinov gradnje. Starejše stavbe so bile narejene veliko manj zrakotesno. Na ovoju stavbe je bilo veliko špranj skozi katere je potekala nevidna infiltracija zraka. Torej tudi če stavbo nismo prezračevali, se je naravno dogajala izmenjava zraka, ki je zmanjšala koncentracijo radona v stavbi.

Koncentracija Radona lahko skokovito naraste v zaprtih prostorih. Radon namreč prehaja v stavbo skozi špranje v konstrukciji, preboje, zračne reže in prepustne materiale. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) navaja zaskrbljujoč podatek, da visoka koncentracija radona v stavbah predstavlja drugi največji razlog za raka na pljučih.

Zdaj ko so stavbe, zaradi izjemno strogih zahtev po porabi energije, skoraj popolnoma zrakotesne, prihaja do ekstremno visokega nivoja koncentracije plina radona. Posledično je naše zdravje ogroženo.

Katera so najbolj problematična področja? Prehajanje radona skozi plasti zemlje se močno razlikuje od lokacije do lokacije in karakteristik tal. Najbolj problematična so kraška področja, ki so tudi bolj prepustna. Uredba o nacionalnem radonskem programu specifično določa najbolj problematična področja in sicer: Bloke, Cerknica, Črnomelj, Divača, Dobrepolje, Dolenjske Toplice, Hrpelje-Kozina, Idrija, Ig, Ivančna Gorica, Kočevje, Komen, Logatec, Loška dolina, Loški Potok, Miren-Kostanjevica, Pivka, Postojna, Ribnica, Semič, Sežana, Sodražica, Vrhnika in Žužemberk. 22

Kako se zaščititi? Izkaže se, da je mehansko prezračevanje redko ustrezna rešitev, saj le-ta povzroča podtlak v prostoru, kar pomeni še hitrejše prehajanje radona skozi konstrukcijo. Pri izvedbi sodobnih nizkoenergijskih hiš je lahko zaščita pred radonom dokaj enostavna z uporabo SEISMIC temeljne blazine in ANTI RADON sloja. Razložimo zakaj. SEISMIC temeljna blazina je sistemska rešitev podizoliranja temeljne plošče. V ta sistem pa poleg toplotne- in hidro-izolacije vključimo tudi ANTI RADON zaščito. FIBRANhydro ANTI RADON zaščita je kompozit enostransko samolepilnega bitumenskega traka in poliestrskega laminirane-

ga aluminija. V kombinaciji s FIBRANhydro SEISMIC 1,8 sk/sk služi za spajanje dveh elementov Fibranxps plošč.

Pri vseh aplikacijah toplotne izolacije pod zemljo obvezno zahtevajte ETA (evropska tehnična ocena), ki predstavlja dokazilo o ustreznosti in kakovosti uporabljenega materiala! SEISMIC temeljna blazina v primeru potresa deluje enotno in preprečuje zdrse posameznih slojev pod temeljno ploščo. Sestava SEISMIC temeljne blazine z ANTI RADON slojem se od spodaj navzgor glasi: • podložni beton, • FIBRANxps 400 L je toplotno izolacijska plošča iz ekstrudiranega polistirena z gladko površino, • FIBRANhydro ANTI RADON 1,5 sk, • FIBRANhydro SEISMIC T-1,8 sk/sk, • FIBRANxps SEISMIC 400-L, • armirano betonska plošča. Kako pa na gradbišču? Pri sistemu SEISMIC temeljna blazina moramo biti pozorni tudi na izvedbo na gradbišču. Le tako lahko zagotovimo, da se bodo sestavni elementi obnašali kot pričakovano. Posebnost pozornost moramo nameniti tudi tesnitvi stikov, ter prebojev.


GRADNJA Spodaj je prikazan pravilen postopek polaganja SEISMIC temeljne blazine pri referenčnem objektu v BIJELJINI.

Polaganje prvega sloja FIBRANxps 400-L na podložni beton (slika levo) in čiščenje zgornje površine (slika desno). FIBRANhydro ANTI RADON 1,5 sk moramo obvezno položiti na čisto podlago, da zagotovimo dober oprijem.

Polaganje sloja FIBRANhydro ANTI RADON 1,5 sk pravokotno na potek plošč FIBRANxps 400-L. Pri tem pazimo na linijo in delamo vzdolžne preklope 10 cm ter bočne preklope 15 cm (slika levo). Silikonsko zaščitno folijo moramo odstranjevati postopoma, kot je prikazano na sliki desno.

FIBRANhydro SEISMIC T-1,8 sk/sk polagamo z zamikom v isti smeri kot FIBRANhydro ANTI RADON 1,5 sk (slika levo). Pri tem pazimo da ne zvajamo prečne preklope na istem mestu. Silikonsko zaščitno folijo moramo ponovno odstranjevati postopoma, kot je prikazano na sliki desno.

Polaganje drugega sloja toplotne izolacije FIBRANxps 400-L SEISMIC (slika levo) polagamo prečno na hidroizolacijo oziroma v isti smeri kot prvi sloj FIBRANxps 400-L. Ko končamo s polaganjem sloja SEISMIC-a pripravimo opaž (slika desno), položimo armaturne mreže in zalijemo z betonom.

Investitorji, izvajalci, načrtovalci! BREZPLAČNO kontaktirajte naše strokovnjake in izkoristite pripravljenost pomagati pri vašem konkretnem primeru. Tako boste pridobili znanje tudi za naprej. Pokličite nas na brezplačno številko 080 8760 ali pišite na Nasvet@EnergijskiScit.si.

080 8760, nasvet@energijskiscit.si www.fibran.si 23


24


GRADNJA o Ponudim a z a c v kro no kvalitet o a t mon ž

PANELI ISOMEC IN SILEX

Pocinkana barvana pločevina. Zanesljivi in estetski. Fasadni in strešni paneli iz pocinkane barvane pločevine se ponašajo z odličnimi izolacijskimi lastnostmi in kvaliteto. 041 687 607, 041 719 623 www.fastre.si

info@fastre.si

marmor-granit NARAVNI KAMEN www.kamnosestvo-podpecan.si

• KUH. IN KOPALNIŠKI PULTI • TLAKI IN OBLOGE • OKENSKE POLICE • STOPNICE • NAGROBNIKI

Svetovanje, izdelava in montaža po naročnikovih merah! Hitro, kvalitetno in poceni! Velika izbira materialov za vse želje!

OŽNOST

M

A NA PLAČIL E OBROK

Sebastjan Podpečan s.p., Šalek 20, Velenje 070 849 569 kamnosestvo.podpecan@gmail.com

STOPNIŠČNI SISTEMI Dobavljivi v 30 do 45 dneh od dneva naročila. Kombinirani stopniščni sistemi so na voljo v različnih izvedbah in kombinacijah jeklo, krom (inox), steklo, les. Stopnice izdelamo iz masivnega lesa ali parketnih panelov. Možna izdelava tudi iz vinila.

Pri izdelavi lesenega stopnišča izbiramo les pri zanesljivih dobaviteljih, ki zagotavljajo pravilno osušen les. Mojstri so izurjeni mizarji v obdelavi masivnega lesa. Naši monterji imajo široko znanje in izkušnje za montažo stopnic, kar zagotavlja, da stopnice ne škripajo, hkrati pa omogočajo varno in elegantno hojo. Stopnice lahko izdelamo tudi iz izgotovljenega parketa po vašem izboru. Po trendu se bolj nagibamo v izvedbo modernih stopnišč, seveda pa naredimo tudi tradicionalne stopnice. Uporabljamo različne materiale, kar zagotavlja široko kombinacijo izvedb po želji naročnika. Brezplačno naredimo ogled, svetujemo pri izboru lesa za stopnice in hkrati poiščemo

Obdelava naravnega kamna - tudi v 3D izrisu.

Nagrobni spomeniki, obnova nagrobnikov, izdelava ter obnova napisov, okenske police, stopnice, mize, pulti, obloge kaminov, izdelki iz naravnega kamna po naročilu. Dobava in polaganje.

KAMNOSEŠTVO KORPAR 040 240 491 kamnosestvo@korpar.si www.korpar.si

tehnične ter estetske rešitve za izvedbo stopnišča in ograje. Stopnice dobavimo kamorkoli v Sloveniji v 30 do 45 dneh. Naši monterji vam v nekaj dneh stopnice tudi zmontirajo. 041 403 906, 01 562 80 13 info@stopnicezavsakdom.si www.stopnicezavsakdom.si

e in Modern lne a n io ic trad e. ic stopn

25


26


GRADNJA

BETONSKI BLOK Za zidanje brez opaža - NOVOST

Vgradnja €. 9 že oredku4pe9racijo Z

.

od 710 €

tudi: Nudimo AN IR IC IF T CER om s prevoz N O T E B m je n in črpa Cementni izdelki :

031 / 051 655 622

info@rojec.net

VEDNO SVEŽ ZRAK Izbirate lahko med vgradnjo centralnega prezračevanja ali lokalnega, z rekuperacijo ali brez. Lokalne prezračevalne naprave so namenjene za prezračevanje posameznih prostorov ali odprtih etaž. Njihova prednost je enostavna montaža (vgradnja v zid, majhen gradbeni poseg) ter tiho in ekonomično delovanje. So idealni za vgradnjo v obstoječe objekte. Vgrajujemo tudi centralne prezračevalne sisteme, za prezračevanje vseh prostorov z eno prezračevalno napravo. 041 442 627 www.eurostil.si

Učinkovita rešitev brez gradbenega posega. Trajna in cenovno dostopna sanacija. Predstavljamo Nu flow tehnologijo za obnovo vodovodnih cevi. Je izredno učinkovita in cenovno dostopna rešitev. Pomeni prihranek časa in denarja pri obnovi. Gre za dolgotrajno in učinkovito rešitev obnavljanja cevovoda, brez nepotrebnega razbijanja

BETONSKI BLOKI (širine 12, 20, 25 in 30cm), BETONSKI VOGALNIKI (širine 20, 25 in 30cm), OPEČNI VOGALNIKI BLOKI (širine 20, 25 in 30cm), EVROVOGALNIKI (širine 25, 30, 38 in 45cm).

VINILNE TALNE OBLOGE

Prezračevalni sistemi PRANA.

SANACIJA VODOVODA

Predstavljamo vam betonski blok, ki omogoča zidanje brez opaža, saj že ima zaključek z vogalnikom. Gradnja z njim je enostavna in hitrejša. Poraba 10 kos/m2. Dolžina 500mm, širine 200, 250 in 300mm, višina 200mm. DODATNA PONUDBA ZA GRADITELJE:

Veleprodaja in maloprodaja. Trenutno najbolj aktualne talne obloge, ki jih odlikujejo izjemna odpornost na obrabo, elastičnost in enostavno čiščenje. Zaradi svojih lastnosti so primerne za polaganje na talno gretje in pohodno bolj obremenjene površine. Za vse dekorje nudimo tudi kompaktne obrobne letve. Kumplast d.o.o., Prešernova 1, 1410 Zagorje ob Savi

08 28 04 600

in poškodovanja samega objekta. Omogoča lokalno rešitev težav in ne posega v samo zgradbo. Sanacija vodovodnih cevi po sistemu notranje prevleke. Pred sanacijo naredimo oceno stanja s kamerami in opravimo strokovni pregled. Nato cevi očistimo in izsušimo. Proces oblačenja cevi z epoksijem je ekonomična in učinkovita alternativa tradicionalni zamenjavi vodovodne inštalacije. Tehnologija popolnoma obnovi postarane in korodirane vodovodne sisteme. Prevleka iz epoksi smole se izvede s posebno metodo vpihavanja zraka brez gradbenih posegov, omogoča sanacijo več vrst in različne dolžine cevi premera od 12 mm do 300 mm. Epoksi je material, zaradi katerega ne prihaja do razpok cevovoda, usedline se ne nabirajo in ne

www.kumplast.si

prihaja do korozije. Proizvajamo in vgrajujemo inovativno ekološko tehnologijo za obnovo notranjih sten, uničenih, poškodovanih ali zamašenih vodovodnih cevi. Smo del svetovno uveljavljenega podjetja, ki je vodilni proizvajalec epoksidne smole za obnovo vodovodnih cevi. Vodovodni sistem ali odtočne cevi bodo po sanaciji popolnoma odporne proti staranju, obrabi in nalaganju oblog na stene cevovoda.

Preberi celoten prispevek »Sanacija vodovoda« NU FLOW NOVO MESTO d. o. o. 041 458 502 info@nuflow.si

www.nuflow.si

Epoksi prevleka kot EKO trend

znaša Obnova sične kla 1/2 cene ve zamenja cevi

Prevleka je okolju prijazna rešitev, ki ne ustvari nobenih odpadkov za odlagališča odpadkov ali za recikliranje in ne ustvarja emisij ogljikovega dioksida med izdelavo. Prevleka preprečuje izpiranje strupenih težkih kovin v pitno vodo, preprečuje puščanje in razpoke v napeljavah. Rešitev je trajna in cenovno ugodnejša od klasičnih rešitev z gradbenimi posegi.

27


gradnja

MASIVNA BIO HIŠA SADEK Poleti hladna, pozimi topla. Najnovejši trendi na področju gradnje stanovanjskih hiš vključujejo les kot osnovni gradbeni material. Lesene hiše postajajo sinonim združevanja modernega tempa z naravo. Masivne hiše iz lesa so energijsko varčne. Ob ogrevanju lesene stene toploto absorbirajo le v manjši meri, zato se hiša pozimi hitro segreje, poleti pa ne prihaja do pregrevanja. Les, kot naraven gradbeni material s svojo barvo, vonjem in strukturo pozitivno vpliva na naše počutje (les diha, uravnava vlago in čisti zrak). Masivna hiša TREND Prostorna enodružinska hiša na fotografiji predstavlja odlično kombinacijo sodobne arhitekture, funkcionalnosti in kakovosti. Vhod v hišo vodi skozi predprostor in nato naravnost v veliko dnevno sobo s kaminom in odprtim pogledom na zunanjo teraso in bližnjo okolico. Bivalna površina: 200 m². Gradbeni material: lepljen les smreka (sistem gradnje lesnih lepljencev, pri čemer so bruna zlepljena iz treh ali več slojev). Lesna industrija Sadek d.o.o. ima pridobljen FSC certifikat z oznako FSC 100% kar po-

28

Prostorna enodružinska masivna hiša TREND. Odlična kombinacija sodobne arhitekture, funkcionalnosti in kakovosti.

meni, da so proizvodi s to oznako v celoti iz državnih gozdov, pridobljeni v skladu z načeli in kriteriji FSC standardov. Glede na vaše želje in potrebe vam izdelamo manjšo ali večjo masivno BIO hišo, narejeno iz masivne lepljene brune, izdelujemo hiše različnih dimenzij, glede na potrebe naročnika. Pokličite nas ali nas kontaktirajte preko e-pošte.

Preberi prispevek »Hiša iz lesa«

Lesna industrija Sadek d.o.o., Brezje pri Oplotnici 35, 2317 Oplotnica 02 84 502 250 info@sadek.si www.sadek.si • Izdelovanje manjših in večjih BIO hiš • Izdelava ostrešja in montaža • Proizvodnja masivnega in lepljenega lesa • Proizvodnja palet, žaganje in odkup lesa.


Zakaj nam zaupati? Na trgu smo več kot 30 let, imamo znak slovenske kakovosti in odličnosti SQ št. 36/17, imamo certifikat PEFC, imamo certifikat bonitetne odličnosti Excellent SME Slovenije, ki ga je izdala GZS, smo team, ki sledi novim trendom, izboljšavam in izpopolnjevanju. Ciproš d.o.o., Lobnica 18, 2342 Ruše 041 644 378, 02 661 9000

HIŠE CIPROŠ Ekološke, estetske, sodobne. Lesene hiše, brunarice Ciproš slovijo po izredni kvaliteti in natančni izdelavi s certifikatom Slovenska kakovost. Poleg lesa se za toplotno izolacijo Ciproš hiše uporabljajo naravni toplotni izolacijski materiali – mineralna volna in kokosova vlakna, le-ti dajejo odlično toplotno izolacijsko sposobnost. Ciproš hiša je energetsko varčna hiša, z minimalnimi stroški ogrevanja. Je ekološka in zdrava hiša, vsi vgrajeni materiali so naravni, les je iz certificiranega slovenskega gozda.

Preberi celoten prispevek »Lesene hiše Ciproš«

Vrtne hiške, otroške hiške, pergole, vrtne savne, paviljoni, nadstreški, garaže, visoke (dvignjene) grede, vrtne ograje, leseni podesti, sedežne garniture...

UNIKATNA HIŠA Izberite jo iz idejnih načrtov lesenih hiš in brunaric. Uporabljamo najsodobnejše metode za sestavo sten, lesene skeletne konstrukcije, ki so najodpornejše proti potresnim sunkom, izolacijsko na najvišji ravni in cenovno dostopne. Elementi hiše se izdelajo na gradbišču in se tam tudi montirajo (tako stene, kot strešna konstrukcija). Z veseljem se oglasimo pri vas, opravimo izmere, predstavimo idejne projekte in pripravimo GARANTIRANO najboljšo ponudbo. Z nami bo pot od začetka do konca gradnje PREPROSTA.

Preberi celoten članek »Unikatna hiša«

Organiziran proces dela in sistem suhe gradnje omogoča, da zgradimo hišo od pripravljenih temeljev do strehe že v 14 dneh.

031 500 393 info@lesenehise.si ana Garantir d www.lesenehise.si o

cena že

2

450€/m

29


gradnja

MONTAŽNE HIŠE JAVUŠNIK

Osnovna konstrukcija hiše je sestavljena iz kakovostnega slovenskega lesa - pohorske smreke. Vgrajen les pridobimo po principu - od hloda do hiše, kar pomeni, da lahko spremljate ves proces nastanka hiše na sedežu našega podjetja in kasneje na lokaciji gradnje.

Ko hiša postane dom.

JAVUŠNIK d.o.o., Sv. Vid 24, 2367 Vuzenica

Hiša ne postane dom samo s tem, da jo postavimo. Pri odločitvi kakšno hišo želimo, je potrebno upoštevati vaše življenjske navade, stil ter samoarhitekturno zasnovo, ki mora sovpadati z okoljem. Kdo smo? Smo družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo in izkušnjami iz področja obdelave lesa. Izdelujemo nizkoenergijske montažne hiše in brunarice. Ker smo manjše podjetje z lastno proizvodnjo, se lahko vsaki stranki individualno prilagodimo in nismo v tolikšni meri vezani na tipske projekte. Pri nas lahko izberete referenčni objekt, ki se po potrebi prilagodi vašim željam in tako skupaj ustvarimo vaš popoln dom. Vsaka hiša je narejena po meri in željah kupcev, torej je individualno zasnovana. Samo projektiranje in prilagajanje strankam pri nas predstavlja pomemben del pri nastajanju hiše.

Preberi prispevek »Montažne hiše Javušnik«

30

02 87 64 489 info@javusnik.si www.javusnik.si, www.hise-montazne.si

»Na ključ« ali po sistemu »Dokončaj sam« Izbiro prepuščamo vam. Gradnja hiše po sistemu »Dokončaj sam« omogoča izbor del, ki jih boste v hiši dokončali sami.

iz Izdelane a e k g slovens www.hise-montazne.si lesa.

Želite v svoji hiši slovenski les? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem so montažne hiše Javušnik pravi naslov za vas.


31


HIŠA ZA VSAK OKUS

Brunarice in hiške Izjemna ponudba vrtnih objektov www.vrtneute.si Spletna trgovina Vrtneute24 vam nudi najboljšo ponudbo vrtnih objektov v Sloveniji. Brunarice & Vrtne hiške Hiške s savno Lesene garaže Gril hiške in paviljoni

Les diha in živi ... Pripoveduje zgodbo o VEKOHiši. Podjetje VEKOHiše že skoraj deset let z lesenimi družinskimi hišami, brunaricami, lesenimi vikendi, skeletnimi hišami in bungalovi po dostopnih cenah piše nove trende na področju gradnje domov. Gradnja z lesom je namreč vse bolj priljubljena, ljudje pa se bolj kot kadarkoli prej zavedajo njenih prednosti – od hitrosti tovrstne gradnje pa do dejstva, da se za izdelavo uporabljajo ekološko neoporečni materiali, ki imajo zaradi svoje strukture, barve in vonja na človeka zelo dober vpliv. Prav tako je informacija, da je les šestkrat boljši izolator kot opeka in kar petnajstkrat boljši od betona zelo pomembna, saj to uporabniku prinaša številne koristi. VEKOHiše pri gradnji lesenih objektov sledijo najno-

32

Les je šestkrat boljši izolator kot opeka!

vejšim evropskim smernicam in zagotavljajo izjemno energetsko varčnost, dobro protipotresno odpornost ter odpornost proti vlagi. V podjetju se zavedajo pomembnosti uporabe slovenskega in lokalnega lesa, prav tako velik del pozornosti namenjajo poti načrtovanja in izvedbe, vsaki stranki pozorno prisluhnejo. Rezultat tega so unikatni, kakovostni in vrhunski končni produkti. Njihov prodajni asortiman obsega še proizvodnjo vrat, hiš in ostalih izdelkov iz lesa. 041 767 205 info@vekoterm.si www.vekohise.si

Preberi celoten članek »Lesene hiše«


GRADNJA

HYBRID ENERGY Gre za popoln energetski sistem, ki uporabniku zagotavlja električno neodvisnost. Je vaš dom že opremljenj s solarnimi (fotovoltaičnimi) paneli ali (urbano) vetrno turbino? Hranilnik energije oz. Hybrid energy sistem je visoko kakovostna akumolatorska baterija s katero proizvedeno energijo fotovoltaičnih panelov shranimo v hranilnik in jo porabimo za potrebe gospodinjstva ali poslovnega objekta.

ta nato samodejno napaja hišo in hkrati polnil akumulatorje. Če bodo solarni paneli proizvedli več električne energije, kot je lahko uporabijo porabniki in/ali več, kot je lahko sprejmejo akumulatorji, bo odvečna energija prodana v javno električno omrežje. V kolikor sistem ugotovi, da zjutraj ne bo mogel napajati porabnikov s pomočjo akumulatorjev, bo ponoči (v času manjše tarife) s pomočjo električnega omrežja napolnil akumulatorsko banko, s čimer si zagotovimo ugodno in smotrno rabo eletrične energije. Prodaja in vgradnja sistema: 04 231 62 01 info@vekoterm.si www.vekoterm.si

Kako sistem deluje? Eletrična energija proizedena s pomočjo domače sončne elektrarne se hrani v sistem. Le

IZOLACIJA SUPERFOIL Večplastna toplotna izolacija prihodnosti. Uporablja se samostojno ali v kombinaciji z drugimi tradicionalnimi izolacijami pri adaptacijah in novogradnjah. Montaža je hitra in preprosta tako za profesionalce in domače graditelje. SuperFoil izolacija se uporablja za podstrešja, strehe, stene in za tla. U-vrednost je tudi do 0,1, pri strehah je izvedba možna nad ali pod škarniki (špirovci). Izdelana je iz 40 % recikliranih materialov. SuperFoil izolacijo v osnovi delimo na dve podskupini – za pohodne in nepoho-

dne površine. Zavzemajo zelo malo dragocenega in dragega prostora. Izredna izolativnost temelji na refleksijskem učinku, ki ga ustvarjajo aluminizirane folije, izboljšuje pa jo puhasti material v vmesnih plasteh. Testirana je s strani neodvisnih institucij (ILAC) in je usklajena s slovensko zakonodajo. Proizvod prihaja iz Velike Britanije, kjer so standardi izolacije postavljeni zelo visoko. Zavzema malo prostora in ne škoduje zdravju - izolacija podstrešja še nikoli ni bila tako preprosta in učinkovita. Klasična izolacija v primerjavi s SuperFoil izolacijo zavzame veliko več prostora ob enakem izolacijskem učinku.

Video prispevek »Montaža SuperFoil izolacije«

e Zavzamalo zelo m ra! prosto

Globtrade Ljubljana d.o.o.

040 710 189 info@globtrade.si www.globtrade.si | Uvoznik: Rossad d.o.o., Krško

33


gradnja

SERIJSKO hidrofobirani

več kot štiridesetimi barvnimi kombinacijami. Vse linije in izdelki iz akcijske ponudbe so na ogled na spletni strani. Garancija za kakovost je več kot 117 letna tradicija. Lastna proizvodnja.

ite Izkorist st priložno n! e nizkih c

Tlakovci • robniki • škarpniki betonske plošče • zidaki. Tlakovci in betonski izdelki podjetja Oblak so serijsko HIDROFOBIRANI - impregnirani. Impregnacijsko sredstvo se doda v samo maso betona že med proizvodnjo. Impregnacija znatno zmanjša prodiranje umazanih snovi, vode ali kemikalij v notranjost izdelka.Tlakovci tako dlje časa ostanejo lepi, po dežju se dosti prej osušijo, vzdrževanje pa je enostavno. V prodajnem asortimanu so na voljo tlakovci različnih debelin in oblik (6, 7 in 8 cm) odvisno od namembnosti, izbirate pa lahko med

GRADBENA DELA IN ADAPTACIJE Vse na enem mestu. Pri adaptaciji je najpomembnejše in najtežje usklajevanje posameznih mojstrov, z našim podjetjem s tem ne boste imeli težav. Izvajamo posamezne faze ali celovito prevzamemo projekt. Delo bomo organizirali tako, da bo za vas najhitreje in najceneje opravljeno. Dela bodo stekla usklajeno in brez prekinitev med posameznimi fazami izvedbe. Izvajamo adaptacije stanovanj, hiš in poslovnih prostorov. Predlagamo vam najbolj optimalne rešitve.

34

Video prispevek »Ideje za urejanje okolice«

051 313 821 info@oblak.si www.oblak.si

Betonu dajemo obliko od leta 1901

TITE

• KROVSTVO IN KLEPARSTVO • ADAPTACIJE • IZOLACIJE • SUHOMONTAŽNI SISTEMI • FASADERSTVO • SLIKOPLESKARSTVO • KERAMIČARSTVO • IZKOPI

041 469 004 info@kramerdoo.si www.kramerdoo.si

IZKORIS

E UGODN E CEN


RAZPOKE? POSEDANJA? Utrjevanje temeljnih tal z globinskim injektiranjem po sistemu Uretek® Skozi temelj naredimo vrtine premera 25 mm v razmiku 1,0 m. V vrtine namestimo cevi, skozi katere vgradimo geotehnično smolo Uretek Geoplus®, ki se v tleh takoj strdi in večkrat poveča svoj volumen. Raztezna sila močno utrdi teren. Tako zaustavimo posedanje temeljev in preprečimo nadaljnje razpoke na stenah. Smola Uretek Geoplus® je trajna, se ne krči, se ne razkraja in je prijazna do okolja. Učinki injektiranja se pokažejo že v nekaj minutah. Celoten poseg sproti nadzorujemo z laserskimi merilnimi napravami. Za opravljen poseg oziroma vgrajen material ponujamo 10-letno garancijo. Tehnološke metode in/ali posamezni postopki sistema Uretek so lahko zaščiteni z mednarodnimi patenti. Uretek Deep Injections je vodilna tehnologija za sanacijo posedenih temeljnih tal, katere odlika sta hitro dokončanje del in izvedba posega

brez razkopavanja. Geoplus® je smola, ki jo injektiramo pod temelje, kjer se razširi in tako utrdi temeljna tla. Cilj posega je zaustaviti razpoke na steni. Kdaj uporabimo Deep Injections? Pravilna ocena razpok na objektu že lahko nakaže vzrok in možno rešitev težave. Uretekovi strokovnjaki vsako leto opravijo na stotine ogledov. Objekt, na katerem so prisotne razpoke zaradi posedanja tal, je lahko ogrožen. Uretek Deep

Injections je sistem takojšnjega reševanja težav s posedanjem. Metoda je zelo enostavna: ko določimo območje, ki ga je potrebno učvrstiti, naredimo vrtine neposredno v temelj. Skozi te vrtine injektiramo smolo Geoplus®, katere značilnost je, da se v nekaj sekundah razširi in utrdi zemljino. Učinek posega je viden takoj, ko opazimo najmanjši dvig konstrukcije. Poseg sicer spremljamo s precizno lasersko tehniko, po potrebi pa rezultate posega preverimo s primerjalnimi geotehničnimi preizkusi. Uretek zelo učinkovito zaustavi posedanje temeljev in razpoke na steni. Ključne prednosti: Izvedba je preprosta in hitra, učinek merimo sproti, sanacija se izvede brez razkopavanja, izselitev za čas izvedbe ni potrebna.

Video prispevek »Sanacija posedenih temeljnih tal«

35


36


CENTER VARČNEGA OGREVANJA

PRIKAZ JA DELOVAN V SISTEMO

Vreden obiska, preden se odločite za investicijo v nov ogrevalni sistem. Podjetje Gomon Solar d.o.o. vas vabi v svoje nove poslovne prostore na Jelenčevi ulici 1 (center IBI) v Kranju, kjer smo odprli nov Center varčnega ogrevanja. V prodajno razstavnem salonu si lahko pobliže ogledate delujoče najnovejše modele toplotnih črpalk zrak/voda blagovnih znamk Mitsubishi Electric, Panasonic, Hitachi, Buderus, Daikin, Weishaupt in Fujitsu. Vse dejansko deluje! Najprej obiskovalca Centra varčnega ogrevanja preseneti to, da vse toplotne črpalke, katere prodajamo in ponujamo trgu, tudi dejansko delujejo oziroma so priključene v naših prostorih. Le-te so na sistem v zgradbi dejansko priključene že več kot eno leto. Zaradi tega praktičnega prikaza vam lahko, kot bodočemu uporabniku v vsakem trenutku pokažemo, razložimo in opišemo dejansko delovanje posameznih sistemov. Tako relevantnih podatkov ne pričakuje skoraj nihče! Toplotne črpalke zrak/voda so tudi pri nas vse bolj razširjena rešitev za učinkovito in racionalno ogrevanje našega doma pozimi in ohlajanje poleti. Glavni razlog, da se odločamo za toplotne črpalke je varčnost le-teh. Z majhno porabo energije so povezani tudi stroški za energijo, ki so za ogrevanje glede na druge energente nižji za 55 do 70 %. V podjetju Gomon Solar se

vseskozi trudimo strankam dopovedati, da z ogrevanjem ni šale in je to eden od največjih stroškov, ki jih imamo z našimi domovi ali stavbami. Ravno zato smo prišli do ideje, da zainteresirani stranki iz prve roke in dejansko pokažemo in dokažemo vse želene podatke, ki jih kot kupec potrebuje za ustrezno rešitev in dober nakup. Posredujemo vam realne podatke, smo odkriti, skrivalnic ni. Resnično poskrbimo, da ima vsak zainteresiran investitor vpogled v dejansko delovanje, porabo, varčevanje in mnoge druge pomembne podatke. Odziv strank je izjemen, tako relevantnih podatkov ne pričakuje skoraj nihče. Prednosti toplotnih črpalk je veliko, v podjetju Gomon solar d.o.o. pa vam pomagamo izbrati pravo in za vas najprimernejšo rešitev glede na vaše potrebe, da vam toplotna črpalka nudi največ in je izkoristek čim večji. V prodajno razstavnem salonu ponujamo tudi revolucionarne cevne vakuumske kolektorje, namenjene segrevanju sanitarne vode in dogrevanju vašega doma z brezplačno sončno energijo. Ponujamo tudi klimatske naprave, peči na pelete in trda goriva različnih proizvajalcev.

S svojo ekipo zaposlenih, ki so odgovorni za brezplačne oglede na terenu, nudimo sprotna svetovanja in montažo vseh predstavljenih rešitev. Ekipa deluje kot 24 urni servis, kar pomeni, da so strokovni serviserji v primeru okvare ali nerazumevanja načina uporabe odzivni takoj. Naša osnovna naloga je varčevanje z energijo. Vsem uporabnikom tako omogočamo energetsko gospodarno oziroma varčno ravnanje z izdelki iz našega proizvodnega in prodajnega programa. Oglasite se lahko na Jelenčevi cesti 1 (center IBI) v Kranju. Center varčnega ogrevanja je zanimiv in vsekakor vreden obiska preden se odločite za investicijo v nov ogrevalni sistem. Za informacije in datum ogleda se lahko vsakdo, ki ga to zanima, dogovori s predstavniki podjetja po telefonu 051 330 444 ali info@ gomonsolar.com.

www.gomonsolar.com

ŽALUZIJE IN SENČILA

Zunanje žaluzije, rolete in markize poleti preprečujejo, da bi bilo prevroče, pozimi hladno. Senčila bistveno pripomorejo k uresničitvi energijskih in podnebnih ciljev. Senčila so še posebej primerna za izboljšanje energijske učinkovitosti v zgradbah.

03 491 58 50

info@stuklek.si

www.stuklek.si | Karol Štuklek s.p., - roletarstvo, Šmarjeta 8/b, 3211 Škofja vas

Preberi celoten prispevek »O senčilih«

37


gradnja

KRITINA TILCOR Original z Nove Zelandije. Pločevinasta kritina Tilcor ima glede na rezultate inštituta BBA 10 let daljšo pričakovano življenjsko dobo od drugih znamk tovrstne kritine. Inštitut BBA Certs je v Evropi vodilni certifikacijski organ za pločevinaste kritine s kamenim posipom. Kritina Tilcor je narejena iz novozelandske jeklene pločevine Zincalume®, ki je protikorozijsko zaščitena s potapljanjem v vročo aluminij-cink zlitino. Vrhunska kakovost te pločevine izvira iz dejstva, da je jeklo pridobljeno iz najčistejše železove rude. Takšno jeklo ima v primerjavi z recikliranim jeklom daljšo življenjsko dobo. Slabost recikliranega jekla je visoka vsebnost odpadnega železa, ki vsebuje razne primesi, le te pa povzročajo mikrorazpoke. Reciklirano jeklo zato sčasoma postane korozijsko manj obstojno. To pa je tudi glavni razlog, da ostale pločevinaste kritine po testiranjih BBA nimajo takšne pričakovane življenjske dobe kot Tilcor. Nova Zelandija je država z odličnimi naravnimi viri železa. Kritina Tilcor je tudi prijazna do okolja, saj večji del transporta od nahajališča rude do dostave kritine v Sloveniji poteka z ladjo. Tovrsten prevoz ima v primerjavi z železniškim oziroma s cestnim od 5- do 12-krat nižji CO2 odtis.

38

Tilcor kritina je varna proti toči in vetru ter ima dolgo pričakovano življenjsko dobo. Na račun omenjenih prednosti je kritina Tilcor zelo konkurenčna. Podjetje Bonmark, uradni distributer za Slovenijo in Avstrijo, ima skupaj z novozelandskim proizvajalcem Ross Roof Group v načrtu v naslednjih letih doseči najmanj 30% tržni delež med tovrstnimi kritinami.

Pooblaščeni krovci - vzhodna Slovenija Matija Borovnik, Vitanje: 051 315-858 Matej Čanžek, Štore: 041 677-153 Igor Žugman, Trnovska vas: 041 203-709 Rudi Rudnik, Celje: 041 672-152 Robert Vračko, Pernica: 041 735-576 Boštjan Cipot, Tišina: 031 827-977

Video prispevek »Enostavno polaganje strešne kritine«

Zastopstvo in prodaja: BONMARK d.o.o. 05 90 15 901 info@bonmark.si www.bonmark.si


GRADNJA

V KORAKU S SODOBNO ARHITEKTURO Funkcionalna in estetska gradnja z izdelki iz vlaknocementa. Strešne in fasadne plošče iz Eternita Slovenija so namenjene oblaganju masivno in montažno zgrajenih novih stavb, kot tudi objektov, ki potrebujejo prenovo strehe ali fasade. Plošče ne ustrezajo le sodobnim tehničnim, fizikalnim in gradbenim zahtevam, temveč zagotavljajo tudi kakovostno bivanje in sodoben dizajn. Strešna kritina Valovitka® Valovitko® zlahka prepoznamo po dizajnu, ki ima poleg estetske tudi visoko funkcionalno vrednost. Geometrija plošče s petimi in osmimi vali ponuja za porabnika veliko ugodnosti. Vali zagotavljajo kritini visoko nosilnost in dodatno prezračevanje pod njo, sama velikost plošč pa omogoča zaradi velikih preklopov pokrivanje blagih do poljubno strmih streh. Formati plošč zagotavljajo tudi hitro in ekonomično montažo.

Fasadne plošče Swisspearl® Fasadni sistem Swisspearl® na eni strani učinkovito ščiti nosilno konstrukcijo in zagotavlja konstantno cirkulacijo zraka v zračni plasti, po drugi pa ponuja privlačne in moderne rešitve. Osnova za oblikovanje videza stavb je bogata barvna paleta ter različne strukture. Ravna kritina Ravna kritina iz maloformatnih ravnih strešnih plošč je primerna za pokrivanje prezračevanih streh najzahtevnejših arhitekturnih izvedb. Omogoča izvedbo loma strešine, prehoda na fasado ter izvedbo globeli, slemena, grebena in podobno. S svojo gladko

kritine hosekra

o Odstopim š a vam n ODAJNI VELEPR ST POPU

Prodaja in montaža. Prekrivamo na področju celotne Slovenije. Smo pooblaščen krovec za kovinsko strešno kritino Hosekra. Prekrivamo novogradnje in izvajamo adaptacije na starejših objektih. Pri nakupu kritine Hosekra vam odstopimo naš veleprodajni popust. Na voljo so različne vrste

površino, različnimi formati in sistemi pokrivanja ter načinom pritrjevanja s kljukicami ustvarja izredno eleganten videz streh.

Video prispevek »Nova fasadna plošča Incora«

Eternit Slovenija d.o.o., Anhovo 9, 5210 Deskle 05 392 16 15 info@eternit.si

kritin od gladke do valovite, v izgledu Bobrek kritine, s posipom ali brez. Pokličite za ogled in izmero na vašem objektu. Izdelava ponudbe je brezplačna. Rogaška IZO-DOM, d.o.o., Celjska cesta 5, 3250 Rogaška Slatina 041 583 684

39


40


GRADNJA

KAKOVOSTNO OSTREŠJE

zato ga tudi najtežji sunki vetra in ostale vremenske neprilike ne morejo izruvati. Deske in prečne letve pritrjujemo z navojnimi žičniki - žičniki z robovi. Za razliko od navadnih žičnikov, ki so gladki, se žičniki z robovi ne izruvajo. Zaradi teh prednosti v Lesarstvu Vidles nudimo 10 - letno garancijo na izvedbo.

Vijak je močnejši in trpežnejši od navadnega žeblja.

Zaupajte Lesarstvu Vidles! Naložba brez skrbi!

V Lesarstvu Vidles uporabljamo sodobne materiale. Konstrukcije vijačimo z vijaki, ki so prestali najtežje teste pri testiranju raznih ostrešij. Vijak je močnejši in trpežnejši od navadnega žeblja,

udi Streho t . mo prekrije

Lesarstvo Vidles Bogdan Uršej s.p., Plešivec 30, 3320 Velenje 041 671 824 info@vidles.si www.vidles.si

NADSTREŠKI Za avtomobile in terase. Nudimo vam brezplačni informativni izračun, 3-D izris nadstreška, hitro dobavo in montažo, veliko ponudbo oblik in materialov, brezplačne oglede in izmere.

Video prispevek »Oblike in modeli nadstreškov« Proizvaja in prodaja: Vse za dom d.o.o. 041 757 868 info@nadstreski.com www.nadstreski.com

a Garažn vrata40 € že odbe7lina

De mm! 40 in 60

bor Širok iz oblik in lov. materia

VRATA ZA VAŠ DOM Dobava, montaža in demontaža starih vrat. Velik izbor vhodnih in notranjih vrat, rolo garažnih vrat, ograj ...

Razstavni salon: Celje, Mariborska 54

03 490 36 20

www.sezamy.si

a Notranj vrata € 0 že oa dza vr6atno Cen

krilo.

41


CEMENT

17

8 MEGA BLO K PO MEGA CENI!

LET

GARANCIJE JAMSTVA

39 kg/m

2

9

2,40

1,14

1,99

1,05

ZA IMETNIKE KARTICE

ZA IMETNIKE KARTICE

LET

GARANCIJE JAMSTVA

10 0,79

5,50 NAJLAŽJI BETONSKI STREŠNIK

0,72

4,99

ZA IMETNIKE KARTICE

ZA IMETNIKE KARTICE

CEMENT

LET

GARANCIJE JAMSTVA

LET

JAMSTVA

10

PALETNA CENA

1,09 12,99

8,99

42

18,99 28,99

1,69

4,79

7,50

6,75 ZA IMETNIKE KARTICE

Brez utora

22,90 25,90

Utor pero

VELIKI FORMAT


GRADNJA

DESKE ZA OGRAJE TERASE IN FASADE WoodCore WPC material ponuja kar 15-letno garancijo, življenjska doba materiala pa je čez 35 let. WoodCore WPC deske so narejene iz bambusovih vlaken in recikliranega polietilena, kar združuje odpornost in estetiko. Lesen videz – pet barvnih odtenkov, širok spekter uporabe: terase, okolica bazenov, balkoni, zimski vrtovi, pomoli, fasade, ograje… Montaža je enostavna, zahvaljujoč Clip sistemu.

Preberi prispevek »Kaj je lesni kompozit?«

040 713 031 www.roksal.com

RABA DEŽEVNICE Prihranite 50% stroškov pri porabi pitne vode. Splakovanje straniščne školjke – ena oseba na toaleti porabi vsak dan 45 litrov dragocene pitne vode. Pralni stroj – deževnica je mehkejša od pitne vode, zato prihranite pri pralnem prašku, izboljšajte učinek pranja. Pranje avtomobila – porabite manj čistil in s tem prihranite. Vrt – poletja so vedno bolj vroča in suha. Mehka deževnica bo vašim rastlinam še posebej ustrezala.

Preberi celoten prispevek »Raba deževnice«

NOVOST V SLOVENIJI

NAKUP PRI NAS ZAGOTAVLJA: Garantirano vse v enem kosu, možnost vgradnje na povozno področje in v podtalnico, 25 - letno garancijo za rezervoar, 20- letne izkušnje. www.prosigmaplus.si

že od

2,4m4ete€r na

Robniki so odporni na UV žarke. Na voljo so višine 10, 15, in 20 cm. Obroba, ki odlično ločuje različne materiale, kar daje lep izgled vaši okolici. Za potke, dvorišča, gredice, napušče ob hišah, pohodne površine. 041 358 176

info@pvcrobniki.si www.pvcrobniki.si | Dostava po pošti na dom.

43


gradnja Za njske stanova vne in poslo . objekte

E RAZLIČN TI VELIKOS

STROJNI TLAKI IN ESTRIHI Izvajamo strojne tlake in estrihe, pripravo za epoksi tlake, kvarc tlake ter postavljamo industrijski beton za objekte.

Preberi članek »Čas sušenja estrihov«

RASTLINJAKI

PVC OGRAJE

Po meri, slovenske proizvodnje. V prodajnem programu iz lastne priozvodnje so na voljo vrtni plastenjaki različnih velikosti (za domačo in profesionalno rabo), tople grede, stojala s ponjavo za bio balkon, kompostniki, oporniki (za paradižnik, kumare, fižol,...), točobrani in zatiči za koprene.

Videz ograje prilagodimo dimenzijsko, oblikovno in barvno. Dobavljiva s PVC stebrički, možna tudi montaža na obstoječo konstrukcijo. Obstojna, ne rjavi, ne trohni, montaža je enostavna. Ograjo izdelamo na ključ ali sestavimo ograjne segmente, ki jih sami dokončno zmontirate. Možen tudi razrez profilov na želene dimenzije. Na voljo v različnih barvah in tipih.

Proizvodnja in prodaja: Kumplast d.o.o., Prešernova 1, 1410 Zagorje ob Savi

08 28 04 600

Gradbena dela Kenda, Kenda Iztok s.p., Gubčeva ulica 7, 2380 Slovenj Gradec 041 707 238 estrihi.kenda@gmail.com

www.kumplast.si

041 683 929 leskovplast@siol.net

ograjni sistemi Panelne, masivne in žične ograje.

PANELNE OGRAJE ZA DOM

44

O IZREDN E ČN N E R KONKU CENE

Ograje odlikuje lep izgled, na voljo so različni tipi ograjnih sistemov. Barvne možnosti: zelena, kovinska ali antracit barva. Prevzem možen na lokaciji v Celju, po dogovoru možna dostava. Ograjo po želji tudi zmontiramo. Možne so izvedbe s kombinacijo ograjnih sistemov s kamnito in panelno ograjo tudi z lesenimi letvami. Izredna kvaliteta po zelo konkurenčnih cenah.

KAMNITA OGRAJA IN PANELNA OGRAJA Z LESENIMI LETVAMI

051 201 341 ograje.klancnik@gmail.com www.ograje-klancnik.com


Split toplotna črpalka črpalka tna črpalka Split toplotna

A++ A++ A++

* MOŽNOST

* MOŽNOST *SUBVENCIJE MOŽNOST DO SUBVENCIJE DO DO SUBVENCIJE

3.200 EUR 3.200 EUR 3.200 EUR EKO SKLAD

PAKET VSEBUJE: PAKET VSEBUJE: • Zunanja enota z integriranim zunanjim tipalom

tipalom•• Zunanja z integriranim zunanjim tipalom Notranjaenota enota z ekspanzijsko posodo in filtrom nečistoč do in filtrom nečistoč •• Notranja enota invodo filtrom nečistoč Priključni ventili zzaekspanzijsko ogrevanje in posodo sanitarno

EKO SKLAD EKO SKLAD

no vodo •• Priključni ventili za ogrevanje in sanitarno vodo Prelivni ventil •• Prelivni ventil Bojler sanitarne vode 200l • Bojler sanitarne vode 200l VREDNOST PAKETA

5.631,00 EUR

5.631,00 EUR VREDNOST PAKETA SUBVENCIJA EKO SKLADA

EUR

EUR

SLIKE SO SIMBOLIČNE

SLIKE SO SIMBOLIČNE

631,00

- 1.000,00 EUR

4.631,00 4.631,00

To je zanesljivost. st. To je zanesljivost.

Weishaupt d.o.o., Teharje 1, 3000 Celje, (03) 425 72 50, info@weishaupt.si, www.weishaupt.si Weishaupt d.o.o., Teharje 1, Weishaupt 3000 Celje, (03) 425 72Celje, 50,(03) info@weishaupt.si, www.weishaupt.si d.o.o., Teharje 1, 3000 425 72 50, info@weishaupt.si, www.weishaupt.si

Weishauptov plinski inski Weishauptov plinski kondenzacijski kotel kotel kondenzacijski kotel WTC 15/25 B WTC 15/25 B

A+ A+ A+ * MOŽNOST * MOŽNOST *SUBVENCIJE MOŽNOST DO SUBVENCIJE DO DO SUBVENCIJE

2.000 EUR 2.000 EUR 2.000 EUR EKO SKLAD

PAKET VSEBUJE: PAKET VSEBUJE: • Kotel WTC -B •• Kotel WTC - Belemente Regulacijske •• Regulacijske elemente Osnovne montažne elemente • Osnovne montažne elemente

INFORMATIVNA CENA ZA KUPCA (brez DDV in montaže) INFORMATIVNA CENA ZA KUPCA (brez DDV in montaže) EUR

825,00

EKO SKLAD EKO SKLAD

2.825,00 2.825,00

EUR

EUR

*več na www.ekosklad.si *več na www.ekosklad.si *več na www.ekosklad.si

45

SLIKE SO SIMBOLIČNE

- 1.000,00 EUR SUBVENCIJA EKO SKLADA INFORMATIVNA CENA ZA KUPCA (brez DDV in montaže) INFORMATIVNA CENA ZA KUPCA (brez DDVEUR in montaže)

5.631,00 EUR - 1.000,00 EUR


46


GRADNJA že Škarpa 71€ od 190e ,5 m dolžin m višine 1

www.gabioni.si Visoko kakovostni žični sistemi za škarpe, ograje in dekor. DP-Pipan, Eva Pipan s.p.

Kontakt: 041 844 130, info@gabioni.si

Masivna e ograja ž 8€ od 55,2

Preberi prispevek »Ozka kamnita ograja iz kamna«

Gabioni za moderne škarpe, ograje, klopi, visoke grede, korita za rože, ognjišča in ostale okrasne elemente.

Potrebujete masivno ograjo, jo želite kombinirati s panelnimi ograjami? Vse to dobite pri nas.

posek drevja Podiranje in obžagovanje dreves med hišami. Izvajamo posek drevja v vseh situacijah. Tehnologija dela je prilagojena omejitvam s posebnim poudarkom na varnosti. Večino del se opravi z vrvno tehniko, po potrebi pa tudi z vitli, dvižnimi košarami in dvigali. 041 664 082, 03 703 6450 carex@siol.net www.carex.si

LEXAN, PROSOJNA KRITINA Prosojna polikarbonatna kritina za nadstreške. Nadstreške srečujemo na vsakem koraku - tako v javnem prostoru kot tudi pri zasebnih stavbah.

Osnovna funkcija je dati zavetje in zaščita imetja. Konstrukcijsko so sodobni nadstreški lahki, drzni in ravnih linij, kar pa zahteva lahko, fleksibilno in močno kritino. Svetloba je pomemben element bivanjskega prostora in prosojna polikarbonatna kritina omogoča visok delež svetlobne prepustnosti. Uporaba polikarbonatnih plošč je široka, zato so nepogrešljive tudi na drugih področjih, kot so rastlinjaki, pregradne stene in fasade, svetlobne kupole, zaščite strojev ali druge varnostne zasteklitve. Zakaj izbrati polikarbonatno kritino za nadstrešek? Plošče so zaradi majhne teže enostavne za vgradnjo, a so kljub temu izjemno žilave. Odporne so proti toči, vetru, snegu in soncu, saj zaradi dvo-

stranske UV zaščite ne postanejo rumene ali krhke. Imajo 10 letno garancijo proizvajalca. Pestra izbira različnih tipov polikarbonatnih plošč, struktur in barv. V ponudbi imamo ves potreben pritrdilni material za izvedbo kritine vašega nadstreška. Pri izbiri vam svetujemo, plošče razrežemo in po potrebi dostavimo. Na vašo željo pa tudi zmontiramo. TERMOTOM d.o.o., IOC Zapolje IV/6, 1370 Logatec Distribucijski center Maribor: Tržaška cesta 23

Video prispevek »Lexan polikarbonatne plošče«

01 759 12 10 info@termotom.si www.termotom.si

47


gradnja

pvc ograjE V rjavi, beli ali sivi barvi, za balkon, teraso, dvorišče ali vrt. Ograjne letve DOSTAVIMO NA DOM PO POŠTI • DOLGA ŽIVLJENJSKA DOBA • BREZ VZDRŽEVANJA, BARVANJE NI POTREBNO • ENOSTAVNO ČIŠČENJE Z VODO • OBSTOJNA PRED UV ŽARKI IN NE GORI Naročila in informacije: 031 675 639 profilplast@profilplast.si | www.profilplast.si

PVC letev že od 2,80 €/m

RASTLINJAKI Možna izvedba s samodejnim odpiralom strešnega okna. Rastlinjak je primeren za celoletno gojenje vrtnin. Izdelamo ga po vaši meri in pošljemo po pošti na dom. Rastlinjaki so slovenske proizvodnje, izredno vzdržljivi. Menja se le folija vsakih pet do osem let. Za naročilo in informacije kontaktirajte na 031 675 639 ali profilplast@profilplast.si www.profilplast.si

že od 244 € 3x4m

vse za dvoriščna vrata

DRSNA VRATA • KRILNA VRATA • OGRAJE • ZAPORNICE • POGONI • DVORIŠČNE RAMPE • DOMOFONI

031 842 845

48

info@tanase.si

www.tanase.si | Na voljo različne izvedbe in rešitve.

ZAPORNICE Na voljo različne izvedbe in rešitve. Parkirni sistemi ali avtomatske zapornice so najsodobnejši način varovanja parkirišč in dvorišč. Parkirni sistemi omogočajo celovitost ponudbe parkirišč njihovim uporabnikom. Posamezni element (avtomatska zapornica) omogoča tudi individualno uporabo (zaščita dvorišč) za stanovanjske hiše, stanovanjske bloke ali pa celotno stanovanjsko naselje. 031 842 845 www.tanase.si

info@tanase.si


ECORASTER SATJE Enostavna ekološka rešitev utrjevanja tal s pohodnim satjem. Izjemna trpežnost pohodnega satja omogoča ekstremne obremenitve površine tudi do 350 ton/ m2 odvisno od modela. ECORASTER je uporaben tako za zatravitev prevozno – pohodnih površin, kakor tudi za utrditev brežin, nabrežij in obremenjenih parkirnih površin. Ker se polnilni material v satju ne zbija (obremenjene so samo stene satja) ostaja površina v celoti vodopropustna. V primeru zatravitve površin se pohodno satje zaradi majhne debeline sten v celoti skrije v travno rušo. Problematika sušnih poletnih obdobij je v primerjavi z betonskimi tlakovci ob uporabi pohodnega satja ECORASTER veliko manjša, saj le ta ne vpija vlage in je tako vsa dragocena vlaga v celoti na voljo travni ruši. Pohodno satje je tako odlična in trajna rešitev tudi za ozelenjene parkirne in pohodne površine ob družinskih hišah. Patentirani zatično-povezovalni sistem omogoča hitro in zanesljivo namestitev. 12 posameznih

GRADNJA elementov pohodnega satja velikosti 33 cm x 33 cm je tovarniško že sestavljeno v plošče velikosti 100 cm x 133 cm, kar omogoča izjemno hitro polaganje. Ena oseba lahko v eni uri položi do 100 m2 satja ECORASTER. Pohodno satje ECORASTER je na voljo v štirih različnih izvedbah, ki so prilagojene vašim specifičnim potrebam. Profarm Košenina d.o.o. 01 3618 303, 080 73 74

A

IZJEMN

ECORASTER je uporaben tudi ST za zelo obremenjene parkirne RPEŽNO T površine, saj prenese obremenitive tudi do 350 ton/m2. www.profarm.si

49


D o m Dom Do

51.OBIŠČITE NAJVEČJI DOGODEK S PODROČJA

Bi MO S

ST ur

S

Bi

z

MO

lus

MO ST ur

www.ce-sejem.si www.ce-sejem.si

S MO

iz SB MO

OS

Država partnerica partnerica Država Republika Republika Srbija Srbija

ur

50

Teh

MM OSOS Do Do m m M

Prenavljate ali gradite? Iščete nasvete rokovnjakov?

Pl

us

MO

MO

SP

ST eh

51.

MO

Prenavljate ali gradite? Iščete nasvete rokovnjakov?

MO

ST eh

Prenavljate GRADNJEaliINgradite? OBNOVE DOMA V REGIJI Iščete 51. nasvete rokovnjakov?

z

OBIŠČITE NAJVEČJI DOGODEK S PODROČJA GRADNJE IN OBNOVE DOMA V REGIJI


Privoščite si zanesljive ter cenovno ugodne čistilne naprave in sisteme za uporabo deževnice. Nakup male čistilne naprave ni enostaven nakup. Čistilno napravo kupujete za več deset let in v tem času mora naprava delovati ob minimalnih stroških. Ker je na trgu velika ponudba čistilnih naprav, smo se v Armex-u odločili, da vam z nasveti pomagamo izbrati dobavitelja oziroma proizvajalca vaše bodoče čistilne naprave. Napravo kupite pri podjetju-specialistu, ki ni »od včeraj«. Ima veliko izkušenj na področju prodaje, svetovanja in kasnejšega vzdrževanja čistilnih naprav. Vsem nam je jasno, da novega avtomobila ne kupimo v pekarni ali mesnici, ampak pri uveljavljenem podjetju, ki se že leta ukvarja s prodajo avtomobilov, zna svetovati, pomagati in nudi dobro poprodajno storitev vzdrževanja. Tudi z nakupom čistilne naprave je zelo podobno. Primer: kupite čistilno napravo, imate težavo, iščete pomoč in ugotovite, da vašega dobavitelja ni več ali vam ne zna pomagati. Težko boste našli serviserja, kljub velikemu izboru ponudnikov različnih čistilnih naprav. Praktično vsi ponudniki ponujajo specifične naprave, ki jih znajo vzdrževati samo s strani proizvajalca usposobljene osebe. Lahko se zgodi, da na koncu ostanete sami s svojim problemom. Pred nakupom je dobro, da se seznanite vsaj z osnovnim procesom delovanja ter glavnimi komponentami naprave. Načeloma velja, da so

bolj enostavne in dobro delujoče rešitve recept za zadovoljstvo. Izberite napravo s čim manj sestavnimi in nepokvarljivimi deli. Princip delovanja takih naprav je običajno enostaven in učinkovit. Sestavni deli naj bodo izdelani iz vrhunskih materialov z dolgo življenjsko dobo. Za vas to pomeni nižje stroške obratovanja in vzdrževanja. Električne komponente ne sodijo v rezervoar z odpadno vodo. Vedeti morate, da so z vsako čistilno napravo povezani tudi določeni stroški. Ni čistilne naprave brez stroškov. S pravim izborom jih lahko minimalizirate. KAKO? Prodajalca povprašajte o moči kompresorja oz. drugih električnih komponentah, ki so del naprave. Preverite tudi koliko ur na dan deluje kompresor ali črpalka, kakšna je moč čiščenja, ali naprava deluje samodejno brez vašega stalnega nadzora, kakšna je prostornina sprejemnega oz. usedalnega dela čistilne naprave. Od te velikosti je odvisen čas praznjenja netekočih usedlin iz čistilne naprave. Pozanimajte se, kateri so pokvarljivi deli naprave in koliko stane njihova zamenjava ali popravilo, kolikšna je predvidena življenjska doba posameznih delov naprave, kakšna je dolžina garancije na sestavne dele naprave, kakšna je cena servisa in kaj redno kontrolirati na čistilni napravi, ki jo stalno uporabljate.

NCIJA

2E5T

G

GA

VARČUJTE Z VODO, ENERGIJO IN DENARJEM

RA

L

brezpla in dostava zagon

Čistilna naprava one2clean Visok učinek čiščenja. Ni električnih komponent v rezervoarju. Praznenje na 3 leta. Majhna poraba energije. V povoznem PE ali betonskem rezervoarju.

Povozni podzemni PE rezervoarji Prihranite do 50% pitne vode, ne da bi pri tem trpelo vaše udobje. Še vedno uporabljate pitno vodo za pranje avtomobila, zalivanje vrta, čiščenje okolice, splakovanje WC ali pranje perila?

70 Več kot v in r a b oblik velikosti

Preberi celoten prispevek »Kaj moramo vedeti pred nakupom?«

031 200 222

info@armex-armature.si www.cistilnenaprave-dezevnica.si

AFKOM TLAKOVCI

A

2

LE

AKCIJčAna

okrasni zbiralniki deževnice

AR

Cenovno ugodna rešitev.

Področja uporabe: Zelenice in zelena parkirišča, peščena parkirišča, podlage za šotore in piknik prostore, površine okrog hiš in gospodarskih poslopij, toplotni podesti v halah, pohodna tla v hlevih, športna letališča, vzletišča, pohodne poti.

02 82 0366, 041 725 781 kom.doo1@siol.net www.komdoo.si | Tlakovci iz umetne mase.Trajna in doživljenska rešitev. 51


OGREVANJE

KAMNITI KAMINI

Kvalitetni kaminski vložki KFD z moderno oblogo na voljo že od 2.000 € naprej.

Novi modeli kaminov po zapeljivih cenah.

Grenaisol plošče in ostali materiali za izdelavo toplozračnih kaminskih oblog.

Kamini se razlikujejo po načinu uporabe, toplotnih lastnostih, velikosti, obliki in materialu iz katerega so narejeni. Glede na uporabo dajemo prednost učinkovitemu gretju, čutnim plamenom, možnosti uporabe ali dizajnerski funkciji. Nudimo pestro izbiro proizvodov. Iz ponudbe si lahko sestavite povsem individualen kamin po vaših željah. Kamniti akumulacijski kamini so v celoti – vključno s kuriščem - narejeni iz edinstvenega mammutti kamna. Kamniti kamini imajo tudi možnost priklopa na sistem ogrevanja.

KAMIN ALI LONČENA PEČ Optimalna izbira glede na potrebe in vaše navade. Ob vse višjih stroških centralnega ogrevanja ljudje iščemo nove načine, ki bi bili prijaznejši denarnici in tudi okolju. Ob vrsti sodobnih tehnik ogrevanja pogosto pozabimo pogledati v preteklost. Kamini in peči so zagotovo okras vsakemu stanovanju. Čeprav se njihov izgled skozi zgodovino ni bistveno spremenil, se s sodobnimi barvnimi kombinacijami in dekorativnimi elementi odlično ujemajo tudi z modernim pohištvom. Še bolj kot estetska vloga pa je pomembna predvsem ogrevalna spo-

52

sobnost, ki jo kamini in peči premorejo, zato se začetna investicija, ki jo kamini in peči zahtevajo, hitro povrne. Kamini in peči delujejo neodvisno od električnega toka. Uporabljamo jih lahko za ogrevanje enega ali več prostorov, posebej koristni pa so v prehodnih letnih časih ali tedaj, ko nas v načeloma toplih mesecih presenetijo hladni dnevi. Kamini in peči pred nakupom in tudi pri postavitvi zahtevajo preudarnost, zato je v odločitveni proces smiselno vključiti strokovnjaka. Vaš strokovnjak za kamine in peči:

PEČI KAMINI KUMER, Janez Kumer s.p. Legenska cesta 37, 2380 Slovenj Gradec

041 757 139 janez@peci-kumer.si www.peci-kumer.si

Preberi članek »Vgradnja kamina ali lončene peči«

Vabljeni v salon, Podlipoglav 1k Ljubljana - Drobrunje. Obiščite našo facebook stran »Kamnitikamini« 031 744 592 pandasp@siol.net www.kamnitikamini.si

Preberi celoten prispevek »Kamini po vaših željah in zahtevah«


OGREVANJE

DIMNIšKI SISTEMI EKOKER Sistem ponuja raznoliko paleto elementov, ki ustrezajo še tako zahtevnim kupcem. Dimniški sistem EKOKER je slovenski proizvod, izdelan na podlagi dolgoletnih izkušenj in znanj s področja ognjevzdržnih materialov, v skladu z vsemi mednarodnimi standardi. Komponente dimniškega sistema EKOKER so izdelane iz vrhunskih materialov, ki so odporni na vse zunanje in notranje vplive (temperaturne, vremenske, kislinske). Sistem EKOKER odlikuje enostavna in hitra montaža – brez dodatnih stroškov vgradnje. Dimniški plašči omogočajo 4 različne kombinacije gradnje dimnika. Sistem vsebuje gradnjo enojnega dimnika z ali brez zračnika ter dvojni dimnik z ali brez zračnika. Oblike izolacijskih plošč so prilagojene različnim premerom dimniških cevi, s čimer se zagotavlja visoka toplotna upornost dimnika. Dimniški plašči so izdelani iz lahkega betona, kar omogoča lahko rokovanje in montažo. Plašči so opremljeni z armaturnimi kanali za kvalitetno in obstojno gradnjo. Z natančno montažo dimnika EKOKER vam zagotavljamo dolgotrajno in kvalitetno delovanje. Ob pravilnem vzdrževanju bo življenjska doba dimniškega sistema EKOKER trajala veliko več kot 30 let.

V podjetju OGM-BI vam s strokovnim znanjem, dolgoletnimi izkušnjami in kvalitetnim servisom pomagamo pri izobraževanju, nakupu in vgradnji kvalitetnega in varnega dimniškega sistema v vaš dom. Nudimo vse potrebne komponente za postavitev EKOKER dimniškega sistema.

Za dolgotrajno in kvalitetno rešitev je EKOKER dimniški sistem najbolj VARNA in KVALITETNA izbira. Kakšne so glavne prednosti dimniškega sistema EKOKER? Glavne prednosti dimniškega sistema EKOKER nudijo možnost priključitve kotlov za plin, olje in trda goriva, montaža pa je enostavna in hitra. Dimniške sisteme EKOKER odlikujejo odlične toplotno izolacijske lastnosti, dobro prezračevalna izolacija, velika odpornost na vlago, kisline, visoke temperature in mehanske obremenitve. Odlična plinotesnost dimniškega sistema zagotavlja odlično protipožarno varnost, gladke stene dimnika za minimalno trenje pri prehodu plinov pa omogočajo dober vlek, varen odvod utekočinjenih agresivnih kislih (ostankov izgorevanja) in lahko čiščenje. Dimniški sistemi EKOKER se ponašajo tudi z nizko težo in visoko trdnostjo dimniških plaščev. Nudimo vam vse potrebne komponente za postavitev EKOKER dimniškega sistema na enem mestu. OGM-BI d.o.o., Vrhnika

01 750 60 80, f: 01 750 60 87 www.ogm-bi.si

Preberi celoten prispevek »Dimniški sistemi EKOKER«

53


OGREVANJE Nekaj primerov predelav obstoječih kotlov:

PREHOD NA LESNE PELETE Enostavna in ugodna rešitev.

SOLARNI TOPLOZRAČNI KOLEKTOR ija Subvenc % da 20 EKO skla ije investic

Brezplačno prezračevanje ter dogrevanje prostora.

031 237 355 fenix@inovateh.si www.inovateh.si

A ODLIČN CENA

danice, garaže, kleti, mobilne hiše, avtodome, plovila… in to popolnoma brez obratovalnih stroškov. Uporablja samo sončno energijo, zato ne potrebuje priklopa na elektriko ali na drugi vir energije. PV celica v kolektorju proizvaja el. tok 12V za obratovanje dovodnega ventilatorja.

Preberi celoten prispevek »Solarni toplozračni kolektor«

Toplozračni sončni kolektor SolarVenti prezračuje ter dogreva stanovanjske hiše, počitniške hiše, zi-

Zastopstvo in prodaja za slovenski trg: Dulc d.o.o., Škocjan 07 33 747 20 info@dulc.si www.solarventi.si

NERJAVNI DIMNIKI KARODI

klasičnimi: zelo dobra, neprekinjena toplotna izolacija (najmanj 40mm), minimalen potreben prostor, možnosti takojšnje uporabe in majhna teža, zaradi česar ne potrebujejo posebnega temelja. Storitve podjetja: sanacija in popravilo obstoječih dimniških tuljav, novogradnja zidanih ali kovinskih troslojnih dimnikov, montaža in prodaja kaminskih peči.

Enoslojni in troslojni dimniki Katerega vgraditi? Enoslojni dimniki so primerni za sanacije starih dimnikov in novogradnje, pri čemer morajo biti obdani z negorljivim plaščem. Troslojni dimniki pa so samostojni in se montirajo ob objektu. Prednosti KARODI troslojnih dimnikov, v primerjavi s

54

GORILNIKI FENIX so najkvalitetnejši gorilniki na tržišču, namenjeni predelavi obstoječih kotlov, tako na drva kot na kurilno olje, kar je mogoče izvesti brez posebnih posegov v same kotle. Primerni za ogrevanje enostanovanjskih hiš.

Preberi prispevek »Nerjavni dimniki Karodi«

07 814 11 47, 051 358 189 www.karodi.si


OGREVANJE

KOTLI VALHER

45 let e družinsk . tradicije

Kotli lastne, slovenske izdelave in vrhunske kvalitete. Izberete lahko rešitev na drva, pelete ali kombinirano rešitev, ki bo kurila tako drva kot pelete. Kotlovnico lahko nadgradite tudi z zalogovnikom, ki odvečno toploto iz peči namesto v dimnik pošlje v zalogovnik in jo kasneje razporedi po ogrevalnem sistemu hiše, kar pomeni prihranek in manj kurjenja. Še bolj tehnološko ozaveščeni uporabniki lahko

posežete tudi po uplinjevalnem kotlu, ki lesa ne kuri ampak uplini. Po meritvah plinske slike tako doseže tudi do 5x manj izpusta monoksida v ozračje kot klasičen kotel. Kotel za gretje (na lesene pelete) je avtomatska in praktična rešitev. Njegova prednost pred klasičnim kotlom na drva je višji izkoristek in avtomatski način delovanja. Dosega pa tudi izkoristke okoli 91% do 94% in je v primerjavi s konkurenco iz tujine ugodnejši ter zagotavlja slovenska delovna mesta. V podjetju Valher vam ponujamo ogrevalno tehniko lastne slovenske izdelave. Kotli so znani po kakovostni izdelavi in dolgi življenjski dobi. Močna prisotnost na slovenskem trgu nudi zastopstva in montažo po vsej Sloveniji. Za informacije, ogled ter svetovanje pri izbiri ustrezne moči in vrste kotla se lahko obrnete na vašega najbližjega zastopnika in monterja.

VALHER PELETNI IN UPLINJEVALNI KOTLI ustrezajo zahtevam slovenskega Eko sklada za nepovratna sredstva v višini do 60%, kakor tudi zahtevam avstrijskega ekološkega sklada.

www.valher.si

Video prispevek »Kotel Valher STK«

Zastopstvo in montaža:

KOMBINIRAN KOTEL DKX

KOTEL NA POLENA

3 v 1 (peleti + drva + olje)

UPX - Uplinjevalni Kotel

Toplotne črpalke

STK - KLASIKA Kurišče na polena

obremenjuje okolja z izpusti toplogrednih plinov kot je CO2. Znanstveno je dokazano, da je ravno tehnologija toplotnih črpalk ena od rešitev za zmanjšanje emisij CO2 in s tem zmanjšanje onesnaženja ozračja.

Za ogrevanje hiše izkoriščajo obnovljive vire toplote iz okolice LG Therma V toplotne črpalke ponujajo energetsko najučinkovitejši način ogrevanja prostorov in sanitarne vode, saj za svoje delovanje uporabljajo obnovljive vire toplote v naši okolici. Toplotna črpalka vzame neposredno iz okolice kar 75% zahtevane energije, pri čemer pa ne

Z uvedbo inverterske tehnologije omogoča cenejše ogrevanje. Poraba električne energije za delovanje toplotne črpalke je odvisna od več dejavnikov, med drugim od površine hiše, potrebne energije za ogrevanje prostorov in števila oseb, ki uporabljajo toplo sanitarno vodo. Pri sodobnih stavbah in učinkovitih toplotnih črpalkah lahko za njihovo delovanje glede na celotno količino proizvedene toplote porabimo samo četrtino električne ener-

gije, pri starejših objektih pa znaša vložek električne energije od tretjine do polovice. V podjetju IBLO d.o.o. se že več kot 20 let ukvarjamo z vgradnjo klimatskih naprav in toplotnih črpalk svetovno priznanega proizvajalca LG. Smo zanesljiv partner na področju klimatizacije, ogrevanja in prezračevanja vaših prostorov, tako v poslovnih kot domačih okoljih. Iblo d.o.o., Vinarski trg 3, 2250 Ptuj 02 78 06 430​ www.iblo.si

Preberi prispevek »Hlajenje, ogrevanje in prezračevanje«

OBIŠČITE NAS NA SEJMU MOS V CELJU OD 11. – 16.9.2018, HALA I.

Vinarski trg trg 3, 3, 2250 2250 Ptuj Ptuj T: T: 02/78 02/78 06 06 430 430 GSM: GSM: 041/ 041/ 670 670 102 102 I:I: www.iblo.si www.iblo.si E: E: iblo@iblo.si iblo@iblo.si Vinarski 55


OGREVANJE

SISTEM WIND-FREE™

NOVO: Sedaj tudi kasetna naprava Samsung, v izvedbi Wind free tehnologije

Prva klimatska naprava, ki ne piha!

Zbogom nelagodje in visok račun za električno energijo. Samsung Electronics je v letu 2017 predstavil revolucionarno stensko Wind-Free™ klimatsko napravo AR9500M, ki ustvarja prijetno bivalno okolje brez nelagodja, ki ga povzroča direkten tok hladnega zraka. Ekskluzivna tehnologija z nežnim razprševanjem hladnega zraka skozi 21.000 mikroodprtin, tok zraka spremeni v nežen hladilni oblak. Ko je nastavljena temperatura dosežena, sistem enakomerno porazdeli svež zrak brez neprijetnega hladnega pihanja ter tako ustvari idealno bivalno okolje. Poleti lahko hitro znižamo temperaturo prostora v načinu “hitrega hlajenja”, nato pa sistem samodejno preklopi v “Wind-Free™ hladilni način” z brezvetrjem. Takšen način delovanja zmanjša skupno porabo energije do 72% (dokazano z meritvami med delovanjem). Širši dovod omogoča zajemanje večje količine zraka. Predelali so tudi izstopno odprtino, spremenili širino in kot izpihovanja, do-

www.tratnjek.si

dali usmerjevalne V- lopatice in za 22% povečali moč ventilatorja. Hitrost in količina ohlajenega izstopajočega zraka sta povečani, zato tok zraka doseže tudi najbolj oddaljene kote prostora.

li ponoči ali proti jutru zazeblo. Z revolucionarno Wind-Free™ klimatsko napravo se lahko prepustimo udobnemu spancu. Za dodatne informacije in izdelavo ponudbe nas kontatirajte na telefon 02 530 06 11.

Ustvarjena za udoben spanec Način delovanja Good Sleep bo kljub vročemu poletju v spalnici ustvaril idealne razmere. Omogočil bo trden in osvežujoč spanec brez, da bi kogarko-

CENTER GRELNIH INSTALACIJ.

va

ta

j ko

ww w |

m reva .og

.si | najugodnej

še c ene

do

ba

Največja ponudba grelnih kablov v Sloveniji!

INTELIGENTNI TERMOSTATI

Z vami že let!

45

Poslovna cona Komenda 01 834 15 83 blaz@egro.si

56

ELEKTRIČNO TALNO OGREVANJE GRELNI KABLI TUDI ZA SUHO VGRADNJO GRELNE MREŽE


OGREVANJE

ekskluziven design

pnik blagovne znamke Prity! Nudimo široko ponudbo visokokakovostnih kaminov na drva, vgradnih kaminov, kuhinjskih štedilnikov peči in kotlov. Smo pooblaščeni serviser za servisiranje vseh izdelkov blagovne znamke Prity.

Sedaj so na voljo tudi Vam. Širok izbor modelov nudi popolno rešitev za vsak dom. Vgradni kamini ali samostoječe peči so zanimive tudi kot rezervni vir ogrevanja vsem objektom s toplotimi črpalkami, za kar se odloča čedalje več kupcev.

info@digama.si

03 703 67 70, 051 344 144 www.prity.si

Visoko kakovostni kamini, peči in kotli evropskega proizvajalca.

ODLIČNA CENA

Široka ponudba modelov Široka ponudba modelov vgradnih kaminov tudi takih s priklopom na etažno centalno kurjavo, vse do 17 radiatorjev. Vsem, ki razmišljate o vgradnji priporočamo ogled spletnega kataloga ali obiska našega novega salona v Celju na Kersnikovi ulici 17 (bivši Heledi's). Ste ve-deli, da lahko v vašo dnevno sobo vgradite tudi peč z vgrajeno pečico? Peč ima zgornjem delu pečico, kjer lahko po želji spečete različne dobrote. PREVERITE. Smo generalni zasto-

Kuhinjski štedilnik (3v1) omogoča dogrevanje prosotorov v prehodnih obdobjih, kuhanje in pečenje.

Prelistaj katalog izdelkov Prity

Lim-mont d.o.o.

VALOVITE PLOČEVINE

(CROATIA) VRBANOVEC B.Radića 8 42232 Donji Martijanec Tel: +385 (0)42 405 140 Fax: +385 (0)42 405 144

podjetje za proizvodnjo kovinskih izdelkov, trgovino in storitve

Vec kot 40 let z Vami!

www.lim-mont.hr

Kontejneri KONTEJNERSKA NASELJA

info@lim-mont.hr

Prezračevalni sistemi za distribucijo zraka!

• UREDSKI • STAMBENI • SANITARNI • GRAĐEVINSKI • KOMBINIRANI • MONTAŽNODEMONTAŽNI OBJEKAT

Večnamenski objekti! GARAŽA

MONTAŽNA LEŽIŠČA

VIDEO

MONTAŽNO / DEMONTAŽNA

Z stranskimi stenami in vrati

Metal, pobarvan črno ali belo

110,00 € + DDV / kom

Z stranskimi stenami

1030,00 € + DDV 1250,00 € + DDV

TRANSPACK

6000 x 3020 mm

- izdelava možna tudi v drugih izvedbah, dimenzij in barv, v skladu z zahtevami kupcev

DIMOVODNI ELEMENTI

Dimniki Prodaja naših dimnikov v Sloveniji!

VETO Veletrgovina d.o.o. PUR, VOLNENE IN EPS

IZOLIRANE PLOŠČE

Brnčičeva 25 1900 x 2430 mm

470,00 € + DDV

2350 x 3000 mm

2280 x 3350 mm

2000 x 2430 mm

560,00 € + DDV

1030,00 € + DDV

670,00 € + DDV

1231 Ljubljana, SLOVENIJA

Tel: +386 (0)1 580 91 00 www.veto.si

info@veto.si

INOX

B - Gibljive cevi C - Prezračevanje D - Profili za pregradne zidove in spuščene strope F - Gradbeni material G - Perforirana pločevina H - Perf. držala za kable in zaščitne cevi SAPA J - Plošče vseh vrst in velikosti K - Izolacije cevovoda L - Vinogradniški stebri M - Limopor EPS Stiropor N - Kontejnerji

57


OGREVANJE TUDI O KROVSK KA S KLEPARA DEL

SMART 120 Nov TERMO ŠTEDILNIK na pelete (3v1). SMART 120 je nov termo štedilnik na pelete za ogrevanje stanovanja, kuhanje na litoželezni plošči in v pečici ter proizvodnjo tople sanitarne vode. Vsi sestavni deli vodovodne napeljave so že vgrajeni, kar omogoča enostaven priklop na katerokoli vrsto ogrevalnega sistema. 041 695 667, 05 30 46 504 andrej.pintar@siol.net

DIMNIKI

IR PANELI

Izdelava, montaža in sanacije.

Enostavna rešitev ogrevanja

Proizvodnja in montaža dimnikov iz nerjavečega jekla. Izvajamo tudi sanacije dimnikov z nerjavečimi tuljavami, povrtavanje. Z inox cevjo je sanacija dimnikov lahko ugodna in preprosta rešitev. Izdelujemo in montiramo samostoječe kovinske dimnike iz nerjavečega jekla z garancijo na izvedbo. Možen najem dvižne ploščadi do 20m na vozilu. 041 642 036

Produkt je evropskega porekla, ima vse potrebne certifikate in 7-letno garancijo. Panel je površinsko toplotno obdelan s ThermoCrystal in Termoquarz kamni, zato nudi do 15 % več sevalne moči, s tem pridobi tudi 2,5 krat večjo površino za prenos IR žarkov, prostor pa ogreje enakomerno in hitreje.

skocaj.vlado@siol.net

041 442 627 andrej.remih@siol.net www.eurostil.si

SKOČAJ VLADO, s.p., Latkova vas 13, Latkova vas, 3312 Prebold

OGREVANJE SANITARNE VODE Celovite rešitve - z vgradnjo. Vakuumski sončni kolektorji so še vedno zelo optimalna rešitev za ogrevanje sanitarne vode, sončno energijo lahko koristite skoraj vse dni

58

www.servis-pintar.si

v letu. Obratovalnih stroškov skoraj ni! Delovanje je učinkovito tudi pri zelo nizkih temperaturah. »Heat pipe« tehnologija zagotavlja maksimalen izkoristek, tudi v zelo mrzli zimi. Nameščeni so lahko na strehi, tleh, terasi, balkonu ali steni. Sodobni grelniki sanitarne vode – bojlerji Galmet porabijo manj energije, voda je hitreje segreta, debela izolacija zmanjšuje izgube na minimum. Grelniki imajo zaščitno magnezijevo anodo (dolga življenjska doba).

Preberi prispevek »Predstavitev posameznih rešitev«

Komplet sistem vakuumskih »Heat pipe« kolektorjev je odlična rešitev za 2 - 4 člansko družino. Odlikuje ga izredna učinkovitost. Na voljo po promocijski ceni že za 2.989,40€ +DDV z montažo. Ellatron d.o.o., Mestinje 6a, 3241 Podplat 03 810 42 13 www.et-solar.si


Subvencije Eko sklada: do 3.787 €

OGREVANJE

Končna cena: do 11.832 € *

OGREVAJTE DOM S SONCEM

Odlična rešitev za nizkoenergijske in pasivne hiše!

Ker so najboljše stvari v življenju brezplačne.

Shema lastnega odjema (net metering) namreč omogoča gradnjo sončnih elektrarn, pri čemer lahko viške proizvedene električne energije oddate v elektrodistribucijsko omrežje, primanjkljaj s soncem ne dovolj bogatih mesecev pa lahko potem pokrijete z električno energijo iz omrežja. Zakaj dom ogrevati s soncem?

• Ker boste strošek ogrevanja znižali za kar 95 %. Si lahko predstavljate, da bi električna ener• Ker si boste zagotovili popolno energetsko sagija za ogrevanje doma, delovanje pralnega in mooskrbo in neodvisnost. sušilnega stroja … bila brezplačna? Električni • Ker se boste izognili nepredvidenim nihanjem avtomobil pa bi se napajal kar iz lastne sončne cen električne energije na trgu. elektrarne? Z dovršenim in 30. visoko kakovostnim Akcija traja do 9. 2018. končno ceno je vštet 9,5 % DDV za fizične osebe in odšteta subvencija Eko sklada. paketom toplotne*V črpalke ter sončne elektrarne • Ker lahko za investicijo pridobite nepovratna je to sedaj dosegljivo. finančna sredstva Eko sklada ter subvencionirano financiranje s kreditom Eko sklada do S sončno elektrarno, nameščeno na strehi vašekar 20 let. ga doma boste dobili lasten vir brezplačne elekwww.termoshop.si • Ker imajo moduli sončne elektrarne kar 25-letrične energije, ki bo napajala tudi vašo toplotno tno garancijo (vsaj 80 % izkoristek ob koncu črpalko, kar pomeni, da položnice za ogrevanje garancije na moč). odpadejo!

Za znižanje investicije v tovrsten način ogrevanja lahko pridobite nepovratna sredstva Eko sklada in možnost subvencioniranega financiranja projekta do 20 let, ki ga prav tako nudijo pri Eko skladu. Toplotna črpalka + sončna elektrarna = doživljenjsko brezplačno ogrevanje in energetska neodvisnost. Več informacij najdete na www.termoshop.si ali pa pokličite na 080 88 33, pišite na info@termoshop.si in z veseljem vam bomo pomagali.

Termo Shop d.o.o. Rimska cesta 176, 3311 Šempeter v Savinjski dolini

SINCE 1992

Toplotna črpalka + sončna elektrarna = doživljenjsko brezplačno ogrevanje in energetska neodvisnost. Akcijska paketna ponudba na ključ

Toplotna črpalka TermoPlus ECO Inverter (5 kW – v 1f izvedbi) + fotovoltaika (7,15 kW) + montaža = 15.619 €

Subvencije Eko sklada: do 3.787 €

Končna cena: do 11.832 € * Odlična rešitev za nizkoenergijske in pasivne hiše!

Akcija traja do 30. 9. 2018. *V končno ceno je vštet 9,5 % DDV za fizične osebe in odšteta subvencija Eko sklada.

www.termoshop.si SINCE 1992

59


60


61


62


HOTEL LE MERIDIEN LAV - PRIMER SOBE CLASSIC

HOTEL LE MERIDIEN LAV

a g e n s u b o t v a t s o ! n a ž z o o M prev SPLITU

Relax klub »plus« vključuje: V KLUB NOVOLETNI KLUB V SPLITU

• 4x POLPENZION v hotelu LE MERIDIEN LAV 5* NOTRANJI BAZEN € 9 9 (sladka voda) 2 NOTRANJI BAZEN (samopostrežni trk in 12. samopostrežna a ) € Termin: odzaj29. do 2.večerj 1. 2019 a z 9 M 9 E e (sladka voda) ž 2 N Z a PRVI OTROK z M U • svečanoLEsilvMERIDIEN estrsko večerjo LAVK hotel 5* SK e* UZdoN 12.E leta ž PRVI OTROK LOKACIJA: Podstrana pri Splitu, 8 km U iz centra mesta Split. 5 BREZPLAČNO K L do 12. leta BAZEN: bazen s sladko vodo (temperatura do 28 S U V •°C) vpivelikosti jačonotranji dobrodošl i c e K L 240 m . * E U 5 DRUGI OTROK BREZPLAČNO L T WELLNESS: Diocletian SPA & Wellness (savne, parne U O V L do 12. leta H E kopeli, relaksacijske cone, whirlpool, aromatična jama, sobe DRUGI OTROK T vsak večerin masažo živo glterasbofitnes. Gostom je na voljo širok HOTEL LE MERIDIEN LAV - WELLNESS HO za •meditacijo do 12. leta BREZPLAČNO spekter tretmajev in masaž, vključno z ayurvedskimi, ter posebni programi nege obraza in telesa). BREZPLAČNO • voden oglsamopostrežni ed Splita zajtrk in samopostrežna večerja s STORITEV: solatnim bifejem. KLIMATIZIRANO: skupni prostori in sobe. VSAK VEČER • enkrat naWi-Fidanvprevoz splita brezplačno. in nazaj ( točne ure INTERNET: sobi in nadorecepciji VSAK VEČER PARKIRIŠČE: garažna hiša proti doplačilu v sezoni, od novembra ŽIVA GLASBA do marca brezplačno. ŽIVA GLASBA odhodovrecepcija, in prihodov bodo znane na licu mesta) OSTALO: restavracija, več tematskih restavracij in barov (Spalatum, Laguna bar s ponudbo zdrave hrane ter vitaminskih in mineralnih sokov in koktejlov, Champagne bar, pivnica, art caffe), SILVESTRSKA kopanj e v notranj e m bazenu z ogrevano sl a dko gril• bar na plaži, kozmetični in frizerski salon, business center, SILVESTRSKA VEČERJA menjalnica, rent-a-car, medicinski center, več dvigal, prodajalna • ŠIBENIK - PAKOVO SELO ( 10.00 - 15.00) VEČERJA spominkov, kazino, nočni klub, celodnevni otroški vrtec, devet konvodo, kori š čenj e fi n ske i n turške ferenčnih dvoran s kompletno opremo za saune, seminarjerim inske kongrese, možnost smučanja na vodi, potapljanja, tenis. Vožnja do Pakovega sela. Krajši postanek za ogled etno hiše Dalmata in SOBE CLASSIC: cca 26 m . WELLNESS kopel i , j a cuzzi j a i n fi t nes studi j a WELLNESS SOBE SUPERIOR cca 34 m . pokušina drniškega sira, pršuta in vina babič. Nadaljevanje vožnje do ŠibeSOBE DE LUXE: cca 43 m , možnost dodatnega ležišča. nika. Sprehod po starem delu mesta (šibeniška katedrala, tržnica, božično• animacijo -novoletni utrip…). V popoldanskih urah vrnitev v Split. • uporabo kopalnega plašča in copat NOTRANJI BAZEN a CENA: 39 EUR/osebi (prijave na s kraju samem). Pogojg za izvedbo a g e e n n s DIEN LAV - NOTRANJI BAZEN u • predstavnika, organizacijo in izvedbo b bLEuMERI HOTEL o o i z l e ta j e naj m anj 40 pri j a vl j e ni h oseb. t t v v (sladka voda) a a ost voza! Možnost voza! n ž o M pre pre Relax klub »plus« vključuje: CENE PO OSEBI V EURv /hotelu MENJAVELE VMERIDIEN HOTELU VSAKLAVDAN5* TERMIN • 4xSO POLPENZION (samopostrežni zajtrk in samopostrežna večerja) silvestrsko večerjo OBJ•• svečano EKT Podst STORITEV 29. 12. 201PRVI8 - 2.OTROK 1. 2019 LOKACIJA: rana pri Splitu, 8 km iz centSOBAra mesta Split. pijačo dobrodošlice • vsak večer živo glasbo 4 x POLPENZION + SILVESTRSKA VEČERJA do 12.€leta Hotel LEnotMERIDIEN LAVs sla5*dko vodo (temper1/2 KWCaturaB TdoSAT28TV sef F S KL - classic 299 BAZEN: ranji bazen • voden ogled Splita • enkrat na dan2prevoz do splita in nazaj ( točne ure °C)Hotelvodhodov velLEikostMERIDIEN i 240in prihodov m . LAVbodo5* znane na licu1/2 KWCmesta)B T SAT TV sef F S KL -Možnost x POLPENZION + SILVESTRSKA VEČERJA + superior 4fakultativnega 309 € izleta: fakultativnega izleta: • kopanje v notranjem bazenu z ogrevano sladko SELO ( 10.00 - 15.00) WELLNESS: DiocletiaLAV nfinske SPA5*-&in15.00) Welturškelnesssaune, koriščenje 4 x POLPENZI ON + SILVESTRSKA VEČERJA + 1/(2savne, KWC rimske BparT SATneTV sef F S KL - del• ŠIBENIK uxe - PAKOVO 319 € Hotelvodo, LE MERIDIEN OVO SELO ( 10.00 kopeli, jacuzzija in fitnes studija

NOVOLETNI KLUB V SPLITU 2

V SOBI Z DVEMA ODRASLIMA. Glej popuste in doplačila.

V SOBI Z DVEMA ODRASLIMA. Glej popuste in doplačila.

Možnost fakultativnega izleta:

2

2

2

Termin: od 29. 12. do 2. 1. 2019

N LAV

HOTEL LE MERIDIEN LAV - PRIMER SOBE CLASSIC

hotel LE MERIDIEN LAV 5*

HOTEL LE MERIDIEN LAV

€ 9 9 2 a z ež ZNEM

U K S K LV U ELU 5* OH T

HOTEL LE MERIDIEN LAV - WELLNESS

LAV - WELLNESS

BREZPLAČNO

Vožnja do Pakovega sela. Krajši postanek za ogled etno hiše Dalmata in sela. Krajši postanek za ogled etno hiše Dalmata in pokušina drniškega sira, pršuta in vina babič. Nadaljevanje vožnje do Šibe• animacijo sira, pršuta in vina babič. Nadaljevanje vožnje do Šibe- nika. Sprehod po starem delu mesta (šibeniška katedrala, tržnica, božičnorem delu mesta (šibeniška katedrala, tržnica, božično- -novoletni utrip…). V popoldanskih urah vrnitev v Split.

kopelPOPUSTI i, relaVksaciSOBAHjske SUPERIOR cone, whirlINpoolDELUXE: , aromatOtrokičnadoja12.ma,letasobena dodatnem ležišču BREZPLAČNO (plača pavšal 20 eur na dan). Drugi otrok do 12. leta brez ležišča BREZPLAČNO. DRUGI OTROK zaDOPLAČI meditaLciA:joZainavtobusni masažoprevozter fi50tnes.EURGostpo osebiom .jeZanafakulvoltatijovneširoizklete na mestu samem. Za TT 1,10 EUR na dan za odrasle, za otroke od 12. do 18. leta 0,55 EUR na dan. Za bivanje krajše od minimalnega števidola dni12.20%.leta Za single use 70%. Za spektposredovanj er tretem18ajEURev innamasaž, jučno )z. ayurvedskimi, ter poprijavnicvklo (voucher SOBA OBJEKT STORITEV 29. 12. 2018 - 2. 1. 2019 TERMIN sebni pr o gr a mi nege obr a za i n t e l e sa). BREZPLAČNO TORITEV 29. 12. 2018 - 2. 1. 2019 4 x POLPENZION 299 € STORITEV: samopost+režniSILVESTRSKA zajtrk in samopostrežna večerVEČERJA ja s 4 x POLPENZION + SILVESTRSKA VEČERJA + 309 € V SOBI Z DVEMA ODRASLIMA. Glej popuste in doplačila. 4 x POLPENZION 319 € solatnim bifejem. + SILVESTRSKA VEČERJA + KLIMATIZIRANO: skupni prostori in sobe. INTERNET: Wi-Fi v sobi in na recepciji brezplačno. VSAK VEČER PARKIRIŠČE: garažna hiša proti doplačilu v sezoni, od novembra • uporabo kopalnega plašča in copat

popoldanskih urah vrnitev v in Split. • predstavnika, organizacijo izvedbo

ebi (prijave na kraju samem). Pogoj za izvedbo 0 prijavljenih oseb. CENE SO PO OSEBI V EUR / MENJAVE V HOTELU VSAK DAN

Hotel LE MERIDIEN LAV 5* Hotel LE MERIDIEN LAV 5* Hotel LE MERIDIEN LAV 5*

CENA: 39 EUR/osebi (prijave na kraju samem). Pogoj za izvedbo HOTEL LE MERIDIEN LAV - NOTRANJI BAZEN izleta je najmanj 40 prijavljenih oseb. HOTEL LE MERIDIEN LAV - NOTRANJI BAZEN TERMIN

1/2 KWC B T SAT TV sef F S KL - classic 1/2 KWC B T SAT TV sef F S KL - superior 1/2 KWC B T SAT TV sef F S KL - deluxe

4 x POLPENZION + SILVESTRSKA VEČERJA 4 x POLPENZION + SILVESTRSKA VEČERJA + 4 x POLPENZION + SILVESTRSKA VEČERJA +

299 € 309 € 319 €

POPUSTI V SOBAH SUPERIOR IN DELUXE: Otrok do 12. leta na dodatnem ležišču BREZPLAČNO (plača pavšal 20 eur na dan). Drugi otrok do 12. leta brez ležišča BREZPLAČNO. DOPLAČILA: Za avtobusni prevoz 50 EUR po osebi. Za fakultativne izlete na mestu samem. Za TT 1,10 EUR na dan za odrasle, za otroke od 12. do 18. leta 0,55 EUR na dan. Za bivanje krajše od minimalnega števila dni 20%. Za single use 70%. Za posredovanje 18 EUR na prijavnico (voucher). a pavšal 20 eur na dan). Drugi otrok do 12. leta brez ležišča BREZPLAČNO.

na dan za odrasle, za otroke od 12. do 18. leta 0,55 EUR na dan. Za bivanje krajše od minimalnega števila dni 20%. Za single use 70%. Za


NAJVEČJI RAZSTAVNI SALON KAMINOV

- kamini - kaminske peči - material za samograditelje - svetovanje, projektiranje, montaža

Akcijska ponudba kaminskih peči na drva in pelete! SANACIJSKE KAMINSKE KASETE za vgradnjo v nefunkcionalne odprte kamine: preprosta vgradnja, učinkovita rešitev in prihranek pri ogrevanju!

Salon: Juhartova 19, 3311 ŠEMPETER Ulica 15. maja, 6000 KOPER Rüegg Corporate Identity Kajakaška cesta 40b, LJUBLJANA T: 03 700 17 96 F: 03 700 17 97 E: info@kamini.si I: www.kamini.si

CMYK

rot / rouge

C=0, M=100, Y=100, K=0

PANTONE

rot / rouge

Pantone Red 032

CMYK

schwarz / noir C=0, M=0, Y=0, K=100

CMYK RÜEGG: STUDIO:

schwarz / noir C=0, M=0, Y=0, K=100 grau / gris C=0, M=0, Y=0, K=30

CMYK RÜEGG:

rot / rouge

C=0, M=100, Y=100, K=0

STUDIO:

grau / gris

C=0, M=0, Y=0, K=35

PANTONE RÜEGG: STUDIO:

rot / rouge grau / gris

Pantone Red 032 U 35% von schwarz 35% de noir

Gradnja in obnova 05_2018  
Gradnja in obnova 05_2018  
Advertisement